Page 1

Scriptie: ‘Wie heeft de touwtjes in handen? Steeds meer zie je dat de ‘gewone consument’ aan het ontwerpen slaat. Producten worden steeds persoonlijker en iedereen kan tegenwoordig van alles ontwerpen. Zo kun je heel gemakkelijk je eigen postzegel, pinpas, ansichtkaarten, Nike gympies, behang of bierflesje ontwerpen. In mijn scriptie staat personalisering centraal. Het is een trend die zich steeds verder aan het ontwikkelen is. In mijn scriptie heb ik onderzocht in hoeverre de rol van de grafisch vormgever de afgelopen jaren is veranderd door deze trend. De vormgeving van mijn scriptie sluit aan bij dit thema. Het is een persoonlijk boek en ik laat de lezer zien hoe mijn scriptie tot stand is gekomen.

Juni 2010


Zeurmuur Er wordt veel gezeurd in Nederland, over van alles en nog wat, maar eigenlijk over niets. Over het weer, politiek, de media, tijd, collega’s, openbaar vervoer etc. Ik vind dat dit best wat minder kan, en je je aandacht ook wel eens wat meer kunt richten op de dingen die je allemaal wèl hebt. Voor dit project heb ik gedurende een aantal weken uitspraken van zeurende mensen verzameld. Van deze zeur-uitspraken heb ik een zeurmuur gemaakt, opgebouwd uit steentjes waar allerlei verschillende zeuren op geschreven staan. Binnen in de steentjes heb ik beelden geplaatst van alledaagse dingen die ik mooi vind, waardeer en van kan genieten en waar je vaak niet bij stilstaat. De gedachte erachter is dat het makkelijk is om te zeuren maar dat je af en toe ook eens wat verder moet kijken om de positieve dingen te (blijven) zien. Juni 2010


Studiegids Academie Minerva In opdracht van Academie Minerva Producties. Voor het studiejaar 2009/2010 heb ik (in samenwerking met Nynke Beeksma) de studiegids/agenda voor de Academie ontworpen.

Juni 2009


Jaarverslag Hema Studieopdracht. In de vormgeving van dit jaarverslag staan de producten van de Hema centraal. De producten maken de vormgeving.

Juni 2009


Datavisualisatie CalorieĂŤn-, vet- en suikercirkel Studieopdracht. Deze poster (119 x 164 cm) laat van 360 levensmiddelen zien hoeveel calorieĂŤn, vetten en suikers ze bevatten.

Juni 2009


Illustraties Ik ben als grafisch vormgever afgestudeerd, maar naast vormgeving vind ik het ook leuk om te illustreren. Hiernaast een overzichtje van een aantal illustraties.

2008 - 2010

Werk Jantine Lanting  

Portfolio Jantine Lanting

Advertisement