Page 1

jaargang 5 - nummer 34 - 21 augustus 2009

03

05

Drukke maand Cyclus door wespennesten

Run op seniorenwoningen MozaĂŻek Wonen

Extra service: advertenties worden gratis doorgelinkt naar de eigen website!

09

31

Special Waterspektakel

Ondernemers geven Gouda toegangsborden

Tiendeweg/Zeugstraat Midzomermarkt

Subsidie Goudse woningbouw De gemeente Gouda is blij met de subsidieverlening door het ministerie van Vrom voor de woningbouwstimulering. Alle aangevraagde Goudse projecten zijn gehonoreerd: voor 299 woningen en in totaal ruim 2,5 miljoen euro.

Minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie heeft voor 100 miljoen euro subsidie toegekend voor de bouw van circa 15.000 koop- en duurdere huurwoningen. Gemeenten met woningbouwprojecten die door de economische crisis stil dreigen te vallen, konden voor 15 juli aanvragen indienen voor de stimuleringsregeling woningbouw. De Minister heeft een selectie gemaakt op basis van onder andere de laagste bijdrage per woning. Zie voor het overzicht van subsidies voor Goudse projecten op www.gouda.nl. Meer informatie is te vinden op de website van Vrom: www.vrom.nl.

27 augustus zie pagina 6 en 11

'MFYJCFMFEBHPQWBOHFO#40 WBOUPUVVS Wethouder Siebe Keulen, Isabella Vaalburg (SMG) en Gerard van Erk (SOG) onthullen het toegangsbord, terwijl Josephine Weber en Mia Schaap toekijken.

,JF[FOWPPS#PNNFMTUFJKO JTLJF[FOWPPSHSPPUFOLMFJO 5FTTFMTDIBEFTUSBBU (PVEB UFM 

XXXCPNNFMTUFJKOOM

NIEUW BED NODIG? Loop geen risico. Laat u GRATIS meten! Gouda Gr. v. Prinsterersingel 45 tel. (0182) 55 88 80

WWW.BACKUPBEDDEN.NL

Complete begeleiding aan- of verkoop van uw woning voor ĂŠĂŠn vast, zeer laag tarief!

www.dehuizenbemiddelaar.nl Oosthaven 54 2801 PE Gouda Tel: 0182 - 516998

Gratis bruidstaart bij restaurant Vita

695,-

INCLUS

IEF BTW

Het was een langgekoesterde wens van de ondernemers in de binnenstad om welkomstborden te plaatsen bij de invalswegen naar Gouda. Dankzij het OndernemersFondsGouda dat sinds januari bestaat, is die wens afgelopen woensdag in vervulling gegaan.

In het OndernemersFondsouda wordt een geringe verhoging op de woz-aanslag voor bedrijfsdoeleinden gestort en daardoor hebben de gezamenlijke ondernemers in de binnenstad rond de 65.000 euro per jaar extra te besteden. Direct nadat de gemeenteraad besloten had om zo’n ondernemersfonds in te stellen zijn de ondernemers verenigd in de ondernemers-

overkoepeling S.O.G. aan de slag gegaan om een plan voor de besteding van die gelden te maken. Zo is inmiddels van het geld de binnenstad op grote schaal van bloembakken voorzien. En woensdag werd onder het toeziend oog van S.O.G.-voorzitter Gerard van Erk en wethouder Siebe Keulen, het eerste bord in de grond gezet. Aan de onderkant van het bord is ruimte voor drie evenementenborden die steeds kunnen worden gewisseld. Volgens de S.O.G. komen er alleen evenementen op die in Gouda iets te betekenen hebben. De borden zijn gemaakt en geplaatst door de van oudsher Goudse onderneming Abee reclame-atelier.

‘Wij gaan weer naar school’ Na zes weken zomervakantie begint maandag het nieuwe schooljaar weer bij de basisscholen. Om automobilisten en andere weggebruikers hier aan te helpen herinneren, hangt de gemeente Gouda spandoeken en aanplakbiljetten langs de weg. “Na de vakantie moet iedereen weer een beetje wennen aan het drukke verkeer. Kinderen zijn nog vol van de vakantie en het begin van een nieuw schooljaar. Veel kinderen lopen of fietsen een nieuwe route naar een nieuwe school. Met de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ wil Veilig Verkeer Nederland iedereen hierop attent maken.�

Welkom in de showroom Dinsdag t/m vrijdag 10-17 uur Zaterdag 10-14 uur

Edisonstraat 12 2811 EM Reeuwijk T 0182 394527 www.hogendoorn.com info@hogendoorn.com

Bleiswijk Tel. 010 -521 5055

Maandag-zaterdag open / vrijdag koopavond

www.jangroentegels.nl

Terug van vakantie en uw airco stuk??? 3URÂżWHHUQXYDQRQ]HDFWLHNRUWLQJ op onderdelen en arbeidsloon

%YXS6EWFZ +SYHE [[[EYXSVEWRP

3SOST ^EXIVHE K KISTIR H XSX YY V

/SQHMVIGXREEVY[EMVGSWTIGMEPMWX

woonadvies op maat

Zeugstraat 6-8, 2801 JC Gouda, T 0182 - 580 775 www.vandergoeswonen.nl


Nummer 34 21 augustus 2009

A D U GO

2

ADVERTENTIE

WESPENVERJAGER

! T K OE

milieu en diervriendelijk, werkt zonder geluid, geur en licht, bestrijkt een oppervlakte van 100 tot 150 m2.

Z

per stuk â‚Ź 14,95 2 voor â‚Ź 26,50

Praxis is een succesvolle formule van de DIY poot van Maxeda. Voor de vestiging Gouda zoeken wij mensen waar wij op kunnen bouwen. Praxis Gouda is omgebouwd tot Megastore. Met circa 50 medewerkers en 6000m2 zijn wij de grootste bouwmarkt in de regio. Wij zoeken een

MEDEWERKER KASSA/ INFORMATIEBALIE

Oudeweg 1a / Reeuwijk Tel. (0182) 39 11 55 / www.nicovaneijk.nl

Minimaal 4 middagen van 13.00 uur tot 18.00 uur. Tevens hebben wij ruimte voor iemand die werken en leren wil combineren. Vier dagen werken en ĂŠĂŠn dag naar school, in samenwerking met het ID College. Deze leuke en afwisselende baan is ook zeer geschikt voor stoere meiden!

6OORALUWELEKTRA WERKZAAMHEDEN

Ben je geĂŻnteresseerd stuur dan een mail naar vm-066@praxis.nl of stuur een brief naar

Praxis Gouda, t.a.v. dhr. P. van de Haterd Goudkade 1, 2802 AA Gouda

s !ANLEG ONDERHOUDENADVISERINGVAN

ELEKTROTECHNISCHEINSTALLATIES s 3TERKSTROOM ENZWAKSTROOMINSTALLATIES s +EURINGENELEKTRAWONINGEN GEREEDSCHAPPEN ETC

Kempkes Optiek presenteert...

ZOMERSE ZONNEBRILLEN UITVERKOOP!

6OORZOWELBEDRIJVENALSPARTICULIEREN

ĂœĂœĂœÂ°ÂˆÂ?ĂƒĂƒiÂ?ĂƒĂŒÂˆÂ?˜°˜Â? `ÂˆĂƒÂœÂ˜ĂƒĂŒĂ€>>ĂŒĂŠĂˆ]ĂŠÂœĂ•`>

/iÂ?°Êä£nĂ“ĂŠxĂ“ĂŠĂˆxĂŠ{Ăˆ

Tandartsenpraktijk Gouwe Park. Nieuw in uw regio! Kortingen tot wel 50%! Grootste collectie zonnebrillen van Gouda en omstreken! Actie loopt tot en met 31 augustus 2009

Hoogstraat 22

2801 HH Gouda

Tel.: 0182 51 23 91

www.kempkesoptiek.nl

Een praktijk met de beste zorg op alle fronten en is ingericht met de modernste apparatuur die aan de hoogste eisen voldoen. Bij het team van de praktijk staat de zorg voor 'U' de patiĂŤnt voorop. Heeft u kinderen met angst voor de tandarts? Of heeft u zelf angst voor de tandarts? Niet nodig! Ons team stelt u op uw gemak en zal stap voor stap de behandeling met u bespreken. Een praktijk met een gediplomeerde tandarts. En voldoende gratis parkeergelegenheid. (U vindt ons tegenover 'het weegje' naast de Coenecoop brug) Tandartsenpraktijk Gouwe Park Zuidbaan 534, 2841 MD Moordrecht - Gouda T 0182 516527 - F 0182 516492 E info@tgptand.nl - I www.tgptand.nl


GEMEENTE / ACTUEEL

Drukke maand Cyclus door wespennesten Nederland heeft dit jaar last van een wespen­ plaag. Volgens de vereniging van plaagdier­ bestrijders NVPB is het aantal wespen dit jaar met twintig procent gegroeid. Ook in Gouda was het deze zomer erg druk bij Cyclus waar de meldingen over wespennesten binnen ­komen. Toch wil plaagdierbestrijder ­Gerrit van Vuuren (Cyclus) niet spreken van een plaag in Gouda.

“Het is deze maand wel druk met alleen al in de eerste weken van augustus 31 meldingen. Maar het is niet drukker dan andere jaren. ­Opvallend was wel dat de maand juni zo druk was met 41 meldingen. Waar vorig jaar de ­natuur de wespen fopte door een herintredende vorst in maart, hebben bijna alle wespeneitjes het deze zomer gehaald.” Nu de wespennesten zijn ­voltooid, beginnen de wespen zich te vervelen. Ze hoeven niet - zoals bijen - op zoek te gaan naar nectar om honing te maken, maar zijn wel dol op zoetigheden, zoals cola, cocktails en ­andere zoete versnaperingen die mensen graag op een terrasje of in de tuin eten en ­drinken. Wespen zijn wel nuttige insecten voor de tuin. Ze helpen ander schadelijk ongedierte te verdelgen en ruimen dode insecten op, verder brengen ze stuifmeel over. Veel mensen vinden wespen erg vervelend, mede doordat ze lelijk kunnen steken. Wespensteken zijn doorgaans niet gevaarlijk, maar wel pijnlijk. De huid wordt rood en zwelt op. Maar het kan erger uitpakken. In geval van allergie, of wanneer er veel wespensteken tegelijk zijn, kan iemand in shock raken. Een arts kan dan een injectie met adrenaline geven. Aangeraden wordt om ook bij een steek in de mond, keel of op de tong naar de huisarts te gaan. Van Vuuren adviseert

3

Nummer 34 21 augustus 2009

Ik weet tot op de cent hoe ik er financieel voor sta en ik weet heel goed hoeveel rood staan kost.

Colofon Uitgever:

Gouda Media Groep B.V.

Crabethstraat 38 D, 2801 AN Gouda

T (0182) 322 456

Toelichting

F (0182) 322 466

Uit onderzoek blijkt dat zes van de tien ­Nederlanders niet goed op de hoogte is van de eigen financiële situatie. Zo worden de gevolgen van de crisis onderschat en weet men niet hoeveel rood staan kost. Hoe is het met uw kennis gesteld?

(Eind)redactie:

Marja den Otter

Bonnie van Doorn

Opmaak en fotografie:

mensen niet zelf de ­nesten te verwijderen. “Dit kan behoorlijk ­gevaarlijk zijn.” Ook bij het zetten van wespen­vallen heeft hij zijn bedenkingen. “Dan lok je ze met de zoetigheid juist naar het terras toe.’’ Wanneer een wespenplaag op openbaar ­gebied bekend is, bestrijdt ­Cyclus deze in opdracht van de gemeente Gouda. Wanneer het om particulier terrein gaat, is het aan de eigenaar om een bestrijdingsbedrijf in te schakelen. Dit kan Cyclus zijn maar ook ­andere partijen. De kosten zijn in dit geval voor de betrokkene. Het door Cyclus laten verwijderen van een wespennest kost 57 euro. Zie voor meer informatie www.cyclusnv.nl of bel (0182) 547 500.

Hoogstein GOUDPRIJS 20 jaar! Verkoop het nu

Ik wil uw goud! Record goudprijs €23,- per gram 24 karaats goud

U ontvangt direct de hoogste contantprijs voor sieraden, heel of kapot, munten, goudbaren, tandengoud, zilver, guldens, rijksdaalders, bestek, broodmanden, diamant, briljant en horloges: Cartier, Rolex, Breitling,Omega enz.

Potma Edelmetaal Papestraat 28 - Den Haag Tel.: 070-3636666 Di. t/m za. 11.00 - 17.00 uur Makkelijk te bereiken met openbaar vervoer, uitstappen halte Binnenhof (centrum)

Grillroom Oase Op dinsdag 25 augustus:

Shoarma en kipschotel halve prijs!

Wegener NieuwsDruk Gelderland

Geef uw mening op: www.dekrantvangouda.nl De stelling van vorige week luidde:

Verspreiding:

Om verdere verspreiding van de griep te voorkomen moeten we elkaar de komende maanden geen hand geven.

Redactie-adres:

Een 40,5% Oneens 57,1% Geen mening 2,4%

Plaagdierbestrijders maken overuren in de maand ­augustus (foto Pancras Kuipers).

Gouda Media Groep B.V.

Druk:

Kosterlijke ontdekking Een groot geloof

Interlanden Den Haag

Crabethstraat 38 D, 2801 AN Gouda

T (0182) 322 456

E redactie@dekrantvangouda.nl

Advertentieverkoop:

Gouda Media Groep B.V.

T (0182) 322 456

E info@dekrantvangouda.nl

Redactie/tips: Tips

voor

de

redactie,

een

redactione-

le tekst of een persbericht kunt u mailen naar redactie@dekrantvangouda.nl De redactie houdt zich het recht voor om ­artikelen niet te plaatsen of in te korten. Verspreiding/oplage:

Tot in het laatste verschenen boek wordt ­beweerd dat de apostelglazen in het hoge koor de brand van 1552 hebben overleefd. Waarlijk een groot geloof! Microskopisch ­gezien v­ anwege de erosie en qua stijl zijn een ­negental van deze glazen inderdaad gedateerd rond 1530, dus ruim twintig jaar jonger dan de ­andere Goudse Glazen. Op bladzijde 72 van ‘the Seventh Window’ staat gewoon dat Herman Lethmaet, beheerder van het depot van het bisdom Utrecht, aan glazenier ­Crabeth een restpartijtje apostelglazen aanbiedt. De collectie was niet compleet en ­afkomstig uit een of andere kerk of het klooster Emmaus te Stein. In het eerste volume van het Corpus Vitrearium wordt door de kunsthistorica nog afgevraagd waarom deze glazen niet geheel beeldvullend zijn. Wel, het blanke glas rondom de apostelen heeft eeuwenlang gediend in het verhoogde koor als lichtbeuk of lantaarn. Van de vier glazen die Dirck ­Crabeth erbij moest bij fabriceren, heeft hij glas 48 op een originele lichtdoorlatende wijze wel beeldvullend gemaakt. Duidelijk leesbaar is de naam van de schenker Jodocus Bourgeois, pastoor van na de brand van 1552. Onderin dit glas zijn de wapens van Bourgeois en Joannes Tsanctius, de pastoor van voor en tijdens de brand. Joannes had zich bijzonder ingespannen om de kerk weer te laten herbouwen, maar stierf reeds in 1554. De knielende geestelijke tegenover Jodocus in glas 54 zou zomaar Tsanctius kunnen voorstellen, want de gelijkenis met het portret in het museum is treffend en was dit geen aardige manier om Joannes ­postuum te eren? De meeste apostelen, letterlijk: gezondenen of zendelingen, zijn afgebeeld met de attributen waarmee ze zijn vermoord. Als u diezelfde boodschap verkondigt, overkomt u vandaag hetzelfde in menig land, terwijl aanhangers van drie wereldgodsdiensten wachten op dezelfde ware Apostel, te zien in het dertiende glas.

