Page 1

Het kampboekske


Wie is die Sjakie ook al weer? Sjakie (of Charlie in de Engelse versie) is een arm jongetje die samen met zijn ouders en zijn grootouders in een klein huisje woont. Dit huisje staat in dezelfde stad waar de wereldberoemde chocoladefabriek van Willy Wonka allerlei lekkernijen maakt. Op een dag besluit de chocoladefabriek om 5 willekeurige kinderen dolgelukkig te maken. Deze kinderen krijgen namelijk een rondleiding in de chocoladefabriek van niemand anders dan de heer Willy Wonka zelf. Om aan deze rondleiding deel te nemen, moeten de kinderen in het bezit zijn van een gouden ticket dat ze kunnen vinden in een chocoladereep. Sjakie is één van de gelukzakken die de chocoladefabriek mag bezoeken… Gelukkig voor jou moet je niet zoals Sjakie op het toeval vertrouwen, want wij hebben meer dan genoeg gouden tickets die we uit kunnen delen. Met deze tickets kunnen we je 10 (of 7 voor ribbels) supertoffe kampdagen bezorgen. Dit zijn 10 dagen waarbij je net als Sjakie op avontuur gaat naar een onbekende plaats. Al deze avonturen zal je niet alleen moeten beleven, want een avontuur die je niet met vrienden kan delen, is geen echt avontuur. Daarom zullen je Chiro-vrienden net als jij een gouden ticket in de bus krijgen. Net als voorgaande jaren gaan we met onze Chiro op een tentenkamp, hierbij slapen zowel jong als oud in tenten. Tijdens de voortrek zullen deze door de leiders en de aspi’s al klaar worden gezet bovenop de Koppenberg. Voor de leden is dit een gemak, het enige wat ze moeten doen voor ze zichzelf volledig in de kampsfeer kunnen gooien, is hun slaapgerief klaarzetten.


Wat moet je weten! De camion wordt geladen op maandag 30 juli. Om het voor iedereen makkelijk te maken, zouden we willen vragen om de valiezen die dag tussen 17:00 en 18:30 naar onze lokalen te brengen (dit geldt ook voor de ribbels die later op kamp toekomen). Deze worden dan ook ingeladen en meegenomen op voortrek door de leiders. Als de leden aankomen op kamp staan hun valiezen al in hun tent. Zo vermijden we een groot ‘getsjool’ voor de leden. Het vertrek naar de kampplaats vindt plaats op vrijdag 3 augustus en zal in 2 groepen gebeuren: Met de speelclub, rakkers en toppers verzamelen we omstreeks 9:30 uur aan het station van Izegem, perron 1. De oudste afdelingen (kerels en aspi’s ) zullen onder begeleiding van hun leiders per fiets naar de kampplaats gaan. Hiervoor vragen we wel dat de fietsen van de leden in orde zijn, er zal hiervoor nog een ‘controle’ gedaan worden door de afdelingsleiders. De oudsten worden rond 9 uur met hun fiets aan de Chiro verwacht. Bij vertrek zullen wij de identiteitskaart / Kids-ID en mutualiteitsklevers van je zoon vragen. Deze kan je afgeven aan je afdelingsleiding. We willen graag alvorens we vertrekken alle kaarten al kunnen opbergen. Vergeet zeker uw picknick niet voor op de trein! Er zal geen middagmaal worden voorzien op de kampplaats (alleen de eerste dag natuurlijk...). Een briefje krijgen is altijd leuk op kamp. Hierbij het adres van “den boer”. Hij bezorgt ons dan dagelijks alle brieven.

Chirojongens St-Pieter Emelgem t.a.v. (naam van je kind) Koppenberg 19 9700 Oudenaarde

Bezoek van ouders op het kamp is niet toegestaan. Bij dringende gevallen kan je de kampleiders bereiken op volgende nummers: 0477/39 63 32 (Tim Ostyn) 0491/36 03 39 ( Nico Carpentier) Alle leden (behalve ribbels) gaan op kamp van 03/08 tot 12/08. De ribbels gaan op kamp van 06/08 tot 12/08.


