Page 1

1


Inhoudsopgaven

Thema/beoordeling

pagina

4-5

Van Der Perk

PAgina

6/9

Logboek

Pagina

10

Leerprocessen / leerdoelen

Pagina

12-15

Gemaakte opdrachten

Pagina

Johan Cruijff: s zien “Je gaat het pa bt’’ als je het doorhe

16-23


Thema In veel bedrijven werken al jaren lang dezelfde personen op dezelfde afdeling. Hiervan is ook sprake bij Van der Perk. Daarom is het goed stagiaires of jonge professionals aan te nemen zodat er een nieuwe frisse wind door een bedrijf kan waaien. Dit is belangrijk voor verfrissende ideeĂŤn en te kijken vanuit een ander perspectief. Uiteraard ben ik me bewust dat ik veel kan leren van de oudere generatie die al jaren ervaring heeft in het vak. De verhouding jong/oud is heel interessant in een bedrijf. Je kunt veel van elkaar leren en dit kan tot mooie resultaten leiden. Deze verfrissende wind wil ik ook door mijn stageverslag laten waaien. De kleuren CMYK zullen daarom veel voorkomen vanwege de opvallende helderheid.

4

stageverslag

De omslag van het stageverslag heb ik vormgegeven in de stijl van jong en oud. Het binnenwerk zal er iets anders uitzien. Tegenwoordig denkt de jeugd in beelden en dat heb ik in mijn verslag laten terugkomen. Denk aan een smart-phone waarop allerlei soorten apps zitten. De apps hebben allemaal een eigen logo, waaraan ze te herkennen zijn. Ook heb ik een aantal foto’s gemaakt van het pand van Van der Perk om u een idee te geven van het bedrijf, waar ik mijn tijd doorbreng.

en te s tapp nd toe a m ie r a t na e dit ge n hou d wa s ik m te tussen . Alleen rs n ee e g e d ra v ik at te ber heb der om w Op 5 okto . Kees van d ha ge g in rdel t bewus t. tijdse beoo lden mij nie ee rd o eo b doorrnou t Hoek ig met u en Steld t en A ik grond pen maand il lo w ge n af e te d n e van Deze pu over de st ag . verslag. an der Perk V n het s tage va jf in ri n ed e b t m e he n n binne e war en ze en motivati t ze in ijn Over m goed me overal . Ik zette n ke re sp zeer erd voor ens te bero rg ne as w voor in en ak ken. om aan te p un aandacht sp tera ard wel Er war en ui genomen. ep werden lo e d er nd die o

ten

wer ken. Er ctur eerder ru st ge f ro Dit bet eken n aant al st el eens ee w g no n bleve lig gen. Op er kunnen. atie zou bet ic un m m co De weinig van n la at ik te te en m o m sommige mpel me te ijl geen dre rw te , n re me ho

5


Van Der Perk Wie zijn we? Wij stellen ons graag aan u voor. Van der Perk beschikt over een moderne drukkerij met eigen ontwerpstudio. Doordat Van der Perk de technische ontwikkelingen binnen de grafische sector op de voet volgt, is zij in staat een goed en hoogwaardig product te leveren. Uiteraard biedt Van der Perk vele mogelijkheden die afgestemd kunnen worden op de wensen van haar cliënt. Van der Perk staat garant voor: • Goed advies en creatieve ontwerpen • Heldere communicatie en korte levertijden • Kwaliteit en betrouwbaarheid • Een totaalpakket van idee tot en met eindproduct Visie Van der Perk (drukkerij en ontwerpstudio) onderneemt op basis van haar christelijke levensbeschouwing. Deze houdt

6

in dat zij onderneemt in afhankelijkheid van God en in vertrouwen op Zijn Woord (de Bijbel). Van der Perk gelooft dat het een opdracht is mensen in nood te helpen. Uit dat oogpunt bezien ondersteunt Van der Perk een aantal stichtingen die hierin belangrijk werk doen. Van der Perk wil laten zien dat ‘duurzaam’ en ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ prima samen gaat met ‘kwalitatief hoogwaardig ondernemen’. Van der Perk is lid van brancheorganisatie KVGO (Koninklijke Vereniging Grafische Ondernemers).

machinepark en het vakmanschap van haar enthousiaste en trouwe medewerkers is Drukkerij Van der Perk in staat kwalitatief hoogwaardige opdrachten uit te voeren. Wetenschappelijke uitgaven, magazines, jubileum- en fotoboeken zowel in zwart-wit als in full-color worden “aan de lopende band” gemaakt. Ook andersoortig drukwerk als briefpapier, enveloppen, visitekaartjes, leaflets en presentatiemappen, wordt met zorg ontworpen en gedrukt.