De

Krant

van

Gouda

verschijnt

wekelijks

op vrijdag huis-aan-huis in Gouda, Haastrecht, Reeuwijk en Moordrecht en op verspreidingpunten in Gouderak (1x), Stolwijk (1x), Schoon­hoven (3x), Bodegraven (1x) en Berg­ambacht (1x) in een oplage van 44.000 exemplaren. Webkrant: Zie: www.dekrantvangouda.nl Bezorging:

Bezorgklachten: info@dekrantvangouda.nl of (0182) 322 456 (op werkdagen).

Het hart van de krant is een Regioeditie en kent een oplage van 69.000 exemplaren.

Politieberichten Jongetje (2) overlijdt na ongeval

Een tweejarig jongetje uit Bodegraven is overleden nadat hij van een boot in het water was gevallen. Het ongeval vond plaats op zondag 16 augustus om 12.20 uur nabij de ­Reeuwijkse Houtwal. Het jongetje voer met familieleden in de boot toen hij door nog onbekende reden overboord viel en in het water terecht kwam. Hij kwam onder de boot terecht. Door omstanders en uiteindelijk de brandweer is het kindje naar de kant gebracht en is de reanimatie gestart. Een traumahelikopter is geland om medische bijstand te leveren. Bezorger beroofd

Een zestienjarige bezorger van een wokrestaurant uit Gouda werd op zaterdag 15 augustus omstreeks 19.15 uur beroofd, nadat hij een bezorging had gedaan op het Korte Raam. Op de kruising Korte Raam/Raam werd hij van zijn brommer geduwd en werd zijn geld afgepakt. De daders renden weg in de richting van de Peperstraat. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844. Zij doet verder onderzoek naar de zaak.

PhhgZ\\^llhbk^l *)&.)

eZg`^mb^g]^p^`//+1)*DC`hn]Zm^e3)*1+&.221/1

Groeneweg 5 - 2801 ZA Gouda - 0182 - 522535

Maurits.tompot@gmail.com

ppp']nbco^g]bcdphg^g'ge


Nummer 34 21 augustus 2009

4

ADVERTENTIE

Bekendmaking Ontwerp Reglement van bestuur voor het Hoogheemraadschap van Rijnland Eind 2009 wordt de inwerkingtreding van de nieuwe Waterwet voorzien. Deze wet maakt aanpassing van de Reglementen van bestuur voor de waterschappen noodzakelijk. Het moment wordt ook benut om enige overbodige elementen uit de reglementen te verwijderen en om op een enkel punt verduidelijkingen aan te brengen. Naast een aantal wijzigingen van technisch-juridische aard zijn de belangrijkste wijzigingen: verduidelijking van de taakomschrijving van de waterschappen daar waar het gaat om verwerking van bij de afvalwaterzuivering vrijkomende reststoffen; het verdwijnen van de goedkeuringsplicht voor peilbesluiten door Gedeputeerde Staten; het wijzigen van de (ontwerp)besluiten welke in het kader van toezicht aan de provincie moeten worden toegestuurd.

Bekendmaking Ontwerp Reglement van bestuur voor het Waterschap Hollandse Delta Ontwerp Reglement van bestuur voor het Hoogheemraadschap van Deland Ontwerp Reglement van bestuur voor het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Eind 2009 wordt de inwerkingtreding van de nieuwe Waterwet

Meer weten?

voorzien. Deze wet maakt aanpassing van de Reglementen van

De werkzaamheden van de waterschappen zijn voor iedereen die in de provincies NoordHolland of Zuid-Holland woont, werkt of recreĂŤert van belang. Daarom ook betrekken wij u graag bij de nieuwe regelgeving en nodigen wij u uit om kennis te nemen van de ontwerp reglementen van bestuur voor de waterschappen.

bestuur voor de waterschappen noodzakelijk. Het moment wordt

Van 24 augustus tot 5 oktober 2009 liggen de ontwerp Reglementen van bestuur voor de waterschappen tijdens de gebruikelijke openingsuren ter inzage op de volgende lokaties: het Provinciehuis van de Provincie Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1, Den Haag; het Provinciehuis van de Provincie Noord-Holland, Dreef 3, Haarlem; het Rijnlandshuis van het hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1, Leiden. U kunt de ontwerp reglementen ook downloaden vanaf de website van de provincie ZuidHolland, via www.zuid-holland.nl.

brengen.

U kunt tot 5 oktober 2009 reageren op de ontwerpregelingen. Wij ontvangen uw - bij voorkeur schriftelijke - reactie uiterlijk op 4 oktober 2009 via het onderstaande adres.

ook benut om enige overbodige elementen uit de reglementen te verwijderen en om op een enkel punt verduidelijkingen aan te

Naast een aantal wijzigingen van technisch-juridische aard zijn de belangrijkste wijzigingen: t WFSEVJEFMJKLJOHWBOEFUBBLPNTDISJKWJOHWBOEFXBUFSTDIBQQFO daar waar het gaat om verwerking van bij de afvalwater-

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland t.a.v. mw mr L.J. de Vrueh Postbus 90602 2509 LP Den Haag

zuivering vrijkomende reststoffen; t IFUWFSEXJKOFOWBOEFHPFELFVSJOHTQMJDIUWPPSQFJMCFTMVJUFO door Gedeputeerde Staten; het wijzigen van de (ontwerp)besluiten welke in het kader van toezicht aan de provincie moeten worden toegestuurd.

Meer weten? De werkzaamheden van de waterschappen zijn voor iedereen die

9MXIMKIRFSSQKEEVH 2MIY[I3SKWX%TTIPW 7YQQIVVIH (IPFEVIOK 6IMRI:MGXSVME4VYMQIROK 2YŠOK  2IGXEVMRIW 4IV^MOIROK 8VSWXSQEXIRTIVOK *VMIWPERHIVWOK )\XVE&IPIKIR/EEWTIVOK &SPGLV]WERXIRHMZOPIYVIR )MOIR;MNRZEXIRZSSVFMNZVIKIRXSR PMXIV  

in de provincie Zuid-Holland woont, werkt of recreĂŤert van belang. Daarom ook betrekken wij u graag bij de nieuwe regelgeving en nodigen wij u uit om kennis te nemen van de ontwerp

â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź 

reglementen van bestuur voor de waterschappen. Van 24 augus-

â‚Ź 

 1IPFOJYTUSBBU %FMGU

2Y[IIVKVSSXEWWSVXMQIRX ZEWXI XYMRTPERXIR

tus tot 5 oktober 2009 liggen de ontwerp Reglementen van bestuur voor dewaterschappen tijdens de gebruikelijke openingsuren ter inzage op de volgende lokaties: t IFU1SPWJODJFIVJTWBOEF1SPWJODJF;VJE)PMMBOE Zuid-Hollandplein 1, Den Haag; t IFULBOUPPSWBOIFUXBUFSTDIBQ)PMMBOETF%FMUB Handelsweg 100, Ridderkerk; t IFULBOUPPSWBOIFUIPPHIFFNSBBETDIBQWBO4DIJFMBOEFOEF Krimpenerwaard, Maasboulevard 123, Rotterdam; t IFULBOUPPSWBOIFUIPPHIFFNSBBETDIBQWBO%FMnBOE 

U kunt de ontwerp reglementen ook downloaden vanaf de website van de provincie Zuid-Holland, via www.zuid-holland.nl. U kunt tot 5 oktober 2009 reageren op de ontwerpregelingen. Wij ontvangen uw - bij voorkeur schriftelijke - reactie uiterlijk op 4 oktober 2009 via het onderstaande adres.Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland


5

BOUWEN EN WONEN

BOUWEN

& WONEN

Run op seniorenwoningen Mozaïek Wonen Ondanks de vakantieperiode Was er vanaf deze week een ware stormloop op twee nieuwbouwcomplexen van Mozaïek Wonen in Gouda en Bodegraven. Het gaat om 53 eigentijdse, ruim opgezette seniorenappartementen in de wijken Bloemendaal (Gouda) en Broekvelden (Bodegraven).

kleuren is er de mogelijkheid om de afwerking te bestellen in een ‘antiek look’. Al het deur en laden beslag is door de klant zelf uit te zoeken en is verwerkt in de prijs. Van aluminium greepjes tot brons en tinkleur. Ook is er een variatie aan de diverse greepjes en knoppen.” Voor de Alta meubelen geldt een levertijd van rond de zes weken. Bij Slingerland zijn diverse folders verkrijgbaar waarin men de meubelen thuis kan uitzoeken of samenstellen. Daarnaast zijn er de kinderkamers van Alta. Voor eer informatie: Slingerland Bloemen/ Accessoires / Creatief, Kerklaan 32 in Moordrecht, (0182) 375 538.

BANGERT MAKELAAR & TAXATEUR

IEDEMA & zn.

TAXATIE EN AANKOOPBEGELEIDING TEGEN EEN SCHERP VAST TARIEF

Tel.: 0182-599220 Fax: 0182-599223 Goejan Verwelledijjk 48a 2807 CC Gouda

(www.dekarmel.nl) Maandag 29 augustus Dinsdag 30 augustus Donderdag 3 september Donderdag 3 september Woensdag 9 september Woensdag 9 september Woensdag 9 september Zaterdag 12 / 19 september Vrijdag 11 / 25 september Donderdag 15 oktober

Zaterdag 24 oktober Zaterdag 31 oktober

Nieuwe meubelcollectie van Alta bij Slingerland in Moordrecht

“ALTA kenmerkt zich door houten kwaliteitsmeubelen. De meubelen worden door de klant samengesteld door middel van de keuze die er is in kleur, modellen en beslag. Naast de meubelcollectie zijn ook alle kleuren vernieuwd. Verder bestaat er de mogelijkheid om de binnen en de buiten zijde van een kast een verschillende kleur te geven. Naast de dekkende

Cursusaanbod De Karmel in Gouda

Zaterdag 17 oktober

De bouw van beide complexen is in volle gang. Mozaïek verwacht dat Seniorenappartementen in Bodegraven. de eerste huurders vanaf komend voorjaar hun nieuwe appartement die senioren stellen. In het voorjaar hebben we kunnen betrekken. “Het vroegtijdig op de diverse seniorenpanels georganiseerd, waarin markt aanbieden van de woningen heeft als we met 55-plussers uitgebreid hebben gepraat groot voordeel dat de toekomstige bewoners over hun (toekomstige) woonwensen. Daaruit zelf in de showroom van Mozaïek hun keuken blijkt overduidelijk dat deze doelgroep massaal en badkamer kunnen uitkiezen. Uit onder- kiest voor een betaalbaar, levensloopbestendig zoek blijkt dat bewoners deze keuzevrijheid huurappartement op loopafstand van voorziebijzonder op prijs stellen.” De verhuur startte ningen waar desgewenst (thuis)zorg geleverd vorige week via www.woningnet.nl. Senioren kan worden. Beide nieuwbouwcomplexen volzonder internet konden op de woningen reage- doen voor de volle honderd procent aan deze ren met de woonbon in hun huis-aan-huisblad. wensen. De woningen worden trouwens toe“Zoals verwacht, was er een ware run op deze gewezen op de gebruikelijke manier, waarbij woningen”, zegt woordvoerder Marcel Verhoef. wordt gekeken naar leeftijd en bewonersduur, “Vanaf het moment dat de eerste paal was gesla- we noemen dat de B/L-score.” Zowel in Gouda gen, hebben honderden geïnteresseerden zich als in Bodegraven zijn drie woningen geschikt bij onze vestigingen in Gouda en Bodegraven voor minder validen. Deze woningen worden gemeld voor verhuurdocumentatie. Ook op de straks volledig afgestemd op de persoonlijke website zagen we een enorme toename van het situatie van de bewoner. In Gouda worden daaraantal hits in onze rubriek ‘nieuwbouw’. Twee boven zeven woningen geschikt gemaakt voor weken geleden hebben we een eerste vooraan- mensen met een Scootmobiel. In Bodegraven kondiging gedaan van de verhuur, die vorige is een aantal woningen gereserveerd voor beweek van start ging. Ook daarop kregen we woners van de ‘oude’ Waterhoen. Voor meer talloze reacties. Dat is ook niet zo vreemd, want informatie: www.mozaiekwonen.nl. de appartementen voldoen exact aan de wensen

De Nederlandse meubelmakers van Alta hebben een vernieuwde meubelcollectie gepresenteerd. Voor Zuid-Holland is Slingerland in Moordrecht de dealer van ALTA meubelen.

Nummer 30, 24 juli 2009 Oplage: 69.000 exemplaren

T. 0182 51 27 60 M. 06 52 33 34 70 WWW.BANGERTMAKELAAR.NL

start basiscursus fotografie start Excel basiscursus start video bewerken basis start Apple introductiecursus start basiscursus computergebruik (ook voor senioren) start digitale fotografie gevorderd start website cursus Joomla 1.5! camera workshop ‘historisch Gouda’ workshop ‘foto album’ start workshop ‘in het huwelijks bootje’ (het maken van een trouwreportage) workshop natuurfotografie ‘De brons van het hert’, Amsterdamse waterleiding duinen workshop landschapfotografie ‘Reeuwijkse plassen’ workshop HDR / avondfotografie ‘De Zwaan in avond licht’

Wereldwinkel Gouda tijdelijk dicht In het weekend van 22 en 23 augustus gaan de vrijwilligers van de Wereldwinkel aan de slag om de winkel een opfrisbeurt te geven.

De muren krijgen een verfje, de marmoleumvloer wordt schoongemaakt en het interieur-

systeem wordt aangepast. De winkel is daarom op maandag 24 en dinsdag 25 augustus dicht. Vanaf woensdag 26 augustus kunnen klanten weer in de winkel terecht. Op zaterdag 5 september viert de winkel met de klanten deze renovatie.

Spoorvernieuwing Moordrecht Vanaf zondag 23 augustus werkt ProRail aan het spoor ter hoogte van de Polder Vijfde Tocht. Regio Randstad Zuid informeerde de omwonenden hierover per brief in verband met de mogelijke geluids- of lichtoverlast.

Tijdens de werkzaamheden zal de fietsersovergang op de Vijfde Tochtweg worden afgesloten. Ook hebben de werkzaamheden gevolgen voor de treindienst. Kijk voor meer informatie over de gewijzigde treindiensten op www.ns.nl of teletekstpagina 751. Wilt u een reisadvies op maat, kijk dan op www.9292ov.nl of bel 09009292 (0,70 euro per minuut). Zie voor de data en de tijdstippen van de werkzaamheden op www.prorail.nl. Voor telefonische vragen, opmerkingen of eventuele klachten over de werkzaamheden kan men op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur contact opnemen met

De (Verlengde) Tuurluur gaat weer open De (Verlengde) Tuurluur in Reeuwijk gaat op maandag 24 augustus weer open voor het verkeer. De weg is dan weer voor aanwonenden te berijden. Verkeer van en naar Papekop moet nog wat langer geduld hebben, want vanaf de 24e gaat ProRail aan de slag met de aansluitingen op de tunnelbak bij Papekop.

De werkzaamheden op de (Verlengde) Tuurluur zijn gestart in week 31. Sindsdien is er een geheel nieuwe, definitieve asfaltlaag met wapening aangebracht. Er wordt nog wel gewerkt aan het aanvullen en egaliseren van de bermen, hiervoor is geen totale afsluiting nodig. Op vrijdag de 21e wordt de belijning aangebracht. Als het nodig is, zal er zelfs 24 uur per dag gewerkt worden, zodat de (Verlengde) Tuurluur absoluut open kan op 24 augustus (om 06.00 uur).

de afdeling Publiekscontacten, telefoonnummer 0900-prorail (776 72 45), (0,20 euro per minuut). Of stuur een mail naar publiekscontacten@prorail.nl.


