Järvilakeuden kansalaisopiston ohjelma 2020-2021

Page 1

OPINTO-OHJELMA 2020–2021


Lukuvuoden aloituspäivä Kortesjärven Kitkalla (osoite Kitkantie 60, Kortesjärvi)

tiistaina 1.9.2020 klo 15–19 Opiston henkilökuntaa ja opettajia paikalla, mahdollisuus kysellä kursseista ja ilmoittautua! Työnäytöksiä, hanke-esittelyjä ja kurssimaistiaisia. Kahvipannu ja makkaragrilli kuumana koko päivän.

Tervetuloa!

Katso sivu

7

KEIKALLA MAAILMALLA NIGHTWISHIN MATKASSA Kauhava Y-kino Ke 28.10.2020 klo 18.00–20.00 Kimmo Ahola Maksuton luento Yli 30 vuotta äänentoiston ammattilaisena työskennellyt Kimmo Ahola kertoo esimerkkejä Nightwishin tuotannoista ympäri maailmaa. Millaista on äänimiehen työ maailmantähtien kiertueella? Millaisia ongelmia matkan varrella ilmeni ja miten niihin keksittiin luovia ratkaisuja pakon edessä? Luento on maksuton ja osa Kauhava-viikon ohjelmaa. Ilmoittautuminen 21.10. mennessä. Kurssinumero 1101314.


Turvallisesti uuteen lukuvuoteen Poikkeuksellisen kevään jälkeen olemme aloittamassa taas uutta lukuvuotta. Toivomme varmasti kaikki, että kokoontumisrajoituksiin ei tulisi enää tarvetta. Kun lähiopetus oli keväällä pakko keskeyttää, moni opettajistamme tarttui kuitenkin rohkeasti etäopetukseen, johon löytyikin monia uusia ja luovia mahdollisuuksia. Kiitos kokeilunhaluisten opiskelijoidemme, saimme paljon uusia kokemuksia erilaisista tavoista oppia ja kokoontua yhteen. Opetusohjelmassa onkin jo nyt valmiina tarjontaa, johon voi osallistua kotoa käsin etänä. Mikäli kokoontumisrajoituksia taas tulisi voimaan, pystymme aikaisempaa paremmin löytämään lähiopetukseen myös muita vaihtoehtoja. Keskeistä kansalaisopiston toiminnassa on kuitenkin ihmisten kasvokkainen tapaaminen lukuisissa opetuspisteissämme kouluilla, kylätaloilla ja muissa tiloissa. Lähtökohtanamme on mahdollisimman turvallinen osallistuminen. Opettajiamme ja henkilökuntaamme on ohjeistettu seuraamaan turvallisuusohjeita, jotka ovat saatavilla myös opetustiloissa käsidesin kera. Mikäli ohjeistuksiin tulee muutoksia, tiedotamme niistä mahdollisimman pian. Onkin tärkeätä, että saamme kaikilta opiskelijoilta toimivat yhteystiedot, jotta voimme tarvittaessa tiedottaa nopeastikin sähköpostitse tai tekstiviestillä. Monet asiat yhteiskunnassa ovat siirtymässä yhä enemmän verkkoon. Jotta etenkin alueemme ikäihmiset pysyisivät muutoksessa mukana, opistomme tarjoaa maksutonta opetusta tablet-laitteen käytöstä Koneella koolle -hankkeessa. Oppia on saatavilla ilmaiseksi myös älypuhelimen käytössä. Kuntoloikka-hanke kannustaa kaikkia kunnon kohennukseen. Kummastakin uudesta hankkeesta löydät tarkempia tietoja sisäsivuilta. Opetusohjelma jakautuu nyt aikaisempaa selvemmin syys-, kevät- ja kesäkauteen. Aikaisemmin syksystä kevääseen jatkuneet kurssit on jaettu kahtia ja niille myös ilmoittaudutaan erikseen. Poikkeuksena tästä ovat vain lasten taiteen perusopetus ja pitkät kudonnan kurssit. Kevääksi ja kesäksi on tulossa vielä uuttakin tarjontaa, josta tiedotamme vuodenvaihteessa. Mikäli mieleesi tulee jokin kurssi, jota toivoisit ohjelmaan, ota rohkeasti yhteyttä ja kerro toiveesi! Tehdään yhdessä turvallinen ja virkeä syksy! Leea Keto, rehtori

TURVALLINEN OPISKELU OPISTOSSA

Noudatamme viranomaisten suosituksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Seuraamme tilannetta ja päivitämme ohjeistusta tarvittaessa.

MUISTA:

Älä tule kurssille oireilevana tai kipeänä, käy tarvittaessa testissä. Pese kädet saippualla ennen kokoontumiskertaa ja sen jälkeen. Käytä kurssipaikalta löytyvää käsidesiä. Yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan. Pidä kurssilla ollessasi turvaetäisyydet 1–2 m.


2

Muista ilmoittautua!

Kaikille kursseille on pakollinen ennakkoilmoittautuminen! Ilmoittautua voit joko netin kautta tai puhelimitse. Ilmoittautuminen alkaa netissä ja toimistolla keskiviikkona 26.8. klo 9. Kotisivujen jarvilakeus.fi etusivulla on ilmoittautumislinkki ja ohjeet ilmoittautumiseen. Voit ilmoittautua myös puhelimitse toimistoon puh. 050 4711 555, 050 4700 583, 040 562 1587 tai 0400 692 908 Jos sinulla ei ole nettiyhteyttä ja puhelinlinjat ovat ruuhkaisia, voit ilmoittautua kirjastojen yleisöpäätteitä käyttäen kirjastojen aukioloaikoina. Kirjastojen henkilökunta avustaa tarvittaessa.

TOIMINTAVUOSI 2020–2021 Opiston säännöllinen opetus alkaa viikolla 37 ja syyslukukausi päättyy viikolla 48. Kevätlukukausi alkaa viikolla 2 ja päättyy viikolla 13. Opetusta järjestetään myös tämän ajan ulkopuolella ja kursseja pidetään kesälläkin. Opetusta ei pääsääntöisesti ole syys- ja talvilomien aikana (viikot 42 ja 9), ellei tästä ole erikseen sovittu.

MUISTA PERUUTTAA, JOS ET TULEKAAN! Ellet pääse kurssille, jolle olet ilmoittautunut, ilmoita aina peruutuksesta toimistoon aukioloaikoina tai hanki tilallesi toinen kurssilainen! Maksuttoman peruutuksen voit tehdä kurssin viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Mikäli perut kurssin viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, mutta ennen kurssin alkua, opisto veloittaa 50% kurssimaksusta. Jos perut kurssin sen jo alettua tai jätät tulematta kurs-

sille peruuttamatta sitä, peritään kurssimaksu kokonaan.

YLIVOIMAINEN ESTE VOI AIHEUTTAA MUUTOKSIA KURSSIIN Mikäli viranomaiset rajoittavat koronatilanteen takia lähiopetuksen antamista, opetus saatetaan toteuttaa myös etäopetuksena. Jos kurssia ei voida muuttaa etäopetukseksi tai lähiopetusta ei voida toteuttaa myöhempänä ajankohtana, kurssimaksuun voi hakea palautusta. Palautusta voi hakea, jos kurssin tunneista jää koronatilanteen takia pitämättä puolet tai enemmän. Palautuksen suuruus on 50 % maksetusta kurssimaksusta. Minimipalautus on 10 €/kurssi. Jos et osallistu korvaaville osallistumiskerroille, tämä ei ole peruste kurssimaksun palautukselle. Jotta saat kurssimaksun palautuksen, ole yhteydessä kansalaisopiston toimistoon ja toimita tarvittavat pankkiyhteystiedot palautusta varten.


3

Muista ilmoittautua! Koko lukukauden kestäväksi suunniteltu kurssi voi peruuntua 1–2 kertaa lukukauden aikana opettajan sairastumisen vuoksi niin, ettei tämän vuoksi järjestetä korvattavaa opetuskertaa. Sijainen pyritään kuitenkin löytämään, mutta aina tämä ei ole mahdollista.

VÄHIMMÄISOPISKELIJAMÄÄRÄ Opintoryhmän vähimmäisopiskelijamäärä on pääsääntöisesti seitsemän opiskelijaa yksityisopetusta lukuun ottamatta. Mikäli kurssilaisia ilmoittautuu liian vähän, kurssi perutaan. Mahdollisesta peruuntumisesta ilmoitamme sinulle joko tekstiviestillä tai puhelimitse. Muista antaa ilmoittautuessasi myös sähköpostiosoitteesi, niin opiston ilmoitukset ja tiedotteet osaavat perille.

TARVIKKEET Opintoryhmissä tarvittavat kirjat, käsityötarvikkeet ym. materiaalin kukin opiskelija kustantaa itse.

TODISTUKSET Opiskelija voi pyynnöstä saada osallistumistodistuksen opinnoistaan. Todistus maksaa 3 euroa ja lähetyskulut 2 euroa. Kahta vuotta vanhemmista todistuksista peritään 10 euroa.

VAKUUTTAMINEN Opisto ei ole vakuuttanut opiskelijoitaan. Etenkin liikunnan ja kädentaitojen opintoryhmiin osallistuvien kannattaa huolehtia vakuutusturvastaan. Poikkeuksena alle 18-vuotiaiden kurssit ja leirit, joiden osallistujat kansalaisopisto vakuuttaa.

HYVIEN OLOSUHTEIDEN TURVAAMINEN Koska opisto toimii ilmastoinniltaan vaihtelevissa tiloissa, kurssilaisten toivotaan välttävän voimakkaiden hajusteiden käyttämistä oppituntien aikana. Lasten mukaan ottaminen aikuisille tarkoitetulle kurssille ei ole suotavaa, mikäli on vaara, että lapsi voi loukata itseään (esim. lasityökurssi) tai mikäli lapsi voi olla häiriöksi muille opiskelijoille.

ARVIOINTI JA PALAUTTEEN ANTAMINEN Jokainen kuntalainen voi vaikuttaa opiston ohjelmaan. Kurssiehdotuksia tai palautetta voi lähettää opiston henkilökunnalle ja hallituksen jäsenille. Helpoiten annat palautetta ja kurssiehdotuksia nettisivullamme olevien sähköisten lomakkeiden avulla. Palaute on tärkeää opiston toiminnan kehittämisen kannalta ja otamme sitä mielellämme vastaan!

TIEDOTTAMINEN Opiston toiminnasta tiedotetaan tämän ohjelman lisäksi Komiat-lehdessä, Järviseudun Sanomissa ja Aviisissa julkaistavalla opistopalstalla, opiston kotisivulla ja Facebookissa. Opistolla on myös Instagram-, Pinterest-, Twitter-, Flickr-tilit sekä YouTube-kanava. Myös muuta tiedottamista käytetään tarpeen mukaan. Ohjelmaan tulevat muutokset ja lisäykset löytyvät opistopalstoilta ja kotisivulta. Opiston kursseista voidaan tiedottaa myös tekstiviestillä ryhmäpostituksena matkapuhelimeen. Mikäli käytät matkapuhelinta, on tästä syystä hyvä merkitä myös sen numero ilmoittautumislomakkeeseen.


4

Muista ilmoittautua!

HUOM! Julkaisemme kuukau-

sittain sähköistä AIMO-uutiskirjettä, jossa on ajankohtaista tietoa kursseista ja tapahtumista. MUISTA lisätä sähköpostiosoitteesi ilmoittautumisen yhteydessä ja SALLI TIEDOTTAMINEN!

MAKSUT

Kurssimaksu: Jokaisesta kurssista peritään erillinen kurssimaksu, jonka hinta ilmoitetaan kunkin kurssin kohdalla. Kurssimaksun voi maksaa joko nettiilmoittautumisen yhteydessä verkkopankin kautta tai se laskutetaan. Voit maksaa kurssimaksun myös toimistoon. Kurssimaksua ei palauteta opintojen keskeytyessä. Kurssimaksuun vaikuttavat opetustuntien määrä, opetustilan vuokra sekä muut seikat (esim. mahdollinen hankerahoitus).

Kulttuuri- ja liikuntasetelit:

Kurssimaksujen maksamiseen käyvät myös kulttuuri- ja liikuntasetelit Smartum ja Smartum-saldo Rj-kuntoseteli liikunta- ja kulttuurisetelit Epassi Eazybreak Huom! Opiston kurssimaksut ovat myös ulosottokelpoisia. Tarvikemaksu: Joillakin kursseilla voi olla erillisiä tarvikemaksuja, joista opettaja perii korvauksen.

kaikille kursseille koko alueella lukuun ottamatta yksityisopetusta. Opistopassin voi tilata tai ostaa toimistoista.

LIIKUNTAPASSI Liikuntapassi mahdollistaa osallistumisen opiston liikuntaryhmiin joustavasti omien aikataulujen mukaan. Liikuntapassin voi hankkia erikseen syys- ja kevätlukukaudelle. Hinta on 40 e/lukukausi. Lisätietoa liikuntapassista sivulta 12.

YSTÄVÄKORTTI Ystäväkortin avulla kehitysvammaisen henkilön ystävä/kaveri/tukihenkilö, joka mahdollistaa vammaisen osallistumisen, pääsee maksutta kurssille. Lue lisää http://www.ystavankortti.fi/ ystavankortti.html Järvilakeuden kansalaisopistossa on otettu käyttöön myöskin Kaikukortti ja Liikuntapassi. Lue lisää sivulta 12.

KAIKUKORTTI Kaikukortilla kansalaisopiston kursseille pääsee maksutta. Kaikukortti on tarkoitettu yli 16-vuotiaille ihmisille, joilla ei muuten olisi varaa osallistua kulttuuritapahtumiin tai -harrastuksiin. Kaikukorttia jakaa mm. sosiaalitoimi. Lisätietoa Kaikukortista s.12. Lukuvuonna 2020–21 Kaikukortilla voi osallistua korkeintaan kahdelle kurssille/lukukausi (kaksi kurssia syys- ja kaksi kevätkaudella).

OPISTOPASSI

OPINTOSETELITYYPPINEN VALTIONAVUSTUS

Opistopassin voit hankkia syys- ja kevätlukukaudelle erikseen. Hinta on kaikille opiskelijoille 70 euroa/lukukausi. Syksyn passi (70 €) on voimassa 1.9.–31.12.2020 ja kevään passi (70 €) 1.1.–30.4.2021. Passilla voi osallistua

Opetushallitus on myöntänyt Järvilakeuden kansalaisopistolle lukuvuodelle 2020–2021 opintosetelityyppistä valtionavustusta. Avustus on kohdennettu suorina kurssimaksujen alennuksina mm. eläkeläisten ja senioreiden lii-


5

Muista ilmoittautua! kuntakursseihin sekä erityisryhmien kursseihin. Maininta kurssimaksun alennuksesta on aina kyseisen kurssin sisältötekstissä.

TYÖTTÖMILLE ALENNUSTA Työttömälle työnhakijalle voidaan myöntää 25 euron alennus kurssimaksuihin tai opistopassin hankintaan (alennuksen määrä on korkeintaan 25 euroa eikä ylijäävää osuutta palauteta, vaikka kurssimaksu olisi alle 25 euroa). Voit saada edun opiston toimistossa, kun esität työ- ja elinkeinotoimiston todistuksen työttömyydestä. Alennuksia voidaan myöntää vain rajallinen määrä, joten ole ajoissa asialla!

AVOIMEN YLIOPISTON TENTTIMAKSUT Opistossa voi erikseen sovittaessa suorittaa myös avoimen yliopiston tenttejä. Maksu tentin valvomisesta on 45 €/ tentti.

JÄRVILAKEUDEN KANSALAISOPISTON HALLITUS Puheenjohtaja: Riika Rintakangas Sihteeri ja esittelijä: Leea Keto Jäsenet: Anna-Liisa Niemi vpj Hannu Övermark Marika Tervanen Laura Jokinen Jarmo Kumpula

TOIMISTO Järvilakeuden kansalaisopiston toimisto Loppusuora 9 62200 Kauhava Toimisto on avoinna ma–pe 8.30–15.30 Kotisivun osoite on www.jarvilakeus.fi

HENKILÖSTÖ Henkilökohtaiset sähköpostit: etunimi.sukunimi@jarvilakeus.fi Yhteinen sähköposti: opisto@jarvilakeus.fi Rehtori Leea Keto p. 050 326 3188 Toimistosihteeri Pia Viinikka p. 050 4711 555 Toimistosihteeri Riitta Tähtinen p. 050 4700 583 Kurssisuunnittelu ja tiedotus Maaria Koivula-Talkkari p. 040 562 1587 Aitio-hanke ja kurssisuunnittelu Jarmo Kumpula p. 0400 692 908 Koneella koolle -hanke Outi Riihimäki p. 050 550 0891

KONEELLA KOOLLE

Kuntoloikka-hanke Eveliina Niemi p. 050 336 0477

untoEvijärvi

Kauhava

loikka

Päätoiminen tekstiilityönopettaja Tuula Latomäki p. 050 359 7437 Päätoiminen musiikinopettaja Jari Rannanjärvi p. 0400 219 640 Tuntiopettajien yhteystietoja voi tiedustella tarvittaessa opiston toimistolta.

Lappajärvi


6

Muista ilmoittautua!

Uutuuskursseja laidasta laitaan Kokeiletko seinäkiipeilyä, Pin upia, tarinateatteria vai huollatko puheääntä tai moottoripyörää? Syksyn ohjelmassa on paljon uutuuskursseja. Kauhavan koulukeskuksen kiipeilyseinään voi ottaa tuntumaa seinäkiipeilykurssilla ja Härmä-seuran kanssa remontoidaan vanhaa käräjätaloa. Moottoripyörät huolletaan MC Club Härmän kanssa. Tukihenkilö- ja tukiperhekurssi käynnistyy. Kulttuurikaverikerho alkaa kokoontua kuukausittain ja kaikille avoin kulttuuriretki suuntautuu Tampereelle. Lapsiperheet voivat harrastaa mm. tonttusirkusta, kotisirkusta verkossa tai koko perheen treenejä. Lapsille alkaa koko vuoden kestävä kuvataidekurssi. Vauvankin kanssa pääsee jumppaan. Äänenkäyttökurssi on hyödyksi erityisesti työssään paljon puhuville

ja tarinateatterikurssilla muistot ja tarinat heräävät eloon näyttämöllä. Pin up-kurssilla opetellaan iloista asennetta ja itsensä hyväksymistä ikään tai kokoon katsomatta. Olutkurssilla tutustutaan eri maiden olutkulttuuriin. Kuosisuunnittelukurssin opettajan Leena Rissan (os. Renko) valloittavat printit ovat tuttuja monista lastenvaatteista. Lasten ja nuorten netinkäyttöön pureudutaan MLL:n kanssa yhteistyössä järjestettävällä luennolla. Ohjelmassa on luentoja myös muistisairaan kohtaamisesta, muinaismuistoista ja avaruudesta. Entä millaista on miksaajan työ eturivin artistien maailmankiertueilla? Se selviää Kimmo Aholan luennolla.

Oikeus harrastamiseen kuuluu kaikille

– ohjelmassa yhä enemmän kursseja erityisryhmille Moni erityisryhmille suunnattu kurssi pystytään toteuttamaan normaalia pienemmällä osallistumismaksulla tai jopa ilmaiseksi Opetushallituksen myöntämän opintosetelirahoituksen turvin. Lisäksi työttömät saavat alennusta kurssimaksuista ja Kaikukortilla voi maksutta osallistua kahdelle kurssille lukukauden aikana. Opintosetelikursseja järjestetään mm. eläkeläisille, kehitysvammaisille, mielenterveyskuntoutujille ja pitkäaikaistyöttömille. Kurssiyhteistyö jatkuu Kuntayhtymä Kaksineuvoisen, Ohjaamon ja etsivän nuorisotyön kanssa. Syksyn 2020 uutuutena monia kursseja järjestetään työpaja Junkissa. Myös hoivakotien taidetuokiot jatkuvat läpi lukuvuoden opintosetelirahoituksen turvin.


7

Muista ilmoittautua!

Lukuvuoden aloituspäivä Kortesjärven Kitkalla (osoite Kitkantie 60, Kortesjärvi)

tiistaina 1.9.2020 klo 15–19 Työnäytös koreja virkaten -kurssista Tuula Latomäki

Työnäytös sammalnallesta Kaisa Merkku-Huhdankoski

Tonttukurssien esittelyä Kaisa Karala

Karaokea

Jari Rannanjärvi

Kuntoloikka-hanke,

Eveliina Niemi: opastusta kuntoportaiden käyttöön, kuntovinkkejä ja mittauksia

untoEvijärvi

Kauhava

loikka

Lappajärvi

Koneella koolle -hanke, Outi Riihimäki: opastusta digilaitteiden käyttöön

KONEELLA KOOLLE

Maistiaisia Vire-Laviksesta (pohjautuu lavatanssijumppaan) tuolilla istuen ja tuolista tukea ottaen, ulkona voi käyttää omia kävelysauvoja kehon tukena. Valssi, humppa, tango, jenkka ja venyttelyt lopuksi. Non stoppina klo 15, 16 ja 17 kesto n. 25–30 min. Tarja Fagerholm

Opiston henkilökuntaa ja opettajia paikalla, mahdollisuus kysellä kursseista ja ilmoittautua! Kahvipannu ja makkaragrilli kuumana koko päivän.

Tervetuloa läheltä ja kaukaa!


8

Muista ilmoittautua!

OPISTON TOIMISTO JA OPETUSPISTEET Opiston toimisto löytyy LSK:n (ent. lentosotakoulun) kurssikeskuksen rakennuksesta katutasosta osoitteesta Loppusuora 9, Kauhava. Opetusryhmät toimivat alueen kouluilla, kylätaloilla ja muissa tiloissa. Osoitetiedot ovat nähtävillä opetusohjelman kurssitiedoissa ja sähköinen kartta löytyy kotisivulta jarvilakeus.fi/info

1

2 3 4

1. LSK Business Parkissa eli entisen Lentosotakoulun alueella on opiston opetustila Hävittäjälentolaivueen 2-hallin edustalla olevassa rakennuksessa (Laivueen opistotila). 2. Alahärmässä opistolla on tekstiilityötilat Säästökulman rakennuksessa (Härmäntie 12) ja Voltissa (Perkiömäentie 68), kuva 3. 4. Evijärvellä on kädentaitotila kunnantalon kulmauksessa, jossa taannoin sijaitsi Käsi- ja taideteollisuusyhdistyksen neuvonta-asema. Osoite Viskarinaukio 3. 5. Kortesjärven kudontatila on Carolina-keittiöiden hallin siivessä, osoite Jääkärintie 22. 6. Lappajärvellä Käsityötupa sijaitsee Liikemaeesissa osoitteessa Maneesintie 1. 7. Ylihärmän kudontatila on Kiistolassa osoitteessa Rannanjärventie 89. 8. Kurssikeskus Mutteri, Lentoasemantie, Kauhava.

5 6 7 8


9

Muista ilmoittautua!

Maahanmuuttaja, tervetuloa Kauhavalle! Järvilakeuden kansalaisopisto tuottaa Kauhavan kaupungin maahanmuuttajaneuvonnan: Jos sinulla on kysyttävää suomalaiseen yhteiskuntaan, työhön, koulutukseen, terveydenhoitoon tai ylipäätään asumiseen tai elämiseen liittyen, ota rohkeasti yhteyttä. Ohjausta on mahdollista saada suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi ja englanniksi. Opastajina on Järvilakeuden kansalaisopiston kokeneita kieltenopettajia ja maahanmuuttajaohjaajia. Ota yhteyttä, puh. +358 400 422 431 Facebook: Kauhavan Maahanmuuttajaneuvoja Sähköposti: immigrants@jarvilakeus.fi Olemme tavoitettavissa: Maanantaisin klo 15-18 Tarleena Lehtiniemi (suomi, englanti, ruotsi) Tiistaisin klo 8–10 Tarleena Lehtiniemi (suomi, englanti, ruotsi) ja klo 15–16 Laila Kaihlanen (venäjä, suomi) Keskiviikkoisin klo 14-17 Laila Kaihlanen (suomi, venäjä) Torstaisin klo 15-16 Laila Kaihlanen (venäjä, suomi) Perjantaisin klo 17-19 Laila Kaihlanen (suomi, venäjä)

ENG Welcome to live

in Kauhava!

If you have something to ask about finnish society, worklife, education, healtcare or anything about living in Finland, please don´t hesitate to contact us. Guidance to immigrants is offered in Finnish, Swedish, Russian and in English. Guides are experienced language teachers or immigrant guides of Adult Education Center on Järvilakeus. Contact us: tel. +358 400 422 431 Facebook: Kauhavan Maahanmuuttajaneuvoja E-mail: immigrants@jarvilakeus.fi

Reception times:

Mondays at 15–18 Tarleena Lehtiniemi (Finnish, English, Swedish) Tuesdays at 8–10 Tarleena Lehtiniemi (Finnish, English, Swedish) and at 15–16 Laila Kaihlanen (Finnish, Russian) Wednesdays at 14–17 Laila Kaihlanen (Finnish, Russian) Thursdays at 15–16 Laila Kaihlanen (Finnish, Russian) Fridays at 17–19 Laila Kaihlanen (Finnish, Russian)

Invandrare, välkommen till Kauhava!

SE

Välkommen att kontakta oss om du har frågor om det finska samhället eller om jobb, utbildning, vård, boende eller överhuvudtaget något som gäller livet i Finland. Du kan få info på finska, svenska, ryska eller engelska av våra erfarna språklärare eller av invandrare vid medborgarinstitutet Järvilakeus. Kontakt oss: +358 400 422 431 Facebook: Kauhavan Maahanmuuttajaneuvoja E-post: immigrants@jarvilakeus.fi Kontakttider: Måndag klo 15–18 Tarleena Lehtiniemi (finska, engelska, svenska) Tisdag klo 8–10 Tarleena Lehtiniemi (finska, engelska, svenska) Onsdag klo 15–16 Laila Kaihlanen (finska, ryska) Torsdag klo 15–18 Laila Kaihlanen (ryska, finska). Kan träffas i Ylihärmä biblioteket. Fredag klo 17–19 Laila Kaihlanen (finska, ryska)


10

Muista ilmoittautua!

Уважаемые иммигранты, добро пожаловать в город Каухава!

Если у вас есть вопросы по поводу работы, образования, здравоохранения , проживания или общественной жизни и организации общества в целом, пожалуйста, обращайтесь к нам. Мы дадим вам информацию, советы или рекомендации по интересующим вас вопросам на финском, шведский, русском или английском языках. Консультантами являются преподавателями языков Гражданского колледжа Ярвилакеус, которые имеют опыт по вопросам адаптации граждан в новом обществе. Консультации и советы Телефон: +358 400 422 431

Facebook: Kauhavan Maahanmuuttajaneuvoja Электронная почта: immigrants@ jarvilakeus.fi Мы на связи: По понедельникам с 15 до 18 Tarleena Lehtiniemi (по- фински, по-английски, по-шведски) По вторникам с klo 8-10 Tarleena Lehtiniemi (по-фински, пошведски, по-английски ) и с 15 до 16 Laila Kaihlanen ( по-фински, по-русски) По средам с 15 до 16 Laila Kaihlanen (по-фински, по-русски) По четвергам с 15 до 18 Laila Kaihlanen (по-фински, по-русски) можно встретиться в библиотеке в Ylihärmä По пятницам с 17 до 19 Laila Kaihlanen (по-фински, по-русски)

Kaneli Kukko Seuraa Kaneli Kukkoa

Facebookissa! Suomen oppiminen sujuu mukavasti, kun samalla voi seurata kukon, kanojen ja muiden kotieläinten hauskoja edesottamuksia. Sivu on luotu Järvilakeuden kansalaisopiston suomen opetuksen tueksi. Learn Finnish with Kaneli Kukko on Facebook!

Käy tykkäämässä ja seuraa Järvilakeuden kansalaisopistoa somessa: Facebook, Instagram, YouTube, Pinterest... Tilaa AIMO-uutiskirje kotisivulta jarvilakeus.fi


11

Muista ilmoittautua!

KIELIKAHVILA Kielikahvilassa opitaan perustietoa Suomesta, suomalaisista, suomalaisesta yhteiskunnasta sekä Suomessa elämisestä ja arjen asioinnista. Kokoontumisissa annetaaan joka kerta pieni oppimistehtävä, jonka kurssilaiset suorittavat tapaamisten välillä. Kielikahvilassa opitaan myös sosiaalisen median käyttöä ja hyödynnetään somen mahdollisuuksia yhteydenpidon ja oppimisen tukena. Kielikahvilan jälkeen tai sen aikana voi osallistua myös kansalaisopiston Suomen kielen opetukseen. Kielikahvilan toteuttaa Oppia ja osallisuutta -hanke, jonka Opetushallitus rahoittaa. At the language café you will learn basic information about Finland and it’s society, about living in Finland and everyday life. Every meeting we give also a small learning task that course participants complete between meetings. You learn how to use social media and how it can support your learning process. The language café supports your language learning and fluent conversation in Finnish. After or during the language café, you can also participate in the Finnish language courses in Järvilakeuden kansalaisopisto. Language café activities are carried out with project funding from the Finnish National Board of Education. Welcome to speak Finnish! Join in by email: tarleena.lehtiniemi@jarvilakeus.fi or www.jarvilakeus.fi

1201600 KIELIKAHVILA / LANGUAGE CAFÉ

Ylihärmä, Perhekahvila Kupponen Ti 13.00–14.30 8.9.2020–27.4.2021 Tarleena Lehtiniemi Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 31.8. mennessä.

1201301 KIELIKAHVILA / LANGUAGE CAFÉ

Kauhava, LSK Business Park, Kurssiosasto Ti 15.00–16.30 8.9.2020–27.4.2021 Tarleena Lehtiniemi Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 31.8. mennessä.

1201900 KIELIKAHVILA INTERNETISSÄ/LANGUAGE CAFÉ ONLINE Verkossa torstaisin / Thursdays klo / at 18.00–19.30 3.9.2020–29.4.2021 Tarleena Lehtiniemi Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 27.8. mennessä

HUOM! Katso suomen kielen kurssit s. 106. Finnish language courses page 106.


Muista ilmoittautua! TA UN P

SI AS

LIIKUNTAPASSI

LIIK

12

Järvilakeuden kansalaisopistossa on otettu käyttöön liikuntapassi. Liikuntapassilla on mahdollista osallistua opiston liikuntaryhmiin joustavasti omien aikataulujen mukaan. Liikuntapassi palvelee erityisesti vuorotyötä tekeviä ja mahdollistaa liikuntaharrastuksen, vaikka sitoutuminen tiettyyn viikonpäivään ja kellonaikaan olisi hankalaa. Liikuntapassi sopii myös henkilölle, joka haluaa osallistua useampaan liikuntaryhmään. Voit osallistua kursseille niin usein kuin omaan jaksamiseesi ja aikatauluihisi sopii. Liikuntapassin voi hankkia erikseen syys- ja kevätlukukaudelle. Hinta on 40 €/lukukausi. Syksyn passi on voimassa 1.9.–31.12.2020 ja kevään 1.1.– 30.4.2021. Huomaathan, että ihan kaikki opiston liikuntaryhmät eivät ole Liikuntapassin piirissä. Liikuntapassikurssit tunnistat yllä olevasta merkistä.

Näin liikuntapassi toimii: 1. Ilmoittaudu kaikille liikuntapassikursseille, joihin haluat osallistua. 2. Maksuvaiheessa valitse lasku ja kirjoita lisätietokohtaan ”Liikuntapassi”. 3. Nauti liikunnan ilosta

KAIKUKORTTI MAHDOLLISTAA HARRASTUKSEN Valtakunnallinen Kaikukortti-toiminta polkaistiin Evijärven, Kauhavan ja Lappajärven alueella käyntiin keväällä 2019. Aloite Kaikukorttitoimintaan lähti Kuntayhtymä Kaksineuvoiselta ja käytännön järjestelyissä ovat mukana alueen kuntien kulttuuritoimet. Kaikukortti on tarkoitettu yli 16-vuotiaille ihmisille, joilla ei ilman Kaikukorttia olisi varaa osallistua kulttuuri-tapahtumiin tai -harrastuksiin. Kaikukortilla voi osallistua maksutta kahdelle kurssille tai tapahtumaan lukukauden aikana.

Näin osallistut Kaikukortilla kansalaisopiston kursseille: 1. Sinun on oltava jonkin Kaikukorttia myöntävän tahon asiakas (esim. Kuntayhtymä Kaksineuvoisen tai Järvi-Pohjanmaan perusturvan sosiaalityö, seurakunnan diakoniatyö, etsivä nuorisotyö). Kaikukortin myöntää ko. tahon työntekijä, joka tuntee asiakkaansa tilanteen. 2. Ilmoittaudu kursseille normaalisti netissä (kirjoita lisätietoja-kohtaan ”kaikukortti”), puhelimitse tai opiston toimistolla. 3. Käy näyttämässä Kaikukorttia opiston toimistolla. Ota mukaan henkilöllisyystodistus. 4. Kaikukortin käyttö on luottamuksellista eikä tieto välity esim. kurssin opettajalle tai muille kurssilaisille. 5. Tervetuloa Järvilakeuden kansalaisopiston kursseille!


Muista ilmoittautua!

13

LUENNOT MITEN KOHDATA MUISTISAIRAS IHMINEN?

Maksuttomat luennot: Evijärvi la 5.9., Lappajärvi la 19.9. ja Kauhava la 3.10. Katso lisätiedot sivulta 119.

1301310 KARJALANKANNAKSEN TAISTELUT v. 1944

Kauhava Yrittäjäopisto, pieni auditorio 9.9.–4.11.2020, kolmena keskiviikkona klo 18.00–20.00. Maksuton kurssi. Eero Paavolan audiovisuaalinen esitys Kannaksen läpimurtotaisteluista 1944 kesällä. Ilmoittautuminen 2.9. mennessä. Katso lisätietoa sivulta 113.

9999300 PÄÄMÄÄRÄNÄ KUU

Kauhava Y-kino torstaina 24.9.2020 klo 18.00–20.00. Maksuton luento Viikolla 39 vietetään 10. kertaa kansainvälistä International Observe the Moon Night -tapahtumaa. Kraatteritutkija ja geologi FT Teemu Öhman luennoi ja näyttää myös kauhavalaisia otoksia Kuusta. Ilmoittautuminen 17.9. mennessä. Katso lisätiedot sivulta 125.

1301100 MUINAISJÄÄNNÖSRETKI ALAHÄRMÄSSÄ

Keskiviikkona 10.10.2020 klo 12.00–17.00. Maksuton päiväretki. Arkeologi, erä- ja luonto-opas Jukka Palmin johdolla kierrellään entisen kunnan alueella monipuolisilla muinaisjäännöskohteilla. Mukaan mahtuu kohteita kivikaudelta historialliselle ajalle asti. Yhteistyössä Härmä-seura. Ilmoittautuminen 3.10. mennessä. Katso lisätiedot sivulta 113

1101314 KEIKALLA MAAILMALLA NIGHTWISHIN MATKASSA

Kauhava Y-kino keskiviikkona 28.10.2020 klo 18.00–20.00 Yli 30 vuotta äänentoiston ammattilaisena työskennellyt Kimmo Ahola kertoo esimerkkejä Nightwishin tuotannoista ympäri maailmaa. Millaista on äänimiehen työ maailmantähtien kiertueella? Luento on maksuton ja osa Kauhava-viikon ohjelmaa. Ilmoittautuminen 21.10. mennessä.

3401300 MEDIAKASVATUS JA VANHEMMUUS DIGIAJASSA -LUENTO

Kauhava Y-kino lauantaina 7.11.2020 klo 14.00–15.30 Vanhemmille ja ammattikasvattajille suunnattu maksuton tilaisuus, jossa Maiju Raitanen kertoo ajankohtaista tietoa lasten ja nuorten median käytöstä ja sen vaikutuksista. Ilmoittautuminen 31.10. mennessä. Katso lisätiedot sivulta 115.

1103900 TAIDE TUTUKSI – TAIDEHISTORIAN LUENTOSARJA, OSA 1

Verkossa 13.1.–5.5.2021 keskiviikkoisin 18.00–19.45 Marjo Kamilan maksuton luentosarja sisältää länsimaisen kuvataiteen ja arkkitehtuurin historiaa sekä jossain määrin myös pukeutumisen historiaa antiikin Kreikasta 1800-luvun loppuun saakka. Kokoonnutaan joka toinen viikko. Ilmoittautuminen 7.1. mennessä. Katso lisätietoa sivulta 89.


14

Muista ilmoittautua!

AHTI AIJJOOS KYLILLE!

Arjen Hallintaa, Tietoa ja Iloa Yhteistyössä Järvilakeuden kansalaisopisto, Aijjoos-toiminta ja Aisaparin Kylille-hanke. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Digiopastusta klinikkatyyliin, seuraa ilmoittelua. Aivoterveyden ylläpito ja muistisairauksien ehkäisy

perjantaina 30.10. klo 12–14 Härmänkylän nuorisoseura Onnelanranta 2, Alahärmä. Luennoitsijana Jenni Kulmala, TtT, gerontologian ja kansanterveyden dosentti. Kahvitarjoilu klo 12–12.30 ja luento sekä keskustelua klo 12.30–14. Kysy tarvittaessa yhteiskuljetusta ke 21.10. mennessä Evijärven, Lappajärven ja Kauhavan alueilta (5 €). Lisätietoja p. 583 7540. Aijjoos-toiminta. – 044 Arjen Hallintaa, Tietoa ja Iloa

AHTI

AHTI-hankkeella punotaan osaamisen verkosto,

johon jokainen voi tarttua. Kyläkahviloita yhteistyössä Kylille-hankkeen kanssa, seuraa ilmoittelua. Tule mukaan! Järvilakeuden kansalaisopisto järjestää kevätkaudella 2019 yhteistyössä Aisaparin

DIGIKAHVILOITA,

joihin kansalaisopisto tuo opetuksen. Kahviloissa annetaan opastusta ja neuvontaa Miten kohdata muistisairas ihminen? tietotekniikan perusteisiin ja arjen sovelluksiin esim. Kylille-hankkeen ja Aijjoos-toiminnan kanssa

ajanvarauksissa, pankkiasioinnissa ym. osallistujien toiveiden Maksuttomalla luennolla muistihoitaja ja TunteVa-kouluttaja Outimukaisesti. Riihimäki kertoo Kahviloissa voi käyttää sekä asiakkaiden omia laitteita (esim. älypuhelimet ja tabletit) että “liikkuvaa luokkaa” – eli opiston vuokraamia kannettavia tietokoneita. lämpimästä tavasta toimia muistisairaan kanssa. Tervetuloa muistisairaan omaiset, ammattihenkilöstöOpetus ja kaikkion asiasta kiinnostuneet. MAKSUTONTA ja digikahviloissa Evijärvi la 5.9., Lappajärvi la on 19.9. ja Kauhava 3.10. Katso sivu 118. tarjolla myöslakahvia ja yhdessäoloa!

