Page 1

De rosé test

De dames van de courant redactie zijn op zoek geweest naar de lekkerste/beste glas rosé binnen Amersfoort. Na veel wrikken en wegen wie er uiteindelijk moest gaan, zijn ze er gewoon gezellig samen op uit getrokken om tot een goed doordacht antwoord te komen. De drie meest opvallende kroegen zijn uiteindelijk gepubliceerd, met een motivatie er bij van vooraf opgestelde criteria.

Spot CC

Een nieuwe uitgave van de courant, betekent ook een nieuwe spot CC pagina. Deze keer hebben we ook een nieuwe foto voor jullie uitgekozen waar jullie een mooi onderschrift voor kunnen verzinnen. Ook kunnen jullie andere foto’s van Conventus Comus leden opsturen met een leuk onderschrift naar: courant@conventuscomus.nl. De leukste worden beloond met vrijkaartjes voor pop podium, de kelder.

De derde editie

Het is alweer de derde editie van de Conventus Courant, en we hopen er nog veel uit te gaan brengen. We proberen het zo aantrekkelijk mogelijk te houden, met deze keer onder andere: - De rose test in Amersfoort - Nieuwe lid van de maand - Het “funny story” van Marina - Spot CC foto pagina - Nieuwe kamers op de Camernet en nog veel meer!

AMERSFOORT - Hogeschool Utrecht in Amersfoort start het komend studiejaar niet in het nieuwe complex aan de Amsterdamseweg. De bouw heeft inmiddels zoveel vertraging opgelopen dat de gewenste opleverdatum niet wordt gehaald. De hogeschool wilde in de zomervakantie overhuizen van de Berkenweg en de Hogeweg naar de nieuwbouw bij verkeersplein De Nieuwe Poort, maar heeft die ambitie laten varen. Pas in januari 2010 krijgen de pakweg 3000 studenten van de Amersfoortse HU les in het nieuwe gebouw. Het uitstel is vervelend maar verder niet desastreus, zegt woordvoerder De Korte. De hogeschool kan volgens hem zonder problemen een halfjaar langer op de bestaande locaties blijven. ,,We hebben straks de kerstvakantie nodig om over te huizen. Dat is een operatie die je niet zomaar even uitvoert tijdens een schoolperiode.’’

Toch doen wij er nog steeds alles aan om de leesbaarheid en de aantrekkelijkheid van de courant te verbeteren. Heb je bruikbare De nieuwbouw van het moderne onderwijscomplex liep de afgelopen maanden grote vertraging op door een ruzie tussen projectontwikkelaar Burgfonds en de Barneveldse tips? Mail ze dan even naar: aannemer Vink. courant@conventuscomus.nl.


De feestdagen

zijn met eten en cadeaus wordt het tijd om weer de kroeg in te rollen. 3 Pitchers Southern comfort later is het bedtijd. We De feestdagen. Je houdt er van of niet. besluiten de pitcher mee te nemen helaas Daarom een blik in hoe ik de feestdagen worden we bij de ijsbaan vriendelijk verben door gekomen. Kerst avond kom ik bij zocht door de heer Zwagerman de pitcher terug te brengen naar de Joy. mijn moeder binnen de tafel is al gedekt en het kindje Jezus ligt al klaar om de kerststal te betreden. De tafel is al gedekt Na een heerlijk kerstontbijt bij mijn zus te hebben verorbert, is het tijd om met het en natuurlijk het mooiste servies voor de hele gezin af te reizen naar mijn oom. Om onverwachte gast. Ik krijg er helemaal een strandwandeling in Noordwijk te makkriebels van: Het is weer kerst! Heerlijk. en. Na ongeveer 100 meter strand haken de eerste al af die gaan richting MCkie D. Na een half uur wandelen gaat we terug Na iets teveel eten en the muppet voor kerstdiner nummer 3. Christmas Carol wordt het tijd om naar Amersfoort af te zakken voor mijn 25ste Daarna gaan we richting de Wittkampfjes birthday bash. Als eerst beginnen we in de Curtis om vanuit daar nog langs de Joy iets waar ik het hele jaar al naar uitkijk. en de Boothill te gaan. Om 3 uur ben ik zo Als we binnen komen staat de kamer al dronken dat ik maar besluit om naar huis weer blauw van de rook en heeft de openhaard het huis al verhit naar een temte gaan. pratuur van 25,5 graad (volgend jaar weer warmer). Halverwege het eerste drankje De volgende ochtend schrik ik wakker. komt Boudewijn met zijn trekzak en buikMijn telefoon gaat… Wie feliciteert me zo vroeg! Het houdt voor de rest van de dag spreekpop Willie weer voor een fantastisch niet meer op. Aan het eind van de middag optreden. komt mijn broer me ophalen voor kerstdiner nummer 2: Het verjaardagsdiner. Na afgeladen vol te