Ribbelkamp Als ribbel is het kamp ook een hele nieuwe en vermoeiende ervaring. Daarom gaan zij nooit een volledig kamp mee, maar slechts 7 dagen. De ribbels vertrekken maandag 6 augustus onder leiding van hun afdelingsleiders. Met de ribbels verzamelen we maandag 6 augustus omstreeks 9:30 uur aan het station van Izegem, perron 1.

Diamontage Om de fantastische momenten van het bivak vast te leggen, worden er ook heel wat foto’s getrokken van jullie kleine (of al iets grotere) spruit. Deze foto’s zullen, naar jaarlijkse gewoonte, worden vertoond op een diamontage. Aan deze diamontage gaat een lekkere spaghetti vooraf, om weer helemaal in de kampsfeer te komen, wordt deze klaargemaakt door onze kampkoks. Voor degenen die niet aanwezig kunnen zijn op de diamontage worden de foto’s ook aangeboden op USB-stick. De diamontage zal dit jaar doorgaan op zaterdag 29 september in ‘t soK (extra info volgt).

Kostprijs Hoeveel kost z’n kamp vol met plezier, met vrienden en luxe-eten? Om je zoon 10 dagen mee te sturen op kamp kost het €150. Heb je twee zonen, dan betaal je voor de tweede slechts €125. Aangezien de ribbels minder lang meegaan op bivak, daalt de prijs voor hen ook. Voor een ribbel betaal je €100 en als je toevallig 2 zonen hebt die bij de ribbels zitten, betaal je slechts €80 voor de tweede. Betalen kan je doen (voor 20 juli) op het rekeningnummer van de Chiro:

BE91 0689 0282 2776 met als mededeling: naam van uw zoon gevolgd door ‘kamp’.


Bezoekdag Ook dit jaar is er opnieuw een bezoekdag op het einde van kamp, namelijk op zondag 12 augustus. Iedereen is er welkom om even de kampsfeer op te snuiven voor je je kind komt ophalen. Zowel mama als papa, tante en nonkel, neef en nicht, kleinkind van de buurvrouw of stiefbroer-van-demelkboer zijn welgekomen.

We heten iedereen van harte welkom vanaf 11:15 voor het aperitief.

Net zoals de afgelopen jaren worden er weer hamburgers en braadworsten op de BBQ gelegd door de kampkoks. Dit slechts voor de kleine prijs van €8 per volwassene en €6 per kind tot 12 jaar. Voor leden die mee zijn op kamp moet er uiteraard niet betaald worden!

In de middag wordt door de leiding uiteraard nog wat animatie voorzien. Daarna kan er nog een kopje koffie gedronken worden, waarna u huiswaarts kunt keren met uw moddermannetje en met een welriekende valies. Inschrijven voor deze bezoekdag kan door het correcte bedrag over te schrijven naar het volgende rekeningnummer:

BE91 0689 0282 2776 met als mededeling: naam van het lid, aantal volwassenen en aantal kinderen. Dit ten laatste tegen 20 juli. Bv: ‘Jantje Dezandman, 3V 2K’ Jantje betaalt dus €36.


Waarom een uniform? Wij vinden het enorm belangrijk dat al onze leden een volledig uniform hebben van Chirojongens Emelgem. Door ons uniform willen wij onze eenheid tonen en ons herkenbaar stellen. We verwachten dat onze leden een Chiro-uniform hebben en ook dragen. Ons uniform bestaat uit een Chirobroek, Chiro T-shirt en een Chirotrui. Andere Chiro-accessoires zijn niet verplicht. Indien je toch geïnteresseerd bent kun je deze andere Chirovoorwerpen kopen in "De Banier". De Chirotruien en Chiro T-shirts zijn exclusief van de Chirojongens van Emelgem. Daarop staat ons logo. We hebben onlangs alle maten opnieuw besteld. Alle maten zijn dus opnieuw beschikbaar in de nieuwste uitvoering!

Onze Chirotrui Onze Chirotrui is bij ons verkrijgbaar. De kleinere maten ( onder 12 jaar ) kun je kopen voor €20. De grotere maten ( vanaf S ) kun je kopen voor €25.

