__MAIN_TEXT__

Page 1

T'oferim una selecció de recursos digitals per fomentar la lectura i la creativitat i complementar el teu aprenentatge: biblioteques virtuals, contes, webs multidisciplinàries assignatura

i

amb

webs

activitats

per

a

cada

específiques

de

ciències,

informàtica, matemàtiques, geografia i llengües per divertir-te mentre aprens.


Biblioteques virtuals

Gènius https://genius.diba.cat/

Biblioteca virtual de la Diputació de Barcelona que ofereix recursos educatius i de diversió per a infants de 6 a 12 anys. A més de recomanacions de llibres, còmics, música i cinema, trobareu els jocs del Gènius i les millors webs de jocs a l’apartat En acció. A Set -ciències hi ha una selecció de webs i guies de lectura d’art, història, salut, festes populars, idiomes o ciència i tecnologia, entre d’altres. Idiomes: català, castellà, anglès.


Biblioteques virtuals

eBiblio https://genius.diba.cat/

Biblioteca virtual de la Diputació de Barcelona que ofereix llibres electrònics per a adults i infants. Més de 10.000 documents adreçats a públic infantil entre els quals trobareu contes, àlbums il·lustrats, còmics, llibres de coneixements i entreteniments i pel·lícules. Idiomes: català, castellà, anglès.


Biblioteques virtuals

Biblioteca Digital Internacional para niños http://es.childrenslibrary.org/

Biblioteca digital amb una àmplia varietat de llibres d’idiomes i cultures diferents, classificats per edat, gènere, extensió, novetats, premiats, populars, àlbums i color de la coberta. Ofereix una cerca per col·leccions i té un apartat d’exposicions amb contes de diferents temàtiques. Idiomes: castellà, anglès, francès.


Contes

Una mà de contes https://www.ccma.cat/tv3/super3/ una-ma-de-contes/

Programa del Club Super 3 que ofereix videos per escoltar contes i llegir els textos d’aquestes històries. Podreu crear els vostres propis contes al Taller de dibuix i conèixer contes creats per altres infants. Idiomes: català, anglès.


Contes

Cuentos cortos http://www.cuentoscortos.com/

Portal educatiu que inclou una àmplia selecció de contes infantils, clàssics, originals i populars. Estan classificats segons el valor que transmeten, per personatges i elements i per gèneres. Inclou una secció amb recursos didàctics per a famílies i educadors. Podreu publicar els vostres propis contes. Idiomes: castellà.


TV

Avui aprenem https://www.ccma.cat/tv3/super3/ avui_aprenem/

El canal Super3 inclou un apartat educatiu amb vídeos de curta durada amb un munt d’experiments, curiositats i dades històriques sobre els animals, la natura, descobriments científics i jocs en anglès. Idiomes: català, anglès.


TV

Educlan

https://www.rtve.es/educlan/

Radio Televisió Espanyola ofereix, a través d’aquesta web, vídeos classificats en tres grups d’edat per a infants de 3 a 10 anys amb continguts educatius: ciències naturals, socials, llengua, matemàtiques, idiomes, tecnologies o educació física. Idiomes: castellà.


Aprendre

Activitum https://activitum.cat/

Portal d’activitats educatives de Catalunya per a escoles i famílies que ofereix a infants i joves, de 0 a 16 anys, recursos interactius multidisciplinars, activitats a museus, visites virtuals, cursos de programació, de robòtica i un munt de jocs i de manualitats. Podreu filtrar per paraula, tipus d’activitats i edat. Per accedir als recursos us haureu de registrar. Idiomes: català.


Aprendre

Edu365.cat http://www.edu365.cat/

Portal educatiu del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que ofereix als infants i joves, des d’Educació Infantil fins a Batxillerat i Formació Professional, recursos interactius de diferents matèries com la lectura i escriptura, l’aprenentatge d’idiomes, les matemàtiques, la música, el cos humà, l’entorn. Hi trobareu centenars de jocs i eines per dibuixar amb els quals us divertireu i ampliareu coneixements. Idiomes: català.


