Page 1

jaargang 2 - nummer 27- 3 juli 2009

www.dekrantvanwaddinxveen.nl

DE

Krant VAN Waddinxveen V E R S C H I J N T G R AT I S W E K E L I J K S O P V R I J D A G H U I S A A N H U I S I N W A D D I N X V E E N E N O M S T R E K E N E N O P I N T E R N E T

02

05

Verbetering vervoer mensen met handicap

Extra service:

advertenties worden gratis doorgelinkt naar de eigen website!

Echtscheidingsgroep voor schoolkinderen

11

Goudse bedrijven redden Beach Tour

Nieuwe maatregelen voor vrachtverkeer

Kwaliteitsslagerij Van Dorp

www.bommelsteijn.nl

OP VLIEG

REIS? laat u naar de luchthaven brengen

VOOR MAAR € 39,-

Hutten bouwen in Noord De Brede School Noord gaat in samenwerking met BSO sportief van Humanitas, op maandag 13, dinsdag 14 en donderdag 16 juli hutten bouwen op het terrein van korfbalvereniging Korbis.

538 Demo Duel

Flexibele dagopvang en BSO van 06.45 tot 19.00 uur

Tesselschadestraat 1, Gouda tel.: (0182) 52 21 40

TOOS FoKus II ‘ Live at Parkpop’

Deze activiteit wordt georganiseerd voor kinderen van de groepen vijf tot en met zeven. De kosten voor deze drie dagen bedragen vijf euro, inclusief eten, drinken en fruit. De kinderen kunnen ook een of twee dagen komen, dan betalen ze twee euro per dag. Het hutten bouwen begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Aanmelden kan tele­fonisch bij Stichting Vonk, (0182) 631 932. E-mailen kan ook via bredeschoolnoord@stichtingvonk.nl Aanmelden kan tot en met donderdag 9 juli 12.00 uur.

zie pagina 6

Kiezen voor Bommelsteijn, is kiezen voor groot en klein

17

Het inrijverbod voor vrachtauto’s op de Kanaalstraat blijft gehandhaafd, maar dat verbod zal wel eerder worden aangegeven.

Vrachtwagens kunnen straks nog via één richting de Oranjelaan inrijden, namelijk vanaf de Kerkweg- Oost naar de Noordkade. Hierdoor is een betere verkeersdoorstroming mogelijk op de Kerkweg-Oost. De nieuwe verkeersmaatregel is een van de maatregelen uit het vrachtwagencirculatieplan dat het college onlangs heeft vastgesteld. De maatregelen zijn bedoeld om negatieve effecten van het vrachtverkeer zoveel mogelijk terug te dringen. Op korte termijn worden nog meer maatregelen genomen. Zo blijft het inrijverbod voor vrachtauto’s op de Kanaalstraat gehandhaafd, maar wordt dat verbod eerder aangegeven. Ook voor andere straten gaat een vrachtwagenverbod gelden.

De kruising Kanaalstraat/Kerkweg-Oost wordt bij de toekomstige herinrichting van de Kerkweg-Oost zodanig ontworpen dat het afbuigen van het vrachtverkeer van de Juliana van Stolberglaan naar de KerkwegOost en vice versa de automatische rijdrichting wordt. Voor de bevoorrading van de winkels in de Kanaalstraat komen venstertijden. Het lossen van de vrachtauto’s kan dan alleen nog maar in bepaalde blokuren en bijvoorbeeld niet meer tijdens de spitstijden. De Stationsstraat blijft afgesloten voor doorgaand vrachtverkeer. De winkels in het Passagegebied kunnen via de Stationsstraat worden bevoorraad. Het verkeerscirculatieplan is ook te lezen op www.waddinxveen.nl

De zestienjarige Mark van Rijswijk uit Waddinxveen (artiestennaam Neurologik) zingt vandaag, vrijdag 3 juli, in de finale van het 538 Demo Duel. Hij behoort tot de elf finalisten van deze talentenjacht. Hij wist zich als weekwinnaar te plaatsen voor de wedstrijd die sinds april aan de gang is op Radio 538. Vandaag beslist een vakjury wie een platencontract in de wacht sleept. Rond 23.00 uur zal de winnaar bekend zijn. Radio 538 is in deze regio in de ether op 102.7 te ontvangen. Kijk voor meer informatie: www.radio538.nl.

Vlinders kijken bij Dierendal

EURO BOB brengt u veilig en vertrouwd in uw eigen auto naar de luchthaven!

Wie meer wil weten over vlinders, kan terecht bij Dierendal.

raakt de kern van mensen

Gewoon MBO   te saai, te groot, te schools? INFO? WWW.ESSENZ.NU

Bij kinderboerderij Dierendal staan van­ 1 juli tot en met 15 september panelen opgesteld met informatie over vlinders. Er is onder meer te zien hoe men een tuin vlindervriendelijk kan inrichten door gebruik te maken van struiken en planten die voor vlinders belangrijk zijn. Ter gelegenheid van deze activiteit zijn er speciale inloopmiddagen op woensdag 8 juli en woensdag 26 augustus. Deze middagen beginnen om 13.00 uur. Daarnaast is er op vrijdag 14 augustus vanaf 21.00 uur gelegenheid om naar nachtvlinders te kijken.

De grootste tegeloutlet van Nederland met de beste deals! Hoefweg 95 Bleiswijk 010-521 50 55 www.jangroentegels.nl


DE

Krant VAN Waddinxveen

D66 werkt aan verkiezings­ programma

Colofon Uitgever:

Gouda Media Groep B.V.,

Crabethstraat 38 D, 2801 AN Gouda

T (0182) 322 456

F (0182) 322 466 Marja den Otter

Bonnie van Doorn

2

Maart 2010 lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen voor de Gemeenteraads­ verkiezingen zijn bij D66 al begonnen.

(Eind)redactie:

Nummer 27 3 juli 2009

GEMEENTE/ACTUEEL

Verbetering vervoer mensen met handicap

Opmaak en fotografie: Gouda Media Groep B.V. Druk:

Wegener NieuwsDruk West

Verspreiding:

Interlanden Den Haag

Redactie-adres:

Crabethstraat 38 D, 2801 AN Gouda

T (0182) 322 456

E redactie@dekrantvanwaddinxveen.nl

Advertentieverkoop:

Gouda Media Groep B.V.

T (0182) 322 456

E info@goudamediagroep.nl

Alhoewel deze krant met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kan geen van betrokken partijen aansprakelijk worden gesteld voor eventueel voorkomende fouten. Algemene servicevragen: Maandag tot en met vrijdag van 10.0016.00 uur; telefoon (0182) 322 456 of mail: info@goudamediagroep.nl Redactie/tips: Tips

voor

de

redactie,

een

redactionele

tekst of een persbericht kunt u mailen naar ­redactie@dekrantvanwaddinxveen.nl De redactie houdt zich het recht voor om ­artikelen niet te plaatsen of in te korten. Verspreiding/oplage: De Krant van Waddinxveen verschijnt wekelijks op vrijdag in Waddinxveen in een oplage van 15.000 exemplaren. Webkrant:

Zie: www.dekrantvanwaddinxveen.nl

Komende verschijningsdata 2009:

Wekelijks op vrijdag.

Bezorging: Bezorgklachten:

info@goudamediagroep.nl

of

bel (0182) 322 456 (op werkdagen).

Hoogstein GOUDPRIJS 20 jaar! Verkoop het nu

Ik wil uw goud! Record goudprijs €23,- per gram 24 karaats goud

U ontvangt direct de hoogste contantprijs voor sieraden, heel of kapot, munten, goudbaren, tandengoud, zilver, guldens, rijksdaalders, bestek, broodmanden, diamant, briljant en horloges: Cartier, Rolex, Breitling,Omega enz.

Potma Edelmetaal Papestraat 28 - Den Haag Tel.: 070-3636666 Di. t/m za. 11.00 - 17.00 uur Makkelijk te bereiken met openbaar vervoer, uitstappen halte Binnenhof (centrum)

Gevonden dieren •P  oes, rood, met witte aftekeningen, Noordeinde Waddinxveen • Poes, lapje, witte onderkant, A12 Waddinxveen

Bij D66 bepalen de leden zelf de volgorde van de kandidatenlijst. Alle leden die meer dan een jaar lid zijn kunnen zich kandidaat stellen. De Afdelings Programma ­Commissie (APC) stelt het conceptverkiezings­ programma op, dat daarna door de ­voltallige afdelings­vergadering geamendeerd en ­tenslotte geaccordeerd zal worden. Het programma wordt opgesteld rond actuele thema’s uit de samenleving, zoals: ­financiën, bestuursstijl van de gemeente, de Wet maatschappelijke ondersteuning, verkeer, bouwlocaties, de bestuurlijke toekomst van Waddinxveen, duurzaamheid, jeugd, ­onderwijs, sport en veiligheid. Directe communicatie tussen de bewoners en de politiek staat bij D66 voorop en wil haar verkiezingsprogramma zoveel mogelijk samen met de Waddinxveense bevolking opstellen. Wie contact wil opnemen met D66 in Waddinxveen, kan dit doen via de website van D66:­ www.d66waddinxveen.nl.

Motorrijdster raakt gewond bij aanrijding

Namens de gemeente Gouda en Bodegraven tekenden de wethouders Marion Suijker en Hans Vroomen.

Dertien wethouders van de regio Midden Holland ondertekenden afgelopen dinsdag een overeenkomst voor het Collectief Vraag­ afhankelijk Vervoer (CVV) met Connexxion Taxi Services. De overeenkomst betekent een verbetering van het van deur tot deur vervoe­ ren van mensen met een beperking. De aan­ besteding geldt voor een periode van drie jaar (1 juli 2009 tot en met 30 juni 2012).

criteria een vervoerder is gevonden die ­zowel prijstechnisch als kwalitatief voldoet aan de gestelde eisen. In het nieuwe ­contract zijn verbeterpunten doorgevoerd ten ­opzichte van de huidige ­situatie. Bovendien zijn er afspraken gemaakt om deze verbeteringen te bewaken. In het verleden kwam het bijvoorbeeld voor dat gebruikers te laat kwamen bij een ­trouwerij of begrafenis. Dit vinden de betrokken ­gemeenten geen wenselijke situatie. Om dit op te lossen, worden dit soort ritten vanaf nu per taxi gemaakt. Het is uiterst vervelend als mensen in de spreekwoordelijke kou staan, omdat het busje niet op tijd komt. Op dit moment zijn nog onderhandelingen gaande om er voor het nieuwe jaar voor te zorgen dat sociaal begeleiders mee kunnen op de ritten.

Een twintigjarige motorrijdster uit Wad­ dinxveen is dinsdag 23 juni rond 16.35 uur op de Brederolaan gewond geraakt bij een ­aanrijding.

Gemeenten bieden collectief vervoer aan op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Over dit vervoer zijn bij ­diverse gemeenten opmerkingen en ­klachten binnengekomen. Een belangrijke reden voor de aanbesteding van het CVV is verbetering van de dienstverlening en een verlaging van de prijs. Dit is beide gelukt. De gemeenten zijn blij dat in deze markt op basis van deze

Een 24-jarige plaatsgenote reed met een auto een parkeervak in en had haar niet zien naderen. Met letsel aan arm en been is de motorrijdster overgebracht naar een ­ziekenhuis.

Drie NK titels voor Waddinxveense biatleten op Papendal

Verdachte mishandeling aangehouden De politie heeft zaterdag een 23-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van mishandeling van een 33-jarige buschauffeur uit Waddinxveen. De verdachte stak rond 15.00 uur over nabij de kruising Verzetslaan met de De Rijkestraat in Gouda en kreeg daar een conflict met de chauffeur. De bus­chauffeur toeterde waarna de verdachte op de bus sloeg. De chauffeur stapte uit en er ontstond een woordenwisseling. De ­verdachte spuugde de chauffeur in het gezicht en zou daarna geslagen zijn door de ­chauffeur. Hierop sloeg de verdachte de chauffeur meerdere keren. Ook de chauffeur werd aan­gehouden. Volgens hem werd hij behalve door de ­Gouwenaar ook nog door twee anderen geslagen. De politie doet verder onderzoek. •P  arkiet, blauw, gele kop, Genestetlaan Waddinxveen Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kan men bellen (0186) 601 199. Kijk voor meer gegevens op www.dierencentrale.nl

De vijf Waddinxveense Biatleten.

