Page 1

Silkevejens skatte

Silkevejen er en fællesbetegnelse for alle de ruter, som handlende benyttede til at fragte deres eksotiske og kostbare varer fra Kina til Europa i mere end to tusinde år. Som en følge af den rige trafik dukkede der på disse ruter talrige byer op, som nød godt af de mange dyrebare varer - og også i dag ser man i derfor forskelligartede og overvældende arkitektur i disse byer sporene fra denne tid.

Dag 1 Ankomst til Tashkent. Du vil blive mødt af vores guide og chauffør i Tashkent internationale lufthavn. Transfer til hotellet. Overnatning på hotellet.

Dag 2 Morgenmad på hotellet. Transfer til lufthavnen om morgenen, fly tur til Urghench og ankomst til Urghench. Overførsel til Khiva (30km), indkvartering på hotellet. Sightseeing tur i den antikke by Ichan Kala (den gamle del af Khiva), hvor man bl.a. vil se: Muhammed Amin Khan Madresaen og Kalta Moskéen, som idag er hotel Khiva, Djuma Moskéen, der pga sin særlige trækonstruktion har fantastisk lyd og lys; Kunya arken, som er et indre fort; Pakhlavan Makhmud komplekset med dets unikke arkitektur og Islam Khodja minareten og madrasaen fra 1908 som er 45 m høj. Derforuden besøges også det forfaldne Nurulla Bai Palads, der blev bygget i starten af det 20. århundrede – og Toza Bog Paladset, som var sommer palads for Mohammed Rakhim Kahn den Anden. Overnatning på hotellet.


Dag 3 Khiva - Bukhara Morgenmad på hotellet. Tur til Bukhara gennem ørknen Kyzyl-Kum .Ankomst til Bukhara. Hotelophold. Overnatning på hotellet.

Dag 4 Bukhara Morgenmad på hotellet. Byrundtur i Bukhara inkl. bl.a.: ARK Fortet, som i middelalderen indeholdt hele byen; Bolo Khauz Moskéen, Samanids mausolæum; Chashma Ayub Mausolæet: Poikalon - et arkitekturcenter i det gamle Bukhara med flere minareter og madrasaer, bl.a. den 46 m høje Miri Arab madrasas minaret, som engang var den højeste i Orienten; Ulugbek Madrasaen, Abdul Aziz Khan Madrasaen, Tim Abdullakhan handelshallerne, hvor man tidligere handlede silke og uld fra Afghanistan, markedshallerne, Magoki Attori moskéens ruiner og Lyabi huset. Overnatning på hotellet.

Dag 5 Bukhara Morgenmad på hotellet. En tur ud af byen til et besøg i Bahouddin Nakshbandi Mausoleum, mausoleum Chor-Bakr samt. sommerresidensen Sitorai-Mokhi-Hossa. Overnatning på hotellet.

Dag 6 Bukhara - Shakhrisabz - Samarkand


Morgenmad på hotellet. Kør til Shakhrisabz (290 km, 4 timer). Sightseeing i Shakhrisabz inklusiv: Ak Saray (Det Hvide Palads), som er Timurs sommerpalads; Kuk Gumbaz Moskéen og Dorus Tilovat Komplekset; Gumbazi Seydon (Seyids Kuppel), Doru Saodat Komplekset og Hazrat Imam Moskéen. Hotelophold. Overnatning på hotellet.

Dag 7 Samarkand

Morgenmad på hotellet. Hel dags byrundtur i Samarkand. Ulugbeks Observatorium, Shahi Zindas Mausolæum, som også kaldes De Dødes By og er et kompleks med mere end 20 unikke bygninger og Afrosiab Muséet med vægmalerier og udgravningssted. Udflugt til Registan Pladsen, som er det officielle centrum i Timur Imperiet og til Bibi Khanum Moskéen og Bazaren. Om eftermidagen er der en tur til Gur Amirs Mausolæum.Overnatning på hotellet.

Dag 8 Samarkand – Tashkent Morgenmad på hotellet. Besøg af Imam Al Bukhariy Memorial komplekset. Kør tur til Tashkent. Hotelophold. Fri tid til disposition. Om aftenen er det planlægt en tur til A. Navoj teater (opera eller ballet), hvis de er tilgængelige. Overnatning på hotellet.

Dag 9 Tashkent Morgenmad på hotellet. Byrundtur i Tashkent, hvor man bl.a. kan se: Tapperheds Monumentet, der blev rejst efter jordskælvet i 1967, hvorefter Tashkent blev fuldstændigt genopbygget; Mustakillik Pladsen - byens hovedplads, der tidligere hed ”Den Røde Plads”. Her finder man også monumentet for 2. verdenskrig; Drujba Narodov


Pladsen (Venskabet mellem nationer) – hvor man kan se Parlamentets moderne bygninger og monumentet til Shaahmad Shomahmudov, som adopterede 15 børn af forskellige nationaliteter under 2. Verdenskrig; Navoj Teater Pladsen- i 1940 besluttede man at bygge et teater her, så man kunne få ændret stemningen i det område, der dengang var kendt som ”den fordrukne bazar”. Teatret blev færdigbygget af japanske krigsfanger i 1947; Barak Khan Madrasaen – er hovedkvarter for Sunni Mufti. Den har smukke mosaikker og arabisk kalligrafi; endelig også et besøg på Kunstindustri Museet. Overnatning på hotellet.

Dag 10 Tashkent Morgenmad. Transfer til lufthavnen. Afgang fra Tashkent til København, gennem Moskva. Pris : Deluxe tour (4 stjernede hoteller) -11500 kr. per person Budjet tour- 9700 kr. For gruppe priser være venlig at kontakte os på: 33932134.

Danhil Travel Vester Farimagsgade 6, 1 sal 1606 København V Tlf. 33932134 www.danhil.com

http://www.danhil.com/files/tours/3560c8f5-afee-47eb-9a8d-f8d8181de48e  

http://www.danhil.com/files/tours/3560c8f5-afee-47eb-9a8d-f8d8181de48e.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you