Page 1

1

Groene Hart Ziekenhuis

GHZ Wijzer 2009

Nieuws en informatie van het Groene Hart Ziekenhuis

Mijn naam is Manfred Petjak, medisch specialist op de Intensive Care van het Groene Hart Ziekenhuis. Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat u bij ons in goede handen bent. Bovendien kijken we altijd hoe we onze zorgverlening nog beter kunnen maken. Om u, mocht dit nodig zijn, optimaal van dienst te kunnen zijn. Ons ziekenhuis is bovendien goed en snel bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Een prettige gedachte dat onze zorg altijd dichtbij is.

Manfred Petjak De beste zorg is meer dan alleen medische zorg

Inge de Vries & Jantine Roos

In het Groene Hart Ziekenhuis werkt een uitstekend team van medische specialisten en

Waar moet u zijn?

verpleegkundigen aan een optimale dienst-

Adresgegevens Groene Hart Ziekenhuis

verlening. En onze zorg gaat verder, want de

Bleulandlocatie, Bleulandweg 10,

allerbeste zorg vraagt om meer. Om een gevoel

2803 HH Gouda

van veiligheid en gastvrijheid als u bij ons bent

als patiënt of bezoeker. En om laagdrempelige

Jozeflocatie, Graaf Florisweg 77,

en toegankelijke zorgverlening, altijd en overal.

2805 AH Gouda (poliklinieken en verpleegafdelingen)

Binnen het GHZ wordt hard gewerkt om die

aspecten te realiseren. Hoe wij dat doen, leest u

Polikliniek Nieuwerkerk a/d IJsel, Doortocht

in deze GHZ Wijzer.

40, 2914 KA Nieuwerkerk a/d IJssel

Onze zorg gaat verder... Altijd gastvrij

GHZ Postadres Postbus 1098, 2800 BB Gouda Telefoon (0182) 50 50 50 Fax (0182) 50 50 51 Internet www.ghz.nl

Patiëntveiligheid voorop Laagdrempelig en toegankelijk

“Ik wil graag een complimentje geven aan

“Met ons uitbreide patiëntveiligheids-

“Met een digitaal verwijzingsysteem kan ik

de kok van het GHZ. Het eten was iedere

programma kunt u er zeker van zijn, dat u bij

patiënten gemakkelijk en snel doorverwijzen

dag weer heerlijk en goed verzorgd. Bedankt

ons in goede handen bent.”

naar de juiste specialist. Het GHZ verbetert

daarvoor!” Adri Kouwenberg, Gouda

Daniele Vermeulen, Coördinator Kwaliteit &

hiermee de toegankelijkheid en kwaliteit van

Zorgontwikkeling GHZ

haar patiëntenzorg.” Dorien Stalman, Huisarts Gouda

w w w.ghz.nl

Het Groene Hart Ziekenhuis heeft op verschillende locaties poliklinieken en verpleeg-, onderzoeks-, of behandelafdelingen. Vraag bij het maken van uw afspraak naar de desbetreffende locatie, de zone en het bestemmingsnummer.

Op

elke

loca-

tie vindt u bij de ingang een overzichtsbord met daarop de poliklinieken en onderzoeks-

en

behandelafdelingen

vermeld. U kunt ook altijd de hulp van onze gastheren of gastvrouwen vragen.


2

Groene Hart Ziekenhuis

Gastvrijheid Bevallen in het GHZ, dat bevalt wel!

Elma Lic h Lekker gastvrij eten en drinken Een slap stronkje broccoli met droog gekookte aardappeltjes en een taai stukje vlees. Iedereen kent de spookbeelden over de ziekenhuishap. Maar niets is minder waar. Want juist de ziekenhuiskeuken is de afgelopen jaren volop in ontwikkeling geweest en is, meer dan waar ook, bezig met gastvrijheid. Wij spraken met Stan Mertens, die de GHZ keuken al ruim 10 jaar met veel enthousiasme bestiert. Afkomstig uit de horeca en cateringwereld, stapte hij in 1999 de ziekenhuiskeuken in, vol ambitie om deze naar een hoger niveau te tillen.

