Issuu on Google+

Temps de Fires, Mostres i Festes Majors (Més informació a les pàgines interiors)

A l’esquerra, una imatge de l’any passat de la Mostra de Sant Vicenç dels Horts i a la dreta una imatge de la Fira de la Candelera de Molins de Rei de la passada edició.


2 3-8 9-11 12 13-15 16 17 18 19 20-25 26 27 28 29 30 31 32-33 34-40 41-43 44 45-46 47

SUMARI / L’HOSPITALET L’HOSPITALET BEGUES CASTELLDEFELS / CASTELLVÍ DE ROSANES / CERVELLÓ CORBERA DE LLOBREGAT CORNELLÀ DE LLOBREGAT / EL PAPIOL EL PRAT DE LLOBREGAT / ESPLUGUES DE LLOBREGAT GAVÀ / LA PALMA DE CERVELLÓ MARTORELL MOLINS DE REI PALLEJÀ / SANT ANDREU DE LA BARCA SANT BOI DE LLOBREGAT SANT CLIMENT DE LLOBREGAT SANT CLIMENT DE LLOBREGAT / SANTA COLOMA DE CERVELLÓ SANT FELIU DE LLOBREGAT SANT JOAN DESPÍ SANT JUST DESVERN SANT VICENÇ DELS HORTS TORRELLES DE LLOBREGAT VALLIRANA VILADECANS HORÒSCOP Revista mensual d’informació gratuïta

Director i editor: Óscar Pardo - Tel. mòbil: 606 625 479 www.revistalopinio.cat - Dipòsit legal: B-55858-2007

SUMARI / L’HOSPITALET

Impressió: Lerigraf, C/ la Premsa, 2 - Tel.: 973 196 600 - Alcoletge (LLEIDA)

2


Núria Marín, nova presidenta del Comitè Executiu del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona

L’associació Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona es va reunir a l’Hospitalet. Marín reclama les inversions previstes a Rodalies com a projecte clau per aconseguir competitivitat. L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, va ser nomenada presidenta del Comitè Executiu del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelo-

Núria Marín va destacar el paper estratègic de la Regió Metropolitana de Barcelona: “una de les zones industrials més importants d’Europa que, a més, concentra la major part de la població resident a Catalunya”. Marín va exposar que es compromet a “continuar treballant per potenciar la xarxa, refermant els nostres lligams i la nostra feina per aconseguir que aquest territori sigui més competitiu” . La nova presidenta del Comitè Execu-

tiu del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona va dir que aquest territori “és clau en el conjunt de l’economia catalana. Catalunya necessita la capacitat de lideratge de la Regió Metropolitana per avançar en el desenvolupament econòmic i oferir noves oportunitats a la ciutadania”. En aquest sentit, Marín va reclamar que “perquè es creïn les condicions necessàries per guanyar competitivitat, és clau disposar d’un transport públic eficient i sostenible, cal que s’executi el pla de Rodalies i la reconversió de la xarxa en un metro regional”. La designació es va fer en el marc de la reunió que el Consell General del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona va mantenir al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala de L’Hospitalet.

L’HOSPITALET

na. Marín substitueix en el càrrec l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz. També hi hagut relleu al Consell General del Pacte Industrial ja que Sònia Recasens, regidora de l’Ajuntament de Barcelona, va donar pas a la presidència a un regidor del mateix consistori, Agustí Colom.

3


Centre Cultural Collblanc - La Torrasa Agenda d’activitats Gener-Març 2017

L’HOSPITALET

POCKET CONCERTS Programació estable de concerts de petit format, en l’àmbit del blues, el rock & roll, el soul, la música funk... A la sala d’actes del Centre Cultural Collblanc - la Torrassa. (Mare de Déu dels Desemparats, 87). Espectacles gratuïts. DIVENDRES, 20 DE GENER A les 21.00 hores. Tarantination. Concert doble de la banda especialista en recrear temes dels films de Quentin Tarantino. Soul, funk, rock’n’roll i música negre a raudals.

4

DIVENDRES, 3 DE FEBRER A partir de les 21.00 hores. Harpo Blues Night. Concert-Festa-festival amb els armónicistes blues mès reconegudes del circuit. DIVENDRES, 10 DE MARÇ A partir de les 21.00 hores. Concert de Room 69. Banda sonora de la pel·licula “Oh Brother” dels germans Coen. DIVENDRES, 31 DE MARÇ A partir de les 21.00 hores. Marc Ferrer Trio & Laia Porta. Tribut a Bessie Smith. CICLE CLÀSSICS A LA TORRASSA Programació estable de concerts de música clàssica. Tots els concerts a l’auditori de la Torrassa, (Santiago Apòstol, 40). Espectacles gratuïts.

DIVENDRES, 27 DE GENER A les 20.00 hores Duo Baco: La Veu de les Cordes. DIVENDRES, 17 DE FEBRER A partir de les 20.00 hores. Impressions “Un Passeig pels 5 Sentits”. DIVENDRES, 17 DE MARÇ A partir de les 20.00 hores. Memorial “Antonio Carrión”. Gospel Feelings “Somriu...tot és més fàcil”. Direcció: Pau Sastre.

EXPOSICIONS A la sala d’exposicions del Centre Cultural Collblanc-la Torrassa. (Mare de Déu dels Desemparats, 87). Del dimecres 11 de gener al 3 de febrer de 2017 “Un instant, una vida” de Claudio Perrone. Exposició de fotografies de teatre. Inauguració dimecres 11 de gener a partir de les 19.00 h. Del dimecres 8 de febrer al divendres 3 de març Exposició dels treballs de pintura i Tapissos dels tallers de l’Ateneu Cultural Catalonia. Inauguració dimecres 8 de febrer a les 19.00 h. XIC Xarxa d’intercanvis de Coneixements Tallers, cursos i activitats en format d’intercanvi. CONVERSA EN CATALÀ Els dijous, de 18.30 a 20 h. TALLER DE CATALÀ

Els dilluns, de 18 a 19.30 h. INTRODUCCIÓ A L’ANGLÈS Els divendres, de 17.30 a 19 h. DIBUIX i PINTURA Els dimarts, de 16 a 18 h. MACRAMÉ Els dilluns, de 18 a 19.30 h. PATCHWORK Els dilluns i dijous, de 10 a 11.30 h. MANUALITATS: PUNT DE CREU, GANXET, PUNT DE MITJA I ALTRES Els dijous, de 16.30 a 18 h. BALL EN LÍNIA Grup d’iniciació: els divendres, de 10 a 11 h. Grup de continuació: els divendres, d’11 a 13 h. BALL DE SEVILLANES (INICIACIÓCONTINUACIÓ) Els dijous, de 19.30 a 21 h. INICIACIÓ A LA DANSA ORIENTAL Els dimarts, de 18 a 19.30 h. TAI-TXI - TXI-KUNG Els dijous, de 17 a 18.30 h. DEFENSA PERSONAL Els dilluns, de 19.30 a 21 h. IOGA Els dimarts, de 10 a 11.30 h. GIMNÀSTICA DE MANTENIMENT Els dilluns, de 16.30 a 18 h. TAO DE LA SALUT Els dimarts, de 16.30 a 18 h. RELAXACIÓ i MEDITACIÓ Els divendres, de 12 a 13 h. ESTIRAMENTS AMB RESPIRACIÓ CONSCIENT Els dijous, de 10.30 a 12 h IOGA i MEDITACIÓ Grup 1: els dilluns, de 16 a 17.30 h. Grup 2: els dimecres, de 16 a 17 h. INICIACIÓ A LA INFORMÀTICA PER A GENT GRAN Els dimarts, de 17 a 18.30 h. INFORMÀTICA INICIAL (Grup 1) Els dimarts, de 18.30 a 20h. (Grup 2) Els dijous, de 17 a 18.30 h. INFORMÀTICA BÀSICA (Grup 1) Els dimecres, de 19 a 20.30 h. INFORMÀTICA BÀSICA (Grup 2) Els dimecres, de 10 a 11.30 h. INFORMÀTICA DE NIVELL INTERMEDI Els dilluns, de 18 a 20 h. PHOTOSHOP, RETOC I ANIMACIÓ Hi aprendreu a utilitzar el Photoshop. TALLER DE MEMORIA CINEXIC Cada dimecres, a partir de les 18:00 hores una pel·lícula. SENDERISME Sortides puntuals (aprox. una al.


Núria Marín considera molt positiva l’aprovació de la nova llei de l’habitatge L’alcaldessa de L’Hospitalet diu que “de nou els ajuntaments tenim un instrument per treballar”. L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, s’ha mostrat satisfeta per l’aprovació pel Parlament de la nova Llei que substitueix els articles de la norma 24/2015 d’emergència habitacional suspesos pel tribunal Constitucional. “Des de l’Ajuntament de L’Hospitalet hem treballat per millorar el resultat d’aquesta llei, de manera que resultés una bon eina per ajudar en la gestió del

dia a dia i poder ajudar la ciutadania que necessita un habitatge”, ha dit l’alcaldessa. “Durant la tramitació de la nova llei de l’habitatge, L’Hospitalet va presentar diferents al·legacions i moltes d’elles van ser acceptades. Sembla que més del 50% de les 70 esmenes s’han recollit en el nou text, i això ho valoro molt bé”, ha dit Núria Marín. “Tant la consellera de Governació i Habitatge, Meritxell Borràs, com el grup socialista en el Parlament han reconegut el treball que s’ha fet des de L’Hospitalet per millorar la Llei”.

Marín considera molt positiva l’aprovació de la nova llei ja que, a més d’aprovar-se per unanimitat, el text recull mecanismes de mediació o l’expropiació temporal de l’habitatge. “A partir d’ara, tenim un nou instrument i el farem valer”. L’alcaldessa de L’Hospitalet ha recordat que “en els darrers anys, els municipis hem estat molt sols a l’hora d’acompanyar la ciutadania en temes com l’habitatge, la pobresa energètica o les beques menjador. Hem estat al límit de les nostres possibilitats.

La participació en cursos d’FP inicial a L’Hospitalet, la més alta dels darrers 10 anys S’incrementa la formació per a l’ocupació a la ciutat. L’Ajuntament de L’Hospitalet, a través de l’Observatori de la Formació Professional, de l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, ha publicat l’informe sobre els ensenyaments professionals a la ciutat, com una eina d’informació per a la planificació en matèria de formació professional.

Respecte a la formació contínua, l’informe destaca que el darrer any s’han realitzat a la ciutat un total de 126 accions formatives de 87 especialitats, el 58% de les quals són certificades. Les àrees que tenen un major volum de participants són: seguretat; administració i auditoria; llengües estrangeres, en especial l’anglès; assistència social i formació, i educació i logística. L’Ajuntament de L’Hospitalet també ha dut a terme aquest tipus de formació, principalment en les àrees d’informàtica i TIC, idiomes, comerç i restauració.

L’HOSPITALET

L’informe recull les dades anuals sobre ensenyaments professionals de la ciutat de forma integrada: formació professional inicial, formació ocupacional i formació contínua, amb un apartat específic sobre aquesta formació. Així, durant el curs 2015-2016, 4.161 alumnes van fer cursos d’FP inicial a la ciutat (PFI, cicles de grau mitjà i cicles de grau superior); essent la xifra més alta dels darrers 10 anys.

5


L’HOSPITALET

Aquest hiv comprar a l

6


L’HOSPITALET

vern vine a l’Hospitalet ’Hospitalet

7


L’HOSPITALET

Aquest hivern vine a comprar a Bellvitge

8

!


Festa Major d’Hivern de Begues

A les 11.00 hores. Missa i benedicció del pa. A l’església Sant Cristòfor. A les 16.00 hores. Inauguració del camí Ral de Begues amb la presència

de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa. La jornada s’amenitzarà amb actes infantils a la plaça de l’Ateneu. Ho organitza: Ajuntament de Begues. A les 18.00 hores. Cinema infantil Ci-

gonyes. Ho organitza: Ajuntament de Begues. Al teatre El Goula. A les 19.30 hores. Sardinada popular. La sardinada constarà de: sardines, pa, tomàquet, allioli i per postres coca i rom. La beguda no estarà inclosa. al

BEGUES

DIVENDRES, 20 DE GENER

9


BEGUES 10

Al poliesportiu de Begues.

DISSABTE, 21 DE GENER

A continuació, havaneres amb Garbes i Rostolls i rom cremat. Ho organitza: Club de Futbol i Ajuntament de Begues. Al poliesportiu de Begues.

A les 11.30 hores. Ballada de sardanes amb la cobla Marinada. Ho organitza: Grup Sardanista de Begues i Ajuntament de Begues. Al passeig de l’Església.

A les 00.00 hores. Festa jove. Ho organitza: 6tres9. Al poliesportiu de Begues.

A les 12.00 hores. Bitlles catalanes . Inscripcions a partir de les 11.30h. Ho organitza: Amics francocatalans i

Ajuntament de Begues. A l’Escorxador. 18.00h Xerrada sobre La recuperació del Castell d’Eramprunyà, a càrrec de Joan Closa Pujabet, cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona. Ho organitza: Centre d’Estudis Beguetans. A l’Escorxador. A les 20.00 hores. Correfoc infantil


A les 22.30 hores. Concert de Please (Tribut a U2). Entrada gratuïta. Ho organitza: Ajuntament de Begues. Al teatre El Goula.

DIUMENGE, 22 DE GENER A les 12.00 hores. Cercavila popular. Punt de trobada a la plaça de l’Ajuntament. Plantada dels gegants i capgrossos de Begues a l’església amb l’acompanyament dels grallers de Begues i els timbalers. La colla dels Castellers de Begues Els Encantats faran

pilars durant la cercavila. Ho organitzen: Geganters, capgrossos, grallers de Begues i castellers Els Encantats i Ajuntament de Begues. A les 18.00 hores. Concert de Sant Sebastià amb el coral Montau de Begues. Ho organitza: Coral Montau i Ajuntament. Al teatre El goula.

BEGUES

amb la Cuca Fera i els Timbalers de Begues pels carrers del poble. Ho organitzen: Cuca Fera de Begues, Timbalers de Begues i Ajuntament .

11


L’Ajuntament de Castelldefels aprova el Mapa de Capacitat Acústica El Ple municipal va aprovar, de manera inicial, el passat 22 de desembre el Mapa de Capacitat Acústica de Castelldefels juntament amb una ordenança que regularà l’emissió del soroll i les vibracions a la ciutat. “L’objectiu és reduir la contaminació acústica per millorar la qualitat de vida i evitar l’impacte del soroll en la salut”, va explicar el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Ramon Morera. En paraules del regidor, es tracta d’una nova eina que permetrà “conjugar la qualitat de vida dels veïns amb l’activitat econòmica, que, a diferència d’altres

ciutats, es desenvolupa en la mateixa trama urbana” Aquest mapa de capacitat acústica estableix la zonificació acústica de Castelldefels i els valors límit de recepció de soroll a cada zona d’acord amb l’ús del sòl i la interrelació entre els habitatges i les activitats econòmiques i de

transport que s’hi desenvolupen. El nou instrument es va aprovar acompanyat de l’Ordenança municipal reguladora del soroll i les vibracions de Castelldefels. L’elaboració del mapa de capacitat acústica neix, d’una banda, de la voluntat de l’equip de Govern per millorar la convivència al municipi i donar solució, pel que fa als nivells de soroll permesos, als interessos de vegades contraposats entre el veïnat, amb dret al descans, i el sector hostaler, principal motor econòmic de la ciutat. “És complex compatibilitzar els interessos de tothom”, exposa Morera.

CASTELLDEFELS / CASTELLVÍ DE ROSANES / CERVELLÓ

L’Ajuntament de Castellví barra l’accés a les mines de plom atès l’estat ruïnós

12

De l’altra, i en un altre punt del recinte, s’han posat reixes per impedir el pas als passadissos que donen accés als pous d’extracció, per evitar que algú pugui entrar-hi i prendre mal. En aquest punt, fa anys, hi havia construïdes unes parets que van ser enderrocades. Ara l’Ajuntament hi ha instal·lat reixes metàl·liques.

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha dut a terme una actuació de senyalització i tancament d’accessos a les mines de plom atès l’estat ruïnós de l’edificació i al perill que comporta l’entrada no autoritzada a l’antic recinte d’extracció minera. El consistori castellvinenc s’ha vist obligat a prendre aquestes mesures per l’estat de ruïna de les instal·lacions i la impossibilitat de localitzar els propietaris de l’antiga mina de plom, que fa dècades que no funciona. D’una banda, i pel que fa a l’antic recinte fabril, situat a prop de Valldaina,

s’ha posat una cadena que barra el pas al camí d’accés i s’hi ha instal·lat un cartell informatiu que avisa de l’estat ruïnós del recinte i de la prohibició d’accedir-hi, tant a peu com amb vehicle de qualsevol tipus.

