Page 1

jaargang 5 - nummer 24 - 12 juni 2009

05

13

19

23

V E R S C H I J N T G R AT I S T W E E W E K E L I J K S O P D I N S DA G E N V R I J DA G H U I S A A N H U I S I N G O U DA E N O M ST R E K E N E N O P I N T E R N E T Op de motor door Tibet Muziek maken bij Kunstpungouda Ruimte voor gedacten Lopen op het water bij Goudse Peddel

Extra service:

advertenties worden gratis doorgelinkt naar de eigen website!

L

Toekomst Goudse Poort

Concert in de Agnietenkapel Zondag 14 juni geeft Valentina Tóth (vijftien jaar) een concert in de Agnietenkapel. Zij zal stukken zingen van Mozart en Mendelssohn en op de piano vertolkt zij onder andere werken van Debussy, Grieg, Beethoven, Chopin. Als achtjarige ‘Gretl’ zong zij in de Sound of Music van Joop van de Ende en op twaalf­ jarige leeftijd won zij een eerste prijs op het Prinses Christina Concours. Kaarten voor het concert kosten 12.50 euro en zijn te krijgen tijdens openingstijden in de Agnietenkapel in Gouda, dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur.

Autorijschool

Fastway Fastway

www.fastway.nl - Tel. 06 - 43 24 22 14

Zie onze advertentie in deze krant! Er is dringend behoefte aan nieuwe ideeën voor een hoogwaardig bedrijventerrein Goudse Poort.

www.rep26.nl daar vindt u het wel!

Het architectuurcentrum grap in Gouda roept ontwerpend Nederland op met ideeën te komen om het verouderde bedrijventerrein Goudse Poort te transformeren tot een wervend stedelijk gebied waar het hoogwaardig werken, wonen en recreëren is. De uitkomst van de ideeën moet leiden tot een economische meerwaarde van het gebied zodat het mogelijk wordt de plannen uit te voeren. Het bedrijventerrein ligt tussen de A12, de hoofdontsluitingsweg ‘Goudse Poort’ en het Gouwe kanaal. De gedachte transformatie concentreert zich rondom de Hanzeweg en het laatste stuk van de Burg. van Reenensingel. Deelname staat open voor iedereen. Aanmelding kan tot 26 juni en op 18 september dienen de inzendingen te worden bezorgd. De eerste prijs bedraagt 8.000 euro de tweede 5.000 euro en de derde 2.000 euro. De jury bestaat uit Jord den Hollander

Nieuwehaven

147 0182-689753

Flexibele dagopvang en BSO van 06.45 tot 19.00 uur Kiezen voor Bommelsteijn, is kiezen voor groot en klein Tesselschadestraat 1, Gouda tel.: (0182) 52 21 40

www.bommelsteijn.nl

(voorzitter), Kees Duijvestein (oud-hoog­ leraar milieutechnisch ontwerpen), Machiel Spaan (hoofd architectuur Academie van Bouwkunst Amst.), Michelle Provoost (cultuurhistoricus), Henry Meijdam (VROM-raad en CURNET), Peter Trimp (architect/stedenbouwkundige T+T Design), Anja Vergeer (Parkmanager Belangenvereniging Goudse Poort) en Peter Lubbers (landschapsarchitect). In november zal er een slotbijeenkomst worden gehouden waarin de drie prijswinnaars een toelichting zullen geven. Er zullen dan ook professionals worden uitgenodigd die met name kennis hebben vergaard omtrent de transformatie van verouderde bedrijventerreinen. De eigenaren van het gebied, de Goudse professionals (architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten) en andere betrokkenen (bijvoorbeeld makelaars) zullen ook aan­ wezig zijn.

Nationale Straatspeeldag Spelen op straat zonder last te hebben van voorbij razend verkeer. Eens per jaar, op de Nationale Straatspeeldag, is dat mogelijk voor kinderen en hun ouders. Dit jaar konden op woensdag 10 juni ouders hun straat laten afzetten voor het verkeer om zo veilig met hun kinderen te kunnen spelen. Verschillende straten in Gouda maakten van deze mogelijkheid gebruik. Zij ontvingen bovendien een buitenspeelpakket en een ijstraktatie van de gemeente. De Pluutwerf kreeg daarnaast een prijs uit handen van wethouder Arnout Menkveld (Wijkaanpak).

AGNIE TENFES TIVAL GOUDA THEATER / MUZIEK / BEELDENDE KUNST 5 juni t/m 28 juni 2009 Agnietenkapel Gouda / Nieuwe Markt 1 Galler y Godá exposeert een selectie uit haar collectie hedendaagse kunst, met veel werk uit Rusland Openingstijden dagelijks 11.00–18.00 uur en koopavonden / toegang vrij Informatie t 06 532 839 89 / info@goda.nl / www.goda.nl

Bleiswijk Tel. 010 -521 5055

Maandag-zaterdag open / vrijdag koopavond

www.jangroentegels.nl

Bijzonder in het bijzondere! D Alpha Makelaardij BV Hoge Gouwe 17, Gouda • tel: (0182) 51 14 24 www.alphamakelaardij.nl

Welkom in de showroom Dinsdag t/m vrijdag 10-17 uur Zaterdag 10-14 uur Edisonstraat 12 2811 EM Reeuwijk T 0182 394527 www.hogendoorn.com info@hogendoorn.com

LEZING THRILLERSCHRIJFSTER

ELISABETH MOLLEMA WOENSDAG 17 JUNI AANVANG 20.00 UUR ZIE PAG. 31 VAN DEZE KRANT OF

WWW.BIBLIOTHEEKGOUDA.NL


Nummer 24 12 juni 2009

Colofon

Uitgever: Gouda Media Groep B.V. Crabethstraat 38 D, 2801 AN Gouda T (0182) 322 456 F (0182) 322 466 Redactie: Gouda Media Groep B.V. De Krant van Gouda Eindredactie: Marja den Otter Bonnie van Doorn Opmaak: Gouda Media Groep B.V. Afdeling vormgeving Fotografie: Gouda Media Groep B.V. Druk: Wegener NieuwsDruk West Verspreiding: Interlanden Den Haag Redactie-adres: Crabethstraat 38 D 2801 AN Gouda T (0182) 322 456 E redactie@dekrantvangouda.nl Advertentieverkoop: Gouda Media Groep B.V. T (0182) 322 456 E info@dekrantvangouda.nl Alhoewel deze krant met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kan geen van betrokken partijen aansprakelijk worden gesteld voor eventueel voorkomende fouten.

Lezersservice

Algemene servicevragen: Maandag tot en met vrijdag van 10.0016.00 uur; telefoon (0182) 322 456 of mail: info@dekrantvangouda.nl Redactie/tips: Tips voor de redactie, een redactionele tekst of een persbericht kunt u mailen naar redactie@dekrantvangouda.nl De redactie houdt zich het recht voor om artikelen niet te plaatsen of in te korten. Verspreiding/oplage: De Krant van Gouda verschijnt wekelijks op vrijdag huis-aan-huis in Gouda, Haastrecht, Reeuwijk en Moordrecht en op verspreidingpunten in Gouderak (1x), Stolwijk (1x), Schoonhoven (3x), Bodegraven (1x) en Berg­ambacht (1x) in een oplage van 44.000 exemplaren.

Klik hier voor een overzicht van de verspreidingspunten

Webkrant: De internetversies van de kranten zijn beschikbaar op www.dekrantvangouda.nl

Wegwerkzaamheden Gouda

Op de Burgemeester van Reenensingel is op maandag 15 juni tussen 9.00 en 14.00 uur ter hoogte van de Solingenstraat een ­rijbaan  afgesloten. Tijdelijke verkeerslichten regelen het verkeer dat met enige oponthoud in beide richtingen gebruik kan blijven maken van de route.

GEMEENTE / ACTUEEL

Plan Spoorzone Gouda aangepast

Verder wordt er zaterdag 13 juni aan de ­Albert Plesmanplein gewerkt. Deze is aan de westzijde afgesloten tussen 7.00 en 17.00 uur in verband met graafwerkzaamheden.  Verkeer vanuit het noorden en oosten zal via de Statensingel – Bleulandweg – Dreef worden omgeleid om bij het station te komen of naar het centrum te rijden.

Verkeersregelaars

Verkeer vanuit de spoortunnel zal alleen rechtsaf kunnen naar de Graaf Florisweg of Statensingel (route naar station). Verkeersregelaars begeleiden de bussen en de fietsstromen.

Omleidingen A12 In het weekend van vrijdag 19 juni 22.00 uur tot maandag 22 juni 05.00 uur is er een afsluiting van knooppunt Gouwe tot aan afrit ­Zoetermeer (7)  in verband met een reconstructie. Het verkeer uit Utrecht en in de richting van Zoetermeer wordt omgeleid via de N11 en de N209 met de omleidingsletter A. Het ­verkeer uit Utrecht in de richting van Den Haag wordt omgeleid via de A20 en de A13 met de omleidingsletter D en het verkeer in de richting van Waddinxveen / Moerkapelle wordt omgeleid via afrit Gouda (11) en moet de omleidingsletter W volgen. Het verkeer vanuit Waddinxveen en in de richting van Den Haag wordt omgeleid via de A20 toerit Moordrecht (18) met de omleidingsletter D. Het verkeer vanuit Zevenhuizen / Moer­ kapelle en in de richting van Den Haag wordt omgeleid via de A20 toerit Nieuwerkerk (17) met de omleidingsletter D. Het verkeer vanuit Bleiswijk / Benthuizen in de richting van Den Haag wordt omgeleid via de Zoetermeerselaan en toerit Zoetermeer (7) met de omleidingsletter D.

Hoogstein GOUDPRIJS 20 jaar! Verkoop het nu

Ik wil uw goud! Record goudprijs €23,- per gram 24 karaats goud

Komende verschijningsdata 2009: Wekelijks op vrijdag. Klik op: www.dekrantvangouda.nl/verschijning

U ontvangt direct de hoogste contantprijs voor

Bezorging: Bezorgklachten kunt u mailen naar info@dekrantvangouda.nl of bel (0182) 322 456 (op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur).

broodmanden, diamant, briljant en horloges:

sieraden, heel of kapot, munten, goudbaren, tandengoud, zilver, guldens, rijksdaalders, bestek,

Cartier, Rolex, Breitling,Omega enz.

Actueel dagelijks Gouds en regionaal nieuws waaronder bijvoorbeeld de politieberichten kunt u lezen op

Potma Edelmetaal

www.dekrantvangouda.nl

Di. t/m za. 11.00 - 17.00 uur

Maandelijks bezoeken inmiddels circa 10.000 mensen deze site. U toch ook?

2

Papestraat 28 - Den Haag Tel.: 070-3636666

Makkelijk te bereiken met openbaar vervoer, uitstappen halte Binnenhof (centrum)

Plattegrond stationsgebied tijdens de eerste fase van de bouw. Zo zal er een verplaatsing zijn van de fietsenstallingen en de aanwezige winkels en kan het fietspad aan de overzijde van de Burg. Jamessingel niet meer gebruikt worden. In plaats hiervan kan op het fietspad aan de stationskant in twee richtingen gefietst worden en komt er een fietsersoversteekplaats. Er komen tijdelijke loodsen voor overdekte fietsstalling op huidige parkeerterrein en de ingang van het P+R parkeerterrein wordt verplaatst. Voor het ophalen en afzetten van treinreizigers met de auto wordt het huidige terrein voor het station vervangen door twee ‘kiss-and-ride zones’. In dezelfde zone komen twee invalidenparkeerplekken en een Greenwheels parkeerplek.De haltes van de Connexxion bussen worden verplaatst naar het Stationsplein (binnenstadszijde).

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan Spoorzone hebben B en W om financiële redenen nieuwe keuzes moeten maken. Belangrijke wijziging is dat de RijnGouwelijn volledig over het spoor naar station Gouda Centraal gaat rijden en het laatste stuk niet afdaalt naar de Burgemeester Jamessingel. Bij het ­onderwijspark (Driestar Educatief) hoeft de weg daarom niet verlegd te worden. Voordeel voor reizigers is dat overstappen op NS-treinen makkelijker wordt.

Begin dit jaar zijn alle kostenposten kritisch bekeken. Door de kredietcrisis duren grote projecten zoals de Spoorzone langer en worden gebouwen later verkocht. Daarnaast blijkt dat het verleggen van de Burgemeester Jamessingel en het aanleggen van de RijnGouwelijn in het middengedeelte van de weg duurder is dan eerst gepland. In overleg met de provincie Zuid-Holland, ProRail, NS Poort, Driestar Educatief en Mozaïek ­Wonen worden daarom aanpassingen gemaakt. Door de aanleg van een extra spoor (spoor 12) op station Gouda Centraal en een extra spoor ter hoogte van de halte Goudse Poort (nabij Hamstergat) blijft de ambitie van een kwartiersdienst van de RijnGouwelijn ­gehandhaafd. De komende maanden worden de uitvoeringsconsequenties met de provincie en ProRail verder in beeld gebracht en zullen de betrokken partijen tot definitieve besluitvorming komen met nadere afspra-

ken over ieders verantwoordelijkheid. Doordat de tram niet meer over de Burgemeester Jamessingel gaat rijden kan de vrijkomende ruimte mogelijk gebruikt worden voor een verdere verbetering van de verkeersafwikkeling. Door de aangepaste plannen wordt het doortrekken van de RijnGouwelijn naar Stolwijkersluis onwaarschijnlijk. De gewenste uitbreiding van Driestar Educatief kan ook worden gerealiseerd zonder het verleggen van de weg bij het onderwijspark.

Start werkzaamheden

Vanaf de zomer starten voorbereidende bouwwerkzaamheden in het stationsgebied. Deze zijn nodig om het nieuwe Huis van de Stad te kunnen bouwen en de Burgemeester Jamessingel te verleggen. De gemeente Gouda, NS Poort en ProRail werken samen aan de ontwikkeling van de Spoorzone ­Gouda. Om de bouw mogelijk te maken is er extra ruimte nodig voor bouwactiviteiten en opslag van bouwmaterialen. Daarom ­moeten onder andere fietsstallingen verplaatst worden en komen er tijdelijke gebouwen. Dit betekent dat treinreizigers en bezoekers op tijdelijke overlast moeten rekenen tijdens de bouw. Op bijgaande kaart staat een overzicht van de eerste fase van de bouw.  

Kijk voor meer informatie over het Spoor­ zone-project op www.spoorzonegouda.nl.

Uitslag Europese verkiezingen Onderstaand staan de uitslagen in procenten voor Gouda, Waddinxveen, Reeuwijk en ­Bodegraven. De laatste kolom vermeldt de voorlopig landelijke gegevens. Gouda Waddinxveen Reeuwijk Bodegraven Nederland Opkomst 41,7 42,8 47,7 43,1 36,5 CDA 13,7 20,9 23,8 26,9 19,9 PvdA 12,4 8,5 5,8 7,4 12,2 VVD 8,9 10,8 15,6 10,6 11,3 D66 12,2 8,5 8,6 7,4 11,3 PVV 17,5 16,3 17,2 15,3 17 GL 10,2 5,2 4,7 6,2 8,9 SP 6,7 3,7 2,6 4 7,1 CU-SGP 12,7 21,7 18 18,2 6,9 PvdD 3,7 2,6 2 2,3 3,5


GEMEENTE / ACTUEEL

Weekendschool Gouda zo goed als rond

3

Nummer 24 12 juni 2009

Stelling van de Week Wedstrijdjes tussen de verschillende wijken in een gemeente bevorderen de binding van de bewoners met de wijk.

Toelichting

De stelling van vorige week luidde:

Als burger met stemrecht heb ik afgelopen donderdag gestemd voor de Europese ­verkiezingen.

In Gouda wordt bekeken of stadsspelen ­kunnen worden ingevoerd, waarbij verschillende wijken het tegen elkaar opnemen met onder meer sporten, koken, dansen, musiceren en verhalen vertellen. Dat zou de binding van de bewoners met hun wijk vergroten. Wat vindt u voor uw gemeente?

Geef uw mening op: www.dekrantvangouda.nl

Initiatiefnemer en directeur van Woonpartners Midden Holland, René Mascini is erg ­tevreden met het tot nu toe geboekte ­resultaat. “Met een begeleidingsgroep, die bestaat uit Frank Rossel van de ­gemeente Gouda, Dick de Wit van Factor-G en ­mijzelf, hebben we het bedrijfsplan tegen het licht gehouden met mensen uit het onderwijsveld. Rond de jaarwisseling hebben wij het plan neer­gelegd bij subsidiefondsen en sponsoren. En de reacties zijn erg ­positief.” Ook Yvonne van Amstel die onder andere het bedrijfsplan uitwerkte is razend enthousiast. “Vooral de enorme betrokkenheid van het Goudse ­bedrijfsleven heeft ons positief verrast. Ik heb, zonder te overdrijven, ­nergens nee te horen gekregen. Sommigen ondersteunen ons financieel, maar ­andere bedrijven ondersteunen ons met mankracht (gastdocentschap) en ­materieel. Zo ­kunnen we bijvoorbeeld het thema bouw concreet ­invullen met gastdocenten uit de praktijk. Een architect zal uitleg geven over zijn vak en met de kinderen een bouw­tekening ­maken waarna ze in de praktijk aan de slag kunnen bij vervolgens bij Bouwmij Gouda. Het Groene Hart Ziekenhuis heeft zich gemeld voor het organiseren van een gastles; een speurtocht door het ziekenhuis. En zo kunnen we nog vele voorbeelden geven.” Zoals het er nu naar uitziet zal

Super Goedkoop Luxe matras 80 x 200 cm 90 x 200 cm € 105,actieprijs € 59,andere maten leverbaar

Van Gelderen Wonen, Slapen, Textiel & stomerij Kerkplein 17 Moordrecht - tel. 0182 - 37 23 45

22,2% Nee

0% Geen mening

Goudse havenverhalen gebundeld

Initiatiefnemer René Mascini is erg tevreden over het resultaat.

Nadat in maart van dit jaar de fundamenten werden gelegd, ziet het er nu echt naar uit dat er in Gouda een weekendschool komt. Op dinsdag 23 juni zal de Stichting Goudse Weekendschool, zoals het straks officieel zal gaan heten, de contracten ondertekenen met een aantal sponsoren. Op de Goudse Weekendschool krijgen gemotiveerde kinderen (tussen 10 en 14 jaar) uit achterstandswijken in het weekend les van professionals met verschillende (beroeps)achtergronden. Door de ­kinderen diverse beroepen voor te stellen en hen inzicht te bieden in relevante onderwerpen op het gebied van kunst, cultuur, wetenschap en politiek, krijgen kinderen die thuis niet over de optimale voorwaarden beschikken om zich te ontplooien, een kans om hun horizon te verbreden.