6

Nummer 34‑, 21 augustus 2009 Oplage: 69.000 exemplaren

big sale

GOUDSE EVENEMENTEN

Midzomerkortingen tot 50%

kortingen tot 50% op de zonnebrillen

woonadvies op maat

Balinea, Korte Tiendeweg 24a

Zeugstraat 6-8, 2801 JC Gouda, T 0182 - 580 775 www.vandergoeswonen.nl

Kom naar de vernieuwde Kinki en krijg 25% korting Tegen inlevering van deze advertentie krijg je tijdelijk maar liefst

25% korting op je complete behandeling en alle producten die je tegelijk aanschaft.

kom langs en win een stuk kookworst

De inkt en tonerspecialist van Gouda

INKSTATION Denk aan het milieu en uw portemonnee, laat uw cartridge door ons vullen

Lange Tiendeweg 28 2801 kh gouda Tel.: 0182-512360

Inktstation Gouda Lange Tiendeweg 102 2801 KK Gouda Tel: 0182 - 686100 Gouda@inkstation.nl

Openingstijden Ma: 13.00 tot 17.30 uur Di t/m vr: 09.30 tot 17.30 uur Za: 09.30 uur tot 17.00 uur kijk ook op www.inkstation.nl

Midzomer Uitverkoopactie! Diverse sieraden en horloges voor de helft van de prijs

Zeugstraat 38a (0182) 68 67 48

Lange Tiendeweg 18 0182-513-334

www.kinki.nl Actie exclusief geldig bij Kinki-Gouda tot en met 31 oktober 2009

De Bezorgthai Bangkok City bezorgt: dinsdag t/m zondag vanaf 18.00 uur tot 21.00 in Gouda vrijdag t/m zondag van 18.00 uur tot 21.00 uur in Waddinxveen, Haastrecht, Gouderak, Moordrecht en stolwijk

7KDL5HVWDXUDQW

Lange Tiendeweg 57 Gouda tel. 0182-551333 info@bangkok-city.nl www.bangkok-city.nl

Wij staan 27 augustus de hele dag buiten met heerlijke gerechten en loempia’s.

BRADERIE AANBIEDINGEN Dvd’s Kleine Huis € 9,99 Bijbel voor kinderen € 9,95 Mooie romans € 5,50 Klassieke cd’s € 3,90 Goedkope wenskaarten

Afhaal & Catering & Bezorg Centrum Online bestellen!

Wij zijn origineel Thai Select Restaurant Awarded By Royal Thai Embessady

Lange Tiendeweg 57 Gouda tel. 0182-551333 info@bangkok-city.nl www.bangkok-city.nl

Boekhandel Smit

7KDL5HVWDXUDQW

Braderieaanbieding

Braderieprijzen

Kinderlaarzen en boots nu tegen sterk verlaagde prijzen

Dames- en Herenschoenen NU voor de halve prijs

OP=OP

Korte Tiendeweg 19 2801 JS Gouda 0182 516613 - boekhandelsmit.nl

Lange Tiendeweg 30 2801 KH Gouda +31 (0)182-514269 www.kaaswinkeltje.com info@kaaswinkeltje.com

Stoofsteeg 22 2801 JR Gouda 0182-511540


7

Nummer 34 21 augustus 2009

ADVERTENTIE

5JKEFOTEFWFSCPVXJOHHBBUIFUEBLFSBG )FSPQFOJOH%F4VQFS#MPFNJTU /PHFWFOHFEVMEFOEBOLVOUVWPPSBMVXCMPFNFOFOQMBOUFOUFSFDIU JOEFHMPFEOJFVXFXJOLFMWBO%F4VQFS#MPFNJTU %FIFSPQFOJOHWJOEUQMBBUTPQTFQUFNCFSBT 5PUEJFUJKECFOUVWBOIBSUFXFMLPNJOEFOPPEXJOLFMPQIFUQBSLFFSUFSSFJO

-AANDAGTM ZATERDAG OPENVAN TOT UUR 6ANMAANDAGJUNITM ZATERDAGAUGUSTUS +BNJOtMFLLFOCVSHtYCHPVEBt 

€ 5,-

KORTING BIJ BESTEDING VANAF € 25 BIJ ICI PARIS XL GOUDA RUIGENBURG

Tijdens de verbouwing van winkelcentrum Ruigenburg in Gouda kunt u ons vinden op de parkeerplaats van Ruigenburg in een noodlocatie. Deze waardecheque is niet inwisselbaar tegen contanten en is niet geldig bij aankoop van cadeaucheques. Maximaal één waardecheque per klant, per aankoop. Geldig t/m 31 oktober 2009.

    

   

##$" !$ (    !" )$"$%$ $$%%#$%#& %#& (" !#    ($" %%#$%# 

!  %%" 

 %"

  

""&

"'"

Wij weer zijn open! U bent weer van harte welkom op de Gilderburg 76!

X X X X J O LF M DF O U S V N C M P F N F O E B B M O M


8

Nummer 34 21 augustus 2009

ADVERTENTIE

5JKEFOTEFWFSCPVXJOHHBBUIFUEBLFSBG %"(&/,"55&/70&3 

 

7003 Ê°&630

XXXTVQFSCMPFNJTUOMVerbouwing Stunt Prijzen

&FOHFNJEEFMEFLBUWBO LJMPFFUHSBNQFSEBH .BYQFSLMBOUFO[PMBOH EFWPPSSBBETUSFLU

Verse snijbloemen Alle soorten !! 3 bossen € 5,00

5FHFOJOMFWFSJOHWBOEF[FCPO POUWBOHUVHSBN*BNTWPPS 

-FLLFOCVSH -FLLFOCVSH 5FMFGPPO  XXXEJFSUPUBBMVUPQJBOM

Wij verkopen vanaf 20-06-2009 in de noodwinkel op de parkeerplaats

(BFFOTXBUWBLFSOBBSEF4UPNFSJK 8BUNPPJJTNPFUNPPJCMJKWFO Lekkenburg 21 W.C. Bloemendaal Gouda 0182-570907

Poldermolenplein 29 W.C. Goverwelle Gouda 0182-584929,FVSTMBHFS$PFOWBOEFS(FFTU

CMJKGUUJKEFOTEFWFSCPVXJOH HFXPPOPQFO   

     

#JKCFTUFEJOHWBOȽ PGNFFS

(SBUJTHSBN,FVSTMBHFSMFWFSXPSTU

5RPLJEHOHJHQ NDDV 

+HHONLOR¼  

  

(FQBOFFSEF TDIOJU[FMT 

HSBNTBUFWMFFT LJQWBSLFOT NFU HSBUJTCBLKFTBUFTBVT 

/VWPPSȽ /VWPPSȽ ³'H.DDVVSHFLDOLVW´6WHYHQYDQ'DP :LQNHOFHQWUXP%ORHPHQGDDO*RXGD 

Coen van der Geest 

   

X X X X J O LF M DF O U S V N C M P F N F O E B B M O M

"BOCJFEJOHFO[JKOHFMEJH WBOUN


1

25ste Waterspektakeldag Scouting Reeuwijk

25ste keer dorpsfeest

BANGERT MAKELAAR & TAXATEUR

TAXATIE EN AANKOOPBEGELEIDING TEGEN EEN SCHERP VAST TARIEF Dupree Makelaardij hoofdsponsor

T. 0182 51 27 60 M. 06 52 33 34 70 WWW.BANGERTMAKELAAR.NL

Pagina 3

SPSJazzfestival Reeuwijk 2009

Pagina 7 Programmaoverzicht

Pagina 8-9

25ste Waterspektakeldag Op zaterdag 29 augustus is de 25ste Waterspektakeldag in ReeuwijkBrug. Het Raadhuisplein, de Notaris d’Aumerielaan, het Lucassenpleintje en de Breevaart vormen het decor voor een bonte dag vol activiteiten aan, in en op het water. De organisatie, die deze keer opereert onder de paraplu van Stichting Muziek Festival Reeuwijk, heeft ervoor gekozen om, juist omdat het gaat om het zilveren jubileum, te proberen een Waterspektakeldag te organiseren in zijn oorspronkelijke vorm met als rode draad: Jaarmarkt, Waterspelen en Gondelvaart.

Kees Hogervorst

Even leek het erop dat de Waterspektakeldag, al jaren het grootste dorpsfeest in Reeuwijk, het 25-jarig jubileum niet zou halen. Om een aantal redenen zag het laatst werkende comité geen kans meer het feest van de grond te krijgen. Horecaman Ad Elderhorst leek dat geen goede zaak en hij was het die een aantal oudgedienden polste of zij niet bereid waren de schouders er nog één keer onder te zetten. Eén van die mannen was ikzelf. Tussen het vierde en zestiende jaar van de Waterspektakeldag was ik binnen het comité in diverse functies werkzaam, waaronder een aantal jaren als voorzitter. Wat mij is opgevallen de afgelopen maanden is, dat we de oude sfeer weer snel terugvonden. En ik ben ook blij dat zoveel mensen zich bereid verklaard hebben mee te helpen. Dat geldt ook voor de vele sponsors en dienstverleners. Zonder hen en zonder al die vrijwilligers is het organiseren van een dorpsfeest van deze omvang onmogelijk. Al snel besloten we om te proberen een Waterspektakeldag te organiseren in zijn oorspronkelijke vorm, met als rode draad: jaarmarkt, waterspelen en gondelvaart. Ik ben ervan overtuigd dat die aanpak gaat lukken. Er is animo voor het vissen, voor de drakenbootraces en zelfs voor de gondelvaart, die al enkele jaren uit het programma was geschrapt. Het belooft ’s avonds ook weer ‘ouderwets’ te worden met een aantal grote gondels, die samen met

vele versierde boten zorgen dat de Breevaart vol ligt met verlichte schepen en bouwsels. Het is een uitstapje op zich om vanaf een uur of zes een wandeling te maken langs de oever van de Notaris d’Aumerielaan. Vanaf dat tijdstip gaan de schepen zich verzamelen om zich in gereedheid te brengen voor de afvaart om 21.00 uur. Om 22.30 uur zijn ze weer terug om het optreden van Lee Towers bij te wonen. Wie zich zijn miniconcert tijdens het tienjarig jubileum herinnert, zal zeker weer van de partij zijn. Het was één groot feest. Natuurlijk is de jaarmarkt ook weer een onderdeel van het feest. De markt zal er echter wat anders uitzien, want om het zicht op wat er op het water gebeurt te verbeteren zullen de kramen aan de huizenzijde geplaatst worden. In de ochtenduren ontstaat daardoor de mogelijkheid om de kindermarkt in de berm langs de Breevaart te organiseren. In de middaguren staat de jeugdgondelvaart op het programma. De vakanties vallen dit jaar wat vroeger dan in de afgelopen jaren. Dat geeft de scholen meer gelegenheid om zich voor te bereiden. De winnaar van de jeugdgondelvaart zal de eerste boot zijn die ’s avonds van start gaat in de grote gondelvaart. Kortom, met deze kleine greep uit het programma, nodig ik u allen van harte uit om naar de 25ste Waterspektakeldag te komen. Tot ziens op zaterdag 29 augustus!

Voorafgaande aan de 25ste editie van de Waterspektakeldag vindt op vrijdag 28 augustus het SPSJazzfestival plaats, dat voor de tweede keer georganiseerd wordt door de Stichting Muziek Festival Reeuwijk. U kunt genieten van een keur aan nationale en internationaal jazzartiesten. De organisatie hoopt van harte dat weer vele duizenden bezoekers zowel op vrijdag als op zaterdag het festival- en feestterrein in Reeuwijk-Brug weten te vinden.

SPS Jazzfestival

Pagina 11 Belangrijke informatie

Kees Hogervorst, Voorzitter comité van oudgedienden

Pagina 3 Interview Ad Elderhorst

WESPENVERJAGER

milieu en diervriendelijk, werkt zonder geluid, geur en licht, bestrijkt een oppervlakte van 100 tot 150 m2.

Tel. 0182 - 394237 wenst een ieder een kleurrijk waterspektakel

per stuk € 14,95 2 voor € 26,50 Oudeweg 1a / Reeuwijk Tel. (0182) 39 11 55 / www.nicovaneijk.nl

Pagina 13


2

BUNNIK

MILIEUTEC

VAN DOORN GROEP

VAN DOORN GROEP

Baggerwerkzaamheden

Bouwputten

Kernactiviteiten

Kernactiviteiten

− Grond-, weg- en waterbouwwerken − Hoveniers- en groenvoorzieningswerken − Baggerwerkzaamheden − Afvalinzameling

Aanleg riolering

Bodemsaneringen Grondwatersaneringen Tanksaneringen In situ-saneringen − Bouwrijp maken

− − − −

Verplaatsen boom

Waterzuiveringen

Bunnik B.V. Weijpoort 21a 2415 BV Nieuwerbrug Tel. 0348 – 688 447 Fax 0348 – 688 647

Milieutec B.V. Weijpoort 21a 2415 BV Nieuwerbrug Tel. 0348 – 688 845 Fax 0348 – 688 647

www.vandoorngroep.nl

www.vandoorngroep.nl

! ! ! n i w aad en

’t WA P E N Notaris d’Aumerielaan 17 2811 HS Reeuwijk Telefoon (0182) 39 23 64

Afvalstromen

R

Fax (0182) 39 23 99 www.wapenvanreeuwijk.nl info@wapenvanreeuwijk.nl

Oók op de 25e Waterspektakeldag

28

s u t s u g u a euwijk e 9 R 2 n a v n n e te

emen n e v e E prijs!!! T e i S o T o O m O l e R G l he tijdens de u kans op een we maakt

‘the place to be’

Weet u hoeveel kurken er in ons wijnvat zitten? Doe een gok en wie weet wint u een

Programma op de Waterspektakeldag • 15.00-18.00 uur De Goudse Partyband • 19.00-00.00 uur Band Acoustic

Openingstijden: Het team van ’t Wapen bedankt alle oudgedienden en vrijwilligers, die zich geheel belangeloos en enthousiast hebben ingezet bij de organisatie van deze 25e Waterspektakeldag.

Partyband

donderdag en vrijdag: 10.00 tot 20.00 uur zaterdag: 10.00 tot 18.00 uur Overige dagen kunt u altijd via ’t Wapen bij ons terecht!

wijnproeverij voor 10 personen! Kom langs en sla uw slag!!! Ook hebben wij op 28 en 29 augustus

diverse stuntaanbiedingen!

Nog een reden om gezellig langs te komen!

Graag tot dan!

Graag s! tot zien ’t Reeuwijks wijnhuis Notaris d’Aumerielaan 23 - 2811 HS Reeuwijk - Telefoon: 0182 - 30 05 80


3

25ste Waterspektakeldag Scouting Reeuwijk

Belangrijke informatie Informatiepost

EHBO

De informatiepost van de organisatie is gevestigd op de Notaris d’Aumerielaan tussen de huisnummers 19 en 21.

Men vindt vaste EHBO-posten op de volgende locaties: Bij de informatiepost op de Notaris d’Aumerielaan tussen de huisnummers 19 en 21; Bij de centrale GHOR-post voor alle hulpdiensten op de Nieuwdorperweg bij de Ichthuskerk.

De post is permanent bezet en beschikt over een omroepinstallatie, telefoon en portofoons. Men kan hier terecht voor: brengen en afhalen gevonden voorwerpen; noodzakelijke melddingen via de omroepinstallatie (zoekgeraakte ouders of kinderen); melden of bespreken van organisatorische problemen; hulp en bijstand (EHBO, politie, brandweer).

