Page 1

Jana Baetens - educationjana Multimedia1


Inhoudstafel  Huisstijl

 Ontwikkelingen op internet  Blog  Website  Powerpoint/PDF  Prezi  Delicious  RSS Reader

 Monitoring-tools  Twitter  Instagram

 Pinterest

p. 2 p. 12 p. 26 p. 27 p. 30 p. 31 p. 32 p. 33 p. 35 p. 38 p. 40 p. 41

1


Huisstijl

2


Banner Aangezien heel deze opdracht in het thema van computers staat ben ik op het idee gekomen om ook in dit thema te maken. Ik heb een toetsenbord gemaakt met hierin mijn naam vermeldt en de belangrijkste logo’s van social media waar we onder andere ook met hebben moeten (leren) werken. Zoals u verder zal zien is mijn website ook geheel in het thema van computers. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van computerschermen waar de ontwikkelingen op het internet in worden weergegeven. Ik vond het dus een leuk idee om het computerscherm verder aan te vullen met het toetsenbord, als banner, dat ook een essentieel onderdeel is van de computer in zijn geheel. Zoals u misschien al heeft gemerkt zijn de icoontjes op mijn banner ook klikbaar. Indien u bijvoorbeeld op het logo van Instagram drukt zal u op mijn Instagramaccount terechtkomen. 3


Om te beginnen heb ik op het internet een toetsenbord opgezocht. Natuurlijk moest ik eerst alle letters wissen. Dit heb ik gedaan door middel van de kloonstempel aangezien er een overgang van kleur in de foto zit. De onderkant van de foto is namelijk donkerder dan de bovenkant. Het was dus veel werk om met de kloonstempel deze letters te laten verdwijnen maar het was vooral een zeer goed middel om zo opvallende kleurverschillen te voorkomen.

Hierna moest ik een lettertype zoeken dat het dichtst aanleunt bij het originele. Letter per letter heb ik mijn naam op het toetsenbord getypt. Elke letter vormde een nieuwe laag zodat ik alles nog goed kon verplaatsen indien deze niet in het midden van elke toets stonden. 4


5


Omdat dit er nog veel te eenvoudig uitzag heb ik de logo’s van de voornaamste social media opgezocht. Ik heb voornamelijk degene gekozen waar we ook opdrachten rond moesten maken. Meerdere logo’s in de banner was niet mooi aangezien er teveel kleurverschillen waren en het te chaotisch was.

Met de toverstaf heb ik elk logo uitgesneden uit zijn originele foto en heb ik deze op het toetsenbord geplaatst. Door middel van de transformatiefunctie heb ik elk logo aangepast aan de grootte van de toetsen.

Zoals u op volgende foto’s kan zien heb ik dus met verschillende lagen gewerkt. 6


7


8


Logo Natuurlijk wordt er op elke toepassing ook een logo of profielfoto gevraagd. Daarom heb ik verder in het thema rond computers, meer specifiek toetsenborden gewerkt. Ik heb een grijze button opgezocht die lijkt op de andere toetsen. Indien ik een toets had uitgesneden uit mijn reeds gemaakte banner was de kwaliteit namelijk te slecht. Na het zoeken van de button heb ik hierin mijn initialen getypt, namelijk JB, wat staat voor Jana Baetens. Hieronder heb ik in het klein mijn gebruikersnaam getypt. Deze naam heb ik bij bijna elke toepassing gebruikt, namelijk educationjana.

De donkergrijze achtergrondkleur is dezelfde kleur van de onderkant van mijn banner. Deze heb ik dus ook in het logo laten terugkomen. Bij het maken van het logo heb ik dus drie verschillende lagen gebruikt.