Un Nadal màgic a Cervelló

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ja havia fet anteriorment algunes actuacions provisionals de senyalització de l’estat de ruïna del recinte miner per tal d’evitar l’accés a zones amb perill de caiguda o despreniment. Espectacular rebuda la que li van fer els infants de Cervelló al Pare Noel el passat 17 de desembre en la seva aturada al municipi envoltat dels seus elfs. L’Ateneu es va omplir de gom a gom dels més menuts que desitjaven veure’l de tan a prop per poder lliurar-li en mà la seva carta i veure complerts els seus desitjos. La resta d’activitats de Nadal que s’han programat a la localitat han estat tot un èxit de participació, especialment la Fira que va comptar amb la col·laboració dels comerços i de diverses entitats locals.


Festa Major Sant Antoni 2017 de Corbera de Llobregat

DISSABTE, 14 DE GENER A les 14.00 hores. Dinar popular Cinc Cims Pasta Party. Preu: 2 euros. Corredors: gratuït. Al pati de l’escola Jaume Balmes. A les 19.30 hores. Xerrada Cinc Cimcs Corrent descalç, a càrrec d’Iván Regalado. A la sala polivalent Can Baró. A les 21.00 hores. Espectacle teatral. La companyia T’Atraco Teatre, presenta: La butaca. Intèrprets: Joan Valentí i Robert Gobern. L’obra de teatre més divertida i transgressora sobre la independència de

Catalunya!!! Aportació: 12 eurows / amb reserva 10 euros. Descomptes: socis Diadema 8 euros / Menors 25 anys 6 euros / Menors de 12 anys gratuït. Reserve a l’adreça reservesmondemones@gmail.com. A la Societat Diadema.

DIUMENGE, 15 DE GENER 5a Cursa de Muntanya Cinc Cims. A les 08.30 hores. Esmorzar popular del corredor. A les 10.00 hores. Sortida de la cursa, des de l’escola Jaume Balmes (entrada passeig dels Arbres.) A les 11.00 hores. Esmorzar popular Cinc Cims. A les 12.00 hores. Arribada “dels primers”. Més informació: www.cinccims.cat. A les 11.30 hores. Teatre musical familiar. La companyia Poca Cosa Teatre, presenta: La vaca que canta (Va d’òpera). Durant l’espectacle, es lliuraran els premis de la Campanya de Nadal i Reis d’Acopa. Preu: entrada 7 euros. Fins a 2 anys: gratuït. Descomptes: entrada famílies

CORBERA DE LLOBREGAT

DIVENDRES, 13 DE GENER A les 20.30 hores. Passió en devoció. Recital de música sacra a càrrec de Jonathan Camps, contrabaix i Daniel Garcia, Orgue. Preu: taquilla inversa. A l’església de Sant Antoni.

13


sòcies de Xarxa Corbera: 5.50 euros. Informació: laxarxacorbera@gmail.com. www.facebook.com/laxarxacorbera. www.instagram.com/laxarxacorbera. A la Societat Diadema. A les 12.30 hores. Cercavilai amb els gegants i grallers de Corbera, El Corb, el Corbet i els Timbalers de la penya del Corb. Inici a la plaça Sant Antoni. Itinerari: plaça Sant Antoni, carrer Sant Antoni, carrer St. Josep, passatge de l’Era, carrer La Pau, avinguda Catalunya, plaça Mil·lenari. DIMARTS, 17 DE GENER A les 08.00 hores. Despertada de Festa Major. Pels carrers de la població. A les 08.30 hores. Esmorzar popualr. A la plaça de Sant Antoni.

CORBERA DE LLOBREGAT

A les 09.00 hores. Festa dels animals. Activitats de lleure per gossos, tallers d’educació canina, exhibició amb gossos, activitats per a nens/es, Kutur Kibar i fotografia amb els animals. A l’aparcament de la Guixera d’en Bonastre al c/ Sant Antoni.

14

A les 11.30 hores. Ofici de Festa Major . (Missa de Sant Pius X). Acabat l’ofici, repartiment del bastó de Sant Antoni i benedicció dels animals. A l’església de Sant Antoni.

a càrrec de la cobla Genisenca. Davant de la Societat Diadema.

A les 13.00 hores.Tres Tombs amb la cobla Genisenca. Inici al passeig dels Arbres. Itinerari: carrer Sant Antoni, carrer del Centre, avinguda Catalunya, passeig dels Arbres, carrer Sant Antoni.

A les 17.45 hores. Correfoc dels diablets, Timbalers, Corb i Corbet de la Penya del Corb. Inici a la plaça de Sant Antoni. Itinerari: plaça Sant Antoni, carrer Sant Antoni, carrer St. Josep, passatge de l’Era, carrer La Pau, avinguda Catalunya, passeig dels Arbres i carrer Sant Antoni.

A les 13.30 hores. Actuació de la Colla de Bastoners de Corberà i aa continuació audició i ballada de sardanes

A les 20.00 hores. Selecte concert de l’orquestra Montgrins. A la sala de la Societat Diadema.


A l’aparcament Guixera d’en Bonastre.

les forces. EXPOSICIONS

NIT DE DISSABTE 28 A DIUMENGE 29 DE GENER De les 23.00 a les 07.00 hores. La Corralada. Ja torna a arribar la Corralada 2017, l’empalmada d’hivern, festa per a tots els públics que començarà amb els grups Jokb (grup de cançons pròpies i versions) i Anangas (grup amb les versions més festives) a continuació hi haurà el punxadiscos Rambla (mestissatge-rock), OGT (agro-rumba) i Lo Puto Cat (electrònica-dubstep català). A la sala de la Societat Diadema.

A les 22.30 hores. Ball a càrrec de l’orquestra Montgrins. A la sala de la Societat Diadema. DIJOUS, 19 DE GENER A les 20.00 hores. Vine a conèixer el Banc del Temp de Corbera! A la sala polivalent de la Biblioteca Can Baró. DISSABTE, 21 DE GENER A les 22.00 hores. Pandemònium de Sant Antoni. Va d’estacions. A l’aparcament Guixera d’en Bonastre.

DIUMENGE, 29 DE GENER A les 07.00 hores. Rua del Porc. Recorregut: Societat Diadema, carrer Sant Antoni, avinguda Catalunya, paseig dels Arbres, carrer Sant Antoni i plaça Sant Antoni. Després de La Corralada no acaba res, veurem sortir el sol amb la Rua del Porc on sobre d’un camió descobert tindrem el corberenc Dj Jura, per no passar fred, ballant sense parar. A l’arribada a la plaça Sant Antoni ens espera una bona xocolatada per recuperar

DE DILLUNS 9 A DIMECRES 18 DE GENER Material bibliogràfic de la col·leccioó local. A la Biblioteca Can Baró. Horari: el d’obertura de la Biblioteca. De dilluns a divendres de 16 a 20.30 h. Dimarts, dimecres i dissabtes, de 10 a 13.30 h. DE DIVENDRES 20 A DIUMENGE 22 DE GENER XXII Trobada de col·leccionistes de Corbera de Llobregat. A la Societat Diadema. Horaris i dies: Divendres 20, de 17 a 20 h. Inauguració, a les 19 h. Dissabte 21, de 10 a 14 h. i de 17 a 20 h. (de 18 a 20 h. intercanvi per a socis). Diumenge 22, de 10 a 14 h.(taules d’intercanvi per a tothom). Informació:corberacolleccionistes@gmail.com - http://colleccionistescorbera.blogspot.com.

DIUMENGE, 22 DE GENER A les 10.00 hores. III trobada Vespa. Al pati de l’escola Jaume Balmes.

CORBERA DE LLOBREGAT

A les 18.45 hores. Pandemònium de Sant Antoni. Segon passi de l’espectacle Va d’estacions.

15


Enderrocat el casino del Papiol S’ha enderrocat un dels equipaments públics municipals més concorreguts del Papiol: el Casino.

en les feines per fer la pista d’estiu a finals dels anys seixanta, amb llotges i escenari inclòs.

Unes instal·lacions polivalents que durant dècades van obrir les portes quan calia albergar festes, balls, espectacles i molts altres tipus d’esdeveniments socioculturals. L’edifici, comptava amb una pista exterior contigua, que ja es va enderrocar l’estiu de 2010. El mal estat en què es trobava, segons els tècnics municipals, feia massa cara la rehabilitació.

La construcció es va anar deteriorant amb el pas del temps i feia anys que estava tancada al públic per raons de seguretat. Primer es va tancar l’edifici (d’uns 470 m2) i, després, la pista d’estiu (d’uns 600 m2), que un cop enderrocada, es va convertir en un pàrking provisional.

A banda de ser un espai que durant molt de temps va cobrir la necessitat dels papiolencs i papiolenques (necessitats encara actuals) de tenir un lloc on poder, per exemple, trobar-se, reunir-se, fer celebracions, fer teatre o

altres activitats, el Casino tenia un valor sentimental, emotiu i identitari per als ciutadans del Papiol. De ben segur que la majoria dels veïns tenen algun que d’altre record important associat a aquest espai. N’hi haurà, fins i tot, que recordaran com, amb les pròpies mans, van participar

L’Ajuntament ha d’estudiar les possibilitats que permet el terreny encara es manté en peu l’edificació. Paral·lelament, també s’està treballant en un nou projecte perquè en un futur pròxim el poble torni a tenir un espai que compleixi les funcions de l’antic Casino.

Asfaltat l’accés al Complex de Can Mercader de Cornellà, una proposta de l’A prop Teu

CORNELLÀ DE LLOBREGAT / EL PAPIOL

Les obres permeten l’accés amb vehicle de forma més còmoda i s’han desenvolupat durant el mes de novembre, amb un cost de 30.000 euros.

16

Recentment s’ha asfaltat la zona d’accés a l’aparcament de Complex Esportiu de Can Mercader des del carrer Ríos Rosas. Una reforma que parteix de la iniciativa d’un veí que va fer la seva consulta a través de la plataforma A prop Teu. Les obres permetran l’accés amb vehicle de forma més còmoda i s’han desenvolupat durant el mes de novembre, amb un cost de 30.000 euros. A més d’aquesta actuació, durant els darrers sis mesos, s’han portat a terme altres projectes de reforma seguint les indicacions dels ciutadans, com ara

la col·locació de bandes reductores de velocitat al carrer Marqués de Cornellà, el canvi d’ubicació de contenidors a la carretera d’Esplugues o la creació de places d’aparcament de motos al carrer Bedoll per millorar la visibilitat en la part propera a la zona de vianants, entre d’altres. Una forma de codisseny de l’espai públic El projecte A prop teu, amb tres anys

de vida, va néixer amb l’objectiu de canviar la manera de gestionar la ciutat en temes com la seguretat, la convivència i el manteniment de l’espai públic, buscant la coresponsabilitat de la ciutadania, escoltant les seves propostes i facilitant el contacte directe amb els regidors. Un nou canal de comunicació directe entre veïns i administració local, format per una plataforma digital i xarxes socials per codissenyar la ciutat.


L’Ajuntament del Prat constitueix la Taula de l’Aigua per coordinar tots els serveis Al Prat, qüestió prioritària

L’Ajuntament del Prat ha constituït l’anomenada Taula de l’Aigua, un nou òrgan d’organització i coordinació en la gestió dels serveis municipals relacionats amb el cicle de l’aigua. Els objectius de la Taula s’adrecen a garantir la millor planificació i coordinació de les actuacions a executar en el territori en matèria d’aigües. Aquest nou òrgan municipal està presidit per l’alcalde, Lluís Tejedor, i format per representants polítics i tècnics de les àrees municipals d’Urbanisme i Medi Ambient; i Seguretat Ciutadana, Manteniment i Serveis Urbans; així com de l’empresa municipal Aigües del

Prat. La Taula de l’Aigua es reunirà quadrimestralment de manera ordinària i amb caràcter extraordinari quan es consideri necessari.

Al Prat, per les característiques del territori, la gestió dels serveis relacionats amb el cicle de l’aigua és una activitat prioritària que necessita de la coordinació de diferents àmbits municipals. Aquesta activitat, ja prou complexa per ella mateixa, afegeix ara l’aparició d’un nou recurs, com és l’aigua regenerada, que se suma a l’aigua subterrània, tradicional font d’alimentació de la ciutat. És per això que l’Ajuntament ha considerat necessària la constitució de la Taula de l’Aigua per coordinar l’acció concertada, el debat i l’intercanvi d’informació entre els diferents serveis municipals relacionats amb el cicle de l’aigua.

Es constitueix el Consell Econòmic i Social d’Esplugues de Llobregat El passat 30 de novembre es va constituïr el Consell Econòmic i Social d’Esplugues, tal com estava previst al Pacte per a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació de qualitat a Esplugues 2016-2019. Un pacte que es va aprovar fa uns mesos per unanimitat del conjunt del Consistori i que es va signar amb els agents econòmics i socials d’Esplugues i del Baix Llobregat. El Ple es reunirà com a mínim, un cop a l’any, mentre que la Comissió executiva es reunirà, com a mínim, un cop al semestre. El CES actuarà com a òrgan de seguiment i avaluació del Pacte ja vigent. És un òrgan consultiu i de participació i els òrgans que el regiran són el Ple i la Comissió Executiva. La Presidència recau en l’alcaldessa. En l’acte de constitució, l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va agrair a totes les persones que en són membres “la vostra implicació en la reactivació econòmica a Esplugues que el Consell Econòmic i Social que constituïm té com a principal objectiu d’actuació. Entre tots i totes promourem el dinamisme econòmic a Esplugues i crearem ocupació de qualitat”.

L’alcaldessa va afegir que “amb aquest nou Consell Econòmic i Social volem continuar fent costat a les empreses de la ciutat; volem continuar promovent el dinamisme econòmic, l’èxit empresarial i la creació d’ocupació de qualitat. L’estratègia de complicitat, consens i participació que hem seguit a Esplugues ens ha permès signar un nou pacte econòmic i anar fent realitat, un per un, els diversos compromisos que ens vam fixar a l’hora d’acordar el pacte. Un d’aquests acords és la creació del CES per promoure l’economia a la nostra ciutat i país”.

ens proposem, fer front als reptes que se’ns plantegen i tenir més i millors oportunitats per al desenvolupament econòmic”.

Pilar Díaz va convidar les persones que formen part del CES a “aprofitar les fortaleses i oportunitats del nostre municipi per treballar en un model de desenvolupament econòmic que impulsi les empreses que generen riquesa de forma sostenible i que promogui les iniciatives econòmiques amb retorn social. Un model en el qual la riquesa es distribueixi justament en el conjunt de la societat a través de la plena ocupació de qualitat. Un model de creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu”. I ha dit que el CES “que comença a caminar serà un excel·lent instrument per assolir els objectius estratègics que

La composició del Consell, que s’ha consensuat amb les parts signatàries del Pacte i grups polítics és: Ple del CES: presidit per l’alcaldessa, en formen part diversos regidors i regidores del PSC, PDECAT, ERC, PP, ICV, C’s, CUP i Canviem Esplugues; dos representants d’UGT, dos representants de CCOO, dues persones de PIMEC, dues per part d’AEBALL, així com un tècnic municipal i el secretari del Consell. A més, resta pendent nomenar 7 representants de la vida econòmica i social local. N’hi hauria d’haver en representació del teixit productiu i comercial, així com de l’àmbit acadèmic.

EL PRAT DE LLOBREGAT / ESPLUGUES DE LLOBREGAT

L’objectiu és garantir la millor planificació de les actuacions a executar en matèria d’aigües.

17


L’Ajuntament de Gavà destina 190.000 € per a l’autoocupació i la contractació de persones en situació d’atur L’Ajuntament de Gavà invertirà un total 190.000 euros per incentivar la creació del propi lloc de treball i la contractació de persones en situació d’atur de la ciutat per part d’empreses o emprenedors. L’objectiu d’aquesta línia d’ajuts, que s’enmarca en el Pla per l’ Ocupació “Gavà impulsa, jo trobo feina” és crear llocs de treball adreçat a persones amb una situació socioeconòmica més complexa. Els ajuts beneficiaran prop de 50 persones, empreses i iniciatives emprenedores de la ciutat i són fruit de la col.laboració entre l’Ajuntament de Gavà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els projectes per a l’autoocupació rebran un ajut de fins a 4.000 euros. Seran subvencionables fins a 12 mesos de cotització a la Seguretat Social, taxes municipals i despeses pròpies de l’inici d’activitat. El termini d’inici de l’activitat haurà de ser entre l’1 de gener de 2016 i el 31 de març de 2017. També se subvencionarà la contractació de gavanencs i gavanenques en situació d’atur per part d’empreses i autònoms. S’atorgaran ajuts de fins a un màxim de 30.000 € per cobrir el 50% de les despeses salarials derivades de la contractació, per un període mínim de 6 mesos. Els contractes d’un mínim de 6 mesos s’hauran d’iniciar abans de l’1 d’octubre de 2017 i, en

tot cas, finalitzar abans del 31 de març de 2018. Les contractacion de 12 mesos o més s’hauran d’iniciar abans de l’1 d’abril de 2017. Aquests ajuts econòmics s’emmarquen en el Pla d’Ocupació 2016-2017 “Gavà impulsa, jo trobo feina” que, amb una dotació de 2,8 milions d’euros, intensifica les accions que s’estan duent a terme fent una crida a la implicació de la ciutadania i ampliant els recursos gràcies a la col.laboració institucional. Amb aquest pla es preveu afavorir la inserció laboral d’un miler de persones. Els joves, els aturats de llarga durada i les persones sense cap tipus de prestació seran els col.lectius beneficiaris.