Herkenbaarheid medewerkers organisatie René Groenendijk René Groenendijk (rechts) en Leon Walraven van Scouting Reeuwijk in 1985 achter de inschrijftafel bij De Brug.

Scouting Reeuwijk viert op de Waterspektakeldag ook een zilveren jubileum. Op zaterdag 29 augustus doet ze voor de 25ste keer mee. De secretaris van Scouting Reeuwijk, René Groenendijk, is er als enige van de vereniging alle 25 keer bij geweest. Dus ook hij viert zijn eigen feestje. Scouting Reeuwijk staat, op het eerste jaar na, al die tijd aan het begin van de Notaris d’Aumerielaan. Met veel creativiteit werd steeds een ander waterspel verzonnen. De eerste tien jaar van het feest op de laatste zaterdag van augustus verleenden ze ook hand- en spandiensten.

René herinnert zich als de dag van gisteren het eerste jaar nog: “In het kader van de viering van Scouting ’75 waren we toen actief bij de vijver bij Zalencentrum De Brug met onder meer fiets ‘m erover. De capriolen van de deelnemers over de smalle plank zorgden voor veel hilariteit. ’s Avonds hebben we meegedaan met de gondelvaart, maar we haalden de finish in Gouda niet. We hadden een bouwsel gemaakt op olievaten. Dat gevaarte was niet vooruit te branden, zelfs niet met veertig pk ervoor. Later kregen we dat beter onder de knie. We hebben de categorie Scouting ook wel eens gewonnen. Het tweede jaar werden we gevraagd door Ton van der Voorn om weer mee te doen. Dat zagen we wel zitten en dat is al die jaren zo gebleven. Altijd op onze vaste stek bij de Reeuwijkse brug.” De eerste tien jaar heeft Scouting Reeuwijk ook geholpen met kramen opbou-

wen en afbreken, de snoeren met feestverlichting ophangen en weer opruimen. René: “Daar kregen we een vergoeding voor en die was meer dan welkom bij de oudste groep om activiteiten binnen de club te organiseren.” In de beginjaren concentreerde Scouting Reeuwijk zich op het behendigheidspel. Later kwam ook de promotie van de vereniging erbij. René: “Zo’n dag is natuurlijk ook prima om je club te presenteren en mogelijk nieuwe leden te werven. De leiding van de Kabouters verzorgt de kraam op de wal. De Bevers en Verkenners van zowel ReeuwijkBrug als Reeuwijk-Dorp helpen mee met spelletjes doen en flyers uitdelen. Ze verzorgen de presentatie van vergrote foto’s van het kamp. Dat weten inmiddels veel mensen en komen daar speciaal voor. De leiding van de Verkenners bedenken elk jaar een nieuw behendigheidsspel. Ze bouwen het spel en begeleiden de deelnemers de hele dag.” René snapt dat er een einde komt aan de oorspronkelijke opzet van de Waterspektakeldag. René: “Ik kan mij voorstellen dat het steeds moeilijker wordt om voldoende vrijwilligers op de been te krijgen. Daar heeft elke vereniging of stichting last van. Ik hoop echter dat er in de toekomst in een andere vorm een leuke laatste zaterdag van augustus blijft in Reeuwijk-Brug. Als wij daar met Scouting Reeuwijk inpassen, dan zijn we weer van de partij. Ik weet zeker dat daar mensen voor te porren zijn.”

Horeca De organisatie prijst zich opnieuw gelukkig met de inzet van drie Reeuwijkse horecabedrijven, te weten Café Dito’s, Café-Bar Nog Eendje en ’t Wapen. Zij zorgen ervoor dat het de bezoekers op de Waterspektakeldag aan

niets zal ontbreken. Men kan er ook lekker even zitten om bij te komen en/of te genieten van een van de vele optredens van artiesten of groepen.

Munten De gezamenlijke horecabedrijven (Café-Bar Nog Eendje, ’t Wapen en Café Dito’s) werken tijdens het Waterspektakel met munten, die bij alle genoemde bedrijven als betaalmiddel worden geaccepteerd. Op drie locaties kunnen munten worden gekocht. Op het Raadhuisplein en aan beide zijden van het feestterrein op de

Notaris d’Aumerielaan. Dus in de buurt van de Reeuwijkse brug en het Lucassenpleintje. Men kan pinnen en chippen. Overgebleven munten kunnen aan het eind van de Waterspektakeldag ingeleverd wordenen men ontvangt de waarde in geld terug.

De medewerkers van de organisatie zijn herkenbaar aan: Gele veiligheidsvesten met opdruk: ORGANISATIE of BEWAKING; Blauwe veiligheidsvesten met opdruk: MATERIAALTEAM.

Parkeren Op vrijdagavond tijdens het SPS Jazzfestival rijdt er een shuttlebus van en naar de parkeerplaats in het Reeuwijkse Hout. Dat wordt door bebording aangegeven. Op zaterdag is het verstandig om lopend of met de fiets te komen. Er kan ook geparkeerd worden op bedrijventerrein Zoutman of in het Reeuwijkse Hout. Op zaterdag rijdt er GEEN shuttlebus.

Fietsenstalling Aan het begin en het eind van het feestterrein, alsmede op de Fokkerstraat (Zoutman) worden dranghekken geplaatst om fietsen te stallen.

Demonstratie trekkende duwertjes.

Feestterrein De eerste jaren van de Waterspektakeldag werden er ook activiteiten georganiseerd bij de winkelcentra Bruggehoofd en Miereakker, maar het duurde niet lang of het waterfeest werd geconcentreerd rond de Breevaart. Van het ‘Raadhuisplein’ tot en met het ‘Luccasenpleintje’. Beide straatnamen bestaan alleen maar op de Waterspektakeldag, maar iedereen weet wat er bedoeld wordt. Om helemaal volledig te zijn moet er nog bij verteld worden dat de oprijlaan van Restaurant Elfhoeven gedurende een aantal jaren werd omgetoverd tot een kunstmarkt.

Dat was mogelijk omdat de marktkooplieden hun auto aanvankelijk bij hun kraam neer mochten zetten. De markt groeide echter zo hard, dat dit fysiek onmogelijk werd en de oprijlaan bij Restaurant Elfhoeven als parkeerplaats ging fungeren. De trouwe kunstenaars werden geïntegreerd in de markt op de Notaris d’Aumerielaan. Nieuw 24 Jaar lang was de centrale informatiepost ter hoogte van de Roei- en Zeilvereniging Gouda. Deze is dit jaar gesitueerd tussen de huisnummers 19 en 21 vooraan op de Notaris d’Aumerielaan.


4

ALLE verzekeringen en hypotheken voor particulieren EN zelfstandigen. Stap eens binnen in onze vestiging aan de Van Leeuwenhoekstraat 19, Reeuwijk of maak een afspraaak via

0182 - 504626

voor nieuwbouw, verbouw en onderhoud Reewal 12 2811 PT Reeuwijk Tel. (0182) 39 22 79 Fax (0182) 39 66 22 info@p-heemskerk.nl www.p-heemskerk.nl

Ons kantoor is geopend van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur. De koffie staaat klaaar!

Verkeersschool Tricom Oranjelaan 2 2741 ER Waddinxveen Tel. 0182-640442 Mob. 06-54763015 Fax. 0182 - 640522 mail@succes-mimpen.nl

WWW.RAAAD.NL

WITGOED • INBOUWAPPARATUUR • TV & AUDIO • REPARATIE

Maaltijdleverancier voor de Gezondheidszorg

GouweCuisine is een moderne keuken waarin gemotiveerd en gediplomeerd personeel dagelijks kwalitatief hoogwaardige, smakelijke, verantwoorde en gezonde maaltijden samenstelt. De gerechten worden bereid onder strenge hygiënerichtlijnen die voldoen aan de wettelijke bepalingen. Naast dat GouweCuisine dé maaltijdleverancier voor de gezondheidszorg voor de regio Midden-Holland is, hebben wij een gespecialiseerde afdeling Catering.

Groot assortiment, prima service Bij Radio van Dijk heeft u ruime keuze: TV & audio, witgoed, inbouwapparatuur en meer. In onze showroom adviseren wij u rustig en uitgebreid. Alle apparatuur wordt bij u thuis geleverd.

Cateringservice

Onze cateringservice kan ieders persoonlijke wens invullen. U kunt naast de diverse binnen- en buitenlandse gerechten en specialiteiten, tevens een culinaire thema-avond door ons laten verzorgen op basis van uw eigen ideeën.Een eenvoudig / uitgebreid warm of koud buffet bestellen, een barbecue laten verzorgen, maar ook luxe belegde broodjes voor een feestelijke (bedrijfs)lunch of geslaagde vergadering behoren tot de mogelijkheden.Dit alles wordt voor u verzorgd door onze vakbekwame, nog ambachtelijk geschoolde medewerkers.

Wij installeren en geven bedieningsinstructie. Kom langs in onze showroom en maak kennis met het assortiment en de service van Radio van Dijk.

Om een idee te krijgen is ons (basis) assortiment te vinden op onze website www.gouwecuisine.nl

Kortom alles is bespreekbaar en veel is mogelijk!

“omdat smaken verschillend zijn”

GouweCuisine is Halal, ISO9001 en ISO22000 gecertificeerd

Van Leeuwenhoekstraat 13 2811 DW Reeuwijk T (0182) 35 60 00 F (0182) 35 60 01 W www.gouwecuisine.nl

Radio van Dijk • zeer groot assortiment • veel artikelen op voorraad • persoonlijke bediening

• installatie en instructie thuis • eigen technische dienst

Service van de zaak

Van Heuven Goedhartstraat 35 • Reeuwijk - Tel ( 0182 ) 39 33 66


5

Jobshift Uitzendbureau Edisonstraat 14 2811 EM Reeuwijk Tel.: 0182 30 40 40 Fax: 0182 39 26 45 E-mail: info@jobshift.nl Gespecialiseerd in: Bouwsector Groensector Metaalsector Grond-, weg-, en waterbouw

w w w.jobshif t.nl

29 augustus vanaf 22.00 uur spectaculaire lasershow met aansluitend een grandioos avondoptreden van...

Powered by


6

Verkoop, onderhoud en reparatie van nieuwe en gebruikte personen-, bedrijfs- en aanhangwagens apk-keuring • schadeherstel • ruitreparatie • aircoservice bedrijfswageninrichting • accessoires • (chip)tuning

Autobedrijf van Roon • Leeghwaterstraat 8 (ind. terrein Zoutman) • Reeuwijk Telefoon 0182 - 301650 • www.autobedrijfvanroon.nl

WONINGBOUW

UTILITEITSBOUW

VERBOUW

ONDERHOUD

Rosenberg van der Does & Partners Postbus 133 • 2810 AC Reeuwijk • Buitenomweg 15 • 2811 BM Reeuwijk • Tel. 0182 516577 • Fax 0182 527063 • Reeuwijk@rvdd.nl • www.rosenbergvanderdoes.nl Lid van AGN International

www.vergeerbouw.nl Vergeer Bouw | Edisonstraat 46 | Reeuwijk | 0182 39 79 99


7

Dupree Makelaardij 24 keer hoofdsponsor Indien de organisatie van Scouting ’75 destijds direct Jan Plikaar benaderd zou hebben, is niet uit te sluiten dat zijn makelaarskantoor, dat enkele jaren geleden werd overgenomen door Geert Dupree, de volle 25 jaar zou hebben vol gemaakt. Voor sponsoring van de tweede Waterspektakeldag in 1986 werd Jan Plikaar benaderd door Eef van der List van restaurant Elfhoeven, die lid was van het organisatiecomitĂŠ. Jan twijfelde geen moment. Dat hij ook geen spijt heeft gekregen, vertelde Plikaar in de krant die verscheen ter gelegenheid van het tienjarig bestaan. Jan Plikaar: “Ik vind het een goedkope manier van reclame maken, maar dat is niet het enige. Het waterspektakel is een echt Reeuwijks gebeuren en daar wil je bij zijn. Mijn bedrijf heeft zijn wortels in deze gemeenschap en dan wil je ook iets terugdoen.â€? Hij beloofde toen al om ook in de toekomst te blijven sponsoren: “Ik vind het een leuke happening. Reeuwijk met zijn unieke ligging moet wel de nadruk blijven leggen

op het watergebeuren. Het moet een spektakel zijn waar zo veel mogelijk mensen lol aan beleven. Het is de kunst om steeds weer waterspelen te bedenken waar de bezoekers zelf aan kunnen meedoen.� Kennis en expertise Inmiddels zwaait Geert Dupree, die ook een vestiging in Gouda heeft, de scepter in het Reeuwijkse kantoor. Dupree Makelaars in Gouda en Reeuwijk is een gerenommeerde schakel in de regionale vastgoedsector. Geert: “Ons makelaarskantoor, met kennis en expertise van woningen en bedrijfsonroerend goed, is tevens routinier in nieuwbouwprojecten. Vanuit onze twee vestigingen kunnen wij voorzien in betrouwbare taxatierapporten, aan- en verkoopbegeleiding van huizen en bedrijfspanden, evenals verhuur hiervan, bouwontwikkeling en gedegen advies met betrekking tot nieuwbouw en projecten.�

“Het is een mooi feest waarvoor duizenden mensen op de been komen. Het heeft ook iets van een afsluiting van het watersportseizoen. Elkaar allemaal nog een keertje zien en verslag uitbrengen over de vakanties. Met ons kantoor op de Zoutmansweg zitten we natuurlijk prachtig. Menige bezoeker komt ook even naar het woningaanbod kijken. En zelf kom ik op zo’n dag op de d’Aumerielaan heel veel relaties tegen in een ontspannen sfeer. Dat is natuurlijk prima. Nee, ik heb ook niet getwijfeld om de sponsoring voort te zetten.� Over Dupree Makelaardij Vanzelfsprekend vertelt Dupree ook nog graag even over zijn bloeiende bedrijf: “Met

ons professionele en enthousiaste team van gekwalificeerde mensen, opererend onder de NVM-vlag, zijn we een van de grotere spelers in de regio doordat we veel gevraagde vastgoeddisciplines onder een dak hebben. Ons team bestaat uit verschillende persoonlijkheden, zodat we vanuit verschillende invalshoeken in staat zijn tot creatieve ideeĂŤn en oplossingen te komen. We zijn ons er van bewust dat opdrachtgevers tenslotte ook allemaal verschillend zijn. Ons doel is dan ook de mens achter de opdracht te zien en met een flexibele instelling te komen tot een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.â€? Dat gezegd hebbende, besluit Geert met: “Tot ziens op het waterspektakel.â€?

Mooi feest Ook Geert Dupree is enthousiast over een dorpsfeest als het waterspektakel. Dupree:

‘Niemand kon echter vermoeden dat deze dag ook de geboorte Het team van Dupree Makelaardij.

was van de

Waterspektakeldag.’ Het ontstaan van de Waterspektakeldag In 1985 vierde Scouting Nederland het 75-jarig bestaan. In alle districten werd een programma samengesteld door het hele jaar heen met als doel zich op allerlei plaatsen in het district met verschillende activiteiten te presenteren als actieve jeugdvereniging waar het in je vrije tijd goed toeven is. De jubileumactiviteiten in district IJsselstreek werden afgesloten in Reeuwijk. Een spetterende afsluiting met onder meer waterspelen, admiraalzeilen, wrik- en roeiwedstrijden, fiets ‘m erin en een prachtige gondelvaart van Reeuwijk naar Gouda.

‘t Kapelleke

Plezier met de jeugdgondelvaart.