77,8% Ja

de school na de kerstvakantie van schooljaar 2009/2010 van start gaan. Yvonne van ­Amstel: ­“Binnenkort zullen we samen met de basisscholen en Stichting de Brede School gaan beginnen met het selecteren en werven van de kinderen. Ook zullen we zeer binnenkort de gang naar de notaris maken voor het passeren van de statuten.” De opzet is te starten met een groep van twintig tot dertig leerlingen in de leeftijd van tien tot veertien jaar die minder kans hebben in contact te komen met verschillende mensen uit de beroepspraktijk.” De huisvesting zal zijn in het nieuwe maatschappelijk centrum aan het Wilsonplein waarvan de verwachting is dat dit in 2011 klaar is. Tot die tijd wordt de weekendschool op een tijdelijke locatie gehuisvest waarvoor nog een aantal opties open staat. Voor meer informatie: www.woonpartners-mh.nl of telefoonnummer (0182) 64 64 24.

De afgelopen maanden riepen Anita Gaasbeek (Galerie de Hollandsche Maagd) en Paul Rietjens (stichting Gouda Waterstad) ­bewoners van de Oost- en Westhaven van Gouda op hun leuke anekdotes en interessante verhalen ‘van achter de voordeur’ op papier te zetten. Deze zijn gebundeld en op zaterdag 13 juni zal wethouder Arnout Menkveld het eerste exemplaar van de brochure Havenverhalen in ontvangst nemen.

zich in de panden aan de haven heeft afgespeeld. Enkele ondernemers aan de haven hebben zich bereid gevonden om deze folder over de Haven uit te geven. De organisatie zal de brochure beschikbaar stellen aan de horecaondernemers, galeries en de VVV.

“Veel bewoners wisten wel een leuk verhaal over de geschiedenis van hun huis te vertellen. Samen met de informatie over de monumenten (op de bruine bordjes van het ANWB fonds) is het een hele interessante en leuke rondleiding geworden. En Jan Willem Kooijmans heeft er een prachtige, twaalf ­pagina’s tellende brochure van gemaakt.” Het is een kleine rondleiding langs de West- en Oost­ haven met ‘havenverhalen’. Het zijn korte verhaaltjes en foto’s en plaatjes over wat

DB13 Gouda onderdelen- en stofzuigerhuis Dubbele Buurt 13 tel: 0182-515063 www.db13.nl

(Foto Hermen Buurman)

Al een echte! NILFISK stofzuiger* voor €

98,-

De NILFIST coupé

V E R S C H I J N T G R AT I S T W E E W E K E L I J K S O P W O E N S D A G I N A L L E Z I E K E N H U I Z E N I N N E D E R L A N D E N O P I N T E R N E T

lange tiendeweg 66 2801 KJ gouda tel: 0182-59 98 68

www.duijvendijkwonen.nl

Bent u geïnteresseerd in medisch nieuws? Klik op bovenstaand logo en u wordt doorgelinkt naar www.ziekenhuiskrant.nl

- 2000 watt - zachte wielen - lange slang - extra zuigmond (harde vloeren) * Ook andere modellen van

NILSFISK op voorraad!

In onze kliniek, welke een compleet pakket aan behandelingen biedt zoals witte vullingen, implantologie, orthodontie (beugels), mondhygiëne en cosmetische tandheelkunde zoals bleken, is er weer ruimte voor Reparatie van stofzuigers en scheerapparaten.

Super goedkoop SG 40 matras

NIEUWE PATIENTEN

Ca. 17 cm dik 80 x 200 cm 90 x 200 cm € 145,-

U bent welkom aan de Ronsseweg 551, 2803 ZK Gouda. Voor het maken van afspraken kunt u op werkdagen contact opnemen van 08.00 tot 16.00 uur.

Nu slechts actieprijs € 98,-

Telefoonnummer: 0182-543000

Andere maten leverbaar

Van Gelderen Wonen, Slapen, Textiel & stomerij Kerkplein 17 Moordrecht - tel. 0182 - 37 23 45

Algemene informatie vindt u op onze internetsite www.greenline.info


Nummer 24 12 juni 2009

4

nieuw in gouda:

ADVERTENTIE

e 1 m

aa gra nd tis*

playboy tV

en talloze andere digitale zenders

* vraag naar de voorwaarden

Opwindende televisie in de beste digitale beeldkwaliteit. Dat kan met Caiway. Al voor â‚Ź 15,45 per maand haal je via de kabel ruim 130 digitale zenders in huis! In onze shop aan de Korte Groenendaal 7 in Gouda vertellen we je alles over onze digitale zenderpakketten. Kom snel langs of kijk op caiway.nl/gouda.


FAMILIE

Op de motor door Tibet

5

Nummer 24 12 juni 2009

Indisch eten voor Gekke dingen een goed doel In het kader van de fondsenwerving verzorgt de Stichting Gympie op vrijdag 12 juni voor de bewoners van Verpleeghuis Bloemendaal een ­Indische maaltijd. Tijdens de maaltijd wordt ook een Indonesische legende of een ­boeiend sprookje verteld. De winst van deze activi­ teit komt in zijn geheel ten goede aan een ­vrouwenproject in Atjeh.

Jaap Addicks is net terug van de reis van zijn leven.

Vanaf het moment dat Gouwenaar Jaap ­Addicks (67 jaar) 45 jaar geleden zijn motor­ rijbewijs haalt, is hij verknocht aan Engelse motoren. Zijn grote favoriet is het merk Ariel, dat na een lange historie met vele modellen in 1965 is gestopt met de productie. De afge­ lopen jaren restaureerde Jaap vijf Ariels, die allemaal in verregaande staat van ontbinding zijn garage binnenkwamen, maar nu staan te glanzen en ook op een na helemaal rijklaar zijn. “De garage dreigt overbevolkt te raken, maar ik kan moeilijk afscheid nemen”, zegt Jaap, hoewel er eigenlijk een paar weg ­zouden moeten. Als voorzitter van de Nederlandse Ariel Club deelt hij zijn hobby met andere ­liefhebbers. Een van zijn grote wensen, werd afgelopen maand werkelijkheid, in de vorm van een reis door Tibet op de motor. “Met een groep van negen enthousiastelingen vertrokken we op 9 mei via Peking naar Lhasa. De eerste paar dagen moesten we heel erg wennen aan de ijlere lucht op grote hoogte. De motoren waren ­Royal ­Enfields, die sinds het midden van de ­vorige eeuw in India worden gebouwd. We ­hebben de Potala bezocht, het tot museum verbouwde ­paleis van de Dalai Lama, en ­diverse kloosters waar veel Tibetanen met gebedsmolens hun rondjes liepen langs de Kora. Het ­Chinese

l­eger is op iedere straathoek present, er hangen heel veel camera’s en ’s nachts ­rijden er pantserwagens door de straten. Na Lhasa maakten we een rit van 250 kilo­meter over deels onverharde ­wegen naar het Namsto meer, waarbij we op 5000 meter de pas overgingen. Het landschap is schitterend en we het meer in de diepte is overweldigend mooi”, vertelt Addicks ­enthousiast. “Vanuit Lhasa vervolgden we een tocht naar het ­Samye klooster, waar de monniken zich bezig houden met het bepalen van de volgende levensvorm van overledenen. In de vele zandduinen op de weg, heb ik ­diverse keren in vastgezeten met de motor. Na de Mount Everest op afstand gezien te ­hebben vervolgden we onze weg naar Tingri over een pad van grint, zand en rotsblokken. Via de Friendship Highway bereikten we Kathmandu, onze eindbestemming. Met een tussenstop in Shigatse, de tweede stad van Tibet. Het lijkt een Chinese stad met een Tibetaanse onderlaag. Het laatste stuk was heel zwaar met aan een stuk door regen op een weg vol modder en keien waarbij we zo’n 1500 meter daalden in dertig kilometer.” Weer terug in Nederland, past er volgens hem maar een kwalificatie: “Het was de reis van mijn leven!”

VADERDAG 21 JUNI Geef vader een boek en krijg zelf Erken mij van Esther Verhoef cadeau! (*)

(*) gratis bij aankoop van tenminste €12,50 aan Nederlandse boeken. Zolang de voorraad strekt.

www.karssen.nl

Gympie werkt in Atjeh samen met de lokale organisatie die plattelandsvrouwen ondersteunt. Het stimuleren van ondernemerschap maakt hiervan deel uit. Voorbeelden zijn: het financieren van een opleiding tot verloskundige en kapster maar ook het ­opzetten van een naaiatelier, marktkraampjes met groenten. Door deze projecten ­krijgen de deelneemsters een kans hun ­positie en inkomen duurzaam te verbeteren zodat ze hun kinderen kunnen voeden. De vrijwilligers van de Stichting Gympie zijn ook graag bereid om op andere feesten  een originele Indische maaltijd te verzorgen. Zij koken voor minimaal veertig en maximaal tachtig personen. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Fien Zweers (0182) 537 172, kinderhuis@hotmail.com of www.stichtinggympie.nl

Oecumenische viering in Gouda De laatste viering van het Oecumenisch Initia­ tief Gouda voor dit seizoen vindt plaats op zondag 14 juni 2009 om 16.30 uur. Locatie is, zoals altijd, de Grote Zaal van het Zorgcen­ trum Goverwelle, Middenmolenplein 266 in Gouda (boven de bibliotheek). Het thema van de viering op 14 juni is ­‘Altijd ergens heen’. De voorbereidingsgroep licht toe: “Mensen zijn trekkers, vroeger al en nog steeds. We zijn de hele dag in ­beweging. Het onderweg zijn zelf geeft voldoening. Vaak blijkt het doel pas gaandeweg zichtbaar te worden. Tóch te gaan vergt vertrouwen op het goddelijke dat je zal begeleiden.” Voorganger is Ds. Taco Smit. Voor kinderen vanaf vier jaar is er een kindernevenviering. Voor kleinere kinderen is er een crèche. Na afloop is er gelegenheid tot nader gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee. Voor meer informatie: P. Prieckaerts, telefoon (0182) 570 971, e-mail p.prieckaerts@hccnet.nl.

Jazz on Sunday sluit seizoen af Swing Twice verzorgt op zondagmiddag 13 juni het laatste Jazz on Sunday concert van dit seizoen.

Of er nog wat aan te doen is. Ik ging er eens goed voor zitten want een dergelijke ­binnenkomer zie je nog maar zelden. ­Vragen naar een oplossing voordat het probleem op tafel ligt zou je eerder verwachten bij een waarzegster, alhoewel de eerlijkheid gebied dat ook dokters zich soms wagen aan koffiedik kijken. Waarschijnlijk had deze patiënt daar ervaring mee en was hij daarom al dagen bezig geweest de huisarts draadloos in te seinen. Hij had alles al tientallen keren in gedachten verteld, had zijn vragen goed voorbereid en stortte, na uiteindelijk dan toch een afspraak gemaakt te hebben, zijn meest wezenlijke vraag uit, gestold tot de oneliner: is er nog wat aan te doen? Hij zat gespannen te draaien, hopende op mijn voorkennis, hopende op de verlossing, hopende om er zonder zweten van af te komen. Want zweten zou het worden. Hij bleek namelijk geen goede erecties meer te kunnen krijgen. Het was begonnen na zijn herseninfarct, alhoewel, eigenlijk ook al eerder, en ja, eigenlijk kwam het er al tien jaar niet meer van. Ze waren nu beiden in de zestig en ze misten de vrijages wel, maar aangezien zijn lid niet meer zo verheffend was hield hij zich maar in. Naar zijn idee om zijn vrouw te beschermen tegen teleurstellingen. Omdat ik mannen op dit terrein beter ken dan vrouwen (alle kennis begint bij zelfkennis) vermoedde ik dat hetgeen hij zei niet overeenkwam met de werkelijkheid. Want als zijn echtgenote vond dat er iets onbrak waarom kwam ze dan niet mee? En had hij dan nooit meer seksuele gevoelens, ook al uitte zich dat niet in een erectie? En ondanks het verdwijnen van een erectie kon hij zijn echtgenote toch ook op andere wijzen bevredigen? En waarom kwam hij nu pas, na tien jaar? Het zweet gutste van zijn voorhoofd. Inderdaad, zijn echtgenote vond praten over seks maar niks en vond dat het zijn probleem was, niet het hare. Trouwens, ze had seks nooit iets aan gevonden, laat staan dat ze zat te wachten op stijf manlijk gezelschap. Hij bracht zichzelf tot een hoogtepunt als zij niet thuis was en onlangs was het misgegaan. Na een solistisch verkregen orgasme had hij verlammingsverschijnselen gekregen en uiteindelijk toenemende spraakproblemen. Hem restte niets anders dan zijn vrouw bij thuiskomst alles te vertellen. “Dat krijg je ervan als je gekke dingen doet”, was haar reactie geweest waarna 112 werd gebeld. Nu zijn herseninfarct was hersteld, kwam hij om te horen of hij inderdaad gekke dingen deed. Omdat ik vrouwen op dit terrein net zo goed ken als mannen, zei ik dat hetgeen zij zei niet overeenkwam met de werkelijkheid. Maar of er aan hun seksuele relatie nog wat te doen was, daar was ik minder zeker over. Peter Leusink

Peter Leusink vormt samen met Patricia Heer-

Tussen 14.00 en 17.00 uur brengt de band ‘jazz standards’, latin nummers, funky tunes en ballads. De jamsessie wordt opgeluisterd door een aantal talentvolle leerlingen van het Leidse Bonaventura College. De bezetting van Swing Twice is als volgt: Caroline van Sluis (zang), Ferry Beukers (piano), Marc Bouter (sax), Emiel Loppies (gitaar), Peter Gheysen (bas) en Marcel van Kersbergen (drums). De zaal is open vanaf 13.30 uur. De Burgerhal bevindt zich onder het oude stadhuis op de Markt en zoals altijd is de toegang gratis. Meer informatie is te vinden op www.burgerhal.nl

baart en Bas Nap, Praktijk de Huisarts. Deze is gevestigd aan de W. Barentszlaan 32, telefoon: 69 80 88.


6

Nummer 24 12 juni 2009

T. van der Spek & ZN 5 kg Nieuwe Oogst Hollandse Dore’s en Frieslanders 10 kg Komkommers 3 voor Geitenkaas per kg Nectarines per bak 1 kg

Lavendel

€ 3.95 € 6.95

ADVERTENTIE

Vitabest Multivitaminen, Q10, Silicium, Glucosamine, Knoflook, Vitamine C, Melatonine, Proteinen/Eiwitten

€ 0.99

Alleen de beste voedingssupplementen met korting, geselecteerd door onze orthomoleculair therapeut (voeding & voedingssupplementen deskundige)

€ 4.99

Gratis voedingsadvies Gratis bezorging in Gouda

€ 0.99

6 st € 9.95

Nieuwe Oogst Hollandse Dore’s en Frieslanders

Proteinen Adviesprijs € 54,95

Bij Vitabest € 39,95 Albert Plesmanplein 18-219 • 2805 AB Gouda • Tel. 0182 - 55 09 07

www.bestevitamine.nl

V.o.f. T. VAN DER SPEK & ZN Bredeweg 116, Zevenhuizen

U neemt naast de oprit van de A12 afrit 10

Utrecht

Den Haag

Aardappelen, groente, fruit en tuinplanten 0180 631511

15

Aanbiedingen geldig t/m 16-06-2009 Kijk voor meer aanbiedingen op www.tvdspek.nl

TUIN-AANBIEDINGEN TUINSCHERMEN

VITO-STONES

F.S.C. HARDHOUT EXTRA STEVIG PLANKENSCHERM DUURZAAMHEIDSKLASSE 1 180x180 CM

GROOT FORMAAT 40x30 CM GRIJS-ZWART OF ROOM TERRA per m2

149,95

89,95

19,95

14,95

TUINSCHERMEN

NATUURSTEEN

PLANKENSCHERM (met 10 jaar garantie) 180x180 CM

TEGEL DARK GEZOET nu per stuk 80x80x3 CM

GEÏMPREGNEERD

47,95

39,95

29,50

22,50

Gebr. v.d. Poll WWW.VANDEPOLL-TUINMATERIALEN.NL BODEGRAVEN

ZUIDZIJDE 66 2411 RT

TEL. 0172 - 612 453


GEZONDHEID

Nieuw centrum voor sport en revalidatie

Het projectteam (Hilger Jansen, Janet van Dordrecht, Ronald Bax, Bas Duiverman) dat de nieuwe onderneming heeft opgericht (foto Cora van Nieuwkerk).

Sporten, revalidatie en fysiotherapie op één locatie? Vanaf 15 juni kan dat bij BeweegPunt­ Fysio in Gouda. BeweegPuntFysio is een initia­ tief van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) en Sport- en gezondheidscentrum De Koorn­ molen. Het nieuwe centrum biedt indivi­duele begeleiding en persoonlijke behandel- en trainingsprogramma’s van fysiotherapeuten en gecertificeerde sportinstructeurs. Een ­dergelijk concept is uniek in Nederland ­volgens het GHZ. Naast patiënten van het GHZ en huidige klanten van de Koornmolen kunnen ook ­andere (ex-)patiënten, particuliere ­klanten en ­medewerkers van bedrijven die fysio­

therapie, revalidatie en sport willen combi­ neren in het centrum terecht. Hier worden verschillende patiëntengroepen gevormd van mensen met dezelfde aandoening of ziekte. Daarnaast kan men in het centrum terecht voor individuele begeleiding. Het nieuwe centrum is gehuisvest aan de Buchnerweg 7 in Gouda. Momenteel wordt dit ruime, lichte gebouw grondig verbouwd en voorzien van de ­modernste apparatuur. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op de website www.beweegpuntfysio.nl. In september vindt de feestelijke opening plaats. Tijdens deze opening is ruimte voor een rondleiding door het pand.

Gouwenaar Sander Rutte bedwingt zeven keer de Alpe d’Huez Rond de 1.500 Nederlanders beklommen 4 juni de Alpe d’Huez. Alpe d’HuZes is het wielevenement waarbij deelnemers indivi­ dueel of in teamverband minimaal zes maal op een dag de Alpe d’Huez beklimmen. Niet zomaar, maar om geld op te halen voor het Alpe d’HuZes onderzoeksfonds bij KWF Kan­ kerbestrijding. Hiermee is 5.011.253 euro aan sponsering ­opgehaald. Gouwenaar Sander Rutte (42 jaar) van het team Jones Lang LaSalle reedt maar liefst zeven keer de Alpe D’Huez op, ondanks de hitte van 28 graden. Het startschot van het evenement was om 5:09 uur in de ochtend.

Om zes uur ’s avond was het uitzondelijke aantal van zeven beklimmingen volbracht. Het motto van het evenement is ook ‘opgeven is geen optie’. Zijn teamlid Paul ­Kadiks werd begin 2008 getroffen door acute ­leukemie. “De impact die zijn ziekte heeft gehad op ons als directe collega’s is immens ­geweest. En dan stonden wij nog maar aan de ­zijlijn. Hoe moet het niet zijn als je als ouder, broer of zus wordt geconfronteerd met deze ­rotziekte?” Bij de aankomst boven op de berg waren vele emotionele taferelen van de ­familie leden die dierbaren hadden ver­loren aan kanker of nog dagelijks geconfronteerd worden met kanker. Ook veel bekende ­Nederlander droegen hun steentje bij voor het goede doel en fietsten enkele malen de Alpe d’Huez op. Hieraan namen onder ­andere Joop Zoetemelk, Frits Barend, Frank du Mosch en Bert Kranenbarg.

