Page 1

Predlogi za optimizacijo spletne strani www.goopti.com Pripravila: Jana Pines


SPLETNA STRAN

Spletna stran podjetja je pogosto prvi stik z uporabniki storitev in splošno javnostjo. Omogoča komuniciranje z obstoječimi ali potencialnimi strankami ter širjenje informacij o ponudbi podjetja, pa tudi obveščanju javnosti o dogodkih, inovativnih rešitvah, akcijah in uspehih družbe. Je torej vizitka podjetja namenjena različnim ciljnim skupinam, zato mora biti temu tudi vizualno in vsebinsko prilagojena. Da bi bila GoOptijeva spletna stran uporabna za pridobitev najrazličnejših informacij o delovanju in ponudbi podjetja, bi bilo smiselno poleg že obstoječih modulov za spletne nakupe & upravljanje rezervacij na vstopni strani izpostaviti/vključiti še: Najpogostejša vprašanja in odgovore po posameznih področjih

Mnenja strank in stopnjo zadovoljstva (za pozitivno promocijo)

Interaktivne gumbe za povezovanje informacij na soc. omrežja

Interaktiven zemljevid destinacij

Možnost prijave na e-novice

Prikaz možnih načinov plačila ter zagotovilo o varnosti le-teh


OSNUTEK VSTOPNE STRANI

www.goopti.com

Podstran za urejanje rezervacij MojOpti bi preimenovala v Rezervacije, da uporabnik takoj ve čemu služi. V meni bi dodala še FAQ (pogosta vprašanja).

Prevozi

OD:

Socialni mediji naj že na vrhu spletne strani vabijo k sledenju in vzpostavitvi stika.

FAQ

DO:

ŠT.

IŠČI Imate vprašanje? Pokličite +386 1 320 4530

OPTI prevoz

Interaktivna mapa naj obiskovalcu ob premiku kurzorja na posamičnen kraj prikaže vse destinacije, kamor ga lahko GoOpti popelje.

Rezervacije

Naročite se na e-novice

FIX prevoz

vaš email

VIP prevoz

Naročanje na e-novice Ponudba različnih storitev naj bo takoj pod iskalnikom.

Mapa destinacij Last minute: Ljubljana Letališče TRS 9€/osebo 2 prosti mesti

Last minute: Portorož Marco Polo (VCE) 17€/osebo

Aktualne novice in last minute ponudbe naj bodo razvrščene v stranski koloni, kjer se periodično izmenjavajo.

4 prosta mesta

Mnenja strank so izjemno pomembna, saj kupci bolj zaupajo ocenam potnikov kot informacijam podjetja. To bi pripomoglo tudi k dvigu konverzije.

Mnenja strank

Ocena 9,6 /od 16089 mnenj

10

Kombi je bil čist, voznik pa mi je pomagal naložiti težak kovček v prtljažni prostor. Pot je potekala brez zapletov in na cilj sem prispela ob načtovani uri. Ančka, sobota 14/11/2015

8,3

Glasba je bila prehrupna in med potjo nisem mogel zaspati.

9,6

Miha S., petek 13/11/2015 Preprost postopek rezervacije in obilo prostora v vozilu, čeprav je bilo le-to polno zasedeno. Zelo priporočam!! Katja R., sreda 11/11/2015

Novo: Od januarja 2016 bodo vsi naši kombiji opremljeni z Wi-Fi omrežjem

Na dnu strani naj bodo logotipi plačilnih sistemov, s katerimi je možno opraviti nakup ter zagotovilo o 100% varnosti.


A/B TESTIRANJE

Kako bodo potencialne stranke vedele, da ste zaupanja vredni? Ker ste na spletno stran zapisali, da je bilo z vašimi storitvami do sedaj zadovoljnih kar 93-odstotkov potnikov? Kaj pa če bi slednjim dali besedo in jih iz pasivnih potrošnikov spremeniti v aktivne zaveznike? Povabite jih k sodelovanju, omogočite jim, da na spletni strani ocenijo kakovost vaših storitev in s tem utrdijo kredibilnost podjetja. Tovrstno deljenje izkušenj bo pripomoglo k izoblikovanju pozitivnega mnenja obiskovalcev vaše spletne strani in jih posledično pretvorilo v kupce.

