Page 1

L’ESQUELET DESMUNTAT En un país molt llunya hi havia un mag que era molt llest, vellet, baixet i portava un barret, vivia en un castell molt gran. Un dia va anar a una festa amb els seus amics, el ratpenat i la bruixa, caminant, caminant es van trobar un esquelet que els va dir -Em podeu ajudar? Estic desmuntat i no puc posar els ossos al seu lloc. -És clar que sí!- van dir tots. Però no se’n van sortir, i l’esquelet es va posar a plorar, i li van dir. -No et desanimis que ho aconseguirem! Ho van intentar però era un fracàs, quan posaven el cap bé li queia el braç! ho van tornar a intentar i aquesta vegada sí que va sortir bé. Tots junts van marxar a la festa.


Allà l’esquelet va conèixer molts nens i nenes i el mag i tots els seus amics s’ho van passar mot bé, després de molta estona estaven molt cansats i van tornar a casa. El mag, el ratpenat, la bruixa i l’esquelet es van dir - Bona nit, fins demà! I ja s’ha acabat, el conte contat.

Martí Alsina Rosanas 2n A


L’HOME INVISIBLE I ESPIDERMAN Hi havia una vegada un home que era invisible i li deien l’home invisible era alt i bo, i vivia en el poble de Cojocó. També en aquest poble vivia l’Spiderman que era fort i molt valent. Un dia l’home invisible va lluitar contra uns lladres que robaven diners en el poble de Cojocó, l’home invisible no podia lluitar amb tots els lladre, però va venir l’ Spiderman a ajudar a l’home invisible i així sí que van guanyar als lladres. I conte contat, conte acabat.

Ismail Azoum 2n A


ELS TRES DRACS I ELS DOS CAVALLERS Vet aquí en un país molt llunyà hi havia el Cavaller Negre que era alt, fort, valent i guapo i tenia un amic que era el Cavaller Blanc. El Cavaller Negre vivia en el castell de la boira. En el riu d’aquell país vivia el drac de l’aigua, al Sol hi havia el drac del foc, els dos dracs eren forts, poderosos i malvats i també tenien un amic que era el drac del vent.

El drac del Foc, el drac del Vent i el drac de l’Aigua feien moltes malifetes, van anar al poblet veí on vivia el rei i la


princesa i el van cremar, destrossar i inundar, després van anar al castell del Cavaller Negre i el drac de l’Aigua va inundar el castell i el drac del Vent hi va posar una barrera de vent com un tornado. Quan el Cavaller Negre va arribar al castell, i va veure el que havia passat es va enfadar molt, va anar a buscar el seu amic el Cavaller Blanc i van anar a trobar els tres dracs. Els dos cavallers van haver de lluitar amb totes les seves forces i van aconseguir que el drac de l’Aigua i el drac del Foc xoquessin BOOOM..... i van quedar destruïts!! Només quedava el drac del Vent que va veure que tot allò que feien no estava bé, va demanar perdó i es va fer amic dels cavallers. I conte contat, conte acabat.

Álex Àlvaro López 2n A


EL ZOMBI Això era i no era, en un país molt llunyà hi havia un zombi gran, fort i alt que vivia en una cova al mig del bosc. Un dia el zombi va sortir a passejar i es va trobar un ogre una mica lleig i el zombi del ensurt es va posar malalt. Per allà va passar un pirata, despistat, en cotxe i va portar el zombi al metge. El metge va donar al zombi unes pastilles i es va curar. I conte contat, conte acabat.

Aitor Cardenas Castillo 2n A


LA VARETA ESPATLLADA Hi havia una vegada una fada que es deia Maria, era alta, neta, bona i maca. Vivia en un castell, al mig del bosc. Al bosc hi havia un follet que era petit, bo i maco. La fada del castell tenia un problema i és que no sabia fer servir la vareta màgica!! Cada cop que volia ajudar algú, tot sortia al reves, o bé desapareixia o li sortien ales, o se li feia el nas llarg...... Un dia el follet del bosc li va dir a la Maria que la seva vareta s’havia espatlla i per això no anava bé, i que si volia que funciones havia de dir les paraules màgiques “Abra cadabra cua de cabra”. La fada Maria li va dir: -Moltes gràcies! I a partir d’aquell dia tot li sortia bé. I van viure feliços i van menjar anissos.