7

Nummer 24 12 juni 2009

Afstand en nabijheid Dranghekken om de koninklijke familie te beschermen. Camera’s in een parkeer­ garage. Ernstig zieke mensen op de ­intensive care afdeling. Met alle mogelijke middelen proberen wij ‘dat wat ons dierbaar is’ te beschermen. Vele beroepen zijn daarop gebaseerd: bewaken, beveiligen, ­verplegen, zorgen. Daarbij zit het gevaar zowel in een verstikkende nabijheid als in een te grote niet meer te overbruggen ­afstand. Het gaat erom de balans te vinden tussen enerzijds beschermen en anderzijds voldoende ruimte (bewegingsvrijheid, ­privacy) over houden. In een gesprek tussen hulpvrager en geestelijk verzorger is het ook belangrijk een evenwicht te bewaren tussen gepaste afstand en tegelijkertijd voldoende nabijheid. Zeker als het om kwetsbare of pijnlijke dingen gaat, bijvoorbeeld: een scheiding, het verlies van een dierbare of werkeloosheid. Er moet een soort tussenruimte zijn, waarin een vrije geest doorheen kan waaien en haar werk kan doen. Symbolische taal, waarmee ik maar wil zeggen dat er ­ruimte moet zijn voor het ontstaan van begrip, ­erkenning en nieuw inzicht. Daarbij gaat het niet alleen om de woorden zelf, maar vooral ook om de manier waarop er met ­elkaar wordt gesproken. Want zonder warme betrokkenheid durft geen mens kwetsbaar te zijn. Door opleiding en ervaring hebben geestelijk verzorgers geleerd in het contact met

mensen steeds een tussenruimte te behouden. Hoe moeilijk dat soms ook kan zijn. Geestelijk verzorgers lopen niet weg als het moeilijk of pijnlijk wordt, maar verstikken ook de ander niet door het verkondigen van zijn of haar eigen waarheid. Door de ander onvoorwaardelijk te accepteren zorgt de geestelijk verzorger ervoor dat de gesprekspartner zich veilig voelt. De gesprekspartner moet alles kunnen ervaren, alles kunnen voelen en alles kunnen uitspreken. Dan is een echt gesprek mogelijk. Frans Kamps is geestelijk verzorger en geestelijk begeleider. Hij heeft zijn eigen praktijk ‘Aandacht voor de ziel’. Zie www.aandachtvoordeziel.nl. Telefoon: (06) 385 47 335.

Stoppen met roken Er zijn vele manieren om van het roken af te komen. Gewoon zelf, zonder enige ondersteu­ ning (slechts vijf procent redt het), pleisters, kauwgom of acupunctuur. Een effectieve ma­ nier om te stoppen met roken is lasertherapie. Na een jaar is ongeveer zestig procent nog steeds gestopt.

­ erzekerden van Trias krijgen honderd euro V terug. Ook andere zorgverzekeraars geven een vergoeding. Bel voor informatie met Lasercentra NO Nederland, vestiging Rotterdam Alexander of Gouda: 0900- 43 78 678.

Lasertherapie is pijnloos en doet drie dingen. De lichamelijke verslaving wordt weg­gehaald waardoor geen ontwenningsverschijnselen optreden. Het doorzettingsvermogen wordt gestimuleerd en de organen in het lichaam worden aangezet om de afvalstoffen sneller af te voeren. De behandeling duurt ongeveer een uur. De kosten van de behandeling ­bedragen 150 euro. Verzekerden van Achmea krijgen direct een korting van tien procent en bovendien vergoedt Achmea vervolgens 75 procent (honderd euro)

STOPPEN MET ROKEN?

Professionele ondersteuning nodig bij het

Lasertherapie, wetenschappelijk ontwikkeld!

Lasercentra N.O, vestiging Rotterdam Alexanderpolder (10 min. van Gouda) Kosten € 140, echter € 100 vergoeding door TRIAS. Ook andere zorgverzekeraars vergoeden, bv Zilveren Kruis 75 % Informeer bij ons. Bel: 0900 - 4378 678 / 0900 - gestopt

zie ook www.laserpraktijk-lemelerveld.nl

Werken of van werk veranderen in de zorg? Plaats nu gratis je CV online en ga voor die droombaan!

Ga naar www.zorgvacaturesonline.nl Tandartsenpraktijk Gouwe Park. Nieuw in uw regio!

Geestelijke begeleiding Geestelijke verzorging Staand, van links, Paul Kadiks, Jac Bressers, Erik Huigen, Theo Vastenhout, Mike Schalkoort, Marijn Snijders, zittend, Dorine Dinkelaar en Sander Rutte.

Frans Kamps www.aandachtvoordeziel.nl Tel: 0638547335

Een praktijk met de beste zorg op alle fronten en is ingericht met de modernste apparatuur die aan de hoogste eisen voldoen. Bij het team van de praktijk staat de zorg voor 'U' de patiënt voorop. Heeft u kinderen met angst voor de tandarts? Of heeft u zelf angst voor de tandarts? Niet nodig! Ons team stelt u op uw gemak en zal stap voor stap de behandeling met u bespreken. Een praktijk met een gediplomeerde tandarts. En voldoende gratis parkeergelegenheid. (U vindt ons tegenover 'het weegje' naast de Coenecoop brug) Tandartsenpraktijk Gouwe Park Zuidbaan 534, 2841 MD Moordrecht - Gouda T 0182 516527 - F 0182 516492 E info@tgptand.nl - I www.tgptand.nl


Nummer 24 12 juni 2009

8

ADVERTENTIE

Voor al uw elektra werkzaamheden. VERKOOP VAN ACCU’S VOOR: • Personenwagens • Motorfietsen • Caravans

• Vrachtwagens • Boten • Enz. Enz.

Neem voor meer informatie gerust contact op via telefoon of e-mail.

• Aanleg, onderhoud en advisering van

elektrotechnische installaties.

• Sterkstroom- en zwakstroominstallaties • Keuringen elektra woningen, gereedschappen, etc. Voor zowel bedrijven als particulieren.

www.ijsselstijn.nl Edisonstraat 6, Gouda

Tel. 0182 52 65 46

Van der Sprong Assurantiën Ruim 55 jaar maatwerk in bedrijfsverzekeringen Collectieve pensioenen DGA pensioenen Personeelsverzekeringen Bedrijfsschadeverzekeringen Arbeidsongeschiktheid Bedrijfsrisicoscan Eigen schadeafdeling

Dealer van:

Gouderaksedijk 30 • 2808 NG Gouda Telefoon (0182) 58 03 77 • Fax (0182) 51 68 11 E-mail info@accucentrale.nl

                                  



Uw MKB adviseur uit Gouda



Onafhankelijke adviseurs Betrouwbaar & Betrokken

 Paul van der Hammen Uw verzekeringsadviseur bedrijven

Regentesseplantsoen 47 - Tel. 0182 - 58 70 70 www.vdsprong.nl









GR GRATIS bloempot met plant voor

vvaderdag!

K Kom woensdag 17 juni ((van 11 tot 16 uur) naar Life & Ga Garden en schilder een bloempot voor Pappa zo mooi als je maar kan. Dan doen wij er ook nog een mooie plant in. Zo voelt vader zich écht verwend! ver

ZE ZIJN ER WEER!

HOLLANDSE NIEUWE VERS VAN HET MES

Diverse visspiezen voor op de barbecue Tot ziens in winkelcentrum Bloemendaal!

Achterwillenseweg 31, Gouda, T 0182-581337, www.lifeandgarden.com

visgilde Gouda - lekkenburg 7 WC Bloemendaal - 0182-534293


BOUWEN & WONEN

BOUWEN

9

Nummer 24 12 juni 2009

& WONEN

Weiland Goudse Hout veranderd in heemtuin

GS geven goedkeuring voor bestemmingsplan Westergouwe Gedeputeerde Staten heeft het bestemmingsplan van Westergouwe goedgekeurd. Hiermee is de juridische basis gelegd voor de realisatie van het nieuwe woongebied aan de westkant van Gouda. Door deze goedkeuring is de politiek-bestuurlijke besluitvorming rondom Westergouwe definitief afgerond. De provincie Zuid-Holland, de inspectie van VROM (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) en het Hoogheemraadschap staan achter de keuzes die ­gemaakt zijn in het bestemmingsplan. Ze zijn van mening dat op een verantwoorde

manier kan worden gewerkt aan de verdere ontwikkeling en bebouwing van het gebied. Dit ­betekent feitelijk dat niets de ontwikkelingen in Westergouwe nog in de weg staat. Eind juli treedt het bestemmingsplan in werking en kan worden gestart met het bouwrijp maken van de gronden in het gebied. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang. Westergouwe wordt een duur­ zame en waterrijke woonwijk aan de westkant van Gouda. In de periode 2011 tot ongeveer 2020 worden hier circa 3.800 woningen gerealiseerd inclusief voorzieningen. Voor meer informatie: www.westergouwe.eu.

De plantengroei in de heemtuin is fraai.

Van plannen maken aan de tekentafel tot het onderhouden van een bloeiend natuurgebied. Jos van de Vondervoort was vanaf het begin actief betrokken bij de Heemtuin Goudse Hout die zondag 14 juni haar 25-jarig jubileum viert met een open dag. Regelmatig werkt hij met veel plezier op de heemtuin. Als medeinitiatiefnemer blikt hij trots terug op wat de Stichting Heemtuin Goudse Hout in samenwerking met Groenservice Zuid Holland, de eigenaar van het gebied, de afgelopen jaren heeft bereikt. “Om te beginnen wil ik een misverstand uit de wereld helpen: de heemtuin ligt in het ­recreatiegebied Goudse Hout en het Heempad ligt aan de Bloemendaalseweg. Dit wordt vaak met elkaar verward. Het is wel eens voorgekomen dat een klas voor een excursie per abuis op de verkeerde locatie stond.” De Heemtuin is een op oorspronkelijke wijze ­ingericht terrein met een oppervlakte van 3,5 hectare en bestaat uit verschillende landschapstypen, die samen een indruk ­geven van het oorspronkelijke Zuid-Hollandse veenweidegebied. “In de Heemtuin wordt de natuurlijke rijkdom en verscheidenheid van het oorspronkelijke veenweidegebied zoveel mogelijk in ere ­hersteld. We zijn ­feitelijk begonnen met een eenvormig en natuurarm weiland en zie nu: er is ­onder ­andere een kruidentuin, vlindertuin, een kleine boomgaard, een stinzen­bosje, hooiland en rietland, houtkaden, grienderijen en waterpartijen met onder meer een fraaie plantengroei.”

Smaaktheater

Om deze landschapstypen in stand te houden wordt enorm veel werk verzet door vrijwilligers, die zich georganiseerd hebben in een stichting met circa 25 leden. Van de ­Vondervoort herinnert zich nog dat in de eerste jaren van het bestaan van de Heemtuin het werk vooral bestond uit het weghalen van metershoog onkruid. Stap voor stap en met ups en downs ontwikkelden de pioniers van de stichting een heemtuin die uiteindelijk de huidige vorm en structuur kreeg. “Het vergt veel inzet om een goede organisatie neer te zetten. Een vaste groep van rond de vijftien vrijwilligers is wekelijks aan het

werk om deze tuin te onderhouden. Daarnaast worden diverse activiteiten ontplooid in de vorm van excursies, natuurwerkdagen, ­vlinder- en libellentellingen en een jaarlijkse open dag. Het is een continu proces, maar je ziet waar je het voor doet. We zijn trots op de bijzondere en zeldzame plantensoorten, ­libelles, vlinders en een groot aantal verschillende vogelsoorten die te vinden zijn in dit gebied. En uiteraard zijn we trots op de grote belangstelling van bezoekers. De ­variatie aan natuur en landschap op een ­relatief kleine oppervlakte, maakt het voor de wandelaar namelijk erg aanlokkelijk.” Zondag 14 juni krijgt de jaarlijkse open dag een ­extra feestelijk tintje in verband met het ­jubileumjaar. Zo zal er een smaaktheater zijn waar bezoekers kunnen zien hoe bijzondere groenten en kruiden uit de heemtuin kunnen worden bereid. Zie voor meer informatie en voor het volledige programma: www.heemtuingoudsehout.nl Door Bonnie van Doorn

TURFMARKT 15 GOUDA Zeer verzorgd en recent goed verbouwd grachten pand met zonnige tuin én dakterras. Ca. 500 m³ inhoud, 150 m² woonopp. en 80 m² eigen grond. Ind.: B.G.: (werk-)kamer en gezellige, luxe woonkeuken met opensl. deuren naar de tuin, bijkeuken. 1e Verd.: lichte woonkamer met zicht op de gracht, dakterras. 2e Verd.: 2 grote slpkmrs, luxe badk. v.v. ligbad, 2e toilet en wastafel. Vliering. Een bijzonder fijn woonhuis met vele extra’s en mogelijkheden en geschikt voor combinatie van wonen en werken!

VRAAGPRIJS € 384.000,- K.K.

Eind juli treedt het bestemmingsplan in werking en kan worden gestart met het bouwrijp maken van het gebied.

Het Segment met nieuwbouw klaar voor de toekomst Na jaren van onderhandelen en voorbereiden was het dan zover. Op 5 juni is de eerste paal geslagen voor nieuwbouw van Het Segment. In aanwezigheid van de wethouder van ­onderwijs, vertegenwoordigers van het bestuur van de school, de aannemer, ouders en leerlingen werd een begin gemaakt van de bouw van de school. Een zestal leerlingen van de leerling-raad was uitverkozen om de eerste paal te slaan. Voordat de paal de grond inging hebben de leerlingen de paal voorzien van een aantal klavertjes vier. Met Bengaals vuur en onder luid applaus ging de eerste paal de grond in. Directeur van het segment, Arian Koops: “Het gebouw, dat zal verrijzen in het van Bergen IJzendoornpark, wordt een modern gebouw. Ook

de inrichting is voorzien van alle moderne snufjes. Het Segment, De regionale school voor praktijkonderwijs, is straks klaar voor de toekomst.” De nieuwbouw van Het Segment moet in mei 2010 klaar zijn. Aan het eind van de grote vakantie in 2010 zal Het Segment het nieuwe gebouw betrekken.

Leerlingen van Het Segment hadden de eer de eerste paal te slaan voor het nieuwe gebouw van hun school.

BANGERT MAKELAAR & TAXATEUR

TAXATIE EN AANKOOPBEGELEIDING TEGEN EEN SCHERP VAST TARIEF Alpha Makelaardij BV Hoge Gouwe 17, Gouda • tel: (0182) 51 14 24

www.alphamakelaardij.nl

T. 0182 51 27 60 M. 06 52 33 34 70 WWW.BANGERTMAKELAAR.NL


Nummer 24 12 juni 2009

GOUDA 0182 - 55 12 55 Westhaven 36 2801 PK Gouda gouda@dupreemakelaars.nl Voor ons complete woningaanbod, kijk op

www.dupreemakelaars.nl

10

ADVERTENTIE

Gun jezelf

meer woongemak

GOUDA

Kattensingel 18 Vraagprijs: € 209.000,- k.k.

OPEN HUIS ZATERDAG 20 JUNI 2009 VAN 10.00 TOT 14.00 UUR!

Een plek om te wonen, die de perfecte combinatie biedt van rustig wonen aan de ene kant en de gezellige drukte van de binnenstad aan de andere kant, lijkt te mooi om waar te zijn? Toch is het zo bij dit ruime 4-kamer appartement (type maisonette). Ideaal gelegen aan het rustige stuk van de Kattensingel, vlakbij de uitvalswegen én op loopafstand van het station, schouwburg en de gezellige Goudse binnenstad. En: parkeren voor de deur (vergunning slechts € 60 per jaar). Bouwjaar ca. 1985, woonopp. ca. 100m2, inhoud ca. 220m3.

Dupree Makelaars Deskundig op het gebied van verkoop • aankoop • verhuur • taxaties

Nu bij ons binnen: De nieuwe kleurencollecties van Flexa

Ronss wasservice

huishoudelijke hulp

klusservice

zorgservice

Kom naar de informatiedag op bouwlocatie Ronssegaerde • Ronsseweg 2 • Gouda

20 juni 2009

tussen 11.00 en 13.00 uur

Programma o.a. • Persoonlijke uitleg plattegronden en indelingsmogelijkheden • Maquette • Showopstelling vouwpuisysteem • Typisch Goudse gezelligheid! VERKOCHT

Rons

sewe

g

Gouda

VERKOCHT

33 appartementen Ronssegaerde II

Locatie informatiedag Ronsseweg 2

Kom vandaag nog kijken. Ook voor de leukste Vaderdag cadeautjes zijn wij het juiste adres. Arthur Verwoerd Reeuwijk Einsteinstraat 19 Telefoon: 0182-301505 www.verwoerdreeuwijk.nl dinsdag t/m vrijdag: 09.00 tot 17.30 uur zaterdag: 09.00 tot 15.30 uur

Ble

ula

nd

38 appartementen

we

g

Ronssegaerde I

71 comfortabele koopappartementen • 3- en 4-kamerappartementen van 105 t/m 140 m2 • ligging aan bomenplein of waterpartij • complete keuken, toilet en badkamer • appartementen begane grond met tuin/terras • 8 topappartementen met dakterras • alle voorzien van een buitenruimte, parkeerplaats en berging

www.ronssegaerde.nl Projectontwikkelingscombinatie Bèta B.V. Boele & van Eesteren / Bouwbedrijf Baas

www.hof-makelaardij.nl T 0182 - 52 01 11

www.atta.nl T 010 - 433 57 10


BOUWEN & WONEN

BOUWEN

KRIMP: polder en stad komen tot leven

11

& WONEN

Na drie straatkunstprojecten komt Boven de 7e verdieping van 18 tot en met 22 augustus terug met theater. Dit keer locatietheater op het water getiteld ‘KRIMP!’. KRIMP! is vier ­kilometer drijvend theater op de Hollandsche IJssel en brengt het verhaal van een blauw lint dat verbindt en scheidt, van land en ­water, van stad en polder, van Gouda en de Krimpenerwaard. Tijdens KRIMP! komt de rivier, de polder en de stad tot leven. Volgens de stichting een nieuwe uitdaging, waar ze met veel plezier hard aan werken: “Zo’n jaar geleden zijn we al met de voor­ bereidingen begonnen. Water blijft een ­terugkerend thema, niet alleen in binnen Gouda, maar ook in de polder er vlak achter, de Krimpenerwaard. We ontdekken sinds onze eerste ideeën, steeds meer over de Hollandsche IJssel en het gebied eromheen. Het heeft zoveel meer te vertellen dan we in eerste instantie dachten.” Kaarten voor de voorstellingen kosten twintig euro en zijn te verkrijgen via www.bovende7everdieping.nl. Het theater op water start vanaf de Voor­ haven aan de Donkstraat in Gouda.