GAVÀ / LA PALMA DE CERVELLÓ

Visita del delegat territorial del Govern Miquel Àngel Escobar a la Palma de Cervelló

18

El passat dijous 29 de desembre el delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya, el senyor Miquel Àngel Escobar, va fer una visita institucional al nostre poble. El van rebre, a l’ajuntament, l’alcalde, el senyor Xavier González, i els regidors Francesc Cortés i Esteve Fisas. Durant la reunió i canvi d’impressions de més de mitja hora llarga, l’alcalde li va transmetre les preocupacions i les necessitats de la Palma en relació amb la Generalitat, es va parlar de la qüestió de les subvencions i es van tocar assumptes d’interès com els contenciosos amb Cervelló pendents dels traspassos i el de Ca n’Ollé. L’alcalde li va fer avinent els projectes de futur per al nostre poble i la voluntat de treballar conjuntament per buscar camins d’unió i arribar a acords per millorar el benestar dels ciutadans dels nostre municipi. Un cop acabada la trobada, tant l’alcalde com el delegat van fer una valoració molt positiva de la mateixa reunió i abans de marxar, el delegat del govern va signar al llibre d’honor de l’Ajuntament i va donar per acabada la visita.


Les entitats de Martorell recapten més de 28.000 euros a benefici de La Marató de TV3 Les entitats de Martorell han superat la recaptació de 25.000 euros marcada com a objectiu per la plataforma Martorell amb els 25 anys de La Marató de TV3. En concret, en el moment de tancar aquesta notícia s’havien recollit més de 28.000 euros, xifra que acabarà de definirse en els propers dies. Durant la jornada, milers de martorellencs s’han passejat pel carrer de La Marató per fer la seva aportació econòmica. La gran tómbola, el dinar solidari, el mosaic dels centres escolars o la connexió en directe de TV3 han estat alguns dels punts àlgids de la jornada festiva i solidària. “Estem molt contents perquè hem assolit tres objectius. El primer, agrupar el teixit associatiu del poble; el segon, que TV3 vingués a fer una connexió en directe des d’aquí; i el tercer: arribar als 25.000 euros. Hem demostrat un cop més que quan els martorellencs ens hi posem, ho aconseguim, i això és el més important de tot”. Aquestes eren les paraules de Juanita Ponce, una de les coordinadores de la plata-

forma, just després de conèixer pels volts de les quatre de la tarda que s’havia assolit la xifra solidària desitjada. Ponce ha destacat que “aquest èxit no seria possible sense les quinze persones de l’organització que s’han deixat la pell, que han estat disposades a tot i que no s’espanten davant de bogeries com aquesta”. Un altre dels coordinadors, l’Isidre Ricart, reconeixia que “hem trigat a saber el recompte final, ja que cap a les 15.00h se’ns ha col·lapsat el nostre local de gent de les entitats que venien a dipositar les guardioles”. De fet, la quantitat de diners recaptats a les 14.00h era de 16.000, i una hora més tard ja s’havien superat els 25.000 en recomptar el gran gruix d’aportacions finals. Per Ricart, “ha estat una jornada indescriptible, indefinible, espectacular, un dia ple d’emocions”. Un mini marcador instal·lat a la plaça de les Hores informava i actualitzava constantment de la quantitat recaptada. Els Capgrossos de Martorell l’han gestionat i un dels seus integrants, en Domènec Hernández, cantava les xi-

fres: “jo només poso la veu a tota una feinada de molts dies. Satisfà molt anar cantant xifres cada cop més altes, veure que la gent passeja i fa el seu donatiu”

Instal·lats nous senyals als contenidors soterrats per aclarir on cal llençar cada residu

Aquesta acció s’emmarca en una campanya informativa més àmplia que inclou tallers i jocs educatius per a petits i joves i la col·locació de punts d’informació en activitats com el Mercat de Nadal, amb tècnics de Medi Ambient que donen consells i orienten els ciutadans perquè cap residu quedi fora de lloc. El regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bar-

gués, ha explicat que “es tracta de garantir els nivell òptims de reciclatge. En el moment que baixem els nivells de reciclatge i tot ho aboquem al re-

buig, la mescla surt molt més cara i ho acabem pagant els ciutadans. Una manera de millorar la selectiva és informar, al mateix lloc on són els contenidors, d’una forma icònica, ràpida i intuïtiva”. Antecedents, l’any 2010 L’any 2010 es van substituir tots els contenidors de Martorell per 92 bateries de contenidors soterrats. L’acció es va acompanyar d’una campanya de sensibilització que incloïa banderoles informatives; una guia del reciclatge i un joc de bosses de ràfia (una groga per al plàstic, una verda per al vidre, una blava per al paper i el cartró, i un cubell per a l’orgànica), que es van repartir als martorellencs.Aquesta campanya es realitza amb el finançament de les entitats sense ànim de lucre Ecoembes i Ecovidrio.

MARTORELL

L’Ajuntament de Martorell està col·locant nous senyals informatius als gairebé 600 contenidors soterrats que hi ha al municipi per millorar la recollida selectiva i fer així més efectiu el reciclatge. Aquests nous vinils, que s’enganxen a la part frontal dels contenidors, expliquen de forma molt gràfica què es pot llençar i què no en cada contenidor.

19


Fira de la Candelera de Molins de Rei 2017 Sala Punt de Comerç del Mercat Municipal (c. de Rafael Casanova, 30)

11 h. Concurs de Truites Popular Sala Punt de Comerç del Mercat Municipal (c. de Rafael Casanova, 30)

DIJOUS 26 DE GENER

DIVENDRES 27 DE GENER PROGRAMA PROVISIONAL A L’HORA DE TANCAR L’EDICIÓ DIMARTS 24 DE GENER 19 h. Curs de coradella. Vols aprendre a fer el plat més tradicional de la Fira? Sessió de coradella innovadora Sala Punt de Comerç del Mercat Municipal (c. de Rafael Casanova, 30) DIMECRES 25 DE GENER 19 h. Taller d’aprofitament alimentari “Cuinant i aprofitant”

21 h. Pregó a càrrec del Sr. Karra Elejalde, actor, director de cine i guionista basc establert a Molins de Rei des de fa més de 15 anys Foment Cultural i Artístic (pg. del Terraplè, 49) DISSABTE 28 DE GENER 10 h. Curs de coradella. Vols aprendre a fer el plat més tradicional de la Fira? Sessió de coradella tradicional Sala Punt de Comerç del Mercat Municipal (c. de Rafael Casanova, 30)

12 h. Lliurament de premis del Concurs de Truites Popular Primera planta del Mercat Municipal (c. de Rafael Casanova, 30) 18 h. Inauguració i lliurament de premis de la mostra fotogràfica amb les obres finalistes dels 19ns Premis CLIC! de Fotografia Vila de Molins de Rei Centre Excursionista Molins de Rei (c. Major, 109) DIUMENGE 29 DE GENER 12 h. Ballada de sardanes amb l’acompanyament de la Cobla Ciutat de Girona i actuació a càrrec de l’Esbart Dansaire de Molins de Rei Pl. de Catalunya 18 h. Teatre “Tu digues que l’estimes”, una obra presentada per Espai Xirgu Foment Cultural i Artístic (pg. del Ter-

MOLINS DE REI

19 h. Curs de coradella. Vols aprendre a fer el plat més tradicional de la Fira? Sessió de coradella tradicional Sala Punt de Comerç del Mercat Municipal (c. de Rafael Casanova, 30)

21


raplè, 49) Preu de l’entrada: 8 €, anticipada, i 10 €, a taquilla Venda anticipada d’entrades a l’Estanc Margarit (pl. de la Creu, 3) i al Forn Molins (Mercat Municipal, c. de Rafael Casanova, 30) 19 h. Concert de cançó d’autor a càrrec de Martina Tresserra amb el nou disc Altres dones Traska Truska (pg. del Terraplè, 82) Preu de l’entrada: 14 €, anticipada, i 15 €, a taquilla. Venda anticipada d’entrades a l’Estanc Margarit (pl. de la Creu, 3), a la Traska Truska (pg. del Terraplè, 82), a www.daltabaix.cat i a www.codetickets.com

GENER /FEBRER DE DILLUNS 30 GENER A DIVENDRES 3 DE FEBRER TASTOS I MARIDATGES Dilluns de 18 a 20 h. Tast d’olis i degustació de diferents varietats de tomàquets, a càrrec de la Sra. Marisa Diaz Rosell Sala Gòtica (pl. del Palau) Preu de la inscripció: 8 € De 20 a 22 h. Tast de cerveses, a càrrec de Barcelona Beer Festival Sala Gòtica (pl. del Palau) Preu de la inscripció: 10 € Dimarts de 20 a 22 h. Tast Maridatge de vins i dels formatges guanyadors de l’edició 2016 de la Fira Sant Ermengol, a càrrec del Sr. Javier Foz, enòleg i sommelier de Vinalium, i amb blogdeformatges.com Sala Gòtica (pl. del Palau) Preu de la inscripció: 15 € Dimecres de 20 a 22 h. Tast Maridatge de cava i varietat de torrons, a càrrec del Sr. Ferran Junoy, de les Caves Recaredo, amb Torrons Vicenç Sala Gòtica (pl. del Palau) Preu de la inscripció: 15 €

DILLUNS 30 DE GENER

MOLINS DE REI

19 h. Taula rodona Les cooperatives: activitat econòmica i impacte social Sala d’actes de la Federació Obrera (c. de Jacint Verdaguer, 48) Acte gratuït. Aforament limitat, amb inscripció prèvia a www.espaiempresa.cat o al 93 668 48 12

22

Dijous de 20 a 22 h. Tast de còctels i ginebres exclusives, a càrrec de bars i locals musicals de Molins de Rei Sala Gòtica (pl. del Palau) Preu de la inscripció: 20 € Divendres de 19 a 21 h. Tast Maridatge de vins de denominació d’origen la Conca de Barberà i altres vins i productes amb les millors varietats de bolets del món,

a càrrec del Sr. Juan Muñoz Ramos, president fundador de la UAES (Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers) i de l’ACS (Associació Catalana de Sommeliers), i president de la Confraria Gastronòmica DIVINUM de Molins de Rei Espai de Tastos i Degustacions de la Fira de Vins (pl. de la Llibertat) Preu de la inscripció: 20 € (Mercat Municipal, c. de Rafael Casanova, 30) i Traska Truska (pg. del Terraplè, 82) Preu especial per assistir a les 6 sessions de tastos del 30 de gener al 3 de febrer: 50 € Les persones que hagin assistit a les 6 sessions de tastos tindran la possibilitat de participar en el Concurs de Tast de Vins per Parelles de forma gratuïta DIMARTS 31 DE GENER I DIMECRES 1 DE FEBRER JORNADES TÈCNIQUES AGRÀRIES Dimarts 31 de gener 18.30 h. Sessió teòrica Tècniques de conreu i gestió sanitària dels cultius hortícoles i d’arbres fruiters en agricultura ecològica II, a càrrec del Sr. Andreu Vila, enginyer agrònom especialitzat en cultiu ecològic Fundació Agrària (c. del Foment, s/n) Acte gratuït Dimecres 1 de febrer 9.30 h. Demostració de camp Mètodes de control de plagues i malalties en conreus d’horta ecològica, a càrrec del Sr. Borja Camí, enginyer tècnic agrícola


18 h. Conferència empresarial La industriosa Catalunya, a càrrec del Sr. Antoni M. Grau Costa, director general d’Aerospace Motorcycle Technology Alliance SL (AMTA) i exdirector general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya Sala de reunions Margarida Xirgu de l’Hotel Ibis (av. de Caldes, 60) Acte gratuït. Aforament limitat, amb inscripció prèvia a www.espaiempresa.cat o al 93 668 48 12

DIJOUS 2 DE FEBRER 16 h. 11a Trobada Simultània d’Empreses (BNE) Sala de reunions Margarida Xirgu de l’Hotel Ibis (av. de Caldes, 60) Acte gratuït. Aforament limitat per a empreses amb sinergies, amb inscripció prèvia a www.espaiempresa.cat fins al 24 de gener 17.30 h. Taller De l’hort a la biblioteca Taller infantil d’hort urbà, a càrrec d’Ester Casanovas. Per a infants a partir de

4 anys Biblioteca Pau Vila (pl. de Josep Tarradellas,1) Places limitades. Inscripcions a la Biblioteca Pau Vila a partir del 23 de gener 20.30 h. Missa de la Festa de la Presentació del Senyor (la Candelera) Parròquia de Sant Miquel Arcàngel DIVENDRES 3 DE FEBRER 15 h. Obertura del recinte firal De 17.15 a 18.15 h. Tast professional dirigit al sector de la restauració, a càrrec de les diferents bodegues participants a la Fira de Vins Espai de Tastos i Degustacions de la Fira de Vins (pl. de la Llibertat) Tast gratuït. Places limitades amb inscripció prèvia al Gremi d’Hostaleria i Turisme del Baix Llobregat CentreNord mitjançant info@hostalbaix.com o al 93 487 44 77 De 19 a 21 h. Tast Maridatge de vins de denominació d’origen la Conca de Barberà i altres vins i productes amb les millors varietats de bolets del món Espai de Tastos i Degustacions de la Fira de Vins (pl. de la Llibertat) 19 h. Visita inaugural del recinte firal, amb inici a la pl. de Catalunya DISSABTE 4 DE FEBRER Al Mercat Municipal (c. de Rafael Casanova, 30), les parades tindran a la venda els seus productes habituals, però a més oferiran tapes cuinades i preparades per menjar al preu de

2, 3 i 5 €. 10 h. Concurs de coradella dels restaurants i bars de la vila En finalitzar la deliberació, els membres del jurat lliuraran els Premis a la Coradella Tradicional i a la d’Innovació. La coradella tradicional guanyadora serà maridada per un segon jurat amb vins de la denominació d’origen Conca de Barberà, d’on sortirà un vi guanyador, que serà el que millor marida amb el plat de la coradella. Hi participen: bars, restaurants i establiments de plats cuinats molinencs 10 h. VIII Concurs de Tast de Vins per Parelles Espai de Tastos i Degustacions de la Fira de Vins (pl. de la Llibertat) Places limitades. Preu de la inscripció: 10 € (per parella). Inscripcions al Forn Molins (Mercat Municipal, c. de Rafael Casanova, 30) i a la Traska Truska (pg. del Terraplè, 82) A partir de les 10 h. Dins el marc de la 26a Fira Jove, es convoca el 23è Concurs de Dibuix Infantil. Premis Josep Maria Madorell i Muntané. El concurs es divideix en tres trams d’edat –per a infants de 4 i 5 anys, de 6 a 8 anys i de 9 a 12 anys– i la temàtica de les obres haurà de ser: Maquinària Agrícola de la Fira de la Candelera. A tots els participants els serà lliurat el material necessari el dissabte dia 4 de febrer, a partir de les 10 h, en el recinte de la Fira Jove, ubicada a la pl. del Molí. Hi haurà premis per als primers de cada categoria. Tots els dibuixos seran exposats a la carpa de la Fira

MOLINS DE REI

Can Fisas (c. del Pla, s/n, Molins de Rei) Acte gratuït

23


d’Entitats el dia 4 de febrer, de 16 a 22 h, i el dia 5 de febrer, de 10 a 21 h. Activitat gratuïta. Inscripcions a la Llibreria Barba (c. de Rafael Casanova, 45), a partir del dia 30 de gener

Sala Liverpool de la Discoteca BE DISCO Venda anticipada d’entrades a l’Estanc Margarit (pl. de la Creu, 3). Preu de l’entrada: 12 € amb consumició

De 10 a 14 h. XIX Trobada d’Intercanvi de Plaques de Cava. S’editarà una placa seca commemorativa de la 166a Fira de la Candelera Pl. del Palau

DIVENDRES 3, DISSABTE 4 I DIUMENGE 5 DE FEBRER Tallers d’horta i herbes aromàtiques Fira del Planter, a la pl. de l’Església 3 de febrer, de 17 a 20 h, i els dies 4 i 5 de febrer, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h

12 h. Lliurament dels premis del Concurs de Tast de Vins per Parelles Espai de Tastos i Degustacions de la Fira de Vins (pl. de la Llibertat) 12 h. Cercavila dels Grallers de Molins de Rei Recinte firal De 13 a 14 h. Tast de vins de la denominació d’origen Conca de Barberà Trepateja amb caràcter únic Tast gratuït. Inscripció prèvia a comerc@molinsderei.cat Espai de Tastos i Degustacions de la Fira de Vins (pl. de la Llibertat) 13.30 h. Lliurament dels premis del Concurs de Planter Escales de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel 19 h. Actuació a càrrec de Pier, bolero i cançó Escenari de la Fira d’Entitats (pl. del Molí) 22 h. 15a edició del Racó Català Racó dels Gegants Vells Més informació: www.mulei.cat

MOLINS DE REI

24 h. Actuació d’Hotel Cochambre

24

13 h. Lliurament dels premis del 23è Concurs de Dibuix Infantil Premis Josep Maria Madorell i Muntané Escenari de la Fira d’Entitats (pl. del Molí)