ZZZZLDGDDQQHPHUVQO ZLDG#SODQHWQO 7HOHIRRQ 7HOHIRRQ )D[

Op het voormalige Rutges-terrein werden door de toenmalige burgmeester van Reeuwijk, mevrouw Vertoep, en Aik Schouten, directeur van sponsor Mc Donald’s, de prijzen uitgereikt. En dat viel niet mee met zo’n 55 gondels van voornamelijk scoutinggroepen, maar ook van bedrijven en particulieren. Aardig detail was dat dit allemaal gebeurde op 31 augustus, de vroegere Koninginnedag waarop er in Reeuwijk altijd een gondelvaart was. Niemand kon echter vermoeden dat deze dag ook de geboorte was van de Waterspektakeldag. De toenmalige wethouder Jan Baas is er de oorzaak van dat het waterfeest een vervolg kreeg. Die was aan boord van de rondvaartboot (met alle burgemeesters uit het scoutingdistrict, wethouders van Reeuwijk en de juryleden) tijdens de gondelvaart in 1985 en maakte al een toespeling op herhaling van het evenement. Hans Schouten, die voor district IJsselstreek onder meer de pr en reclame had gedaan, voelde

daar wel wat voor maar kon dat natuurlijk niet alleen. Voorlopig liet hij het idee dan ook een poosje rusten. In het voorjaar van 1986 ging het echter kriebelen. Zijn vrouw Coby zag het ook zitten. Hans nodigde in de kleinste zaal van De Brug een aantal mensen uit: horecabedrijven, vertegenwoordigers van Scouting en de Reeuwijkse ondernemersvereniging en enkele (waterport) verenigingen. Die avond is het pas echt begonnen. Er werd een werkgroep gevormd, waarvan de harde kern bestond uit Bert Barendrecht, Alexander KuipÊri, Eef van der List, Dik Veldman, Ton van der Voorn en Hans Schouten. Met deze mensen waren alle op dat moment gewenste groeperingen vertegenwoordigd en bovendien vond de groep in Eef van der List (eigenaar van Restaurant Elfhoeven en de Party Shop keten op dat moment) de eerste hoofdsponsor. Deze heren realiseerden zich toen echt niet dat er in de topjaren door de hele dag heen, van jaarmarkt tot en met gondelvaart, zo’n 35.000 tot 40.000 bezoekers op af zouden komen. En ze realiseerden zich zeker niet dat straks op zaterdag 29 augustus het 25-jarig jubileum wordt gevierd van de Waterspektakeldag. Hans en Coby hebben het elf jaar volgehouden en namen afscheid als erevoorzitter en erehavenmeester. Dochter Afke hielp al die jaren mee en ook daarna nog met de Jeugdgondelvaart. Zoon Jochem is met een onderbreking van twee jaar, voor het 23ste jaar actief bij het Waterspektakel. Deelnemen aan of helpen bij de gondelvaart, hand- en spandiensten op andere fronten en later jarenlang in de materiaalploeg, die hij ook in het Klein ComitÊ vertegenwoordigde.


8

Programma 08.00-09.30 uur Viswedstrijd jeugd Breevaart langs Notaris d’Aumerielaan 10.00-17.00 uur Jaarmarkt Notaris d’Aumerielaan en rond gemeentehuis 10.00-13.00 uur Kinderrommelmarkt Notaris d’Aumerielaan 10.00-12.00 uur DJ Jordi Podium gemeentehuis 11.00-17.00 uur Waterspelen jeugd Breevaart langs Notaris d’Aumerielaan 11.00-16.00 uur Drakenbootraces Breevaart langs Notaris d’Aumerielaan 11.00-16.00 uur Kinderboerderij Parkeerplaats gemeentehuis 11.00-12.00 uur Optreden Reflex Podium gemeentehuis 12.00-13.00 uur iks factor Podium gemeentehuis 13.00-14.00 uur Optreden Clown Podium gemeentehuis 15.00-21.00 uur DJ Jordi Podium gemeentehuis 14.00-15.00 uur Demo’s Sportschool Doets Podium gemeentehuis Middag Feestbeest John Podium Nog Eendje 15.00-18.00 uur Goudse Partyband ‘t Wapen 16.00-16.45 uur Jeugdgondelvaart Breevaart langs Notaris d’Aumerielaan Vanaf 18.00 uur Verzamelen gondels en versierde boten Breevaart langs Notaris’d’Aumerielaan 19.00-00.00 uur Band Acoustic ‘t Wapen Avond Feestbeest John Podium Nog Eendje 21.00-22.30 uur Gondelvaart & optocht versierde boten Breevaart 21.00-22.30 uur Plork en de aannemers Podium gemeentehuis 22.30-23.30 uur Optreden Lee Towers Podium in Breevaart 23.30-00.00 uur Plork en de aannemers Podium gemeentehuis

Waterspelen Op en om de Breevaart aan de zijde van de Notaris d’Aumerielaan 11.00-17.00 uur Kinderen 9 t/m 14 jaar

In en om de Breevaart zijn zes leuke water­ spellen, die worden bemenst door ­Scouting ­Reeuwijk, de vrijwillige brandweer en de Goudse ­Kanovereniging De Peddel. Je hoeft geen deelnemerskaart af te halen bij de ­informatiepost. Je kunt bij elk willekeurig spel ­beginnen. Daar hebben ze een kaart waarop de zes spellen staan. Heb je aan een spel meege­ daan dan vraag je om een paraaf. Zijn alle zes spellen geparafeerd dan ontvang je een leuke frisby met het jubileumlogo van de Waterspek­

takeldag als herinnering aan deze dag. Gigantische opblaas hindernisbaan

Ter hoogte van de Roei- en Zeilvereniging Gouda ligt van 11.00 tot 17.00 uur een gigan­ tische opblaas hindernisbaan in de Breevaart. Je kunt er op klimmen, er van af glijden of springen. Kortom, volop spetteren en zwem­ men geblazen dus. Deze hindernisbaan maakt onderdeel uit van de zes waterspelen.

Drakenbootraces Breevaart 11.00-16.00 uur

Gondelvaart Molen.

Jaarmarkt 10.00-17.00 uur Notaris d’Aumerielaan

De Jaarmarkt trekt al die jaren dat de ­Waterspektakeldag georganiseerd is duizen­ den ­bezoekers. Er is een gevarieerd aanbod over een lengte van 600 meter. Onder de deel­ nemers: verenigingen, stichtingen, bedrijven en particulieren. Zij verkopen hun ideeën of ­producten, vaak op ludieke wijze. Er zijn shows, raadspelletjes en nog veel meer. Dorst en honger ­kunnen onderweg in ruime mate worden gelest en ­gestild. Er zijn terrasjes om

even uit te ­puffen of bij te praten. Want tijdens de Jaarmarkt gebeurt dat laatste heel veel. ­Natuurlijk is er ook entertainment. Nieuw: Tijdens het zilveren jubileum van de Waterspektakeldag staan de meeste kramen aan de zijde van de ’s-Gravenbroekseplas, zeg maar aan de ‘huizenkant’. Iedereen kan daardoor volop genieten van het uitzicht op de Breevaart, waarop en waaraan veel activiteiten zijn.

Kinderrommelmarkt 10.00-13.00 uur Notaris d’Aumerielaan

Kinderen kunnen hun spulletjes verkopen op de Notaris d’Aumerielaan van 10.00 tot 13.00 uur. Meld je tussen 09.30 en 10.00 uur aan bij een van de organisatoren op de Reeuwijkse brug.

Volg zijn of haar instructies stipt op. Vanzelf­ sprekend worden kinderen, die professionele spulletjes op hun kleedje verkopen, geweerd.

Een van de ‘ouwe gouwen’ is een draken­ boot evenement. Jaren geleden een topper op de ­Waterspektakeldag. Stoere mannen en ­vrouwen, die om het hardst peddelen onder aanvoering van een stuurman of -vrouw die het ritme aangeeft op de grote drum. Met de drakenboot kunnen spectaculaire snelheden worden bereikt. Afhankelijk van het aantal deelnemende ploegen wordt er een hele of een halve competitie gevaren. De gezonde onder­ linge rivaliteit geeft een aparte sfeer op de laan. Behalve eeuwige roem, zijn er mooie prijzen te winnen.

iks-factor Podium Raadhuisplein 12.00-13.00 uur

De tragische gebeurtenis van 30 april jl. in Apeldoorn deed vele festiviteiten in het land stoppen. Zo ook in Reeuwijk-Brug. Het Oranje Comité Reeuwijk-Brug en Sluipwijk blies, na overleg, de nog geplande activiteiten af waar­ onder de iks-factor. Zowel voor de deelnemers als voor de organisatie een enorme teleurstel­ ling. De organisatie Waterspektakel 2009 heeft het Oranje Comité benaderd en gevraagd de

Gondelvaart Zwaan

iks-factor te organiseren. In de herkansing dus! Op zaterdag 29 augustus kunnen de kinderen weer hun talenten tonen op het podium bij het gemeentehuis.


9

Seniorenboot

Vissen voor de jeugd

Breevaart 20.00-24.00 uur­

Notaris d’Aumerielaan 08.00-09.30 uur Kinderen tot 14 jaar

De Goudse Hengelsportvereniging De ­Opsteker organiseert voor vroege, jonge vogels een vis­ wedstrijd langs de oever van de Breevaart van 08.00 tot 09.30 uur. De jeugd tot veertien jaar

mag gratis deelnemen. En natuurlijk mag je een begeleider meenemen, als je maar zelf je hengel vasthoudt en vissen vangt. Er zijn leuke prijzen te winnen.

Jeugdgondelvaart

De ­opvarenden ­kunnen vanaf de ‘eretribune’ genieten van deze ­feeërieke ­varende optocht. Als ‘toetje’ ­kunnen ze van nabij het optreden van Lee Towers ­bijwonen. Daarna wordt men weer afgezet bij de steiger van De Brug. Dat zal rond 24.00 uur zijn. Aan boord wordt iedereen in de watten ­gelegd met koffie/thee, drankjes en hapjes.

Plattegrond SPS Jazzfestival

Breevaart 16.00-16.45 uur

De Jeugdgondelvaart vindt plaats van 16.00 tot 16.45 uur op de Breevaart tussen de Roei- en Zeilvereniging Gouda en ’t Wapen. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen op bootjes, surfplanken, kano’s of zelfgemaakte bouwsel hun creaties tonen aan het talrijke publiek. Je kunt kiezen voor een thema, een sprookje, iets

MS De Ouverture is ’s avonds voor ­Reeuwijkse 65-plussers. Deelnemers worden om 20.00 uur opgehaald bij de steiger van Zalencen­ trum De Brug in de Breevaart. Daarna is het vier uur lang ­genieten aan boord van MS De Ouverture. Kijken naar de bedrijvigheid rond de voor­bereidingen van de deelnemers aan de Gondelvaart en optocht van versierde boten.

a­ ctueels, kortom: mogelijkheden genoeg. En het helpt ook als je je verkleedt en schminkt. Er zijn leuke prijzen beschikbaar en de allermooi­ ste deelnemer vaart ’s avonds voorop tijdens de grote Gondelvaart met vele andere mooie crea­ ties en versierde boten. Desgewenst zorgt de organisatie voor een sleepboot en verlichting.

Gondelvaart Breevaart 21.00-22.30 uur. Opstellen vanaf 18.00 uur langs de oever van de Notaris d’Aumerielaan

De organisatie wil deze 25e editie van de ­Waterspektakeldag ’s avonds afsluiten met heel veel boten op het water. Een combinatie van versierde boten waarmee de laatste jaren de dag werd afgesloten en echte gondels. Versierde boten zijn ook van harte welkom.

Heel veel mensen hebben de afgelopen jaren plezier gehad tijdens de ‘Varende optocht’. Er waren zelfs deelnemers bij die eigenlijk aan de Gondelvaart hadden kunnen deelnemen, zo leuk waren ze. Er gelden een paar regels: de boot wordt versierd met slingers, ballon­ nen of op andere wijze en verlichting wordt

aangebracht door middel van lampionnen of bijvoorbeeld 12 V lampjes op een accu. Neem wat te drinken en te eten mee voor een ­plezierige avond. In dat geval doet men mee aan de ‘Varende optocht van versierde boten’. Wees op tijd langs de ­oever van de Notaris d’Aumerielaan en volg de aanwijzingen van de organisatie op. Men krijgt geen startnum­ mer en dingt ook niet mee naar de prijzen, want de echte gondels hebben zich van tevoren aan­ gemeld en krijgen een startnummer. Zij worden door een jury onder leiding van burgemeester Jan E ­ lzinga beoordeeld.

Prijsuitreikingen 10.00 uur Viswedstrijd jeugd 13.00 uur iks factor 16.30 uur Drakenbootraces 17.00 uur Jeugdgondelvaart 23.45 uur Gondelvaart

Steiger Roei- en Zeilvereniging Gouda Podium gemeentehuis Steiger Roei- en Zeilvereniging Gouda Ponton bij ’t Wapen Steiger Roei- en Zeilvereniging Gouda

Lees meer over het SPS Jazzfestival op pagina 11.

TRAFFIC WWW.TRAFFICMENSWEAR.COM

www.waterspektakel.com


10


11

SPS Jazzfestival 2ND Edition 2009 De eerste editie van het SPS Jazzfestival 2008 is een groot succes geworden. Het festival heeft landelijk bekendheid gekregen. En in de jazzscene zelfs wereldwijd.

Jazzmusici zijn razend enthousiast over het festival en promoten dit dan ook actief. Onder bezoekers is het eigenlijk al weinig anders: de eerste editie telde maar liefst

8.000 bezoekers. De tweede editie van het SPS Jazzfestival op vrijdag 28 augustus 2009 op de Notaris d’Aumerielaan te ReeuwijkBrug belooft opnieuw een evenement van grote klasse te worden! De festivalorganisatie zocht om de hoge ambities waar te maken naar kwaliteit en diversiteit. Daarin zijn ze meer dan geslaagd. Het programma spreekt wat dat betreft boekdelen.

Podium III: Rosenberg van der Does + Partners Het derde jazzpodium, verzorgd door Rosenberg van der Does + Partners, zal een drietal acts presenteren.

zijn invloeden van moderne artiesten als Robbie Williams terug te horen. Succes verzekerd! Slotprogramma (22.45-00.45 uur)

Voorprogramma (18.00-19.30 uur)

Jazztrio conservatorium/koorenhuis of Jazz uit Reeuwijk? Hoofdprogramma (20.00-22.00 uur)

Bekend van vorig jaar: The Young Sinatras! Met deze groep is een feest gegarandeerd. Bekende standards van Sinatra zullen in een swingende stijl worden overgebracht op het publiek. Hierbij

De afsluiter voor dit podium: The Residence Funk Allstars! Voorheen bekend als de James Brown Tribute band. Een band, opgericht door Taco Gorter, die de voetjes van de grond krijgt. Stil staan zal niet lukken, je moet gewoon mee in het funky ritme van een bekend en nieuw repertoire van de James Brown tijd.

Podium I: SPS Continuïteit in IT Het eerste jazzpodium, verzorgd door SPS Continuïteit in IT, zal een viertal acts presenteren: Voorprogramma (18.00-19.30 uur)

Namens het Koninklijk Conservatorium Den Haag zal een jong jazztrio hun muzikale ambities tonen. Daarbij wordt een bekende uit Reeuwijk uitgenodigd om mee te blazen op zijn trompet. Hoofdprogramma

A) Nina Ebbenhout & Jazztrio (20.0021.45 uur) zal een easy listening, loungy sfeer creëren waardoor de toegestroomde

bezoekers zich snel welkom en thuis voelen op het festivalterrein. B) Sabrina Starke volgt na Ebbenhout (22.30-23.30 uur) met o.a. haar bekende track ‘Do for love’ en vele andere bekende soul muziek waarmee ze de wereld aan het veroveren is. Slotprogramma (24.00-00.45 uur)

Faya Music sluit het SPS podium af met een repertoire die uitstekend aansluit bij dat van Sabrina Starke. Achter de piano: Jan-Willem Hordijk (executive producer SPS Jazzfestival).