Saa olla kivaa! Mato Valtonen ja Tom Pöysti Härmän kylpylässä tiistaina To 24.1. klo 14–15.30 Kauhava Hiljattain eläköityneiden kahvila Aijjoos-toimisto, Kauppatie 133 F 51. Ti 5.2. klo 13–14.30 Kauhava Helmirannassa Kauhavan pelikerho, Helminkuja 3, Kauhava. Ke 6.2. klo 12–14 Evijärvi Särkikylän kylätalo, Haapakankaantie 1, Särkilä. To 7.2. klo 12–14 Lappajärvi Itäkylän nuorisoseura, Luomalantie 17, Lappajärvi. Pe 8.2. klo 12–14 Alahärmä Lakeuden sammutinpalvelun toimitilat, Knuuttilanraitti 277, Voltti. Ma 11.2. klo 12–14 Kortesjärvi Harjula-koti, Lepolantie 4, Kortesjärvi. Ti 12.2. klo 12–14 Evijärvi Vasikka-ahon Sopula, Vasikka-ahontie 70, Evijärvi. Ke 13.2. klo 13–14.30 Kauhava Kirkonkylän kerho Aijjoos-toimistolla, Kauppatie 133 F 51, Kauhava. Pe 15.2. klo 12–13.30 Kauhava Alakylän kyläareena, Vanha Lapuantie 22 (Pernaan koulun vieressä) Ma 18.2. klo 13–15 Kortesjärvi Pirttisen nuorisoseuran kahvio, Pirttisentie 311, Kortesjärvi. Ke 20.2. klo 11–12.30 Kauhava Lummukan kylätalo, Lummukantie, Huhmarkoski. Ke 20.2. klo 13–15 Kauhava Pelkkikankaan kylätalo, Pelkkikankaantie 944, Huhmarkoski. To 21.2. klo 13–15 Kauhava – miesten kerho Helmiranta, Helminkuja 3, Kauhava. Pe 22.2. klo 12–14 Alahärmä palvelutoimisto, valtuustosali, Härmäntie 18, Alahärmä. Ma 4.3. klo 13–15 Lappajärvi Maijala, Kivikouluntie 3, Lappajärvi. Ti 19.3. klo 13–15 Ylihärmä palvelukeskus, Leinosentie 15, Ylihärmä.

8.12. Osallistumismaksu 5 €, ilmoittautuminen 25.11. mennessä Katso s. 101.

Tehdään itse kangasmaskeja

Ommellaan kangasmaskeja tekstiilityönopettaja Tuula Latomäen johdolla. Ilmoittautuneille lähetetään tarvikelista. Ilmoittautuminen 28.8. mennessä. Maksuttomia kursseja. Katso kurssipaikat ja ajankohdat sivu 95. Epäiletkö tulleesi huijatuksi verkossa? Oletko huolissasi läheisesi puolesta? Katso lisätietoa

Digikahvilat toteutetaan Aijjoos-kerhojen yhteydessä ja tilaisuuksiin

huijausinfo.fi. Muistajotka myös yle.fi/digitreenit on vapaa pääsy kaikilla, tahtovat päästä jyvälle tietotekniikasta

AHTI – Arjen Hallintaa, Tietoa ja Iloa AHTI-hankkeella punotaan osaamisen verkosto, johon jokainen voi tarttua.

Tule mukaan!

Järvilakeuden kansalaisopisto järjestää kevätkaudella 2019 yhteistyössä Aisaparin

DIGIKAHVILOITA

, Kylille-hankkeen ja Aijjoos-toiminnan kanssa joihin kansalaisopisto tuo opetuksen. Kahviloissa annetaan opastusta ja neuvontaa tietotekniikan perusteisiin ja arjen sovelluksiin esim. ajanvarauksissa, pankkiasioinnissa ym. osallistujien toiveiden mukaisesti. Kahviloissa voi käyttää sekä asiakkaiden omia laitteita (esim. älypuhelimet ja

ja oppia käyttämään laitteita MAHDOLLISIMMAN HELPOLLA TAVALLA. AISAPARI


15

Muista ilmoittautua!

Digimummot ja virtuaalivaarit

kokoontuvat verkossa!

KONEELLA KOOLLE

Haluaisitko soittaa näköpuhelun lapsenlapselle? Tahtoisitko turista tuttujen kanssa silloinkin, kun rajoitteiden tai muiden syiden takia ei päästä kokoontumaan paikan päälle? KONEELLA KOOLLE -hanke kutsuu ikäihmisiä sähköisten yhteyksien pariin. Opetamme kädestä pitäen, kuinka käynnistät laitteen ja otat yhteyttä maailmalle. Perustamme myös keskusteluryhmiä, joissa sähköistä kanssakäymistä harjoitellaan yhdessä oppien samalla kun keskustellaan kaikkia kiinnostavista aiheista (esim. ruoka, perinteet, päivän uutiset). Ellei sinulla vielä ole omia laitteita, saat kansalaisopistolta veloituksetta lainaksi tablettitietokoneen.

Ohjaajana toimii Outi Riihimäki, joka huolehtii siitä, että neuvonta on helppoa jokaiselle. Vanhustyön ammattilaisena hän varautuu myös tarvittavin suojaimin ja takaa, että kohtaamiset ovat turvallisia.

Ota rohkeasti yhteyttä puh. 050 550 0891 tai outi.riihimaki@jarvilakeus.fi


16

Muista ilmoittautua! Van viikkhusteno 20 20

”Onni on vanheta”

Vanhustenviikon merkeissä on torstaina Tule mukaan -tapahtumaan

8.10.

”Onni on osata”

Kauhavan pääkirjastoon (Kauppatie 88, Kauhava) klo

12–14

Koneella koolle -hankkeen pikaopastusta tablet-tietokoneisiin Mäkisen Jaakko paikalla esittelemässä omaa osaamistaan. Aijjoos-toiminnan työpaja ja esittelyä Kylille-hankkeen Turvallinen koti -työpaja. Kuntoloikka-hanke antaa virikkeitä liikuntaan. Järvilakeuden kansalaisopiston esittelyä.

Kahvitarjoilu Tervetuloa!

ÄLYTÖN ÄLYPUHELIN? Älypuhelimen peruskäytön opastusta hiljattain puhelimen hankkineille. Kokoonnutaan 3 x 1,5 h. Kurssi on osa Opetushallituksen rahoittamaa AHTI-hanketta (arjen osallisuutta, tietoa ja iloa). Ohjaajana Outi Riihimäki.

3401100 ÄLYTÖN ÄLYPUHELIN?

3401400 ÄLYTÖN ÄLYPUHELIN?

3401200 ÄLYTÖN ÄLYPUHELIN?

3401502 ÄLYTÖN ÄLYPUHELIN?

Alahärmä kirjasto Ma 10.00–11.30 23.11., 30.11. ja 7.12.2020 Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 16.11. mennessä.

Kirjasto Kortesjärvi Ma 13.00–14.30 23.11., 30.11. ja 7.12.2020 Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 16.11. mennessä.

Evijärvi Kirjasto Ma 15.00–16.30 23.11., 30.11. ja 7.12. 2020 Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 16.11. mennessä.

Lappajärven kirjasto Ke 17.00–18.30 16.9., 30.9. ja 7.10.2020 Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 9.9. mennessä.

3401304 ÄLYTÖN ÄLYPUHELIN?

3401600 ÄLYTÖN ÄLYPUHELIN?

Kauhava kirjasto Ke 9.30–11.00 2.9., 9.9. ja 23.9.2020 Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 26.8. mennessä.

Ylihärmä kirjasto Ke 9.00–10.30 7.10., 21.10. ja 4.11.2020 Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 30.9. mennessä.


17

Muista ilmoittautua!

Kuntoloikka kannustaa kaikkia! Järvilakeuden kansalaisopistossa alkaa Leader Aisaparin rahoittama Kuntoloikkahanke. Hanke kehittää liikuttamisen keinoja virtuaalisuutta hyödyntäen ja luo uudenlaisia malleja eri toimijoiden välille kansalaisopiston alueella. Tarkoituksena on kehittää yhteistyötä ja poistaa päällekkäisyyksiä. Päätavoitteena on edistää kansalaisopiston alueen asukkaiden fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia kehittämällä liikunnan palveluita ja niiden tavoitettavuutta. Hankkeella halutaan tavoittaa myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät muuten liiku tarpeeksi. Tavoitteena on motivoida heitä liikkumaan ja auttaa heitä löytämään liikunnan ilo. Yhteistyön lisäksi on tärkeää palvelujen kehittäminen ja niistä tiedottaminen sekä hankealueen asukkaiden toiveet ja tarpeet, joita kartoitetaan erilaisilla kyselyillä ja haastatteluilla. Hankkeessa tullaan testaamaan virtuaalisen ohjaamisen mahdollisuuksia esimerkiksi ensi keväänä käynnistyvissä testiryhmissä. Myös liikuntaneuvontaa, kuntotestausta, vertais- ja tasoryhmiä sekä erilaisia tapahtumia on hankkeen myötä luvassa. Hanketta vetää Eveliina Niemi. Ota yhteyttä puhelimitse 050 336 0477 tai sähköpostilla eveliina.niemi@jarvilakeus.fi

KUNTOLOIKAN TESTIRYHMÄT Keväällä käynnistetään Kuntoloikka-hankkeen myötä testiryhmiä, joihin tullaan tarvitsemaan osallistujia ja vapaaehtoisia mukaan. Tarkoituksena on testata virtuaalisen ohjaamisen mahdollisuuksia liikuntakursseilla. Kursseja pidetään samaan aikaan kolmella eri kylätalolla ympäri Kuntoloikan hankealuetta. Ohjaaja kiertää kursseilla eri paikoissa vuoroviikoin ja muihin kylätaloihin treeni lähetetään virtuaalisesti. Vapaaehtoisia tarvitaan käyttämään laitteistoa ja avaamaan ovet kylätaloille sekä osallistujia treenaamaan. Lisää tietoa kursseista ja niiden ajankohdista tulossa syksyn aikana. Kannattaa seurailla ilmoittelua! Ilmaista treeniä luvassa ja mahdollisuus päästä testaamaan jotain, mitä ei ole ennen kokeiltu.


18

Muista ilmoittautua!

Kuusi kylien kuntoloikkaa

EVIJÄRVI

Alahärmä Kortesjärvi Ylihärmä

LAPPAJÄRVI

KAUHAVA

Alahärmän kylät tiistaina 6.10. klo 18–20 Alahärmän kotiseututalo Knuuttilanraitti 305, Voltti Evijärven kylät tiistaina 20.10. klo 18–20 Kivijärvenkylän nuorisoseura, Lepistönmäentie 19, Evijärvi Kauhavan kylät tiistaina 27.10. klo 18–20 Kauhava, Alakylän kyläareena, Vanha Lapuantie 22, Pernaa Kortesjärven kylät tiistaina 3.11. klo 18–20 Kotesjärven nuorisoseura, Kukkolantie, Kortesjärvi Lappajärven kylät tiistaina 17.11. klo 18–20 Taavintupa, Nykäläntie 118, Lappajärvi Ylihärmän kylät tiistaina 24.11. klo 18–20 Kylätalo Tempaus, Tempauksentie 10, Ylihärmä

Kyläillasta kuntovinkkejä ja potkua liikuntaan, turvallisuustietoa, aivojumppaa ja muuta mukavaa tekemistä, myös lapsille! Lisäksi kyläilloissa otetaan kylistä mittaa kolmen lajin leikkimielisessä kisassa. Varmista että Sinunkin kyläsi on edustettuna ja tule mukaan! Ellet pääse oman pitäjäsi iltaan, voit osallistua mihin tahansa yllä luetelluista kyläilloista – tai vaikka kaikkiin. Osallistumiset kirjataan oman kyläsi hyväksi ja kierroksen lopuksi palkitaan parhaiten menestynyt KUNNON KYLÄ! untoKauhava

Evijärvi

loikka

Lappajärvi

AISAPARI

Kylille

KONEELLA KOOLLE


19

Muista ilmoittautua!

Liikunta KOKO PERHEEN TREENI Koko perheen treeni, jossa on mukavaa lapsilla ja aikuisilla. Harjoitukset tehdään niin, että vanhemmille tulee hiki ja myös lapset saavat liikunnallisen kokemuksen. Koko perhe on tervetullut kurssille ja jokaiselle löytyy varmasti sopivan tasoiset harjoitteet. Mukaan sisäliikuntavaatteet ja juomapullot.

8301539 KOKO PERHEEN TREENI

Lappajärvi kunnan paini/judosali To 17.30–18.15 10.9.–1.10.2020 Eveliina Niemi Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301286 KOKO PERHEEN TREENI

Evijärven Kirkonkylän koulu To 17.15–18.00 12.11.–3.12.2020 Eveliina Niemi Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 5.11. mennessä.

8301319 KOKO PERHEEN TREENI

Kauhava Yrittäjäopiston liikuntasali To 17.00–17.45 8.10.–5.11.2020 Eveliina Niemi Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 1.10. mennessä.

KOKO PERHEEN TREENEILLE TULOSSA JATKOA MYÖS KEVÄTKAUDELLE!

LIIKKUVUUTTA LISÄÄMÄÄN! Kurssilla tehdään liikkuvuutta kehittäviä harjoituksia ja annetaan hyvät eväät omatoimiseen liikkuvuuden ylläpitoon ja kehittämiseen. Harjoitukset kehittävät myös tasapainoa ja koordinaatiota. Mukaan juomapullo ja jumppamatto.

LIIK

Evijärven Kirkonkylän koulu To 19.00–20.00 TA UN P 21.1., 4.2. ja 18.2. Eveliina Niemi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 14.1. mennessä.

Seuraa tiedotusta kotisivulta www.jarvilakeus.fi ja Järvilakeuden kansalaisopiston facebookista

SI AS

SI AS

Lappajärvi kunnan paini/judosali La 9.00–10.00 TA UN P 12.9. ja 26.9.2020 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

8301299 LIIKKUVUUTTA LISÄÄMÄÄN!

LIIK

8301579 LIIKKUVUUTTA LISÄÄMÄÄN!


20

Muista ilmoittautua!

PORRASTREENIT TUTUIKSI Käydään läpi monipuolisesti erilaisia harjoituksia, joita portaissa on mahdollista tehdä. Kurssi sopii niin urheilijoille kuin tavallisille kuntoilijoillekin, jotka ovat kiinnostuneet porrastreenistä. Kurssilta saat hyvät eväät omatoimiseen porrastreeniin. Mukaan lenkkarit, juomapullo ja säänmukainen vaatetus.

8301282 PORRASTREENIT TUTUIKSI

Evijärvi kuntoportaat La 10.30–11.30 12.9. ja 26.9.2020 Eveliina Niemi Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

8301283 PORRASTREENIT TUTUIKSI

Evijärvi kuntoportaat La 10.30–11.30 24.4. ja 8.5.2021 Eveliina Niemi Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 16.4. mennessä.

ÄIDIN JUMPPA VAUVAN KANSSA Tule kohottamaan kuntoa vauvan kanssa jumpaten! Löydät samalla vertaistukea vauva-arkeen. Tehdään erilaisia lihaskuntoliikkeitä sekä huolellinen lämmittely. Jumpassa huomioidaan äitien palautuminen synnytyksestä ja annetaan vaihtoehtoja, joista jokainen voi valita itselleen sopivan. Mukaan voi tulla vauvan ollessa vähintään kolmen kuukauden ikäinen. Myös perheen vanhemmat lapset ovat tervetulleita, mikäli viihtyvät jumpassa. Mukaan juomapullo, jumppa-alusta sekä halutessaan vauvalle viltti/alusta. Neljän kokoontumiskerran lyhytkursseja.

LIIK

8301538 ÄIDIN JUMPPA VAUVAN KANSSA

LIIK

SI AS

Lappajärvi kunnan paini/judosali To 10.00–10.45 TA UN P 12.11.–3.12.2020 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 5.11. mennessä.

Kauhava Ruotsalan monitoimihalli TA UN P To 9.30–10.15 10.9.–1.10.2020 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 3.9. mennessä. SI AS

SI AS

Evijärvi Jokikylän kylätalo TA UN P To 10.00–10.45 8.10.–5.11.2020 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 1.10. mennessä.

8301317 ÄIDIN JUMPPA VAUVAN KANSSA LIIK

8301285 ÄIDIN JUMPPA VAUVAN KANSSA

VAUVAJUMPALLE TULOSSA JATKOA MYÖS KEVÄTKAUDELLE!


21

Muista ilmoittautua!

TUTUSTU VIRE-LAVIKSEEN Vire-Lavis on helppo, hauska ja virkistävä sovellettu liikuntamuoto tuolilla istuen ja /tai tuolia apuna käyttäen (keventää nivel-ja sydänrasitusta). Pohjautuu tuttuihin lavatanssimusiikkiin; valssi, humppa, tango ym. Lopussa venytykset. Mukaan sisäkengät, rento asu, juomapullo.

8301410 TUTUSTU VIRELAVIKSEEN

Tupasvilla, Kortesjärvi Ma 14.45–15.30 7.9.2020 Tarja Fagerholm Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

8301612 TUTUSTU VIRELAVIKSEEN

Alahärmä, Härmän palvelukeskus To 11.00–11.45 10.9.2020 Tarja Fagerholm Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.

8301302 VIRE-LAVIS

Kauhava Kuntokeskus Korjaamo Ma 13.15–14.00 7.9.–23.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 20,00 € Helppo, hauska ja virkistävä sovellettu liikuntamuoto tuolilla istuen ja /tai tuolia apuna käyttäen (keventää nivelja sydänrasitusta). Pohjautuu tuttuihin lavatanssimusiikkiin; valssi, humppa, tango ym. Lopussa venytykset. Mukaan sisäkengät, rento asu, juomapullo. Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Maksuksi käyvät myös KULTTUURI- JA LIIKUNTASETELIT sekä TYKYONLINE älysetelit! Maksa seteleillä heti kurssin alkaessa, jotta voimme hyvittää hinnan laskutuksessa!

OHJATTU KUNTOSALI Kuntosaliharjoittelua laitteilla ja vapailla painoilla. Kurssi sopii kaikenikäisille, sillä jokainen harjoittelee omalla teholla. Mukana myös kahvakuulaharjoittelua ja kehonpainoharjoittelua.

8301510 OHJATTU KUNTOSALI

Lappajärvi Itäkylän kuntosali Ke 17.20–18.20 9.9.–25.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 18,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301511 OHJATTU KUNTOSALI

Lappajärvi Itäkylän kuntosali Ke 17.20–18.20 13.1.–31.3.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 18,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.


22

Muista ilmoittautua!

NAISTEN JUMPPA Helppoa lihaskuntojumppaa koko keholle, sopii jokaiselle, kaikenkuntoisille ja -ikäisille. Liikkeet tehdään pääasiassa oman kehon painolla, ei hyppyjä eikä vaikeita askelkuvioita. Tunnit kohdennetaan ryhmän toiveita kuunnellen, toiveiden mukaan eri välineitä hyödyntäen. Sopiva vaikeustaso löytyy jokaiselle.

8301120 NAISTEN JUMPPA

8301121 NAISTEN JUMPPA

LIIK

LIIK

Alahärmä Ekolan kyläseuran kokoustilat TA UN P Ti 19.00–20.00 12.1.–30.3.2021 Lea Pellonpää Kurssimaksu: 13,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

SI AS

SI AS

Alahärmä Ekolan kyläseuran kokoustilat TA UN P Ti 19.00–20.00 8.9.–24.11.2020 Lea Pellonpää Kurssimaksu: 13,50 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

LIIK

8301127 NAISTEN LIIKUNTA

LIIK

8301126 NAISTEN LIIKUNTA

SI AS

Alahärmä Perkiömäen kylätalo TA Ma 19.00–20.00 UN P 11.1.–29.3.2021 Lea Pellonpää Kurssimaksu: 13,50 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

SI AS

Alahärmä Perkiömäen kylätalo TA Ma 19.00–20.00 UN P 7.9.–23.11.2020 Lea Pellonpää Kurssimaksu: 13,50 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

NAISTEN LIHASKUNTOJUMPPA Tehokasta lihaskuntojumppaa koko keholle. Sopii jokaiselle, säädetään liikkeet sopiviksi. Ei hyppyjä eikä vaikeita askelkuvioita. Tunnit kohdennetaan ryhmän toiveita kuunnellen, toiveiden mukaan eri välineitä hyödyntäen.

LIIK

Alahärmä Voltin koulu TA Ma 17.30–18.30 UN P 11.1.–29.3.2021 Lea Pellonpää Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

SI AS

SI AS

Alahärmä Voltin koulu TA Ma 17.30–18.30 UN P 7.9.–23.11.2020 Lea Pellonpää Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

8301141 NAISTEN LIHASKUNTOJUMPPA LIIK

8301140 NAISTEN LIHASKUNTOJUMPPA

Muista lisätä ilmoittautuessasi myös sähköpostiosoitteesi, niin vahvistus kurssipaikasta ja opiston tiedotus osaavat perille!


23

Muista ilmoittautua!

NAISTEN OHJATTU KUNTOHARJOITTELU Monipuolista kunnonkohotusta oman kehon painolla sekä eri välineitä ja kuntosalilaitteita käyttäen. Kurssilla harjoitellaan tutuilla hyviksi havaituilla liikkeillä sekä tutustutaan myös ajan trendeihin. Soveltuu kaiken ikäisille ja kuntoisille, koska harjoitteet tehdään ohjatusti oman kuntotason mukaan. Lisäksi alennettu salimaksu 3€/kerta, salimaksun voi suorittaa myös liikuntaseteleillä.

8301107 NAISTEN OHJATTU KUNTOHARJOITTELU

Alahärmä, Fysioterapia Härmän Kuntokeidas, ryhmäliikunta Ke 15.30–16.30 9.9.–25.11.2020 Jaakko Heikkilä Kurssimaksu: 52,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301108 NAISTEN OHJATTU KUNTOHARJOITTELU

Alahärmä, Fysioterapia Härmän Kuntokeidas, ryhmäliikunta Ke 15.30–16.30 13.1.–31.3.2021 Jaakko Heikkilä Kurssimaksu: 52,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

KUNTOHARJOITTELUA NAISILLE, PÄIVÄRYHMÄ Alkulämmittelyt, lihaskuntoharjoittelua sekä loppuverryttelynä liikkuvuus-, venyttely- ja rentousharjoituksia.

LIIK

Lappajärvi kunnan kuntosali (Jamin tilat) TA UN P Ke 11.15–12.45 13.1.–31.3.2021 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 17,50 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä. SI AS

SI AS

Lappajärvi kunnan kuntosali (Jamin tilat) TA UN P Ke 11.15–12.45 9.9.–25.11.2020 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 17,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301522 KUNTOHARJOITTELUA NAISILLE, PÄIVÄRYHMÄ LIIK

8301521 KUNTOHARJOITTELUA NAISILLE, PÄIVÄRYHMÄ

LADY-JUMPPA Koko kropan trimmausta venyttelyitä unohtamatta. Sopii kaikenkuntoisille naisille.

8301118 LADY-JUMPPA

Alahärmä, FysioSillanpää Ke 18.00–19.00 9.9.–25.11.2020 Elisa Heimonen Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301119 LADY-JUMPPA

Alahärmä, FysioSillanpää Ke 18.00–19.00 13.1.–31.3.2021 Elisa Heimonen Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.


24

Muista ilmoittautua!

TOIMINNALLINEN TREENI Toiminnallinen harjoitus, joka sopii kaikille! Jokaiselle löytyy oma taso ja ohjaaja antaa useita eri vaihtoehtoja. Treeneissä tehtävät liikkeet ja harjoitteet kehittävät monipuolisesti lihasvoimaa, liikkuvuutta, tasapainoa ja koordinaatiota. Alussa aina huolellinen lämmittely, jonka jälkeen kuntopiiri ja palauttelu sekä venyttely. Mukaan jumppamatto ja juomapullo.

LIIK

8301505 TOIMINNALLINEN TREENI

Lappajärvi kunnan kuntosali (Jamin tilat) TA UN P To 18.30–19.30 14.1.–1.4.2021 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 17,50 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

SI AS

SI AS

Lappajärvi kunnan kuntosali (Jamin tilat) TA UN P To 18.30–19.30 10.9.–26.11.2020 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 17,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

LIIK

8301504 TOIMINNALLINEN TREENI

NAISTEN KUNTOJUMPPA Monipuolinen ja tehokas jumppa välineillä ja ilman. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn, lihaskunto-osuuden ja venyttelyn. Sopii kaikenikäisille ja kuntoisille! Mukaan juomapullo ja jumppa-alusta.

LIIK

8301532 NAISTEN KUNTOJUMPPA

Lappajärvi Länsirannan koulu Ti 17.00–18.15 TA UN P 12.1.–30.3.2021 Katariina Väkeväinen Kurssimaksu: 17,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

SI AS

SI AS

Lappajärvi Länsirannan koulu Ti 17.00–18.15 TA UN P 8.9.–24.11.2020 Katariina Väkeväinen Kurssimaksu: 17,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

LIIK

8301531 NAISTEN KUNTOJUMPPA

VENYTELLEN VETREÄKSI, TAIVUTELLEN TAIPUISAKSI Venyttelypainotteista perusjumppaa kaiken ikäisille. Kurssilla lihaksia vahvistavia ja venyttäviä liikkeitä sekä rentoutusta. Ei vaikeita askelsarjoja, hyppyjä tai juoksua. Ota mukaasi jumppa-alusta sekä liukumattomat tossut tai jumppakengät!

LIIK

Evijärvi Kivijärvenkylän nuorisoseura TA UN P Ma 18.00–19.00 11.1.–29.3.2021 Tarja Paalanen Kurssimaksu: 12,50 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

SI AS

SI AS

Evijärvi Kivijärvenkylän nuorisoseura TA UN P Ma 18.00–19.00 7.9.–23.11.2020 Tarja Paalanen Kurssimaksu: 12,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301209 VENYTELLEN VETREÄKSI, TAIVUTELLEN TAIPUISAKSI

LIIK

8301208 VENYTELLEN VETREÄKSI, TAIVUTELLEN TAIPUISAKSI


25

Muista ilmoittautua!

LAUANTAILENKKI ILMAN SINAPPIA – RAPAKUNTOISTEN MIESTEN RYHMÄ Rapakuntoisten miesten ryhmä, jossa lähdetään kevyesti liikkumaan. Kokeillaan erilaisia liikuntamuotoja osaavan ohjaajan johdolla. Saat vertaistukea ja kynnys lähteä liikkeelle on matala. Ryhmä kokoontuu sekä ohjaajan kanssa että keskenään. Ohjelma suunnitellaan osallistujien toiveiden mukaan.

LIIK

Kauhava Kurssikeskus Mutteri La 16.30–17.30 TA UN P 23.1.–15.4.2021 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 10,00 € Ensimmäinen kokoontuminen Kauhavalla Kurssikeskus Mutterissa 23.1., jolloin sovitaan kurssin sisällöstä. Ilmoittaudu 15.1. mennessä. SI AS

SI AS

Kauhava Kurssikeskus Mutteri La 16.30–17.30 TA UN P 12.9.–28.11.2020 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 10,00 € Ensimmäinen kokoontuminen Kauhavalla Kurssikeskus Mutterissa 12.9., jolloin sovitaan kurssin sisällöstä. Ilmoittaudu 4.9. mennessä.

8301301 LAUANTAILENKKI ILMAN SINAPPIA – RAPAKUNTOISTEN MIESTEN RYHMÄ LIIK

8301300 LAUANTAILENKKI ILMAN SINAPPIA – RAPAKUNTOISTEN MIESTEN RYHMÄ

ÄIJÄJOOGA Äijäjooga sopii kaikille miehille. Yksinkertaisia liikkeitä, jotka venyttävät ja voimistavat kehoa monipuolisesti.Tehdään rennolla asenteella joogan perusharjoittelua lihaskuntoa vahvistaen ja lihaksia venyttäen, notkistetaan ja vahvistetaan kehoa, jotta se pysyy toimivana ja kimmoisana mm. staattisessa toimistotyössä. Äijäjooga palauttaa kehoa lempeästi muista liikuntasuorituksista. Sopii kaiken kuntoisille ikään ja kokoon katsomatta. Mukaan joustavat lämpimät vaatteet ja jooga-alusta.

8301380 ÄIJÄJOOGA

8301381 ÄIJÄJOOGA

LIIK

LIIK

Lappajärvi Kivitippu Ke 18.45–19.30 TA UN P 13.1.–28.4.2021 Olga Chiu Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 6.1. mennessä.

SI AS

SI AS

Lappajärvi Kivitippu Ke 18.45–19.30 TA UN P 9.9.–25.11.2020 Olga Chiu Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

LIIK

8301578 ÄIJÄJOOGA

LIIK

8301577 ÄIJÄJOOGA

SI AS

Kauhava Pelkolan ent. koulu Su 17.00–18.30 TA UN P 17.1.–11.4.2021 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 8.1. mennessä.

SI AS

Kauhava Pelkolan ent. koulu Su 17.00–18.30 TA UN P 20.9.–29.11.2020 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.


26

Muista ilmoittautua!

MIESTEN LIIKUNTA Tunti koostuu lämmittelystä, kuntosaliosuudesta sekä loppuvenyttelystä. Sopii sekä aloittelijoille että pitkään harrastaneille. Varustukseksi riittää vaaleapohjaiset sisäkengät sekä kevyt jumppa-asu.

8301331 MIESTEN LIIKUNTA

Kauhava koulukeskus, kuntosali Ke 18.30–19.30 9.9.–25.11.2020 Raimo Siltala Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301332 MIESTEN LIIKUNTA

Kauhava koulukeskus, kuntosali Ke 18.30–19.30 13.1.–31.3.2021 Raimo Siltala Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

OHJATTUA KUNTOHARJOITTELUA MAATILAYRITTÄJILLE Monipuolista kunnonkohotusta oman kehon painolla sekä eri välineitä ja kuntosalilaitteita käyttäen. Harjoitellaan tutuilla hyviksi havaituilla liikkeillä ja tutustutaan myös ajan trendeihin. Soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille, koska harjoitteet tehdään ohjatusti oman kuntotason mukaan. Lisäksi salimaksu 3 €/krt., salimaksun voi suorittaa myös liikuntaseteleillä.

LIIK

Alahärmä, Fysioterapia Härmän Kuntokeidas, ryhmäliikunta Ke 14.00–15.00 TA UN P 13.1.–31.3.2021 Jaakko Heikkilä Kurssimaksu: 52,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä. SI AS

SI AS

Alahärmä, Fysioterapia Härmän Kuntokeidas, ryhmäliikunta Ke 14.00–15.00 TA UN P 9.9.–25.11.2020 Jaakko Heikkilä Kurssimaksu: 52,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301116 OHJATTUA KUNTOHARJOITTELUA MAATILAYRITTÄJILLE

LIIK

8301115 OHJATTUA KUNTOHARJOITTELUA MAATILAYRITTÄJILLE

UKKOJUMPPA Lihaskuntoa kuntopiirin kautta, kuminauhajumppaa/liikkuvuutta keppijumpan avulla ja kestävyysosio erilaisilla pallopeleillä.

LIIK

8301611 UKKOJUMPPA

Alahärmä Hakolan koulu Ti 19.00–20.00 TA UN P 12.1.–30.3.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 5.1 mennessä.

SI AS

SI AS

Alahärmä Hakolan koulu Ti 19.00–20.00 TA UN P 8.9.–24.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

LIIK

8301610 UKKOJUMPPA


27

Muista ilmoittautua!

MIESTEN KUNTOPIIRI Viime vuosituhannelta peräisin olevia harjoitteita ruumiille, hengelle sekä järjenjuoksulle. Tavoitteena Kärnä-lehden -21 rantapoikakilpailu.

8301506 MIESTEN KUNTOPIIRI

8301507 MIESTEN KUNTOPIIRI

JAMI Lappajärven toimipiste: liikuntasali ja ns. vanha kuntosali Ke 19.00–20.30 9.9.–25.11.2020 Matti A Takala Kurssimaksu: 17,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä

JAMI Lappajärven toimipiste: liikuntasali ja ns. vanha kuntosali Ke 19.00–20.30 13.1.–31.3.2021 Matti A Takala Kurssimaksu: 17,50 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä

8301508 MIESTEN LIIKUNTA

8301509 MIESTEN LIIKUNTA LIIK

LIIK

Lappajärvi Länsirannan koulu Ma 18.30–20.00 TA UN P 11.1.–29.3.2021 Mikko Puro Kurssimaksu: 15,00 € Palloilua, venyttelyä ja kuntopiiriä. Ilmoittautuminen 5.1. mennessä. SI AS

SI AS

Lappajärvi Länsirannan koulu Ma 18.30–20.00 TA UN P 7.9.–23.11.2020 Mikko Puro Kurssimaksu: 15,00 € Palloilua, venyttelyä ja kuntopiiriä. Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

RAAVASTEN MIÄSTEN ROPAN RIMMAUS Hypytöntä kuntojumppaa huomioiden liikkujien ikä. Tässä jumppamaailmassa harjoitetaan musiikin mukaan lihaskuntoa, tasapainoa ja liikkuvuutta sekä sydänja verenkiertoelimistöä – iloista mieltä unohtamatta! Selkeä, yksinkertainen ja turvallinen jumppa. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

8301152 RAAVASTEN MIÄSTEN ROPAN RIMMAUS

Alahärmä, FysioSillanpää Ma 10.00–11.00 7.9.–23.11.2020 Päivi Sillanpää Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301153 RAAVASTEN MIÄSTEN ROPAN RIMMAUS

Alahärmä, FysioSillanpää Ma 10.00–11.00 11.1.–29.3.2021 Päivi Sillanpää Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

Järvilakeuden kansalaisopisto löytyy somekanavilta. Käy tykkäämässä ja seuraa tiedotusta!


28

Muista ilmoittautua!

MIESTEN JA NAISTEN LIHASKUNTOTUNTI Lihaskuntojumppaa oman kehon painolla ja erilaisia välineitä apuna käyttäen, venyttelyä tunnin loppuun. Mukaan jumppa-alusta ja juomapullo.

LIIK

Kortesjärvi Pirttisen nuorisoseura TA Ti 19.30–20.30 UN P 12.1.–30.3.2021 Hanna Keisala Kurssimaksu: 11,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä. SI AS

SI AS

Kortesjärvi Pirttisen nuorisoseura Ti 19.30–20.30 TA UN P 8.9.–24.11.2020 Hanna Keisala Kurssimaksu: 11,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301409 MIESTEN JA NAISTEN LIHASKUNTOTUNTI LIIK

8301408 MIESTEN JA NAISTEN LIHASKUNTOTUNTI

LIIKUNTARYHMÄ Monipuolista liikettä vartalolle ilman välineitä ja välineillä oman kunnon mukaan (kuminauha, pallo, keppi tai punnukset) seisten, tuolilla istuen ja lattialiikkeet. Venyttelyissä pallo apuna. Venyttelyt seisaallaan, istuen tuolilla ja lattialla istuen sekä maaten. Lihasvoima, liikkuvuus ja tasapainoharjoitteet. Sopii miehille ja naisille. Oma jumppa-alusta mukaan ja sisäkengät

8301382 LIIKUNTARYHMÄ

Kauhava Mäenpään kylätalo Ma 8.30–9.30 7.9.–23.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

8301383 LIIKUNTARYHMÄ

Kauhava Mäenpään kylätalo Ma 8.30–9.30 11.1.–29.3.2021 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

PERJANTAIN TEHOTREENIT naisille ja miehille Tehokas tapa viikonlopun aloitukseen! Vauhdikas lämmittely, hien irrottavaa yksinkertaista mutta tehokasta lihaskuntotreeniä. Treenataan pääasiallisesti kehon vastuksella. Sopii kaikille, sillä jokainen treenaa oman kuntonsa mukaan. Ei askelia tai opeteltavia kuvioita. Hyppyjä oman valinnan mukaan silloin, kun nostetaan sykettä.

8301315 PERJANTAIN TEHOTREENIT naisille ja miehille

Kauhava Ruotsalan monitoimihalli Pe 17.30–18.45 11.9.–27.11.2020 Satu Ruhkala Kurssimaksu: 17,00 € Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

8301316 PERJANTAIN TEHOTREENIT naisille ja miehille

Kauhava Ruotsalan monitoimihalli Pe 17.30–18.45 8.1.–26.3.2021 Satu Ruhkala Kurssimaksu: 17,00 € Ilmoittautuminen 8.1. mennessä.


29

Muista ilmoittautua!

SPORT-COCKTAIL Lihaskuntoharjoittelua oman kehon painolla. Soveltuu kaikenkuntoisille, liikkeissä variaatiota. Sopii sekä naisille että miehille. Ota mukaan vesipullo ja alusta.

8301111 SPORT-COCKTAIL

Alahärmä lukion liikuntasali Ma 18.30–19.30 7.9.–23.11.2020 Hanna Keisala Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

8301112 SPORT-COCKTAIL

Alahärmä lukion liikuntasali Ma 18.30–19.30 11.1.–29.3.2021 Hanna Keisala Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

PILATES & VENYTTELY Tunti koostuu 30 min Pilates-osuudesta ja 30 min venyttelyosuudesta. Pilateksen avulla voit kehittää voimaa ja notkeutta sekä kiinteyttää vartaloa. Pystyt myös parantamaan ryhtiä, hengitystä ja stressin hallintaa. Venyttelyosa sisältää venyttelyä ja aktiivista kohdevenyttelyä. Kurssilla tutustutaan myös pilatesrullaan, jonka avulla edistetään palautumista.

8301137 PILATES & VENYTTELY

Alahärmä Härmänkylän Ns Ma 16.30–17.30 7.9.–23.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

8301138 PILATES & VENYTTELY

Alahärmä Härmänkylän Ns Ma 16.30–17.30 11.1.–29.3.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

KAHVAKUULA Kahvakuulatunnilla treenaat yhden lihaksen sijasta useaa lihasryhmää kerralla. Kahvakuulailu kehittää lihaskunnon lisäksi kehonhallintaa, tasapainoa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Tunnille mukaan oma kahvakuula.

LIIK

8301144 KAHVAKUULA

Alahärmä lukion liikuntasali Ke 18.00–19.00 TA UN P 13.1.–31.3.2021 Jaakko Tyni Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä. SI AS

SI AS

Alahärmä lukion liikuntasali Ke 18.00–19.00 TA UN P 9.9.–25.11.2020 Jaakko Tyni Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

LIIK

8301142 KAHVAKUULA


30

Muista ilmoittautua!

CROSSTRAINING Crosstraining on kiertoharjoittelua, jossa tehdään liikkeitä intervalliharjoittelun tapaan. Treenataan tehokkaasti ja liikkeiden välillä on lyhyt lepo ennen siirtymistä seuraavaan harjoitteeseen. Treeni on yhdistelmä voima- ja kestävyystreeniä harjoitusvälineitä monipuolisesti vaihdellen. Soutu, perinteiset voimaharjoitteluvälineet, kuntopallo, kahvakuula, kelkantyöntö jne. Kurssi sopii kaikille, sillä treeni tehdään juuri sinulle sopivilla painoilla. Haasta itsesi monipuolisella treenillä.