Onze Chiro T-shirt Onze Chiro T-shirt kun je natuurlijk ook bij ons verkrijgen. Alle T-shirts kun je kopen aan een oerdegelijke, scherpe prijs van €10.

De Chiroshort De Chiroshort kun je jammer genoeg niet bij ons vinden. Daarvoor moet je naar "De Banier" in Roeselare (Delaerestraat 16). Als je meer info wil over andere Chiroartikelen of over de prijs van de Chiroshort kun je een kijkje nemen op de site van "De Banier". http://www.debanier.be/Chiro/kledij/jeans.html

Foto kamp 2016


DAG RIBBELS!

Na een te gekke opwarmer op Risprato-weekend, wacht nu de leukste periode van het Chirojaar: Kamp! Samen met ‘chocolade-professor’ (Lars), ‘Oempa Loempa’ (Jonas) & ‘chocoladekenner’ (Yelko) gaan we op zoek naar het gat in de markt: Ribbelchocolade. Wat houdt kamp nu precies in? Kamp is 7 dagen vol plezier, 7 dagen lekker eten, 7 dagen met je vriendjes keitoffe spelletjes spelen, 7 dagen geheimpjes ontdekken, kortom: 7 dagen amusement! Heb je enkele vraagjes over kamp? Geen probleem, je kan ons altijd je vraagjes stellen. Wij hebben er al heel veel zin in, zoveel zin dat we zelf nog een leuke kleurplaat hebben voorzien. Tot op kamp!


SPEELCLUB Dag Speelclubbers, wij gaan samen met Sjaakie mee op kamp naar Oudenaarde en wij willen jullie er enorm graag bij!

Voor velen is het al niet de eerste keer dat ze meegaan op kamp, meer zelfs: sommige zijn zelfs al echte ervaren kampgangers. Voor anderen is het wel de eerste keer dat ze mee zullen gaan op kamp. Wel, wat is een kamp nu? Een kamp is 10 dagen lang Chiro, 10 dagen lang spelletjes spelen, 10 dagen lang in tenten slapen met je beste vrienden, 10 dagen lang avonturen beleven, kortom een kamp is 10 dagen lang plezier. Daarnaast is er ook nog een super cool toneel, amusante groepsspelen, een onvergetelijke dagtocht, opstaan met ochtendgym, zangstondes en natuurlijk niet te vergeten; een reuze kamvuur! Indien je met nog wat vragen zit in verband met het kamp, dan mag je zeker een van ons contacteren, wij zullen die met plezier beantwoorden. Om jullie al even in de sfeer te laten komen van het kamp, hebben we voor jullie alvast een leuk spelletje. Help Willy wonka tot bij de chocolade.

.


RAKKERS Beste rakker Bij deze bent u gekozen voor een elite trainings-programma. Wij (Tim, Brent en Kobe) hebben vernomen dat meneer Wonka niet is wie hij beweert te zijn. Hij koopt illegale cacaobonen aan en verwerkt deze onder onhygiënische omstandigheden. Wij hebben dan ook jullie hulp nodig. Het is jullie taak meneer Wonka voor altijd achter de tralies te steken. Naast deze belangrijke verantwoordelijkheid zullen we natuurlijk ook het machtigste kamp ooit hebben! Lekker eten, de coolste spelletjes, de tofste mensen en het mooiste terrein allemaal op één plaats! Hopelijk zien we jullie daar!

Jullie eerste training is de zeven verschillen vinden als een echte detective!


Toppers Beste toppers…

Jullie zijn uitgenodigd om op bezoek te komen in de fabriek van Willy Wonka. Jullie zullen gedurende 10 dagen rondgeleid worden door zijn fabriek. De Oempa Loempa’s zullen ook van de partij zijn en ze zullen jullie alles leren dat ze weten en kunnen. Jullie zullen ook 10 dagen hele lekker gerechten voorgeschoteld krijgen. Gegroet Arno en Yarne ; )

Eerst nog even een klein spelletje… Er zijn veel verschillende Oempa Loempa’s. Kan jij de zevende Oempa Loempa vinden?