Vrijwilligers

Boven de 7e verdieping zoekt nog vrijwilli­ gers voor diverse taken. Enthousiaste mede­ werkers die alle avonden mee ­willen helpen (figuranten, zangers en andere ­vrijwilligers) kunnen zich aanmelden via info@boven­

Nummer 24 12 juni 2009

de7everdieping.nl. KRIMP! wordt mede ­mogelijk gemaakt door: Fonds voor ­Cultuurparticipatie, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Gouda, Cultuurfonds BNG, Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSB fonds. Boven de 7e verdieping is ongeveer zes jaar actief in Gouda en de Goudse regio met haar eigenwijze kijk op theater, muziek, film, ­fotografie en toneel. Ze organiseert diverse kunst- en cultuurprojecten en wil daarmee anders dan anders zijn, gewaagd, vernieu­ wend en ongebruikelijk.

Klok weer terug op begraafplaats

Nieuwe stoffen bij Miedema & Zn Miedema & Zn uit Gouda is een ouderwets, vertrouwd Hollands bedrijf, waarbij kwaliteit, service en persoonlijke interactie ­bovenaan staan. Voor allerlei stoffeerwerk, leer-, ­antiekrestauratie en interieuradviezen kunnen mensen terecht bij Miedema & Zn. Of het nu om een moderne of klassieke stijl gaat. Het is nu voorjaar. Dat betekent dat het Goudse bedrijf nieuwe stoffen in de collectie heeft. Het bedrijf bestaat al 35 jaar en is een ­familiebedrijf, vertelt eigenaar Marco ­Miedema. “Ik heb de winkel een tijd geleden over­genomen van mijn vader.” De kracht van Miedema & Zn zit ‘m in de service en kwaliteit. “Wij zijn goed in lederen stoffen en ­reparaties. We zeggen altijd dat niet de prijs, maar de kwaliteit aanleiding moet zijn om met ons in zee te gaan.” Miedema noemt zijn bedrijf ­succesvol. “We mogen ons verheu­ gen op een brede belangstelling.” Dan heeft hij het niet alleen over het filiaal in Gouda, maar ook over de vestigingen in ­Bussum, Rotterdam en Schiedam. Miedema & Zn werkt met bekende merken, zoals Ploeg, Romo, ­Kvadrat, Kobe, Ohman en Hulshoff. Particulieren zijn ook van harte welkom bij de showroom aan de Goejanverwelledijk 48a wanneer bijvoorbeeld een doorgezakte bank een nieuwe vulling nodig heeft. Miedema is 47 jaar en is van plan nog heel wat jaren zijn zaak te runnen, maar de opvolging in de vorm van zijn 26-jarige dochter en 22-jarige zoon, die ook bij het bedrijf werken, staat al klaar. “Voorlopig wil ik op dezelfde voet

­ erder gaan.” De vestiging van Miedema v & Zn in Gouda bevindt zich aan de Goejan­ verwelledijk 48a, telefoon (0182) 599 220. Meer informatie over de meubelstoffeerder is te vinden op www.miedemaenzn.nl

“Wij zijn goed in lederen stoffen en reparaties.”

IEDEMA & zn. Tel.: 0182-599220 Fax: 0182-599223 Goejan Verwelledijjk 48a 2807 CC Gouda

Kast bouwen van geschakelde driehoeken bij Baatdesign in Gouda

Op de afdeling Techniek van De Meander is de afgelopen maanden door leerlingen en docenten hard ­gewerkt aan een nieuwe klokkenstoel. Deze klokkenstoel is gemaakt voor een klok uit 1741 die weer op de katholieke begraafplaats aan de Graaf Florisweg komt te hangen, nadat het jarenlangs was weg­

BAAT heeft een systeem bedacht waarbij men zelf een kast kan samenstellen met behulp van losse

gestopt. Maandag 8 juni werd deze klokkenstoel op de begraafplaats onthuld.

­driehoekelementen. Naast driehoekelementen kan het ook met rechthoekelementen.

van der Pool

Sale bij Baat

Gedurende de maand juni grote kortingen op diverse showroom modellen

Het juiste adres voor al uw (sier-)bestratingen Locatie Showterrein: Goudkade 23a 2802 AA Gouda Tel. 0182-526483

Openingstijden: Iedere werkdag van 08.00 tot 16.00 uur

www.baatdesign.nl

en van 26-03 tot 03-07 vrijdagavond van 16.30 tot 20.00 uur zaterdagochtend van 08.00 tot 13.00 uur

Walestraat 11-21 te Gouda

www.vdpoolgouda.nl

Tevens uw leverancier in zand en grond

Openingstijden: do. en vr. van 12.00 - 17.30 uur za. van 10.00 - 17.00 uur

* design op maat * interieuradvies * meubelontwerp * eigen collectie


Nummer 24 12 juni 2009

12

ADVERTENTIE

  

 

 

 



 

     

        



    

 


ADVERTENTIE

13

Nummer 24 12 juni 2009


14

Nummer 24 12 juni 2009

ADVERTENTIE

HET GOUDS VLEESPALEIS

Barbecue vlees of steengrillvlees

Markt 67 - Gouda - Tel. 0182-585205 - Fax. 0182-527431

Voor al uw kip, wild-, rund-, kalfs-, lams- en geitenvlees

Ook te verkrijgen bij ons!

UW ADRES VOOR SUPERKWALITEIT TEGEN BETAALBARE PRIJZEN EEN GREEP UIT ONS ASSORTIMENT

Wild

Rundvlees

• Volle haas • Hazenrug • Hazenachterbout • Hazenrugfilet • Heel Konijn • Konijnenbout • Wild Konijn • Hertenbiefstuk • Hertenfilet • Hertenrollade • Reebiefstuk • Reebout • Reerug • Reerollade • Wilde eend (panklaar) • Wilde eendenborstfilet • Tamme eend • Tamme eendenborstfilet • Tamme eendenbouten • Gerookte Tamme eendenborstfilet • Hele Gans • Ganzenbout • Ganzenfilet • Ganzenlever • Struisvogelbiefstuk • Struisvogelfilet het iet hoe • Fazanten Vraag n teer fi o r p aar kan, m • Fazanthaan ! ervan!! • Fazantenbout • Fazantenfilet

• Parelhoen • Kwartels • Poussins

Kalkoenen • Franse Kalkoen heel gevuld of ongevuld • Kalkoenrollades • Kalkoendijen • Kalkoenfilet • Kalkoen drumsticks

1 kg 1 kg 1 kg 1 kg 1 kg

7,98 7,98 7,98 9,98 7,98

1 kilo 3 kilo 1 kilo 2 kilo 1 kilo 3 kilo 1 kilo 3 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo

2,49 5,98 6,49 11,98 3,98 9,98 3,98 9,98 4,98 6,98 7,49 7,98 4,98

Kip • Kippenbout • Kippenbout • Kipfilet • Kipfilet • Kipdrumsticks • Kipdrumsticks • Kipborrelhapjes • Kipborrelhapjes • Kippendijen • Boutfilet • Kipshoarma • Kiprollades • Soepkip • Kippenlever, hartjes of maag • Mais kip • Mais kippenbout • Maiskip filet • Ossenhaas Hollandse

1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo

3,98 4,98 4,98 9,98 39,98

• Hollandse biefstuk • Runderentrecote • Runder Ribeye • Rosbief of Bieflappen • Runder rollade • Riblappen of magere lappen of hacheevlees • Sucadelappen • Sucadelappen • Runder tartaar • Rundergehakt • Rundergehakt

1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 2 kilo 1 kilo 2 kilo 1 kilo 1 kilo 3 kilo

14,98 17,98 17,98 12,98 11,98 7,98 14,98 8,98 15,98 8,49 4,49 11,98

Kalfsvlees • Kalfshaas • Kalfsentrecote • Kalfsbiefstuk • Kalfskarbonade • Kalfsschnitzel • Kalfslappen • Kalfs spareribs • Kalfstong • Kalfslever

1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo 1 kilo

39,98 19,98 19,98 17,98 17,98 14,98 8,98 11,98 17,98

Lamsvlees • Lamsbout klein beentje • Lamsbout lappen

1 kilo 1 kilo

11,98 12,98

• Lamsbout schijven

1 kilo

11,98

• Lamskarbonade

1 kilo

14,98

• Lamskotelet

1 kilo

14,98

• Lamsshoarma

1 kilo

11,98

• Lams merkezworst

1 kilo

7,49

• Lamsrollade

1 kilo

14,98

• Lamsbiefstuk

1 kilo

19,98 •

Lams rek

1 kilo

29,98

• Lamshaas

1 kilo

29,98

• Lams spareribs

1 kilo

7,98

Gegrilde specialiteiten elke dag vers gegrild • 1 Gegrilde kip

1 kilo

4,49

• Borrelhapjes

1 kilo

6,98

• Kippenbouten

1 kilo

5,98

• Smoor Ajam

1 kilo

12,98

Panklare producten • Kip cordonbleu

4 halen 3 betalen

• Kip roomschnitzels

4 halen 3 betalen

• Kipschnitzels

4 halen 3 betalen

• Kiphamburgers

1 kilo

6,98

• Kipslavinken

1 kilo

7,98

• Kalfsvinken

1 kilo

7,98

• Rundervinken

1 kilo

7,98

• Kipspareribs

1 kilo

6,98

• Runder Hamburgers

4 halen 3 betalen

SLAGERIJ VLEESPALEIS BETER EN VOORDELIGER DAN SUPERMARKTEN EN ANDERE SLAGERIJEN!!!

Scheiden: ook een nieuw begin

Kempkes Optiek presenteert...

Zorgvuldig scheiden en een solide, nieuwe start. De Scheidingsmakelaar helpt u verder. Bel voor een GRATIS adviesgesprek

ZOMERSE ZONNEBRILLEN COLLECTIE!

Martin Koedam 06 - 12459822

koedam@scheidingsmakelaar.nl

Kom naar de stadsbraderie op zaterdag 20 juni en profiteer van aantrekkelijke kortingen op onze zonnebrillen!

Hoogstraat 22

2801 HH Gouda

Tel.: 0182 51 23 91

www.kempkesoptiek.nl

44 Ellen Konijnenberg Telefoon: 0182-322 453 Lieke van der Heide Telefoon: 0182-322 452


BEDRIJVEN

Restaurant Happas Comidas valt in prijzen

15

Bert Munts (links) en Martijn de Jong (rechts) van het restaurant en cateringbedrijf Happas Comidas werden verkozen tot het leerbedrijf 2009 van ROC ID College.

Het Goudse bedrijf Happas Comidas werd gekozen tot het leerbedrijf 2009 van ROC ID College. Ferdy Dunki Jacobs uit HazerswoudeDorp werd gehuldigd tot de mbo-uitblinker 2009 van ROC ID College. Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in de Leidse Schouwburg ontvingen 4 juni de winnaars uit handen van presentator Gijs Staverman een bijzondere award. Wethouder Steegh uit Leiden was één van de aanwezigen en sprak deze avond over het belang van de samenwerking tussen ­bedrijven en het mbo in de regio. Bert Munts en Martijn de Jong van het res­ taurant en cateringbedrijf Happas Comidas uit Gouda werden verkozen tot hét leer­ bedrijf van ROC ID College. “Het zijn twee jonge, bevlogen horeca vakmensen. Zij ­weten met hun kennis van het vak anderen enthousiast te krijgen en staan dichtbij de studenten. Studenten raken hierdoor ge­ ïnspireerd en hebben een duidelijk beeld waarvoor zij de opleiding volgen”, oordeelde de jury. Andere genomineerde bedrijven uit de Goudse regio waren: Ericis Adviseurs & Managers ­(Gouda), Gemeente Gouda en SPORT.GOUDA, Rombout Kappers (Nieuwer­ kerk aan den IJssel) en Woonpartners ­Midden-Holland (Waddinxveen).

Mbo-uitblinker

Ferdy heeft zich tijdens zijn beroepsprak­

tijkvorming onderscheiden als een vrolijke, zeer zelfstandige stagiair en een zeer ge­ waardeerde collega. Ferdy is sinds zijn jeugd gehandicapt en verplaatst zich in een elek­ trische rolstoel. Voor zijn opleiding bij ROC ID College heeft hij jarenlang op de Mytyl­ school De Brug in Rotterdam gezeten waar hij dit jaar stage liep. Hier heeft hij een soft­ warepakket ontwikkeld voor kinderen van de Mytylschool, waarmee zij de eerste stappen kunnen zetten in computergebruik. Uit de Goudse regio waren de volgende studenten genomineerd: Rob Heijkoop uit Waddinxveen (Sport en Bewegen Gouda), Gaby Verdouw uit Gouda (Directiesecretaresse Gouda), ­Ellen van Berkel uit Waddinxveen (Directie­ secretaresse Gouda) en Abdullah Musazada (Ondernemer detailhandel Gouda/Woerden) uit Moordrecht. Dit jaar was het de zesde keer dat ROC ID College zijn mbo-uitblinkers heeft gehuldigd. Ferdy zal ROC ID College in oktober vertegenwoordigen tijdens de lan­ delijke verkiezing van mbo-uitblinker van het jaar. Doelstelling van deze prijsuitreiking is de huidige studenten en afgestudeerden trots te laten zijn op hun studiekeuze en ­potentiële studenten ervan te overtuigen dat een middelbare beroepsopleiding praktische kansen biedt op de arbeidsmarkt. Bovendien wil ROC ID College bedrijven en instellingen motiveren studenten van de opleidingen een praktijkplaats aan te bieden.

Drie deskundigen houden parallelwork­ shops waarin de zakelijke website centraal staat. De workshopleiders zullen ingaan op hoe men hun doelstelling kan bereiken. Zij leggen ieder vanuit de eigen professionele praktijk accenten. AzimDezign & Commu­ nication gaat met de deelnemers aan de slag met uitstraling en vormgeving van hun ­eigen website. Met schrijven voor de web­ site helpt CvA communicatie en teksten de deelnemers verder op weg. Tenslotte zal Zin In Web­design hen wegwijs maken in de technische mogelijkheden met hun website. Na afloop is er volop tijd en ruimte om in­ formeel te netwerken met andere vrouwe­ lijke onder­nemers uit de regio. Vrouwelijke

De Belastingadviseur

Geen Sinterklaas bij belastingdienst Als u het huis waarin u woont fiscaal als ­eigen woning kunt aanmerken is dat gun­ stig. U kunt dan in beginsel de rente die u betaald over de hypotheek die u heeft af­ gesloten voor de aanschaf of verbetering van die woning van uw inkomen aftrekken en u hoeft de waarde niet op te geven in box 3. Sommigen van u wonen niet in een huis op de wal, maar in een boot. Ook dan is het mogelijk om deze woonboot onder de eigen woningregeling te laten vallen als de boot een vaste ligplaats heeft. Er is sprake van een vaste ligplaats als de boot duur­ zaam gebonden is aan de ligplaats. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een water en/ of rioolaansluiting aan de wal. De plaats waar de boot ligt moet ook bedoeld zijn als vaste basisplaats voor de boot.

Omdat het schip niet duurzaam gebonden was aan de ligplaats, voor langere reizen geheel zelfvoorzienend was en het schip was gebuikt voor de intocht van Sinter­ klaas, vond de inspecteur dat dit schip niet als eigen woning aangemerkt kon worden. De rechtbank gaf de inspecteur gelijk. Nou heb ik horen zeggen dat Sinterklaas niet blij is met deze gang van zaken en dat hij overweegt het belastingkantoor dit jaar maar eens over te slaan. Uw belastingadviseur Jaap Ekkelboom CB Esteem Accountancy & Belastingadviseurs te Waddinxveen jaap@esteem.nl

Een zeewaardig motorjacht lag ruim een jaar in de haven van Scheveningen. Het schip was 55 meter lang en vier verdiepin­ gen hoog. Op het schip waren aanwezig een disco, drie bars, diverse zonnedekken, een keuken en slaapkamers. Op het schip ­konden feesten voor 200 personen worden gegeven. Voor de ware botenliefhebber geen straf om op te wonen. De eigenaar had dit schip dan ook aangemerkt als eigen woning.

Nieuwe haring: lekker en gezond

Afgelopen dinsdag is de nieuwe haring officieel in de verkoop gegaan. In Scheveningen werd traditioneel op de visafslag het eerste vaatje haring geveild. Dat gebeurde voor de 25ste keer en leverde een ­bedrag op van 66.000 euro dat bestemd is voor

Wat wil ik met mijn website? Vrouwelijke ondernemers uit het gehele Groene Hart kunnen woensdag 24 juni deelnemen aan een workshopavond over web­ sites. Vrouw en Busyness Groene Hart organiseert de avond in gebouw De Grote Haven, Kleine Haven 40 in Haastrecht.

Nummer 24 12 juni 2009

het goede doel de Stichting Kinderpostzegels. Volgens de keurmeesters is de haring dit jaar lekker vet en zitten er weinig kleine exemplaren tussen.

­ ndernemers uit het gehele Groene Hart o kunnen zich per mail (info@vrouwenbusy­ ness.nl) opgeven.Niet-leden betalen vijftien euro voor deze avond. Voor meer informatie: www.vrouwenbusyness.nl, info@vrouwen­ busyness.nl of met het bestuur van Vrouw en Busyness Groene Hart: Marian Verhaegh (voorzitter) 06 222 75417 en Adrie den ­Hertog (bestuurslid) (0172) 426 798.

Dat komt door het groeizame weer van de afgelopen maanden. Dit jaar mag in de Noordzee 171 miljoen kilo haring worden gevangen en dat is minder dan vorig jaar. Bij de bekende vishandels in Gouda en omgeving is het sinds afgelopen dinsdag

Beste ondernemer Wilt u een goed inzicht in uw Wilt u uw belastingzaken optimaliseren? Wilt u vooraf gewoon helderheid over de kosten?

razend druk met haringliefhebbers. Zo maakten het Visgilde in winkelcentrum Bloemendaal en de Zeevishandel Kees Vrolijk aan de Lange Tiendeweg (zie foto) topomzetten.  

Esteem

Accountancy & Belastingadviseurs

Kastanjelaan 63 A Waddinxveen 0182-538686 info@esteem.nl

Blekerssingel 78 2806 AD Gouda 0182- 322 460

Onze dienstverlening bestaat uit: • • • •

Het beoordelen en inrichten van administraties Het samenstellen van jaarrekeningen Belastingadviezen (ook voor particulieren) Het verzorgen van en het adviseren inzake salarisadministraties

www.jalasafe.nl

info@jalasafe.nl

Behalve uitgever is de Gouda Media Groep ook reclame- en ontwerpbureau. Folders, brochures, huisstijlen, briefpapier, flyers, boekjes, jaarverslagen, nieuwsbrieven? Bel voor meer informatie met 0182-322456. Zie ook www.goudamediagroep.nl


Nummer 24 12 juni 2009

Summer Sale 2009

16

VADERDAG

VADERDAG ACTIES Whisky Clan MacGregor Scotsch 1 liter Prosecco Rose Cinzano Exclusief voor Gouda Rum Bacardi 1 liter Hartevelt Jonge jenever 1 liter Frans Cognac Courvoisier VS 0,7 liter

€ 13,99 € 8,99 € 16,99 € 9,99 € 16,99

Topslijter Drankenservice Gouda Willem en Marialaan 22. • 0182 - 580499

Stralende

Lange Tiendeweg 45 Gouda 0182 - 512559

zomer opruiming!