Het jaarlijkse NK Zomerbiatlon heeft afge­ lopen zondag op Papendal plaatsgevonden. Zomerbiatlon is de sport waarbij hardlopen wordt afgewisseld met het schieten van een luchtwapen. Aan dit, door de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie (KNSA) georganiseerde, evenement deden vijf Waddinxveense biatleten uit twee families mee. Ilonca, ­Lilian en Carine Leijn en Tosca en Nicole de Wit. Ilonca Leijn (achttien jaar), Tosca de Wit (vijftien jaar) en Lilian Leijn (elf jaar) wisten de eerste plaats te veroveren in hun eigen junioren klasse en daarmee de titel

Nederlands Kampioen op hun naam te zetten. Carine Leijn (tien jaar) werd tweede en Nicole de Wit (twaalf jaar) werd derde in de eigen junioren klasse. De vijf dames zijn lid van de biatlon vereniging RW Rottemeren in Bergschenhoek en doen ook zeer goed mee aan de zomerbiatlon competitie in Duitsland (regio Westfalen/Dortmund). Alle dames zijn ook fanatieke langlaufers bij de langlauf­ vereniging Gouda en komen de laatste jaren uit op het NK langlauf in Oostenrijk. Ilonca Leijn is voornamelijk winterbiatleet (langlaufen en schieten) en neemt de laatste jaren ook deel aan de diverse Alpen- en Europa Cups.


GEMEENTE / ACTUEEL

Veiligheidsgevoel hoger dan gemiddeld

De inwoners van de 28 gemeenten in de veiligheidsregio Hollands Midden voelen zich iets veiliger dan gemiddeld in Nederland. Voelt 25 procent van de Nederlanders zich wel eens onveilig, in de regio Hollands Midden is dat 22 procent. Ook zijn de inwoners van de regio minder vaak het slachtoffer van criminaliteit, 39 procent tegenover 44 procent gemiddeld in Nederland. De inwoners van de regio zijn ook meer ­tevreden over de politie, 66 procent zegt zeer tevreden tot tevreden te zijn over het laatste contact met de politie Hollands Mid­ den, in Nederland is gemiddeld 62 procent dat van mening. Ook is men in de regio Hol­ lands Midden meer tevreden over het func­ tioneren van de politie in de woonwijk, 45 procent ten opzichte van het gemiddelde van Nederland 44 procent. Gemiddeld geven de Nederlanders de veiligheid in hun buurt het cijfer zeven. De Integrale Veiligheids­monitor 2008 is in het najaar van 2008 in heel Ne­ derland uitgevoerd. In heel het land zijn bijna 63.000 mensen ondervraagd. Doel van

de monitor is zicht te krijgen op onder meer de leefbaarheid van de woonbuurt, buurt­ problemen, de beleving van on­veiligheid, slachtofferschap van veel voorkomende ­criminaliteit en hoe men het optreden van de politie en ­gemeenten ervaart en waardeert. Het was in 2008 voor het eerst mogelijk voor gemeenten en politie om ‘in te stappen’: dat wil zeggen op een ­lager ruimtelijk niveau dan de politieregio gegevens te verzamelen. De Veiligheidsregio Hollands Midden en alle gemeenten hierin hebben hier gebruik van gemaakt.

Waddinxveen

Aan de Veiligheidsmonitor 2008 hebben 356 bewoners van Waddinxveen meegedaan. In­ woners van Waddinxveen geven de veiligheid in hun eigen buurt een 6,8, in de referentie­ groep is dit 7,0. Voor deze gemeente is de top-5 aan te pakken problemen zoals die uit het onderzoek naar voren komen: te hard rijden, parkeeroverlast, overlast van groe­ pen jongeren, hondenpoep, vernieling van straatmeubilair en inbraak in woningen.

3

Nummer 27 3 juli 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

Stelling van de Week Het sturen van een ansicht met een waar­ schuwing naar criminele jongeren is een goede actie van de politie.

De stelling van vorige week luidde:

Ik bescherm me altijd tegen de zon.

Toelichting

De politie in Gouda stuurt criminele ­jongeren een ansicht met ‘Pas op, we houden je in de gaten’. Diverse gedragsdeskundigen ­vinden dit onverstandig omdat jongeren zo ­uit­gedaagd worden om de politie te slim af te zijn. Wat vindt u?

Ja 53,6 %

Nee 42,9 %

Geen mening 3,6 %

Geef uw mening op: www.dekrantvanwaddinxveen.nl

VVD Waddinxveen reikt Mr. Stikkerplaquette uit

Weer 1775 kilo aan gereedschap verzonden

Koos de Vogel ontving uit handen van mevrouw prof. dr. Heleen Dupuis, senator in de Eerste Kamer, de Mr. Stikkerplaquette.

Traditiegetrouw vond op zaterdag 27 juni de jaarlijkse VVD Waddinxveen barbecue plaats. Deze werd gehouden op de Kroes boerderij aan het Noordeinde. De vrijwilligers van Stichting Gered Gereedschap hebben de afgelopen tijd weer een bijdrage geleverd aan een zending gereedschap voor Afrika. Maar liefst 33 kisten stonden klaar om te worden opgehaald. Ze hadden in totaal een gewicht van 1775 kilogram. Het gereedschap is bestemd voor leerlingen automonteur in Sudan en voor de opleiding timmerman in Sierra Leone. Hier gingen ook geheel gereviseerde handnaaimachines naartoe.

Pianodocente Kitty Knijff neemt ­afscheid bij Stichting Vonk

Ruim veertig leden van de VVD genoten van het mooie weer, de barbecue en de ­VVD-veiling; de opbrengst hiervan komt ten goede aan de verkiezingskas 2010. Het bestuur van de VVD Waddinxveen had deze dag een bijzondere verrassing in petto: men wilde een lid van de VVD, Koos de Vogel, in

Geen stagnatie inrichting Bentwoud De inrichting van de door de overheid aangekochte gebieden in het Bentwoud gaat ­gewoon door. Dit in tegenspraak tot berichten in de media vorige week.

Pianodocent Kitty Knijff zal zaterdag 4 juli afscheid nemen van Stichting Vonk na een dienstverband van ruim 33 jaar. Leerlingen, oud-leerlingen, collega’s en bekenden zijn van harte welkom vanaf 13.00 tot 16.00 uur in de grote zaal van Stichting Vonk, Kerkstraat 13 te Waddinxveen. Voor meer informatie: Stichting Vonk, info@stichtingvonk.nl of (0182) 614 422.

het zonnetje zetten en had dit groots aange­ pakt. Bij de VVD den Haag was een ‘Mr. D.U. Stikkerplaquette’ aangevraagd die werd ook toegekend. De Stikkerplaquette is een van de hoogste onderscheidingen binnen de VVD. Koos de Vogel ontving uit handen van mevrouw prof. dr. Heleen Dupuis, senator in de Eerste Kamer, deze eervolle onderschei­ ding. Hij heeft deze verdiend wegens zijn ja­ renlange inzet voor de VVD op vele fronten. De Vogel was aangenaam verrast door deze onverwachte gebeurtenis.

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben woensdag 24 juni besloten tot een herzie­ ning van het Meerjarenprogramma Lan­ delijk Gebied. Onderdeel van dit besluit is dat de verwerving van 160 hectare grond voor het Bentwoud vooralsnog niet ten laste wordt gebracht van het Investeringsbudget Landelijk Gebied. Voor alternatieve finan­ ciering wordt nu ook gezocht naar andere bronnen, bijvoorbeeld publiek-private sa­ menwerking. Er is nadrukkelijk voor geko­ zen om het Bentwoud niet te verkleinen. De genoemde 160 hectaren betreffen alleen de kosten van de grondverwerving; het gaat hierbij niet om de inrichting en aanplant in de al verworven gebieden. Op dit moment is ongeveer 600 hectaren verworven, waar­ van 210 hectaren is ingeplant. Een deel

hiervan is al een aantrekkelijk gebied om in rond te wandelen. Het hele Bentwoud met een oppervlakte van 1300 hectaren moet in 2013 aangelegd zijn. Om alle grond te verwerven en het ­Bentwoud in te richten moet het Bentwoud zijn opgenomen in ge­ meentelijke bestemmingsplannen. De ge­ meente Rijnwoude heeft het plan hiervoor al aangepast, Waddinxveen is er druk mee bezig. De gemeenteraad stelt het bestem­ mingsplan waarschijnlijk in 2010 vast. De Dienst Landelijk Gebied werkt ­momenteel in het Bentwoud aan de inrichting van vijf­ tien hectaren voor het Nationaal KinderBo­ menBos (hiervan vindt de opening plaats in het komende najaar) en het aanplanten van dertig hectaren in de Driehoek Benthuizen. Daarnaast wordt dit jaar nog begonnen met de aanplanting van twintig hectaren in Wad­ dinxveen, waar scholieren dit voorjaar op de Nationale Boomfeestdag al de eerste bomen hebben geplant.


DE

Krant VAN Waddinxveen

Nummer 27 3 juli 2009

4

ADVERTENTIE

ouda

G r u To ! ch ea B y it C cs ro C li ju 6 m t/ 3

Bommelsteijn is blij met de medewerking van de nieuwe sponsoren! Als organisatie van de Crocs City Beach! Tour Gouda sponsort PleasureGroup per deelnemend team € 5,- aan Stichting Kika. Een goed voorbeeld om te volgen vindt Bommelsteijn. Daarom sponsoren zij per deelnemend team € 10,- aan Stichting Kika, € 10,- aan Stichting Haarwensen, € 10,- aan kinderboerderij De Goudse Hofsteden en € 10,- aan speeltuinvereniging Korte Akkeren. Doet u ook mee? kika.nl haarwensen.nl kinderboerderij-goudsehofsteden.nl wijkteamkorteakkeren.nl.

Kiezen voor Bommelsteijn, is kiezen voor groot en klein Tesselschadestraat 1 2802 TV Gouda tel.: (0182) 52 21 40 www.bommelsteijn.nl


FAMILIE

Echtscheidingsgroep voor schoolkinderen

5

Nummer 27 3 juli 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

Vrijwilligers in actie

In deze rubriek wordt steeds iemand in het zonnetje gezet die vrijwilligerswerk doet. Deze week vertelt Henk de Heer over zijn vrijwilligerswerk voor Gered Gereedschap. Margreet Keus helpt kinderen van de Bethelschool te praten over de echtscheiding van hun ouders.

Als ouders uit elkaar gaan, is dit zeer ingrijpend voor kinderen. Alles wat vertrouwd was, is plots verdwenen. De spanningen rond de scheiding kunnen hoog oplopen en leiden voor veel kinderen tot angst en gedrags­problemen. Ieder jaar krijgen ongeveer 63.000 thuiswonende kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Dat zijn meer dan 1.200 verdrietige kinderen per week. Op de Bethelschool in Waddinxveen is er speciale aandacht voor Kinderen In Echtscheiding ­Situaties (KIES). Margreet Keus is KIEScoach op de Bethelschool. Met KIES, een speciaal ontwikkeld programma, helpt ze kinderen te praten over de echtscheiding. Margreet: “Kinderen zijn vaak getuige van spanningen tussen ouders. En ook na de scheiding maken ze veel mee. Ineens is vader of moeder weg, worden opa’s en oma’s niet meer bezocht en krijgen ze te maken met verschillende opvoed­stijlen. Het vertrouwen en de ­onbevangenheid is weg.” Dit kan leiden tot moeilijk gedrag, slechte schoolprestaties, maar ook tot weer in bed plassen.

Handpoppen

Voor ouders is er rond de scheiding vaak veel aandacht. Een onderzoek van de Universiteit van Utrecht laat zien dat voor kinderen en hun ‘rouwproces’ weinig gerichte aandacht is. KIES brengt hier verandering in.