Kerels Kerels, na het super- fantastische- weekendje aan zee, staat jullie leiding alweer te popelen om op kamp te vertrekken. We weten nu al dat jullie allen meegaan, want het enthousiasme zal er pieken. Wat jullie dit kamp te wachten staan is, niet te schatten met Sjakie, Wally en de Oempa Loempa’s zal jullie leiding, Aäron en Tim, het ene na het andere “Fantastische”- spel en enkele nachtspelen voorschotelen. Met weer een toneel zullen we kunnen ontdekken wat voor avonturen Sjakie en zijn vrienden te wachten staan. 10 dagen vol plezier en dit kamp wordt één van de memorabele kampen aller tijden. Om alles wat geheimzinniger te houden, zouden jullie alvast 1 voorwerp zeker moeten meenemen: - Een oude knuffelbeer die niet meer nodig hebt.

Tot dan, Je Fantastische Leidertjes.


We trekken de lijn door. We zijn altijd onverstaanbaar en kunnen niets deftig uitleggen. Tis alsof we Swahili’s spreken! Tunakwenda kambi tena, hii itakuwa ni tukio kubwa la kufurahisha! Na viongozi hao wa baridi na wanachama wa baridi, tunafanya vizuri zaidi! Tayari unajua jinsi kila kitu kinavyofanya kazi, hasa mwaka huu: unaweza kuja pamoja na kiambatisho (wasiliana na uongozi wako ikiwa una maswali), wewe ni mzee zaidi wa wanachama wote (wasiwasi, mwaka ujao utakuwa tena). Chini ni baadhi ya mambo ambayo inakuwezesha kupiga kambi: Ohja, ufumbuzi wa kitendawili unapaswa kukupeleka kambi. Jambo lingine nzuri: kuna penguins 2 kwenye friji na moja hupiga nyingine mbali! Kwa kweli, tunaona kukaa kambi kubwa na wewe na tunakwenda kambi ya kufurahisha.

• • •

De oplossing van het raadsel, in realiteit Een tijdschrift zodat we ons niet vervelen op de hudo Een rugzak vol enthousiasme We zient zitten! Wuk ist volgende, bivak? WE DOEN DA!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12


Hoe plant Sjakie zijn dag? 7u.30

De leiding wordt wakker en drinkt één kopje koffie: Bedankt, kokskes!

8u.00

Opstaan en wekmoment: Jullie worden gewekt op een originele en creatieve manier. Je hebt dan zeker zin om er weer volledig in te vliegen!

8u.10

Ochtendgym: We dansen, we springen. Ik heb zo’n tintelingen. Van dingen die swingen. We gaan de Leemhouse zingen.

8u.20

Wasmoment: ‘Mo leider, kben niet vuil.’

8u.45

Ontbijt: ‘Moet ik serieus zelf mijn stuutjes smeren?’

9u.30

Diensten: ‘Dat is ier al den derde keer dakik dienen afwas moet doen!’

10u.00 Toneel: ‘Dit jaar met extra veel oranje verf!’ 10u.30 Activiteit 1: ‘We gaan niet zeveren, de spellekes zijn machtig!’ 12u.15 Zangstonde of tafelmoment: ‘Een groepsbindend moment’. 12u.30 Eten: ‘Wohowhow, het eten smaakt hier beter dan thuis!’ 13u.30 Afwas + platte rust: ‘Strips lezen of de leiding wakker houden…’ 14u.30 Activiteit 2: ‘Het amusement stopt maar niet!’ 16u.30 Vieruurtje: ‘Leider, tis toch vier uur dertig? ‘Eet maar je appel op, jongen…’ 16u.45 Activiteit 3: ‘We vliegen er weer in!’ 18u.00 Vrij moment: ‘Ej leider! Meugen we nen bol voor te powerhanden?’ 18u.15 Groepsspel: ‘Gastjes, ge kunt zien daj wint hé, we hebben zin in ne crème’. 18u.45 Eten + afwas: ‘Wat schaft de pot nu weer voor lekkers?’ 19u.30 Activiteit 4: ‘Mo wuk? Nog een spelleke! Machtig!’ 20u.30 Wassen + slapengaan ribbels: verhaaltjestijd. 21u.00 Slapengaan speelclub: ‘De ribbels zitten er nog maar in…’ 21u.30 Slapengaan rakkers: ‘Ma kwil nog nie naar bed! Jamo ge moet van je mama’. 22u.00 Slapengaan toppers: ‘Geen vieze praat hé gasten’. 22u.30 Slapengaan kerels: ‘Straks nog een nachtspelleke?’ 22u.45 Slapengaan Aspi’s: ‘En nie weer pintjes stelen van de koks hé’ .


