Page 1

“Montserrat un munt d’aventures” curs 2011/ 2012

Itinerari 4

Ja sabeu que els museus són una valuosa font de documentació històrica. Els objectes i obres d'art que contenen, ens ajuden a comprendre millor la història d'altres èpoques, ens acosten a la vida quotidiana i els costums d'altres pobles. Començarem visitant el Museu de Montserrat i aixi podreu viatjar per la història de Montserrat, però també des de l'Egipte dels faraons fins la Catalunya del segle XIX, i veure manifestacions artístiques de tots els segles... I... sabeu? Al final d'aquest itinerari hi haurà la jornada presencial a Montserrat. Allà ens hi trobarem tots els del projecte. I podreu anar al Museu, a veure alguna de les coses que es treballen aquí.

Endavant!


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2011/ 2012

Activitat 2 Aquesta col.lecció la formen peces portades de Xipre, Grècia, Roma, Mesopotàmia, Palestina i Egipte, en un intent per part del Pare Bonaventura Ubach d'il·lustrar el món de la Bíblia. Nosaltres ens centrarem en el col·lecció d'Egipte, que presenta més de 300 peces que permeten recrear de manera esplèndida la vida quotidiana a partir de l'aixovar funerari. Identifiqueu els elements que descrivim a continuació i relacioneu-los amb la seva imatge:


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2011/ 2012


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2011/ 2012 Activitat 3 La col.lecció Nigra Sum. Iconografia de Santa Maria de Montserrat ofereix un itinerari cronològic per les diferents representacions que s'han fet de la Mare de Déu de Montserrat, des de la talla romànica original (s.XII-XIII) fins els nostres dies. Aquí teniu algunes d'aquestes interpretacions de diferents períodes artístics. Intenteu reconèixer a quin període pertany i identifiqueu els elements que es repeteixen en les composicions.


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2011/ 2012


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2011/ 2012 Activitat 4 Aquesta col·lecció d'objectes litúrgics constitueix un conjunt important d'orfebreria i mostra l'evolució dels estils en aquest camp, des de l'època medieval fins avui dia. Podríeu dir per a què serveixen cadascun d'aquests objectes que formen part de la col.lecció?


“Montserrat un munt d’aventures” curs 2011/ 2012

Projecte Montserrat  

Projecte TIC

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you