8301291 CROSSTRAINING

8301290 CROSSTRAINING

Evijärven kuntoilukeskus La 12.50–13.50 12.9.–28.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 30,00 € Lisäksi kuntoilukeskus perii salimaksun 10 €/kurssi. Kuntoilukeskuksen vuosijäsenet (vuosimaksu 320 €) on vapautettu maksusta. Ilmoittautuminen 7.9. mennessä.

Evijärven kuntoilukeskus La 12.50–13.50 9.1.–3.4.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 30,00 € Lisäksi kuntoilukeskus perii salimaksun 10 €/kurssi. Kuntoilukeskuksen vuosijäsenet (vuosimaksu 320 €) on vapautettu maksusta. Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

8301297 CROSSTRAINING

8301298 CROSSTRAINING

Evijärven kuntoilukeskus La 14.00–15.00 12.9.–28.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 30,00 € Lisäksi kuntoilukeskus perii salimaksun 10 €/kurssi. Kuntoilukeskuksen vuosijäsenet (vuosimaksu 320 €) on vapautettu maksusta. Ilmoittautuminen 7.9. mennessä.

Evijärven kuntoilukeskus La 14.00–15.00 16.1.–3.4.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 30,00 € Lisäksi kuntoilukeskus perii salimaksun 10 €/kurssi. Kuntoilukeskuksen vuosijäsenet (vuosimaksu 320 €) on vapautettu maksusta. Ilmoittautuminen 8.1. mennessä.

LIHASKUNTOJUMPPA Tehokasta lihaskuntoharjoittelua koko keholle. Sopii kaikenkuntoiseille ja -ikäisille. Liikkeet tehdään pääasiassa oman kehon painolla, ei hyppyjä eikä vaikeita askelkuvioita. Tunnit kohdennetaan ryhmän toiveita kuunnellen, toiveiden mukaan eri välineitä hyödyntäen. Harjoitusten vaikeustason saa itse valita.

LIIK

8301616 LIHASKUNTOJUMPPA

Ylihärmä Pakan kylätalo Ke 18.00–19.00 TA UN P 13.1.–31.3.2021 Lea Pellonpää Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä. SI AS

SI AS

Ylihärmä Pakan kylätalo Ke 18.00–19.00 TA UN P 9.9.–25.11.2020 Lea Pellonpää Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

LIIK

8301615 LIHASKUNTOJUMPPA


31

Muista ilmoittautua!

PYÖRÄSPINNING + SOUTUSPINNING Voit tehdä treenin soutamalla tai pyörällä. Tunti soveltuu kaikentasoisille, sillä treenaaja määrittelee rasitustason itse. Käytössä on wattipyörät ja C2 soutulaitteet. Halutessaan pyöräilijät/soutajat voivat käyttää Firstbeat Sports -sykeseurantaa, jonka avulla pystytään varmistamaan harjoittelu oikeilla tehoilla. Wattipyörän/soutulaitteen tarkan palautteen perusteella pystyt seuraamaan kunnon kehitystä. Voit myös halutessasi tehdä kurssin aikana kuntotestin wattipyörällä tai soutulaitteella. Lisäksi kuntoilukeskus perii salimaksun 10 €/kurssi. Kuntoilukeskuksen vuosijäsenet (vuosimaksu 320 €) on vapautettu maksusta.

8301204 PYÖRÄSPINNING + SOUTUSPINNING

8301205 PYÖRÄSPINNING + SOUTUSPINNING

Evijärven kuntoilukeskus Pe 17.00–18.00 11.9.–27.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 45,00 € Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

Evijärven kuntoilukeskus Pe 17.00–18.00 15.1.–2.4.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 45,00 € Ilmoittautuminen 8.1. mennessä.

8301206 PYÖRÄSPINNING + SOUTUSPINNING

8301207 PYÖRÄSPINNING + SOUTUSPINNING

Evijärven kuntoilukeskus La 15.45–16.45 12.9.–28.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 45,00 € Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

Evijärven kuntoilukeskus La 15.45–16.45 16.1.–3.4.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 45,00 € Ilmoittautuminen 8.1. mennessä.

SYKEJUMPPA Vauhdikas tunti, joka koostuu pääasiassa tehokkaista sykettä nostavista osioista ja palauttelevista jaksoista. Sisältää myös helppoja tanssillisia sykkeennosto-osioita. Tehdään myös lihaskuntoharjoittelua oman kehon painolla. Lopuksi päälihasryhmien venyttely. Mukaan jumppa-alusta ja juomapullo.

8301492 SYKEJUMPPA

Kortesjärven Kirkonkylän nuorisoseura Ti 18.00–19.00 8.9.–24.11.2020 Hanna Keisala Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301493 SYKEJUMPPA

Kortesjärven Kirkonkylän nuorisoseura Ti 18.00–19.00 12.1.–30.3.2021 Hanna Keisala Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.


32

Muista ilmoittautua!

PUMPPI Pumppi on monipuolinen lihaskuntotunti. Harjoituksissa käytetään pumppipainoa, kahvakuulaa, kuminauhaa ja kehonpainoharjoittelua. Jokainen harjoittelee itselle sopivilla painoilla, joten tunti sopii kaikille. Harjoittelu painottuu kestovoimaan ja opit samalla vapaan painon harjoittelun perusteet.

8301294 PUMPPI

8301295 PUMPPI

Evijärven kuntoilukeskus To 17.30–18.30 10.9.–26.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 30,00 € Lisäksi kuntoilukeskus perii salimaksun 10 €/kurssi. Kuntoilukeskuksen vuosijäsenet (vuosimaksu 320 €) on vapautettu maksusta. Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.

Evijärven kuntoilukeskus To 17.30–18.30 14.1.–1.4.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 30,00 € Lisäksi kuntoilukeskus perii salimaksun 10 €/kurssi. Kuntoilukeskuksen vuosijäsenet (vuosimaksu 320 €) on vapautettu maksusta. Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

8301422 PUMPPI

8301423 PUMPPI

LIIK

LIIK

Lappajärvi kunnan paini/judosali Ke 19.00–20.00 TA UN P 13.1.–31.3.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 25,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä. SI AS

SI AS

Lappajärvi kunnan paini/judosali Ke 19.00–20.00 TA UN P 9.9.–25.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 25,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

LIIK

8301513 PUMPPI

LIIK

8301512 PUMPPI

SI AS

Liikuntatalo Kortesjärvi TA Ma 18.20–19.20 UN P 11.1.–29.3.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 25,00 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

SI AS

Liikuntatalo Kortesjärvi TA Ma 18.20–19.20 UN P 7.9.–23.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 25,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Muistathan, että maksuksi käyvät myös KULTTUURI- ja LIIKUNTASETELIT sekä TYKY-ONLINE -älysetelit! Maksa seteleillä heti kurssin alkaessa, jotta voimme hyvittää setelin hinnan laskutuksessa!


33

Muista ilmoittautua!

KEHONHUOLTO Kehonhuoltoa, mukana venyttelyä, keppijumppaa ja pilatestyyppisiä liikkuvuusharjoittelua. Tutustutaan myös pilatesrullaan, jonka avulla edistetään palautumista, muokkaamalla lihaskalvoja. Myös muut palautumista edistävät välineet käytössä. Sopii kaikenikäisille, myös senioreille.

8301292 KEHONHUOLTO

8301293 KEHONHUOLTO

Evijärven kuntoilukeskus To 18.30–19.30 10.9.–26.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 30,00 € Lisäksi kuntoilukeskus perii salimaksun 10 €/kurssi. Kuntoilukeskuksen vuosijäsenet (vuosimaksu 320 €) on vapautettu maksusta. Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.

Evijärven kuntoilukeskus To 18.30–19.30 14.1.–1.4.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 30,00 € Lisäksi kuntoilukeskus perii salimaksun 10 €/kurssi. Kuntoilukeskuksen vuosijäsenet (vuosimaksu 320 €) on vapautettu maksusta. Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

8301514 KEHONHUOLTO

8301515 KEHONHUOLTO

LIIK

8301609 KEHONHUOLTO

LIIK

8301608 KEHONHUOLTO

SI AS

Lappajärvi kunnan paini/judosali Ke 20.00–21.00 TA UN P 13.1.–31.3.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

SI AS

Lappajärvi kunnan paini/judosali Ke 20.00–21.00 TA UN P 9.9.–25.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

LIIK

LIIK

Liikuntatalo Kortesjärvi Ma 19.30–20.30 TA UN P 11.1.–29.3.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

SI AS

SI AS

Liikuntatalo Kortesjärvi Ma 19.30–20.30 TA UN P 7.9.–23.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

LIIK

8301425 KEHONHUOLTO

LIIK

8301424 KEHONHUOLTO

SI AS

Alahärmä Hakolan koulu Ti 18.00–19.00 TA UN P 12.1.–30.3.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

SI AS

Alahärmä Hakolan koulu Ti 18.00–19.00 TA UN P 8.9.–24.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.


34

Muista ilmoittautua!

LIHASKUNTOJUMPPAA JA LIHASHUOLTOA Tehokasta lihaskuntotreeniä ilman hyppyjä tai vaikeita askelsarjoja. Alkuun keppiverryttely ja loppuun venyttely. Lihaskunto-osuus pääsääntöisesti oman kehon vastuksella, välineitä mahdollisuuksien mukaan. Mukaan jumppapatja, juomapullo ja iloinen mieli!

LIIK

Kauhava Huhmarkosken kylätalo Ma 18.30–19.45 TA UN P 11.1.–29.3.2021 Satu Ruhkala Kurssimaksu: 17,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä. SI AS

SI AS

Kauhava Huhmarkosken kylätalo Ma 18.30–19.45 TA UN P 7.9.–23.11.2020 Satu Ruhkala Kurssimaksu: 17,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301312 LIHASKUNTOJUMPPAA JA LIHASHUOLTOA

LIIK

8301311 LIHASKUNTOJUMPPAA JA LIHASHUOLTOA

PERUSJUMPPAA JA LIHASHUOLTOA Monipuolista ja tehokasta jumppaa välineillä ja ilman. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn, lihaskunto-osuuden ja venyttelyn. Tunnilla käydään läpi kaikki lihasryhmät, mutta keskitytään erityisesti reisi-peppu-vatsa -alueelle. Kauden alussa saat lukukausiohjelman. Sopii kaikille, ei sisällä hyppyjä. Mukaan jumppa-alusta ja juomapullo.

8301313 PERUSJUMPPAA JA LIHASHUOLTOA

Kauhava Alakylän kyläareena To 17.30–18.45 10.9.–26.11.2020 Satu Ruhkala Kurssimaksu: 17,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä

8301314 PERUSJUMPPAA JA LIHASHUOLTOA

Kauhava Alakylän kyläareena To 17.30–18.45 14.1.–1.4.2021 Satu Ruhkala Kurssimaksu: 17,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä

TULES-RYHMÄ Tuki- ja liikuntaelinvaivoihin sopivaa kevyttä liikuntaa, tarvittaessa tuolilla istuen tehtäviä liikkeitä.

8301354 TULES-RYHMÄ

Kauhava Kuntokeskus Korjaamo To 9.30–10.30 10.9.–26.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301355 TULES-RYHMÄ

Kauhava Kuntokeskus Korjaamo To 9.30–10.30 14.1.–1.4.2021 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.


35

Muista ilmoittautua!

KUNTONYRKKEILY Kuntonyrkkeily on tehokasta, hauskaa ja täysin turvallista harjoittelua nyrkkeilyn tekniikoita ja harjoitteita hyväksikäyttäen. Peruskunto kasvaa ja istumatyöläisen tai opiskelijan niskajumit ovat taakse jäänyttä elämää jo muutaman viikon harjoittelun jälkeen. Sopii kaikenikäisille kuntoilijoille yläkouluikäisistä ylöspäin!

8301216 KUNTONYRKKEILY

Evijärven Kirkonkylän koulu Ti 18.30–20.00 8.9.–17.11.2020 Markus Ketonen Kurssimaksu: 25,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301517 KUNTONYRKKEILY

Lappajärvi kunnan paini/judosali Ma 19.15–20.45 7.9.–16.11.2020 Markus Ketonen Kurssimaksu: 25,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

AAMUN AVAUS LIIKUNNALLA

Sydän-ja nivelystävällisiä liikkeitä tuolilla istuen sekä halutessasi seisaalla oman kuntosi mukaan. Lopussa venyttelyt. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

8301388 AAMUN AVAUS LIIKUNNALLA

Kauhava Helmiranta Ti 9.30–10.15 8.9.–24.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301389 AAMUN AVAUS LIIKUNNALLA

Kauhava Helmiranta Ti 9.30–10.15 12.1.–30.3.2021 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

ERITYISLIIKUNTARYHMÄ Toimintakeskuksen jumppa. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

8301146 ERITYISLIIKUNTARYHMÄ

8301147 ERITYISLIIKUNTARYHMÄ

8301340 ERITYISLIIKUNTARYHMÄ

8301341 ERITYISLIIKUNTARYHMÄ

Alahärmä toimintakeskus Ke 14.00–15.00 9.9.–25.11.2020 Jaakko Tyni Kurssimaksu: 10,00 € Kauhava Matinranta Ke 9.30–10.15 9.9.–25.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 €

Alahärmä toimintakeskus Ke 14.00–15.00 13.1.–31.3.2021 Jaakko Tyni Kurssimaksu: 10,00 € Kauhava Matinranta Ke 9.30–10.15 13.1.–31.3.2021 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 €


36

Muista ilmoittautua!

LUISTELUN PERUSTEET 3–6-VUOTIAAT Opetellaan perusluistelua harjoitusten ja leikkien avulla. Tervetuloa kaikki luistelusta kiinnostuneet. Opitaan perusluistelua, joka on pohjana niin taitoluistelussa kuin jääkiekossakin. Taitojen karttuessa voi jatkaa taitoluistelukursseille. Vanhemmat ovat tervetulleita mukaan jäälle omat luistimet jalassa. Mukaan terävät luistimet, juomapullo ja kypärä.

8301232 LUISTELUN PERUSTEET 3-6 -VUOTIAAT

Evijärven tekojäärata La 10.00–10.45 14.–28.11.2020 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 6.11. mennessä.

8301233 LUISTELUN PERUSTEET 3-6 -VUOTIAAT

Evijärven tekojäärata La 10.00–10.45 23.1.–20.2.2021 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 15.1. mennessä.

TAITOLUISTELU 3–6-VUOTIAAT / LUISTELUN PERUSTEET Opetellaan perusluistelua harjoitusten ja leikkien avulla. Mukaan ovat tervetulleita kaikki luistelusta kiinnostuneet ja jo luistelua enemmän harrastaneet. Jokaiselle löytyy omantasoiset harjoitteet. Vanhemmat ovat tervetulleita jäälle omat luistimet jalassa. Mukaan terävät luistimet, juomapullo ja kypärä. Yhteistyössä Kauhavan liikuntapalvelut.

8301305 LUISTELUN PERUSTEET 3–6 -VUOTIAAT

Kauhavan jäähalli Ke 17.00–17.45 30.9.–25.11.2020 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 22.9. mennessä.

8301306 LUISTELUN PERUSTEET 3–6 -VUOTIAAT

Kauhavan jäähalli Ke 17.00–17.45 20.1.–10.3.2021 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 12.1. mennessä.

LUISTELUN PERUSTEET 7–14-VUOTIAAT Opetellaan perusluistelua monipuolisesti erilaisten harjoitusten avulla. Mukaan ovat tervetulleita kaikki luistelusta kiinnostuneet ja jo luistelua enemmän harrastaneet. Jokaiselle löytyy omantasoiset harjoitteet. Mukaan terävät luistimet, juomapullo ja kypärä.

8301234 LUISTELUN PERUSTEET 7–14 v

Evijärven tekojäärata La 10.45–11.45 14.–28.11.2020 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 6.11. mennessä.

8301235 LUISTELUN PERUSTEET 7–14 v

Evijärven tekojäärata La 10.45–11.45 23.1.–20.2.2021 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 15.1. mennessä.


37

Muista ilmoittautua!

TAITOLUISTELU 7–14-VUOTIAAT ALKEET/JATKO Harjoitellaan perusluistelua sekä ryhmän taitojen mukaan kokeillaan kolmosia, piruetteja sekä hyppyjä. Kurssille ovat tervetulleita kaikki luistelusta kiinnostuneet ja kaikille löytyy sopivat harjoitteet, olit sitten aloittelija tai luistellut enemmän. Mukaan terävät luistimet, juomapullo ja kypärä. Yhteistyössä Kauhavan liikuntapalvelut

8301307 TAITOLUISTELU 7–14 V ALKEET/JATKO

Kauhavan jäähalli Ke 17.45–18.30 30.9.–25.11.2020 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 22.9. mennessä.

8301308 TAITOLUISTELU 7–14 V ALKEET/JATKO

Kauhavan jäähalli Ke 17.45–18.30 20.1.–10.3.2021 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 12.1. mennessä.

LUISTELUN PERUSTEET / KUNTOLUISTELU AIKUISILLE

Kurssilla opetellaan perusluistelua erilaisten harjoitusten avulla ja samalla saa hien pintaan huomaamattaan. Mukaan ovat tervetulleita kaikki luistelusta kiinnostuneet, ja jokaiselle löytyy harjoitteet oman taitotason mukaan. Taitojen karttuessa voi halutessaan jatkaa taitoluistelukursseille tai voi myös ilmoittautua molempiin yhtä aikaa. Mukaan terävät luistimet, juomapullo ja halutessaan kypärä.

8301230 LUISTELUN PERUSTEET/ KUNTOLUISTELU AIKUISILLE

Evijärven tekojäärata La 9.00–9.55 14.–28.11.2020 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 6.11. mennessä.

8301231 LUISTELUN PERUSTEET/ KUNTOLUISTELU AIKUISILLE

Evijärven tekojäärata La 9.00–9.55 23.1.–20.2.2021 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 12.1. mennessä.

TAITOLUISTELU AIKUISET ALKEIS/JATKO Opetellaan perusluistelua harjoitusten avulla ja samalla saa hien pintaan huomaamattaan. Mukaan tervetulleita kaikki luistelusta kiinnostuneet! Jokaiselle harjoitteet oman taitotason mukaan, olit sitten aloittelija tai vanha konkari. Ryhmän taitojen ja toiveiden mukaan tehdään myös piruetteja, kolmosia, liukuja, hyppyjä ja kokeillaan muodostelmaluistelua. Mukaan terävät luistimet, juomapullo ja kypärä.

8301309 TAITOLUISTELU AIKUISET ALKEIS/JATKO

Kauhavan jäähalli Ke 18.35–19.30 30.9.–25.11.2020 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 20,00 € Ilmoittautuminen 22.9. mennessä.

8301310 TAITOLUISTELU AIKUISET ALKEIS/JATKO

Kauhavan jäähalli Ke 18.35–19.30 20.1.–10.3.2021 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 20,00 € Ilmoittautuminen 12.1. mennessä.


38

Muista ilmoittautua!

ALKEISJOOGA Joogan perusteita sekä ihmisen kokonaisuuteen perustuvia harjoituksia. Itsetuntemusta, mielen ja kehon tasapainoa hengitysharjoitusten ja rentoutumisen avulla. Mukaan pehmeä alusta ja lämmin joustava vaatetus!

8301374 ALKEISJOOGA

Kauhava Kuntokeskus Korjaamo Ti 17.00–18.30 8.9.–24.11.2020 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301375 ALKEISJOOGA

Kauhava Kuntokeskus Korjaamo Ti 17.00–18.30 12.1.–30.3.2021 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

YIN JOOGA Yin joogatunnilla antaudutaan rauhoittavaan ja tasapainottavaan harjoitukseen, jossa on mahdollista päästää irti stressistä ja löytää uusia ulottuvuuksia omasta kehosta ja mielestä. Yin joogan eheyttävä vaikutus perustuu sen pitkäkestoisiin asentoihin, jotka edistävät sidekudosalueitten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Haitallisia kuona-aineita pääsee tehokkaasti poistumaan kehosta. Yin joogassa lihaksien sijaan venytetään sidekudoksia ja ligamentteja. Yin joogalla on myös hermostoa tehokkaasti rauhoittava vaikutus. Yin joogatunnit sopivat kaikille ja voit hyvin osallistua vaikka et olisi koskaan ennen joogannut.

8301378 YIN JOOGA

Kauhava Pelkolan ent. koulu Su 15.30–16.45 20.9.–29.11.2020 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 17,00 € Ilmoittautuminen 7.9. mennessä.

8301379 YIN JOOGA

Kauhava Pelkolan ent. koulu Su 15.30–16.45 17.1.–28.3.2021 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 17,00 € Ilmoittautuminen 8.1. mennessä.

TUOLIJOOGA Tuolijooga perustuu hathajoogan liikkeisiin ja hengitykseen. Liikkeet tehdään tuolilla istuen. Harjoitus ylläpitää kehon liikkuvuutta, venyttää ja vahvistaa lihaksia. Rauhoittaa mieltä edistäen näin terveyttä ja hyvää oloa. Tuolijooga soveltuu kaikille ikään tai kuntotasoon katsomatta.

8301372 TUOLIJOOGA

Kauhava Kuntokeskus Korjaamo Ti 12.00–12.45 8.9.–24.11.2020 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 11,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301373 TUOLIJOOGA

Kauhava Kuntokeskus Korjaamo Ti 12.00–12.45 12.1.–30.3.2021 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 11,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.


39

Muista ilmoittautua!

JOOGA Ihmisen kokonaisuuteen perustuvaa joogan opiskelua, jossa rauhallisesti fyysisten harjoitusten avulla hoidetaan kehoa. Pyritään kehittämään hengityksen laatua, keskittymiskykyä sekä rentoutumisen taitoa. Sopii kaikenikäisille, myös selkäongelmaisille. Mukaan pehmeä alusta ja lämmin joustava vaatetus.

8301672 JOOGA

8301673 JOOGA

Alahärmä Härmän palvelukeskus Ma 17.00–18.30 7.9.–23.11.2020 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Alahärmä Härmän palvelukeskus Ma 17.00–18.30 11.1.–29.3.2021 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

8301479 JOOGA

8301480 JOOGA

Kortesjärven Kirkonkylän nuorisoseura Ma 19.15–20.45 7.9.–23.11.2020 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kortesjärven Kirkonkylän nuorisoseura Ma 19.15–20.45 11.1.–29.3.2021 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

8301376 JOOGA

8301377 JOOGA

Kauhava Kuntokeskus Korjaamo Ti 18.30–20.00 8.9.–24.11.2020 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhava Kuntokeskus Korjaamo Ti 18.30–20.00 12.1.–30.3.2021 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

PÄIVÄJOOGA

Ihmisen kokonaisuuteen perustuvaa joogan opiskelua, jossa rauhallisesti fyysisten harjoitusten avulla hoidetaan kehoa. Pyritään kehittämään hengityksen laatua, keskittymiskykyä sekä rentoutumisen taitoa. Sopii kaikenikäisille, myös selkäongelmaisille. Mukaan pehmeä alusta ja lämmin joustava vaatetus.

8301370 PÄIVÄJOOGA

Kauhava Kuntokeskus Korjaamo Ti 13.00–14.30 8.9.–24.11.2020 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301371 PÄIVÄJOOGA

Kauhava Kuntokeskus Korjaamo Ti 13.00–14.30 12.1.–30.3.2021 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.


40

Muista ilmoittautua!

YIN-JOOGA

Joogasta on sekä lyhyen että pitkän tähtäimen hyötyjä henkisen hyvinvoinnin kannalta. Jooga poistaa syvällisesti stressiä vain kymmenen minuutin jälkeen, kun rentoutat lihaksia ja venytät tärkeimpiä hermoja, jotka liittävät nivelet sekä mielen yhteen. Burnoutia ja uupumista aiheuttavan stressihormoni kortisolin taso laskee todistetusti , kun harjoittelet säännöllisesti. Harjoittelu virittää myös elinten korjausjärjestelmää, jotta koko umpieritysjärjestelmä tasapainottuu.

8301502 YIN-JOOGA

Lappajärvi Kivitippu Ke 17.00–17.45 9.9.–25.11.2020 Olga Chiu Kurssimaksu: 17,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301503 YIN-JOOGA

Lappajärvi Kivitippu Ke 17.00–17.45 13.1.–28.4.2021 Olga Chiu Kurssimaksu: 17,50 € Ilmoittautuminen 6.1. mennessä.

ASHTANGA-JOOGA Ashtanga-jooga on dynaaminen joogaharjoitus, jossa tehdään perinteinen vakiomuotoinen asanasarja. Tunti kehittää voimaa, kestävyyttä ja notkeutta. Ashtanga-jooga sopii kaikille, jotka haluavat vahvistaa koko kehoa sekä lisätä notkeutta ja kestävyyttä dynaamisen joogan avulla.

8301518 ASHTANGA-JOOGA

Lappajärvi Kivitippu Ke 17.50–18.35 9.9.–25.11.2020 Olga Chiu Kurssimaksu: 17,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301519 ASHTANGA-JOOGA

Lappajärvi Kivitippu Ke 17.50–18.35 13.1.–28.4.2021 Olga Chiu Kurssimaksu: 17,50 € Ilmoittautuminen 6.1. mennessä.

Käy tykkäämässä ja seuraa Järvilakeuden kansalaisopistoa somessa: Facebook, Instagram, YouTube, Pinterest...


41

Muista ilmoittautua!

VESIJUMPPAA AAMUVIRKUILLE Lisäksi Helmirannan allasmaksu 5 € hlö/kerta. Ryhmään otetaan enintään 13 ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella. Allashygienian vuoksi: peseydy ilman uima-asua, käytä suihkumyssyä, jos et kastele hiuksia, poista korut ennen altaaseen menoa, haavaumat estävät allaskäytön.

8301350 VESIJUMPPAA AAMUVIRKUILLE

Kauhava Helmiranta To 7.00–7.45 10.9.–26.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 3.9 mennessä.

8301351 VESIJUMPPAA AAMUVIRKUILLE

Kauhava Helmiranta To 7.00–7.45 14.1.–1.4.2021 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

SEINÄKIIPEILY Tutustutaan seinäkiipeilyyn, kiipeilyvarusteisiin ja kiipeilyn turvallisuuteen. Mukaan vaatteet, joissa on helppo liikkua, juomapullo ja sisäkengät. Yhteistyössä Kauhavan liikuntapalvelut.

8301303 SEINÄKIIPEILY

Kauhava koulukeskus Su 13.9.2020 klo 13.00–16.00 Matti Latomäki Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 6.9. mennessä.

8301304 SEINÄKIIPEILY

Kauhava koulukeskus Su 20.9.2020 klo 13.00–16.00 Matti Latomäki Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 13.9. mennessä.

KÖYKÄÄNEN JUMPPA Kevyttä perusjumppaa oman kehon painolla ja erilaisille välineillä. Mukaan tarvitset jumppa-alustan ja juomapullon.

8301490 KÖYKÄÄNEN JUMPPA

Kortesjärven Kirkonkylän nuorisoseura Ti 17.00–18.00 8.9.–24.11.2020 Hanna Keisala Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301491 KÖYKÄÄNEN JUMPPA

Kortesjärven Kirkonkylän nuorisoseura Ti 17.00–18.00 12.1.–30.3.2021 Hanna Keisala Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.


42

Muista ilmoittautua!

PUISTOJUMPPA PERHEELLE Koko perheen treeni leikkipuistossa. Aikuiset saavat kuntoilua ja lapset voivat leikkiä. Harjoitukset tehdään niin, että vanhemmille tulee hiki ja myös lapset saavat liikunnallisen kokemuksen. Koko perhe on tervetullut kurssille ja jokaiselle löytyy varmasti liikkeet, joita voi tehdä. Mukaan säänmukainen vaatetus ja juomapullot.

8301284 PUISTOJUMPPA PERHEELLE

Evijärvi liikuntaleikkipuisto Ke 2.6, 16.6. ja 23.6.2021 klo 17.15–18.00 Eveliina Niemi Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 26.5. mennessä.

TUTUSTU GOLFIIN Kurssilla tutustutaan golfiin liikuntamuotona sekä saadaan monipuolista tietoa golfin harrastamisesta ja sen terveysvaikutuksista. Tutuksi tulevat välineet, harjoitus- ja pelialueet, säännöt, golfseuran toiminta ja päästään kokeilemaan golflyöntejä. Kurssin jälkeen osallistujilla on hyvät valmiudet omatoimiseen harjoitteluun tai osallistumiseen golfseuran green card-kurssille. Mukaan iloista mieltä ja säähän sopivat ulkoiluvaatteet. Kurssi toteutetaan kokonaisuudessaan ulkotiloissa ja koronapandemiaan liittyviä hygieniaohjeustuksia noudattaen. Yhteistyössä Järviseudun Golfseura. Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.

TA UN P

SI AS

Lappajärvi Järviseudun Golfseuran harjoitusalue Torstaisin 10.9.–1.10.2020 klo 17.30–19.30 Mari Lehikoinen Kurssimaksu: 10,00 €

LIIK

8301550 TUTUSTU GOLFIIN

ÄIDIN KESÄJUMPPA VAUVAN KANSSA Tule kohottamaan kuntoa vauvan kanssa jumpaten! Löydät samalla vertaistukea vauva-arkeen. Tehdään lihaskuntoliikkeitä ja huolellinen lämmittely. Jumpassa huomioidaan äitien palautuminen synnytyksestä ja annetaan vaihtoehtoja, joista jokainen voi valita itselleen sopivan. Mukaan voi tulla vauvan ollessa vähintään kolmen kuukauden ikäinen. Myös perheen vanhemmat lapset ovat tervetulleita, mikäli viihtyvät jumpassa. Mukaan juomapullo, jumppa-alusta sekä halutessaan vauvalle viltti/alusta. Kolmen kokoontumiskerran lyhytkurssi. Ilmoittautuminen 20.5. mennessä. TA UN P

SI AS

Lappajärvi kunnan paini/judosali To 10.30–11.30 27.5.–10.6.2021 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 10,00 €

LIIK

8301540 ÄIDIN KESÄJUMPPA VAUVAN KANSSA


43

Muista ilmoittautua!

MAASTOPYÖRÄILY TUTUKSI Kurssi sopii hyvin pyöräilyn ystäville, työmatka- ja maantiepyöräilijöille, jotka haluavat oppia ajamaan maastossa ja monipuolistaa pyöräilyään. Tutustutaan eri reittivaihtoehtoihin. Paikka tarkentuu mahdollisesti vielä ennen kurssin alkua.

LIIK

Ylihärmä kuntokeskus Su 13.00–15.00 TA UN P 27.9.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 18.9. mennessä. SI AS

SI AS

Alahärmä Yliviitalan liikuntakeskus Su 13.00–15.00 TA UN P 20.9.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 11.9. mennessä.

8301621 MAASTOPYÖRÄILY TUTUKSI LIIK

8301148 MAASTOPYÖRÄILY TUTUKSI

8301356 MAASTOPYÖRÄILY TUTUKSI LIIK

SI AS

Kauhava Mäenpään hiihtomaja Su 13.00–15.00 TA UN P 13.9.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

ROPAN RIMMAUSTA SENIORILADYILLE Hypytöntä kuntojumppaa huomioiden liikkujien ikä. Tässä jumppamaailmassa harjoitetaan musiikin mukaan lihaskuntoa, tasapainoa ja liikkuvuutta sekä sydänja verenkiertoelimistöä – iloista mieltä unohtamatta! Selkeä, yksinkertainen ja turvallinen jumppa. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

8301150 ROPAN RIMMAUSTA SENIORILADYILLE

Alahärmä, FysioSillanpää Ma 9.00–10.00 7.9.–23.11.2020 Päivi Sillanpää Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301151 ROPAN RIMMAUSTA SENIORILADYILLE

Alahärmä, FysioSillanpää Ma 9.00–10.00 11.1.–29.3.2021 Päivi Sillanpää Kurssimaksu: 14,00 €. Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

Muista että kurssit TOTEUTUVAT vain, jos ennakkoilmoittautumisia tulee tarpeeksi! Jos kurssilla on tilaa, pääsee mukaan myöhemminkin.


44

Muista ilmoittautua!

OHJATTU KUNTOHARJOITTELU SENIORIT 1 Monipuolista kunnonkohotusta oman kehon painolla sekä eri välineitä ja kuntosalilaitteita käyttäen. Kurssilla harjoitellaan tutuilla hyviksi havaituilla liikkeillä sekä tutustutaan myös ajan trendeihin. Soveltuu kaiken kuntoisille, koska harjoitteet tehdään ohjatusti oman kuntotason mukaan. Lisäksi alennettu salimaksu 3 €/krt. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

8301102 NAISTEN OHJATTU KUNTOHARJOITTELU SENIORIT 1

8301104 NAISTEN OHJATTU KUNTOHARJOITTELU SENIORIT 2

Alahärmä, Fysioterapia Härmän Kuntokeidas, ryhmäliikunta Ti 9.30–10.30 8.9.–24.11.2020 Jaakko Heikkilä Kurssimaksu: 42,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Alahärmä, Fysioterapia Härmän Kuntokeidas, ryhmäliikunta To 9.30–10.30 10.9.–26.11.2020 Jaakko Heikkilä Kurssimaksu: 42,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301103 NAISTEN OHJATTU KUNTOHARJOITTELU SENIORIT 1

8301105 NAISTEN OHJATTU KUNTOHARJOITTELU SENIORIT 2

Alahärmä, Fysioterapia Härmän Kuntokeidas, ryhmäliikunta Ti 9.30–10.30 12.1.–30.3.2021 Jaakko Heikkilä Kurssimaksu: 42,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

Alahärmä, Fysioterapia Härmän Kuntokeidas, ryhmäliikunta To 9.30–10.30 14.1.–1.4.2021 Jaakko Heikkilä Kurssimaksu: 42,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

8301128 MIESTEN OHJATTU KUNTOHARJOITTELU SENIORIT

8301129 MIESTEN OHJATTU KUNTOHARJOITTELU SENIORIT

Alahärmä, Fysioterapia Härmän Kuntokeidas, ryhmäliikunta Ti 10.50–11.50 8.9.–24.11.2020 Jaakko Heikkilä Kurssimaksu: 45,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Alahärmä, Fysioterapia Härmän Kuntokeidas, ryhmäliikunta Ti 10.50–11.50 12.1.–30.3.2021 Jaakko Heikkilä Kurssimaksu: 45,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

Järvilakeuden kansalaisopisto tarjoaa kuntoa ja kulttuuria kaikenikäisille!


45

Muista ilmoittautua!

ELÄKELÄISTEN KUNTOPIIRI Lihaskuntoharjoittelua laitteilla ja kestävyysharjoittelua. Sopii kaikentasoisille kuntoilijoille, sillä jokainen harjoittelee itselle sopivilla painoilla. Mukana myös keppijumppaa/kahvakuulaa ja liikkuvuusharjoittelua. Kurssimaksua on alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella. HUOM! Lisäksi kuntoilukeskus perii salimaksun 10 €/kurssi. Kuntoilukeskuksen vuosijäsenet (vuosimaksu 320 €) on vapautettu maksusta.

8301220 ELÄKELÄISTEN KUNTOPIIRI A

8301224 ELÄKELÄISTEN KUNTOPIIRI C

Evijärven kuntoilukeskus Ti 9.30–10.30 8.9.–24.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Evijärven kuntoilukeskus Ke 9.30–10.30 9.9.–25.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301221 ELÄKELÄISTEN KUNTOPIIRI A

8301225 ELÄKELÄISTEN KUNTOPIIRI C

Evijärven kuntoilukeskus Ti 9.30–10.30 12.1.–30.3.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

Evijärven kuntoilukeskus Ke 9.30–10.30 13.1.–31.3.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

8301222 ELÄKELÄISTEN KUNTOPIIRI B

8301226 ELÄKELÄISTEN KUNTOPIIRI D

Evijärven kuntoilukeskus Ti 10.30–11.30 8.9.–24.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Evijärven kuntoilukeskus Ke 10.30–11.30 9.9.–25.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301223 ELÄKELÄISTEN KUNTOPIIRI B

8301267 ELÄKELÄISTEN KUNTOPIIRI D

Evijärven kuntoilukeskus Ti 10.30–11.30 12.1.–30.3.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

Evijärven kuntoilukeskus Ke 10.30–11.30 13.1.–31.3.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.


46

Muista ilmoittautua!

SENIORIJUMPPA Lihaskuntoa kuminauhoilla ja oman vartalon painolla. Liikkuvuutta ja kehonhuoltoa venyttelyn ja pilatesrullailun avulla. Kurssimaksua on alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

8301135 SENIORIJUMPPA

Alahärmä Härmänkylän Ns Ma 15.30–16.30 7.9.–30.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 12,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301136 SENIORIJUMPPA

Alahärmä Härmänkylän Ns Ma 15.30–16.30 11.1.–29.3.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 12,50 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

SENIOREIDEN TOIMINNALLINEN TREENI Toiminnallinen harjoitus, joka sopii kaikille! Jokaiselle löytyy oma taso ja ohjaaja antaa useita eri vaihtoehtoja. Treenissä tehtävät liikkeet ja harjoitteet kehittävät monipuolisesti lihasvoimaa, liikkuvuutta, tasapainoa ja koordinaatiota. Alussa aina huolellinen lämmittely, jonka jälkeen kuntopiiri ja palauttelu sekä venyttely. Mukaan jumppamatto ja juomapullo. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä alennuksella.

8301591 SENIOREIDEN TOIMINNALLINEN TREENI

Lappajärvi kunnan kuntosali (Jamin tilat) Ke 10.00–11.00 9.9.–25.11.2020 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301592 SENIOREIDEN TOIMINNALLINEN TREENI

Lappajärvi kunnan kuntosali (Jamin tilat) Ke 10.00–11.00 13.1.–31.3.2021 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

SENIOREIDEN KUNTOSALI Lihaskuntoharjoittelua laitteilla ja kestävyysharjoittelua. Sopii kaikentasoisille kuntoilijoille, sillä jokainen harjoittelee itselle sopivilla painoilla. Mukana myös keppijumppaa/kahvakuulaa ja liikkuvuusharjoittelua. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

8301427 SENIOREIDEN KUNTOSALI

Liikuntatalo Kortesjärvi To 15.30–16.30 10.9.–26.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 5.9. mennessä.

8301428 SENIOREIDEN KUNTOSALI

Liikuntatalo Kortesjärvi To 15.30–16.30 14.1.–1.4.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.


47

Muista ilmoittautua!

