__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

PORTFÓLIÓ

2019

JÁRMAI ZSÓFIA


SZEMÉLYES ADATOK Születési dátum: 1991. 08. 29. Születési hely: Budapest Lakhely: Budapest, IV.ker.

TANULMÁNYOK 2014 – 2016 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki kar Ipari terméktervező mérnöki szak MSC Budapest végzettség: Ipari terméktervező mérnök 2010 – 2014 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki kar Ipari termék- és formatervező mérnöki szak BSC Budapest végzettség: Ipari termék- és formatervező mérnök 2006 – 2010 Könyves Kálmán Gimnázium Budapest

jarmai.zsofia@gmail.com +36 30 252 0460

A

PUBLIKÁCIÓ Munkavédelem és biztonságtechnika szaklap 2016. IV. negyedév Jármai Zsófia - Széll Alexandra: Virtuális ergonómiai validáció új munkahelyek tervezése során https://gyartasergonomia.files.wordpress.com/2017/04/4_virtualis_ergonomiai_validacio.pdf?fbclid=IwAR0AE69EkO5Yns20WbG7-CzEi9_whxGLU6zp97EXLL4XSYA1Gi1ux9NfJns


MUNKATAPASZTALAT

SZÁMÍTÁSTECHNIKAI ISMERETEK Illustrator

2017.10 – 2019.09 ViveLab Ergo Kft. (régen: ViVeTech Kft.) Ergonómus és projektvezető Ergonómiai vizsgálatok, elemzések Ipari munkahelyek áttervezése Ergonómiai szoftver menedzselése Felmérések szervezése Kapcsolattartás ügyfelekkel a projekt kapcsán Teljes projekt menedzselése 1118, Budapest, Szüret utca 15.

InDesign

2015.04 – 2017.10 ViveLab Ergo Kft. (régen: ViVeTech Kft.) Ergonómus Ergonómiai vizsgálatok, elemzések Ipari munkahelyek áttervezése Ergonómiai szoftver menedzselése 1118, Budapest, Szüret utca 15.

Corel Videostudio

2013 nyara

Excel

Loft Interior Szakmai gyakorlat - szék tervezése (6 hét) 1135, Budapest, Reitter Ferenc utca 8/b

Photoshop CorelDraw AutoCad Inventor Solidworks

KeyShot ViVeLab Word

PowerPoint

NYELVISMERET ÉRDEKLŐDÉSI KÖR, HOBBI virtuális valóság alkalmazása az ergonómiában és a termékterveztésben, rajzolás, alkotás, sorozatnézés

Angol

Német


FORMATERVEZÉS


FORMATANULMÁNYOK

2011


FUNKCIONÁLIS TÁRGY

Formatervezés tantárgyam keretében egy funkció nélküli kézbe vehető tárgyat fejlesztettem tovább, adtam neki funkciót. Az ötletemből kabátgomb született. 2011


ÉBRESZTŐÓRA

2012


AJTÓKILINCS

2013


CUKORKÁS DOBOZ

grafika

vágási, hajtási, ragasztási minta a grafika hátoldalán

2014

Befoglaló méret: 80 x 70 x 68 mm


AJÁNDÉKDOBOZ o i ság ldog ka és Im o b r Do Sok

:

unk

án t kív

grafika

ot ság

ldog

ka

Dor

k:

nun

kívá

i

m és I

üdvözlőkártyák

vágási, hajtási és ragasztási minta a grafika hátoldalán

2014


TERMÉKTERVEZÉS


CERUZAHEGYEZŐ CAD modellezés

2011

Az egyes alkatrészek modelljei adaptív (top-down) tervezési módszerrel készültek. Befoglaló mérete: 120 x 100 x 60 mm.


