Issuu on Google+

Vi lanserer robotklipperen

Honda Miimo

– en ekte ”sitteklipper”


NYHET! Robotklipperen Honda Miimo Honda Miimo er en helt nyutviklet robotklipper med en mengde unike egenskaper. Honda Miimo har ekstra kraftige motorer og stor batterikapasitet. Takket være den unike retningsstabilisatoren (YAWsensoren), jobber den like bra i skrått terreng som på flat mark. I henhold til Hondas tradisjoner er personsikkerheten som alltid godt ivaretatt, dette sørger det heldekkende karosseriet og de mange sensorene for. I tillegg jobber Honda Miimo i all slags vær! Honda Miimo klipper plenen kontinuerlig etter et tilfeldig mønster og klipper kun 2-3 mm av gresset om gangen, innenfor en begrensningskabel som legges under jorda eller i gresset i plenens ytterkanter. I motsetning til en tradisjonell gressklipper trenger man ikke å rake eller fjerne gresset ettersom gresset blir klippet i så små biter at det med den unike viftefunksjon blir spredd ut og ned

i plenens rotsystem, hvor det raskt brytes ned og vil fungere som gjødsel – dermed forbedres også gressets kvalitet. Honda Miimo registrerer elektroniske signaler i kabelen og holder seg innenfor denne. Honda Miimo drives av et avansert Lithium-ion batteri og returnerer til ladestasjonen når batteriet trenger lading.

HRM 300

HRM 500


Kan Honda Miimo brukes i alle typer hage? Honda Miimo arbeider like godt uansett type, fasong eller størrelse på din hage. Den navigerer problemfritt rundt blomsterbed, trær, drivhus og svømmebasseng. Kanskje trenger deler av hagen din oftere klipping eller kanskje du bruker visse områder til f.eks. lekeområde for barna. Uansett vil en av våre fleksible Honda Miimo-modeller passe til din hage. Komplekse hager

Enklere hager

En hage med mange hindringer, som f.eks trær, blomsterbed, hage­ heller, stier osv. er mer krevende. Her anbefaler vi Honda Miimo 500. Jobber når det passer deg

En enklere hage med rette grenser er lettere å navigere i selv om den inneholder enkelte hindringer. Her anbefaler vi Honda Miimo 300. Klippemønster

1. 1

2.

4 3

2

Honda Miimo jobber innenfor en begrensningskabel som legges ned i plenen. Du kan selv bestemme når Honda Miimo skal jobbe, den er også så støysvak at den kan programmeres til å klippe om natten. I tillegg kan du dele plenen inn i soner og la den klippe til forskjellige tider med inntil 5 soner/startsteder.

Et tilfeldig bevegelsesmønster (1) er det mest effektive ved klipping av store plener med mange hindringer og ujevne grenser. Et retningsstyrt bevegelsesmønster (2) er best egnet ved klipping av plener med enkle/rette grenser, færre hindringer og der det er trangt. Honda Miimo lar deg også velge en kombinasjon av begge disse klippemønstrene.

Klippeareal: Honda Miimo HRM 300: Klippe areal opptil 2200m2. Maks omkrets på hagen (kabel lengde) 300m. Honda Miimo HRM 500: Klippe areal opptil 3000m2. Maks omkrets på hagen (kabel lengde) 500m.

Begge modellene har samme funksjoner, men Honda Miimo 500 har større batterikapasitet. Du kan dermed programmere begge modellene med et avansert program for kompliserte hager med mange hindringer og opptil 5 soner/ startsteder eller du kan velge et hurtigprogram for å komme raskt i gang med din Honda Miimo.