Wat doen we? De specialisatie bij Van der Perk ligt in het ontwerpen en drukken van boeken en periodieken, maar dankzij een onbeperkte veelzijdigheid in vormgeving is de klant voor al zijn grafische opdrachten bij Van der Perk aan het juiste adres; ook voor huisstijlen, handelsdrukwerk, kerk- en verenigingsdrukwerk, folders, brochures, advertenties en websitebouw, -onderhoud en hosting. Van der Perk geeft graag deskundig advies.

Historie Drukkerij Van der Perk heeft ruim veertig jaar ervaring in het drukkersvak. In eerste instantie werden hoofdzakelijk eenvoudige boekwerken en folders vervaardigd. Door voortdurende modernisering en uitbreiding van haar

7


Ontwerp De vormgeving is erg belangrijk voor de uitstraling van een boek of folder. Gedegen kennis van technische mogelijkheden, gecombineerd met inzicht en ‘feeling’ voor vorm en kleur brengen de medewerkers tot een hoge mate van creativiteit bij de realisering van hun opdrachten. Deze combinatie staat garant voor frisse, stijlvolle, ingetogen of uitbundige ontwerpen. Vanaf het begin wordt de opdrachtgever betrokken bij het maken van ontwerpschetsen, waaruit deze ten slotte een keus maakt voor het ontwerp dat aan zijn verwachting voldoet.

8

Drukwerk Voor grote oplagen is de drukpers nog steeds hét middel voor de beste kwaliteit gecombineerd met betaalbaarheid. Van der Perk beschikt over drukpersen in verschillende maten met een eigen specialiteit, zodat drukwerk snel en accuraat geleverd kan worden. Printing on demand Door de technische ontwikkeling van de laatste jaren wordt de printkwaliteit steeds beter. Van der Perk beschikt over printers met een hoge afdrukkwaliteit waarmee het printwerk in kleine oplagen snel geleverd kan worden. Een voordeel van ‘printing on demand’ ligt ook in de mogelijkheid van gepersonaliseerde mailings. Afwerking/verzending De laatste stap in het grafische drukproces is de afwerking.

Deze finishing touch bepaalt, naast vormgeving en druk, de uitstraling van het eindproduct. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om het drukwerk te verfraaien. Denk hierbij aan: pregen, stanzen, foliedruk, lamineren, plastificeren, UV-spotlak. Ook zijn er afwerkmachines voor rillen, vouwen, brocheren, nieten, inbinden, wire-o en sealen. Van der Perk biedt de mogelijkheid om mailings van huis uit te verzenden; eventueel in combinatie met een acceptgirokaart. Als extra service kan men het adressenbestand door Van der Perk laten beheren. Websites Een overzichtelijke en duidelijke website draagt voor en onderneming bij aan het gemakkelijk kunnen vinden van potenti-

ële klanten. Een website biedt in vergelijking met papieren folders tal van extra mogelijkheden. Zo kunnen er op een website interactieve elementen worden toegevoegd als filmpjes, bewegende banners en animaties waarmee een website kan worden verfraaid. Van der Perk helpt graag bij het ontwerp, de hosting, de bouw en het onderhoud van een website.

RKT E P E B N O DIG J I Z L E E V

9


Logboek De eerste weken verlopen snel. Het bedrijf is totaal anders als mijn vorige stageadres. Hier werk je in teamverband. Bij Van Erkel werkte ik alleen op het kantoor, waardoor ik op mezelf was aangewezen. Ik leer in korte tijd veel omdat ik met vragen bij andere vormgevers terecht kan. Ik zie in dat dit veel beter is voor mijn persoonlijke ontwikkeling als grafisch vormgever. Hier krijg ik allerlei soorten opdrachten, de diversiteit is groot. Dit is voor mij persoonlijk heel belangrijk, het is niet alleen boeiend, maar je blijft ook heerlijk bezig. De aankomende dagen denk ik na over de leerdoelen die ik moet opstellen voor het eerst volgend stageverslag. Deze zullen verdiepend van aard zijn. Ook zal ik een deel van mijn gemaakte werk presenteren.