Ja drie mooie dagen van het jaar waar eigenlijk elk jaar ongeveer hetzelfde gebeurd en je dezelfde oude verhalen te horen krijgt. Toch heeft het iets magisch of het nou een oom is die elk jaar dezelfde grappen maakt, het bord voor de onverwachte gast die nog nooit gevuld is geweest of Boudewijn met de trekzak en Willie. Tradities zijn er om te blijven. Op naar volgend jaar! Benjamin Schrijver

Agenda BORRELAVOND Woensdag 14 januari 21:00, Curtis Café GALA Bal Masque Woensdag 21 januari 19:00, Quignon CANTUS zustervereniging End’zjin Woensdag 22 januari 21:00, Curtis Café BORRELAVOND Woensdag 28 januari 21:00, Curtis Café THEMABORREL Woensdag 4 februari 21:00, Curtis Café

10e Algemene Ledenvergadering

Het is weer bijna zo ver de tiende algemene leden vergadering staat voor de deur. Dit is weer een mijlpaal die CC op de lijst kan afvinken. De ALV zal weer plaats vinden in de stadsbrouwerij de drie ringen op 4 maart. Omdat dit jaar Amersfoort 750 jaar oud wordt heeft de drie ringen speciaal het 1259 bier gebrouwen.

Piet Krediet

Goed nieuws van de heren van fecundus. Na hun destructieve weekend in de Ardennen hebben zij het toch voor elkaar gekregen om de toren hoge schadeclaim terug te brengen naar een betaalbaar bedrag. Chapeau heren!

Ondersteuning Activiteiten Commissie

De activiteiten commissie is druk opzoek naar nieuwe leden. Zo druk opzoek dat de disputen de komende 4 themaborrels op zich nemen. Laat je meeslepen door BLOOM na de ALV, en kunnen de ouwe rotten van CVG nog wel een verjaardagsfeestje organiseren? We gaan het de komende tijd zien…

- LID VAN DE MAAND -

Het lid van de maand November is geworden:

BORRELAVOND Woensdag 11 februari 21:00, Curtis Café

Berber Woudsma

BORRELAVOND Woensdag 18 februari 21:00, Curtis Café

Deze keer wordt Berber Woudsma in de schijnwerper gezet. Dit omdat zij zich heeft ingezet voor de wintersport vakantie voor Conventus.

BORRELAVOND Woensdag 25 februari 21:00, Curtis Café

Berber houdt zo van snowboarden dat zij het niet aan kon zien dat er dit jaar geen wintersport zou komen van uit de verenging. Daarom nam zij het heft in eigen handen. Met als resultaat dat de pistes van Valfréjus eind januari zeer onveilig zijn.

ALV Woensdag 4 maart 21:00, 3 ringen brouwerij THEMABORREL Georganiseerd door Bloom Woensdag 4 maart 21:00, Curtis Café

Marina en Berber samen in Belgie Namens de redactie van de Conventus Courant: Gefeliciteerd, en bedankt!

Naast het feit dat Berber nu dus toch met Conventus Comus leden kan gaan wintersporten, heeft ze ook nog eens onverwacht een nieuwe tijdsbesteding gevonden, namelijk: Pieter!


Veilig over straat..

Een Biertje Met....

De dagen zijn momenteel kort dus dat betekent goed verlicht over de straat want voor dat je het weet sta je weer het bekende kinderen voor kinderen nummer te zingen als meneer agent je aan houd. Zo’n boete is toch gauw weer een inkorting van 25 euro op je studiefinanciering.

Elke editie gaat de redactie van de Conventus Courant er op uit, om een biertje te drinken met Amersfoorters. Dit kan de ene keer met iemand zijn die iets groots opgezet hebben in Amersfoort, iets belangrijks meegemaakt heeft, een prominent Amersfoorter is, we hopen er zo veel mogelijk te spreken. En dat we dan een extra biertje moeten doen, dat nemen we voor lief. Deze keer deden wij een biertje met..

Meneer agent is mijn achterlicht kapot? Dat moet dan net gebeurt zijn want, ik weet toch bijna zeker dat ie het deed toen ik net nog lang die winkelruiten reed. Meneer agent laat me nou maar gauw weer gaan.

...Marije Eigenaresse Grand cafe Hemels Bij Grand Café - Restaurant Hemels kun je de hele dag terecht om iets te eten, te drinken of te snoepen. Van maandag tot en met woensdag kunnen wij als CC’ers genieten van een heerlijke studentenhap inclusief drankje voor slecht tien euro. Ideaal dus als je een keer geen zin hebt om te koken of gezellig met je studiegenoten wilt eten. Deze keer dus een biertje met Marije om te kijken wat haar bind met ons de student. Je neemt een setje van een rood en een wit lampje van de HEMA (5,50) of de goedkopere variant van de Big Bazaar (1,50).

Wist je dat wij onze eigen courant hebben? Ja de Conventus Courant! Erg leuk initiatief zo kunnen de studenten op een leuke manier onderling communiceren. Ik heb zelf jarenlang bij een studentenvereniging gezeten. Toen hadden we ook ons eigen krantje daar vond je altijd de heerlijkste roddels in terug. Altijd leuk om te weten wie met wie gezoend heeft. Heerlijk die studententijd! Ik merk een beetje heimwee naar je studententijd!