S

tan licht toe: “Ik zag hoeveel er anders kon binnen de ziekenhuiskeuken en wat we daarin nog konden leren van de gewone horecakeukens. Het leek mij een uitdaging daarmee aan de slag te gaan. De ziekenhuiskeuken is een dynamische wereld, de patiënt is de afgelopen jaren immers zo veranderd. Ze zijn veeleisender, mondiger en herkennen kwaliteit (of het gebrek daaraan) veel beter. Als men een operatie heeft ondergaan, is het soms lastig in te schatten of de arts zijn werk goed heeft gedaan. Daar heb je als leek immers niet altijd de kennis voor. Niet-medische aspecten daarentegen, zoals het eten en het drinken, kunnen patiënten en hun omgeving wel beoordelen. Dus ook daarin willen we onderscheidend zijn. In onze keuken wordt dan ook zeven dagen per week vers gekookt, dat gebeurt lang niet in ieder ziekenhuis. En dat verschil proef je!”

“In onze keuken wordt zeven dagen per week vers gekookt, dat gebeurt niet in ieder ziekenhuis. En dat verschil proef je!” “Maar we blijven natuurlijk altijd kijken hoe dingen nog beter kunnen. Er zijn de afgelopen jaren al heel wat veranderingen gerealiseerd”, vervolgt Stan. “Zo is het assortiment meer van deze tijd, want eetgewoonten veranderen nu eenmaal. En ook aan de presentatie van de maaltijden wordt meer aandacht besteed. Maar we doen natuurlijk veel meer. Zo wordt met speciale diëten en patiëntengroepen volop rekening gehouden: We hebben energie- en eiwitverrijkende gerechten voor mensen met ondervoeding. En voor patiënten met slikproblemen hebben we eveneens speciale, makkelijk te nuttigen, gerechten ontwikkeld. Daarnaast bieden we een uitgebreide keuze aan halalgerechten en wordt op de verschillende feestdagen gezorgd voor iets bijzonders. En hierbij moet je niet alleen denken aan de Kerst, want ook het Suikerfeest en vele andere feestdagen krijgen binnen het GHZ aandacht. En van de zaterdag maken we ieder week weer iets bijzonders. Dan krijgen onze gasten altijd een extra uitgebreide lunch geserveerd.” “Er zijn echter nog genoeg ambities”, zo gaat Stan enthousiast verder. “In het kader van onze visie ‘Bewust Beter’, willen we de patiënt nog meer flexibiliteit bieden in de toekomst. Zo willen we de keuze van gerechten en de tijden waarop men kan eten nog verder uitgebreiden. Ook willen we de patiënt in de toekomst meer locaties bieden waar zij de maaltijd kunnen nuttigen, want als je je beter gaat voelen, is eten in bed niet ideaal.” “Het belangrijkste doel blijft altijd onze patiënten als gasten te behandelen. Het eetmoment biedt hen immers een positief moment, in een veelal moeilijke tijd. Het is geweldig daar je steentje aan bij te dragen!”

Hilma van Wijk is manager van de afdelingen Kindergeneeskunde, Gynaecologie en Verloskunde. Samen met haar enthousiaste team streeft zij ernaar dat bevallen een zo prettig mogelijke ervaring wordt. “We hebben binnenkort onze derde Smiley” steekt Hilma van wal. “Een Smiley is een onafhankelijk keurmerk voor kindgericht verplegen en we voldoen aan alle voorwaarden: Zo kan de vader op de kamer bij moeder en kind slapen, het zogenaamde Rooming-inn. Ook hebben we het benodigde borstvoedingsvriendelijk-certificaat ontvangen en beschikken we over een gespecialiseerd verpleegkundige die moeder en kind nog beter bij de borstvoeding kan begeleiden.” “Wij maken ons ook hard voor goede nazorg, bijvoorbeeld voor vroeggeborenen. Onze speciale ‘go-poli’ is een uniek samenwerkingsverband tussen onze kinderartsen en de consultatiebureaus uit de regio. In een gezamenlijk overleg wordt de ontwikkeling van het kind bijgehouden. Een groot gemak voor de ouders, die niet steeds van de ene naar de andere zorgverlener hoeven te hollen.”

“Goede nazorg is heel erg belangrijk. Onze kinderartsen werken daarom samen met consultatiebureaus uit de regio” Hilma en haar team timmeren dus hard aan de weg. “We zoeken steeds nieuwe manieren om het voor ouders en kind zo aangenaam mogelijk te maken. Mocht het bijvoorbeeld noodzakelijk zijn dat het kindje in couveuse moet blijven, dan kunnen de ouders vanuit huis of het ziekenhuisbed hun kindje met ‘baby beeld’ toch altijd zien. Je kunt je voorstellen dat ouders dat heel erg leuk en fijn vinden. En wat overigens ook erg gewaardeerd wordt is onze Kraamsuite. Deze suite geeft ouders echt een huiskamergevoel en heeft daardoor een positief effect op de ontspanning en vermindering van pijn.”

