Issuu on Google+

jacob’s well


“Vision House owns and operates four transitional housing facilities in south King County. Vision House is building another complex for homeless children and mothers in Shoreline, Washington. The Vision House Jacob’s Well facility will consist of 20 housing units, a child care center, counseling offices and program space.” (Text from Vision House website.) In 2011, AIS partnered with Vision House to provide volunteer design services for Jacob’s Well. The Interior Design Networking Group divided into teams to design each of the areas. My team designed the child care center. Each team member submitted a design concept for consideration and mine was chosen. We worked as a team to present the design solution to the client, who decided to implement the design at Jacob’s Well.

concept & client profile


Child care area floor plan - not to scale.

Custom wall art was created that allows space for children to hang their own art projects.

Bubble diagrams explored various arrangements for the child care center. The final design consists of four distinct zones from which teachers can observe the children at all times.

planning


The reading nook is a cozy corner where children can relax and enjoy their favorite book.

Reading Nook Elevation - Not To Scale

Snack/Craft Area Elevation - Not To Scale

reading nook & snack/craft area


Translucent panels separate the homework area from the play area.

Play Area & Toy Storage Elevation - Not To Scale

play & homework areas

Homework Area Elevation - Not To Scale


Jacob's Well