Het witte lampje bind je op je stuur zodat die voor tegenliggers goed zichtbaar is.

Het rode lampje bind je vast aan de achterkant van je fiets en je bent klaar om te gaan. Die 25 euro heb je dan toch weer zo verdiend!

Vandaar ook de studentenhap op het menu? Elke week hebben we inderdaad weer een andere studentenhap op het menu staan. Je betaald geen drol en je zit en eet lekker! Heerlijk om ook eens wat anders te eten! Studenten zijn bij ons meer dan welkom! We hebben een prachtige ambiance en zijn zeven dagen per week open van s’ morgens vroeg tot s’ avonds laat. Dus na een dagje heftig shoppen naar Hemels om al je aankopen nog eens te bekijken? Inderdaad en in januari komt er een actie waarbij je tegen gereduceerd tarief heerlijk kan dineren. Een soort van wintersale dus. En natuurlijk ben je bij ons ook van harte welkom om te borrelen. Je studententijd is er een om nooit te vergeten. Zo nu en dan moet je je gewoon lekker onder de tafel drinken! Werken kan altijd nog. Maak er wat moois van!


Heerendispuut Fecundus

Gemengd dispuut Illimité

Damesdispuut Bloom

Feestdagen Inauguratie nieuwe leden Heerendispuut Fecundus bestaat inmiddels al weer ruim 1,5 jaar. In die periode is Fecundus uitgegroeid tot een hechte groep van 15 mannen. Het doel van Fecundus is het opbouwen van langdurige vriendschappen binnen een selecte groep mannen. Deze groep zal langzaam maar zeker groeien door het opnemen van nieuwe mannen binnen deze groep.

De ontgrenzing viel dit keer met Sinterklaas, Dus stuurden wij Pim Piet een kaart. Om te vragen of Illimite hem aanstaat, En hij werd gelijk idolaat. We maken nu geen grapje, Pim Piet kwam naar ons toe Met een zak vol pepernoten En niemand kreeg de roe.

Op dit moment heeft Fecundus 2 aspirant-leden (feuten). Deze 2 aspirant-leden gaan we op maandag 9 februari 2009 inaugureren, waarna ze volledig lid zullen zijn van Heerendispuut Fecundus.

Illimite, wie kent het niet, Illimite, Illimite en nu ook met Pim Piet. (2x)

Deze inauguratie laten wij natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Via deze weg willen we dan ook alle leden van ASV Conventus Comus uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn. Natuurlijk zullen er weer een aantal ‘inauguratiespelletjes’ zijn en zal het bier en de wijn weer rijkelijk vloeien!

Ik weet wat me te wachten staat, een leuke avond voor de deur.

Jullie zijn deze avond vanaf 21:00 uur meer dan welkom in onze stamkroeg ‘Joy’!

Illimite, wie kent het niet, Illimite, Illimite en nu ook met Pim Piet. (2x)

Elke maandag om 20.00 uur, krijg ik al een kleur.

De Blauwe Engel heeft al wat drank in huis gehaald, want dit is ons borrel gebied. We spelen samen een spelletje, en zingen samen dit lied:

Tot dan!

In deze tijd van het jaar lijkt er maar geen eind te komen aan de hoeveelheid kadotjes die gekocht moeten worden. Gelukkig betekent dat ook, dat er veel feestjes te vieren zijn en Bloom ziet nooit op tegen een feestje! Afgelopen maand hebben we dan ook gebruik gemaakt van de mogelijkheid en hebben we samen Sinterklaas en Kerst gevierd. Ons Sinterklaasavondje was in Utrecht. We begonnen de avond met een stevige Stamppot, daarna hebben we glazen Bloom-wijn geklonken, kadotjes uitgepakt, gedichten voorgelezen, veel gelachen en belachelijk veel chocolade pepernoten naar binnen gewerkt. Zwarte Piet is zelfs nog even langs geweest! Kerst hebben we gevierd in restaurant “Humprey’s”. Na enige moeite om het restaurant te vinden, hebben we daar (Chic gekleed) genoten van een driegangendiner. Nu december voorbij is treurt Bloom echter niet, want er zijn weer genoeg feestjes om naar uit te kijken. Zo is er bijvoorbeeld het Gala eind Januari (waar echt hard aan gewerkt is, dus het wordt vast fantastisch!) en het tweede verjaardagsfeest van Bloom komt er ook alweer aan. Hopelijk tot ziens op deze feesten; Bloom heeft er weer zin in!

