Page 1

1


Jaimy.

Familie & Vrienden editie Een magazine maken is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor wie ga je een magazine maken en wat komt er allemaal in te staan? Het heeft de nodige stress gekost maar hier is ze dan:

Jaimy.

Familie & Vrienden editie

In deze editie vindt je verschillende artikelen die te maken hebben met de minor Creatieve Industrie, een interview met MAMA en een te gekke guerillia actie. Veel leesplezier en tot de volgende Jaimy.

Jaimy xx

2

3


Personal Brand 2.0 Online

Inhoudsopgave

Personal Brand 2.0 Online 5 Transmediale Storytelling 6 Word Of Mouth Marketing 7 Voorbeelden Bushokjes 8 Guerillia Marketing 9 Crossmediale- en Transmediale concepten 11 CCV 14 Gastcolleges 15 Inspirator Interview 17 Volgende keer... 20

4

Wie ben ik en wat kan ik? Waar ga je een blog over schrijven? En voor wie zou je een blog willen schrijven? Dit zijn vragen waar je antwoord op moet kunnen geven voordat je überhaupt begint met het schrijven van een blog. Mijn doelstelling is: Inzicht krijgen in het bloggen en twitteren ten einde een advies te geven aan mijzelf of twitteren en bloggen iets voor mij. Waar ga ik over bloggen en twitteren? Dat is de moeilijkste vraag. Daarom heb ik het 7x7x7 model gebruikt. Je begint in het midden met het woord blogideeën. Dan zet je de woorden: passies, problemen en angst op papier. Bij deze 3 woorden verzin je 7 andere woorden die in je op komen bij de woorden. Zo heb je 21 ideeën om over te bloggen. Zie hieronder mijn ingevulde 7x7x7 model. Naast een onderwerp voor je blog moet je ook een doelgroep kiezen voor wie je je blog schrijft. Dit is belangrijk zodat je weet op welke manier je moet schrijven. Daarbij kan je ook kijken op welke websites, socialmedia etc. zij aangemeld zijn zodat je weet hoe je je doelgroep moet bereiken. Ondanks al deze informatie en voorbereiding ben ik na één keer bloggen erachter gekomen dat een blog bijhouden niet voor mij. Waarom niet? Ik vind het moeilijk om teksten te schrijven die andere mensen zou kunnen interesseren. Daarbij is het noodzakelijk vaak een nieuwe blog te plaatsen. Ditzelfde geldt voor twitter. Ik heb een account aangemaakt maar heb deze bijna niet gebruikt. Esther zegt dat twitter heel interessant kan zijn als je de juiste mensen volgt. Ik denk dat ik dan niet de juiste mensen volg want ik vind twitter niets aan. Waar ik wel gebruik van maak op social media gebied is Facebook en Pinterst. Pinterest gebruik ik omdat ik plaatjes kijken altijd leuk vind. Op pinterest kun je aangeven welke categorieën je leuk vindt. Ik heb gekozen voor reizen, dieren en doe-het-zelf en knutselen. Hier kan je leuke ideeën van af halen voor in huis. Ik ben ooit begonnen met Facebook omdat mijn toenmalige vriendje facebook had en ik hem een beetje in de gaten wilde houden. Nu gebruik ik Facebook ook maar meer om te kijken wat andere mensen erop zetten. Zelf plaats ik foto’s van een leuke stapavond op Facebook. Ik heb mijn Facebook pagina wel beschermd omdat ik vind dat niet iedereen hoeft te zien wat ik erop plaats en omdat ik weet dat sommige bedrijven eerst het Facebook-account checken van de sollicitanten.

5


Transmediale Storytelling Concept: Disney Disney is ĂŠĂŠn van de meest succesvolle concepten op het transmediale gebied. Maar omdat Disney zo groot en een breed aanbod heeft heb ik gekozen om Toy Story uit te werken. Toy Story is een film welke uitgebracht is in 1995. Daarop volgende deel 2 in 1999 en in 2010 kwam deel 3 uit. Naast de films zijn er ook videospelletjes op de markt gebruikt. Voor op de Game Boy, Playstation en de Wii. In Walt Disney Studio Park, wat onderdeel is van Disneyland Parijs, heeft Toy Story zelfs een eigen gebied. De attractie is vrij nieuw want deze is geopend in augustus 2010. In deze attracties genaamd Toy Story Playground krimpen de bezoekers als het ware als speelgoed figuren om echt in de huid te kruipen van Woody en Buzz Lightyear. Natuurlijk zijn er ook allerlei merchandise artikelen van Toy Story op de markt gebracht zoals poppen van Woody en Buzz Lightyear. Toen de eerste Film van Toy Story op de markt kwam waren er ook nog allerlei school artikelen van Toy Story zoals een etui, schriften, vriendenboekjes en pennen.