2 Strah pred zlorabami je eden največjih zaviralnih dejavnikov pri spletnih transakcijah, zato je treba obiskovalce že na vstopni strani obvestiti o vseh možnih načinih plačil ter jih prepričati, da so mehanizmi za elektronsko poslovanje s podjetjem GoOpti varni. Za to zadostuje že pasica z logotipi plačilnih sistemov v “footerju” (več kot jih je, več strankam ste ustregli) in zagotovilo o 100% varnosti.

3 Stran s pogostimi vprašanji (FAQ) je pomembna za obiskovalce, ki jih tarejo različni dvomi in potrebujejo dodatna pojasnila pred nakupom, pa tudi za podjetje, saj izboljša vidljivost spletišča ter ga uvrsti višje med iskalnimi zadetki.


A/B TESTIRANJE V primeru GoOptija pogrešam povezave/hyperlinke s ključnih vsebin na stran s pogostimi vprašanji, kjer bi bralci hitro prišli do komplementarnih informacij, hrkati pa bi to dodatno izboljšalo opaznost spletišča in generiralo večji obisk. Pod tematske sklope na FAQ strani bi dodala tudi okno, v katerega bi lahko obiskovalci vpisali vprašanje na katerega morebiti niso našli odgovora.

4

INFOGRAFIKA POSLOVANJA

Infografika je trend, ki omogoča, da podatke, ki niso atraktivni, s pomočjo grafičnih elementov naredimo zanimive za obiskovalce. Posameznikom zelo nazorno prikaže vsebino, poleg tega pa jo uporabniki družabnih omrežij zelo radi delijo med seboj. Zakaj torej ne bi zgodbe o letnem poslovanju namesto s suhoparnim besedilom in kopico številk prikazali nekoliko drugače?


KAMPANJA NAGRADNA IGRA / ANKETA KAJ • Anketa • Izžrebanci dobijo potovalno blazino, selfie stick • Glavna nagrada je GoPro kamera (vredna 150€)

CILJI • Spoznati potovalne navade strank • Dvig konverzije • Obdarovanje potnikov med novoletnimi prazniki • Pridobitev novih sledilcev na socialnih omrežjih

POTEK • Anketa je namenjena spletnim uporabnikom • Rešiti bi jo morali na GoOptijevi spletni strani • Nagradno igro bi promovirali preko Facebooka in Twitterja s hashtagom #odGOvori

KDAJ • Trajanje: 24. - 31. December 2015 • Razglasitev nagrajencev in dobitnika glavne nagrade: 2.1.2016


KAMPANJA VPRAŠALNIK Kako najpogosteje organizirate in rezervirate potovanje? a) Letalske vozovnice, nastanitev in ostale prevoze rezerviram sam preko spleta b) Najraje se odločam za aranžmaje, ki jih ponujajo spletne agencije c) Rezervacije opravim v turističnih poslovalnicah Ste že kupili turistični paket ali potovanje preko ponudnikov skupinskega nakupovanja kot so Kuponko, 1nadan, Kolektiva, Privoscite.si etc? a) Da b) Ne Katera se vam zdi največja prednost samostojnega spletnega organiziranja potovanja? a) Najboljše sorazmerje med ceno in storitvijo b) Možnost rezervacije 24 ur dnevno c) Možnost poljubne izbire nastanitve d) Možnost individualnega oblikovanja itinerarija e) Zadovoljstvo ob rezervaciji sanjskega dopusta f) Drugo Koliko časa vnaprej rezervirate potovanje? a) 1 teden b) 1 mesec c) 2-6 mesecev d) 6-12 mesecev e) Več kot eno leto Od kod najpogosteje opravite spletno rezervacijo potovanja? a) Od doma b) Iz službe c) Med vožnjo d) Med odmorom e) Drugo Če bi lahko na potovanje vzel samo eno stvar bi to bil/-a... Odgovor:

Optimizacija spletišča podjetja GoOpti  

Predlogi za optimizacijo spletne strani www.goopti.com

Optimizacija spletišča podjetja GoOpti  

Predlogi za optimizacijo spletne strani www.goopti.com

Advertisement