Page 1

www.busyness.nl Oplage: 69.000 exemplaren

Jaargang 4 Nummer 6 28 augustus 2009

02

y us ness B U W PA R T N E R I N B U S I N E S S

05

09

10

Wij zijn lid van De Goudse Business Club. U ook? Kijk voor meer informatie www.degoudsebusinessclub.nl

Uw logo hier? Bel 0182 322456

Interspekt Advies

Extra service: advertenties worden gratis doorgelinkt naar de eigen website!

Vero Moda in Bodegraven

Korpschef ontvangt thriller

Gemeenten moeten ook gaan bezuinigen

Westhaven 36 - Gouda - Telefoon 0182 - 55 12 55 Zoutmansweg 12 - Reeuwijk - Telefoon 0182 - 39 42 00

www.dupreemakelaars.nl

Accountancy - Belastingen - Advies

BANGERT

Uw logo hier? Bel 0182 322456

MAKELAAR & TAXATEUR

De Goudse Business Club

“Twitteren hopeloos ouderwets� Uit onderzoek van de gezaghebbende BBC onder 300.000 internetgebruikers blijkt dat twitteren bij jongeren niet aanslaat.

Ook de website van Nieuwe Media meldt dat twitter snel verveelt en dat van alle gebruikers zestig procent binnen een maand verveeld afhaakt. In ons land zijn het vooral politici die hun doen en laten via twitter beschrijven, maar dat wordt alom gezien als een van de manieren om in de publiciteit te blijven.

Restaurantpagina zie pagina 11

VERKOOP EN SERVICE IN ÉÉN HAND

Ook de gemeenten Bodegraven, Gouda en Waddinxveen zullen te maken krijgen met dalende inkomsten.

PIANO’S EN VLEUGELS

IEDERE ZATERDAG GEOPEND!

Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zullen ook gemeenten er niet aan ontkomen om te gaan bezuinigen door de financiĂŤle crisis. Daarbij zal naar verwachting het ambtenarenapparaat niet worden gespaard.

Volgens de VNG zullen gemeenten de dalende inkomsten pas gaan merken in 2010. In 2012 zullen ze vervolgens met sterk teruglopende inkomsten van de rijksoverheid worden geconfronteerd als die moet gaan bezuinigen om de overheidsfinanciĂŤn weer op orde te krijgen. De VNG denkt dat gemeenten vanaf

2011 jaarlijks tenminste 1 miljard euro minder zullen ontvangen uit de rijkskas. Daarnaast lopen de inkomsten van gemeenten terug door veel minder bouwleges door de stilgevallen bouw en door minder inkomsten uit grondexploitatie. Daar tegenover staan hogere kosten van schuldhulpverlening en bijstand. Een sanering van het ambtelijke apparaat kan overigens in veel gemeenten geen kwaad. Zeker bij grotere gemeenten is het apparaat topzwaar. Zo telt bijvoorbeeld Amsterdam vier keer zoveel inwoners als Almere, terwijl in Amsterdam tien keer zoveel ambtenaren werkzaam zijn.

Zomeravond Goudse Business Club Afgelopen dinsdagavond 4 augustus werd de maandelijkse clubavond gehouden van De Goudse Business Club. Tijdens een mooie zomeravond werd buiten vóór de clublocatie stadsherberg De Burgerhal een barbecue gehouden. De businessclub kent nog steeds een spectaculaire groei van ondernemers uit Gouda en de regio en is hard op weg naar de tweehonderd leden. Op foto staan v.l.n.r. Harold Schoemaker (Schoemaker IT), Tip Wagener (notariskantoor De Waard & Wagener) en voorzitter Loes Koster (Mazars). Voor de komende clubavond van 1 september verhuist de businessclub een keer naar restaurant L’ Etoile, waar eigenaar en clublid Marcel Jorna wat over zijn bedrijf zal vertellen.

Vermeulen B.V LoodgietersInstallatie- en Dakbedekkingsbedrijf

Gas, water en riolering Gas- en centrale verwarming (medisch) sanitair Lood- en zinkwerk Dakbedekking Onderhoud gasapparatuur Johan den Haenstraat 9 - Gouda Tel: 0182-522276 - Fax: 0182-583393

BANGERT MAKELAAR & TAXATEUR

Open: do/vrij/zat. 9.00 - 17.30 uur Overige dagen en ‘s avonds op afspraak.

Terug van vakantie en uw airco stuk??? 3URÂżWHHUQXYDQRQ]HDFWLHNRUWLQJ op onderdelen en arbeidsloon

Voor al uw airco reparaties!

AutoRas b.v. Gouda 0182 - 539220 www.autoras.nl

Ook op zaterdag geopend 9.15 tot 12.30 uu r

Kom direct naar uw aircospecialist!

Geef jouw ambitie de ruimte Kijk op

JoinLansigt.nl

Vo o r e e n b a a n m e t t o e k o m s t Alphen aan den Rijn | Gouda | Nieuw Vennep

TATOEAGES VERWIJDEREN Met de yag-laser worden zeer goede resultaten bereikt bij het weg laseren van tatoeages & pigmentvlekken

TAXATIE EN AANKOOPBEGELEIDING TEGEN EEN SCHERP VAST TARIEF

T. 0182 51 27 60 M. 06 52 33 34 70 WWW.BANGERTMAKELAAR.NL

Meridiaan 25, Gouda 0182-524 528 www.coxpiano.nl

%ENSTAPVERDER

Voor informatie, een afspraak maken, Lange groenendaal 41, Gouda tel: 0182 – 580 566

Tatoeages weglaseren gaat op afspraak, ook evt. ‘s avonds Bodypiercings:

Definitief ontharen:

Permanente Make-up:

Professioneel, hygiĂŤnisch. piercings & implantaatjes.

Ontharen van oksels, bikinilijn Onderbenen, borst, rug, enz

Natuurlijk aanbrengen van eye-liner en wenkbrauwen

'/5$! 4ELEFOON WWWVISSER VISSERNL


2 - Consumenten Colofon Busyness is een uitgave van Gouda Media Groep B.V. te Gouda. Busyness verschijnt tien keer per jaar. Het volgende nummer verschijnt eind augustus 2009. Uitgever Gouda Media Groep B.V. Crabethstraat 38-D 2801 AN Gouda T 0182 322456 F 0182 322467 E info@busyness.nl Redactie Gouda Media Groep B.V., Opmaak Gouda Media Groep B.V., Druk Wegener Nieuwsdruk Gelderland Verspreiding via de Krant van Gouda, Krant van Bodegraven en Krant van Waddinxveen, oplage 69.000 Fotografie Gouda Media Groep B.V., Advertentieverkoop Gouda Media Groep B.V., T 0182 322456 Alhoewel dit blad met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kan geen van betrokken partijen aansprakelijk worden gesteld voor eventueel voorkomende fouten. Artikelen uit deze uitgave mogen worden overgenomen met bronvermelding.