Imam Bousah 2n A


LA PRINCESA Hi havia una vegada una princesa que era bona i molt maca i vivia en un castell amb la seva madrastra que era maca però molt dolenta. La madrastra sempre feia treballar a la princesa i li deia: - Fes el dinar, frega plats, endreça la taula, frega a terra, escombra la terrassa.... La pobre princesa estava tota el dia enfeinada. El príncep d’aquell país va fer un ball i va invitar a totes les princeses per anar al ball, però la princesa no podia anar perquè sempre tenia feina, però va aparèixer una fada bona i li va dir a la princesa: - Jo t’ajudaré anar al ball, li va donar un vestit molt bonic i quan el príncep la va veure li va dir: -Jo em casaré amb tu i tindrem nens molt macos. I van ser molt feliços i van menjar anissos.

Sara Campayo Alba 2n A


EL PRINCEP I LA PRINCESA Fa molts i molts anys hi havia una princesa que es deia Bella Dorment, era alta i bonica i vivia en un castell molt gran. Van venir uns soldats que van entrar en el castell per agafar la princesa, ella va començar a cridar -Socors, socors!! Aquell dia havia vingut al castell un príncep que era guapo, alt i fort i en sentir els crits va córrer darrera dels soldats i va poder rescatar a la princesa. La Bella Dorment molt agraïda va tornar al castell amb el príncep. I un gat i un gos i aquest conte ja s’ha fos.

Tània Casals Gonzàlez 2n A


L’ESTRELLA DE MAR Això era i no era, en el fons del mar entre sorra i algues vivia una estrella de mar que era molt llesta. Per allí a prop vivia un peix espasa que era molt atrevit i tenia el cos cobert de ratlles de colors. Un dia uns pescadors van anar a pescar i van tirar la xarxa i van atrapar l’estrella de mar que estava distreta jugant amb les pedretes del fons del mar. L’estrella es va espantar molt estava sola i no parava de plorar. El peix espasa que ho va veure tot la va anar a salvar, i amb la seva serra va tallar la xarxa dels pescadors. I van ser però que requete bons amics. I van viure feliços i van menjar anissos.

Aina Casas Marginet 2n A


EL PLANETA VERD Hi havia una vegada en Joan verd, un noi alt amb cabells verds. En Joan es perd pel planeta, i no el troba ningú. Els seus amics Dolors i Quim el troben quan xoquen amb ell. Vet aquí un gat, vet aquí un gos el conte s’era fos.

Minerva Comerma Masramon 2n A


EN MIQUEL JUGA A FUTBOL HI HAVIA UNA VEGADA UN NEN QUE JUGAVA A FUTBOL . FA UN XUT MOLT FORT. I FA UN GOL. VET AQUÍ UN GOS, VET AQUÍ UN GAT, EL CONTE S’HA ACABAT.

Braint Esmith Cruz Zapata 2n A


LA BRUIXA BRUTOTA Hi havia una vegada una princesa alta, maca, rossa i bona que vivia en un castell gran i preciós. Lluny del castell vivia la bruixa Brutota que era lletja, bruta i tenia mosquits per tot arreu. Un dia la princesa estava mirant la televisió i de sobte va venir la bruixa Brutota pujada en la seva escombra, va entrar per la finestra i va agafar els pares de la princesa, que es va posar a plorar i a demanar: -– Socors, socors ajudeu-me!! Per allí passava un príncep que era maco i molt valent, en sentir els crits va entrar al castell i va salvar els pares de la princesa. La princesa i el príncep es van casar. I van ser feliços i van menjar anissos.

Yasmina El Aquioui 2n A


L’HOME VALENT Hi havia una vegada un home fort i valent que vivia en una casa molt gran i maca. A prop del poble vivia un monstre molt fort i perillós. Un dia un nen va trobar el monstre i va cridar: -Auxili, auxili, no m’agrada el monstre! El seus pares estaven molt preocupats. L’home va venir i va veure el monstre i com que era molt valent es va posar a fer pessigolles al monstre, que no podia parava de riure. El monstre va marxar rient i els pares estaven molt contents. I un gos, i un gat i aquest conte s’ha acabat.

Mohamed El Faouzi 2n A


EL DRAC DE DIAMANT I EL NEN

Vet aquí que una vegada hi havia un nen que es deia Miquel, era eixerit, atrevit i ràpid que vivia en un petit poble i tenia una amiga que es deia Lua. Lluny de poble vivia un el drac de diamant, que era llest i atrevit. Un dia en Miquel es va fer amic del drac de diamant i jugaven molt, però un dia el drac de diamant va canviar i va voler matar el seu amic Miquel , però en Miquel li va dir: -És millor que siguem amics i el drac va pensar que això era millor, i en Miquel la Lua van jugar junts amb el drac de diamant. I un gat i un gos i aquest conte ja s’ha fos.