Word Of Mouth Marketing Word Of Mouth Marketing of te wel WOMM. De makkelijkste en duidelijkste samenvatting van een Word of Mouth actie is: Geef mensen een reden om over je te praten. Met een Word of Mouth actie is het de bedoeling dat je een actie bedenkt welke mensen snel op kunnen pakken en deze graag willen delen. Er zijn 5 basisprincipes waar een WOM-actie aan moet voldoen: -Geloofwaardig (credible): een merk moet geloofwaardig en authentiek zijn - Repect tonen (respectful): een merk moet transparant en geloofwaardig zijn - Sociaal (social): de verhalen van een merk moeten gemakkelijk deelbaar zijn - Meetbaar (measurable): maak van word-of-mouth een succes indicator van je bedrijf en maak WOM meetbaar - Consistent (repeatable): het gaat niet om een eenmalige campagne, het gaat om een consistente merkbeleving Daarnaast heb je ook nog verschillende soorten WOMM acties.

Waarom is Toy Story zo een succes verhaal? Toy Story is een succes omdat het niet alleen om de film gaat. Men kan het videospel spelen zonder eerst de film gezien te hoeven hebben. Maar als je eerst de film gezien heb is het spel wel indrukwekkender. Dit geld hetzelfde voor de attractie. Men hoeft de film niet gezien te hebben om te kunnen genieten van de attractie maar als men de film wel gezien heeft wordt de attractie wel leuker omdat men dan het nut van de attractie snapt. Dat is namelijk om de bezoeker te laten zien en hoe het leven van een speelgoedpop eruit ziet.

6

7


Voorbeelden Bushokjes

Guerillia Marketing HEMA-Huisjes-Hokje

Hieronder een aantal voorbeelden van “gepimpte” bushokjes

Tijdens de les heb ik het idee voorgelegd aan de klas. Aan de hand van een aantal theorieën zal ik de feedback van mijn klasgenoten verwerken en de succes en faalfactoren van de WOM actie benoemen.

8

9


Crossmediale- en Transmediale concepten De O’s van Cor Hospes -Opvallen Een bushokje ziet er altijd standaard uit dus als hier iets anders meegedaan is valt dit snel op. Zowel bij de mensen welke op de bus aan het wachten als bij de mensen welke voorbij rijden in de auto. Mijn klasgenoten zouden dit zelf ook leuk vinden als zij stonden te wachten op de bus. - Oppikken Als mensen zichzelf in de spiegel zijn als Jip&Janneke en zij vinden dit leuk plaatsen zij dit op hun sociale media pagina’s en hun vrienden zien dit ook weer. Er moet dan wel duidelijk een locatie bij staan anders weten andere mensen niet waar zij ook zo een bushokje tegen kunnen komen. De link tussen Jip&Janneke en de HEMA konden zij niet zo snel leggen. Zij zouden eerder gaan voor een rookworst of tompouce. De 6 apsecten van Guerillia Marketing (Martijn Aerts) 1.heeft geen groot budget of in ieder geval een zeer efficiënt gebruik ervan; Omdat HEMA-Huisjes een nieuw en beginnend merk/product is, is het budget erg klein. HEMA is hoofdsponsor en zou hier eventueel kunnen bijspringen als de kosten erg hoog uitvallen. 2.is onverwacht en verrassend; Het is niet geheel onverwacht omdat er al eerder acties gedaan zijn in de vorm van bushokjes omtoveren. Het is wel verassend omdat je jezelf als Jip&Janneke kan zien in de spiegel. 3.is onconventioneel ofwel ludiek; Zoals eerder gezegd is het niet echt ludiek omdat men al eerder bushokjes omgetoverd heeft. 4.is interactief (met het publiek); Dit is geheel van toepassing. Het publiek wat op de bus aan het wachten is wordt op deze manier vermaakt. Zij kunnen ervoor kiezen om zichzelf als Jip of Janneke op de foto te zetten. 5.duikt op in en/of maakt gebruik van onverwachte plekken; De bushokjes staan op vaste en gebruikelijke plekken. Dus ook dit punt is niet van toepassing. 6.heeft alles in zich om buzz te veroorzaken. Als mensen het echt leuk vinden kunnen zij de foto’s delen op hun social media pagina’s en door vertellen aan hun vrienden.

