Page 1

Marius Dinu

Poezii La lumina monitorului

Marius Dinu 1/1/2013


Ghid de supravietuire in jungle

Iti pui castile in urechi. si alegi o piesa buna. anul celor 5 tigri galbeni asculta bine versurile. primu troleibuz pe care il vezi. urci in el... nu ai ce sa pierzi. coboara la orice statie vrei. sigur este cea buna. mergi unde vezi cu ochii si priveste pe cei care se uita la tine. se uita ciudat, nu? lasa-i, nu o sa te inteleaga. degeaba strigi catre luna povesti de adormit copii. ii baga doar pe lupi in seama. cu pasi domoli te pierzi in multime... o sa ai parte de zambete... dar si de chipuri posace. - "piei drace" ! ...mai auzi de la o baba in soapta. esti nebarbirit de o luna . alcoolul inca se simte de aseara. nu ai mancat nimic. si totusi nu iti este foame. bagi tigara dupa tigara desi tusesti incontinuu. asa se face scrum si ziua. Piua!

Ea Si o priveam in ziua aceea. Era o fata simpla cu tenesii rosii tociti de atata drum. sireturi desfacute. roscata. O fata. Era o fata simpla. Era. Nu ma atragea. O pierdeam in ganduri incurcate. In zari intortocheate... O pierdeam. Acum o vad. Acum ii simt frumsetea. Ii invalui o sclipire si ii fur un zambet. Ce hot! Acum tanjesti sa o cuceresti? Gresesti! Respiro M-am trezit în scâncet de copil. și strigam către lumea surdă. şi visam vată pe băţ iar lumea era crudă... om simplu... om nebun cu gândul... cu sufletul că îi tot ce i-a mai rămas. sau fără glas? popas după popas prin inimi de minore inocente. ce gânduri indecente....


şi coapse dulci. şi sânii mici. geamăt uşor lacom poftesc... Oare greşesc? şi buze mari. şi părul creţ. şi ochii blânzi. ce nătăfleţ! visezi acum? sau te transformi? du-te să dormi!

6 luni au trecut. si inca 6 or sa vina. 6 ani se vor scurge. n-o sa te vad in lumina. 6 secunde se duc. dor de tine draga mama. trec minute, trec ore. si copii te cheama. 6 ani, 6 luni. ne e dor sa ne certi. 6 ore si minute. te rugam sa ne ierti.

Imi doream

Culori

Îmi doream să fiu mai optimist. Îmi doream să fiu bogat doar ca să pot fi lângă tine. Îmi doream să fi acum lângă mine. Îmi doream să te sărut. Îmi doream să nu ajung să scriu chestiile astea. Îmi doresc să nu vezi ce am scris. Îmi doream să fiu luptător ca tine. Îmi doream să nu îți greșesc. Îmi doream să fie totul bine. Îmi doream să se împlinească ce aveam în gand amândoi. Îmi doream…defapt îmi doresc și acum. Sper…sigur nu e ultimul drum. 6ase

Mi-ai picurat pe buze. aromă de beţie... a gândului ce stă mereu în melancolie albastră,roz sau altă culoare numai de tine ştiută. Clinchet,surâs de copil şi miros de brad. se aud pe un fundal sec şi incolor. când nu eşti. când nu vezi negrul din ochii mei reci. prea plictisiţi să îţi mintă o privire surdă. Trec zile.


două câte două. lăsând răni reci şi mov. sau secătuite de sânge? oricum le vindecam noi. cred că deja sunt vindecate de gândul ce zboară tot la tine, la noi.

Luptam Ţi-as zice te iubesc dar e un cuvânt prea greu. care se izbeşte surd în gânduri încurcate. alcool... Guns N' Roses pe tricou şi zambete. atingeri uşoare şi scancete. - Nu acum! - Nu aici! - Nu te lăsa dus de val! Şi încetez mângâierea ce sânu-i dezmierda. Luptam iubito! Luptam în continuare? Luptam, dar doare. Atunci

Te văd înger. cu zâmbet de copil maturizat de mult sculptat în viaţă tumultoasă. şi spini şi sârmă groasă. pe vreme canceroasă. Dar lasă... şi acum te aud. şi acum te văd. şi acum te simt. Da ştiu! mă mint... Cale ferată,trenuri,drum. Dar drum de scrum şi fără fum. şi boală. ochi galbeni,cearcane scâncete. priviri triste, apoi zâmbete. îmbrăţişări,şoapte adânci. şi poze...atunci.

Trecut Aş vrea să mai întorc timpul, dar nu pot. Şi aş fi vrut să mă bucur de tot. Ce netot! Te-ai trezit? Ai visat prea mult? Rămâi mut. Mai contează acum?


