Page 1

De studenten spui

De studente spui pagina in de Conventus Courant is aangepast. We hadden de feedback gekregen dat het leuk zo zijn als we iets meer studenten dingen zouden bespreken, zoals goeie recente films of cd’s, goedkope aanbiedingen, etc. Lijkt het jou ook leuk om er iets voor te schrijven, of heb je eventuele op- of aanmerkingen? Stuur ze naar courant@conventuscomus.nl.

Die gaat mooi nog nie verhuizen nie!

Bloom-Fecundus weekend

Ons dames- en heerendispuut zijn samen gezellig op weekendje weg geweest. Deze keer bracht de reis ze naar “Emmen”. Hier over hebben we natuurlijk inside information, en heeft zowel bloom als fecundus het weekend vanuit hun perspectief omschreven. Hoe hebben zij het ervaren? Helaas geen foto’s, die hopen we nog te bemachtigen. We hebben wel een flinke lijst vol met dingen die bloom geleerd heeft over fecundus. Deze zijn terug te vinden in de wist-je-datjes!

De vierde editie

De vierde editie van de Conventus Courant, en er is weer veel verandert. Met een kleine verandering in de courant redactie, hebben we deze keer het volgede: - De bittergarnituur test in Amersfoort - Verdomd veel nieuwe wist-je-datjes - Studententips voor de recessie - Spot CC foto pagina - Nieuwe kamers op de Camernet en nog veel meer! Toch doen wij er nog steeds alles aan om de leesbaarheid en de aantrekkelijkheid van de courant te verbeteren. Heb je bruikbare tips? Mail ze dan even naar: courant@conventuscomus.nl.

HU Amersfoort verhuist naar Eemkwartier in 2010 Amersfoort - Het College van Bestuur van Hogeschool Utrecht heeft deze week besloten de verhuizing van HU Amersfoort naar de nieuwbouwlocatie in het Eemkwartier uit te stellen tot september 2010. De nieuwbouw heeft in de afgelopen maanden vertraging opgelopen waardoor het gebouw niet op tijd gereed is voor de start van de opleidingen in september 2009 Lees verder op de volgende pagina.


The morningafter...

tussen in de vierzits staan. Langs de man heen zie ik dat er een meisje van een jaar of 20 tegenover me zit. Zodra de trein “Oh what a beautiful dayI wanna go begint te rijden doet ze haar i-pod in en outside and play Place your things at my haalt ze een puzzelboekje uit haar rugzak place Stuck in your back as you lay” Ik snooze “Oh what a beautiful day You bet- en begint druk een sodoku in te vullen. ter go out and play See this is the last we’ll Een echt puzzelboekje! Ik dacht dat die dingen alleen nog maar door bejaarden see of your ass Come on and make my day” en nog een keer “Oh what a beautiful gekocht werden… Het meisje zit zo day You better go out and pray See this is gelukkig met een lach op haar gezicht te the last we’ll see of your ass Come on and puzzelen en muziek te luisteren. Ze make my day..”. Nu moet ik echt uit bed. schermt zich helemaal af voor de buiten wereld terwijl ik me een beetje aan het irriteren ben over de drukte in de trein. Een klein halfuurtje later sta ik op het station en natuurlijk 10 minuten Door het meisje zakt de irritatie langzaam vertraging. Het perron loopt vol en mijn hoofd bonkt nog van de gezelligheid in de weg. Ze lijkt zo gelukkig met haar Curtis van de avond ervoor. Langzaam puzzelboekje en de muziek die ze luistert. komen er flashbacks van alles wat ik Ik begin me van alles over haar af te gisterenavond allemaal heb uitgespookt. vragen. Wat voor een muziek zou ze Van de champagne tot aan de shoarma luisteren? Waarom zou ze een alles komt terug en in eens realiseer ik me puzzelboekje gekocht hebben? Hoe kan dat ik nu officieel voorzitter ben. ze zich zo afsluiten van al die mensen om Ineens stopt de trein precies met een deur haar heen? voor mijn neus. Best handig als het zo druk is! Met een beetje geluk weet ik een Ik vind het zo fascinerend maar durf haar zitplaats te bemachtigen. De trein loopt gewoon niet aan te spreken om haar intens voller en voller en er komt zelfs een man gelukkige moment te verstoren. Af en toe

Agenda OPENING BINNENSTAD AMERSFOORT 750 JAAR Zaterdag 21 maart OLV-plein DEBAT KERNWAARDEN AMERSFOORT Maandag 23 maart 20:00, Theater de lieve vrouw BORRELAVOND Woensdag 25 maart 21:00, Curtis Café KWARTAALFEEST Superhelden Donderdag 26 maart 21:00, Cuba Libre THEMABORREL Woensdag 1 april 21:00, Curtis Café

Op de achtergrond hoor ik in eens Amsterdam Zuid. In eens realiseer ik me dat ik er uit moet en kan nog net op tijd de trein uit. Als ik op het perron sta merk ik ineens weer dat mijn hoofd nog steeds bonkt. Dit was ik door het fascinerende meisje helemaal vergeten. Als ik de trap af ga richting de tram loop ik langzaam de werkelijke wereld weer in. De hele dag dwalen mijn gedachten steeds terug naar hoe gelukkig je kan zijn met een puzzelboekje en een I-pod en hoe fascinerend dat kan zijn voor andere. Is dat geen mooi uitgangspunt voor het voorzitterschap. Benjamin Schrijver

Vervolg voorpagina De verhuizing vindt plaats in de zomervakantie in 2010 om ongemakken voor studenten en medewerkers gedurende het studiejaar te voorkomen. Met dank aan de inzet van de gemeente Amersfoort kan de hogeschool de huidige locatie aan de Hooglandseweg-Noord ook in het collegejaar 2009-2010 gebruiken. Het College van Bestuur van de HU is de gemeente Amersfoort hiervoor zeer erkentelijk. De hogeschool is nog op zoek naar een oplossing voor het continueren van de huisvesting voor de opleidingen op de Berkenweg. Ook voor deze opleidingen geldt dat de hogeschool een oplossing zoekt voor het hele studiejaar 2009-2010.