PROVINCIALEWEG-WEST 56

t,BSBLUFSJTUJFLXPOFOBBOEF*+TTFM t&JHFOHSPOEWBODB.¤ t'BOUBTUJTDIVJU[JDIUPWFSQPMEFS

‘Aanpak verzuim kan sneller en goedkoper’ Hoe kan ik ziekteverzuim voorkomen, hoe leg ik verzuimdossiers Poortwachterproof aan en hoe krijg ik weer grip op een verzuimsituatie? Allemaal vragen die elke werkgever zich wel eens stelt. Register-Casemanager Frits de Jong startte deze maand in Gouda zijn bedrijf ‘Intraspekt Advies’ waarbij werkgevers terecht kunnen voor praktische vragen, professioneel advies en/of trainingen. Ofwel: VerzuimManagement in breedste zin van het woord.

In de afgelopen tien jaar heeft De Jong zich gespecialiseerd in operationeel en bedrijfskundig advies binnen zowel multinationals als binnen het mkb. Daarnaast is hij ook pragmatisch bedrijfsmaatschappelijk werker. “Vanuit mijn telefonische helpdesk kan ik bedrijven in verhouding goedkoop en vooral snel verder helpen.� De Jong beschikt over een uitgebreid netwerk van onder andere providers, zoals mediators, bedrijfsartsen en coaches. Maar ook kan hij klanten helpen bij het aanpassen of schrijven van een verzuimbeleid. De Jong zit vol plannen en ambities: zo zal hij deze winter starten met verschillende maatwerk en incompany cursussen en trainingen en zal hij een bekend verzuimsysteem promoten en inregelen. Met zijn aanpak valt volgens De Jong een hoop geld en frustratie te besparen. “Uit ervaring blijkt dat deze kosten gemiddeld zo’n dertig procent kunnen worden beperkt.� Voor meer informatie: www.intraspekt.nl of (06) 553 00 887.

In prijs verlaagd â‚Ź 399.000,-- k.k.

Goldman Sachs en de crisis

Frits de Jong van Intraspekt Advies uit Gouda.

.2)),(9$1'(0$$1'$XJXVWXV

FAZENDA LAMBARI Mollige en iets zoete koffie uit BraziliĂŤ.

Aanvaarding per direct. Inruil eigen woning mogelijk

voor â‚Ź 3,55 (250 gram)

Klein Makelaardij, Hoogstraat 94, 2851 BH Haastrecht. Telefoon: 0182 - 50 30 91.

Ze genieten er allebei van om mensen het mooiste uit zichzelf te laten halen. Stoevelaar doet dat door te adviseren over de juiste kledingkeus. “Bij de zakelijke markt moet je denken aan de uitstraling van medewerkers. Door het gebruik van bijvoorbeeld contrasterende kleuren stralen medewerkers autoriteit uit. Bij particulieren gaat het er juist om, hoe je er zo mooi mogelijk uit kunt zien. Ik geef kleuren kledingstijladvies en ik help de kledingkast op te schonen en laat zien welke kledingsets iemand kan maken. Mijn klanten krijgen een kleurenpalet op maat gemaakt, waarmee zij veel gerichter kleding kunnen kopen en combine-

Kleur-, stijl- en imagoadviseur Yvonne Stoevelaar.

ren.� Best zorgt alweer bijna zeven jaar voor de finishing touch met haar unieke handgemaakte sieraden. “Onlangs vroeg een groothandel mij een hele sieradenlijn te ontwerpen. Mijn sieraden worden nu in binnen- en buitenland verkocht�, vertelt zij enthousiast. “Ook mocht ik al eens de sieraden voor de theatershow van Tineke Schouten ontwerpen. Behalve dat ik mij met mijn sieradenontwerpen steeds meer op het luxe segment richt, geef ik ook sieradenworkshops aan jong en oud, voor bijvoorbeeld een kinderfeestje.� Tijdens de Bedrijvenbeurs, vertellen Stoevelaar (www.colorsofyourheart. nl) en Best (www.syllibeads.nl) graag wat zij voor u of uw bedrijf kunnen betekenen. Voor meer informatie over de Bedrijvenbeurs: www.vrouwenbusyness.nl Tekst: Barbara Warnar; fotografie: Esther van Berk

Ingezonden brief

Indeling: Bgg: &OUSFFNFUNFUFSLBTU IBM  TUVEFFSLBNFS XPPOLBNFSNFUTFSSF UPJMFUFOEJDIUFLFVLFONFUPQHBOHOBBS QSPWJTJFLFMEFS

2e Verd.:7JBWBTUFUSBQ[PMEFSWFSEJFQJOH CFSFJLCBBS

Vrouw en Busyness Groene Hart organiseert op 8 oktober de Bedrijvenbeurs Vrouw in Bedrijf. Een beurs van veelzijdige ondernemers in de buurt. Kleur-, stijl- en imagoadviseur Yvonne Stoevelaar en Sieradenontwerper Sylvia Best stellen zich nu alvast voor.

Sieradenontwerper Sylvia Best.

Deze vrijstaande woning ligt aan de provinciale weg tussen Haastrecht en Gouda zodat u hier een perfecte combinatie heeft van bereikbaarheid en wonen in het buitengebied. Bouwjaar ca.1920, woonopp.: ca.180 m² , Inhoud ca. 550 m³ opp. op ca. 990 m² eigen grond.

1e Verd.:0WFSMPPQ TMBBQLBNFSTFOFFO CBELBNFS%FPVEFSTMBBQLBNFSIFFGUFFO PQHBOHOBBSFFOCBMLPO

Mensen laten schitteren

koffie & thee sinds 1817

Korte Tiendeweg 22, 2801 JT Gouda www.simonlevelt.nl

Het is geen geheim dat de meeste banken en brokers miljarden verdiend hebben met het bundelen, verpakken en verkopen van waardeloze leningen. Maar ze waren stom genoeg om een groot deel van deze leningen op hun balans te laten staan waardoor ze er zelf aan ten onder gingen. EĂŠntje was echter slimmer. Goldman Sachs deed hetzelfde maar de slimme koppen van Goldman wisten dat ze de herverpakte troep op het publiek dumpten en verdienden een tweede keer een fortuin door short te gaan op deze waardeloze activa toen de waarheid naar buiten kwam. Ook tijdens de internetbubbel was Goldman zeer actief in het naar de beurs brengen van bedrijven die maanden later al failliet gingen. En steeds komt men er mee weg. Maar dat is niet zo verwonderlijk want Goldman Sachs heeft zijn mannetjes geplaatst op de hoogste overheidsposities en zit zo in feite aan het stuur. Neem nu de voormalige minister van FinanciĂŤn van de VS, Henry Paulson. Zijn vorige job? CEO van Goldman Sachs. Of Robert Rubin, minister van Finan-

ciĂŤn onder Bill Clinton. Hij had 26 jaar doorgebracht bij Goldman Sachs en werd later de voorzitter van Citigroup. Hetzelfde Citigroup dat later gered werd met 300 miljard dollar belastinggeld van maatje Henry Paulson! Henry Paulson heeft Goldman vaker geholpen. Eerst door Lehman Brothers, ĂŠĂŠn van de laatste grote concurrenten van Goldman, failliet te laten gaan. En de volgende dag met de redding van AIG. Deze verzekeraar kreeg 85 miljard dollar toegestopt, waarvan meteeen 13 miljard dollar werd uitbetaald als schadeclaim aan Goldman Sachs. En Paulson kwam met een reddingsplan van 700 miljard dollar om de banken te redden. Neel Kashkari werd benoemd om toezicht uit te oefen. Hij gaf daarvoor zijn vroegere job bij ... hoe kan het ook anders ... Goldman Sachs op. Het volledige artikel hierover is van Matt Taibi en te lezen op www.rollingstone.com, maar ik moet iedereen waarschuwen. Wie nu nog gelooft dat de overheid deze crisis zal oplossen, wacht een ruwe ontmoeting met de werkelijkheid. C. van Dam/Gouda

Heeft u uw verzuim en re-integratie ‘in control’?