10

Wat is een crossmediaal concept? Een crossmediaal concept moet voldoen aan 5 speerpunten: - Storytelling Er moet een verhaal lijn in zitten zodat consumenten/kijkers geboeid blijven. - Mediumspecificiteit Ieder medium heeft zijn eigen specificatie. De vraag is dus wat wil je bereiken? Aan de hand daarvan kan je kiezen welk medium je wil gebruiken. - Relevantie Het concept heeft een toegevoegde waarde en is relevant voor deze tijd. - Usability De mate waarin het product gebruikt wordt of gebruikt kan worden. - Co-creatie Om de interesse te wekken en te houden moet gezorgd worden voor co-creatie. Bij cocreatie kunnen de bezoekers, gebruikers of kijkers zelf meedoen/meewerken aan het concept. Een crossmediaal concept is waar een verhaallijn in zit, waarbij het juiste medium ingezet is, relevant en heeft een toegevoegde waarde, makkelijk in gebruik of makkelijk te gebruiken en zorgt ervoor dat de bezoeker, consument of kijker het idee krijgt dat hij/zij mee kan beslissen/werken.

11


Twee succesvolle concepten zijn: - Zapp Live - The Voice of Holland ZappLive Zap live is een live talkshow voor kinderen welke drie keer in de week uitgezonden wordt op Zapp. Op Dinsdagmiddag, donderdagmiddag en zaterdag morgen. Het is een show welke gepresenteerd wordt door Sascha Visser en Evelien Bosch-Gademan. Zij hebben altijd bekende Nederlanders te gast waar de kijkers thuis mee kunnen chatten tijdens de show. Storytelling ZappLive doet niet echt aan storytelling. Wat zij wel hebben is elke week 2 scholen in de show die spelletjes spelen tegen elkaar. Ze hebben dus wel steeds weer dezelfde aspecten die terug komen. De spelletjes voor de kijkers thuis bevatten wel storytelling. Zo hebben zij bijvoorbeeld zaak zappendeal. Dit is een moordspel. Er zitten een aantal bekende Nederlanders in één huis en er is iemand vermoord. Er worden tijdens de uitzending aanwijzingen gegeven en elke week wordt er iemand die onschuldig is weg gestuurd door de kijkers thuis. Mediumspecificteit ZappLive gebruikt voor namelijk haar eigen website. Hier kunnen de kijkers allerlei spelletjes doen, foto’s inzenden voor de foto opdracht van de week, de hint van zaak zappendeal nog een na kijken en de hele uitzending terug kijken. Daarnaast wordt er reclame voor de liveshow gemaakt tijdens de reclames en andere programma op Zapp. Relevantie Kinderen krijgen het idee dat zij hun eigen talkshow hebben maar dan op een originele en kinderlijke manier. Usability ZappLive is makkelijk te gebruiken en te bereiken. Via de televisie en via de website van ZappLive. Co-creatie ZappLive doet veel aan co-creatie. Zo kunnen de kinderen thuis hun eigen foto’s insturen voor de foto-opdracht. ZappLive heeft ook een spel genaamd ranking de stars. Dit wordt in de show gespeeld met bekende Nederlanders maar op de site kunnen de kin-

