Page 1

Cum sa faci dreaduri cu dublă utilizare Pentru că tot e sezonul alb, m-am gândit că n-ar strica un tutorial despre cum să ne accesorizăm încheieturile mâinii sau părul cu nişte dreaduri colorate. Primele două etape pe care vi le voi descrie sunt valabile fie dacă vreţi să vă faceţi o brăţară, fie dacă vreţi să vă accesorizaţi părul cu dreaduri, pentru un look vesel şi colorat. Pentru asta aveţi nevoie de: - lână merinos fină sau extrafină - accesorii metalice decorative - aţă mouline + ac de cusut - croşet - metru - foarfecă - apă caldă + detergent de vase - prosop

1. Stabilim lungimii şi grosimea brăţării/dreadului pe care vrem să o/l facem. Pentru brăţară, măsurăm lejer încheietura mâinii şi înmulţim de câte ori vrem să o înfăşurăm în jurul încheieturii, în cazul de faţă de 5 ori ( 5* 18 cm = 90 cm lungimea brăţării).


În cazul dreadului, lungimea acestuia poate varia între 70-90 cm, iar în păr vor rezulta două dreaduri de 35-40 cm. Măsurăm sculul de lână şi luăm o suviţă de grosime medie. Lungimea şuviţei de lână trebuie să fie mai mare cu 5-10 cm decât lungimea brăţării/dreadului pe care ni-o/l dorim, deoarece în procesul de împâslire se scurtează puţin. 2. Procesul de împâslire a lânii Punem apă fierbinte într-un vas, în care adăugăm puţin detergent de vase. Aşezăm şuviţa de lână pe un prosop, o umezim şi începem să rulăm uşor, fără să apăsăm, până ia formă.


Rulăm până se împâsleşte bine (aprox. 40 de min), după care clătim cu apă rece şi întindem de mai multe ori dreadul format. Mai rulăm de câteva ori pe partea uscată a prosopului pentru a i se scoate apa, după care îl lăsăm la uscat. După uscare, dreadul pentru păr poate fi accesorizat cu aţă sau mărgeluţe în funcţie de preferinţe. Aveţi aici un exemplu: http://www.breslo.ro/Product/Wool-DreadlocksDreaduri-custom-made_761441 Pentru un aspect mai plăcut putem tăia firele rebele ale brăţării/dreadului şi, de asemenea, scurta puţin capetele.

3. Realizarea sistemului de prindere pentru brăţară La un capăt al brăţării vom pune o bilă din lână împăslită, iar la celalat vom croşeta un lanţ din aţă mouline. Luăm suviţe mici de lână şi le depănăm în diferite direcţii până ia forma unei bile. Înmuiem bila în apa pe care am folosit-o la realizarea dreadului şi începem să o rulăm în palmă până se împâsleşte bine. La sfârşit o clătim cu apă rece, o rulăm puţin pe prosop şi o lăsăm la uscat.


Se croşetează un lanţ din 15 ochi, care va fi cusut de celalalt capăt al brăţării.

Înainte de a stabili locul unde vom coase cele două elemente ale sistemului de prindere, probăm brăţara şi ajustăm puţin capetele.


După ce bila s-a uscat o coasem de celalalt capăt. 4. Accesorizarea brăţării Pentru un aspect chic putem adăuga accesorii metalice decorative tubulare, cu o mărime a orificiului între 5-6 mm. Acestea trebuie adăugate înainte de a coase bila sau lanţul croşetat.


Pentru această brăţară am folosit accesorii metalice decorative oferite de Adalee2, pe care vi le recomand cu drag! Spor şi inspiraţie!

Tutorial  

How to make wool dreadlocks

Tutorial  

How to make wool dreadlocks

Advertisement