Page 1

M agasinet for danske & nordiske jægere og friluftsfolk

MAGASINET

JAGUAR NYHED

SAUER  404

NR1

De professionelle

JAGUAR BUTIKKER

PREMIERE PÅ NYT JAGTMAGASIN

JAGUARMAGASINET.DK

SEPTEMBER 2015

SAND JÆGER

DE PROFESSIONELLE

ANDEJAGTEN

TILLYKKE MED DIT JAGTTEGN

BEHÅRET FLÆSKESTEG

VIND DEN NYE SAUER 404

JAGTSPROGET

KONKURRENCE


Velkommen til Jaguargruppens nye E-magasin for danske jægere. Vi har lagt masser af sjæl i dette projekt – vi håber og tror på, at det skinner tydeligt igennem!

Bladr eller klik på et link :)

Se filmklip ks - du finder lin i magasinet!

Jaguarmagasinet er vores digitale jagtmagasin. Det er fuldstændigt gratis for læserne. Det kan læses online, på tablet eller i mobilen, når du har tid og lyst. Det er sådan det skal være i 2015! Jaguarmagasinet adskiller sig meget fra et traditionel trykt magasin. Magasinet er nemlig interaktivt og det betyder f.eks., at du kan klikke dig videre til yderligere information, til videoer, specialtilbud og meget andet. Vi udnytter alle de fordele internettet giver os! Magasinet er skrevet til alle jægere og skytter. Uanset om du er aldeles nystartet jæger eller om du er Danmarks mest erfarne nimrod, så er det vigtigt for os, at du finder masser af interessant stof i Jaguarmagasinet. Vi har stor fokus på tekniske data og information om jagtudstyr, da vi ved, at dette er noget mange jægere efterspørger. I Jaguargruppen er vi stolte over vores brede sortiment – og ikke mindst over de velkendte brands som kun findes i vore butikker. Vi mener, at vi dækker ethvert behov i alle prisklasser, med stærke navne som Sauer, Remington, Caesar Guerini, Schmidt & Bender, Swedteam, Hornady og mange flere... Naturligvis kan du finde ekstra meget information om vore egne brands i dette magasin! Ud over våben- og udstyrspræsentationerne vil magasinet også berøre andre emner med relevans for jægere. Der vil være jagtreportager, præsentationer af vore butikker og jægerportrætter med mere. Selvfølgelig vil der også komme masser af konkrete tilbud til dig som læser! Vi har valgt at udsende dette nummer af Jaguarmagasinet netop nu, hvor jægernes højtid for alvor tager fart. Efterårssæsonen er startet, det er nu at frugterne af årets indsats bliver høstet på revirerne. Nyd tiden derude i fulde drag på alle klapjagterne, trykjagterne og i de stille stunder, hvor det kun er dig, dit våben, hunden og vildtet som sætter dagsordenen.

God læselyst! LAYOUT & PRODUKTION

ARTIKLER OG FOTOS ER VELKOMNE

RA Reklame, Roskilde

Vi fraskriver os ansvaret for materialet Alt materialet lagres digitalt hos Jaguargruppen. Vi forbeholder os alle rettigheder til at anvende og distribuere det tilsendte materiale. info@jaguarmagasinet.dk

DISTRIBUTION Jaguarmagasinet distribueres elektronisk. Jaguarmagasinet udgives også som tryksag og kan afhentes i vores butikker. Se adresser på bagsiden.

www.jaguarmagasinet.dk

UDGIVER Jaguarmagasinet udgives af Jaguargruppen.

2

PRISER & TILBUD Alle priser gælder til 15. december 2015. Der kan forekomme lokale afvigelser på sortiment og priser. Vi tager forbehold for trykfejl.


NYHED

SAUER  404

BEDRE SIKKERHED

MERE KONTROL

STØRRE FLEKSIBILITET

SAUER 404 har et nyt patenteret sikkerhedssystem med en nyudviklet sikringsmekanisme.

SAUER universal værktøj giver skytten en unik mulighed for at vælge een af de fire forhåndsindstillede aftræksvægte: 550 g, 750 g, 1.000 g eller 1.250 g.