Sjakies medewerkers in de keuken! Marnix Christiaens en Ann Dejonckheere Marnix is oud-leider en gaat al meer dan 10 jaar mee samen met zijn vrouw Ann als kok op kamp. Marnix leidt onze koksploeg en zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes verloopt. Samen vormen ze een formidabel team die zonder twijfel 'Komen eten' zou winnen. Naast het koken, zet Marnix zich anders ook in voor onze Chiro. Hij doet vele klusjes in onze Chiro. Hij is voor ons onmisbaar geworden. Het vrouwke van ‘den Barney is altijd de vrolijke noot in de kokstent.

Bernd Verbeke en Maureen Vanhalst De ouders van Leon en Remi, zien het dit jaar opnieuw zitten om onze hongerige magen te komen vullen met hun hemelse kookkunsten. Dit duo heeft ondertussen ook al wat ervaring in de bivaktent. Het is Bernd die na een lastige Zweedse wel eens durft klaar te staan met een portie croque’skes, en een lekkere tas soep.

Laetitia Deweer Laetitia gaat nu al voor het vierde jaar mee op kamp. Door haar spontaniteit zorgt ze ervoor dat het eten ons nog beter smaakt dan ooit. Zonder haar zou het kamp voor de ons ook een stuk zwaarder worden, want Laetitia zorgt voor de zachte kant aan de harde hand van Marnix.

Annelies Vandendriessche Het zal dit jaar het eerste jaar zijn dat we van Annelies haar kookkunsten zullen mogen genieten. Ze steunt met haar twee zonen, Borre en Lars, al jaren onze Chiro op alle gebieden. Haar man, Andy, leidt al jaren het koksteam van het rispra-weekend. Deze mensen staan altijd klaar om in te gaan op onze vragen en wensen. Ze zal de vuurproef dus zeker en vast doorstaan.

Dirk Ghekiere Net als vele andere Chiro's hebben we al enkele jaren een super geëngageerde "VB" of volwassen begeleider. Bij ons is dit niemand minder dan Dirk Ghekiere. Hij maakt onze groep compleet. Hij zorgt er niet alleen voor dat alles vlot verloopt tussen de leiding, maar dat er ook nauwer contant met de ouders kan zijn. We kunnen wel zeggen dat alles gesmeerd loopt met/door hem. Hij zal enkele dagen in het weekend komen om de kokskes bij de staan.


Wat neem ik mee naar de chocoladefabriek? Slaapgerief  Veldbed  Kussen  Kussensloop  Slaapzak  Extra deken (koude nachten in stavelot)  Pyjama’s

Allerhande kledij  Ondergoed  Regenjas  Zonnepet  Zakdoeken  …

 Knuffeldiertje (kerels laten hun lief wel thuis, aspi’s mogen wel)

Handige gebruiksvoorwerpen Spel- en avondkledij  T-shirts  Shorts  Lange broeken  Truien  Training  Schoenen : Sportschoenen, wandelschoenen, laarzen, sandalen, …  Warme trui  Sokken en kousen

Deftige zaklamp (met reservebatterijen)

 2 keukenhanddoeken per persoon (verplicht)  Zonnecrème  Muggenmelk en afterbite  Drinkpulle  Linnen- of vuilniszak voor vuil goed  Veiligheidsspelden  Extra mutualiteitsklevertjes  Schrijfgerief, briefpapier  iets leuks om de platte rust te overbruggen (vb: strip, sudoku, kruiswoordraadsel,…)

Zwemgerief

Wat moet er NIET in uw valies?