Illimite

Bloom

Campus Recruitment het carrierecentrum van Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht Campus Recruitment bemiddelt jou, als student of afgestudeerde, naar een bijbaan of startersfunctie die aansluit op jouw studie. Hiermee groei je zelfs al tijdens je studieperiode en doe je relevante werkervaring op. Als afgestudeerde begin je direct met een goede carrière. Neem contact met ons op voor advies, een baan of alles wat je hiervan wilt weten. Voorbeelden van openstaande startersfuncties: - Technisch commercieel medewerker - Functioneel ontwerper - Internet ontwikkelaar - Beloningsadviseur - Customer Service Specialist bij groot internationaal bedrijf met veel doorgroei mogelijkheden - Docentenfuncties op middelbare school - Junior Technisch Manager bij een bouwbedrijf - Gerechtsdeurwaarder Wil je nog betaald doorleren dan hebben we bijvoorbeeld een Masterclass Javaspecialist. Kijk voor meer informatie op www.campusrecruitment.eu. Staat jouw vacature er niet tussen, neem dan contact met ons op! Campus Recruitment Heidelberglaan 9 3584 CS Utrecht recruit@campus.nl Tel. 030 258 50 00 www.campusrecruitment.eu


Bestuur

Q-music Santa Run

De mededelingen van hogere hand. Elke uitgave heeft het bestuur de kans hier een korte update te geven over waar zij nou mee bezig zijn, wat er nieuw is, kortom alles wat de leden moeten weten!

Op vrijdag 19 december organiseerde Q-music voor de tweede keer de Q-santa-run. Honderden kerstmannen- en vrouwen nemen de stad over! Een kerstmannenloop van 5 kilometer door het centrum van Rotterdam en iedereen kon meelopen! Uiteraard ging Conventus Comus ook meerennen met een groep mensen, wat de een wat makkelijker af ging dan de ander.

Bestuurswissel 4 maart bij de komende ALV is het weer zo ver. Er gaat weer een bestuurswissel plaats vinden. Benjamin Schrijver (sponsoring), Jenneke Hotke (commissies), Yvonne Agenant (vice-voorzitter) en Jasper van den Bergen (communicatie) gaan hun bestuurstaak neerleggen. Wij zijn voor deze functies nog op zoek naar enthousiaste creatieve leden die het leuk lijkt wat te regelen, of zich in te zetten voor de vereniging, stuur dan even een email met motivatie naar voorzitter@conventuscomus.nl Sofie aan tafel Sofie aan tafel is een initiatief dat is ontstaan in aanloop naar 2009; het jaar waarin de stad Amersfoort 750 jaar bestaat. Inwoners nodigen ‘obekende bekenden’ uit om bij hen thuis te komen eten. Mensen die ze kennen van het schoolplein, de kerk, de sportclub of uit de buurt. Bij Sofie aan tafel gaat het om het ontmoeten, niet om culinaire hoogstandjes. Door samen te eten, leer je de mensen in je omgeving beter kennen en voel je je meer met elkaar verbonden. Dat is het idee achter Sofie aan tafel. Lijkt het je leuk om samen met mensen en vrienden van Conventus Comus iets lekkers te maken? Stuur even een mailtje naar sponsoring@conventuscomus.nl

Rond 14.00 ging het terrein open, en na een trein- en metrorit waren wij rond 15.00 ook op het park aan gekomen. De sfeer zat er al goed in! We vielen meteen met de neus in de boter, want net na aankomst begon er het eerste optreden, en konden we onze pakken met startnummers vast gaan halen. Tegen de tijd dat iedereen zijn/haar spullen had begon het wel een beetje fris te worden. Gelukkig kwam kort daarna de warming-up, en stonden er opeens 2800 mensen in een kerstmannenpak de wave te doen, omhoog, omlaag en van links naar rechts aan het springen.Daar kregen we het natuurlijk al een beetje warm van, maar gelukkig hadden we nog onze eigen energie drank meegenomen, waar het warm van kregen, en onze ren-spieren het net iets langer uit zouden houden dan normaal. Iets na 16:00 mochten we met z’n allen verzamelen op de erasmusbrug, waarna kort het startschot volgde. Toen begon het, de ene kerstman sprinte langs de andere, sprongen over balken, om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten.

De gezichten van de mensen langs de weg waren geweldig. Ze wisten niet wat hun overkwam, 2800 kerstmannen die opeens langs rennen. Toch was 5km voor een ongetraind persoon redelijk lastig, en na de streep was het toch even uitpuffen. Namens elk CC lid denk ik dat ik wel mag zeggen, moe, maar voldaan. Iedereen haalde zijn tijd rond de 30 moinuten, en dat is iets waar we trots op mogen zijn!


Gala Bal du Masque De vierde editie van het jaarlijkse Conventus Comus gala komt er weer aan. En dit jaar wordt het groter van ooit. Op 21 januari 2009 zal het Bal du Masque ‘Onthul je ware identiteit’ plaats vinden in grand café Quignon te Amersfoort. Het zal een spetterende avond worden vol met live muziek. Vanaf 19.00 uur worden alle gasten verwacht waarna we om 19.30 uur aan tafel gaan voor een heerlijk 3 gangen diner. Rond 21.30 zal het feest echt los barsten en kunnen we toeleven naar het climaxmoment om klokslag 12 uur. Om 12 uur zal de masquerade plaats vinden, en zal de waren identiteit onthult worden achter het masker, en zullen we nog tot 02.00 door feesten. De dresscode heb je misschien al wel begrepen inmiddels. Naast je mooie galakleding dien je een masker te dragen tijdens het Bal du Masque. De prijzen zijn: - 30 euro voor leden - 35 euro voor niet-leden - 62,50 euro voor leden met een niet-lid als introducé(e) Deze prijzen zijn inclusief het diner, en 8 consumpties. (pils, huiswijn en fris) Galakaarten zijn te koop op woensdagavond vanaf 21.00 uur in de Curtis en via gala@svcc.nl


