Page 1

Paskesnadder 2012 Nes Vgs Medier & Kommunikasjon

Operasjon Amandus

Infernofestivalen

Kryssord, vitser og

Tegneserier

Mat, mote

og vin!

Ordførerens püske


side 2 PåskeSnadder Innhold

Ungdommen skal frem Tekst: Nicolay Leknes Redaktør og Eirik Aanonsen Løken Assistent.

Innhold 4 Operasjon Amandus 6 Påske i kristen tro 7 Hva forbinder vi med påske? 8 Oddmar Blekkerud 11 Vin og mat 14 Anmeldelser 16 Påskereiser 18 Råkkegarasjen 23 Mote 25 Infernofestivalen 26 Krimnovelle 27 Morosider 31 Redaksjonen

Magasinet du nå holder er et magasin som tar utgangspunkt i påsken. Vårt største ønske er å lage et magasin for store og små nesbuer. Men vi har også et ønske om å dra til den årlige filmefestivalen Amandus. Profitten av magasinet vil bli brukt til denne reisen. Vi tar deg med på en spennende reise gjennom alt fra hvorfor vi feirer påske til spillanmeldelser, og til hvilken vin som passer til påskemiddagen. Vi ønsker at hver side skal bidra til at påsken blir litt koseligere for alle i familien. Håper magasinet er til glede for alle, uansett om dere er i farta eller bare tar det rolig hjemme. Det er også et sterkt politisk budskap bak dette magasinet. Vi ønsker større mulighet for at ungdommer kan ytre seg og bli hørt. Gjennom dette magasinet gjør vi en svært viktig oppgave ved å fremme ungdommers saker og meninger. Samtidig viser vi at også ungdommer kan være samfunnsengasjerte, og ha viktige meninger og roller i samfunnet. Det burde ikke bare være «voksne» som får ytre seg i magasinformatet, men også ungdommer. Vi håper at du som leser vil føle engasjementet vårt og la flere ungdommer kunne dele dette formatet med «Voksne» som foreløping dominerer dette formatet. Facebook, Twitter og andre sosiale medier er ikke nok. Vi vil ha flere ungdommer ut i avisene og generelt på trykk. God lesning & god påske.


Ă…rnes Kino PĂĽskens storfilmer!

Eneste THX sertifiserte sal pĂĽ Romerike! 3D teknologi.


side 4 PåskeSnadder Operasjon Amandus

Operasjon ama Tekst og foto:Vincent Nguyen.

Mediaelevene på Nes ønsket å skaffe penger til en klassetur til amandus. Dette gjør de ved å lage et påskemagasin. Dette er et prosjekt som skal vare i 3 uker. De selger annonse-plasser til butikker og firmaer som skal dekke mesteparten av den økonomiske delen til Nes elevene. De må tjene rundt 20.000,-. Det er nemlig hard konkuranse i den lokale bygda, men i andre enden vet ikke Nes elevene hva Hvam driver med. Jeg drar til en av elevene sitt hjem for og intervjue han.


side 5

andus Foto: Flor Garcia

Joakim lund Joakim er fra Hvam Videregående skole og takket ja til et intervju. I det jeg kommer inn på rommet hans legger jeg merke til svære filmplakater som henger på veggene. De var så mange og store at jeg så vidt så veggen. Jeg spurte om han var klar, så begynte vi.

– Har du meldt på noen filmer på Amandus? – Ja, jeg har meldt på en film med noen fra klassen som er bare en av mange. Siden hele klassen her skal delta, så det ser vi fram til festivalen. – Så hele klassen skal delta? Er dette noe innenfor skolen eller noe dere gjør utenfor skolen? – Det er jo innenfor skolen, og vi har fått oppgaver, men dette er noe jeg ville ha vært med og deltatt på, selv om ikke vi skulla ha jobbet med det på skolen. Det virker som han har en sterk lidenskap for dette ettersom blikket hans forandrer seg til et veldig bestemt blikk mens stemmen blir mer seriøs. –Tror du Amandus er en festival som er viktig for unge filmskapere? Han tenker seg litt om og svarer med en klar stemme. – Så klart. Det er jo en viktig møteplass for filminteresserte ungdom, der man kan dele erfaring og lære av profesjonelle. jeg takker for intervjuet og ønsker han lykke til med bidraget til amandus.

Amandusfestivalen, ofte bare kalt Amandus, er en festival for filminteresserte barn og ungdom som holdes i Norge. I festivalen finnes det kurs, seminarer med profesjonelle filmskapere og visning av filmer laget av barn og ungdom. I festivalen er det også en konkurranse der 20 filmer, laget av unge filmskapere under 20 år, er nominert i fem ulike kategorier. Disse kategoriene er fiksjon, dokumentar, animasjon, ekstremsport og musikkvideo. Den første festivalen ble holdt i Haugesund i 1987. I 1999 flyttet Amandusfestialen til Lillehammer, og her har den blitt holdt siden.


side 6 PåskeSnadder Påsken i Kristentro

Påsken i kristentro Påsken ble først og fremst feiret fordi israelittene klarte å komme seg ut av Egypt. I dag så feirer vi den fordi vi tror på Jesus lidelse, død og oppstandelse. Tekst: Marita Indiane Lien Jensen

Påske ble først og fremst feiret fordi israelittene klarte å komme seg ut av Egypt. I denne forbindelsen ble et påskelam slaktet på et tempel. Familier og nære venner samlet seg for å kose seg med måltidet som bestod av lam, vin og ugjæret brød.

foran dem for at de skulle gå på det som en slags rød løper. Skjærtorsdag er den dagen hvor Jesus for første gang utførte nattverden som vi kjenner den i dag. Denne dagen vasket han også bena til disiplene sine, noe som på den tid var veldig uvanlig ettersom det var disiplene som skulle stå for vaskingen av Jesus sine ben før måltidet. Fortellingen sier at utpå kvelden ville Jesus ut å be. Da han kom tilbake til disiplene sine igjen, så han dem sove. Like etter kom det motstandere som tok Jesus til fange. Peter var den som hadde forrådt dem og han nektet hele natten for at han kjente Jesus.

“Feiringen blir lagt første søndag etter fullmåne og etter vårjevndøgn”

I kristendommen er påsken den første og største feiringen som kirken holder. Grunnen til at vi feirer den er Jesus lidelse, død og oppstandelse. Feiringen blir lagt første søndag etter fullmåne og etter vårjevndøgn. Det har blitt foreslått å sette det til en fast helg utenfor vårjevndøgn og månen. Den ortodokse kirken i Europa ønsket ikke å være med på dette. I de forskjellige dagene i ‘’den stille uke’’(altså påskeuken), skal vi se på de forskjellige dagene vi feirer.