The Voice of Holland Wie kent het niet? The Voice of Holland is de nieuwste trend op het gebied van talentenjachten. The Voice of Holland is een talentenjacht waarbij zangers en zangeressen daadwerkelijk alleen op de stem gekeurd worden omdat bij de eerste audities (ook wel the blind auditions genoemd) de coaches omgekeerd in een stoel zitten. Pas als de coaches de stem goed vinden drukken zij op de knop en draaien zij om zodat zij te zien krijgen wie erbij die fantastische stem hoort. Na deze auditie kiest men een coach. De coach zal in het verdere traject ( de battles en liveshow) de kandidaat coachen en ervoor zorgen dat hij/zij The Voice of Holland wordt. Tijdens de battles kiest elke coach twee kandidaten uit die tegen elkaar moeten strijden. Dit gebeurd ook heel toepasselijk in een boxring. De coach kiest de beste van de twee uit en deze gaat mee naar de liveshow en is weet een stapje dichterbij de titel The Voice of Holland. Storytelling The Voice of Holland doet aan storytelling maar pas in een later stadium van de show. In deze fase maken de kijkers thuis kennis met de kandidaten. Zij nemen een kijkje bij de kandidaten thuis en horen de hoogte en diepte punten van hun leven in het programma: The Voice of Holland Real Life. Op deze manier krijgen de kijkers thuis het gevoel alsof zij de kandidaten echt kennen of kunnen zij zichzelf vergelijken met de kandidaten. Mediumspecifiteit The Voice of Holland is voornamelijk te zien op de televisie. Maar The Voice of Holland heeft ook haar eigen website, applicatie en is actief op verschillende social media pagina’s. Daarnaast wordt elke liveshow ook daadwerkelijke live uitgezonden op radiop 538 voor diegene die de uitzending niet kunnen zien op televisie. Relevantie Zoals al eerder aangegeven is The Voice of Holland de talentenshow van deze tijd. Dit is ook bewezen omdat The Voice of Holland verkocht is aan 33 landen over de hele wereld. Usability Het hoofd product van The Voice of Holland is natuurlijk het programma zelf. Dit is makkelijk in gebruik omdat de kijker hier alleen een televisie voor nodig heeft. De applicatie die The Voice of Holland heeft is ook makkelijk in gebruik en makkelijk te bereiken. Co-creatie Zoals eerder gezegd heeft The Voice of Holland haar eigen applicatie voor op de smartphone of tablet. Deze app wordt ook wel de thuiscoach genoemd. De kijkers thuis kunnen via de app aangeven of zij wel of niet niet zouden omdraaien voor de kandidaat. Daarnaast kan er ook tijdens de liveshows getwitterd worden en een aantal van deze tweets worden dan voorgelezen tijdens de liveshows. Éen van de belangrijkste vorm is natuurlijk het stemmen op kandidaten tijdens de liveshows. Dit kan zowel telefonisch als via de sms.

12

13


CCV

Gastcolleges

Week 1 Martijn Arets. In week 1 krijgen wij gastcolleges van Martijn Arets. Martijn is met een oud volkswagen busje langs een aantal grote merken gegaan om interviews te houden met de belangrijkste mensen van de bedrijven. Hier heeft hij een boek over geschreven genaamd Brand Expedition. Met alle connecties die Martijn heeft, heeft hij ervoor gezorgd dat hij op internet meerdere prijzen heeft gewonnen door simpelweg vrienden te laten stemmen. Om zijn boek onder de aandacht te brengen heeft hij een Guerillia actie uitgehaald. Hij heeft zijn eigen boek gekocht bij Bruna. Hij heeft het boek mee naar binnen genomen en op de eerste plaats gezet in de boeken top 10. Daarna heeft hij het boek meegenomen naar de kassa om af te rekenen. Ondanks dat Bruna het boek niet verkocht heeft hij het toch kunnen kopen omdat zij via via aan het verkoop bedrag kwamen. Martijn kan op een hele leuke manier vertellen en ik heb dan ook gedurende het hele gastcolleges aandachtig geluisterd.

Week 2 Wesley Kelder Zoekmachine optimalisatie. Dat was het onderwerp van het gastcollege van Wesley Kelder. Hij was ruim een half uur te laat. Dus dat was al een lekkere binnenkomer. Daarnaast vond ik het onderwerp erg saai. Hij vertelde wel een paar interessante dingen zoals welke zoek woorden je moet gebruiken om echt op te vallen en dat je geen zoekwoorden als sokken moet gebruiken als je alleen maar schoenen verkoopt omdat dit irritatie opwekt bij de internet zoeker.

Week 3 Evert Moolhuijsen Evert Moolhuijsen vertelde iets in zijn gastcollege over verdienmodellen met name over het Business Canvas model. Dit model heeft hij erg goed uitgelegd en wij hebben dit model dan ook gebruikt voor ons project. De manier van spreken sprak mij erg aan en hij liet ook duidelijk zien hoe je het Business Canvas model moest gebruiken en wat je er precies aan had. Hij gaf duidelijke voorbeelden van bijvoorbeeld Nespresso, de koffiecups, en Metro, de krant.