Det integrerede SAUER universal værktøj gør SAUER 404 meget fleksibel og brugervenlig. Værktøjet bruges til montering og afmontering af for- og bagskæfte, udskiftning af løb og til justering af aftrækket.

Klik her og se filmen 3


JAGUAR BUTIKKEN

BRASHOLT A/S PÅ TOPPEN AF DANMARK LANDETS NORDLIGSTE JAGTFORRETNING ER OGSÅ EN AF DE MEST VELASSORTEREDE VI HAR BESØGT JAGUAR-BUTIKKEN BRASHOLT A/S I HJØRRING...

Det år nåede menneskeheden til Mars med rumsonden Viking 1. Jimmy Carter blev valgt til præsident og ”Don’t go breaking my heart” med Elton John og Kiki Dee var det store hit i diskoteksteltet på Hjallerup Marked. Jørn Brasholt var i midten af 20’erne, da han i 1976 slog dørene op for sin nye jagtforretning i den gamle del af Hjørring by.

4


Jørn var på hjemmebane i Hjørring. Han er

Men butikken i Hjørring klarede alle skær! Stille

opvokset på et landbrug lige uden for byen, men det var handlen, som fangede hans interesse – og hvad var mere nærliggende end at handle med noget, som for alvor interesserede ham?

og roligt voksede Brasholt Jagt & Fiskeri sig større og større i det nordjyske, hvor jægere og lystfiskere er mange og aktive... man er tæt på naturen deroppe! I 1991 udgjorde

Det er altid et farligt karrievalg at kombinere arbejde med fritidsinteresse, men Jørn havde et sjældent handelstalent og var stædig som et æsel. Udfordringer var der rigeligt af – som dengang en grossist kun ville give den unge iværksætter en virkelig god pris på Winchester 101 haglbøsser, hvis han satsede benhårdt og købte 40 stk. – en kæmpe ordre for en nystartet forretning! Jørn tog springet kun for at erfare, at den samme grossist kort tid efter solgte de samme bøsser enkeltvis til samme lave pris til alle, der ville købe, hvorpå priserne blev dumpet og våbnene solgt overalt til noget der mindede om indkøbspris...

5

Gode medarbejdere er alfa og omega i en jagtbutik. Kunderne skal have solid og kvalificeret rådgivning hvad enten de er ude efter en ny riffel eller en flaske våbenolie. Alle medarbejdere hos Brasholt er jægere eller lystfiskere – og de brænder for deres hobby!


JAGUAR BUTIKKEN

Brasholt sammen med Hubertushuset i Ringsted kimen til Jaguargruppen, som forretningen siden har været en uløselig del af. Det har naturligvis været årsag til yderligere vækst. Omkring årtusindeskiftet opkøbte Brasholt sin største lokale konkurrent hvilket cementerede butikkens position som den førende jagtforretning nord for Gudenåen.

liseret sig i skæftetilpasning af haglgeværer og jægere fra hele landet opsøger Brasholt for at få den optimale følelse med deres haglgeværer. Dette er nok en af mange årsager til at butikken i Hjørring har en hel del stamkunder over hele landet.

Moderne forretning

gennem årene opbygget en stor fiskeriafdeling med alt det fiskegrej, hjertet kan begære. Det fungerer helt fint at kombinere de to ting i Nordjylland, mens andre butikker i Jaguargruppen har satset anderledes.

Efterhånden som butikken har vokset sig større er den flyttet til mere egnede lokaler og den har i dag til huse i en stor lys bygning på Vandværksvej. Her finder man godt 1.200 kvadratmeter velassorteret jagt- og fiskeudstyrsforretning med stor våben afdeling, bøssemagerværksted og underjordisk skydebaneanlæg. Virksomheden har gennem årene tiltrukket højt kvalificerede medarbejdere, som i kraft af stor praktisk erfaring og personlig interesse i det det hele handler om – jagt og fiskeri – er i stand til at give kunderne en god og seriøs rådgivning.