DISSABTE 4 I DIUMENGE 5 DE FEBRER DIUMENGE 5 DE FEBRER De 9 a 15 h. 11a Marató de Donació de Sang del Baix Llobregat a la Fira de la Candelera S’hi podran fer donacions de sang de manera ininterrompuda. No cal anarhi en dejú A les 12 h actuarà l’Orquestra de l’Escola Municipal de Música Julià Canals Foment Cultural i Artístic (pg. del Terraplè, 49) Microteatre La Cuquera La Cuquera (c. Major, 27) Mitja i Mitjoneta: La Bruixa d’Oz Horaris: 11 h, 11.45 h, 12.30 h i 13.15 h Preu: 4 €. Durada: 20 minuts Autor i director: Cia. Mitja i Mitjoneta Actrius: Laia Ferré i Lorena Hernández 12.15 h. Missa a la parròquia de Sant Miquel Parròquia de Sant Miquel Arcàngel

Tallers de granja A la Mostra de Bestiar, al pati de la Fundació Agrària de Molins de Rei (c. del Foment, s/n), s’organitzaran tallers de granja amb monitors per als infants. L’horari serà d’11 a 14 h i de 17 a 20 h Fira Kids A la pl. del Palau De 10.30 a 13.30 h i de 16 a 19 h Espai on els infants podran experimentar a petita escala com es viu la Fira Candelera des del vessant agrícola, comercial i d’artesania a través de diferents activitats dinamitzades: simulacions de compra i venda de diferents productes com joguines i llibres per tal de recrear la tasca dels expositors de les parades de la Fira, curses de sacs, arrencacebes, etc. Tastets Musicals A la pl. de la Creu, de 12 a 14 h i de 17 a 18 h, es faran petites actuacions musicals en directe i en clau acústica. Un


grapat d’artistes, tant molinencs com de fora i de diferents estils, desfilaran per l’escenari per oferir-nos un tastet del seu repertori més despullat i en un ambient de proximitat Mostra de vehicles de competició de diferents disciplines i circuit de quads per a infants Ho trobareu tot al c. del Molí. En aquest mateix espai també hi haurà una petita mostra de les activitats fetes durant l’any 2016 i una mostra de motos i cotxes de diverses competicions Activitats a la Fira d’Entitats A la pl. del Molí, durant l’horari de funcionament del recinte firal, les entitats organitzaran diverses activitats i espectacles en els seus estands i a l’escenari de la Fira d’Entitats: tallers infantils i de castells; exhibicions d’acrobàcies, ioga i Bollywood; salsa caleña; balls en línia, en grup; de saló, en parella; moderns i de bastons; bolero i cançó; tabalada demoníaca... Activitats al Racó dels Gegants Vells Durant l’horari de funcionament del recinte firal, l’Ateneu Mulei hi organitzarà activitats, tallers i mostres Mostra d’oficis antics i de tècniques noves de construcció Durant l’horari de funcionament del recinte firal, al c. del Molí es faran demostracions amb diferents materials com ceràmica, pladur, mosaic hidràulic, esgrafiats, forja i tàpia. Durant els dos dies es farà una peça de volta catalana inspirada en un edifici de Molins de Rei Activitats medievals Durant l’horari de funcionament del recinte firal, a la pl. del Palau hi trobareu jocs i activitats medievals infantils Botifarrada de l’Agrupa Ptge. de la Sardana Dissabte, de 8 a 16 h i de 19 a 22 h, i diumenge, de 8 a 16 h

Dimecres de 19 a 21 h. Tast a cegues, a càrrec de l’Associació Molinenca de Tast Places limitades. Preu de la inscripció: 5€ Dijous de 19 a 21 h. Cinema i vi, a càrrec de Gastrofilms Places limitades. Preu de la inscripció: 5€ Inscripcions per a les experiències: Forn Molins (Mercat Municipal, c. de Rafael Casanova, 30) i Traska Truska (pg. del Terraplè, 82) DIVENDRES 10 DE FEBRER 18.30 h. Concert solidari de recollida de diners per a l’Associació de Suport als Infants de Molins de Rei, que els destinarà al projecte de remodelació de la planta d’oncologia i hematologia pediàtrica de l’hospital maternoinfantil de la Vall d’Hebron, a càrrec del grup vocal Giovinetto i, com a teloners, el grup Gospel Feelings, a la Joventut Catòlica-La Peni (pl. de Mercè Rodoreda, 1) Preu de l’entrada: 10 €, anticipada, i 12 €, a taquilla Venda anticipada d’entrades a l’Estanc Margarit (pl. de la Creu, 3)

DISSABTE 11 I DIUMENGE 12 DE FEBRER 7a Festa del Tren a Escala IIm-G Foment Cultural i Artístic (pg. del Terraplè, 49) Horari: dissabte 11, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenge 12, d’11 a 14 h DILLUNS 13 DE FEBRER 11 h. Xerrada La tecnologia dels drons i les seves aplicacions, a càrrec del Sr. Javier Carmona, project manager de Dronair, i del Sr. Quim Saumell, soci cofundador de Dronair Sala Gòtica (pl. del Palau) Acte gratuït. Aforament limitat amb inscripció prèvia a candelera@molinsderei.cat fins al 8 de febrer DE DIMARTS 24 DE GENER A DILLUNS 13 DE FEBRER

DISSABTE 11 DE FEBRER 21 h. Obra de teatre Samarretes esteses al terrat, de la companyia Delit Teatre Joventut Catòlica–La Peni (pl. de Mercè Rodoreda, 1) Preu de l’entrada: 8 €, socis; 10 €, general

Concurs d’Instagram Des del 24 de gener fins al 13 de febrer podreu participar en el concurs d’Instagram per a adults i joves. Per a més informació podeu consultar les bases del concurs en els perfils d’Instagram i Facebook de la Fira de la Candelera

DE DIMARTS 7 A DIJOUS 9 DE FEBRER EXPERIÈNCIES AMB VI A la Sala Gòtica (pl. del Palau) Dimarts de 19 a 21 h. Música i vi, a càrrec de Versonautas Places limitades. Preu de la inscripció: 5€

MOLINS DE REI

Esmorzar de traginers Durant els dies de la Fira, la majoria de bars i restaurants de la vila ofereixen aquest àpat tan tradicional que té com a plat típic la coradella

25


La Molinada de Pallejà presenta l’oferta de formació per al primer trimestre de 2017 Els cursos estan adreçats a persones que es troben en situació d’atur i són gratuïts. L’Ajuntament de Pallejà, a través de l’àrea de desenvolupament econòmic, presenta l’oferta de formació subvencionada adreçada a persones que es troben en situació d’atur. Els cursos programats per al primer trimestre de 2017 engloben diferents àrees: atenció a la dependència, neteja, magatzem i logística i administració. Tots ells ofereixen formació i un període de pràctiques en empreses i permeten obtenir un certificat de professionalitat. A més, també s’ofereixen cursos pràctics d’informàtica (d’ofimàtica bàsica i word) i d’anglès. Tots aquests cursos es realitzen a la Molinada i requereixen d’inscripció, al mateix equipament. Per a més informació, podeu consultar el programa Eines per al teu futur.

Sant Andreu de la Barca subvenciona el transport a alumnes d’estudis no obligatoris PALLEJÀ / SANT ANDREU DE LA BARCA

Atorga 170 euros per curs.

26

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca subvencionarà el transport d’alumnes que cursin estudis no obligatoris fora de la ciutat. Fins al 8 de febrer, els joves d’entre 16 i 30 anys que s’hagin de desplaçar fora de Sant Andreu de la Barca per anar a classe poden demanar la seva beca per aquest curs escolar. La regidora d’Educació, Dolors Bedós, calcula que d’aquest ajut arribarà a unes 60 famílies de la ciutat “i vol contribuir a fer menys pesada la càrrega de les famílies que tenen un o més dels seus membres estudiant”. L’ajut és l’equivalent al preu de la targeta de transport de dues zones durant un trimestre i s’adreça a joves d’entre 16 i 30 anys que estiguin empadronats a la ciutat i que cursin cicles formatius de grau mig, superior o graus universitaris. L’Ajuntament destinarà aquest any 10.000 euros a aquest concepte, que l’any vinent es podria ampliar.


ENTREVISTA

‘El Pla de Comerç 2020 potencia un entorn urbà atractiu per a les compres, el passeig i la convivència’ Entrevista a Elena Amat, regidora de Comerç,Turisme i Fires, Mercats i Promoció i Disseny de la ciutat

Quin és l’objectiu principal del Pla de Comerç 2020? L’objectiu principal del Pla de Comerç 2020 de Sant Boi és potenciar un entorn urbà més atractiu per a les compres, el passeig i la convivència. Es treballa per consolidar un gran eix cívic que connectaria els quatre mercats d’alimentació del municipi i els principals punts de trobada de la ciutadania (places públiques i centres d’oci) mitjançant recorreguts continus que concentrarien la major part de l’oferta comercial. Les properes actuacions previstes en l’àrea d’influència d’aquest gran eix són la remodelació del carrer Lluís Pascual Roca i l’ampliació de les voreres de la plaça Generalitat, que començaran al mes de febrer 2017. I com queda el comerç als barris? Aquest gran eix de ciutat es projecta i s’estendrà a través de tots els barris, (des de Ciutat Cooperativa fins a Casablanca, passant per Marianao, Centre, Vi-

nyets i Camps Blancs) creant un gran recorregut de nord a sud de la ciutat que consolida en tots ells zones d’atracció comercial amb funcions diferenciades i exerceix un paper referent i vertebrador dels seus respectius entorns immediats. Cap barri queda exclòs ni de les actuacions urbanístiques ni de les accions de dinamització. És un gran eix que s’anirà desenvolupant per etapes. Què feu els municipis pel comerç de proximitat davant la forta competència exterior? En el cas de Sant Boi, ens hem dotat d’aquest Pla de Comerç 2020, que és un instrument que ens permet seguir una direcció clara i no desviar-nos pel camí. Hem posat la mirada dins la ciutat, al veritable “centre de ciutat” i hem definit un model de ciutat mediterrània, on no cal sortir a fora per anar a comprar. El “centre comercial” ha d’estar dins la ciutat, i el formen el teixit de comerços urbans de la ciutat. Treballar conjuntament amb els comerciants, i fer partícips als veïns i veïnes d’aquest model és essencial per garantir l’èxit del comerç urbà. També, són importants les campanyes i treball conjunt amb els municipis propers, com la que estem ara mateixos immersos amb els municipis del Delta, per treballar la “marca” de l”urban shopping” i transmetre els valors d’anar a comprar a la teva pròpia ciutat. Quines altres fites es planteja l’Ajuntament en l’àmbit econòmic? A banda del Pla de Comerç 2020 que avança en els seus diferents àmbits d’actuació, l’Ajuntament també està treballant altres plans estratègics pel desenvolupament econòmic: el Pla de Millora

dels Polígons Industrials, consolidant els sectors existents i analitzant les potencialitats que encara podem oferir; i el Pla de Turisme, que plantejarà objectius i mesures concretes per situar Sant Boi com una destinació de turisme de proximitat que pugui atreure visitants cap a la ciutat i generar així nova activitat econòmica i noves oportunitats d’ocupació i negoci. El pla es basarà en els valors singulars de l’entorn natural i el patrimoni històric i cultural de Sant Boi que a dia d’avui ja estan tenint un reconeixement a l’entorn metropolità, per la seva singularitat i qualitat.

SANT BOI DE LLOBREGAT

Cap a on camina el comerç de Sant Boi? El comerç de Sant Boi camina cap a un horitzó de bon comerç i de referència a la ciutat, des dels valors de la proximitat i la qualitat. Un comerç de ciutat, que doni resposta a les necessitats dels santboians i santboianes, de manera que puguin fer les seves compres sense sortir de la ciutat, i arribant a tots els barris. Per assolir aquest destí, el comerç, un dels principals motors econòmics de Sant Boi, compta amb un pla estratègic que marca el camí a seguir durant els propers anys, el Pla de Comerç 2020, fruit del consens entre l’Ajuntament i els representants del sector comercial i que planteja com avançar cap a un model de comerç urbà de proximitat viu i dinàmic, innovador i de qualitat, que contribueixi de manera decisiva a donar un nou impuls a l’economia local. El Pla de Comerç 2020 comença a oferir resultats visibles en tots els seus fronts d’actuació: millora de l’urbanisme a les zones comercials, dinamització de l’oferta, reforç de les associacions i simplificació de tràmits. La renovació del Mercat de la Muntanyeta, que des de principis de desembre funciona ja a ple rendiment, és el primer pas important donat per complir amb els compromisos adquirits en l’horitzó dels propers quatre anys.

27


ENTREVISTA

‘Aquest és un any per treballar a favor de la recuperació econòmica’ Entrevista a Isidre Sierra, alcalde de Sant Climent de Llobregat 200.000 € que es destinaran a la millora de la zona industrials del municipi o els 27.000 € que aniran a parar a contractes amb pimes locals. De quina manera resumiria doncs les intencions del consistori per al 2017? Aquest és un any per treballar a favor de la recuperació econòmica, però sense deixar de banda a aquelles persones que més han patit els anys que hem passat de crisi. Sembla que el context econòmic, tot i no ser el millor, comença a convidar a aquest cert optimisme i les administracions hem de posar tot el que estigui a les nostres mans per consolidar aquesta possibilitat de recuperació.

SANT CLIMENT DE LLOBREGAT

Amb l’inici del 2017 parlem amb l’alcalde de Sant Climent sobre alguns dels reptes que es planteja el municipi per a l’any que comença. Els comptes públics aprovats per a enguany ja donen alguna pista sobre què podem esperar.

28

La primera cosa que crida l’atenció dels pressupostos per al 2017 és el notable increment de la inversió prevista... De fet els ingressos passen dels 3.400.000 d’aquest 2016 als 5.016.000 €. Com s’explica? És cert. A Sant Climent “inversió” és la paraula clau per descriure l’any que comencem. En tot cas el primer que hem de dir i que hem de deixar clar és que aquest esforç econòmic no recaurà sobre els veïns i veïnes del municipi. De fet, la major part dels diners consignats per a inversions provindran d’altres administracions. Ha estat un esforç basat en la planificació i en la negociació i que no afectarà a la butxaca dels climentons i de les climentones. Des del consistori ens mantenim ferms en promoure l’estalvi i en ser extremadament curosos en els recursos propis. No haurà de patir doncs la població

pels impostos? En cap cas. Les ordenances fiscals que hem aprovat continuen congelant les taxes i impostos que afecten a les economies familiars, inclòs l’IBI. Seria un contrasentit proposar, per exemple, un increment en les partides destinades als serveis socials com el que proposem, i fer-ho a costa dels diners de les famílies. Què ens pot dir de les polítiques socials? Doncs que rebran una empenta notable. Per una banda a través de l’increment del 40% del que destinem a qüestions el Servei d’Atenció Domiciliària o del 15% a ajuts com els que es dediquen a llibres, material escolar o escola bressol. Aquesta serà una cara de la moneda i l’altra serà l’esforç que farem en l’estímul dels sectors productius i de l’ocupació. Què pot dir-nos al respecte? Creiem que aquest any ha de ser un any per mirar endavant amb optimisme, després dels anys difícils que ja hem passat. A Sant Climent volem facilitar l’ocupació i ajudar a la creació de riquesa. En aquest sentit incloem en els comptes públics inversions destacades com els

Què destacaria pel que fa a la gestió de l’Ajuntament per a l’any vinent? Crec que un dels trets més significatius serà que continuarem aprofundint en noves vies per explicar més i millor el nostre treball. La transparència és per a nosaltres un dels principals eixos de la política municipal. Ja al llarg dels darrers anys ho hem sabut demostrar a través d’actuacions com la creació d’una regidoria que s’hi dedica, l’aprovació del Decàleg de Bones Pràctiques de la comunicació local pública o l’obtenció del segell Infoparticip@ en les seves dues primeres edicions. Ara donem una passa més enllà i formem part d’una prova pilot per al foment de la transparència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Comptem doncs amb una subvenció amb la que impulsarem processos de transparència i editarem publicacions per donar a conèixer millor què fem i com ho fem. Què ens pot dir sobre aquests processos de participació? Enguany continuarem desenvolupant un de ben engrescador. L’escola d’infantil i primària ha obert un procés de participació amb tots els delegats i delegades de classe. Han fet aportacions sobre la millora del pati i s’han escollit una vintena. Una delegació dels infants s’ha entrevistat amb l’alcalde i li han fet arribar les propostes. Aquestes han estat incloses al nou pressupost i la gran majoria d’elles es podran veure realitzades durant el 2017.