Dependance HU Amersfoort ontruimd De dependance aan de Hooglandseweg-Noord van de HU Amersfoort is vrijdagochtend 23 januari ontruimd nadat er een vreemde gaslucht was geroken. Ongeveer vijftig studenten en leraren creatieve therapie moesten het gebouw verlaten. Vanwege de stromende regen zette woningcorporatie Portaal, aan de overkant van de weg, de deuren open voor de evacuanten. Zij verbleven daar ongeveer een uur. Tegen tien uur mochten personeel en studenten weer terugkeren naar hun school. De brandweer heeft metingen verricht op de eerste verdieping van het schoolgebouw, maar heeft uiteindelijk geen lek kunnen ontdekken.

- LID VAN DE MAAND -

Het lid van de maand November is geworden:

BORRELAVOND Woensdag 8 april 21:00, Curtis Café

Stephanie van der Laan Deze keer wordt Stephanie van der Laan in de schijnwerper gezet. Dit omdat zij zich heeft ingezet voor het jaarlijkse gala van Conventus Comus.

PARIJS-TRIP Vrijdag 10 april parijs@conventuscomus.nl leden 28 euro niet-leden 38 euro

Samen met Esther heeft ze voor het 2e jaar op rij een fantastisch gala neergezet in de Quignon, met als thema Bal du Masque.

BORRELAVOND Woensdag 15 april 21:00, Curtis Café BORRELAVOND Woensdag 22 april 21:00, Curtis Café

Af en toe kijkt ze op met een Blik die niet in zo een volle trein thuis hoort, maar elke keer duikt ze snel weer in haar puzzelboekje.

Esther (l.) en Stephanie (r.) samen op het gala Namens de redactie van de Conventus Courant: Gefeliciteerd, en bedankt!

Naast een mooi verzorgde locatie, was er ook een lekker drie gangen menu verzorgd, was de avond van verschillende soorten muziek en invulling voorzien, en is het een zeer geslaagde avond geworden.


Ren je rot voor Amersfoort 750!

Een Biertje Met....

De zomer komt er aan en dat betekent dat het tijd is om gedag te zeggen tegen de overtollige kilo’s. Nu kan je natuurlijk als een idioot calorieën gaan tellen en al het lekkere wat de zomer te bieden heeft gaan ontwijken. Maar je wilt juist op dat terras zijn en gezien worden. Een lekker witbiertje of rosébiertje kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. De beste manier is dan ook om preventief aan de slag te gaan zodat de kilo’s er af blijven.

Elke editie gaat de redactie van de Conventus Courant er op uit, om een biertje te drinken met Amersfoorters. Dit kan de ene keer met iemand zijn die iets groots opgezet hebben in Amersfoort, iets belangrijks meegemaakt heeft, een prominent Amersfoorter is, het maakt niet uit. We hopen er zo veel mogelijk te spreken. En dat we dan een extra biertje moeten doen, dat nemen we voor lief. Deze keer deden wij een biertje met..

Een aantal sportievelingen zijn in december al in Kerstmanpak door Rotterdam gaan rennen, maar echte besttijden zijn er niet gelopen. Deze keer zoeken we het dichter bij huis. Op 14 juni zal er een eenmalig marathon worden georganiseerd ter gelegenheid van Amersfoort 750. Een perfect doel om naar toe te werken en zo van je kilo’s af te komen. Veel mensen vergeten van te voren het “rekken & strekken”. Door een goede warming-up gaat het hardlopen makkelijker en voelt met prettiger aan en de kans op een blessure neemt af. Daarom volgt hieronder een eenvoudige oefening. Rek en strek oefeningen

...Benjamin schrijver Voorzitter Conventus Comus Benjamin Schrijver heeft tijdens de laatste helft van het bestuursjaar 2007-2008 en begin van bestuursjaar 2008-2009 de taak van sponsoring behartigd. Naast zijn bestuurs functie heeft hij ook meegewerkt aan de eerste 3 uitgaven van de Conventus Courant. Sinds de afgelopen ALV van 4 maart, is hij de nieuwe voorzitter van Conventus Comus, en moet daarom helaas de Courant links laten liggen.

Waarom ben je voorzitter geworden? Ondanks dat Amy twijfelde om toch nog een extra half jaar door te gaan als voorzitter, heeft ze helaas toch moeten afwijzen. Toen ik dit hoorde begon er iets in mij te borrelen. Na veel wikken en wegen, 100 keer naar mijn afstudeer planning te hebben gekeken en nog een keer naar mijn planning kijkend heb ik na overleg besloten de taak als voorzitter op mij te nemen. Ondanks dat ik hiernaast ook bezig ben met afstuderen, heb ik 100% motivatie om de klus te klaren. Wat ben je van plan aan te pakken als nieuwe voorzitter? Voor mijn gevoel zit CC een beetje in een sleur en die wil ik gaan doorbreken, maar dit kan ik niet alleen daarom wil ik een beroep doen op ALLE leden van CC. Dit hebben we ook besproken tijdens de afgelopen ALV, en hier is flink wat bruikbare feedback uitgekomen. Toch is het jammer dat er toch mensen niet aanwezig waren. Bij deze wil ik dan ook aan hun vragen: mochten ze nog iets te zeggen hebben over de gang van zaken, of verbeteringspunten, dan horen wij die als bestuur graag! Hoe zie jij je voorzitter tijd voor je? Ondanks dat ik het oude bestuur ga missen, ben ik super gemotiveerd om met dit nieuwe verse bestuur te beginnen. Nieuwe invalshoeken, andere argumenten, en vernieuwede perspectieven komen elke week weer meer naar voren. Wij gaan verder waar het vorige bestuur gestopt is, en gaan er een mooi jaar van maken!