­ argreet: “Ouders kunnen van alles met een M kind ondernemen om de situatie te vergeten, maar bepaalde thema’s moet je aanhalen om de jongeren verder op weg te helpen. Op een heel ongedwongen ­manier.” KIES is er voor kinderen op verschillende niveaus. Voor de onderbouw wordt bijvoorbeeld gewerkt met handpoppen en prentenboeken, spel en tekenen. In de bovenbouw wordt meer gesproken en met spel gewerkt. KIES geeft handvatten voor kinderen om zich uit te kunnen spreken en hun angsten aan te pakken. Met een kleine groep kinderen komt de coach acht keer bij elkaar. De eerste keren zijn de kinderen vaak nog wat gesloten. Margreet: “Ze hebben al hun gevoelens in een potje gestopt en de deksel erop goed dicht gedaan. Bij KIES mogen die gevoelens eruit. Ik ben er speciaal voor de kinderen en alles wat ze zeggen blijft bij mij. Ze hoeven dus niet bang te zijn dat ze ouders kwetsen met wat ze zeggen.” De ­geslotenheid van de kinderen duurt niet lang. “Vanaf de derde sessie zie je dat de kinderen elkaar gaan helpen. Ze luisteren naar elkaar en motiveren elkaar door bijvoorbeeld uit te leggen hoe zij een situatie aanpakken”, aldus de coach. Meer weten over KIES of counselling voor kinderen? Kijk dan op www.alleskitscounselling.nl of www.kiesvoorhetkind.nl

“7.00 uur. Het is nog vroeg in de morgen en ik ben al in actie voor Gered Gereedschap. Ik maak kisten volgens vaste maatvoering, zodat ze per container kunnen worden vervoerd. Ik doe dit vijf dagen per week. Eigenlijk wil ik helemaal niet graag in de ­publiciteit, laat mij maar rustig m’n gang gaan. Vorig jaar heb ik zo’n 160 kisten gemaakt. Als timmerman is dat voor mij niet zo’n probleem. Wanneer ik Waddinxveen rondfiets, zie ik heel wat locaties waar ik bouw- en verbouwingswerk heb gedaan. Jammer dat veel oude bouwwerken in Waddinxveen zijn afgebroken. Er hebben hier heel wat mooie panden gestaan. Ik geniet nog steeds van mijn vak! Ik ben als jongen direct van school aan het werk gegaan en opgeleid voor timmerman.

Voor Gered Gereedschap werk ik inmiddels al meer dan tien jaar als vrijwilliger. Vorig jaar ben ik 75 jaar geworden en ik kan nog heel goed uit de voeten. Ik heb ook altijd met veel plezier aan mijn hobby modelbouw gewerkt. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld een ‘scharensliepkar’ geheel van hout en op schaal ­gemaakt. Daar zitten heel wat uurtjes in. Maar een vakman, zoals ik, heeft iets met hout. Ik vraag me wel af of men vandaag de dag nog wel weet wat een ‘scharensliepkar’ is? Nee, niet mee op de foto, dat heeft niets met Gered Gereedschap te maken.” Stichting Gered Gereedschap (Mauritslaan 55) is een vrijwilligersorganisatie die gereedschap inzamelt, opknapt en op aanvraag verstuurt naar ontwikkelingsprojecten. Er is plaats voor nieuwe vrijwilligers (vooral mensen met een technische achtergrond). Voor meer informatie kan men bellen (0182) 633 043.

Karateclinic voor scholieren

Door Marjan Scholtens

Piratenfeest op Eben-Haëzerschool De sportclinics van Waddinxveen Actief zijn weer begonnen. De Waddinxveense jeugd kan gratis kennis­ maken met uiteenlopende sporten. Met dit sportproject wil de gemeente lichaamsbeweging bij kinderen bevorderen. De kinderen van groep acht van de Beatrixschool maakten vrijdag kennis met karate. Sportwethouder Dorenda Gerts nam ook even een kijkje bij de karateclinic, die werd verzorgd door de heer Seegers van Kurari karate.

Excelsior trots op geslaagden De vijf kandidaten van Harmonie Excelsior, die 20 juni in Schoonhoven opgingen voor hun praktijkdeel van het A-of B-diploma HaFaBra (Harmonie, Fanfare, Brassband) zijn geslaagd. De kinderen van de groepen een en twee van de Eben-­Haëzerschool hadden op dinsdag 23 juni het lang­ verwachte ­piratenfeest. Het schoolplein was veranderd in een schip. De kinderen kwamen deze dag verkleed naar school en werden geschminkt. Daarna volgde de speurtocht op zoek naar veren van de papegaai en de schatkaart. Onderweg kwamen ze spelletjes tegen, zoals kokosnoten uit de boom halen, in een echt bootje naar de overkant van de sloot varen, vissen. Meer foto’s van deze speciale dag zijn te vinden op www.nhsebenhaezer.nl.

“Het is geweldig, dat onze muziek­opleiding nieuwe stijl zulke goede resultaten ­oplevert”, aldus Saskia van den Berg, leerlingen­ coördinator van Excelsior. “Kijk maar eens naar het aantal kandidaten dat dit seizoen een diploma haalde. En bovendien is

­ iemand gezakt tot dusverre. We zijn echt n trots op onze jongens en meisjes”, aldus het enthousiaste bestuurslid van de muziek­ vereniging. Asha Hoogeveen, Ingrid Versloot (op klarinet), Madelon van Dam en Aron Hoogeveen (op trompet) behaalden hun muziekdiploma A en Iris Verhoeff behaalde haar muziekdiploma B (op klarinet). Meer informatie over de opleiding en optredens van A-Klein, ­C-Akkoord en Excelsior is te vinden op www.excelsior-boskoop.nl.


DE

Krant VAN Waddinxveen

6

Nummer 27 3 juli 2009

ADVERTENTIE

Custom made frames, Design by Colpa

de Goudse specialist voor een gebit met gevoel…

…een plaatje, frame of volledig gebit? ‘gewoon’ of lichtgewicht, of een klikgebit op implantaten? Wát u ook kiest, Westhof maakt het gebit dat bij u past, - karakteristiek en natuurgetrouw met ouderwets vakmanschap en de nieuwste materialen.

… alsof u uw eigen gebit weer hebt. Ook voor reparatie kunt u bij ons terecht.

Voor meer informatie, bel of kom langs bij:

Tandprothetische praktijk Westhof Nieuwehaven 298, Gouda

0182 - 67 24 99

l i d O . N . T.

Colpa Optiek Burg.Colijnsstraat 21 2771 GE Boskoop

v e rg o e d i n g d o o r a l l e v e r z e k e r a a r s

Behalve uitgever is de Gouda Media Groep ook reclame- en ontwerpbureau.

0172-214637 info@colpaoptiek.nl w w w. c o l p a o p t i e k . n l

Folders, brochures, huisstijlen, briefpapier, flyers, jaarverslagen, nieuwsbrieven, websites? Bel voor meer informatie met 0182-322456. Zie ook www.goudamediagroep.nl

Brillen Contactlenzen Optometrie Hoortoestellen

Kwaliteitsslagerij van Dorp

De beste en goedkoopste slagerij van Waddinxveen en omstreken Kijk op: www.vandorpslagerijen.nl

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Runder kogel biefstuk of verse lange varkenshaas

Hamlappen of fricandeau

Hollandse droge kipfilet

500 gram

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Runder riblappen

kilo

€ 5,98

€ 4,98

Runder sucade lappen

kilo

€ 4,98

Speklapjes 500 gram

€ 2,98

€ 8,98

Met goud bekroond Gegrilde spareribs met zoete saus u

probeer n

heerlijk gekruid

€ 5,98

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

kilo

€ 7,98

kilo

NIEUW in ons assortiment Gegrilde Kippenpootjes Gegrilde Drumsticks Gegrilde Kip vleugel

u

probeer n

Kwaliteit tegen messcherpe prijzen

kilo

€ 5,98

€ 3,98

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Voor een heerlijke Barbecue

Fricandeau, zeeuws spek, grillworst, lever, pekelvlees kiprollade, boterhamworst, salami, servelaat

Al onze barbecue producten worden vers bereid.

Verse worst 500 gram

€ 2,98

€ 2,98

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Shoarma vlees 500 gram

€ 2,98

Superaanbieding!

€ 1,25

€ 7,98

kilo

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Hals karbonade 500 gram

Malse lendefilet rollade

Bacon burgers of Duitse biefstuk

Rundgehakt

Kipsaté Shaslicks Varkenssaté Varkenshaassaté Junior spies Gemarineerde speklapjes Gemarineerde karbonade Gemarineerde filetlapjes Gemarineerde ribeye Gemarineerde entrecôte Div. runder steaks T-bone steaks Barbecue worst Saté vlees varkens Saté vlees kipfilet Gemarineerde kipfilet Gegrilde spareribs Gegrilde kippenpoten Gegrilde kip drumsticks Gegrilde kip kluifjes

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

€ 4,98

kilo

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Hawaispies Kinderspies Kipsaté mixgrillspies Greek passion Shaslick ± 100 gram Bistrospies

Lamsboutje m.b

Kilo

€ 4,98

Alle barbecuespiezen maken wij zelf dus topkwaliteit voor scherpe prijzen!

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

kilo

kilo

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Spare ribs naturel kilo Lams koteletjes kilo

€ 3,98 € 9,98

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Shoarma pakket

1 kilo shoarma 10 broodjes

2x saus

samen

€ 9,98

Voor een heerlijke boterham

100 gram

€ 0,98

Kwaliteitsslagerij van Dorp - Brederolaan 11 - Waddinxveen - Tel. 0182 - 63 61 79

Bestel dus op tijd!!

Actie van 1 juli t/m 7 juli 2009


GEZONDHEID

CDA-kamerlid opent Nieuwe woonlocatie

Sabine Uitslag met het zojuist door haar onthulde tegeltableau van een melkkoe. Het tableau werd ­tijdens de sloop van de voormalige melkfabriek ontdekt, gerestaureerd in opdracht van Mozaïek Wonen en i­ngemetseld in de muur van de binnentuin van het nieuwe complex.

CDA-kamerlid Sabine Uitslag opende donderdag 25 juni woonlocatie Karnemelksloot aan het Zoutmanplein 6a in Gouda. Woon­ locatie Karnemelksloot biedt mensen met een ­lichamelijke handicap en/of niet-aan­ geboren ­hersenletsel (NAH) een combinatie van ­verzorging en begeleiding. In de nieuwe woonlocatie wonen 24 mensen die ieder een eigen appartement hebben met een eigen voordeur, brievenbus, huis­ kamer, slaapkamer, keuken en een eigen sanitaire ruimte. Bovendien is er 24 uur per dag verpleging, huishoudelijke zorg en persoonlijke verzorging en begeleiding ­beschikbaar. De bewoners van woonlocatie Karnemelksloot betrokken hun appartement eind oktober 2008. “Een aantal cliënten moest even ­wennen, anderen voelden zich gelijk op hun plek in Karnemelksloot”, aldus ­locatiehoofd Sam Domna. Inmiddels woont iedereen naar tevredenheid. De bewoners gaan steeds meer zelf doen: koken, bood­ schappen doen of even naar de markt.” De nieuwe huisvesting is gerealiseerd door ­woningcorporatie Mozaïek Wonen, die in hetzelfde complex 24 levensloopbestendige appartementen aan senioren verhuurt. De zorg voor en begeleiding van de bewoners van woonlocatie Karnemelksloot kwam tot stand door een bundeling van krachten van de zorginstellingen Zorgpartners MiddenHolland en Gemiva-SVG Groep. Beide orga­

Op 13 en 14 juli verhuist de organisatie en dan is Sophia Revalidatie Gouda gesloten. Op 15 juli is het beperkt open. Door het omzetten van het telefoonnummer is het mogelijk dat de telefonische bereikbaarheid tussen 13 en 15 juli slechter is. De nieuwe locatie voldoet aan de eisen van deze tijd en beschikt over voldoende parkeerruimte. Sophia Revalidatie hoopt met de verbeterde accommodatie de patiënten nog beter van dienst te kunnen zijn. Sophia Revalidatie biedt revalidatie op specialistisch niveau

Nummer 27 3 juli 2009

DE

Certificaat na persoonlijke overwinning

Krant VAN Waddinxveen

Een cursus afronden en vervolgens daarvoor een certificaat ontvangen is geen vanzelfsprekendheid na een jarenlange depressie of verslaving. Voor alle deelnemers aan de ­cursus betekende het certificaat een persoonlijke overwinning en het eerste zichtbare (maatschappelijke) succes na jaren van strijd en ziek zijn. Want werken aan je herstel en de draad van het leven weer oppakken is ‘topsport’ zoals een van de deelnemers het uitdrukte. Het was daarom een feestelijke bijeenkomst op 24 juni bij de ZOG MH op de Hoge Gouwe in Gouda. De cursus die door de cliënten­ organisatie ZOG MH in Gouda, Leiden en ­Alphen aan den Rijn wordt gegeven, leidt ­cliënten uit de psychiatrie en verslavingszorg op tot ­ervaringsdeskundige die voorlichting en gastlessen verzorgen op onder meer mbo en hbo opleidingen verpleegkunde en SPH in Gouda en Den Haag.

nisaties bieden vanuit hun eigen expertise al jaren verpleging en verzorging dan wel ­begeleiding en ondersteuning aan mensen met een lichamelijke handicap en/of NAH.