E-E ( 2 : 1 MOSDÓ CSAPTELEP

D(2:1) 4

E

E

2

15°

f

120

M22x1

M5x5

M10x1

68

25°

10

7

9

6

1 B C

B-B 10

H6 H7

D

11 H6

Marshall

B

5

A-A

8

142

Lily

3

H7

9 H6

A

12

12

C-C

C 2012

8


TÖBBFUNKCIÓS ÍRÓASZTAL I. Koncepcióterv A cél egy olyan bútor megalkotása volt, mellyel egyik munkafelület megteltével egy másikat tudunk lehajtani és használni. Az eddig használtról közben nem kell lepakolni, minden ugyanúgy maradhat rajta. Befoglaló méret: 1000 x 1568 x 950 mm.

2012

a lenyitás folyamata


TÖBBFUNKCIÓS ÍRÓASZAL II. Az alsó asztallap a középső tengely körül fordítható el 90°-ban. Az elforgatást bútorgörgők teszik lehetővé, melyek a házhoz vannak szerelve. Az asztal lábain irodaszék görgők biztosítják a mozgathatóságot. A felső lapon található polc felhajtásával nagyobb munkateret nyerünk, azonban bármikor behajthatjuk azt a felső asztallap síkjába. Így elrejthetjük a folyamatban lévő munkánkat. Befoglaló mérete: 1500 x 1400 x 1000 mm.

Csapattársak: Zsuffa Zia Cecília, Juhász Andrea 2012


MOZGÓ REKLÁMOZÓESZKÖZ I. Koncepcióterv

A cél egy mozgó reklámozó eszköz tervezése volt az IKEA számára. A tervezett könyvespolcban a kartonból készült könyvek két állapotot váltanak folyamatosan. A polcok üregesek, bennük fogaskerekek hajtják a fogasléceket, amikre a könyvek vannak felszerelve. Soronként a könyvek egyszerre mozognak a képen látható nyilak irányába, majd aztán vissza. A középső polc viszont egyáltalán nem mozog. Az egyik végállásban az IKEA szó olvasható ki a könyvekből. A mozgó reklámozó eszköz az IKEA színeit viseli; a cégfeliratot kiadó könyvek sárgák, a polc pedig kék.

2013


MOZGÓ REKLÁMOZÓESZKÖZ II. A tervezett lámpánk burája folyamatos mozgással alakul át, elemei periódusonként négy különböző formát alakítanak ki, még pedig úgy, hogy a tengelyen elhelyezett tárcsákon lévő karok a forgó mozgás hatására kitolódnak, ezzel kinyitva a lámpabura lapjait. A folyamatos mozgást a villanymotor váltakozó irányú mozgása biztosítja egy időkapcsoló segítségével. Csapattársak: Semperger Orsolya, Zsuffa Zia Cecília

2013


LOFT SZÉK Szakmai gyakorlat a Loft Interiornál A Loft Interior profiljába illeszkedő, már meglévő bútorcsalád étkezőasztalához tartozó szék tervezése volt a feladat. Befoglaló mérete: 420 x 500 x 920 mm.

2013


Szerelési útmutató 1. lépés

2. lépés

6. lépés

3. lépés

7. lépés

4. lépés

8. lépés

5. lépés

Robbantott ábra


ÉTEL- ÉS ITALAUTOMATA SZIGET A tervezett étel- és italautomata sziget célja, hogy olyan oktatási intézmények számára nyújtson jó megoldást, melyekben a büfé kialakítása valamilyen okból nem lehetséges. A sziget három, designban megegyező automatából áll, amik kellőképp kielégítik a fogyasztók igényeit: előrecsomagolt szendvicsek, saláták, croissantok, palackos üdítők, melegitalok (kávé, tea) és snackek vásárolhatók. A két szélső spirálos adagolórendszerű automatában lift üzemel, ami lehetővé teszi, hogy törékenyebb dolog is árusítható legyen. A lift teljesen leereszkedik a termékkiadó nyílás aljáig, így a vásárló ebből tudja elvenni az árut. A lift elülső felülete kiváló reklámfelület, ami mozgás közben jól látható az üvegajtón keresztül.

