Page 1

02/05/2011 06:49:00 p.m.


Índex Editorial

3

Treballs infantil Treballs primària

4

8

Anglès a l’escola 14

La música ééss un recurs atractiu que afavoreix l’aprenentatge degut a la importància que té en la nostra vida.


Editorial

3

BOMBERS, VETERINARIS, MESTRES,

BOMBEROS, VETERINARIOS, MAESTROS,

PERIODISTES...

PERIODISTAS...

Fa uns dies els nostres alumnes han fet el

Hace días nuestros alumnos han hecho el proyecto

projecte interdisciplinari “Què vull ser quan sigui

interdisciplinario “Qué quiero ser cuando sea

gran?”

mayor?”

A l’escola hem rebut la visita de mecànics d’avió,

En la escuela hemos recibido la visita de mecánicos

veterinaris, electricistes, periodistes... que ens

de avión, veterinarios, electricistas, periodistas...

han parlat de la seva feina, ens han ensenyat les

que nos han hablado de su trabajo, nos han

seves eines i ens han fet sentir professionals per

enseñado sus herramientas y nos han hecho sentir

uns moments.

profesionales por unos momentos.

Més tard les famílies han parlat de les

Más tarde las familias han hablado de las

expectatives que tenen pels seus fills/es.

expectativas que tienen para sus hijos/as.

Els mestres són molt conscients que només amb

Los profesores son muy conscientes de que con la

la millora de les expectatives que cada família

mejora de las expectativas que cada familia

dipositi en els seus fills/es i la corresponsabilitat

deposite en sus hijos/as y la corresponsabilidad de

de l’administració i institucions aconseguirem

la administración y instituciones conseguiremos

formar persones capaces i amb una bona

formar personas capaces y con una buena

formació pel futur... Amb expectatives !!!

formación para el futuro... Con expectativas!!!

BON ESTIU A TOTHOM !!!

FELICES VACACIONES !!!


Treballs infantil

4

ELS NENS I NENES DE P3 JA SABEM ESCRIURE EL NOSTRE NOM!


Treballs infantil

5

Els egipcis i les egípcies estem aprenent a llegir i a escriure. No tenim descans i ens agrada fer fer-ho ho de moltes manera. A vegades escrivim moltes paraules sobre les fitxes que fem a la classe però un dia l’ Eva ens va donar un abecedari egipci on teníem de cercar les lletres del nostra nom i posarposar-ho ho en un full, en va costar costar una mica però tots i totes ho vam aconseguir.

Un altre dia va aparèixer a la nostra classe la cosa més al·lucinant que mai havíem vist,primer uns senyors van començar a treure els suros i les nostres feines d’una paret de la classe i ens va van col·locar una pissarra digital. Pensàvem que només servia per veure alguna pel·lícula i poca cosa més però és un món ple de possibilitats. Primer rimer vam escriure el nostre nom amb el color que més en agrada i tot això amb un sol dit. I amb el mateix dit vam esborrar allò que vam escriure. Després vam cercar cerca per la xarxa els nostres personatges de dibuixos animats preferits però en blanc i negre i nosaltres AMB UN SOL DIT, els vam pintar. I és que amb la pissarra hem aconseguit salvar com va fer Sant JJordi ordi a la princesa del Drac.


Treballs infantil

6

Durant aquest segon trimestre, els nens de P4-B, els xinesos i les xineses, hem treballat moltes coses com el carnaval, els animals de granja, la primavera, les figures geomètriques, la Pasqua, la Llegenda de Sant Jordi…i moltíssimes coses més.

I el més divertit és que tot el que hem anat treballant i aprenent l’hem pogut fer comptant amb una nova eina a la nostra classe…una PDI (Pissarra Digital Interactiva). Podem escriure i fer dibuixos amb un llapis especial o amb el nostre dit, veure pelis, imatges i vídeos sobre els temes que anem treballant o que ens interessen, buscar curiositats que sorgeixen en el dia a dia a la classe…I per si alguna de les famílies encara no ha vist la nostra pissarra aquí en teniu unes imatges per veure-la.

Que, us agrada??? A nosaltres ens encanta!! FINS LA PROPERA FAMÍLIES.


P5 i la Mo P ona a

Treballs infantil

7


Treballs primària

8

1rA 1rA


Treballs primària

Els alumnes de 1r B, tant a català com a castellà, hem treballat la poesía i aquí en

teniu una mostra…

9


Treballs primària

10

DITES I ENDEVINALLES 2n


Treballs primària RODOLINS DE LA LLEGENDA DE SANT JORDI

TSUNAMI AL JAPÓ

11


Treballs primària

12

Els alumnes de 4art hem parlat molt aquests dies de la terrible catàstrofe que va passar al Japó. Molts nens han patit greus pèrdues, es senten tristos i desconsolats. Sabem que són moments difícils i pensant en ells hem volgut escriure uns missatges per encoratjar ncoratjar-los los a recuperar les forces i els ànims. Al Japó celebren el dia dels nens penjant KOINOBORIS (uns peixos de colors gegants) perquè onegin al vent i guarneixin els carrers. Els alumnes de quart hem dibuixat també Koinoboris desitjant que ben aviat aviat recuperin l’alegria i celebrin el dia dels nens amb il·lusió. Desitjo que tingueu sort i que Hem vist les noticies i sabem

recupereu l’ alegria.

que ho heu passat molt malament.

Sooooooort!

Heu estat molt valents. áNIMO JAPÓN, DESEO que seais

muy

valientes valientes,

por e ello os cantamos esta

canción: ¡ animo japón des de la escola jaume baLmes te deseamos lo mejor! Paz y amor japÓn

NIÑOS Y NIÑAS DE JAPON OS ENVIAMOS AMOR

Y CARIÑO Y FUERZAS PARA

CONSTRUIR VUESTRAS CASAS. HEMOS HECHO UNOS DIBUJOS PARA RECORDAR EL DIA DE LOS NIÑOS. ESPERAMOS QUE OS GUSTE.

DESITJO QUE AVIAT TORNEU A L’ESCOLA ESCOLA . JA SE QUE HEU PATIT MOLTÍSSIM, PERÒ HEU DE SER FORTS , PERQUE NOSALTRES US EMVIEM MOLTES FORCES FORCES

I ÀNIMS.

Ànim japó ESTEU MALAMENT, JA HO SABEM,, SABEM , PERÒ HEU DE SER VALENTS I

SEGUIR ENDAVANT,

AMB FORCES. VIVIU FELIçOSS I BUSQUEU ELS VOSTRES FILLS. AL PRAT DEL LLOBREGAT TENIU LA

VOSTRA CASA. Desitjo que aviat pogueu estar a les vostres cases i recuperar les vostres coses com la roba i les sabates; que pogueu pogueu anar a l´ escola i tenir per menjar . Us estimo moltíssim .Si alguna vegada voleu alguna cosa

nosaltres us ajudarem

com sigui sigui . Als nens i

nenes els envio un petó i a tota la ciutat també . JAPÓN, DESEO QUE ESTEIS BIEN Y QUE TENGAIS ROPA Y COMIDA. TENEIS QUE RECUPERAR

ENERGIA. OS QUIERO

LA FUERZA Y LA


El Fartet UN PEIX AUTÒCTON EN PERILL D’EXTINCIÓ

Treballs primària

13


Treballs primària

14

DIARI PERSONAL ALUMNES DE 6È

EL DIARI DE CRISTINA I CHELO DIMARTS 12 D’ABRIL 2011

EL DIARI DE SONYA I CORAL DIMARTS 12 D’ABRIL 2011

Avui estàvem tots a la classe i el Francesc ens ha fet plorar a tots fins i tot a la mestra que es diu Lidia, perquè ens ha recordat que només queden 8 setmanes per acabar el curs. Ens ha fet pensar en tots els nostres anys a l’escola i que sempre ens recordarem dels nostres companys i mestres.

Avui ens hem donat compta que queda poc per final de curs, llavors hem començat a parlar d’on anirem i que farem de final de curs. En l’últim dia de curs totes les classes faran un ball. Com estem en sisè farem una cantata en el centre Cívic tots les escoles del Prat. L’ any que ve anirem anirem a l’ institut Ribera Baixa, per això volem passar els últims dies d’escola bé, tots junts i contents.

EL DIARI DE MANUEL, VITO I ALFREDO DIMARTS 12 D’ABRIL 2011 EL DIARI DE KAREN I JUANA DIMARTS 12 D’ABRIL 2011 L’altre dia el Francesc ens va dir que quedaven vuit setmanes d’escola i llavors ens vam posar a plorar tots, perquè es l’últim any i l’any que bé anirem a l´institut Ribera Baixa. Nosaltres tenim moltes ganes de celebrar el final de curs, potser anem al cinema o al Mac Donald, segurament que ens ho passarem molt bé, però també ens fa molta pena deixar la nostra escola, us trobarem a falta.

Avui hem anat d’excursió amb la nostra mestra Lidia i el Candi al parc d’atraccions del Tibadabo a Barcelona, Barcelona hem sortit a les 9:00 del Prat de Llobregat . Hem anat el Dani, la Chelo, la Coral, la Sonya, la Karen, la Cristina, el Alfredo i jo ,hem anat en autocar i hem arribar de 10:00 a 10:15. 10:15 Quan uan hem arribat ens hem assegut en un banc a esmorzar esmorzar. Quan uan hem entrat all Tibidabo dabo ens hem muntat a la noria. Jo en la noria he estat mirant a tot arreu i estàvem tant alt que la ciutat semblava de joguina. joguina. He tingut po porr de l’ alçada. Després esprés hem anat als miralls, als autodexocs, a la muntanya russa , a la casa del terror i a l’huracà. l’huracà En n fi , ens ho hem passat molt bé. M’ha fet molta il·lusió estar est all Tibidabo. M’agradaria tornar tornar un altra vegada.


Anglès a l’escola 15 5 Ens descrivim! A anglès, els nens i nenes de 5è hem treballat la descripció. Vam fer-nos fer una fotografia i al seu costat hem explicat coses de nosaltres: qui som, quants anys tenim, d’on venim, el color dels cabells, els ulls i com anàvem vestits. Després vam fer un mural al que està penjat al passadís: We are the 5th graders!

Descobrim països Enguany, a l’àrea d’anglès, les nenes i nens de 6è hem conegut diferents països. Treballant en parelles, vam triar el país del qual en volíem conèixer més coses i hem utilitzat Internet per tal de descobrir-lo descobrir lo i recollir dades. En vam redactar un petit text amb les dades de cadascun d’ells i vam busca ne una fotografia representativa. Després, ens el vam estudiar i buscar-ne vam fer una exposició oral a l’aula als nostres companys i companyes mentre érem enregistrats amb la càmera de vídeo. Finalment, vam fer un mural a l’aula d’anglès.


Reviscopa Núm. 15  

Revista de l'escola jaume Balmes

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you