Dat kan goedkoper! - Verzuim(risico-) management - Helpdesk Verzuim & Re-integratie - Bedrijfsmaatschappelijk werk - Re-integratie - Detachering - Training en coaching - En mĂŠĂŠr... hrm-specialties

E: advies@intraspekt.nl

Voor meer info: W: www.intraspekt.nl

M: 06 - 55 30 08 87

Lekker Gouds Bij elke kilo Gewoon Gouds kaas verrassend lekkere mosterd dille saus kado!


Advertentie - 3

Rep.26 Nazomer actie’s!!

groot assortiment

ophaal en bezorgservice

Kymco Agility vanaf € 1099,(excl. € 159,- kosten rijklaar)

officieel dealer van de Piaggio MP3

Ruime keus in Vespa Scooters

Sym Mio 45km Pink Special nu van € 1699,- voor € 1499,(excl. € 159,- kosten rijklaar)

onderhoud en reparatie

Johnny Loco bakfietsen vanaf € 1799,-

Qwic Trend Elektrische fietsen € 1399,-

Torino retro scooters € 1195,(excl. € 159,- kosten rijklaar) Zwaluw fietsen vanaf € 399,-

Grote partij Johnny Loco Cruisers voor hele scherpe prijzen Qwic Elektrische scooter € 2195,(excl. € 129,- kosten rijklaar)

www.rep26.nl daar vind u het wel! zie onze website voor nog veel meer informatie!

Nieuwehaven 147 U Gouda (centrum) U T. 0182 - 68 97 53


4 - Advertentie

4Renovatie 4Aan-/uitbouw 4Nieuwbouw

4Verbouw 4Restauratie 4Advisering

Een greep uit ons aanbod.

Steinsedijk 47 - 2851 LC Haastrecht Telefoon (0182) 50 93 95 Mobiel (06) 29 01 22 88

UW

E NI

Haastrecht

Haastrecht

Hoogstraat 110F

Karakteristieke woning. Wonen in het historisch centrum van Haastrecht. Ideale woning voor kleine huishoudens

Gildemeestersstraat 15

Modern wonen aan de Hollandse IJssel. Parkeerplaatsen op eigen terrein. Rustig en toch midden in het centrum

Leuke eengezinswoning Netjes onderhouden Ruime Achtertuin

Hoogstraat 97

7&3,0017"/"$$647003 t1FSTPOFOXBHFOT t.PUPSmFUTFO t$BSBWBOT

vraagprijs â‚Ź 172.500,- k.k.

vraagprijs â‚Ź 275.000,- k.k.

vraagprijs â‚Ź 225.000,- k.k.

t7SBDIUXBHFOT t#PUFO t&O[&O[

/FFNWPPSNFFSJOGPSNBUJFHFSVTUDPOUBDU PQWJBUFMFGPPOPGFNBJM

UW

E NI Bovenkerkseweg 4B

Willem-Alexanderstraat

Vlist

Gouda

Knus appartement Midden in dorpskern Zeer goed onderhouden

Tussenwoning met voor- en achtertuin Nieuw keukenblok Wonen in een landelijke setting

Ruim eengezinswoning met 4 (slaap)kamers Tuin op het zuiden Eigen parkeerplaats

vraagprijs â‚Ź 174.500,- k.k.

vraagprijs â‚Ź 220.000,- k.k.

vraagprijs â‚Ź 212.500,- k.k.

Stolwijk

%FBMFSWBO

Schoonhoven

Zuiderwerf 20

Gouda

Tweede Kade 7

(PVEFSBLTFEJKLt/((PVEB 5FMFGPPO  t'BY   &NBJMJOGP!BDDVDFOUSBMFOM

Sfeervolle jaren ’30 woning Nabij het historisch centrum Tuin op het westen

Gouda

Vossenburchkade 123

Cursusruimte te huur! Locatie: Crabethstraat 38-D, 2801 AN te Gouda Tijd: tijdens kantooruren 08.30 tot 17.00 uur Deelnemers: maximaal 10 deelnemers Informatie: Gouda Media Groep Tel.: 0182 - 322 456 Zie ook www.goudamediagroep.nl

Leuke jaren ’30 woning Nabij het historisch centrum Prettige en rustige woonomgeving

vraagprijs â‚Ź 225.000,- k.k.

Klein Makelaardij Hoogstraat 94, 2851 BH Haastrecht. Telefoon: 0182 - 50 30 91.


Bedrijven - 5

Van rozenkwekerij tot grasmat Real Madrid

Financieel Alert Ik weet niet hoe het u vergaat, maar goede voornemens borrelen bij mij altijd op tijdens de zomervakantie. Aan het einde van mijn vakantie wil ik dan weer graag aan de slag en mijn ideeën uitwerken. Zo zijn wij voor de vakantie met een nieuw project begonnen om onze adviesaanpak te moderniseren. En daar gaan we nu weer mee verder. Een zomervakantie duurt me dan soms gewoon te lang. Moderne advisering

Nico van Vuuren (rechts) met de toenmalige groundsman van Arsenal, Paul Burgess, (tegenwoordig groundsman Real Madrid) in het stadion van Arsenal met op de achtergrond de speciale lampen van het SGL Concept.

Aan de Abraham Kroesweg in Waddinxveen ligt het dertien hectare, strak aangelegde terrein, van rozenkwekerij Porta Nova. Op hetzelfde terrein is ook het kantoor van SGL gehuisvest waar de laatste maanden de telefoon roodgloeiend staat. Directeur van beide bedrijven, Nico van Vuuren, reist niet alleen de wereld over voor de export van rozen, maar adviseert tegenwoordig ook de grootste voetbalclubs over de aanleg van de grasmat. Zo worden de velden van PSV, Arsenal en binnenkort ook Real Madrid behandeld met het SGL Concept.

