Issuu on Google+

INTERIOR DESIGN

PORTFOLIO

JANE EPELBAUM


CONTACT 732.646.0102 EJEPELBAUM@GMAIL.COM


PUBLIC SPACE RENDERINGS

CONTENTS

WORK SPACE


BARNEA & CO.

WORK SPACE

WIKIMEDIA


CLIENT:

WIKIMEDIA “Imagine a world in which every single human being can freely share in the sum of all knowledge. That is our commitment.”

CHALLENGE:

Design a new office space for the international non-profit Wikimedia Foundation. The office will be the flagship location in New York City at 41 Madison Ave. Programming should reflect the needs of a leading media industry corporation while the over all design should reflect the companies socially responsible brand identity.

INSPIRATION

PROGRAM SUMMARY: AREA

PUBLIC

STAFF

TYPE

STAFF

NASF

REMARKS Reception will also function as Reception medium conference; adjacency Conference 1 2,135 to Cyber Cafe allows for more Cyber Cafe casual spaces to stimulate work flow In lieu of 5 executive private Focused Work offices, a shared executive office Mail Room 16 1,728 for meetings and recruiting File Storage has been integrated into an IT otherwise open work plan Sub Total 3,863 NAA @ 773 20% TOTAL 4,636

SOLUTION:

The Wikimedia Foundation works much like its product, a computer network of employees and volunteers working in collaboration to achieve a common goal. A biological neural network, the human brain, will be studied as inspiration for form and space planning. The company’s need for consistent connectivity will be reflected in the flexible design, accommodating a potential spectrum of functionality, including smaller scale daily operations and fundraising and multi-office conference events. Transformative spaces will mirror how employees, donors, and volunteers create a global community of like-minded individuals.

PLAN / PROGRAM DEVELOPMENT


PARTI


12’ - 0” AFF.

COMMUNITY

8’ - 6” AFF.

8’ - 6” AFF.

COLLABORATION CONNECTIVITY PRIMARY WORKSPACE

KEY / ZONING

N

10’ - 6” AFF.

REFLECTED CEILING PLAN

P10 LINEAR

EAST SECTION

UREKA SHAKER PENDANT

LEDRA DESK FLEX


ELEVATOR LOBBY

MAIL ROOM

RECEPTION

CONFERENCE CYBER CAFE

FLOOR PLAN

NORTH SECTION


OPEN PLAN DESIGN

RECEPTION

FLEXIBLE WORK SPACES

SKETCH-UP


BUSK & HERTZOG

ERNST & JENSEN

CYBER CAFE

BUSK & HERTZOG

SKETCH-UP

BUSK & HERTZOG


CLIENT:

BARNEA & CO LLP Barnea & Co. is one of Israel’s leading corporate law firms, demonstrating adaptability and an outstanding reputation that has been cultivated since the firm’s foundation in 1914.

CHALLENGE:

Barnea is opening a new office in New York City that requires extensive programming, including ample flexibility for public and semi-private use. The space should establish clear brand identity as well as pay homage to the company’s Israeli origins.

PROGRAM SUMMARY: DEPARTMENT

TYPE

STAFF

LEGAL

Partners Associates Paralegals Legal Secretaries Case Rooms

9 21 9 9

LIBRARY

Librarian

TECH

Original NASF

Proposed NASF

REMARKS

9,079

6,270

Partner office size has been reduced by approx. 45%; Associates will work in open plan clusters in order to facilitate collaborative work and promote socialization; case rooms will provide excess flexibility for private or public use

1

1,020

825

Library integrated into communal space

Staff

3

478

309

ACCOUNTING

Staff

4

667

546

OFFICE ADMIN

Staff

3

331

186

Reception Conference SHARED SUPPORT Lunchroom Mail room

1 4,386

7,825

Sub Total

15,961

15,961

NAA @ 20%

3,193

3,193

TOTAL

19,154

19,154

2

Large central communal area incorporates shared support and flexibility, with potential for assembly, collaboration, and socialization; collaborative spaces help stimulate productive employee interaction

INSPIRATION: KIBBUTZ COMMUNITY

SOLUTION:

With the legal industry undergoing major workplace culture reform, it is imperative for the new office design to account for major trends in flexibility, socialization and collaboration. Using surveys of practicing legal professionals, adjacencies were established to streamline daily operations. Proposed programming changes allow for more public space to be utilized for high-profile clients and promote inter company socialization. This mixed-use space will serve as a central hub that highlights the many facets of the company’s culture to clients, employees, and potential recruits. The firm’s secular roots in early Kibbutz communities supports the brand’s most fundamental pillars: loyalty and long-term accountability. Imagery from early urban development of these Utopian agricultural factions will be utilized for conceptual study. Just like the early settlers who built the communities outward with their hands, the office environment evokes a sense of imperfection, as if spaces have been added on as needed. Rejecting modularity entirely, personal identity is established through customizable office spaces and work areas.