Brasholts bøssemager

er hentet hjem fra Tyskland, hvor han er uddannet på bøssemagerskolen i Suhl. Butikkens værksted er veludrustet og her klares alle almindelige – og en del ualmindelige – reparation og vedligeholdelsesopgaver. Butikken har igennem årtier specia-

Ved siden af jagtafdelingen har Brasholt

I forbindelse med flytningen til virksomhedens nuværende lokaler blev der anlagt en underjordisk skydebane med elektronisk markering. Et top-moderne anlæg som benyttes flittigt af forretningens kunder til både test og indskydning. Husets egen bøssemager er naturligvis også en hyppig gæst i tunellen, hvor han bl.a. testskyder hver eneste riffel, som forlader huset. Seneste nyhed i den nordjyske virksomhed er en særdeles velassorteret webshop, som er gået i luften med mere ned 5.000 varenumre til at starte med. Her finder man i princippet hele butikkens sortiment – fra luftbøssehagl til sigtekikkerter af de bedste europæiske mærker. Alt hvad hjertet kan begære!

Besøg butikken på Vandværksvej 29 eller på www.brasholt.com Butikken er meget varieret med masser af jagt- og skydeudstyr, samt en kæmpe lystfiskerafdeling og alt i outdoor-grej. En one-stop-shop for friluftsmennesker i Nordjylland.

En velfungerende jagtforretning som Brasholt i Hjørring er et livsværk som i høj grad afspejler ildsjælen bag virksomheden. Jørn Brasholt har været jæger fra barnsben, men han er også en god købmand som ved at kun tilfredse kunder kommer tilbage igen og igen...

6


Meget har ændret sig siden åbningen i 1976. Trompetbukserne, overskægget og det lækre hår blev hængende i historien, den solide service og evnen til at følge med tiden fulgte med til nutiden.

Våbenafdelingen rummer altid et stort udvalg af nye og brugte våben. I gamle dage var Nordjylland et mekka for strand- og havjagt – nu om stunder svarer udvalget stort set til, hvad der efterspørges i resten af landet.

7


VÅBEN

Tillykke med riffeltegnet - vi har udstyret til hjortejagten!

Pakketilbud 1 SPAR

8.650,-

SAUER 404 CLASSIC XT + SCHMIDT & BENDER STRATOS 2,5-13X56 INKL. MONTAGE

SCHMIDT & BENDER STRATOS Op til 13 x zoom. Programmerbar lyspunkt i sigtemidlet. Vinkelsensor som aktiverer/deaktiverer batteriet. Ny hurtigindstilling for højde og sidejustering. Unik Flash Dot-teknologi. Vandtæt til 3m.

2,5-13X56

NU KUN

VED SAMLET KØB

Dag og nat model.

37.995,-

Katalogpris

19.400,-

SAUER 404 CLASSIC XT Tillæg for upgrade til træskæfte.

Sauer 404 er den ultimative jagtriffel udført i bedst tysk håndværk. Patenteret låsessystem og nem at skifte løb/kaliber på.

22.995,MEOSTAR R1

Pakketilbud 2 SPAR

6.205,-

Et avanceret højteknologisk instrument. En af markedets mest brugte og anerkendte riffelkikkerter, udført i 30mm ”Aircraft aluminium” udfræset i et stykke. Her får du fuld værdi for hver en krone.

SAUER 202 XT + MEOPTA 3-12X56 R1 M. LYS INKL. MONTAGE

R1R 3-12X56 4C / 4K

NU KUN

VED SAMLET KØB

Katalogpris

20.995,-

8.495,-

SAUER 202 XT CLASSIC Tillæg for upgrade til træskæfte.

Den optimale all round riffel med skæfte i polymer - med blød Soft Touch overflade, har 56cm. Løb i ilafloncoated stål. Hele riflen er lavet til arbejdsbrug, og leveres i alle gængse kalibre.

16.900,-

Pakketilbud 3 SPAR

IR SIGTEKIKKERT

3.395,-

Belyst sigtekikkert, med multicoatede linser, argonfyldt så de ikke dugger, stødsikker. En superkikkert til prisen!

