Page 1

www.jansengroup.com


DORDRECHT

VLAARDINGEN


ROTTERDAM

DORDRECHT

VLAARDINGEN

ROTTERDAM

113.000m² groot

36.500m² groot

15.000m² groot

Verwerking van ferro materialen

Verwerking van ferro materialen

Verwerking van non-ferro materialen

Aan- en afvoer over het water

Kadelengte van 140 meter lang

Mobiele shredder

Grootste schrootschaar capaciteit van Nederland

Ontmanteling van grote sloopobjecten

Verhuur van binnenruimte en buitenterrein

Ontmanteling van zeecontainers


Werken aan een wereld zoals die bedoeld is Met elkaar werken aan een wereld zoals die bedoeld is. Dat is de visie die Jansen Recycling Group voor ogen heeft. Door het recyclen van ferro en non-ferro materialen behouden we de schatten uit de aarde voor volgende generaties.

ankzij deze visie – die we in de praktijk uitdragen en onderstrepen – hebben we een welverdiende reputatie op het gebied van integriteit en zijn we koploper op het gebied van MVO en duurzaamheid in onze branche. Onze visie

D

combineren we met een uitstekende containerservice, optimale prijzen voor onze handel en industrie en transparante prijsstellingen. Jansen Recycling Group is dan ook een interessante partner voor de industrie, handelaren en sloopbedrijven.

Koploper op het gebied van MVO en duurzaamheid in de branche


Onze geschiedenis De grootvader van de huidige generatie Jansen zette de eerste stappen voor het bedrijf dat er nu staat. In 1966 kreeg zijn scheepssloopbedrijf een flinke ‘boost’ met de opdracht voor het ontmantelen van een gestrand vrachtschip bij Ter Heijde, de Ping An. Het geld dat Jansen hiermee verdiende, werd geïnvesteerd in de eerste hydraulische schrootschaar in Nederland.

ervolgens liet Kees Jansen het bedrijf Heuvelman Staal - samen met zijn twee zwagers - uitgroeien tot een multinational, met tien vestigingen in binnen- en buitenland. Dit bedrijf werd verkocht, maar Kees Jansen startte in 1988 opnieuw met de aankoop van het bedrijf Zethameta in Vlaardingen. Samen met zijn drie zoons Klaas, Arie Kees en Harm maakte hij een nieuwe start in de handel en verwerking van oud ijzer en metalen.

V

Tot vlak voor zijn overlijden in 2008 was vader Kees nog geregeld met opgestroopte mouwen binnen het bedrijf te vinden: kenmerkend voor zijn mentaliteit en die van het huidige bedrijf.

Anno nu recyclen de drie broers met gedrevenheid en passie – net zoals vader Kees en hun grootvader dat deden. Samen met zeventig enthousiaste medewerkers wordt er hard gewerkt aan een wereld zoals die bedoeld is.


Waarom Jansen? Innovatief en duurzaam e gaan zorgvuldig om met de grondstoffen die de aarde ons biedt. Samen met toeleveranciers, afnemers en medewerkers werken we hard aan het verkleinen van onze CO2 voetafdruk en het vergroten van onze positieve impact op het milieu en de maatschappij. Tegenover de energie die het kost, levert recyclen een grote milieuwinst op. Om dit voor onze klanten in kaart te brengen, hebben we de CO2 Metaalscan© ontwikkeld. Deze tool berekent de bespaarde CO2-uitstoot die gerealiseerd wordt door van gebruikte metalen weer nieuwe materialen te maken, ten opzichte van gebruik van primaire grondstofbronnen.

W

IJzersterke service ansen Recycling Group wil de beste dienstverlener zijn voor industriële klanten, sloopbedrijven en metaal­ handelaren. Om onze dienstverlening continu te kunnen blijven optimaliseren, houden we periodiek een stakeholder­ onderzoek onder toeleveranciers en afnemers.

J

Wist u bijvoorbeeld dat het produceren van aluminium uit gerecycled materiaal in de keten 92% minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan productie uit bauxiet?

Jansen Recycling Group is gecertificeerd op trede 3 van de CO2-Prestatieladder.

Snelle betaling Hieruit komt onder meer naar voren dat klanten ons kwalificeren als betrouwbaar, duidelijk en oplossingsgericht. Ook geven zij aan dat het contact met ons oprecht persoonlijk is en dat onze medewerkers hart voor de zaak hebben.

Optimale prijzen IJzersterke service Solide en betrouwbaar Innovatief en duurzaam


Optimale prijzen erro en non-ferro materialen verkopen we als secundaire grondstoffen binnen een uitgebreid, internationaal netwerk van eindverwerkers en smelters. Hiermee onderhouden we directe contacten, zodat we onze toeleveranciers optimale prijzen bieden.