The Young Sinatras

Podium IV: De Goudse Verzekeringen Het vierde jazzpodium, verzorgd door de Goudse Verzekeringen, zal een tweetal acts presenteren die zeker voor drie zullen gelden. Een zeer creatieve samenstelling.

Messengers. Een geweldige aansluiting op het programma van Peter Beets. Tussendoor zal wat worden verteld over de muziek die gespeeld gaat worden.

Hoofdprogramma (19.45-21.45 uur) Sabrina Starke

Jan-Willem Hordijk

Podium II: Krupe AfbouwSystemen Het tweede jazzpodium, verzorgd door Krupe AfbouwSystemen (KAS), zal een tweetal acts presenteren die zeker voor drie zullen gelden. Een zeer creatieve samenstelling. Hoofdprogramma (19.45-21.30 uur)

Carmen Gomes & Trio zal met haar schitterende stem swingende standards ten gehore brengen. Luistert lekker, klinkt bekend en zal daarmee een prima publiekstrekker zijn.

Slotprogramma 22.00-00.30 uur)

Na Carmen zal Marjan van Rompay (sax) & Trio een start maken met een spetterend optreden. Dit optreden wordt vervolgens uitgebreid met een open podiumsessie, waarbij iedere aanwezige die wil meespelen zich kan melden bij het betreffende podium. Er ontstaan verrassende, feestelijke effecten die buiten de grenzen van het vaste repertoire reiken.

Horeca De gezamenlijke horecabedrijven (Café-Bar Nog Eendje, Grand Café Buren van de Raad, ’t Wapen en Café Dito’s) werken tijdens het SPS Jazzfestival met munten, die bij alle genoemde bedrijven als betaalmiddel worden geaccepteerd. Op twee locaties op de Notaris d’Aumerielaan kunnen munten worden gekocht. Nabij de Reeuwijkse brug en nabij het Lucassenplein. U kunt pinnen en chippen. Overgebleven munten kunnen aan

Toegangsprijs Toegangskaarten voor het festivalterrein kosten vijf euro per persoon en zijn verkrijgbaar aan het begin van beide kanten van het festivalterrein (Reeuwijkse brug en Lucassenplein).

het eind van de avond ingeleverd worden. U ontvangt de waarde in geld terug.

Bekend van vorig jaar en de SPS Jazzclub: Peter Beets. Deze jazzpianist van wereldklasse heeft de Reeuwijkse scene geproefd en weet waar behoefte aan is. Daartoe zal hij spelen met zijn Peter Beets Latin Sextet met gastmuzikant Rik Mol. Deze formatie staat garant voor zomerse, swingende en vooral dansbare muziek waar het enthousiasme er letterlijk van af spat! Slotprogramma (22.30-00.30 uur)

Als afsluiter van dit podium zal de formatie The New Impulse spelen met onder andere pianist Juraj Stanik. Ze spelen een combinatie van stijlen uit de oude hard-bop en modernere muziek waarvan het accent ligt op de aanstekelijke stijl van Art Blakey & The Jazz

Peter Beets

Podium V: Rabobank Het vijfde jazzpodium, verzorgd door de Rabobank, zal een drietal acts presenteren.

Parkeren

Voorprogramma (18.00-19.30 uur)

Bezoekers kunnen de auto parkeren op het zeer ruime parkeerterrein in het Reeuwijkse Hout. De route wordt door borden aangegeven direct na de afslag Reeuwijk. Er rijden continu shuttlebussen van en naar het festivalterrein. Een retour kost vijf euro per persoon en dient te worden afgerekend bij de kassa op het festivalterrein. U ontvangt vervolgens een bewijs van betalen. Het bewijs dient u te laten zien bij het vervoer terug. De festivalorganisatie wenst alle jazzliefhebbers een fantastische avond toe.

Hoofdprogramma (20.00-22.00 uur)

Jazztrio studenten Rotterdam

Conservatorium

Bekend van de SPS Jazzclub: spArrow Jazz! Deze formatie verzorgt een swingend maar ook zeker easy listening programma. Voor iedereen die houdt van een combinatie van traditie en vernieuwing. spArrow Jazz staat garant voor een creatief en gezellig programma. Slotprogramma (22.45-00.30 uur)

Als afsluiter van dit podium zal Susanne Alt met haar quartet de sterren ‘aan’ de hemel spelen. Eerder hebben we haar

gezien bij een van de SPS Jazzclub avonden, wat heeft geleid tot de keuze: meer dan festivalwaardig! Heerlijke funky muziek, waarvan veel eigen werk. In een toenemend tempo verovert zij de wereld en is meer en meer te vinden bij onder andere Paradiso.

De plattegrond van het festivalterrein staat op pagina 9


12 Wij feliciteren Albert de Koning:

25 jaar makelaar! Collega’s De Koning & Witzier makelaars

Rust, Ruimte, Vrijheid...

Reeuwijk, kavels grond in plas Kalverbroek

Voor alle werkzaamheden aan elektra, cv, sanitair en gasinstallaties, voor particulieren en bedrijven

In de Reeuwijkse plasssen (Kalverbroek) ligt dit prachtig gelegen royale eiland wat in 6 afzonderlijke kavels met water te koop wordt aangeboden; een unieke locatie in een oase van rust midden in de schitterende natuur – zie voor de details en kavelgrootte

www.koningwitzier.nl.

Einsteinstraat 21 2811 EP Reeuwijk

Vraagprijs vanaf € 42.500,= k.k.

Vrij wonen!

Reeuwijk, Twaalfmorgen 35 Optimaal woongenot aan de Reeuwijkse Plassen. Midden in het natuurgebied gelegen, karakteristieke woonboerderij met erf, tuin, weide en water. De achterzijde ligt direct aan de Reeuwijkse plassen (plas Kalverbroek), de voorzijde biedt vrij uitzicht over de “Steinse Polder”. De boerderij wordt omgeven door een grote tuin, sloten en steigers aan de plas. De totale oppervlakte van het perceel bedraagt ca. 6.77.93 ha. eigen grond en water, waarvan ca. 5.700 m2 bestaat uit grond met bijbehorende sloten. www.koningwitzier.nl Vraagprijs: € 1.790.000,= k.k.

Welkom in de showroom dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur zaterdag 10.00 - 14.00 uur

Oosteinde 32, 3466 LB Waarder tel. 0348 - 50 22 24

Edisonstraat 12 2811 EM Reeuwijk t 0182 394527

Waddinxveen, Zuidelijke Dwarsweg 11 Zeer centraal gelegen woonboerderij (bouwjaar ca. 1917)

www.hogendoorn.com

met een inhoud van ca. 600 m3 en diverse bijgebouwen,

info@hogendoorn.com

grondoppervlakte ca. 3.800 m2. Eventueel meer grond bespreekbaar. DOE EEN BOD!

www.koningwitzier.nl

GRATIS scooter t.w.v. € 1.895,- bij aanschaf van een badkamer! *

* Vraag in de showroom naar de voorwaarden


13

Hard werken aan afsluiting zomerseizoen

Ad Elderhorst

Toen in maart van dit jaar de organisatie van de 25ste Waterspektakeldag op losse schroeven kwam te staan, heeft Ad Elderhorst van ’t Wapen en ’t Wijnhuis op de Notaris d’Aumerielaan het initiatief genomen om een aantal oudgedienden bij elkaar te roepen om te kijken of onder hen draagvlak was te vinden om het zilveren jubileum te vieren. Het resultaat van zijn actie is bekend: er werd een Klein ComitÊ gevormd en ook vele vrijwilligers van het Groot ComitÊ waren bereid om er nog ÊÊn keer de schouders onder te zetten.

is natuurlijk handig om dat op de zaterdag ook te gebruiken. Dat geldt ook voor paviljoententen en pontons. Dat betekent voor de Waterspektakeldag dat er zonder dat je nog iets hebt gedaan al beslag op een stuk budget wordt gelegd. Het heeft best even geduurd om dat helder en geaccepteerd te krijgen. Vanaf het moment dat er een omslag in het denken kwam, hebben we vaartvarend, gezellig en zeer positief aan het feest gewerkt. Niets dan lof voor de oudgedienden, zowel in het klein als het groot comitĂŠ.â€? Ad Elderhorst heeft ook ideeĂŤn over een tweedaagse afsluiting van het seizoen in 2010. Hij vertelt er enthousiast over: “Op vrijdag blijft het jazzfestival en op zaterdag blijft er plaats voor een jaarmarkt op de laan, misschien in een wat andere vorm. Veel spektakel op en in het water. Ik zou graag de Zoutmansweg betrekken bij het gebeuren. Je bouwt ergens een loopbrug over de Breevaart, zodat de mensen een rondje kunnen lopen in plaats van de laan op en neer. Misschien is er op zaterdag ook nog plaats voor een jazzhoek met op andere locaties gezellige herkenbare muziek voor het hele gezin. Ik weet nog niet hoe we de twee dagen gaan noemen, maar dat is ook niet zo belangrijk. Voor mij staat vast dat we volgend jaar tijdens een mooi tweedaags evenement op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus het zomerseizoen gaan afsluiten.’

Opnieuw dus twee dagen feest in het laatste weekeinde van augustus. Op vrijdag het tweede SPS Jazzfestival en op zaterdag een Waterspektakeldag in zijn oorspronkelijke vorm met als rode draad: jaarmarkt, waterspelen en gondelvaart. Wij vragen aan Ad hoe het was om met die oudgedienden samen te werken. Ad: “Dat was even wennen. Vanaf het begin een en al enthousiasme, maar het woord ‘vroeger’ viel wat te veel. De tijden zijn natuurlijk veranderd. Je regelt nu niets meer op een vrijdagmiddag met de plaatselijke postcommandant van de politie en de chef van gemeentewerken. En je gaat niet in het weekeinde nog even thuis langs bij de burgemeester om wat af te tikken. Ook voor wat betreft veiligheid, milieu en andere regelgeving is er veel veranderd. Gelukkig wisten we als Stichting Muziek Festival Reeuwijk daar al veel van door de samenwerking vorig jaar met het toenmalige kleine comitĂŠ. En vanuit mijn professie heb ik ook al de nodige ervaring met evenementen op locatie. Een andere lastige was de kruisbestuiving tussen het Jazzfestival en de Waterspektakeldag. Op vrijdag is de hele infrastructuur van stroom, licht en geluid al aanwezig. Het Guus Meeuwis in 1999.

9RVNXLO1DWXXUVWHHQ PDUPHUJUDQLHW

+HWEHJLQYDQLHWVPRRLV 9RVNXLO1DWXXUVWHHQ 0HULGLDDQt'$*RXGD ZZZYRVNXLOQDWXXUVWHHQQO

Toestemming voor tijdelijke maatregelen Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voor de Notaris d’Aumerielaan, Raadhuisweg, Nieuwdorperweg, ’s-Gravenbroekseweg en de parkeerterreinen rondom het Gemeentehuis in Reeuwijk-Brug, toestemming verlenen voor tijdelijke verkeersmaatregelen. Deze zijn ten behoeve van het jazzfestival en het Waterspektakel dat plaats vindt van vrijdag 28 augustus tot en met zondag 30 augustus 2009. Deze toestemming betreft de volgende verkeersmaatregelen: Wegafzettingen: het instellen van een gesloten verklaring voor alle bestuurders op de rijbaan van de Notaris d’Aumerielaan, van donderdag 27 augustus (vanaf 12.00 uur) tot en met zondag 30 augustus (tot 14.00 uur). Door middel van het plaatsen van borden C01; het instellen van een gesloten verklaring voor alle bestuurders op de rijbaan van de Nieuwdorperweg tussen de Raadhuisweg en de Koningin Wilhelminastraat, van vrijdag 28 augustus (vanaf 17.00 uur) tot en met zondag 30 augustus (tot 1.00 uur). Door middel van het plaatsen van borden C01; het instellen van een gesloten verklaring voor alle bestuurders op de rijbaan van de ’s-Gravenbroekseweg tussen de Raadhuisweg en de Roland Holstlaan, op zaterdag 29 augustus (van 6.00 uur tot 24.00 uur) Door middel van het plaatsen van borden C01; het instellen van een gesloten verklaring voor alle bestuurders op het parkeerterrein voor het Gemeentehuis, met de ingang aan de zijde van de Nieuwdorperweg, van vrijdag 28 augustus (vanaf 12.00 uur) tot en met zondag 30 augustus (tot 9.00 uur). Door

middel van het plaatsen van borden C01; het instellen van een gesloten verklaring voor alle bestuurders op het parkeerterrein aan de achterzijde van het Gemeentehuis, met de ingang aan de zijde van de Koningin Wilhelminastraat, van vrijdag 28 augustus (vanaf 12.00 uur) tot en met zondag 30 augustus (tot 9.00 uur). Door middel van het plaatsen van borden C01; het aanbrengen van een wegversmalling op de Zoutmansweg (op circa 10 meter vanaf het kruispunt Raadhuisweg/Nieuwdorperweg), van zaterdag 29 augustus (vanaf 6.00 uur) tot en met zondag 31 augustus (tot 1.00 uur). Vaarverbod: - het instellen van een vaarverbod in de Breevaart gedurende diverse programmadelen op zaterdag 29 augustus tussen 11.00 uur en 17.00 uur en tussen 20.00 en 24.00 uur. Afmeerverbod: - Breevaart, steiger Roei- & Zeilvereniging ‘Gouda’, van vrijdag 28 augustus 14.00 uur tot zondag 30 augustus 12.00 uur.

www.waterspektakel.com

Onze excuses aan allen die Oproep aan alle hinder (kunnen) watersporters ondervinden Het WaterspektakelcomitÊ heeft van de De Stichting Muziek Festival Reeuwijk (SPS Jazzfestival) en het WaterspektakelcomitÊ zijn zich ervan bewust dat er naast de vele duizenden bezoekers op vrijdag en zaterdag, ook mensen zijn die het feest en de activiteiten minder leuk vinden. Bij voorbaat willen wij aan deze mensen excuses aanbieden. Wij doen er alles aan om er een gezellig tweedaags feest van te maken, waar jong en oud elkaar respecteren en waarbij wij mogelijke overlast tot een minimum zullen beperken. Onze schoonmakers zullen steeds ’s nachts opruimen. Uiteraard doen ze dat zo geruisloos mogelijk. Op zondagmorgen kan iedereen overal weer parkeren en genieten van de zondagsrust.

gemeente alle vergunningen en toestemmingen verkregen voor de organisatie van de 25ste Waterspektakeldag. Ook toestemming voor het gebruik van de verschillende wateren. Meerpaalbezitters hebben een verzoek ontvangen om hun boot buiten een bepaalde zone af te meren. Gedurende het opbouwen van het feestterrein en natuurlijk op de Waterspektakeldag zelf zijn er veel ‘ongebruikelijke’ activiteiten op het water. Wij vragen u hiervoor begrip. Ook zouden we het op prijs stellen indien u vragen en aanwijzingen van de organisatie serieus wilt nemen. Niet zelden hebben deze direct te maken met de veiligheid van deelnemers en bezoekers. Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip en medewerking.