Een CV of te wel Curriculum Vitae maar dan visueler. Hierin staan mijn werkervarngen en eerdere opleidingen vermeld. Mijn CV is niet heel creatief omdat ik dit zelf ook niet ben. Ik hou van uitdagingen en zou ook alles willen proberen maar ik heb wel een idee nodig om dit eigen te kunnen maken.

14

15


Inspirator Interview Week 4 Michiel Bakker Moeder, Mama, Moetie, Mams, Ma allemaal namen voor de belangrijkste vrouw in mijn leven. Mijn voorbeeld en inspiratiebron is Lydia, MIJN MAMA.

Online verleiden. Daar ging het Gastcollege over van Michiel Bakker. Michiel is net zoals de gastspreker uit week 2 werkzaam bij Zanox. Michiel liet zien hoe je een bezoekers aantal om kan zetten in een omzet. Wij hebben dit gastcollege niet verwerkt in ons project. In het begin was in erg geboeid maar na een tijdje verloor ik mijn concentratie omdat ik het niet meer zo interessant vond.

Week 5 Girl Talk Tijdens het gastcollege van week 5 hebben wij een film gekeken genaamd Girl Talk. Het was eigenlijk meer een documentaire over een DJ genaamd Girl Talk welke muziek van andere artiesten gebruikten in zijn mixen(muziek). Hij gebruikte de liedjes zo dat ze bijna onherkenbaar werden en alleen de echte liefhebber kon de liedjes herkennen. Tijdens deze documentaire werd ook laten zien dat mensen in Amerika, welke gebruik gemaakt hebben van Napstar, een boete kregen van de staat voor het illegaal downloaden. Hier hebben de platenmaatschappijen voor gezorgd. Er was een vrouw in Amerika en zij kreeg een boeten van bijna 1 miljoen dollar omdat zij 42 liedjes gedownload had. Aan het einde van de documentaire had Girl Talk een optreden op een groot festival in Amerika. Ik vond de film erg leerzaam en nu weet ik ook hoe erg je op moet letten voordat je iets illegaal download.

16

Zou je in het kort iets over jezelf kunnen vertellen? Mijn naam is Alida Cornelia Frederica Brandenburg oftewel Lydia Brandenburg. Ik ben geboren op 21 november 1964 wat mij op dit moment 48 jaar maakt. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Ik heb één zus Yvonne en één broer Evert. Mijn ouders heten Alida Brandenburg-Papavoine en Evert Brandenburg. Momenteel ben ik werkzaam in het familiebedrijf Future Bags B.V. Dit is een groothandel voor rokersbenodigdheden en mijn broer en zus zijn daar de eigenaren.

Wat deed je vroeger nog meer? Naast handbal en voetbal bedoel je? Ja. Ik was veel buiten met mijn vriendinnen. Er woonden veel kinderen bij ons in de buurt. We woonden eerst in de borgerstraat in Amsterdam dat is in de buurt van de kinkerstraat. Daarna zijn we verhuisd naar Geuzenveld. Daar woonden mijn opa en oma van mijn moederskant ook. Die waren inmiddels overleden maar mijn oom woonden daar nog wel. Daar hebben mijn ouders altijd gewoond en nu wonnen wij daarin.

Hoe komt het dat jij zo slank blijft terwijl ik op dieet moet? Hahah, ik zou het niet weten. Ik eet s’avonds best wel veel weg. Te veel vaak. Ik sport niet intensief en doe er eigenlijk ook niets voor. Ik wandel bijna elke avond ruim een half uur met Appie maar voor de rest zou ik het niet weten. Maar jij gaat nu toch ook goed met je dieet? Ja maar ik kan nog steeds jouw kleren niet lenen! Hahah dat kon ik vroeger ook niet van mijn moeder. Die was ook altijd slanker dan ik was en een stuk kleiner trouwens. Op een gegevens moment werd mijn moeder ouder en daardoor ook flinker. Ik werd ouder en slanker. Vroeger sportte ik altijd fanatiek. Ik zat op voetbal en handbal maar ik heb altijd fklinke bovenbenen gehad. Deze zijn nu nog steeds aan de flinke kant.