Bundelen van kennis

“Door het bundelen van de kennis en ­kunde van beide organisaties, zijn we in staat om mensen met een lichamelijke handicap en/ of NAH op één plek complete zorg én be­ geleiding te bieden”, zegt Hennie Blok, ­manager bij de Gemiva-SVG Groep. Iedere organisatie levert haar eigen deskundige bij­ drage. “Zo brengen een arts van Zorgpart­ ners ­Midden-Holland en een gedragsdeskun­ dige van de Gemiva-SVG Groep ­ieder hun eigen specifieke kennis in voor de cliënten die in deze locatie wonen”, zegt Blok. De kleine schaal van Karnemelksloot is uniek voor Zorgpartners Midden-Holland, een zorgaanbieder die overwegend verpleging, verzorging en dienstverlening aanbiedt in verpleeghuizen, zorgcentra en thuissitua­ ties. De Gemiva-SVG Groep heeft als zorg­ instelling voor mensen met een verstande­ lijke, lichamelijke of meervoudige handicap en/of NAH echter veel ervaring met deze kleinschalige woonvormen. “Door samen te werken, kunnen we betere zorg bieden,” zegt Hetty van Oldeniel, clustermanager bij Zorgpartners Midden-Holland. De intensieve ­samenwerking moet uiteindelijk leiden tot een prachtig resultaat voor de bewoners.”

Sophia Revalidatie Gouda verhuist Na veertien jaar verhuist Sophia Revalidatie Gouda van het Groene Hart Ziekenhuis ­(Jozeflocatie) naar een nieuwe locatie. Vanaf 16 juli is Sophia Revalidatie Gouda te vinden aan de Büchnerweg 1 in Gouda. Deze locatie ligt vlakbij het Groene Hart Ziekenhuis ­(Bleulandlocatie).

7

voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Het doel van de revalidatiezorg is de patiënt te helpen de door haar of hem gewenste rol in de samenleving (weer) zo goed mogelijk te vervullen ondanks even­ tuele participatieproblemen. Voor meer ­informatie: www.sophiarevalidatie.nl.

Cursisten die het certificaat voor ‘werken met ­eigen ervaring’ behaalden mogen zich nu officieel

Warmte

Wat hebben we het warm met z’n allen. Aanvankelijk was het heerlijk, maar nu ­klagen we steen en been. Het mag best een graadje minder. Als je mobiel bent is er altijd wel een scha­ duwrijk plekje voor je te vinden, desnoods binnen. Wat dacht je van klimaatbeheer­ sing? De overgang naar de ‘buitenwereld’ kan groot zijn, maar ’t is wel lekker! Het is vervelend om tijdens deze warmte een elastische kous te moeten dragen van­ wege je spataderen. Als je een gipsvoetje hebt is dat ook niet fijn, het broeit en jeukt. Vaak zijn deze maatregelen maar tijdelijk. Ik heb medelijden met diegenen die de ­omstandigheden niet naar hun hand ­kunnen zetten. Er zijn er genoeg: Ik sprak deze week een bekende man met ernstige COPD. Ik deed het woord, heel kort maar hij was te benauwd om te kunnen antwoorden. Veel mensen dragen steunkousen vanwege vocht in de benen of in de armen. Ze kunnen niet zonder deze kousen. Natuurlijk, het helpt, maar het broeit! Je zult maar úren in een rol­ stoel zitten en niet even kunnen opstaan om de kleren even te laten wapperen om te ventileren. Het zweet breekt me uit bij de gedachte alleen al. Je zult maar in bed liggen en niet kunnen aangeven dat je het zo verschrikkelijk warm hebt. Je zult maar zó ziek zijn dat je niet meer kunt klagen! Als verpleegkundigen zijn we daar alert op. We houden de zon zoveel mogelijk buiten de kamer, proberen te ventileren waar het kan en geven extra drinken of vocht.

‘ervaringsdeskundige’ noemen.

Ruim 35 jaar De Luisterkring De Amateur Goudse Radio Omroep, kortweg AGRO, maakt gevarieerde radioprogramma’s voor ouderen in zorgcentra, thuiswonend en voor patiënten in het Groene Hart Ziekenhuis. De programma’s variëren van klassiek tot ­Nederlandstalige pop, van geestelijk getint tot jazz. En alles wat daar tussen zit, speciaal afgestemd voor de doelgroep.

Dit is niet alleen een taak binnen de zie­ kenhuizen of zorginstellingen, maar dit is een taak voor ons allemaal. Sta eens stil bij een ander die niet (meer) voor zichzelf kan zorgen. Een beetje aandacht hiervoor kan heel veel verlichting geven! Vera vera@ghz.nl www.ghz.nl/weblog Vera is verpleegkundige in het Groene Hart ­Ziekenhuis in Gouda.

Al meer dan 35 jaar wordt door twee radio­ makers speciaal voor de bewoners van de Ronssehof in Gouda het radioprogramma ‘De Luisterkring’ gemaakt. Elke zondag, tussen 11.00 en 12.00 uur, en elke dinsdag, ­tussen half zeven en half acht, kan men luisteren op de AGRO naar De Luisterkring. Dit program­ ma, gemaakt door Peter van Zoest en Hans Slooter, is er speciaal voor de bewoners van Ronssehof. Bijbellezingen en de felicita­ ties voor de bewoners van Ronssehof worden afgewisseld met religieuze-, klassieke- en ­populaire muziek. De AGRO zendt haar programma’s uit op de ­kabel op de kabel­ frequentie 100,2 Mhz op de FM-band.

Tandtechnisch Centrum Midden-Holland Uw voeding als medicijn tegen overgewicht Gezond afvallen kan snel & effectief. Via een persoonlijk dieet op basis van uw bloedanalyse.

www.eerstepersoonlijkedieet.nl 0172 - 49 60 56

Bedrijventerrein Gouwepark Zuidbaan 534, 4841 MD, Gouda / Moordrecht. (Naast de Coenecoopbrug tegenover het Weegje).

· Aanmeten en vervaardigen gebitsprothesen, en van implantaat gedragen gebitsprothesen. · Reparaties aan gebitsprothesen. · Advies en nazorg. · Vergoeding mogelijk van de meeste zorgverzekeraars. · Gratis parkeergelegenheid. T 0182 516 482 · F 0182 516 492 · E info@tcmlab.nl · I www.tcmlab.nl


DE

Krant VAN Waddinxveen

Stoffeerwerk Wij stofferen ieder soort meubilair en zijn onder andere gespecialiseerd in ARTIFORT, LEOLUX, ROLF BENZ, PANDER en OISTERWIJK meubelen.

8

Nummer 27 3 juli 2009

ADVERTENTIE

openingstijden ma t/m vr 8.30 - 16.00 uur zaterdag gesloten

Leerbewerking Wij zijn gespecialiseerd in het repareren en herstofferen van CHESTERFIELD meubelen. 6 Standaardpunten

van Miedema • Gratis halen en brengen • Altijd 3 jaar garantie • Grote collectie stof en leer • Uitsluitend beste kwaliteit materiaal • Service en kwaliteit • Geen aanbetaling

Renovatie Aan-/uitbouw Nieuwbouw

Goejanverwelledijk 48, Gouda telefoon 0182 - 59 92 20

Verbouw Restauratie Advisering

Steinsedijk 47 - 2851 LC Haastrecht Telefoon (0182) 50 93 95 Mobiel (06) 29 01 22 88

MAASHOUT

Miedema Stoffering 1_4 FC.indd 1

30-08-2007 18:41:05

HoutenVloeren PROFITEER NU!

FRANS EIKEN vanaf

29.

• Verkoop en montage • Scherpe prijzen • Onderhoud/renovatie

95

p/m2

• massief houten vloeren • lamelparket • duoplanken

Meer info over houten vloeren? Wij vertellen u er graag alles over. Coenecoop 717 3741 PW Waddinxveen Bel 0182-640471 Tel: 0182 - 640471

w w w. m a a s h o u t . n l Cursusruimte te huur!

Locatie: Crabethstraat 38-D, 2801 AN te Gouda Tijd: tijdens kantooruren 08.30 tot 17.00 uur Deelnemers: maximaal 10 deelnemers Informatie: Gouda Media Groep, tel. 0182 - 322 456 Zie ook www.goudamediagroep.nl

15 Ellen Konijnenberg Telefoon: 0182-322 453 Lieke van der Heide Telefoon: 0182-322 452


BOUWEN & WONEN

BOUWEN

9

Nummer 27 3 juli 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

& WONEN

Open huis Allure Bouw in Stolwijk

Restauratie Mallemolen van start De Goudse wethouder Harro Janssen (Financiën) gaf 24 juni het startsein voor de restauratie van de Mallemolen in Gouda. Dankzij de restauratie wordt de molen weer in zijn volle glorie hersteld. Samen met de sponsoren die de restauratie financieel mede mogelijk gemaakt ­hebben, plaatste de wethouder een gedenk-

steen. Nadat de Mallemolen er 35 jaar als een ‘stompje’ bijgestaan heeft, wordt hij nu gerestaureerd met behulp van sponsoren en subsidiegeld. Ook het zuiggasgemaal wordt in ere hersteld. De molen en het gemaal worden waarschijnlijk een educatiecentrum met een kleine restauratiegelegenheid. De hele restauratie moet eind 2009 klaar zijn. De officiële opening volgt dan begin 2010.

Allure Bouw gebruikt een bouwsysteem in combinatie met ambachtelijk handwerk

Het bouwbedrijf Allure Bouw uit Rijssen is al een aantal jaren actief in de woningbouwmarkt. Om iedereen een goed beeld te geven organiseren zij een open huis tijdens de bouw op maandag 6 juli tussen 16.00 en 20.00 uur in Stolwijk. “We hebben ervaren mensen zowel op het gebied van tekenen als in de uitvoering. Om klanten goed van dienst te zijn bij de bouw van een woning, gebruiken we een bouwsysteem in combinatie met ambachtelijk handwerk. Zo worden de binnenmuren in de fabriek gemaakt. De buitenmuren worden echter handmatig gemetseld.” Samen met de klant wordt de balans gezocht tussen ‘mooi’ en ‘functioneel’. Naar wens wordt een woning casco, half casco of totaal afgebouwd opgeleverd. Bij Allure Bouw is het over het algemeen ‘u vraagt, wij draaien’. Op de ­eigen ontwerpafdeling van Allure Bouw kan bijna ieder gewenst ontwerp worden gerealiseerd. Als basis dient een bestaande modellenlijn. Mocht de woning van uw ‘dromen’ er

niet bij staan, dan maken wij ter plekke een nieuw ontwerp. Door de flexibiliteit van het bouwsysteem is dat allemaal mogelijk.”

Projecten

Allure Bouw regelt alles vanaf de welstandstoetsing, het verzorgen van de bouwvergunning tot en met de (af)bouw van de woning. Allure Bouw houdt zich ook steeds meer bezig met projecten waarbij de grond al is aangekocht door bijvoorbeeld een vastgoedontwikkelaar of particulieren. Samen wordt er dan een plan ontwikkeld. Aan het Kerspelpad / de Bovenkerkse weg in Stolwijk realiseert Allure Bouw op dit moment zes royale appartementen. Van deze appartementen zijn er op dit moment nog twee te koop. Ook gaat Allure Bouw bij dit project twee geschakelde woningen realiseren waarvan er nog een te koop is. Voor meer informatie: Allure Bouw B.V., Argonstraat 3, 7463 PD ­Rijssen, (0548) 801 980. info@allurebouw.nl, www.allurebouw.nl.