Het organisatiecomitĂŠ

Het organisatiecomitĂŠ


14 Waterspektakel aanbieding Zaterdag 29 augustus.

STUDIO MY SHAPE EFFECTIEF AFSLANKEN EN FIGUUR CORRECTIE

Effectief afslanken en plaatselijke figuur correctie

huis een zonwering laminaat parket

10 rittenkaart TFM

gordijnen

Voor slechts € 80,00

luxaflex

Incl. meten, wegen, gratis figuuranalyse en voedingadvies. De 10 rittenkaart is verkrijgbaar aan de kraam van Studio My Shape op zaterdag 29 augustus op het waterspektakel. Deze rittenkaart is de hele maand september geldig www.studiomyshape.nl Leegwaterstraat 29-03

thuis!

marmoleum vinyl tapijt Stapt u gerust binnen voor een vrijblijvend advies! E&S Stoffering Raadhuisweg 87 • 2811 HV Reeuwijk Tel. (0182) 30 06 31 • Fax (0182) 39 96 20 • info@esstoffering.nl • www.esstoffering.nl Openingstijden: ma. gesloten, di.-vr. 9.30 - 18.00, za. 9.30 - 17.00 en op afspraak

2811 DT Reeuwijk 0182-392345

PHIELIX

VERZEKERINGEN

Nu nog beter bereikbaar!

res

it ad Nieuw op d

1 Miereakker uwijk 2811 BA Ree 88 T: 0182 395 5 76 F: 0182 391 5 lixgroep.nl ie h p @ n e g E: verzekerin

Verzekeringen • Hypotheken • Geldleningen • Pensioenen • Administraties • Belastingadviezen • Juridische zaken


15

De eerste winnaar van de mini-triatlon, René Kruidenier, in 1986.

Plezier met de jeugdgondelvaart.

Viswedstrijd voor de jeugd.

Clown Jojo.

Fiets ‘m erover.

Klompen maken.

Actiefoto mini-triatlon.

Prijsuitreiking gondelvaart 1985.

Modelboot.

Groot Comité 1994.


16

een plafond “Eindelijk zonder scheuren!”

“Zonde reekwer k van m’n srchb rootjesaf!”

orfosezoal!”s “Demetam steld ik mehadvoorge

Een nieuw plafond in één dag! Een plafond past niet meer bij het interieur, het is lelijk geworden door vochtplekken of scheuren enz. Er bestaat een ideale en duurzame oplossing! Zonder rommel of overlast wordt het nieuwe plafond vlak onder het bestaande plafond aangebracht. Het meubilair kan gewoon blijven staan. Zowel klassieke als moderne uitvoeringen in wel 100 varianten, voor elke inrichting en stijl. Dit onderhoudsvriendelijke Plameco-plafond voldoet aan alle gestelde Europese eisen. De hoogwaardige materialen zijn ongevoelig voor temperatuurverschillen,

UW PL AMECO ADV IS

EUR

bacteriënwerend en vochtbestendig, dus ook optimaal in badkamers. Gelijktijdig is iedere denkbare verlichting naar wens mogelijk. Plameco heeft in de afgelopen 25 jaar mogelijkheden ontwikkeld die uw plafond iedere dag tot een feest maken: een bloemvorm, een sterrenhemel, een afbeelding, een ovaal of ronding met kleur naar wens. Zelfs de verlichting met afstandbediening besturen is kinderspel. Bijna alles kan! Overtuig uzelf en bezoek onze showroom. De koffie staat klaar!

ZO VINDT U ONS!

Plameco

-vakbedrijf Breedijk Showroom: Bloemendaalseweg 2 2741 LE Waddinxveen Tel: 0182-391135 Website: www.PLAMECO.nl

Moeders opgelet! 800 paar kinderschoenen-laarzen 1 paar 40% korting 2 paar 50% korting 3 paar 60% korting

actie loopt van 21 t/m 29 augustus (in de hal naast de winkel)

Zo kan uw kind weer de winter in met warme voeten zie ook de nieuwe collectie Onze merken zijn: Giga, Twins, Clic, Redrag, Gattino, Timberland, Lumberjack etc. Koningin Wilhelminastraat 86 Reeuwijk - Tel.(0182)39 28 87

Onze openingstijden zijn: ma t/m vr. 8.30-18.00 uur zat 9.00-16.00 uur


9

Nummer 34 21 augustus 2009

ADVERTENTIE

5JKEFOTEFWFSCPVXJOHHBBUIFUEBLFSBG

VERBOUWINGS OPRUIMING! Vele horloges met

DE KREATIEF

50% korting

De gezellige hobbywinkel in Winkelcentrum Bloemendaal

Juwelier Oosterwijk Lekkenburg 71 Gouda

Lekkenburg 59a • 2804 XB Gouda • (0182) 699 748 http://dekreatief.blogspot.com

Wij zijn gesloten vanaf Vrijdag 14 augustus 2009. We bedanken alle klanten voor de prettige samenwerking en leuke momenten. 8JKWFSCPVXFOPO[FXJOLFMBBOEF-FLLFOCVSH 3POEBVHVTUVTIFMQFOXJK6HSBBHJOPO[F UPUBBMWFSOJFVXEFXJOLFM Lekkenburg 49 - Tel. (0182) 532 388

)FSLFOUV[JDI[FMG

)FSLFOUV[JDI[FMGPQEF[FGPUP %BOLVOUV BMTCFMPOJOHWPPSIFUHFCSVJLWBO VX#JHTIPQQFS UFHFOJOMFWFSJOHWBOEF[FCPO FFOXBBSEFCPOWBOȽ BGIBMFOCJK,FVSTMBHFS$PFOWBOEFS(FFTU %F[FXBBSEFCPOJTWSJKUFCFTUFEFOJOIFUXJOLFMDFOUSVN FOXPSEUVBBOHFCPEFOEPPSEFHF[BNFOMJKLFXJOLFMJFST

X X X X J O LF M DF O U S V N C M P F N F O E B B M O M


10

Nummer 34 21 augustus 2009

ADVERTENTIE

5JKEFOTEFWFSCPVXJOHHBBUIFUEBLFSBG VERBOUW EN VAKANTIE INFO 2RNZLM]XOOHQGH]HWLMGYDQUHQRYDWLHHQYDNDQWLHKHWHHQHQDQGHUPRHWHQ RQGHUQHPHQRPKHWYRRULHGHUHHQQRJDDQWUHNNHOLMNWHPDNHQRPQDDURQ]H NDSVDORQWHNRPHQ'RRUKHWYHUSOLFKWSODDWVHQYDQHHQVSULQNOHULQVWDOODWLHHQGH YDNDQWLHYDQRQ]HPHGHZHUNVWHUV]DOGHNRPHQGHWLMGHUDOVYROJWXLWJDDQ]LHQ ವ0DDQGDJMXOLMXOLDXJXVWXVHQDXJXVWXV]LMQZLM*(6/27(1 ವ'RQGHUGDJMXOL]DOWRWQDGHYHUERXZLQJ RNW GHODDWVWHNRRSDYRQG ]LMQ'XVRSGRQGHUGDJ]LMQZLMGDQWRWXXURSHQ ವ9DQDI]DWHUGDJDXJXVWXVWRWHQPHWVHSWHPEHU]LMQZLMJHVORWHQ /HWRSYDQDIVHSWHPEHUWRWHQPHWRNWREHU]LMQZLMWHYLQGHQLQHHQQRRGOR FDWLHRSKHWSDUNHHUWHUUHLQELMGHXLWJDQJYDQGH0DUVNUDPHU

""/#*&%*/(

HQRNWREHU*(6/27(1

 ROERBAKSCHOTEL VAN DE WEEK

500 GR 7.95 REKLAME 4 HOLLANDSE NIEUWE PLUS EEN GESTOOMDE MAKREEL

SAMEN VOOR 9.95                             

!#" 

#   ###!

8JKWFSCPVXFO WPPSVXXJOLFMHFOPU

X X X X J O LF M DF O U S V N C M P F N F O E B B M O M


11

GOUDSE EVENEMENTEN

EHVWHORQOLQHRS ZZZEDQNHWEDNNHULMK HUIVWQO

QJ DDQELHGL N H H :

2OLHEROOHQ

$SSHOEHLJQHWV

SHUVWXNĐŒ VWXNVĐŒ Tel. 0182 - 51 25 93

•

Fax 0182 52 36 57

Zeugstraat 44, 2801 JC Gouda 0182 - 504411

kleipijpen opgegraven bij Goedewaagen

Guus Bras | Bas Konijnendijk | Ewout Korpershoek

MIDZOMERMARKTPRIJS

•

Lange Tiendeweg 41-43

voor â‚Ź 19.90 Boekhandel Verkaaik

•

*)&.)

eZg`^mb^g]^p^`//+1)*DC`hn]Zm^e3)*1+&.221/1

ppp']nbco^g]bcdphg^g'ge

KRAAMSTUNT! â‚Ź Diverse shirts, 2 voor:

E R

â‚Ź Sweaters:

I K

10,15,-

Zeugstraat 2a • 2801 JC Gouda • Telefoon: (0182) 52 96 25 • E-mail: info@kokkerie.nl

www.kokkerie.nl

tijdens de

Midzomermarkt Wees er snel bij!!!

Lange Tiendeweg 45 - 2801 KE Gouda - Tel. (0182) 51 25 59

Zeugstraat 36 , Gouda

op alle inktcartridges van Brother, Canon, Epson, HP, Lexmark en Proprint Tegen inlevering van deze bon alleen geldig tijdens midzomermarkt op 27 augustus 2009

50.laagste ronde prijzen !!

10.-

de scooter van vroeger in een nieuw jasje

Midzomeraanbieding op 27, 28 en 29 augustus De ‘ouderwetse’ scooters zijn er weer: misschien wel mooier dan ooit! Prijzen vanaf 1100 euro. • Verkrijgbaar in ‘snor’-uitvoering of als brommer (bromfietscertificaat of rijbewijs is verplicht) • Diverse extra’s mogelijk (sierbeugel, windscherm, alarm, etc.) • Garantie op de motoronderdelen: 6000 kilometer Ăłf gedurende 1 jaar • Service bij een erkende dealer en reparateur • Gratis kettingslot en gratis rijklaar maken t.w.v. 50 euro tijdens actie • In diverse trendy kleuren verkrijgbaar • Snelle levering mogelijk Wij zijn verplicht 100 euro extra te rekenen voor het kentekenbewijs en het kentekenplaatje. Verzekering niet inbegrepen.

Lange Tiendeweg 72 Gouda

OP!

OP=

Super Lage Prijzen

20% kassa-korting

20.Zeugstraat 54 Gouda

Kookboekstandaard van â‚Ź 18,95 voor â‚Ź 10,00 Espressokop/-schotel van â‚Ź 6,95 voor â‚Ź 2,95 Vergiet inklapbaar van â‚Ź 15,95 voor â‚Ź 10,00 En nog veel meer!

“Retro�-Actie

Lange Tiendeweg 19 0182-523 823

30.-

Kom naar de Midzomermarkt voor meer informatie en voor uw reservering voor dit leuke uitstapje

www.mado.nl

Korte Tiendeweg 1 - Gouda

Toerkoop Reisburo Perdijk Lange Tiendeweg 34 2801 KJ Gouda 0182-519055 www.toerkoop.nl/perdijk Ga met Perdijk mee per bus naar Warner Bros! Vertrek vanuit Gouda op 24 oktober voor 2 dagen

2801 KE Gouda

PhhgZ\\^llhbk^l

van â‚Ź 26.95

Midzomer polijstactie! 1 artikel â‚Ź 1,75 2 artikelen â‚Ź 2,50 3 artikelen â‚Ź 3,00 * normale prijs â‚Ź 5,00 per artikel

www.buitelaar.nl

ĐŒSHUVWXN

Knallende lief! prijzen

Goudse kopstukken

Nummer 34, 21 augustus 2009 Oplage: 69.000 exemplaren


12

Nummer 34 21 augustus 2009

8 3 8 % 0 ) 8 6 % - 2 - 2 + 7 1 ) 8 , 3 ( ) 3 4 1 9 > - ) /

TACOYO

Training aining - Ademhaling - Conditie - Ontspanning - Yoga - Omgaan met stress st

Met plezier werken aan conditie en gezondheid Het laatste kwartier bestaat altijd uit een specifieke ontspanningsoefening

ADVERTENTIE

TE HUUR / TE KOOP

MULTIFUNCTIONELE HANDELSKWEKERIJ MET DISTRIBUTIECENTRUM HOOGEWEG 12 TE RIJNSBURG Een modern bedrijf met kantoorruimte, 2 dockshelters, volledig uitgerust voor kwekerijdoeleinden en voorzien van een eigen parkeerterrein. Het bedrijf is gelegen in het tuinbouwgebied Kloosterschuur

Doel van TACOYO: het verbeteren van: figuur en houding uithoudingsvermogen kracht en lenigheid fysieke en psychische energie en vooral:

Postbus 132 2230 AC Rijnsburg Telefoon 071 – 403 23 11 Telefax 071 – 403 25 68 E-mail : kantoor@waardzicht.

U leert zich ontspannen!

Uw trainer:

Start: maandag 24 augustus 2009 in de “Caroussel� (Scholenpad 4) op 17:30, 19:00 en 20:15 uur

Peter Paul Post Tel: 0182-583040 donderdag 27 augustus 2009 e-mail: tacoyogouda@wanadoo.nl wethouder Luidenschool (Sluismeesterslag 4) website: www.tacoyogouda.nl op 17:15, 18:30 en 19:55 uur

Je leeft met z’n tweeÍn‌ Deskundig, veilig en tòch zelf kiezen. Stichting Date biedt het partnerboek om de ideale partner te vinden. Voor meer informatie bel: Gouda e.o. :Mevr. Riebeek 0182-343041 0800-0220225 (gratis) WWW.STICHTINGDATE.NL Erkend AVR/Geschillencommissie/Bekend van de radio

TATOEAGES VERWIJDEREN Met de yag-laser worden zeer goede resultaten bereikt bij het weg laseren van tatoeages & pigmentvlekken

infoavond 1 september van 19.00-21.00 uur

Voor informatie, een afspraak maken, Lange groenendaal 41, Gouda tel: 0182 – 580 566

Tatoeages weglaseren gaat op afspraak, ook evt. ‘s avonds Bodypiercings:

Definitief ontharen:

Permanente Make-up:

Professioneel, hygiĂŤnisch. piercings & implantaatjes.

Ontharen van oksels, bikinilijn Onderbenen, borst, rug, enz

Natuurlijk aanbrengen van eye-liner en wenkbrauwen

:LM]LMQRS]RHNQDDU HMDDUVKDDUVW\OLVWH

Vanaf september start ROC ID College weer met cursussen en opleidingen voor volwassenen.

Cursussen en trainingen zonder subsidie

Educatie en oriĂŤntatie Kijk voor een compleet overzicht van onze cursussen en de vestigingen die open zijn op 1 september op www.idcollege.nl

cursussen voor volwassenen met subsidie

VAVO vmbo-t/havo/vwo

Meer informatie? Bel 0800 222 0800 of mail naar info@idcollege.nl

kies voor ontwikkeling

/HHIWLMGMDDU 0LQLPDDOGDJHQSHUZHHNRIGDJHQ 7HO %HOOHQQDXXU

+RRJVWUDDW%.+DDVWUHFKW


ADVERTENTIE

13

Nummer 34 21 augustus 2009

De verhalen die we leven Breng weer meer vertrouwen, richting en plezier in uw leven!

Bent u 55 jaar of ouder en heeft u behoefte om meer grip te krijgen op stemmings-, angst– en/of spanningsklachten? Wellicht is de cursus ‘De verhalen die we leven’ dan iets voor u. De cursus wordt aangeboden door GGZ MiddenHolland, in samenwerking met de Universiteit Twente. Voor meer informatie kijk op www.deverhalendieweleven.nl, bel 0182 56 3656 of mail preventie@ggzmiddenholland.nl

GGZ Zoetermeer en GGZ Midden-Holland zijn onderdeel van RIvierduinen, organisatie voor geestelijke gezondheidszorg.

20% op 1 artikel naar keuze*

Ge l 09 dig t/ m 31 a ug 2 0

Actievoorwaarden kortingsbonnen: - De bonnen gelden op het gehele assortiment tenzij er een specifieke productgroep is benoemd. - De kortingsbonnen zijn niet geldig op lopende acties, aanbiedingen en/of folderartikelen, cadeaubonnen, boeken, diervoeders, tuinhout, bestrating, snijbloemen en speciale bestellingen/diensten. - Maximaal één bon voor één artikel. - De bonnen zijn geldig tot en met 31 augustus 2009.

Knip onderstaande bonnen uit en lever ze in bij Life and Garden Gouda.

20% op 1 artikel naar keuze* Ge l 09 dig t/ m 31 a ug 2 0

40%

op tuinmeubels en tuinmeubeltextiel* Ge l 09 dig t/ m 31 a ug 2 0

Surf snel voor alle aanbiedingen naar www.lifeandgarden.com

Achterwillenseweg 31 - Gouda - Telefoon 0182-58 13 37

40%

op 1 plant of boom naar keuze* Ge l 09 dig t/ m 31 a ug 2 0

20% op 1 artikel naar keuze* Ge l 09 dig t/ m 31 a ug 2 0

SALE

Kies uw korting!


14

Nummer 34 21 augustus 2009

ADVERTENTIE

RSHQLQJVWLMGHQ PDWPYUXXU ]DWHUGDJJHVORWHQ

6WRIIHHUZHUN :LMVWRIIHUHQLHGHUVRRUWPHXELODLU HQ]LMQRQGHUDQGHUHJHVSHFLDOLVHHUG LQ$57,)257/(2/8; 52/)%(1=3$1'(5HQ 2,67(5:,-.PHXEHOHQ

/HHUEHZHUNLQJ :LM]LMQJHVSHFLDOLVHHUG LQKHWUHSDUHUHQHQ KHUVWRIIHUHQYDQ &+(67(5),(/'PHXEHOHQ 6WDQGDDUGSXQWHQ

YDQ0LHGHPD ‡ *UDWLVKDOHQHQEUHQJHQ ‡ $OWLMGMDDUJDUDQWLH ‡ *URWHFROOHFWLHVWRIHQOHHU ‡ 8LWVOXLWHQGEHVWHNZDOLWHLWPDWHULDDO ‡ 6HUYLFHHQNZDOLWHLW ‡ *HHQDDQEHWDOLQJ  *RHMDQYHUZHOOHGLMN*RXGD WHOHIRRQ   

 Behalve uitgever is de Gouda Media Groep ook reclame- en ontwerpbureau. Folders, brochures, huisstijlen, briefpapier, yers, jaarverslagen, nieuwsbrieven, websites? Bel voor meer informatie met 0182-322456. Zie ook www.goudamediagroep.nl

Onderhoud, APK en reparatie van uw Peugeot bij de Peugeot dealer!

Gratis “haal-en-breng-service� ook in Reeuwijk en Gouda Goverwelle* Peugeot Service Rapide voor reparaties, klaar terwijl u wacht! * Vraag naar de voorwaarden.

AUTO BRUIJNEN BODEGRAVEN Spanjeweg 10 (Ind.terrein Groote Wetering) tel.: (0172) 65 00 13, e-mail: info@autobruijnen.nl, kijk ook op www.autobruijnen.nl ERKEND PEUGEOT REPARATEUR EN DISTRIBUTEUR ONDERDELEN.


15

GEZONDHEID/UITGAAN

Gratis bruidstaart bij restaurant Vita

Nummer 34 21 augustus 2009

Filmhuis Gouda

BIOSCOOP GOUDA -AGNIETENSTRAAT 21 TEL. 0182 - 527773

vrijdag 21 augustus

20.30 uur: La stanza del figlio

Donderdag 20 t/m woensdag 26 augustus 2009

zaterdag 22 augustus

18.00 uur: Rocco e i suoi fratelli

dagelijks 21.30, Nederlandse première

zondag 23 augustus

THE TAKING OF PELHAM 1 2 3

20.30 uur: Caterina va in città maandag 24 augustus

do. t/m zo. 18.45, wo. 15.15, 2e week

20.30 uur: Il piu bel giorno della mia vita dinsdag 25 augustus

Vier cavia’s, één missie! G-FORCE (NL)

20.30 uur: La Siciliana ribelle woensdag 26 augustus

dagelijks 19.00, 3e week

20.30 uur: Rocco e i suoi fratelli

Some guys just can’t handle Vegas THE HANGOVER

donderdag 27 augustus

20.30 uur: La stanza del figlio vrijdag 28 augustus

dagelijks (beh. di.) 21.00, 4e week

20.30 uur: Rocco e i suoi fratelli

De jacht op bankrover John Dillinger!

PUBLIC ENEMIES

Uitladder

dagelijks (beh. za.) 19.30, za. 18.30 en 21.45, 6e week HARRY POTTER AND THE HALF-BLOOD PRINCE (OV)

Vrijdag 21 augustus Restaurant en Vergadercentrum Vita heeft sinds deze maand een leuke actie voor bruidsparen. Als zij bij Vita hun bruiloft vieren, krijgen ze een bruidstaart cadeau ter waarde van honderd euro. De taart kan men zelf uitkiezen bij de vaste bakker van Vita. Deze actie geldt op elk bruiloftsfeest en de trouwdatum maakt niet uit. Vita heeft een groot, modern maar sfeervol restaurant waar ongeveer 120 man in kan. Daarnaast is er nog steeds de ‘Gouwe Gans’ zaal. Voor meer informatie: Restaurant Vita, Groenhovenpark 1 in Gouda, Telefoon: (0182) 693 434 of www.restaurantvita.sportcity.nl.

Lavendel deelnemer restaurantweek De Nationale Restaurant Week is al jaren een begrip in Nederland. Gerenommeerde restaurants bieden een speciaal driegangenmenu aan voor slechts 25 euro en proberen hiermee de gasten in het zonnetje te zetten.

Daarnaast wordt per gast een euro betaald aan het goede doel Culibus, die jongeren in een achterstandspositie op een leuke manier een goede maaltijd bezorgt. Ook in Gouda zijn er meerdere restaurants die meedoen met de Nationale Restaurant Week en nu dus ook het

sfeervolle Frans Mediterane Restaurant Lavendel dat zich bevindt in het voetgangersgebied rond de Sint-Janskerk. Het driegangenmenu van Restaurant Lavendel bestaat uit een salade met gegrilde coquille vooraf, daarna Lamsbout met diverse groenten en als dessert aardbeien semifreddo met roodfruit. De Nationale Restaurant Week begint komende maandag 24 augustus en duurt tot en met 30 augustus. Men kan vooraf een tafel reserveren via de website www.restaurantweek.nl.

Open huis Zendoen Gouda Wie benieuwd is naar wat zenmeditatie inhoudt, hoe een zendo (meditatieruimte) er uitziet of eens vragen zou willen stellen over zen kan 5 september terecht tijdens het open huis bij Zendoen in Gouda.

Bij Zendoen mediteren ervaren en minder ervaren deelnemers samen. Volgens de zenfilosofie is onderscheid naar beter of minder ook niet belangrijk. Toch is er een introductiecursus. Daarin worden beginners met aandacht in aanraking gebracht met de typische basiselementen van zenmeditatie en ontwikkelen zij een basisconditie om te zitten. Daarna zijn zij van harte welkom in de doorgaande groep. Zenbegeleider Ronald Uijtdehaage: “Zen is jezelf en het leven aandachtig waarnemen en van daaruit aandachtig handelen. Deze filosofie of levenshouding draait om aandacht, mindfulness. De trainingsmethode is eeuwen beproefd. Westerse wetenschappers tonen steeds meer het positieve effect aan; betere concentratie, stressreductie, rustervaring, minder pijn, evenwichtiger. Zen is geen trucje, je moet er

- KRIMP! Vier kilometer drijvend theater; - Jamsessie in De Gonz;

ma. t/m wo. 18.45, 10e week THE PROPOSAL

Zaterdag 22 augustus

- KRIMP! Vier kilometer drijvend theater; Zondag 23 augustus

- Historische stadswandeling o.l.v. VVV-gids om 12.30 uur, vanaf de VVV; - Zomertango in tuin van museumgoudA. Vanaf 12.30 uur; Dinsdag 25 augustus

alleen di. 21.00, 15e week ANGELS & DEMONS - HET BERNINI MYSTERIE

KINDERMATINEE

Alle films zijn Nederlands gesproken. do. t/m zo. 14.45, wo. 15.15, 3e week

- Toeristenmarkt op de Markt; Woensdag 26 augustus

- Gouds Montmartre, antiek en curiosamarkt van 09.00-17.00 uur op de Markt; - Historische stadswandeling o.l.v. VVV-gids om 14.00 uur vanaf de VVV; - Orgelconcert door Theo Jellema in de St. Janskerk. Aanvang 20.00 uur; - Slootjesexcursie van Cyclus voor kinderen. Start om 14.00 uur van het Steinse Groen; Donderdag 27 augustus

- Kaasmarkt van 10.00-12.30 uur op Markt; - Laatste Gouwe moment dit jaar in de St. Janskerk van 12.00-12.30 uur; - Openstelling Oud-katholieke kerk, Hoge Gouwe 107, van 12.00-16.00 uur; - Toeristenconcert in de St. Janskerk door Hans Blok. Aanvang 12.30 uur; - Stadswandeling o.l.v. VVV-gids, start om 14.00 uur vanaf de VVV;

Wat doe je als je niet op je vader lijkt? DE INDIAAN do. t/m zo. 14.00, wo. 13.30, 5e week SUSKE & WISKE en de Texas Rakkers do. t/m zo. en wo. 14.00, 8e week ICE AGE 3 (NL) Dawn of the Dinosaurs! do. t/m zo. 13.00, wo. 13.30, 7e week HET GEHEIM VAN MEGA MINDY

Ivm zomervakantie geen Vrijdag Voordeel Matinee!

TERRAS WEKEN!

Vrijdag 28 augustus

- Brassfestival in de St. Janskerk. Aanvang 20.00 uur; - DJ’s Dough en Big J, elektro in De Gonz; - SPS Jazz Festival in Restaurant Het Wapen in Reeuwijk. Zenbegeleider Ronald Uijtdehaage.

iets voor doen, Zendoen!” Zendoen is een onafhankelijke zenschool zonder winstoogmerk en vindt inspiratie in Japanse en Vietnamese zentradities. Oprichter en zenbegeleider Ronald Uijtdehaage heeft jarenlange trainingservaring met Zen en begeleidt behalve bij Zendoen ook elders cursussen, zoals bij Zentrum in Utrecht. Open huis: zaterdag 5 september van 13.30 tot 15.00 uur. Fluwelensingel 53 (achter het hek) in Gouda. Vrije inloop. Informatie: www.zendoen.nl of bel (0182) 581 078.

Marc & Bianca Jullie horen bij elkaar Met alles wat jullie zijn, kiezen jullie vandaag voor elkaar Dwars door de zee van tijd Brengen jullie elkaar de eeuwigheid Jullie horen bij elkaar Heel veel geluk! Eric & Vanessa

>)2(3)2

Olifant

Glen Talloch Scotch Whisky

Exotic Fruit Liqueur

1.0 Liter

0.7 Liter

1.0 Liter

Jonge Graanjenever

9.99

Zaterdag 5 september van 13.30 u - 15.00 u Fluwelensingel 53 (hek door!)

9.99

Safari

10.99

WIJN VAN DE MAAND

OPEN HUIS www.zendoen.nl meditatie, coaching & training

Bijzonder in het bijzondere! D

Doña Florencia Cabernet Sauvignon-Merlot

Deze fraaie rode wijn heeft een geur van rijp fruit: pruimen, aardbeien, frambozen. U proeft een perfecte balans tussen zachte tannines en rijp fruit.

r

6 flessen voo

25.00

Chardonnay Sauvignon-Blanc Mooie lichtgouden kleur. In de geur: rijpe banaan, appel en vleugjes tropisch fruit zoals ananas. Het lichte ‘tinteltje’ in deze wijn maakt het extra aangenaam.

Rosé Het tikkeltje zoet in deze rosé zal menigeen aanspreken. Rosé is weliswaar in de zomer een topfavoriet, maar wordt tegenwoordig het hele jaar door gedronken.

4.99

0.75 Liter

www.dewereldvandranken.nl

SLIJTERIJ WIJNHANDEL

Alpha Makelaardij BV Hoge Gouwe 17, Gouda • tel: (0182) 51 14 24 www.alphamakelaardij.nl

GROENENDAAL Lange Groenendaal 44 GOUDA tel. (0182) 52 19 30


16

Nummer 34 21 augustus 2009

'(

+8,=(1%(0,''(/$$5 Complete begeleiding bij de aankoop of verkoop van uw woning voor een vast laag tarief

695,-

inclusie

f btw

De complete ondersteuning van De Huizenbemiddelaar bestaat uit: VERKOOPBEGELEIDING Waardebepaling woning Presentatie op diverse landelijke woningsites Promotieborden en verzorging brochures Bespreken verkoopbevorderende tips Telefonische opvang van geïnteresseerden Onderhandelingen prijs en leveringsvoorwaarden Opstellen verkoopakte Begeleiding notarieel transport

AANKOOPBEGELEIDING Bespreken aankooptraject Bekijken huidig aanbod Bezichtiging woning Waardebepaling woning Kadastrale recherche Prijsonderhandeling Beoordeling koopcontract Begeleiding notarieel transport

Persoonlijke begeleiding en ondersteuning van de plaatselijke Huizenbemiddelaar! Wij vinden het van belang dat u betrokken blijft bij het gehele aan- of verkoopproces. Zo vragen wij, bij verkoop, om de rondleidingen zelf te geven. U beschikt over de beste en meest waardevolle informatie over uw huis. De potentiële koper wordt hierdoor volledig geïnformeerd. Financieel Het voordeel bij verkoop bi Het voordeel bij verkoop laat zich makkelijk raden. Of u betaalt na bijtelling van de btw ongeveer onele makelaar, makela of u betaalt slechts € 695,- bij 2% over de verkoopsom zoals bij de traditionele pbrengst van € 275.000,- bedraagt het verschil De Huizenbemiddelaar. Bij een verkoopopbrengst maar liefst € 4.805,-. Het voordeel bij aankoop el geld. Wij kennen de waarde van de woning en zorgen Met onze kennis van de markt besparen wij u veel ervoor dat u niet teveel betaalt. Wij onderhandelen len rationeel. U verdient de € 695,- makkelijk terug! e btw ongeveer 1% van de aankoopsom bij de Ook hier geldt of u betaalt na bijtelling van de traditionele makelaar, of u betaalt slechts € 695,- bij De Huizenbemiddelaar. ed persoonlijk contact. Onze bereikbaarheid is Onze dienstverlening is uniek, gericht op goed optimaal, ook buiten kantoortijden. de handen h De aan- of verkoop van uw woning is in goede bij De Huizenbemiddelaar Gouda. Voor alle informatie: www.dehuizenbemiddelaar.nl of www.inzicht-fd.nl

De Huizenbemiddelaar Gouda Oosthaven 54 2801 PE GOUDA 0182-516998

De Krant van Gouda 21 augustus 2009  
De Krant van Gouda 21 augustus 2009  

de krant van gouda 21 augustus jaargang 5, nummer 34

Advertisement