30%

20%

kor tin g

Joost Visbeen

korting

10% ng

i kor t

Nu uit! Cadeautip voor Vaderdag Mannen, dit is de kans om eens een inkijkje in het echte recherchewerk te nemen. En mogelijk een bijdrage te leveren aan de oplossing van het misdrijf. Onze eigen Goudse auteur en oud rechercheur Joost Visbeen heeft intussen 2 thrillers van eigen bodem geschreven. En de 3e komt eraan. Ze zijn goeddeels gebaseerd op ware beangstigende gebeurtenissen. ‘Het lijk in de buidkuip’ en ‘Het mysterie van de verdwenen boerin’ De boeken kosten € 19,95 en zijn bij elke boekhandel te verkrijgen, waaronder boekhandel Verkaaik aan de Lange Tiendeweg te Gouda

Nú korting tot en met 30% op onze mooie mannenmode collectie!

Winkelcentrum Bloemendaal Winkelcentrum Goverwelle Lekkenburg 27 Middenmolenplein 86 2804 XA Gouda 2807 GZ Gouda www.vanrijswijkmannenmode.nl T (0182) 558989 T (0182) 582331 info@vanrijswijkmannenmode.nl

Altijd actueel in mooie kleding voor de man!

zondag 21 juni

VADERDAGONTBIJT? DAANS Ontbijtservice

www.daansontbijtservice.nl 06 - 53 59 13 69


17

ADVERTENTIE

Nummer 24 12 juni 2009

Willem Barentszlaan 26 2803 XP Gouda 0182-328989 ( wij zijn gevestigd in het Medisch Spectrum Gouda )

â‚Ź 25,-

Waardebon t.w.v. Geslaagd?

Lever deze waardebon bij het oogcentrum Gouda Contactlens tips voor de vakantie: daglenzen, elke dag nieuwe Oogcentrum feliciteert alle eindexamen kandidaten met het behalen van hun diploma. Dit diploma is nu al geld waard, lever deze waardebon in bij Oogcentrum Gouda

INFO AVOND OOGLASEREN IN OOGCENTRUM GOUDA Verder zonder bril of lenzen ? Kom naar de informatie avond Op maandag 22 juni Aanvang 20.00 uur Je krijgt op deze avond meer inzicht in de Mogelijkheden van refractiechirugie

Ooglaseren iets voor jou? Meld je aan per mail of bel ons even. ( deelname vrijblijvend en zonder kosten )

In samenwerking met Rijnzicht Oogkliniek

www.rijnzichtoogkliniek.nl

Te jong vo or laser kies voor lenzen

Willem Barentszlaan 26 2803 XP Gouda ( in het Medisch Spectrum Gouda ) T 0182-328989


Nummer 24 12 juni 2009

rouwpagina T T

18

TROUWPAGINA

HUWELIJKSONTBIJT? Daans

• verjaardag • huwelijk • abraham / sarah • kraam

www.daansontbijtservice.nl 06 - 535 91 369

? will you marry me

• verloving • moederdag • jubileum • zakenrelaties

• valentijn • nieuwe woning • afscheid • personeel

Naast een ontbijt kunnen wij ook uw lunch, brunch, catering en high tea verzorgen Wij maken van uw speciale dag iets bijzonders!

D R U K K E R I J Weth.Venteweg 92c

KERLING

2805 JR Gouda

Tel. 0182-513338

Huwelijkskaarten

Wij beschikken over een zeer uitgebreide collectie modellenboeken. U kunt de boeken zonder afspraak bij ons afhalen, om thuis een kaart uit te zoeken. Ook voor kaarten naar eigen idee zijn er vele mogelijkheden. Internet: www.drukkerij-kerling.nl

E-mail: info@drukkerij-kerling.nl

Gratis parkeren. Aan het einde van de Graaf Florisweg linksaf, rechts is de Zwarteweg. Tevens leverbaar: feestdecoratie’s - textielprinting - handelsdrukwerk en familiedrukwerk o.a.: huwelijkskaarten - geboortekaartjes - jubileumkaarten - dankbetuigingskaarten

onder het Stadhuis van Gouda bevindt zich de mooiste feestlocatie in de regio Markt 1, 2801 JG Gouda • Telefoon (0182) 58 43 00 • www.burgerhal.nl

Het bruidspaar van de maand

Een kledingmaatje minder ? Vetrolletjes voorgoed weg ! • • • • • •

zonder littekens zonder operatie zonder pijn zonder herstelperiode met UltraShape wetenschappelijk bewezen

blijvend resultaat

• buik • flanken • dijbenen • billen • BH-bandjes • borstvorming (bij mannen)

Bodyline Clinic Op 20 mei gaven Judith Vermeulen en Joeri Jansen elkaar het jawoord. Na de huwelijksvoltrekking in het gemeenthuis van Schoonhoven gaf het kersverse bruidspaar het feest in het Witte Hof in Haastrecht. Het bruidspaar ontvangt een waardecheque van 100 euro die is te besteden bij juwelier van Deth aan de Korte Groenendaal in Gouda. Wilt u ook het bruidspaar van de maand zijn? Stuur uw trouwkaart op naar De Krant van Gouda, Crabethstraat 38-D, 2801 AN Gouda onder vermelding van “trouwpagina”.

Meer informatie:

0348-409199 of bezoek onze website: www.finessebodylineclinic.nl Kattegat 6d, 3446 CJ Woerden

BRUIDSMODE OP MAAT

Onze Bruidstaartenwinkel

Gebackerij van den Berg maakt de mooiste bruidstaarten. Naast een uitgebreid assortiment op onze website hebben wij nu ook een gespecialiseerde bruidstaartenwinkel. Wij verwelkomen u graag in onze winkel aan de Lange Groenendaal 32 te Gouda.

Bij ons vindt u: • Nieuwe japonnen • Knippakketten • Een grote collectie bruidsstoffen, ook gekleurde stoffen

Gebackerij van den Berg

Lange Groenendaal 32 Gouda, tel. 0182-529975 Passage 31, Waddinxveen, tel.: 0182-612044

www.vd-berg.nl

romises

Kerkstraat 40 2411 AE Bodegraven Tel. 0172 - 61 37 51

kijk ook op: www.elselina.nl

info@vd-berg.nl

Juwelier van Deth behoort tot één van de grootste in trouwringen van Nederland en bestaat al 148 jaar. U kunt kiezen uit de merken Desiree, Flamingo, Promises, Colom, EL design, Dora en Calisto.

Trouwringen kopen is bij Van Deth een waar feest.

Het moment van aankoop wordt als leuke herinnering vastgelegd en direct meegegeven. Daarnaast krijgt u tevens een mooie wandklok van Seiko cadeau. En u kunt als klap op de vuurpijl ook nog sparen voor een gratis diamant!

Korte Groenendaal 11-13 Gouda Tel. (0182) 51 49 19

www.deth.nl

Both Trouwauto’s

Keuze uit: • Rolls Royce • Bentley • Excalibur • Mercury Tiffany • Daimler limousinne Vrijblijvend bezichtigen en/of reserveren alleen na telefonische afspraak.

Verzorging volgauto’s, bussen en limousines mogelijk. H TROUWAUTOS BOT

LEKKERKERK

A. Both Tiendweg-West 12, Lekkerkerk T. 0180-664021 M. 06 - 29 06 88 86 E. l.both@planet.nl www.bothtrouwautos.nl


19

UITGAAN

Ruimte voor gedachten

Victor Honig van den Bossche tekende in 1997 It’s a beautiful day. Een oliepastel van een man die ­letterlijk met zijn hoofd in de wolken loopt. Bijzonder zijn de verschillende blauwe kleurtonen.

Een man kijkt voor zich uit. Duidelijk ongelukkig, in zichzelf gekeerd of in gedachten. Rondom hem oranje ballonnen. Niet één of twee; het zijn er wel vijftien. Het is een van de tekeningen van de Goudse beeldend kunstenaar Victor Honig van den Bossche. Een selectie van zijn werken is nog tot en met juni in de Goudse Schouwburg te bewonderen. Victor Honig begon zijn carrière vooral als graficus. Later ging hij over op het maken van potloodtekeningen, maar sinds de jaren ’90 werkt hij voornamelijk met oliepastel. Oliepastel is een soort vette krijtstift. Met dit materiaal tekent Victor nauwkeurig, scherp en vol van kleur. Victor: “Ik vind het heel bijzonder om te exposeren in de schouwburg. Eerst was ik nogal sceptisch over het effect van de kleurrijke wanden op mijn werk, maar ik werd aangenaam verrast door het resultaat.” Bijzonder aan de tentoonstelling is dat de getoonde werken ‘grafiek’ zijn. Er worden als het ware afdrukken getoond van de oorspronkelijke werken. De grafieken, in dit geval piëzografieën, zijn in een beperkte oplage gedrukt en daarna gesigneerd. Victor: “Het meeste van mijn werk heb ik verkocht en hangt bij mensen thuis aan de wand. Grafiek maakt het mogelijk om een selectie uit mijn hele oeuvre voor veel mensen toegankelijk te maken. Het brengt mijn werkstukken uit de verschillende perioden samen. Zonder deze grafieken was dat nooit

meer gelukt.”

Focus

Het werk van Honig is voornamelijk realistisch. Afbeeldingen zijn vaak een reactie op gebeurtenissen. Met verschillende technieken brengt Victor focus aan op bepaalde onderdelen van de afbeelding. “Het is vaak een verbeelding van gebeurtenissen uit het nieuws, boeken, tv en kunst die mij inspireren. Maar bepaalde werken zijn ook autobiografisch.” Victor Honing vertelt in het algemeen weinig over de achtergrond van een werkstuk. “Ik laat de invulling daarvan graag over aan de beschouwer. Ik word nog steeds blij verrast door de meest uiteenlopende interpretaties van mijn werk.” De tentoonstellingen in de Goudse Schouwburg zijn een initiatief van de Kunstuitleen om ‘het publiek extra te plezieren’, zo vertelt directeur van de Kunstuitleen Gouda Regio, Henk Heijnen. “We proberen ieder theaterseizoen een nieuwe sfeer te creëren. En we zoeken dan vooral kunst die iets theatraals heeft. Victor tekent als het ware scènes van een verhaal. Hij tekent niet alleen technisch erg knap, zijn werk dwingt je om na te denken over de vraag ‘wat zie ik en waar gaat het over?’. Meer informatie is te vinden op www.victorhonig.nl of www.kunstuitleengouda.nl. Door Marjan Scholtens

Vegetarische quiche Het deeg:

150 gr boter, 300 gr zelfrijzend bakmeel, 40 gr Gruyere (kaas),geraspt, 4 tenen knoflook, fijn gesneden. Alles tot een grote bol kneden. De springvorm met bakpapier bekleden (evt. met een klein beetje boter insmeren). Het deeg over de bodem en de rand verdelen en dan ongeveer vijftien minuren op 180 °C in de oven. Hierna laten afkoelen.

De vulling:

75 gr. Gruyere, 8 eieren, 1 dl. room, 1 prei, 1 aubergine, 1 peen, 1 courgette, 1 ui, 150gr.champignons, takjes verse tijm, rozemarijn en oregano, peper / zout.

Nummer 24 12 juni 2009

Kunst en wijnproeverij Op een aanstekelijke manier actuele thema’s en stijlen in de kunst voor het voetlicht brengen, de canon van de kunstgeschiedenis belichten, de parels en projecten van Gouda promoten, samenwerken met Goudse ondernemers, instellingen en andere geïnteresseerden, dat zijn de voornaamste oogmerken van Heleen Janssens met haar nieuwe onderneming Icarus op Tournee, kunsthistorisch bureau Gouda, gevestigd op Turfmarkt 32, boven het Verzetsmuseum. De feestelijke introductie van haar bureau is dan ook in stijl: onder de naam Bacchus in Gouda organiseert zij samen met wijnhandel Pandora’s Bottle op zondagmiddag 14 en 21 juni tussen 14.30 en 17.00 uur in het Verzetsmuseum een aanschouwelijke ‘tournee’ door de wonderbaarlijke wereld van de wijn in de kunstgeschiedenis vanaf de klassieke Oudheid tot heden. “Wat krijgt u allemaal te zien? Dat varieert van een dronken Bacchus tot het bloed van Jezus Christus en het eeuwige leven, van het wijngaardlandschap tot het Vanitasstilleven, van feesten tot officiële plechtigheden en last but not least: van de wijnpers tot door moderne kunstenaars gemaakte etiketten. Tussen de bedrijven door kunt u op het fraaie terras van het Verzetsmuseum genieten van het zomerse pa-

let van wijnen dat Pandora’s Bottle speciaal voor deze gelegenheid heeft samengesteld. Wijnen die op verrassende wijze inhaken op de in de diaserie geschetste kunsthistorische context. En als u alleen voor de ‘wijn in de kunst’ komt. Ook prima.” De entreeprijs is 12,50 euro, exclusief wijn. Reserveren is wenselijk: (0182) 679 175, icarusoptournee@planet.nl www.icarusoptournee.nl (in ontwikkeling) en www.pandorasbottle.nl.

GESLAAGDE WEKEN!

Bokma

Ballantine’s

Hoppe

1.0 Liter

1.0 Liter

1.0 Liter

Jonge Jenever

10.99

Scotch Whisky

15.99 10.49

DE WERELD VAN WIJNEN! Château Fayon Rouge AC

Een superieure cuvée van de druivensoorten Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.

Gé Reinders en Pionier in Houtmanplantsoen

Vieux

VAN 7.99 VOOR

6.99

Blanc AC

2 flessen voor

12.50

Fris en fruitig. Blend van Sauvignon Blanc en Sémillon druiven.

6.99

De met een Edion onderscheiden Limburgse zanger Gé Reinders treedt zondag 14 juni samen met de Goudse Harmonie De Pionier op in het Houtmanplantsoen. Het concert wordt vervolgd door een optreden van het Venraays Mannenkoor. Gé Reinders zal ook samen met het koor enkele liederen ten gehore brengen. Gé Reinders is vooral bekend door liedjes in het Limburgs. In het park zal Gé’s zachte G wel te horen zijn, maar zingt hij in verstaanbaar Nederlands. In september 2007 bracht Reinders de cd ‘Blaos mich nao hoes’ uit. Dit nieuwe album werd opgenomen met twaalf Nederlandse blaasorkesten. Voor deze cd ontving Gé Reinders in 2008 de Edison in de categorie wereldmuziek. In 2008 bracht Reinders met De Pionier de hoogtepunten van deze cd in de grote zaal van de Goudse

Rosé AC

Van Cabernet Franc 75% en Merlot 25%. Onderscheidende karakteristieke rosé zoals je die van een gedreven wijnboer uit de Bordeaux mag verwachten.

6.99

www.dewereldvandranken.nl

SLIJTERIJ WIJNHANDEL

GROENENDAAL Lange Groenendaal 44 GOUDA tel. (0182) 52 19 30

Schouwburg ten gehore. De Houtman krijgt de reprise. Na de pauze treedt het Venrays Mannenkoor op in de Houtman. Een koor met een rijke historie dat onder meer klassieke mannenkoor werken zingt. Alle concerten van de Stichting Evenementen Gouda zijn voor het publiek gratis.

Heleen Janssens, oprichtster van Icarus op Tournee, kunsthistorisch bureau Gouda, en Pandora’s Bottle nodigen u uit voor een De kaas, room en eieren in een kom luchtig kloppen en de kruiden erbij voegen. Alle groenten in blokjes snijden en in de springvorm verdelen. Peper en zout erbij en giet het eimengsel erover en zet het geheel 40 tot 45 minuten in de oven om af te bakken. (Voor de niet vegetariërs onder u is het natuurlijk eenvoudig om blokjes ham en/of gefruite blokjes spek aan dit recept toe te voegen.) Eet smakelijk! Jörgen v/d Vlist, Chefkok.

Kunstbeschouwing & Wijnproeverij in het teken van het thema wijn in de beeldende kunst van de klassieke Oudheid tot heden. Locatie: Verzetsmuseum Gouda Turfmarkt 30, 14.30—17.00 uur 14 juni, tevens 21 juni

Entreeprijs: € 12,50 (exclusief wijn) reserveren gewenst: 0182 679 175 email: icarusoptournee@kpnmail.nl

Het Putumayo World Music label geeft een deel van de opbrengst aan een goed doel, bij voorkeur in het land waar de muziek vandaan komt. Speciaal voor vaderdag: Alle Putumayo cd’s van €17,- voor €14,95. En bij aankoop van 2 cd’s een cd sampler GRATIS! De beste cadeauwinkel van Gouda Lange Groenendaal 38, 2801 LT Gouda, 0182-525260 www.wereldwinkelgouda.nl


Nummer 24 12 juni 2009

20

ADVERTENTIE

Laat vader genieten op zijn dag!

19,95 Nu

Vaderdag-aanbieding Een prachtige es Cabernet Merlot van Wolf Blass samen met 6 originele Stölzle wijnkelken!

In ’t Reeuwijks Wijnhuis vindt u alles wat te maken heeft met wijn, gedestilleerd en bier. Een gezellige, authentieke wijnproeverij, een ‘Bierklooster’ en een grote collectie gedestilleerd.

t,

Tip ij s

jks

25,-

Cadeauverpakking met 1 es Chardonnay en 1 es Sauvignon Blanc van het befaamde wijngoed Amaral

5,-

Reeuwi

Leuke tip: n h ui Laat door Daniella Hauser uw naam graveren op het glas of op de es voor slechts 5 euro per gravure!

w

Openings aanbieding

Nu slechts

per gravure

’t Reeuwijks wijnhuis Notaris d’Aumerielaan 23 - Reeuwijk - Tel 0182 - 30 05 80

15

1

KLEIN CARAVANS 1. 1 jaar Bovag garantie op alle occasions boven € 3500,-

2. huisselectie caravans met 2 jaar Bovag garantie 3. gratis kortingspas voor onze campingshop

te De allerlaats 08 zeer modellen 20 ijsd scherp gepr

Service Center

Bovag/Focwa erkend

Campingshop Openingstijden: maandag gesloten

6000 m vakantie plezier 2

Uw Persoonlijke Dealer in de Randstad

Caravans van het jaar 2009 de Hobby La Vita / Bionda, nu te zien in onze showroom Officieel gekeurd Bovag Caravanbedrijf. Onderhoudsbeurt va. € 195,Veilig op weg naar uw bestemming = Veilig naar je stek met onze vakantiecheck €45,Controle op ruim 20 punten.

Hoogeveenenweg 15, 2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel Tel. 0180-316195 - Fax. 0180-322392 www.kleincaravans.nl - e-mail: info@kleincaravans.nl

Winkel di t/m vr 08.30 - 12.30 en 13.00 - 17.00 uur za. 10.00 - 16.00 uur Showroom di t/m vr 08.30 - 12.30 en 13.00 - 17.00 uur za. 10.00 - 16.00 uur Routebeschrijving Komende vanaf de A20, vanuit richting Rotterdam of Utrecht, neemt u de afslag Nieuwerkerk aan den IJssel. Volg witte borden industrieterrein “Hooge Veenen”, U vindt ons op nummer 15. Direct aan de A20.