Aprendre

Clicatic http://www.clicatic.org/

Portal educatiu que ofereix recursos TIC en matemàtiques, natura, anglès, espanyol, català i una biblioteca de contes infantils i de llibres de diferents temes per a Educació Infantil i Primària. Idiomes: castellà.


Aprendre

Cristic http://www.cristic.com/

Jocs didàctics per a infants d’Educació Infantil i de Primària, classificats per cicles educatius. Més de 500 jocs educatius gratuïts per aprendre català, castellà, anglès, matemàtiques, naturals, socials, música,

plàstica, religió i informàtica. El web inclou recursos TIC i

espai de consulta per a famílies iprofessors. Idiomes: català i castellà.


Aprendre

Ens quedem a casa Editorial Teide https://web.editorialteide.com/ca/ens-quedem-a-cas

Recursos i eines educatives per a escolars d’Educació Infantil i Primària per treballar diferents competències. A Educació Infantil se centra en la llengua, matemàtiques i descobriment de l’entorn. A Primària, en la llengua catalana, castellana, ciències socials, ciències de la naturalesa i matemàtiques. Aprendreu amb l’ajuda de jocs, dibuixos i contes interactius. Idiomes: català i castellà.


Aprendre

Khan Academy https://www.khanacademy.org/

Cursos personalitzats de diferents matèries: matemàtiques, química, biologia, informàtica, ciència, art, etc. Útil també per als professors com a eina complementària d’ensenyament. Podreu marcar el vostre ritme d’estudi. Idiomes: anglès.


Aprendre

Mundo primaria https://www.mundoprimaria.com

És una plataforma educativa en línia per a infants entre 3 i 12 anys. Ofereix una varietat de recursos i jocs TIC gratuïts per a l’aprenentatge de les matemàtiques, llengua, idiomes, ciències a més d’exercicis per estimular la lògica, l’atenció i la memòria. Podreu descarregar i imprimir fitxes per pintar i fer exercicis. Idiomes: castellà.


Aprendre

Recursos digitals per ensenyar, aprendre i treballar https://sites.google.com/a/xtec.cat/rdzereral/

Portal pedagògic, creat a la Zer l’Eral (Lleida), que recull recursos digitals classificats per nivells educatius i per matèries: medi, llengües, matemàtiques, música, plàstica, educació física, educació especial, acollida i educació per la ciutadania. Ofereix activitats, jocs d’atenció, de memòria, d’orientació espacial, contes, vídeos, recursos per a festes populars i entreteniments. Idiomes: català.


Aprendre

Academons http://www.academons.com/

App creada per Cerebrity amb 10.000 jocs i centenars d’activitats adaptats al currículum de cada curs de Primària, per a cada assignatura: matemàtiques, llengua, anglès, ciències naturals i socials. Idiomes: castellà.


Aprendre

Curiosamente https://www.youtube.com/CuriosaMente

Canal de youtube on els infants tenen l’oportunitat de satisfer la seva curiositat i de conèixer a través dels vídeos les respostes a molts dels seus interrogants sobre història, geografia, animals, l’ésser humà i moltes coses més. Idiomes: castellà.


Ciència i tecnologia

Kids CSIC http://www.kids.csic.es/

Recurs dissenyat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) per a infants de 3 a 14 anys, amants de les ciències. Inclou una guia per a pares i mares. Trobareu històries, pel·lícules, biografies que us introduiran en el món científic i usexplicaran, de forma molt senzilla, el que passa amb l’arc de Sant Martí, amb el magnetisme i altres fenòmens científics. Idiomes: castellà.


Informàtica

Code https://code.org/

Cursos d’informàtica i programació per a infants i joves de 4 a 18 anys. Tindreu els recursos bàsics per codificar un web, crear jocs i històries interactives. Idiomes: català i multiidiomes.