Miquel Font Varela 2n A


L’ARIADNA I L’ADRIÀ Hi havia una vegada, en un país molt llunya, el castell més gran del mon a on vivien la princesa Ariadna que era graciosa, guapa i bona i el seu germà el príncep Adrià que era entremaliat i brut. Un dia la princesa Ariadna va sortir del castell per anar a passejar i va caure a terra , va arribar el seu germà i en contes d’ajudar va trepitjar i li va embrutar amb el fang el seu vestit preferit. El pares van castigar l’Adrià fer feines com escombrar, netejar les finestres i rentar la roba. I un gat i un gos i aquest conte ja s’ha fos.

Irene Fructuoso Martínez 2n A


LA POCIÓ ENVERINADA Hi havia una vegada una goma que era llesta, valenta, bonica i de color rosa. La veritat és que tenia molts amics el llapis, les estisores, la cola, el senyor bolígraf, els colors de fusta i molts més!! La goma vivia en una caixa de ceres, totes les cases eren caixes de colors. A l’altre punta del poble vivia el senyor plastidecor que era una mica ganàpia, alt i de color groc. La goma estava molt contenta ,portava el pastis que havia fet per la festa de l’escola, i anava cantant. -–Porto un pastís l’he fet jo, és de mores i està molt bo.... Havia pastissos de llimona, de fruites del bosc.... Mentre la goma estava a l’escola el plastidecor havia entrat a casa de la goma i havia posat una poció a la beguda. En tornar a casa la goma va beure i zas! Li van començar a créixer espines com un eriçó! El plastidecor ho va veure i va riure molt perquè ell volia que la goma quedés ridícula. La goma va passar una mala nit perquè totes les espines se li clavaven.


-Ja estic farta!- va dir la goma, i va marxar al castell del plastidecor, disfressada de carter, va entrar i li va dir al plastidecor - Sé que has estat tu, qui ha fet això! I va trucar als policies que el van tancar, per que no fes mal a ningú més. I vet aquí un gat, vet aquí un gos i aquest conte ja s’ha fos.

Paula García Pacheco 2n A


EL FANTASMA, BOLA DE FERRO En un país molt llunyà hi havia un fantasma que era de color blanc i arrossegava una bola de ferro, vivia en un castell abandonat que estava enrunat. En aquell castell i havia una aranya molt poderosa i malvada que va embolicar el fantasma amb la seva telai el volia tancar en una caova, però van venir els amics del fantasma i el van salvar. I conte contat conta acabat.

Imad Maatit 2n A


EL CAVALL I L’HOME GRAN Hi havia una vegada un call alt, valent i fort de color marró que vivia en un bosc ple d’arbres molt alts. Prop d’allí hi havia un home gran i bo a qui li agradaven molt els cavalls. Un dia el cavall passejava per el bosc i va venir l’home gran i va dir: -Quin cavall tan maco! Es van fer amics i van jugar junts i sempre més van estar junts. I conte contat, conte acabat.

Mohamed Laarbi Loukili 2n A


EL DRAC DE LA NIT Fa molt i molt de temps hi havia el Drac de la Nit, que sempre estava sol, era llest, bo i valent, quan volava no es veia perquè era de color negre. Vivia en una cova i era manso com un gat. Però en aquelles terres, en un lloc secret, vivia un ogre molest, rabiüt i sobretot dolent, l’ogre tenia un fantasma. Un dia el Drac de la Nit va trobar una cambra secreta i...oh sorpresa! era on vivia l’ogre amb el seu fantasma. Com que al drac no li agradaven ni l’ogre ni el fantasma els volia destruir. I quan estava a punt de fer-ho, va pensar que l’ogre també estava sol...llavors va pensar fer una cosa millor... podrien ser amics!! I un gos i un gat i aquest conte s’ha acabat.

Lua Pedola Abad 2n A


LA MAGIA DE LA FADA Hi havia una vegada un follet valent, simpàtic i bonic, que vivia al bosc i no sabia amb qui jugar. Un dia va trobar un altre follet i es van fer amics. En el bosc vivia una fada que estava molt trista perquè havia perdut tots els seus poders. Els follets li van dir a la fada que l’ajudarien a trobar la seva màgia, però no sabien com fer-ho, fins que va arribar un nen i va dir que la seva màgia estava sota una pedra brillant que hi havia al rierol. La fada i els follets van anar al rierol i van trobar la màgia. I la fada va poder fer servir la seva màgia sempre més. I conte contat, ja s’ha acabat.