Els infants mantenen viva la tradició dels Tres Tombs a Sant Climent de Llobregat Coincidint amb la proximitat de la festivitat de Sant Antoni Abat, Sant Climent de Llobregat celebra el proper 15 de gener els Tres Tombs infantils. Es dóna la circumstància que enguany seran els més joves els únics que participaran d’aquesta tradició ja que, l’any passat, la manca de relleu generacional va propiciar que no es dugués a terme la celebració amb adults. En tot cas des de l’Associació d’Amics dels Tres Tombs del municipi es continua treballant en difondre i en donar a conèixer la festa per tal de garantir la seva pervivència en els propers anys. Pel que fa al programa de la celebració, aquesta s’iniciarà diumenge amb la missa i la benedicció dels paners a l’església parroquial a les 10.45 h. Posteriorment, a les 12 h es procedirà a beneir el bestiar a la plaça de la Vila i

seguidament es donarà el tret de sortida als Tres Tombs. Els més petits tindran d’aquesta manera l’oportunitat de recórrer carrers del municipi en els carros i carruatges participants. Sant Climent de Llobregat és un municipi estretament relacionat amb el seu passat agrícola que perviu en l’ac-

tualitat, especialment, a través de la producció de cireres, tot un referent al municipi al voltant del qual se celebra la popular Exposició de Cireres. Per aquest motiu es treballa des de l’Ajuntament i les entitats per tal de mantenir tradicions com els Tres Tombs que recorden aquest vincle amb la pagesia que arriba fins al dia d’avui.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló fa efectiva la compra de la Masia de Can Roc Per altra banda, també formen part de l’acord de compra, dues finques rústegues d’uns 6.000 metres quadrats de la riera de Ca n’Isbert, que passaran a sumar-se a les que ja s’han anat obtenint per a l’Ajuntament els darrers anys, amb l’objectiu de disposar de l’espai d’aquesta riera amb molt potencial per a desenvolupar-hi una zona natural de lleure i interès ambiental, oferint una nova àrea de façana al casc antic del poble i de transició cap a la nova zona agrícola recuperada per al Parc Agrari recentment.

Tal com ja s’ha anat anunciant els darrers mesos, finalment s’ha materialitzat la compra de diverses finques, entre les quals la Masia de Can Roc, d’enorme valor patrimonial i històric per al municipi, que passen a ser patrimoni públic. Després de mesos de treball i negociacions, un dels projectes més importants per al patrimoni local que s’estava treballant, i que ja s’havia anunciat en diverses ocasions, ha reeixit. L’Ajuntament és ja propietari de 7 finques d’enorme valor patrimonial per al municipi. La principal és la Masia de Can Roc, situada a la plaça Constitució, datada al segle XIV, i d’enorme valor històric i bona conservació. Una vegada adquirida, s’està començant a treballar per rehabilitar alguns elements de l’edifici que s’han de reforçar i actualitzar, amb la idea que la masia es converteixi en un nou equipament públic on s’hi pu-

gui desenvolupar, per una banda un espai de recuperació de la memòria i història agrícola del nostre poble, i per l’altra activitats que generin noves oportunitats d’activitat per al municipi. A més, s’han adquirit també finques confrontants amb la Masia de Can Roc, que configuren el pati posterior a la casa i la zona d’accés i protecció de l’entorn al carrer Pau Casals.

Finalment, l’Ajuntament també ha comprat 20 hectàrees de terreny forestal, antigament agrícola, que va des del barri de la Pineda fins al cim del Montpedrós, on s’hi concentren nombrosos indrets singulars del patrimoni natural i l’imaginari col·lectiu del poble, com la Font de l’Artiga, la Roca Dreta, el camí vell de Sant Antoni, les Carboneres, o marges de pedra seca de gran interès.

SANT CLIMENT DE LLOBREGAT / SANTA COLOMA DE CERVELLÓ

El municipi celebra amb els més joves aquest 15 de gener la tradicional festa dedicada als animals de tir.

29


L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat oferirà un servei d’assessorament sobre les clàusules terra a les hipoteques L’Ajuntament oferirà aquest servei després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictaminat una sentència històrica per la qual obliga les entitats bancàries espanyoles a tornar tots els diners que va cobrar de més gràcies a les clàusules terra que fixava en les hipoteques dels seus clients. La decisió considera que la limitació en el temps de les clàusules abusives contravé el dret de la UE.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat posarà en marxa aquest mes un servei gratuït d’assessorament a la ciutadania que tingui clàusules terra a les hipoteques. També informarà sobre l’IRPH després

que el ple d’octubre va aprovar una moció de la PAH per unanimitat. Per sol·licitar el servei caldrà demanar cita prèvia per telèfon o presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana a partir del dilluns 16 de gener.

També s’oferirà assessorament sobre l’Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris a més de tres anys (IRPH), després que el ple de l’octubre va aprovar per unanimitat la moció de la plataforma Afectats per les Hipoteques (PAH) per suprimir les clàusules abusives IRPH i els derivats declarats nuls. En el ple es va acordar posar a disposició de les famílies afectades que vulguin revisar la clàusula un servei per ajudar, assessorar i supervisar davant del risc existent que es continuïn aplicant mesures abusives i desproporcionades per part de les entitats bancàries, tal com ha denunciat diverses vegades la Comissió Europea.

SANT FELIU DE LLOBREGAT

El Complex Municipal de Piscines de Sant Feliu recapta prop de 1.200 kg d’aliments

30

El Complex Municipal de Piscines va tancar el 18 de desembre la campanya de recollida d’aliments “El Complex solidari” amb 1.161,40 quilograms de productes de primera necessitat recaptats. Els aliments es faran arribar a través dels Bancs d’Aliments de Sant Feliu a les famílies més necessitades de la ciutat. La campanya, impulsada pel Complex conjuntament amb Càritas, amb la col·laboració de l’Ajuntament i altres entitats de la ciutat, té com a objectiu mobilitzar la ciutadania per recaptar el màxim d’aliments possibles. Enguany la majoria dels aliments que s’han recollit són envasats com arròs,

pasta, oli, llegums, llets o llaunes, entre altres. Sota el lema “Un petit gest és una gran aportació”, la campanya es va iniciar el 14 de novembre. Aquest és el vuitè

any consecutiu que el Complex posa en marxa aquesta iniciativa solidària per intentar pal·liar els efectes de la crisi econòmica en les famílies del municipi amb menys recursos.


L’Ajuntament de Sant Joan Despí aprova un pressupost de 43,8 milions per al 2017 El pressupost municipal creix en 4,4 milions i destina més recursos als serveis a les persones i a les polítiques d’ocupació. El capítol d’inversions també augmenta, amb una despesa de 5,7 milions que permetrà, entre d’altres projectes, començar la reforma dels carrers Major i de Bon Viatge. La societat municipal ADSA, amb 2,5 milions de pressupost, iniciarà projectes per ampliar l’oferta d’habitatge públic de lloguer a la ciutat. L’any 2017, l’Ajuntament de Sant Joan Despí comptarà amb un pressupost de 43,8 milions d’euros, que ascendeix a 46,3 si li afegim el corresponent a l’empresa muncipal ADSA. Així, els comptes públics de l’administració santjoanenca creixen en 4,4 milions d’euros respecte als d’aquest any 2016 per tal de mantenir el nivell de serveis i d’equipaments municipals, a la vegada que fer front a noves inversions, tot dins un marc d’equilibri pressupostari. Per àrees, la despesa als serveis a la persona suma un total de 13,6 milions d’euros; el capítol destinat a ocupació i activitat econòmica se n’emporta 7,8, i l’àrea d’espai públic i serveis municipals comptarà amb 22,4 milions d’euros.

L’objectiu dels comptes públics de l’Ajuntament és mantenir les polítiques públiques que incideixen directament en la qualitat de vida i el benestar de les persones, amb atenció especial als col.lectius en situació de vulnerabilitat (per exemple, augmenten les partides d’Acció Social amb més recursos per a l’atenció a la dependència) i a la generació d’ocupació (es preveu la contractació directa d’unes 150 persones aturades de la ciutat). Pel que fa a les inversions, es preveu al llarg de 2017 iniciar les reformes de diferents carrers com ara Bon Viatge i el carrer Major, així com actuacions a John F. Kennedy (entre Antonio Machado i la plaça del Mercat) i Rius i Taulet (a la zona de l’antiga Metalarte).

Per la seva banda, l’empresa municipal ADSA, dedicada a la gestió de l’aparcament i la promoció d’habitatge, iniciarà un projecte que té com a objectiu augmentar el parc de d’habitatge públic de lloguer a la ciutat, amb la voluntat de poder oferir 48 pisos més d’aquesta tipologia. El Pressupost de l’Ajuntament per a 2017 ha estat aprovat pel Ple municipal el passat dijous, 22 de desembre, amb els vots favorables de PSC, ICVEUiA i CiU, i els vots contraris de SiQueEsPot, ERC; Ciutadans i PP.

També es durà a terme la segona fase de la millora interior d’espais de la bilioteca Miquel Martí i Pol; el canvi de paviment al centre esportiu Ugalde; la renovació de la gespa al camp de futbol municipal del Centre; la reforma dels vestidors del poliesportiu del Mig i accions per millorar la zona de picnic del riu, amb una actuació que permeti incorporar nou arbrat. També es continuarà treballant en la millora de la xarxa de carrils bici i en actuacions d’eficiència energètica.

monòleg Anecdología d’Oswaldo Digón i de l’espectacle de Comando Impro, entre altres. Però la Sala Bulevard no monopolitza tota la comèdia, ja que els humoristes David Broncano, Quequé i Ignatius Ferray portaran el seu espectacle còmic La vida moderna al Teatre Mercè Rodoreda.

La nova temporada de teatre arriba carregada de novetats per a tots els gustos. Ja podeu consultar el programa i comprar les entrades al web de Teatres Despí i a la taquilla del Centre Cultural Mercè Rodoreda. Des de gener fins a maig de 2017 podrem gaudir de les millors obres de teatre, concerts, monòlegs i espectacles còmics per a començar l’any amb bon peu. Entre l’oferta teatral hi trobarem comèdies com Avui no Sopem i també drames com La fortuna de Sílvia, de Josep Maria de Segarra. Diversos actors catalans de primera línia ens visitaran amb aquestes obres, entre els quals destaquen Clara Segura, Pep Munné,

Lluís Soler o Georgina Latre. La Sala Bulevard ens oferirà monòlegs i espectacles còmics divendres a la nit, per a començar el cap de setmana amb un somriure. Hi podrem gaudir del

Els amants de la música també hi trobaran el seu espectacle, ja que al Teatre Mercè Rodoreda podran assistir als concerts de Manel i dels Sírex. I com és habitual, també hi ha espectacles per als més petits de la casa. L’obra Ai Rateta, Rateta i la música de Dàmaris Gelabert són alguns dels exemples de l’oferta per a nens i nenes.

SANT JOAN DESPÍ

Les entrades de la nova temporada de teatre a Sant Joan Despí, ja a la venda

31


El pressupost municipal de Sant Just Desvern destina 1,9 M d’€ a millorar la via pública i els equipaments 23,32%, quan el límit legal establert per als municipis se situa en el 110%.

El Ple del mes de desembre va aprovar el pressupost municipal de l’Ajuntament per a 2017 amb els vots a favor del Govern, l’abstenció del PP i el vot en contra del Partit Demòcrata i Ciutadans. Són 24,9 M d’€, la qual cosa suposa un increment de prop de 3 M d’€ més que l’any passat, i amb els quals es prioritzarà la creació d’ocupació, més serveis de Benestar Social, l’habitatge de lloguer i l’educació. També creix la inversió, amb 1,9 M d’€ que es destinaran, principalment, a la millora d’equipaments i de la via pública, a la reserva de diners per a l’adquisició de la Sala Municipal de l’Ateneu, al pagament de l’expropiació de la parcel·la del Pont Reixat, a l’habitatge de lloguer i a mesures d’eficiència energètica. Es continua mantenint una càrrega financera baixa: l’endeutament previst per a final de 2017 és d’un

A partir de la publicació al BOP, el pressupost estarà a exposició pública durant els propers 15 dies amb la finalitat que s’hi puguin presentar al.legacions. Aquesta proposta de pressupost municipal per l’any 2017 ha estat presentada prèviament a les associacions de veïns/es i als grups municipals que formen el Consistori. També es van aprovar, amb els vots del Govern (PSC, ERC i Movem), Ciutadans i PP, les ordenances fiscals i reguladores dels preus públics de l’Ajuntament per al 2017, amb l’estimació de l’al·legació feta per l’Av de Sant Just referent a la pròrroga a perpetuïtat dels nínxols del cementiri- segons la qual l’Ajuntament actuarà segons la jurisprudència, si s’escau quan aquesta beneficiï la ciutadania. I desestimant l’al·legació presentada per la concessionària del cementiri segons els informes econòmics de l’Ajuntament. Amb el suport de tots els grups municipals, es va aprovar per unanimitat i de forma definitiva el codi ètic de conducta de l’Ajuntament, amb la incorporació de les al·legacions presentades per l’Oficina Antifrau de Catalunya referides a l’ordenació de capítols més d’acord amb aquest organisme. Es

crearà una comissió de seguiment que vetllarà pel compliment del codi ètic, que és una de les eines que recull la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern per aconseguir una veritable cultura administrativa de transparència i participació ciutadana en els afers públics. Es van aprovar dos punts d’urgència, un que reconeix la formació endarrerida de part de la plantilla de personal de l’Ajuntament amb pressupost de 2016, amb els vots del Govern i el PP i amb l’abstenció del Partit Demòcrata i C’s; i un altre referent al canvi d’hores de dedicació dels regidors del grup municipal de Movem Sant Just; Lluís Monfort ja no tindrà dedicació que passa a fer-la el regidor Just Fosalva. Es va aprovar amb els vots a favor del Govern i l’abstenció de la resta de grups. Finalment, la moció presentada pel PDcat sobre l’establiment d’un reglament de protocol a l’Ajuntament no va ser aprovada, malgrat que hi ha el compromís del Govern per treballar en la regulació abans de l’estiu. La moció relativa a la sentència del Tribunal Suprem que declara inaplicable el bo social, va ser aprovada pel Govern, PDcat, l’abstenció de C’s i el vot en contra del PP. Els punts de l’ordre del dia es poden escoltar l’endemà a l’apartat plens on line de santjust.cat.

Actuacions a diferents carrers per millorar la seguretat viària i la mobilitat a Sant Just

SANT JUST DESVERN

Aquests dies han finalitzat les actuacions previstes per a 2016 que tenen per objectiu millorar la seguretat viària i la mobilitat urbana.

32

El paquet, amb un pressupost de 36.659€, inclou 18 punts nous d’apar-

caments per a bicicletes (10 al barri Sud, 3 al c. Miquel Reverter i 5 a la Ctra. Reial). D’aquests, 9 s’han ubicat en parades d’autobús, per tal de facilitar la intermodalitat bicicleta-bus. També s’han instal·lat aparcaments per a patinets i una estació de serveis per a bicis al Parador, amb eines i inflador de rodes.

la pintura de fulles per fer entendre a les persones que les poden trepitjar i als vehicles que no hi poden ni circular ni aparcar. -Que tinguin bona visibilitat, posant pilones envoltant la zona de vianants en calçada per evitar que estacionin cotxes i empitjorin la visibilitat dels passos.

Pel que fa a la seguretat, s’ha actuat a 8 cruïlles seguint el següent criteri: -Pensar en l’itinerari més directe que fa la persona vianant per creuar la cruïlla. -Fer-los els més curts possibles perquè la zona de risc sigui la mínima possible, i transformar l’espai sobrant de la calçada en zona per vianants, amb

A part d’aquest actuacions la millora de la mobilitat i la seguretat als carrers de Sant Just es un treball continu, s’aprofiten totes les obres de manteniment per crear nous passos de vianants o millorar la visibilitat dels mateixos, com els que s’han fet recentment al carrer de Can Solanes de la Plana Bellsoleig.


Programa de la Mostra i de la Festa Major d’Hivern de Sant Vicenç dels Horts DISSABTE, 14 DE GENER 12 h. Inauguració de la nau d’entitats. Al carrer Sant Domènec, 17-19. 20.30 h. Teatre amb el musical Divinas en un Flash, a càrrec del grup Mamifina. Preu: 10 euros, a la taquilla (amb el carnet de soci, 8 euros). Venda anticipada d’entrades a l’Ateneu els dies 10 i 11, de 19.00 a 21.00 h. A l’Ateneu Familiar. DIMECRES, 18 DE GENER 20 h. Lliurament dels premis del Concurs de Curtmetratges Santiago Arizón (SAC). A la sala Narcís Lunes de la Biblioteca Municipal Les Voltes. DIJOUS, 19 DE GENER 19 h. Taller Què és una parella lingüística?. A la biblioteca Municipal Les Voltes.

SANT VICENÇ DELS HORTS

DIVENDRES, 20 DE GENER 15.30 h. Cercavila amb els gegants de les escoles. Sortida de la plaça de Narcís Lunes.