Palmesøndag var den dagen hvor Jesus red inn på et esel til Jerusalem. Folket skar ned palmeblader, la kappene sine

Langfredag er den lengste dagen i ‘’den stille uke’’. Denne dagen fraktet Jesus med seg korset som han senere skulle bli festet til, opp gjennom Jerusalems gater. Da han døde ble han lagt inn i et uthulet rom som var hugget ut av berget. Det ble også satt vakter utenfor fordi vaktene

husket at han kom til å stå opp fra de døde den tredje dag. Påskemorgen, søndagen samme uke, står Jesus opp fra de døde. Han hilser på sin mor og disiplene en siste gang før han reiser til himmelen. I kirken blir denne dagen markert med en gudstjeneste. I historien sies det at noen kvinner kom for å stelle liket med parfymert olje, men da de kom frem var stenen foran åpningen rullet til side og graven var tom… Kilder hƩp://www.kirken.no/?event=doLink&famID=2037 hƩp://www.schulze.no/paske/torsdag.htm hƩp://www.schulze.no/paske/langfredag.htm hƩp://www.schulze.no/paske/paskedagen.htm


PåskeSnadder Påsketing

Før fikk vi bare appelsiner når det var sesong for middelhavsappelsinene, men etterhvert importerte vi appelsiner i fra Spania som var søtere og hadde bedre smak. Appelsiner er veldig lette å ta med seg på tur.

Det er mange forskjellige historier om påskeegget. En historie, som kommer i fra kristendommen, er om Maria Magdalena som ga egg til de romerske soldatene slik at de skulle være mildere med Jesus.

Visste du at påskeharen egentlig er en fugl som gudinnen Eostre forvandlet fra en fugl til en Hare? Siden jegeren Orion ødelagte eggene, forvandlet hun fuglen til en hare som er raskere og smidigere enn en fugl. Haren legger egg som et symbol på nytt liv. En annen grunn til at haren er i fokus i påsken er at haren og kaninen er godt kjent som dyr som har parringslyst. Påsken forbindes med nytt liv.

side 7

Kvikklunsj er en kjekssjokolade som ble produsert i 1938. Sjokoladefabrikken Freia produserer disse sjokoladeplatene. I påsken selges det ca. 50 millioner plater. Det blir ca. 400-500 tonn Kvikklunsj.

Skismurning er et stoff som klebrer seg til undersiden av skiene som enten gjør at skiene glir bedre eller gir de bedre feste.


Fra trommis til ordfører Oddmar Blekkerud setter seg ned i den beige kontorstolen. Bak han skimter vi Glomma og det lette snøfallet gjennom vindusrutene. Vi befinner oss på kontoret til den 60 år gamle politikeren, midt i Årnes sentrum.


side 10

side 10 PåskeSnadder Fra trommis til ordfører

Tekst og foto : Eirik Aanonsen Løken

O

ddmar Blekkerud setter seg ned i den beige kontorstolen. Bak han skimter vi Glomma og det lette snøfallet gjennom vindusrutene. Vi befinner oss på kontoret til den 60år gamle politikeren, Oddmar Blekkerud, midt i Årnes sentrum.

Utfordringer og seiere. Oddmar har alltid vært en ivrig politiker, enten gjennom lag eller foreninger, men han syntes det er utfordrende til tider, selv om det mange spennende saker. -Men jeg er ingen gammel politiker heller. Jeg ble først politiker i 1999» sier Oddmar. Og han nøler ikke med at det er utfordrende med å være ordfører i Nes. - Det er som å kjøre en rollercoaster: Det er opp og ned hele tiden. Man klarer å holde på engasjementet sitt fordi man er så genuint interessert og tenker samfunnsutvikling.»

med at vi får til nå. Det trur jeg er viktig for utviklinga av hele Nes, at vi får et sterkt sentrum.

Bruker mye tid på annet enn politikk – Hva er drømmen din?

– Jeg skulle gjerne ha drevet mer med det. For meg var det veldig sosialt å drive med musikk. Jeg har jo drevet med musikk i alle år, men det er mange år siden jeg drev med det seriøst. Nå blir det vel en jam-session innimellom.

”Ikke mer enn noen fridager i april”

Han tenker seg om igjen. – Jeg har ikke noe konkret mål langt der framme eller noe sånt, men jeg har, på en måte, et mål jeg har klart å holde liv i hele tiden, og det er å holde meg i god fysisk form. Dette trur jeg er viktig. Uansett hvor mye tid som går til alt annet, har jeg tatt meg tid til å trene. Dette har vært viktig for meg. God fysisk form gir god psykisk form, og god psykisk form er viktig i denne jobben her.

-Hvilke ting har du oppnådd som du er mest fornøyd med? -Det er nok ikke bare enkeltsaker å sette fokus på. Jeg tenker kanskje mer retninger, håp og å få til ting man tror på. Det er klart at i en kommune så er det mange sentrale føringer på ting, også er det ikke sikkert man oppnår ting helt sånn som man hadde ønsket det. Det at vi har klart å få gjennomslag for utviklingen av Årnes sentrum er jeg fornøyd

-Kunne du sett for deg en musikkarriere?

Han lener seg tilbake på kontorstolen og ler lett. -Vi var jo innepå det med drømmer. Har du gitt opp musikkarieren? – Ja, jeg har vel det. Jeg har et trommesett stående hjemme, men det har ikke vært brukt på et par år. Jeg spilte jo på åpningsnummeret på UKM i år, noe som ble en rusten affære.

Selv om mange nesbuer drar på hytta i påsken, har ordføreren planer om å bli hjemme. -Påsken betyr ikke noe mer for meg annet enn at det er noen fridager midt i april. Jeg har egentlig ikke hatt noe spesielt forhold til påsken som sier at jeg skal hit eller dit opp på fjell eller noe sånt. For meg er påsken like mye å være hjemme. Jeg har en frue som er finnmarking, så hun reiser sikkert Nordover. Jeg har ikke planer om å bli med. Han ler og fortsetter. - Jeg håper det blir mange lange sykkelturer i påsken. Jeg har hatt to sykkelturer allerede. Jeg har måtte endre mine treningsvaner. Før sparka jeg fotball og spilte innebandy, men nå har jeg noen knær som ikke tillater det. Vi takker den sporty ordføreren for intervjuet og ønsker han en god påske. Vi legger igjen påskeegget som en ekstra takk.


side 11

Kaspers Vinspalte Tekst og foto: Kasper Jakobsen

Kasper Jakobsen har lenge vært en stor vinentusiast. Helt siden sekstenårsalderen har han prøvesmakt og rangert alkoholfrie viner, ikke bare for familie og venner, men også for lokale medier. Nå har han fylt 18 og kan nyte vin med alkohol. Han har ved flere anledninger dratt til både Bourdeaux i Frankrike og Toscana i Italia for å finne ut mer om vinproduksjon og oppbevaring. I dag anmelder Kasper vin for Påskesnadder.

