Page 1

Jordi Arderiu: Montse Flores:

650.12.24.04 639.85.90.96

A-1 Escolà guia: David Pla

Escola: Sant Josep / Escolàpies 6è A i 6è B

Escolans de suport: Genís Puig

Escolà “de guàrdia” a l’hora de Salve: David Pla [espai Gresca]

El teu grup porta fulard blau i la credencial amb el grup A1

Quan esteu arribant a l’estació de Monistrol Vila procureu anar-vos posant junts els escolans que acompanyeu una mateixa escola. Si ja han arribat escoles les persones de referència per a dir-vos quines són recordeu que són la Montse Flores i el Josep Puigdomènech. Recorda

És molt important que tota l’estona feu files de dues persones Seguiu les instruccions del personal del Cremallera i dels membres de l’organització.

Estigueu a l’aguait de l’arribada de l’autobús de la vostra escola. S’identifica pel logo del cim. El Jordi us avisarà.


Jordi Arderiu: Montse Flores:

650.12.24.04 639.85.90.96

A-1

Aneu a recollir el grup (passeu pel pas de vianants) Ja heu de portar el material (fulards i llibrets de treball) Salutaci贸 i benvinguda Presentaci贸 dels acompanyants Fer files

classe A

Gen铆s Puig

David Pla

Aneu a fer-vos la fotografia de grup. Recordeu-vos de passar sempre pel pas de vianants.

classe B


Jordi Arderiu: Montse Flores:

650.12.24.04 639.85.90.96

A-1 Un cop feta la fotografia de grup els membres de l’organització i el personal del Cremallera us indicaran en quin moment heu d’anar cap a l’andana i quin tren agafar.

En arribar a Montserrat has de tenir en compte: a) si no heu tingut temps d’esmorzar a Monistrol, feuho a la mateixa plaça de Santa Maria [si no aneu molt justos de temps és millor pujar donant la volta i no per les escales] b) després aneu al lavabo, al de la pujada, davant de l’edifici de Nostra Senyora; c) Deixeu la tela de l’orgue a la carpa d’informació.

Un/a mestre/a i els nens que siguin necessaris poden portar la tela a la carpa d'informació.

Recorda

Pareu atenció en tot moment a l’horari. Ni us ha d’angoixar ni heu de transmetre presses, però sí mirar de complir-lo el més exactament possible.

Si quan els heu repartit el dossier l'han endreçat a la motxilla, ARA és l'hora de prendre'l, i de o posar el seu nom, o posar el nom de l'escola

Tindreu anotat en cada moment, amb la icona del "llibret", els llocs on els nens i nenes han de prendre nota de coses per completar el dossier. També t'indicarem a quina pàgina correspon.


Jordi Arderiu: Montse Flores:

650.12.24.04 639.85.90.96

A-1

1a. activitat Museu

A partit d’aquí tingues ben present l’horari.

Has de ser a la porta del Museu. Allà hi trobareu l’ Àngel Pons. Us ajudarà a deixar les motxilles i tot seguit amb la Montserrat Fabrés anireu cap a la sala on hi ha Mir. En tot l'espai del Museu és molt important mantenir el silenci, i seguir les instruccions dels membres de l'organització, del personal del museu i dels membres de seguretat. Baixeu cap al punt de venda d'entrades. Passeu el punt de control. Després seguiu el recorregut de les sales fins al punt assenyalat en el mapa.

10:07

Activitat a l'espai de Joaquim Mir on un/a monitor/a del Museu farà les explicacions corresponents. En el dossier, pàgina 6, hi ha una activitat sobre el Museu. Compte que tindreu poc temps, per tant aquí val la pena d'escoltar i de resoldre l'activitat la propera setmana a l'escola RESPOSTES la resolució serà comunitària. Si cal més endavant enviarem directament la fitxa a les escoles....


Jordi Arderiu: Montse Flores:

650.12.24.04 639.85.90.96

A-1 10:22

Sortiu de l'espai de Joaquim Mir. Cal que refeu el camí pel qual heu entrat Sempre aneu acompanyats per la Montserrat Fabrés.. Un cop passat el control i el taulell de les entrades aneu cap al replà de l'entrada del museu. Recolliu les motxilles i us acomiadeu de l’Àngel i de la Montserrat..