De hoofdafstand van Marathon Amersfoort is de officiële wedstrijd van 42,2 kilometer door en rondom de stad. Daarnaast zijn er een halve marathon, een 10 en 5 kilometer en diverse afstanden voor de jeugd. Ben je niet zo sportief? Dan is er ook een wandel/kroegentocht van 5km. Meer info vind je op www.marathonamersfoort.nl


Op weekend weg met Bloom & Fecundus Door de ogen van Fecundus: Vrijdag 13 maart was het zover: hét Bloom-Fecundusweekendjeweg. Het huisje was geregeld, wijn/bier/bitterballen en hamburgers zijn ingeslagen, de auto’s zijn afgetankt. Daar gaan we! Zoals het dorstige chauffeurs betaamt gingen we met gezonde spoed richting Meppen, the place to be voor dit weekendje. Eenmaal aangekomen werd snel kwartier gemaakt en werd geproost op de start van een mooi weekend. Bij de eerste oriëntatie bleek al snel dat er een aantal grote slaapzalen waren, maar ook een échte Conventus Knalkamer… Terwijl de dames zich ontfermden over het voorbereiden van het pannekoeken-diner, begonnen de heeren met het leggen van de bekende P(ils)-bodem. Na het heerlijke gooi-mij-nogeen-pannekoek-diner werd er nog even verder gedronken, waarna we collectief naar Emmen gingen voor een kroegentocht. Uiteraard met de bus, iets wat de lokale bevolking zich nog enige tijd zal herinneren. De kroegentocht telde weliswaar uiteindelijk maar twee kroegen (of ondergetekende is de tel kwijt), maar het was een memorabele nacht. Veel drank, erkenning van de DJ, ‘gesprekken’ met beveiligers, verloren jassen, verloren telefoons en íets te hard rijdende taxi-chauffeurs verder kwamen we weer veilig terug aan in Meppen, om de eerste nachtrust in te duiken. De volgende ochtend begon zoals een ochtend op een weekend als deze moet beginnen: het terugzoeken van jassen en telefoons in de kroegen van de nacht ervoor én natuurlijk een bezoek aan het lokale politiebureau om aangifte te doen. (Kleine noot tussendoor: Drenthenaren zijn gastvrije mensen, de koffie staat overal klaar!) Vervolgens was er in het huisje een vet Engels ontbijt. Na dit heerlijke ontbijt was het even snel opruimen om richting de boerengolf te gaan. De frisse sportieve neus hier deed menigeen goed! Na een korte uitleg van de boer over hoe een stier een koe dekt gingen we weer terug naar het huisje om ons op te maken voor een subliem 3 gangen diner. Na het diner was het tijd voor de watjevroegerlaterwildewordenborrel. De bijbehorende aangetrokken kleding was interessant, uitdagend, cool of op een andere manier leuk: een topfeestje dus! Na een korte nacht was het toen weer tijd om te ontbijten, in te pakken en weer richting huis te gaan. Dames van Bloom: bedankt voor dit topweekend! Namens heel Fecundus, David, Ab Actis Heerendispuut Fecundus

Illimisation

Men neme een emmer een kwast en een stuk of 300 posters en je hebt de juiste ingrediënten om de hele binnenstad vol te pakken met posters. Het is dan ook ongetwijfeld niemand voorbij gegaan dat ILLIMISATION onder het mom “I wear my sunglasses at night “ maandag 9 maart zijn aftrap nam in de Blauwe Engel. Iedereen had dan ook de meest kekke zonnebrillen uit de kast getrokken voor een avond vol ruige beats. Alko Koala Volta en Benjamin Bugsey lieten zowel de mensen als het vinyl wellustig rond draaien. Er hing een meer dan levensgrote roze zonnebril (getuige de foto) om het leven eens door de roze illimité bril te bekijken. Deze wereld is te bewonderen op amersfoorter. com. Benieuwd naar de volgende editie; meld je dan alvast aan op www.illimisation.hyves.nl

Door de ogen van Bloom Het weekend van 13-14-15 maart was het dan eindelijk zo ver. Bloom en Fecundus gingen samen een weekendje weg. De WWAC had goed hun best gedaan om een top programma samen te stellen zodat we ons geen moment zouden vervelen. Gepakt en gezakt vertrokken we met 5 prop volle auto’s richting het kleine Meppen waar we (hartelijk) werden ontvangen. Al snel had iedereen een bedje uitgezocht en barstte het feest los. Dit beloofde van het begin af aan al een super gezellig weekend te worden! Nadat iedereen zich in zijn dispuutkleding had gehesen was het tijd om de stad Emmen te gaan verkennen door middel van een kroegentocht. Daar hebben we een hoop rare dingen meegemaakt! Van echte rookruimtes hebben ze waarschijnlijk nog niet gehoord want de enige plek waar de heeren rustig hun sigaartje konden roken was in een heuse telefooncel midden in de kroeg. Die is dan ook al snel te klein voor 4 mannen tegelijk. Van studenten hadden de Emmennaren nog nooit gehoord. En dus werden wij al snel uitgeroepen tot eregasten van de kroeg! Wat tot ergernis leidde van de stapjeugd in Emmen. Zo zorgden zij ervoor dat onze eigen Elke de kroeg werd uitgezet. Gelukkig kon Elize het tij keren en stond Elke al snel weer te springen op Guus Meeuwis. Na een zware en vooral korte nacht mochten we onze kunsten vertonen op de golfbaan. En wie denkt dat een golfbaan altijd bestaat uit prachtig mooi groen gras, heeft het mis. Onze golfbaan bestond uit blubber en waarschijnlijk ook stront waar we tot diep in weg zakten. Boerengolf is een beetje anders! Gelukkig voorzag de boer ons van plasticzakjes voor onze voeten. Maar helaas mocht dit voor sommige mensen niet baten en stonden zij alsnog te soppen. Na deze zware inspanning mochten we aanschuiven voor een heerlijk diner dat samengesteld was door verschillende gemengde koppels. Een prima inleiding voor de geplande feestavond: De ‘wat ik vroeger later wilde worden’ borrel! Wederom een zware en korte nacht! Het weekend is op verschillende fronten geslaagd. Want niet alleen hebben wij een hele leuke tijd gehad.