OHJATTU KUNTOSALI SENIOREILLE Tutustutaan kuntosalin laitteisiin ja opetellaan tekemään liikkeet oikein. Hyvät alkulämmittelyt ja loppuvenyttelyt. Lisäksi kuntosalimaksu 3,50 €/kerta tai 10 -kerran kortti 31 €. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

8301327 OHJATTU KUNTOSALI SENIOREILLE 1

8301328 OHJATTU KUNTOSALI SENIOREILLE 1

Kauhavan Fysioterapia, kuntosali Ma 9.45–11.00 7.9.–23.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 12,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhavan Fysioterapia, kuntosali Ma 9.45–11.00 11.1.–29.3.2021 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 12,50 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

8301342 OHJATTU KUNTOSALI SENIOREILLE 2

8301343 OHJATTU KUNTOSALI SENIOREILLE 2

Kauhavan Fysioterapia, kuntosali Ti 8.00–9.15 8.9.–24.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 12,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhavan Fysioterapia, kuntosali Ti 8.00–9.15 12.1.–30.3.2021 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 12,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

8301386 OHJATTU KUNTOSALI SENIOREILLE 3

8301387 OHJATTU KUNTOSALI SENIOREILLE 3

Kauhavan Fysioterapia, kuntosali Ke 10.30–11.45 9.9.–25.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 12,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhavan Fysioterapia, kuntosali Ke 10.30–11.45 13.1.–31.3.2021 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 12,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

8301352 OHJATTU KUNTOSALI SENIOREILLE 4

8301353 OHJATTU KUNTOSALI SENIOREILLE 4

Kauhavan Fysioterapia, kuntosali To 8.00–9.15 10.9.–26.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 12,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhavan Fysioterapia, kuntosali To 8.00–9.15 14.1.–1.4.2021 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 12,50 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.


48

Muista ilmoittautua!

SENIOREIDEN KUNTOPIIRI Lihaskuntoharjoittelua laitteilla ja kestävyysharjoittelua. Sopii kaikentasoisille kuntoilijoille, sillä jokainen harjoittelee itselle sopivilla painoilla. Mukana myös keppijumppaa/kahvakuulaa ja liikkuvuusharjoittelua. Kurssimaksua on alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

8301604 SENIOREIDEN KUNTOPIIRI

8301605 SENIOREIDEN KUNTOPIIRI

Ylihärmä Kiistola Ti 15.30–16.30 8.9.–24.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 12,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Ylihärmä Kiistola Ti 15.30–16.30 12.1.–30.3.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 12,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

8301606 SENIOREIDEN KUNTOPIIRI

8301607 SENIOREIDEN KUNTOPIIRI

Ylihärmä Kiistola Ti 16.30–17.30 8.9.–24.11.2020 Aimo Sironen Kurssimaksu: 12,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Ylihärmä Kiistola Ti 16.30–17.30 12.1.–30.3.2021 Aimo Sironen Kurssimaksu: 12,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

VESIJUMPPA ELÄKELÄISET Nivelystävällistä liikettä keholle oman kunnon mukaan. Lisäksi Helmirannan allasmaksu 5 € hlö/kerta. Ryhmään otetaan enintään 13 ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä alennuksella. Allashygienian vuoksi: peseydy ilman uima-asua, käytä suihkumyssyä, jos et kastele hiuksia, poista korut ennen altaaseen menoa, haavaumat estävät allaskäytön.

8301363 VESIJUMPPA ELÄKELÄISET 1

8301364 VESIJUMPPA ELÄKELÄISET 1

Kauhava Helmiranta Ma 11.15–12.00 7.9.–23.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhava Helmiranta Ma 11.15–12.00 11.1.–29.3.2021 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

8301384 VESIJUMPPA, ELÄKELÄISET 2

8301385 VESIJUMPPA, ELÄKELÄISET 2

Kauhava Helmiranta Ma 12.05–12.50 7.9.–23.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhava Helmiranta Ma 12.05–12.50 11.1.–29.3.2021 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.


49

Muista ilmoittautua! 8301390 VESIJUMPPA, ELÄKELÄISET 3

8301391 VESIJUMPPA, ELÄKELÄISET 3

Kauhava Helmiranta Ti 10.30–11.15 8.9.–24.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhava Helmiranta Ti 10.30–11.15 12.1.–30.3.2021 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

8301392 VESIJUMPPA, ELÄKELÄISET 4

8301393 VESIJUMPPA, ELÄKELÄISET 4

Kauhava Helmiranta Ti 11.20–12.05 8.9.–24.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhava Helmiranta Ti 11.20–12.05 12.1.–30.3.2021 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

8301394 VESIJUMPPA, ELÄKELÄISET 5

8301395 VESIJUMPPA, ELÄKELÄISET 5

Kauhava Helmiranta Ti 12.15–13.00 8.9.–24.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhava Helmiranta Ti 12.15–13.00 12.1.–30.3.2021 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

8301396 VESIJUMPPA, ELÄKELÄISET 6

8301397 VESIJUMPPA, ELÄKELÄISET 6

Kauhava Helmiranta Ke 12.00–12.45 9.9.–25.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301398 VESIJUMPPA, ELÄKELÄISET 7

Kauhava Helmiranta Ke 12.50–13.35 9.9.–25.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhava Helmiranta Ke 12.00–12.45 13.1.–31.3.2021 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 5.1 mennessä.

8301399 VESIJUMPPA, ELÄKELÄISET 7

Kauhava Helmiranta Ke 12.50–13.35 13.1.–31.3.2021 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 5.1 mennessä.


50

Muista ilmoittautua!

VESIJUMPPA Monipuolista vesiliikuntaa musiikin tahdissa kehon painoa ja välineitä hyödyntäen sisältäen aerobista kestävyysharjoittelua, lihaskuntoliikkeitä, liikkuvuusharjoituksia ja venyttelyä. Allasmaksu maksetaan Kivitippuun 6 €/kerta.

8301527 VESIJUMPPA

Lappajärvi Kivitippu Ti 16.15–17.00 8.9.–24.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301529 VESIJUMPPA

Lappajärvi Kivitippu Ti 17.15–18.00 8.9.–24.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

TUOLIJUMPPA Monipuolinen jumppa, joka tehdään tuolilla istuen. Koordinaatioita, lihaskuntoa ja liikkuvuutta kehittäviä harjoituksia. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

8301280 TUOLIJUMPPA

8301281 TUOLIJUMPPA

Evijärvi Kunnantalo To 11.15–12.00 10.9.–26.11.2020 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Evijärvi Kunnantalo To 11.15–12.00 14.1.–1.4.2021 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

8301533 TUOLIJUMPPA

8301534 TUOLIJUMPPA

Lappajärvi Kivitippu Ke 13.15–14.00 9.9.–25.11.2020 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Lappajärvi Kivitippu Ke 13.15–14.00 13.1.–31.3.2021 Eveliina Niemi Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.


51

Muista ilmoittautua!

TUOLIJUMPPA Tuolijumppaa huomioiden osallistujien toimintakyky. Sisältää vahvistavia ja venyttäviä liikkeitä musiikin tahdissä. Kurssimaksua on alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

8301109 TUOLIJUMPPA

Alahärmä Härmän palvelukeskus Ti 15.00–15.45 8.9.–24.11.2020 Elisa Heimonen Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301110 TUOLIJUMPPA

Alahärmä Härmän palvelukeskus Ti 15.00–15.45 12.1.–30.3.2021 Elisa Heimonen Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

8301602 TUOLIJUMPPA

Ylihärmän palvelukeskus Ma 10.00–10.45 7.9.–23.11.2020 Elisa Heimonen Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301603 TUOLIJUMPPA

Ylihärmän palvelukeskus Ma 10.00–10.45 11.1.–29.3.2021 Elisa Heimonen Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 4.1.. mennessä.

8301122 TUOLIJUMPPA

Alahärmä, FysioSillanpää To 9.00–10.00 10.9.–26.11.2020 Elisa Heimonen Kurssimaksu: 14,00 € Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella. Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301123 TUOLIJUMPPA

Alahärmä, FysioSillanpää To 9.00–10.00 14.1.–1.4.2021 Elisa Heimonen Kurssimaksu: 14,00 € Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella. Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

8301124 TUOLIJUMPPA

Alahärmä, FysioSillanpää To 10.00–11.00 10.9.–26.11.2020 Elisa Heimonen Kurssimaksu: 14,00 € Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella. Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

8301125 TUOLIJUMPPA

Alahärmä, FysioSillanpää To 10.00–11.00 14.1.–1.4.2021 Elisa Heimonen Kurssimaksu: 14,00 € Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella. Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.


52

Muista ilmoittautua!

Tanssi ZUMBA® Zumba® Fitness on maailman suosituin tanssi-fitness-ohjelma. Zumba on tanssillinen tunti, jonka musiikki perustuu erilaisiin tanssimuotoihin, joita ovat merengue, reggaeton, salsa,cumbia, cha-cha, mambo, hip-hop, soca, bellydance ja afrikkalainen tanssi. Tunnilla yhdistetään helppoja tanssiaskelia vuoroin nopeaan ja hitaaseen rytmiin. Liikkeet kohdistuvat käsivarsiin, vatsalihaksiin ja jalkoihin. Zumba-tunneilla liikkuminen on hauskaa ja helppoa, huomaamatta syke nousee, tulee hiki ja kalorit palavat.

8301200 ZUMBA®

8301201 ZUMBA®

LIIK

8301349 ZUMBA®

LIIK

8301348 ZUMBA®

SI AS

Evijärven nuorisoseura Ma 17.00–18.00 TA UN P 11.1.–29.3.2021 Alexandra Kostikova Kurssimaksu: 25,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

SI AS

Evijärven nuorisoseura Ma 17.00–18.00 TA UN P 7.9.–23.11.2020 Alexandra Kostikova Kurssimaksu: 25,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Kortesjärvi Purmojärven koulu Su 16.00–16.45 13.9.–29.11.2020 Saara Kokko Kurssimaksu: 20,00 € Lasten Zumba tunti on energinen ja hauska tanssitunti. Tunneilla käytetään lapsille soveltuvia koreografioi-

LIIK

LIIK

8301413 ZUMBA® KIDS (7-11 v)

Lappajärvi Kirkonkylän koulu Ma 19.00–20.00 TA UN P 11.1.–29.3.2021 Alexandra Kostikova Kurssimaksu: 25,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

SI AS

SI AS

Lappajärvi Kirkonkylän koulu Ma 19.00–20.00 TA UN P 7.9.–23.11.2020 Alexandra Kostikova Kurssimaksu: 25,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

LIIK

8301501 ZUMBA®

LIIK

8301500 ZUMBA®

SI AS

Kauhava koulukeskus Ti 17.00–18.00 TA UN P 12.1.–30.3.2021 Alexandra Kostikova Kurssimaksu: 25,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

SI AS

Kauhava koulukeskus Ti 17.00–18.00 TA UN P 8.9.–24.11.2020 Alexandra Kostikova Kurssimaksu: 25,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

ta ja soitetaan uusimpia hittimusiikkeja, joissa yhdistyy mm. hip-hop, reggaeton ja cumbia. Tunneilla tutustutaan eri maihin ja niistä tuleviin tanssilajeihin leikkimistä unohtamatta. Ryhmälle luodaan whatsapp-ryhmä, jonne voidaan jakaa materiaalia, jotta kotona voi jatkaa tanssimista. Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.


53

Muista ilmoittautua!

ZUMBA® TONING Tällä tunnilla askelletaan tuttujen lattarirytmien mukana ja käsissä pidetään ”marakassimaisia” kevyitä käsipainoja, jotka antavat sopivasti lisää rytmiä liikkeeseen ja harjoitusta ylävartalon lihaksille. Tunti on aerobinen ja kehittää lihaskestävyyttä. Tunti sopii peruskuntoiselle jumppaajalle. Zumba Toning®-tunti on erilainen, mielenkiintoinen, tehokas ja turvallinen tapa treenata monipuolisesti koko vartaloa ja samalla pitää hauskaa!

LIIK

8301411 ZUMBA® GOLD LIIK

SI AS

Kortesjärvi Purmojärven koulu TA Su 14.00–14.55 UN P 13.9.–29.11.2020 Saara Kokko Kurssimaksu: 20,00 € Zumba Goldissa tanssimme latinalaisrytmien ja kansainvälisten rytmien tahdissa tasapainoharjoituksia unohtamatta. Zumba Goldissa liikkeet tehdään rauhallisempaan tempoon, askelkuviot ovat yksinker-

8301113 ZUMBA® GOLD TONING LIIK

SI AS

Alahärmä lukion liikuntasali TA Ti 16.30–17.15 UN P 8.9.–24.11.2020 Saara Kokko Kurssimaksu: 20,00 € Tällä tunnilla askelletaan tuttujen lattarirytmien mukana maltillisella vauhdilla ja käsissä pidetään ”marakassimaisia” kevyitä käsipainoja, jotka antavat lisää rytmiä liikkeeseen ja harjoitusta ylävartalon lihak-

8301114 ZUMBA® TONING

Alahärmä lukion liikuntasali Ti 17.30–18.25 TA UN P 8.9.–24.11.2020 Saara Kokko Kurssimaksu: 23,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä. SI AS

SI AS

Kortesjärvi Purmojärven koulu Su 15.00–15.55 TA UN P 13.9.–29.11.2020 Saara Kokko Kurssimaksu: 23,00 € Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

LIIK

8301412 ZUMBA® TONING

taisempia eikä tunti sisällä hyppyjä. Zumba Gold antaa päivääsi iloista energiaa ja parantaa liikkumiskykyä. Tämä tunti sopii sinulle, joka suosit rauhallisempia tahteja, mutta hauskanpidosta ei silti tingitä. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta, vaan tule sellaisena kuin olet! Mukaan tarvitset vesipullon ja sopivat sopivat jalkineet. Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

sille. Tunti on aerobinen ja kehittää lihaskestävyyttä ja tasapainoa ja se sopii erityisen hyvin senioreille tai sinulle, joka nautit rauhallisemmasta liikkeestä. Tunti sopii sinulle, joka kaipaat lihaskuntoharjoittelua hauskalla ja turvallisella tavalla. Zumba Gold Toning®-tunti tehokas ja turvallinen tapa treenata monipuolisesti koko vartaloa ja samalla pitää hauskaa! Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.


54

Muista ilmoittautua!

TANSSITYÖPAJAT Harjoitellaan eri tanssitekniikoita. Tehdään yhdessä koreografia ja nautitaan tanssin riemusta. Et tarvitse aiempaa kokemusta.

1105401 TANSSITYÖPAJA 6–9 V

Kortesjärvi Purmojärven koulu Su 11.00–11.45 13.–20.9.2020 Anna-Maija Kuusela K urssimaksu: 10,00 € Yhteistyössä MLL Kortesjärvi. Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

1105400 TANSSITYÖPAJA 10-15 V

Kortesjärvi Purmojärven koulu Su 12.00–13.30 13.–20.9.2020 Anna-Maija Kuusela Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

LASTEN TANSSI 5–7-VUOTIAAT Kurssilla tutustutaan itsensä ilmaisemisen keinoihin musiikin ja tanssin kautta. Lisäksi leikitään, tehdään venytysharjoituksia ja opetellaan lyhyitä koreografioita.

1105100 LASTEN TANSSI 5–7 -VUOTIAAT

Alahärmä Härmänkylän Ns To 18.00–18.45 10.9.–26.11.2020 Rosanna Niemi Kurssimaksu: 12,00 € Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.

1105101 LASTEN TANSSI 5–7 -VUOTIAAT

Alahärmä Härmänkylän Ns To 18.00–18.45 14.1.–1.4.2021 Rosanna Niemi Kurssimaksu: 12,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

LASTEN TANSSI 8–10-VUOTIAAT Kurssilla harjoitellaan erilaisia askelkuvioita, helppoja koreografioita sekä eläytymistä ja itseilmaisua musiikin ja tanssin kautta.

1105102 LASTEN TANSSI 8–10 -VUOTIAAT

Alahärmä Härmänkylän Ns To 19.00–19.45 10.9.–26.11.2020 Rosanna Niemi Kurssimaksu: 12,00 € Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.

1105103 LASTEN TANSSI 8–10 -VUOTIAAT

Alahärmä Härmänkylän Ns To 19.00–19.45 14.1.–1.4.2021 Rosanna Niemi Kurssimaksu: 12,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.


55

Muista ilmoittautua!

NUORTEN STREET/SHOW-TANSSI 11–17-VUOTIAAT Tutustutaan street/show-tanssin tekniikoihin, tehdään koreografioita ja nautitaan tanssin ilosta rennolla otteella. Aikaisempaa kokemusta et tarvitse.

8301523 NUORTEN STREET/ SHOW-TANSSI 11–17-VUOTIAAT

Lappajärvi Kivitippu Su 15.45–16.30 13.9.–29.11.2020 Anna-Maija Kuusela Kurssimaksu: 12,00 € Ilmoittautuminen 7.9. mennessä.

8301524 NUORTEN STREET/ SHOW-TANSSI 11–17-VUOTIAAT

Lappajärvi Kivitippu Su 15.45–16.30 10.1.–28.3.2021 Anna-Maija Kuusela Kurssimaksu: 12,00 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

DANCEMIX Dance Mix -tunneilla sekoitetaan eri tanssilajeja. Välillä tanssitaan showtansseja, toisinaan lattareita tai hiphopia, ja ryhmän toiveet huomioidaan. Jokaisesta tanssigenrestä harjoitellaan lyhyitä koreografioita. Dance Mix -tunneilla tärkeintä on nauttia musiikista ja sen tahdissa liikkumista. Olit sitten vasta-alkaja tai jo kauemmin harrastanut, näillä tunneilla on jokaiselle jotain! Lihaskunto kasvaa tunneilla huomaamatta, kun tanssin ilo vie mukanaan.

1105303 DANCEMIX

Kauhava Xtreme Fitness Club Ma 19.50–20.35 TA UN P 7.9.–23.11.2020 Olga Chiu Kurssimaksu: 12,00 € Ilmoittautuminen 31.8. mennessä.

SI AS

Kauhava Xtreme Fitness Club Ma 19.00–19.45 7.9.–23.11.2020 Olga Chiu Kurssimaksu: 12,00 € Kurssi on suunnattu yli 10-vuotiaille nuorille. Ilmoittautuminen 31.8. mennessä.

LIIK

1105302 DANCEMIX NUORILLE

1105300 ITÄMAINEN TANSSI, ALKEET

LIIK

SI AS

Kauhava Kuntokeskus Korjaamo La 12.30–14.00 TA UN P 12.9.–10.10.2020 Jenna Suvanto Kurssimaksu: 20,00 € Tutustumme kurssilla itämaisen tanssin perusteisiin. Tutuksi tulevat itämaiselle tanssille tyypilliset liikkeet mm. erilaiset lantion ympyrät, kahdeksikot, iskut ja väristykset. Harjoittelemme isolaatiota eli liikkeiden erottelua.

Teemme myös lajia tukevaa kehonhuoltoa ja ilmaisuharjoituksia. Liikkeistä ja liikesarjoista kootaan koreografia. Laji auttaa avaamaan lihaskireyksiä erityisesti lantion ja rintakehän alueella, mikä parantaa kehon joustavuutta ja ryhtiä. Aiempaa kokemusta ei tarvita. Mukaan juomapullo ja vaatteet, joissa on hyvä liikkua. Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.


56

Muista ilmoittautua!

1105301 ITÄMAINEN TANSSI, JATKO

LIIK

SI AS

Kauhava Kuntokeskus Korjaamo La 14.00–15.30 TA UN P 12.9.–10.10.2020 Jenna Suvanto Kurssimaksu: 20,00 € Kurssi on tarkoitettu lajiin jo aiemmin tutustuneille. Kertaamme perusteita ja tekniikkaa, opettelemme haastavampia liikkeitä ja liikesarjoja. Hiomme mm. isolaatiotekniikkaa ja liikkeiden

yhdistämistä. Tutustumme rytmiikkaan, eri tyylisuuntiin ja kokeilemme huivin käyttöä tanssissa. Improvisaatioharjoitusten avulla tunnustellaan omaa liikekieltä ja yksilöllistä tapaa ilmaista. Kehon tuntemus, joustavuus ja koordinaatiokyky paranevat harjoitusten myötä. Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

AIKUISTEN TANSSI (yli 18-vuotiaat) Tutustutaan eri tanssityyleihin katutansseista nykytanssiin rennolla otteella! Aikaisempaa kokemusta et tarvitse.

8301525 AIKUISTEN TANSSI (yli 18-vuotiaat)

Lappajärvi Kivitippu Su 16.30–17.30 13.9.–29.11.2020 Anna-Maija Kuusela Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

8301526 AIKUISTEN TANSSI (yli 18-vuotiaat)

Lappajärvi Kivitippu Su 16.30–17.30 10.1.–28.3.2021 Anna-Maija Kuusela Kurssimaksu: 15,00 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

PARITANSSIT TUTUKSI Nyt uskallat tulla tanssireeneihin yksin tai yhdessä parisi kanssa. Osaat kävellä ja se riittää. Peruskurssi lavatanssien harjoitteluun alkeistasolla. Perehdytys vientiin ja seuraamiseen ja musiikin mukaan liikkumiseen. Tanssilajeina foxi, hidas valssi ja kuviohumppa. Tervetuloa mukavaan seuraan!

1105201 PARITANSSIT TUTUKSI

Evijärven Alapään nuorisoseura Su 13.00–16.00 6.9.–4.10.2020 Anne-Marja Sillman Kurssimaksu: 19,00 € Ilmoittautuminen 28.8. mennessä.

1105506 PARITANSSIT TUTUKSI

Lappajärvi Kivitippu La 13.00–16.00 5.–26.9.2020 Anne-Marja Sillman Kurssimaksu: 16,00 € Ilmoittautuminen 28.8. mennessä.

NOUDATETAAN ”PARINVALINNASSA” KULLOINKIN VOIMASSAOLEVAA KORONAOHJEISTUSTA – PARITANSSEISSA MIELELLÄÄN OMA PARI MUKAAN


57

Muista ilmoittautua! 1105508 PARITANSSIT TUTUKSI

Lappajärvi Kivitippu La 13.00–16.00 16.1.–6.2.2021 Anne-Marja Sillman Kurssimaksu: 16,00 € Lavatanssien alkeet hallitseville tai kurssin 1. suorittaneille uusina lajeina fusku, neliörumba, valssi ja kävelyjenkka Tervetuloa mukaan jammailemaan. Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

1105509 PARITANSSIT TUTUKSI

Lappajärvi Kivitippu La 13.00–16.00 10.–24.4.2021 Anne-Marja Sillman Kurssimaksu: 16,00 € Lavatanssien alkeet hallitseville tai kurssin 1. suorittaneille. Uusina lajeina tango (tai Wanha tango) ja lisäkuviot foxiin. Voidaan kokeilla myös Sambaa jos ehditään. Ilmoittautuminen 2.4. mennessä.

1105507 PARITANSSIT TUTUKSI

Lappajärvi Kivitippu La 13.00–16.00 3.–24.10.2020 Anne-Marja Sillman Kurssimaksu: 16,00 € Lavatanssien alkeet hallitseville tai kurssin 1. suorittaneille. Uusina lajeina Bugg ja hitaat (hitaaseen muiikkiin) Ilmoittautuminen 1.11. mennessä.

1105203 PARITANSSIT TUTUKSI

Evijärven Alapään nuorisoseura Su 13.00–16.00 8.–29.11.2020 Anne-Marja Sillman Kurssimaksu: 16,00 € Lavatanssien alkeet hallitseville tai kurssin 1. suorittaneille. Jammaillaan Buggia ja hiivitään hitaita (hitaaseen musiikkiin). Tervetuloa iloiseen joukkoomme. Ilmoittautuminen 30.10. mennessä.

1105202 PARITANSSIT TUTUKSI

Evijärven Alapään nuorisoseura Pe 18.30–20.15 9.10.–6.11.2020 Anne-Marja Sillman Kurssimaksu: 16,00 € Lavatanssien alkeet hallitseville tai jo jonkin verran tanssia harrastaneille. Jatkokurssi lavatangoon ja valssin tekniikkaa, alkeista polkka ja masurkka. Ilmoittautuminen 2.10. mennessä.

1105204 PARITANSSIT TUTUKSI

Evijärven Alapään nuorisoseura Su 13.00–16.00 10.1.–21.2.2021 Anne-Marja Sillman Kurssimaksu: 19,00 € Lavatanssien alkeet hallitseville tai kurssin 1. suorittaneille. Uusina lajeina fusku, neliörumba, valssi ja kävelyjenkka. Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

1105205 PARITANSSIT TUTUKSI

Evijärven Alapään nuorisoseura Su 13.00–16.00 14.3.–18.4.2021 Anne-Marja Sillman Kurssimaksu: 16,00 € Lavatanssien alkeet hallitseville tai kurssin 1. suorittaneille. Uusina lajeina tango (tai Wanha tango), samba ja lisäkuviot foxiin. Ilmoittautuminen 5.3. mennessä.

NOUDATETAAN ”PARINVALINNASSA” KULLOINKIN VOIMASSAOLEVAA KORONAOHJEISTUSTA – PARITANSSEISSA MIELELLÄÄN OMA PARI MUKAAN


58

Muista ilmoittautua!

Musiikki LAULAMISEN PERUSTEET Perehdytään laulamisen perusteisiin harjoittaen tervettä ja luontevaa äänenkäyttöä. Kurssilla lauletaan kurssilaisen omia toivelauluja. Opetus on yksityisopetusta, 30 min/henkilö. Kurssi soveltuu kaikille laulamisesta kiinnostuneille. Ajat sovitaan opettajan kanssa.

1101142 LAULAMISEN PERUSTEET

1101143 LAULAMISEN PERUSTEET

Alahärmä koulukeskus, Kirkonkylän koulu Ma 13.15–15.15, Ma 19.30–21.30 7.9.–9.11.2020 Meeri Mäkelä-Erkinheimo Kurssimaksu: 35,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Alahärmä koulukeskus, Kirkonkylän koulu Ma 13.15–15.15, Ma 19.30–21.30 11.1.–22.3.2021 Meeri Mäkelä-Erkinheimo Kurssimaksu: 39,00 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

1101144 LAULAMISEN PERUSTEET

1101145 LAULAMISEN PERUSTEET

Alahärmä koulukeskus, Kirkonkylän koulu Ke 19.30–21.30 9.9.–11.11.2020 Meeri Mäkelä-Erkinheimo Kurssimaksu: 35,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Alahärmä koulukeskus, Kirkonkylän koulu Ke 19.30–21.30 13.1.–24.3.2021 Meeri Mäkelä-Erkinheimo Kurssimaksu: 39,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

1101349 LAULAMISEN PERUSTEET

1101350 LAULAMISEN PERUSTEET

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Ke 12.00–15.00 9.9.–11.11.2020 Meeri Mäkelä-Erkinheimo Kurssimaksu: 35,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Ke 12.00–15.00 13.1.–24.3.2021 Meeri Mäkelä-Erkinheimo Kurssimaksu: 39,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

1101351 LAULAMISEN PERUSTEET

1101352 LAULAMISEN PERUSTEET

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park To 19.30–21.30 10.9.–12.11.2020 Meeri Mäkelä-Erkinheimo Kurssimaksu: 35,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park To 19.30–21.30 14.1.–24.3.2021 Meeri Mäkelä-Erkinheimo Kurssimaksu: 39,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.


59

Muista ilmoittautua!

YKSINLAULU Opetellaan kappaleita opiskelijoiden omien toiveiden mukaisesti. Voit ottaa tunnille mukaan omia nuottejasi! Opetus on yksityisopetusta, 30 min/kerta. Soita ja sovi aika opettajan kanssa puh 045 114 1266. Muutkin viikonpäivät mahdollisia!

1101214 YKSINLAULU

Evijärven keskikoulu Ti 14.45–18.00, To 14.45–18.00 8.9.–26.11.2020 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 50,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1101215 YKSINLAULU

Evijärven keskikoulu Ti 14.45–18.00, To 14.45–18.00 12.1.–1.4.2021 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 50,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

YKSINLAULU Nauhoitetaan omaa laulua ja etsitään yhdessä omalle persoonalle sopivaa laulutapaa. Opetus toteutetaan yksityisopetuksena. Opetusaika 30 min./ opiskelija. Tarvittaessa lisätietoja opettajalta p. 0400 219640.

1101642 YKSINLAULU

Ylihärmän yläkoulu Ma 18.40–20.40 7.9.–23.11.2020 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 50,00 € Ensimmäinen kokoontuminen 31.8. klo 17, jolloin jaetaan lauluajat. Varsinainen opetus alkaa viikolla 37. Ilmoittautuminen 28.8. mennessä.

1101643 YKSINLAULU

Ylihärmän yläkoulu Ma 18.40–20.40 11.1.–29.3.2021 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 50,00 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

NAISKUORO POSIDIVAS Tule laulamaan mukavaan porukkaan! Lauletaan kaksiäänisesti kansanlauluja ja kevyttä musiikkia. Aiempaa kuorolaulukokemusta tai nuotinlukutaitoa ei tarvitse olla.

1101253 NAISKUORO POSIDIVAS

Evijärven Kirkonkylän koulu Ti 18.00–19.30 8.9.–24.11.2020 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1101254 NAISKUORO POSIDIVAS

Evijärven Kirkonkylän koulu Ti 18.00–19.30 12.1.–30.3.2021 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.


60

Muista ilmoittautua!

KEVYEN MUSIIKIN LAULUN ALKEET Tutustutaan kevyen musiikin laulun ääniharjoituksiin ja laulutekniikkaan ryhmäopetuksena. Lisäksi jokainen saa valitsemaansa lauluun 15 min henkilökohtaista opetusta ryhmän läsnäollessa.

1101600 KEVYEN MUSIIKIN LAULUN ALKEET

Ylihärmä Artturin talo Su 10.00–14.00 6.9.–13.12.2020 Kristiina Kattelus Kurssimaksu: 20,00 € Kokoonnutaan kerran kuussa syksyn ajan. Kurssi jatkuu kevätlukukaudella.

1101601 KEVYEN MUSIIKIN LAULUN ALKEET

Ylihärmä Artturin talo Su 10.00–14.00 17.1.–18.4.2021 Kristiina Kattelus Kurssimaksu: 20,00 € Kokoonnutaan kerran kuussa kevään ajan.

KEVYEN MUSIIKIN LAULUN JATKOKURSSI Kurssi on suunnattu ensisijaisesti jo aiemmin laulutunneilla käyneille. Ryhmätunnilla tehdään ääni- ja esiintymisharjoituksia sekä laulutekniikkaa erilaisten teemojen mukaisesti. Lisäksi 30 min yksityistunti / kokoontumiskerta. Tuo mukana nuotit lauluun, jota haluat laulaa.

1101602 KEVYEN MUSIIKIN LAULUN JATKOKURSSI

1101603 KEVYEN MUSIIKIN LAULUN JATKOKURSSI

Ylihärmä Artturin talo La 10.00–15.30 5.9.–12.12.2020 Kristiina Kattelus Kurssimaksu: 20,00 € Kokoonnutaan kerran kuussa syyslukukauden ajan. Kurssi jatkuu keväällä.

Ylihärmä Artturin talo La 10.00–15.30 16.1.–17.4.2021 Kristiina Kattelus Kurssimaksu: 20,00 € Kokoonnutaan kerran kuussa kevätlukukauden ajan.

1101553 ITÄKYLÄN MIESTEN LAULUILTA

1101554 ITÄKYLÄN MIESTEN LAULUILTA

Lappajärvi Rantakankaan koulu Pe 18.00–19.30 11.9.–27.11.2020 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 22,50 € Lauletaan kaikenlaisia lauluja yksiäänisesti. Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

Lappajärvi Rantakankaan koulu Pe 18.00–19.30 11.9.–27.11.2020 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 22,50 € Lauletaan kaikenlaisia lauluja yksiäänisesti. Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.


61

Muista ilmoittautua! 1101359 KAUHAVAN LAULAJAT

1101360 KAUHAVAN LAULAJAT

Kauhava Kosolan koulu Ma 19.00–20.30 joka toinen viikko 7.9.–23.11.2020 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 12,00 € Tule laulamaan yhdessä mukavia, tuttuja lauluja. Nuotinlukutaitoa ei tarvita. Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Kauhava Kosolan koulu Ma 19.00–20.30 joka toinen viikko 11.1.–29.3.2021 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 12,00 € Tule laulamaan yhdessä mukavia, tuttuja lauluja. Nuotinlukutaitoa ei tarvita. Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

1101555 KRAATTERIJÄRVEN LAULAJAT

1101556 KRAATTERIJÄRVEN LAULAJAT

Lappajärvi kunnan nuorisotila Pe 10.00–11.30 joka toinen viikko 11.9.–27.11.2020 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 13,00 € Lauletaan kaikenlaisia lauluja yksiäänisesti. Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

Lappajärvi kunnan nuorisotila Pe 10.00–11.30 joka toinen viikko 15.1.–26.3.2021 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 13,00 € Lauletaan kaikenlaisia lauluja yksiäänisesti. Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

NISSIN KÖÖRI Nissin köörin ohjelmistossa on kansanlauluja ja viihdemusiikkia. Ei haittaa, jos et osaa nuotteja. Tervetuloa laulamaan mukavaan porukkaan!

1101557 NISSIN KÖÖRI

Lappajärven lukio Ke 19.00–20.30 9.9.–25.11.2020 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1101558 NISSIN KÖÖRI

Lappajärven lukio Ke 19.00–20.30 13.1.–31.3.2021 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

EVIJÄRVEN MIESLAULAJAT Mieskuoro kutsuu kaikenikäisiä laulumiehiä mukaan. Ohjelmistossa monipuolista musiikkia yksi- ja kaksiäänisesti iskelmästä kansanlauluun. Nuotinlukutaito ei ole välttämätön.

1101201 EVIJÄRVEN MIESLAULAJAT

Evijärven keskikoulu Ma 18.00–19.30 joka toinen viikko 14.9.–30.11.2020 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 12,50 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1101202 EVIJÄRVEN MIESLAULAJAT

Evijärven keskikoulu Ma 18.00–19.30 joka toinen viikko 18.1.–22.3.2021 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 12,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.


62

Muista ilmoittautua!

LAULUJA, LORUJA JA LEIKKEJÄ VAUVAPERHEILLE Lauletaan, soitetaan, loruillaan ja leikitään vauvaporukalla! Tervetuloa kaikki 0–3 -vuotiaat vauvat ja taaperot perheineen. Ilmoittaudutaan lapsen/lasten nimellä.

1101607 LAULUJA, LORUJA JA LEIKKEJÄ VAUVAPERHEILLE

Ylihärmä, Perhekahvila Kupponen Ti 10.00–10.30 8.9.–24.11.2020 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1101608 LAULUJA, LORUJA JA LEIKKEJÄ VAUVAPERHEILLE

Ylihärmä, Perhekahvila Kupponen Ti 10.00–10.30 12.1.–30.3.2021 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

KAUHAVAN PELIMANNIT JA NÄTTY LAULURYHMÄ Kaikenikäisille kansanmusiikista ja kauhavalaisista kansanlauluista kiinnostuneille soittajille ja laulajille tarkoitettu ryhmä. Kaikki soittimet ovat tervetulleita mukaan, soittimen alkeistason hallinta riittää hyvin. Laulajille riittää pelkkä kiinnostus kansanlauluhin, aiempaa kuorotaustaa tai lauluopintoja ei tarvita. Ryhmässä soitetaan yhdessä perinteistä pelimannimusiikkia ja harjoitellaan kansanlauluille uusia sovituksia. Ryhmät harjoittelevat sekä yhdessä että erikseen perjantaisin. Ryhmät osallistuvat kansanmusiikkitapahtumiin kuten Samuelin Poloneesi ja Kaustisen kansanmusiikkifestivaali, mutta esiintyminen ei ole pakollista.

1101353 KAUHAVAN PELIMANNIT JA NÄTTY LAULURYHMÄ

Kauhava Kosolan koulu Pe 16.00–19.00 joka toinen viikko 18.9.–20.11.2020 Salla Seppä Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.9. mennessä.

1101354 KAUHAVAN PELIMANNIT JA NÄTTY LAULURYHMÄ

Kauhava Kosolan koulu Pe 16.00–19.00 joka toinen viikko 8.1.–2.4.2021 Salla Seppä Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.9. mennessä.

Tilaa AIMO-uutiskirje kotisivulta jarvilakeus.fi


63

Muista ilmoittautua!

KARAOKE Tule laulamaan karaokea. Halutessasi saat opastusta laulamisessa. Käytetään Muvika -karaokeohjelmaa. Tarvittaessa lisätietoja opettajalta p. 0400 219640.

1101268 KARAOKE

1101459 KARAOKE

Evijärvi Vasikka-ahon Monitoimitalo/Sopula Pe 17.00–19.00 joka toinen viikko 11.9.–13.11.2020 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

Kortesjärvi Lumous Navettakaffila Pe 17.00–19.00 joka toinen viikko 18.9.–20.11.2020 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 11.9. mennessä.

1101269 KARAOKE

1101460 KARAOKE

Evijärvi Vasikka-ahon Monitoimitalo/Sopula Pe 17.00–19.00 joka toinen viikko 15.1.–19.3.2021 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

Kortesjärvi Lumous Navettakaffila Pe 17.00–19.00 joka toinen viikko 22.1.–26.3.2021 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 15.1. mennessä.

1101343 KARAOKE

1101344 KARAOKE

Kauhava Kurssikeskus Mutteri Ti 19.30–21.30 joka toinen viikko 8.9.–10.11.2020 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 14,00 € Kokoonnutaan joka toinen viikko viisi kertaa. Voidaan laulaa myös ryhmässä. Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhava Kurssikeskus Mutteri Ti 19.30–21.30 joka toinen viikko 12.1.–16.3.2021 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 14,00 € Kokoonnutaan joka toinen viikko viisi kertaa. Voidaan laulaa myös ryhmässä. Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

RYHMÄKARAOKE Hirvittääkö karaoken laulaminen yksin? Ryhmäkaraoke on matalan kynnyksen lauluryhmä, jossa voit laulaa porukan mukana. Kokoonnutaan joka toinen viikko viisi kertaa. Tarvittaessa lisätietoja opettajalta p. 0400 219640.

1101345 RYHMÄKARAOKE

Kauhava Kurssikeskus Mutteri Ti 19.30–21.30 joka toinen viikko 15.9.–17.11.2020 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 8.9. mennessä.

1101346 RYHMÄKARAOKE

Kauhava Kurssikeskus Mutteri Ti 19.30–21.30 joka toinen viikko 19.1.–23.3.2021 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 14,00 € Ilmoittautuminen 12.1. mennessä.


64

Muista ilmoittautua!

SOITINOPETUS Opiskellaan akustisen kitaran, sähkökitaran ja sähköbasson soittoa, mahdollisuus myös rumpujen alkeisopetukseen. Sopii sekä aloittelijoille että pidemmälle ehtineille. Opetus toteutetaan yksityisopetuksena. Soittoaika 20 min./ opiskelija. Tarvittaessa lisätietoja opettajalta p. 0400 219640.

1101138 SOITINOPETUS

1101421 SOITINOPETUS

Alahärmä koulukeskus, Opinkartano To 15.40–17.40 10.9.–26.11.2020 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 27,50 € Kurssille otetaan korkeintaan 6 opiskelijaa. Ilmoittautuminen 28.8. mennessä. Ensimmäinen kokoontuminen 3.9. klo 17, jolloin jaetaan soittoajat. Varsinainen opetus alkaa viikolla 37.