“Met ‘baby beeld’ kunnen ouders hun kindje in de couveuse, altijd en overal via het internet bekijken” Dat bevallen in het GHZ prettig is, bevestigen Fred en Alise Boevé uit Moordrecht. Zij bevielen van hun tweeling Bas en Dirkjan in de kraamsuite: “Erg prettig, het voelt net alsof je thuis bent. Ons contact met de gynaecoloog en de verpleging verliep bovendien heel fijn. Men was altijd bereid vragen te beantwoorden, duidelijk en snel. Het was voor ons een behoorlijk onzekere periode. Onze knulletjes werden te vroeg geboren en waren dus erg kwetsbaar. Bovendien liep Dirkjan vlak na de bevalling ook nog een infectie op. Hij is maar liefst 7 weken opgenomen geweest. Nou, dat gaat je als ouders niet in de koude kleren zitten! De verpleegsters waren zo meelevend en gaven ons alle tijd en aandacht. Ze hielden zelfs een dagboekje bij van de ontwikkeling van de kleintjes. Ongelofelijk toch?”

Vraag het Vera Stel u bent bij een arts geweest maar eenmaal thuis heeft u toch nog vragen? Via onze website kunt u uw vraag eenvoudig stellen aan Vera, onze verpleegkundige. Binnen twee werkdagen ontvangt u antwoord. Kijk op www.ghz.nl/vraaghetvera.


3

Groene Hart Ziekenhuis

Patiëntveiligheid

Patiëntveiligheid hoog op de agenda

P

atiëntveiligheid is een belangrijk en omvangrijk thema binnen het GHZ. Een speciaal patiëntveiligheidsprogramma zorgt ervoor dat u bij ons in goede handen bent. Daniele Vermeulen, Coördinator Kwaliteit en Zorgontwikkeling: “We kijken altijd hoe het nog beter en veiliger kan. We brengen risicovolle processen in kaart en proberen dit zo veel mogelijk beheersbaar te maken. Ook bouwen we aan een open en pro-actieve bedrijfscultuur waar collega’s kritisch naar het eigen werk kijken en van elkaar leren. Daarnaast is patiëntenparticipatie erg belangrijk. We hebben een Cliëntenraad en doen we regelmatig een klanttevredenheidsonderzoek. De patiënt heeft ook altijd waardevolle ideeën over wat beter en anders kan”.

Uw vragen over het Elektronisch Patiënten Dossier binnen het GHZ

“Soms zijn oplossingen eigenlijk betrekkelijk eenvoudig. Tegenwoordig krijgen patiënten een polsbandje met code, nadat bijvoorbeeld bloed is afgenomen. Dezelfde code wordt op het bloedmonster bevestigd, dat naar het lab gaat. Deze identificatie van monstermateriaal vergroot de medicatieveiligheid.”

“Ook starten we aankomend jaar met een aantal maatregelen speciaal voor de oudere patiënt, zoals valpreventie en het voorkomen van ondervoeding. Ondervoeding is soms lastig te herkennen, dus wij bieden collega’s hiervoor handvaten. Ook adviseren wij de patiënt over hoe zij ondervoeding kunnen voorkomen.”

Pijnbestrijding is ook een belangrijk speerpunt aankomende tijd. Soms is het voor patiënten moeilijk om aan te geven hoeveel pijn ze hebben. De juiste medicatie bepalen is dan lastig. Met een pijnscore kan de patiënt het pijnniveau aanwijzen. De methode is inmiddels succesvol getest op één afdeling en binnenkort wordt het binnen ons hele ziekenhuis toegepast.”

Regelmatig stellen patiënten ons vragen over het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Daaruit blijkt dat de term EPD verwarring op kan roepen en dat er soms misverstanden over bestaan. Wij gingen langs bij Rob van der Vijgh, projectleider van het Elektronisch Patiënten Dossier in het GHZ, en legde uw meest gestelde vragen aan hem voor.

1

Het EPD, wat is dat nu precies?

2

Waarom is een EPD nodig binnen het GHZ, het gaat nu toch prima zonder?

3

Maar is dat EPD wel veilig, hoe blijft mijn privacy gewaarborgd?