SAUER 101 XT + OPTIC SCIENCE 3-12X56 M.LYS INKL. MONTAGE

OPTIC SCIENCE 3-12X56 IR

NU KUN

VED SAMLET KØB

14.500,-

3.995,S 101 CLASSIC XT Tillæg for upgrade til træskæfte.

Med 6 låseknaster og patenteret bedding koncept giver S-101 Sauer dig legendarisk præcision. Solidt XT polymer skæfte med soft touch coating garanterer perfekt greb og lydløst brug i al slags vejr.

12.100,8


Godt udstyr til nyjægeren

Til nyjægeren Pakketilbud 1 VED SAMLET KØB

Til nyjægeren Pakketilbud 2 VED SAMLET KØB

NU KUN

YILDIZ 12/76 SL INKL. FODERAL, VÅBENOLIE, SKÆFTEOLIE, RENSESÆT OG KLIKPATRONER PLAST

4.995,-

YILDIZ SPZ O/U STV 12/76 Et godt begynderhaglvåben o/u med blank graveret baskyle, 5 chokes, 71 cm løb, uden ejector. Fås også med sort baskyle.

4.995,FRA 4.695,FRA

Samme model, lys eller sort baskyle, fast boring 1/4 og 1/2

JAGUAR FX GOLDEN BIRD

NU KUN

TECHNIMEC 12/76 STEV-CHOKES, INKL. FODERAL, VÅBENOLIE, SKÆFTEOLIE, RENSESÆT OG KLIKPATRONER PLAST

Luksus jagtvåben produceret hos Fair Tecni-Mec i Italien. Fx wood har guldindlagte fugle på baskylen samt forgyldt aftrækker. Kaliber 12 eller 20. Med single aftræk, ekstractor samt fast boring 1/4 & 1/2  Med ejector 

8.295,-

Med ejector og udskiftelige chokes 

7.995,8.595,FRA 8.995,-

MIROKU MK 70 UNIVERSAL

Til nyjægeren Pakketilbud 3 11.995,-

MIROKU MK70 12/76 SEL, CHOKES INKL. FODERAL

NU KUN

VED SAMLET KØB

Miroku MK 70 Universal er en specialmodel som er fremstillet i samarbejde med Jaguar Gruppen, som har tilgodeset ønsker og behov fra danske jægere. Magnumløb - 76mm kammer i Backbore for bedste skudbillede. Fås med 66, 71 eller 76cm løbslængde. Løbsskinne i 8mm. Et ideelt haglvåben til både jagt og flugtskydning. Leveres med tre udskiftelige backbore chokes, (1/4, 1/2 & 3/4). Elegante jagtgraveringer med fasan og agerhøns.

Skæfte i amerikansk valnød med optimal længde 37,5 cm, som er specielt tilpasset vore behov. Vægt 3,4 kg. 

13.995,-

9


AMMO

PATRONER SELLIER & BELLOT SPIDSSKARP 308W. 30-06 eller 6,5x55.

SELLIER & BELLOT TRÆNINGSPATRON FMJ i kaliber 308W, 30-06, 6,5x55 og 8x57IS. Danmarks populæreste træningspatron. Jaguar Gruppen er importør for Danmark, og får leveret direkte fra fabrikken, derfor får du både det bedste sortiment og konkurrencedygtige priser. Mere kvalitet for pengene

50 STK.

300,-

Barnes projektiler og Barnes færdigladede patroner. Alle med miljøvenlig blyfri kerne.

100 STK.

500,-

KALIBER 17HMR MAGNUM RIFLE En populær kaliber, nu også tilladt til jagt på ræv.

Meget populær også i Nordtyskland hvor blyprojektiler ikke er velkomne.

Fremtidens projektiler er her allerede Barnes fremstiller nogle af de bedste projektiler, der er tilgængelige. TRIPPLE-SHOCK TSX Ren kobber, leverer chock i tre stadier. TIPPED TSX Kobberkugle med polymerspids, hurtig expansion, 100% restvægt og dyb penetration. MRX Patenteret Silvex R kærne, se den typiske Barnes X kryds med fire vinger.