Kortesjärven Kirkonkylän nuorisoseura Ke 18.30–19.50 9.9.–25.11.2020 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 27,50 € Mahdollisuus myös rumpujen alkeisopetukseen. Ilmoittautuminen 28.8. mennessä, kurssille otetaan enintään 5 opiskelijaa. Ensimmäinen kokoontuminen 2.9. klo 18.30, jolloin sovitaan soittoajat. Varsinainen opetus alkaa viikolla 37.

1101139 SOITINOPETUS

1101422 SOITINOPETUS

Alahärmä koulukeskus, Opinkartano To 15.40–17.40 14.1.–1.4.2021 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 27,50 € Kurssille otetaan korkeintaan 6 opiskelijaa. Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

Kortesjärven Kirkonkylän nuorisoseura Ke 18.30–19.50 13.1.–31.3.2021 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 27,50 € Mahdollisuus myös rumpujen alkeisopetukseen. Kurssille otetaan enintään 5 opiskelijaa. Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

1101219 SOITINOPETUS

Evijärven Kirkonkylän koulu Ke 15.00–17.40 9.9.–25.11.2020 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 27,50 € Ensimmäinen kokoontuminen 2.9. klo 17, jolloin sovitaan soittoajat. Varsinainen opetus alkaa viikolla 37. Ilmoittautuminen 28.8. mennessä, kurssille otetaan korkeintaan 8 opiskelijaa.

1101220 SOITINOPETUS

Evijärven Kirkonkylän koulu Ke 15.00–17.40 13.1.–31.3.2021 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä, kurssille otetaan korkeintaan 8 opiskelijaa.


65

Muista ilmoittautua! 1101639 SOITINOPETUS

Ylihärmän yläkoulu Ma 16.30–18.30 7.9.–23.11.2020 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 27,50 € Mahdollisuus myös rumpujen alkeisopetukseen. Ensimmäinen kokoontuminen 31.8. klo 17, jolloin jaetaan soittoajat. Varsinainen opetus alkaa viikolla 37. Ilmoittautuminen 28.8. mennessä.

1101640 SOITINOPETUS

Ylihärmän yläkoulu Ma 16.30–18.30 11.1.–29.3.2021 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 27,50 € Mahdollisuus myös rumpujen alkeisopetukseen. Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

SOITINOPETUS Yksityisopetusta kitaran, basson, rumpujen, koskettimien ja harmonikan soitossa. Opetusaika 20 min/opiskelija. Myös muut viikonpäivät mahdollisia

1101347 SOITINOPETUS

Kauhava Työväentalo, bändikämppä To 14.40–18.00 10.9.–26.11.2020 Esa Rintamäki Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1101348 SOITINOPETUS

Kauhava Työväentalo, bändikämppä To 14.40–18.00 14.1.–1.4.2021 Esa Rintamäki Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

VIULUNSOITTO Viulunsoiton opetusta lapsille ja aikuisille, vasta-alkajille ja jatkajille. Tunnit yksityistunteja 30 min/kerta. Mahdollisuus pariopetukseen, jolloin kurssimaksu 50 €. Soita ja sovi aika opettajan kanssa puh 045 114 1266. Opetusta voidaan antaa myös Evijärvellä.

1101500 VIULUNSOITTO

Lappajärven lukio To 13.00–17.00 10.9.–26.11.2020 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 50,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1101501 VIULUNSOITTO

Lappajärven lukio To 13.00–17.00 14.1.–1.4.2021 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 50,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.


66

Muista ilmoittautua!

PIANONSOITTO Sopii sekä vasta-alkajille että pidemmälle ehtineille, opiskelijan lähtötason ja toiveiden mukaisesti. Opetus tapahtuu yksityisopetuksena 15 min / kerta. Opettaja soittaa ilmoittautuneille ja sopii soittoajat.

1101150 PIANONSOITTO

1101151 PIANONSOITTO

Alahärmä koulukeskus, Opinkartano To 14.00–16.00 10.9.–26.11.2020 Henna Mäkinen Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.

Alahärmä koulukeskus, Opinkartano To 14.00–16.00 14.1.–1.4.2021 Henna Mäkinen Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

1101311 PIANONSOITTO

1101312 PIANONSOITTO

Kauhava Nahkalan koulu Ti 15.00–19.00 8.9.–24.11.2020 Henna Mäkinen Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhava Nahkalan koulu Ti 15.00–19.00 12.1.–30.3.2021 Henna Mäkinen Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

1101411 PIANONSOITTO

1101412 PIANONSOITTO

Kortesjärven liikuntatalon kahvio Ma 17.00–19.00 7.9.–23.11.2020 Henna Mäkinen Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kortesjärven liikuntatalon kahvio Ma 17.00–19.00 11.1.–29.3.2021 Henna Mäkinen Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

1101596 PIANONSOITTO

1101597 PIANONSOITTO

Lappajärvi Rantakankaan koulu Ke 14.00–15.30 9.9.–25.11.2020 Henna Mäkinen Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Lappajärvi Rantakankaan koulu Ke 14.00–15.30 13.1.–31.3.2021 Henna Mäkinen Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

1101598 PIANONSOITTO

1101599 PIANONSOITTO

Lappajärven lukio Ke 16.00–19.00 9.9.–25.11.2020 Henna Mäkinen Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Lappajärven lukio Ke 16.00–19.00 13.1.–31.3.2021 Henna Mäkinen Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.


67

Muista ilmoittautua! 1101216 PIANONSOITTO

1101217 PIANONSOITTO

Evijärven Kirkonkylän koulu Ma 13.00–16.00 7.9.–23.11.2020 Henna Mäkinen Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Evijärven Kirkonkylän koulu Ma 13.00–16.00 11.1.–29.3.2021 Henna Mäkinen Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 4.1 mennessä.

1101205 PIANONSOITTO

1101206 PIANONSOITTO

Evijärvi Särkikylän kylätalo Ma 8.00–11.00 7.9.–23.11.2020 Henna Mäkinen Kurssimaksu: 27,50 € Soittotunnit järjestetään joustavasti koulupäivän aikana. Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Evijärvi Särkikylän kylätalo Ma 8.00–11.00 11.1.–29.3.2021 Henna Mäkinen Kurssimaksu: 27,50 € Soittotunnit järjestetään joustavasti koulupäivän aikana. Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

1101605 PIANONSOITTO

1101606 PIANONSOITTO

Ylihärmä Kirkonkylän koulu (ala-aste) To 16.30–19.00 10.9.–26.11.2020 Henna Mäkinen Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.

Ylihärmä Kirkonkylän koulu (ala-aste) To 16.00–19.00 14.1.–1.4.2021 Henna Mäkinen Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

TUTUSTU URKUIHIN Kurssilla tutustutaan urkujen soittoon ja soitetaan sopivaa ohjelmistoa oppilaan lähtötason mukaan. Tunnit ovat yksityistunteja 30 min/ oppilas.

1101357 TUTUSTU URKUIHIN

Kauhava Helmiranta Pe 14.00–17.00, La 14.00–17.00 13.–14.11.2020 Meeri Mäkelä-Erkinheimo Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 6.11. mennessä

1101358 TUTUSTU URKUIHIN

Kauhava Helmiranta Pe 14.00–17.00, La 14.00–17.00 26.–27.3.2021 Meeri Mäkelä-Erkinheimo Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 19.3. mennessä


68

Muista ilmoittautua!

OPI SOITTAMAAN RUMPUJA Kurssilla opiskellaan rumpujen soittoa, sopii sekä aloittajille että pidemmälle ehtineille. Opetus toteutetaan yksityisopetuksena, soittoaika 20 min./ opiskelija. Lisätietoja opettajalta p. 0400 219 640.

1101221 OPI SOITTAMAAN RUMPUJA

Evijärven Kirkonkylän koulu Pe 14.40–15.40 11.9.–27.11.2020 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 27,50 € Ensimmäinen kokoontuminen 4.9. klo 15, jolloin jaetaan soittoajat. Varsinainen opetus alkaa viikolla 37.

1101222 OPI SOITTAMAAN RUMPUJA

Evijärven Kirkonkylän koulu Pe 14.40–15.40 15.1.–2.4.2021 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 8.1. mennessä.

SAKSOFONIN SOITON YKSITYISOPETUS Saksofonin yksityisopetusta vasta-alkajista pidemmälle ehtineille. Opetusaika 30 min.

1101309 SAKSOFONIN SOITON YKSITYISOPETUS

Kauhava koulukeskus To 17.00–18.00 10.9.–26.11.2020 Jukka Lumme Kurssimaksu: 41,00 € Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.

1101503 UKULELEKURSSI LAPSILLE

Lappajärven lukio To 18.00–19.00 10.–24.9.2020 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 10,00 € Lapset 7v ylöspäin, tervetuloa opettelemaan ukulelen soiton alkeita! Opetellaan perussoinnut, säestetään ja lauletaan helppoja kappaleita. Opistolla on muutama ukulele lainattavaksi. Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

1101310 SAKSOFONIN SOITON YKSITYISOPETUS

Kauhava koulukeskus To 17.00–18.00 14.1.–1.4.2021 Jukka Lumme Kurssimaksu: 41,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.


69

Muista ilmoittautua!

SÄHKÖKITARAN JA AKUSTISEN KITARAN SOITTAMINEN Opiskellaan akustisen kitaran, sähkökitaran ja sähköbasson soittoa, sopii sekä aloittelijoille että pidemmälle ehtineille. Opetus toteutetaan yksityisopetuksena. Soittoaika 20 min./ opiskelija. Kurssille otetaan korkeintaan 4 opiskelijaa. Lisätietoja opettajalta p.0400 219 640.

1101519 SÄHKÖKITARAN JA AKUSTISEN KITARAN SOITTAMINEN

Lappajärven lukio Ti 15.40–17.00 8.9.–24.11.2020 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 27,50 € Soittoajat sovitaan opettajan kanssa ennen opetuksen alkamista 1.9. klo 17. Varsinainen opetus alkaa viikolla 37. Ilmoittautuminen 28.8 mennessä.

1101520 SÄHKÖKITARAN JA AKUSTISEN KITARAN SOITTAMINEN

Lappajärven lukio Ti 15.40–17.00 12.1.–30.3.2021 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä

KITARAN JA BASSON SOITTO SEKÄ UKULELEN ALKEET Kitaran ja sähköbasson opetusta kunkin oppilaan tason mukaan. Ukulelessa alkeisopetusta. Opettajalta viikoittain soittotehtäviä harjoitteluun. Huom! Soittoaika 30 min. Alaikäraja 8 vuotta, yläikärajaa ei ole. Mukaan soitin, viritysmittari ja plektra. Soittoajat sovitaan opettajan kanssa ilmoittautumisen jälkeen.

1101338 KITARAN JA BASSON SOITTO SEKÄ UKULELEN ALKEET

1101339 KITARAN JA BASSON SOITTO SEKÄ UKULELEN ALKEET

Kauhava koulukeskus Ke 16.00–21.00 9.9.–25.11.2020 Seppo Sallinen Kurssimaksu: 41,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhava koulukeskus Ke 16.00–21.00 13.1.–31.3.2021 Seppo Sallinen Kurssimaksu: 41,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

1101341 KITARAN JA BASSON SOITTO SEKÄ UKULELEN ALKEET

1101340 KITARAN JA BASSON SOITTO SEKÄ UKULELEN ALKEET

Kauhava koulukeskus To 16.00–21.00 14.1.–1.4.2021 Seppo Sallinen Kurssimaksu: 41,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

Kauhava koulukeskus To 16.00–21.00 10.9.–26.11.2020 Seppo Sallinen Kurssimaksu: 41,00 € Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.


70 1101133 ALAHÄRMÄN PELIMANNIT

Alahärmä Häjyylyperinteen keskus (Jokitoiska) Ti 18.00–20.30 8.9.–24.11.2020 Esa Rintamäki Kurssimaksu: 22,50 € Soitetaan kansanmusiikista tanssimusiikkiin ja jatsiin. Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Muista ilmoittautua! 1101134 ALAHÄRMÄN PELIMANNIT

Alahärmä Häjyylyperinteen keskus (Jokitoiska) Ti 18.00–20.30 12.1.–30.3.2021 Esa Rintamäki Kurssimaksu: 22,50 € Soitetaan kansanmusiikista tanssimusiikkiin ja jatsiin. Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

PELIMANNIT Soitetaan erityisesti järviseutulaista sekä muuta perinteistä pelimannimusiikkia ynnä kurssilaisten omien toiveiden mukaan muuta musiikkia pelimannityyliseksi muokaten. Kurssilla tarvitaan perustaidot omassa soittimessa sekä auttava nuotinlukutaito tai mikäli opettelet kappaleet korvakuulolta, oma äänitysväline (esim. älypuhelin). Kaikki akustiset soittimet tervetulleita mukaan. Laulajat voivat halutessaan käyttää äänentoistoa, laitteet löytyvät pelimanneilta.

1101402 PELIMANNIT

Tupasvilla, Kortesjärvi Pe 17.30–20.30 joka toinen viikko 11.9.–20.11.2020 Anu Nygård Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

1101403 PELIMANNIT

Tupasvilla, Kortesjärvi Pe 17.30–20.30 joka toinen viikko 15.1.–26.3.2021 Anu Nygård Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 8.1. mennessä.

KEVYEN MUSIIKIN YHTYE Harjoitellaan ohjelmistoa opiskelijoiden omien mieltymysten pohjalta esimerkiksi eri teemojen (musikaalit, standardisävellykset, kevyt klassinen jne.) puitteissa. Laulajilla voi olla oma soolomateriaalinsa. Ryhmään tulevilla soittajilla tulisi olla perustaidot soittamisesta, eli melodiainstrumenttien soittajien tulisi hallita nuoteista soittaminen ja sointuinstrumentalistien pitäisi pystyä soittamaan harmoniat pohjasävelmerkityistä soinnuista. Tulevan lukuvuoden ohjelmaa suunnitellaan tarkemmin ensimmäisessä kokoontumisessa.

1101548 KEVYEN MUSIIKIN YHTYE

Lappajärven lukio Ma 18.00–20.15 joka toinen viikko 7.9.–16.11.2020 Jukka Lumme Kurssimaksu: 18,50 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1101549 KEVYEN MUSIIKIN YHTYE

Lappajärven lukio Ma 18.00–20.15 joka toinen viikko 11.1.–22.3.2021 Jukka Lumme Kurssimaksu: 18,50 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.


71

Muista ilmoittautua! 1101401 IRLANTILAISEN KANSANMUSIIKIN ALKEISKURSSI

Tupasvilla, Kortesjärvi La 11.00–16.00, Su 11.00–16.00 10.–11.10.2020 Anu Nygård Kurssimaksu: 25,00 € Tule tutustumaan irlantilaiseen kansanmusiikkiin! Alkeiskurssilla valitaan yhdessä muutama soitto- ja laulukappale, jotka harjoitellaan rauhalliseen tempoon ilman suorituspaineita. Laulut voidaan laulaa suomeksi tai englanniksi. Kurssille voi tulla mukaan, vaikkei olisi koskaan soittanut mitään instrumenttia, sillä opettelemme yhdessä myös irlantilaisen bodhrán-rummun alkeita. Rummun voi lainata opettajalta. Kaikki akustiset soittimet ovat tervetulleita. Ilmoittautuminen 2.10. mennessä.

TANSSIMUSIIKKIORKESTERI ORBIT Soitetaan perinteistä tanssimusiikkia. Ryhmään tulevien soittajien pitäisi hallita oma soitin kohtuullisesti. Tilaa on soittajille ja laulajille, ota yhteys Esaan puh 040 250 6441.

1101355 TANSSIMUSIIKKIORKESTERI ORBIT

Kauhava Työväentalo, bändikämppä Ke 18.00–20.30 9.9.–25.11.2020 Esa Rintamäki Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1101356 TANSSIMUSIIKKIORKESTERI ORBIT

Kauhava Työväentalo, bändikämppä Ke 18.00–20.30 13.1.–31.3.2021 Esa Rintamäki Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

KEVYEN MUSIIKIN ORKESTERI Soitamme sovitettua iskelmämusiikkia, tavoitteena on järjestää lukuvuoden lopuksi konsertti ennalta sovitusta aiheesta. Soittajilla tulisi olla välttävä nuotinlukutaito ja laulajilla tarkka sävel- ja rytmikorva. Tervetuloa nuoret ja vanhat soittajat harjoittelemaan kurinalaista yhtyesoittoa!

1101457 KEVYEN MUSIIKIN ORKESTERI

Kortesjärven Kirkonkylän nuorisoseura Su 17.00–18.30 13.9.–29.11.2020 Raimo Erkinheimo Kurssimaksu: 19,50 € Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

1101458 KEVYEN MUSIIKIN ORKESTERI

Kortesjärven Kirkonkylän nuorisoseura Su 17.00–18.30 17.1.–28.3.2021 Raimo Erkinheimo Kurssimaksu: 19,50 € Ilmoittautuminen 8.1. mennessä.


72

Muista ilmoittautua!

TOIMINTAKESKUKSEN MUSARYHMÄ Lauletaan, kuunnellaan musiikkia ja tehdään myös omaa! Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä alennuksella.

1101509 TOIMINTAKESKUKSEN MUSARYHMÄ

Toimintakeskus Lappajärvi To 9.00–10.00 10.9.–26.11.2020 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 10,00 € Ennakkoilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1101510 TOIMINTAKESKUKSEN MUSARYHMÄ

Toimintakeskus Lappajärvi To 9.00–10.00 7.1.–25.3.2021 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 10,00 € Ennakkoilmoittautuminen 5.1. mennessä.

BÄNDIKURSSI ERITYISRYHMÄ Yhdessä soittaminen ja laulaminen on mukava tapa oppia musiikin alkeita tai jatkaa jo hyvällä mallilla olevaa harrastusta. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella. Tarvittaessa lisätietoja opettajalta p. 0400 219 640.

1101334 BÄNDIKURSSI ERITYISRYHMÄ

1101336 BÄNDIKURSSI ERITYISRYHMÄ

Kauhava Pikkutulppaani Ti 18.00–18.45 8.9.–24.11.2020 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Kauhava Fransunpuisto To 18.30–19.15 10.9.–26.11.2020 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1101335 BÄNDIKURSSI ERITYISRYHMÄ

1101337 BÄNDIKURSSI ERITYISRYHMÄ

Kauhava Pikkutulppaani Ti 18.00–18.45 12.1.–30.3.2021 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

Kauhava Fransunpuisto To 18.30–19.15 14.1.–1.4.2021 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

Rytmiä elämään: soitetaan ja lauletaan yhdessä!


73

Muista ilmoittautua! 1101502 BÄNDIKURSSI 6-8v

Lappajärven lukio La 12.00–13.00 12.9.–3.10.2020 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 10,00 € Tutustutaan erilaisiin soittimiin ja soitetaan sekä lauletaan yhdessä. Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

1101210 BÄNDIKURSSI 11–13 v

Evijärven keskikoulu To 18.00–19.00 22.10.–26.11.2020 Satu Lumiaho Kurssimaksu: 10,00 € Bändikurssilla harjoitellaan yhdessä soittamista. Kurssilla voi soittaa kitaraa, bassoa, koskettimia, rumpuja ja laulaa. Voit kokeilla useampaa soitinta. Ilmoittautuminen 15.10. mennessä.

MUSARYHMÄ AIKUISILLE Soitetaan ja lauletaan yhdessä rockia ja iskelmää ryhmän toiveitten mukaan. Mukaan toivotaan erityisesti pianistia, jolla on soittokokemusta.

1101418 MUSARYHMÄ AIKUISILLE

Kortesjärven Kirkonkylän nuorisoseura Ke 20.00–21.00 9.9.–25.11.2020 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 15,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1101313 ÄÄNENTOISTO

Kauhavan Nuorisoseura La 13.00–16.00, Su 13.00–16.00 26.–27.9.2020 Kimmo Ahola Kurssimaksu: 10,00 € Äänentoiston lyhytkurssi harrastajateattereille ja esiintyville ryhmille. Käydään läpi äänentoiston alkeita, mm. langattomat mikrofonit ja äänentoiston sijoittelu. Ilmoittautuminen 19.9. mennessä.

1101419 MUSARYHMÄ AIKUISILLE

Kortesjärven Kirkonkylän nuorisoseura Ke 20.00–21.00 13.1.–31.3.2021 Jari Rannanjärvi Kurssimaksu: 15,50 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

1101314 KEIKALLA MAAILMALLA NIGHTWISHIN MATKASSA

Kauhava Y-kino Ke 28.10.2020 klo 18.00–20.00 Kimmo Ahola Maksuton luento Yli 30 vuotta äänentoiston ammattilaisena työskennellyt Kimmo Ahola kertoo esimerkkejä Nightwishin tuotannoista ympäri maailmaa. Millaista on äänimiehen työ maailmantähtien kiertueella? Millaisia ongelmia matkan varrella ilmeni ja miten niihin keksittiin luovia ratkaisuja pakon edessä? Luento on maksuton ja osa Kauhava-viikon ohjelmaa. Ilmoittautuminen 21.10. mennessä.


74

Muista ilmoittautua!

Näyttämötaiteet 1102301 JUNKIN SIRKUSPAJA

1102302 JUNKIN VIDEOPAJA

Kauhava työpaja Junki To 9.30–10.30 10.–24.9.2020 Linda Huhtaluhta Sirkuspaja on tarkoitettu työpaja Junkin asiakkaille. Kurssi toteutetaan maksuttomana opintosetelirahoituksen turvin. Yhteistyössä Kuntayhtymä Kaksineuvoinen.

Kauhava työpaja Junki Syys-lokakuussa (ajankohta selviää myöhemmin) Pekka Pohjoispää Videopaja on tarkoitettu työpaja Junkin asiakkaille. Kurssi toteutetaan maksuttomana opintosetelirahoituksen turvin. Yhteistyössä Kuntayhtymä Kaksineuvoinen.

1102307 MATINRANNAN DRAAMAPAJA

1102308 MATINRANNAN DRAAMAPAJA

Kauhava Matinranta To 12.45–14.15 24.9.–26.11.2020 Linda Huhtaluhta Kurssimaksu: 10,00 € Draamapaja on tarkoitettu toimintakeskuksen asiakkaille. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella. Yhteistyössä Kuntayhtymä Kaksineuvoinen.

Kauhava Matinranta To 12.45–14.15 7.1.–1.4.2021 Linda Huhtaluhta Kurssimaksu: 10,00 € Draamapaja on tarkoitettu toimintakeskuksen asiakkaille. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella. Yhteistyössä Kuntayhtymä Kaksineuvoinen.

1102109 RUNOSAAPPAAT

1102508 RUNOMIMMIT

Alahärmä Härmänkylän Ns Ke 12.30–14.00 joka toinen viikko 16.9.–9.12.2020 Outi Riihimäki Kurssimaksu: 13,00 € Ikäihmisille suunnattu runoryhmä. Uudet osallistujat tervetulleita mukaan! Harjoitetaan muistia ja otetaan oma luovuus käyttöön valmistamalla runoesitys. Ilmoittautuminen 9.9. mennessä.

Lappajärven lukio Ke 15.30–17.00 joka toinen viikko 16.9.–9.12.2020 Outi Riihimäki Kurssimaksu: 13,00 € Ikäihmisille suunnattu runoryhmä. Harjoitetaan muistia ja otetaan oma luovuus käyttöön valmistamalla runoesitys. Kokoonnutaan joka toinen viikko. Ilmoittautuminen 9.9. mennessä.

TULOSSA KESÄLLÄ 2021

PIENI PYHIINVAELLUS ONNELAN KESÄTEATTERIASSA Ohjaus Juha Ekola


75

Muista ilmoittautua!

TAITEEN PERUSOPETUS Kurssit ovat osa Taiteen perusopetuksen teatteritaiteen yleisen oppimäärän yhteisiä opintoja. Järvilakeuden kansalaisopiston teatteriryhmät ovat kuitenkin edelleen ihan kaikille avoimia ja niissä voi aloittaa vuosittain syksyllä, jos ryhmässä on tilaa. Lukuvuoden 2020–2021 Teemana on YHTEISÖTEATTERI. Kursseilla tutkitaan teatteria ilmiönä yhteiskunnassa, sen mahdollisuuksia ja vaikuttavuutta. Opintojen pääpaino on yhteisöllisyydessä ja soveltavassa draamassa. Sisältöinä mm. prosessidraama, forum-teatteri, tarinateatteri, improvisaatio ja tekemisen linkittäminen ympäröivään yhteiskuntaan esim. teatterivierailujen kautta. Kursseilla valmistetaan esityksiä.

1102107 KERSATEATTERI 7–10 v.

Alahärmä Härmänkylän Ns Ti 17.00–18.30 1.9.2020–4.5.2021 Linda Huhtaluhta Kurssimaksu: 50,00 € Ilmoittautuminen 25.8. mennessä.

1102305 HELATEATTERI 7–10 v.

Kauhavan Nuorisoseura To 17.00–18.30 3.9.2020–6.5.2021 Linda Huhtaluhta Kurssimaksu: 50,00 € Ilmoittautuminen 27.8. mennessä.

1102205 TEATTERIKERHO TIRLITTAN 7–10 v.

Evijärven Kirkonkylän koulu Ma 15.00–16.30 31.8.2020–3.5.2021 Linda Huhtaluhta Kurssimaksu: 50,00 € Ilmoittautuminen 24.8. mennessä.

1102505 METEORIITTITEATTERI 7–12 v.

Lappajärvi Länsirannan koulu Ma 18.30–20.00 31.8.2020–3.5.2021 Linda Huhtaluhta Kurssimaksu: 50,00 € Ilmoittautuminen 24.8. mennessä.

1102206 TEATTERIKERHO ILLUUSIO yli 11 v.

Evijärven Kirkonkylän koulu Ma 16.30–18.00 31.8.2020–3.5.2021 Linda Huhtaluhta Kurssimaksu: 50,00 € Ilmoittautuminen 24.8. mennessä.

1102108 TEINITEATTERI yli 11 v.

Alahärmä Härmänkylän Ns Ti 18.30–20.00 1.9.2020–4.5.2021 Linda Huhtaluhta Kurssimaksu: 50,00 € Ilmoittautuminen 25.8. mennessä.

1102306 KLAPITEATTERI yli 11 v.

Kauhavan Nuorisoseura To 18.30–20.00 3.9.2020–6.5.2021 Linda Huhtaluhta Kurssimaksu: 50,00 € Ilmoittautuminen 27.8. mennessä.

HUOM! Taiteen perusopetuksen kurssimaksu kattaa koko lukuvuoden - sekä syys- että kevätlukukauden!


76

Muista ilmoittautua!

TONTTUSIRKUS (LAPSI+VANHEMPI) Tutustutaan hernepussien avulla tonttu-jonglöörauksen saloihin, kopitellaan tonttu-stickeillä ja tasapainoillaan tonttu-akrobatiaa. Lapset 5-vuotiaista ylöspäin vanhemman kanssa.

1102104 TONTTUSIRKUS (LAPSI+VANHEMPI)

1102207 TONTTUSIRKUS (LAPSI+VANHEMPI)

Alahärmä Voltin koulu La 16.00–16.45 28.11.2020 Linda Huhtaluhta Maksuton kurssi Ilmoittauminen lapsen/lasten nimellä 20.11. mennessä.

Evijärven Kirkonkylän koulu La 14.00–14.45 21.11.2020 Linda Huhtaluhta Maksuton kurssi Ilmoittaudutaan lapsen/lasten nimellä 23.10 mennessä.

1102603 TONTTUSIRKUS (LAPSI+VANHEMPI)

1102506 TONTTUSIRKUS (LAPSI+VANHEMPI)

Ylihärmän yläkoulu La 14.00–14.45 28.11.2020 Linda Huhtaluhta Maksuton kurssi Ilmoittautuminen lapsen/lasten nimellä 20.11. mennessä.

Lappajärvi kunnan paini/judosali La 16.00–16.45 21.11.2020 Linda Huhtaluhta Maksuton kurssi Ilmoittaudutaan lapsen/lasten nimellä 23.10. mennessä.

1102105 SENIORISIRKUS

1102300 RUNORYHMÄ

Alahärmä Härmänkylän Ns Ti 16.00–17.00 15.9.–24.11.2020 Linda Huhtaluhta Kurssimaksu: 10,00 € Tervetuloa sirkustelemaan Onnelaan joka tiistai! Ryhmä on suunnattu ikäihmisille. Tutustutaan erilaisiin sirkusvälineisiin hauskalla ja rennolla otteella ja koetaan onnistumisen iloa kannustavassa porukassa. Ryhmäläisten niin halutessa voidaan valmistaa esitys. Teemana: ”olen Harmaa Pantteri, mikä on sinun supervoimasi?” Yhteistyössä Aijjoos-toiminta. Ilmoittautuminen 8.9. mennessä.

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Ke 12.30–18.30 9.9.–2.12.2020 Outi Riihimäki Kurssimaksu: 15,00 € Ikäihmisille suunnattu uusi runoryhmä. Harjoitetaan muistia ja iloitaan omasta luovuudesta valmistamalla runoesitys. Kokoonnutaan 9.9. klo 12.30-14, 23.9. klo 17-18.30, 7.10. klo 12.30-14, 21.10. klo 17-18.30, 4.11. klo 17-18.30, 18.11. klo 12.30-14 ja 2.12. klo 12.30-14. .Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.


77

Muista ilmoittautua!

TARINATEATTERI Tarinateatteri on improvisaatioon perustuva teatterin ja ryhmätyöskentelyn muoto. Näyttämölle luodaan yleisön tai ryhmän jäsenten kertomia tunnetiloja, ajatuksia, välähdyksiä elämästä tai kokonaisia tarinoita. Opiskellaan kehollista ja äänellistä ilmaisua, tarinoiden kuuntelua, toistamista ja ytimen löytämistä. Lopulta siirrytään tarinateatterin esitysmuotoon, jossa kaikki saavat kokeilla metodia sekä esiintyjinä että kertojina. Musiikilla on tärkeä osa, joten käytössä on myös helposti soitettavia instrumentteja. Jukka Virtala on tehnyt tarinateatteria 20 vuotta sekä esiintyjänä että kouluttajana. Hän on suorittanut Playback Theatre Leadership -koulutuksen Englannissa Jonathan Foxin johdolla ja tarinateatterin erikoistumisopinnot Stadiassa. Kurssin voi hyväksilukea taiteen perusopetuksen teemaopintoihin.

1102101 LASTEN TARINATEATTERIPÄIVÄ 1

Alahärmä Härmänkylän Ns Ma 12.10.2020 klo 10.00–16.00 Jukka Virtala, Linda Huhtaluhta Kurssimaksu 15,00 € Päiväleiri 7–12-vuotiaille. Päivän aikana tarjotaan lounas ja välipala. Päivän lopuksi on pieni esitys kotiväelle. Yhteistyössä Härmänmaan 4H-yhdistys ja Kauhavan kulttuuripalvelut. Ilmoittautuminen 5.10. mennessä.

1102201 LASTEN TARINATEATTERIPÄIVÄ 2

Evijärven keskikoulu Ti 13.10.2020 klo 10.00–16.00 Jukka Virtala, Linda Huhtaluhta Kurssimaksu 15,00 € Päiväleiri 7–12-vuotiaille. Päivän aikana tarjotaan lounas ja välipala. Päivän lopuksi on pieni esitys kotiväelle. Yhteistyössä kunnan kulttuuritoimi. Ilmoittautuminen 5.10. mennessä.

1102102 TARINATEATTERI

Alahärmä Härmänkylän Ns Su 11.10.2020 klo 10.00–16.00 Jukka Virtala Kurssimaksu 10,00 € Kurssi on suunnattu nuorille ja aikuisille (alaikäraja 13 vuotta, yläikärajaa ei ole). Ota mukaan omat eväät. Ilmoittautuminen 4.10. mennessä. Ylihärmän Kamariteatteri esittää:

Agatha Christien

HIIRENLOUKKU Esitykset Ylihärmän nuorisoseuralla

22.8.–20.9.

Lisätietoja: www. yliharmannuorisoseura.fi (Kuva: Samuli Koivusalo)


78

Muista ilmoittautua!

Retket toteutetaan, mikäli se on koronatilanteen puolesta turvallista. 1102902 TEATTERILAIVA

Pe-la 18.–19.9.2020 Teatterilaiva on Suomenlahden aalloilla Silja Europa -aluksella seilaava teatterifestivaali. Se tarjoaa teatterin ystäville mahdollisuuden virkistymiseen ja alan harrastajien ja ammattilaisten tapaamiseen. Ohjelma koostuu mm. esityksistä, koulutustyöpajoista ja improvisaatiokilpailusta. Retki järjestetään, jos kiinnostuneita on tarpeeksi. Hinta 120 € kahden hengen hytissä. Passi tai henkilökortti tarvitaan. Retken järjestää Järvilakeuden kansalaisopiston Aitio-hanke. Ota yhteyttä Jarmo Kumpulaan, puh. 0400 692 908.

1102901

KULTTUURIRETKI TAMPEREELLE

21.–22.11.2020 Jarmo Kumpula Hinta 120 € kahden hengen huoneessa. Vietetään yhdessä kulttuurintäyteinen viikonloppu Tampereella! Ohjelmassa mm. hulvaton Peter Pan menee pieleen -näytelmä Tampereen teatterissa ja vierailu museokeskus Vapriikissa. Majoitus hotellissa Tampereen keskustassa. Hinta sisältää kyydin, majoituksen sekä teatteri- ja museoliput. Ruokailut osallistujat kustantavat itse. Bussin reitti suunnitellaan kyytiintulopaikkojen mukaan, joten merkitse lisätietoihin mistä mieluiten tulisit kyytiin. Yhteistyössä Evijärven, Kauhavan ja Lappajärven kulttuuritoimet sekä Järvilakeuden kansalaisopiston Aitio-hanke.


79

Muista ilmoittautua!

Tykkäätkö kuvata eläinvideoita? Lähetä ne meille WhatsAppina (p. 0400 692 908) tai sähköpostilla jarmo.kumpula@jarvilakeus.fi, niin dubbaamme puhetta soveltuviin videoihin. Videoita käytetään kansalaisopiston suomen kielen opetuksen tai muun toiminnan tukena. Videoista ei makseta korvausta, mutta kuvaaja saa halutessaan nimensä lopputeksteihin. Tutustu esimerkkinä Kaneli Kukkoon:

Kaneli Kukko Seuraa Kaneli Kukkoa

Pyöriikö nurkissanne ylimääräisiä kulissitarpeita taikka muuta teatteriesityksiin liittyvää tavaraa, jolle ei tahdo löytyä säilytystilaa? Järvilakeuden kansalaisopistolla on käytössä TEATTERIVARASTO, jonne voitte tuoda tavarat säilytykseen ja ehkä myös muiden teattereiden lainattavaksi!

Kysy lisää: Jarmo Kumpula 0400 692 908 jarmo.kumpula@jarvilakeus.fi

TEATTERIVARASTO käytettävissänne!

teatteriväki

HUOMIO

!

Facebookissa! Suomen oppiminen sujuu mukavasti, kun samalla voi seurata kukon, kanojen ja muiden kotieläinten hauskoja edesottamuksia. Sivu on luotu Järvilakeuden kansalaisopiston suomen opetuksen tueksi.


80

Muista ilmoittautua!

9999500 KULTTUURIKAVERIKERHO Aloitus Kauhavan pääkirjastossa Ma 21.9. klo 18.00–21.00 ensimmäinen tapaaminen 21.9.2020–29.3.2021 Hanna Rieck-Takala Maksuton kurssi, mahdolliset pääsymaksut osallistuja maksaa itse. Lähdetään mukavassa seurassa porukalla erilaisiin kulttuuritapahtumiin, tutustutaan uusiin näyttelyihin ja mielenkiintoisiin paikkoihin lähialueella. Harrastetaan yhdessä nojatuolimatkailua: tutustutaan virtuaalikierroksilla valtakunnan suurimpien museoiden näyttelyihin ja käydään Y-kinossa nauttimassa maailman oopperatalojen esityksistä. Kurssin aikana voit halutessasi pätevöityä kulttuurikaveriksi ja saada tietoa mm. erityistarpeisen ihmisen kohtaamisesta. Yhteistyössä Aijjoos-toiminta ja Kauhavan, Evijärven sekä Lappajärven kulttuuripalvelut .

1102900 KOTISIRKUS VERKOSSA

Verkossa Pe 18.00–18.45 2.10.–4.12.2020 Linda Huhtaluhta Kurssimaksu: 10,00 € Opetellaan kotoa löytyvillä esineillä temppuilemaan mahdollisimman luovasti. Koko perhe saa tulla mukaan sirkustelemaan! Kurssi tapahtuu etänä teams-sovelluksella. Ilmoittautuneille lähetetään kutsulinkki. Mm. näitä tavaroita tarvitaan: tyhjä muovipullo (esim limsapullo. 1,5l), hernepusseja 3/3 sukkaa, harjanvarsi tms keppi, vanhat sukkahousut ja pallo. Kokoontumiset perjantaisin 2.10, 6.11, 4.12. Ilmoittautuminen 25.9. mennessä.

MIKÄ ON KULTTUURIKAVERI?

Kulttuurikaverit ovat vapaaehtoisia, jotka tarjoavat seuraa esim. museossa, kirjastossa, taidenäyttelyssä tai konsertissa käymiseen, kun yksin lähteminen tuntuu hankalalta. Toimintaa koordinoi ja kavereita välittää Aijjoos-toiminta.

HALUAISIN KULTTUURIKAVERIN – MITEN TOIMIN?

Kulttuurikaveritoiminta on tarkoitettu sinulle, jolle yksin kulttuuritapahtumiin lähteminen on hankalaa esim. auton tai seuran puutteen tai vaikka liikuntaesteen takia. Ota yhteyttä Aijjoos-toimintaan: www.aijjoos.fi/kaveritoiminta, jos haluat itsellesi Kulttuurikaverin!

1102604 GAALASKETSIT

Ylihärmä Nuorisoseura Aika sovitaan myöhemmin Pekka Pohjoispää, Maaria Koivula-Talkkari, Linda Huhtaluhta Syksyn aikana kuvaamme videosketsejä Alahärmässä, Evijärvellä, Kauhavalla, Kortesjärvellä, Lappajärvellä ja Ylihärmässä! Sketsit saavat ensi-iltansa Teatterigaalassa 2021. Yhden sketsin kuvaukset kestävät yhden kokoontumiskerran ja kokoontumisajat sovitaan ryhmän kesken. Halutessasi voit osallistua vain yhteen tai vaikka kaikkiin sketseihin. Tule rohkeasti mukaan!


81

Muista ilmoittautua!

ÄÄNEEN! Opi kestävän ja terveen puhetavan salaisuudet. Opit hyviä äänen lämmitysharjoituksia esim. esitystä varten ja opit puhumaan näyttämöllä selkeästi ja kuuluvasti. Lisäksi tutustumme äänen muuntelemiseen erilaisia roolihahmoja ajatellen. Kurssin voi hyväksilukea taiteen perusopetuksen teemaopintoihin.