De disputen van Conventus Comus

Fecundus Heerendispuut

Illimite gemengd dispuut

Bloom! damesdispuut


Bestuur

Dames activiteit

De mededelingen van hogere hand. Elke uitgave heeft het bestuur de kans hier een korte update te geven over waar zij nou mee bezig zijn, wat er nieuw is, kortom alles wat de leden moeten weten!

Overgewaaid vanuit Engeland en helemaal hip & happening: High Tea-en!

9e ALV 4 maart had de 9e ALV plaatsgevonden in de bierbrouwerij de drie ringen. Wederom een avond waarop veel besproken is, waarvan de notulen op de website komen te staan vanaf woensdag 1 april. Ook heeft er een bestuurswissel plaats gevonden. Jenneke Hotke (commissies), Joep Kokkeler (secretaris), Amy Timmermans (voorzitter), Jasper van den Bergen (comunicatie) en Yvonne Agenant (vice-voorzitter) hebben het stokje (of USB stick!) door gegeven. Benjamin Schrijver (voorheen sponsoring) blijft samen met Pieter Reekers (fiscus) nog in het bestuur, en zal de komende tijd voorzitter zijn. Het nieuwe bestuur zal de komende tijd dus uit de volgende mensen bestaan: Benjamin Schrijver (voorzitter) Rosan Regtien (vice-voorzitter) Lara Fikkert (secretaris) Pieter Reekers (fiscus) Stephanie van der Laan (sponsoring) Sven van der Werff (commissies) Erik Rip (communicatie)

Een middag heerlijk theeleuten met vriendinnen of vrienden met heerlijke hapjes. Lees: chocolade, chocolade en nog eens chocolade! Natuurlijk kan Conventus Comus niet achterblijven en gingen we op donderdag 12 februari met alle meiden op stap. Bij het zien van het bord vol zoetigheden vroeg Yvonne: is dit alles? Nu weten we dat Yvonne altijd honger heeft maar ook dit moet voldoende zijn om haar te verzadigen. Ik betrapte haar er dan ook op dat ze wat liet liggen. Even overwoog ik haar laatste stukje brownie soldaat te maken maar ook ik zat zo vol dat ik bijna van mijn stoel viel. Kortom alle juiste ingrediënten voor een geslaagde avond waren aanwezig: thee, chocolade en een leuk stel meiden.

He(e)ren activiteit

De heren activiteit was iets vroeger op de dag gepland dan de dames activiteit, en werd verzorgd door ‘t zoldertje. We gingen lekker poolen met de heren!

Het was dus tijd om de grootspraak waar proberen te maken, wat bij sommige meer succesvol ging dan bij anderen. Iets te vroeg aangekomen (lees: de eigenaar kwam net aanlopen) maakten wij onze entree. Er werd al snel gerouleerd tussen tafels met Terwijl het licht aangedaan werd, bestelden wij spelers, en na het eerste uur waren er toch een vast onze eerste biertjes. De vijf zit immers in paar partij’en gepoold waar mensen flink aan de klok, en we hadden allemaal al een redelijk elkaar gewaagd waren. lange dag achter de rug. Na wat extra nacho’s en een gratis pitcher bier, werden de laatste partij’en afgemaakt. Het werd Na de eerste twee biertjes kwamen er nog namelijk al tijd om te eten! een paar heren aan, en zelfs iemand van de Na een mooie evaluatie aan de bar, besluiten hooglandse weg, die ook wel zin had in een we toch maar weer om pasta te maken, omdat potje pool. het kan! Het was iig een gezellige middag, die ongetwijfeld nog een keer overgedaan wordt!

Campus Recruitment het carrierecentrum van Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht Campus Recruitment bemiddelt jou, als student of afgestudeerde, naar een bijbaan of startersfunctie die aansluit op jouw studie. Hiermee groei je zelfs al tijdens je studieperiode en doe je relevante werkervaring op. Als afgestudeerde begin je direct met een goede carrière. Neem contact met ons op voor advies, een baan of alles wat je hiervan wilt weten. Voorbeelden van openstaande startersfuncties: - Technisch commercieel medewerker - Functioneel ontwerper - Internet ontwikkelaar - Beloningsadviseur - Customer Service Specialist bij groot internationaal bedrijf met veel doorgroei mogelijkheden - Docentenfuncties op middelbare school - Junior Technisch Manager bij een bouwbedrijf - Gerechtsdeurwaarder Wil je nog betaald doorleren dan hebben we bijvoorbeeld een Masterclass Javaspecialist. Kijk voor meer informatie op www.campusrecruitment.eu. Staat jouw vacature er niet tussen, neem dan contact met ons op! Campus Recruitment Heidelberglaan 9 3584 CS Utrecht recruit@campus.nl Tel. 030 258 50 00 www.campusrecruitment.eu


Kwartaalfeest: Superhelden Op 26 maart 2009 is het alweer tijd voor het 3e kwartaalfeest van Conventus Comus. Deze avond staat helemaal in het teken van onze helden. Dat wil dus zeggen dat iedereen verkleed kan komen als zijn of haar held(in). Het feest zal plaatsvinden in het gezellige Cuba Libre waar het feest zal losbarsten om 21:00. Het thema van dit feest zal Helden zijn. Iedereen heeft wel een beeld van zijn eigen held in haar of zijn hoofd. Tijdens de avond is het helemaal aan jou en jouw creativiteit om er ook zo uit te zien. Denk hierbij aan Superman, Batman, maar ook bijvoorbeeld Ché Gueverra. Tijdens de avond zullen er Oscar uitreikingen plaatsvinden voor bijvoorbeeld de best geklede held of heldin. Hiermee zijn exclusieve prijzen te winnen! De kaarten zijn te koop voor slechts 5 euro. Hiervoor krijg je al één drankje voor terug. Als lid van Conventus Comus word ook nog een 2e drankje gesponsord door de vereniging. Dus eigenlijk heb je het entreegeld er al gelijk weer uit! De kaarten zijn vanaf 4 maart te reserveren op feest@conventuscomus.nl en zijn elke woensdagavond in de Curtis en uiteraard ook nog aan de deur te koop! Komt er niet meteen een held of heldin in je op? Kijk dan even op conventus-comus.hyves.nl voor leuke suggesties! Reageer dan ook gelijk even op de poll over de kwartaalfeesten en wat er (eventueel) aan verbetert zou moeten worden. Dus we gaan 26 maart weer lekker met z’n allen een drankje drinken, een dansje wagen en bovenal een mooi feestje maken. Kortom, een spectaculaire avond vol met verrassingen en een ambiance die niet onder doet voor het echte Hollywood. Zet 26 maart maar alvast in jullie agenda!