Aan de muur van zijn kantoor prijken foto’s van Nico met Guus Hiddink en Louis van Gaal, maar ook gesigneerde tenues hangen aan de wand. De Waddinxvener is tegenwoordig een graag geziene gast in de grote voetbalstadions. Nico kan het nog amper bevatten: “Tien jaar geleden werden er vraagtekens gezet bij mijn onderzoeken naar de technologie om een mooi natuurlijk grasveld aan te leggen. Tenslotte zou kunstgras de toekomst hebben in de voetbalwereld. En zie nu. Met 47 projecten door de hele wereld kan ik de vraag amper aan.” De basis voor deze nieuwe technologie ligt in de rozenwekerij van Porta Nova, relativeert Van Vuuren. “De technologische ontwikkelingen van deze kwekerij volgen elkaar in een rap tempo op. Met mijn collega’s van de kwekerij overleg ik veel, maar ook de Waddinxveense

ondernemers zijn een klankbord voor me. We voeden elkaar met kennis.” Kansen

Van Vuuren denkt in kansen en niet in problemen. “Ik zag wekelijks de knollenvelden waarop we in Nederland spelen en wilde daar een oplossing voor zien te vinden. Na drie jaar onderzoek te hebben gedaan, wist ik samen met twee collega’s een technologie te ontwikkelen waarbij het mogelijk is om met een combinatie van alle groeifactoren zoals licht, temperatuur, CO2, water, lucht en voeding onder vrijwel elke conditie het gras optimaal te laten groeien. Na uitgebreide tests was het Guus Hiddink (toenmalig PSV trainer) die als eerste vertrouwen had in deze technologie. Daarna volgden al snel vele andere topclubs.” Met zijn passie voor voetbal en zijn neus voor technologie is zijn jongensdroom uitgekomen: “Als kind was ik dag en nacht met een bal in de weer en nog speel ik wekelijks een potje voetbal met het vriendenelftal bij Be Fair. Dat ik nu met topclubs samenwerk, is echt een droom die uitkomt.” Gemiddeld reist de rozenkweker tien dagen per maand de wereld over. “Het is geweldig om in de voetbalwereld te werken, maar het is ook heerlijk om weer thuis te zijn bij mijn gezin. Zonder hen was ik nooit zover gekomen.” Zie voor meer informatie: www.sglconcept.com. Door Bonnie van Doorn

Van der Sprong Assurantiën

Deze adviesontwikkeling is noodzakelijk om steeds beter aan de Wet op het financiële Toezicht (Wft) te voldoen. Het wordt langzamerhand wel duidelijk, dat verreweg het grootste aantal adviseurs (banken en advieskantoren) de wetgeving nog lang niet goed op orde heeft. Om nu eens echt een grote stap te doen, zijn wij voor de zomer met een nieuw project begonnen. Onze beloning

Normaal gesproken werd onze beloning betaald door de banken en de verzekeraars. Als de banken en verzekeraars ons niet meer belonen, dan worden de producten goedkoper voor onze klanten. De afsluitprovisie van een hypotheek vervalt dan bijvoorbeeld of er wordt rentekorting gegeven. In ruil daarvoor bekijken wij hoeveel tijd wij besteden voor een deugdelijk hypotheek advies. Het effect is dat klanten vaak voordeliger uit zijn, terwijl de advisering veel beter verloopt.

Verdienden wij vroeger dan te veel?

Voorheen gingen wij slordiger met onze tijd om. We hadden niet de gereedschappen om efficiënt te werken. Hierdoor raakten wij tijd kwijt. Er blijken nu veel meer adviesuren in een dag te zitten. Onze verdiensten worden dus over meer klanten verdeeld. Hierdoor zijn klanten stukken voordeliger uit. Tim van Dasselaar tim@vandasselaar.com

van Dasselaar & partners klik hier voor kennismaking met ons bedrijf Keerkring 61 - 2801 DG Gouda www.vandasselaar.com - Tel: 0182-692888

Veel belangstelling ondernemers voor Gouds Ambachtenkwartier Tien ondernemers hebben zich tijdens een speciale informatieavond afgelopen week al aangemeld voor deelname aan het nieuwe Ambachtenkwartier in Gouda. Het is de bedoeling om de ondernemers van de ambachtenwinkels in de binnenstad nog dit najaar bij elkaar te brengen zodat ze zich gezamenlijk kunnen presenteren aan bezoekers en bewoners van Gouda.

Naast een Ambachtenkwartier (met als kern de Lange Groenendaal en de Naaierstraat) wordt ook gewerkt aan een zogenaamde Ambachtenroute, een eigentijdse wandeling langs ambachtswinkels die elders in de binnen-

stad zijn gevestigd. Tijdens de avond kregen initiatiefnemers Cees van de Berg (Van Vliet Siroopwafels) en Peter van Driel (Puur Chocolade) veel bijval vanuit de andere ondernemers voor hun plannen. “Nu al is duidelijk dat er veel behoefte is aan een samenwerking op dit gebied”, aldus Van Driel na afloop. “De verwachting is dat de ondernemers die er vanavond waren anderen enthousiast zullen maken om ook mee te doen waardoor we direct al met een flink aantal ondernemers kunnen beginnen”. Geïnteresseerde ambachtenwinkeliers kunnen zich nog tot en met 4 september aanstaande aanmelden voor deelname. Informatie is te verkrijgen via info@marketinggouda.nl.

Vero Moda in Bodegraven

Ruim 55 jaar maatwerk in bedrijfsverzekeringen Collectieve pensioenen DGA pensioenen Personeelsverzekeringen Bedrijfsschadeverzekeringen Arbeidsongeschiktheid Bedrijfsrisicoscan Eigen schadeafdeling Uw MKB adviseur uit Gouda

Onafhankelijke adviseurs Betrouwbaar & Betrokken Paul van der Hammen Uw verzekeringsadviseur bedrijven

Regentesseplantsoen 47 - Tel. 0182 - 58 70 70 www.vdsprong.nl

Het Deense merk Vero Moda opende donderdag 20 augustus de deuren van een nieuwe Vero Moda Brandstore in Bodegraven aan de Brugstraat 3. Om Bodegraven kennis te laten maken met de nieuwe Vero Moda store en de collecties van Vero Moda, was er een feestelijke opening met diverse openingsaanbiedingen. Vero Moda is een trendy modelabel voor vrouwen met een grote interesse in mode die graag een eigen stijl creëren.


6 - Advertentie Vandaag voor 17.00 uur besteld, is de volgende werkdag in huis!*

fotocamera’s | videocamera’s | printers | scanners | licht & studio | verrekijkers | statieven | fototassen | beamers | digitale fotolijsten

Nikon CoolPix L19 Silver

w!

Casio EX-H10, maak Nieu maar liefst 1000 foto’s met de nieuwe Super Long Life accu!

Camera + originele tas â‚Ź 85 Camera + batterijoplader + tas â‚Ź 99

SUPERP

â‚Ź78

RIJS!

â‚Ź141

t8 Megapixels t Y[PPN t JODIEJTQMBZt*OUFMMJHFOU QPSUSFUTZTUFFNt)PPH*40  t;FTUJFOPOEFSXFSQT TUBOEFOt*ODMCBUUFSJKFO LBCFMFOTPGUXBSF

HD-Movies in 16:9 breedbeeldformaat

â‚Ź279

Canon EOS 450D, Allrounder! Bij aankoop een â‚Ź599 Workshop Digitale

HD video in AVCHD Lite met stero geluid

Fotografie voor slechts â‚Ź25

(ter waarde van â‚Ź150,-) Actie t/m 31-12-09

â‚Ź399

â‚Ź349

t12 Megapixels t JODI%JTQMBZtY0QUJTDIF[PPN t'JMNPQOBNFJOQ)%NFUTUFSFPHFMVJEt*40 t*ODMBDDV MBEFS LBCFMTFOTPGUXBSF

Wacom Intuos3 A5 Tekentablet

Vanaf

â‚Ź449

t12,2 Megapixels tJODI%JTQMBZt-JWF7JFXtQVOUTXJEF BSFB"'t)PHF*40t*ODMBDDV LBCFMTFOTPGUXBSF t$PNQBUJCFMNFUNFFSEBO&'&'4PCKFDUJFWFO tCanon EOS 450D + EF-S 18-55mm iS â‚Ź 525

Canon Pixma MP630 All-in-One

Ideaal voor professioneel mobiel tekenwerk!