Dry Greek - 2007 Vinen har et ganske beskjedent hint av friske aromaer, men den tjukke fyldige konsistensen av drikken fyller opp førsteinntrykket. Smaken er akkurat passe bitter og jeg kjenner en ørliten smak av mandarin innerst bak smaksløkene. Passer godt til kjeks og ost. Ettersmaken er lang og godt harmonisert med krydder og syrlighet.

5

Baileyana - 2009 En kraftig duft av mugne roser og duften av nye joggesko er det første som treffer meg. Smaken er kjedelig og lite synkronisert med flasken, som er det mest imponerende med hele produktet. Ettersmaken er heller ikke veldig imponerende. Den er tynn og har en smak av et tungt loft. Vinen er tysk, noe som ikke er noen stor overraskelse med henhold til smaken.

2

Rijks - 2008 Flasken gir tydelig fra seg at vinen kommer ifra Italia, og det samme gjør smaken. Vinen er lett og luftig med et ørlite hint av nøtter, men den blir allikevel litt for bitter. Den har en litt metallisk ettersmak, noe som gjør at den, på vinspråket, blir litt for ”hul”, og henger dermed ikke heller helt i sammen. Et lite pluss er det at den kommer fra Tenuta della Luia, en av de bedre vin-farmene i Toscana.

3

Basilisk - 2006 Testens vinner! Vinen er tykk, glatt og mektig. Den gir et godt førsteinntrykk med kraftige og fullførte dufter. Vinen har en god bredde, og sødmen er akkurat passe. Passer perfekt i solveggen, men blir akkurat litt for søt til å kunne drikkes til kjøttrike retter som entrecote og indrefilet. Ettersmaken er lang og fyldig og gir et lite hint av smør. Nok en spenstig fransk vin fra Bordeauxregionen.

5


side 12 PåskeSnadder Mat & drikke

400g kjøttdeig 1pk bacon 1pizza deig 1pk pizza saus 400g revet ost Brun kjøttdeig og bacon. Ha pizza saus oppi platen og ca300g revet ost. La det småkoke i 5 min. Kjevl ut pizza deigen og del den i 5 like store deler. Legg 4 spiseskjeer med kjøtt og saus i midten av pizza deigen og brett kanten over. Brett inn alle kantene så sausen ikke renner ut. Gjør det samme på de fire andre deig bitene og avslutt med revet ost på toppen. Stekes i midten av ovnen i ca. 12-15 min på 250grader.

1 Strawberry mix Vann (eller Vodka) Hell hele flasken med strawberry deciry mix i en tom isbox. Tilsett vodka etter egen smak for de voksene og kun vann til barna. Kan ha i litt vann i den med vodka også hvis du ønsker en mildere jordbær smak på drinken. La den ligge i frysen i 2-3timer og skrap av isen med en skje. Tilsett litt vann for å gjøre den drikkendes.

100g smør 100g sukker 100g mel 100g havregryn 5dl vaniljekrem 5dl blåbær Bland hvetemel, sukker, havregryn og smeltet smør. Hell vaniljekremen i bunden av en paiform og hell blåbærene oppå. Fordel smuldredeigen på toppen. Stekes midt i ovnen på 200grader i 15-20 min.

San Fransisco mix Appelsin juice (Vodka) (Rom) Ha i 3cl vodka og 3cl rom i glasset til de voksene. I både de voksene og barnas glass fyller du 15 cl appelsin juice og heller sakte 2cl san fransisco mix til slutt. Ha gjerne i en isbit eller to.


side 13

Skal du på hytta i påsken? Eller kanskje du bare skal ta deg en tur i skogen der du bor? Her har vi samlet inn mange forslag til påskeaktiviteter for hele familien. Plant en harelort Stekt banan Kutt en liten åpning i bananen så du får plass til noen sjokoladebiter inni, så pakker du den inn i folie og legger den på bålet i ti minutter.

Sjokoladeeplet Fjern kjernehuset i eplet og erstatt det med sjokoladebiter. Pakk eplet inn i folie og stek det på bålet i ti minutter.

Dersom du finner en harelort i skogen kan du ta den med hjem, plante den i en potte og sørge for at den får nok vann og lys. Etter en stund begynner ting å spire, og når du finner ut hva som vokser i potten, kan du se hva haren har spist.

Lag en flaskebakke Hvis du finner en tom flaske, er det morsomt å lage en flaskebakke i snøen. Du kan lage en lang bakke med svinger, hopp og tuneller.

Snøball på blink

Snødame

Tenn en fakkel og stett den omtrent ti meter unna, muligens lenger om du vil ha det vanskeligere. Den som klarer å slukke fakkelen med en snøball vinner konkurransen.

Har du noen gang tenk på at snømannen Kalle kanskje fortjener en kjæreste? Neste gang du leker i snøen kan du lage en snødame i stedet for en snømann. Eller begge deler, selvfølgelig.

Tenn bålet med forstørrelsesglass Dersom du samler solstrålene i ett punkt gjennom et forstørrelsesglass, får du så sterk varme at du kan tenne bålet i løpet av noen sekunder. Vær forsiktig!

Energimix Bland rosiner, nøtter og sjokoldebiter i en pose. Det gir masse verdifull energi som gjør at du kan gå lenge.

Snølykt Snølykter lager du enkelt med en haug med snøballer med stearinlys eller kubbelys i midten.

Fuglekasse Ta med deg en voksen og lag en fuglekasse! Det er lurt å lage en på vinteren før fuglene kommer om våren.


side 14 PåskeSnadder Anmeldelser

CHRONICLE Chronicle er en film som har lyst å være noe annet, og den lykkes akkurat med det. Men hva er det som gjør filmen bra? Vel, plottet til Chronicle høres ut som noe veldig klisje men den virker. Tre ungdommer finner en rar utenomjordisk maskin som gir dem telekinese, evnen til å løfte ting med tankene. Selv om plottet er klisje så er ikke karakterene det. De er bra utviklet, likbare og troverdige. Ikke nok med det, filmen tar også et “cloverfield” tak, hvor de bruker et håndholdt kamera til å filme. Takket være telekinesen får de ganske kule kameravinkler og filming. Også stort pluss til skuespillerne for svært bra skuespill. Chronicle er sannsynligvis en av de beste filmene jeg har sett på en god stund.