Has de ser fora del Museu.

De camí cap a l'Escolania passareu per diversos llocs d'interès. Pareu-hi atenció. D'aquesta manera aconseguireu seguir un ritme, que no quedi gent endarrerida i a més a més donar a conèixer espais treballats en el projecte. Pugeu cap a la plaça de Santa Maria, fins la cadena que hi dóna entrada. La creu de terme, surt en el projecte de CM, no es troba actualment en el seu lloc original. Normalment trobàvem aquestes creus a la vora dels camins en l'indret proper a les poblacions on es veia per primera vegada el campanar. Marcaven el terme. Creueu la plaça de Santa Maria. Heu d'entrar pel porxo de més a l'esquerra, per davant de l'accés a la porteria del Monestir.


Jordi Arderiu: Montse Flores:

650.12.24.04 639.85.90.96

A-1 A l'esquerra de la porta d'accés a la porteria hi ha uns relleus. Pareu atenció a la data del 1025, fundació del Monestir. I uns metres més enllà al Sant Benet de ferro, obra de l'escultor Domènec Fita, nascut a Girona.

Continueu pel costat de l'atri més proper als llantions. Ara entreu als llantions i al camí de l'Ave Maria. Al final passeu cap a l'accés a l'Escolania pel poliesportiu.

A partit d’aquí tingues ben present l’horari.

2a. activitat Escolania

Has de ser al poliesportiu per començar la visita a l'Escolania. Aquí hi haurà un monitor que regularà l’entrada. No passeu del poli sense la seva autoritzazió. D’aquesta manera anireu prou espaiats els grups per poder fer bé la visita.

Ens aturem tot just entrar al poliesportiu, per evitar que hi hagi temptacions d'anar a l'espai del llit elàstic. Fem notar que aquí comença la visita a l'Escolania, allò que per vosaltres és no només l'escola sinó també el conservatori i el lloc on residiu. Pel costat de les portes del magatzem del material esportiu i de les dutxes aneu cap a l'accés al jardí. Entreu a la Sala Ireneu Segarra per la porta d'emergència. Els nens i nenes baixen cap al lloc més baix de la sala, i s'esperen omplint les escales d'un costat i de l'altre, però sense seure en els llocs des d'on assageu. Vosaltres us espereu dalt, com si féssiu un discurs. Aquesta és la sala més noble de l'Escolania, el lloc on hi feu els assajos i els actes importants. També hi veieu pel·lícules.


Jordi Arderiu: Montse Flores:

650.12.24.04 639.85.90.96

A-1 10:47

Sortiu de la Sala Ireneu Segarra per la porta normal. Feu esment de les fotos del P. Ireneu. Passeu per davant de la sala de repertori. Us atureu en qualsevol lloc del corredor. Ensenyeu una cabina. Podeu tocar breument el vostre instrument.

10:57

Arribeu fins al final del corredor. Pugeu per l'escala de vidre fins al quart pis. Continueu pel quart pis fins a la sala de joc Després entreu cap a les habitacions, costat muntanya, entrant pels labavos i sortint per la sala d'estar. Continueu cap a l'escala auxiliar, però entreu cap a Cererols

11:07

Sortiu de l'aula Cererols i baixeu per l'escala auxiliar fins el segon pis. Us atureu en alguna classe i continueu fins davant de la sala de profes. Baixeu per l'escala de vidre fins el rebedor.

11:17

Passeu cap al lloc on us canvieu.

Recordeu que us poseu la saia i el roquet. En el dossier, pàgina 12, cal que omplin el nom de les dues peces que us poseu.

11:22

Torneu cap al rebedor i per la porta de vidre sortiu cap a l'exterior. Us atureu a les escales, vosaltres a la part de baix i els nens i nenes en els diferents graons. En el dossier, pàgina 12, es demana a què es dedica cadascuna de les plantes de l'Escolania. Des d'aquí es veu bé l'estructura. Podeu fer-los repassar què han vist a cada lloc. RESPOSTA: 1r pis a aules específiques, 2n aules, 3r a la música i 4t a la residència.