â‚Ź199

t A5 USB tablet tWerkoppervlak 203 x 152 mm t;PHSPPU als een laptop tExpressKeys en Touch Strip t1MVH1MBZ installatie tIncl. Grip Pen, Muis en Corel Painter Essentials 3

99 â‚Ź19.

Vanaf

Nikon D5000, Krachtige Reflex eluid s met g m il F D H eem AF-syst s t n u P 11 ing ansluit HDMI-A s â‚Ź679 8-55 len 1 + a r e Cam

â‚Ź799

â‚Ź599

Vanaf

t12,3 Megapixels tKantelbare 2,7-inch LCD-display tLivebeeld tISO 6400 tStofverwijderingssysteem tIncl. accu, lader, kabels en software CD-rom

Samsung SPF-71E, Digi Fotolijst ld! erp bee h c s r e p Su heugen tern ge In B M 0 12

Actie loopt tot 31 augustus 2009

â‚Ź389

Super Long Life Battery! Maak tot 1000 foto’s op ÊÊn acculading!

tNNHSPPUIPFLPCKFDUJFGNFUYPQUJTDIF [PPNt/BVXLFVSJHFNFDIBOJTDIFCFFMETUBCJMJ TBUJFt.FHBQJYFMTt,SBDIUJHF4VQFS-POH-JGF #BUUFSZUPUNBBSMJFGTUGPUPTt*ODI4VQFS $MFBS-$%EJTQMBZt%ZOBNJTDIFGPUPGVODUJF t-BOETDIBQWFSCFUFSNPEVTWPPS automatisch vertroebelingen, damp of nevel in de afbeelEJOHFOWFSNJOEFSFOtIncl. accu, lader, kabels en software-CD â‚Ź

399

Panasonic Lumix DMC-FZ38

27mm Groothoek, 18x optische zoom Leica DC Vario-Elmarit lens

24mm Groothoekobjectief met 10x optische zoom

nch I � 7 ₏209

een r c eS d i W

90*

â‚Ź107.

*Na aftrek Cashback

tPrints van 9600x2400 dpi t7JKGHFTDIFJEFOJOLUUBOLT t5'5LMFVSFOTDIFSNWBO DNt4DBOOFSNFUEQJ t1SJOUFOPQEWEDEt"VUPNBUJTDIEVCCFM[JKEJHQSJOUFO

â‚Ź99

â‚Ź39

t7� Inch Wide Screen display t.#*OUFSOHFIFVHFO tSD-Card slottUSB PoortttIncl. netsnoer en netadapter

Kamera-Express Album Printservice Perfecte kwaliteit Fotoalbums en -boeken in verschillende uitvoeringen! Download de GRATIS Album Editor software op www.kamera-express.nl/albumprintservice De fotoalbums worden met een kleurecht gekalibreerde Canon Imagepress in superieure beeldkwaliteit afgedrukt op hoogwaardig en stevig, 250 grams silky gloss papier. En met de GRATIS Album Editor software vol ongekende mogelijkheden maakt u in een handomdraai uw eigen fotoalbum!

Super beeldkwaliteit!

250gr Silky Gloss Papier Ringband of Hardcover GRATIS Software

Zo werkt het: 1: Download de GRATIS software - 2: Maak het product van uw keuze - 3: bestel, betaal en haal 24 uur later uw fotoalbum af in de winkel!

Binnen 24 uur afhalen in de winkel! Of per post thuisbezorgen (binnen 48 uur)

boeken & software | films, diafilms & toebehoren | monitoren | tekentabletten | colormanagement | papier & inkt | geheugen & opslag Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden. Alle prijzen in deze advertenties zijn incl. B.T.W.

P

GRATIS PARKEREN

Openingstijden: ma t/m vr 09.00 - 17.30 uur. Za 09.30 - 16.00 uur. Kamera Express - Rietbaan 5 - 2908 LP Capelle aan den IJssel Telefoon 010 284 74 50 - Kijk op onze website voor de actuele prijzen! www.kamera-express.nl - info@kamera-express.nl

Ga naar: www.kamera-express.nl - De GROOTSTE kamerawinkel van Nederland!


Speeddate - 7

IDEE NODIG? LAAT JE INSPIREREN! GRAFISCH | INTERIEUR | EXTERIEUR

Zakelijke Speeddate avond voor ondernemers in Het Bespaarhuis Een speeddate is een informele, maar effectieve manier om jezelf en je bedrijf te presenteren. De sfeer is no nonsense, enthousiast en to the point! De avond duurt slechts 1,5 uur en aan het einde gaat men met visitekaartjes van nieuwe interessante opgedane contacten of verder uitgediepte bestaande contacten huiswaarts!

Geef jouw ambitie de ruimte Kijk op

JoinLansigt.nl

Vo o r e e n b a a n m e t t o e k o m s t Alphen aan den Rijn | Gouda | Nieuw Vennep

Afgelopen voorjaar deden onderstaande ondernemers mee aan een Speeddate. In het najaar volgt er nog een Speeddate avond. GeĂŻnteresseerd? Mail met sharon@bespaarhuis.nl of bel met: 0182 679747 en geef je op! Ernst Baas

Alex van Bruksvoort

Ernst Baas Tuininrichting

“Tuinmakers met passie.�

+VEEJ*PSVMW[IK %4+SYHE 8IP [[[IVRWXFEEWRP

Henegouwerweg 113, 2741 JZ Waddinxveen, 0182-634742 info@ernstbaas.nl

Lansigt Accountants

Voor professioneel, secretarieel maatwerk, betaalbare websites en QR codes

AB Webservice Kijk voor informatie op: www.absecretariaatservice.nl www.abwebservice.nl of bel: 06 - 24362282

biedt voor elke branche ÀH[LEHOHFRPPXQLFDWLH HQPDQDJHPHQW RQGHUVWHXQLQJRSPDDW

Sharon van Gastel

Ron Koenst

Uniekaas

Het Bespaarhuis

Lease2move B.V.