1102601 ÄÄNEEN 1! ÄÄNENKÄYTÖN TYÖPAJA LAPSILLE JA NUORILLE

Ylihärmän yläkoulu La 24.10.2020 klo 15.00–16.30 Kristiina Kattelus Maksuton kurssi. Ilmoittautuminen 17.10. mennessä.

1102500 ÄÄNEEN 2! ÄÄNENKÄYTÖN TYÖPAJA LAPSILLE JA NUORILLE

Toimipaikka ilmoitetaan myöhemmin Su 25.10.2020 klo 11.00–12.30 Kristiina Kattelus Maksuton kurssi. Ilmoittautuminen 18.10. mennessä.

1102600 PUHEÄÄNI KUNTOON!

Ylihärmän yläkoulu la 24.10.2020 klo 11.00–14.15 Kristiina Kattelus Kurssimaksu 10,00 € Kiristyykö kurkku puhuessa tai tuottaako äänen vahvistaminen ongelmia? Miten saan äänen nopeasti toipumaan flunssan jälkeen? Näihin ja moniin muihin käytännön puheongelmiin löytyy apua tältä äänenkäyttökurssilta. Teemme ääntä huoltavia ja kehittäviä harjoituksia ja tutustumme ääntöväylän osien toimintaan. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat kehittää puheääntään ja oppia pitämään siitä parempaa huolta. Ilmoittautuminen 17.10. mennessä.

1102602 LASTEN

JA NUORTEN ELOKUVALEIRI

Ylihärmä Artturin talo La 10.00–16.00 5.–26.9.2020 Pekka Pohjoispää, Linda Huhtaluhta Maksuton kurssi Kolme lauantaita (5.9., 12.9. ja 26.9.) kestävällä päiväleirillä tutustutaan kattavasti elokuvan tekemisen työvaiheisiin ja tehdään omia lyhytelokuvia. Aiheina käsikirjoittaminen, elokuvanäytteleminen, videokuvaaminen, ääni- ja valosuunnittelu se-

kä editointi. Kokoontumiskertojen välissä on myös itsenäistä työskentelyä. Ota mukaan oma älypuhelin, jos sinulla on. Leiripäivien aikana tarjotaan lounas ja välipala. Kurssi on osa taiteen perusopetuksen teatteritaiteen teemaopintoja, mutta osallistua voit vaikka ei olisikaan taiteen perusopetuksen opiskelija. Yhteistyössä Ylihärmän nuorisoseura. Leirin toteuttamista tukee Kauhavan elämänlaatulautakunta. Ilmoittautuminen 29.8. mennessä.


82

Muista ilmoittautua!

Kuvataiteet KUVATAIDE – KOKEILE JA KEHITY Tehdään aluksi harjoituksia piirtäen ja maalaten, jatketaan etsien omaa ilmaisua ja kehitetään sitä erilaisten teemojen kautta. Opettaja tuo ensimmäiselle kerralle tarvittavat välineet. Silloin käydään läpi jatkossa tarvittavat materiaalit ja työvälineet, jotka jokainen hankkii itse. Soveltuu kaikille kuvataiteesta kiinnostuneille.

1103119 KUVATAIDE – KOKEILE JA KEHITY

Alahärmä Häjyylyperinteen keskus (Jokitoiska) Ti 16.45–20.00 joka toinen viikko 8.9.–1.12.2020 Ritva Lindberg Kurssimaksu: 28,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1103511 KUVATAIDE – KOKEILE JA KEHITY

Lappajärven lukio Ti 16.45–20.00 joka toinen viikko 15.9.–8.12.2020 Ritva Lindberg Kurssimaksu: 28,00 € Ilmoittautuminen 8.9. mennessä.

KUVATAIDE, KEHITY JA INSPIROIDU Tutkitaan kuvataiteen eri tyylisuuntia, tehdään kokeiluja ja etsitään omiin töihin innoitusta kuuluisien taiteilijoiden teosten kautta. Ensimmäisellä kokoontumiskerralla käydään läpi jatkossa tarvittavat materiaalit ja työvälineet, jotka jokainen hankkii itse. Soveltuu kaikille kuvataiteesta kiinnostuneille.

1103120 KUVATAIDE – KEHITY JA INSPIROIDU

Alahärmä Häjyylyperinteen keskus (Jokitoiska) Ti 16.45–20.00 joka toinen viikko 12.1.–6.4.2021 Ritva Lindberg Kurssimaksu: 28,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

1103512 KUVATAIDE – KEHITY JA INSPIROIDU

Lappajärven lukio Ti 16.45–20.00 joka toinen viikko 19.1.–13.4.2021 Ritva Lindberg Kurssimaksu: 28,00 € Ilmoittautuminen 12.1. mennessä.

1103102 MAALAAMME JA PIIRRÄMME ELÄIN- JA KASVIMAAILMASTA Alahärmä Häjyylyperinteen keskus (Jokitoiska) Pe 17.00–21.00, La 10.00–18.00, Su 10.00–15.00 23.–25.10.2020 Esa Tiainen Kurssimaksu: 25,00 € Paneudumme eläinten anatomiaan ja kasvien muotoihin, puut, kukat. Aihei-

na voivat olla omat valokuvat eläimistä, kissat, koirat tai villit eläimet. Kasvien kohdalla samoin omat valokuvat tai oikeat kukat, viherkasvit tai leikkokukat esim asetelmiksi.Opettajalla myös mukana sopivia kuva-aiheita. Yhteistyössä Härmän kuvataideyhdistyksen kanssa. Ilmoittautuminen 16.10. mennessä.


83

Muista ilmoittautua!

KUVATAIDEPAJA: TAIDETTA ILOLLA JA SYDÄMELLÄ Toimintakeskuksen kurssi. Tutustutaan kuvataiteen eri tekniikoihin ja materiaaleihin mm. vesivärimaalaukseen, hiilipiirustukseen ja sekatekniikkaan. Tarkastellaan myös taidehistoriaa ja ihmetellään taiteen maailmaa. Kurssilla voit tehdä oman tahdin mukaan, jokaisen kurssilaisen toiveet ja tavoitteet otetaan yksilöllisesti huomioon. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

1103503 KUVATAIDEPAJA: TAIDETTA ILOLLA JA SYDÄMELLÄ

Toimintakeskus Lappajärvi Pe 11.00–12.30 joka toinen viikko 11.9.–20.11.2020 Ulla Hautamäki Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 6.9. mennessä.

1103504 KUVATAIDEPAJA: TAIDETTA ILOLLA JA SYDÄMELLÄ

Toimintakeskus Lappajärvi Pe 11.00–12.30 joka toinen viikko 15.1.–26.3.2021 Ulla Hautamäki Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

KEITAAN TAIDERYHMÄ Taidetyöskentely painottuu tunteiden ja kokemusten maalaamiseen, ei niinkään tekniikkaan. Aikaisempaa harrastuneisuutta ei tarvita. Yhteistyössä Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

1103302 KEITAAN TAIDERYHMÄ

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Ke 10.00–12.00 joka toinen viikko 16.9.–25.11.2020 Regina Ketomäki Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 9.9. mennessä.

1103303 KEITAAN TAIDERYHMÄ

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Ke 10.00–12.00 joka toinen viikko 20.1.–7.4.2021 Regina Ketomäki Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 13.1. mennessä.

OTAVAN TAIDERYHMÄ Taidetyöskentely painottuu tunteiden ja kokemusten maalaamiseen, ei niinkään tekniikkaan. Aikaisempaa harrastuneisuutta ei vaadita. Yhteistyössä Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

1103200 OTAVAN TAIDERYHMÄ

Evijärvi Päivätoiminta MieliPaikka Ke 10.00–12.00 joka toinen viikko 9.9.–25.11.2020 Regina Ketomäki Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1103201 OTAVAN TAIDERYHMÄ

Evijärvi Päivätoiminta MieliPaikka Ke 10.00–12.00 joka toinen viikko 13.1.–24.3.2021 Regina Ketomäki Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.


84

Muista ilmoittautua!

PIKKUTULPPAANIN TAIDERYHMÄ Erityisryhmän taideryhmä, jossa ennakkoluulottomalla, leikkimielisellä ja hyväntuulisella otteella maalaten ja piirtäen liikumme kuvataiteen maailmassa. Käytämme jonkin verran myös valmista taidekuvamateriaalia katselun, kokemisen ja keskustelun virittäjänä ja luovuuden innoittajana. Aikaisempaa taiteellista harrastuneisuutta ei tarvita. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

1103311 PIKKUTULPPAANIN TAIDERYHMÄ Kauhava Pikkutulppaani Ma 16.00–17.30 7.9.–23.11.2020 Pasi T Ojajärvi Kurssimaksu: 10,00 €

1103312 PIKKUTULPPAANIN TAIDERYHMÄ Kauhava Pikkutulppaani Ma 16.00–17.30 11.1.–29.3.2021 Pasi T Ojajärvi Kurssimaksu: 10,00 €

KAITORANNAN TAIDEPIIRI Erityisryhmän taidepiiri, jossa ennakkoluulottomalla ja hyväntuulisella otteella maalaten ja piirtäen liikumme kuvataiteen maailmassa. Käytämme myös valmista taidekuvamateriaalia katselun, kokemisen ja keskustelun virittäjänä ja luovuuden innoittajana. Aikaisempaa taiteellista harrastuneisuutta ei tarvita. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

1103314 KAITORANNAN TAIDEPIIRI

Kauhava Kaitoranta Ke 16.30–18.30 9.9.–18.11.2020 Regina Ketomäki Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1103315 KAITORANNAN TAIDEPIIRI

Kauhava Kaitoranta Ke 16.30–18.30 13.1.–24.3.2021 Regina Ketomäki Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

KUVATAIDERYHMÄ Kuvataidetta kaikilla menetelmillä sekä monotypia-grafiikkaa, sokeriakvarelleja, pouringtekniikkatöitä yms. Kurssi soveltuu kaikille. Lisätietoja Sirpa Katajalta puh. 040 557 2309.

1103401 KUVATAIDERYHMÄ

Kortesjärven Kirkonkylän nuorisoseura Ke 10.30–13.30 9.9.–4.11.2020 Sirpa Kataja Kurssimaksu: 24,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1103402 KUVATAIDERYHMÄ

Kortesjärven Kirkonkylän nuorisoseura Ke 10.30–13.30 13.1.–17.3.2021 Sirpa Kataja Kurssimaksu: 26,50 € Ilmoittautuminen 7.1, mennessä.


85

Muista ilmoittautua! 1103225 MAALAUSPÄIVÄT

Evijärvi Taidetila Tiira To 10.00–15.00, pe 10.00–15.00 24.–25.9.2020 Sirpa Kataja Kurssimaksu: 10,00 € Voit maalata kaikilla eri menetelmillä ja väreillä omista tai opettajan aiheista. Voit tehdä myös pouring-tekniikkatöitä, sokeriakvarelleja ja monotypiagrafiikkaa. Kurssi soveltuu kaikille kuvataiteesta kiinnostuneille. Opettajalta voi ostaa materiaalit. Lisätietoja Sirpalta 040 557 2309. Kaikki mukaan! Ilmoittautuminen 17.9. mennessä.

1103139 METALLIGRAFIIKAN PERUSKURSSI

Alahärmä Häjyylyperinteen keskus (Jokitoiska) La 9.00–17.00, su 10.00–17.00 10.–11.10.2020 Tarja Plukka Kurssimaksu: 25,00 € Kurssilla perehdytään metalligrafiikan perustekniikoihin. Sopii vasta-alkajille sekä pidempään grafiikkaa harrastaneille, materiaalit voi ostaa kurssipaikalta. Yhteistyössä on mukana Härmäin kuvataideyhdistys. Ennakkoilmoittautuminen 2.10. mennessä.

POSLIININMAALAUS Harjoitellaan posliinimaalauksen eri tekniikoita, erilaisilla aiheilla ja rennolla meiningillä. Sopii myös vasta-alkajille. Aloituspaketin voi ostaa opettajalta (noin 65 €). Kurssimaksu sisältää polttomaksun.

1103325 POSLIININMAALAUS

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Ti 16.30–19.00 8.9.–24.11.2020 Leena Rantavuori Kurssimaksu: 32,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1103322 POSLIININMAALAUKSEN KEVÄTKURSSI

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Ti 16.30–19.00 20.4.–25.5.2021 Leena Rantavuori Kurssimaksu: 15,00 € Perehdytään posliinimaalauksen erikoistekniikoihin. Yhdistetään maalaukseen pintakäsittelytekniikoita ja lasihelmiä. Ennakkoilmoittautuminen 13.4. mennessä.

1103327 POSLIININMAALAUS

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Ti 16.30–19.00 12.1.–30.3.2021 Leena Rantavuori Kurssimaksu: 32,00 € Ilmoittautuminen 8.1. mennessä.

MUISTA ILMOITTAUTUA, jotta kurssi toteutuvat! Kotisivulla jarvilakeus.fi on ilmoittautumislinkki tai soita toimistoon puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583.

Toteutuville kursseille pääsee mukaan myös ilmoittautumisajan päätyttyä, jos niillä vain on tilaa.


86

Muista ilmoittautua!

1103313 HYVINVOINTIA KUVATAIDETERAPEUTTISIN KEINOIN

Toimipaikka avoin Ma 17.30–20.30 7.9.–23.11.2020 Regina Ketomäki Kurssimaksu: 30,00 € Erilainen taidepiiri sinulle, joka haluat tutustua taiteen keinoin toteutettuun itseilmaisuun ja saada työkaluja arjen jaksamiseen kuvataideterapeuttisin keinoin. Toiminta muodostuu maalauksesta, valmiiden taidekuvien käytöstä, keskusteluista ja aiheiden yhteisestä jakamisesta lempeällä otteella yksilöllisyys huomioiden. Osallistuaksesi et tarvitse taiteellista harrastuneisuutta. Tavoite on tunneilmaisussa, ei esteettisessä päämäärässä. Ota mukaasi vesivärit ja/tai pullopeitevärit, erikokoisia siveltimiä, paperia ja ennakkoluulotonta mieltä! Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1103202 KALLIGRAFIAA JA TEKSTAUSTA

Evijärven keskikoulu Ke 16.30–20.30 9.–30.9.2020 Marika Koskimäki-Ketelä Kurssimaksu: 15,00 € Kolmen illan kurssilla opit kirjoittamaan kauniisti koukeroita ja kirjaimia. Lisäksi jokaiselle valmistuu kurssin aikana pieni valmiimpi teos, esim. runotaulu, korttiprojekti, kirjanen tms. Opettajalla paljon malleja. Saat myös vapaaehtoisen kotitehtävän, jonka voit ottaa seuraavalle kurssikerralle mukaan. Perusmateriaalit saa ostaa opettajalta, hinta noin 35 €. Kokoonnutaan 9.9., 23.9. ja 30.9. Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1103100 LASTEN TAIDEPÄIVÄ 7–12 v.

Alahärmä Häjyylyperinteen keskus (Jokitoiska) Ke 10.00–16.00 14.10.2020 Leena Rissa Kurssimaksu: 15,00 € Tervetuloa talvilomalla taiteen maailmaan! Lasten taidepäivä on suunnattu 7–12-vuotiaille. Taidepäivässä piirretään, ulkoillaan ja leikitään. Päivän aikana tarjotaan lounas ja välipala. Yhteistyössä Kauhavan kulttuuripalvelut ja Härmänmaan 4H-yhdistys.

TULOSSA KESÄLLÄ 2021

Lappajärven kuvataideleirin 50. juhlavuosi Lisätietoa kevään ohjelmalehdessä!


87

Muista ilmoittautua!

1103301 VALOMAALAUS

Kauhava työpaja Junki Ti 18.00–20.45 1.9.–31.10.2020 Tuomo Rinne Maksuton kurssi. Työpaja on suunnattu ensisijaisesti työpaja Junkin ja etsivän nuorisotyön entisille ja nykyisille asiakkaille. Valokuvamaalaus on valokuvaustekniikka, jossa pitkän valotusajan aikana valokuvaan piirretään kuvioita kirkkaalla valolla. Valomaalaaminen onnistuu etenkin pimeään ilta-aikaan tai pimennetyssä tilassa. Osallistujilta ei edellytä valokuvaamisen taitoja, harrastuneisuutta tai omia välineitä. Työpajalla on ohjelmoitavat Pixelstick-valaisimet, joihin voidaan ladata

1103330 VALOKUVAUS

Kauhava Mäenpään kylätalo Ke 18.00–20.45 5.5.–9.6.2021 Tuomo Rinne Kurssimaksu: 23,00 € Sopii aloitteleville ja jonkin verran kuvausta harrastaneille. Kuvaamme ulkona ja sisällä, kurssiin kuuluu myös teoriapainotteinen osuus. Harjoitte-

taustakuvia, tekstiä, piirroksia ja erilaisia väriyhdistelmiä. Kuviin voidaan yhdistää henkilöitä Pixelstic-taustalle. Tutustu valomaalaukseen: thepixelstick.com Yhteistyössä työpaja Junki, Kauhavan kaupungin etsivä nuorisotyö ja kuvakerho Roikka.

lemme kuvan sommittelua, kuvakulmaa ja tarkennusta. Katselemme ja kommentoimme kuvia sekä mietimme, mitä kuva kertoo katsojalle. Kurssin sisältöä voidaan jossain määrin muokata kurssilaisten toiveiden mukaan. Ota mukaan kamera, muistiinpanovälineet ja kamerasi ohjekirja. (Jalustakin on hyvä lisävaruste.) Ilmoittautuminen 21.4. mennessä.

1103628 LUONNONLÄHEINEN VALOKUVAUS Ylihärmän yläkoulu Ma 18.00–20.45 7.9.–12.10.2020 Tuomo Rinne Kurssimaksu: 23,00 € Sopii aloitteleville ja jonkin verran kuvausta harrastaneille. Kuvaamme ulkona ja sisällä, kurssiin kuuluu myös teoriapainotteinen osuus sekä harjoittelemme kuvan sommittelua, kuvakul-

maa ja tarkennusta. Katselemme ja kommentoimme kuvia sekä mietimme mitä kuva kertoo katsojalle. Kurssin sisältöä voidaan jossain määrin muokata kurssilaisten toiveiden mukaan. Ota mukaan kamera, muistiinpanovälineet ja kamerasi ohjekirja. (Jalustakin on hyvä lisävaruste) Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.


88

Muista ilmoittautua!

VÄRIKYLPY Värikylpy on vauva- ja pikkulapsiperheiden oma kuvataidetyöpaja. Keskiössä on lapsen ja aikuisen välinen vuorovaikutus ja sen kautta syntyvät yhteiset kokemukset ja elämykset. Työpaja etenee erilaisten materiaalien, värien ja valon kokemisesta, tunnustelusta, haistelusta ja havaitsemisesta itse tuotettuun jälkeen. Valitse ryhmä kurssin aloitushetken iän mukaisesti. Materiaalit ovat turvallisia ja lapsen ikäkauteen sopivia, ilmoitathan mahdolliset erityisruokavaliot ja allergiat. Ilmoittautuneille lähetetään infokirje.

VAUVOJEN VÄRIKYLPY Ryhmä on suunnattu alle 1,5-vuotiaille vauvoille ja taaperoille.

1103600 VAUVOJEN VÄRIKYLPY 1

Ylihärmä, Perhekahvila Kupponen La 15.15–16.00 10.10.2020 Maaria Koivula-Talkkari Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 12.9. mennessä.

1103500 VAUVOJEN VÄRIKYLPY 2

Lappajärven nuorisotila La 28.11.2020 klo 15.15–16.00 Maaria Koivula-Talkkari Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 10.10. mennessä. Kurssi on osa Lappajärven lasten ja nuorten toimintaviikkoja.

IPANAVÄRIKYLPY Ipanaryhmä on suunnattu 1,5–3-vuotiaille.

1103601 IPANAVÄRIKYLPY 1

Ylihärmä, Perhekahvila Kupponen La 14.00–14.45 10.10.2020 Maaria Koivula-Talkkari Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 12.9. mennessä.

1103501 IPANAVÄRIKYLPY 2

Lappajärven nuorisotila La 28.11.2020 klo 14.00–14.45 Maaria Koivula-Talkkari Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 12.9. mennessä. Kurssi on osa Lappajärven lasten ja nuorten toimintaviikkoja.

MUKULAVÄRIKYLPY Mukuloiden ryhmä on suunnattu 4–5-vuotiaille.

1103602 MUKULAVÄRIKYLPY 1

Ylihärmä, Perhekahvila Kupponen La 12.30–13.30 10.10.2020 Maaria Koivula-Talkkari Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 12.9. mennessä.

1103502 MUKULAVÄRIKYLPY 2

Lappajärven nuorisotila La 28.11.2020 klo 12.30–13.30 Maaria Koivula-Talkkari Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 10.10. mennessä. Kurssi on osa Lappajärven lasten ja nuorten toimintaviikkoja.


Muista ilmoittautua!

89

LASTEN KUVATAIDEKURSSI Kuvataidekurssi 7–12-vuotiaille lapsille. Maalataan, piirretään ja muotoillaan. Ilmoittautuneille lähetetään tarvikelista.

1103320 LASTEN KUVATAIDEKURSSI

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park To 17.00–18.30 10.9.–26.11.2020 Leena Rissa Kurssimaksu: 20,00 € Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.

1103321 LASTEN KUVATAIDEKURSSI

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park To 17.00–18.30 12.1.–1.4.2021 Leena Rissa Kurssimaksu: 20,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

1103900 TAIDE

TUTUKSI – TAIDEHISTORIAN LUENTOSARJA, OSA 1

Verkossa 13.1.–5.5.2021 Keskiviikkoisin 18.00–19.45 joka toinen viikko Marjo Kamila Maksuton kurssi. Luentosarja sisältää länsimaisen kuvataiteen ja arkkitehtuurin historiaa sekä jossain määrin myös pukeutumisen historiaa antiikin Kreikasta 1800-luvun loppuun saakka. Tavoitteena on perehdyttää osallistujat kunkin aikakauden kulttuurihistoriaan niin, että opiskelijoille syntyy kokonaiskäsitys ajanjaksoista, niiden tapahtumista ja pyrkimyksistä sekä taiteen merkityksestä. Aiheina: antiikin Kreikka ja etruskit, antiikin Rooma, varhaiskristillinen taide ja Bysantti, keskiaika, renessanssi, barokki, valistus (rokokoo ja uusklassismi), romantiikka ja realismi. Kokoonnutaan joka toinen viikko. Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

Tilaa AIMO-uutiskirje kotisivulta jarvilakeus.fi ja seuraa Järvilakeuden kansalaisopistoa somessa!


90

Muista ilmoittautua!

Muotoilu, käden taidot 1104400 MOOTTORISAHAVEISTO

Kortesjärvi Kitkan maja La 10.00–16.00, Su 10.00–16.00 12.–13.9.2020 Juha Käkelä Kurssimaksu: 35,00 € Veistetään koriste-esineitä puusta moottorisahalla. Ota mukaan oma moottorisaha bensoineen ja omat turvavarusteet. Varaa mukaan mahdollisimman paksu ja noin reilun metrin pituinen tuore kuusen pölli sahattavaksi. Jos omaa puutavaraa ei ole, pöllejä ostettavissa opettajalta n. 30 €/kpl. Lisätietoja opettajalta p. 040 143 1834. Ilmoittautuminen 4.9. mennessä

KANSALLISPUKUPAJA Tule korjaamaan vanhaa kansallispukua, tekemään uusia osia tai valmistamaan tykkimyssy. Voit myös tehdä kokonaan uuden puvun. Kurssilla voi ommella myös karjalaisen kansanpuvun Feresin tai Sarafaanin.

1104105 KANSALLISPUKUPAJA

Alahärmä koulukeskus, Opinkartano Pe 16.30–20.15 11.9.–27.11.2020 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 18,00 € Kokoonnutaan 11.9., 2.10., 6.10. ja 27.11. Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

1104106 KANSALLISPUKUPAJA

Alahärmä koulukeskus, Opinkartano Pe 16.30–20.15 15.1.–19.3.2021 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 18,00 € Kokoonnutaan 15.1., 5.2., 26.2. ja 19.3. Ilmoittautuminen 8.1. mennessä.

KÄSITYÖT JA NYPLÄYS Kurssilla on mahdollista opetella nypläyksen alkeita. Lisäksi kurssilla tehdään erilaisia käsitöitä ommellen, neuloen, virkaten tai muita käsityötekniikoita käyttäen. Tarkempaa kurssisisältöä suunnitellaan kurssilaisten kanssa yhdessä. Opistolta löytyy muutamia nypläystyynyjä ja nypylöitä joita kurssilaiset voivat lainata.

1104612 KÄSITYÖT JA NYPLÄYS

Ylihärmän yläkoulu Ti 16.30–18.45 joka toinen viikko 8.9.–24.11.2020 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 16,50 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1104613 KÄSITYÖT JA NYPLÄYS

Ylihärmän yläkoulu Ti 16.30–18.45 joka toinen viikko 19.1.–23.3.2021 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 16,50 € Ilmoittautuminen 12.1. mennessä.


91

Muista ilmoittautua!

KANKAANKUDONTA Kangaspuissa kudottuja tuotteita opiskelijoiden toiveiden mukaan. Myös vastaalkajille! Kurssimaksu maksetaan erikseen syys- ja kevätlukukaudelta.

1104476 KANKAANKUDONTA

Kortesjärvi Opiston kudontatila Ma 18.00–20.30 7.9.2020–19.4.2021 Mia Lehtiniemi Kurssimaksu: 58,00 € Lukukausierät: (Syksy: 29,00 €, Kevät: 29,00 €) Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1104512 KANKAANKUDONTA

Lappajärvi Käsityötupa Ke 15.00–17.30 9.9.2020–14.4.2021 Mia Lehtiniemi Kurssimaksu: 58,00 € Lukukausierät: (Syksy: 29,00 €, Kevät: 29,00 €) Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1104231 KANKAANKUDONTA

Evijärvi kunnantalo, kädentaitotila Ma 15.00–17.30 7.9.2020–19.4.2021 Mia Lehtiniemi Kurssimaksu: 58,00 € Lukukausierät: (Syksy: 29,00 €, Kevät: 29,00 €) Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1104272 KONENEULONTA

Evijärvi Vasikka-ahon Monitoimitalo/Sopula La 10.00–14.30 26.9.–3.10.2020 Pirjo Huhtakangas Kurssimaksu: 23,00 € Harjoitellaan neulekoneella neulontaa. Aloitetaan alkeista, mutta vaativampiakin neuleita voidaan tehdä mm. kuvio- ja pitsineuleet. Mielellään oma kone mukaan. Ilmoittautuminen 18.9. mennessä.

MUISTA ILMOITTAUTUA!

Kotisivulla jarvilakeus.fi on ilmoittautumislinkki tai soita toimistoon puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583.

1104306 KUOSISUUNNITTELU

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park La 13.00–16.00, Su 13.00–15.00 19.–20.9.2020 Leena Rissa Kurssimaksu: 20,00 € Leena Rissan (os. Renko) suunnittelemat kuosit ovat tuttuja monista lastenvaatteista ja kankaista. Kuosisuunnitelukurssilla Leena kertoo omasta suunnittelustaan ja opastaa, mitä kuoseja suunnitellessa tulee huomioida ja kuinka suunnittelussa pääsee liikkeelle. Ilmoittautuminen 12.9.mennessä.


92

Muista ilmoittautua!

KUDONTA Tervetuloa kankaankudonnan ihmeelliseen maailmaan! Voit olla aloittelija tai kokenut konkari. Kurssilla saat ohjausta ja tietoa kudonnan tekniikoista. Kangaspuilla voi kutoa mm. sisustus- ja kattaustekstiilejä. Suunnitellaan loimet ja rakennetaan ne kangaspuihin yhdessä. Kudotaan tekstiilejä kutojien toiveiden mukaan.

1104318 KUDONTA

1104319 KUDONTA

Kauhava Kleemolan kylätalo Ti 18.00–20.30 joka toinen viikko 8.9.–3.11.2020 Eija Partanen Kurssimaksu: 16,50 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Kauhava Kleemolan kylätalo Ti 18.00–20.30 joka toinen viikko 12.1.–23.3.2021 Eija Partanen Kurssimaksu: 16,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

1104302 KUDONTA

1104303 KUDONTA

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park To 17.30–20.00 10.9.2020–15.4.2021 Eija Partanen Kurssimaksu: 58,00 € Lukukausierät: (Syksy: 29,00 €, Kevät: 29,00 €) Kurssimaksu maksetaan erikseen syysja kevätlukukaudelta. Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.

Kauhava aseman entinen terveystalo To 14.30–17.00 10.9.2020–22.4.2021 Mia Lehtiniemi Kurssimaksu: 58,00 € Lukukausierät: (Syksy: 29,00 €, Kevät: 29,00 €) Kurssimaksu maksetaan erikseen syysja kevätlukukaudelta. Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.

1104583 KUDONTA

1104104 KUDONTA

Lappajärvi Rantakankaan koulu Ti 18.00–20.30 8.9.2020–6.4.2021 Mia Lehtiniemi Kurssimaksu: 46,00 € Lukukausierät: (Syksy: 23,00 €, Kevät: 23,00 €) Kokoonnutaan syksyllä joka viikko ja keväällä joka toinen viikko. Kurssimaksu maksetaan erikseen syys- ja kevätlukukaudelta. Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Alahärmä, opiston tekstiilityötilat (Säästökulma) To 11.30–14.00 10.9.2020–22.4.2021 Mia Lehtiniemi Kurssimaksu: 58,00 € Lukukausierät: (Syksy: 29,00 €, Kevät: 29,00 €) Alahärmän kutojien tekemisiä voi seurata myös netistä kankurikertut.blogspot.com. Kurssimaksu maksetaan erikseen syys- ja kevätlukukaudelta. Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.


93

Muista ilmoittautua!

KUDONTA JA KÄSITYÖT Kurssilla annetaan perustiedot kudonnasta sisältäen kankaan suunnittelun, loimen luomisen ja kankaan rakentamisen. Kurssilla on mahdollisuus kutoa erilaisia sisustuskankaita sekä asustekankaita. Kurssimaksu maksetaan erikseen syys- ja kevätlukukaudelta.

1104611 KUDONTA JA KÄSITYÖT

Ylihärmä Kiistola Ke 13.00–16.00 9.9.2020–14.4.2021 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 58,00 € Lukukausierät: (Syksy: 29,00 €, Kevät: 29,00 €) Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1104126 KUDONTA JA KÄSITYÖ

Alahärmä opiston tekstiilityötila Voltti Ti 12.30–15.30 8.9.2020–13.4.2021 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 58,00 € Lukukausierät: (Syksy: 29,00 €, Kevät: 29,00 €) Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

KUDONTA JA KÄSITYÖT Tehdään erilaisia käsitöitä ommellen, neuloen, virkaten tai muita käsityötekniikoita käyttäen. Tarkempi kurssiohjelma suunnitellaan kurssilaisten kanssa yhdessä. Kurssilla on käytössä myös kangaspuut

1104124 KUDONTA JA KÄSITYÖT

1104125 KUDONTA JA KÄSITYÖT

Alahärmä Perkiömäen kylätalo Ma 12.00–14.30 joka toinen viikko 14.9.–16.11.2020 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 16,50 € Ilmoittautuminen 7.9. mennessä.

Alahärmä Perkiömäen kylätalo Ma 12.00–14.30 joka toinen viikko 11.1.–29.3.2021 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 16,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

1104107 KUDONTA JA KÄSITYÖT

1104108 KUDONTA JA KÄSITYÖT

Alahärmä Ekolan kyläseuran kokoustilat Ma 12.00–14.30 joka toinen viikko 7.9.–23.11.2020 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 16,50 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Alahärmä Ekolan kyläseuran kokoustilat Ma 12.00–14.30 joka toinen viikko 18.1.–22.3.2021 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 16,50 € Ilmoittautuminen 11.1. mennessä.


94

Muista ilmoittautua!

KÄSITYÖT Tehdään erilaisia käsitöitä ommellen, neuloen, virkaten tai muita käsityötekniikoita käyttäen. Tarkempi kurssiohjelma suunnitellaan kurssilaisten kanssa yhdessä.

1104261 KÄSITYÖT

1104262 KÄSITYÖT

Evijärvi kunnantalo, kädentaitotila Ti 16.30–18.45 15.9.2020–30.3.2021 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 33,00 € Ilmoittautuminen 8.9 mennessä.

Evijärvi Katri Palojärven koti To 11.00–13.30 joka toinen viikko 10.9.–26.11.2020 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 16,50 € Ilmoittautuminen 10.9. mennessä.

1104127 KÄSITYÖT

1104263 KÄSITYÖT

Alahärmä opiston tekstiilityötila Voltti Ke 17.00–19.30 16.9.2020–31.3.2021 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 33,00 € Ilmoittautuminen 9.9. mennessä.

Evijärvi Katri Palojärven koti To 11.00–13.30 joka toinen viikko 21.1.–25.3.2021 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 16,50 € Ilmoittautuminen 14.1. mennessä.

1104316 KÄSITYÖT

1104317 KÄSITYÖT

Kauhava Kantolan kylätalo To 11.00–13.30 joka toinen viikko 17.9.–19.11.2020 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 16,50 € Ilmoittautuminen 10.9. mennessä.

Kauhava Kantolan kylätalo To 11.00–13.30 joka toinen viikko 14.1.–1.4.2021 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 16,50 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

TRIKOOVAATTEIDEN OMPELUKURSSI Trikoovaatteiden ompeluviikonloppu. Valmistetaan omavalintaisia trikoovaatteita omaista tai opiston malleista. Lisätietoja Tuula Salonen puh 0400 876 140.

1104345 TRIKOOVAATTEIDEN OMPELUKURSSI

Kauhava Nahkalan koulu La 9.00–15.00, Su 9.00–15.00 24.–25.10.2020 Tuula Salonen Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 9.10.mennessä.

1104346 TRIKOOVAATTEIDEN OMPELUKURSSI

Kauhava Nahkalan koulu La 9.00–15.00, Su 9.00–15.00 13.–14.3.2021 Tuula Salonen Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 26.2. mennessä.


95

Muista ilmoittautua!

OMPELU Valmistetaan kangas- ja trikooasuja omista tai opiston malleista, sisustustekstiilejä, tilkkutöitä ym kivaa. Ideoidaan ja ommellaan yhdessä.

1104341 OMPELU

1104342 OMPELU

Kauhava Nahkalan koulu Ma 17.30–20.00 7.9.–23.11.2020 Tuula Salonen Kurssimaksu: 29,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Kauhava Nahkalan koulu Ma 17.30–20.00 11.1.–29.3.2021 Tuula Salonen Kurssimaksu: 29,00 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

1104343 OMPELU

1104344 OMPELU

Kauhava Nahkalan koulu To 17.30–20.00 10.9.–26.11.2020 Tuula Salonen Kurssimaksu: 29,00 € Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.

Kauhava Nahkalan koulu To 17.30–20.00 14.1.–1.4.2021 Tuula Salonen Kurssimaksu: 29,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

1104450 OMPELU

1104451 OMPELU

Tupasvilla, Kortesjärvi Ke 18.00–20.15 joka toinen viikko 11.9.2019–20.11.2020 Tuula Salonen Kurssimaksu: 17,50 € Lisätietoja Tuula Salonen puh 0400 876 140. Oma ompelukone mukaan! Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Tupasvilla, Kortesjärvi Ke 18.00–20.15 joka toinen viikko 13.1.–24.3.2021 Tuula Salonen Kurssimaksu: 17,50 € Lisätietoja Tuula Salonen puh 0400 876 140. Oma ompelukone mukaan! Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

TEHDÄÄN ITSE KANGASMASKEJA Ommellaan kangasmaskeja tekstiilityönopettaja Tuula Latomäen johdolla. Ilmoittautuneille lähetetään tarvikelista. Ilmoittautuminen 28.8. mennessä. Maksuttomia kursseja.

1104320 TEE ITSE KANGASMASKI Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Ma 31.8.2020 klo 13.00–16.00

1104120 TEE ITSE KANGASMASKI Alahärmä, opiston tekstiilityötilat (Säästökulma) Ti 1.9.2020 klo 13.00–16.00

1104520 TEE ITSE KANGASMASKI Lappajärvi Käsityötupa Ke 2.9.2020 klo 13.00–16.00

1104220 TEE ITSE KANGASMASKI Evijärvi Vasikka-ahon Monitoimitalo/ Sopula To 3.9.2020 klo 13.00–16.00


96

Muista ilmoittautua!

PUUTYÖ JA ENTISTÄMINEN Valmistetaan koriste- ja käyttöesineitä sekä entistetään vanhoja esineitä ja huonekaluja. Opiskelijoiden käytettävissä on puun- ja metallintyöstökoneita sekä kaasu-, kaari- ja hitsauslaitteita.

1104100 PUUTYÖ JA ENTISTÄMINEN

Alahärmä koulukeskus, Opinkartano Ti 18.00–20.30 8.9.–24.11.2020 Jarmo Huhtala Kurssimaksu: 29,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1104101 PUUTYÖ JA ENTISTÄMINEN

Alahärmä koulukeskus, Opinkartano Ti 18.00–20.30 12.1.–30.3.2021 Jarmo Huhtala Kurssimaksu: 29,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

PUUTYÖ JA ENTISTÄMINEN Puulelusta tuhkauurnaan – uutta puusta, vanhan korjausta. Sovitaan aloituksessa mitä tuodaan omaa, tarveaineet ym.

1104386 PUUTYÖ JA ENTISTÄMINEN

1104387 PUUTYÖ JA ENTISTÄMINEN

Kauhava Nahkalan koulu Ti 18.00–20.15 8.9.–17.11.2020 Olli Kangas Kurssimaksu: 29,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Kauhava Nahkalan koulu Ti 18.00–20.15 12.1.–23.3.2021 Olli Kangas Kurssimaksu: 29,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

1104388 PUUTYÖ JA ENTISTÄMINEN

1104389 PUUTYÖ JA ENTISTÄMINEN

Kauhava Nahkalan koulu Ke 18.00–20.15 9.9.–18.11.2020 Olli Kangas Kurssimaksu: 29,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhava Nahkalan koulu Ke 18.00–20.15 13.1.–24.3.2021 Olli Kangas Kurssimaksu: 29,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

MUISTA ILMOITTAUTUA, jotta kurssi toteutuvat!

Kotisivulla jarvilakeus.fi on ilmoittautumislinkki tai soita toimistoon puh. 050 4711 555 tai 050 4700 583.

Toteutuville kursseille pääsee mukaan myös myöhemmin, jos kurssilla on tilaa


97

Muista ilmoittautua!

PUUTYÖ JA ENTISTÄMINEN Kurssilla opetellaan ja harjoitellaan erilaisia vanhojen kalusteiden kunnostukseen liittyviä työtapoja ja menetelmiä. Lisätietoja opettajalta 050 355 9730.