Wist je dat? - Amy en Berber regelmatig samen ontbijten maar niet samen in dezelfde kamer slapen? - Berber dan bij haar vriendje Pieter slaapt? - Amy dan ook niet alleen slaapt? - Pieter erg lekkere eitjes kan bakken? - Marina en Berber na het avondje wijnproeven niet meer wisten hoe ze thuis zijn gekomen? - Er al heel lang niet meer op de bar in Curtis is gedanst? - Illimite een sponsorloop organiseert voor Fecundus? - Het tegenwoordig echt niet duur is om te smsen? - Marijn een nieuwe hossel heeft? - De accijns op ons bier weer verhoogd zijn? - We weer zijn vergeten waarom Peter in de wjd’s hoort te staan? - Casper weer terug is uit India? - Je voor 10 euro kan eten bij Hemels, en 19 20 en 21 50% korting hebt op de Club hemels? - Joep verdacht goed kon paaldansen? - Benjamin een bijterjte is? - Yvonne een oempa loempa is? - Peter en Erik een grot leeg gehaald hebben, en er de spoorgrot van gemaakt hebben? - Jasper wel wil, maar nooit mag? - Hij ook niet zo goed is in namen onthouden met dames waar hij de zaterdagavond mee spendeert? - Bij de ALV het nieuwe Amersfoort 750 jaar bier geschonken gaat worden? - De taxi’s in Amersfoort, prima bier vervoer zijn, ook voor fusten die naar de bar moeten? - Trutje, de kat van Peter binnenkort weer krols wordt?

Nieuw: Verenigingswijzer Amsterdamse Studentenverenigingen Aan de hand van stellingen moet je een beeld krijgen van welke vereningen uit Amsterdam het beste bij jou passen. De stellingen varieren van onderwerpen als verenigingsgrootte, religie, corporaal/alternatief, activiteiten en -hoe kan het ook anders- ontgroening. Kijk op: Verenigingswijzer.nl

Vraag het Marina Iedereen heeft zo zijn eigen problemen en vraagstukken. Maar hoe los je ze op? Zijn het wel dingen die je kan delen met je vrienden, of ben je bang dat je afgekeurd, of wil je gewoon tips? Dat kan bij “Vraag het Marina”, die elke week antwoord geeft op jou vraagstukken! Stuur nu ook jou vragen in naar vraaghetmarina@conventuscomus.nl en je krijgt gegarandeerd antwoord. Lieve Marina, Hoe kan ik ervoor zorgen dat, ondanks dat ik niet van sex hou, ik toch de toyboy van ene A kan worden? met een brandend verlangen, anoniempje Lief Anoniempje,

Tentamens

Nog nooit had ik mijn tentamen zo goed geleerd. Het kan niet anders dan dat ik een dikke voldoende ga halen. Vol vertrouwen loop ik het lokaal in en zodra ik het tentamen voor mijn neus krijg begin ik hard te zwoegen. Zelfs zo hard dat ik de tijd uit het oog verlies. In mijn aller diepste concentratie ontgaat het me dat de tijd is verstreken en blijf nog tien minuten lang ijverig door schrijven. Wanneer de docent het lokaal uit wil lopen ontdekt hij dat ik nog bezig ben met mijn tentamen. Tot mijn grote verbazing is het hele lokaal al leeg. Snel leg ik mijn pen neer en wil mijn tentamen aan de docent geven. Die weigert echter, wat ik ook probeer. Te laat is te laat. “Je hebt de afsrpaken die op InHolland gelden geschonden door door te schrijven nadat ik gezegd had om te stoppen.” Ik probeer hem uit te leggen dat ik het echt niet gehoord heb, maar niks wil baten. Ik denk ik laat het er niet bij zitten en vraag aan de docent of hij eigenlijk wel weet wie ik ben. De docent ontkent maar zegt dat hij mij zeker op de lijst met gezakten zal tegenkomen. Snel gris ik de tentamens uit de handen van de docent en frommel mijn eigen tentamen ergens midden in de stapel. Vervolgens ren ik met een vaart het lokaal uit. Twee weken later kijk ik op Intranet en zie ik dat ik mijn tentamen heb gehaald met een 8,3! Marina

Wat mij direct opvalt is het feit dat ondanks je niet van sex houd toch de toyboy van ene A. wil worden. Ik vraag me af waarom je dit wilt. Als je zo hoopt dichter bij A. te komen is dit niet een verstandige keuze. Wees jezelf alleen dan is het mogelijk dat er wederzijdse interesse ontstaat. Wanneer je ‘slechts’ haar toyboy word zal de relatie altijd oppervlakkig bllijven. Sex zal in dit geval slechts een horizontale uiting zijn van een verticaal verlangen. Liefs Marina