“Onze Speeddates zijn zeer succesvol.�

Hoge Gouwe 1, 2801LA Gouda, 0182-679747 info@bespaarhuis.nl

Postbus 30234, 3001 DE Rotterdam 010 2136953 info@lease2move.nl

Loes Vrolijk

Erik Evengroen

Kern Coaching en Training

Gwyn de Wolff

De Koning

Goudsconcept

Cort. van der Lindenstraat 3 2288 EV Rijswijk, 070-3197919 Eric@dekoningbpi.nl

Lage Gouwe 2, 2801 LG Gouda 0182-585878 gwyn.de.wolff@goudraad.nl

Aimee Beenders

Menno Klein

Marino Neuteboom

AB Secretariaatservice

Klein Makelaardij

Pleasure Gorup “PleasureGroup ontwerpt, realiseert, activeert, communiceert en motiveert de door u gewenste BELEVING, op een creatieve en enthousiaste manier.�

“AB Secretariaatservice biedt online professioneel, secretarieel maatwerk en webdesign.� Heuvellaan 128, 2803 DR LG Gouda 06-24362282 aimee@absecretariaatservice.nl

Hoogstraat 94, 2851 BH Haastrecht 0182-503091 info@kleinmakelaardij.nl

Miriam Borsboom

Herbert Dekker

Joost Wijtman

Commasupport

Dekker Idee

Basis Bedrijfs makelaars

Westbaan 222, 2841 MC Gouda 06-42360567 marino@pleasuregroup.nl

: s for event Kids ess Busin s sport 40 57 tel. 0182 58

“Vormgevers van heldere concepten voor grafische en ruimtelijke toepassingen.�

Bloeme 21, 2811 AN Reeuwijk 06-55862873 info@commasupport.nl

Coenecoop 146, 2741 PE Waddinxveen 0182-634342 hd@dekkeridee.nl

Lage Gouwe 2, 2801 LG Gouda 0182-525700 j.wijtman@basis.nl

Jeroen den Hollander

Ton van Loon

Den Hollander Schildersbedrijf

Klasse

Linda Asscheman ViavestA

“Alles wat een bedrijf geeft aan zijn relaties & medewerkers, regelt Klasse van a tot z, met daarin een unieke mix van mooie relatiecadeaus, trendy catering en stijlvolle events.� Voorwillenseweg 63, 2806 ZD Gouda 0182-513782 info@schildersbedrijfdenhollander.nl

slimmer/groener Lease2Move 010-2136953

“Wij maken werk van uw werk: Ondernemerscoaching met hart en ziel.�

“COMMA Support, flexibele en veelzijdige ondersteuning voor iedere organisatie!�

Gezondheidscentrum Bloemendaal Lekkenburg 8a - Gouda tel. 0182 - 533 833 www.fysiovisiq.nl

“De persoonlijke en snel schakelende autoleasemaatschappij voor de MKB ondernemer en garandeert altijd een besparing van 10% op de huidige wagenparkkosten.�

Markt 35, 2801 JK Gouda 06-20951311 b.hengeveld@uniekaas.nl

Klasse Geschenken

www.denhollanderonderhoud.nl

Lekkenburg 8a, 2804 XC Gouda 0182-533833 info@fysiovisiq.nl

Barbara Hengeveld

Sophiastraat 18, 2805 HD Gouda 0182-672979 loes@kerncoaching.nl

AB Secretariaatservice

“FysioVisiq, een visie op bewegen.�

Oudebrugweg 7 2808 NP Gouda 0182-514099 fvh@lansigt.nl

“Vergaderen, een presentatie of een receptie geven in een museale ambiance in Gouda? Daarvoor kunt u binnenkort terecht in de historische en prachtige Kaaswaag.�

Markt 35, 2801 JK Gouda

FysioVisiq

Frank van Hoepen

Zuidbaan 512, 2841 MD Moordrecht 06-25020666 info@klasse.eu

Klasse On Tour

Kleine Amerika 15, 2806 CA Gouda 0182-511283 Linda@viavesta.nl

Klasse Culinair

HOGE GOUWE 7 2801 LA GOUDA TEL. (0182) 52 57 00 www.basis.nl info@basis.nl

Klasse Events

Zuidbaan 512 - Bedrijventerrein Gouwe Park - 2841 MD Moordrecht T. 0182-379510 - E. info@klasse.eu - www.klasse.eu

,-&*/".&3*,"r$"(06%" 5&-  r8887*"7&45"/-


8 - Advertentie

RSHQLQJVWLMGHQ PDWPYUXXU ]DWHUGDJJHVORWHQ

6WRIIHHUZHUN :LMVWRIIHUHQLHGHUVRRUWPHXELODLU HQ]LMQRQGHUDQGHUHJHVSHFLDOLVHHUG LQ$57,)257/(2/8; 52/)%(1=3$1'(5HQ 2,67(5:,-.PHXEHOHQ

/HHUEHZHUNLQJ :LM]LMQJHVSHFLDOLVHHUG LQKHWUHSDUHUHQHQ KHUVWRIIHUHQYDQ &+(67(5),(/'PHXEHOHQ 6WDQGDDUGSXQWHQ

YDQ0LHGHPD ‡ *UDWLVKDOHQHQEUHQJHQ ‡ $OWLMGMDDUJDUDQWLH ‡ *URWHFROOHFWLHVWRIHQOHHU ‡ 8LWVOXLWHQGEHVWHNZDOLWHLWPDWHULDDO ‡ 6HUYLFHHQNZDOLWHLW ‡ *HHQDDQEHWDOLQJ   *RHMDQYHUZHOOHGLMN*RXGD WHOHIRRQ      

 OP

EN

OPEN HUIS

SCALE ON BALANCE afslank & wellness studio

/SST^SRHEKWITXIQFIV

ZATERDAG 5 SEPTEMBER 2009 van 10.00uur – 16.00uur Ter gelegenheid van ons 2-jarig bestaan willen wij u graag kennis laten maken met onze studio. Centraal tijdens deze dag staat de introductie van de allernieuwste en revolutionaire trend in de wereld van Bodystyling en afslanken:

uw Nie

!

De HYPOXI

De voordelen van Hypoxi therapie: t Vetverlies op de juiste plaats tVerminderd cellulitis tStimuleert bloedcirculatie tMilde training tSneller verlies van centimeters tVoor elke leeftijd Hypoxi resultaat na 12 behandelingen 1 maat minder in 1 maand ! ! ! Nu ter introductie bij afsluiting van een abonnement op deze open dag krijgt u 6 extra behandelingen gratis, dus 18 behandelingen voor de prijs van 12 ! ! ! Lekkenburg 2-21 (2e verdieping Nabij winkelcentrum Bloemendaal Gouda tevens distributeur van PRODIMED


Familie / uitgaan 9

Korpschef ontvangt eerste thriller Dijkzeul

Jan Stikvoort, Korpschef Midden Holland in gesprek met schrijfster Lieneke Dijkzeul in Boekhandel Verkaaik.

De boekpresentatie van schrijfster Lieneke Dijkzeul trok vorige week donderdag ondanks de hitte vele bezoekers in Boekhandel Verkaaik. Hier presenteerde de schrijfster haar nieuwe literaire thriller ‘De geur van regen’ die sindsdien bij alle Nederlandse boekhandels in de schappen ligt. Korpschef van politie Hollans Midden, Jan Stikvoort, stelde de schrijfster een aantal vragen over het hoe en waarom van hoofdpersoon inspecteur Paul Vegter.

