Page 1

Maart-2011 eerste editie

Merkanalyse

Jawid Sabet IC1U A


Inhoud - Merkgeschiedenis - Merkdoelgroep en merrkpositionering - Merkinnerlijk - Merkuiterlijk - Merkgedrag - Beeldtaal - Bronnen

A

blz 4 blz 5 blz 6 blz 7 blz 8 blz 9 blz 10


A


http://fromfashionnono2knowfashion.files.wordpress.com/2010/01/logo-downtown-bw.jpg

Merkgeschiedenis

Giorgio Armani is geboren op 11 Juli 1934 in Italië in een klein stadje ten Zuidoosten van Milaan genaamd Piazenza. Armani staat bekend als een confectieontwerper voor mannen- en vrouwenkleding. Armani behield zijn ‘rustige’ stijl terwijl hij een van de weinig ontwerpers was die van de herenkleding op de kleding voor de vrouwen overging. De vrouwenkleding hadden veel kenmerken van de mannenkleding maar onder controle gehouden met verhoudingen. Zonder enige vooropleiding te hebben gehad, begon Armani in 1964 als ontwerper bij Nino Cerruti. Armani ontwerpt het handelsmerk van het merk, die eruit ziet als een logo met een adelaar. Dat doet hij wanneer hij als freelance ontwerper werkt in Milaan in 1970. Armani’s eerste eigen mannencollectie kwam in 1974. Voor het eerst werd leer gebruikt als een gewone stof bij de vliegeniersjas, wat hem veel succes bracht. In 1975 kwam ook de vrouwencollectie en niet veel later dat jaar ook nog junior-, ondergoed-, badmode- en accessoire lijn bij. Armani begon een eigen bedrijf samen met zijn partner Galeotti in 1975. Het bedrijf werd Giorgio Armani S.p.A genoemd en deponeerde de Armani merknaam. Giorgio Armani’s eerste Amerikaanse vestiging werd geopend in 1980.

A


Merkdoelgroep

Armani is een merk dat vooral gekocht wordt door de mensen die het wat breder hebben dan de normale mens. Door die mensen wordt het door jong en oud gedragen. Merkpositionering De symptomen die de kenmerk van Armani vormen zijn gebaseerd op milde simpele lijnen zoals lange wijdvallende, goed gesneden pantalons en broeken, blazers en naaiwerk. De Armani kostuums zijn ongestructureerd, wat wil zeggen dat er minder doorgestikt is in de voering en meer uit grotere patroondelen wordt gemaakt. De stof en de valling daarvan staan centraal. Het kostuum krijgt vorm doordat het op de schouders hangt. A


Merkinnerlijk

Merkvissie Ondanks dat ze al wereldberoemd zijn willen ze zich blijven ontwikkelen. Zo willen ze de komende jaren 40 vestigingen erbij over de hele wereld. Merkpersoonlijk Het is een klassieker onder kledinglijnen en het blijft zich ontwikkelen in de toekomst Merkwaarden Stijlvol, chique, Modern, klassiek, Status, Betrouwbaar, Rijkdom, Macht Merkmissie Goed kwaliteit leveren die lang mee kunnen gaan. Ze geven je Waar voor je geld.

A


Merkuiterlijk

Zien We zien de bekende adelaar als logo. Daarnaast zijn de kostuums herkenbaar aan dat het minder doorgestikt is in de voering en meer uit grotere patroondelen wordt gemaakt.

Horen Wat we horen is de ultieme stilte en rust als men de kleren draagt. Bij horloges van Armani horen we het getik van de wijzers. Ook bij parfums horen we het geluid van spuiten.

Voelen We voelen de getailleerde kostuums goed om ons lijf zitten.

Personen Voor Armani spelen sterren een belangrijke. Zo hebben er voor Armani onder andere David Beckham, Victoria Beckham en Beyonce gewerkt.

A


MERKGEDRAG

Producten en diensten Emporio Armani is het merk van de Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani, dat naast kleding ook uit accessoires, cosmetica en parfum bestaat. Zijn eerste eigen mannen en vrouwen collectie introduceerde hij in de jaren 70. Ook heeft hij junior- ondergoed en een make-up lijn.

A

&


&

Beeldtaal

Armani maakt voornamelijk strakke, zakelijke kleding. Vandaar dat ze voornamelijk de kleuren zwart en wit gebruiken. Die kleuren komen ook terug in de letters van Georgio Armani. Ook de logo is zwart en strak. De fotografie is voornamelijk gebaseerd op sexy mannen en sexy vrouwen. Het straalt heel veel romantiek uit. Meestal zijn de foto’s in de kleuren zwart, grijs en wit.

A


Bronnen Boeken - Boer en Welsing, R.C (2008), Als jij een merk zou zijn, Pearson education, Benelux Internet bronnen - http://nl.wikipedia.org/wiki/Giorgio_ Armani - http://www.vt4.be/nieuws/armani-mixtmet-grijstinten

A

Merkanalyse Armani. icu1  

Merkanalyse over een bekende wereldmerk. Ik heb gekozen voor het merk Armani. Mijn eerste magazine gemaakt met indesign.

Merkanalyse Armani. icu1  

Merkanalyse over een bekende wereldmerk. Ik heb gekozen voor het merk Armani. Mijn eerste magazine gemaakt met indesign.