Happy Hour! Zoals iedereen wel weet heeft Conventus Comus niet alleen de Curtis als stamcafé. Er is namelijk in de kantine aan de Berkenweg ook een gezellige bar waar je met wat muziek erbij onder het genot van een drankje rustig bij kan praten, een spelletje kan spelen of gewoon wat rond kunt hangen. Dit alles kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 3 en 6 in de middag. Helaas zijn net zoals in de Curtis en andere cafés de prijzen afgelopen week iets verhoogd zoals in de afgelopen mailing al stond. Voor leden houdt dit in dat de prijzen gemiddeld met 25 eurocent verhoogd zijn.

Tevens is er een groter verschil gekomen tussen de prijzen voor leden en niet-leden zodat het nu nog aantrekkelijker is geworden om lid te worden. Ondanks de prijsverhoging is er toch nog de mogelijkheid om goedkoper te kunnen drinken. Het is namelijk tussen 16.00 en 17.00 Happy Hour! Dus meer gezelligheid voor minder geld! Heb jij nog leuke ideeën voor de bar en denk jij het nog gezelliger te kunnen maken? Word dan lid van de barcommissie! Dus stuur een mailtje naar bar@conventuscomus.nl Want wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste, gezellige mannen én vrouwen die willen helpen zodat het een nog gezelligere plek wordt!


Wist je dat? - Het gala zeer geslaagd was? - Nog steeds niet iedereen weet wie-nou-wie was met welk masker? - Het volgende kwartaal feest er ook al weer aan komt (26 maart)? - Het thema hiervan superhelden is? - En dat de kaarten al te koop zijn bij de feestcommissie? - Esther graag bierglazen kopt? - Benjamin officieel geïnaugureerd gaat worden bij Fecundus? - Er tijdens de ALV weer een bestuurswissel plaats heeft gevonden en we maar liefst 5 nieuwe bestuursleden hebben? - Jasper, Jenneke, Amy, Yvonne en Joep in een enorm zwart gat terecht komen nu ze zijn afgetreden? - We Benjamin, Pieter, Sven, Stephanie, Erik, Lara en Rosan heel veel succes wensen met hun nieuwe taken? - Youri het stiekem eng vind om te gaan plakken? - Je best taxi’s aan kan duwen in een galajurk? - Spoorstraat 3 zich perfect verleend om te pilsen op het dak? - Daar nog verdomd veel gebruik van gaat worden gemaakt de komende zon-uren? - Illimite verdomd lekkere tompoezen kan maken? - Bloom 2 jaar is geworden op 28 februari en maar weer heeft laten zien dat ze weten hoe ze een feestje moeten geven? - De spoorstraat telkens meer Conventus Comus mensen als bewoners krijgt? - De spoorgrot telkens gezelliger wordt? - Maar hij nog steeds zuur ruikt door de afterparty van het Bloom feestje. – Jasper wel kan snowboarden, maar niet kan vliegen, en nu na zijn wintersport een lichte hersenschudding heeft? - Thomas tegenwoordig een echte RAT is? - Illimite in de Stad Amersfoort staat? - Fecundus en Bloom samen een weekend weg zijn geweest? Hiervan heeft Bloom een hoop geleerd:

Wist-je-datjes van Bloom

Aldoende leert Bloom, en al helemaal als je op weekend gaat met de He(e)ren van Fecundus! Wist je bijvoorbeeld dat: - Arjen een perfecte imitatie kan doen van Luciel Werner ondanks zijn pornopet? – Pieter wijvenscheetjes laat? – Marijn de perfecte huisvrouw is? – Het erg moeilijk was een potje ‘zap de neger’ te spelen met Rogier in ons midden? – Het een wonder is dat Peter zijn stem nog niet kwijt is? – Elke daar in tegen wel haar drolletje kwijt is? – Zij dan ook graag een oproep wil doen op deze manier om haar lieftallige drol weer terug te krijgen? - De koffie Thomas erg goed smaakte ’s ochtends op het politiebureau en niemand zeker weet of hij hier nou wel of niet de nacht heeft doorgebracht? – Het voor het eerst was dat David niet naar het politiebureau ging voor zichzelf? – Benjamin alles wat hij er in gooit, een dag later er twee keer weer uit gooit? – Nikki voor een fantastische sfeer heeft gezorgd met zijn gitaar en ook nog eens de nominatie heeft gekregen voor de lekkerste billen volgens de heeren zelf? – David nog steeds niet kan bevatten dat Jenneke de grote broeken-wisseltruc deed onder zijn neus en hij het niet heeft gezien? – Martijn wel aanwezig was, maar op geen enkele foto staat en het dus niet kan bewijzen? – Erik van Egmond wel weet hoe hij van een sterretje een rondje moet maken? – Erik Rip voorlopig nie kan belle nie? – Wilbert dr. Bitterbal is? – De heeren Jasper zo hebben gemist dat ze hem elke 4 uur aan de telefoon hebben gehad? – Dit wel eens een mooi begin kan zijn van een jaarlijkse traditie!