Extra geld voor studenten

Studenten zijn mensen met een laag inkomen en daarom moeten ze, net als de zogeheten ‘minima’ in aanmerking komen voor een eindejaarsuitkering. Dat vindt Student & Stad. De fractie van Student en Stad in de Groninger gemeenteraad noemt het ‘generaliserend en vooringenomen’ dat studenten de uitkering niet krijgen. In een aantal andere steden, zoals Enschede en Den Haag, worden studenten wél tot de groep ‘minima’ gerekend. Gemeenten krijgen geld van het rijk om minima 50 euro extra te geven. De gemeente Groningen vindt dat studenten daar niet bij horen omdat de ‘situatie van studenten niet vergelijkbaar is met die van mensen die moeten rondkomen van een laag inkomen’. Student en Stad vraagt het college van B en W in Groningen om opheldering.


Groentepot met gehaktballetjes Ingrediënten - 300 gram rundergehakt - peper, zout - 3 eetlepels ketjap - 2 eetlepels paneermeel - 2 eetlepels olie - 750 gram roerbakgroente - ½ blik gepelde tomaten - 2 theelepels Provencaalse kruiden Bereiding: - Maak het gehakt aan met peper, zout, de ketjap en het paneermeel. - Vorm er kleine balletjes van. - Voeg de roerbakgroente toe en roerbak dit enkele minuten.

Het lekkerste glas rosé van Amersfoort

Elke editie trekken Berber en Marina er samen op uit, om met kritische vragen te testen wat waar het beste/lekkerste is. Van te voren bepalen zij het product, en stellen daarvoor een lijst met criteria op. Dit waren de drie opvallendste van deze keer, bij de test voor lekkerste rosé

De Curtis

De Quignon

Glas: 6 Het standaard ikea glas

Glas: 6 (ook het zelfde standaard glas)

Uiterlijk rosé: 8 het is een mooie kleur roze

Uiterlijk rose: 7 Het is een lichte kleur roze, maar ziet er smakelijk uit

Smaak: 5,5 De smaak is slobberig, en het heeft een alcohol na smaak.

- Verwarm de olie in een grote braadpan. Bak hierin de gehaktballetjes aan alle kanten bruin.

Hoofdpijnfactor: 2 De rosé maakt je na een paar glazen een beetje misselijk, je moet er geen flessen van drinken als je de volgende dag moet werken.

- Voeg de gepelde tomaten met het vocht en de Provencaalse kruiden toe. Stoof het geheel in 5 minuten verder gaar.

Totale presentatie: 7 Het ziet er netjes uit, maar ja, die smaak…

- Maak het gerecht op smaak met peper en zout. Succes, en eet smakelijk!

Totaal beoordeling: 6,5

Smaak: 6 Het smaakt, maar het is niet heel lekker

Fiji

Glas: 10 Het is een echt mooi net wijnglas, zoals het hoort Uiterlijk rosé: 8 De rose is een donker roze kleur, en oogt smakelijk Smaak: 7,5 Het smaakt fruitig en zwaar

Hoofdpijnfactor: 8 Het is een prima rosétje voor als Hoofdpijn factor: 6 je de volgende dag een drukke Het is een lekkere rose, en is de hoofdpijn de volgende dag dag hebt waard. Helaas is die er wel! Totale presenatie: 7 Totale presentatie: 9,5 Netjes Top, maar er moet toch wel iets te verbeteren zijn Totale beoordeling: 7,5

Totale beoordeling: 9


Leusderweg 3818AC Amersfoort 12m² €285 incl. Onbepaalde tijd Beschikbaar: per direct

Stationsstraat 3811MJ Amersfoort 24m² €336 incl. Onbepaalde tijd Beschikbaar: per direct

Verdiweg 3816KT Amersfoort 22m² €379 incl. Onbepaalde tijd Beschikbaar: per direct

Winkels om de hoek, 5 min fietsen van centrum en station, op loopafstand van HU Amersfoort! Gedeelde keuken, washok met wasmachine, badkamer met groot ligbad en aparte douche en enorm dakterras!!

Gezocht: gezellige, spontane en nette huisgenoot (m/v) voor een mooie kamer op de 2e etage. Het huis is gelegen schuin tegenover het CS en op 5 min. loopafstand van het centrum. We zoeken iemand die, net als wij zelf, werkt of binnenkort afstudeert. Interesse? Stuur ons dan een e-mail met zoveel mogelijk info over jezelf. Bron: www.kamernet.nl

Het betreft 2 kamers, 1 kleiner en een grotere, totaal 21,5 m2. Gratis parkeerplaats voor de auto. Fietsenberging in de onderbouw.