34

16.30 h. Exposició Convidem els gegants a l’escola.A l’escola La Immaculada. 20 h. Nit Vicentina. A l’estand institucional de la plaça de la Vila. 20.30 h. Tabalada i concentració de la Colla de Diables Àngels Diabòlics i del mamut Venux a la plaça de la Vila. A la plaça de la Vila. 20.30 h Espectacle d’humor amb l’actor de Reugenio Toni Climent. Preu: 10 euros a la taquilla (amb el carnet de soci, 8 euros). A l’Ateneu Familiar. 21 h. Correfoc a càrrec de la Colla de

Diables Àngels Diabòlics i del mamut Venux i d’una colla convidada. Sortida de la plaça de la Vila. En arribar a la plaça de Narcís Lunes (22.30 h, aprox.), sarau de foc a càrrec de les colles participants. 23.30 h Concert amb els grups La Barraca, Regain i Seikos. A la Societat La Vicentina. Entrada gratuïta ,capacitat limitada. DISSABTE, 21 DE GENER 10 h. Visites guiades al nou equipament de l’Arxiu Municipal, ubicat als antics Salesians, passatge de Pau Vila, s/n. A l’ Arxiu Municipal (nova ubicació a la capella dels antics Salesians). 10 h. Exposició “Records familiars, bocins d’història. A l’Arxiu Municipal. 10 h. Exposició Cuina Intercultural a Sant Vicenç dels Horts. A l’estand institucional de la plaça de la Vila. 10 h. Jovenç games. El Club Amatent ens presenta un espai adreçat especialment als joves, amb jocs de taula, videojocs, curses de slots (Scalextric),


Horts. LLOC: cúpula geodèsica de la plaça de l’Ateneu. 10 h. Mostra Solidària. LLOC: cúpula geodèsica de plaça de la Vila i estands del carrer de Rafael Casanova. 10 h. Mostra de Degustació. LLOC: plaça de Lluís Companys. 10 h. Competició de bàsquet 3 x 3. LLOC: esplanada de la Pista de Francesc Macià 10 h. Exposició fotogràfica “Vida al teu entorn” (flora i fauna propera a l’entorn del riu Llobregat). LLOC: carpa de Medi Ambient de la plaça de l’Ateneu. 10 h. Taller Boscos de ciutat, l’ecologia del parc, a càrrec del Departament de Medi Ambient, fins a les 13.30 h. LLOC: estand de Medi Ambient, situat a la plaça de l’Ateneu. 10 h. Itinerari pel riu, a càrrec del De-

partament de Medi Ambient. LLOC: carpa de Medi Ambient de la plaça de l’Ateneu. 10 h. Exposició de diorames de Playmobil. LLOC: carrer del Doctor Fleming. 10 h. Marató de donació de sang, a càrrec del Banc de Sang, fins a les 21 h. LLOC: Societat La Vicentina. 10 h. Estand informatiu i de promoció d’eines alternatives per a la gestió de conflictes, amb motiu del Dia Europeu de la Mediació, fins a les 21 h. LLOC: plaça de la Vila-carrer de Mossèn Josep Duran. 10 h. Zona de planter d’arbres, plantes i productes agrícoles. LLOC: c. del Riu i c. Barcelona. 10 h. Zona d’exposició de jardineria. LLOC: davant de la Biblioteca i c. de Barcelona, davant de Cal Nitu. 10 h. Projeccions dels reportatges de les diferents edicions de la Mostra Agrícola. LLOC: Forn Romà. 10 h. Mercat de Pagès i oficis antics. LLOC: carrer de Nadal i plaça de Catalunya. 10 h. Llegim junts, espai de contes i fotoreclam de “M’agrada llegir”. Fins a les 13 h. LLOC: estand de la Biblioteca Municipal Les Voltes, situat a la plaça de Catalunya.

SANT VICENÇ DELS HORTS

jocs d’escapada (room escape), realitat virtual (oculus rift). HORARI: de 10 a 14 h LLOC: pista de Francesc Macià. ENTRADA GRATUÏTA, CAPACITAT LIMITADA. 10 h. Atraccions ecològiques per a infants. HORARI: dissabte, de 10 a 21 h, i diumenge, de 10 a 20 h. LLOC: al voltant de la pista de Francesc Macià. 10 h. Exposició “Josep Lladonosa, cuiner de cuiners”, sobre la vida i obra del cuiner català Josep Lladonosa. LLOC: Can Costa (carrer Nou, 11-17). 10 h. Exposició hortofrutícola i exposició d’eines antigues a càrrec dels pagesos de Sant Vicenç dels Horts. LLOC: Forn Romà. 10 h. L’Era del Baró. Mostra de l’èpocamoderna amb la participació d’entitats i comerços locals. LLOC: plaça de Sant Jordi i voltants. 10 h. Mostra d’Entitats. LLOC: plaça de la Vila Vella 10 h. Mostra de Mobilitat. Estand informatiu sobre les novetats en mobilitat a Sant Vicenç dels Horts. LLOC: plaça de la Vila - carrer de Mossèn Josep Duran. 10 h. Mostra Comercial. LLOC: carrer de Mossèn Josep Duran. 10 h. Showroom. Mostra de productes de comerços de Sant Vicenç dels

35


SANT VICENÇ DELS HORTS

10 h. Mostra de bonsais i ikebanes. A la sala Narcís Lunes de la Biblioteca Municipal Les Voltes). 10 h. Apropa’t al mamut Venux. Vine a conèixer els Diables. Al carrer Nou-c. Ribot. 10 h. Exposició del món dels trens en miniatura. A la sala Fundadors de l’Ateneu Familiar. 10.30 h. Taller El petit pagès a càrrec de Roger Badosa. A l’estand de la Biblioteca Municipal Les Voltes, situat a la plaça de Catalunya. 10.30 h. Taller de salsa de calçots. A la plaça de Lluís Companys. 11 h. Obertura del fotoreclam d’Agricultura sobre el projecte “Horts Escolars a Sant Vicenç dels Horts”. A Ca l’Aragall (carrer Barcelona, 16). 11 h. Accions teatrals amb els alumnes de l’Escola de Teatre El Bitxo, que presenta L’Era tal com era. A la plaça de Sant Jordi. 11 h. Activitats de carrer i d’interacció ciutadana. A la plaça de la Vila Vella i plaça de Sant Jordi. 11 h. Activitat infantil Puzzle per a la diversitat . A la cúpula geodèsica de Solidaritat a la plaça de la Vila amb Rafael Casanova. 11 h. Tastet de fruites i verdures de Sant Vicenç dels Horts. A la cúpula ge-

36

odèsica de Solidaritat a la plaça de la Vila amb Rafael Casanova. 11.30 h. Calçotada popular. Preu: 3 euros. Al carrer del Dr. Fleming (pàrquing al costat del CAP Vila Villa9. 11.30 h. A vista de gegants, activitat adreçada als més menuts. A la plaça de Catalunya. 11.30 h. Vine a fer-te una foto amb el rei Carnestoltes, l’Hortensi Gros, el rei amb més pebrots. A la plaça de Catalunya. 11.30 h. Xerrada i vermut sobre el consum responsable i sostenible. A la plaça de Catalunya, davant del Forn Romà. 11.30 h. Cuina en directe a càrrec de Casa Mora. A la plaça de Lluís Companys. 12 h. Taula rodona sobre els models de gestió de la diversitat a Europa. Els casos de Catalunya i Sant Vicenç dels Horts. A l’estand institucional de la plaça de la Vila. 12 h. Xerrada col·loqui sobre la Llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. A l’estand de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, situat a la plaça de la Vila Vella. 12 h. Activitat infantil maquillatge. A la

cúpula geodèsica de Solidaritat a la plaça de la Vila amb Rafael Casanova. 12 h. Activitat infantil Manualitats amb material reciclat i jocs sensorials. A la cúpula geodèsica de Solidaritat a la plaça de la Vila amb Rafael Casanova. 12.30 h. Cercavila infantil amb l’espectacle Ossos dels Pirineus. A les places de la Vila, de Sant Jordi, de Catalunya i de l’Ateneu. 13 h. Cuina en directe a càrrec de Que sa, que bo, que farà una recepta d’El Gran Llibre de la Cuina Catalana. A la plaça de Lluís Companys. 13 h. Animació infantil a càrrec de la companyia La Fifita. A l’estand del Banc del Temps, situat a la plaça de la Vila Vella. 13.30 h. Música en directe a càrrec del


Albert Llorens del restaurant Sal i sucre. A la plaça de Lluís Companys. 17 h Recital de poesia Bio-Lentos, poesia al rescatet. A la Mostra d’Entitats. (plaça de la Vila Vella). 17 h Interculturalitat. Un cas més d’èxit: L’empresa Ta-Tung i el valor de la diversitat a l’empresa. Preparació d’una recepta cambodjana. A l’ estand institucional de la plaça de la Vila.

17 h Danses, jocs i activitats A la cúpula geodèsica de Solidaritat a la plaça de la Vila amb Rafael Casanova. 17 h Taller de henna. A la cúpula geodèsica de Solidaritat a la plaça de la Vila amb Rafael Casanova. 17 h. Accions teatrals amb els alumnes de l’Escola de Teatre El Bitxo. A la

plaça de Sant Jordi. 17 h. Mostra de bonsais i ikebanes. A la sala Narcís Lunes de la Biblioteca Municipal Les Voltes. 17 h. Tastet de fruites i verdures de Sant Vicenç dels Horts. Al carrer de Barcelona, al costat de Cal Nitu. 17.30 h. Taller El petit pagès. A l’estand de la Biblioteca Municipal Les Voltes, situat a la plaça Catalunya. 18 h. Música en directe a càrrec del grup Deriva, fins a les 20 h. Al showroom de la Unió de Botiguers, situada a la plaça de l’Ateneu. 18 h. Xerrada La mediació: una eina per a la gestió alternativa dels conflictes i la promoció de la cultura del diàleg. A l’stand institucional de la plaça de la Vila. 18 h. Cuina en directe a càrrec de Cal Sagristà. A la plaça de Lluís Companys. 18 h. Música en directe amb Ibra Tomba Sound System, Miguel Ángel Cabrera i Noellia Tarriño. A la Mostra d’Entitats (plaça de la Vila Vella). 18 h. Projecció del documental Echando raíces . A la cúpula geodèsica de Solidaritat a la plaça de la Vila amb Rafael Casanova. 18.30 h. Projecció del documental Granitos de arena. A la cúpula geodèsica

SANT VICENÇ DELS HORTS

grup Deriva. Al showroom de la Unió de Botiguers, situada a la plaça de l’Ateneu. 13.30 h. Visita guiada a l’exposició de cuina intercultural i cuina en directe de la recepta intercultural pel xef Carles Ruiz. A l’stand institucional de la plaça de la Vila. 14.30 h. Paella popular. A l’estand de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, situat a la plaça de la Vila Vella. 15 h. Jovenç games. Durant la tarda hi haurà joc massiu i torneig de softcombat. A més hi haurà jocs de taula, videojocs, curses de slots (Scalextric), jocs d’escapada (room escape), realitat virtual (oculus rift). A la pista de Francesc Macià. Entrada gratuïta, capacitat limitada. 16 h. Una carretada de contes, a càrrec de Produccions Butai. A l’estand de la Biblioteca Municipal Les Voltes, situat a la plaça de Catalunya. 16 h. Taller Toca, toca, a càrrec del Departament de Medi Ambient, fins a les 19 h. A la carpa de Medi Ambient de la plaça de l’Ateneu. 16.30 h. Taller de manualitats divertides per a infants a càrrec d’El Quijote. A l’estand d’El Quijote, situat a la plaça de la Vila Vella. 16.30 h. Cuina en directe a càrrec d’

37


de Solidaritat a la plaça de la Vila amb Rafael Casanova. 18.30 h. Tabalada i concentració de la secció infantil de la Colla de Diables Àngels Diabòlics i del mamut Venux. A la plaça de la Vila. 19 h. Correfoc a càrrec de la secció infantil de la Colla de Diables Àngels Diabòlics i el mamut Venux. Sortida de la plaça de la Vila. 19 h. Concert de jazz amb Victor de Diego Organ Trio. Preu: 5 euros. A la sala Xica de la Societat la Vicentina. 19 h. Cuina en directe a càrrec de La Cuina d’en Toni. A la plaça de Lluís Companys. 20.15 h. Cercavila de la Banda de Sant Vicenç dels Horts. Sortida de la plaça de la Vila. 21 h. Música en directe a càrrec del grup Deriva, fins a les 23 h. A la plaça de Lluís Companys. 22 h Teatre amb el musical de gran format Les Mis 24601. Preu: venda d’entrades anticipades a la web d’El Centre (www.cencatsvh.org). Al Centre. 22.30 h. Ball de Festa Major amb el grup Costa Blanca. Preu: 5 euros. A l’Ateneu.

SANT VICENÇ DELS HORTS

DIUMENGE, 22 DE GENER 9 h. Concurs de pintura ràpida. A di-

38

ferents indrets del municipi. 9 h. Botifarrada popular. Inscripcions i informació a l’Ajuntament. Preu: 3 euros. Al carrer del Dr. Fleming (pàrquing al costat del CAP Vila Vella). 10 h. Itinerari pel riu, a càrrec del Departament de Medi Ambient, fins a les 13.30 h A l’estand de Medi Ambient, situat a la plaça de l’Ateneu.

10 h. Mostra de bonsais i ikebanes i taller sobre la cura de bonsais. A la sala Narcís Lunes de la Biblioteca Municipal Les Voltes. 10 h. Jovenç games. Durant el matí hi haurà iniciació al Màgic. A la pista de Francesc Macià. Entrada gratuïta, capacitat limitada. 10 h. Taller Boscos de ciutat, l’ecologia del parc, a càrrec del Departament

de Medi Ambient, fins a les 13.30 h. A l’estand de Medi Ambient, situat a la plaça de l’Ateneu. 10.30 h. Cuina intercultural en directe, a càrrec de Sant Vicenç pel Sàhara. Elaboració de cuscús sahrauí, plat típic del Sàhara. A la plaça de Lluís Companys. 11 h. Accions teatrals amb els alumnes de l’Escola de Teatre El Bitxo, que presenta L’Era tal com era. A la plaça de Sant Jordi. 11 h. Demostració de zumba, a càrrec de la gent gran del barri de La Guàrdia. A la Mostra d’Entitats. (plaça de la Vila Vella). 11 h. Tastet de fruites i verdures de Sant Vicenç dels Horts. Al carrer de Barcelona, al costat de Cal Nitu. 11 h. Manualitats divertides amb el taller de reciclatge per a infants. A l’estand d’El Quijote, situat a la plaça de la Vila Vella. 11 h. Degustació de Migas. A l’estand de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. 11 h. Missa solemne de Festa Major. A l’església de Sant Vicenç Màrtir. 11 h. Taller educacional pares-fills. Taller de màscares. A l’estand de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. 11.15 h. Cuina intercultural en directe


Sonrisas en el Sáhara. A la cúpula geodèsica de Solidaritat a la plaça de la Vila amb Rafael Casanova. 12.35 h. Cuina intercultural en directe a càrrec de Iulia Lingu, que farà sarmale, un plat típic de Romania. A la plaça de Lluís Companys. 13.05 h. Cuina intercultural en directe a càrrec de Aracel·li Henares i Juan Quevedo, que farà un cocido o potaje, plat típic d’Andalusia. A la plaça de Lluís Companys. 13.30 h. Cuina en directe a càrrec de La Huerta i Carles Ruiz. A l’estand institucional de la plaça de la Vila. 13.30 h. Música en directe a càrrec del grup Talaia Jazz Quartet, fins a les 15 h. Al showroom de la Unió de Botiguers, situada a la plaça de l’Ateneu. 13.30 h. Jovenç games. Classe d’iniciació al breakdance, posteriorment actuació i exhibició de breakdance & beat box. A la pista de Francesc Macià. Entrada gratuïta, capacitat limitada. 13.40 h. Cuina intercultural en directe a càrrec de Cristina Roig, que farà wonton, un plat típic de la Xina. A la plaça de Lluís Companys. 14.15 h. Cuina intercultural en directe a càrrec de Montse Rusinés, que farà conill al ajo cabañil, plat típic de Múr-

cia. A la plaça de Lluís Companys. 15 h. Jovenç games. Torneig de Màgic. A més hi haurà jocs de taula, videojocs, curses de slots (Scalextric), jocs d’escapada (room escape), realitat virtual (oculus rift). A la pista de Francesc Macià. Entrada gratuïta, capacitat limitada. 16 h. Taller Toca, Toca, a càrrec del Departament de Medi Ambient, fins a les 19 h. A l’estand de Medi Ambient, situat a la plaça de l’Ateneu. 16.30 h. Cuina intercultural en directe a càrrec de Tecla Nuño, que farà pisto manxec, plat típic de Castella-La Manxa. A la plaça de Lluís Companys. 16.30 h. Taller de pots per a llapis amb paper de diari, a càrrec de Pessigolles a la Panxa. A la plaça de Catalunya. 17 h. Tastet de fruites i verdures de Sant Vicenç dels Horts. Al carrer de Barcelona, al costat de Cal Nitu. 17 h. Accions teatrals amb els alumnes de l’Escola de Teatre El Bitxo, que presenta L’Era tal com era. A la plaça de Sant Jordi. 17 h. Mostra de bonsais i ikebanes. Taller de bonsais, de 17 a 19 h. A la sala Narcís Lunes de la Biblioteca Municipal Les Voltes. 17 h. Lliurament dels premis del Concurs de Pintura Ràpida. Totes les obres