Tips tijdens de kredietcrisis Je kunt je TV nog niet aanzetten of je hoort het gezeik weer… Het gaat slecht met de economie. We zitten in een kredietcrisis! En dus moeten we kolossaal bezuinigen. Maar als student heb je eigenlijk altijd kredietcrisis toch? Elke maand kom je wel weer geld tekort. Daarom kunnen we misschien wel wat tips gebruiken om deze barre tijden door te komen. De meest makkelijke oplossing is natuurlijk minder shoppen en minder stappen. Maar dat zijn natuurlijk niet de leukste oplossingen. Dat moet toch ook anders kunnen! Elke eurocent omdraaien werkt absoluut niet bevorderend voor je humeur. Maar ik weet zeker als je nog eens goed in alle spleten van je bank voelt, dat je deze schrale eurocentjes misschien wel kunt verdubbelen. En dan heb je die centen eerlijk verdient, dus mag er best een extra biertje van af. Wanneer je dan na deze biertjes je katerontbijtje bij elkaar gaat shoppen ruil dan de AH eens in voor de Aldi. Inmiddels heb je vast wel alle voetbalplaatjes bij elkaar gespaard. En een fietstochtje naar de andere kant van de stad helpt ook tegen je kater. Gelukkig bestaan er ook een hoop leuke activiteiten die je geen (of weinig) centen zullen kosten. Ga er bijvoorbeeld eens een weekendje uit! En dan niet ik zo’n belachelijk duur huisje ergens in een polder in the middle of nowhere van Nederland. Maar zoek je ouders weer eens op. Laat je moeder koken… dat scheelt toch snel weer een paar tientjes. En neem vervolgens de restjes van die heerlijke gezonde maal mee in een tupperware bakje. Vries het in en je bent weer een week voorzien van eten! Ruim je kamer eens op en verkoop alle (studie)boeken en oude zooi waar je niks meer mee doet via marktplaats. Je zult zien dat het geld binnenstroomt en je kamer is ook weer eens lekker opgeruimd! Neem een gratis treintje (lang leven de OV studentenkaart) en ga eens lekker uitwaaien op het strand. Want tja, waaien doet het altijd in Nederland. En het is bewezen dat je van een lekkere strandwandeling vrolijk en gelukkig wordt. En gelukshormonen kun je ook niet genoeg sparen in tijden van crisis.


Jasper’s ovenschotel Ingrediënten (2 pers.): 250 gr. (runder) gehakt 1 potje worteltjes/doperwtjes 1 zakje instantpuree 1 ui 2 teentjes knoflook wat sambal naar smaak peper en zout boter 1 zakje geraspte kaas melk (voor de puree)

Bereiding: - Verwarm boter in de pan, en zet vast de oven op 180 graden. - Gehakt rul bakken en de gesneden ui erbij. - Potje wortels en doperwtjes uit laten lekken en toevoegen. - Knoflook, sambal en peper en zout erbij. Dit even zachtjes gaar laten worden. Ondertussen de puree maken. - Het mengsel van vlees en groenten in een ovenschaal doen - Puree erop - Kaas erover Zet het nog even een kwartier in de oven zodat de kaas ook mooi gratineerd. Kan ook makkelijk van te voren klaar gemaakt worden, en voor de liefhebbers is shoarma vlees ipv gehakt ook een aanrader!

De lekkerste bittergarnituur van Amersfoort

Elke editie trekken Berber en Marina er samen op uit, om met kritische vragen te testen wat waar het beste/lekkerste is. Van te voren bepalen zij het product, en stellen daarvoor een lijst met criteria op. Dit waren de drie opvallendste van deze keer, bij de test voor lekkerste bittergarnituur. De rest van de courant redactie heeft zich deze keer opgeofferd te helpen testen.

De lobbes

Bij de lobbes hebben ze een groot arsenaal aan biertjes, en iedereen die daar langer dan een uur doorgebracht heeft, weet dat het daarna toch niet zo heel veel meer uit maakt hoe het smaakt, als het maar eten is

Curtis Cafe

Curtis cafe is al sinds jaar en dag het thuishonk van Conventus Comus, en het meerendeel heeft er ongetwijfeld wel eens een bittergarnituurtje besteld.

Variatie Een flinke variatie aan gefrituurde hapjes. Het “he wat is dit?” factor lag redelijk hoog!

Variatie In princiepe weinig variatie, maar de meest bekende, en gegeten, snacks waren goed vertegenwoordigd.

Prijs Gemiddeld-goedkoop. Het kan mazzel zijn, maar tijdens 2 keer testen zaten de lekkerste dingen er het meeste bij!

Prijs Gemiddeld. Ook tijdens deze recessie was hij wel aanwezig op de rekening, maar we konden het missen.

Hoeveelheid We bestelden met z’n 2’en een klein schaaltje en kregen 12 stuks. Genoeg om het weer even uit te houden.

Hoeveelheid Wederom voor 2 personen gevraagd, en kregen een flinke schaal vol, maar we hadden eigenlijk best trek en hadden geen tijd om te tellen. We menen te herrineren dat het er 14 waren.

Smaak Prima! Niks op aan te merken

Cijfer: 9

Smaak Alsof ik hier nog wel even kon blijven!

Cijfer: 8

Grand Cafe Hemels

Een van de meest bekende cafes in Amersfoort, en al enige tijd een plek voor studenten van Conventus Comus om een studentenhap te halen. Hoe brengt de bittergarnituur het er vanaf? Variatie We krijgen de zogeheten “hemels varia”, en gevarieerd is die. Twee keer hetzelfde zit er niet in met z’n tweeën Prijs Gemiddeld. Hoeveelheid Met z’n tweeën meer dan genoeg. Misschien de volgende keer maar een derde borrelaar erbij vragen. Smaak Prima! En zoals we gewend zijn bij hemels, een gezellige service on the side.

