Page 1

TCVT-NIEUWSBRIEF UITGAVE 6 / DECEMBER In deze nieuwsbrief leest u alle actualiteiten uit de verticaal transportbranche en het laatste nieuws over ons opleidingscentrum en onze opleidingen. Wanneer u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer: 341 - 499 450.

Onderscheiding voor firma de Boer Meerkerk Nieuwe regeling

Terwijl de machinisten van firma de Boer zaterdag 10 december nietsvermoedend aan hun bijscholingsdagen begonnen, kreeg deze dag rond de klok van 9.00 uur een feestelijk karakter. SOMA Bedrijfsopleidingen reikte rond dit tijdstip haar duizendste certificaat uit voor hijskraanmachinisten die de wettelijk verplichte TCVT-bijscholing dienen te volgen. Naast de heer Andre Post ontving ook de werkgever dit certificaat zodat er een tastbare herinnering bleef aan deze mijlpaal. De uitreiking van het duizendste SOMA certificaat voor de landelijk verplichte TCVT-bijscholing geeft aan waar firma de Boer voor staat: ‘Een continue investering in opleidingen en trainingen voor ons personeel’, aldus de heer De Boer van gelijknamige firma uit Meerkerk.

Voorheen was voldoende praktijkervaring al genoeg om in aanmerking te komen voor hercertificering van het persoonscertificaat TCVT. Per 1 juli 2008 is er een nieuwe regel ingegaan waarbij voldoende praktijkervaring moet worden aangevuld met verplichte bijscholing.

IN HET KORT

2 2 2

De machinist is verplicht in een periode van vijf jaar in totaal twee dagen bijscholing te volgen. Met de nieuwe leerstofmodules van SOMA Bedrijfsopleidingen kunt u uw cursisten weer op het juiste niveau brengen. Lees verder op pagina 2.

2

Vervolg onderscheiding voor firma de Boer Meerkerk SBO-instructeurs op de Nederlandse wegen. SOMA Bedrijfsopleidingen levert opleidingen door heel Nederland. VCA was nog nooit zo makkelijk. De gemakken van de VCA-cursus bij SOMA Bedrijfsopleidingen. Datalijst met cursussen en opleidingen op het gebied van verticaal transport.


Op verzoek van de branche heeft SOMA Bedrijfsopleidingen vier leerstofmodules van één dagdeel ontwikkeld die de totale eindtermen van alle TCVT schema’s (W4-01 t/m W4-08) behandelen. Zo zorgen we ervoor dat de vakkennis van de machinist optimaal op peil blijft.

Code 95 Door het volgen van twee modules op 1 cursusdag, is het mogelijk om deze dag (7 uur) bij te laten schrijven voor CODE 95 (Chauffeursdiploma). U dient bij uw aanmelding wel duidelijk aan te geven dat u voor deze CODE 95 in aanmerking wenst te komen.

SBO-instructeurs op de Nederlandse wegen SOMA Bedrijfsopleidingen is in het bezit van twee prachtig bestickerde auto’s waarin twee instructeurs door het hele land reizen om verschillende TCVT-bijscholingen te verzorgen. Peter Smolders en Henk Klein, specialisten in hun vakgebied, verzorgen niet alleen TCVT-bijscholingen, maar geven antwoord op al uw vragen op het gebied van verticaal transport.

Omdat er voor deze CODE 95 bovenop de cursuskosten nog extra kosten per cursusdag worden gerekend van € 30,- per persoon, wordt de deelnemer niet standaard aangemeld voor deze nascholing voor chauffeurs. Vandaar dat u dit bij uw aanmelding specifiek dient te vermelden.

Mogelijkheden De TCVT-bijscholing wordt zowel in-company georganiseerd als op één van onze locaties in Harderwijk of Werkendam. Wilt u meer weten over deze TCVT-bijscholing? Kijkt u dan op onze website of neem vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers: 0341 499 450.

VCA was nog nooit zo makkelijk

VCA is een eerste stap in het bewuster omgaan met gezondheid, veiligheid en milieu. Met het unieke E-learning concept van SOMA Bedrijfsopleidingen halen uw medewerkers makkelijk het VCA-diploma. Daarnaast zorgt het volautomatisch systeem ervoor dat u snel en makkelijk door de stof rolt. Bij SOMA Bedrijfsopleidingen leert u snel en makkelijk.

n nog j i z r E e enkel rij! tsen v a a l p

Inhoud In zes uur tijd leren zij de theorie en kunnen ze op één van onze 31 locaties examen doen. Tijdens de cursus komen alle facetten aan bod volgens de laatste VCAeindtermen.

Direct starten

Voor enkele van deze opleidingen hebben wij nog plaatsen vrij. Neem snel contact met ons op om te zien of uw werknemer nog kan aansluiten in deze cursusgroep.

Na inschrijving kunnen uw medewerkers vrijwel direct starten met de cursus via internet. Na het afronden van de cursus doen zij het VCA-examen op één van onze examenlocaties.

2 januari 2012: TCVT Machinist mobiele kraan (20 daagse) 2 januari 2012: TCVT Machinist Autolaadkraan met hijsfunctie (5 daagse)

TCVT-nieuwsbrief  

Uitgave: december 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you