gereduceerd, waardoor ik soms even weg was qua concentratie. Ik heb het er best moeilijk onder gehad, maar er is geen tijd om bij de pakken neer te zitten. We gaan gewoon weer veder. Op sommige momenten help ik wel eens in de drukkerij bij het inpakken van magazines. De magazines plaats ik in de machine die ze van adressen voorziet en ze in plastic folie verpakt. In september was ik jarig en in de pauze trakteerde ik op gebak. Dit viel niet alleen in goede aarde, maar vooral in de smaak bij het personeel. Ik voel me onderhand steeds meer en meer opgenomen binnen het bedrijf. De aankomende maanden zie ik als een leerzame tijd tegemoed.

In deze periode is het contact met mijn vriendin tot het nulpunt

10

11


Leerprocessen Leerdoelen Netheid Netheid en secuur werken zijn van essentieel belang. Een fout heb je zo gemaakt tijdens je werk. Het is van belang dat je oplettend bent en geen onnodige fouten maakt. Mijn praktijkbegeleider had een mooie uitspraak om dit te voorkomen. Hij zei: ‘Controleer je werk alsof het je bankafschriften zijn’. Bij elke opdracht print ik alles voor mezelf uit, zodat ik kan nakijken wat ik heb gedaan en wat er nog moet gebeuren. Hiermee probeer ik accuraat te werken en fouten te voorkomen. Tot nu toe werkt dit heel goed en met een gerust hart kan ik de klant een proef exemplaar sturen. Door mijn dyslexie wil ik alles onder controle houden en zo mijn eigen zwakke punten tackelen.

12

Bij Van der Perk werken we met externe servers van waaruit iedereen werkt. Het hele klantenbestand staat erop. Hier zet je met tekst en uitleg je gemaakte werk op. Het is belangrijk dat je alles geordend erop zet, zodat collega’s makkelijk en snel bestanden kunnen terugvinden. Met deze werkwijze was ik nog niet bekend. In het begin was het even wennen, maar nu gaat het me goed af. Zelf zet ik gemakkelijk iets op het bureaublad. Dit moet niet, want hierdoor kunnen collega’s jouw bestanden niet inlezen. In het begin vergat ik dit nog wel eens, maar na verloop van tijd wende ik er aan.

Communicatie Het woordenboek omschrijft dit als volgt: “Het overbrengen en ontvangen van een boodschap”. De boodschap moet duidelijk en helder worden overgebracht om door een ander begrepen te worden. Niet iedereen heeft dezelfde denkwijze en manier van communiceren. Het blijft daarom een uitdaging zo helder mogelijk uit te leggen. Als ik een opdrachtuitleg krijg, moet ik extra goed opletten en zonodig een aantekening maken om het later te kunnen teruglezen. Als ik met een opdracht van start ga, krijg ik een ordezak waar alles tot in het kleinste detail nog eens staat uitgelegd. Wanneer er eventueel nog een vraag zou zijn, kan ik hiervoor bij een collega terecht. Soms heb je er niet even veel zin in omdat je eerst

zelf wil proberen eruit te komen. Dit kan goed uitpakken maar vaak kun je beter direct naar een collega toestappen. Dit kost minder tijd. In de tussenbeoordeling van mijn stage kwam dit ik ook wel naar voren. Nu is het aan mij in de komende maanden hieraan gehoor te geven. Hiervoor heb ik nu een stappenplan: • Maak tijdens de opdrachtbespreking eventueel aantekeningen • Checklist nagaan of je alles weet wat er van je gevraagd wordt. • Met vragen tijdens je werk eerder de desbetreffende persoon raadplegen • Na akkoord van de opdrachtgever de ordezak nog eens goed nakijken • Preflight controleren van je bestand of er niets over het hoofd is gezien.