Meritxell Puig Canal 2n A


ELS NENS DE LA CASA DEL BOSC Hi havia una vegada una nena que es deia Eva, era molt llesta, molt maca i rossa. Vivia en una casa del bosc tota sola. Un dia va agafar el cistellet i va anar a buscar mores al bosc. De cop i volta va veure un nen i li va dir si volia ser el seu amic, el nen va dir que sí. Es van fer molt amics i van viure junts i sempre anaven a collir mores, i flors i pinyons al bosc i mai més van estar sols. Jugaven molt i un dia l’Eva va caure i el nen la va curar. Sempre més van ser amics i quan van ser grans es van casar. I ric, i rac aquest conte s’ha acabat.

Júlia Ribas Franquesa 2n A


L’OGRE I L’OS PANDA

Hi havia una vegada un ogre que vivia en castell gran i maco. Prop del castell hi havia un bosc molt gran on vivia un os panda que era fort, baix i divertit. L’ogre va olorar un flor enverinada i es va posar malat. Va anar al castell i es va estirar al llit. L’os panda va veure un castell molt gran, va entrar a l’habitació i va veure l’ogre estirat al llit i li va dir - Que no et trobes bé? L’os panda coneixia moltes herbes que són bones per curar i va curar l’ogre. I un gos i un gat i aquest conte s’ha acabat.

Toni Robles Camacho 2n A


L’ESTOIG DE FERRO Això era i no era, hi havia una vegada un estoig que era de ferro i estava pintat amb ratlles de colors, vivia en un despatx i no tenia gaires amics. També hi havia una goma, un regle i una maquineta. Un dia va venir una aranya i va començar a embolicar amb la seva tela el regle, l’estoig, la goma i la maquineta, el regle que era molt flexible es va poder desembolicar i va desembolicar als altres menys a l’estoig, però la goma es va posar a esborrar i va aconseguir salvar l’estoig. Uns dies després de tot això, el regle i la maquineta es passaven el dia rient del que els havia passat. Al final tots es van fer amics. I van ser feliços i van menjar anissos.

Ivet Roquet Capdet 2n A


EL MAPA DEL TRESOR Fa molt i molts anys hi havia un pirata que es deia Barbarroig, era valent, fort, alt i lleig. Vivia en un vaixell gran que tenia moltes beles i era molt ràpid. Un dia que el pirata estava al seu vaixell, va fer un cop de vent tant fort que es va emportar el mapa del tresor, Barbarroig es va enfadar tant que es va posar a cridar -Com trobaré ara el mapa del tresor si estic en un mar tan gran?? En aquell vaixell hi havia un lloro i va pensar - Ajudaré al capità. El lloro va marxar volant molt ràpid i va atrapar el mapa, que se l’emportava el vent, i el va tornar al capità, que molt content el va nomenar segon capità del vaixell i li va fe fer un barret de pirata. I conte contat, conte acabat.

Laia Ruíz Freixas 2n A


EL REI ESTAFADOR

En un país molt llunya hi havia un rei que es deia Josep i viva en un palau molt gran al mig del bosc. En el bosc vivien dos follets que es deien Arnau i Miquel que sempre empipaven molt al rei. Un dia el rei es va enfadar tant que va dir als seus soldats: - Trieu-los d’aquí!!! El follets van dir al rei: -Si ens dones els diners et deixarem d’empipar. I es que el rei havia promès una bossa de diners als follets si mataven al llop que vivia al bosc. Els follets van matar al llop i quan van anar a buscar la recompensa el rei el va dir, que no se’n recordava. El rei cansat que els dos follet s l’empipéssim tant, va donar els diners als follets, que van marxar molt contents al bosc. I vet aquí un gat i vet aquí un gos i aquest conte ja s’ha fos.


Nil Solé Sallés 2n A


EL TIGRE QUE PERDIA LES RATLLES Hi havia una vegada un tigre que tenia ratlles negres, era molt valent i ràpid, vivia al zoo. També hi havia una serp llarga i de color verd i taques grogues. Un bon dia el tigre es va llevar i quina sorpresa, les seves boniques ratlles havien desaparegut!! El tigre tenia vergonya perquè els nens i nenes se’n reien d’ell perquè no tenia ratlles. La serp que era la seva amiga el va ajudar, va anar a buscar un mag, i quan va veure el tigre, el va tocar amb la seva vareta màgica i va tornar a tenir les ratlles. El tigre va estar molt content

i

ja no va tenir més vergonya perquè els nens i les nenes mai més van riure d’ell. I conte contat, conte acabat. Karla Suárez Castillo 2n

Contes segon A  

Contes escrits per nens i nenes de segon de primària