Mai ai un drum cu fum şi scrum. Viaţa-i album. Cu poze vechi şi prăfuite. Deschide încet, taci şi înghite.

Întins pe pat eu stau...curg apele pe mine Vreau să te ţin în braţe chiar de nu mă prea simt bine. Tac molcom şi-mi arunc ochii, în departata zare. Dar de odată în uşă iubita încet apare.

Muza

Vino aici iubito, în braţe de mă ţine. Şopteste-mi vorbe dulci. Fi leac doar pentru mine.

Mi-am pierdut muza s-a dus spre pieire. A plecat... nu mai e tristeţe acum e fericire. A plecat curva şi nu o mai găsesc. Îmi inşală gândul, odor nebunesc. S-a culcat cu visul, sentiment grotesc. Se trezeşte ea,lacrimi o trezesc. Vine ea la mine,e ceva firesc. - Cripta mea cea neagră,unde îmi este muza? - A fugit de acasă şi-a uitat şi bluza. - Daca aleargă goală? - E in stare nebuna. - Nu-şi ascunde nudul. - O priveşte lumea. Muza mea nebună a plecat departe. Se întoarce ea,gându o vrea aproape.

Inceput

Vino aici iubito şi spune-mi TE IUBESC! Trezeşte-mă la viaţă. Pe drum drept să păşesc.

Cuget Am scris aceste randuri pe file prafuite, Si am zis povestea mea,persoanelor smerite. Si cred cu mare ardoare ca ma vei accepta. Sa intru in a ta minte doar eu si muza mea. Dar lasa-ma sa iti spun de frumusetea noptii. Si de oameni ce lupta si acum in fata mortii. De dragostea ce vrea mereu sa te vrajeasca. De ura,de iubirea, de starea sufleteasca. De ganduri ce te apasa,te invaluie in mister. De care iti amintesti uitandu-te la cer. Si de persoane dragi ce vor sa te iubeasca De ura,de iubirea,de pacea sufleteasca.


Hai! Hai... Sa risipim nori, Sa desenam cercuri, Sa zburam in zori, Doar in semicercuri. Sa trezim ganduri, De mult prafuite, Ascunse in versuri Si-n carti jerpelite. Hai sa ucidem visuri, Care ne tot seaca. Sa privim spre apa, Care ne ineaca. Si sa strangem inimi, Care ne iubesc, Care insagerate Mereu ne jelesc.

Tatuaje Ti-am tatuat pe gura un zambet... Si as vrea sa iti aud rasul incet... Ti-am tatuat pe piept un suflet tacut, Si as vrea sa ma iubesti mai mult. Mi-ai tatuat in locul inimii o inima mai mare, De atunci iubirea ta tare-i obositoare.

Mi-ai tatuat pe creier doar visele cu tine, Ca sa te am in minte sa nu mai stiu de mine. Dar astea sunt doar filme... Toate sunt scurt metraje... Iubirea-i o femeie... Plina de tatuaje.

Nefericire Iti vad doar fata alba Brazdata de reci lacrimi Poate ai trecut prin multe Prin necazuri si patimi Poate ai indurat destule Jigniri dar si iubire Nu esti iubuita dar iubesti. Asa esti tu din fire Caci crunta iti este viata Ai suferit prea mult Imi plac ai tai ochii Iubesc sa te ascult Rasunetul de jale Se aude din al tau suflet Care isi plange viata Ca cerul prins de tunet si care in nestire Este cuprins de spasme Fugind e speriat De vise si fantasme


Doar tipete se aud din trupul tau cel ud norocul tau cel vesnic de azi ramane surd fiori pe chip ti-apare orbita vezi in umbra prin ceata alba,deasa Doar o iubire sumbra.

Melancolic

Eu nu strivesc frunze galbene sub talpi... Eu nu vreau dorinte sa stau cu gandu dupa lampi... Eu nu vad il al tau suflet... Eu ma cert cu un tunet... - Ce urli asa viclene? -Vrei sa-mi speri iubita... Am sa iti vin de hac.... Abea astept clipita.... eu sunt al nimanui... Si vorbesc doar cu umbre care isi tarasc in noapte povestile lor sumbre. Eu nu privesc la tine... Nu` s demn sa te privesc... Ucide-ma incet... Dar spune-mi te iubesc. Eu nu sunt Don Juan Numai un pic alcoolic. Eu nu`s cine vrei tu... Dar sunt un Melancolic...

Fin.

Marius dinu  
Marius dinu  
Advertisement