Na boeken ‘De stille zonde’ en ‘Koude lente’ zet de reeks zich voort waarbij de al bekende inspecteur Paul Vegter verwikkeld raakt in compleet nieuwe zaak. Dit keer is hij er persoonlijker bij betrokken dan hij lief is. Jan

Stikvoort was na het lezen van haar drie boeken positief verrast over de nauwkeurige en juiste sfeerbeschrijvingen van het bureau.”Het was alsof ik terugging naar mijn bureau in Amsterdam waar ik ook heb gewerkt. Het is zo waarheidsgetrouw.” Ondanks dat ze nooit op een politiebureau geweest was, gaf Dijkzeul aan gewend te zijn aan het observeren. “Dit is een automatisme voor me. En met een schoonvader bij de politie heb ik genoeg verhalen gehoord”, lacht ze. Aan het einde van het gesprek met de korpschef lichtte ze een tipje van de sluier voor haar volgende boek. “Ik kan vertellen dat ik in gesprek ben met de Koninklijke Marechaussee.” Het boek is voor 19,95 euro te koop. ISBN 978 90 414 1500 4.

Trouwbeurs ’t Groene Hart In brasserie ‘De Drie Meiden’ aan de Nesse 16 in Waddinxveen vindt op zaterdag 26 september van 10.30 uur tot 15.30 uur Trouwbeurs ‘t Groene Hart plaats.

Het is de ideale plek waar aanstaande bruidsparen veel leveranciers treffen die de beste producten en diensten voor hun mooiste dag presenteren. Op het voorlopige programma staan twee bruidsmodeshows, diverse demonstraties en proeverijen. Onder de exposanten bevinden zich bijvoorbeeld bedrijven die gespecialiseerd zijn in bruidsboeketten, bruidsmode, bruidstaarten, drukwerk, feesten & partijen, financiële diensten, fotoreportages, haarmode, huwelijksreizen, samenlevingscontracten, schoenmode, trouwringen, trouwvervoer, verzekeringen, videoreportages. Deze beurs is voor iedereen vrij toegankelijk. Voor meer informatie, zie www.trouwbeurs-groenehart.nl

Door het oog van de naald Op het spreekuur zie ik Blacky, een pittige kater van ruim zestien jaar oud. Zijn bazin is nieuw voor mij in praktijk maar ze is op sleeptouw genomen door haar buurvrouw, een vaste klant van mij. Blacky is in twee maanden tijd al vier keer bij zijn eigen dierenarts geweest omdat hij erg last van zijn linker oog had: vieze prut in zijn oog, vooral in de ochtend, veel knijpen met het oog en het oog had een heel andere kleur gekregen. De andere dierenarts had tevergeefs al diverse zalfjes voorgeschreven. Vorige week had die dierenarts weer een nieuwe zalf meegegeven en erbij verteld: “Als het nu niet op gaat knappen dan moet het oog eruit!” De bazin was ontzettend geschrokken en werd door haar buurvrouw overgehaald om Blacky eens door een andere dierenarts te laten bekijken. Toen Blacky op tafel stond, vielen twee dingen direct op: erg knijpen met zijn oog en een forse beschadiging met ontstekingsvocht (dit geeft de verkleuring) op het hoornvlies. Oorzaak: entropion! Bij entropion krult het ooglid helemaal naar binnen toe waardoor de haren van huid onder het ooglid, continu het hoornvlies gaan irriteren. Dit geeft een zweer (ulcus) op de oogbol wat erg pijnlijk is en hierdoor gaat de kat knijpen met oog

waardoor het ooglid nog verder naar binnen gekruld wordt. Ik vertel de baas van Blacky dat ik de kat kan opereren maar hij is wel zestien jaar natuurlijk. De vrouw hoeft geen seconde na te denken: natuurlijk wil zij Blacky laten opereren, hij is nog zo fief! De operatie verliep succesvol en na enige tijd had Blacky zijn mooie gezonde oog weer terug! Blacky was door het oog van de naald gekropen en gelukkig zijn oog behouden. Als u graag doorgestuurd wil worden door uw dierenarts dan zal hij of zij daar meestal voor open staan. Dat moet ook vind ik, het is immers uw dier! Marcelien Baerveldt Dierenartsenpraktijk Baerveldt , Schuur & van Pelt Vuurdoornlaan 2, Gouda www.dierenartsgouda.nl

In het zweet voor het goede doel De ‘4 ladies’ uit Bodegraven: Marion Uittenbogaart, Marleen Blijleven, Kim de Vor en Cindy Lourens organiseren op 10 oktober voor de tweede maal een RPM marathon (indoor fietsen op een fiets die op zijn plaats blijft staan) in de Sporthoeve in Bodegraven. Dit jaar gaan de opbrengsten naar de Hospice Midden Holland.

Vorig organiseerden de dames dit evenement voor de eerste keer waarbij maar liefst 12.500 euro werd opgehaald voor de KWF Kankerbestrijding. Dit jaar is de Hospice Midden Holland gekozen als goed doel. Deze instelling heeft ruim 45 vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor de zorg van mensen met een terminale ziekte. Marion Uittenbogaart: “De

4 ladies hebben dit jaar gezocht naar een regionaal doel die betrokkenheid heeft in de regio. Wij zijn erg onder de indruk van de Hospice.” Het streven is om dit jaar 300 fietsen te plaatsen. Elke deelnemer kan zich inschrijven voor twee uur (dertig euro) of vier uur (47,50 euro) fietsen op muziek. Om de marathon tot een groot succes te maken zijn de ‘4 ladies’ nog op zoek naar sponsors voor dit goede doel. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marion Uittenbogaart op (06) 524 17 106 of Cindy Lourens op (06) 517 54 861. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website www.4ladiesfightingagainstcancer.nl of een mail sturen naar info@4ladiesfightingagainstc ancer.nl

Oudgedienden even terug bij De Tapperij aan de Markt in Gouda Na twintig jaar afwezigheid werken dit weekend weer de oudgedienden van De Tapperij achter de bar en op het terras van café De Tapperij op de Goudse Markt.

De groep voormalig barpersoneel van uitbater Ton Vergeer bestaat uit fysiotherapeut Sil van der Bijl, psychologe Masja Otten, consultant Ronald Messeling, salarisadministrateur Kobus van der Klein, projectmanager Mark

Leidelmeijer, warenwetinspecteur Sandy van de Water en schrijfster en journalist Margriet Marbus. Als opluistering van het heugelijke feit verzorgt de Tapperij drie dagen lang feest. Op donderdag 27 augustus was er een 80/90’s party. Op vrijdag 28 augustus kan je er mosselen eten en aansluitend is er weer een party met DJ. Ter afsluiting is er op zaterdag 29 augustus verrassende live muziek.

(Foto www.picturesplans.com)

Jokegefeliciteerd

rte a h n a ag! V d r a a j ver e j t e m an

e xxx J e & Charlott Liek elvin K & e k Rens

Bij De Tapperij werken dit weekend oudgedienden onder leiding van eigenaar Ton Vergeer (tweede van links).