Jordi Arderiu: Montse Flores:

650.12.24.04 639.85.90.96

A-1 Abans de continuar cal dir-los que som molts i que no podem pas jugar amb els gronxadors. Passeu per davant i continuem fins el final. Davant de la porta d'entrada al 0 baixeu cap el carrer per les escales.

3a. activitat Espai natura

A partit d’aquí tingues ben present l’horari.

Has de ser a la marquesina del trenet on has de fer aturar el teu grup i esperar que vingui el Joan Cantón.

La següent activitat la fan els nens i nenes per lliure, però primer l’expliqueu entre vosaltres i el Joan. Abans de començar a explicar-la cal que espereu el Joan. Després es podran repartir en diferents grups pels plafons que hi ha repartits en aquest espai. Disposaran de 30 minuts per fer el treball. Però com que s’hauran repartit si no tenen temps de fer-ho tot no passa res, després ja ho posaran en comú a la classe. Vosaltres podeu anar voltant pels diferents plafons per si necessiten alguna cosa.


Jordi Arderiu: Montse Flores:

650.12.24.04 639.85.90.96

A-1 En el dossier, pàgina 7, s’ha de fer un croquis. RESPOSTA: lliure. El dibuix ha de representar els elements del paisatge que l'alumnat ha observat. Si els sobra temps ho poden polir i fer més bonic.

En el dossier, pàgina 8, hi tenen les activitats 2 i 3. RESPOSTA: Elements biòtics: alzines, roures, heures, coloms, corbs,.. Elements abiòtics: torrent, roques, núvols, boira,... Elements antròpics: visitants, cremallera, edificis, camins En el símbol han d'aparèixer els tres tipus d'elements. Pot variar el grau d'importància de cadascun. RESPOSTA: Del dibuix cal valorar que representi els 3 tipus de materials.

En el dossier, pàgina 9, hi tenen les activitats 4 i 5. RESPOSTA: Ponts i túnels: Pont del Centenari i de les Guilleumes. Túnel dels Apòstols. El dibuix de la via del cremallera ha d'incloure les vies normals i la via dentada del cremallera al mig.

RESPOSTA: Totes les capçades no són iguals. Hi ha arbres de fulla caduca. L'alzina és de fulla perenne i manté la capçada verda tot l'any. En el dossier, pàgina 10, hi tenen la part final de l'activitat 5. RESPOSTA: El calc de les fulles i escorces de l'alzina cal fer-lo amb plastidecors. .


Jordi Arderiu: Montse Flores:

650.12.24.04 639.85.90.96

A-1 12:00

Feu fer files als nens i nenes. Sortireu pel passeig de l’Escolania cap a les pageses, passareu per davant de la cafeteria, les botigues, l’oficina d’informació i l’audiovisual.

En aquest lloc hi ha una escultura dedicada a l’abat Oliba, fundador el 1025 del monestir de Montserrat. Fixeu-vos que el respatller porta la representació dels campanars de Ripoll i de Cuixà, monestirs dels quals Oliba era abat en el moment de fundar Montserrat. L’any passat es commemorà 1000 anys des que Oliba va ser nomenat abat d’aquests dos monestirs. [pàgina 4 del dossier] RESPOSTA: 1025

Pugeu cap a la plaça de l’abat Oliba, i després cap a la plaça del mig de Santa Maria., al lloc on hi ha l’espai gresca En passar per davant dels serveis si cal alguns nens i nenes hi poden anar.


Jordi Arderiu: Montse Flores:

650.12.24.04 639.85.90.96

A-1

4a. activitat Espai gresca

A partit d’aquí tingues ben present l’horari.

Has de ser a l’espai gresca. Si hi arribeu una mica abans no passa res. Un dels escolans ha d’anar a dir-li a la Laura Domènech quin grup sou. Els escolans acompanyants podeu estar tots junts mentre durin les actuacions. Però sempre al costat del vostre grup.

Recorda Ja poden endreçar el dossier.

