Page 1

“Montserrat un munt d’aventures” curs 2011 / 2012

Itinerari 1

Benvinguts al projecte "Montserrat, un munt d'aventures". Aquesta activitat telemàtica ens portarà virtualment pels diferents aspectes que formen Montserrat: la muntanya, el santuari, el monestir, el museu, la música... Però, abans de tot això, si he de ser el vostre guia, ens hauríem de conèixer, no?

Endavant!

Activitat 1


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2011 / 2012 El primer que heu de fer és redactar un petit text que descrigui la vostra classe (com és i qui en formeu part), d’on veniu (del barri, de tota la ciutat, ...) i què us agrada fer. No us oblideu també de fer una descripció global de l'escola. Ah! I enviar-me una fotografia de tots i totes. Jo, mentrestant, també escriuré alguna cosa sobre mi i em faré una foto.

Els nens de sisè presentem la nostra escola: Sant Josep Escolàpies Hola a tots i a totes! Som els nens de sisè de primària de l’escola Sant Josep Escolàpies. La nostra escola està situada al casc antic d’Igualada, capital de la comarca de l’Anoia. Té dues línies. Entre les dues classes, els de l’A i els del B, som 50 nens i nenes. La Mª José i l’Alba són les nostres tutores i tots els professors que tenim són molt simpàtics. La nostra escola és molt antiga.Va ser fundada per la Santa Paula Montal a l’any 1849. Té tres entrades, Si entres per la porta principal et trobes amb la Mercè,una de les secretàries. Seguint pel passadís hi ha el despatx de la nostra directora, la Loles, i la sala de professors. Després pots continuar seguint el passadís o pujar per les escales on estan ubicades totes les classes. Disposem de tres patis, un porxo, un gimnàs, un local, una petita capella, una aula d’informàtica, el menjador, la cuina, una biblioteca petita, una aula de música, una sala d’actes amb un gran escenari entre altres espais. Tenim nens des de quatre mesos fins a dotze anys. Nosaltres aquest any doncs som els més grans de l’escola, estem a la segona planta. Les nostres aules són molt grans, tenen molta llum i estan plenes dels treballs que realitzem.Ens agrada aprendre i compartir el què aprenem. Tenim dos pissarres, una de digital i una de normal. Ah! per cert aquest any s’han posat més pissarres digitals interactives a diferents cursos. Bé,com que som els grans farem moltes activitats, unes organitzades per nosaltres com proposar jocs pels més petits i altres amb ajuda, com els pastorets. Cada any ens proposem un lema a complir, aquest curs és “ Sembra Treball, Recull Futur ”.


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2011 / 2012

Esperem que us hagi agradat la nostra presentació. T’esperem Niels, quan vinguis et trobaràs molt a gust. Fins aviat, Els nens de sisè Mª José i Alba


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2011 / 2012

Activitat 2 I per tal que aneu coneixent els diferents espais del projecte, podríeu anar a la Biblioteca, a veure què trobeu sobre l'Escolania. A més, així coneixereu més coses sobre la meva escola. I si encara en voleu més, i us queda temps, podeu visitar el nostre espai web: www.escolania.cat.

Hem après l’edat que has de tenir per anar a l’Escolania. Ara ja sabem que és entre 9 i 14 anys. També que tots toquen el piano i un altre instrument. I déu n’hi do l’horari!!! Activitat 3 Però no us penseu que només hi som nosaltres en aquest projecte. Hi ha altres escoles de tot Catalunya que també volen aprendre coses sobre Montserrat. Si cliqueu sobre la icona del final de l'activitat anireu a un mapa interactiu. Allà podreu veure quines són aquestes escoles que participen al Projecte Montserrat. Hi ha alguna altra escola de la vostra mateixa localitat o comarca? I de les comarques veïnes? Em sabríeu dir quina és l'escola que participa en el projecte que és del lloc més llunyà? De quina comarca és?

No hi ha cap més escola de l’Anoia, que és la nostra comarca. L’escola que participa que és del lloc més llunyà és “Mare de Déu del Carme” a l’Espluga de Francolí, comarca del Baix Camp.


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2011 / 2012

Activitat 4 Segur que tots i totes heu sentit parlar de Montserrat. Potser, fins i tot, la majoria l'heu visitat... Així que abans d'anar més enllà, podríeu dir-me què és el que vosaltres vau fer quan vau visitar la muntanya i, si no heu vingut mai, què creieu que s'hi pot fer?

La majoria de nosaltres hem estat a Montserrat ja que cada any a la nostra escola s’organitza una marxa a Montserrat. Molts també hem anat a visitar el Santuari, posar un ciri i escoltar a l’Escolania.


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2011 / 2012

Activitat 5 I, per cert, ja sabeu on és Montserrat? Doncs si aneu a fer una ullada a la Biblioteca, segur que podeu dir a quina comarca es troba la muntanya de Montserrat.

Montserrat és una muntanya situada a la dreta del riu Llobregat, entre el Pla de Bages i la Depressió Litoral. Emplaçada al bell mig de la Serralada Prelitoral. Administrativament, el massís forma part de diferents municipis i, alhora, de diferents comarques: Collbató,al Baix Llobregat; El Bruc, a l'Anoia; i Marganell i Monistrol, al Bages


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2011 / 2012

Activitat 6

I ara, ja per acabar, una altra de geografia! Ja heu llegit en una activitat enterior que l'Escolania la formen nois de gairebé tot Catalunya. Doncs bé, si cliqueu en el mapa d'aquí a sota hi trobareu informació sobre els llocs d'on procedeixen els escolans. I si voleu utilitzar mitjans més moderns... pots consultar aquest arxiu que haureu d'obrir amb el Google Earth. Busqueu si hi ha algun escolà que sigui del vostre poble o comarca. I si no n'heu trobat cap, coneixeu algú que hagi estat escolà? Potser algú de la vostra família o dels vostres coneguts?

Ens demanes si hi ha algún escolà de la nostra ciutat o comarca, nosaltres no n’hem trobat cap. Bé Niels fins aquí l’itinerari 1. Realment hem après moltes coses, esperem haver assolit l’objectiu.


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2011 / 2012

Escolapies Igualada Itinerari 1  

Projecte Montserrat

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you