Honda Miimo er utstyrt med tre solide kniver som er laget i fjærstål. Skulle disse knivene treffe en hindring i plenen vil de vike av for så umiddelbart å returnere til sin opprinnelige posisjon. Dette uten at knivene eventuelt knekker og blir liggende igjen i plenen. Den unike viftefunksjonen vil i tillegg til å spre gresset utover i plenen også løfte gresset slik at gresset blir kuttet så rett som mulig for et perfekt resultat. Honda Miimo har en konstant knivhastighet på 2200 omdr. pr. min. og fremdriftshastigheten er normalt på 0,55 m/s. Ved vanskelige forhold opprettholder Honda Miimo den konstante hastigheten på knivmotoren, men senker fremdriftshastigheten trinnløst for å opprettholde et perfekt klipperesultat og en vakker plen.


Honda Miimo bruker flere sensorer for å opprettholde en høy sikkerhet og nøyaktighet i hagen.

Tiltsensor: Dersom vinkelen på Honda Miimo overstiger 25 grader, endrer den retning for å opprettholde sikker drift og klipping. Overstiger vinkelen 55 grader stopper både frem­driftog klippemotorer umiddelbart.

Batterisensor: Honda Miimo jobber når du vil og så lenge du vil. Når den oppdager at batterikapasiteten er under 30%, finner den raskt veien hjem til ladestasjonen. Så fort ladingen er fullført, vender den trofast tilbake til arbeidet.

Kollisjonssensorer: Om Honda Miimo treffer en hindring i plenen, stopper den umiddelbart og endrer retning.

Løftesensorer: Dersom Honda Miimo blir løftet vil både knivene og fremdriftsmotorene stoppe umiddelbart. Det vil også komme et lydsignal og man må slå PIN-koden på nytt.

Honda Miimo har solide kniver og en vifte som løfter gresset og sprer det jevnt ut i plenen.

Lettlest LCD skjerm med en oversiktelig meny. Menyvalgene er enkle å forstå på en klar og tydelig skjerm – det er også knapper med farger.


Tekniske data

HRM300

HRM500

Lengde

mm

635

Bredde

mm

550

Høyde

mm

287

Hjulavstand

mm

300

Vekt

Kg

Vektfordeling

%

foran: 30 / bak: 70

mm

100/45

Front

Hjul diameter/bredde

Bak

11,5

12

mm

200/50

Fremdriftshastighet

m/s

0-0,55

Klippebredde

mm

220

Klippehøyde

mm

20-60

Knivmotor turtall

o/min

Type og antall kniver

2200 Knivtallerken med svingbare kniver (3 blader)

Børsteløse motorer Batteri

Fremdrift

W

25 x 2

Kniver

W

56

Type

Type

Kapasitet

Ladetid

min

Batterilader

A/VA

Produktytelse Klatreevne opptil:

Li-ion 21.6V-2.0Ah

21.6V-4.0Ah

30

60 2,3/60

HRM300

HRM500

grader

25

Batterikapasitet (Etter 500 ladinger)

%

97

Lydeffekt, garantert / målt

dB

62 / 58

LwA

Ladetid

min

30

60

m²/t

90

125

opptil 2200

opptil 3000

m

300

500

HRM300

HRM500

m

200

300

Kabelfester

Antall

200

300

Kabelsko for tilkobling til ladestasjonen

Antall

2

2

Spesialskruer for å feste ladestasjonen til plenen

Antall

7

7

Klippeareal i m² Maksimum avstand til ladestasjonen

Standard utstyr Begrensningskabel


Honda vet hvordan gress skal klippes. Honda Miimo er resultatet av kunnskap basert på over 40 års erfaring. For mer informasjon om Honda Miimo kontakt en av våre Honda fagforhandlere eller se vår hjemmeside www.berema.no. Vi tar forbehold om trykkfeil.

Unn deg en ekte ”sitteklipper” – Honda Miimo!

Forhandler:

Importør:

BEREMA A/S Berghagan 5, 1405 Langhus Postboks 454, 1401 Ski Tlf. 64 86 05 00. Fax 64 86 05 49 www.berema.no

Scann koden og se video av Miimo i aksjon.

www.allprofil.no

Honda har brukt all sin erfaring og kompetanse i utviklingen av robotklipperen Honda Miimo


Miimo