9


10


11


Ontwikkelingen op internet

 Google Glass  WeTransfer Mobile App  Spoiler Shield Mobile App

 Project Sony 'Morpheus‘

12


Google Glass In het kader van in het kader van het onderzoek- en ontwikkelingsproject Project Glass ontwikkelt Google de Google Glass. Een draagbare computer in de vorm van een bril. Vorig jaar zijn er een tweeduizend exemplaren verkocht met het doel om deze te testen. Hoogst waarschijnlijk is de bril dit jaar ook bij ons in BelgiĂŤ verkrijgbaar, maar hier zijn nog geen gegevens over bekend. 13


De drager van de bril krijgt een beeld te zien vergelijkbaar met de kwaliteit van een HD-scherm van 25 inch van 2,5meter afstand. Ook heeft de bril een 5 megapixelcamera die ook 720p-video’s kan opnemen. Aangezien de bril ook een 3G of 4G dataverbinding heeft en wifi en bluetooth ondersteunt, is het mogelijk hem aan eender welke smartphone te koppelen. Qua opslag is er 12GB bruikbaar geheugen, gesynchroniseerd met Google Cloud Storage en er is 16GB Flash. De batterij gaat ongeveer een dag mee, maar videogesprekken en video-opnames verbruiken echter meer energie. De gebruiker kan het toestel dan bedienen met zijn stem of een touchpad aan de zijkant van het toestel. De bril is veerlicht, het weegt namelijk 50g. Het aandrijfsysteem van Google Glass is Android 4.0.4 en hoger, dus geen iOS. 14


YouTube - Google Glass Project

Het toestel werkt dus heel simpel. Als je bijvoorbeeld zegt ‘take a picture’ zal het toestel dit ook doen. De gebruiker moet het toestel dus met zijn stem besturen. Een bijkomende bestuur mogelijkheid is de touchpad. De touchpad bevindt zich aan de zijkant van Google Glass, en het zorgt ervoor dat de gebruiker het toestel kan gebruiken door te scrollen door een tijdlijn. Terugscrollen maakt dat je huidige gebeurtenissen kunt waarnemen, zoals het weer. Vooruitscrollen maakt dat je gebeurtenissen in het verleden kan waarnemen, bijvoorbeeld recente telefoongesprekken die hebben plaatsgevonden, foto’s die 15 getrokken zijn…


De Explorer Edition kan niet worden gebruikt door mensen die reeds een bril dragen. Daarom heeft Google de Titanium Collection ontworpen die bestaat uit 4 verschillende monturen en waarbij de brillendragers dus ook de kans hebben een Google Glass aan te schaffen. Dit brengt echter wel extra kosten met zich mee. De prijs voor de montuur zou rond de â‚Ź170 euro bedragen bovenop de prijs van Google Glass zelf. En hiermee is het totale kostenplaatje nog steeds niet gemaakt. De gebruiker moet hierboven nog eens betalen voor de glazen op sterkte.

Google overweegt partnerschap met Ray-Ban of Warby Parker en denkt erover retail winkels te openen om klanten de bril te laten testen.

16


Google Glass kan ook worden gebruikt tijdens het lopen. We kunnen spreken van ‘virtual reality’. Sportfanaat of niet, geen probleem, Google Glass motiveert je in enkele seconden. Je kan namelijk tijdens het joggen zien hoeveel calorieën je verbrandt, hoelang je aan het lopen bent, welke afstand je al hebt afgelegd… daarenboven is het zelfs mogelijk een ‘game’ op te starten waarbij je bijvoorbeeld wordt achtervolgd door zombies of in een competitie zit. Op deze manier wordt sporten een leuke bezigheid omdat je je als het ware in het spel begeeft. Je kan jezelf ook zien verbeteren doordat Google Glass onthoudt wat je vorige prestatie was en hij geeft je ook aan wanneer je dat record hebt verbroken of wanneer je in de buurt komt van dat record. Het is dus een ideaal instrument om met plezier te gaan sporten.

YouTube - Google Glass Race Yourself

17


WeTransfer Mobile App

18


WeTransfer heeft een gratis mobiele app gelanceerd die momenteel enkel beschikbaar is in de App Store. Het bedrijf werkt eraan om de app binnenkort ook te gebruiken op Android toestellen.

WeTransfer is een down- en uploaddienst waarmee grote bestanden zoals documenten, foto’s, muziek, presentaties en video’s gedeeld kunnen worden met maximaal 20 ontvangers. Deze bestanden worden 7 dagen bewaard door de dienst.