PUS MED STØVLER Pus i støvler er enda en ny film fra studioet Dreamworks, hvor de tar den populære sidekarakteren i Shrek og lager en egen film for han. Filmen handler om pus sin oppvekst og letingen etter de magiske bønnene. Pus i støvler er ikke bedere en shrek, men er fortsatt svært underholdene. Det filmen får til bra er karakterene og humoren. Det jeg misliker med filmen er at plottet er veldig åpenbart og t man kan lett forutsi hva som kommer til å skje fremover i filmen. Den Norske skuespilleren til pus gjør en bra jobb med sin aksagn , men det er så synd at de andre hovedkarakterene ikke har en aksagn, som er svært skuffende spesielt når man tenker at de også er oppvokst i samma miljø. Alt it alt er filmen helt ok, en grei familie for hele familien.


side 15

Ninja Gaiden Sigma Plus Ps Vita Ninja Gaiden sigma plus til Ps Vita Kjapt, hardt og tilfredsstillende, “ if you know what I mean “. Ninja Gaiden handler om Ryu Hayabusa, sønnen av lederen til Hayabusa klanen. En dag kommer en Demon Samurai ved navn Doku og slakter nesten hele landsbyen i tillegg til at han tar med seg et gammelt Demon Dragesverd som var i bevaring av Hayabusa klanen, og nå vil Ryu ha hevn. Ninja Gaiden er et “fast-paced” action-eventyr spill hvor du hugger deg veien gjennom beinharde fiender med en fin mengde forskjellige våpen og magiske egenskaper. Spillet har flotte kontroller og et bra action soundtrack passer til den hurtige slåssingen i spillet. Det eneste virkelige negative jeg har å si om dette spillet er plattformdelene. Av og til kan det virke som om kamera er mot deg eller at hoppingen til Ryu ikke passer plattforming, rent bortsett fra veggløpedelene, de er ganske kule. For alle Vita eiere som liker utfordring så er Ninja Gaiden Sigma plus et “must” i samlingen sin.

Catherine

Xbox 360, Ps3

Ikke la deg avlede av det erotisk forførende coveret til Catherine. Under coveret får du et Horror/Puzzle/Dating spill med en veldig underholdene story som lar deg ta kontroll og bestemme hva som skal skje videre. Grafikken til Catherine er svært bra, hvor de bruker japansk animasjon mellom sekvenser, samt en bra Cel-shade motor, som får det til å se ut som en tegnefilm. Catherine handler om en man som heter Vincent. Vincent har vært sammen med en dame ved navn Katherine i noen år. Hun har lyst il å gifte seg med han, og det takler Vincent ikke helt enda, men etter en kveld på byen, ender han opp med en annen dame ved navn Catherine. Etter denne hendelsen begynner Vincent å få mareritt. Disse marerittene kan bety hans død. Catherine sin spillestil er delt opp i 3 forskjellige deler. • Gå rundt i baren og snakke med folk. • Ta forskjellige avgjørelser ofte som kommer til å forandre historien. • Marerittbanene der du må klatre og fikse med bokser for å overleve. Men ikke la deg lure! Lenger ut i spillet blir det beinhardt på marerittbanene, men så tilfredsstillende det er å greie dem. Det negative med Catherine er at jeg skulle ønske det varte litt lenger. Siden det blir bare bedre å bedre, føles det bare litt for kort. Catherine er et spill som tar sjanser og er ikke redd for å være annerledes enn andre mainstream spill som MW3 og BF3.


side 16 PåskeSnadder Reiser

Påskereiser Om du vil i skibakken, på hyttetur, til en storby eller ligge på stranden, er det ikke for sent å bestille tur. Her er noe av utvalget du finnes. Tekst og foto: Tonje Bekkensten Selv om snøen begynner å forsvinne gradvis her i Nes, betyr ikke det at du ikke kan ha en fin ferie. Heldigvis finnes det mange steder i Norge som fortsatt har fine skiforhold. Hytter og leiligheter blir fort utsolgt, spesieltde i nærheten av skiområdene. De fleste ledige hytter ligger litt utenfor de typiske skiområder, så vær rask om du skal bestille!

Fjellet Geilo: fra 690kr per person fra 30 mars. 30.3-6.4. Oppdal: 4 sengs hytte 3640 kr. 30.3-6.4. Oppdal: 2 sengs hytte 3430 kr. 1 natt Oppdal: gjestetun 1390 kr pr. pers.

Det er fortsaƩ mulighet for en fin ferie i påsken.

Voss Hotell dobbeltrom 1295 kr inkludert middag og frokost. Voss Hotell enkeltrom, 695 kr. Kvitfjell: hotell enkeltrom 895 kr/natt inkludert frokost.

Byer Bergen: Firsts Hotel Marin hotell, dobbeltrom inkludert frokost 1345 kr/natt Augustin hotel, dobbeltrom 1150 kr/natt Det hanseatiske Hotel dobbeltrom inkludert frokost 1190 kr/natt

Trondheim Comfort hotel, dobbeltrom 920 kr/natt Britannia hotel, dobbeltrom inkludert frokost, 1032 kr.pr.natt Britannia hotel,suite inkludert frokost, 2832 kr.pr.natt Lillehammer: Nordseter Apartments, leilighet 2 voksene 1130 kr. pr. natt leilighet 4 voksene, 1070 kr. pr. natt Nordseter Fjellstue, dobbeltrom inkludert frokost, 1050 kr. pr. natt Hytte, 5 personer, 1500 kr. per natt


side 17

Kristiansand: Clarion Hotel, dobbeltrom 880 kr. pr. natt Hotel Norge, dobbeltrom inkludert frokost 1045 kr. pr. natt

Utlandet Dette gjelder bare flybilletter: 1.4. Tenerife: bare fly 7998 kr. tur/retur Startour 2.4. Hurghada: 1 voksen, 7598 kr. tur/returApollo 31.3. Gran Canaria: 6.395 kr. tur/retur, Ving 31.3. Tyrkia Atalya: 5.595 kr. tur/retur, Ving 29.3. Egypt Sharmel Sheikh: 7558 kr. tur/ retur, Startour

Gran Canaria Gran Canaria er den tredje største av kanariøyene. Selv om det ikke er den største, er det denne øya som er best for turister. Det er mange supre muligheter for shopping, sightseeing og spisesteder. Det er også mange flotte strender, og noen favoritter blandt turistene er bystranden i Las Palmas, Playa de Gui Gui og Amadores.