 Badmuts  Zwembroek

 Snoep

 Badhanddoeken

 Drugs en alcohol  iWatch, Samsung galaxy 685 dust. Maw

 Bandjes of zwemeendje

Wasgerief  Washandjes (écht?)  Handdoeken  Tandpasta  Tandenborstel  Bekertje  Zeep  Shampoo  Kam  Scheergerief en spiegeltje

elektronisch apparatuur.  Gevaarlijke spullen van zakmes tot atoombom.  Uw uniform (want dat moet ge aanhebben de eerste dag)  Identiteitskaart (meegeven voor vertrek)

Zakgeld  Ribbels : ca. 5€  Rakkers : ca. 10€  Toppers : ca. 20€  Kerels : ca. 25 €  Aspi’s: ca €25


Kamperen voor beginners Zakgeld: Het zakgeld dient om postkaarten en postzegels te kopen op bivak. Ook op dagtocht en tweedaagse kan wat geld te pas komen.

Adressen op postkaart: Voor kleinsten is het handig als de adressen waar een postkaart naartoe moet worden gestuurd reeds op voorhand op etiketjes zijn geschreven.

Schrijf je naam op je spullen: Het is ten sterkste aangeraden om uw naam op alle kleren (maar ECHT op alles!!) en handdoeken te schrijven. Dat maakt de berg verloren voorwerpen op het einde van het kamp al veel kleiner en zo gaat het eigen gerief niet verloren. Misschien is het best uw zoon ook al eens te tonen wat in de valies zit, zodat hij ook zelf weet wat en waar alles zit.

Kledij in een zakje: Vooral voor de kleinsten is het handig als de kledij in plastic zakjes zit per ‘soort’. Bv: Alle T-shirts samen, alle lange broeken samen… dit maakt het een stuk handiger voor de leiding en zorgt voor meer orde en hygiëne in de tent.

Extra dekentje: Op kamp slapen we in tenten. Dat betekent: warme dagen en koude nachten. Daarom is het zeker aan te raden een extra deken mee te geven als aanvulling op de slaapzak.

Medicatie: Als uw kind medicatie moet nemen tijdens het kamp, laat het dan zeker weten aan de leiders. Dan zorgen we er voor dat alles op tijd wordt toegediend.

Geen snoep: Wij vragen om geen snoep op te sturen naar de kampplaats. Dit wekt nogal jaloezie op. Snoepjes worden op kamp ook afgenomen door de leiders en eerlijk teruggegeven na het kamp (of opgegeten door de koks, stoute koks!).

Gsm-gebruik bij de oudste afdelingen: Een gsm mag je mee hebben vanaf de kerels. Deze worden dan in een blikken doos met een geheime cijfercode, die nog eens in een doos zit met een sleutel, die wordt bewaard door de dichtstbijzijnde Colruyt-directeur, in de leidingstent gelegd. Ze krijgen ‘ s avonds even de tijd om hun berichtjes te lezen. Vergeet dan je lader niet mee te nemen.


Gsm’s leiding Algemeen aanspreekpunt Tim Ostyn: 0477/39 63 32

Ribbels: Lars Bergman: 0479/12 93 13 Yelko Desmet: 0470/08 64 03 Jonas Christiaens: 0491/89 97 89

Speelclub: Lowie Beirnaert: 0470/85 80 45 Nico Carpentier: 0491/36 03 39 Bob Remmerie: 0471/70 29 68

Rakkers: Brent Galle: 0493/55 13 54 Tim Remmerie: 0479/73 06 22 Kobe Stael: 0471/41 17 79

Toppers: Arno Bouckenooghe: 0493/02 59 53 Yarne Arteel: 0493/56 84 80

Kerels: Tim Ostyn: 0477/39 63 32 Aäron Holvoet: 0479/45 04 33

Aspi’s: Jarne Schelpe: 0476/66 80 29 Seppe Terryn: 0470/04 95 81

VeeBee: Dirk Ghekiere: 0476/48 05 16

Volg zeker onze facebook pagina : www.facebook.com/Chirojongensemelgem Bezoek onze website: www.Chirojongensemelgem.Chirosite.be Stuur ons een mailtje: jongens@Chiro-emelgem.be

Profile for Jarne Schelpe

Kampboekje 2018  

Hierin vind je alle info omtrent ons bivak in Oudenaarde.

Kampboekje 2018  

Hierin vind je alle info omtrent ons bivak in Oudenaarde.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded