Page 1

jaargang 2 - nummer 26 - 26 juni 2009

www.dekrantvanwaddinxveen.nl

DE

Krant VAN Waddinxveen V E R S C H I J N T G R AT I S W E K E L I J K S O P V R I J D A G H U I S A A N H U I S I N W A D D I N X V E E N E N O M S T R E K E N E N O P I N T E R N E T

02

05

Raadsleden klussen in Dierendal

Extra service:

advertenties worden gratis doorgelinkt naar de eigen website!

Nieuwe strandsport Brasolero

09

11

Besparen in de zomer

Verkeersbrigadiers in het zonnetje gezet

Smile Clinic

Een stap verder GOUDA, Telefoon: 0182 358 235 www.visser-visser.nl

niet

Welkom in de showroom Dinsdag t/m vrijdag 10-17 uur Zaterdag 10-14 uur

Edisonstraat 12 2811 EM Reeuwijk T 0182 394527 www.hogendoorn.com info@hogendoorn.com

Dit jaar hebben 93 ouders en 66 kinderen zich ingezet voor de verkeersveiligheid van de jeugd.

Wethouder Wiebrand Dijksterhuis zette ­afgelopen woensdag de verkeersbrigadiers in het zonnetje. Dit jaar waren voor deze feestelijke bijeenkomst de Theo Thijssenschool, de Bethelschool en de Eben Haëzerschool uitgenodigd. In totaal hebben 93 ouders en 66 kinderen zich het afgelopen jaar ingezet wel devanmakelaar, voor deze vorm verkeersveiligheid voor de Waddinxveense de kosten jeugd. De artiest Marc Muy Dificil van Malabarista Entertainment was ingehuurd als sfeer­ maker tijdens deze middag. Elk jaar worden er verkeersbrigadiers door de gemeente uit­ genodigd. Steeds zijn dat andere scholen, zodat iedereen in de loop van de tijd aan

taxi-bedrijf groepsvervoer

tel. (0182) 39 23 00 www.rep26.nl fax (0182) 39 53 66 daar vindt u het wel! www.startax.nl

van Staverenstraat 39b 2811 TL Reeuwijk

147 0182-689753

de beurt komt. Dit jaar waren de ouders en de kinderen van de Theo Thijssenschool, de Bethelschool en de Eben Haëzerschool uit­ genodigd voor een feestelijke ontmoeting in de raadzaal van het gemeentehuis. Het totale programma duurde ongeveer een uur. Nadat Wiebrand Dijksterhuis de ver­ keersbrigadiers had bedankt voor hun inzet gaf artiest Marc Muy Dificil van Malabarista ­Entertainment een kindershow op het plein­ tje buiten het gemeentehuis. Het thema van deze show was: ‘Verkeer’. Tenslotte kregen de verkeersbrigadiers een presentje. Dit jaar was dat voor de ouders en de kinderen een fietscomputer.

De vlag kan uit in Waddinxveen

www.aprilmakelaars.nl 0182 - 526 373

Nieuwehaven

Help Care for Family de zomer te overbruggen Jongeren van Youth Events staan zaterdag 27 juni van 9.00 tot 17.00 uur bij de C 1000 en de Albert Hein om te vragen of mensen boodschappen willen doneren voor de 170 gezinnen die elke veertien dagen een voedseltas ontvangen.

De zomerperiode komt er weer aan en om de vrijwilligers even rust te gunnen wil Care for Family de gezinnen een volle tas schen­ ken, zodat zij de zomervakantie ­kunnen overbruggen. Voor meer informatie kan men terecht bij (06) 113 63 980 of op  www.careforfamily.com.

zie pagina 6

auto-rijschool schipholservice

Cheque voor KWF Kankerbestrijding

Overal zijn ze weer te zien: de vlaggen met tassen. Ze zijn van de middelbare scholie­ ren die de afgelopen weken eindexamen deden en eind vorige week een positieve uitslag kregen. Nu is het tijd voor de exa­ menfeestjes. Even los na maanden van zwoegen. Nieuwsgierig welke jongeren hun diploma hebben behaald? Kijk dan op www.dekrantvanwaddinxveen.nl. Hier zijn lijsten met namen te vinden van de ­geslaagden van scholen uit Waddinxveen en Gouda.

Aanhouding na conflict over honden De politie heeft zondagavond 21 juni een 58-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 29-jarige Goudse en een 39-jarige Waddinxvener. De Goudse liep met haar hond en enkele ­kinderen op het Pretoriaplein toen zij een conflict kreeg met een aantal personen die eveneens met een hond liepen. Deze hond zou de hond van de Goudse gebeten ­hebben. De Goudse zei hier iets van en zou een kop­ stoot en klappen hebben gekregen van de verdachte. De Waddinxvener, een kennis van de Goudse, werd door één van de kinderen gewaarschuwd waarna hij naar het plein ging. De Waddinxvener zou vervolgens ook mis­ handeld zijn door de verdachte, nog voor hij zijn verhaal kon doen. De politie doet nader ­onderzoek.

De grootste tegeloutlet van Nederland met de beste deals! Hoefweg 95 Bleiswijk 010-521 50 55 www.jangroentegels.nl


DE

Krant VAN Waddinxveen

De wijkagent en…

Colofon

Winkeldievegge

Uitgever: Gouda Media Groep B.V.,

Het is druk in de supermarkt. Zaterdagmorgen, het moment voor de weekendinkopen. Winkelwagentjes staan slordig ge-

Crabethstraat 38 D, 2801 AN Gouda T (0182) 322 456 F (0182) 322 466 (Eind)redactie: Marja den Otter Bonnie van Doorn Opmaak en fotografie: Gouda Media Groep B.V. Druk: Wegener NieuwsDruk West Verspreiding: Interlanden Den Haag Redactie-adres: Crabethstraat 38 D, 2801 AN Gouda T (0182) 322 456 E redactie@dekrantvanwaddinxveen.nl Advertentieverkoop: Gouda Media Groep B.V. T (0182) 322 456 E info@goudamediagroep.nl Alhoewel deze krant met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kan geen van betrokken partijen aansprakelijk worden gesteld voor eventueel voorkomende fouten. Algemene servicevragen: Maandag tot en met vrijdag van 10.0016.00 uur; telefoon (0182) 322 456 of mail: info@goudamediagroep.nl Redactie/tips: Tips

voor

de

redactie,

een

redactionele

tekst of een persbericht kunt u mailen naar redactie@dekrantvanwaddinxveen.nl De redactie houdt zich het recht voor om artikelen niet te plaatsen of in te korten. Verspreiding/oplage: De Krant van Waddinxveen verschijnt wekelijks op vrijdag in Waddinxveen in een oplage van 15.000 exemplaren. Webkrant: Zie: www.dekrantvanwaddinxveen.nl Komende verschijningsdata 2009: Wekelijks op vrijdag. Bezorging: Bezorgklachten:

2

Nummer 26 26 juni 2009

info@goudamediagroep.nl

of

bel (0182) 322 456 (op werkdagen).

Politieberichten Hennepkwekerij in woning

In de woning aan de Hamwijck in Boskoop waar vrijdag 19 juni rond 01.15 uur brand ontstond, zijn in twee ruimtes hennepkwekerijen ontdekt. In de slaapkamer werden 78 hennepplanten geteld. Door de brand op de zolder kon niet meer worden vastgesteld hoeveel planten er daar werden gekweekt. Vermoedelijk is de brand ontstaan door de kwekerij. De politie doet verder onderzoek. De bewoner, die op het moment van de brand niet aanwezig was, is nog niet aangehouden. Hij meldt zich binnenkort bij de politie.

parkeerd in het looppad. Mijn collega en ik slalommen tussen de wagentjes en het winkelend publiek door. Ik zie de verraste blikken op de aanwezigheid van onze uniformen hier. Mijn maat spreekt een vakkenvullende medewerkster van de winkel aan. Zij wijst ons door zwart rubberen klapdeuren naar de kantine achter in de zaak. Achter de deuren heerst een bijna serene rust. Er hangt een ouderwetse kruidenierslucht. Tussen hoog geladen palletkarren lopen wij de bedrijfsleider tegen het lijf. Hij begroet ons hartelijk en steekt gelijk van wal. “We hielden haar al een tijdje in de gaten omdat wij het idee hadden dat ze vlees zonder betaling meenam. Toen ze vandaag weer in de winkel was heeft een medewerkster van de slagerij haar in de gaten gehouden. Ze haalde de bestelde ossenhaas op en onderweg naar de kassa stopte ze die in haar tas. Bij de kassa rekende ze geen vlees af en net voordat ze de winkel uit wilde, heb ik haar aangesproken. De ossenhaas lag toen onafgerekend in haar tas.” Hij gaat ons voor naar de kantine. In één oogopslag zie ik haar zitten; een chique vrouw. Zij past niet in het beeld dat ik heb van de doorsnee winkeldievegge. Het vleespakket ligt als stille getuige naast haar op tafel. De vrouw friemelt ongemakkelijk aan haar rok. Als we haar gegevens genoteerd hebben moet ze mee naar het bureau. Via de achteringang blijft een vernederende gang door de winkel haar bespaard. Op het bureau nemen wij haar verklaring op en regelen de onoverkomelijke papieren rompslomp. Nee, ze heeft geen verklaring voor haar gedrag. Ze zegt dat het de eerste keer is. Ik gooi haar voor de voeten dat het winkelpersoneel daar anders over denkt en leg uit wat kleptomanie (steelzucht) is. Ze wijst het resoluut van de hand. Een dag later ga ik bij haar langs om het schikkingsvoorstel af te geven. Als ze een bekeuring van 150 euro betaalt, voorkomt ze de gang naar de rechter. Ik twijfel er niet aan dat ze het bedrag snel zal overmaken, maar ik vrees dat haar probleem daarmee niet afgekocht is.

Gerard Hazebroek

Wijkagent Waddinxveen

GEMEENTE/ACTUEEL

Raadsleden klussen samen in Dierendal

Na een smakelijke lunch, buiten in de zon werden de laatste klussen afgemaakt.

Traditiegetrouw bood de WeWa zich aan om een dagje te komen klussen op Kinderboerderij Dierendal. Stephan Peters kwam dit keer niet alleen met zijn eigen fractie en familie, maar bracht ook een groot deel van de gemeenteraad en de Jeugd Advies Raad met zich mee. Afgelopen zaterdag werd er door de veertien vrijwilligers druk geklust: straatwerk, schilderwerk, schoonmaakwerkzaamheden, het lappen van ramen, er was werk genoeg. Terwijl Dirk Lont tot aan zijn knieën in de sloot zat om eendentrapjes te repareren, ruimden diverse politieke partijen gebroederlijk vuil op in het park, de PCW en de VVD deden gezellig samen het sopwerk. Door de bezuinigingen is er op Dierendal geen capaciteit om dit soort grote klussen te doen, dus men was zeer dankbaar met de aangeboden hulp. Na een smakelijke lunch, buiten in de zon werden de laatste klussen afgemaakt en ging een ieder voldaan naar huis.

onder meer aan de pas geverfde kippenhokken. “Wij worden hier heel verdrietig van”, schrijft ze in een mail aan de wijkagent.

Hoogstein GOUDPRIJS 20 jaar! Verkoop het nu

Ik wil uw goud! Record goudprijs €23,- per gram 24 karaats goud

U ontvangt direct de hoogste contantprijs voor sieraden, heel of kapot, munten, goudbaren, tandengoud, zilver, guldens, rijksdaalders, bestek, broodmanden, diamant, briljant en horloges: Cartier, Rolex, Breitling,Omega enz.

Vernielingen

Er waren zes vuilniszakken nodig om het afval en de flessen uit het park te kunnen opruimen. Het park zag er echter maar kort opgeruimd uit. Een nacht later lag het park weer vol met glas, meldde Ellen van Helden van Dierendal. Bovendien waren er in de kinderboerderij zelf vernielingen aangericht,

Potma Edelmetaal Papestraat 28 - Den Haag Tel.: 070-3636666 Di. t/m za. 11.00 - 17.00 uur Makkelijk te bereiken met openbaar vervoer, uitstappen halte Binnenhof (centrum)

Muziek in de Zuidplas

Fietser gewond na aanrijding

Een 67-jarige fietser uit Waddinxveen heeft vrijdag 19 juni een hoofdwond opgelopen na een aanrijding met een 69-jarige automobilist uit Reeuwijk. De automobilist reed rond 10.15 uur vanaf de Kerkweg-Oost en sloeg linksaf om de Kanaalstraat op te rijden. De fietser reed over de Juliana van Stolberglaan en wilde juist de Kerkweg-Oost inrijden. De automobilist zag de fietser over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De fietser werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Verdachten voor poging inbraak opgepakt

De politie heeft maandagavond 22 juni twee negentienjarige mannen uit Alphen aan den Rijn aangehouden nadat ze zich verdacht hadden opgehouden bij een bouwkeet aan

de Warmoeskade in Boskoop. Rond 21.30 uur kreeg de politie hier een melding over. Nog voordat de politie ter plaatse was waren drie mannen in een auto weggereden. Op de Rijksweg A12 onder Bodegraven lukte het de politie de auto aan de kant te zetten en de twee aan te houden. Een derde man wist aan zijn aanhouding te ontkomen door weg te rennen. Om hem te zoeken schakelde de politie een helikopter in. Hij werd niet meer gevonden. De aangehouden verdachten zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Stichting Wijkwerk De Zuidplas organiseerde afgelopen zaterdag haar jaarlijkse muziekmiddag en avond. ’s Middags was er een kinderdisco met streetdancedemonstraties en ’s avonds kon men genieten van optredens van twee live-bands. Op de foto is de band Superstition te zien.


GEMEENTE / ACTUEEL

Rijdende concertzaal promoot muziek

3

De Classic Express van het Prinses Christina Concours staat op 25 en 26 juni en 2 en 3 juli in Waddinxveen. De Classic Express is een enorme vrachtwagen die hydraulisch kan ­worden uitgeschoven tot concertzaal van veertien meter lang en zeven ­meter breed.

Aan boord van de Classic Express zullen prijswinnaars van het Prinses Christina Concours (jonge toptalen­ ten uit het hele land) optreden voor Aan boord van de Classic Express zullen prijswinnaars van basisschoolklassen. Komende week het Prinses Christina Concours (jonge toptalenten uit het kunnen de kinderen van de Eben hele land) optreden voor basisschoolklassen. Haezerschool, de Rehobothschool, Koningin Julianaschool, Bethelschool, Kame­ tien jaar op een spannende manier kennis­ leon en Koningin Beatrixschool genieten van maken met klassieke muziek. Tijdens laag­ verschillende klassieke concerten. De con­ drempelige concerten van ongeveer drie certen in de Classic Express duren ongeveer kwartier hoeven schoolkinderen niet alleen drie kwartier en worden gepresenteerd door stil te luisteren, ze kunnen vragen stellen een speciaal opgeleide pianist/presentator. aan de prijswinnaars van het concours en mogen ook zelf muziek maken.

Spannende ontmoeting

De Classic Express is een initiatief van het Prinses Christina Concours. Met de Classic Express wil het Prinses Christina Concours het Nederlandse muziekleven een positie­ ve impuls geven. Op de basisschool wordt steeds minder gezongen en concertpubliek vergrijst. In de Classic Express kunnen ba­ sisschoolleerlingen in de leeftijd van zes tot

In de rijdende concertzaal is ruimte voor een concertpubliek van ongeveer 35 kinderen.

Technologisch unicum

De sfeer in de Classic Express is die van een andere wereld. Bij het betreden van de Clas­ sic Express gaan de schoenen uit en krijgen de kinderen slofjes aan. In de rijdende con­ certzaal is ruimte voor een concertpubliek van ongeveer 35 kinderen. Alle klank en geluid wordt gereguleerd door een speciaal electro-akoestisch systeem van de TU Delft waarmee de akoestiek van alle soorten con­ certzalen kan worden nagebootst. Met be­ hulp van speciale verlichting van LCD-scher­ men en LED-licht worden tijdens het concert beelden gecreëerd die de muziek een extra dimensie zullen geven. Het interieur van de Classic Express is ontworpen door Merkx + Girod, bekend van onder meer de interieurs van het Concertgebouw en de nieuwbouw­ vleugel van het Rijksmuseum. Op de web­ site www.classicexpress.nl is het allerlaatste nieuws over de rijdende concertzaal te vin­ den.

Nummer 26 26 juni 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

Stelling van de Week Ik bescherm me altijd tegen de zon.

Toelichting

De stelling van vorige week luidde:

Door de economische onzekerheid blijf ik dit jaar met vakantie lekker thuis.

Het is deze dagen uitzonderlijk gevaarlijk om onbeschermd in de zon te lopen. KWF ­Kankerbestrijding waarschuwt dat de ultra violette straling in het zonlicht op dit ­moment erg hoog is. Mensen die onbeschermd in de zon vertoeven, lopen groot risico huidkanker te krijgen. Wat doet u? Neemt u bescher­ mingsmaatregelen? Geef uw mening op:

Geef uw mening op: www.dekrantvanwaddinxveen.nl

50% Ja

50% Nee

0% Geen mening

Kluiskraak in Gouda op Youtube De politie van Gouda toont beelden van een kluiskraak op Youtube. De kluiskraak die vorig jaar zomer plaatsvond is nog steeds niet opgelost, ondanks de duidelijke beelden van de daders. Op de beveiligingscamera zijn twee mannen te zien die op de Markt staan. Zij leiden een medewerker van een café op de Markt af. Een derde persoon loopt ondertussen het café binnen en gaat op zoek naar de kluis. Binnen een kwartier maken de dieven dui­ zenden euro’s buit. De camerabeelden zijn te zien op het Youtube kanaal van Hollands

Midden, zie www.youtube.com/hollands­ midden. De politie vraagt mensen die de mannen herkennen om dit te melden bij de ­recherche van Gouda op (0900) 8844 ­(lokaal tarief). Mensen die anoniem willen blijven kunnen bellen naar (0800) 7000. Politie Hollands Midden plaatst opsporings­video’s onder de noemer Gesnapt! op het Youtube kanaal. De eerste Gesnapt! werd binnen twee weken opgelost. Wie op de hoogte wil blijven van nieuwe video’s van Politie ­Hollands Midden, kan abonnee worden. Zie www.youtube.com/hollandsmidden voor ­Gesnapt! video’s.

Geslaagde voetbalreünie

‘Wad Prachtig!’ levert veel geld op Het was een warme verwelkoming. De oudselectiespelers van Waddinxveen (za) uit de periode 1975 tot begin jaren ‘80 zagen elkaar na zo’n kleine dertig jaar weer terug op het complex van de v.v. Waddinxveen. Oud-redacteur, historicus en criticus Arie de Groot had een collage gemaakt van kran­ tenknipsels en foto’s uit die periode. Er wer­ den foto’s getoond die vele herinneringen opriepen. Oud-secretaris Jan Nieumeyer en­ oud-elftalleider Wim van Es genoten zicht­ baar van de gezellige entourage. Daarnaast de vele oud-selectiespelers die elkaar in het begin wat onwennig bekeken omdat niet

altijd duidelijk was voor iedereen wie wie was. Na de koffie werden de oud-spelers ge­ acht zich terug te trekken in de kleedkamer. Niet om een partijtje te voetballen, voor de meesten was dit door lichamelijke ongemak­ ken niet weggelegd, maar om mee te doen aan de penaltybokaal. Het doel werd ver­ dedigd door de nog altijd sportief uitziende keeper Leo van den Berg, die zelfs een reis vanuit Milsbeek (L) ervoor over had om aan­ wezig te zijn bij deze unieke reunie. Enfant terrible, Martin Houweling wist van den Berg als enige driemaal te passeren en won daar­ mee de penaltybokaal.

Tentoonstelling Dobbelmann De opbrengst van de rommelmarkt  die op 19 juni  onder de naam ‘Wad Prachtig!’ werd gehouden, is 2680,65 euro. Care for Family en Gered Gereedschap organiseerden gezamenlijk deze rommelmarkt, met

In 1941 werd het fabrieks- en kantoorgebouw van Dobbelmann aan de Noordkade gebouwd naar een ontwerp van architect P.D. Stuurman. Ruim twintig jaar werden op deze plaats tabak, sigaretten en dergelijke vervaardigd.

ondersteuning van Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen, om hun doelen sneller te kunnen realiseren. Care for Family besteedt het geld aan boodschappen voor de voedseltassen die tweewekelijks aan 170 huishoudens worden verstrekt. Daarnaast wil zij graag een inloophuis starten. Gered Gereedschap gaat het geld gebruiken voor de eigen werkplaats, zodat deze veilig is voor de eigen vrijwilligers en aan alle Arbo-eisen voldoet.

Deze fabriek zorgde voor veel werkgelegen­ heid in Waddinxveen en omgeving. Het ­kantoorgebouw en de watertoren zijn ­tegenwoordig van algemeen belang van­

wege de cultuurhistorische waarde als oor­ spronkelijk onderdeel van de tabaksfabriek van ­Dobbelmann. Het is daarmee een repre­ sentatief voorbeeld van industrieel erfgoed uit de periode 1850-1940 in Nederland. In het Historisch Ontmoetings Punt (HOP) van de Waddinxveense bibliotheek zal van 30 juni tot medio november een tentoon­ stelling te zien zijn over Dobbelmann.


DE

Krant VAN Waddinxveen

4

Nummer 26 26 juni 2009

Kwaliteitsslagerij van Dorp

ADVERTENTIE

De beste en goedkoopste slagerij van Waddinxveen en omstreken Kijk op: www.vandorpslagerijen.nl

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Rundgehakt

kilo

€ 3,98

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Runder kogel biefstuk

Lange verse varkenshaas

Heerlijk BBQ pakket

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

9x kipsate, 9x shaslick, 9x juniorspies, 9x hamburger, 9x BBQ worst

Voor een heerlijke Barbecue

Ook heerlijk voor saté

Heerlijk mals

€ 5,98

500 gram

500 gram

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Runder sucade lappen

Runder riblappen

kilo

€ 4,98

kilo

€ 4,98

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Heerlijke hollandse kipfilet Zonder toevoeging van water

€ 5,98

500 gram

Hawaispies Kinderspies Kipsaté mixgrillspies Greek passion Shaslick ± 100 gram Bistrospies

u

probeer n

kilo

€ 7,98

Fricandeau, zeeuws spek, grillworst, lever, pekelvlees kiprollade, boterhamworst, salami, servelaat

Al onze barbecue producten worden vers bereid.

heerlijk gekruid

€ 5,98

Met goud bekroond Gegrilde spareribs met zoete saus

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Malse lendefilet rollade kilo

Gegrilde Kippenpootjes Gegrilde Drumsticks Gegrilde Kip vleugel

u

probeer n

Kwaliteit tegen messcherpe prijzen

kilo

€ 5,98

Komkommers

10 kg € 4.95 3 voor € 0.99

Perziken

1 kg € 0.99

Kersen

1 kg € 2.95

Galia Meloenen

2 voor € 0.99

Volop Voordeel met nieuwe Vaste Planten en Grandelight Tuinpotten!!

V.o.f. T. VAN DER SPEK & ZN Aardappelen, groente, fruit en tuinplanten

Bredeweg 116, Zevenhuizen

Ivm met aanleg rotonde, zaterdag bereikbaar via Provinciale weg, Pleisterplaats, Middelweg, Bredeweg.

Utrecht

€ 3,98 € 9,98

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Shoarma pakket 2x saus

samen

€ 9,98

100 gram

€ 0,98

Kwaliteitsslagerij van Dorp - Brederolaan 11 - Waddinxveen - Tel. 0182 - 63 61 79

Hollandse nieuwe Frieslanders

Den Haag

Spare ribs naturel kilo Lams koteletjes kilo

Voor een heerlijke boterham

T. VAN DER SPEK & ZN

afrit 10

€ 2,98 € 2,98 Superaanbieding!

1 kilo shoarma 10 broodjes

€ 7,98

NIEUW in ons assortiment

Fricandeau van de ham 500 gram

Hals karbonade 500 gram

€ 1,25

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Hamburgers of tartaartjes

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

€ 2,98

€ 2,98

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Kilo

Hamlapjes

500 gram

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Speklapjes

€ 39,98

Kipsaté Shaslicks Varkenssaté Varkenshaassaté Junior spies Gemarineerde speklapjes Gemarineerde karbonade Gemarineerde filetlapjes Gemarineerde ribeye Gemarineerde entrecôte Div. runder steaks T-bone steaks Barbecue worst Saté vlees varkens Saté vlees kipfilet Gemarineerde kipfilet Gegrilde spareribs Gegrilde kippenpoten Gegrilde kip drumsticks Gegrilde kip kluifjes

Alle barbecuespiezen maken wij zelf dus topkwaliteit voor scherpe prijzen!

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

kilo

45 stuks Nu

feestprijs

feestprijs Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

€ 5,98

0180 631511

Aanbiedingen geldig t/m 30-06-2009 Kijk voor meer aanbiedingen op www.tvdspek.nl

Bestel dus op tijd!!

Actie van 24 juni t/m 30 juni 2009

                    

 


FAMILIE

Presentatie nieuwe strandsport Brasolero

BoConcept en iSportsmarketing introduceer­ den afgelopen zaterdag in Waddinxveen Bra­ solero, ‘The fastest Direct Return Sport of the World’. Dat gebeurde tijdens de viering van het vijftigjarige jubileum van Be Fair Volleybal op sportpark ’t Suyt in Waddinxveen. Volgens Jeroen Baars, eigenaar van het Waddinxveense iSportsmarketing, gaat Brasolero de wereld veroveren. Brasolero komt voort uit beachball, een vrijetijdsbesteding voor op het strand waarbij twee personen een balletje naar elkaar toeslaan, maar waarin het competitie-element ontbreekt. “Wij hebben van beachball een echte competitie sport gemaakt. We zijn uniek in de lay-out van het veld en het gebruik van de netten. Dit zorgt voor een unieke uitstraling en nog belangrijker, het spel kan op een spectaculaire wijze gespeeld worden”, aldus Jeroen Baars. BoConcept heeft zich als event sponsor verbonden aan deze nieuwe sport. Jan Rupert, eigenaar BoConcept Waddinxveen: ‘Brasolero is een sport met passie, lifestyle, uitstraling en ambitie. Hiermee willen wij onze producten vergelijken. Komende weken gaat de sale bij BoConcept van start. Met deze samenwerking willen we hiervoor extra aandacht genereren.” BoConcept is de  merknaam van een meubelketen uit Denemarken met wereld-

5

Nummer 26 26 juni 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

‘At va‘ni’ danst in Souburgh De volksdansgroep ‘At va ‘ni’ uit Gouda zal op dinsdag 7 juli een folkloristische dansavond in Italiaanse en Hollandse kledij verzorgen in Zorgcentrum Souburgh. Volksdansgroep ‘At va ‘ni’ heeft in het verleden al veel gedanst tijdens vele culturele

festivals. Het optreden is van 19.30 uur tot 20.45 uur in de Marchandzaal op de derde etage, de zaal is open om 19.00 uur Toegangsprijs is volgens Comfort á la Carte inclusief koffie of thee, voor leden drie euro en voor niet leden 4,50 euro. Voor meer informatie: telefoon (0182) 614 366.

Nashville express op zomerreces Donderdag 25 juni was dit seizoen de laat­ ste aflevering van het bekende country­ programma Nashville Express bij RTW FM. Presentator Cor van Eijk gaat met zomerreces om van een welverdiende vakantie te genieten. Deze aflevering was geheel gevuld met verzoeknummers van zijn trouwe luisBrasolero komt voort uit beachball.

wijd meer dan 220 BoConcept Brand Stores en 120 studio’s in 45 landen. Passie en doorzettingsvermogen is wat de mensen achter BoConcept in beweging houdt.  Of ze nu een wandsysteem ontwerpen, een team  leiden of een Brand Store managen. Hun gemeenschappelijke missie is moderne designmeubelen beschikbaar te maken voor de urban-minded shopper. Meer informatie over de sport en de initiatiefnemers zie www.boconcept.nl; www.isportsmarketing.nl en www.brasolero.com.

teraars. Maar liefst 22 nummers passeerden de revue. Als dank verlootte Cor onder deze 22 ‘samenstellers’ vijf cd’s. Deze uitzending wordt herhaald op zaterdag 27 juni tussen 18.00 en 20.00 uur. RTW FM is te beluisteren via de ether op 105.8 Fm, op de kabel in Waddinxveen op 103.4 Fm of wereldwijd via internet www.rtw.nl.

Zingen voor vluchtelingenhulp ZOA De 130 koorleden van de Hervormde gemeng­ de zangvereniging ‘Vox Jubilans’ besluiten het seizoen met het geven van een Zomerzang­ avond voor ZOA Vluchtelingenzorg. Deze avond wordt gehouden op dinsdag 30 juni in de Hervormde of Laurentiuskerk aan de Kerksingel in Bergambacht. ‘Vox Jubilans’ staat onder leiding van dirigent André van Vliet en wordt aan het orgel begeleid door Marco den Toom. Het koor brengt een selectie uit haar uitgebreide repertoire ten gehore. Deze en andere werken komen ook op de nieuwe cd te staan van ‘Vox Jubilans’ die dit najaar op de markt verschijnt. De Zomerzangavond begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur is de kerk geopend voor publiek. Ds. P. ­Nobel, predikant in Waddinxveen, zal de avond openen en sluiten. De toegang is vrij, wel is er een collecte voor vluchtelingen uitgaande van de ZOA.

André van Vliet

Zomer vol activiteiten S.C. Antilope S.C. Antilope start de zomer met verschillen­ de activiteiten zoals de Gouwebosloop, een jeugdkamp en de traditionele ouder- kinddag.

BoConcept heeft zich als event sponsor verbonden aan deze nieuwe sport (foto Ferry Streng).

Kanoën in onderdoorgang Kanovereniging De Goudse Peddel geeft ­tijdens de Havendagen op zaterdag 27 juni geïnteresseerden de gelegenheid om de ­recentelijk gerenoveerde onderdoorgang in de dubbele buurt te bevaren. “Deze onderdoorgang is een van de ­oudste watergangen van Gouda en is zeer de moeite waard om eens van ‘binnen’ te ­bekijken nu er weer water in staat. Velen zijn er al ­tijdens de drooglegging door ­gewandeld maar nog

nooit gevaren, een unieke kans die een­malig gegeven wordt”, laat de ­kanovereniging ­weten. Ook de rest van de oude grachtjes rond de onderdoorgang kunnen op deze dag bevaren worden. Het kanovaren zal begeleid worden door leden van De Goudse Peddel. Vanaf 10.30 uur tot 16.00 uur is de kano­ vereniging aanwezig met kano materiaal en een informatiestand achter de Sint-Janskerk bij de ingang van het museum.

Donderdag 25 juni wordt de tweede en laatste Gouwebosloop van het seizoen georganiseert. De loop is bedoeld voor zowel leden als niet-leden van S.C. Antilope. De hardlopers kunnen 2,5, vijf, 7,5 of tien kilometer lopen. Ook is er een parcours van vijf kilometer uitgezet voor wandelaars en voor Nordic Walkers. De starttijd is 19.30 uur. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd voor het organiseren van de loop. Deze bedraagt 2,50 euro voor alle afstanden. ­Jeugdleden van S.C. Antilope kunnen gratis meedoen. De inschrijving en start zijn telkens op het atletiekcomplex aan de Alberdingk Thijmlaan. Aansluitend worden de tenten van het jaarlijks terugkerende jeugdkamp opgezet op het Antilope terrein. Het kamp dat duurt van vrijdag tot en met zondagmiddag, is voor de jeugdleden altijd weer een

Gratis Street waveboard t.w.v. e 99.50 Reyneveld rijwielen Fietsen en fietsonderdelen Moerkapelle Bel: 0614146639

bij aanschaf van een nieuwe Montego schoolfiets

­ nerverend spektakel. Elk kamp heeft een e thema. Vorig jaar was dat de ‘Olympische spelen’. Daar zijn ook de spellen op gebaseerd. Er zijn verschillende onderdelen voor pupillen en voor junioren, vooral bij de avond-en nachtactiviteiten. Een van de meest beruchte spellen is de ‘dodelijke lichtstraal’. Na het succes van vorig jaar vindt er op 4 juli weer een ­ouder-kinddag plaats voor alle pupillen en hun ouders. De ouder-kinddag is bijna hetzelfde als een gewone atletiekwedstrijd, maar er is één belangrijk verschil. Deze ‘wedstrijd’ doen de kandidaten niet alleen, maar als team bestaande uit één kind en één ouder. Het is ook mogelijk om met bijvoorbeeld een oom, tante, opa, oma, buurman een team te vormen. Samen doorloopt men de onderdelen sprinten, verspringen, kogelstoten en lange afstand lopen. Het team met de meeste punten wint, maar een hoop plezier hebben is veel belangrijker dan winnen op deze ouder-kinddag.

Waveboard is ook los verkrijgbaar van e 99.50 voor e 49.95. Montego fietsen zijn stevig, degelijk en mooi. Montego fietsen zijn tot 31-12-09 met korting verkrijgbaar vanaf e 359,uitgezonderd andere acties


DE

Krant VAN Waddinxveen

Nummer 26 26 juni 2009

6

ADVERTENTIE

Kies voor een klikvaste oplossing op implantaten Bij Smile Clinic kunt u terecht voor o.a. de volgende behandelingen:

Smile Clinic

het beste voor uw gebit

• • • • • • • • •

Gratis vrijblijvend persoonlijk advies; Verg Kunstgebitten, frames, plaatjes; alle oeding v Klikgebit op implantaten; bij p erzeke van ra ro Kronen & bruggen op implantaten; imp these ars l anta op Eendags-reparatie-service; ten Nazorg en controle; Bleken van tanden; Computergestuurd implanteren; Eendags-behandeling: implanteren + plaatsen prothese/kroon/brug in één dag.

Bel voor een vrijblijvend en gratis advies gesprek en kijk

ATIsSche

*GhiliRps elebcotrristel P

en

tand

voor meer informatie op

Lever de coupon in bij het maken van uw afspraak voor een klikgebit en ontvang een elektrische tandenborstel van Philips gratis. * Eén tandenborstel per persoon zolang de voorraad strekt.

www.smileclinic.nl Locatie Ommoord Niels Bohrplaats 15 3068 JK Rotterdam T 010 - 42 000 42 F 010 - 455 57 17

Locatie Schiebroek Achillesstraat 290 3054 RL Rotterdam T 010 - 422 21 90 F 010 - 422 65 93

Locatie Gouda Lekkenburg 2-01 2804 CX Gouda T 0182 - 555 010 F 0182 - 535 054


GEZONDHEID

Zonaanbidders moeten nu extra oppassen

7

Nummer 26 26 juni 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

Afdeling Groene Hart Ziekenhuis ontvangt een Maxi-Taxi Na jaren van trouwe dienst, namen afgelopen week Ingrid Verheij en Margareth Bruikman afscheid van de kinderafdeling van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ). Dit afscheid wilden beide dames niet ongemerkt voorbij laten gaan en dus gaven zij de ­afdeling een MaxiTaxi cadeau. Het GHZ is erg blij met deze gift, die in ­samenwerking met de fi ­ rma ­Dorell  uit ­Helmond tot stand ­gekomen is. “Het is een mooie toe­gevoegde waarde bij baby’s die

veel huilen of spugen. Ook kinderen die  al regelmatig wakker zijn, kunnen zo in de toekomst lekker bij mijn collega’s staan, ­terwijl zij de andere kinderen verzorgen”, ­aldus Margareth Bruikman, die na ­dertig jaar het zware lichamelijk werk in het ­ziekenhuis achter zich laat. ­Collega Ingrid Verheij gaat na ruim veertig jaar met vervroegd ­pensioen “De komst van de Maxi-Taxi is een mooi aandenken aan onze fijne jaren op deze ­afdeling.”

Wie wil zonnen doet er volgens KWF Kankerbestrijding goed aan maatregelen te nemen om verbranding te voorkomen.

Veel mensen genieten deze dagen volop van het zonnige weer. Helemaal ongevaarlijk is dat niet. KWF Kankerbestrijding waarschuwt dat mensen alert moeten zijn op het feit dat er nu sprake is van extra zonkracht. Een goede bescherming tegen de zon is dus geboden. De kracht van de zon, een maat voor de hoeveelheid uv-straling, bereikt volgens het KNMI in deze dagen bij onbewolkt weer, een hoogte tussen zeven en acht. Dat zijn de hoogste waarden die in Nederland mogelijk zijn. De zonkracht varieert hier van nul tot acht. Hoe sterker de zonkracht, hoe sneller iemand kan verbranden en hoe groter de kans is op huidkanker. Op grond van deze voorspelling van het KNMI adviseert KWF Kankerbestrijding daarom om op dagen als deze extra maatregelen te nemen om verbranding van de huid te voorkomen. Ook na het weekend blijft de uv-straling hoog, zo

verwacht het KNMI.

Zwaar onderschat

Het aantal mensen met huidkanker neemt volgens KWF Kankerbestrijding fors toe: van 20.800 nieuwe gevallen in Nederland in het jaar 2000 tot ongeveer 36.800 dit jaar. ­Negentig procent van het aantal huidkankerpatiënten is gerelateerd aan de totale hoeveelheid uv-straling die men in de loop van zijn leven heeft opgelopen. Volgens dermatoloog Ellen de Haas van het Erasmus MC in Rotterdam wordt het risico op huidkanker in Nederland nog steeds zwaar onderschat. Zonaanbidders moeten volgens haar in snel tempo hun gedrag aanpassen, anders wordt de kans steeds groter dat ze over een aantal jaren huidkanker hebben. Vooral kinderen moeten worden beschermd. Als zij op jonge leeftijd verbranden, lopen zij later een ­grotere risico op huidkanker.

Lang tv-kijken leidt tot slaapgebrek

De Maxi-Taxi betekent een extra service voor baby’s

Tips per e-mail effectief bij afvallen Het met enige regelmaat ontvangen van ­e-mails met gezondheids- en dieettips kan ondersteunend werken bij het volgen van een gezonde leefstijl of dieet. Dit blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd is in de American Journal of Preventive Medicine. De deelnemers aan het onderzoek kregen op verschillende tijdstippen herinneringen en tips per e-mail toegestuurd. Van tevoren hadden ze aangegeven waar ze zich op wilden ­focussen: meer bewegen, meer

te willen bewegen, waren per week een uur meer gaan bewegen dan de mensen in de controlegroep. Ook de andere groepen hadden hun doelen behaald. Volgens hoofdonderzoeker Barbara Sternfeld herinneren de e-mailboodschappen mensen eraan dat ze zichzelf een doel gesteld hebt en blijkbaar is dat wat mensen nodig hebben om door te zetten.

groente en fruit eten of minder suikers en producten met verzadigde vetten gebruiken. In de e-mails werd ­wekelijks een klein doel gesteld dat afgestemd was op de specifieke deelnemer. Bijvoorbeeld een wandeling maken tijdens de koffiepauze of een vetarm (rauwkost)slaatje eten tijdens de lunch. Na zestien weken werd het onderzoek geëvalueerd en bleek het programma met praktische adviezen en tips succesvol te zijn. De deelnemers die hadden aangegeven meer

’s Avonds na gedane arbeid nog even lekker voor de tv hangen. Veel mensen doen dit. En ze doen dit vooral te lang. Ze komen er niet toe op tijd naar bed te gaan. Onderzoekers van de University of Pennsylvania School of Medicine ondervroegen 21.000 Amerikanen. Uit hun onderzoek bleek dat mensen vaak te lang opblijven, terwijl ze de andere ochtend wel vroeg uit bed moeten. Hierdoor komt bijna veertig procent van de Amerikanen niet aan de noodzakelijke zeven tot acht uur slaap per nacht. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen als obestias.

Tandartsenpraktijk Gouwe Park. Nieuw in uw regio! Een praktijk met de beste zorg op alle fronten en is ingericht met de modernste apparatuur die aan de hoogste eisen voldoen. Bij het team van de praktijk staat de zorg voor 'U' de patiënt voorop. Heeft u kinderen met angst voor de tandarts? Of heeft u zelf angst voor de tandarts? Niet nodig! Ons team stelt u op uw gemak en zal stap voor stap de behandeling met u bespreken. Een praktijk met een gediplomeerde tandarts. En voldoende gratis parkeergelegenheid. (U vindt ons tegenover 'het weegje' naast de Coenecoop brug) Tandartsenpraktijk Gouwe Park Zuidbaan 534, 2841 MD Moordrecht - Gouda T 0182 516527 - F 0182 516492 E info@tgptand.nl - I www.tgptand.nl

E-mails blijken te helpen bij afvallen.

Nieuwe consumentenwebsite PuurGezond.nu Onlangs is de nieuwe consumenten­website PuurGezond.nu gelanceerd. Meer dan ­zeventig procent van de diëtisten vindt het gebrek aan aandacht voor de totale voeding een van de grootste knelpunten van de huidige voedingsvoorlichting. Volgens vijftig procent van de diëtisten is er te weinig aandacht voor pure onbewerkte producten. Dit blijkt uit een onderzoek van ‘Nieuws voor Diëtisten’ dat is gehouden onder 544 diëtisten/ voedingskundigen. Ruim vijftig procent van de ondervraagden ziet de nieuwe website www.puurgezond.nu als een goede manier om gezond eten ­onder de aandacht te brengen bij de consument. De website ‘PuurGezond.nu’ is een ­initiatief

van Scriptum communicatie over voeding. Deze nieuwe consumentenwebsite biedt infor­matie over bewust leven, echt eten, ­gezond ­genieten, beweging, ontspanning en duurzaamheid. Volgens Irene Smit, een van de Puur Gezond.nu-ambassadeurs, kopen we vaak kant-en-klaar-maaltijden, pakjes en zakjes en staan we hyperventilerend in de keuken om snel iets op tafel te zetten. ‘PuurGezond.nu’ wil laten zien dat het ook anders kan en geeft tips en recepten om het eten wat puurder te maken, zonder dat je uren in de keuken staat. ‘Als je kookt met liefde, dan wordt eten weer emotie', vindt mede-ambassadeur Eric van Veluwen, bio­ logische topkok.


DE

Krant VAN Waddinxveen

8

Nummer 26 26 juni 2009

ADVERTENTIE

TE OP KO

• Ruim vrijstaand woonhuis • Fraaie ligging aan de Gouwe • Perfect onderhouden Waddinxveen, Noordkade 69

• Tuin ontwerp • Aanleg • Onderhoud • Renovatie • Schutting • Beschoeiing

Karakteristiek en degelijk huis met garage direct aan de levendige rivier de Gouwe. Fraai terras, living 58 m2 en 3 slaapkamers. Nabij de A12 - A20 en N11 en toch midden in het groene hart. In prima staat van onderhoud en bouwk. garantie.

Bij aanschaf woning een Keukencheque

Vraagprijs € 459.500 k.k.

kado t.w.v. € 10.000,-

Nieuwsgierig geworden? Bel RE/MAX Makelaarscentrum. T. 0182-636 021. Mob. 06-413 17 430 www.remax.nl/waddinxveen

BUITENgewoonGOED voor uw tuin!

44

Meer weten? Bel Ad Vermeulen op 06 54 33 28 06 of mail naar ad@buitenwerkhoveniers.nl Jan Tinbergenstraat 8f, 2811 DZ Reeuwijk, tel. (0182) 39 58 32, fax (0182) 39 33 29. Of kijk op www.buitenwerkhoveniers.nl

Ellen Konijnenberg Telefoon: 0182-322 453 Lieke van der Heide Telefoon: 0182-322 452

Kijk op onze vernieuwde website!

Spectaculair Open Huis! OP! O K E NOG pTartementenng p i yale a e won

2 ro eschakeld tu 1 g tie kun et: m nforma t 054

OPEN-HUIS

eer i emen Voor mcontact opn urebouw.nl l w.al 80 ww 9 1 0 8 8-

Kerspelpad, 2821 ZA Stolwijk 6 juli tussen 16.00 en 20.00 uur

Zoals bij ons de gewoonte is, tonen wij graag onze unieke bouwwijze tijdens het bouwproces. Dat geeft u een goed beeld van onze perfecte mix tussen traditionele, degelijke bouw en snelheid. Deze kwaliteit en diversiteit willen wij u graag tonen tijdens ons Open Huis op maandag 6 juli a.s. tussen 16.00 en 20.00 uur. Uiteraard zijn alle woningen volledig aangepast aan de wensen van de opdrachtgevers. Wilt u de appartementen graag van binnen bekijken en/of weten hoe uw wensen gerealiseerd kunnen worden? Kom dan naar ons Open Huis. De koffie staat klaar! Belt u gerust voor een uitgebreide routebeschrijving. Verhinderd? Bel 0548 - 80 19 80 voor andere Open Huis data.

Te realiseren woningen en appartementen:

Allure Bouw b.v. Argonstraat 3 7463 PD Rijssen

t 0548 - 80 19 80 f 0548 - 80 19 55

info@allurebouw.nl www.allurebouw.nl

Tevens een vestiging in Alblasserdam


BOUWEN & WONEN

BOUWEN

Besparen in de zomer

9

Op de hoek Hoge Gouwe/ Westhaven in Gouda is Het Bespaarhuis gevestigd. Men kan hier terecht voor advies over hypotheken, verzekeringen, pensioenen en advies over duurzaam verbouwen. “Je wordt ontvangen met een gastvrijheid die je alleen gewend bent van de betere hotels, compleet met een lounge en Huis & Hypotheek Café. Het Bespaarhuis geeft financieel advies dat op je lijf geschreven is en zoekt samen met jou creatief naar de laagst mogelijke prijs,” laat het Bespaarhuis weten. Het Bespaarhuis is voorgedragen tot beste adviesorganisatie van Nederland en is winnaar van de Allianz Ondernemersprijs 2008/2009. In het Bespaarhuis is het Huis & Hypotheek Café gevestigd. Het is de eerste vestiging in Gouda van Huis & Hypotheek, dat een van de grootste landelijke ketens is van onafhankelijke hypotheekadviseurs. Waarom is Het Bespaarhuis een samenwerking met

woonwinkel De Bokkesprong aangegaan? “Veel mensen die bij ons in de winkel komen, willen thuis de soort sfeer die bij ons in De Bokkesprong heerst. Maar hoe bereik je dat nu? Twee jaar geleden kwamen we op het idee om bij mensen thuis advies te geven. We krijgen dan een beter idee van de beschikbare ruimte, de lichtinval. Samen met de klant bekijken we dan wat goed hen past, en proberen we de juiste combinatie maken met de aanwezige meubels die men graag wil behouden. Vaak zoekt men eerst een bank of eettafel uit. De sfeer zoeken we later samen uit; kussens, lampen schilderij, accessoires, daarmee creëren we de bijzondere Bokkesprong sfeer. Zonder deze accessoires is het huis net een toonzaal. Volgens ons koop je een sfeervol huis niet pats boem in een keer, een interieur moet groeien. De cadeaubon die de klanten van Het Bespaarhuis krijgen bij het afsluiten van een hypotheek of bij een vrijblijvend kennismakingsgesprek, komt goed van pas bij de aankoop van deze sfeerartikelen”, zegt Denise van Gastel. Geïnteresseerden kunnen bellen met (0182) 679 747 of e-mailen: info@bespaarhuis.nl of even langsgaan: Hoge Gouwe 1 (centrum, achter het Hommerson Casino)

‘Very Impressing Projects’ presentaties op Markt In een VIP bus die zijn standplaats heeft op de Markt in Gouda, kunnen geïnteresseerden zondag 28 juni tussen 10.00 en 17.00 uur een kijkje nemen in de presentaties van nieuwe infrastructuurprojecten in onze regio. Zo’n 200 leerlingen (havo-vier en vwo-vijf) hebben voor het vak CKV de ontwerpopdracht uitgevoerd. Vanuit een zelf te kiezen gezichtspunt, die ontstaat door de aanleg van infrastructuur wordt het nieuwe uitzicht geschetst vanuit een treincoupé of autoruit. Dit kan ­zowel een stedelijk als landschappelijk beeld zijn. Met maquettes worden de uitzichten verbeeld. Het project wordt afgesloten met een film en geluidspresentatie van de Raam-­resultaten in een VIP-bus die zijn standplaats heeft op de Markt in Gouda. Rondom Gouda zijn diverse nieuwe infrastructuurprojecten in voorbereiding; de Zuidwestelijk Randweg, de Moordrechtboog, de Parallelroute A12 op Rijkswegniveau. Daarnaast de intensi­vering van het openbaar vervoer met de RijnGouwe­Lijn en de

DE

Krant VAN Waddinxveen

& WONEN

Sharon van Gastel van Het Bespaarhuis (links) en Denise van Gastel van De Bokkesprong.

Wie deze zomer een hypotheek bij Het Bespaarhuis afsluit, ontvangt 250 euro aan cadeaubonnen van woonwinkel De Bokkesprong in Gouda. Kopers kunnen dan direct beginnen met het inrichten van hun nieuwe huis.

Nummer 26 26 juni 2009

ontwikkeling van een nieuw NS-station in de Gouweknoop. Ook andere projecten over architectuur langs de infra van Gouda worden in de bus gepresenteerd. Op deze wijze wil architectuurcentrum grAp aandacht vestigen op de discussie over de invloed van nieuwe infrastructuur op de veranderende beelden en uitzichten op het gebouwde en het ongebouwde landschap. Voor meer informatie: www.architectuurcentrumgrap.nl

Rozen

Een klant zei het ooit treffend: “Een lust voor het oog maar grote zorg voor de rest.” Rozen zijn schitterende planten, vele soorten bloemen, kleuren en geuren. Klimmers, bodembedekkers, stam- of struikroos, er is wel een roos voor elke tuinwens. Wel hebben rozen wat zorg nodig om ze mooi en gezond de zomer door te helpen. We lopen wat onderhoudstips met u door. Het begint met een goede snoei na de winter in een vorstvrije periode zodat de verse snij-wonden niet invriezen. Daarna een rozenmest of koemest toevoegen aan de planten. Het groeien beginnen. Vanaf april komen de eerste ‘gevaren’ om de hoek kijken, de schimmels en luizen. Voor een schimmel en /of luizenplaag is het vaak eerst wat warm en daarna ook vochtig. Regen en zon dagen wisselen elkaar vaak af in April en schimmels en luizen vinden dit ideaal groeiweer. Tegen de schimmel kunt u met een biologisch middel al prima vooraf beginnen zodat de roos gezond blijft, dit is dat vaak een middel op basis van spuitzwavel. Twee keer per maand spuiten is vaak al voldoende om

de roos gezond te houden. De luizen houden zich vaak op in de toppen van de roos, de knoppen zitten vaak onder de luizen. Even spuiten en na tien tot veertien dagen herhalen geeft het beste resultaat. Bij struikrozen kunt u ook een rand lavendel planten om luizen te weren. Dit geeft ook vaak mooie kleurcombinaties tussen de roos en de lavendel. Om een langere bloei te stimuleren is het goed de uitgebloeide bloemen snel te verwijderen, voordat alle bloemblaadjes eraf zijn. Knip deze koppen eruit en vaak zal de roos voor het einde van de zomer weer volop in bloei staan. Hebt u nog vragen over de roos of andere planten, aarzel niet om ze stellen, we helpen u graag verder.

Advies bij duurzaam verbouwen Er is goed nieuws voor Gouwenaars die overwegen hun huis te isoleren of energie te ­besparen met bijvoorbeeld een HR-ketel of zonneboiler: iedereen die zijn huis wil verbouwen om het energiezuiniger te maken kan gratis voorlichting en/of maatadvies met ­korting krijgen. Ook is er subsidie beschikbaar als het huis na de verbouwing tenminste twintig procent energiezuiniger is geworden. Voor een eerste indruk van de mogelijk­heden om thuis energie te besparen kan men bij makelaardij Boer aan de ­Meridiaan 37 het energiebesparingscentrum gaan ­bekijken. Daar staan voorbeelden opgesteld van ­daken vloerisolatie, van zonne-­energie, windenergie, van waterbesparende kranen en van zuinige led-verlichting. Zo kan men met eigen ogen zien hoe bijvoorbeeld isolatie­ materiaal eruit ziet, of een zonneboiler op het dak. En, niet onbelangrijk, er staat hoeveel de investering in het algemeen kost en na verloop van tijd in energiebesparing weer oplevert. Voor wie wil, zijn er adressen van gespecialiseerde bedrijven te krijgen. Het energiebesparingscentrum van makelaardij Boer is vrij toegankelijk op de openings­ tijden. Bezoekers moeten hun komst wel per telefoon melden, zodat men daar rekening mee kan houden.

Energiezuinig Gouda

Mensen die al hebben besloten om hun huis te gaan verbouwen kunnen advies op maat

en begeleiding bij de verbouwing krijgen via de nieuwe website www.energiezuiniggouda.nl. Het doel van Energiezuinig Gouda is om de inwoners te ondersteunen en stimuleren bij het duurzaam verbouwen van hun huis. Bij het eerste gesprek worden de algemene mogelijkheden in het betreffende type woning vrijblijvend aangegeven. Daarna kan men een persoonlijk maatwerkadvies laten maken. Besluit de klant dit advies werkelijk uit te voeren, dan krijgt hij de helft van de advieskosten (125 euro) terug. Energiezuinig Gouda neemt de klant zoveel mogelijk zorg uit handen: er is een netwerk van gespecialiseerde Goudse bedrijven voorhanden en subsidies worden voor de klant aan­ gevraagd. Dat geldt ook voor de subsidies die het rijk geeft bij aanschaf van duurzame installaties als een warmtepomp of zonneboiler. Daarnaast zorgt Energiezuinig Gouda bij grote verbouwingen met meerdere aannemers voor een onafhankelijke coördinator die de werkzaamheden in huis van begin tot eind begeleidt. Dat scheelt een hoop kopzorg en rompslomp. Als het huis na de verbouwing minstens twintig procent minder ­energie verbruikt, krijgt de klant een ­premie: 300 euro bij twintig procent energiebesparing en 750 euro bij dertig procent energiebesparing. Energiezuinig Gouda zorgt voor een speciaal schildje op gevel waardoor iedereen kan zien dat dit een energiezuinige woning is. Het resultaat is een duurzaam huis, dat ook nog meer waard is. Dat is dubbel winst.

BAAN IEDEMA & zn. Tel.: 0182-599220 Fax: 0182-599223 Goejan Verwelledijjk 48a 2807 CC Gouda

ZUIDKADE 110 2741 JG WADDINXVEEN HOLLAND T +31 (0)182 61 36 44 www.baanmeubelen.nl


DE

Krant VAN Waddinxveen

Nummer 26 26 juni 2009

10

ADVERTENTIE

Hoogste GOUDPRIJS in 20 jaar! Verkoop het nu

Ik wil uw goud! U ontvangt direct de hoogste contantprijs voor sieraden, heel of kapot, munten, goudbaren, tandengoud, zilver, guldens, rijksdaalders, bestek, broodmanden, diamant, briljant en horloges: Cartier, Rolex, Breitling, Omega enz.

Record goudprijs â‚Ź23,- per gram 24 karaats goud

Potma Edelmetaal Papestraat 28 - Den Haag Tel. 070-3636666 Di. t/m za. 11.00 - 17.00 uur Makkelijk te bereiken met openbaar vervoer, uitstappen halte Binnenhof (centrum)


BEDRIJVEN

Cheque voor jarige KWF Kankerbestrijding

11

Nummer 26 26 juni 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

De Belastingadviseur

Representatie is geen relatiegeschenk

deel van het totaalbedrag af dat drempel van 4.200 euro uitkomt, 73,5 procent van de kosten af. U natuurlijk uitrekenen wat voor u

de onderwerpen waar ondernemers over het algemeen mee worstelen. Ik doel in dit geval op de representatiekosten en de re­ latiegeschenken. Deze twee worden vaak door elkaar gehaald en er wordt met de af­ trek van btw geworsteld.

deligst is. Voor het bepalen van de hoogte van de kosten telt u alle kosten van voedsel (zakenlunches en –diners), drank (koffie, thee en frisdrank e.d.), genotmiddelen (si­ garetten en sigaren), congressen, seminars, studiereizen en dergelijke bij elkaar op. Btw over horecabestedingen is niet aftrekbaar. Houdt u echter een receptie op uw kantoor en doet u hiervoor zelf de inkopen, dat is de btw aftrekbaar mits u maar onder de grens van 227 euro exclusief btw per gast blijft. Komt u hierboven, dan zult u moeten vast­ stellen welke gasten ondernemers zijn en welke particulier of btw vrijgestelde onder­ nemers. Voor de eerste groep blijft de btw aftrekbaar voor de tweede groep niet.

Boekhouden is niet moeilijk. Je moet ge­ woon goed opletten en vooral consequent zijn. Toch zijn er een paar veel voorkomen­

Relatiegeschenken

KWF Kankerbestrijding bestaat zestig jaar. In mei heeft de afdeling Waddinxveen ter gelegenheid hiervan een jubileumconcert gehouden. Het werd uitgevoerd door de hervormde gemengde zangvereniging en het jongerenkoor ‘Vox Jubilans’. Dit concert is mogelijk gemaakt door Rabobank Gouwestreek en andere sponsors. De collecte tijdens dit concert heeft 774 euro opgebracht. Daarnaast mocht Ad Both (rechts) onlangs namens KWF Kankerbestrijding afdeling Waddinxveen van Robert Calkhoven, directeur Rabobank Gouwestreek in Waddinxveen (links), een cheque in ontvangst nemen van 1.000 euro.

‘Surf en Turf’ menu bij Lavendel Het was druk de afgelopen maanden bij ­Restaurant Lavendel in Gouda. In maart werd het vijf­jarig bestaan uitgebreid gevierd en in mei waren de asperges niet aan te slepen. Veel Gouwenaars brachten een bezoek aan dit restaurant dat zich bevindt naast de ­Sint-Janskerk. Suzan zegt hierover: “Het grote succes zit hem deels in de leuke aanbieding, maar de gezellige uitstraling van ons ­restaurant, de goedlachse en alerte bediening en ­natuurlijk de heerlijke gerechten die onze koks op ­tafel weten te zetten, maken het plaatje ­compleet!” Dave vertelt over de Pink Port

die Restaurant Lavendel vorig jaar als enige horecagelegenheid in Gouda ­introduceerde: “Deze heerlijke zoete rosé port is een groot succes gebleken, een echte blijver. Bijna ­iedereen vindt het lekker! Pink Port kan als aperitief op het terras, maar is ook heerlijk bij een zoet dessert.” Restaurant ­Lavendel biedt de hele maand juli een Surf & Turf menu dat bestaat uit drie gangen voor 22,50 euro. Bovendien krijgen klanten ­tegen ­inlevering van de advertentie elders in deze krant een gratis glas Pink Port bij elk Surf & Turf dessert. Voor meer informatie www.restaurantlavendel.nl of bel na 14.00 uur (0182) 686 202.

Gouda krijgt weekendschool Met de ondertekening van het sponsorcontract van de Goudse weekendschool zorgen Sanofi-aventis, Groene Hart Ziekenhuis, Promen, Mozaïek Wonen en initiatiefnemer Woonpartners Midden-Holland ervoor dat er op dit moment voldoende financiële middelen zijn om de weekendschool van start te laten gaan en de eerste drie jaar te laten functioneren. De ‘school’ is bedoeld voor alle kinderen die in Gouda wonen, niet alleen voor bollebozen en ook niet alleen voor kinderen uit de her­ structureringswijken. Het belangrijkste cri­ terium is dat de kinderen voldoende gemo­ tiveerd zijn om drie jaar lang op zondag de lessen bij te wonen. Na de zomer wordt er

een coördinator aangesteld en het komend schooljaar (januari 2010) begint de Goudse weekendschool met twintig leerlingen.

Beste ondernemer Wilt u een goed inzicht in uw Wilt u uw belastingzaken optimaliseren? Wilt u vooraf gewoon helderheid over de kosten?

Esteem

Accountancy & Belastingadviseurs

Kastanjelaan 63 A Waddinxveen 0182-538686 info@esteem.nl

Als u een cadeau aan een relatie van u geeft is dat een relatiegeschenk. Fiscaal wordt dit als een gift gezien. U geeft een goed zon­ der vergoeding te ontvangen of tegen een te lage vergoeding. U doet dit over het al­ gemeen in verband met bepaalde zakelijke verhoudingen. Voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting heeft u hier niet met een aftrekbeperking te maken mits de gift een zakelijk doel dient. Voor de btw ligt dat anders. Is de ontvanger van het rela­ tiegeschenk een particulier of een btw vrij­ gestelde ondernemer, dan is de btw die u betaalt over het relatiegeschenk alleen af­ trekbaar als u onder een grensbedrag blijft. Blijft u onder de grens, dan is de btw geheel aftrekbaar. Gaat de waarde van de relatie­ geschenken over de grens heen, dan mag u de btw in het geheel niet meer aftrekken. De grens ligt op 227 euro exclusief btw. Is de ontvanger een ondernemer, dan is de btw aftrekbaar. Bent u van plan grote rela­ tiegeschenken te geven, neem dan contact op met uw belastingadviseur, want er zit hier nog een addertje onder het gras.

boven de of u trekt moet dan het voor­

Ziet u wel. Het is helemaal niet moeilijk… Als ik het zo teruglees is het eigenlijk best ingewikkeld. Weet u wat. U boekt de kosten zonder de btw eruit te halen op relatiege­ schenken en representatiekosten en uw ad­ viseur zorgt voor de juiste verwerking van de btw. Uw belastingadviseur, Jaap Ekkelboom CB Esteem Accountancy & Belastingadviseurs te Waddinxveen jaap@esteem.nl

Representatiekosten

Onder ‘representatie’ vallen onder meer de kosten van recepties, feestelijke bijeen­ komsten en vermaak. Uiteraard moet het hier om zakelijk gemaakt kosten gaan, wil er sprake zijn van aftrek. Hoe zit het hier met de aftrek van deze kosten in de onder­ neming. U kunt hier kiezen. Of u trekt het

Simon Lévelt breidt uit Stagnerende economie of niet, de Neder­ lander drinkt er geen kopje koffie minder om. En kiest daarbij bovendien steeds meer voor kwaliteit. De koffie- en theespeciaalzaken van Simon Lévelt merken dan ook weinig van de huidige recessie. Sterker nog, op dinsdag 16 juni vond de officiële opening plaats van maar liefst twee nieuwe verkoopadressen in Amsterdam. Voortaan kunnen klanten van de ­Bijenkorf op de derde etage terecht voor ­koffie en thee van Simon Lévelt. Deze ­zogenaamde

­ hop-in-Shop biedt een rijk ­assortiment S duurzaam verbouwde koffie- en theesoorten. De  inkopers van Simon Lévelt selecte­ ren  zelf  op plantages in Zuid- en CentraalAmerika, Azië en Afrika. Op 16 juni opende Simon Lévelt ook een stijlvolle vestiging in de Jodenbreestraat 20. “Een uitstekende ­locatie met veel passanten, zo vlakbij het Waterlooplein en de Stopera.” Inmiddels heeft Simon Lévelt 41 filialen in Nederland en België. In Gouda zit een vestiging in de binnenstad aan de Korte Tiendeweg 22.

Aardewerk uitverkoop bij Drietand Delfts blauw kunstatelier De Drietand in ­Gouda zet zaterdag 27 juni alle artikelen uit de showroom in de uitverkoop. Klanten kunnen Delfts blauw, poly chroom en nog veel meer aardewerk kopen met een korting van vijftig ­procent. Het kunstatelier is al meer dan 53 jaar ­producent van exclusieve relatie­ geschenken, handgeschilderde geboorte­ borden en sportprijzen voor verenigingen. Eigenaar Boot werkt zijn hele leven in zijn kunstatelier waarin later zijn twee zoons ook ­werkzaam werden. Met een vader die plateel­schilder was rolde Boot het vak in. Maar Delfts blauw is volgens hem nog steeds

hot: “Ook op ­televisie was te zien dat het door ons ­vervaardigde Delfts blauw erg in de ­belangstelling staat. In het programma ‘Mijn tent is top’ kwam het tableau dat we heb­ ben gemaakt voor de Pastinaeck regelmatig in beeld.” Hij vult aan: “Wat erg leuk is voor echte Gouwenaars, zijn de tegeltableaus met straten erop van Gouda. Deze maakten we aan de hand van oude ansichtkaarten en sommige straten bestaan niet eens meer.” Ook deze tegeltableaus zijn nu voor de helft van de prijs te koop. De winkel aan de Sta­ vorenweg 5 is zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Het aardewerk is ook online te bestellen: www.drietandgouda.nl. Voor meer informatie: telefoon (0182) 516 494.


DE

Krant VAN Waddinxveen

Nummer 26 26 juni 2009

MEDEWERKER(-STER) SCHOONMAAKESRVICE ALECS Dienstengroep is een verzamelnaam van verschillende afdelingen. Wij zijn groots in schoonmaakservice, specialist in gevelreiniging en graffitiverwijdering en uniek in het detacheren van productiepersoneel. Regelmatig zijn wij op zoek naar collega’s met een gezonde instelling die goed willen presteren en willen helpen om een mooie onderneming verder uit te bouwen!

(ca. 32 uur per week)

12

ADVERTENTIE

Met spoed gevraagd:

Binnen deze functie werk je samen met een collega bij verschillende klanten. Met een bedrijfswagen rijdt je een dagelijkse route en maakt verschillende projecten schoon. Je hebt omgang met de klanten en zorgt voor goedlopende projecten.

ERVAREN ALL-ROUND CARAVANMONTEUR

Ervaring is een pre maar een rijbewijs B is een must!

• Uitstekend salaris

• U werkt in een klein team • Moet zelfstandig kunnen werken

• Ervaring vereist Voor een uitgebreid functie omschrijven zie onze website: www.alecs.nu

• Stuur Uw CV naar: Klein Caravans BV / t.a.v. Ineke Klein

Uitgebreide omschrijvingen van deze functies zijn te vinden op onze website: www.alecs.nu onder de knop ‘vacatures’. Ook kan je ons altijd bellen voor een afspraak of meer informatie.

Hoogeveenenweg 15 2913 LV Nieuwerkerk a/d IJssel of Ineke@kleincaravans.nl

Gevelreiniging Graffitiverwijdering

Wij zijn, per direct, op zoek naar 2 ADMINISTRATIEF Schoonmaakservice DEWERKERS voor 16 uur per week, werktijden in overleg. Detachering

T: 0182 63 43 00 E: info@alecs.nu Postbus 125, 2740 AC Waddinxveen

Zorg in Nederland BV (ZiN) gevestigd in Gouda, onderneemt en ondersteunt als holding, commerciële markt- en klantgerichte zorggerelateerde activiteiten. Zij opereert momenteel vanuit 3 BV’s: ZiNkraamzorg, (met 22 vestigingen veruit het grootste onderdeel van Zorg in Nederland BV), ZiNverloskunde en ZiNcomma. Door de huidige en toekomstige veranderingen in de (gezondheids-)zorg en zorgfinanciering en de missie van ZiN om innovatieve zorggerelateerde concepten te ontwikkelen en te implementeren, verwacht ZiN mede daardoor in de (nabije toekomst) uit te zullen breiden.

Wij zijn op zoek naar een ervaren P&O medewerker voor uitbreiding van ons team. Als P&O medewerker ondersteun en adviseer je het regiomanagement bij de uitvoering van P&O beleid, informeer je de (individuele) medewerkers. Je ontwikkelt daarnaast deskundigheid op een of meerdere P&O aandachtsgebieden. En je verricht uitvoerende wertkzaamheden.

A D U GO

ZO

! T EK

Praxis is een succesvolle formule van de DIY poot van Maxeda. Voor de vestiging Gouda zoeken wij mensen waar wij op kunnen bouwen. Praxis Gouda is omgebouwd tot Megastore. Met circa 50 medewerkers en 6000m2 zijn wij de grootste bouwmarkt in de regio. Wij zoeken een

MEDEWERKER VERKOOP voor 38 uur

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van Personeel en Organisatie en enkele jaren ervaring als P&O medewerker. Ervaring binnen de zorg is een pre. Je bent een daadkrachtige en initiatiefrijke professional, die zin heeft ons team te komen versterken.

Als verkoopmedewerker ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor een deel van de winkel, bijvoorbeeld afdeling sanitair, workshop of tuin. Het allerbelangrijkste is dat je de klant een vriendelijk en deskundig advies geeft. Je verzorgt ook de presentatie van de producten, houdt de voorraad bij en bestelt de benodigde artikelen.

Stuur dan snel je cv met motivatie naar: Zorg in Nederland bv T.a.v.: Annique Merkx e-mail: annique.merkx@zorginnederland.nl Harderwijkweg 7 2803 PW Gouda 0182 – 572076 www.zorginnederland.nl

LEERLING MEDEWERKER VERKOOP

Mailen mag ook naar info@zorginnederland.nl

voor 30 uur

Ben je geïnteresseerd stuur dan een mail naar vm-066@praxis.nl of stuur een brief naar

Praxis Gouda, t.a.v. dhr. P. van de Haterd Goudkade 1, 2802 AA Gouda


ADVERTENTIE

13

Nummer 26 26 juni 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

* geldig t/m 18-07-2009 geldt niet op lopende orders

OPRUIMING SHOWMODELLEN klassiek, modern en slapen

3B arco ARTIFORT aUPING BANZ BORD BENcH BESOUW

TOT 60% KORTING

cassINa DE SEDE EastBorN FLOS GELDErLaND HÜLSTA INtErstar JORI LEoLUX MINOTTI MoNtIs MOLTENI NEW cLassIcs PARADE PastoE POLIFORM sacHo HEssLEIN SCHUITEMA tEMPUr

PrEvIEW aaNBIEDINGEN oP: WWW.vANWAAy-OUTLET.NL vErBrEEPark 27, BENtHUIzEN (6000M2) tELEFooN 079 - 331 12 00 WWW.vANWAAyINTERIEURS.COM


DE

Krant VAN Waddinxveen

Nummer 26 26 juni 2009

14

ADVERTENTIE

VOOR AL UW EXCLUSIEF GEDISTILLEERD DH17 SLIJTERIJ KERKLAAN 23 MOORDRECHT T 085 8774344

ALLE AANBIEDINGEN ZIJN GELDIG VAN: 22 JUNI T/M 19 JULI 2009

Wijn van de Maand Terra D’Alter Rood, Wit & Rosé Rood; De wijn heeft een aroma van rijp rood fruit, pruimen en kruiden. De smaak is fruitig met rijpe, zachte tannines. De afdronk is lang en fruitig. Wit; De wijn heeft een stuivend aroma van tropisch fruit. De smaak is fruitig met wat minerale tonen. De afdronk fruitig en verfrissend. Rosé; De wijn is bij lage temperatuur vergist. Het aroma is bloemig en fruitig. De smaak is fruitig met een prettige afdronk.

VO

OR € 9 3,9 ,9 5 9 €

N VA

Castillo Perelada Cava Rosado

Blue Nun Pink Rosé

Fantastische Cava’s van één van de top wijnhuizen van Spanje! Heerlijk als aperitief. En niet alleen als U iets te vieren heeft...

Een volle, rijke rosé met de kenmerkende zoetheid, die deze karakter geeft. Deze lichtkruidige, frisse wijn is een sensatie voor wat betreft toegankelijkheid en rondheid, maar met heel veel klasse en diepgang. Een wijn met echte fans!

VOOR

9 2,4 € 10,99 1 €

N VA

VOOR

N VA

,99 € 4,99

€6

Nieuwe wijncursus start in oktober 2009!

Niel Joubert 1ste Pluk Pinotage Rosé

Kijk voor meer informatie op onze website: www.dh17-moordrecht.nl

De moderne witte en Roséwijnen zijn het lekkerst wanneer ze zo jong mogelijk gedronken worden. Wij hebben voor U van ons bekende Zuid Afrikaanse huis Niel Joubert de heerlijke frisse Pinotage Rosé VOOR van de eerste pluk. N VA

,99 € 5,99

€7

Quinta de Marrocos Port Lágrima Mooie volle, goudkleurig port welke ‘tranen’ vormt in het glas (lágrima’s). Een volle en rijke geur van bloemen en honing. Een hele mooie zachte en zoete afdronk. 4-6 jaar op eiken vaten gerijpt. VOOR

9 0,9 € 9,99 1 €

N VA

Kijk voor meer info op: www.dh17-moordrecht.nl

DH17_flyer_moordrecht_p2.indd 1

15-06-2009 15:22:35


15

ADVERTENTIE

Per 1 september is ons nieuwe adres : Zuidkade 41 te Waddinxveen Blijf je deze zomer thuis, dan is nu het moment om bij ons je rijbewijs te halen.

Nummer 26 26 juni 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

Examenfeest ? Bruiloft ? of zo maar een feestje? ** Presentatie sets of beamer nodig? Euroflash verhuurt aan bedrijven en particulieren voor één of meerdere dagen.

--- ZOMERKORTING---

Ook complete evenementenverzorging.

Iedereen die zich in juni, juli en augustus opgeeft voor autorijles krijgt: * elke 11e les gratis of € 2,00 korting per uur * € 30,00 korting op het praktijkexamen. Aanhanger opleiding voor € 499,00.

Losse verhuur & verkoop van: D.J.- Sets Fohhn Geluidsystemen Draadloos Microfoons, CO-2 Confetti, Sneeuw en Bellenblaasmachines, Rookmachines, en tal van Professionele Lichteffecten.

Motorrijlessen tot 20% korting en pakketkorting. Zie voor de voorwaarden of voor aanmelden

U huurt al een complete discoshow vanaf: 150,00 euro. Vraag naar de mogelijkheden.

onze site: WWW.RIJSCHOOLLAGROUW.NL of per telefoon 06-48042446 / 0182-612519

www.euroflash.nl Tel: 0182-619982

AUTO - MOTOR – AANHANGER

Euroflash is hoofdsponsor van:

KLEIN CARAVANS 1. 1 jaar Bovag garantie op alle occasions boven € 3500,-

2. huisselectie caravans met 2 jaar Bovag garantie 3. gratis kortingspas voor onze campingshop

te De allerlaats 08 zeer modellen 20 ijsd scherp gepr

Service Center

Bovag/Focwa erkend

Campingshop Openingstijden: maandag gesloten

6000 m vakantie plezier 2

Uw Persoonlijke Dealer in de Randstad

Caravans van het jaar 2009 de Hobby La Vita / Bionda, nu te zien in onze showroom Officieel gekeurd Bovag Caravanbedrijf. Onderhoudsbeurt va. € 195,Veilig op weg naar uw bestemming = Veilig naar je stek met onze vakantiecheck €45,Controle op ruim 20 punten.

Hoogeveenenweg 15, 2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel Tel. 0180-316195 - Fax. 0180-322392 www.kleincaravans.nl - e-mail: info@kleincaravans.nl

Winkel di t/m vr 08.30 - 12.30 en 13.00 - 17.00 uur za. 10.00 - 16.00 uur Showroom di t/m vr 08.30 - 12.30 en 13.00 - 17.00 uur za. 10.00 - 16.00 uur Routebeschrijving Komende vanaf de A20, vanuit richting Rotterdam of Utrecht, neemt u de afslag Nieuwerkerk aan den IJssel. Volg witte borden industrieterrein “Hooge Veenen”, U vindt ons op nummer 15. Direct aan de A20.


DE

Krant VAN Waddinxveen

Nummer 26 26 juni 2009

16

ADVERTENTIE


AUTO / UITGAAN

Wassen en winnen bij Carwash Center Gouda

17

Nummer 26 26 juni 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

Grootse Messiah Expositie tijdens Havendagen

Een koor van ruim 550 geoefende ­zangers uit het hele land voert zaterdagavond 27 juni in de Goudse Sint-Janskerk de ­Messiah van Händel uit. De avond ervoor

houdt de wereldberoemde dirigent Ton Koopman een inleiding (20.00 tot 22.00 uur) op de componist Händel en zijn ­beroemde werk de Messiah, waarbij Ton Koopman ook enkele delen op orgel ten ­gehore zal brengen. Toegangskaarten voor de inleiding van Ton Koopman en toegangskaarten voor de uitvoering van de Messiah kosten tien euro per stuk (inleidingskaart én toegangskaart samen voor 17,50 euro) en zijn verkrijgbaar aan de Sint Janskerk of te bestellen via: www.randstedelijkzanginstituut.nl of (0182) 581 033.

Bij elke wasbeurt mag men een lot invullen.

Car Wash Center Gouda komt met een loterij. Initiatiefnemer is eigenaar Dave Meijburg. Dave kwam op het idee door zijn goede relatie met de Goudse en Waddinxveense ondernemers. “Al deze ondernemers wassen al jaren in ­volle tevredenheid hun auto’s bij ons”, vertelt Dave. “Maar wij zijn over de producten van de collega-ondernemers ook zeer te spreken.” Daarom besloot Dave een loterij te organiseren waarin diverse prijzen te ­winnen zijn. Dat de collega-ondernemers zo enthousiast zouden reageren durfde Dave alleen maar te dromen. “Echt geweldig wat er allemaal wordt verloot. Er wordt niet op

een dubbeltje gekeken zal ik maar zeggen. Het werkt als volgt: Wanneer je de auto of auto’s laat wassen bij Car Wash Center ­Gouda dan mag je tijdens het wassen bij elke wasbeurt een lot invullen. Deze zijn genummerd en worden in een grote (water) dichte ton verzameld. Begin of half augustus zal de trekking worden verricht door een bekende Nederlander. De loterij gaat 1 juli van start en hoe vaker je wast, hoe meer kans je maakt op de schitterende prijzen.” Deze prijzen met de daarbij behorende bedrijven zijn elders in deze krant terug te vinden. Voor meer informatie over Carwash: www.carwashgouda.nl.

Het Groene Hart in 654 gedichten Twintig jaar na zijn dood verschijnt een dichtbundel van de Goudse dichter en schrijver Henk Kooijman. Deze publicatie ‘Waar ik ook ben, ik draag mijn weiland mee - Het Groene Hart In 654 gedichten’, is samengesteld door Arjen Struik en Henk Povée. Deze postume bundeling van 654 gedichten vormt de verzameling van Henk Kooijmans door het Groene Hart geïnspireerde poëzie. Ter gelegenheid van deze nieuwe publicatie presenteerde ­museumgoudA woensdag de gedichtenbundel waarvan tot en met 23 augustus tien ­gedichten op zaal te zien zijn. Toen de dichter Henk Kooijman (Haastrecht 1928 – Gouda 1988) zijn einde voelde naderen vertrouwde hij zijn literaire nalatenschap (een andere had hij trouwens niet) toe aan Arjen Struik, een vriend die hem had bijgestaan in moeilijke tijden en die zijn poëtische productie altijd met zeer veel aandacht had gevolgd. Struik omringde die nalatenschap jarenlang met de grootste zorg, in de stellige overtuiging dat er een dag zou komen waarop te gebeuren stond wat nu eindelijk daadwerkelijk is gebeurd: de uitgave van een bundel die voor een breed publiek recht doet aan Henk Kooijmans bijzondere ­talent als dichter. Arjen Struik beheerde, ont­ cijferde, schiftte. Hij schiep orde in de duizenden gedichten en aantekeningen die hem waren toevertrouwd. Dankzij hem kon deze uitgebreide selectie uit het bewaard gebleven deel van het oeuvre van Henk Kooijman worden gepubliceerd. “Wat de poëzie van Henk Kooijman vooral zo uniek maakt is de rol die het landschap er in speelt, specifiek dat van het Hollands-Utrechtse veenweide­ gebied, veelal aangeduid als het Groene Hart. Hij ervoer dat landschap als bezield, als geladen met een bijzondere magie, als een toegangspoort tot hogere dingen.” Henk

Povée: “Hij heeft vele facetten van dat landschap beschreven in zijn gedichten, vaak ook met een mystieke, een religieuze, een metafysische component. Een recensent noemde hem ooit een ‘poldersjamaan’ en dat is wellicht de meest treffende karakteristiek die aan Henk Kooijman als dichter valt te geven. Een van zijn eerste bundels heette Geopsychisch. Die titel raakt de kern van Kooijmans dichterschap: het zoeken vanuit het landschap naar geest en ziel. Henk Kooijman wilde daarbij vooral ook toegankelijke gedichten schrijven, maar wel met een bepaalde gelaagdheid. De meeste zijn dat ook geworden.” Henk Kooijman heeft twee perioden van grote inspiratie gekend, de eerste toen hij nog in zijn geboorteplaats Haastrecht woonde, de tweede in Gouda. Deze bundel volgt deze tweedeling en dient een tweeledig doel: “Zij wil meer mensen laten kennismaken met de poëzie van wellicht de grootste landschapschilder onder de Nederlandse dichters. Daarnaast wil zij meer mensen oog laten krijgen voor het bijzondere karakter van het West-Nederlandse weidegebied, het Groene Hart van Holland

Gouwe Moment De Raad van Kerken Gouda en ­omstreken biedt voorbijgangers en bezoekers van Gouda de gelegenheid om elke donderdag in juli en augustus van 12.00 tot 12.30 uur een ‘Gouwe moment’ te beleven. Onder de toren, in de Glazen Hal van de SintJanskerk kan iedereen die dat wil, bidden, naar een lezing luisteren, een kaarsje aansteken of gewoon stil zijn. Het eerste Gouwe Moment is op donderdag 2 juli. Voor meer informatie: Marina Scheijgrond (0182) 513 559.

In Huisgalerie ‘De drie Spieringen’, Spieringstraat 6 in Gouda zal tijdens de Havendagen de expositie te zien zijn ‘Tussen Kunst en Kust’. Deze tentoonstelling is een samenwerking tussen keramiste Elliz en Personal Pictures Fotografie. Fotografe Herma van Boheemen heeft met haar foto serie ‘Kust’ zich laten inspireren door het werk van ­Elliz. Voor informatie (06) 518 148 32 en www.personal-pictures.exto.nl. Openingstijden: 26 juni 13.00 tot 17.00 uur, op 27 en 28 juni 11.00 tot 17.00 uur.

Goudkistjes omlijsten gedichten Vanaf zondag 28 juni kan men in Gouda een maand lang een poëtische wandeling maken langs een aantal goudkistjes die de gevels van vele huizen in de stad sieren. Behalve de persoonlijke voorwerpen van de bewoners hangen er 24 gedichten in van Goudse dichters, allen lid van de Dichterskring Gheraert Leeu. Op zondag 28 juni zullen de dichters tijdens de eerste wandeling hun gedichten persoonlijk voordragen. Acht dichters zijn ieder met drie gedichten vertegenwoordigd. De start van de wandeling is om 14.00 bij de poffertjeskraam aan de Karnemelksloot waar de route begint en ook weer eindigt. Een routekaartje is verkrijgbaar bij de VVV.

Kiwanis benefietconcert succesvol De Kiwanis Club Gouda organiseerde afgelopen vrijdag een benefietconcert voor de ­Stichting Kind en Brandwond. De Sint-Janskerk was het decor van dit fraaie concert. Jan Vayne en Martin Mans ­speelden verschillende ­nummers waaronder een aantal nummers van hun nieuwe cd. Ongeveer 350 aanwezigen genoten van het concert en Jos

Vloemans, voorzitter van de Stichting Kind en Brandwond dankte Kiwanis Club Gouda hartelijk voor dit initiatief en de opbrengst van 5.000 euro. De catering werd verzorgd door Partyservice van den Berg en verder verleenden de Sint-Janskerk, PGGM, Nobel Bouwbedrijf, Den Ouden Assurantiën, Ideal Projects en diverse anonieme giftgevers hun medewerking.

plus een deel van Utrecht.” De cheque wordt overhandigd aan de Stichting Kind en Brandwond.

Cursusruimte te huur!

Locatie: Crabethstraat 38-D, 2801 AN te Gouda Tijd: tijdens kantooruren 08.30 tot 17.00 uur Deelnemers: maximaal 10 deelnemers Informatie: Gouda Media Groep, tel. 0182 - 322 456 Henk Kooijman

Zie ook www.goudamediagroep.nl


DE

Krant VAN Waddinxveen

18

Nummer 26 26 juni 2009

ADVERTENTIE

HET GOUDS VLEESPALEIS

Barbecue vlees of steengrillvlees

Markt 67 - Gouda - Tel. 0182-585205 - Fax. 0182-527431

Voor al uw kip, wild-, rund-, kalfs-, lams- en geitenvlees

Ook te verkrijgen bij ons!

UW ADRES VOOR SUPERKWALITEIT TEGEN BETAALBARE PRIJZEN EEN GREEP UIT ONS ASSORTIMENT

Wild

Rundvlees

• Volle haas • Hazenrug • Hazenachterbout • Hazenrugfilet • Heel Konijn • Konijnenbout • Wild Konijn • Hertenbiefstuk • Hertenfilet • Hertenrollade • Reebiefstuk • Reebout • Reerug • Reerollade • Wilde eend (panklaar) • Wilde eendenborstfilet • Tamme eend • Tamme eendenborstfilet • Tamme eendenbouten • Gerookte Tamme eendenborstfilet • Hele Gans • Ganzenbout • Ganzenfilet • Ganzenlever • Struisvogelbiefstuk • Struisvogelfilet het iet hoe • Fazanten Vraag n teer fi o r p aar kan, m • Fazanthaan ! ervan!! • Fazantenbout • Fazantenfilet

• Parelhoen • Kwartels • Poussins

Kalkoenen • Franse Kalkoen heel gevuld of ongevuld • Kalkoenrollades • Kalkoendijen • Kalkoenfilet • Kalkoen drumsticks

1 kg 1 kg 1 kg 1 kg 1 kg

7,98 7,98 7,98 9,98 7,98

1 kilo 3 kilo 1 kilo 2 kilo 1 kilo 3 kilo 1 kilo 3 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo

2,49 5,98 6,49 11,98 3,98 9,98 3,98 9,98 4,98 6,98 7,49 7,98 4,98

Kip • Kippenbout • Kippenbout • Kipfilet • Kipfilet • Kipdrumsticks • Kipdrumsticks • Kipborrelhapjes • Kipborrelhapjes • Kippendijen • Boutfilet • Kipshoarma • Kiprollades • Soepkip • Kippenlever, hartjes of maag • Mais kip • Mais kippenbout • Maiskip filet • Ossenhaas Hollandse

1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo

3,98 4,98 4,98 9,98 39,98

• Hollandse biefstuk • Runderentrecote • Runder Ribeye • Rosbief of Bieflappen • Runder rollade • Riblappen of magere lappen of hacheevlees • Sucadelappen • Sucadelappen • Runder tartaar • Rundergehakt • Rundergehakt

1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 2 kilo 1 kilo 2 kilo 1 kilo 1 kilo 3 kilo

14,98 17,98 17,98 12,98 11,98 7,98 14,98 8,98 15,98 8,49 4,49 11,98

Kalfsvlees • Kalfshaas • Kalfsentrecote • Kalfsbiefstuk • Kalfskarbonade • Kalfsschnitzel • Kalfslappen • Kalfs spareribs • Kalfstong • Kalfslever

1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo

39,98 19,98 19,98 17,98 17,98 14,98 8,98 11,98 17,98

Lamsvlees • Lamsbout klein beentje • Lamsbout lappen

1 kilo 1 kilo

11,98 12,98

• Lamsbout schijven

1 kilo

11,98

• Lamskarbonade

1 kilo

14,98

• Lamskotelet

1 kilo

14,98

• Lamsshoarma

1 kilo

11,98

• Lams merkezworst

1 kilo

7,49

• Lamsrollade

1 kilo

14,98

• Lamsbiefstuk

1 kilo

19,98 •

Lams rek

1 kilo

29,98

• Lamshaas

1 kilo

29,98

• Lams spareribs

1 kilo

7,98

Gegrilde specialiteiten elke dag vers gegrild • 1 Gegrilde kip

1 kilo

4,49

• Borrelhapjes

1 kilo

6,98

• Kippenbouten

1 kilo

5,98

• Smoor Ajam

1 kilo

12,98

Panklare producten • Kip cordonbleu

4 halen 3 betalen

• Kip roomschnitzels

4 halen 3 betalen

• Kipschnitzels

4 halen 3 betalen

• Kiphamburgers

1 kilo

6,98

• Kipslavinken

1 kilo

7,98

• Kalfsvinken

1 kilo

7,98

• Rundervinken

1 kilo

7,98

• Kipspareribs

1 kilo

6,98

• Runder Hamburgers

4 halen 3 betalen

SLAGERIJ VLEESPALEIS BETER EN VOORDELIGER DAN SUPERMARKTEN EN ANDERE SLAGERIJEN!!!

Locatie Showterrein: Goudkade 23a 2802 AA Gouda Tel. 0182 - 52 64 83

Openingstijden: Iedere werkdag van 08.00 tot 16.00 uur en van 26-03 tot 03-07 vrijdagavond van 16.30 tot 20.00 uur zaterdagochtend van 08.00 tot 13.00 uur

"Tevens uw leverancier in zand en grond"

Tot 1 juli krijgt u 10% korting op trommelkasseien en plaza!

www.vdpoolgouda.nl


19

UITGAAN & FILM

NIEUW IN WADDINXVEEN!! Autorijschool P. van Rijnen Vanaf januari 2009

Bij aanmelding de 1e les GRATIS!

Nummer 26 26 juni 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

Filmhuis Gouda Vrijdag 26 juni

19.00 uur: The reader 21.45 uur: The duchess

19.00 uur: Laila’s birthday 21.45 uur: The reader

20.30 uur: Un secret

20.30 uur: The reader

14.00 uur: The duchess 20.30 uur: Laila’s birthday

20.30 uur: The reader

20.30 uur: Birdwatchers

20.30 uur: Last chance Harvey

Zaterdag 27 juni Zondag 28 juni

Maandag 29 juni Dinsdag 30 juni

Woensdag 1 juli

Donderdag 2 juli Vrijdag 3 juli

Nachtverblijf Bel voor rijbewijs B: 06 - 29 41 84 25 Avifauna open Werken of van werk veranderen in de zorg? Plaats nu gratis je CV online en ga voor die droombaan!

Ga naar www.zorgvacaturesonline.nl

Het nieuwe nachtverblijf in Vogelpark ­Avifauna dat bedoeld is voor verschillende nacht­vogels is afgelopen woensdag officieel geopend door de ambassadrice van NieuwZeeland en René Bom (Nachtburgemeester van Den Haag). In het nachtverblijf kunnen bezoekers overdag verschillende interessante nachtvogels ‘spotten’, zoals uilen, grielen en de bijzondere kiwi uit Nieuw-Zeeland. Het is volgens Vogelpark Avifauna bijna twintig jaar geleden dat er in Nederland een kiwi te zien was. Er is gekozen voor de datum van 24 juni, omdat op deze dag in Nieuw-Zeeland ‘Matariki’ wordt gevierd. Dit is het Maori Nieuwjaar. Als openingshandeling werden een aantal boomvarens worden geplant, een Maori gebruik om het nieuwe jaar te vieren. Ook waren voor deze speciale gelegenheid vijftig jonge abonnementhouders uitgenodigd om geschminkt als Maori vliegers op te laten, een andere traditie op de eerste dag van het Maori Nieuwjaar.

BIOSCOOP GOUDA -AGNIETENSTRAAT 21 TEL. 0182 - 527773

Donderdag 25 juni t/m woensdag 1 juli 2009 U kunt nu tickets reserveren voor de nachtelijke voorpremière van

HARRY POTTER AND THE HALF-BLOOD PRINCE di. 14 juli, 00.05 uur

wo. 22 juli, 20.15 uur: LADIES NIGHT, reserveer nu!

GHOSTS OF GIRLFRIENDS PAST

Met: Matthew McConaughey en Jennifer Garner dagelijks 18.45 en 21.30 Nederlandse Première

TRANSFORMERS: REVENGE OF THE FALLEN dagelijks 19.00 en 21.30, vr. ook 15.15 2e week

THE PROPOSAL woensdag 1 juli 19.00 en 21.30 Nederlandse Voorpremière

ICE AGE 3 (OV) Dawn of the Dinosaurs! Engelstalige animatiefilm

dagelijks (beh. wo.) 21.00, 7e week

ANGELS & DEMONS - HET BERNINI MYSTERIE dagelijks (beh. wo.) 18.45, 4e week

TERMINATOR SALVATION vr. 15.15, za. en zo. 14.15, 6e week

NIGHT AT THE MUSEUM 2 Alleen vr. 15.00, 3e week

17 AGAIN

KINDERMATINEE

Alle films zijn Nederlands gesproken. Woensdag 1 juli 14.15 Nederlandse Voorpremière

ICE AGE 3 (NL) Dawn of the Dinosaurs! Nederlandstalige animatiefilm za. en zo. 14.00, 2e week

za. en zo. 14.15, wo. 14.00, 10e week

HONDENHOTEL

Glamour en verdriet in leven van de hertogin van Devonshire Met de film ‘The Duchess’, komende week te zien in het Goudse Filmhuis, kunnen bezoekers zich 110 minuten lang onderdompelen in oogstrelende beelden over het leven van de hertogin van Devonshire. Deze film is deels gebaseerd op de bestseller ‘Georgina: The Duchess of Devonshire’ van Amanda Foreman (1998). Nu zijn ­Britten ­altijd bijzonder geïnteresseerd in het ­leven van aristocraten, maar deze Georgina ­Spencer (1757-1806) bleek veel gemeen te

hebben met Lady Di, een nazaat. De intelligente en aantrekkelijke Georgina is pas zeventien als ze door haar moeder wordt uitgehuwelijkt aan The Duke, één van de invloedrijkste mannen van Engeland. Georgina groeit uit tot een mode-icoon, bemoeit zich met de politiek en is de lieveling van het volk. Haar echtgenoot blijkt echter niet ­oprecht in zijn vrouw geïnteresseerd. Zijn honden zijn hem liever. Georgina’s belangrijkste taak is hem een opvolger te schenken. Dat betekent: een zoon.

Georgina groeit uit tot een mode-icoon, bemoeit zich met de politiek en is de lieveling van het volk.


DE

Krant VAN Waddinxveen

20

Nummer 26 26 juni 2009

Vandaag voor 17.00 uur besteld, is de volgende werkdag in huis!*

fotocamera’s | videocamera’s | printers | scanners | licht & studio | verrekijkers | statieven | fototassen | beamers | digitale fotolijsten

Samsung L210 Stijlvolle compact

Vrijdag 26 juni, Rietbaan 5, Capelle a/d IJssel

Spectaculaire Canon Selphy Demodag

i p 26 jun Alleen o hy printer elp Bij elke S u een leuke t g n a ontv ttentie! Canon a

30 Dagen op proef! Bijvoorbeeld: Canon Selphy CP740 Fotoprinter i

p 26 jun

Alleen o

TIS Met GRAentie! tt Canon a

P740 + Canon C pierP-108 pa Canon K én op llé pakket a r oo v i 26 jun

€75

10m, roof tot Waterp stendig tot e schokb , vorst1,22m t -10o C ig to bestend ofdicht! t en s

€49

€425

Actieperiode: 25 juni 2009 - 31 december 2009

Leica kijker- en telescopendag my point of De Test winnaar*: Leica Ultravid 8x32 HD

I N U J 7 2 2009 Technische specialisten van Leica, aangevuld met de deskundigen van Kamera Express, staan op zaterdag 27 juni klaar om bezoekers van de Leica kijker- en telescopendag te adviseren en het uitgebreide assortiment kijkers en telescopen te demonstreren. Van 09.30 tot 16.00 uur. Kamera Express, Rietbaan 5, Capelle a/d IJssel

€99

€299

• 12,2 Megapixel • 2,5 inch display met 2mm dikke bescherming • 3x Optische zoom • Waterdicht, schokbestendig, vorstbestendig • Face Detection • Incl. accu en lader

Vrijdag 26 juni aanstaande organiseren wij, in samenwerking met Canon, een demodag die geheel in het teken staat van de Selphy compacte fotoprinters. Van 09:00 tot 17:30 uur kunt u het complete aanbod aan Selphy printers komen bekijken en uitproberen.

Zaterdag

€169

• 10,0 Megapixel • 3x optische zoom met stabilizer • 2,5 Inch display • 11 opnamemodi • Maximaal ISO 1600 • Incl. accu, kabels en software CD-rom

Canon PowerShot D10

€109

• PictBridge/Direct Print • 2 Inch LCD-display • Rode ogen correctie • Draadloos afdrukken met optioneel Bluetooth adapter • 300dpi dye-sublimatie afdrukken • Canon KP-108iN, cartridge + papier, 108 afdrukken €29.99

apixels! 10 Meg g behuizin Metalen e accu laadbar Incl. op case originele €119 + a r e cu Cam inele ac + 2e orig

TIS et GRAx 3 Nu ma u C-L Leic m era 9 a c 31-08-0

Sony DSLR-A300 + 18-70mm DT udig Tweevo of s anti- t systeem

view €424 €499

• 10,2 Megapixels • 2,7 Inch display met Quick AF Live View • ISO3200 • Super SteadyShot • 9-punts AF-kruissensor met EyeStart-activering • Incl. accu, kabels en software • Sony DSLR-A300 body € 379

Samsung SMX-F30 Camcorder Tube oor You Ideaal v eks op SDHC re Rechtst opnemen! kaart

m eldig t/

Actie g

dige r! Viervou a e winna absolut

€1549

my point of view Vanaf • LEICA HLS-coating voor briljant beeld • Magnesium behuizing • Titanium brug • Gezichtsveld over 1000m: 135m • Incl. opbergtas, draagriem, lensdoppen

* Test winnaar in: ”Niedersächsischer Jäger“ (Nr. 9/2009), “Die Pirsch” (Nr. 9/2009), “Jagd & Natur” (Nr. 5/2009) and “Unsere Jagd” (Nr. 6/2009)

€209

• Rechtstreeks opnemen op het SDHC geheugkaartjes • Schneider Kreuznach lens met 34x optische zoom • 2,7 Inch display • Incl. accu, kabels en software

boeken & software | films, diafilms & toebehoren | monitoren | tekentabletten | colormanagement | papier & inkt | geheugen & opslag Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden. Alle prijzen in deze advertenties zijn incl. B.T.W.

P

GRATIS PARKEREN

Openingstijden: ma t/m vr 09.00 - 17.30 uur. Za 09.30 - 16.00 uur. Kamera Express - Rietbaan 5 - 2908 LP Capelle aan den IJssel Telefoon 010 284 74 50 - Kijk op onze website voor de actuele prijzen! www.kamera-express.nl - info@kamera-express.nl

Ga naar: www.kamera-express.nl - De GROOTSTE kamerawinkel van Nederland!

De Krant van Waddinxveen, 26 juni 2009  

De Krant van Waddinxveen, jaargang 2 - nummer 26 - 26 juni 2009

Advertisement