Prisnivået er heller ikke noe å klage på. Om du er ute å spiser får du en hovedrett på en vanlig restaurant for 10-15 euro. Las Palmas er hovedstaden i Gran Canaria. Her er det noe som passer for alle, blant annet gode restauranter og shoppingmuligheter. Byen har drøyt 350 000 innbyggere og er en ekte kanarisk øy som har en tre kilometer lang strand, Playa de las Canteras. I denne byen får du både sol, shopping, strender og storbyferie. Vil du ha en litt mer avslappende ferie, er Puerto de Mogan stedet for deg. De har båthavn og havnepromenade. Her er ferielivet mye roligere enn på reisemålene lenger øst. I Puerto de Mogan er det lite biltrafikk, trange gater og en liten strand. Dette er en sjarmerende ferieby, og et av de hyggeligste reisemålene på Gran Canaria! Om du har barn med på reisen, er Palmitos Parque et godt alternativ som barn vil like. I Parken kan man få se morsomme papegøyeshow, show med ørner og mye mer. Palmitos er en av de største fugleparkene i Europa, men de har ikke bare fugler. De har også andre dyr

som apekatter, krokodiller, fisker skilpadder, pelikaner, m.fl. Dette er bare noen av utvalgene du har av aktiviteter på Gran Canaria. Du kan også være med på båtturer, gocart, fotturer, festivaler, golf og flere forskjellige utflukter. Gran Canaria er den beste øya for hele familien! Kilder: www.voss-booking.no/ www.geilo.no/vinter/overnatting/ www.oppdalbooking.no/ www.fleischers.no/ www.booking.com www.ferien.no www.apollo.no www.ving.no www.startour.no www.altomreiser.no/80/88/spania/las-palmas-by.html www.feriepenger.com/sak/96/1/Prisniva-pa-Gran-Canaria/Page1. htmls www.canariposten.no/ka_oi/helesaken_grancanaria/grancan_hele1. htm gran-canaria-ferie.blogspot.com/2010/02/palmitos-park.html www.ferieportalen.com/Aktiviteter-attraksjoner%20Grand%20 Canaria.html www.grancanariaferie.com/ artikkel.net/reiseguide/strender-gran-canaria.html Ving & Apollo reisemagasiner


Kasper Jakobsen er en sprek, ung mann på 18 år som er kjent for sine magiske gitarriff og sin utsøkte smak for vin. Han anmelder også vin fo or Påskesnadder. Ikke nok med det, han er litt av en snekker også! Kasper har nemlig bygd sin egen n rockehule i sin fars garasje! >


side 20 PåskeSnadder Råkkegarasjen Operasjon Amandus

Tekst og foto: Martine Hovind

H

vor lang tid tok det å bygge det her? «Et halvt år, en hel vinter. Det var sørpekaldt! Jeg brukte ikke så lang tid på å planlegge greia. Jeg bare begynte egentlig.» Kasper smiler mens han tenker tilbake til byggetiden. Han trodde han aldri skulle bli ferdig mens han holdt på, men etter hvert så det lysere ut. Garasjen fikk en ny arena! Hvordan fikk du idéen om å bygge et rom i garasjen? Kasper tenker seg om før han svarer fornøyd: «Det hele startet jo tilbake i 2011. Det var tidlig høst, og jeg skulle bære inn noen hagemøbler før vinteren kom og gjorde sitt. Vi har lenge hatt et område ute i garasjen hvor vi har oppbevart forskjellige ting som hagemøbler, byggerester, søppel og andre ganske unyttige ting. Jeg var ute der og tenkte «Ja, her kan jo jeg flytte inn!» Også bygde jeg cribben.» Det virker som Kasper er en original og kreativ mann, og avslutter prosjektene sine med stil.

Kasper og en av kyllingene hans.

Jeg ble tatt imot med «Gimme shelter» av The Rolling Stones på full guffe da jeg kjørte inn på gårdsplassen. Døra sto på gløtt, så jeg gikk inn til den overveldende gitarspillingen til Jakobsen. Etter hvert som jeg gikk inn i garasjen, så han meg og avsluttet gitarspillingen for så å sette seg i sofaen. Jeg setter meg i en lenestol og ser meg rundt i rommet.

Blir garasjen mye brukt? Av hvem? «Den blir litt mer brukt om sommer’n og våren enn det den blir om kalde vintern. Det er jo varmeovn uti der, men det blir fort ganske kaldt. Som oftest er det råkk og vinyl garasjen blir brukt til. Jeg har noen kule råkkevenner som kommer innom en gang i blant. Om sommeren blir garasjen også brukt til øvinger. Det kommer sannsynligvis til å bli hjemstedet til Vrengt Panda når jeg får meg lappen til sommeren. « Kasper ser fornøyd rundt seg mens han tar en


side 21

slurk av vinglasset som står på en bordplate. Han ruller vinen rundt i munnen og hever øyenbrynet. «Men jeg må si jeg ble fornøyd!» Han setter fra seg vinglasset og skriver et par notater. Garasjen består av alt en rocker kan ønske. Øl, tv, gamecube, gitarer, bass, orgel, over 200 vinyler, vinylspiller og donaldpocketbøker. For meg ser det ihvertfall perfekt ut, men syntes mirakelsnekkeren det samme? «Garasjen er så fullkommen som den kan blitt. Det har mye om å gjøre at det tok så lang tid å bygge den, så jeg har verken ambisjoner eller planer om å utvide den mer.» Det er jo helt forståelig. Garasjen er fantastisk! Men over til påska. Hvordan pynter du til anledningen? «Det blir en del kyllinger og påskeegg rundt om kring. I tillegg pleier jeg å kle meg ut som påskeharen når det kommer barn på besøk! Da finner vi egg sammen og setter oss ned foran peisen og koser oss skikkelig». Kasper ler litt mens han drømmer ut vinduet med vinglasset i hånda. Det virker som han setter veldig pris på både påske og barn. Finner du noen egg rundt omkring her? Vinmannen, som noen kaller han, ler litt til før han tilføyer: «Vel, altså, det er helst andre som finner mine egg, for å si det sånn da!» Han klør seg i tredagersskjegget og fniser for seg selv. Du er jo veldig interessert i musikk, så jeg tenker det er mange som vil vite din yndlingspåskesang. Hva har du å si til det? «Først og fremst vil jeg bare si at dere må ikke tenke på hva vi liker! Hør på hva dere syntes er bra og fordyp deg i det. Bare det er rock. Personlig liker jeg veldig godt Driving home for easter med Chris Chickinson. Den utfyller påsken i både vers og refreng. I tillegg er den superfengende!»