“Je hebt verschillende soorten EPD’s. Allereerst is er het landelijke EDP, waar minister Klink druk mee bezig is. Deze is in de test- en ontwikkelfase en wordt nog niet gebruikt. Daarnaast hebben sommige regio’s een regionaal EPD, waarop verschillende zorgpartners in een regio aangesloten zijn. Tot slot is er het EPD binnen het ziekenhuis. Ook binnen het GHZ zijn we momenteel druk bezig met de ontwikkeling van het ziekenhuis EPD. Dit EPD is eigenlijk niks anders dan een digitale versie van het medische dossier van onze patiënten. Overigens wordt dit ziekenhuis EPD nu nog maar op een paar afdelingen gebruikt. In de toekomst wordt het in het hele ziekenhuis geïmplementeerd.”

“Een EPD biedt veel voordelen. Ten eerste kost het nu veel ruimte om alle papieren dossiers te bewaren en deze ruimte hebben we hard nodig voor onze patiëntenzorg. Je kunt je bovendien voorstellen dat het nu behoorlijk wat tijd kost om het juiste dossier te vinden. Het EPD is altijd 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar met één druk op de knop. Een arts kan het dus altijd en overal raadplegen. Daardoor kan de arts sneller en betere zorg verlenen. Hij kan immers direct alle essentiële informatie van een patiënt inzien, bijvoorbeeld over het medicijngebruik en over de medische geschiedenis. Hier ligt ook meteen het grote voordeel voor de patiënt. Snellere en kwalitatief betere zorg!” “De informatiebeveiliging van het EPD krijgt de hoogste prioriteit en voldoet aan verschillende eisen. Binnen het GHZ zien verschillende projectgroepen hierop toe. Daarnaast worden wij ook gecontroleerd door diverse externe partijen, waaronder de Inspectie van Volksgezondheid en het College Bescherming Persoonsgegevens. Er wordt dus van vele kanten op de veiligheid toegezien.”

4

En kan iedereen mijn dossier zo maar inzien of opvragen?

5

Ik wil niet worden opgenomen in het EPD van het GHZ, wat kan ik doen?

6

Ik zou graag nog meer willen weten over het EPD in het GHZ, waar kan ik terecht?

“Zorgverleners mogen uw medische gegevens in het EPD alleen inzien als er een behandelrelatie is én als dat nodig is voor uw behandeling. Bovendien heeft de ene hulpverlener toegang tot meer gegevens dan de andere hulpverlener. Zo kunnen specialisten meer gegevens inzien dan bijvoorbeeld de secretaresse. Wij controleren regelmatig of raadpleging van patiëntengegevens wel echt noodzakelijk is. Als dit niet zo is, dan kan de betreffende medewerker maatregelen opgelegd krijgen. Onder bijzondere omstandigheden zou dit zelfs tot ontslag kunnen leiden.”

“U kunt aangeven geen toestemming te geven voor het EPD in het GHZ via uw behandelend arts. Als u niet reageert, gaan we ervan uit dat u toestemming geeft.”

“Op www.ghz.nl vindt u meer informatie over het EPD in het GHZ.”


4

Groene Hart Ziekenhuis

Laagdrempeling en toegankelijk De weg vinden in het GHZ? Onze gastvrouwen helpen u graag

M iranda van Zoest Wij bouwen aan een nog toegankelijker ziekenhuis Het GHZ bouwt en vernieuwt, vanzelfsprekend met beleid. Op diverse plaatsen wordt al zichtbaar dat wij onze patiënten straks kunnen verwelkomen in een modern en gastvrij ziekenhuis. Het nieuwe GHZ heeft dan alles in huis, ook de specialismen die nu nog op de Jozeflocatie zijn ondergebracht.

Vindt u het lastig om binnen ons ziekenhuis de weg te vinden?

Het GHZ blijft tijdens de (ver)bouw volledig operationeel. Ook op dit gebied staat de patiënt centraal: we zorgen - bijvoorbeeld met hulp van pendelbusjes - voor korte looplijnen, prettige poliruimtes en goede parkeervoorzieningen.

U kunt ons van tevoren al laten weten als u vanaf binnenkomst begeleid wilt worden. Dat kan telefonisch via (0182) 50 51 53 of via onze website: www.ghz.nl/begeleiding. Een gastvrouw wacht u dan op, indien nodig met een rolstoel, bij de ingang.

Dit jaar start de bouw van een nieuw bouwdeel op de Bleulandlocatie waarin de verpleegafdelingen en poliklinieken van onder andere de huidige Jozeflocatie gehuisvest worden. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Als u in de parkeergarage aankomt, zorgen we ervoor dat onze GHZ-pendel klaar staat om u naar de ingang te brengen. Zeker als u slecht ter been bent, is het prettig om van deze service gebruik te maken. Ook de GHZ-pendel kan via internet besteld worden.