13


Leerprocessen & Dit stappenplan moet mij helpen de uitvoering in de goede baan te leiden om onnodige fouten te voorkomen. Kwaliteit Netheid en een goede communicatie werken mee aan de kwaliteit van je werk. Deze kwaliteit wil ik bevorderen om aan het eind van de stageperiode het resultaat te zien. Nu is het van belang deze kwaliteit op constant niveau te houden. Hoe kan ik deze stabiliteit doorvoeren in mijn werk? Daarvoor heb ik mijn gemaakte stappenplan van begin tot eind. Bij Van der Perk is het de gewoonte na elke opdracht de ordezak erbij te pakken en de checklist na te lopen. Hierop staan een aantal zaken, die voor de vormgever belangrijk zijn. Ik zal deze opnoemen:

14

• Akkoord door klant • Schoon formaat • Kleuren (CMYK, RGB, zwart en steunkleur) • Uitsparing • Font’s (Std of Lt) • Aflopend • Preflight. Als je dit zorgvuldig hebt gecontroleerd kan de PDF worden opgemaakt voor de drukker. Het soort PDF hangt van het gemaakte (te maken) product af. Er zijn twee soorten PDF, waarmee ik bij Van der Perk veel werk. • Iso Mc • Iso Hvo (normaal offset) Deze PDF plaats je op de server en wordt gecontroleerd voordat de PDF wordt verstuurd naar de drukker. Door deze waakzaamheid voorkom je fouten en bespaar je geld en moeite. Met deze punten kan ik mijn kwaliteit waarborgen en op constant niveau doorvoeren in mijn werk.

leerdoelen Prikkels Ik kan een hele waslijst maken met allerlei soorten prikkels die mij van mijn werk afhouden. Een paar voorbeelden die voor mij gelden: • Telefoon • Social media • Radio Vanuit jezelf ben je snel geneigd één van deze items tijdens je werk op te zoeken. De concentratie kan hieronder lijden. Geen optimale oplettendheid kan gevolgen hebben voor het te maken product. Hoe kan ik ervoor zorgen om deze prikkels te voorkomen? Tijdens je werk zet je de telefoon stil, zodat collega’s niet gestoord worden. Bellen tijdens je werk is niet verstandig. Als het een noodza-

kelijk telefoontje is, doe ik het in de pauze. Sms’en is eveneens onverstandig. Hiermee blijf ik bezig en komt er van mijn werk niets terecht. Social media als Hyves en Facebook zijn sites die je makkelijk snel bezoekt om je vrienden te volgen. Dit valt onder de categorie privé en dit wordt tijdens je werk niet gewaardeerd. Ik moet toegeven dat dit voor mij nog wel eens lastig is, want je bent snel geneigd even te kijken. Het is verstandig dit alles voor de pauze te bewaren. Elk bedrijf heeft er zijn eigen regels voor en daar moet jij je aan houden. Aan het begin van mijn stage heb ik een contract ondertekend waarin alle regels staan vermeld. Deze regels komen mij ten goede, hierdoor ligt mijn concentratieniveau hoger.

15


Gemaakte OpdrachteN

16

17


MAF Kids Kle urboek

MAF: Kleurboek & DVD • Specificaties: • Formaat: A4 • Omslag: full color • Binnenwerk: zwart/wit De tekst en tekeningen waren aangeleverd door de opdrachtgever. Alleen de omslag moest nog ontworpen worden.

www.maf.nl

* Van Erkel Op mijn vorige stageadres heb ik een brochure ontwikkeld. Deze was aan het eind van mijn eerste stageperiode nog niet gedrukt. In de bijlage heb ik hem nu opgenomen, zodat u er doorheen kunt bladeren.

18

Er moest ook nog een DVD bij worden aangeleverd waarop een cartoon te zien was met het werk van de MAF. Hier moest alleen nog een opdruk voor worden opgemaakt. Deze taak kreeg ik. Aan de bijlage heb ik de DVD toegevoegd.

Naam: Naam:

School: School:

Weeshuisplein 16-17 16-17 Weeshuisplein

3311 SX SX Dordrecht Dordrecht 3311

078 -- 691 691 91 91 60 60 TT 078

info@onderwijspraktijk.nl EE info@onderwijspraktijk.nl

Harry Jansens: Kerstkaart Dit is een onderwijspraktijk die trainingen geeft aan leraren in het basisonderwijs. Ieder jaar stuurt dit bedrijf aan elke school, waar ze trainingen geeft een originele kerstkaart. Samen met een collega kreeg ik de opdracht deze te ontwikkelen. We wilden iets maken waar het basisonderwijs meteen aan wordt gekoppeld. Het eindresultaat is een kaart in de vorm van een schrijfschrift. Hierin staat op meerdere manieren het woord 2012. Met een sticker en een reactie van de leraar of lerares erbij om het zo realistisch mogelijk te laten overkomen.