SUPERFORMANCE Højteknologisk ammunitionsserie. Superformance lades med Hornadys egne projektilkonstruktioner: SST (letekspanderende), Interbond (stærkt bonded projektil) og GMX (blyfri konstruktion). Fås i alle de gængse kalibrer.

TSX = TRIPLE SHOCK TTSX = TIPPED TRIPLE SHOCK MRX = SILVEX® CORE FB = FLAT BASE FN = FLAT NOSE BT = BOAT TAIL

10


Klik her og se filmen

PR. STK. FRA 2,95 GAMEBORE HYPERSTEEL

v. 1000 stk.

Jaguar HyperSteel = HyperSpeed. 12/70. Gamebore har udviklet denne patron med maximal hastighed og anslagsenergi. Kal 12/70 32g. Udgangshastighed 480m/sek. 465m/sek ved 2,5m. Er ladet med Alliant double base krudt hvilket giver større speed end de andre uden at øge rekylen, trykker 655 bar.

REMINGTON NITRO STEEL - MINI MAGNUM

RIO BISMUTH

Kal 12/70 32g hagl 3 og 4 eller 34g. hagl 1 til 4. 16mm. kappe. Op til 420m/sek. Lidt behageligere rekyle, men stadig fuld gennemslagskraft.

Nyudviklet og med større hastighed. 28g Nu 425m/sek. Nok markedets hurtigste Bismuth patron. Leveres med fiberforladning i 28g. i kal. 12 eller 20. Samt i 32g. m. plastforladning i kal 12. Fås i haglstr. 3,4 eller 5. Pakket i 10 stk.

32G STK. 3 KR. 34G STK. 3,50 KR.

En patron for mandfolk!

Den hurtigste skovpatron

Remingtons A-Frame kugle, så går du ikke på kompromis med hverken kvalitet eller præcision REMINGTON CORE-LOKT Amerikansk kvalitetspatron til rimelig pris. Fås i de fleste kalibre.

REMINGTON SWIFT A-FRAME Giver en kontrolleret ekspansion på 2x kaliber med næsten 100% restvægt. Fås i de fleste kalibre. Du finder næppe bedre fabriksladet ammunition i medium og magnum kalibre.

STANDARD KALIBRE

MAGNUM KALIBRE

20 STK.

399,-

REMINGTON CORE-LOKT ULTRA BONDED

REMINGTON UMC TRÆNINGSAMMUNITION

I bondede projektiler er blykernen loddet til kappen. Det betyder større restvægt og dermed bedre dybdevirkning. Desuden afsættes der betydeligt mindre bly i vildtkødet – et moderne, effektivt og miljørigtigt valg. Med en typisk restvægt på 95% og ekspansion til dobbelt diameter er der tale om en dødbringende effektiv konstruktion. Føres i kalibrene: .223 R, .243 W, .270 W, .308 W, .30-06, 7 MM RM, .300 WM og .338 WM.

Det kan ikke understreges nok: Træning er den eneste farbare vej til bedre riffelskydning! Derfor er det vigtigt at have adgang til pålidelig træningsammunition til små priser. Og det er præcis hvad UMC træningsammunition er! Føres i kalibrene: 308W og .30-06

20 STK.

499,-

20 STK.

STANDARD KALIBRE

449,20 STK.

MAGNUM KALIBRE

11

699,-

100 STK.

695,-


SAND JÆGER

EN SAND JÆGER GÅR IKKE PÅ KOMPROMIS

SAUER 404 PÅ PRAKTISK JAGT... AF DAVID CARSTEN PEDERSEN

Hvad er en sand jæger? I mine øjne er det en jæger, som går aldrig på kompromis med sine idealer, som altid prøver at flytte sine grænser og som altid stræber efter at yde sit absolut bedste. Som jæger prøver jeg selv at efterleve disse idealer i alt, hvad jeg gør og jeg stiller tilsvarende forventninger til mit udstyr.