Cijfer: 8


Kleine Koppel 24-41 (spacebox) 3812PH Amersfoort 16m² €285 incl. Onbepaalde tijd Beschikbaar: 17-04-2009

Grebbestraat 3812JD Amersfoort 75m² €235 incl. Anti-kraak, 2 weken opzegtermijn Beschikbaar: per direct

Euterpeplein 3816NM Amersfoort 16m² €385 incl. Onbepaalde tijd Beschikbaar: per direct

Betreft een zelfstandige woonruimte op de 2e etage in de wijk Eemkwartier. Inclusief: eigen keuken met 2-pits kookplaat, eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Totale oppervlakte is 16 m2. Netto huur per maand: € 209,05. Bijkomende kosten: € 115,80, dit bedrag is inclusief elektra, verwarming, water, supersnel internet, tv en gezamenlijk gebruik van wasmachines en wasdrogers. Bron: www.kamersfoort.nl

Wij zoeken per direct stelletjes of vriendengroepen (max. 4 pers.) voor panden in Amersfoort. Bewoning is op basis van tijdelijke bruikleen (Anti Kraak), d.w.z. dat wij een opzegtermijn van 2 weken hanteren en een flexibele houding verwachten van onze bewoners. Het pand is in redelijke staat waarbij alle voorzieningen aanwezig zijn. Bron: www.kamernet.nl

Het gaat om een 3 verdiepingenwoning schuinboven de Gall en Gall. (win-win situatie!) Er is een grote woonkamer en dakterras. Het is niet echt een studentenhuis, maar meer een relaxte woning. We zijn momenteel met z’n 2’en, en zijn op zoek naar een gezellige en betrouwbare huisgenoot. Moet studeren/ net klaar zijn met studeren. Bron: www.opkamers.nl / kamernet.nl

Heinsiuslaan 3818JG 21m² Tot 18-1-2010 Beschikbaar:

Amersfoort €330 incl. 6-4-2009

Tijdelijke woonruimte op zeer rustige zolderkamer met w.c./ douche en kookgel.- voor niet roker. Bij station Amersfoort. Geschikt voor afstudeerstudent of stage periode. Niet Samenwonen. 330,-- per maand. Bron: www.kamernet.nl

Lancelotpad 3813EV Amersfoort 15m² €360 incl. Onbepaalde tijd Beschikbaar: per direct Per direct kamer te huur in Amersfoort (wijk Schothorst). De kamer is 15 vierkante meter voor 360 euro. Centraal station is 10 min fietsen. Station Schothorst is 5 min fietsen. Bushalte is op loopafstand. Prijzen zijn incl. G.W.L, draadloos internet en gezamelijk gebruik van wasmachine. Genoeg parkeergelegenheid. Bron: www.kamernet.nl

Keulemangaarde 3824ZR Amersfoort 18m² €400 incl. Onbepaalde tijd Beschikbaar: per direct Zolderetage incl gebruik van keuken, douche, wc. We zijn momenteel met alleen dames, maar een heer in huis is altijd welkom! Internet is aanwezig en zit bij de prijs inbegrepen. We zijn wel op zoek naar een student. Bron: www.kamernet.nl

Elke editie van de conventus courant nemen we een kijkje in de kamers van een lid van conventus comus. Lijkt het je leuk om jou kamer een keer te laten zien? Stuur dan even een mailtje naar courant@conventuscomus.nl Deze keer nemen we een kijkje in de kamer van Benjamin Schrijver, de nieuwe voorzitter van Conventus Comus. Hij woont in de schimmelpenninckstraat te Amersfoort, die 3 maal op rij tot mooiste straat van Nederland is benoemd. Een kwartier voor afgesproken tijd, bel ik aan. Ik hoor wat gekraak boven me, en als ik naar boven kijk steekt het “net-onder-de-douche-vandaan” hoofd van Benjamin uit het raam. “Goeiemorgen!!” Hij ontvangt me en gaat me voor op één “normale” trap, en één zeer steile en smalle trap. Bij de vraag hoe hij die trap op komt als hij dronken is, is het antwoord “tot nu toe altijd nog goed”! Benjamin woont in een studentenhuis met 4 huisgenoten waarmee hij af en toe eet. Ze delen de badkamer en keuken, hebben een gezamenlijke huiskamer en een tuin waar ze zomers barbecuen. Zijn kamer is 25m2 groot, en ook aan deze studenten kamer heeft Ikea weer verdiend! Hij heeft een mooi uitzicht over een stukje Amersfoort. De locatie is heel centraal in Amersfoort. 10 minuten van station, en 5 minuten van het centrum. Benjamin heeft door de bank met de leuning tegen zijn bed aan te zetten een beetje een 2 deling gemaakt in zijn kamer. Een zit en slaap gedeelte. Zijn kamer functioneert vaak als “verzamelhonk” voor dat hij gaat stappen of naar een concert gaat. Ik krijg een rondleiding door zijn huis, en tot mijn verbazing is de gezamenlijke keuken blinkend schoon! Benjamin zegt vol trots “Ik had de laatste keer keukendienst, een maand geleden!”:D In de gezamenlijke tuin liggen allerlei attributen, die iedereen onderweg van stad naar huis heeft mee genomen. Ik noem een paddenstoel met bewegwijzering en een verkeersbord. De plafonds hebben allemaal nog originele ornamenten. Er hangt een gezellig sfeer in dit studenten huis, en een babbel met één van Benjamin’s vrouwelijke huisgenootjes bevestigd nog meer! De Schimmelpenninckstraat nummer 27, Een gezellige plek om te wonen!


The Curious Case of Benjamin Button

No Line On The Horizon - U2

The Curious Case of Benjamin Button verteld het verhaal van Benjamin en Daisy die elkaar ontmoeten op jonge leeftijd. Het verschil tussen deze twee kinderen is dat Benjamin niet elke dag ouder, maar jonger wordt, terwijl Daisy een normaal opgroeiend kind is. Naarmate hun leeftijden elkaar naderen, groeit ook de aantrekkingskracht tussen beiden.

‘No Line On The Horizon’ is het twaalfde studio album van U2. Een album dat, sociaal bewogen als Bono en consorten zijn, gaat over de staat van onze planeet.

Hoewel Benjamin over de hele wereld reist als zeeman, komt hij Daisy tijdens verschillende fases in zijn leven tegen. Telkens is de verhouding tussen beide personages anders, maar altijd is er de liefde voor elkaar. The Curious Case of Benjamin Button is een mooi liefdes drama. De film duurt wel behoorlijk lang, namelijk 166 minuten. Hierdoor wordt het verhaal soms erg langdradig. Het einde is naar mijn idee dan weer behoorlijk afgeraffeld. Ook de acteer talenten van Brad Pit hebben we wel eens beter gezien. Gelukkig bevat deze film ook de nodige humor momenten waardoor het toch de moeite waard is om de film te gaan zien. Het verhaal is echter wel prachtig!