Kasper rocker løs! Garasjen er pent pyntet med påskekyllinger og påskeegg. Jakobsen ser ikke noe bedre enn å tilbringe tiden sin i sofaen med et glass vin,

vinyl på spilleren, påskesol gjennom vinduet og en gitar i hånda. Påsken er en fantastisk tid for både vinelskere og rockere!


side 22 PåskeSnadder Vårmote

Kikky bluse fra BIKBOK. En kjempefin bluse med blomsterprint som er en del av deƩe sesongåret. KR 249

Skinny jeans fra H&M, finnes også i flere farger som mørkblå, grønn, orange,sandbeige, hvit, gråbeige og sort. KR 199 i buƟkken og på www.h&m.no

VÅRMOT Vi lar oss påvirke av trender og motebilder, en inneholder alt fra pasteller til blomsterprint o som styrer sakte men sikkert inn mot oss, vi k rosa og blått! Både sko og vesker kommer inn skuldervesker i sterke farger og sko med spiss vårkolleksjon for damer og herre som består a accessories, og salget ble sluppet ut 8.mars. M sommer kjoler, shorts i pastell, korall, og hvit regel store steiner (Overzised, ringer, kjeder o

Blondetoppen i pastell er et sikkert kjøp. Fra GINA TRICOT KR 149

ALVIVA SANDAL FRA BIANCO KR 499

SKO Denne våren handler alt om blikkfangende farger, og sko er ingen unntak. Høye fargerike hæler dominerer samtidig med metalltupp, wedges, chunky heels og kilehæl av blast og tre.

BOWIE SUGARFREE PUMPS KR 349 FRA NELLY.COM

. OES H S ELLY a N LLY.COM r f o NE esk Jad 49 PÅ 4 KR

Pulp shorts fra BIKBOK, en høytlivs shorts som passer perfekt Ɵl våren. KR 199


side 23

MADDY SMALL BAG FRIIS & COMPANY KR 549

VESKER Veskenes mote har gjort det de kan for å fornye seg, men nok en gang er skuldervesker inn dette sesongåret. Skuldervesken kommer inn i flere varianter, og passer til alle antrekk.

En fin vårbluse fra BIKBOK. Denne er kjempefin med skinnƟghts. KR 99

OTE

Grønn skulderveske fra LINDEX, KR 199

Brun skulderveske fra LINDEX KR 199

r, enten vi vil eller ikke. Designernes vårkolleksjoner nt og skrikende neonfarger. Denne våren er det blikkfangene klær vi kommer til å se masse farger, også dyse farger som gammelinn sammen med vårkolleksjonen, tilbehørene setter spor med piss front og havetsfarger. Marni for H&M har kommet med en år av trykk og mønstre. MARNI-kolleksjonen består av klær og . Moteukene hadde visning av vårkolleksjonene og besto av lange hvite og røde klær som kom ofte ned catwalken. Tilbehøret er som er ol.)

Starstruck dress fra NELLY TREND. En superfin kjole og fargen passer supert Ɵl våren. KR 399 PÅ NELLY.COM

Den perfekte neontoppen som lyser opp garderoben din. KR 149 FRA H&M Korallgenseren som holder deg varm om våren. FRA DAGMAR KR 1995


side 24 PåskeSnadder InfernoFestivalen

INFERNOFESTIVALEN Inferno-festivalen 2012 arrangeres 4-7 .april med blant annet band som: Borknagar, Decapitated, Absu, Einherjer, Triptykon, Vesen, Trollfest, Dead Trooper, Svarttjern og Autospy! Tekst: TOMMY FREDRIKSEN

Inferno-festivalen er Norges største samling av metallband og -fans. Med over 40 band på 2 scener over 4 dager og det trekkes publikum fra hele verden. Metallfestivalen arrangeres på Rockefeller og John DEE i påsken hvert år. Onsdagen er klubbdag, med konserter på John Dee, Rock In, Blå, Elm Street, Victoria, Unholy og Revolver. Torsdag-lørdag foregår festivalen på Rockefeller og John DEE. Ingen band spiller samtidig på festivalen for at alle skal ha mulighet til å se de bandene de vil. Aldersgrense: 18 år ( 20 år på noen klubber )

Her er en oversikt over alle banda som skal spille på Rockefeller og John Dee den 5,6 og 7 april 2012! TORSDAG Time 18:15 19:45 21:15 23:00 01:00 Time 17:45 19:15 20:45 22:15 01:00

Rockefeller Band Trollfest Anaal Nathrakh 1349 Triptykon Borknagar John Dee Band Corpus Mortale Undying Inc. The Konsortium Vesen Church of Misery

FREDAG Time 18:15 19:45 21:15 23:00 01:00 Time 17:45 19:15 20:45 22:15 01:00

Rockefeller Band Merah Agalloch Tsjuder Absu Autopsy John Dee Band Necronomicon Aeon Throne Velnias Dead Trooper Solstafir

LØRDAG Time 18:15 19:45 21:15 23:00 01:00 Time 17:45 19:15 20:45 22:15 01:00

Rockefeller Band Throne of Katarsis Einherjer Decapitated Witchery Arcturus John Dee Band Aggravator Svarttjern Ancient Wisdom The Monolith Deathcult One Tail, One Head

Mer informasjon finner du på www.infernofestival.net


side 25

Thomas Ljosåk (33), vokalist i bandet Vesen, skal spille på Inferno festivalen. Han er en tøff kar fra Skogbygda, og vi stilte han noen spørsmål angående bandet og Inferno festivalen.

Hvem består bandet av? I dag består bandet av Dag Olav Husås (trommer), Ronny Østli (gitar/vokal) og meg sjøl (gitar/vokal). Vi er alle fra Nes sjøl om Dag Olav nå bor på Karmøy. Der bor også Stein Sund som er vår faste bassist når vi gjør konserter.

Hvordan ble bandet oppretta? Og når? Vesen ble starta i 1999 av meg sjøl og Dag Olav (trommer). Vi hadde hørt på metall i noen år uten at det hadde slått oss at vi kunne mekke noe sjøl. Vi brukte mye tid på å spille data i kjelleren til Dag Olav, men i den samme kjelleren sto utstyret til dansebandet Con Brio (som faren til Dag Olav spilte i). Etter hvert begynte vi å leke litt med diverse ustemte instrumenter og fant fort ut at det var gøy å lage egen musikk. I begynnelsen kalte vi bandet ”Svarte Faen”, men vi fant fort ut at ingen ville ha noe med oss å gjøre med det navnet. Dessuten tenkte vi ikke over hvor rasistisk det navnet hørtes ut da vi valgte det, så før vi ga ut den første demoen, skifta vi navn til Vesen.

Hvva slags musikk spiller dere? Jeg er faktisk ikke helt sikker.. Vi har vært innom fryktelig mye forskjellig, fra sirupstreg doom, via melodiøse ting med damevokal til ganske så kjapp og stygg black metal. I dag har vi vel landa på en slags blanding av black og thrash metal – en slags blanding av norsk black metal og Motorhead kanskje. Egentlig er det så enkelt at vi lager musikk vi sjøl synes er interessant.

Hvor mange album har dere gitt ut? Foruten en liten haug med demoer har vi gitt ut 3 album; Ugly, Desperate Mindless Aggression og Goat Carcass Rising. Vi har også spilt inn neste skive som forhåpentligvis gis ut i løpet av 2012, helst FØR verden går under.

Hvor mange ganger har dere spilt på Inferno? Dette blir den andre gangen, forrige gang var i 2005.

Hvordan er det å spille der? Er stemningen bra? Forrige gang var det i hvert fall veldig gøy, masse folk, masse trøkk og godt tilrettelagt fra arrangørene. Vi skal spille på samme scene denne gangen (John Dee), så jeg har trua på at det skal bli bra. Vi spilte på Inferno Kick Off for noen uker siden, og det var også veldig vellykka.

Hvordan forventninger har du til festivalen? For vår egen del forventer jeg at vi leverer varene på en skikkelig måte og kanskje skaffer oss et par nye fans. Det blir forfriskende å spille for noen nye tryner også. Ellers gleder jeg meg til den sosiale biten med dårlig festivalhumor, gamle kjente, nye kjente og å bo på hotellrom så jeg slipper å rydde og vaske opp. Har ikke noe særlig forhold til de andre bandene på festivalen, så det blir nok MYE tid til å være sosial.

Er det noe mer som skjer på Inferno enn at bare band spiller? Jeg har et inntrykk av at det skjer ganske mye rart uten at jeg har helt oversikten. Trur det pleier å være debatter og greier på det offisielle Infernohotellet. Dessuten har jeg hørt at det skal være sightseeing for folk som vil vite hvor i byen de gamle black-metall-heltene bodde, levde, spiste og døde. DET har jeg ingen planer om å få med meg, hehe.


side 26 PåskeSnadder Krimnovelle

Mordet Tekst: Caroline Lie Det var en grå og tåkete dag i slutten av april måned, og 20 år gamle Henriette var på vei hjem fra høyskolen sammen med tre av sine beste venninner. Det var blitt høstferie, og firkløveren var endelig klare til å dra på den årlige jenteturen til Roma. Det gjensto bare én ting først– nemlig bursdagsfesten til venninnen Maja som ble 21 år. Det skulle feires! De gikk bortover gangveien i ett av Oslos eldre strøk. En høy, mørk mann med hatt og mørkegrå frakk passerte dem. Han skulte forsiktig på Henriette. Hun snudde seg kjapt etter han hadde passert, men mannen var ikke der. Hjertet hennes hoppet over et slag. –Så dere det? hvisket hun spørrende til de andre. – Hva mener du? svarte de, som om ingenting var galt. – Han mannen som nettopp gikk forbi oss, han er ikke her lenger. Bare se bak dere! Den lange gangveien var helt tom. Ingen folk å se, bare en grønn, gammel Volvo 240 som rånte forbi. Henriette grøsset nedover hele ryggen. – Du… Slutt, du skremmer meg! sa venninnen og himlet med øynene. De gikk ett stykke videre, helt til Henriette fikk øye på mannen igjen. Han satt på bussholdeplassen bare noen titalls meter fra dem, med den store hatten halvveis dekket over ansiktet. Han satt der som om han hadde noe han skjulte, som om han ville Henriette noe. Hun stoppet litt opp, men gikk straks videre. Hårene reiste seg forsiktig opp over kroppen hennes, og en ilende følelse føyk gjennom den varme kroppen hennes. Hvem var han?

Noen timer etter gikk Henriette alene bort til busstoppet. Hun la merke til en blå liten papirbit på bakken som var krøllet sammen. Hun tok den opp og studerte den øyeblikkelig. «Jeg må advare deg om noe, møt meg ved den gamle eika klokken 8» sto det med tykk, håndskreven skrift. Det ene øyebrynet hevet seg, og hun kikket opp for å se om det var noen der. Henriette så på klokken. Den viste 19.42, så hun bestemte seg for å dra rett bort til byparken. Da hun kom frem, så hun en gamme mann sitte under det gamle eiketreet. Hvorfor gjør jeg dette, tenkte hun stille for seg selv. – «Sett deg ned» sa mannen rolig. Henriette satte seg ned litt bort fra ham. Hun var stille, hun visste ikke hva hun skulle si. – Du lurer vel sikkert på hvorfor jeg vil snakke med deg? Jeg heter Tom forresten. – Så klart jeg gjør det, svarte hun. Det er ikke hver dag noen legger igjen en liten lapp for å si at de vil advare meg om noe… – Jeg vet at dette kanskje høres litt sprøtt ut, men du må ikke gå på den festen i morgen. Jeg vet du ikke kjenner meg eller vet hvem jeg er, men du er nødt til å høre på meg. – Hva er det du snakker om? sa hun og trakk seg lenger unna Tom. Hvordan vet du om den festen egentlig? – Det er ikke poenget, det som er viktig er at du ikke drar. Tom var alvorlig i blikket, og den mørke stemmen hans var klar og bestemt. Grunnen til at jeg forteller deg dette er at nettopp mitt kjære barnebarn ble drept på samme måte. Eller, samme gutt mener jeg, nemlig Joakim.

– Min Joakim? sa hun forskrekket. Joakim var kjæresten til Henriette. De hadde vært bekjente siden de første dagene på høyskolen, men hadde ikke blitt ordentlig sammen før noen uker siden. – Korrekt, svarte Tom. – Herregud, hva er dette for noe? Tuller du med meg? Henriette reiste seg fort opp og småløp ut av parken. Tankene virret rundt i hodet hennes, og hun visste ikke helt om hun skulle tro det hun akkurat hadde hørt. Kunne virkelig en vilt fremmed mann si hva hun skulle gjøre? tenkte hun mens hun løp hjem i mørket. Dagen etter ble hun hentet av Joakim som planlagt. Han sto klar ved bilen og smilte bredt da Henriette gikk ut inngangsdøra. Hun smilte forsiktig tilbake, og satte seg inn i bilen. Hun var nervøs, men visste at Joakim aldri kom til å skade henne. De var tross alt kjærester. – Klar for fest? spurte han, og startet bilen. Henriette smilte. Hun sa ingenting. Neste morgen sto det skrevet på forsiden av avisa med stor overskrift: «Jente funnet knivstukket og drept på privat fest i sentrum av Oslo».


side 27

Påske-Qui z 1. Hva slags dyr red Jesus på når han skulle feire påsken i Jerusalem? 2. Hvilken farge forbindes med påsken? 3. Hvilke dyr forbindes med påsken? 4. Hvorfor feirer kristne påske? 5. Ca. hvor mange sjokolade kaniner lages det årlig i verden? 6. Hvilken øy er det som forbindes med påske? 7. Hvorfor feirer jøder påske?

Fasit:

8. Hva er oftest på tven i påsken? 10. Nytt liv 9. Tyskland

4. Det var da Jesus stod opp fra de døde

10. Hva er kyllingen symbol på?

5. Ca. 90 millioner

9. Hvilket land kommer påskeharen ifra?

8. Krim 3. Kyllinger og Harer 7. For å feire at Moses førte israelittene ut av Egypt

2. Gul

6. Påskeøya

1. Esel

Sudoku


side 28 PåskeSnadder Påske Kryssord

På s k e - K r y s s o rd Tidsrom

Påskegodt

Det hele

Påske-

Grise

Rask

Løfte aktivi-

Rører

teter

Påskehilsen

Følte

Identi- Påskeaktivitet

Via

tet

Tåke Ordne

Påskepynt Ledelse

Testet

Tall

Drikk

Agn

Lakke

Gass

Ytret

Prep.

Øk

Gruppe Elveløp

Farge

Grep

Lengsel Veltalende Hos Følsom

Mynt

Man Robbe Berkelium

Opp- Sett fingeren lyst på

Doven

Fabeldikter Drikk

Husdyr Yte

Prep.

Nederland

Paradis

Utvendige Neste

Danmark

Guttenavn

Den første

Fisk

Papegøye

Lik

Svart stoff

Avslå

Kjør Prefiks (ny) Det er

Lektyre Fotdel OppMesan Kalium vakt

Etuiene

50

Pikenavn

Stoff

Krasj

Fred Bak Grei Minnestein

Dessert Musikk

Blomst

Del

Pron.

Lysbilde Bakke

Kalium

Flyet

Fisk Sirkulasjon

Nyn. pron.

Røntgen

Rygge

Bartre

Grønnsak

På fly

Etterskrift

Visne

Naviga- Leve sjonssystem Tone

Kvinne hos Ibsen

Våpen UnderSvovel trykke Fylke

Skoletest

Malt korn

Svovel

Sevjer

Populær

Skue

Tall

Anta

Apestrek

Lever

Konj.

Hell

Gud

Bøttene

Høytid

Pikenavn Tidsrom

Påskegodt Lesestoff

50

Uro

Hat

Rekke Kommune


side 29

En mann prater med en kompis: Jeg har sluttet å drikke, jeg har sluttet å banne, jeg har sluttet å røyke. FAEN, JEG GLEMTE RØYKEN PÅ POLET!! Spørsmål: Hvis en blondine og en brunette falt ut av en bygning, hvem ville treffe bakken først? Svar: Brunetten – Blondinen måtte stoppe for og spørre om veien. Hvis 4 av 5 mennesker lider av diaré ... betyr det at én liker det?

HA, HA

Kelner! Hvorfor tar det så lang tid? Nå har jeg sakt tjue ganger at jeg vil ha biff! – Ja, men du må da forstå at det tar lang tid å lage så mange biffer.

HI, HI Alle ba r ..hun s na puttet ost pillte fi i ørene olin! , untat t Ise

lin..

3 Menn var døde og kom til himmelporten inn til himmelen. Da kom en engel ut å sa til dem: - Det er bare 1 ledig plass her, så den av dere som har best grunn til å komme inn, får inn. Mennene synes det var greit. Så begynte den første mannen: -Jeg sto oppe på verandaen min i blokken der jeg bor, jeg lente meg framover for å se noe oppstyr nede på gata, så plutselig datt jeg ned, men heldigvis fikk jeg tak i gelenderet til en fyr lengre nede. Men så kom det en fyr helt rød i fjeset og kaset et kjøleskap på meg, så datt jeg ned å døde. Så var den den andre mannen sin tur: -Jeg var på en fest og kom tidlig hjem, og fant dama mi naken i senga midt på lyse dagen. Jeg ble drit forbanna, og gikk ut på verandaen en liten tur, og der så jeg en mann henge fra gelenderet mitt!! Jeg ble jeg så forbanna at jeg kasta kjøleskapet på han. Etter på så angret jeg så mye at jeg tok selvmord. Så var det den tredje: - Det var jeg som satt i kjøleskapet.”

Alle barna kunne rime unntatt Tommy.. ..han kunne ikke rime

en jeg kkel, m åten. y s n e ud om den m Jeg ba G ikke virker på ba om vet Gud al en sykkel og tj Så jeg s . e ls e tilgiv


side30 30 PåskeSnadder Operasjon Amandus side

Alle barna likte å svømme, unntatt Gunn, hun lå på bunn og hadde ikke pustet på en stund. En mann og kone prøvde å sette opp et nytt passord til datamaskinen sin. Mannen satt ‘MINPENIS” og kona falt på bakken mens hun lo seg i hjel fordi på skjermen sto det “Error: Ikke lang nok!”

r, unntatt e Justin Biebe kt li a rn ba le Al et. de vett i hod d ha n ha e, d Fro

Foretrekker du en vakker eller en intelligent kvinne? Ingen av delene, kjære. Du vet jo at det bare er deg jeg elsker


side 31 PåskeSnadder Redaksjonen

Hilsen redaksjonen: T.V Tommy Fredriksen. Vincent Nguyen Huy. Fredrik Peeters. Alexander Lund. Kristoffer Eide. Marius Hokstad.Rad2. Marita Indiane Jensen Tonje Bekkensten. Malin Olsen. Kenneth Kristiansen. Joakim Torkveen. Marie Bjørnsen Nilsen. T.V Redaksjonsjef Nicolay Bråten Leknes, Øko. Sjef Kasper Jakobsen. Redaksjonsasistent: Eirik Løken


Nes videregående skole er en foretrukket skole fordi: - Skolen har attraktive tilbud - Opplæringen er framtidsrettet og holder høy kvalitet - Elevene opplever lærelyst og mestring uansett nivå Vi er en skole som er kjent for et godt miljø, en skole der det er god tone mellom medarbeidere og elever. Opplæringen setter den enkelte elev i fokus og møter elevene i deres interessefelt og tilbyr en kombinasjon av faglig og personlig utvikling. Skolen har et aktivt elevråd som gjør det mulig for deg å medvirke i din egen opplæring.

Påskesnadder  

Elevmagasin lagd av 2KMA ved Nes videregående skole