“Ook tijdens de bouw blijft de patiënt centraal staan” Om de bouw van het nieuwe bouwdeel mogelijk te maken, zijn een aantal aanpassingen op het ziekenhuisterrein op de Bleulandlocatie noodzakelijk. Zo wordt de huidige hoofdingang in de loop van 2009 gesloten. Bezoekt u onze polikliniek? Dan kunt u gebruik maken van de polikliniekingang recht tegenover de parkeergarage. Bezoekers voor de Spoedeisende hulp, HAP en DAM en verpleegafdelingen kunnen gebruikmaken van onze ingang Spoedzorg aan de voorzijde aan de Bleulandweg. Deze ingang wordt ruimer gemaakt. U kunt dichtbij deze ingang parkeren in onze nieuw aan te leggen parkeervoorziening op de hoek van de Bleuland- en Büchnerweg. Door middel van duidelijke bewegwijzering, goede terreinverlichting en onze gastheren en –vrouwen proberen wij u zo goed mogelijk de weg op ons terrein en in ons ziekenhuis te wijzen. Want onze zorg gaat verder, ook tijdens de bouw!

Vraag gerust onze gastvrouwen of -heren om hulp. Als u wilt kunnen zij u ook begeleiden naar de polikliniek of afdeling waar u moet zijn.

een blindedarmontsteking. “Ik werd plots opgenomen met opname kon verwachten . Geen idee wat ik van de ziekenhuis gevoel . Ze steunden me De verpleging gaf me een vertrouwd dan ook enorme waardeenorm en niks leek te gek. Ik heb eling Chirurgie .” ring voor de verpleging van de afd Karin de Klerk, Gouda

Vrienden worden?

De overheid en zorgverzekeraars dragen in belangrijke mate bij aan de financiering van onze behandelingen. Maar helaas past niet ieder project binnen het reguliere budget van het ziekenhuis. De inrichting van een leuke kinderkamer of de realisatie van een stilteruimte zijn voorbeelden van initiatieven die het GHZ zonder extra financiële steun niet kan realiseren. De Stichting Vrienden van het GHZ draagt zorg voor die initiatieven en nodigt u, als bedrijf of particulier, uit om ‘Vriend’ te worden. Als ‘Vriend’ kunt u eenmalig of periodiek een bedrag doneren en met dit geld worden verschillende initiatieven binnen het ziekenhuis gerealiseerd. Meer informatie? Neem gerust contact op met Monique Bijl via 0182-505394 of vriendenvanhetghz@ghz.nl.

Patiëntvoorlichter voor anderstaligen

Voor patiënten die de Nederlandse taal niet machtig zijn, is het mogelijk van een tolkentelefoon gebruik te maken. Daarnaast is een patiëntenvoorlichter in ons ziekenhuis aanwezig, die tijdens uw consult de vertaling kan verzorgen in het Marokkaans, Berbers en Arabisch. Vraag bij het maken van uw afspraak naar deze (kosteloze) service.


5

Groene Hart Ziekenhuis

Het woord is aan u Willeke van Buren

Mijn dokter en ik

De diagnose van een chronische ziekte, kan van de ene op de andere dag iemands wereld op zijn kop zetten. Er volgen immers diverse onderzoeken met jarenlange ziekenhuisbezoeken in het vooruitzicht. Daarnaast vraagt een chronische ziekte een compleet ander leefritme. Het overkwam Linda van den Brand-Pelt in 1990, toen bij haar de diagnose suikerziekte, oftewel diabetes mellitus, gesteld werd. En dan is het prettig als je een fijne band hebt met je behandelend arts.