19


Deze vernieuwing brengt vele voordelen met zich mee. Het is namelijk mogelijk om gratis meerdere hoge resolutie foto’s en video’s te versturen vanuit de filmrol, er kan gebruik worden gemaakt van het adresboek en men kan tot wel 10GB versturen via 3G en 4G netwerken of wifi. Via de computer is het enkel mogelijk om maar tot 2GB te versturen, wat een pak minder is. Indien je echter een Plus-account hebt kan je bestanden versturen tot 5GB. Gebruikers kunnen dan ook een wachtwoord zetten op een download en de bestanden worden niet verwijderd, tenzij de gebruiker ze zelf weggooit. De limiet van een Plus-account is 50GB schijfruimte WeTransfer is dus duidelijk mee met zijn tijd door een app te ontwikkelen voor de opkomende markt van smartphones. 20


Spoiler Shield Mobile App Spoiler Shield, een nieuwe app die sinds kort niet alleen meer verkrijgbaar is in de Apple Store, maar nu ook op Android toestellen. Deze app zorgt ervoor dat ieder bericht op Facebook en Twitter waarin de geselecteerde tv-reeks voorkomt er automatisch wordt uitgefilterd. Op deze manier kan je ongestoord naar je gekozen opgenomen programma kijken.

Neem nu bijvoorbeeld het programma Wauters versus Waes waarbij de nieuwe tussenstand steeds na de laatste aflevering op Facebook en Twitter verschijnt. Enorm vervelend indien je de aflevering nog niet hebt gezien maar hebt opgenomen om later te bekijken. Vanaf nu ondervind je hier geen hinder meer van dankzij Spoiler Shield. Ieder bericht op Facebook en Twitter waarin de geselecteerde tv-reeks voorkomt wordt er automatisch uitgefilterd.

21


YouTube - Spoiler Shield Demo

22


Project Sony 'Morpheus' Sony is momenteel aan een Virtual Reality-headset aan het werken die voorlopig als prototype bekend staat onder de naam ‘Morpheus’. Aangezien Sony vindt dat Virtual Reality een ‘sociale beleving’ is is het mogelijk om met de Social Screen-functie beelden die de gebruiker van de bril ziet te projecteren op een televisiescherm. Op deze manier kunnen anderen zien wat jij door de bril ziet. Hierbij komt nog dat een andere speler de wereld kan manipuleren van degene met Project Morpheus op het hoofd. Via de 3D-audio hoor je in-game geluiden via de bril van voor, achter, links en rechts. Dit zorgt voor optimale inleving in het spel.

23


Het bedrijf heeft al vele technische specificaties van het prototype vrijgegeven:  Componenten: 'Processor unit', 'head-mounted unit'  Display-type: LCD  Schermgrootte: 5 inch

 Schermresolutie: 1920×RGB×1080 (960×RGB×1080 per oog)  Blikveld (Field of View): 90 graden  Sensoren: Versnellingsmeter, Gyroscoop  Connectie-interface: HDMI + USB  Functies: 3D audio, 'Social Screen' 24


Sony heeft de Virtual Reality-bril op de Game Developers Conference bekendgemaakt. Hun doel is om zo feedback te ontvangen van de ontwikkelaars die daar aanwezig zijn. Bezoekers kunnen de bril daarenboven zelf testen. Tijdens de presentatie is er onder andere Eidos Montreals Thief getoond. Dit in een Virtual Reality-omgeving. In de prototype-game The Deep zie je de oceaan van dichtbij en vanuit een haaienkooi.

Het is nog niet zeker wanneer Project Morpheus op de markt komt en de prijs is ook nog niet bekend. Sony wil de prijs wel zo laag mogelijk houden en het is de bedoeling dat de bril uitkomt in het PlayStation 4-traject. 25


Blog Tumblr

26


Website Wix

27


28


29


Powerpoint/PDF

30


Prezi Prezi

31


Delicious Delicious

32


RSS Reader Protopage

33


34


Monitoring-tools Monitoring Tool 1

35


Monitoring Tool 2

36


Monitoring Tool 3

36


Twitter Twitter

38


39


Instagram Instagram

40


Pinterest Pinterest

41


Pinterest - eigen beelden

42


Pinterest – communicatie

43


44


Multimedia1  
Multimedia1  
Advertisement