2013

Szakdolgozat


OKOS TÁNYÉRALÁTÉT A mai rohanó világban sajnos egyre kevésbé figyelünk a helyes étkezésre. A gyors evés egészségtelen, melynek súlyosabb következményi is lehetnek. Az Okos tányéralátét segít abban, hogy megfelelő ütemben fogyasszuk el az ételt, illetve mobil applikációjának köszönhetően segít a mindennapi egészségmegőrzésben.

étel lefotózása

megmondja, hogy az adott ételben mennyi a szénhidrát, zsír, kalória; és ezek alapján egy ideális fogyasztást javasol grammban és időben

alátétet bekapcsolása (kétszer hosszan megnyomjuk középen)

bekapcsolást jelzi, hogy oldalt a LED fények világítani kezdenek

étellel teli tányér ráhelyezése az alátétre

a telefonon egyből megjelenik, hogy hány grammot tettünk rá; átlagos tányér súlyát levonja ebből az értékből

evés megkezdése

az alátét méri, hogy milyen gyorsan fogy egy-egy falat; a fogyasztás gyorsaságát értékeli a zöld-piros LED csík

étkezés befejezése

az adatokat automatikusan elmenti a telefonra; statisztikát készít

alátét kikapcsolása

telefonon keresztül; vagy ha meghatározott ideig nem történik semmi, az alátét kikapcsol magától

Csapattársak: Albert Zsombor, Gégényi Dóra, Kemény Zoltán 2014


HÁZI FŰSZERKEVERŐGÉP Koncepcióterv Az üzletekben kapható fűszerkeverékek nagy része aromát, ízfokozót, glükózt és hasonló felesleges anyagokat tartalmaz. Ezzel szemben a házi fűszerkeverőgép természetes anyagokból dolgozik.

A gépbe betápláljuk, hogy melyik fűszerkeverő tartályba milyen fűszer van épp. Használhatunk szárított vagy friss fűszereket is. A felhasználó egy érintőképernyős kijelzőn tudja kiválasztani a kívánt fűszerkeveréket. A gép ajánlani is tud, de a felhasználó is kikeverhet új fűszerkeveréket. Innentől kezdve pedig a készülék már tudja a dolgát. A tartályok egyenként a megfelelő elkészítési módhoz fordulnak (aprítás, őrlés). Alul, a fűszerkeverékszórók is forognak, hogy a megfelelő fűszerek a megfelelő tartályba essenek. A led csíkok jelzik a fűszerkeverékek elkészültét. Ezután a fűszerkeverékszórók elvehetők, és a tetőt rájuk rakva, úgy használhatjuk őket, mint egy közönséges bors- vagy sószórót.

2014


Koncepcióterv A Polifoam Kft. kérte fel egyetemi évfolyamunkat, hogy a hab felhasználására új felhasználási területeket keressünk. A tervezett irodai térelválasztó könnyen mozgatható, így egy teret szempillantás alatt több felé oszthatunk. A hab elemek egy csap körül forgathatók az alumínium keretben, ezzel is szabályozhatjuk hogy a külvilágból mennyit engedünk be a leválasztott terünkbe. Több térelválasztó elemet is összekapcsolhatunk -nem csak az elválasztók végein-, így akár egy szerteágazó térelválasztó rendszert is felállíthatunk az irodában. A térelválasztó kihúzható egyenes, vagy görbe alakban. Amikor nem használjuk, összecsukhatjuk, ezáltal kevés helyet foglal el az irodában. Befoglaló méret: egyenes, nyitott állapot: 3086 x 250 x 2020 mm; csukott állapot: 646 x 529 x 2020 mm.