“I

k voelde me al een tijdje extreem vermoeid en daarom ging ik eens langs bij mijn huisarts. Na een bloedonderzoek werd diabetes type 1 vastgesteld. Iemand met type 1 maakt zelf helemaal geen insuline meer aan. Zonder insuline kan het lichaam de bloedsuikerspiegel niet op peil houden en kan die gevaarlijk hoog oplopen. Het ontstaat meestal in korte tijd en over het algemeen bij mensen onder de dertig jaar. Daarom heette diabetes type 1 vroeger ook wel ‘jeugddiabetes’. Nu is bekend dat je het op alle leeftijden kunt krijgen.” Na haar verhuizing naar Gouda, werd Linda door haar toenmalige arts in Den Haag door verwezen naar Dr. Roel P.L.M. Hoogma, internist-endocrinoloog in het Groene Hart Ziekenhuis. “Ons beleid is dat we dan het behandelingstraject van de patiënten helemaal opnieuw starten. Wij bekeken op welk gebied we Linda nog verder konden informeren en begeleiden haar met een team van diabetesverpleegkundigen en diëtisten naar een levensstijl die bij haar past”, licht dr. Hoogma toe“Het fijne hiervan was dat ik flexibeler met mijn diabetes om kon gaan. Ik mocht bijvoorbeeld in plaats van twee maal per dag, vier maal insuline spuiten en vrij snel daarna ben ik overgestapt op een insulinepomp die gedurende de hele dag kleine hoeveelheden insuline afgeeft. Dat past veel beter bij mijn drukke gezinsleven met vier kinderen en een baan. Ik ben nu zo goed ingesteld dat ik vorig jaar zelfs begonnen ben met sportduiken. De pomp werkt heel prettig, maar is tevens een valkuil om te gemakkelijk met mijn diabetes om te gaan.” Dr. Hoogma legt uit: “Het lastigste aan suikerziekte is dat men 24 uur per dag, zeven dagen in de week met deze aandoening rekening moet houden. Niets kan spontaan gebeuren, steeds moet van tevoren doordacht worden of datgene wat men wil doen op dat moment wel haalbaar is, met het oog op de bloedsuikerspiegel.”

Bijzondere band

In de 25 jaar dat dr. Hoogma nu in het vak zit, blijft het voor hem een bijzondere bijkomstigheid van deze ziekte dat de arts en patiënt gedurende de jarenlange behandeling soms een speciale band opbouwen. “In loop der jaren leer je, met respect, elkaars sterke en zwakke punten kennen. Aangezien je samen zoekt naar de meest geschikte manier van leven met diabetes, bespreekt de patiënt de dagelijkse gang van zaken met mij en gaat ons gesprek soms over op andere onderwerpen dan suikerziekte. Zo maak ik ook bijvoorbeeld zwangerschappen en minder mooie momenten in het leven met de patiënt mee.’’

ttige begeleiding bij het “Ik ben zeer tevreden over de pre Als leek kan ik mij geen ondergaan van mijn staaroperatie. en . Een goede begeleiding mening vormen over medische zak is dan heel belangrijk.” en fijne sfeer tijdens een ingreep Joop Zaat, Nootdorp

R

on van der Roest (60) uit Rotterdam heeft slaapapneu. “Wanneer het is begonnen? Ik zou het niet weten, het sluipt er met de jaren in. Zes of zeven jaar geleden begonnen de klachten. Dat wil zeggen, ík had geen klachten, maar mijn vrouw wel. Terwijl ik als een roos sliep, hield ik haar uit de slaap door mijn luide gesnurk. Ook ‘ademde ik vreemd’, zei ze, alsof ik door een rietje ademhaalde en af en toe zelfs stopte met ademen.” “Een paar jaar later kreeg ik zelf ook klachten. Ik was vooral erg moe, maar ook vergeetachtig en ik had moeite me te concentreren. Het is de leeftijd, denk je dan in eerste instantie. Maar de klachten verergerden. Ik raakte steeds vermoeider, terwijl ik wel 10 uur per nacht sliep.’’ Begin 2008 hakte meneer van der Roest de knoop door en zocht hulp. ‘‘Het meest verschrikkelijke was dat ik inmiddels zo hard snurkte dat mijn vrouw bijna elke nacht noodgedwongen in een andere kamer moest gaan slapen. Dat kon zo niet langer.” Hij ging naar de huisarts en werd doorverwezen naar een slaappoli. Hij koos voor het Groene Hart Ziekenhuis en kwam terecht bij longarts Van Egmond, gespecialiseerd in slaapstoornissen. OSAS ofwel slaapapneu is een aandoening waarbij de patiënt in zijn slaap minstens tien keer per uur stopt met ademhalen. Het lichaam krijgt dan te weinig lucht binnen en reageert met een ‘word wakker reflex’ zonder echt wakker te worden. Dit kan gepaard gaan met een luide snurk.