SANT VICENÇ DELS HORTS

a càrrec de la Casa d’Extremadura. A la plaça de Lluís Companys. 11.30 h. Activitat infantil “Taller de màscares africanes”. A la cúpula geodèsica de Solidaritat a la plaça de la Vila amb Rafael Casanova. 12 h. Exhibició de ball de bastons amb els alumnes de l’Escola Mare de Déu del Rocío. A l Mostra d’Entitats (plaça de la Vila Vella). 12 h. Cuina intercultural en directe a càrrec de Marcel·lina Bosch. A la plaça de Lluís Companys. 12 h. Taller de henna. A la cúpula geodèsica de Solidaritat a la plaça de la Vila amb Rafael Casanova. 12 h. Degustació gratuïta de bissap, beguda típica de Gàmbia. A la cúpula geodèsica de Solidaritat a la plaça de la Vila amb Rafael Casanova. 12.15 h. Ballada de sardanes a càrrec de la cobla La Principal del Llobregat. A la plaça de la Vila. 12.30 h. Assaig obert de la Colla Castellera “Carallots” de Sant Vicenç dels Horts. A la Mostra d’Entitats. (plaça de la Vila Vella). 12.30 h. Xerrada Les influències de les migracions en la cuina catalana, a càrrec de Josep Lladonosa. A l’estand institucional de la plaça de la Vila. 12.30 h. Projecció del documental

39


SANT VICENÇ DELS HORTS

presentades s’exposaran a la Sala Narcís Lunes de la Biblioteca Municipal Les Voltes des del 25 de gener fins al 8 de febrer. A l’estand institucional de la plaça de la Vila. 17.15 h. Lliurament de premis del 4t concurs ràpid de Diorames de Playmobil. A l’estand institucional de la plaça de la Vila. 17.15 h. Taller sobre la tècnica de pintar sobre vidre, a càrrec d’Eudoras. A la plaça de Catalunya. 17.15 h. Cuina intercultural en directe a càrrec de Mahzar Iqbal, que farà biryani, un plat típic de Pakistan. A la plaça de Lluís Companys. 17.30 h. Cercavila infantil a càrrec de la companyia Xip Xap, que presenta l’espectacle Transhumància. A les places de la Vila, de Sant Jordi, de Catalunya i de l’Ateneu. 17.30 h. Actuació de sevillanes i cobles. A la Mostra d’Entitats. (plaça de la Vila Vella). 17.50 h. Cuina intercultural en directe a càrrec de Rachida Lichioui, que farà tayín de peix, plat típic del Marroc. A la plaça de Lluís Companys. 18 h. Sarsuela amb la companyia de Rafató- Teatre (antiga Ferran Rigual), que presentarà la sarsuela Marina. Preu: 10 euros. Venda d’entrades al SIAC. A la Societat La Vicentina. 18 h. Música en directe a càrrec del grup Talaia Jazz Quartet, fins a les 20 h. A la plaça de l’Ateneu. 18 h. Taller Fem una agulla amb llana de feltre. A la plaça de Catalunya. 18 h Xerrada sobre producte agrícola d’origen ecològic i tastet de productes. A l’estand institucional de la plaça de la Vila. 18.20 h Cuina intercultural en directe a càrrec de Cristina Roig, que farà fei-

40

joada, plat típic del Brasil. A la plaça de Lluís Companys. 18.30 h. Classe oberta de balls llatins i balls coreogràfics. A la Mostra d’Entitats (plaça de la Vila Vella). 18.30 h. Explicació de les varietats d’oli i maridatge amb vins. A l’estand institucional de la plaça de la Vila. 19 h. Ball per a la gent gran amb valsos, pasdobles, txa-txa-txàs… A L’Ateneu. 19 h. Cuina intercultural en directe a càrrec de Mª José Rodríguez, que farà lluç a la gallega, plat típic de Galícia. A la plaça de Lluís Companys. 19 h. Taller de bijuteria Fem un rosari, a càrrec de Cucadas de Lola. A la plaça de Catalunya. 19 h. Lliurament de premis de la campanya de Nadal. Lliurament de premis del Concurs d’Aparadors 2017. Sorteig entre els participants del Concurs d’Aparadors. A l’estand institucional de la plaça de la Vila. 20 h. Acte de cloenda de La Mostra 2017 a càrrec de l’alcaldessa, Maite

Aymerich Boltà. A l’estand institucional de la plaça de la Vila. DILLUNS, 23 DE GENER 11 h. Animació Infantil amb Pep Callau i els Pepsicolen, que presenten l’espectacle Marremangu. A L’Ateneu. Entrada gratuïta, capacitat limitada. 12.30 h. Espectacle teatral Amb forats, la història d’un forn, amb l’Escola de Teatre El Bitxo. Al Forn Romà. Entrada gratuïta, capacitat limitada. 18 h. Espectacle de màgia per a tots els públics amb Alis Kim & Lluna, creadors d’il·lusions. A la Societat La Vicentina. Entrada gratuïta, capacitat limitada. 20 h. Presentació del disc Iberia i recital de piano a càrrec del jove pianista vicentí Luís Grané. A l’sglésia de Sant Vicenç Màrtir. Entrada gratuïta. DIMARTS 24 DE GENER 19 h Versos andalusos. Lectura de poemes sobre Andalusia amb guitarra i cante jondo. Al Forn Romà.


RAIMON PALET

Festa Major de Sant Pau a Torrelles de Llobregat DISSABTE, 21 DE GENER A les 12.00 hores. Mostra d’hivern de Sensedrama Aula de Teatre. A l’Ateneu Torrellenc. DIUMENGE, 22 DE GENER A les 09.00 hores. Esmorzar de carreters. Preu: 2 euros. A Can Balasch de Baix. De les 10.00 a les 14.00 hores. La Festa dels Estelladors. Mercat rural i mostra de productes de Torrelles. Mostra d’arts i oficis amb l’esmolet i l’escloper. Carrussel mecànic tradicional. Mostra d’animals: on s’aproparà als més menuts els animals de granja i se’ls explicarà les seves característiques. El corral de la vaca: taller de munyir una vaca amb la reproducció de dimensions reals d’una vaca. Mostra d’entitats: algunes associacions del municipi es donaran a conèixer. Jornada d’adopció d’animals i maquillatge infantil a càrrec dels Peluts Rodamons. Jocs tradicionals, a càrrec de les AMPAs dels centres educatius del municipi. Servei de bar a càrrec dels Estelladors de l’Ateneu Torrellenc. Cucanya a càrrec del Centre Excursionista Torrellenc. A Can Balasch de Baix.

DIVENDRES, 27 DE GENER A les 20.30 hores. Pregó. A la plaça de l’Ajuntament. A les 21.00 hores.Correfoc i galejada de trabucs pels carrers del poble. A la plaça de l’Ajuntament. A les 21.30 hores. 34a Botifarrada popular. A la plaça de l’Ajuntament. Venda de tiquets al moment. Preu: 4 euros. Tot seguit, ballada de la Tal·lara. A la plaça Sant Martí.

De les 10.00 a les 14.00 hores. Segona Trobada de vehicles clàssics. A l’aparcament de Catalunya en Miniatura.

A les 13.00 hores. 34è Concurs d’Estelladors (16a Edició Nacional de Catalunya). A Can Balasch de Baix. DIMECRES, 25 DE GENER A les 11.00 hores. Missa solemne de la conversió de Sant Pau. A la parròquia de Sant Martí . A les 17.30 hores. Teatre infantil amb l’espectacle El país de Boiraembor de la Cia. Sandra Rossi. A partir de 3 anys. Preu: gratuït. A l’Ateneu Torrellenc. A les 20.00 hores. Xerrada: Referèndum o referèndum amb el periodista i activista social Antonio Baños. A l’Ateneu Torrellenc.

TORRELLES DE LLOBREGAT

A les 12.00 hores. Exhibició de tractors. A Can Balasch de Baix.

41


SALVADOR MENA

cet@cetorrellenc.cat o al 617.15.28.36 (Albert). Preu 4 euros. Socis i menors acompanyats 2 euros. A la plaça de l’Ajuntament. DISSABTE, 4 DE FEBRER A les 11.00 hores. 2a cursa infantil per edats, des de P3 a 6è. Recorregut per dins del casc urbà. Aperitiu en acabar la cursa. Obsequis per als participants. A la plaça de l’Ajuntament. A les 17.30 hores. Concurs de coreografies. Preu: 1 euro. A l’Ateneu.

A les 23.30 hores. Concert i Nit Chill out. A La Troka (Carrer de la Tal·lara, 4)

A les 07.00 hores. Matinades pels carrers. A la plaça de l’Ajuntament.

DISSABTE, 28 DE GENER A les 10.30 hores. 6è concurs de l’hereu i la pubilla. A la plaça de l’Ajuntament.

A les 09.00 hores. Esmorzar de matinades. A la plaça de l’Ajuntament.

A les 16.30 hores. 27a Baixada de carretons. Fins al carrer Geofred Tassio. A la cruïlla entre el carrer Major i el carrer Sant Jordi. A les 17.30 hores. Pa amb xocolata per a tots. Al carrer Geofred Tassio. De les 18.30 a les 23.30 hores. Discoteca de Festa Major per a totes les edats. Hi haurà servei de bar a càrrec de la Unió Esportiva Torrelles Futbol Sala. A l’Ateneu Torrellenc.

TORRELLES DE LLOBREGAT

De les 00.30 a les 07.00 hores. Discoteca de Festa Major, a partir de 16 anys. Servei de bar a càrrec de la UE Torrelles Futbol Sala. A l’Ateneu. DIUMENGE, 29 DE GENER

42

A les 11.30 hores. Cercavila pels carrers. A la plaça de l’Ajuntament. A les 13.00 hores. Animació amb l’espectacle Ràdio Europa de Rah-mon Roma i els Dials. A la plaça de l’Església. A les 18.30 hores. Havaneres amb el grup Havana Xica. Gratuït. A l’Ateneu. DIMECRES, 1 DE FEBRER A les 20.00 hores. 11a Cursa d’Orientació Nocturna. Inscripció prèvia a:

DIUMENGE, 5 DE FEBRER A les 09.00 hores. 26a Caminada popular. Inscripcions fins al 4 de febrer, a la Botiga Quises (Major, 47) o al web www.cetorrellenc.cat . Preu: 8 euros(adults), 5 euros (menors d’edat) i 4 euros (socis CET). A la plaça de l’Ajuntament. CONCURS FOTOGRÀFIC DE SANT PAU Fotografia les activitats i esdeveniments de la Festa Major de Sant Pau 2017, i envia-les. No et costarà ni cinc i podràs guanyar 100 euros! Consulta les bases a www.torrelles.cat. EXPOSICIÓ Del 20 de febrer al 4 de març . Exposició de fotografies de la Festa Major de Sant Pau 2017. A la biblioteca municipal Pompeu Fabra. SALVADOR MENA


Puig reclama més serveis i inversions de la Generalitat a Torrelles de Llobregat L’alcalde de Torrelles ha traslladat les actuacions prioritàries pel municipi al delegat del govern en la seva visita a l’Ajuntament. L’alcalde de Torrelles, Ferran Puig, acompanyat d’alguns regidors de govern, va rebre la visita del delegat del govern català a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, a qui va reclamar més serveis i inversions per al municipi. Durant la reunió, es van tractat temes com el pagament del deute de la Generalitat amb el poble, l’ampliació de la biblioteca, el tancament del poliesportiu municipal o la millora dels ajuts a la dependència. Puig va aprofitar sobretot per reclamar al delegat la construcció pendent de l’edifici de l’Institut, la millora del transport públic, amb una llançadora als FGC i la prolongació de l’autobús a l’Hospital de Sant Boi o un servei de llevadora i de recollida d’animals. A més, l’alcalde torrellenc també va demanar suport per impulsar diversos projectes com l’acompanyament al petit comerç, la protecció i el foment de l’espai forestal i l’activitat agrícola, el desplaçament temporal del camió de bombers al Centre Municipal d’Emergències o la compra d’un vehicle per l’associació de voluntaris.

TORRELLES DE LLOBREGAT

Després de la reunió, el delegat territorial de la Generalitat va poder signar al llibre d’honor de l’Ajuntament de Torrelles.

43


Actes de les Festes de Sant Sebastià de Vallirana DIUMENGE, 15 DE GENER A les 10.00 hores. Bany de Sant Sebastià. Al CEM Vallirana. A continuació... VIII Copa Familiar de Sant Sebastià. Relleus de natació per famílies (4x25m) Informació i inscripcions al CEM Vallirana. DILLUNS, 16 DE GENER A les 10.00 hores. Esmorzar amb l’alcaldessa per a la gent gran del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). DIMECRES I DIJOUS, 18 I 19 DE GENER A les 17.00 hores. Campionat Play – FIFA 2017. Al Casal de Joves. A les 20.00 hores. Xerrada: Com ser pare. A la Masia Molí de can Batlle.

VALLIRANA

DIVENDRES, 20 DE GENER (SANT SEBASTIÀ) A les 09.00 hores. Celebració de la Missa, amb benedicció i lliurament dels panets de Sant Sebastià. A l’església parroquial. A les 10.00 hores. Pregària en memòria dels socis i simpatitzants difunts de la Penya Blaugrana de Vallirana. Al Cementiri. A les 11.00 hores. Ofici Solemne Concelebrat.Renovació del Vot de Poble, veneració de Sant Sebastià i lliurament i venda dels panets. En acabar l’ofici, al carrer de l’Església, davant de la imatge de Sant Se-

44

bastià, la Cobla Baix Llobregat ens oferirà unes peces en honor al Sant. A l’església parroquial. Seguidament... Gran traca i començament de la cercavila, amb la cobla Baix Llobregat. A continuació... Ballada de sardanes amb la cobla Baix Llobregat. Al Casino Valliranenc. A les 17.30 hores. Cinema familiar amb la projecció de la pel·lícula Buscant a Dory. (entrada gratuïta). Es prega màxima puntualitat. Al Casino Valliranenc. A les 19.00 hores. Inauguració de l’exposició i presentació dels nous vestits dels Diables Banyuts de Vallirana. Oberta des del 13 fins al 29 de gener. A la Masia Molí de Can Batlle. A les 20.00 hores. Presentació del llibre Vallarana premi de novel·la Juvenil CEPA, a càrrec de l’autor Raúl Montilla. A la Masia Molí de Can Batlle. DISSABTE, 21 DE GENER A les 10.00 hores. Exhibició i competició de BMX, skate i scooter. Modalitats d’iniciació i amateur. Informació i inscripcions al Casal de Joves. Al Parc de skate. A les 10.00 hores. Partides simultànies d’escacs. No cal inscripció prèvia. Al Casal d’Avis. A les 17.00 hores. Batucada amb els Batukaleus de Vallirana. Recorregut: carrer de Pau Casals (davant Casino), carrer de Miquel Batlle, carrer de Sant Mateu, carrer de Sant Jaume i carrer de l’Església. A les 18.00 hores. Diablestiada 2017. Punt de trobada davant de l’Església, carrer de l’Església, carrer de Miquel Batlle, carrer de Pau Casals, carrer Major fins a la Casa de la Vila, on es clourà amb una xocolatada. A les 23.00 hores. Ball de Sant Sebastià amb Duet Esquitx. Entrada gratuïta. Al descans, els professors de ball del Casino, Marcos i Antonia, oferiran

una exhibició de balls de saló. Al Casino Valliranenc. DIUMENGE 22 DE GENER A les 09.30 hores. Obert de petanca. Informació i inscripcions a les pistes de petanca els diumenges 8 i 15 de gener al matí o al telèfon 640 206 522 (Sra. Petra). A les pistes de petanca al camí de Campderrós, 4. A les 10.00 hores. Pedalada Familiar. Recorregut: 7 km. Inscripcions fins divendres 20 de gener a www.pinxovallirana.com. Al Parc Central. De les 10.00 a les 14.00 hores. Bubble Football. Preu inscripció: 1euro. Els fons recaptats es destinaran a les beques menjador. Inscripcions i informació al Casal de Joves. Al poliesportiu. A les 12.00 hores. L’hora del conte: Juanjo Navarro (Teatre de Cordó), amb presència de la geganta Pepeta de l’Escola la Ginesta, abans i després del conte. Al Patronat Parroquial. A les 18.00 hores. Teatre Sopar de Nadal, escrita i dirigida per Carles Cabilla Roca, amb el grup de teatre del Casino Valliranenc. Al Casino Valliranenc. DILLUNS, 23 DE GENER A les 20.00 hores. Missa de Difunts en memòria dels valliranencs i valliranenques difunts des de Sant Sebastià de 2016. A l’església parroquial. DISSABTE, 28 DE GENER A les 20.00 hores. Inauguració del local social de la Penya Blaugrana de Vallirana. A les 21.30 hores. Sopar-celebració del XXXVII aniversari de la Penya Blaugrana de Vallirana. Obert a tothom, amb convidats de l’entorn blaugrana i l’esport català. Al restaurant l’Escut.