Matemàtiques

Calaix +ie http://www.xtec.cat/~jjareno/

Web de recreacions matemàtiques i de geometria per a escolars de Primària. Ofereix una bibliografia de llibres de divulgació, problemes, novel·les, contes infantils i juvenils amb el tema central de les matemàtiques. La web connecta amb el blog del mateix nom que ensenya i planteja interrogants pràctics per a l’estudiant i amb un enllaç per entendre millor el món del càlcul. Trobareu activitats i problemes interactius i per imprimir. Idiomes: català


Matemàtiques

Càlculus http://www.xtec.cat/~jjareno/calculus/

Web per conèixer històries originals sobre els números i les numeracions, d'on van sorgir, la forma de les xifres, com comptaven a l'Antiguitat , etc. Us podreu exercitar en singulars activitats de càlcul. Idiomes: català


Matemàtiques

Calculomates http://calculomates.com/

Generador d’operacions matemàtiques. Web creat per famílies i professors de Primària que permet generar en PDF fulls amb diferents tipus d’operacions matemàtiques: sumes, restes, multiplicació, divisió, derivades, logaritmes i fraccions en diferents graus de dificultat. Adreçat a Primària i Secundària. Idiomes: castellà.


Matemàtiques

IXL

Ejercicios de matemáticas https://es.ixl.com/

Web amb continguts i exercicis gratuïts o amb subscripció per adquirir les competències en matemàtiques per a cada curs d’Educació Infantil i Primària. Idiomes: castellà i multiidiomes (no en català).


Geografia

Atlas didáctico http://www.ign.es/atlas_didactico/

Web interactiva adreçada al públic infantil per conèixer diferents aspectes sobre la cartografia mundial, les característiques de la Terra, de l’univers i dels diferents països del món. Idiomes: castellà.


Geografia

Seterra https://online.seterra.com/es

Jocs adreçats al públic infantil per aprendre i posar en pràctica els coneixements de geografia. Podreu situar, en mapes interactius de països o continents, les capitals del món, els rius, les muntanyes, les banderes i altres referències geogràfiques d’interès. També trobareu els planetes del Sistema Solar, les línies dels paral·lels i molt més. Idiomes: castellà i multiidiomes (no en català).


Idiomes

Parla.cat https://www.parla.cat/

Portal per a joves i adults que ofereix, de manera gratuïta (sense tutoria), cursos en quatre nivells d’aprenentatge i amb tres graus a cada nivell. Inclou exercicis de gramàtica, examen de nivell, bústia per als dubtes, a més de la rambla virtual amb materials en vídeo, àudio, text, joc i fòrum per a intercanvi amb altres estudiants. Idiomes: català, castellà, anglès, francès i alemany.


Idiomes

British Council https://learnenglish.britishcouncil.org/

El British Council ofereix a l’estudiant una sèrie de recursos gratuïts en línia per millorar l’anglès, lliçons per practicar les habilitats auditives i de lectura, exercicis de gramàtica, vocabulari, aplicacions, un examen de nivell, així com el canal de Facebook i YouTube. Idiomes: anglès, castellà, francés i altres idiomes.


Idiomes

Language Guide https://www.languageguide.org/

Recurs interactiu per practicar vocabulari i gramàtica amb comprensió auditiva de dinou idiomes. Les pràctiques estan classificades per temes: cos humà, animals, espai, insectes, etc. Idiomes: Multiidiomes (no en català).


Idiomes

French games https://www.french-games.net/es

Web per practicar el francès, l’alemany, l’anglès, el castellà, el castellà de Sud-Amèrica, l’italià i el gal·lès a través de jocs i lliçons, classificats per temes: l’ésser humà, la natura, els números i molts més. Idiomes: castellà, anglès.

Profile for Biblioteca Jaume Fuster

Webs educatives  

Un llistat de webs educatives proposades per la Biblioteca Jaume Fuster 2020

Webs educatives  

Un llistat de webs educatives proposades per la Biblioteca Jaume Fuster 2020

Advertisement