F

‘Het contact met Jansen is oprecht persoonlijk en medewerkers hebben hart voor de zaak’

Snelle betaling e betalen onze toeleveranciers snel uit. Dit doen we binnen maximaal twee dagen na levering en goedkeuring.

W

etrouwbaarheid en eerlijkheid staan bij ons zeer hoog in het vaandel. We garanderen dan ook dat u krijgt wat u toekomt. Verder beschikken we over alle relevante certificeringen, waaronder ISO 9001 (kwaliteit) en de CO2-Prestatieladder.

B

In tijden van economische teruggang kunnen voldoende liquide middelen immers van groot belang zijn.

Daarnaast is er met de Belastingdienst een convenant gesloten inzake Horizontaal Toezicht, wat is gebaseerd op vertrouwen en transparantie. Ook dat maakt Jansen Recycling Group een bijzondere speler in de markt van metaalrecycling.


Wat we doen


Ferro nze werven in Vlaardingen en Dordrecht zijn gespecialiseerd in het ontvangen van ferro materialen. De locaties samen hebben een oppervlakte van 150.000m2 en zijn voorzien van een modern en duurzaam machinepark. Centraal op de werven staan de schrootscharen, met 1000 ton (Vlaardingen) en 1600 ton (Dordrecht) knipkracht op het mes de grootste capaciteit van Nederland.   Om invulling te geven aan onze ambities op MVO en duurzaamheid zijn recentelijk twee volledig elektrisch aangedreven kranen in gebruik genomen.

O

Doordat onze werven gelegen zijn aan het water vindt het materiaal per schip zijn weg naar diverse smelterijen in binnen- en buitenland, waar het dient als nieuwe grondstof. In de wereldmarkt is Jansen Recycling Group een betrouwbare schakel in de keten van hergebruikt schroot. Door jarenlange ervaring en expertise op het gebied van ferro materialen bieden we onze toeleveranciers uitstekende prijzen.

Non-ferro p non-ferro gebied is Jansen Recycling Group één van de meest gerenommeerde bedrijven in Nederland. De vestiging Rotterdam is gespecialiseerd in non-ferro materiaal. Door een uitgebreid netwerk van smelterijen en eindverwerkers weten wij onze materialen tegen optimale

O

opbrengsten te verkopen, met als doel onze toeleveranciers een optimale prijs te kunnen bieden. Ons groeiende netwerk van toeleveranciers omvat zowel de kleinere handelaar als grotere industrieën, maar voor beide geld dat we altijd op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden voor samenwerking.


Verbrandingsschroot ansen Recycling Group heeft zich gespecialiseerd in het opkopen, opwerken en verkopen van verbrandingsschroot uit afvalverbrandingsinstallaties (AVI’s). We hebben de expertise in huis om

J

verbrandingsschroot zo optimaal m ­ ogelijk te vermarkten. Bovendien worden alle ­stromen separaat verkocht en verwerkt en niet vermengd met andere ijzerkwaliteiten.

Verhuur loodsen en terreinen p onze nieuwste locatie Leeuweneiland, in het Zeehaven­ gebied van Dordrecht, verhuren we diverse hallen en diverse percelen verhard

O

buiten­terrein. De binnenruimten en buitenterreinen zijn strategisch gelegen en uitstekend bereikbaar, zowel vanaf de weg als vanaf het water.

Containerservice ansen Recycling Group biedt een efficiënte oplossing voor haar reststromen. Ontzorgen is hierbij ons uitgangspunt, waarbij wij een zo hoog mogelijke opbrengst van uw ferro of

J

non-ferro schroot realiseren, in combinatie met duurzaam en efficiënt transport. Korte lijnen, flexibiliteit, transparante prijsstellingen en adequate afhandelingen kenmerken onze dienstverlening.


Ontmanteling van grote objecten e nieuw geopende werven in Dordrecht en Vlaardingen bieden volop ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Zo zijn beide locaties geschikt voor de ontmanteling van grote objecten,

D

welke eenvoudig via het water kunnen worden aangevoerd. Jansen Recycling Group werkt hier mee samen met toonaangevende bedrijven in de Nederlandse offshore sector.


JANSEN RECYCLING GROUP DORDRECHT

VLAARDINGEN

ROTTERDAM

Van Leeuwenhoekweg 21

Koggehaven 3

Nijmegenstraat 3-17

3316 AV Dordrecht

3133 LA Vlaardingen

3087 CD Rotterdam

T. 078 - 652 26 33

T. 010 - 460 11 55

T. 010 - 491 13 70

F. 078 - 613 72 75

F. 010 - 460 21 42

F. 010 - 429 81 08

www.jansengroup.com info@jansengroup.com

Jansen Recycling Group - Corporate Brochure NL  

In deze brochure vertelt Jansen Recycling Group wie ze zijn en wat ze doen.

Jansen Recycling Group - Corporate Brochure NL  

In deze brochure vertelt Jansen Recycling Group wie ze zijn en wat ze doen.

Advertisement