laten trekken van mijn “Ik was zo zenuwachtig voor het en moest huilen . Maar verstandskiezen . Ik stond te trillendoor de kaakchirurg en ik werd zo op mijn gemak gesteld voor dit team!” zusters. Een heel groot compliment Daniëlle Rijntjes, Zoetermeer Door al deze apneus en alarmsignalen uit de hersenen is de kwaliteit van de slaap slecht en is de patiënt overdag erg moe. Van der Roest: “Ik bleek maar liefst 20 keer per uur een ademstilstand te hebben, tot wel 200 keer per nacht. Maar het goede nieuws was dat behandeling goed mogelijk bleek. De dokter beloofde ons dat mijn vrouw binnenkort gewoon weer rustig naast mij zou kunnen slapen. Daar geloofden we echt niks van.” Hij kreeg een CPAP, een neusmasker dat met een slang verbonden is aan een apparaat dat op het nachtkastje staat. Een CPAP pompt voortdurend lucht in de neus en keel. Hierdoor ontstaat een overdruk, zodat de wanden van de keelholte niet samen kunnen vallen. Er treden dan veel minder ademstilstanden op en ook het snurken is meestal verdwenen. Slaapt dat niet lastig? “Dat valt reuze mee. Ik merk er eigenlijk weinig van. De nadelen wegen in ieder geval zeker op tegen de voordelen!” En over die voordelen is meneer Van der Roest zeer te spreken. “Op 5 mei 2008 kreeg ik mijn CPAP. De volgende ochtend werd ik wakker mét mijn vrouw naast me. Ik had niet gesnurkt en voelde me ook minder moe. Vanaf dat moment ging het alleen maar beter. Mijn leven nu en vóór de behandeling is een verschil van dag en nacht. Ik ben vrolijk, actiever en heb weer zin in de dingen. Ik ben dankbaar dat er zo snel een juiste diagnose is gesteld en dat ik direct behandeld kon worden. Tussen de eerste afspraak bij dr. Van Egmond en het ontvangen van de CPAP zat nog geen maand. Ik was verbaasd over het tempo in het GHZ!”

Onze zorg gaat verder...


6

Groene Hart Ziekenhuis

Kaas verpakken, onze zorg

GGZ Midden-Holland en GGZ Zoetermeer bieden geestelijke gezondheidszorg aan volwassenen en ouderen dichtbij huis. Wij zijn er voor al uw vragen over geestelijke gezondheidszorg in de gehele regio van het Groene Hart Ziekenhuis en het Lange Land Ziekenhuis.

GGZ Zoetermeer Brechtzijde 20 2725 NS Zoetermeer T 079 330 1399

GGZ Midden-Holland Ronsseweg 225 2803 ZB Gouda T 0182 56 3600

www.ggzzoetermeer.nl

www.ggzmiddenholland.nl

Vergeer Kaas is een internationaal opererend familie bedrijf, gespecialiseerd in het rijpen, versnijden en verpakken van kaas. Bij onze vestigingen in Reeuwijk, Bodegraven en Woerden werken in totaal ruim 550 mensen in een prettige sfeer aan kwalitatief hoogwaardige producten. Vergeer Kaas is een ambitieuze en innovatieve organisatie waar daadkrachtige mensen zich snel thuis voelen. Kijk voor meer informatie over ons bedrijf en onze vacatures op www.vergeerkaas.nl.

Ons bedrijf is volop in beweging. Er zijn vacatures op het gebied van:

>> Techniek >> Logistiek >> Kwaliteit >> Productie

Vergeer Kaas, Reewal 18, 2811 PT Reeuwijk GGZ Zoetermeer en GGZ Midden-Holland zijn onderdeel van RIvierduinen, organisatie voor geestelijke gezondheidszorg.

cursussen en opleidingen voor volwassenen Verbeter uw positie op de arbeidsmarkt! • Boekhoudkundige opleidingen (associatie) • Kantooropleidingen (lsso) • Medisch Registratie Assistent (lsso) • Autocad 2007

kijk op www.idcollege.nl

Voor jongeren en volwassenen* • Oriëntatie op opleiding en arbeidsmarkt • Taal- en rekencursussen • Omgaan met geld Speciaal voor senioren!* • Digitale vaardigheden • Kennis van de Wereld

nog h c i z t U ku n h r i j ve n ! insc

* Deze cursussen worden gesubsidieerd door de gemeente

Voortgezet Algemeen Volwassenenonderwijs (VAVO) • vmbo-tl • havo • vwo Kijk voor een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen voor volwassenen op www.idcollege.nl Meer informatie? Bel 0800 222 0800 e-mail: info@idcollege.nl

kies voor ontwikkeling

www.vergeerkaas.nl


7

Groene Hart Ziekenhuis

Vierstroomzorgring voor zorg en ondersteuning thuis!