UITGAAN

Agnietenfestival met hedendaagse kunst Tot en met zondag 28 juni vindt in de ­Agnietenkapel in Gouda de voorjaarseditie van het Agnietenfestival plaats. Vier weken lang is in de kapel een grote selectie Europese ­hedendaagse kunst te zien, waaronder veel uit Oost-Europa. Op de komende zondagavonden is weer een zeer gevarieerd muziek- en theaterprogramma te bezoeken. De organisatie van het Agnietenfestival is in handen van Reeuwijker Frans van den Wijngaart, specialist op het gebied van Russische hedendaagse kunst en eigenaar van de Amsterdamse ­Gallery Godá. Naast zijn werk voor Gallery Godá organiseert Frans van den Wijngaart een keer per jaar een groot cultureel festival in Alkmaar, festiviteiten in Brussel en twee keer per jaar een kunstfestival in de Agnietenkapel in Gouda. “Ook op deze editie van het Agnietenfestival laat ik een grote diversiteit aan culturen zien. Er zijn kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars als Yuri Pervushin, Gabardino Balkaria, Evgeny Sharaborin uit Siberië, Olga Simonova uit St. Petersburg, Gyula Somos en László Hórváth uit Hongarije en kunstenaars uit Polen en Nederland”, zegt Van den Wijngaart in een toelichting op zijn festival in de Agnietenkapel.

21

de eerste prijs en de publieksprijs op het prestigieuze Prinses Christina Concours. Op zondag 21 juni wordt een verrassingsoptreden voorbereid en op zondag 28 juni wordt het festival afgesloten met de zeer vooraanstaande sopraan/pianiste van het Mariinsky Theater uit St. Petersburg, Maria Lyudko en de klarinettist/acteur Georges Devdariani. De Agnietenkapel is gedurende het festival tot en met 28 juni dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Iedere zondag in juni beginnen de optredens in de kapel om 20.00 uur. Kaartjes voor het muzikale programma zijn te koop tijdens het Agnietenfestival. Kaartjes voor een concert kosten 12,50 euro. Op de website van ­Gallery Godá, www.goda.nl, is de laatste informatie over het festival en de andere activiteiten te vinden.

Reeuwijks wijnhuis opent deuren

Steltlopers ontvangen de eerste bezoekers van het Reeuwijks wijnhuis.

Aan de Notaris d’Aumerielaan 23 opende ‘t Reeuwijks wijnhuis vrijdag 5 juni zijn ­deuren. Mede door steltlopers kregen bezoekers een warm onthaal in het sfeervolle pand waar alles is samengebracht wat te maken heeft met wijn, gedestilleerd en bier. Men kan er namelijk veel meer doen dan alleen een fles uitzoeken uit de mooie voorraad. Ad en Nicole zijn grote liefhebbers van ­bijzondere wijnen en bieren. Zij vonden het na het succes van ‘t Wapen van Reeuwijk (een paar deuren verderop) de hoogste tijd voor deze nieuwe winkelbelevenis. “Achterin is de Wijnproeverij. Aan een gezellige tafel

Publieksprijs

Op de drie zondagavonden biedt het Agnietenfestival een zeer uiteenlopend muziekprogramma. “Daar komen echt artiesten van uitzonderlijk niveau.” Op 14 juni geeft Valentina Tóth weer een concert. Na haar introductie in 2007 neemt zij voor de vierde keer deel aan het festival. Dit jaar kreeg zij

Nummer 24 12 juni 2009

in Zuid-Europese stijl worden bezoekers hier allerlei nieuwe en uitdagende wijnen voorgeschoteld, met uitleg van bedrijfsleider en vinoloog Marco Oudshoorn. Aan de linkerzijde vinden we het Bierklooster, een heerlijke hangplek voor liefhebbers van bijzonder bier uit de hele wereld. Als u een cadeau zoekt, vindt u bij ons een assortiment aanverwante artikelen dat veel verder gaat dan de obligate kurkentrekker. Bovendien pakken de medewerkers elk geschenk zo mooi in, dat de ontvanger het bijna jammer zal vinden om het open te maken.” Voor meer informatie: (0182) 300 580.

Record opbrengst Lions Bridgekroegentocht Gouds centrum Appelfeest van Evgeni Sharaborin.

Levert producten in de promotionele sfeer voor sportclubs, bedrijven, organisaties en evenementen

Nu aantrekkelijke aanbiedingen voor sportclub, bedrijf en evenement! Kijk snel op de site bij acties. www.sportclubpartner.nl info@sportclubpartner.nl tel. fax 0182 - 517242 of 06 - 29 251 532

Zeugstraat 54 Gouda

Afgelopen zaterdag (6 juni) vond de twintigste Goudse bridgekroegentocht plaats in de Goudse binnenstad die georganiseerd werd door de Lionsclub Gouda-Bloemendaal. Dit denksportevenement in de historische binnen­stad trok meer dan 300 deelnemers uit heel Nederland. De tocht begon en eindigde in het stadhuis en daartussen werden historische café ’s en restaurants rondom de Markt aan­gedaan. Met een record opbrengst van ruim 4000 euro kunnen andere initiatieven weer worden betaald. Zoal het Lions zondagmiddagconcert voor bewoners uit zorgcentra in

de schouwburg en de Rode Kruisboottocht gesteund. Het echtpaar Pin uit Culemborg kwam na zes ronden gedeeld aan kop met het Goudse paar Griffioen-Leenhouts met het hoge moyenne van 68,3 procent. Het echtpaar wist ook de laatste vier rondes dit moyenne zelfs nog iets te verbeteren terwijl de concurrentie terugviel. Zij werden dus overtuigend eerste en konden als eerste hun prijs ophalen op de prijzentafel, die mede mogelijk wordt gemaakt door de Goudse middenstand. Volgend jaar moeten de Goudse bridgers de gewilde wisselbeker weer naar Gouda terug zien te halen.

Lange Tiendeweg 72 Gouda


Nummer 24 12 juni 2009

Hoogzomer 1 stuk 3 stuks 5 stuks Vingino Footwear

25% 30% 40% 50% 50%

22

ADVERTENTIE

Hoogzomer 1 stuk 3 stuks 5 stuks Collectie Jackpot

25% 30% 40% 50% 50%

CARBONE - TOM TAILOR - PROTEST - VINGINO EAGER BEAVER - GEISHA - HOOKIPA - S’ OLIVER TUMBLE ‘N DRY - NOPPIES

VINGINO - BELLISSIMA - PROTEST - TOM TAILOR S’ OLIVER - YAYA - FRANSA - JACKPOT - GEISHA - MAC

Kidzzenzo Van Heuven Goedhartstraat 37 2811 BT Reeuwijk Tel. nr. 0182 - 391394 Open: di t/m vr 09.30 - 17.30 uur za 09.30 - 17.00 uur

Ladiezzenzo Van Heuven Goedhartstraat 31 2811 BT Reeuwijk Tel. nr. 0182 - 394648 Open: di t/m vr 09.30 - 17.30 uur za 09.30 - 17.00 uur

Summer Sale Nu deze week:

Het 2e paar schoenen -

50%*

Het goedkoopste paar krijgt u voor de halve prijs * m.u.v. een klein groepje basis collectie dames en heren Onze Merken: V.Bommel, V.Lier, Gaastra, Timberland, Ecco, Mephisto, Gabor, Verhulst, Helioform, Ecco, SPM, Birckenstock, Rohde, Teva, Giga, Bunnies, Gattino, Gant,etc.

Bekijk ook de koopjes karren buiten bijna alles voor maar Koningin Wilhelminastraat 86 Reeuwijk - Tel.(0182)39 28 87

€ 10.00

Onze openingstijden zijn: ma t/m vr. 8.30-18.00 uur zat 9.00-16.00 uur


FAMILIE

Lopen op het water bij De Goudse Peddel

23

Nummer 24 12 juni 2009

Savelberg viert jubileum pastor Riep

Molly even zonder geen praatjes

Zorgcentrum Savelberg vierde vorige week het zeventigjarige priesterschap van pastor Riep. Op 3 juni was het zeventig jaar geleden dat de heer P.J.N. Riep tot priester in de Rooms Katholieke kerk gewijd werd.

Op het spreekuur zie ik een drie-jarige poes Molly genaamd. Molly is allesbehalve mollig, het is een lenige, slanke dame en ook is zij de schrik van de buurt. Vandaag heeft Molly echter wat minder praatjes en komt haar baas bij mij omdat zij al een paar dagen niet helemaal de oude is. Molly miauwt wat vreemd, eet minder goed dan normaal, braakt soms (soms voer en soms alleen wat vocht) en soms kokhalst ze een beetje. Omdat Molly wel eens vaker overgeeft (ze eet nogal gulzig) had de eigenaar het even aangekeken maar nu duurt het te lang. Met het lichamelijk onderzoek vind ik niet zo veel bijzonders: ze heeft lichte verhoging en misschien iets te veel speeksel achterin haar keel. Maar dat laatste is lastig te zien want zodra ik Molly’s bek wil openen verandert zij in een kleine heks….. Ik stel voor om Molly een roesje te geven om goed achterin haar keelgebied te kijken maar de eigenaar vindt dat te heftig allemaal. Molly gaat naar huis met een pijnstiller en een antibioticumkuur maar na drie dagen belt de eigenaar opnieuw naar de praktijk: Molly is nog niet veel opgeknapt. Molly komt dus retour en ik geef haar een lichte narcose om het gebied achterin de keel goed te kunnen inspecteren. Direct vallen twee forse, rode amandelen op en na grondig onderzoek van het gebied bovenin en achter het zachte gehemelte vind ik de oorzaak: Molly heeft twee grote, scherpe grassprieten verstopt in de overgang van neus-naar keelholte en er is inmiddels een vieze ontsteking ontstaan door het scherpe gras wat Molly telkens probeerde op te hoesten. Heel voorzichtig verwijder ik de grassprieten (bij te hard trekken breken ze continu af!) en wordt het gebied nog even nagespoeld. Molly moet nog een paar ­dagen de antibioticumkuur afmaken en na twee dagen belt de eigenaar nog even dat Molly de schade buiten al weer inhaalt en net met een vette muis is thuisgekomen….. hopelijk blijft deze niet in haar keel steken!

Hij is de oudste priester van het bisdom ­Rotterdam (Zuid-Holland) Hij is 95 jaar oud. Vanaf zijn emeritaat in 1984 is hij woonachtig in Gouda. Zorgcentrum Savelberg ­gedenkt dit jubileum met diverse activiteiten. Er is een vitrinekast bij de recreatiezaal ingericht met foto’s en voorwerpen die op zijn priesterschap betrekking hebben. Op 3 juni– de wijdingsdag – maakte hij een sentimental journey naar Den Haag, waar hij geboren is. Op zondag 7 juni was er een feestelijke Eucharistieviering voor de jubilaris, met een koor waarna een receptie volgde. Tijdens de open dag kunnen bezoekers de Go-Go ballen proberen.

Kanovereniging De Goudse Peddel viert op ­zaterdag 13 juni haar 25-jarig bestaan. Op deze dag wil de vereniging met een groots open huis iedereen kennis laten maken met het ­kanovaren. Bovendien zal wethouder Menkveld het nieuwe logo van de jubilerende ­vereniging onthullen. Kanoën is in trek. Het ledenaantal groeit en met de opening van de Goudse kanoroute op 27 juni, tijdens de Havendagen, zal die groei alleen maar doorzetten verwacht Gert ­Zeeman van de Goudse kanovereniging. “We zijn enorm blij met deze route. ­Jaren ­keken we verlekkerd naar plaatsen als ­Leiden en Delft waar je met je kano tochten kan maken door de grachten in de binnenstad. Vanaf deze maand is dat dus ook ­mogelijk in Gouda. Dankzij een goede samenwerking met de gemeente Gouda is er een mooie ­bewegwijzerde tocht door de Goudse ­binnenstad mogelijk. De gemeente werkt hard aan de aanleg van de laatste steigers bij onder andere de Breevaart en bij het Houtmansplantsoen.”

een waar pretpark met vele kinderattracties, zoals een suikerspin, ­ijskraam en het grootste leeuwen springkussen van Nederland. Voor de echte sportieve­lingen zijn er de ­Go-Go ballen, waarmee je over het ­water kan lopen water en er is een kano tokkelbaan die over het water gaat. ­Uiteraard kan men ook kanovaren op deze dag en ­kunnen er verschillende kano ­types worden geprobeerd. Voor diegenen die ­zaterdag lid worden van de kanovereniging zal er een speciaal jubileum korting worden gegeven. Het open huis wordt gehouden van 11.00 tot 16.00 uur op het terrein van Olympia bij het sluisje aan de Beevaart, het terrein is bereikbaar vanaf de ingang aan de Burgvlietkade. Voor meer informatie: www.degoudsepeddel.nl Door Bonnie van Doorn

Pastor Riep

Kindervakantieweek Buurthuis de Speelwinkel Dit jaar organiseert Buurthuis de Speelwinkel, aan de Raam 60-62 in Gouda, weer een ­kindervakantieweek. Deze wordt gehouden van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 21 augustus. Het thema is ‘circus’.

Demonstraties

Marcelien Baerveldt Dierenartsenpraktijk Baerveldt, Schuur en van

Om kennis te maken met de kanosport ­zullen er tijdens de open dag demonstraties op de Breevaart worden gegeven. Foto’s en filmbeelden zullen de historie en de ­geschiedenis van de Gouds Peddel illus­treren. Het terrein van De Goudse Peddel, achter het Olympia terrein, zal die dag ­worden om­getoverd tot

Tijd van examen beslissingen

Kinderen kunnen weer hutten bouwen, gaan een dagje uit en doen spelletjes. Woensdag 24 juni is er een informatieavond voor ­ouders en verzorgers. Vanaf 19.00 uur is er een bijeenkomst voor de kinderen uit de ­binnenstad en vanaf 19.30 uur voor de kinderen uit de andere wijken. De kosten voor de hele week, inclusief dagje uit, bedragen 25 euro. De Speelwinkel is nog op zoek naar mensen die deze week willen helpen; hoe meer begeleiding hoe meer kinderen er mee kunnen doen. “Gezien dit jaar de vakantie weer erg laat valt, hebben veel van onze vaste begeleiders geen vakantie die week, dus wij hebben echt nog mensen nodig.” ­Geïnteresseerden kunnen zich voor 2 juli opgeven. Voor meer informatie: Buurthuis de Speelwinkel, (0182) 526925.

Pelt, Vuurdoornlaan 2, Gouda www.dierenartsgouda.nl

TATOEAGES VERWIJDEREN Met de yag-laser worden zeer goede resultaten bereikt bij het weg laseren van tatoeages & pigmentvlekken

Voor informatie, een afspraak maken, Lange groenendaal 41, Gouda tel: 0182 – 580 566

Zoek de tien verschillen! Kijk voor de oplossing op www.dekrantvangouda.nl

Tatoeages weglaseren gaat op afspraak, ook evt. ‘s avonds Door Huub Coenen

Bodypiercings:

Definitief ontharen:

Permanente Make-up:

Professioneel, hygiënisch. piercings & implantaatjes.

Ontharen van oksels, bikinilijn Onderbenen, borst, rug, enz

Natuurlijk aanbrengen van eye-liner en wenkbrauwen


24

Nummer 24 12 juni 2009

ADVERTENTIE

AUDI - COMPANY CAR: Audi TT-S Roadster 2.0, 200 kw / 272 pk, 6 versnellingen

nu voor € 71.000,-* OCCASIONS:

Een breed scala aan gebruikte Volkswagens- en Audi’s, in alle prijscategorieën. Tevens hebben wij een groot aanbod

Company Cars waarbij het voordeel t.o.v. de nieuwprijs op kan lopen tot € 9.500,-*. Tel uit uw winst!!

VOLKSWAGEN:

Nu tot 15% korting op een nieuwe Volkswagen uit onze voorraad!*

Scherp financieringstarief!

U kunt het toe te betalen bedrag gespreid betalen over 48 maanden! Bij aanschaf van uw nieuwe gebruikte auto na 4 jaar gegarandeerd 50% restwaarde retour*. Kom voor 15 juni naar één van onze vestigingen en profiteer! Graag rekenen wij voor u uit wat het voordeel voor u betekent.

Maak de slogan af en maak kans op een wee kend rijden in een Audi TT-S Roadster! Ik ben degene di e een heel w

omdat

....................................

....................................

eekend in de TTS

....................................

....................................

....................................

Uw oude auto inruilen? Bekijk of uw auto in aanmerking komt voor de slooppremie op www.vanbeynum.nl **

....................................

WOERDEN Leidsestraatweg 132, Tel. 0348 - 41 53 44 www.vanbeynum.nl

.

....................................

....................................

....................................

....................................

.............................

....................................

.............................

Stuur een email na ar info@vanbeynu m.nl en vermeld da gegevens: slogan, arin de volgende naam, adres, postc od e, woonplaats en Uiterlijk tot 15 juni telefoonnummer. a.s. kunt u uw slo gan inzenden.

* Informeer naar de voorwaarden. Deze aktie is geldig zolang de voorraad strekt. Druk- en zetfouten voorbehouden. ** Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de slooppremie dan kunt u terecht op www.nationalesloopregeling.nl

GOUDA Burg. van Reenensingel 117, Tel. 0182 - 64 74 64

....................................

....................................

....................................

den,

....................................

....................................

....................................

Roadster mag rij

....................................

ASN Autoschade Service Van Beynum Bodegraven BODEGRAVEN Broekveldselaan 5, Tel. 0172 - 61 24 26 www.vanbeynumautoschade.nl

WOERDEN Finse Golf 12A, Tel. 0348 - 48 33 22 www.leaseconnection.nl


AUTO

Route Dakar 2010 door Zuid-Amerika bekend

25

Nummer 24 12 juni 2009

Subaru Legacy bestaat twintig jaar

In 1989 werd de Subaru Legacy gepresenteerd. Het twintigjarig jubileum van het model wordt in Nederland gevierd met verschillende aanbiedingen op de Legacy en de Outback.