Let wel, bekeken vanuit de ogen van de slachtoffers van alles wat er op dit moment mis is. De grootste band ter wereld weet goed de vinger op de zere plek te leggen. Verwacht dus geen feel good nummer als ‘Beautifull Day’ op dit album. Een ding staat namelijk als een paal boven water, U2 fans zullen zeer tevreden zijn met dit album. Nee het is niet vernieuwend, het is ook niet spectaculair, het is U2! En U2, dat is eigenlijk een genre op zich. Esther Vogel

Benjamin Schrijver & Esther Vogel

Taken Laten we als eerste zeggen: wat een top film! Lang geleden dat we zo een vette film gezien hebben. We hadden hem gekeken omdat de trailer er al erg goed uit zag.

sequentie van keiharde actie en rijke visuele effecten.

Het script wordt gekenmerkt door een groep Oost-Europese handelaars die op het eerste gezicht een simpele “vrouwenroof” plegen. Helaas komen ze er achter dat ze de dochter hebben De film gaat over een meisje wat haar vader overhaalt om met een vriendin naar Parijs te gaan, maar eigenlijk door Europa wilt ontvoerd van iemand die daar niet van gediend is, en meteen over gaat op actie. Hoe hij aan zijn intelligentie komt, gaan touren met een muziekband. Toen ze in Parijs aan kwam en hun hotelkamer ingingen, belt haar zijn netwerk van handige mensen, of zijn buitengewone “combat skills” wordt niet besproken, maar 1 ding is zeker. Deze man wil ongeruste vader. je niet tegen je hebben, en zal er alles aan doen om zijn dochter terug te krijgen. Taken begint met een aantal op het eerste gezicht weinigzeggende scènes van betrekkelijke rust om plotseling om te slaan naar een aantal korte, snelle en vooral harde actieshots. Deze quote omschrijft de film het best: Vanaf dit moment belanden we in het supersnel gemonteerde en I Don’t know who you are ongelofelijk strak gesneden verhaal van een ontvoering, dat je continu op het puntje van de stoel doet belanden. Maar de kracht but if you don’t let my daughter go... van de film is zonder twijfel de heldere structuur: de slimme I will find you tempowisselingen bieden de nodige adempauzes, maar slaan I will kill you direct daarna weer toe om je te verassen met de volgende Jasper van den Bergen

Wil jij ook gewoon iets kwijt aan iemand in de vereniging? Goeie film gezien, leuk boek gelezen, of een toffe nieuwe CD gekocht? Spui het in de “studenten spui” van de courant! Stuur je bericht naar courant@conventuscomus.nl


In elke uitgave een leuke opdracht zoals “spot” of “passend onderschift” waar je elke editie 2 kaarten kan winnen voor een optreden/concert in poppodium de kelder. Heb jij ook een leuke foto gespot? Stuur deze dan ook naar courant@conventuscomus.nl en misschien wordt jouw ingestuurde foto wel in de spotlights gezet. Dat wil zeggen dat de foto niet allen een mooi plekje in de volgende Courant krijgt, maar ook op de site wordt gezet! De opdracht van de vorige editie luidde: verzin een leuk onderschrift bij deze foto! De foto met het winnende onderschrift is hiernaast afgebeeld.

: “Echt waar, ik heb geen kunstgebit!”

In de spotlights! De leukste foto van de afgelopen

Het bestuur van 2008-2009! Uhm, ik bedoel… het onherkenbare bestuur! Bron: de Galafotograaf

Is dit nou een Beauty of een Nerd?

Is dat nou Marina, of is dit een bosaap? Bron: Conventus Comus

De opdracht voor volgende editie: Wie kan ons vertellen wie dit is?

Rogier had zich verkleed als Urkel…

Een Beauty (Frederique) en een Nerd (Martijn)… héél charmant!

Mail jouw antwoord naar courant@conventuscomus.nl, en win kaarten voor een gezellige avondje in de Kelder.


LID WORDEN? Het is een zin die vaak geroepen wordt: “Haal zoveel mogelijk uit je studententijd, want die tijd komt nooit meer terug!”. Amersfoort groeit als studentenstad, dus ook in Amersfoort gaat deze spreuk volop op!

Wanneer je gaat studeren veranderd er veel: nieuwe stad, nieuwe opleiding, nieuwe mensen en misschien ook wel op kamers. Via ASV Conventus Comus is het erg makkelijk om snel een hoop nieuwe mensen te leren kennen en in het Amersfoortse studentenleven te rollen. Al vanaf het begin van elk collegejaar worden er veel leuke dingen georganiseerd (wekelijkse borrelavond, feesten en uitstapjes) waardoor Amersfoort voor jou als studentenstad nog veel leuker wordt!

Lijkt het je leuk om lid te worden van ASV Conventus Comus? Schrijf je dan in via het formulier op de website, kom langs op de borrelavond of kom langs het bestuurskantoor op de berkenweg(1.03) en vul daar een formulier in! Lidmaatschap kost € 39,50 per verenigingsjaar.

Af te halen bij Bestuurskantoor op de berkenweg (1.03) Bar op de berkenweg

Volgende nummer De Conventus Courant word om de maand uitgegeven door de Amersfoortse Studentenvereniging Conventus Comus. Het volgende nummer word tussen de 2e en 3e week van maart verwacht.

Colofon Hoofdredacteur: Jasper v.d Bergen internet: www.conventuscomus.nl (e-mail: courant@conventuscomus.nl ).

Contact Voor tips, informatie, ideeën, op- of aanmerkingen kan er contact opgenomen worden met courant@conventuscomus.nl

Eindredactie: Marina van Dijk Peter van Ekeren Esther Vogel Berber Woudsma Jacky Zijlstra

Adres redactie Postcode 3818 LA, Amersfoort Bezoekadres: Berkenweg 11 Telefoon (033) 421 21 80 Fax (033) 321 21 02

Conventus Courant editie 4  

Dit is de 4e editie van de Conventus Courant, het studentenblad van de Amersfoortse Studenten Vereniging Conventus Comus.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you