ADJACENCY


WALL THICKNESS

COLUMN

REC DESK

PLAN / PROGRAM DEVELOPMENT

SECTIONAL STUDIES

DETAILS


AVE. OF THE AMERICAS

EXISTING TENANT SPACE

41ST STREET

42ND STREET

TENANT SPACE

STIX LED PENDANT

AK EKLIPTA WALL

PH ARTICHOKE PENDANT

F+P LED WALL

RESTROOMS ELEVATOR LOBBY

SITE

FLOOR 2

FLOOR 1 SOCIALIZATION COLLABORATION FLEXIBILITY PRIMARY WORKSPACE

RECEPTION

3ds MAX

ZONING


N

EXEC OFF LUNCHROOM COLLAB SPACE

EXEC OFF EXEC OFF

LG CONF ASSOCIATES

LIBRARY

CASE ROOMS

CENTRAL COMMUNE

LG CONF LIB OFF

8’ - 6” AFF.

8’ - 6” AFF.

ASSOCIATES 10’ - 6” AFF.

RECEPTION SAT. PANTRY OPEN TO ABOVE

EXEC OFF EXEC OFF 8’ - 6” AFF.

10’ - 6” AFF.

EXEC OFF

FLOOR PLAN - FLOOR 1

REFLECTIVE CEILING PLAN - FLOOR 1

10’ - 6” AFF.


FLOOR

CONCRETE

STONE SLAB

VINYL WALL COVERING

LIBRARY

KNOLL FURNITURE SYSTEMS - TEMPLATE

3ds MAX

TURNSTONE CAMPFIRE COLLABORATIVE OFFICE FURNITURE

FINISHES

CORK


N

COLLAB SPACE

LGL SEC

PARALEGALS

ASSOCIATES

ADMIN OFF SM CONF STORAGE

ADMIN OFF

OPEN TO BELOW

ACCTG. COLLAB SPACE SAT. PANTRY

ACCTG. OFF

IT OFF

8’ - 6” AFF.

8’ - 6” AFF.

IT.

MED CONF

21’ - 6” AFF.

MAILROOM LGL SEC

STORAGE

EXEC OFF EXEC OFF

10’ - 6” AFF. 10’ - 6” AFF. 8’ - 6” AFF. 8’ - 6” AFF. 8’ - 6” AFF.

EXEC OFF

FLOOR PLAN - FLOOR 2

REFLECTIVE CEILING PLAN - FLOOR 2


CUSTOMIZED OFFICES ESTABLISH PERSONAL IDENTITY

OPEN OFFICE - PARALEGALS

REVIT

FIRST FLOOR SATELLITE PANTRY

REVIT


CASE ROOM CONFIG A

CASE ROOM CONFIG B

CASE ROOM CONFIG C

CASE ROOM CONFIG D

FLEXIBLE SPACES TRANSFORM FOR MULTIPLE USE


FIRST FLOOR COLLABORATION SPACE

CENTRAL COMMUNE

REVIT

3ds MAX

CENTRAL COMMUNE FROM FLOOR


R2

3ds MAX


ARTSCIENCE LAB HOLIDAY HOUSE

PUBLIC SPACE

110 28TH ST LOBBY


110 E 28TH ST

CLIENT:

110 28TH is a multi-tenant corporate building located at 110 28th Street. Current tenants include New York School of Interior Design and WeWork.

CHALLENGE:

Redesign the 28th Street entrance to accommodate the growing number of daily users within the building as well as attract new tenants. Environment should provide a respite from the street outside and the office upstairs.

FLW

INSPIRATION

SOLUTION:

Much like a birch wood forest blanketed in snow, the design aims to incorporate strong verticality and a monochromatic palette often associated with dormancy and silence. A reflective custom wall paper has been designed to make the space feel larger and continuous. While the materials reflect the modernity of the urban setting, symmetry and repetition evoke a sense of calm in contrast to the chaos of the city outside. The overall environment achieves an organic artistry and order inspired by nature, creating a calming transition for users in or out of the building.

CONCEPT DEVELOPMENT

GAUDI

JMP


CEILING

WAITING STOPPED/SEATED

SEATING

WAITING/SOME MOVEMENT CONSISTENT MOVEMENT

SPEED OF USER

PARTI

N

CIRCULATION SEATING WAITING

DAILY USER VISITOR

USE

RECEPTION

ZONING


1

2

3

PERFORATED METAL

KEY

EAST ELEVATION

RECLAIMED WOOD

N

TEXTURED WALL COVERING

REFLECTED CEILING PLAN

1


FLOOR PLAN

CUSTOM WALL PAPER

NORTH ELEVATION

2


ENTRANCE

SKETCH-UP


SOUTH ELEVATION

CUSTOM DESK

3

NIGHTTIME LIGHTING OPTION

ELEVATOR WAITING

3ds MAX

SKETCH-UP


CLIENT:

art SCIENCE

LAB

The cognitive science department at Occidental College is preparing a proposal for a newly acquired campus building located downtown. Their goal is transform the space into an environment that uses scientific methods to study how people process art in the brain.