De ASO heeft de route van Le Dakar 2010 ­bekend gemaakt. Zoals verwacht zal ‘s ­werelds zwaarste rally wederom in Zuid-Amerika ­worden verreden. Het was al tijdens Dakar 2009 een pubiek geheim dat de ASO, organisator van de rally, van plan was het evenement ook in de toekomst op Zuid-Amerikaanse bodem te laten plaatsvinden. Inmiddels is de definitieve route bekend gemaakt. De organisatie heeft duidelijk lering getrokken uit de afgelopen editie, want het tamelijk saaie, maar door een combinatie van hoge snelheden en heel veel stuifzand levensgevaarlijke zuidelijke deel richting Puerto Madryn is geschrapt. Daarvoor in de plaats speelt een groter stuk van de wedstrijd zich af in de Atacama, ‘s ­werelds droogste woestijn, in het noorden van Chili. Een plek waar watjes niets te zoeken hebben, zodat het weer gegarandeerd afzien wordt. Voor de rest veel stopplaatsen die deelnemers en volgers van de afgelopen editie zich zullen herinneren, maar dan in omgekeerde volgorde. Wederom zal de aftrap plaatsvinden in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, maar ditmaal rijdt de karavaan negenduizend kilometer tegen de klok in. Córdoba, Fiambalá, La Rioja en Copiapó zijn voor Dakarveteranen bekend terrein,

maar daarna gaat het een stuk verder naar het noorden toe, dwars door de gevreesde woestijn. Daarna gaat het weer zuidwaarts, wordt het Andesgebergte overgestoken en gaan de laatste twee dagen toch nog even een stukje over de Pampas, het vlakke land waar afgelopen keer de eerste twee dagen werden verreden. Dakar 2010 vindt plaats van 2 tot en met 16 ­januari. Vast in de stemming komen kan door onze dagelijkse verslagen van Dakar 2009, toen AutoWeek meereed met Dakar Team van Eikeren, er nog eens op na te lezen. Overigens laat Mike van Eikeren weten in principe weer te gaan rijden, maar in welke formatie is nog niet definitief: “Ik heb twee opties openstaan.”

In 3 simpele stappen

Altijd de beste prijs Ook voordeel huismerken Alle A-merken!

UW AUTO WEET WAAROM!

Lamborghini werkt aan Murciélago-opvolger

Tien jaar na de komst van de Lamborghini Murciélago is het tijd voor een nieuw model. In 2012 verschijnt het vlaggenschip.

debestebandenprijs.nl Bestellen alléén via internet

Kopers van een Subaru Legacy kunnen de twintigste verjaardag van het model meevieren. Op het model is een aantal aan­ biedingen te krijgen. De eerste is de ’20 Year Edition’. Die heeft een accessoirepakket aan boord dat bestaat uit lederen bekleding, een speciaal logo in de hoofdsteunen aan de voorzijde, een navigatiesysteem ­inclusief Bluetooth-functie, parkeersensoren, specia­ le vloermatten met het ’20 Year’-logo en badges op het dashboard en de achterzijde

www.adautobedrijf.nl

van de auto. Subaru claimt dat er op het ­jubileummodel 3.500 euro voordeel te halen valt. Als alternatief voor deze actie kunnen Legacy-kopers zelf voor 2.000 euro accessoires uitkiezen op hun nieuwe auto. Tot slot is er nog de keuze om gratis een LPG-installatie te laten monteren. Dat vertegenwoordigt volgens Subaru een bedrag van 3.000 euro. Die laatst actie geldt alleen voor de viercilinder-modellen. De Legacy is in 1989 voor het eerst getoond in het ­Takanawa ­Prince Hotel in Tokio. In twintig jaar zijn ruim 3,6 miljoen stuks geproduceerd. Het huidige model stamt uit 2006 en volgend jaar wordt de opvolger verwacht.

Lamborghini presenteerde in 2002 de ­Murciélago, die de opvolger was van de ­Diablo. Tien jaar na de komst van die auto wil Lambo de opvolger klaar hebben. In de Duitse pers doen al verschillende details over de super-Lambo de ronde. Zoals beloofd, wordt het nieuwe model lichtgewicht. Het stalen chassis wordt ingeruild voor een space frame. Die techniek ligt, met Audi als moederbedrijf, natuurlijk voor het grijpen. De carrosserie wordt opgetrokken uit kool-

scooter- en brommerreparatie 24-uurs ophaalservice - In- en verkoop Wij halen GRATIS uw sloopbrommer op Ambachtstraat 31 - Gouda Tel. 0182525006 / 0654703876 / 0653790078 www.j-en-m.nl

stofvezel en aluminium; dat ook besparing oplevert ten opzichte van het staal dat bij de Murciélago wordt gebruikt. Het uiterlijk van het nieuwe model wordt niet radicaal anders. De hoekige lijnvoering wordt doorontwikkeld, zoals we dat ook al bij de ­Reventón hebben gezien. De overhang aan de voorzijde wordt korter, terwijl de wielbasis het zelfde blijft. De motor blijft een twaalfcilinder wordt opnieuw in het midden van de auto geplaatst. Hij krijgt een inhoud van 6,5-liter en en vermogen van rond de 675 pk. De vierwielaandrijving is eveneens een blijvertje.

De auto van je vader weer zo goed als nieuw? Kom naar het Autoschadehuis!


Nummer 24 12 juni 2009

Wij zoeken voor de vestiging Rotterdam: Schoonmakers Cateringmedewerkers Magazijnkrachten Administratief medewerkers Telefoniste Vakantiekrachten Tence! Rotterdam Meent 11-A 3011 JA Rotterdam

T 010 2815055 F 010 2815050 www.tence.nl rotterdam@tence.nl

! 26

ADVERTENTIE

Wij zoeken voor de vestiging Den Haag:

Logistiek medewerkers in Rijnsburg Chauffeur CE in Waddinxveen Bloemenveilingmedewerkers in Aalsmeer Productiekrachten voor Den Haag en Voorburg Vakantiekrachten in Zoetermeer en Den Haag Glazenwassers in Den haag

Tence! Den Haag Herengracht 52 2511 EJ Den Haag

T 070 3462121 F 070 3458455 www.tence.nl denhaag@tence.nl

nce.nl

Wil je alles weten, kijk dan direkt op te

Fluger Doelgericht Loopbaanadvies verzorgt in Gouda een gratis thema avond “tijd voor loopbaanverandering?” Met een persoonlijke benadering en jarenlange expertise in loopbaan-

begeleiding nemen we de tijd om u bij te staan in ontslag of in het vinden van een andere werkplek als u zich verder wilt ontwikkelen. Kortom, een tijd om in te zoemen op uw loopbaan!

Er is een tijd van zoeken - en een tijd van verliezen.

Een tijd van bewaren - en een tijd van afscheid nemen. Kom samen met Fluger uw toekomst ontdekken… Maak kennis met ons op woensdagavond 17 juni 2009 van

20.00 – 22.00 uur. U bent vanaf 19.45 uur van harte welkom aan de Keerkring 33 te Gouda

Meldt u aan bij ingeborg.matsinger@fluger.nl

Neem voor meer informatie contact op met Ingeborg Matsinger, (06) 51 99 21 01 www.fluger.nl

Arepa Benelux B.V. is al 25 jaar actief op het gebied van technische reconditionering, reparatie van consumenten-elektronica en projectcoördinatie na calamiteiten. Arepa maakt deel uit van een zeer vooruitstrevende en vooraan-staande internationale organisatie en staat bekend om haar uitstekende kwaliteit en service. In de loop der jaren hebben wij een sterke marktpositie verkregen en behoren wij tot de top van onze branche.

Door de groei van ons bedrijf hebben wij op onze vestiging te Capelle aan den IJssel plaats voor een nieuwe collega

Algemeen Monteur m/v Voor 40 uur per week

Wij bieden: Een zeer afwisselende baan waarin je je bezighoudt met reconditioneren van diverse apparatuur en machines op diverse locaties.

Wij verwachten: Minimaal een afgeronde technische (v)mbo opleiding; Stressbestendigheid, een flexibele instelling en collegialiteit; Bereidheid tot het uitvoeren van weekenddiensten en incidenteel werken in het buitenland; Rijbewijs B.

Waar kun je op rekenen: Een team van enthousiaste collega’s en een informele bedrijfscultuur; Voldoende mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling door middel van opleidingen; Een uitstekend salaris en eigentijdse arbeidsvoorwaarden. Spreekt bovenstaande omschrijving je aan? Stuur dan je CV met overtuigend schrijven aan Arepa Benelux B.V., t.a.v. de heer P. Benschop, Postbus 1486, 3800 BL Amersfoort of pb@arepa.nl. Voor algemene informatie bezoek je www.arepa.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. LOOPBAANBEGELEIDING - RE-INTEGRATIE - OUTPLACEMENT - CHRISTELIJK - PERSOONLIJK - TOEKOMSTGERICHT


WERK EN SCHOLING

Tènce! Uitzendbureau van het Jaar 2009

27

Nummer 24 12 juni 2009

Bibelebonz viert circusfeest Ter viering van het twintigjarige jubileum vierde Buitenschoolse opvang Bibelebonz een circusfeest. Bovendien is de tweede etage van het pand aan de Lange Groenen­ daal 46 helemaal verbouwd. Op vrijdag 5 juni werden alle kinderen en hun ouders uit­genodigd voor een sensationeel feest dat als thema ‘circus’ had.

Lentemarkt Aloysiusschool De jaarlijkse lentemarkt van de Aloysius­ school vorige week woensdag was weer één groot feest. Leerlingen probeerden zoveel mogelijk geld te verdienen met zelfbedachte spelletjes en zelfgemaakte lekkernijen.

Patrick Cillessen en Michel Spaans zijn trots op hun benoeming tot Uitzendbureau van het Jaar.

Voor de tweede keer is Tènce! blij verrast: in de verkiezing Uitzendbureau van het Jaar 2009 werd het bureau wederom eerste. In 2007 wonnen zij deze titel ook al. Michel Spaans (Den Haag) en Patrick Cillessen (Rotterdam) zijn maar wat trots en gaan er het komende jaar, samen met hun medewerkers, er nog harder tegenaan. De respondenten op de enquête beoor­ deelden Tènce! in het onderzoek met hoge ­cijfers. Daarbij gaven de flexwerkers hoge punten voor kwaliteit van de banen, de snelheid van het vinden van een baan en de persoonlijke relatie die ze hebben met de intercedenten van Tènce! Het bureau scoort bij de opdrachtgevers op alle aspec­ ten ruim ­boven het gemiddelde. Opdracht­

gevers toonden zich in hun waardering vooral ­tevreden over de servicegerichtheid, het gemak van ­samenwerken en het vrien­ delijke personeel. Michel en Patrick zijn als vestigingsmanagers verantwoordelijk voor hun eigen regio. ‘’Omdat we zelf uit de regio ­komen, weten we wat er leeft in Den Haag en Rotterdam’’, aldus Spaans. “Wij merken dat onze flexwerkers, maar ook onze opdracht­ gevers, de persoonlijke aanpak erg waarde­ ren’’, vult Cillessen aan. Zo heeft Tènce! als eerste een sms dienst voor de flexwerkers. “Via onze mobiele website kun je overal en altijd ­kijken of er nog leuke nieuwe banen zijn. Ook kan Tènce! je via sms of e-mail op de hoogte houden van de nieuwste vaca­ tures.” Voor meer informatie: www.tence.nl

Wandelend coachen met Fonte Trainingen Voor de Goudse Linda Mol was het dit voor­ jaar tijd om een grote stap te zetten; ze richtte haar eigen bedrijf Fonte Trainingen op. Af­ gelopen weekend lanceerde zij haar profes­ sionele website www.fonte-trainingen.nl. Linda wil met haar werk mensen inspireren om hun eigen ‘innerlijke bronnen’ te (her)vin­ den. En daarvoor ben je volgens de 48-jarige trainer/coach bij Fonte (wat ‘bron’ betekent) aan het goede adres. Naast de mogelijkheid van een actieve minisabbatical bijvoorbeeld, in de Franse Limou­ sin-streek, heeft Linda Mol zich toegelegd op het wandelend coachen. Linda: “Wande­ len in een mooie omgeving helpt je om te ontspannen, om mentaal rustig te worden, om met afstand te kijken naar dat wat er bij je speelt. Bovendien kan wandelend pra­ ten bijna lijken op een goed gesprek tijdens

de afwas; je hoeft elkaar niet constant in de ogen te kijken, je kunt gemak­ kelijk wat af­ stand nemen, je ­focussen op de natuurlijke omgeving en gesprekspau­ Linda Mol zes inlassen.” Met de coachingsgesprekken, die plaatsvin­ den in de natuur van de Reeuwijkse Plas­ sen, hoopt Linda Mol mensen handvatten te geven om hun eigen oplossingen te zoeken én te vinden. Voor meer informatie: www. fonte-trainingen.nl. of Linda Mol, telefoon­ nummer 06-20200262.

Word je leven bepaald door een overvolle agenda? Voel je soms niet eens hoe moe je bent? Gun jezelf een weekje rust! Weg van de hectiek van alledag, af van de automatische piloot; de tijd om even stil te staan en je af te vragen: waar sta ik nu? Fonte trainingen organiseert actieve mini-sabbaticals op een prachtige locatie in midden-Frankrijk. De mooie natuur, een uitgebalanceerd programma en een kok die kookt met zijn hart zorgen voor ontspanning, inspiratie, en het gevoel dat je leeft! Kijk voor meer informatie op www.fonte-trainingen.nl of bel met 06-13500234

Buiten waren er optredens van kinderen uit alle klassen. Ook de burgemeester kwam langs om een trofee uit te reiken aan de kinderen met de leukste activiteit. Maar eerst deed hij het spelletje ‘burgemeester­ tje prikje’. Geblinddoekt prikte hij kleren op een ­getekende (blote) versie van zichzelf. Ook liet hij zich als stripfiguur tekenen en luisterde hij op het plein naar de rockband van groep zeven. De trofee ging naar het

raadspelletje ‘Wie ben ik?’ van de niet-uitelkaar-te-houden tweeling Koen en Thomas. De helft van de opbrengst, ingezamelde knuffels en schoolspullen wordt geschonken aan de Peter Holdbrook school in Gouda’s zusterstad Elmina in Ghana.

Burgemeester Cornelis aanschouwde de optredens tijdens de lentemarkt van de Aloysiusschool.

Met hummer naar gala

Voor de vierde klassers van De Goudse Waarden aan de Winterdijk was er woensdag 3 juni een gala. Iedereen probeerde op een zo orgineel mogelijke manier naar het gala gebracht te worden. Deze jongens kwamen met de Hummer Limousine van 10.8 meter. Van links naar rechts Robin Koolhaas, Tristan Kraaijer, Remco Koolhaas, Remco Oskam (foto G-J Oskam).

Cursusruimte te huur!

Locatie: Crabethstraat 38-D, 2801 AN te Gouda Tijd: tijdens kantooruren 08.30 tot 17.00 uur Deelnemers: maximaal 10 deelnemers Informatie: Gouda Media Groep, tel. 0182 - 322 456 Zie ook www.goudamediagroep.nl


Nummer 24 12 juni 2009

28

ADVERTENTIE

Tripticom is de meest vooraanstaande onderaannemer voor een aantal grote installa-

tie partners op het gebied van telecom en energie. Recent hebben wij een aantal grote contracten met klanten afgesloten waardoor wij het komende jaar met 80 medew-

erkers willen groeien. Tripticom is een stabiele organisatie waar op open en directe

wijze wordt gecommuniceerd. Er wordt van de medewerkers verwacht dat men ini-

tiatief toont en graag de mouwen opstroopt. Hard werken, doorzetten, risico’s durven nemen en alles op alles zetten om de klant tevreden te stellen, daar draait het om.

Ben jij handig en zit techniek je in de vingers? Je bent de steun en toeverlaat voor jouw omgeving als het gaat om technische problemen met bijvoorbeeld pc’s, internet en electronica? Maak dan van je roeping je vak!

Heb jij onderstaande kwaliteiten? Dan zijn we op zoek naar jou!

MBO niveau of deze door ervaring verkregen Affiniteit met telecom, energie en techniek

Je bent bereid tot reizen en eventueel avonden en zaterdagen werken Je komt op tijd en maakt je werk af

Je voelt je verantwoordelijk voor je werk en je middelen en gaat hier zorgvuldig mee om

Je weet wat je kunt maar schroomt niet om hulp te vragen. Als collega’s hulp nodig hebben, sta je ook voor hen klaar.

Kwaliteit leveren zit in je bloed maar je bent ook instaat om snel te werken

Je bent en blijft vriendelijk. Wat doet een Installatiespecialist?

Als installatiespecialist ben je verantwoordelijk voor de installatie van

verschillende soorten apparatuur bij particuliere- en of zakelijke klanten. In eerste instantie zul je, je specialiseren in een van de volgende vakgebieden. • de installatie van modems, internet, telefonie, televisie;

Nipak BV

• het verwisselen van oude energiemeters voor ‘slimme’ meters

Groothandel in kunststof verpakkingen zoekt:

• het installeren van kassa- en beveiligingssystemen; • de installatie van telefooncentrales.

Je richt de apparatuur storingsvrij in en zorgt voor heldere uitleg aan de klant. Wat verzorgt Tripticom? Een bedrijfsauto

Mobiele telefoon en/of PDA Navigatie Laptop

Gereedschap Opleidingen Interesse?

Stuur dan je cv en een korte motivatie naar: chantal.bredemeijer@tripticom.nl.

Voor vragen kun je Chantal Bredemeijer bereiken (maandag, woensdag en vrijdag) op telefoonnummer 06-17157876.

Voor +/- 20 uur in de week, een Part-Time binnendienst medewerk(st)er ter  ondersteuning van de In- en Verkoop afdelingen. Als u een gemotiveerd, vrolijk, opgeruimd en zelfstandig  karakter hebt. Denkt en werkt op MBO niveau en goed overweg kunt met Outlook en Word. Stuur dan uw sollicitatie naar:  info@nipak.nl Of schrijf naar: Nipak  BV 3e Industrieweg 11b 3411 MD Lopik


SPORT

GMHC promoveert naar tweede klasse

29

Nummer 24 12 juni 2009

Eerste lustrum Goverwelleloop De Goverwelleloop, een trimloop voor basisschoolleerlingen van groep een tot en met groep acht en hun leraren en leraressen, viert dit jaar op vrijdag 19 juni haar eerste lustrum met een nieuwe sponsor: winkelcentrum ­Goverwelle. Waar tijdens de eerste editie in 2005 een kleine 250 jongens en meisjes meeliep, ver­ wacht de organisatie op 19 juni aanstaande rond de 600 deelnemers te kunnen begroe­

ten. De Goverwelleloop is een initiatief van de Brede School Gouda en wordt vanaf het ­begin georganiseerd in samenwerking met de atletiekvereniging Gouda en SPORT. GOUDA. Vanwege een renovatie op het sportpark de Uiterwaarden wijkt de loop dit jaar uit naar het Baden Powellplantsoen, bij ’t Palet aan de Scharroosingel. Kinderen die mee willen doen aan de loop kunnen zich inschrijven via de site www.bredeschoolgouda.nl.

Velocitas pakt drie medailles op NK acrogym Alle drie de deelnemende paren van ­Velocitas ­wisten

zaterdag

6

juni

podiumplaatsen

te

­bemachtigen tijdens het NK acrogym in OSS. Het damespaar Sanne Sluijter en Chiara Wijfje ­(C-niveau) ­behaalden brons, het mixpaar Erik ­Korving en Maud Rietbroek zilver en het damespaar Paula Bruikman en Cinta Ley (B-niveau) kreHeren 1 van GMHC vierde zondag uitbundig hun promotie naar de tweede klasse.