19


gemaakte opdrachten..... Personeelsmap Personeelsmap

| Contactgegevens

Postbus 33 4233 ZG Ameide T 088 - 40 80 500 F 088 - 40 80 501 www.avzorggroep.nl info@avzorggroep.nl

resent thuiszorg

resent thuiszorg Present thuiszorg Postbus 33 4233 ZG Ameide T 088 - 408 05 00 info@presentthuiszorg.nl www.presemtthuiszorg.nl

VAN HARTE GEFELICITEERD

AVZ: (zorggroep) Verjaardagskaart & Ringband AVZ wil elke klant die ze verzorgen een verjaardagskaart sturen. Daarvoor moest een kaart worden ontwikkeld die bij de hele doelgroep (ouderen) aansluit. Het eind- resultaat is een sfeervolle kaart geworden met allerlei kleuren.

Liturgie voor PKN-gemeente in Langerak Om de zoveel maanden wordt er in deze kerk een themadienst gehouden waarvoor een liturgie moet worden opgesteld. Afgelopen maand is het winterwerk weer opgestart. Dit houdt in dat alle jeugdclubs en catechisaties weer beginnen.

Elke werknemer van AVZ krijgt allerlei papierwerk thuisgestuurd. Daarvoor had men nog geen opbergmap. Deze moest uiteraard in de huisstijl worden opgemaakt, maar er mocht wel worden gespeeld met de vormgeving.

Het thema voor deze dienst was ’alles op zijn plek’. Na kort brainstormen nam ik het besluit met puzzelstukjes te werken. De liturgie heb ik in de bijlage gevoegd. U zou er even doorheen kunnen bladeren.

20

21


Gemaakte

Opdrachten

MACKTRIBE SUPPORT BV Algemene-Inkoop Combinatie .nl

verleent diensten en ondersteuning op het gebied van o.a. :

meer winst door bundeling inkoopvolume

gives you power to act

MACKTRIBE SUPPORT BV gives you power to act

Groenedijk 72 3311 DC Dordrecht

t m e i

078 63 50 990 06 53 96 34 75 ada@macktribe.nl www.macktribe.nl

Macktribe: Visitekaart Dit bedrijf geeft advies en trainingen aan bedrijven en wil bij de klant krachtdadig overkomen. De kleuren oranje, wit en zwart wilde het bedrijf accentueren op het visitekaartje. Op de achterkant heb ik duidelijk alle werkzaamheden kort en bondig opgesteld.

Multi -- Inkoop Combinatie natie

.nl

• Maatwerk • Advies / Audits / Administratie • Competentiebepaling en -verbetering • Kwaliteitszorg • Trainingen • Risicomanagement en -beheersing • ICT • Bedrijfscontinuïteit, Bedrijfshulpverlening • Evaluaties

Bouw-Inkoop Combinatie

.nl

meer winst door bundeling inkoopvolume

Horeca-Inkoop Combinatie .nl meer winst door bundeling inkoopvolume

Installatie-Inkoop Combinatie .nl meer winst door bundeling inkoopvolume

Metaal-Inkoop Combinatie

.nl

meer winst door bundeling inkoopvolume

Zorg-Inkoop Combinatie

.nl

meer winst door bundeling inkoopvolume

Corporatie-Inkoop Combinatie .nl meer winst door bundeling inkoopvolume

Multi -- Inkoop Combinatie natie

.nl

meer winst door bundeling inkoopvolume

Ton Stuurman Inkoop Manager

Mobiel 06 - 51 70 82 13

Albrechtstraat 21 2957 AB Nieuw Lekkerland tel.: (0346) 211 657 ton.stuurman@multi-inkoopcombinatie.nl www.multi-inkoopcombinatie.nl

Bouw-inkoop Combinatie: Visitekaart Dit bedrijf heeft allerlei soorten afdelingen binnen zijn sector en is veelzijdig van aard. Dit gegeven wilde men ook laten terugkomen in kleuren op het visitekaartje. Op de achterkant moesten de logo’s komen van de afdelingen binnen het bedrijf.

22

23


24

Stageverslag Jasper v. S  

Stageverslag

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you