10 - De Goudse Business Club Wij zijn lid van De Goudse Business Club. U ook? Kijk voor meer informatie www.degoudsebusinessclub.nl

sponsor van Gouda bij Kunstlicht en de IJsbaan in Gouda

Uw logo hier? Bel 0182 322456

Accountancy - Belastingen - Advies

Logo_adv_Hommerson.indd 1

05-12-2006 14:23:27

Westhaven 36 - Gouda - Telefoon 0182 - 55 12 55 Zoutmansweg 12 - Reeuwijk - Telefoon 0182 - 39 42 00

www.dupreemakelaars.nl

Uw logo hier? Bel 0182 322456

BANGERT MAKELAAR & TAXATEUR

LR Consulting

AWS

(Bedrijfs) Gezondheidsmanagement

Uw logo hier? Bel 0182 322456

Uw logo hier? Bel 0182 322456 Zaterdag 29 augustus vanaf 18.00 uur After Holiday Party i.v.m. onze feestelijke heropening na de renovatie. Graag online bestellen voor afhalen en bezorgen. Onze Bezorg-Thai bezorgt 6 dagen per week in Gouda en op vrijdag t/m zondag in Waddinxveen, Haastrecht, Moordrecht, Stolwijk en Gouderak vanaf 18.00 uur!

Lange Tiendeweg 57 Gouda tel. 0182-551333 info@bangkok-city.nl www.bangkok-city.nl

BESTRIJDING VAN 7KDL5HVWDXUDQW

Insecten Knaagdieren Houtaantasters Onkruid

wespen - kakkerlakken - vlooien mieren - zilvervisje - etc. ratten - muizen houtworm - boktor bestratingen - bedrijfsterreinen sportcomplexen - sportvelden

Loonspuitbedrijf Kerkvliet B.V. Meije 35 | 2411 PH Bodegraven | Telefoon (0172) 68 54 03 Fax (0172) 68 57 23 | E-mail: info@kerkvlietbodegraven.nl www.kerkvlietbodegraven.nl EVM-gediplomeerd


Lunch- & dineradressen - 11 Restaurant

Tof eten, drinken & uitgaan

Proeven

Buiten Eten + Drinken

Onze naam zegt het al, proeven van alles wat u maar wilt, om zo diverse smaken te kunnen ervaren. Kijk voor meer informatie op onze site. www.restaurantproeven.nl

Buiten eten + drinken is een trendy à la carte restaurant in de binnenstad van Gouda. www.buitenetenendrinken.com

Oosthaven 20 2801 PC Gouda, Tel. (0182) 512731 info@restaurantproeven.nl

Oosthaven A23 2801 PC Gouda, Tel. (0182) 524884

Vergadercentrum Vita Diner en vergaderzaal ruimte voor 120 personen.

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag feest Vrijdag en zaterdag eten tot 4.00 uur 7 dagen geopend

Eethuys De Goudsche Stal 7 dagen geopend van 9.00 – 2.00 uur Feesten en partijen tot 250 personen

www.tofingouda.nl www.restaurantvita.nl Markt 30, 2801 JJ Gouda Tel. (0182) 548 897 info@tofingouda.nl

Groenhovenpark 1, Tel. (0182) 693 434 info@restaurantvita.nl

www.goudschestal.nl Achter de Waag 20, 2801 JA Gouda, tel. (0182) 686 689 info@goudsche stal.nl

Stadsherberg De Burgerhal L’Etoile Eet-Ze

Lunch en diner, keuken: Frans Zaalruimte voor 100 personen

Vriendelijke gezelligheid en kwaliteit, kom eten bij Eet Ze!

www.letoile.nl Blekerssingel 1, 2806 AA Gouda, Tel. (0182) 512 253 info@letoile.nl

St Anthoniestraat 14 2801 GT Gouda, Tel. (0182) 670851

Bangkok City Authentieke Thaise specialiteiten. Ook afhalen en thuisbezorgen. www.bangkok-city.nl Lange Tiendeweg 57, 2801 KG Gouda, Tel. (0182) 511 333 info@bangkok-city.nl

Recepties, partijen en (personeels)feesten. Alleen op reservering www.burgerhal.nl

Eenvoud, dat kenmerkt een goede keuken, geen fratsen maar eten!

Markt 1, 2801 JG Gouda Tel. (0182) 584 300 Info@burgerhal.nl

lunch & diner www.restaurantratatouille.nl Markt 16, 2801 JH Gouda, Tel. (0182) 529 522

De Wok van Baldakijn

Bij Ons

Grand Cafe De IJsselweide

Een modern en sfeervol restaurant, met een franse keuken met invloeden van over de hele wereld.

Lunch en diner, keuken: internationaal Vergaderaccommodatie

www.restaurantbijons.nl

www.grandcafeijsselweide.nl

Koster Gijzensteeg 5, 2801 JV Gouda, Tel. (0182) 528007 info@restaurantbijons.nl

Sluisdijk 15, 2809 NA Gouda, Tel. (0182) 585 990 info@grandcafeijsselweide.nl

Het Witte Hof (Personeels)feesten, recepties en partijen

Ook voor groepen en feesten. Maandag tot en met zaterdag 16.00- 22.00 uur Zondag 13.00-22.00 uur

www.hetwittehof.nl

Jean Marie vergader-, feestlocatie en diner Voor meer informatie kijk op onze website: www.jean-marie.nl

Hoogstraat 152, 2851 BK Haastrecht, Tel. (0182) 501 361 info@hetwittehof.nl

C. Huygensstraat 123, 2802 LV Gouda Tel. (0182) 514 012

Heropening Thais restaurant Bangkok City In de afgelopen weken heeft het bekende Thaise restaurant Bangkok City aan de Lange Tiendeweg 57 in Gouda een complete renovatie ondergaan. Allereerst is de keuken totaal verbouwd en voldoet aan de hoogste HACCP-eisen zoals in de Warenwet voor hygiëne is voorgeschreven. In het restaurant zelf is met nieuwe kleuren gewerkt en ook de gezellige bar heeft een nieuw aanzien. Dit wordt zaterdag 29 augustus gevierd met een feestelijke heropening. Gasten die op zaterdag 29 en zondag

30 augustus voor het diner hebben gereserveerd krijgen het nagerecht aangeboden van de zaak. Bangkok City, dat inmiddels alweer vier jaar het prestigieuze keurmerk Thai Select mag voeren, heeft ook de bezorgdienst uitgebreid. Met de eigen Bezorgthai worden gerechten in speciale boxen thuisbezorgd. Dat gebeurt in Gouda van dinsdag tot en met zondag en van vrijdag tot en met zondag wordt ook bezorgd in Waddinxveen, Haastrecht, Moordrecht, Gouderak en Stolwijk. De bezorgtijden zijn van 18.00 tot 21.00 uur.

Oudebrugweg 4, 2808 NP Gouda, Tel. (0182) 516 262 restjeamarie@hetnet.nl


12 - Advertentie

Computermaatje.nl al 8 jaar uw vertrouwde partner!

COMPUTERMAATJE.nl Ook voor Reparatie en Onderhoud van ALLE merken computers!

Apollolaan 57 • 2741 TN Waddinxveen 0182 - 63 64 65 of 06 - 51 777 999 info@computermaatje.nl • www.computermaatje.nl Ma. tot Vr: van 13.00 tot 17.00 uur & van 18.00 tot 20.00 uur. Za: van 10.00 tot 17.00 uur. • Zo/Feestdagen gesloten.

Busyness, 28 augustus 2009  

Busyness, Jaargang 4 - Nummer 6 - 28 augustus 2009

Advertisement