1104186 PUUTYÖ JA ENTISTÄMINEN

Alahärmä Voltin koulu Ti 18.00–20.30 8.9.–24.11.2020 Matti Tyynismaa Kurssimaksu: 29,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1104187 PUUTYÖ JA ENTISTÄMINEN

Alahärmä Voltin koulu Ti 18.00–20.30 12.1.–30.3.2021 Matti Tyynismaa Kurssimaksu: 29,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

KORISTEVEISTO Koristeveiston alkeet. Kurssilla opitaan koristeveistossa käytettävien työvälineiden käyttöä ja työstötapoja omaan työhön soveltaen.

1104181 KORISTEVEISTO

Alahärmä koulukeskus, Opinkartano Ke 18.00–20.30 9.9.–25.11.2020 Ari Kaikkonen Kurssimaksu: 29,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1104182 KORISTEVEISTO

Alahärmä koulukeskus, Opinkartano Ke 18.00–20.30 13.1.–31.3.2021 Ari Kaikkonen Kurssimaksu: 29,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

KÄRÄJÄTALON PERINNE-ENTISÖINTI Kunnostetaan perinteisin menetelmin vanhaa hirsirakennusta yhteistyössä Härmä-seuran kanssa. Lisätietoja opettajalta 050 355 9730.

1104188 KÄRÄJÄTALON PERINNE-ENTISÖINTI

Alahärmä Alaviitalan käräjätalo Ma 18.00–20.30 7.9.–23.11.2020 Matti Tyynismaa Maksuton kurssi. Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1104189 KÄRÄJÄTALON PERINNE-ENTISÖINTI

Alahärmä Alaviitalan käräjätalo Ma 18.00–20.30 11.1.–29.3.2021 Matti Tyynismaa Maksuton kurssi. Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.


98

Muista ilmoittautua!

PUUKKOKURSSI

Kurssilla suunnitellaan ja valmistetaan puukko valmisterään. Opitaan materiaalien valmistelua, puukon kokoamista, kahvan muotoilua ja puukon viimeistelyä. Voit tuoda omat materiaalit tai ostaa puukkotehtaalta (30 € paketin, johon kuuluu terä, kahvamateriaali, helat ja viimeistelyaineet yhden puukon tekemiseen). Sopii kaikille, joilla on perustaidot puutöistä; mielellään kokemusta nauhahiomakoneella ja vannesahalla työskentelystä. Mukaan omat suojalasit, kuulo- ja hengityssuojaimet, työhanskat, maalarinteippiä ja sakset.

1104300 PUUKKOKURSSI

Kauhava Iisakki Järvenpää La 11.00–15.00, Su 11.00–15.00 3.–11.10.2020 Senja Rissanen Kurssimaksu: 21,00 € Kokoonnutaan kahtena viikonloppuna 3.–4.10. ja 10.–11.10. Ilmoittautuminen 25.9. mennessä.

1104304 PUUKKOKURSSI

Kauhava Iisakki Järvenpää La 11.00–15.00, Su 11.00–15.00 20.–28.2.2021 Senja Rissanen Kurssimaksu: 21,00 € Kokoonnutaan kahtena viikonloppuna 20.–21.2. ja 27.–28.2. Ilmoittautuminen 12.2. mennessä.

TUPPIKURSSI Kurssilla suunnitellaan ja valmistetaan tuppi puukkokurssin puukkoon. Tuppi ommellaan ompelukoneella, muotoillaan ja koristellaan kuumaleimoilla tai koristehelalla. Voit tuoda omat materiaalit tai ostaa puukkotehtaalta (tupen koon mukaan 10–20€ paketin, johon sisältyy nahka, lesta, langat ja messinkinen tai uushopeinen hela yhden tupen valmistamiseen). Tehtaalla on tarjota lestoja vain tietyn kokoisiin puukkoihin, joten varaudu tekemään tai ostamaan ennakkoon oma lesta, jos puukon teräkoko poikkeaa tehtaan malleista ja materiaalitarjonnasta. Mukaan omat kuulosuojaimet ja sakset.

1104301 TUPPIKURSSI

Kauhava Iisakki Järvenpää La 11.00–15.00, Su 11.00–15.00 7.–15.11.2020 Senja Rissanen Kurssimaksu: 21,00 € Kokoonnutaan kahtena viikonloppuna 7.–8.11. ja 14.–15.11. Ilmoittautuminen 30.10. mennessä.

1104305 TUPPIKURSSI

Kauhava Iisakki Järvenpää La 11.00–15.00, Su 11.00–15.00 20.–28.3.2021 Senja Rissanen Kurssimaksu: 21,00 € Kokoonnutaan kahtena viikonloppuna 20.–21.3. ja 27.–28.3. Ilmoittautuminen 12.3. mennessä.

Kansalaisopiston kursseilla pysyvät perinteisetkin käsityötaidot kunniassa!


99

Muista ilmoittautua!

Muut taide- ja taitoaineet KERAMIIKKA Kurssilla valmistetaan savesta eri menetelmin käyttö- ja koriste-esineitä. Käytössäsi on monta erilaista savivaihtoehtoa ja paljon erilaisia apuvälineitä. Opettajalta voit ostaa tarvikkeita esim savi 16–18 €/10 kg,

1103332 KERAMIIKKA I

1103333 KERAMIIKKA I

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park To 18.00–21.15 10.9.–26.11.2020 Marja-Liisa Hast-Hautala Kurssimaksu: 43,00 € Lasitus 15 €/syksy Kurssimaksu sisältää polttomaksun. Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park To 18.00–21.15 14.1.–1.4.2021 Marja-Liisa Hast-Hautala Kurssimaksu: 43,00 € Lasitus 15 €/kevät Kurssimaksu sisältää polttomaksun. Ilmoittautuminen 7.1 mennessä.

1103334 KERAMIIKKA II

1103335 KERAMIIKKA II

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Ti 18.00–21.15 8.9.–24.11.2020 Marja-Liisa Hast-Hautala Kurssimaksu: 43,00 € Lasitus 15 €/syksy. Kurssimaksu sisältää polttomaksun. Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Ti 18.00–21.15 12.1.–30.3.2021 Marja-Liisa Hast-Hautala Kurssimaksu: 43,00 € Lasitus 15 €/kevät. Kurssimaksu sisältää polttomaksun. Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

1103336 KERAMIIKKA III

1103337 KERAMIIKKA III

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Ma 18.00–21.15 7.9.–23.11.2020 Marja-Liisa Hast-Hautala Kurssimaksu: 43,00 € Lasitus 15 €/syksy. Kurssimaksu sisältää polttomaksun. Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Ma 18.00–21.15 11.1.–29.3.2021 Marja-Liisa Hast-Hautala Kurssimaksu: 43,00 € Lasitus 15 €/kevät. Kurssimaksu sisältää polttomaksun. Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.


100

Muista ilmoittautua!

YÖKERAMIIKKA

Vietetään pidempi ilta keramiikan parissa. Illan aikana ehdit tehdä pidemmän ajan vaativia töitä. Kurssimaksu sisältää polttomaksun.

1198324 YÖKERAMIIKKA

1198325 YÖKERAMIIKKA

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Pe 18.00–0.30 29.1.2021 Marja-Liisa Hast-Hautala Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 22.1. mennessä.

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Pe 18.00–0.30 12.2.2021 Marja-Liisa Hast-Hautala Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 5.2. mennessä.

1103338 JOULULAHJOJA KERAMIIKASTA

1198320 KERAMIIKAN KEVÄTKURSSI

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Pe 18.00–21.15 23.10.–20.11.2020 Marja-Liisa Hast-Hautala Kurssimaksu: 25,00 € Kokoonnutaan perjantaisin viisi kertaa. Valmistetaan joululahjoja, käyttöja koriste-esineitä. Käytössä erilaisia savilaatuja. Voit tehdä lyhtyjä, tonttuja, enkeleitä ym. Opettajalta voit ostaa tarvikkeita. Kurssimaksu sisältää polttomaksun. Ennakkoilmoittautuminen 16.10. mennessä.

1198319 KERAMIIKASTA PUUTARHAAN

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Ti 18.00–21.15, To 18.00–21.15 27.4.–11.5.2021 Marja-Liisa Hast-Hautala Kurssimaksu: 25,00 € Valmistetaan palloja, ruukkuja ja muita koristeita. Voit ostaa opettajalta savea ja muita tarvikkeita. Käytössäsi on myös erivärisiä savilaatuja. Savesta tehdään esineitä neljällä ensimmäisellä kerralla ja viimeisellä kerralla lasitetaan. Kurssimaksu sisältää polttomaksun. Ilmoittautuminen 20.4. mennessä.

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Pe 18.00–21.15 12.3.–16.4.2021 Marja-Liisa Hast-Hautala Kurssimaksu: 25,00 € Valmistetaan puutarhaan koriste-esineitä kuten lyhtyjä, palloja ja eläinhahmoja ym. Voit ostaa opettajalta savea ja muita tarvikkeita, käytössäsi on myös eriväristä savea. Kurssimaksu sisältää polttomaksun. Kokoonnutaan perjantaisin viisi kertaa. Ilmoittautuminen 5.3. mennessä.


101

Muista ilmoittautua! 1103901 SAVITÖIDEN ALKEET

Verkossa Ke ja to 18.30–20.00 7.10.–29.10.2020 Mari Aho Kurssimaksu: 20,00 € Kurssi on tarkoitettu niille, jotka haluavat tutustua savitöiden tekoon rauhassa kotona etäopiskeluna. Opettaja on nettiyhteyden päässä näyttämässä esimerkkiä ja ohjaamassa kurssilaisia. Kurssilla keskitytään saven käsittelyyn: ilman lasitteita ja maaleja voi valmistaa monenlaisia käyttö- tai koriste-esineitä. Samalla opetellaan savitöiden perusasioita: tutustutaan savityövälineisiin, saven käsittelyyn, erilaisiin rakentelu- ja koristelutapoihin. Käytetään matalapolttoista valkosavea (polttolämpötila 980–1050 astetta), esim. E valkoinen matalanpolton savi. Kurssilaiset voivat hankkia saven tilaamalla esim. Varniasta. http://www.varnia.fi/ p7594-e-valkoinen-matalanpolton-savi-fi.html. Kurssimaksu sisältää polttomaksun. Ilmoittautuminen 1.10. mennessä.

SAA OLLA KIVAA!

Mato Valtonen ja Tom Pöysti Härmän kylpylässä tiistaina 8.12. Ohjelma: 11–13 Jouluinen lounas (omakustanteinen) 13–15 Saa olla kivaa! Tom Pöysti ja Mato Valtonen 15–16 Jouluinen kahvi Yhteistyössä Aijjoos-toiminta

Osallistumismaksu 5 € Ilmoittautuminen 25.11. mennessä 040 723 8161, 050 583 7450, 044 583 7540 tai aijjoos@aijjoos.fi Lisätiedot: www.aijjoos.fi Härmän kylpylä

Vaasantie 22, Ylihärmä


102

Muista ilmoittautua!

1198201 SUOMEN KÄDENTAIDOT -MESSUMATKA perjantaina 13.11.2020

Tampere, messukeskus Pe 13.11.2020 6.00–19.00 Kurssimaksu: 40,00 € Järjestämme matkan Tampereen käsityömessuille. Matkan hintaan sisältyvät matkat, runsas aamiainen menomatkalla Tei-tuvassa ja messulippu. Auto ajaa reittiä Evijärvi (Mäntyhovi klo 6.00) – Kortesjärvi (Änttikangas) – Kauhava (K-Supermarket klo 6.30) – Tei-tupa klo 9 – Tampere noin klo 11. Paluumatkalle lähdetään klo 16 ja kahvitauko Jalasjärvellä (omakustanteinen). Ei opistopassilla! Ennakkoilmoittautuminen 6.11. mennessä.

KASVEILLA VÄRIÄ LANKOIHIN Kurssilla saat perustiedot lankojen värjäysprosessista sekä värjäyskasveista, niiden keruusta ja materiaalihankinnoista. Värjäämme lampaanvillalankoja ja muita käsityölankoja. Värjäyksessä voimme käyttää sipulinkuoria, käpyjä, puunkuoria, sieniä ja kasvien lehtiä. Työskentelemme luonnon helmassa lankoja värjäten. Ilmoittautuneille lähetetään tarvikelista.

1198123 KASVEILLA VÄRIÄ LANKOIHIN

Alahärmä Harri Holma Pe 15.00–19.30, La 10.00–16.00, Su 10.00–15.00 4.–6.9.2020 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 23,00 € Kurssipaikan osoite on Holmantie 217. Ennakkoilmoittautuminen 28.8.mennessä.

1198305 KASVEILLA VÄRIÄ LANKOIHIN

Kauhava, Anne Vuorijärven koti Kurssipaikka osoitteessa Nokuantie 509 Pe 15.00–19.30, La 10.00–16.00, Su 10.00–15.00 21.–23.8.2020 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 23,00 € Ilmoittautuminen 14.8. mennessä.

NEULEKAHVILA Vaivaako ”neuloosi”? Haluatko oppia uutta? Tehdään yhdessä neuleita kahvikupin ääressä. Tule oman neuletyön kanssa ja saat halutessasi opastusta. Voidaan opetella yhdessä uusia tekniikoita. Kurssimaksuun sisältyy kahvi.

1198309 NEULEKAHVILA

Kauhava Kurssikeskus Mutteri Ke 16.30–18.45 23.9.–25.11.2020 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 20,00 € Ilmoittautuminen 16.9. mennessä.

1198310 NEULEKAHVILA

Kauhava Kurssikeskus Mutteri Ke 16.30–18.45 20.1.–24.3.2021 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 20,00 € Ilmoittautuminen 13.1. mennessä.


103

Muista ilmoittautua!

HAVUKORISTEITA JOULUKSI Havukurssilla voit valmistaa havupallon, kranssin, kartion yms. ulkokoristeita. Mukaan tarvitset runsaasti tuoretta, kaunista kuusenhavua. Päivän aikana ehdit tehdä useampia töitä, joten varaa runsaasti materiaalia. Voit toteuttaa osan töistä männynhavuista, tuijanoksista tai katajasta. Mukaan voit varata vaikkapa jouluista koristenauhaa, käpyjä yms. Ota mukaasi pienet oksasakset sekä ohuet työhanskat. Sidontalankaa, havupallon pohjia sekä kanaverkkoa voit ostaa opettajalta

1198302 HAVUKORISTEITA JOULUKSI

Kauhava, Kaisa Merkku-Huhdankosken työtilat Passinniementie 119 La 21.11.2020 klo 10.00–14.00 Kaisa Merkku-Huhdankoski Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 13.11. mennessä.

1198402 HAVUKORISTEITA JOULUKSI

Kortesjärvi Kitkan maja La 5.12.2020 klo 10.00–14.00 Kaisa Merkku-Huhdankoski Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 28.11. mennessä.

RISUTYÖT Risukurssilla voit valmistaa oman valintasi mukaan koivunrisusta esim. linnun, kartion tai kransseja. Tuo mukanasi runsaasti tuoretta ja taipuisaa koivunrisua. Isot työt vaativat paljon materiaalia. Lisäksi tarvitset pinnoittamatonta puolalankaa, oksasakset ja työkäsineet. Malleja voit katsella ennakkoon kirjoista esim. Tarja Heikkilä: Kaunista koivunrisuIsta tai Risuja ja rautalankaa. Opettajalta voit ostaa linnun jalkaosat (3,50 €), puolalankaa 2,50 €/rll ja kanaverkkoa 1 €/m.

1198315 RISUTYÖT

Kauhava, Kaisa Merkku-Huhdankosken työtilat Passinniementie 119 La 6.3.2021 klo 10.00–15.00 Kaisa Merkku-Huhdankoski Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 26.2. mennessä.

1198400 RISUTYÖT

Kortesjärvi Kitkan maja La 20.3.2021 klo 10.00–15.00 Kaisa Merkku-Huhdankoski Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 12.3. mennessä.

Tehdään kaunista luonnonmateriaaleista!


104

Muista ilmoittautua!

SAMMALNALLE Tehdään sammaleesta tai jäkälästä ja kanaverkosta nalle, tonttu tai jokin muu hahmo. Kerää runsaasti seinäsammalta tai hirvensarvi- tai poronjäkälää seuraavan ohjeen mukaan: irrota sammal / jäkälä leippoina ja pakkaa jätesäkkiin kerroksittain aina oikeat puolet vastakkain. Näin multainen puoli ei sotke kaunista päällyskerrosta. Kerää vähintään kaksi jätesäkillistä yhteen hahmoon. Kurssin aikana ehdit tehdä useampia töitä. Sammaleen / jäkälän keräämiseen tarvitset maanomistajan luvan. Ota mukaasi ohuet työhanskat. Kanaverkkoa ja rautalankaa voit ostaa opettajalta.

1198300 SAMMALNALLE

Kauhava, Kaisa Merkku-Huhdankosken työtilat Passinniementie 119 Pe 18.00–20.00, La 10.00–14.00 23.–24.10.2020 Kaisa Merkku-Huhdankoski Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 16.10. mennessä.

1198401 SAMMALNALLE

Kortesjärvi Kitkan maja Pe 18.00–20.00, La 10.00–14.00 6.–7.11.2020 Kaisa Merkku-Huhdankoski Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 30.10. mennessä.

1198118 TONTTUKURSSI

Alahärmä koulukeskus, Opinkartano Pe 17.00–20.00, La 11.00–15.00 9.10.–7.11.2020 Kaisa Karala Kurssimaksu: 26,00 € Kurssilla valmistetaan tonttu, jolle tehdään paperimassasta persoonalliset kasvot. Kasvot muotoillaan ensin savesta, jonka jälkeen tehdään kipsimuotti. Muottiin valetaan paperimassasta kasvot, jotka maalataan. Lopuksi tontulle tehdään vartalo. Kurssilla tehtävää kipsimuottia voi käyttää useamman kerran. Tontun tarvikkeisiin kuluu noin 28 € ja partaan materiaalista riippuen 0-10 €. Kokoonnutaan 9.10., 10.10., 23.10., 30.10., 6.11. ja 7.11. Ilmoittautuminen 2.10. mennessä.

1198120 JOULUISIA MAKRAME-TÖITÄ

Alahärmä koulukeskus, Opinkartano Pe 16.30–20.15, La 10.00–15.30 20.–21.11.2020 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 15,00 € Kurssilla solmitaan pieniä jouluisia makrame-töitä. Voit tehdä solmeillen kynttilälyhdyn ja lumihiutaleita ikkunaan sekä muita joulukoristeita. Tarvikelista lähetetään kurssille ilmottautuneille. Ilmoittautuminen 13.11. mennessä.

Järvilakeuden kansalaisopisto löytyy somekanavilta. Käy tykkäämässä ja seuraa tiedotusta!


105

Muista ilmoittautua!

HELMITÖIDEN MAAILMA Tutustutaan helmimaailmaan sekä valmistetaan ikiomia uniikkihelmikoruja ja koristeita. Sopii sekä aloittelijoille että aiemmin harrastaneille.

1198311 HELMITÖIDEN MAAILMA

Kauhava Kurssikeskus Mutteri Ke 10.00–13.00 joka toinen viikko 9.9.–25.11.2020 Elena Varismäki Kurssimaksu: 24,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1198307 KOREJA VIRKATEN

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Pe 16.30–20.15, La 10.00–16.00 25.–26.9.2020 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 15,00 € Kurssilla virkataan koreja sekä laukkuja käyttäen valmiita reikälevyjä. Virkkaus tehdään pellava- ja juuttinarulla sekä eri vahvuisilla ontelo- tai trikookuteilla. Opettajalta saa ostaa reikälevyjä (alk 7 e). Ilmoittautuminen 18.9. mennessä.

1198119 NUKKEKURSSI

1198312 HELMITÖIDEN MAAILMA

Kauhava Kurssikeskus Mutteri Ke 10.00–13.00 joka toinen viikko 13.1.–24.3.2021 Elena Varismäki Kurssimaksu: 24,00 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

1198308 PUSSUKOITA JA LAUKKUJA OMMELLEN

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Pe 16.30–20.15, La 10.00–16.00 23.–24.10.2020 Tuula Latomäki Kurssimaksu: 15,00 € Kurssilla ommellaan eri kokoisia ja mallisia laukkuja sekä pussukoita. Voit tehdä olkalaukun kännykälle tai nuppilukkokukkaron pankkikortille tai vaikkapa ETYK – laukun (en tule yöksi kotiin). Kurssilaisille lähetetään tarvikelista. Ilmoittautuminen 16.10. mennessä.

Alahärmä opiston tekstiilityötila Voltti Pe 17.00–20.00, La 10.00–16.00 5.–20.2.2021 Kaisa Karala Kurssimaksu: 27,00 € Tehdään persoonallisia paperimassanukkeja kahden viikonlopun aikana. Opettajalta saa ostaa nuken osat ja tarvikkeet. Tarvikemaksu keskimäärin 40-50 € riippuen nuken koosta (edullisimman pienimmän nuken tarvikkeet n. 12 €, isoin nukke n. 90 €). Voit ottaa mukaasi ompelutarvikkeita ja kankaita nuken vaatteita varten. Kokoonnutaan 5.2., 6.2., 13.2. ja 20.2. Ilmoittautuminen 29.1. mennessä.


106

Muista ilmoittautua!

Language course levels: Kielikurssien tasot:

Kielet Perustaso – selviytymistä arkipäivän tilanteissa: Perustason kursseilla opiskellaan kielitaitoa, jolla selviää arkielämän tilanteissa. Kurssien sisältöä muokataan kurssilaisten tason mukaan. Perustason kursseille voivat tulla opiskelijat, joilla on hyvin vähäinen aiempi kyseisen kielen opiskelukokemus tai opiskelusta on jo kulunut aikaa. Keskitaso – itsenäiseksi kielenkäyttäjäksi: Keskitson kurssit sopivat hyvin jatkoksi perustason kursseja suorittaneille tai lukiossa kieltä opiskelleille. Keskitason kursseilla saattaa olla erilaisia painotuksia, jotka selviävät kyseisen kurssin esittelytekstistä. Ylin taso – taitavaksi kielenkäyttäjäksi: Ylin taso sisältää erikoiskursseja, joilla syvennetään hyvää kielitaitoa. Basic level courses: The object is to master the basics of language. Can understand and use familiar everyday expressions and very basic phrases. Can introduce him/herself and others. Can ask and answer questions about personal details such as where he or she lives. Can communicate in simple and routine tasks requiring a simple and direct exhange of information on familiar and routine matters. Intermediate level courses: The object is to cope in everyday situations. Can understand the main points of clear standar input on familiar matters regularly encountered in work, school, leisure, etc. Students become able to produce longer texts and gain a good understanding of basic grammar. Advanced level courses: The objective is diverse and efficient linguistic expression.Can understand a wide range of demanding, longish texts and recognise implict meanings. Can express ideas fluently and spontaneously without much obvious searching for expressions.

FINNISH FOR BEGINNERS Learn Finnish so slowly. This course starts from very basics and proceeds slowly. Basic level course. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

1201302 FINNISH FOR BEGINNERS 1 Kauhava, LSK Business Park, Kurssiosasto Ti 17.00–18.30 8.9.–1.12.2020 Tarleena Lehtiniemi Kurssimaksu: 12,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1201303 FINNISH FOR BEGINNERS 1 Kauhava, LSK Business Park, Kurssiosasto Ti 17.00–18.30 12.1.–30.3.2021 Tarleena Lehtiniemi Kurssimaksu: 12,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.


107

Muista ilmoittautua!

FINNISH FOR FOREIGNERS B-level Finnish course. Kurssimaksua alennettu opintosetelityyppisellä avustuksella.

1201304 FINNISH FOR FOREIGNERS 2 1201305 FINNISH FOR FOREIGNERS 2

Kauhava, LSK Business Park, Kurssiosasto ma 19.00–20.30 7.9.–30.11.2020 Tarleena Lehtiniemi Kurssimaksu: 12,00 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Kauhava, LSK Business Park, Kurssiosasto ma 19.00–20.30 11.1.–29.3.2021 Tarleena Lehtiniemi Kurssimaksu: 12,00 €. Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

RUOTSIN ALKEISKURSSI Opetellaan kertomaan itsestä (mm. työstä, vapaa-ajasta, asumisesta ja perheestä), helpoista arkipäivän tilanteista ja vaihtamaan kuulumisia, opiskelijoiden toiveet huomioiden. Perusason kurssi.

1202100 RUOTSIN ALKEISKURSSI

Alahärmä koulukeskus, lukio To 17.30–19.00 10.9.–26.11.2020 Paula Tienaho Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.

1202101 RUOTSIN ALKEISKURSSI

Alahärmä koulukeskus, lukio To 17.30–19.00 14.1.–25.3.2021 Paula Tienaho Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

NICE AND EASY Laajennetaan ja ajanmukaistetaan opiskelijan sanavarastoa omien kokemusten ja ajatusten kautta. Runsaasti keskusteluharjoituksia, joilla saadaan varmuutta puhumiseen ja rakenteiden käyttöön. Kurssi soveltuu opiskelijoille, jotka hallitsevat englannin perusrakenteet ja keskeisen sanaston. Ylemmän keskitason kurssi.

1203260 NICE AND EASY

1203261 NICE AND EASY

Evijärvi Liikenneasema Mäntyhovi To 16.30–18.00 10.9.–19.11.2020 Pirkko Uutela Kurssimaksu: 22,50 € Oppikirjana Stepping Stones 3. Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Evijärvi Liikenneasema Mäntyhovi To 16.30–18.00 14.1.–25.3.2021 Pirkko Uutela Kurssimaksu: 22,50 € Oppikirjana Stepping Stones 3. Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.

1203500 NICE AND EASY

1203501 NICE AND EASY

Lappajärven lukio Ke 16.00–17.30 9.9.–18.11.2020 Pirkko Uutela Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Lappajärven lukio Ke 16.00–17.30 13.1.–24.3.2021 Pirkko Uutela Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.


108

Muista ilmoittautua!

ENGLANNIN ALKEISKURSSI Harjoitellaan englannin alkeita mm. itsestä kertomista ja kuulumisten vaihtoa sekä helpoista arkipäivän tilanteista kertomista, opiskelijoiden toiveet huomioiden. Perustason kurssi.

1203636 ENGLANNIN ALKEISKURSSI

Ylihärmä Kirkonkylän koulu (ala-aste) Ti 17.30–19.00 8.9.–24.11.2020 Paula Tienaho Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1203637 ENGLANNIN ALKEISKURSSI

Ylihärmä Kirkonkylän koulu (ala-aste) Ti 17.30–19.00 12.1.–30.3.2021 Paula Tienaho Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

ENGLANNIN JATKOKURSSI Kerrataan aikaisemmin opittuja rakenteita ja opiskellaan lisää perusrakenteita ja -sanastoa. Keskitytään jokapäiväisissä arjen tilanteissa esiintyviin teemoihin. Kurssilla tehdään runsaasti monipuolisia harjoituksia. Perustason kurssi.

1203634 ENGLANNIN JATKOKURSSI

Ylihärmä Kirkonkylän koulu (ala-aste) Ma 17.30–19.00 7.9.–23.11.2020 Paula Tienaho Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1203635 ENGLANNIN JATKOKURSSI

Ylihärmä Kirkonkylän koulu (ala-aste) Ma 17.30–19.00 11.1.–29.3.2021 Paula Tienaho Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

ENGLANNIN JATKOKURSSI Kerrataan jo opiskeltuja kielen perusrakenteita ja laajennetaan jokapäiväisessä kielenkäytössä ja matkailutilanteissa tarvittavaa sanastoa. Kirjana Everyday English 2. Perustason kurssi.

1203304 ENGLANNIN JATKOKURSSI

Kauhava Kurssikeskus Mutteri Ti 13.30–15.00 8.9.–17.11.2020 Pirkko Uutela Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1203305 ENGLANNIN JATKOKURSSI

Kauhava Kurssikeskus Mutteri Ti 13.30–15.00 12.1.–23.3.2021 Pirkko Uutela Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.


109

Muista ilmoittautua!

ENGLANNIN JATKOKURSSI Kerrataan jo opiskeltuja kielen perusrakenteita ja laajennetaan jokapäiväisessä kielenkäytössä ja matkailutilanteissa tarvittavaa sanastoa. Harjoitusten avulla kehitetään kielitaidon eri osa-alueita monipuolisesti. Kirjana Everyday English 3. Perustason kurssi.

1203262 ENGLANTI, JATKOKURSSI

Evijärvi Liikenneasema Mäntyhovi Ma 16.30–18.00 7.9.–16.11.2020 Pirkko Uutela Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1203263 ENGLANTI, JATKOKURSSI

Evijärvi Liikenneasema Mäntyhovi Ma 16.30–18.00 11.1.–22.3.2021 Pirkko Uutela Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

ENGLANNIN JATKOKURSSI Kerrataan jo opiskeltuja kielen perusrakenteita ja laajennetaan jokapäiväisessä kielenkäytässä ja matkailutilanteissa tarvittavaa sanastoa. Runsaasti keskustelua. Kirjana Everyday English 4. Kerrataan jo opittuja asioita ja jatketaan kappaleesta 4. Kuunnellaan novelleja ja tehdään niistä pieniä tehtäviä. Perustason kurssi.

1203332 ENGLANNIN JATKOKURSSI

Kauhava Kurssikeskus Mutteri Ti 17.15–18.45 8.9.–17.11.2020 Pirkko Uutela Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

1203333 ENGLANNIN JATKOKURSSI

Kauhava Kurssikeskus Mutteri Ti 17.15–18.45 12.1.–23.3.2021 Pirkko Uutela Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

ENGLANNIN JATKOKURSSI Kerrataan jo opiskeltuja kielen perusrakenteita ja laajennetaan jokapäiväisessä kielen käytössä ja matkailutilanteissa tarvittavaa sanastoa. Runsaasti keskusteluharjoituksia. Kuunnellaan novelleja ja tehdään niistä pieniä tehtäviä. Kirjana Everyday English 4 ja 5. Keskitason kurssi.

1203502 ENGLANNIN JATKOKURSSI

Lappajärven lukio Ke 17.30–19.00 9.9.–18.11.2020 Pirkko Uutela Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1203503 ENGLANNIN JATKOKURSSI

Lappajärven lukio Ke 17.30–19.00 13.1.–24.3.2021 Pirkko Uutela Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.


110

Muista ilmoittautua!

1204400 SAKSA

Tupasvilla, Kortesjärvi Ti 18.30–20.00 22.9.–8.12.2020 Hanna Rieck-Takala Kurssimaksu: 23,00 € Kartoitetaan aluksi kurssilaisten lähtötasoa, kerrataan alkeita ja jatketaan saksan perusteita. Viritetään osaamistasoa yhdessä keskustellen ja tehtäviä tehden! Perustason kurssi. Ilmoittautuminen 1.9. mennessä. Perustason kurssi.

RANSKAA, C´EST PARFAIT! Ranskan perustason jatkokurssi. Jatkokurssi, mutta tervetuloa myös uudet opiskelijat! Sopii kaikille, jotka ovat tutustuneet jonkin verran ranskan alkeisiin. Syksyllä kerrataan ensimmäisten kappaleiden keskeiset asiat ja jatketaan sitten kirjaa kappaleesta 6 eteenpäin. Oppikirja C’est Parfait! 1 on aikuisille suunnattu ja tekstien aiheet ovat nizzalaisen hotellin elämän tiimoilta - sisältää paljon matkoilla tarvittavaa kieltä. Materiaalia myös kurssin verkkosivulla, jos et joka kerta ehdi mukaan tai haluat harjoitella enemmän itsenäisesti.

1205300 RANSKAA, C´EST PARFAIT!

1205301 RANSKAA, C´EST PARFAIT!

Kauhava koulukeskus Pe 17.00–18.30 11.9.–20.11.2020 Tiina Kangas-Bryan Kurssimaksu: 20,00 € Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

Kauhava koulukeskus Pe 17.00–18.30 8.1.–19.3.2021 Tiina Kangas-Bryan Kurssimaksu: 20,00 € Ilmoittautuminen 2.1. mennessä.

1205500 RANSKAN ALKEET

1207900 MATKAILUESPANJAN ETÄKURSSI

Lappajärven lukio Ke 17.00–18.30 9.9.–25.11.2020 Arja Andersson Kurssimaksu: 20,00 € Tervetuloa opiskelemaan ranskan alkeita! Tutustumme ranskan kieleen ja kulttuuriin pienin askelin. Opimme ääntämistä, lukusanoja, ravintolassa tilaamista, perheen ja kodin esittelyä sekä erilaisia tervehdyksiä ja mielipiteen ilmaisua. Kirja valitaan kurssin alussa. Ilmoittautuminen 2.9. mennessä. Perustason kurssi.

Verkossa Pe 18.00–19.30, La 11.00–12.30 25.9.–3.10.2020 Anna Kaisa Puhakka Kurssimaksu: 12,00 € Kurssi lähtee alkeista. Opiskelemme matkailijan sanastoa ja tilanteita, esim. tervehdykset, lukusanat, kahvilassa, ostoksilla. Kurssi toteutetaan Teams - ohjelmalla. Opiskelija tarvitsee tietokoneen, jossa on internet-yhteys sekä toimivan sähköpostiosoitteen, joka annetaan kurssille ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen 18.9. mennessä. Perustason kurssi.


111

Muista ilmoittautua!

ITALIAN KIELI JA KULTTUURI Kurssilla opiskellaan italian kieltä tutustuen samalla italialaiseen kulttuuriin. Kirjana Bella vista 1, aloitetaan kappaleesta 7. Keskitason kurssi.

1208300 ITALIAN KIELI JA KULTTUURI

Kauhava koulukeskus Ma 17.30–19.00 7.9.–30.11.2020 Anne Rintala-Syväjärvi Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1208302 MAISTIAISIA ITALIAN KIELESTÄ JA KULTTUURISTA

Kauhava koulukeskus Pe 17.30–19.00, La 10.00–12.15 2.–3.10.2020 Anne Rintala-Syväjärvi Kurssimaksu: 10,00 € Tutustutaan matkakohteisiin, kulttuurin ominaispiirteisiin ja kielen alkeisiin. Matkailu- ja ruokasanostoa. Perustason kurssi. Ilmoittautuminen 25.9. mennessä.

1208301 ITALIAN KIELI JA KULTTUURI

Kauhava koulukeskus Ma 17.30–19.00 11.1.–29.3.2021 Anne Rintala-Syväjärvi Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

Tule oppimaan uutta tai päivittämään kielitaitosi kansalaisopiston kurssille!

VENÄJÄN JATKO/ KESKUSTELUKURSSI Keskustelukurssilla lukuvuoden aikana on 7–12 teemaa (asuminen, asiointi lääkärissä, pankissa , päiväkodissa ja koulussa, matkustaminen kotimaassa ja ulkomailla ,vaate-,ruoka-, ja lelukaupassa, lemmikit, vapaa aika ja harrastukset, urheilukentällä, juhlat jne.) Teemaan liittyvä sanasto, lukutekstit, kielioppimateriaalit ja tehtävät on koottu Peda.net -oppimisalustalle, johon saat opettajalla koodin. Keskitason kurssi.

1206101 VENÄJÄN JATKO/ KESKUSTELUKURSSI

Alahärmä koulukeskus, lukio Ke 17.30–19.00 9.9.–25.11.2020 Laila Kaihlanen Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1206102 VENÄJÄN JATKO/ KESKUSTELUKURSSI

Alahärmä koulukeskus, lukio Ke 17.30–19.00 13.1.–31.3.2021 Laila Kaihlanen Kurssimaksu: 22,50 € Ilmoittautuminen 7.1. mennessä.


112

Muista ilmoittautua!

VENÄJÄN ALKEET JA JATKO, VERKKOKURSSI Verkkokurssi on tarkoitettu sekä aloittelijoille että venäjää puhuville. Opetus tapahtuu verkossa videopuheluohjelmien välityksellä, mukana on myös itsenäistä opiskelua peda.net oppimisalustalla. Kieltä voit opiskella yksin tai pienissä 2–4 henkilön ryhmissä tasosta riippuen. Voit kerrata aikaisemmin opittuja asioita tai aloittaa aakkosista. Jos osaat kieltä, saat keskustelukavereita tai voit vaikka harjoitella ylioppilaskirjoituksiin. Opiskeluun liittyvä sanasto, videoselosteet, lukutekstit, kielioppimateriaalit ja tehtävät on koottu valmiiksi Pedanettiin, johon saat opettajalla koodin. Kirjana voi olla Saljut, Mozno tai Kafe Piter. Yksilöllistä opetusta 15 min viikko tai ryhmissä 2–4 hlöä 30–60 min. viikossa riippuen ryhmän koosta. Ajat sovitaan maanantaille, tiistaille tai torstaille. Perustason kurssi.

1206103 VENÄJÄN ALKEET JA JATKO, VERKKOKURSSI

1206104 VENÄJÄN ALKEET JA JATKO, VERKKOKURSSI

Verkossa Ma 18.00–20.00, Ti 18.00–20.00, To 18.00–20.00 10.9.–26.11.2020 Laila Kaihlanen Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Verkossa Ma 18.00–20.00, Ti 18.00–20.00, To 18.00–20.00 11.1.–1.4.2021 Laila Kaihlanen Kurssimaksu: 27,50 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

1206105 VENÄJÄN ALKEET JA JATKO, VERKKOKURSSI

1206106 VENÄJÄN ALKEET JA JATKO, VERKKOKURSSI

Verkossa Ma 18.00–20.00, Ti 18.00–20.00, To 18.00–20.00 7.9.–26.11.2020 Laila Kaihlanen Kurssimaksu: 40,00 € Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Verkossa Ma 18.00–20.00, Ti 18.00–20.00, To 18.00–20.00 11.1.–1.4.2021 Laila Kaihlanen Kurssimaksu: 40,00 € Ilmoittautuminen 4.1. mennessä.

1298300 NI HAO! MANDARIINIKIINAN ALKEET 2

Kauhava koulukeskus Ti 17.00–18.30 8.9.–24.11.2020 Pilvi Li Kurssimaksu: 21,00 € Kurssi sopii peruskurssin käyneille ja muille kertaajille. Jatketaan kielen opiskelua siitä mihin viime lukukauden Ni hao! Mandariinikiinan alkeiskurssilla jäätiin. Kurssilla käytetään monia opetustapoja. Siellä on eloisa PowerPoint, hauskoja pelejä ja kilpailuja. Opiskelija saa kattavasti harjoitusta: kuuntelua, lukemista, kirjoittamista ja puhumista. Oppikirjana Zou Ba.


113

Muista ilmoittautua!

Historia SUKUTUTKIMUS Miten aloitan sukuni tutkimisen? Kurssilla voit perehtyä sukututkimuksen tietolähteisiin, tekniikkaan ja sukututkimusohjelmiin sekä internetin käyttöön sukututkimuksen apuna.

1301250 SUKUTUTKIMUS

Evijärvi Kirjasto Ti 19.00–20.30 joka toinen viikko 8.9.–17.11.2020 Evijärven sukututkijat ry Kurssimaksu: 13,00 € Ilmoittautuminen 31.8. mennessä.