VA N D E R S P R O N G H Y P O T H E K E N Erkende hypotheek adviseurs

STARTERS OP DE HUIZENMARKT

www.vdsprong.nl • T. 0182 - 587070

J. Olsthoorn

ALLES VOOR SLIMMER BOUWEN

s u n o uw b

an a w Bou www.bouwmaat.nl

‘Woningmarkt weer in beweging’ Er is meer beweging op de woningmarkt ­volgens Hermy van der Waal, directeur van ­ViavestA Makelaars & Adviseurs in Gouda. “Vergeleken met het eerste kwartaal zijn er, in alle prijsklassen, meer woningzoekers die op korte termijn een woning denken te gaan kopen. In het tweede kwartaal zijn er substantieel meer woningen verkocht dan in het eerst kwartaal en de verwachting is dat het herstel doorzet. Eindelijk zijn er ­enkele goede stimulerende maatregelen genomen, waardoor de betaalbaarheid van huizen ­beter is.” De Nationale Hypotheek ­Garantie (NHG) is verhoogd naar 350.000 euro ­(inclusief de zogenaamde kosten ­koper). Dat

betaal je geen zes procent overdrachtsbelasting meer. Een behoorlijke verlaging van je kosten. ViavestA werkt ­harder dan ooit aan de verkoop van hun woningen en we maken daarbij gebruik van alle ­eigentijdse middelen. Zie onze presentaties met interactieve en 3D plattegronden op www.funda.nl.”

betekent dat voor woningen met een koopsom tot 312.500 euro k.k. NHG kan ­worden aangevraagd. Kopers die een ­financiering met NHG afsluiten, krijgen een lagere ­hypotheekrente en hebben meer ­zekerheid als zij bij werkloosheid, echtscheiding of­ ­arbeidsongeschiktheid hun woning

Informeer naar ons starterspakket! M. v.d. Bosch

Nadat de Mallemolen er 25 jaar als een ‘stompje’ heeft bijgestaan, wordt hij nu gerenoveerd.

Bouwmaat Gouda Industrieterrein “Gouwestroom” Marconistraat 27 2809 PH Gouda T 0182 - 68 68 90 • F 0182 - 68 68 99 E gouda@bouwmaat.nl

met verlies moeten verkopen. “Ook voor de monumentenliefhebbers is er goed nieuws: als je een woning koopt met de status Rijksmonument De verkoop van woningen nam toe in het tweede kwartaal.


DE

Krant VAN Waddinxveen

Nummer 27 3 juli 2009

10

ADVERTENTIE


BEDRIJVEN

Goudse bedrijven redden Beach Tour

11

Nummer 27 3 juli 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

Financieel Alert

Er is er één jarig, hoera!

Wist u dat kinderen met huisdieren evenwichtiger en gelukkiger opgroeien dan kinderen zonder huisdieren? Hier moest ik aan denken toen van de week de woestijnratjes van onze kinderen 1 jaar werden. ’s Avonds werd ik al gewaarschuwd, dat ik ’s morgens eerder op moest staan. Ik dacht dat het een grap was. De kinderen hadden cadeautjes gekocht voor ze. Zij met z’n drieën op de knieën voor de kooi en mijn vrouw en ik erachter: “Lang zullen ze leven………..” En ik heb ook gezongen. Ik begrijp hier echt niets van. Maar de kinderen waren er zo gelukkig mee. Je moet blijkbaar kind zijn en van dieren houden om dit te kunnen begrijpen.

leggen wij uit, dat voor iedereen dat gelukkige gevoel haalbaar is. Maar ja, als je niet weet hoe dat voelt, dan weet je ook niet wat je mist.

Aantoonbaar gelukkiger

Het is ons doel, om werkelijk waarde toe te voegen. Om mensen duidelijkheid te ­geven in de wensen. En daar een passende financiële oplossing bij te leveren. Met als doel mensen aantoonbaar gelukkiger te ­maken. Daarom werken wij anders. Ik ontdek steeds vaker dat het echt werkt. Tim van Dasselaar (links) en Rick Wassenaar www.vandasselaar.com

Financiële dienstverlening

Ook dit weekend is de Markt in Gouda in tropische sferen.

Het is enorm spannend geweest maar er is ook dit weekend weer zand op de Markt. Na de krantenberichten over het uitblijven van een sponsor voor het zand heeft de telefoon bij PleasureGroup niet stil gestaan. En met succes. Het evenement kan alsnog doorgaan dankzij de twee sponsoren J. Bos en Zn en Van Nieuwpoort Groep. Zij leveren de ­duizend kuub zand (vijftig vrachtwagens vol), de ­machines om het zand op de Markt te verwerken en de vrachtwagens. “We zijn echt enorm geraakt door de grote hoeveelheid mensen die gereageerd heeft op de alarmerende berichten dat Crocs City Beach! Tour Gouda niet door zou kunnen gaan”, vertelt Marino Neuteboom enthousiast. “Er is zelfs achter de schermen op eigen initiatief door bestaande sponsoren gezocht naar extra donateurs om de even­ tuele hoge kosten te dragen. Uiteindelijk zijn er dus twee bedrijven die zich zelf meldden met de mededeling “wij zorgen er voor dat het goed komt!” Dit waren Peter Bos van J. Bos en Zn en Cora Buitenlaar van de Van Nieuwpoort Groep. Peter Bos:”Toen ik de krantenberichten las, dacht ik meteen ‘het zal toch niet waar zijn dat er geen zand geregeld kan worden.’ Wij hebben als een van de grootste zandleveranciers in Gouda en omstreken alles in huis: zand, machines en vrachtauto’s. Wij leveren indirect al 75 jaar

aan de gemeente Gouda, dus nu kan ik iets terug doen.”

Betrokkenheid

De grondlegger van het beachvolleybal in Nederland en bedenker van het voorheen genoemde Gouda Beach!, John Stubbe, ­reageert opgelucht: “Ik ben enorm ­geroerd door alle reacties vanuit de hele stad en ­omgeving. Dat er nu meerder bedrijven ­opstaan en meehelpen het zand naar de Markt te brengen en ook weer op te halen en schoon achter te laten (Cyclus heeft aan­ gegeven het schoonvegen te regelen) geeft de burger niet alleen voor korte termijn moed. Op deze manier is het misschien wel mogelijk om langdurige afspraken te ­maken met deze bedrijven waardoor we ons de ­komende jaren niet meer druk hoeven te maken over de ondergrond van dit prachtige spektakel”. Voor iedereen die mogelijk voorzichtig is geweest met het inschrijven van de toernooien dus alsnog het groene licht. ­Natuurlijk is de crisis nog steeds gesprek van de dag en alles wordt minder maar ­binnen de gemeente Gouda is maar eens te meer bewezen dat de sociale betrokkenheid groot is en dat goed samenwerken, kan ­leiden tot mooie resultaten. Als het dit weekend nu ook nog eens mooi weer wordt dan lijkt het sprookje in ieder geval compleet.”

Sylvia Best ontwerpt collectie voor Behave Sieraden Syliva Best van Sylli Beads heeft een exclusieve sieradencollectie ontworpen voor het bekende sieradenmerk Behave Sieraden. De designs zijn in productie genomen en de Sylli collection wordt inmiddels in byouxwinkels in binnen- en buitenland verkocht. Samen met een unieke collectie handgemaakte sieraden is de Sylli collection nu ook verkrijgbaar bij dameskledingzaak La Mer in Waddinxveen, ‘hometown’ van Sylli Beads. Daarnaast is de Sylli collection voor detaillisten en consumenten te bestellen in de online Sylli Shop van Sylli Beads. Sinds 6,5 jaar ontwerpt en creëert de enthousiaste Waddinxveense onderneemster handgemaakte sieraden en modeaccessoires die worden verkocht via verschillende verkooppunten.

Daarnaast geeft zij sieradenworkshops, verzorgt ze vrijgezellenfeestjes, Glitter & ­Glamour Girls party’s en ontwerpt zij bruidssieraden. Meer informatie is te vinden op www.syllibeads.nl

van Dasselaar & partners klik hier voor kennismaking met ons bedrijf Keerkring 61 - 2801 DG Gouda www.vandasselaar.com - Tel: 0182-692888

Met financiële dienstverlening is het net zo. Mensen die hun financiële huishouding op orde hebben zijn aantoonbaar gelukkiger dan mensen waar dat niet zo is. Geld maakt op een bepaalde manier wel gelukkig. Als je in die positie bent, dan begrijp je dat helemaal. Maar ja, de meeste van ons zijn niet in die positie. En die begrijpen niet hoe dat voelt. Als financiële dienstverlener

Wereldwinkel start online game Onlangs werd de online game ‘Welvaarders’ gelanceerd. De Wereldwinkel wil met deze game jongeren van vijftien tot 22 jaar betrekken bij eerlijke handel. Het spel is tot 25 september te spelen via www.welvaarders.nl.

van jongeren. Zij kunnen het spel eenvoudig doorsturen naar vrienden. Hoe meer ze dat doen hoe meer jongeren zich bewust worden van de ­wereldeconomie, handels­ beperkingen, verschil tussen arm en rijk en fair­tradeprincipes. En daar is het uiteindelijk om te doen”, laat de Werelwinkel weten.

Wekelijks krijgen de 25 spelers met de hoogste score een Bonfim wenslintje uit Brazilië voor aan de ­mobiel toegestuurd. De beste speler wint een producentenreis voor twee personen naar Peru. Het spel ­bevat 3Dproducten die in de ­Wereldwinkel te koop zijn, zodat jongeren (meer) feeling krijgen met het assortiment dat de ­Wereldwinkel voert. Iedere speler krijgt aan het einde van het spel een overzicht van de ‘verhandelde artikelen’ en kan een kortingsbon downloaden die in de Wereldwinkel te besteden is. “Met deze game heeft de Wereldwinkel een goede aansluiting ‘Welvaarders’ moet jongeren van vijftien tot 22 jaar betrekken gevonden bij de belevingswereld bij eerlijke handel.

Wassen en winnen bij Carwash Car Wash Center Gouda komt met een loterij. Initiatiefnemer is eigenaar Dave Meijburg. Dave kwam op het idee door zijn goede relatie met de Goudse en Waddinxveense ondernemers. “Al deze ondernemers wassen al jaren in ­volle tevredenheid hun auto’s bij ons”, ­vertelt Dave. “Maar wij zijn over de producten van de collega-ondernemers ook zeer te spreken.” Daarom besloot Dave een

l­oterij te organiseren waarin diverse prijzen van die ondernemers te winnen zijn. Wie de auto of auto’s laat wassen bij Car Wash Center ­Gouda mag bij elke wasbeurt een lot invullen. Begin of half augustus zal de trekking worden verricht door een bekende Nederlander. De loterij gaat 1 juli van start en hoe ­vaker men wast, hoe groter de kans is op een prijs. Voor meer informatie over ­Carwash: www.carwashgouda.nl.

Rep.26 in de Tour de France Tweewielerspecialist Rep.26 uit Gouda staat op 4 juli in Monaco aan de start van de Tour de France. Het bedrijf leverde drie wielerfietsen in de kleuren van de Nederlandse vlag aan de gemeente Rotterdam die zich daarmee alvast profileert voor het ‘Grand Depart’ in 2010. Volgend jaar juli gaat het wielerspektakel in Rotterdam van start en daarom rijdt de ­gemeente dit jaar al de hele Tour mee in

de reclamekaravaan. Bij brancheorganisatie BOVAG kwam het verzoek binnen een dakdrager en opvallende fietsen te leveren voor bovenop de Rotterdamse auto’s. In overleg met eigenaar Rolf Cech van Rep.26 Tweewielerspecialisten, tevens bestuurslid bij BOVAG, zijn uiteindelijk drie racefietsen in de Nederlandse driekleur gespoten en ­afgeleverd op het stadhuis aan de Coolsingel.


DE

Krant VAN Waddinxveen

Nummer 27 3 juli 2009

12

ADVERTENTIE

Hoogste GOUDPRIJS in 20 jaar! Verkoop het nu

Ik wil uw goud! U ontvangt direct de hoogste contantprijs voor sieraden, heel of kapot, munten, goudbaren, tandengoud, zilver, guldens, rijksdaalders, bestek, broodmanden, diamant, briljant en horloges: Cartier, Rolex, Breitling, Omega enz.

Record goudprijs â‚Ź23,- per gram 24 karaats goud

Potma Edelmetaal Papestraat 28 - Den Haag Tel. 070-3636666 Di. t/m za. 11.00 - 17.00 uur Makkelijk te bereiken met openbaar vervoer, uitstappen halte Binnenhof (centrum)


13

ADVERTENTIE

Nummer 27 3 juli 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

Uniek aanbod MBO 4 via EVC Ook voor jou? Gewoon mbo te saai, te groot, te schools? Kies voor twee jaar werkend leren in de praktijk en sluit af met een niveau-4 mbo diploma als resultaat. In september start de volgende groep commercieel en administratief.

raakt de kern van mensen Bel 088 2806 010 www.essenzo.nu


DE

Krant VAN Waddinxveen

Nummer 27 3 juli 2009

14

ADVERTENTIE


15

ADVERTENTIE

Nummer 27 3 juli 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

Vandaag voor 17.00 uur besteld, is de volgende werkdag in huis!*

fotocamera’s | videocamera’s | printers | scanners | licht & studio | verrekijkers | statieven | fototassen | beamers | digitale fotolijsten

Canon PowerShot A580 s + luxe ta Camera € 99! voor

Samsung PL65 Compleet compact

B nu

+ SD 2 G

! gapixels 12,2 Me dus uto Mo A t r a m S

€89

€145

• 8,0 Megapixel • 4x optische zoom • 2,5-inch LCDscherm • PictBridge • DIGIC III processor • Bewegings- en gezichtsdetectietechnologie • Incl. batterijen, kabels en software CD-rom

Olympus E-420+14-42mm+40-150mm te Comple e b Dub l! zoomkit

€169

€159

• 12,2 Megapixel • 5x optische zoom met stabilizer • 3 Inch intelligent display • Hoge gevoeligheid ISO 3200 • Incl. accu, kabels en software CD-rom

• 10 Megapixels • Supersonic Wave-filter • 2,7-inch display met Live View-functie • Draadloze flitsercontrole • Incl. accu, lader, kabels en software-CD

Sanyo VPC-CG9 Videocamera €225

• 5x Optische Zoom • 2,5 Inch LCD-scherm • Beeldstabilisator • Direct op SD-kaart opnemen • Spraakopname • Weegt slechts 180 gr. (zonder accu) • Incl. accu, kabels en software

arantie! 3 jaar g ne zoom 5x Inter n accu Incl. li-io

€158

Samsung SPF-71E, Digi Fotolijst

at 200

2009 op DSLR Beste Ko entenbond Consum

€379

Vanaf

€49

• 7” Inch Wide Screen display • 120MB Intern geheugen • SD-Card slot • USB Poort •• Incl. netsnoer en netadapter

€379

• 10,2 Megapixel • 2,5-inch LCD-scherm • PictBridge • DIGIC III processor • 7 Punts AF-systeem • Anti-stofsysteem Live View Incl. accu, lader, kabels en sotware • Canon EOS 1000D + 18-55mm € 429

Canon Legria FS200 Travelcam

Samsung VP-HMX20C Full HD Video

eis, oor op r Ideaal v chts 230gr.! le weegt s

€145

€259

• 41x optische zoom • 2,7-inch LCD-scherm • Direct opnemen op SD of SDHC kaart • Weegt slechts 230 gram • Video Snapshot, ideaal bij montage • Incl. accu, kabels en software

Akai ABF710, Digitale Fotolijst

oom tische z 34x Op eugen ern geh 8GB Int

€599

• 34x x optische zoom met stabilizer • Kantelbaar 2,7 Inch display met Touchscreen • 8GB Intern geheugen • HDMI out • Incl. accu, kabels en software CD-rom

Canon Pixma MP630 All-in-One

ergave MP3-we geluid! eo met ster

een r c eS d i W

€99

Vanaf

• 10 Megapixels • Kantelbaar 2,7-inch Display • Super SteadyShot-beeldstabilisatie • 9-punts AF-kruissensor met EyeStartactivering • Hoge ISO • Incl. accu, kabels en software • Sony DSLR-A300 + 18-70mm DT € 424

eld! herp be c s r e p u S heugen tern ge In B M 0 12

nch I ” 7

€319

• 10,0 Megapixel • 20x optische zoom • 2,5-inch LCDscherm • PictBridge • DIGIC 4 processor • Bewegings- en gezichtsdetectietechnologie • Geschikt voor EX Speedlite-flitsers • Incl. batterijen, kabels en software CD-rom

predika

lle t voor a Geschik n Konica Sony- e nzen met -le Minolta atting v a

€370

k! roothoe 28mm G tereogeluid ts Film me

Canon EOS 1000D Beste Koop SLR Sony A300 Goed en Flexibel €499 PER €445 els! Focus SU Megapix 8

10

€649

Canon PowerShot SX10 iS se €393 + Softca 3! Camera € 35

7 Inch erm eldsch Breedbe

€79

€55

• 7 inch breedbeeldscherm • Stereo geluidsweergave • JPEG- en mp3-weergave • Aansluiting op pc mogelijk • SD, MMC, MS en xD kaartslots • Incl. AC/DC adapter en gebruikershandleiding

€209

€107.

90* *Na aftrek Cashback

• Prints van 9600x2400 dpi • Vijf gescheiden inkttanks • TFT-kleurenscherm van 6,2 cm • Scanner met 4800 dpi • Printen op dvd/cd • Automatisch dubbelzijdig printen

boeken & software | films, diafilms & toebehoren | monitoren | tekentabletten | colormanagement | papier & inkt | geheugen & opslag Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden. Alle prijzen in deze advertenties zijn incl. B.T.W.

P

GRATIS PARKEREN

Openingstijden: ma t/m vr 09.00 - 17.30 uur. Za 09.30 - 16.00 uur. Kamera Express - Rietbaan 5 - 2908 LP Capelle aan den IJssel Telefoon 010 284 74 50 - Kijk op onze website voor de actuele prijzen! www.kamera-express.nl - info@kamera-express.nl

Ga naar: www.kamera-express.nl - De GROOTSTE kamerawinkel van Nederland!


DE

Krant VAN Waddinxveen

Nummer 27 3 juli 2009

16

ADVERTENTIE

* geldig t/m 18-07-2009 geldt niet op lopende orders

De grootste woninginrichter en slaapkamerspeciaalzaak in de regio, met 1.700m2 woonideeĂŤn!

www.vanderlinde-waddinxveen.nl


UITGAAN

In tien stappen je droom waarmaken

17

Zijn passie volgen en zijn droom waarmaken. Dit lukte schrijver Geert Kimpen uit Bodegraven en met zijn derde boek ‘Stap voor stap van wens naar werkelijkheid’ wil hij zijn lezers ook aanmoedigen dit te doen. Na zijn wereldwijde bestsellers ‘De kabbalist’ en ‘De geheime Newton’ verscheen twee weken geleden zijn ruim 200 pagina’s tellend werkboek. De eerste druk was Geert Kimpen werkt nu aan de laatste hoofdstukken van zijn vierde boek. direct uitverkocht, zodat de tweede druk al in de maak is. ve van het boekje dat hij voor het tijdschrift Happinez schreef. Zijn ogen spreken boekdelen: hij is de gelukkigste man op aarde. “Als kind groeide ik op in een boekwinkel en droomde ervan ooit schrijver te worden. Deze droom vervaagde in de loop der tijd, maar dromen zijn als onkruid, altijd komen ze weer op.” Dit gebeurde zes jaar geleden bij de geboorte van zijn dochter Zonneke. “Ik besefte dat ik haar niets hoefde te leren, maar haar alleen hoefde te helpen en aan te moedigen haar dromen waar te maken. Dit zou niet lukken als ik het zelf niet zou doen.” Als succesvol theatermaker gooide hij het roer om en hij nam zich voor een boek te schrijven. Dit werd, nadat een leermeester van de joodse mystieke leer, de kabbala op zijn pad kwam, het boek ‘De Kabbalist’. De weg van zijn zoektocht tot aan de verschijning van zijn boek, neemt hij als leidraad voor zijn derde boek. “Ik geloof niet in instant-succes. Geluk is een kwestie van voor­bereiding.  Soms zit het zelfs zo tegen dat je denkt, dit komt niet meer goed. Maar juist dan gaat het erom de laatste stap te zetten. Je wordt altijd nog even getest: is dit echt wat je wilt? Ik heb zelf ervaren dat de Tien Wetten van de ­Creatie gelden voor alles wat in het leven tot bloei komt.” Het boek is een herziene uitga-

Het goede doel, de Stichting KiKa (Kinderen Kanker Vrij), zal net als vorig jaar, aan­ wezig zijn op Crocs City Beach! Tour ­Gouda. De stichting heeft als algemeen doel: het ­werven van fondsen voor vernieuwend

“Iedereen krijgt tekens. De kosmos communiceert dag en nacht met ons. Volgens mij is alles wat er gebeurt in je leven een teken: de mensen die je ontmoet, de gebeurtenissen die op je pad komen. Alle lijntjes horen bij een hoger kosmisch plan. Hoe onzinnig sommige dingen misschien ook lijken. Het gaat erom de tekenen te zien. En ook dankbaar te zijn voor wat er op je pad komt.” Geert Kimpen werkt nu aan de laatste hoofdstukken van zijn vierde boek. Zonder al teveel te verklappen kan hij zeggen dat het opnieuw een roman wordt. En dat hij daarbij nog meer geheimen zal prijsgeven die eigenlijk verborgen moesten blijven. Ook werd vorige week bekend dat zijn boek de Kabbalist na 23 landen nu in Engeland en Amerika uit zal komen. Dit maakt de kans op een verfilming weer groter wat een grote wens is van Kimpen. Zou zijn stappenplan dan opnieuw werken? Voor meer informatie www.geertkimpen.com. Op deze site kunnen lezers ook hun wens publiceren zodat mede-lezers ­elkaar kunnen helpen, coachen, tips geven en aanmoedigen.

De dertig genomineerde films werden door

Krant VAN Waddinxveen

Computerleercentrum voor senioren houdt open dagen Het Computerleercentrum van het Seniorenwerk Waddinxveen van de Stichting Vonk opent op vrijdag 17 juli en 14 augustus haar deuren. Via internet een route plannen, foto’s bekijken of een film reserveren. Al deze handelingen worden een stuk eenvoudiger als men overweg kan met de computer en het internet. Dat het helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt, zullen de vrijwilligers van het computerleercentrum tijdens de open dagen laten zien. Het Computerleercentrum biedt vijftigplussers cursussen aan voor beginners en gevorderden, in begrijpelijk Nederlands en betaalbaar. De open dagen vinden plaats op vrijdag 17 juli en 14 augustus van 09.30

tot 16.00 uur. De open dagen staan in het teken van de 21 cursussen en workshops die de vrijwilligers in het najaar organiseren. Het Computerleercentrum wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers die als geen ander begrijpen hoe het is om op latere leeftijd te leren werken met de computer en internet. De open dagen zijn een goede gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken met het leercentrum, de docenten en begeleiders. Het Computerleercentrum Waddinxveen is gevestigd in gebouw Wereldwijd aan de Mauritslaan 55. Voor meer informatie kan men terecht op www.waddinxveen.seniorweb.nl of bij Seniorenwerk van de Stichting Vonk telefoon (0182) 631 932.

TOOS FoKus II ‘Live at Parkpop’

De menigte genoot van de gratis optredens.

De 29e editie van Parkpop werd afgelopen weekend druk bezocht door ruim 275.000 bezoekers. In een zonnig Zuiderpark genoot de menigte van gratis optredens, maar naast het hoofdpodium, waren er drie andere podia waar diverse artiesten, professionals en amateurs hun creativiteit konden uitten.

Door Bonnie van Doorn

­ nderzoek en andere activiteiten op het o ­gebied van ­kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Stichting KiKa helpt kinderen met kanker op een uiterst doordachte en verantwoorde wijze en daar willen wij als PleasureGroup graag ons steentje aan bijdragen. “Binnen de Crocs City Beach! Tour hebben kinderactiviteiten vanaf het begin hoog in het vaandel gestaan. Het is dan ook een hele eer om te trachten zoveel mogelijk middelen te vergaren om zodoende kinderen met kanker munitie te geven om hun oorlog te winnen”, laat KiKa weten. Voor meer informatie: www.kika.nl en www.bommelsteijn.nl.

Leerlingen maken winnende film Twee leerlingen van het Coenecoop College, Dennis de Vink en Fleur Kuipers (vier havo) ontvingen op 26 juni de prijs voor de Beste Camera/Montage met hun film ‘Ware Liefde’.

DE

Teken

Bommelsteijn helpt KiKa met Crocs City Beach! Van de inschrijfgelden van alle deelnemende teams aan Crocs City Beach! (dus niet alleen die van de bedrijvenavond) maakt de organisatie PleasureGroup vijf euro over aan KIKA en Bommelsteijn doet daar nog een schepje ­bovenop met tien euro per deelnemend team in de bedrijvencompetitie. Niet alleen voor KiKa, maar het doneert per team ook tien euro aan Stichting Haarwensen, Kinderboerderij De Goudse Hofsteden en Speeltuin ­vereniging Korte Akkeren.

Nummer 27 3 juli 2009

een jury van professionals beoordeeld. De prijsuitreiking was tijdens het DP Filmfestival (de digitale filmworkshops) in Den Haag. De film is te zien op DigitalPlayground.nl in Den Haag.

In deze area was een vierde podium speciaal voor dans toegevoegd: het ‘Vestia Jong Stage’. Hier presenteerde Parkpop een bomvol programma voor jonge kunstenaars. Van klassiek ballet tot breakdance battles, van

moderne dans tot buikdans, van Hip Hop tot West Afrikaanse dans en streetdance. Om 17.15 uur was het de beurt van de TOOS selectiegroep FoKus II, onder leiding van Maaike Willems. Na de eerdere optredens in diverse theaters in Gouda, Tiel en Den Haag, nu in de openlucht met veel publiek gingen de TOOS streetdancers helemaal los met hun ‘Let’s Dance’ dansnummer. Enthousiast reageerde het publiek op de snelle afwisselingen in de bijzonder strak uitgevoerde dansact.

Charity dinner voor Hospice Hospice en Terminale Thuiszorg Midden-­ Holland aan de Ridder van Catsweg wordt mede ondersteund door vrijwilligers. Om geld bij elkaar te krijgen voor deze organisatie wordt momenteel door een aantal vrijwilligers een charity dinner voor het bedrijfs­ leven uit Gouda en omgeving georganiseerd dat in oktober zal plaatsvinden. Elke maand komt een van de vrijwilligers aan het woord. Initiatiefnemer Anneke Löwik trapt af. Wat beweegt een professional zoals Anneke, om naast een baan en volle sociale agenda, actief te zijn voor deze nevenactiviteit?  “Het is een uitdaging om privé een prestatie neer te zetten waaruit maatschappelijke ­betrokkenheid blijkt. Vrijwilligers zijn niet alleen nodig in het Hospice voor de patiënten maar ook voor het werven van aanvullende fondsen. De medewerkers en vrijwilligers kunnen hun werk beter doen als er voldoende middelen zijn om het comfort van terminale patiënten te ­veraangenamen. Zo zijn er hard nieuwe bedden nodig. Boven­

dien is groot onderhoud aan het pand noodzakelijk om het in goede staat te houden. Vanuit het bedrijfsleven uit Gouda en o m g e v i n g zijn man- Anneke Löwik nen en vrouwen bereid gevonden om hun ervaring op het gebied van organisatie, communicatie, promotie en fundraising in te zetten bij de voor­bereidingen van een ­charity dinner. De afgelopen maanden is veel tijd besteed aan het benaderen van bedrijven. Ook deze contacten met het ­bedrijfsleven zijn een ontzettend leuk aspect van de nevenactiviteit.” Voor Informatie over en opgave voor het diner, mail hospchardiner2009@ymail.com.


DE

Krant VAN Waddinxveen

Barbecue vlees of steengrillvlees Ook te verkrijgen bij ons!

18

Nummer 27 3 juli 2009

ADVERTENTIE

HET GOUDS VLEESPALEIS Markt 67 - Gouda - Tel. 0182-585205 - Fax. 0182-527431

Voor al uw kip, wild-, rund-, kalfs-, lams- en geitenvlees

UW ADRES VOOR SUPERKWALITEIT TEGEN BETAALBARE PRIJZEN EEN GREEP UIT ONS ASSORTIMENT

Wild • Volle haas • Hazenrug • Hazenachterbout • Hazenrugfilet • Heel Konijn • Konijnenbout • Wild Konijn • Hertenbiefstuk • Hertenfilet • Hertenrollade • Reebiefstuk • Reebout • Reerug • Reerollade • Wilde eend (panklaar) • Wilde eendenborstfilet • Tamme eend • Tamme eendenborstfilet • Tamme eendenbouten • Gerookte Tamme eendenborstfilet • Hele Gans • Ganzenbout • Ganzenfilet • Ganzenlever • Struisvogelbiefstuk • Struisvogelfilet het iet hoe • Fazanten Vraag n teer fi o r p aar kan, m • Fazanthaan ! ervan!! • Fazantenbout • Fazantenfilet

Rundvlees • Parelhoen • Kwartels • Poussins

Kalkoenen • Franse Kalkoen heel gevuld of ongevuld • Kalkoenrollades • Kalkoendijen • Kalkoenfilet • Kalkoen drumsticks

1 kg 1 kg 1 kg 1 kg 1 kg

7,98 7,98 7,98 9,98 7,98

1 kilo 3 kilo 1 kilo 2 kilo 1 kilo 3 kilo 1 kilo 3 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo

2,49 5,98 6,49 11,98 3,98 9,98 3,98 9,98 4,98 6,98 7,49 7,98 4,98

Kip • Kippenbout • Kippenbout • Kipfilet • Kipfilet • Kipdrumsticks • Kipdrumsticks • Kipborrelhapjes • Kipborrelhapjes • Kippendijen • Boutfilet • Kipshoarma • Kiprollades • Soepkip • Kippenlever, hartjes of maag • Mais kip • Mais kippenbout • Maiskip filet • Ossenhaas Hollandse

1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo

3,98 4,98 4,98 9,98 39,98

• Hollandse biefstuk • Runderentrecote • Runder Ribeye • Rosbief of Bieflappen • Runder rollade • Riblappen of magere lappen of hacheevlees • Sucadelappen • Sucadelappen • Runder tartaar • Rundergehakt • Rundergehakt

1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 2 kilo 1 kilo 2 kilo 1 kilo 1 kilo 3 kilo

14,98 17,98 17,98 12,98 11,98 7,98 14,98 8,98 15,98 8,49 4,49 11,98

Kalfsvlees • Kalfshaas • Kalfsentrecote • Kalfsbiefstuk • Kalfskarbonade • Kalfsschnitzel • Kalfslappen • Kalfs spareribs • Kalfstong • Kalfslever

1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo

39,98 19,98 19,98 17,98 17,98 14,98 8,98 11,98 17,98

Lamsvlees • Lamsbout klein beentje • Lamsbout lappen

1 kilo 1 kilo

11,98 12,98

• Lamsbout schijven

1 kilo

11,98

• Lamskarbonade

1 kilo

14,98

• Lamskotelet

1 kilo

14,98

• Lamsshoarma

1 kilo

11,98

• Lams merkezworst

1 kilo

7,49

• Lamsrollade

1 kilo

14,98

• Lamsbiefstuk

1 kilo

19,98 •

Lams rek

1 kilo

29,98

• Lamshaas

1 kilo

29,98

• Lams spareribs

1 kilo

7,98

Gegrilde specialiteiten elke dag vers gegrild • 1 Gegrilde kip

1 kilo

4,49

• Borrelhapjes

1 kilo

6,98

• Kippenbouten

1 kilo

5,98

• Smoor Ajam

1 kilo

12,98

Panklare producten • Kip cordonbleu

4 halen 3 betalen

• Kip roomschnitzels

4 halen 3 betalen

• Kipschnitzels

4 halen 3 betalen

• Kiphamburgers

1 kilo

6,98

• Kipslavinken

1 kilo

7,98

• Kalfsvinken

1 kilo

7,98

• Rundervinken

1 kilo

7,98

• Kipspareribs

1 kilo

6,98

• Runder Hamburgers

4 halen 3 betalen

SLAGERIJ VLEESPALEIS BETER EN VOORDELIGER DAN SUPERMARKTEN EN ANDERE SLAGERIJEN!!!


FILM EN UITGAAN

Braziliaanse indianen in uitzichtloze situatie

19

De speelfilm ‘Birdwatchers’ begint krachtig. Over de Amazone glijdt een kano met toeristen. Plotseling worden deze birdwatchers opgeschrikt door een groepje indianen dat met pijl en boog in de aanslag op de oever staat. Als ze de pijlen daadwerkelijk afschieten, gaat de boot er als een haas vandoor. Even later blijkt dat deze indianen in opdracht van een lokaal toeristenbureau een effectief toneelstukje hebben opgevoerd. Het magere zakcentje dat deze Braziliaanse Guarani-Kaiowá-indianen met zo’n klusje verdienen is welkom. Vrijwel al hun land, werk en inkomen is hen de afgelopen eeuwen ontnomen. In hun kleine, overvolle reservaten heerst verveling die ze dempen met drank. Vooral de jongeren lijden onder de uitzichtloze situatie. Bovendien twijfelen juist zij steeds meer aan de traditionele waarden van hun stam.

Nummer 27 3 juli 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

Filmhuis Gouda Vrijdag 3 juli

20.30 uur: Last chance Harvey

20.30 uur: Birdwatchers

20.30 uur: The reader

20.30 uur: Birdwatchers

20.30 uur: Revolutionary road

20.30 uur: Birdwatchers

20.30 uur: Last chance Harvey

20.30 uur: Rachel getting married

Zaterdag 4 juli Zondag 5 juli

Maandag 6 juli Dinsdag 7 juli

Woensdag 8 juli

Donderdag 9 juli Vrijdag 10 juli

Circus bij De Goudse Waarden

De Goudse Schouwburg heeft vanwege de vele aanvragen, een aantal voorstellingen kunnen bijboeken. Zo bleek Rhythm of the Dance enorm populair en deze Ierse dansgroep komt dan ook een extra keer naar Gouda en wel op zaterdag 5 december. Cesar Zuiderwijk en BLØF hebben enorm drukke agenda’s, maar desondanks is het de Goud-

GOUDA -AGNIETENSTRAAT 21 TEL. 0182 - 527773

Donderdag 2 juli t/m woensdag 8 juli 2008 U kunt nu tickets reserveren voor de nachtelijke voorpremière van

HARRY POTTER AND THE HALF-BLOOD PRINCE di. 14 juli, 00.05 uur

wo. 22 juli, 20.15 uur: LADIES NIGHT, reserveer nu!

GHOSTS OF GIRLFRIENDS PAST

dagelijks 18.30, do t/m zo. ook 21.30, 2e week

TRANSFORMERS: REVENGE OF THE FALLEN Dagelijks 19.00 en 21.30, vr. ook 15.15, 3e week

THE PROPOSAL Dagelijks 19.00 en 21.30, Nederlandse première

ICE AGE 3 (OV) Dawn of the Dinosaurs! Engelstalige animatiefilm

ma. t/m wo. 21.30, 8e week De film gaat over de uitzichtloze situatie van jonge

ANGELS & DEMONS - HET BERNINI MYSTERIE

Indianen.

za. en zo. 14.15, 7e week

Negentien extra voorstellingen De loting voor kaarten van de Goudse Schouwburg is inmiddels achter de rug en er zijn weer enorm veel bestelbonnen ingeleverd. Erg populair waren de voorstellingen van Jochem Myjer, het theaterconcert van Guus Meeuwis en de klucht ‘Oranje Boven’ met Jon van Eerd en Nelly Frijda.

BIOSCOOP

NIGHT AT THE MUSEUM 2 alleen vr. 15.00, 4e week

se Schouwburg gelukt om voor beide voorstellingen een extra optreden te regelen. En voor de klucht ‘Oranje Boven’ die in Gouda in première gaat, zijn maar liefst drie voorstellingen bijgeboekt. Maar ook voor de jongste theaterbezoekers is er goed nieuws: er komt een extra voorstelling van ‘Hoe overleef ik mijn eerste zoen?’ naar het bekende boek van Francine Oomen en ‘Vakantie’ van Cees Brandt, de specialist op het gebied van peutertheater. Er zijn nog meer voorstellingen bijgeboekt. Informatie hierover is te vinden op www.goudseschouwburg.nl. Sinds 1 juli zijn de plaatsbewijzen online via de site van de schouwburg te bestellen.

17 AGAIN

KINDERMATINEE

Alle films zijn Nederlands gesproken. vr. 15.15, za., zo., en wo. 14.15 Nederlandse première

ICE AGE 3 (NL) Dawn of the Dinosaurs! Nederlandstalige animatiefilm za. en zo. 14.00, 3e week

CORALINE EN DE GEHEIME DEUR Nederlandstalige animatiefilm wo. 8 juli 13.30 en 15.00 Nederlandse voorpremière

HET GEHEIM VAN MEGA MINDY Op vrijdag voordeelmatinee 6 euro Vrijdag voordeelmatinee 3 juli: The Proposal, Genieten van het circus. Dat konden de talrijke

17 Again, Ice Age 3 (OV)

bezoekers vorige week bij christelijke scholen­ gemeenschap De Goudse Waarden. Leerlingen van het vmbo hadden weken lang druk geoefend op de meest uiteenlopende acts. Daarbij ­kregen zij de nodige ondersteuning van circus Rotje Knor uit Rotter­ dam. De kinderen moesten zelf het ­circus ­organiseren en meedoen aan een act. De circusvoorstelling verliep op rolletjes, het publiek ­reageerde enthousiast op elke act en de circusartiesten ontvingen na afloop van de wervelende show een warm applaus. De voorstelling Rhythm of the Dance is zeer populair.

Karin Bloemen vult zomerse avond

Tijdens het evenement ‘Muziek aan de Plas’ genoten zaterdag 27 juni vele bezoekers vanuit hun bootje van het optreden van Karin Bloemen. Het zomerse weer maakte de sfeer compleet.

De boekenplank van Ineke Verkaaik Het Groene Hart volgestouwd met wind­ molens? Onze postuum gelauwerde plaatsgenoot en dichter Henk Kooijman zou zich omdraaien in zijn graf. Recent is zijn dichtbundel ‘Waar ik ook ben, ik draag mijn ­weiland mee’; het Groene Hart in 654 ­gedichten in de museumtuin van ­museumgoudA gepresenteerd. De dreigende ­ondergang van het fraaie veenweide­ gebied, genaamd het Groene Hart. Hij ­ervoer dit landschap als een toegangspoort tot hogere facetten, vaak ook met een mystieke, een bijna religieuze, een metafysische component. Een landelijk bekende dichter  noemde hem ooit een ‘poldersjamaan’, dat is de meest treffende karakteristiek die Henk als dichter valt te geven. Ik heb Henk nog goed gekend. Dagelijks kwam hij met uitgetypte vellen in de winkel om goedkeuring en menselijk contact te verkrijgen. Hij was een kwetsbaar en integer mens. Nu twintig jaar na zijn overlijden, ziet een uit-

gever toekomst in het uitbrengen van deze prachtige bundel, een Gouds museumdirecteur maakt een fraaie stilistische expositie van deze nu nog plaatselijk bekende  dichter en een Gouds boekverkoper wil u heel graag van dit alles op de hoogte brengen... Ik beloof het u deze bundel gaat de landelijke media halen!

WAAR IK OOK BEN, IK DRAAG MIJN WEILAND MEE HET GROENE HART IN 654 GEDICHTEN

€ 24.50

E R I K


DE

Krant VAN Waddinxveen

Nummer 27 3 juli 2009

20

Elke tandenloze Nederlander zijn kunstgebit of klikgebit (bijna) helemaal vergoed! Wittere tanden in 1 uurkrijgt dankzij de laser kunnen nu ook hardnekkige verkleuringen behandeld Lasers doen u vastin denken aanzijn kleurrijke Veel senioren Nederland zich er lichtst-implantaatbehandeling naar het ziekenhuis. implantaten gebruiken. Tot die tijd kun je worden. De behandeling duurt ongeveer 1 uur. ralen uit science fiction films… Vandaag vindenTegenwoordig is dit in de meeste gevallen het oude kunstgebit gewoon blijven dragen, niet vanweg bewust datdagelijks de zorgverzekeraar Het is veilig voor tandglazuur en geeft lasers hun in ons leven, ook in deniet meer nodig enuw kan men gewoon bij onmiddellijk waarbij de tandprotheticus zorgt voor een een Clinic gegarandeerd De laser ontkleurt specialistische tandartspraktijk Smile Clinic. terecht.resultaat. Smile Clinic kent geen op tandtussentijdse aanpassing. ‘U loopt dus nooit hun nieuwe kunstgebit of klikgebit bijnaLasersSmile vriendelijke wijze verkleurde tot een wit wachtlijsten en men istanden dus snel aanstralend de zonder tanden!’ Ondertussen maakt de bieden uitgebreide tandheelkundige mogelijk- lange helemaal vergoedt. De eigen bijdrage voor gebit. Smile Clinic toont de verbetering aan de hand van zeer ervaren en erkende tandprotheticus heden en bovendien laten ze behandelingen toe diebeurt. een kleurring. van Smile Clinic een perfect passend een niet klikgebit is maximaal 250 van euro.deAls u vroeger mogelijk waren. Een nieuwste ‘Dankzij de nieuwste kunstgebit dat simpelweg ‘vast klikt’ op de toepassingen Smile Clinic het u witter aanvullendbijverzekerd bentiskrijgt deze maken Smilebleach is beter danmogelijkheden andere behandelingen, isimplantaten. het van van tanden en kiezen. Bij Smile Clinic is het advies- meest effectief en het resultaat is stabieler dan elk ander implantologie eigenbijdrage ook geheel of gedeeltelijk gesprek over wat bij u mogelijk is gratis en vrij- systeem voor het bleken van natuurlijke tanden.Dagbehandeling Het kunnen mensen vergoed. en blijvend. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak Smilebleach systeem is gedurende jaren onderzocht Tegenwoordig is het mogelijk, mits de een kunstgebit ontwikkeld. Universitairemet studies in Europa hebben maken. persoonlijke situatie daar geschikt voor is,

Bij Smile Clinic is het adviesgesprek over HOE LASERBLEKEN WERKT: wat bij ”the u vanlaser toepassing is gratis en Smilebleach teeth-whitening system” maakt

weerveilig onbezorgd aan-getoond dat de behandeling en effectief is. om een complete implantologie lachen en bijten.’ Smilebleach is eveneens het enige systeem behandeling dat op 1 dag te realiseren, dus tetracycline-verkleuring (meestal grijs van kleur) inclusief het plaatsen van een prothese! doeltreffend behandeld.

gebruik van groen laserlicht om de speciaal ontwikkelde en vrijblijvend. U kunt hiervoor telefonisch gepatenteerde rode Smartbleachgel te activeren die zowelIn Nederland zijn nu al zeker 300.000 een afspraak Een ander effect van met de laser gele, bruine als grijze maken. verkleuringen van uw gebit te lijf gaat.mensen met positief succes geholpen een is dat tanden minder gemakkelijk gaatjes krijgen. In de veronderstelZo kan men tanden “bleken” of een wittere kleur geven. Hetklikgebit. overgrote deel van de mensen heeft slechts 1 behandeling ling dat u uw tanden goed verzorgt, toont ervaring in Loslatend Kunstgebit? Europa datz’n de werk? resultaten van de Smilebleach jaren nodig.InAfhankelijk van het typezo’n en dedrie graad van verkleuring isHoe Nederland dragen miljoen gaat aan, het in behouden blijven. het mogelijk dat 2 of 3 behandelingen nodig zijn. mensen een kunstgebit. Naarmate men Eigenlijk gaat het niet anders als bij een

ouder wordt zullen de kaken onherroepelijk gewoon kunstgebit. Er komt slechts 1 ACTIE:bij voor het implanteren. slinken, waardoor het gebit los gaat afspraak U heeft geen verdoving nodig. Het tandvlees wordt Na zorgvuldig onderzoek en vakkundige scholing Voor de behandeling 1 uur later... zitten. Dat blijkt niet voor iedereen zonder gedurende de behandeling beschermd. Er bestaat geen kunnen wijintake u met trots vertellen dat wij dekan behandeling problemen; heel wat mensen hebben in Tijdens een (onderzoek) gesprek enkel meer gevaarof van laserlichtmate bij gebruik door onsmet opgeleide voor een speciale actieprijs van mindere problemen hun ende kunnen patiëntaanbieden precies de wensen aangeven Locatie Gouda getrainde professionals. De behandeling kan niet op een € 395,Lever hiervoor onderstaande coupon in bij het gebit. En dat is niet nodig, vindt men bij en zal de implantoloog de mogelijkheden Bij winkelcentrum Bloemendaal kunstgebit adviesgesprek. Smileworden Clinic.uitgevoerd. Bekroonde tanden, bekijken en een plan maken. Als de patiënt Tegenover Gezondheidscentrum amalgaam vullingen, porselein facings etc zullen hetzelfdede behandeling wenst, overlegt Smile Lekkenburg 2-01 blijvenImplantaten en niet bleken.zijn Smilebleach werkt enkel op natuurlijkeClinic HEEFT NOG VRAGEN OF BENT GEÏNTERESSEERD: de oplossing metU de zorgverzekeraar enUwordt 2804 XC Gouda tanden. Neemt U dangepland contact op met het Smile Clinic voor een gratis ‘‘Implantaten zijn de oplossing voor een er een datum voor plaatsen Meer informatie muurvaste prothese’’ aldus de zeer ervaren vanadviesgesprek. de implantaten (kunstwortels). Het WanneerTel. u meer informatie wenst over : 0182 – 555 010 DE VOORDELEN VAN LASERBLEKEN: en erkende implantoloog bij Smile Clinic, implanteren is tegenwoordig een behoorlijk wat bij uEmail van toepassing is, kunt u contact : info@smileclinic.nl De toepassing de lasertechnologie heeft als grootpatiëntvriendelijke behandeling. Al na een Jan Pietervan Jonker. Voorheen werden opnemenInternet voor een geheel vrijblijvende : www.smileclinic.nl voordeel dat het zeer gericht en effectief werkt. Hierdoor veel patiënten doorverwezen voor een aantal weken kunnen mensen het gebit op afspraak.

• • • •

Smile Clinic

het beste voor uw gebit

Lever de coupon in bij het maken van uw afspraak voor een Lever de coupon in tijdens het klikgebit en ontvang een e h c is r adviesgesprek en de laser bleek t c * hilips eleborstel behandeling elektrische tandenborstel van kost u slechts € 395,P en Philips gratis. tand

ITEIS T C A GBRleAken 95, 3 €

* Eén tandenborstel per persoon zolang de voorraad strekt.

• • • • •

Gratis vrijblijvend persoonlijk advies; Kunstgebitten, frames, plaatjes; Klikgebit op implantaten; Verg Kronen & bruggen op alle oeding v v implantaten; bij p erzeker an a ro a Eendags-reparatie-service; imp these o rs lant aten p Nazorg en controle; Bleken van tanden; Computergestuurd implanteren; Eendags-behandeling: implanteren + plaatsen prothese/kroon/brug in één dag. Bel voor een vrijblijvend en gratis advies gesprek en kijk voor meer informatie op www.smileclinic.nl

Locatie Ommoord Niels Bohrplaats 15 3068 JK Rotterdam T 010 - 42 000 42 F 010 - 455 57 17

Locatie Schiebroek Achillesstraat 290 3054 RL Rotterdam T 010 - 422 21 90 F 010 - 422 65 93

Locatie Gouda Lekkenburg 2-01 2804 CX Gouda T 0182 - 555 010 F 0182 - 535 054

De Krant van Waddinxveen, 3 juli 2009  
De Krant van Waddinxveen, 3 juli 2009  

De Krant van Waddinxveen, jaargang 2 - nummer 27- 3 juli 2009

Advertisement