Samen maken we de toekomst

Bij Vierstroomzorgring bent u aan het juiste adres voor: • Jeugdgezondheidszorg, consultatiebureau voor 0 tot 4 jarigen. • Hulp bij het huishouden. • (Specialistische) Verpleging en verzorging. • Thuisbegeleiding. • Ondersteuning voor Mantelzorgers. • Welzijnsdiensten zoals personenalarmering en maaltijdenservice. • Informatie, advies en ondersteuning van de ledenconsulent of ouderenadviseur op het gebied van wonen, welzijn en zorg. • Service en voordeel voor onze leden met diensten en cursussen op het gebied van gezondheid, comfort en ontspanning. • Het kopen, lenen of huren van kwaliteitsartikelen en zorghulpmiddelen en voor een professioneel advies in onze medicorners. Wij werken samen met ziekenhuizen, huisartsen, gezondheidscentra en woningcorporaties. Wanneer zelfstandig wonen niet meer mogelijk is, zetten wij onze zorg voort in onze kleinschalige verpleeg- en verzorgingshuizen in het gehele werkgebied. Wij helpen u graag bij de indicatiestelling. Op onze website www.vierstroomzorgring.nl leest u alles over onze diensten.

Unica heeft een schat aan ervaring in de zorgsector en de gezondheidszorg. Van Groningen tot Maastricht werkt Unica mee aan nieuwbouw en renovatie van ziekenhuizen, verzorgingshuizen en verpleeginstellingen. Unica Bodegraven is partner van het Groene Hart Ziekenhuis en van het Lange Land Ziekenhuis en kent alle ins en outs van de installaties en van het werken in een ziekenhuis. Onze kracht? Wij ‘ontzorgen’ onze opdrachtgevers met innovatieve en duurzame oplossingen, optimale communicatietoepassingen en een comfortabel en vooral ook veilig werk- en woonklimaat. Zo maken we samen de toekomst. Vierstroomzorgring levert zorg die past bij uw omstandigheden.

Ook geïnteresseerd in een veelzijdige baan in een interessante werkomgeving? Kijk dan op www.installatietoppers.nl

Bel de Zorglijn voor meer informatie of voor het aanvragen van brochures: 0900 9300 (lokaal tarief).

www.unica.nl

www.vierstroomzorgring.nl

Unica Bodegraven p Beneluxweg 2 p Postbus 83 p 2410 AB Bodegraven p T (0172) 64 41 44

73010795-adv-groen hart ziekenhuis-130x179 FC-WT.indd 1

Werken bij Kruiswijk werkt! Wij zoeken nog mensen met ervaring! Kijk op: www.kruiswijk.eu of bel: 0182 - 50 11 33.

25-08-2009 10:59:26


Groene Hart Ziekenhuis

e i n

w u

8

!

De koffietrots van Gouda. Kaars Koffie maakt uw koffiemomenten onvergetelijk. Want koffie is pure smaaksensatie. Dat weten als geen ander de koffiemeesters uit Gouda, bakermat van Kaars Koffie. Kaars Koffie is het bewijs dat traditie en goede smaak garant staan voor authentieke kwaliteit. Daarom selecteren onze koffiemeesters sinds jaren alleen de beste bonen ter wereld. Met passie controleren ze het meng- en brandingsproces, met slechts één doel: koffie maken waar u naar terugverlangt.

Onder ander Verkrijgbaar bij:

Museum 'De Waag', Markt 35, 2801 JK Gouda Museum Gouda, Achter de Kerk 14, 2801 JX Gouda VVV Gouda, Markt 27, 2801 JJ Gouda C-1000 Oskam, Heuvellaan 1, 2803 DT Gouda Lekker Gouds, Hoogstraat 1, 2801 JK Gouda

Het assortiment van Kaars koffie bestaat uit een selectie van top kwaliteit espressobonen en snelfiltermaling, verkrijgbaar in zakken van 750gram. Ook is er een cadeauverpakking in de vorm van een luxe blik. Kaars Koffie is nu te koop op meer dan 8 verkooppunten in en rond Gouda. In de komende weken zullen wij op verschillende verkooppunten aanwezig zijn om u te laten proeven en genieten van onze espresso’s en cappuccino’s.

Coop Supermarkt - De Bruin & Zn,Van Staverenstraat 12/20, 2811 TL Reeuwijk Boederijwinkel "de Veerstalhoeve", Gouderakse Tiendeweg 99, 2831 KA Gouderak Plus Markt Koornneef, Thorbeckelaan 1, 2805 CA Gouda Super de Boer, Van Houwelingen, De Smidse 16, 2841 XW Moordrecht The Candy Bear, Hadewycheplaats 86, 3207 KG Spijkenisse

Ook verkrijgbaar via www.shop.kaarskoffie.nl

GHZ Bijlage 2009  

Groene Hart Service september 2009

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you