1301251 SUKUTUTKIMUS

Evijärvi Kirjasto Ti 19.00–20.30 joka toinen viikko 12.1.–23.3.2021 Evijärven sukututkijat ry Kurssimaksu: 13,00 € Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

1301310 KARJALANKANNAKSEN TAISTELUT V 1944

Kauhava Yrittäjäopisto, 9.9.–4.11.2020 pieni auditorio Eero Paavola Ke 18.00–20.00 Maksuton luento. Audiovisuaalinen esitys Kannaksen läpimurtotaisteluista v 1944 kesällä ja miten hyökkäys pysäytettiin. Ainoa kerta toisessa maailmansodassa, kun suurvallan täysivoimainen suurhyökkäys pysäytettiin heti alkamisen jälkeen. Kokoonnutaan kolmena keskiviikkona 9.9., 7.10. ja 4.11. Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

1301100 MUINAISJÄÄNNÖSRETKI ALAHÄRMÄSSÄ

Toimipaikka ilmoitetaan myöhemmin Ke 10.10.2020 klo 12.00–17.00 Jukka Palm Maksuton luento. Päiväretki, jonka aikana kierrellään entisen kunnan alueella monipuolisilla muinaisjäännöskohteilla. Mukaan mahtuu kohteita kivikaudelta historialliselle ajalle asti. Retken aikana hahmottuu alueen muinaisuus ja samoin kuin arkeologinen kenttätutkimuskin. Alahärmän muinaisjäännökset inventoitiin vuonna 2008 ja retken oppaana toimiva arkeologi, erä- ja luonto-opas Jukka Palm oli mukana niitä kartoittamassa. Yhteistyössä Härmä-seura. Ilmoittautuminen 3.10. mennessä.

TULOSSA KEVÄÄLLÄ: 1301311 ILMASOTA SUOMEN RINTAMILLE 1939-44

Kauhava Yrittäjäopisto, pieni auditorio. Eero Paavola. Suomen ilmavoimien kehitys 1918–1945. Ilmasota Suomen rintamilla 1939–44. Kauhavan Lentosotakoulun historia 1929–45. Maksuton luento.


114

Muista ilmoittautua!

Kulttuuri, kirjallisuus TEKSTIEN ARVIOINTI Suomenkielisille eri lajityyppien teksteille ja käsikirjoitushankkeille tarkoitettu paja. Sovitaan aluksi vuorot ja järjestetään jokaiselle halukkaalle mahdollisuus saada tekstiään muiden kommentoitavaksi. Tekstit jaetaan sähköpostiringissä, joten sähköpostiosoitteen olisi syytä näkyä muulle ryhmälle. Jollakin kahden viikon jaksolla saattaa olla tarkastelussa vain yksi teksti ja jollakin muulla useampia. Lisätietoja tarvittaessa ohjaajalta: jussi.matilainen(at)nic.fi

1302302 TEKSTIEN ARVIOINTI

Verkossa Ma 18.00–20.30 14.9.–23.11.2020 Jussi Matilainen Kurssimaksu: 22,00 € Ilmoittautuminen 7.9. mennessä.

1302303 TEKSTIEN ARVIOINTI

Verkossa Ma 18.00–20.30 18.1.–29.3.2021 Jussi Matilainen Kurssimaksu: 26,00 € Ilmoittautuminen 11.1. mennessä.

KIRJAILIJAVIERAILUJA TULOSSA KEVÄÄLLÄ yhteistyössä alueen kirjastojen kanssa. Seuraa tiedotusta!

Tietotekniikka SISÄLLÖNTUOTANTO HALTUUN! Kurssi yleisimpiin työkaluihin ja sisällön luontiin. Kahden illan intensiivikurssilla saat kokonaisvaltaisen kattauksen sisällöntuotantoon ja eri työkaluihin, kuten Canvaan ja Inshot-ohjelmiin. Opit muokkaamaan kuvia sekä tekemään markkinointimateriaalia ammattilaisen opastamana. Kurssilla käydään läpi myös modernin markkinoinnin perussääntöjä.

3401301 SISÄLLÖNTUOTANTO HALTUUN!

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Ti 14.00–16.00 15.–22.9.2020 Eetu Puntala Kurssimaksu 10,00 € Ilmoittautuminen 8.9. mennessä.

3401501 SISÄLLÖNTUOTANTO HALTUUN!

Lappajärven kirjasto Ti 14.00–16.00 29.9.–6.10.2020 Eetu Puntala Kurssimaksu 10,00 € Ilmoittautuminen 22.9. mennessä.


Muista ilmoittautua!

115

3401300 MEDIAKASVATUS JA VANHEMMUUS DIGIAJASSA -LUENTO Kauhava Y-kino La 7.11.2020 klo 14.00–15.30 Maiju Raitanen Maksuton luento. Vanhemmille ja ammattikasvattajille suunnattu tilaisuus, jossa saat ajankohtaista tietoa lasten ja nuorten median käytöstä ja sen vaikutuksista fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Tilaisuuden aikana pohditaan mm. miten aikuinen voi ohjata lasta tasapainoiseen mediankäyttöön? Mikä on sopiva ruutuaika ja millainen mediankäyttö tukee hyvinvointia ja oppimista? Miten aikuinen voi vahvistaa lapsen ja nuoren turvataitoja ja edistää turvallista netinkäyttöä? Miten auttaa lasta/nuorta suojautumaan haitallisilta sisällöiltä ja seksuaaliselta häirinnältä/houkuttelulta netissä? Luennoitsijana toimii Mannerheimin lastensuojeluliiton (MLL) Pohjanmaan piirin mediakasvatuskouluttaja Maiju Raitanen. Yhteistyössä MLL:n paikallisyhdistykset. Ilmoittautuminen 31.10. mennessä.

3401405 DIGIKUVISTA KUVAKIRJA

Kirjasto Kortesjärvi Ma 18.00–20.00 19.10.–9.11.2020 Jarmo Vainionpää Kurssimaksu: 12,00 € Kurssilla opitaan valokuvakirjan tekeminen internetistä ladattavalla Designerohjelmalla. Opitaan ohjelman käyttöä ja sen työkaluja. Kurssille mukaan tarvitaan digikuvat mieluiten muistitikulla tai CD-levyllä, kuvia voi myös siirtää puhelimelta tai kamerasta tietokoneelle, jolloin tarvitaan puhelimen ja tietokoneen yhdistävä johto mukaan. Kurssi soveltuu jo jonkin verran tietokonetta käyttäneelle. Ota oma kone mukaan. Ilmoittautuminen 12.10. mennessä.

3401312 ANDROID ÄLYPUHELIN- TAI TABLET -LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTO Kauhava Mäenpään kylätalo Ke 13.00–15.45 26.5.–9.6.2021 Tuomo Rinne Kurssimaksu: 12,00 € Android älypuhelimen tai tabletin käyttöönotto. Asetusten määritykset. Käydään läpi tilimääritykset ja lisäohjelmat. Jos kurssilaisella Gmail sähköpostiosoite, ota mukaan kirjautumistunnukset. Ilmoittautuminen 19.5. mennessä.


116

Muista ilmoittautua!

Vartiointi 8202400 JÄRJESTYKSENVALVOJAN PERUSKURSSI

Kortesjärvi Pub Sivuluisu Ma–to 21.–24.9. klo 17.00–21.30, Ma 28.9. klo 17.00–21.30, Ti, ke 29.–30.9. klo 17.00–20.00, To 1.10. klo 17.00–21.30 Jorma Salimäki Kurssimaksu: 49,00 € Järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen tavoitteena on antaa sen hyväksytysti suorittaneelle valmiudet toimia järjestyksenvalvojana tavanomaisissa tilaisuuksissa. Koulutusmateriaali on tulostettavissa www. poliisihallitus.fi->turvallisuusalan valvonta->järjestyksenvalvontatoiminta->järjestyksenvalvojan koulutusmateriaali. Voit tilata sen myös toimistolta hintaan 20 €. Ilmoittautuminen 14.9. mennessä.

8202101 JÄRJESTYKSENVALVOJAN KERTAUSKURSSI

Alahärmä koulukeskus, lukio Su 9.00–16.15 22.11.2020 Jorma Salimäki Kurssimaksu: 25,00 € Kertauskurssi sopii sinulle, jolla järjestyksenvalvojakortti on vanhenemassa. Järjestyksenvalvojakortin (voimassa 5 v.) uusiminen vaatii kertauskoulutuksen suorittamista ja uuden kortin hakemista Poliisilta. Koulutuksesta saatava todistus on voimassa kuusi kuukautta, jona aikana sillä voi hakea uutta järjestyksenvalvojakorttia. Huomioithan 1.1.2017 voimaan astuneen lainsäädäntömuutoksen: Jos ensimmäinen jv-kortti on saatu ennen 1.3.2007 niin uusi kortti täytyy hakea ennen kortin vanhentumista. Muutoin peruskurssi (40 tuntia) täytyy suorittaa uudestaan. Kurssimateriaalin voit tulostaa nettiosoitteesta www. poliisihallitus.fi>turvallisuusalan valvonta->järjestyksenvalvontatoiminta->järjestyksenvalvojan koulutusmateriaali. Voit tilata sen myös toimistolta hintaan 20 €. Ilmoittautuminen 13.11. mennessä.

Järjestätkö yleisötilaisuuksia? Tilaa järjestyksenvalvojakurssi meiltä! Kerää vähintään seitsemän henkilön ryhmä ja ota yhteyttä puh.0400 692 908


Muista ilmoittautua!

117

Sosiaalityö 6102300 TUKIHENKILÖ- JA TUKIPERHETOIMINNAN PERUSKURSSI Kauhava Kosolan koulu La 9.00–15.00 12.9.–3.10.2020 Perhekeskus Kaislan asiantuntijat Maksuton kurssi Tavoitteena on saada uusia tukiperheitä ja tukihenkilöitä mukaan toimintaan. Koulutuksessa annetaan tietoa tukiperhe- ja tukihenkilötoiminnasta sekä niihin liittyvistä aihealueista. Kokoontumispäivät ovat la 12.9., 19.9. ja 3.10. Koulutus on maksuton. Lisätietoja 3.8. alkaen sosiaalityöntekijä Henna Gustafsson puh 044 769 9264. Yhteistyössä Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Ilmoittautuminen 24.8. mennessä.

2101300 MLL

LASTENHOITOKURSSI

Kauhava koulukeskus La 9.30–15.00, Ke 17.00–20.00, Ti 17.00–20.00, La 9.00–15.30 5.–29.9.2020 Anna Inberg, Heidi Eklund Kurssimaksu: 30,00 € Mll:n hoitajana voi toimia henkilö, joka on suorittanut lastenhoitokurssin hyväksytysti ja on soveltuva lastenhoitotyöhön. Kurssille voivat osallistua 16 vuotta täyttäneet henkilöt (jos täyttää 16 v kurssin aikana). Kurssi antaa perustaitoja lasten hoito- ja leikkitilanteisiin, tietoa eri-ikäisten ja erilaisten lasten toiminnoista. Kurssi antaa valmiuksia toimia MLL:n lastenhoitotoiminnassa sekä lyhytaikaisissa hoitotehtävissä lapsiperheen apuna. Yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa. Kokoontumispäivät 5.9., 8.9., 9.9., 15.9., 16.9, 26.9. ja 29.9. Ilmoittautuminen 28.8. mennessä.

Tarvitseeko yhdistyksesi koulutusta? Tilaa kurssi meiltä! Kerää vähintään seitsemän henkilön ryhmä ja ota yhteyttä puh.0400 692 908


118

Muista ilmoittautua!

Terveys AHAA!-AIVOTREENIT Ahaa!-menetelmä kehittää ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoja, vahvistaa arjen toimintakykyä ja aktivoi aivoja. Ahaa!-aivotreeniryhmässä treenataan aivoja monipuolisten kynä-paperitehtävien avulla ohjatusti rennossa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Aivojen haastaminen huoltaa niitä ja voi auttaa ehkäisemään muistiongelmia. Tule mukaan iloiseen Ahaa!-ryhmään! Kurssi on osa Opetushallituksen rahoittamaa AHTI-hanketta (arjen osallisuutta, tietoa ja iloa).

8302100 AHAA!-AIVOTREENIT

8302400 AHAA!-AIVOTREENIT

Alahärmä kirjasto Ti 11.00–12.00 29.9.–8.12.2020 Outi Riihimäki Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Kirjasto Kortesjärvi Ti 13.00–14.00 29.9.–8.12.2020 Outi Riihimäki Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

8302203 AHAA!-AIVOTREENIT

8302501 AHAA!-AIVOTREENIT

Evijärvi Kirjasto Ti 15.00–16.00 29.9.–8.12.2020 Outi Riihimäki Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

Lappajärven kirjasto Ma 11.00–12.00 7.9.–16.11.2020 Outi Riihimäki Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

8302306 AHAA!-AIVOTREENIT

8302600 AHAA!-AIVOTREENIT

Kauhava kirjasto Ma 13.30–14.30 7.9.–16.11.2020 Outi Riihimäki Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

TULOSSA:

Ylihärmä kirjasto Ma 15.00–16.00 7.9.–16.11.2020 Outi Riihimäki Maksuton kurssi Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

HÄTÄENSIAVUN KURSSI Seuraa tiedotusta!


119

Muista ilmoittautua! 8302204 AHAA!-AIVOTREENIT 2

Evijärvi Kirjasto Ti 16.00–17.00 29.9.–8.12.2020 Outi Riihimäki Maksuton kurssi Kurssi on jatkoa 1-kurssin käyneille. Ahaa!-aivotreenit kehittää ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoja, vahvistaa arjen toimintakykyä ja aktivoi aivoja. Ahaa!-aivotreeniryhmässä treenataan aivoja monipuolisten kynä-paperitehtävien avulla ohjatusti rennossa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Aivojen haastaminen huoltaa niitä ja voi auttaa ehkäisemään muistiongelmia. Tule mukaan iloiseen Ahaa!-ryhmään! Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

8302319 SOINTUKYLPY

Kauhava Pelkolan ent. koulu Pe 18.00–19.00 18.9.–16.10.2020 Merja Virtakangas Kurssimaksu: 10,00 € Tutustu harmonisten äänten maailmaan! Sointukylpy puhdistaa mielen ja syvärentouttaa kehon soivien maljojen ja gongien harmonisten äänten aalloilla. Lepäät mukavasti ja annat äänimaljojen harmonisten sointujen huuhdella kehoasi, mieltäsi ja sieluasi. Varaa mukaan lämmin vaatetus, alusta ja peitto. Ilmoittautuminen 11.9. mennessä.

MITEN KOHDATA MUISTISAIRAS IHMINEN? Muistisairaanakin ihmisellä on oikeus arvostavaan kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen. Mutta miten se tapahtuu, jos hän ei enää puhu? Entäs, kun hän etsii edesmennyttä äitiään? Luennolla lähihoitaja, muistihoitaja ja TunteVa-kouluttaja Outi Riihimäki kertoo lämpimästä tavasta toimia muistisairaan kanssa. Tervetuloa muistisairaan omaiset, ammattihenkilöstö ja kaikki asiasta kiinnostuneet. Kurssin järjestää Ahti-hanke.

8302205 MITEN KOHDATA MUISTISAIRAS IHMINEN?

Evijärven keskikoulu La 13.00–14.30 5.9.2020 Outi Riihimäki Maksuton luento. Ilmoittautuminen 1.9. mennessä.

8302505 MITEN KOHDATA MUISTISAIRAS IHMINEN?

Lappajärven lukio La 13.00–14.30 19.9.2020 Outi Riihimäki Maksuton luento. Ilmoittautuminen 11.9. mennessä.

8302305 MITEN KOHDATA MUISTISAIRAS IHMINEN?

Kauhava Y-kino La 13.00–14.30 3.10.2020 Outi Riihimäki Maksuton luento. Ilmoittautuminen 26.9. mennessä.

AHTI – Arjen Hallintaa, Tietoa ja Iloa AHTI-hankkeella punotaan osaamisen verkosto, johon jokainen voi tarttua.

Tule mukaan!

Järvilakeuden kansalaisopisto järjestää kevätkaudella 2019 yhteistyössä Aisaparin

DIGIKAHVILOITA

, Kylille-hankkeen ja Aijjoos-toiminnan kanssa joihin kansalaisopisto tuo opetuksen. Kahviloissa annetaan opastusta ja neuvontaa tietotekniikan perusteisiin ja arjen sovelluksiin esim. ajanvarauksissa, pankkiasioinnissa ym. osallistujien toiveiden mukaisesti. Kahviloissa voi käyttää sekä asiakkaiden omia laitteita (esim. älypuhelimet ja tabletit) että “liikkuvaa luokkaa” – eli opiston vuokraamia kannettavia tietokoneita.


120

Muista ilmoittautua!

8302301 KEVYESTI SYKSYYN

Kauhava Laivueen opistotila, LSK Business Park Ke 17.00–18.00 9.9.–25.11.2020 Tarja Fagerholm Kurssimaksu: 10,00 € Kurssilla saat taustatietoa painonhallintaan liittyen. Aiheina mm liikunnan ja ruuan merkitys, ryhmätuki, turvallisuus, omat tavoitteet. Tavoite ei ole nopea painonpudotus, mahdoton rehkiminen, syömättömyys, dieetit vaan sykäys elämäntapamuutokseen ja pysyvyyteen. Ilmoittautuminen 2.9. mennessä.

Vinkkejä elämäntaparemonttiin kansalaisopistosta! Terveydenhuolto 6101603 ENSIAPU 1

Ylihärmä palvelutoimisto To 18.00–21.00 10.9.–1.10.2020 Eliisa Pukkinen Kurssimaksu: 40,00 € Ensiavun peruskurssi EA 1:llä opiskellaan ne käytännön perustiedot ja -taidot, jotka jokaisella kansalaisella olisi hyvä olla. Ensiapukurssi opettaa auttamaan hätätilanteessa ja tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa. Kurssin suorittaminen hyväksytysti edellyttää läsnäoloa jokaisella tapaamiskerralla. Ensiapukurssin EA 1® -todistus on voimassa kolme vuotta. Ryhmään otetaan enintään 15 henkilöä. Ilmoittautuminen 3.9. mennessä.

6101604 ENSIAPU, KERTAUSKURSSI

Ylihärmä palvelutoimisto To 18.00–21.00 8.10.2020 Eliisa Pukkinen Kurssimaksu: 20,00 € Tällä kurssilla voit uusia ensiapu 1 ja 2 -kurssit. Kertauskurssille osallistumisen edellytyksenä on, ettei aikaisemmasta koulutukseen osallistumisesta ole kulunut yli kolmea vuotta. Ensiapu 1 tai 2 -todistus tulee olla mukana kurssilla, jotta siihen voidaan tehdä merkintä kertauskurssista. Ilmoittautuminen 1.10. mennessä.


121

Muista ilmoittautua!

Kotitalous 8102300 MAISTUVAA KOTIRUOKAA SYKSYN SADOSTA

Kauhava Mäenpään kylätalo La 3.10.2020 klo 12.00–15.45 Tuomo Rinne Kurssimaksu: 20,00 € Valmistamme syyssatokauden tuotteista kotiruokalounaan lisukkeineen. Kurssimaksu sisältää tarvikemaksun. Ilmoittaudu 25.9. mennessä.

8102301 PIKKUPURTAVAA ILTAPALAKSI TAI PIENEEN NÄLKÄÄN

Kauhava Mäenpään kylätalo La 14.11.2020 klo 12.00–15.45 Tuomo Rinne Kurssimaksu: 20,00 € Valmistamme keittiömestarin johdolla piirakoita, rieskoja ja pikkupitsoja sekä keittoja ja salaatteja. Kurssimaksu sisältää tarvikemaksun. Ilmoittaudu 6.11. mennessä.

8102101 KEKRI – SADONKORJUUN JUHLAA

Alahärmä Kotiseututalo La 24.10.2020 klo 10.00–14.30 Pirjo Kunnari Kurssimaksu: 25,00 € Valmistetaan sadonkorjuujuhlaan ruokia mm.kekri-smoothie, coleslaw, hernetuuvinki (hernemuhennos), mehevä kekrijuuresruukku, hapankaalihöystö, punajuuripaistos, oluessa haudutettu riista-sienipata ja vatkattu ruis-puolukkapuuro. Nautitaan tunnelmallisesta kekrijuhlasta, yhdessä tehden ja ruokaillen. Ota mukaan essu, myssy ja sisäjalkineet. Kurssimaksu sisältää tarvikemaksun. Ilmoittautuminen 16.10. mennessä.

8102500 TEHDÄÄN ROSVOPAISTIA JA LOIMULOHTA

Lappajärvi Terrace Kirppu La 5.9.2020 klo 11.30–16.00 Tapani Kulmanen Kurssimaksu: 20,00 € Käydään aluksi läpi rosvopaistin valmistamisen teoriaa. Valmistetaan rosvopaistikuoppa alusta alkaen ja lämmitetään se. Lihat paketoidaan rosvopaistipakettiin ja laitetaan kuoppaan kypsymään. Valmistetaan loimulohta lähistöllä olevassa kodassa. Ruokaillaan lopuksi rosvopaisti- ja loimulohiateria. Kurssimaksu sisältää tarvikkeet. Ilmoittautuminen 28.8. mennessä

8102510 LUONNONYRTTIEN POIMIJAKOULUTUS

Lappajärvi Savolan maatila, Lepolantie 47. Ke 10.6.2021 klo 14.00–20.00 Aana Vainio Kurssimaksu: 10,00 € Kurssilta tiedot ja taidot toimia villiyrttipoimijana kaupallisessa tarkoituksessa. Opit tunnistamaan kerättävät villivihannekset ja -yrtit, keräämään laatuvaatimukset täyttäviä kasveja ja käsittelemään ne myynnin edellyttämällä tavalla. Voit poimia kasveja tilauksesta yrityksille jatkojalostukseen tai jalostaa itse tuotteita tai myydä villiyrttejä eteenpäin esimerkiksi ravintoloille. Voit suorittaa poimijakortin tai saada korttiin lisää kasvilajeja. Lajit määräytyvät sen mukaan, mitä luonnosta on kurssiajankohtana kerättävissä. Jos suoritat poimijakortin ja haluat kasvileimoja (1-4 kpl), kurssin yhteydessä leimat 10,- € / kasvi maksetaan käteisellä suoraan opettajalle. Ilmoittautuminen 3.6. mennessä.


122

Muista ilmoittautua!

HYGIENIAPASSI HALTUUN Neljä kertaa kokoontuvalla kurssilla opitaan perusasiat elintarvikkeiden puhtaasta ja turvallisesta käsittelystä. Lopuksi suoritetaan osaamistesti, jonka läpäisseet saavat elintarvikehygienian perusosaamisestaan todistuksen eli hygieniapassin. Kurssimaksu sisältää opetuksen lisäksi opiskelumateriaalin, osaamistestin sekä todistuksen ja kortin testin läpäisseille. Testin uusintamahdollisuudesta sovitaan erikseen. Ei opistopassilla.

8102502 HYGIENIAPASSI HALTUUN

Lappajärven lukio Ke 18.00–19.30, to 18.00–19.30 4.–12.11.2020 Aana Vainio Kurssimaksu: 60,00 € Ilmoittautuminen 28.10. mennessä.

8102100 HYGIENIAPASSI HALTUUN

Alahärmä koulukeskus, lukio Ke 18.00–19.30, to 18.00–19.30 3.–11.2.2021 Aana Vainio Kurssimaksu: 60,00 € Ilmoittautuminen 27.1. mennessä.

HYGIENIAPASSI NUORILLE Kerran kokoontuvalla kurssilla opitaan perusasiat elintarvikkeiden puhtaasta ja turvallisesta käsittelystä. Lopuksi suoritetaan osaamistesti, jonka läpäisseet saavat elintarvikehygienian perusosaamisestaan todistuksen eli hygieniapassin. Kurssimaksu sisältää opetuksen lisäksi opiskelumateriaalin, osaamistestin sekä todistuksen ja kortin testin läpäisseille. Testin uusintamahdollisuudesta sovitaan erikseen. Ei opistopassilla.

8102600 HYGIENIAPASSI NUORILLE

Ylihärmä Kirkonkylän koulu (ala-aste) Ma 16.11.2020 klo 14.00–17.15 Aana Vainio Kurssimaksu: 30,00 € Ilmoittautuminen 9.11. mennessä.

8102308 HYGIENIAPASSI NUORILLE

Kauhava Nuorisotila Sauma Ma 15.2.2021 klo 14.00–17.15 Aana Vainio Kurssimaksu: 30,00 € Ilmoittautuminen 8.2. mennessä.

Järvilakeuden kansalaisopisto löytyy somekanavilta. Käy tykkäämässä ja seuraa tiedotusta. TIlaa myös AIMO-uutiskirje!


123

Muista ilmoittautua!

OLUTRETKI MAAILMALLE Suosittu olutkurssi antaa uusia näkökulmia maailman kolmanneksi suosituimpaan juomaan veden ja teen jälkeen. Tutustustutaan oluen valmistukseen ja olutlaatuihin eri puolilla maailmaa. Eikä ole pelkoa, että tämä kurssi olisi kuiva, sillä maistelemme 5–6 olutlaatua. Kurssimaksu 10 €, maksu maisteltavista oluista n. 10 €. Mahdollisuus kurssin lopuksi omakustanteiseen illalliseen (20 €) unohtamatta hyviä oluita.

8102503 OLUTRETKI MAAILMALLE

Lappajärvi Ksenian Tupa/ Koskikievari Pe 23.10.2020 klo 18.00–19.30 Ari Lehtinen Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 16.10. mennessä.

8102400 OLUTRETKI MAAILMALLE

Kortesjärvi Pub Sivuluisu Pe 30.10.2020 klo 18.00–19.30 Ari Lehtinen Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 23.10. mennessä.

Muu maa-, metsä-ja puutarhatalous 7198500 SIENIKURSSI

Lappajärvi Tarvolan Rantatupa La 12.9.2020 klo 10.00–15.00 Vuokko Honkaniemi Kurssimaksu: 15,00 € Tutustutaan teoriassa sieniryhmiin sekä haetaan ja tunniste-taan ruokasieniä. Ota mukaan metsävarusteet, veitsi ja kori. Kurssipaikalla tehdään kerätyistä sienistä 2–3 eri ruokaa ja kei-tetään kahvit. Saat myös sienten säilöntävinkkejä. Ruokatarjoilu sisältyy kurssimaksuun. Ilmoittautuminen 5.9. mennessä.

Kauneudenhoito 8104302 PIN UP – UPEA NAINEN

Kauhava Kurssikeskus Mutteri La 26.9.2020 klo 15.00–18.00 Jonna Shemeikka Kurssimaksu: 10,00 € Kurssilla laittaudutaan 1920–1960-luvun naiselliseen tyyliin ja opetellaan iloista asennetta ja itsensä hyväksymistä ikään tai kokoon katsomatta kannustavassa ilmapiirissä. Opetellaan meikkaamaan, tekemään kampauksia, poseeraamaan kameran edessä ja kantamaan itsensä ylpeydellä. Kurssilla on paikalla valmiina pin up -asuja soviteltavaksi. Lopuksi kaikista halukkaista otetaan kuvia!


124

Muista ilmoittautua!

LETTIKURSSI Tule oppimaan letityksen saloja! Kurssilla harjoitellaan tekemään erilaisia helppoja lettikampauksia. Lähde kurssille vaikka ystävän tai oman lapsesi kanssa! Voidaan harjoitella pareittain, jos et löydä mallia. Kurssi on tarkoitettu kaikille letityksestä kiinnostuneille! Ota mukaan oma harja, kampa, pinnit ja pampulat. Halutessasi voit ottaa mukaan myös kuivashampoota ja hiuslakkaa. Yhteistyössä MLL:n paikallisyhdistykset.

8104100 LETTIKURSSI

8104300 LETTIKURSSI

Alahärmä Erustupa MLL tilat Ti 17.30–19.30 20.10.–3.11.2020 Katariina Koivusalo Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 6.10. mennessä.

Kauhava Kurssikeskus Mutteri Ma 17.30–19.30 14.–28.9.2020 Katariina Koivusalo Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 8.9 mennessä.

8104200 LETTIKURSSI

8104600 LETTIKURSSI

Evijärvi Kirjasto Ke 17.30–19.30 7.–21.4.2021 Katariina Koivusalo Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 31.3. mennessä.

Ylihärmä, Perhekahvila Kupponen To 17.30–19.30 17.9.–1.10.2020 Katariina Koivusalo Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 10.9. mennessä.

HELPPOJA JA NOPEITA KAMPAUKSIA ARKEEN JA JUHLAAN! Kurssilla opetellaan tekemään helppoja ja nopeita kampauksia pitkiin ja puolipitkiin hiuksiin. Kampaukset sopivat arkeen ja juhlaan. Voit ottaa mukaan oman mallin tai tehdä kampauksia itselle. Harjoitellaan tekemään mm. kiharat suoristusraudalla,valkkinuttura ja helppoja letti-ja nutturakampauksia. Ota mukaan oma harja, kampa, pinnit ja pampulat. Halutessasi voit ottaa mukaan myös hiuslakkaa ja suoristusraudan.

8104301 HELPPOJA JA NOPEITA KAMPAUKSIA ARKEEN JA JUHLAAN!

Kauhava Kurssikeskus Mutteri Ma 17.30–19.30 9.–23.11.2020 Katariina Koivusalo Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 27.10. mennessä.

8104601 HELPPOJA JA NOPEITA KAMPAUKSIA ARKEEN JA JUHLAAN!

Ylihärmä, Perhekahvila Kupponen Ti 17.30–19.30 30.3.–13.4.2021 Katariina Koivusalo Kurssimaksu: 10,00 € Ilmoittautuminen 23.3. mennessä.


125

Muista ilmoittautua!

Muu koulutus 9999102 MOOTTORIPYÖRÄN SYYSHUOLTO

MC club Härmän tilat Ti 18.00–20.00 1.–15.9.2020 Asko Peltola ja Jere Ojala Kurssimaksu 10.00 € Käydään läpi moottoripyörän perushuoltoa. Mitä kannattaa huomioida syksyllä pyörää talviteloille laittaessa? Yhteistyössä MC Club Härmä. Ilmoittautuminen 28.8. mennessä.

9999201 KATSE AVARUUTEEN

Evijärven Tähtitorni Ti 19.00–20.30 16.2.–30.3.2021 Taivastelijat ry Evijärven Kurssimaksu: 16,00 € Käytännön opastusta tähtitieteen saloihin. Kokoontumiset tähtitornilla. Kurssi sopii myös nuorille harrastajille ja vasta-alkajille! Ennakkoilmoittautuminen 10.2. mennessä.

9999300 PÄÄMÄÄRÄNÄ KUU

Kauhava Y-kino To 24.9.2020 klo 18.00–20.00 Teemu Öhman Maksuton luento Viikolla 39 vietetään 10. kertaa kansainvälistä International Observe the Moon Night -tapahtumaa. Osana tapahtumakokonaisuutta kraatteritutkija ja geologi FT Teemu Öhman luennoi Kuusta ja Apolloohjelmasta. Näemme myös kuvia Kuusta. Kauhavalaiset Jari Kankaanpää, Elina Niemi ja Oskari Syynimaa kuuluvat Suomen ansioituneimpiin Kuun valokuvaajiin, ja luennolla nähdään myös heidän otoksiaan. Ilmoittautuminen 17.9. mennessä.

9999103 MOOTTORIPYÖRÄN KEVÄTHUOLTO

MC club Härmän tilat Ti 18.00–20.00 13.–21.4.2021 Asko Peltola ja Jere Ojala Kurssimaksu 10.00 € Käydään läpi moottoripyörän perushuoltoa. Mitä kannattaa huomioida keväällä pyörää kesäteloille laittaessa? Yhteistyössä MC Club Härmä. Ilmoittautuminen 5.1. mennessä.

9999305 YHTEISKUNNALLINEN KESKUSTELURYHMÄ

Ryhmä kokoontuu verkossa. Ke 17.00–18.30 9.9.–25.11.2020 Leevi Norrena Maksuton kurssi Autioituuko maaseutu? Oletko huolestunut ilmastonmuutoksesta? Pelottaako sinua asevarustelu? Saako Suomessa sanoa vapaasti? Keskustelemme esimerkiksi tällaisista asioista Yhteiskunnallisessa keskusteluryhmässä. Aihepiiri on laaja ja osallistujat saavat valita keskusteluaiheen oman kiinnostuksensa mukaan. Keskustelu käydään verkossa joka toinen keskiviikko käyttäen Teams-sovellusta. Saat kutsun ja ohjeet keskusteluun sähköpostiisi. Tarvittaessa voit myös saada ohjeita puhelimitse. Yhteistyössä Aisaparin Kylille-hanke ja Suomen Yrittäjäopisto. Ilmoittaudu mukaan 3.9. mennessä ja anna sähköpostiosoitteesi. Varmista, että kannettavassa tai pöytäkoneessasi on kamera ja mikrofoni tai hanki mikrofonikuulokkeet.


126

Muista ilmoittautua!

TULITÖIDEN TURVALLISUUSKURSSI Aikaisemmin erillinen tulityökorttikoulutus järjestetään nyt samalla kertaa kattoja vedeneristysalan tulityökorttikoulutuksen kanssa. Tulityökurssin tavoitteena on herättää tulityöntekijät ennalta ehkäisemään tulityöonnettomuuksien synty. Kurssilla opitaan keskeinen ohjaava lainsäädäntö ja ohjeistus sekä eri osapuolten vastuut. Kurssin jälkeen ymmärretään tulityön ennakkosuunnittelun ja tulityöluvan merkitys sekä osataan tehdä työ turvallisesti.

9999100 TULITÖIDEN TURVALLISUUSKURSSI

Alahärmä paloasema Pe 8.00–16.00 23.10.2020 Sakari Lehto Kurssimaksu: 70,00 € Ilmoittautuminen 16.10. mennessä.

9999200 TULITÖIDEN TURVALLISUUSKURSSI

Osuuspankin kokoushuone Evijärvi Ke 8.00–16.00 25.11.2020 Sakari Lehto Kurssimaksu: 70,00 € Ilmoittautuminen 18.11. mennessä.

TYÖTURVALLISUUSKORTTIKOULUTUS Työturvallisuuskortti on kehitetty yhteisten työpaikkojen työturvallisuuden parantamiseksi. Tavoitteena on parantaa käytännön yhteistoimintaa työpaikoilla tilaaja- ja toimittajayritysten välillä, tukea työnopastusta sekä antaa perustietoa työsuojelusta. Tavoitteena on myös vähentää eri tilaajien antamaa päällekkäistä koulutusta, herättää työpaikoilla kiinnostusta ja motivaatiota oman henkilöstön työturvallisuusosaamiseen sekä pyrkiä vähentämään työtapaturmia, vaaratilanteita ja haitallista kuormittumista. Työturvallisuuskortin saanti edellyttää työturvallisuuskorttikurssin hyväksyttyä suorittamista. Kortti on voimassa viisi vuotta.

9999308 TYÖTURVAL- 9999101 TYÖTURVALLISUUSKORTTILISUUSKORTTIKOULUTUS KOULUTUS

Kauhava Kurssikeskus Mutteri Pe 8.00–16.00 11.9.2020 Sakari Lehto Kurssimaksu: 60,00 € Ilmoittautuminen 4.9. mennessä.

9999501 TYÖTURVALLISUUSKORTTIKOULUTUS

Lappajärvi Alahärmä paloasema paloasema Pe 8.00–16.00 Pe 8.00–16.00 30.10.2020 27.11.2020 Sakari Lehto Sakari Lehto Kurssimaksu: 60,00 € Kurssimaksu: 60,00 € Ilmoittautuminen 23.10. Ilmoittautuminen 20.11. mennessä. mennessä.

Tarvitaanko yrityksesi töissä turvakortteja?

Tilaa koulutus meiltä! Kerää vähintään seitsemän henkilön ryhmä ja ota yhteyttä puh. 0400 692 908


Muista ilmoittautua!

127


128

Muista ilmoittautua!

Turvallisesti uuteen lukuvuoteen 1 Toimintavuosi 2020–2021 2 Uutuuskursseja laidasta laitaan 6 Oikeus harrastamiseen kuuluu kaikille 6 Lukuvuoden aloituspäivä 7 Maahanmuuttaja, tervetuloa Kauhavalle! 9 Seuraa Kaneli Kukkoa Facebookissa! 10 Kielikahvila 11 Liikuntapassi 12 Kaikukortti mahdollistaa harrastuksen 12 Luennot 13 Arjen Hallintaa, Tietoa ja Iloa – Ahti-hanke 14 Digimummot ja virtuaalivaarit – Koneella koolle 15 ”Onni on osata” 16 Kuntoloikka-hanke kannustaa kaikkia! 17 Kuusi kylien kuntoloikkaa 18 Liikunta 19 Tanssi 52 Musiikki 58 Näyttämötaiteet 74 Kuvataiteet 82 Muotoilu, käden taidot 90 Muut taide- ja taitoaineet 99 Kielet 106 Historia 113 Kulttuuri, kirjallisuus 114 Tietotekniikka 115 Vartiointi 116 Sosiaalityö 120 Terveys 118 Terveydenhuolto 120 Kotitalous 121 Muu maa-, metsä-ja puutarhatalous 123 Kauneudenhoito 123 Muu koulutus 125

Valokuvat: Järvilakeuden kansalaisopiston arkisto ja Pixabay Taitto ja ulkoasu: Päivi Kultalahti. Paino: Grano Oy 2020

Sisällysluettelo


Kuvat Apollo 11 -lennolta, Aldrin asentamassa seismometriä,

PÄÄMÄÄRÄNÄ KUU Kauhava Y-kino To 24.9.2020 klo 18.00–20.00 Teemu Öhman Maksuton luento Viikolla 39 vietetään 10. kertaa kansainvälistä International Observe the Moon Night -tapahtumaa. Osana tapahtumakokonaisuutta kraatteritutkija ja geologi FT Teemu Öhman luennoi Kuusta ja Apollo-ohjelmasta. Näemme myös kuvia Kuusta. Kauhavalaiset Jari Kankaanpää, Elina Niemi ja Oskari Syynimaa kuuluvat Suomen ansioituneimpiin Kuun valokuvaajiin, ja luennolla nähdään myös heidän otoksiaan. Ilmoittautuminen 17.9. mennessä. Kurssinumero 9999300

MUINAISJÄÄNNÖSRETKI ALAHÄRMÄSSÄ Keskiviikkona 10.10.2020 klo 12.00–17.00. Maksuton päiväretki. Arkeologi, erä- ja luonto-opas Jukka Palmin johdolla kierrellään entisen Alahärmän kunnan alueella monipuolisilla muinaisjäännöskohteilla. Mukaan mahtuu kohteita kivikaudelta historialliselle ajalle asti. Yhteistyössä Härmä-seura. Ilmoittautuminen 3.10. mennessä. Kurssinumero 1301100. Katso lisätiedot sivulta 113.

KÄRÄJÄTALON PERINNE-ENTISÖINTI Yhteistyössä Härmä-seuran kanssa toteutetaan lisäksi kurssi, jolla kunnostetaan perinteisin menetelmin vanhaa hirsirakennusta. Katso lisätietoja sivu 97


R

Posti Oy

Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin

www.jarvilakeus.fi