2014

2 térelválasztó elem összekapcsolása

habelemek a keretben

IRODAI TÉRELVÁLASZTÓ


CSOMAGTÉR RENDEZŐ A már létező ilyen termékeket csak fix helyre tudjuk lehelyezni és méretük adott, így például ha csak egy üveg bort szeretnénk elhelyezni a tárolóban, akkor azt nehéz úgy berakni, hogy ne boruljon fel benne. Ezért a célunk egy olyan univerzális csomagtér rendező létrehozása volt, mellyel nagyon egyszerűen körül tudjuk fonni az óvni kívánt termékünket. Így az védve lesz az eldőléstől, ös�szetöréstől. A csomagtér rendező tépőzárakkal rögzül a csomagtartó kárpitjához. A termékcsomag két darabból áll: egy 850 és egy 550 mm hosszúból. Ezek kombinációjával sokféle kialakítást, megfogást lehet létrehozni, de nem foglalnak akkora helyet, hogy használaton kívül zavaró tényezők legyenek a csomagtartóban. Termékünk a CARGANIZER nevet kapta, ami a car (autó) és az organizer (rendező) szavakból áll össze.

Csapattárs: Somogyi Tímea

2014 ARGANIZER

Tépőzárak

Eltérő vastagságú négyzetlapok

bolyhos tépőzár

(15,30 mm)

Tégl a

lap a

lapú

hasá

b

horgos tépőzár


A készített prototípusunkkal különböző termékek megfogásai láthatók a képeken. Magasabb termékek esetén, mint például a bevásárlószatyor, érdemes a két rendezőt egymásra rakni, amik tépőzárak segítségével rögzülnek egymáshoz. Csak a kreativitás szab határt, hogy hogyan rögzítjük tárgyainkat a csomagtér rendezővel.


HORDOZHATÓ ITALHŰTŐ A nyári melegben városi séta, piknikezés vagy épp túrázás közben az üdítőnk hamar felmelegszik. Hűtőtáskát ezekben a helyzetekben nem szoktunk magunkkal cipelni nagy méretei miatt, így sok esetben beletörődünk, hogy megmelegedett itallal kell oltanunk szomjunkat. Célunk egy olyan egyszerű hordozható italhűtő létrehozása volt, melynél mi irányíthatjuk, hogy mikor is kezdődjön meg a hűtési folyamat. A termék működéséhez egy 170x50x10 mm-es egyszer használható, olcsó instant hűtőtasak szükséges. Összenyomva a tasakot elindul benne egy kémiai reakció, amitől hideggé válik, ezáltal bárhol bármikor képesek vagyunk hűtésre. A tasak, mint jégakku továbbra is használható marad. Befoglaló méret: 290x60x14 mm. Csapattársak: Kardos Szilárd, Balla László

2015

tőtasak

ant hű a tehető inst

kon tokb flexibilis szili

• bárhol használható • bármilyen méretű és anyagú üditőhöz alkalmazható • a flexibilis szilikon révén bármilyen alakú tárgyra rögzíthető tépőzárak segítségével • hűtés kezdeti időpontja szabályozható


