Page 1

ORTFOLI

ESIGN SZOLFÉZ


ZSURBEJ J ÁZMIN jazo.jazmin@gmail.com +36/30-211-5491

SZOFTVERISMERET

TANULMÁNYOK

2400, Dunaújváros

DUNAÚJVÁROSI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM humán szak 2015 - 2019 MOHOLY-NAGY MŰVÉSZETI EGYETEM formatervező BA1 2019 -

Ps Id Ai

ANGOL NYELVTUDÁS B2 szinten

-2-


TARTALOM A Design szolfézs során az első éves Design, illetve Elméleti Intézetes hallgatók végeznek el különböző kreatív feladatokat, pár hetes blokkok alkalmával

VIZ UÁL IS

STÚDI U MOK 4-5

PL A S Z TI K A

BLOKK

6-7

WORKS HOP 8-9

DE S IGN 10 - 13

KOM MUN IKÁCIÓ

DE S IGN 14 - 15

-3-

A L A POK


VIZUÁLIS STÚDIUMOK TÉREXPEDÍCIÓ Idén a MOME új Campusa volt a festés blokk témája. Csapatunk az Up épületének egyik konyháját válaszotta helyszínéül, ahol megfogott minket a tetőablakon át beszűrődő fény - ez érdekes kontrasztokat alkotott.

A térátalakításnál asszociációra építettünk: a létra eszünkbe juttatott egy medencét, illetve azt a gyermekkori emléket, amikor is a víz alól néztünk a felszín felé.

konzulensek: Benczúr Emese, Józsa Pál

-4-


csapattársak: Bató Dóra, László Fanni, Tomity Boglárka

-5-


Varga PĂŠter :konzulens

csapattĂĄrs: Vasic Stefan

-6-


PL ASZTIKA BLOKK R U GA L M A S E GY E N S Ú LY A feldat során a “rugalmas egyensúlyról” kellett kutatnunk, illetve ábrázolnunk azt a legegyszerűbb módon - esetünkben ez hungarocellgömbök és gúlák, apró vizes lufik, illetve hurkapálcák segítségével.

Az úgynevezett “pent-up” pillanatot kívántuk megörökíteni a makettünkön, azt a történés előtti fázist, mikor valami vagy összeomlik (leesik), vagy egyensúlyba áll. Mivel ez egyetlen momentum, a kísérletezésünketfényképek segítségével illusztráltuk.

-7-


WO R K S H O P

A LT E R N AT Í V K A R ÁC S O N Y F A

A két napos modul alkalmával a szeretet ünnepe volt a téma. Az első nap kutatással, míg a második a koncepció felvázolásával és prezentálásával telt. A csapat problémának találta, hogy a karácsonyi láz leteltével sok fenyő végzi az utcán, amit ezután nem kerül további felhasználásra, a termelésére fordított energia és víz kárba vész - vagyis nem fenntartható-, továbbá, hogy a karácsony is a fogyasztó társadalom kiemelkedő példája lett. Fontosnak találtuk megjeleníteni az emlékezést, az időt, és a meghittséget tervezésünk során - ezért a koncepciónk egy, az évek során keletkezett fák szeleteiből összerakott fenyő, mely meleg fényű LEDek segítségével alakítja ki karakteres formáját.

-8-


konzulensek: Orlai Balรกzs Pais Panni

csapattรกrsak: Lรกszlรณ Fanni Oszkai Virรกg

-9-


DESIGN ALAPOK VINCENT GÁBOR

A feladat elején húztunk egy képet, amelyen egy ismeretlen személy képe volt látható, ezután a csapatnak ki kellett találnia az adott perszóna személyiségét, életét, problémáit, majd egy utazási szituációt teremteni számára - ebben pedig szintúgy problémákat keresni, és megoldásokat találni. Gábor 43 éves elvált férfi, építész, saját irodát vezet, ám kimarad a terepmunkából, az íróasztalhoz kényszerül. Érdekli mindenféle újfajta megoldás a fenntarthatóság terén. Célja, hogy kilépve konfortzónájából, elutazzon Indiába humanitárius munkát végezni. A csapatunk az ott töltött idejét kívánta konfortosabbá tenni a személyes tér és az ivóvíz kapcsán.

- 10 -


Mivel Gábor néha szeret visszahúzódni olyan öltözéket készítettünk számára, amely mögé néha elbújhat, ezáltal megteremtve a személyes tér illúzióját.

- 11 -


konzulens: Barna Máté

Gábornak az építkezések miatt sok folyadékot kell, fogyasztania azonban Indiában nem iható a csapvíz, a PET palackok haszzálata pedig nem fenntartható ezért terveztünk számára egy napelemes, UV fényes víztisztító kapszulát, amit bármilyen edényben használhat.

csapattársak: Miloszerni Kata Nagy Balázs Schuler Sára

- 12 -


KOMMUNIKÁCIÓ DESIGN

oktató: Ambrovics Gergely

Az óra során elkezdtük elsajátítani a Photoshop és Illustrator programokat. Előbbi kapcsán egy Yorgos Lanthimos film plakátját kellett elékszítenünk saját alakunk felhasználásával. Utóbbinál pedig néhány videoklippből inspirálódva elkészíteni az ahhoz hasonló hangulatú portrénkat.

- 13 -


- 14 -


- 15 -


MOHOLY-NAGY MŰVÉSZETI EGYETEM MOHOLY-NAGY UNIVERSITY OF DESIGN BUDAPEST

Profile for zsurbej.jazmin

Design Szolfézs portfolio 2019  

Design Szolfézs portfolio 2019  

Profile for jazmin177
Advertisement