17


Naam: Alida Cornelia Frederica Brandenburg Roepnaam: Lydia Leeftijd: 48 Geboren in: Amsterdam Woonachtig in: Amsterdam Broers: 1 Zussen: 1 Kinderen: 1 Dochter Huisdieren: Onze hond Appie

Voelt het raar om in je ouderlijke huis te wonen zonder je ouders? Nee eigenlijk niet. Mijn ouders leven gewoon allebei nog maar zijn verhuisd naar Broek in Waterland. Jij heb ook de eerste maanden van je leven doorgebracht in dit huis. Je slaapkamer die je nu hebt was toen ook al jouw slaapkamer. Je vader en ik sliepen in je studeerkamer en opa en oma in onze slaapkamer. Is de buurt wel hetzelfde gebleven? Nee de buurt is er erg op achteruit gegaan. Als er sneeuw lag dan waren er in onze tijd altijd kinderen buiten. Dit is nu allang niet meer het geval. Dit komt ook omdat er nu veel meer buitenlanders wonen. Vroeger was je vader de enige buitenlander in de buurt. Samen met zijn gezin dan. Je kon ook altijd de deur op laten staan. Dit kan nu bijna nergens meer maar dit kon bij ons vroeger wel. Wij hadden ook een buurthuis waar allerlei leuke activiteiten voor ons georganiseerd werden. We gingen zelfs met een buurthuis een week op kamp. Dat waren ook altijd leuke vakanties.

18

Wat is de leukste vakantie die je ooit meegemaakt heb? Nou alle vakanties die we tot nu toe in Portugal doorgebracht hebben. Ik vond het heerlijk als jij en je neefje zo klein waren en we gingen gezellig naar Portugal. We hadden de hele dag geen kind aan jullie want jullie gingen altijd op avontuur met zijn tweeën. En je ergste vakantie? Die was naar de canarische eilanden met mijn schoonzus. Ze zou eigenlijk met mijn Hoe vind je het eigenbroer gaan maar die had het erg druk dus lijk om met je familie te vroeg ze of ik mee wilden. Ik was toen werken? 3 maanden zwanger van jou en heb nog Het heeft zijn goede en zijn slechte kan- nooit zo een rot vakantie meegemaakt. Ik ten. HEt is altijd harstikke gezellig bij heb alleen maar gekotst. Dit was ook niet ons op het werk. En wij kunnen werk leuk voor je tante natuurlijk. en privé goed gescheiden houden. Als ik op het werk ruzie heb met mijn zus is dit na werk tijd altijd meteen weer Wat wilde je vroeger eiover. Andersom geldt dit natuurlijk genlijk worden? ook. Dat ik klein was wilde ik altijd moeder Met hoeveel familieleden werk je saworden. Daarna kleuterleidster. Hier men? heb ik ook een opleiding voor gevolgd. Met 7 familieleden. Mijn zus, broer, zwager, schoonzus, neefje, neef en met Ik vond het kinderdagverblijf heel leuk maar zodra ze wat ouder werden vond jou natuurlijk. ik het niets meer aan dus ben ik hier mee gestopt. Toen ben ik bij mijn broer in de coffeeshop gaan werken. En daarna in het eetcafé van mijn broer en zus en nu dan in de groothandel. Ik heb dus eigenlijk altijd met mijn familie gewerkt. Ik ben nu nog steeds goed met kinderen maar ik zou er Hoe zie je mijn toenooit mijn beroep van willen maken. komst voor je? Nou hopelijk wel in je eigen huis hahah Ik wil dat jij iets doet waar jij gelukkig van wordt. Klinkt natuurlijk heel cliche maar het is wel zo. Ik kan natuurlijk wel zeggen dat ik wil dat je een goed betaalde baan krijgt maar geluk en een liefde is veel belangrijker. En ik wil natuurlijk oma worden hahah.

19


Volgende keer... Met dank aan: Lydia Brandenburg voor het lieve en gezellige interview Fieke Sluijs voor de hulp tijdens de lessen Eshter Bouw voor alle altijd leuke, vermoeiende en stressvolle opdrachten

20

Jaimy Brandenburg INHCI Magazine  

Magazine voor de minor creatieve industrie

Advertisement