400

C

C

300

2000

ELŐSZOBA SZEKRÉNYSOR A-A

A

2000

A-A C

50

450

800

C

300 273

1100

400

A

518

A 300

2000

B 273

2400

1650

B

400

350

2400

400

B

450

518

800

450

800

1100

273

1100

273

2400

1650

A

700

1650

B

900

50

900

900

400

700

350 400

400

A

700

2016


RECEPCIÓS PULT Diplomamunkám témája a Siemens Zrt. Gizella úti telephelyére egy új recepciós pult tervezése volt, mely kielégíti az ottani igényeket és képviseli a Siemens arculatát. A pult 4,5 méteres hosszával a cég jelentőségét és megbízhatóságát fejezi ki, ahol a két recepciós kényelmesen elfér. A recepciós pult egy önálló egységet alkot, melynél jól azonosítható a könyöklő, a pulttest és a lábazat elkülönülő hármasa. A fehér Corian anyagból készült könyöklő eleganciát és tisztaságot sugároz. Az elejére mart „RECEPCIÓ” felirat segíti az épületbe belépő vendégek eligazodását. A könyöklő mögül LED-szalag világítja meg a pult palástját és a földet, ezzel kiemelve a recepciós pultot a környezetéből. A könyöklő 1150 mm magas, ami ideális abból a szempontból, hogy kellőképp eltakarja a vendégek elől a recepciós munkakörnyezetét, illetve a recepciós teljesen kilát a pult mögül. A vendég lehelyezheti a táskáját az erre kialakított polcra, ami a könyöklőhöz hasonlóan szintén fehér Corianból van. A pulttest laminált faforgácslapból áll, ami toscana tölgy színnel rendelkezik, a pult natúr faforgácslap lábazatát pedig alumínium dekorfólia borítja. Mindkét recepciós rendelkezésére áll 1-1 standard görgős fiókos szekrény. A kábelek laminált faforgácslapból kialakított kábelcsatornában vannak elvezetve. A recepciós pultot úgy alakítottam ki, hogy mozgássérültek is igénybe vehessék. A pult végén lévő könyöklő nélküli részen az asztallap kinyúlik a vendégtérbe, így ez a rész térdszabad kialakítású.

2015

Diplomamunka


A pult oldal és elölnézetből - látás és elérési tartomány vizsgálata

Az előtér felülnézetből - ajtón belépő vendég láthatósági vizsgálata

Látás vizsgálata a főbejáraton belépő vendég szemszögéből

A pult ergonómiai vizsgálata a ViVeLab ergonómiai rendszerben

Recepciós pult makettje – 1:10-es méretarány Befoglaló mérete: 450 x 240 x 115 mm


GRAFIKA


TUSRAJZOK

2009 - 2010

Újpesti víztorony

Káposztásmegyeri óratorony


KOCKOLÓGIA

2010 - 2011


PÓLÓ MINTA

Cukorka l

ajhár

2014


Egyetlen vonalból áll a ló. A pályázat kiírása megszabta, hogy a mű fekete színű legyen és vektorgrafikus.

VONA LÓ

2014


ÁLLATI KOCKÁK

Állati kockák

Egy nyomda gyereknapjára készültek ezek a minták, amik 1. A folytonos vonal mentén körbe a mintákat. egy A3-as lapra lettek vágd kinyomtatva. 2. A szaggatott vonal mentén hajtogasd meg a kockát, majd az Aállatok kockák éleinek hossza 45 mm. végtagjait is hajtsd meg szintén a szaggatott vonal mentén. 3. A végtagokat ragaszd fel a kockákra. Az x színeit figyeld, vagyis a kék színű x-et a kék színű x-re ragaszd. 4. Ezután a kockákon a szürke x-eket ragasztozd be és ragaszd össze a kockát.

a lábait előre hajtsd

a lábait előre hajtsd a lábait előre hajtsd

2014

a lábait előre hajtsd


BÉKÁK

2015


KARÁCSONYI LAP

2017


BARÁTSÁGOS SZÖRNYEK

2017


VIVELAB BEMUTATÓ KÉPEK

2016

ViveLab ergonómiai elemzőszoftverről készült bemutatóábrák marketing célokra


2016


VIVELAB BEMUTATÓ KÉPEK

2017

ViveLab ergonómiai elemzőszoftverről készült bemutatóábrák marketing célokra


Teljes használati útmutató elolvasható: https://assets.website-files.com/5b473dd1a0fccf7e3ad8823e/5bc70fedba58380c3169bdc0_user_manual_vivelab_2018-1.pdf

VIVELAB HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 18 részes tutorial videó a program használatáról: https://www.youtube.com/playlist?list=PL5oApA3ucLIhszZitlHBcTcsoUNoIxJlW


GRAFIKAI MINTÁK

2019


Profile for Jármai Zsófia

Portfólió 2019  

Portfólió 2019  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded