Page 1


Trashion/ Remade 2IN1-dress (Kulutus 2 XL - vaikeusaste 3) Tarvikkeet: Sakset, nuppineulat, mittanauha, ompelukone ja ompelulanka. Yläosan valmistus

1.

2.

Takakappale

Etukappale YLÄOSAN ETUKAPPALE: 1. Leikkaa pääntien resori pois.

1. 3. 5. 2.

5. 2.

2. Piirrä kaksi muotolaskosta pääntieltä kädentielle. Muotolaskoksen syvyys on noin 4 cm. 3. Muotolaskosten väliin tulee pääntielle kaksi lyhyempää laskosta. Taita laskoksen reunat päälekkäin paidan nurjat puolet vastakkain ja ompele n. 6cm pääntieltä alaspäin. Laskoksen pää jää auki ja laskoksien pohjat silitetään keskietuun päin. 4. Taita muotolaskoksen reunat vastakkain ja ompele ne kädentielle asti. 5. Kääri hihat rullalle ja ompele kainaloon tikkaus hihasauman päälle.


YLÄOSAN TAKAKAPPALE: MEKON KAULUS

2.

6cm leveä 4cm 4cm

4cm syvä

4cm

4cm 4cm 4cm

VYÖTÄRÖ

6. Merkitse neuloilla sivusaumoihin kaksi laskosta kummallekin puolelle. Laskoksen syvyys on n. 4cm ja niiden etäisyys toisistaan on n. 4cm. Taita laskoksen reunat päälekkäin paidan nurjat puolet vastakkain. Ompele laskos paikalleen yhteensä n. 4cm matkalta sivusauman yli (kuvassa sininen katkoviiva). 7. Mittaa alempien laskosten korkeudelle uusi laskos jonka syvyys on n. 4cm. Taita laskoksen reunat päälekkäin paidan nurjat puolet vastakkain. Ompele laskos paikalleen yhteensä n. 6cm matkalta (kuvassa punainen katkoviiva). 8. Sovita mekon yläosa päällesi. T-paidan helmasta tulee sen kaulus/huppu ja t-paidan vanha pääntie jää vyötärön seudulle. Jos vyötärö on liian iso tai pieni, muuta pääntiellä olevien muotolaskosten syvyyttä. 9. Mittaa leveästä kuminauhasta hartioittesi (olkapään reunasta toiselle) levyinen pätkä ja neulaa se mekkoon olalta olalle, kulkee niskan takaa. Kuminauhan tarkoitus on pitää mekko paikallaan hartioilla, sillä pääntie on iso. Ompelekuminauhan päät laskoksien pohjiin kiinni.


ALAOSAN ETUKAPPALE:

1.

2.

Etuosa

Takaosa

10. Leikkaa pääntien resori pois.

HELMA

11.Merkitse neuloilla sivusaumoihin kaksi laskosta kummallekin puolelle. Laskoksen syvyys on n. 8cm. Taita laskoksen reunat päällekkäin paidan nurjat puolet vastakkain. 12. Merkitse kappaleen keskelle kaksi laskosta joiden kummankin syvyys on 8 cm ja korkeus 12 cm. 13.Ompele kaikki kuusi laskosta helmasta ylöspäin n. 12cm matkalta sekä etu- että takakappaleelta ja sivuisaumoista (kuvassa sininen katkoviiva). 14. Silitä laskoksien pohjat keskietuun ja keskitakaan päin.


11. Ompele hihansuut kiinni t-paidan oikeat puolet vastakkain. Alaosan hihoista tulee mekon taskut. Kun mekko on valmis ne työnnetään mekon sisään, jolloin niistä tulee taskut. 12. Meritse t-paidan pääntielle 2 laskoksen paikkaa ja neulaa ne. Älä kuitenkaan ompele niitä vielä vasta kun mekko on sovitettu kokonaisena. YLÄOSAN ETUKAPPALE:

YLÄOSAN ETUKAPPALE: Keskietu

Keskietu

ALAOSAN ETUKAPPALE:

13. Kohdista ylä ja alaosan keskietu kohdat ja neulaa yhteen nurjat puolet vastakkain. Neulaa linjat kiinni toisiinsa aina olkasauman kohtaan saakka. (sininen katkoviiva). 14. Ompele neulattu sauma suoralla ompeleella. Voit myös huolitella sauman.


15. Pue nyt kokoon saatu mekko päällesi ja tarkista takakappaleen selkäaukon laskosten syvyys. Mikäli aukko jää liian suureksi syvennä laskoksia.

YLÄOSAN TAKAKAPPALE:

ALAOSAN TAKAKAPPALE:

16. Ompele muotolaskokset sovittamallasi syvyydellä. 17. Käännä ja neulaa selän aukko oikeat puolet vastakkain ja ompele siksakilla. 18. Pue mekko päällesi ja tarkista väljyydet. 19. Työnnä taskut sisään lantioalueeseen. 20. Mekko on valmis!

TrashionRemade 2 in1 Mekko  

TRASHION/REMADE ON SUOMEN ENSIMMÄINEN ILMAINENVAATEMALLISTO http://remake.fi/trashionremade-mallisto/

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you