De kamer heeft een eigen in/uitgang naar het dakterras, is geschilderd en er ligt een mooie vloer in. Schrijf iets leuks over jezelf en wie weet wordt je uitgenodigd op de kijkavond van 15 januari. Reageer alleen als je dan kan. Bron: www.kamernet.nl Amersfoortsestraat 3821CB Amersfoort 20m² €375 incl. Onbepaalde tijd Beschikbaar: per direct De douche, keuken en wc moeten gedeeld worden met 3 andere personen. Er is voldoende parkeergelegenheid. 5 min. fietsen naar centrum Hoevelaken. Dichtbij snelweg. Tevens is er een groot gezamelijk dakterras aanwezig. Bron: www.opkamers.nl

Een kijkje in de kamer van Elke editie van de Conventus Courant nemen we dan ook een kijkje in de kamers van de studenten van Conventus Comus. Lijkt het je leuk om jou kamer een keer te laten zien? Stuur dan even een mailtje naar courant@conventuscomus.nl Deze keer nemen wij een kijkje in de kamer van Erik Rip. Erik woont op het immers altijd gezellige spoorstraat, op nummer 3. Dit is een studentenhuis, waar Rogier Wolff en Peter van Ekeren ook wonen.

Leusderweg 3818AC Amersfoort 15m² €353 incl. Onbepaalde tijd Beschikbaar: per direct Het centraal station van Amersfoort is op loopafstand. Tevens zijn het centrum en de winkels dichtbij. De kamer heeft een eigen wastafel en is voorzien van vloerbedekking. Gedeelde voorzieningen (badkamer, keuken en toilet) met 4 andere personen. De huurprijs is inclusief het voorschot voor g/w/e, gemeentelijke belastingen en kabeltelevisie. Bron: www.kamertje.nl

Erik woont op de 1e verdieping, in een kamer van ~14m². Voor een studentenkamer is deze redelijk flink ingedeeld. Velen herkennen hem waarschijnlijk al wel, ook Erik heeft een rode slaapbank van de IKEA. Verder heeft hij in zijn kamer een lekkere grote kledingkast, een ruim bureau met computer(s), en rond door de kamer staat een ruim arsenaal aan technische spullen. Zo heeft Erik een beamer opgehangen, waardoor hij met z’n xbox 360 films kan kijken, of een spel spelen.

Een maand borg. Vlakbij winkelcentrum Euterpeplein, en bushalte. Bron: www.kamertje.nl Hogenhof Nijkerk 3861CH Amersfoort 14m² €395 incl. Onbepaalde tijd Beschikbaar: per direct Leuke kamer op de hoek van de Hogenhof op de 1e verdieping. Met eigen wastafel. Kamer volledig gerenoveerd. Met dubbeldeur kast. Voorzieningen die gedeeld worden met andere huisgenoten zijn oa. de douches, toiletten, fietsenhok, keuken, aansluiting televisie en internet Direct beschikbaar. Bron: www.opkamers.nl

Erik houdt van frutsels in zijn kamer, ook al ontkent hij dat. Bij zijn raam heeft hij om z’n kamer wat kerstiger te maken, en ligt er op zijn slaapbank een konijnenknuffel. Binnen zijn huis heeft hij samen met Peter de kelder opgeknapt, en omgedoopt tot “spoorgrot”. Hierin hebben ze een relax-ruimte gemaakt, waar de koelkast iedereen voorziet van koud bier. Ondanks dat de spoorgrot nog kort bestaat, is het nu al een succes met mooie avonden.

De spoorstraat ligt exact tussen de stadsring en het station in, en is vaak een verzamelplaats voor Fecundus leden.


My Funny Story Iedereen kent de term studieontwijkend gedrag, de een wat beter dan de ander. Ik heb volgens mij de term uitgevonden.

Er zitten geen Funnies in mijn pak hagelslag @#$%^&!

Is mijn space unit dagelijks een geordende maar grote zwijnenstal, weet ik het te presenteren keer op keer een opruimdrift op te wekken als er geleerd moet worden. Zelfs als mijn moeder net langs is geweest dan weet ik genoeg andere dingen te verzinnen om onder mijn studie uit te komen.

Mijn creatieve geest gaf ik de vrije loop en besloot een brief te schijven aan Venz. “Vorige week stond ik bij Dirk van de Broek in Amersfoort voor het schap met hagelslag te twijfelen, zou ik Venz hagelslag kopen of het goedkopere B merk? Toen ik zag dat er Funnies in het pak zaten kwam het kind in mij naar boven en was ik overtuigd, Venz!

Zo ook een paar dagen voor mijn tentamen merkenstrategie, vol moed sla ik mijn boek open en begin te lezen: Een endorser kan verschillende posities op het continuüm innemen….. Eerst even wat eten zodat mijn hersenen op gang komen. Een bruine boterham met hagelslag, dat zou het worden. Hé, horen er geen Funnies in mijn pak hagelslag te zitten? Ach boeie! afhankelijk van de merkmeerwaarde van de endorsed…..