Els pressupostos del 2017 a Viladecans se centren en la promoció econòmica, el suport a les famílies i la millora dels serveis municipals sos destinats a la neteja i recollida de residus i en destinarà altres 300.000 euros per fer millores en parcs i jardins (150.000 directament a càrrec de l’Àrea Metropolitana al parc metropolità de la Torre-roja). A més, per promoure una mobilitat més sostenible es millorarà la xarxa actual de carrils bici (250.000 euros) i es farà un programa de promoció de la mobilitat sostenible per anar a l’escola. A més, es posaran en marxa dos plans especials, un per al foment del comerç urbà i l’ocupació al comerç (146.000 euros) –amb accions d’urbanisme per integrar i millorar els eixos comercials, que se sumaran a una nova senyalística turística per a vianants (88.000 euros)– i un altre per a la dinamització de places i parcs (100.000 euros) –amb activitats ciutadanes que convidin a gaudir més de l’espai públic–. Es mantindrà també el Pla de Xoc per l’Ocupació (150.000 euros).

El Ple Municipal de Viladecans ha aprovat el 22 de desembre de manera definitiva uns pressupostos per a l’any 2017 que mantindran l’esforç per fer promoció econòmica de la ciutat, potenciaran l’atenció social a les famílies que pitjor ho estan passant a causa de la crisi i reforçaran un entorn urbà de qualitat i més sostenible, amb un important protagonisme de la participació ciutadana en el destí de les inversions per a la millora dels barris. Els comptes de l’Ajuntament seran de 63,6 milions (un 2,9 % més que el 2016), dels quals 6,2 milions es destinaran a inversions. El pressupost conjunt amb les empreses municipals i la Fundació Ciutat de Viladecans ascendirà a un total de 73,9 milions (un 1,9 % menys que el 2016). Els comptes es van aprovar amb els vots a favor dels regidors del PSC (11) i d’ICV (2), l’abstenció dels 2 regidors no adscrits i el vot contrari de Ciutadans (3), ERC (3), PP (2), CAP Guanyem (1) i VSP (1). Els comptes creixen, tot i la congelació de tots els impostos (inclòs l’IBI) i les taxes municipals, principalment per les noves activitats del sector econòmic de Ca n’Alemany i l’increment d’aportacions de l’Àrea Metropolitana i la Generalitat. L’atenció social continua en augment La tendència dels últims anys en l’increment dels recursos per a l’atenció social es reforçarà encara més el 2017 amb l’augment d’un 9,8 % d’aquesta partida, principalment per dotar 300.000 euros més a atenció domiciliària, incrementar un 55 % els diners per a subvencions per a l’habitatge per a les famílies monoparentals i impulsar la renovació del Pla d’Igualtat per lluitar contra la discriminació i la violència masclistes. De fet, al 2017, gairebé un de cada sis euros (el 16,1 %) de la despesa de l’Ajuntament es destinarà a promoure la igualtat d’oportunitats, és a dir, a l’atenció social i l’educació. Així, es consolida la important

dotació per a innovació educativa que s’ha impulsat els dos anys anteriors per promoure l’èxit educatiu. A banda, pel que fa als equipaments públics, el 2017 s’afrontarà la rehabilitació integral energètica de l’Escola El Garrofer (587.000 euros), es posarà en marxa la tercera i última fase de reforma del Museu de Viladecans-Ca n’Amat (900.000 euros), es faran millores als equipaments esportius i zones de pràctica esportiva lliure a l’espai públic (250.000 euros) i es reformarà un nou local destinat a associacions veïnals, en aquest cas el de l’AV La Unión (500.000 euros). Noves accions a l’espai públic per a la millora del benestar comunitari Amb l’objectiu de reforçar un entorn urbà de qualitat, l’Ajuntament incrementarà en 200.000 euros els recur-

Així mateix, es destinaran 780.000 euros per a la millora dels barris (450.000 euros íntegrament per al barri de l’Alba-rosa), que es dedicaran a accions escollides a partir de la participació ciutadana a través de les entitats veïnals i socials. Es tracta de la major inversió determinada amb la participació directa de la ciutadania feta mai fins ara al municipi. Per altra banda, també s’ha pactat amb l’Àrea Metropolitana la darrera fase de millora urbana al Barri de Sales (2.380.000 euros a executar en dos anys). L’Ajuntament manté els bons indicadors econòmics L’Ajuntament impulsa les seves actuacions sense erosionar la seva forta estabilitat financera. Així, el nivell d’endeutament se situa per sota del 40 %, un percentatge clarament inferior al 75 % que marca la llei, i que està en continu descens els últims anys i el 2017 seguirà aquesta tònica (es preveu tancar l’any amb 20,9 milions de deute viu). Així mateix, cal remarcar que l’Ajuntament compleix l’objectiu de pagar les factures als proveïdors en un mes, molt per sota del màxim de 60 dies que estableix la Llei de morositat.

VILADECANS

Els comptes creixen un 2,9 %, fins als 63,6 milions, malgrat la congelació de tots els impostos.

45


La Festa Major d’Hivern agafarà el relleu de les festes de Nadal i Reis a Viladecans Impossible passar fred al gener a Viladecans amb la programació que les entitats i l’Ajuntament han preparat per a la Festa Major d’hivern al voltant del 20 de gener, dia de Sant Sebastià, copatró de la ciutat. No serà festiu al calendari, però sí es notarà que la ciutat es carregarà de propostes per a tothom entre els dies 18 i 28 de gener.

corral dels Grimm, a càrrec de la Patricia McGill. Per a infants majors de 4 anys. A la Biblioteca de Viladecans.

amb la Jove Orquestra de Cambra de la Passió d’Esparraguera. Cançons de cinema musical. A la Torre de Baró.

DIJOUS 19 DE GENER

A les 21.00 hores. Concert de rumba catalana, a càrrec de Sangre Andaluza, RuenB i Miguel Valle. A l’Ateneu Can Batllori.

Hi haurà activitats que, per la seva emotivitat, faran oblidar que ha arribat el temps glaçat, com el lliurament de les Distincions d’Honor de la Ciutat. I d’altres que ja apel·len directament a refer-se de les temperatures, com l’Escalfa’t al carrer, un concert-vermut de la Coordinadora del Mamut, previ a la cercavila de La Nit del Mamut.

DISSABTE 21 DE GENER De les 12.00 a les 15.00 hores. Escalfa’t al carrer. Concert-vermut amb Scaramouche (quartet que fa jazz, jazz manouche, swing clàssic, funky) i TheSoulTitoo’s (soul, blues, jazz). A la plaça de la Vila.

Moltes propostes culturals Serà una festa plena de cultura, com la trobada a la Biblioteca municipal amb l’escriptor Javier Pérez Andújar, autor del darrer pregó de les festes de la Mercè de Barcelona; el tercer festival de narració oral Narracans; els tallers infantils de cultura popular a Can Batllori; les actuacions musicals promogudes per diferents entitats, o el joc popular Coneixes Viladecans?

A les 18.30 hores. Trobada amb l’escriptor Javier Pérez Andújar, dins del club de lectura de la biblioteca. A la biblioteca de Viladecans. DIVENDRES 20 DE GENER A les 17.30 hores. Tallers infantils de ball flamenc (a partir de 6 anys). A les 18.45 hores. Taller de descoberta dels Gegants de Viladecans. A l’Ateneu Can Batllori.

PROGRAMA DIUMENGE 15 DE GENER A les 18.00 hores. 20è concert coral de Festa Major. Actuacions de la coral Espluguina (L’Espluga de Francolí), el cor Modus Operandi (Barcelona) i el cor Som i Serem (Viladecans). A Atrium Viladecans.

VILADECANS

DIMECRES 18 DE GENER A les 18.00 hores. Contacontes: El

46

A les 19.00 hores. Lliurament de Distincions d’Honor de la Ciutat. Per invitació. A Atrium Viladecans. A les 20.00 hores. Joc popular: Coneixes Viladecans? Després, sopar i ball. Al centre de joves Can Xic. A les 21.00 hores. Concert de cambra

A les 19.00 hores. La nit del Mamut. Cercavila amb torxes des de la plaça de la Vila fins al parc de Can Xic. A la plaça de la Vila. A les 21.00 hores. 3a Vetllada Flamenca d’hivern. A l’Ateneu de Cultura Popular Can Batllori A les 23.00 hores. Ball de Festa Major d’hivern. Ball amb música en directe. Preu: 7,5 euros. A Cúbic. DIUMENGE 22 DE GENER A les 11.00 hores. Visita guiada als edificis històrics. Visita guiada gratuïta a Can Modolell, la Torre del Baró i la Torre-roja. Cal reserva prèvia a patrimonicultural@viladecans.cat, o bé al telèfon 936 351 800 (ext.: 8180 o 8174). A la plaça de la Vila. A les 19.00 hores. Teatre: La desaparició de Wendy. Un homenatge al teatre que, a través de personatges de conte, qüestiona les contradiccions dels contes infantils, dels mites personals i col·lectius. Preu: 22-25 euros. A Atrium Viladecans. DIJOUS 26 DE GENER A les 17.30 i 20.30 hores. Tercer Narracans. Festival de narració oral de Viladecans. A les 17.30 h, sessió per a infants, i a les 20.30 h, sessió per adults. A la Biblioteca municipal. DISSABTE 28 DE GENER III Open de Dòmino Ciutat de Viladecans. Inscripcions: tel. 677 842 228. A l’Ateneu de Cultura Popular Can Batllori.


Aries 21 mar-20 abr. Impulsivos, ingenuos, tiernos, los Aries son pasión iniciando un romance. En este período, como Marte está en Aries, su regente natural, se lanzarán de cabeza a conquistar, como guerreros del amor que son. Hasta el día 15 no tendrán obstáculo, pero alguien les pondrá freno. El romance les resultará más fácil con Sagitario, Leo y Aries. Con Géminis el vínculo se figurará por su negativa de dar a conocer la relación ante amigos y conocidos. Acuario será amante. Tensiones con Piscis y Capricornio. Los solteros sin proponérselo pueden herir los sentimientos de más de uno. ¡Muy feliz Año Nuevo!. Tauro 21 abr-20 may. Las relaciones amorosas tendrán dificultades en los primeros días del mes. Pero del 25 en adelante todas las dudas que nublaban el horizonte romántico se disiparán y podrán expresarse con total libertad sin temores. Una experiencia romántica espera a Tauro para que pueda vivir con intensidad su condición de amante. Piscis y Capricornio lo entenderán. Leo le ofrecerá la posibilidad de vivir un romance. Con Acuario el diálogo será infructuoso, pero los sentimientos podrán ser transmitidos por otros canales. Los solteros deberán estar alerta: el amor llamará a su puerta. ¡Muy feliz Año Nuevo!. Géminis 21 may-20 jun. La alegría envolverá a los Géminis. Aumentará su capacidad de seducir al sexo opuesto, de manera que no desaprovechará todo lo que se presentará. Encontrarán solución y las parejas ya constituidas gozarán de una relación armónica. Los solteros tendrán la agenda completa y conocerán a gente interesante. El vínculo con su alma gemela, Géminis, correrá serios riesgos. La ruptura podría ser un hecho. Sólo siendo capaces de asumir compromisos afectivos, lograrán revertir la mala suerte. Con Virgo el idilio mejorará a pasos agigantados.¡Muy feliz Año Nuevo!. Cáncer 21 jun-20 jul. Cáncer cree en el amor desinteresado lo que hace que resulte ingenuo. Este mes, del 15 en adelante, tendrá la posibilidad de convertir una antigua amistad en un idilio tierno en el que el ardor irá acompañado de la inteligencia. ¿Cuánto hacia que los Cangrejos se sentían postergados, como víctimas de una maldición en temas del corazón? En enero, no habrá ningún motivo para lágrimas. ¡Vivan el presente! Cáncer hallará en su enamorado Toro la contención que siempre necesitó. Los Cangrejos son protectores y a veces olvidan que ellos también necesitan ser cuidados. Tauro lo protegerá. ¡Muy feliz Año Nuevo!. Leo 21 jul-21 ago. Después de una etapa de desilusiones sobrevendrá una etapa de nuevas oportunidades. Expresarán su ilimitada capacidad de amar en romances, enamoramientos a

806 51 62 47

primera vista. El inconveniente serán los celos y la suspicacia. Pero deben dominar ese monstruo. El buen consejo de los amigos los ayudará a controlar el impulso de seguir a quien aman sin revisarle los bolsillos. Géminis podría cruzarse en su camino y ganarle el corazón. El vínculo con Escorpio ofrece un peligro: el amor apasionado, pero, a cambio, exigirá su esclavitud. Sagitario reconocerá los atributos de su enamorado leonino. ¡Muy feliz Año Nuevo!. Virgo 22 ago-20 sep. Los solteros ampliarán su círculo y es probable que de una vieja amistad nazca un nuevo amor, con un horizonte más que promisorio. Se afianzarán las relaciones largas, no así las recientes, que deberán pasar por duras pruebas. Cáncer se acercará a Virgo durante un viaje y se quedará a su lado compartiendo un romance sin contratiempos. Leo es apasionado y generoso y Virgo aprenderá que las experiencias del corazón no deben ser filtradas por el intelecto. Capricornio te ofrecerá la oportunidad de vivir un romance cálido, sin arrebatos ni excesos. ¡Muy feliz Año Nuevo!. Libra 21 sep-20 oct. Libra transitará por un momento de grandes satisfacciones, sobre todo en la primera quincena. Con posterioridad, las cosas no serán tan favorables, de manera que no pierdan el tiempo y, sobre todo, no se dejen estar. Salgan, conozcan gente, alimenten el amor en la pareja, expresen sus sentimientos… Después les será más difícil. A partir de una antigua amistad podrá iniciarse un romance cuyos lazos se estrecharán cada día más en virtud del compañerismo existente entre ambos integrantes de la pareja. La comunicación con Cáncer se entablará a través de las caricias. ¡Muy feliz Año Nuevo!. Escorpio 21 oct-21 nov Discusiones serán constantes en las relaciones afectivas de Escorpio durante los primeros días del mes. Poco después las aguas volverán a su cauce, pero los daños tardarán en desaparecer. Costará sobreponerse a la crisis y curar las heridas. Saldrán airosos, siempre resurgiendo de sus cenizas. A fin de mes, que respirarán con alivio, pero dependerá de la persona que tienen a su lado, Cáncer podrá ofrecerle toda la comprensión que suele necesitar. Escorpio tiene que creer en él sin retaceos. Otro Escorpio le hará vivir una pasión arrolladora basada en el lenguaje de los cuerpos. ¡Muy feliz Año Nuevo!. Sagitario 22 nov-21 dic. Las fricciones en el plano afectivo ocasionarán más de un disgusto y el panorama de la pareja se tornará sombrío. Sagitario tendrá que tener presente que después de cada tormenta vuelve a salir el Sol. Dominen su carácter, porque cuando quieran arreglar las cosas, las empeorará. Géminis

atrapará a este hijo de Júpiter en una relación romántica de la cual no podrá ni querrá evadirse. Virgo se mostrará indomable pero, con el tiempo, lograrán encontrar el sendero comú. Muchas serán las sorpresas que Escorpio le tiene reservadas en el plano sexual. ¡Muy feliz Año Nuevo!. Capricornio 22 dic.- 20 ene. Capricornio tiene como virtud el cálculo del tiempo y del dinero, pero las emociones son su talón de Aquiles. Enero les tiene reservadas agradables sorpresas. Durante los primeros días del mes desaparecen las dudas en el terreno romántico: podrá creer en la sinceridad de su enamorado y entregarse al amor. Atrás quedarán cavilaciones que postergaron el afianzamiento de los lazos que los unen. Sin recelos, sin suspicacias, se animarán a expresar sus profundos sentimientos, sin hacer cálculos ni especular. Los solteros se verán beneficiados con una cuota de audacia. El vínculo con Sagitario será provechoso, porque le permitirá crecer interiormente. ¡Muy feliz Año Nuevo!. Acuario 21 ene- 19 feb. Soplan nuevos vientos. Los Acuario se sentirán mejor predispuestos a entregar su corazón y ya no se mostrarán tan escurridizos. Lejos de resistirse al compromiso, serán ellos los que querrán proclamar a los cuatro vientos su condición de novios o futuros esposos. A muchos de los amigos de Acuario les sorprenderá la predisposición de los Acuario para enamorarse y no serán pocos los que en cierta medida lo lamentarán, ya que dejarán de contar con un amigo siempre disponible para improvisar salidas. Ahora, el preferirá quedarse en casa, junto a quien ama. Tauro adora la vida cómoda, junto a él Acuario disfrutará como nunca. ¡Muy feliz Año Nuevo!. Piscis 20 feb.- 20 mar. Quien esté en pareja con un Piscis, deberá sacar a relucir toda su paciencia, su tolerancia, su amor infinito, su equilibrio emocional y psíquico, porque no va a ser tarea fácil. Estarán más susceptibles y puede ser un tormento la vida de todos quienes los rodean. Pero no alarmarse… vivirán momentos de excepción, en especial en la segunda quincena. Los solteros la hallarán sin esfuerzos. Los otros piscianos intentarán formalizar las uniones ya existentes. Tauro le transmitirá a Piscis su marcada sensualidad y la pareja se afirmará cada día más. Cáncer le ofrecerá su comprensión. Su calidez y capacidad para protegerlo facilitará el vínculo. ¡Muy feliz Año Nuevo!.

HORÒSCOP

HORÒSCOP DE L’AMOR DE GENER PER TAROT SOPHIE

47Gps revista opinio gener 2017 català 11 38 54