Seguiu les actuacions. Esteu atents a les indicacions del Xavi Padrissa i de la Laura Domènech. Us quedareu en aquesta zona fins que s'acabin les actuacions i sigui l'hora de dinar. En el dossier, pàgina 11, hi ha un espai per enganxar una foto de l'actuació del grup. La trobaran d'aquí a uns dies a la pàgina web del projecte.

ATENCIÓ A les 12:45 el Genís Puig va cap a Salve. El grup es queda amb el David.. Entrareu pel poli.


Jordi Arderiu: Montse Flores:

650.12.24.04 639.85.90.96

A-1 13:15

Quan ho indiqui el Xavi Padrissa podreu anar a dinar. Però pareu atenció que abans vosaltres haureu d'anar a recollir la vostra bossa.

Dinar Recolliu el vostre dinar a la carpa d'informació.

Aneu cap a la plaça de Santa Maria, la superior, on dinareu.

Recorda

Heu de dinar amb el vostre grup. Després de dinar podeu jugar per les places.


Jordi Arderiu: Montse Flores:

650.12.24.04 639.85.90.96

A-1

Acte central Cal fer files per entrar a la basílica. Atenció que cal entrar per l’ordre que s’indica.!!! escola Daina-Isard Llissach Vedruna Anunciata Sant Ramon de Penyafort Ma. Anna Mogas Jesús, Maria i Josep Santa Teresa de Jesús Pare Manyanet – les Corts Bienaventurada Virgen Maria Sant Gabriel Escola Patufet Mare de Déu del Roser Sant Andreu Escolàpies Anna Ravell Maristes-Montserrat Santa Teresa de Jesús Cor de Maria Immaculat Cor de Maria Santa Maria Presentació de la Mare de Déu Mare de Déu del Carme

població Olesa de Montser. Santpedor Sallent Cerdanyola Vilafranca del P. Granollers Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Badalona Igualada Barcelona Lleida Vilanova i la Geltrú Mataró St. Feliu de Codin. Blanes Prats de Lluçanès L’Espluga

Abans d’entrar a l’església per la nau central ho fareu pel passadís que porta al Cambril. Respecteu el silenci. En arribar a la imatge de la Mare de Déu ensenyeu als nens i nenes que vénen darrere vostre com se la besa.


Jordi Arderiu: Montse Flores:

650.12.24.04 639.85.90.96

A-1 Cada escola té un lloc reservat a l'església. Només pot ocupar aquest lloc. Cal entrar a l’església per l’odre que s’indiqui. Tant bon punt es passa el cancell nosaltres ens cuidem de col·locar els nens i nenes. Els escolans aneu a canviar-vos

L'acte ha de començar més que puntual, si pot ser més aviat encara millor.

Un cop us heu posat la saia i el roquet cal que us poseu als bancs dels monjos, mirant el poble a la dreta.

Benvinguda Pregària (inclou ofrenes i pregàries de les escoles). Concert de l’Escolania

Un cop acabat l'acte us aneu a canviar ràpidament, recolliu el record i us reuniu amb el vostre grup el més aviat possible.

És important que tots els nens i nenes es mantinguin en els seus llocs fins que el Manel Gasch vagi dient les escoles que han d'anar sortint.


Jordi Arderiu: Montse Flores:

650.12.24.04 639.85.90.96

A-1

Mireu de trobar la vostra escola el més aviat possible i els entregueu el record. Recordeu que hi ha UN RECORD per escola.

Excepcionalment les escoles d'Igualada i Lleida no van cap a l'estació del cremallera sinó cap a la plaça dels Apòstols.

Recorda Un cop heu deixat l'escola al cremallera torneu cap a la carpa d'informació. Aquí ens hi trobarem tots. Cal recollir força material i tot seguit donarem per acabada la jornada presencial.

Tot ha anat bé. FELICITATS!!!!


Jordi Arderiu: Montse Flores:

A-1

650.12.24.04 639.85.90.96

Guia de la trobada. 2010  

Guia model de la trobada presncial del projecte telemàtic "Montserrat, un munt d'aventures" de l'any 2010.

Guia de la trobada. 2010  

Guia model de la trobada presncial del projecte telemàtic "Montserrat, un munt d'aventures" de l'any 2010.