Nu een week later ben ik op de helft van mijn pak Venz maar, ben ik nog geen enkele Funnie tegen gekomen! Vandaag vond ik dat ik na een uur spinning les echt wel een Funnie op mijn boterham verdiend had en heb dus het hele pak onderste boven gekeerd, zonder enig resultaat!

Het leek wel een hagelslagveld in mijn keukentje (maar dat ligt dan weer aan mij)! “Dus bij dezen mijn klacht! Er zitten geen Funnies in mijn pak hagelslag!” Zo dat was weer een hoop onzin bij elkaar geluld. Vol verwachting wachtte ik een reactie af en tot mijn grote verbazing was er binnen een uur al een reactie. “ Wij kunnen ons voorstellen dat u teleurgesteld bent” “Graag sturen wij u een zakje losse funnies toe” Verder een hoop gebla, bla, bla. Mijn Funnies heb ik inmiddels binnen maar mijn toets nog niet!

Nog een werk om je hagelslag weer terug te krijgen in het pak!

Wil jij ook gewoon iets kwijt over iemand in de vereniging? Heb je een kut dag gehad en móet je het aan iemand laten weten? Spui het in de “studenten spui” van de courant! Stuur je bericht naar courant@conventuscomus.nl

Liefs, Marina


In elke uitgave een leuke opdracht zoals “spot” of “passend onderschift” waar je elke editie 2 kaarten kan winnen voor een optreden/concert in poppodium de kelder. Heb jij ook een leuke foto gespot? Stuur deze dan ook naar courant@conventuscomus.nl en misschien wordt jouw ingestuurde foto wel in de spotlights gezet. Dat wil zeggen dat de foto niet allen een mooi plekje in de volgende Courant krijgt, maar ook op de site wordt gezet! De opdracht van de vorige editie luidde: spot Conventus Comus-leden in India! De winnende foto is hiernaast afgebeeld.

In de spotlights! De leukste foto van de afgelopen maand:

David, erik & erik bij de nieuwjaarsreceptie bij de gemeente samen met Ton de Kruijf (TDK)

Gert-Jan denkt dat hij een cheerleader is… Aaaah, Joep & Sarieke! Gaan ze nou wel met elkaar, of niet? Wie zal het zeggen? Zij in ieder geval niet!

Rick zag er geweldig uit! Vooral z’n Elvis-zonnebril en die ketting zien er schitterend uit. En twee glazen bier tegelijk: zo hoort ‘t!

De opdracht voor volgende week is: verzin een leuk onderschrift voor onderstaande foto

Mirjam heeft zo te zien van de M&M’s gesnoept… en aan haar blik te zien waren ze niet helemaal goed meer! Of zijn die twee glazen bier van net niet helemaal goed gevallen? Berber is in de huid gekropen van een ‘American Rich Girl’ en heeft haar persoonlijkheid ook meteen overgenomen . ‘ Talk to the hand, ‘cause de face ain’t listening!’

Mail jouw onderschrift naar courant@conventuscomus.nl.


LID WORDEN? Het is een zin die vaak geroepen wordt: “Haal zoveel mogelijk uit je studententijd, want die tijd komt nooit meer terug!”. Amersfoort groeit als studentenstad, dus ook in Amersfoort gaat deze spreuk volop op!

Wanneer je gaat studeren veranderd er veel: nieuwe stad, nieuwe opleiding, nieuwe mensen en misschien ook wel op kamers. Via ASV Conventus Comus is het erg makkelijk om snel een hoop nieuwe mensen te leren kennen en in het Amersfoortse studentenleven te rollen. Al vanaf het begin van elk collegejaar worden er veel leuke dingen georganiseerd (wekelijkse borrelavond, feesten en uitstapjes) waardoor Amersfoort voor jou als studentenstad nog veel leuker wordt!

Lijkt het je leuk om lid te worden van ASV Conventus Comus? Schrijf je dan in via het formulier op de website, kom langs op de borrelavond of kom langs het bestuurskantoor op de berkenweg(1.03) en vul daar een formulier in! Lidmaatschap kost € 39,50 per verenigingsjaar.

Af te halen bij Bestuurskantoor op de berkenweg (1.03) Bar op de berkenweg

Volgende nummer De Conventus Courant word om de maand uitgegeven door de Amersfoortse Studentenvereniging Conventus Comus. Het volgende nummer word tussen de 2e en 3e week van maart verwacht.

Colofon Hoofdredacteur: Jasper v.d Bergen internet: www.conventuscomus.nl (e-mail: courant@conventuscomus.nl ).

Contact Voor tips, informatie, ideeën, op- of aanmerkingen kan er contact opgenomen worden met courant@conventuscomus.nl

Eindredactie: Marina van Dijk Benjamin Schrijver Esther Vogel Berber Woudsma Jacky Zeilstra

Adres redactie Postcode 3818 LA, Amersfoort Bezoekadres: Berkenweg 11 Telefoon (033) 421 21 80 Fax (033) 321 21 02

Conventus Courant editie 3  

Dit is de 3e editie van de Conventus Courant, het studentenblad van de Amersfoortse Studenten Vereniging Conventus Comus.

Advertisement