INSPIRATION: FLEXIBLE LAB SPACE

CHALLENGE:

Research and develop the programming needs based on proposal. Develop general design concept for space that helps illustrate potential interior. Renderings will be utilized as visual support in proposal bid.

SOLUTION:

Because of the limited square footage available, programming must support multi-use functionality. Primary spaces include a dedicated student office, computer stations, and gallery space with projection screen. Flexible design allows for easy transformation for secondary uses, including classroom and event space, using mobile furniture. Users include the general public, students and professionals. Traditional gallery layouts and modern science labs were used as a source of inspiration in order to evoke the fusion of two. Varied methods have been utilized to draw user eye vertically as well as horizontally; for example, the maze graphic on the floor used both functionally and for branding.

CIRCULATION STUDIES

INSPIRATION: LIGHTING


STUDENT WORKSPACE W/ LOCKED STORAGE

RETINAL SCANNERS

INTERACTIVE DISPLAY

KIOSK FOR INTERACTIVE DISPLAY

PROJECTION SCREEN/ DRY ERASE BOARD EEG HEADSETS W/ LOCKED DISPLAY & STORAGE CASE

N

INCORPORATED TECHNOLOGY

EEG HEADSET

COMPUTER STATIONS FOR DATA ANALYSIS RETINAL SCANNERS

AREA TO INTRODUCE EXHIBIT AS WELL AS THEMES BEING EXPLORED BY DEPARTMENT EACH SEMESTER KIOSK FOR INTERACTIVE DISPLAY

FLOOR PLAN

ENTRANCE

SKETCH-UP


MAIN GALLERY SPACE

SKETCH-UP


MAIN GALLERY SPACE

SKETCH-UP


CLIENT: HOLIDAY

HOUSE

Founded seven years ago to raise breast cancer awareness in the design industry, Holiday House is a show house in a historic mansion on the Upper East Side. It has featured top designers in the industry, received critical acclaim and been endorsed by some of the most celebrated global luxury brands including Robert Allen.

JAMES WHISTLER

INSPIRATION

CHALLENGE:

This year, Holiday House is collaborating with Robert Allen and NYSID in a design competition for eight selected students. Each student must design the specified room in the house using Robert Allen products to be realized in next years show house.

N

SOLUTION:

The holiday house showroom is a unique prospect for a designer to create a residential space intended to entertain the general public. When thinking about the types of past spaces under similar circumstance, the extravagant halls at the Palace of Versailles and parlor rooms of Palladian countryside villas come to mind. Historically, many figures would use interior design to create an air of wealth and royalty so as to acquire higher status. Often, entertaining was mostly a ruse to show off the latest gilded salt cellar. It was through this humorous air of pomp that I approached the design of the space. In this interpretation, the featured “gold� are the products of Robert Allen. The eclectic mix of traditional, Persian and mid century elements results in a modern day study that pays homage to its ancestral predecessors.

CONCEPT DEVELOPMENT

WALL COLOR W/ LACQUER FINISH

LINED DRAPERY WINDOW

LINED DRAPERY DOORWAY

RUGS SOURCED FROM BEAUVAIS


1

IMOGENE LG CHANDELIER

QUIMBLY SCONCE

NORTH ELEVATION

EAST ELEVATION

2

3

4

PARKER DESK LAMP

FLOOR PLAN

A

ROXANNE CEILING FLUSH MOUNT B

C

OUTH ELEVATION

NORTH ELEVATION A EAST ELEVATION WEST ELEVATION

ENTRY HALLWAY DIAGRAMS

B

UPHOLSTERED CELEVATION SOUTH WEST ELE NORTH ELEVATION EASTWALL ELEVATIO W/ NAIL HEAD TRIM


STREAM DESK BY KENO BROS

WINDOW CUSHION

NORTH ELEVATION

1

SOUTH ELEVATION

2

CASEWORK & ACCESSORIES BY ARTERIORS HOME


MAIN SPACE

PHOTOSHOP

ZELDA SOFA

MICHAEL OTTOMAN

SOFA FABRIC W/ PIPING DETAIL

MIA CHAIR

WEST ELEVATION

3

EAST ELEVATION

4

PILLOWS & THROW

LIZA ARMCHAIR


RENDERINGS

HAND RENDERINGS


MARSHA CHAIR STUDY - PENCIL & WATERCOLOR

MATERIALS STUDY - COLOR PENCIL & WATERCOLOR

LIVING ROOM PERSPECTIVE - COLORED PENCIL

FLOOR PLAN - PENCIL

Bar and Restaurant Design Floor Plan Scale: ¼” = 1’-0” Evgenya Epelbaum


HILL HOUSE - PENCIL


CONTACT 732.646.0102 EJEPELBAUM@GMAIL.COM


Portfolio