Op doelsaldo wist het eerste heren hockeyteam van GMHC zondag te promoveren naar de tweede klasse. Een gelijkspel (1-1) tegen Terriers en een 4-1 overwinning op Hoco was genoeg voor de eerste plaats in het promotietoernooi. Al waren de Goudse hockeyers wel afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen Terriers en Hoco. Aanvoerder Sander van der Boon was erg opgelucht. “Het was even billen knijpen en het was in eerste instantie balen dat we het de eerste wedstrijd iets uit handen gaven. Hier hadden we gewoon moeten winnen, maar achteraf is de blijdschap extra groot als je dan alsnog weet te promoveren.” ­Gezien de opbouw met dit team en de ontwikkelin­ gen dit seizoen vindt Sander het terecht dat

gen de bronzen plak omgehangen. De wedstrijdgroep Acrogym van Velocitas zoekt nieuwe leden.

ze zijn gepromoveerd. “We zijn echt op nul begonnen met een heel nieuw en jong team. Samen met de nieuwe trainer en technisch manager Erwin Maarhuis hebben we dit sei­ zoen ­keihard gewerkt om dit doel te berei­ ken. Dan is dat natuurlijk mooi als het lukt.” Deze promotie is een onderdeel van het ambitieuze plan van de vereniging om bin­ nen een paar jaar in de overgangsklasse uit te komen. Sander:“Het is een mooie eerste stap en het smaakt zeker naar meer, maar zover vooruit kijken we nog niet. Volgend jaar moeten we ons eerst maar handhaven en ik denk best dat we in de middenmoot mee kunnen doen. Wel moeten we ons ver­ sterken. Volgende week zijn er open trainin­ gen. Iedereen die denkt ons team te kunnen versterken mag meedoen.”

Geinteresseerden kunnen op dinsdag 23 juni om 18.00 uur in de zaal de Wiekslag in Bloemendaal zien wat acrogym inhoudt. Kijk voor meer informatie op Velocitasgouda.nl bij acrogym wedstrijdgroep en bel eventueel de trainer voor uitleg.

Synchroonzwemsters GZC Donk schrijven historie

Nieuwe traditie clubkampioenschappen skeeleren

Tijdens de Nederlands kampioenschappen Free Routine Combination behaalden zaterdag de synchroonzwemsters van GZC Donk voor het eerst in de historie een podiumplaats op het NK. Cynthia Verschoor-de Jager, Elise Spruijt, Femke Groenewegen, Kimberly Dukker, Kyra Robbemond, Leonie Schouten, Mirjam Wiechers, Nikita Rijgersberg, Ranique Noordover en Yorinn Dukker behaalden brons dankzij een goede uitvoering op de muziek uit de film Dreamgirls.

Tachtig jeugdleden verschenen vrijdag aan de start van de clubkampioenschappen skeeleren (foto Robbert van der Sprong).

Bij Schaatsclub Gouda werd vrijdag 5 juni voor de derde keer het clubkampioenschap skeeleren verreden. Voor de tweede keer werd daarbij gestreden om de Goudse Mijl op skeelers. De Goudse Mijl is een volle ronde van 1250 meter over de wieler/skeelerbaan in de Goudse Hout Na de primeur van vorig jaar kwamen er maar liefst zestig deel­nemers aan de start voor dit zware onderdeel van het clubkampioenschap Winnaar bij de meisjes werd Arwen Kamphuis (14) in een tijd van 2:34,72. Bij de jongens prolon­ geerde de zestienjarige Jeroen Oremus zijn ­titel in een tijd van 2:17,02. De ‘Goudse Mijl op skeelers’ is hiermee een jaarlijks terug­ kerend onderdeel geworden van het club­ kampioenschap skeeleren van Schaatsclub

Gouda. Daarnaast kwamen er tachtig jon­ gens en meisjes in de leeftijd van zes tot en met zeventien jaar in twaalf categorieën aan de start. Voor de uitslagen zie www.schaat­ slubgouda.nl

Kijk voor het sportprogramma van dit weekend en voor de uitslagen op www.dekrantvangouda.nl Uitzendtijden sport op Radio Gouwestad:

• zaterdag van 14.30 - 17.30 uur • zondag  van 14.00 - 17.00 uur

Frequentie:

• 106,2 FM (ether) en 97,7 FM (kabel) • 24 uur per dag via internet

Carousel mist nipt finale Het schoolvoetbal meisjesteam van de ­Carrousel werd zaterdag tweede in de halve finale in Ridderkerk. Met een voet stond het team in de finale, maar penalty’s beslisten in de laatste wed­ strijd dat zij net niet doorgingen naar deze

finale in Zeist. De school is erg trots op de meiden: “Het is uitzonderlijk goed hoever ze gekomen zijn. Als je bedenkt dat er meer dan duizend meidenteams meedoen aan het toernooi en ze dan bijna bij de beste acht horen, is dat natuurlijk heel goed.”


Nummer 24 12 juni 2009

Beleef Gouda Muzikaal

30

ADVERTENTIE

Jan Vayne en vrijdag Martin Mans 19 juni in concert 2009 St. Janskerk 20.00 uur

Opbrengst van het concert is bestemd voor Stichting Kind en Brandwond

Kaarten reserveren via www.martinmans.nl Verkooppunten kaarten ad â‚Ź 27,50:

Boekhandel R. Smit, Korte Tiendeweg, Gouda

Boekhandel Burgers, Dorpstraat, Waddinxveen

VVV Gouda, Markt, Gouda

Boekhandel Verkaaik, Lange Tiendeweg, Gouda

Boekhandel Lichtpunt, Kerkstraat, Bodegraven

Kosterij St. Jan, Gouda

Boekhandel Karssen, Kleiweg, Gouda

Boekhandel Moordrecht, Kerkplein, Moordrecht

Juwelier Oosterwijk, Winkelcentrum Bloemendaal, Gouda

Boekhandel Karssen, Wilhelminastraat, Bodegraven

Reeuwijks Schoenenhuis, Kon. Wilhelminastraat, Reeuwijk


FILM EN UITGAAN

Het geheim van een Franse familie

31

Nummer 24 12 juni 2009

Filmhuis Gouda

BIOSCOOP GOUDA -AGNIETENSTRAAT 21 TEL. 0182 - 527773

Vrijdag 12 juni

19.00 uur: Cherry blossoms 21.45 uur: Gran Torino

19.00 uur: Gran Torino 21.45 uur: Un secret

20.30 uur: Cherry blossoms

Zaterdag 13 juni

Donderdag 11 juni t/m woensdag 17 juni 2009 wo. 17 juni 20.15 uur, Ladies Night

Zondag 14 juni

Maandag 15 juni

20.30 uur: Buddenbrooks

14.00 uur: Buddenbrooks 20.30 uur: Un secret

20.30 uur: Buddenbrooks

20.30 uur: The reader

19.00 uur: Laila’s birthday 21.45 uur: The reader

Dinsdag 16 juni

Woensdag 17 juni

Donderdag 18 juni Vrijdag 19 juni

François is een ziekelijk, verlegen jongetje dat het huwelijk van zijn ouders idealiseert.

Het familiedrama ‘Un secret’ begint in zwartwit in 1985, wanneer de 37-jarige jeugdpsychiater François Grimbert een telefoontje krijgt. Zijn vader is verward van huis weg­ gelopen. Kan hij hulp bieden? Dit voorval doet François met gemengde gevoelens terug­ denken aan zijn jeugd. De film schakelt terug naar de jaren vijftig – nu in kleur. François is dan een ziekelijk, verlegen jongetje dat haarfijn aanvoelt hoe hij tekortschiet in de ogen van zijn vader, de voormalige topsporter Maxime (Patrick Bruel). Zijn moeder Tania (Cécile de France)

is gek op François, maar het is ­nauwelijks te geloven dat hij een zoontje is van deze mooie atletische vrouw. In zijn fantasie schept François een stoer broertje dat ­alles doet wat híj niet durft. Ook denkt hij de ­rafelige randjes weg uit het huwelijk van zijn Frans-Joodse ouders. Dat er iets wringt, weet hij. En dat het iets te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog en de jodenvervolging, vermoedt hij later ook. Maar liever idealiseert hij hun huwelijk. Cineast Claude Miller baseerde ‘Un secret’ op de gelijknamige bestseller van Philippe Grimbert. Deze film is de komende week te zien in Filmhuis Gouda.

Lezingt Elisabeth Mollema Boekhandel Karssen en de Goudse Bibliotheek organiseren op woensdag 17 juni de ‘Zinderende Zomeravondlezing’ ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek op het Weeshuisplein van de bibliotheek aan de Spieringstraat. Dit keer is Elisabeth ­Mollema te gast. Met tal van kinderboeken op haar naam ­‘debuteerde’ de schrijfster enkele jaren geleden met haar eerste thriller: ‘Prooi’. Haar debuut werd goed ontvangen en het boek ‘Vergelding’, dat zich afspeelt rondom de Reeuwijkse plassen en Gouda, volgde al snel.

derde roman voor volwassenen, ‘Ladykiller’, in augustus wordt verwacht, is het niet uit te sluiten dat bezoekers op Weeshuisplein hiervan een voorproefje krijgen. De lezing duurt van 20.00 tot 22.00 uur, deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur. Leden van Bibliotheek Gouda betalen 7,50 entree en nietleden negen euro. Voor informatie of het reserveren van kaarten, zie website bibliotheek: www.bibliotheekgouda.nl

Het boek ‘Vergelding’ gaat over Willem en Hester Pesser die een fantastisch leven hebben. Ze wonen in een prachtige villa aan de Reeuwijkse plassen en het ontbreekt hen en hun vier kinderen aan niets. Willem is een joviale succesvolle ondernemer en zit daarnaast in de jury van het televisieprogramma In het hol van de leeuw. Maar als hij de mooie, ambitieuze Matty van Ravenstein live op televisie voor heel Nederland voor gek zet, besluit zij om op vernietigende wijze wraak te nemen - en het lijkt wel of ze al zijn duistere geheimen kent... Omdat haar

De winnaars zijn: R.H. Hagoort uit Gouda; P.J.M. van der Sman uit Boskoop; M.B. van der Draaij uit Gouda; J. Oosterling uit Moordrecht; H. Manuel uit Gouda; M.A. ­Oosten

Mandolinevereniging ‘Melodia’, onder ­leiding van Paul Antkowiak, geeft op 15 juni een ­zomerconcert in De Stolp, Jan Steenlaan in Stolwijk. Als gast  zorgt muziek- en zanggroep ‘Van Jetje’, uit Gouda onder leiding van Hanne van Everding voor een optreden. De groep bestaat uit zestien zangeressen en vier muzikanten. Het repertoire bestaat uit gemakkelijk in het gehoor liggende muziek, met veel Nederlandstalige liedjes. Het zomerconcert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Concert Gouds Kinderkoor Na afloop van de Sint Jansdag op zaterdag 13 juni geeft Het Gouds Kinderkoor een concert in de serie Muziek op de Zaterdagmiddag. Het Gouds Kinderkoor onder leiding van ­dirigente en fluitiste Daniëlle van Laar. Het programma dat de kinderen zingen is eigentijds en gevariëerd. Te beluisteren zijn onder meer werken van Händel en Poulenc en ze zingen negro spirituals. Het concert duurt van 16.00 tot 17.00 uur en is gratis.

Robby Valentine live in So What De Nederlandse rockster Robby Valentine ­(Robert ten Kempe) treedt op vrijdag 12 juni met zijn band Valentine op in So What.

Winnaars VIP-arrangementen Goudse Schouwburg bekend Iedereen die zijn of haar bestelbon voor 18 mei bij de Goudse Schouwburg inleverde, maakte kans op het winnen van een VIP-­ arrangement. Inmiddels zijn de winnaars van het VIP-arrangement bekend.

Zomerconcert ‘Melodia’

uit Waddinxveen; S. Spelt uit Gouda; C.G.F. van Leeuwen uit Alphen aan den Rijn; E. Luxen uit Gouda en J. van der Kolk uit Gouda. De winnaars krijgen een VIP-tegoedbon, die men bij één van de voorstellingen waarvoor men kaarten heeft gekocht, kan verzilveren. De bon is geldig voor maximaal twee personen en moet minimaal twee weken van te voren worden ingestuurd naar De Goudse Schouwburg.

Robby heeft al een aantal jaren succes met name in Japan. Sinds 1986 is hij al actief in bands als ‘Line’ en ‘1st Avenue’. Met hulp van Adam Curry haalde hij zijn eerste Amerikaanse platencontract binnen in 1991, waarmee hij de eerste hitsingle ‘Over and over again’ uitbracht. Zijn werk is in deze voorgaande jaren sterk beïnvloed door bands als Queen, Toto, The Beatles. Maar de afgelopen jaren is Robby meer de ‘Heavy’ kant op ­gegaan en zijn invloeden te horen van Placebo, Marilyn Manson en 30 Seconds to Mars. Meer informatie is te vinden op www.robbyvalentine.com. De toegangsprijs bedraagt acht euro voor leden en tien euro voor niet-leden. De deuren zijn open van 22.00 tot 00.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.so-what.nl.

Here comes the bribe!

THE PROPOSAL

Met: Sandra Bullock en Ryan Reynolds, regie: Anne Fletcher Dagelijks 18.45 en 21.30, vr. ook 15.00 5e week

Professor Robert Langdon jaagt op geheim genootschap Illuminati!

ANGELS & DEMONS HET BERNINI MYSTERIE

Met: Tom Hanks en Ewan McGregor Dagelijks 18.45 en 21.30, 2e week

The end begins!

TERMINATOR SALVATION Met: Christian Bale en Helena Bonham Carter

Do. t/m zo. 19.00, vr. 15.15, za. en zo. 14.00 4e week

NIGHT AT THE MUSEUM 2

Met: Ben Stiller, Robin Williams en Owen Wilson vr. 15.15, za. en zo. 14.00, 1e week

Man krijgt kans alles over te doen!

17 AGAIN

Met: Zac Efron en Matthew Perry do., zo., ma. en di. 21.30, 3e week

The future begins!

STAR TREK

Met: Eric Bana en Winona Ryder vr. en za. 21.30, ma. en di. 18.45 10e en laatste week

THE READER

Met: Kate Winslet, David Kross, Ralph Fiennes en Bruno Ganz Naar het boek ‘De Voorlezer’ van Bernhard Schlink

KINDERMATINEE

Alle films zijn Nederlands gesproken. alleen wo. 14.00, 11e week

Stoer van binnen, slijm van buiten!

MONSTERS VS. ALIENS

Animatiefilm met o.a. de stem van Lieke van Lexmond za., zo. en wo. 14.15, 8e week

HONDENHOTEL

Met: Lisa Kudrow, Emma Roberts en Kevin Dillon OP VRIJDAG (M.U.V. VAKANTIES) VOORDEELMATINEE

Vrijdag voordeelmatinee 12 juni

Angels & Demons - 15.00 uur Night at the Museum 2 - 15.15 uur 17 again - 15.15 uur


Nummer 24 12 juni 2009

32

GOUDA Anna Hoeve 6

GOUDA Albrechtsveld 55

Unieke 6-kmr hoekwoning op ruime kavel met ruime werk/slaapkmr op de b.g., luxe keuken en badkmr.

KLEIN AMERIKA 15 • 2806 CA GOUDA • TEL. (0182) GOUDA@VIAVESTA.NL • WWW.VIAVESTA.NL

Vraagprijs: € 342.000,-- k.k.

Goed onderhouden, groot type Hoevewoning met vrij uitzicht, houtkachel, dakkapel en zonnige tuin.

511 283

Vraagprijs: € 225.000,-- k.k.

OPEN HUIS ZATERDAG ÓÓK HET ADRES VOOR AANKOOPBEMIDDELING EN TAXATIES

GOUDA Calslaan 20

Goed onderh. 2-onder-1 kap 5-kmr woning met ruime woonkmr, garage, mod. keuken, luxe badkmr.

Vraagprijs: € 325.000,-- k.k.

20tussen JUNI A.S. 11. - 15. uur 00

GOUDA Geertruida Hoeve 25

Vraagprijs: € 209.000,-- k.k.

GOUDA Helena Hoeve 20

Fraai gelegen en moderne hoekwoning met unieke, grote achtertuin en vrij, groen uitzicht.

Vraagprijs: € 215.000,-- k.k.

GOUDA Jaagpad 2A

Top-hoekappartement aan de rand van het centrum met eigen parkeerplaats en zonnig balkon.

Vraagprijs: € 150.000,-- k.k.

GOUDA Jolwerf 21

Goed onderhouden, ruime 6-kamer woning met 2 dakkapellen, zonnige tuin en moderne badkamer.

GOUDA Landluststraat 97

Royale, goed onderhouden 5-kamer woning met moderne keuken en toilet en zonnige achtertuin.

Vraagprijs: € 219.500,-- k.k.

Vraagprijs: € 199.500,-- k.k.

GOUDA Rodenburg 31

GOUDA Ruigenburg 20

Fraaie en ruime eengezinswoning met dakterras, parkeerplaats, zonnige achtertuin (Z) en vrijst. berging.

Vraagprijs: € 248.000,-- k.k.

Goed onderhouden, ruime 5-kamer hoekwoning met zonnige zij- en achtertuin en garage met vliering.

Vraagprijs: € 250.000,-- k.k.

UW LOKALE EN REGIONALE MAKELAAR

Uniek, goed onderh., monumentaal woonhuis op fantastische locatie midden in centrum van Gouda.

Vraagprijs: € 275.000,-- k.k.

00

kunt u deze woningen zonder afspraak bezichtigen!

Ruime 4-kamer (voorheen 5-kamer) groot type Hoevewoning met parkeerpl. en zonnige achtertuin.

GOUDA Dubbele Buurt 8

Sfeervolle, karakteristieke voor-oorlogse 4-kamer tussenwoning met luxe badkamer, nabij centrum.

Vraagprijs: € 239.000,-- k.k.

GOUDA Jan van Beaumontstraat 3

Goed onderhouden, leuke 3-kamer starterswoning met zonnige achtertuin (ZW), dichtbij centrum.

Vraagprijs: € 189.000,-- k.k.

GOUDA Middenmolenlaan 169

Goed onderhouden, 5-kamer hoekwoning met zonnige voor-, zij- en achtertuin (W) en stenen berging.

Vraagprijs: € 215.000,-- k.k.

GOUDA Tweede Hieronymus van Alphenstraat 38

Leuke 30-jaren woning met dakkapel, zonnige achtertuin (ZW), ruime vrijstaande berging en achterom.

Vraagprijs: € 209.000,-- k.k.

UW LOKALE EN REGIONALE MAKELAAR

GOUDA Graaf Florisweg 63

GOUDA Japieserf 14

Goed onderh. 4-kamermaisonnette gelegen in een modern complex met open keuken en actieve VvE.

Vraagprijs: € 168.500,-- k.k.

GOUDA Plataanstraat 18

Royale 6-kamer woning met 2 dakkapellen, zonnige achtertuin (W) en vrijstaande houten berging.

Vraagprijs: € 245.000,-- k.k.

GOUDA Vreelust 89

Ruime en goed onderhouden 5-kamer woning met parkeerplaats, dakkapel en zonnige achtertuin.

Vraagprijs: € 215.000,-- k.k.

UW LOKALE EN REGIONALE MAKELAAR

De Krant van Gouda nummer 24, 12 juni 2009  

De Krant van Gouda nummer 24, 12 juni 2009

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you