12


I jagtsæsonen 2014-2015 fik jeg mulighed

I løbet af den sæson så min Sauer 404 mere

for at teste en prototype af Sauer 404 på tre forskellige kontinenter. Den fulgte mig gennem British Columbias vildmark. Jeg slæbte den gennem Sydafrikas støvede og tornede bush. Jeg har trænet intensivt med den på skydebanen og tilbragt masser af spændende timer med den på driv- og pürschjagter i Skandinavien.

vand, mudder, blod og støv end de fleste rifler kommer ud for gennem meget lang tid. Efter alle de prøvelser, jeg udsatte denne riffel for, kan jeg ærligt sige, at Sauer endnu engang har flyttet grænserne for, hvad man kan forvente sig af en jagtriffel.

Iført sit smukke træskæfte har riflen fået beundrende blikke, hvor den er kommet frem og med sit rå kompositskæfte har den været et solidt og dog let stykke værktøj, som ikke bukkede under for slag, fald og ridser.

Takket være sin balance føles riflen let i dine hænder og skydeoplevelsen kan jeg kun beskrive som behagelig. Det følte rekyl er let – selv efter intensiv træning med tunge kalibrer.

13


SAND JÆGER

Kolbehalssikringen, som egentligt er en manuel håndspænder, er ekstremt sikker men også ganske blød og letbetjent. Et rigtigt godt udgangspunkt for de hurtige skud som er nødvendige på en drivjagt eller som opfølgning på jagt i tæt bush. Riflens medfødte præcision – og det sprøde aftræk – giver den nødvendige selvtillig til at tage lange svære skud, når det virkelig er nødvendigt. Uanset om du pürscher i tæt skov, skyder drevne vildsvin fra et tårn eller jager plainsgame i Afrika, giver modulsystemet mulighed for at tilpasse riflen til jagten i en håndevending.

SAUER 404 Det eneste stykke værktøj, du har brug for, bærer du altid med dig. Det er en foldbar Unbraco-nøgle, som sidder under den forreste rembøjle, hvor den aldrig kan blive væk eller glemt derhjemme. Du kan adskille riflen, skifte skæfter og piber samt justere aftræksvægten på sekunder. Med den tilpasningsevne er det ikke så underligt, at 404’eren hurtigt bliver din forlængede arm, som tilpasser sig til din måde at jage på – og ikke den anden vej rundt. Jeg er sikker på, at 404’eren med sin silkebløde funktion, sin fine balance og sin rå ydeevne vil være en sand ven for enhver jæger. Det perfekte værktøj til jægeren, som aldrig går på kompromis.

ligner ved første øjekast sin forgænger – Sauer 202, men der er i virkeligheden tale om en helt ny riffel, som har været 4 år undervejs. Som forgængeren har 404 udskiftelige piber, men også udskiftelige bundstykkehoveder, hvilket betyder, at alle kalibrer – fre de mindste til de største i fabrikkens udvalg – kan rummes i en og samme riffel. Sauer 404 har også et superenkelt take-down system, som er helt uafhængigt af løse værktøjer, et superjusterbart aftræk, kuglespænder a´la Blaser og kikkertbaser integreret i låsestolen. Det modul-baserede våbensystem kan på et øjeblik forvandles fra en klassisk riffel med smukt nøddetræsskæfte til en effektiv vildmarkriffel med ergonomisk kunststofskæfte, som virkelig tåler de mest ekstreme jagtsituationer. Mit Jagtblad skrev: ”Sauer har med 404 skabt grundlaget for en ny klasikker, som vi kommer til at se rigtigt meget til i årene der kommer”. Se hele testen på linket herunder.

Sauer 404 Produktvideo Hurtigskydning

14


M ag asinet

for d anske

& nord is ke jægere o g frilufts folk

MAGA SINET

JAGUA R

VIND DEN NYE SAUER 404

N

NR1

Sau E YHED r 40 4

De profes sionelle SEpTEM

Premie re P

bEr 20

JAGUA å nyt jagtmaga RMAG ASINET sin .dk

15

Tilmeld dig Jaguar e-magasin på Måned en butik s

sand

jæger

prof de ession elle

ande

jagten

tillyk dit ja ke Med gttegn

Behår et flæSk eSteg

Vind de Sauer n nye 404

www.jaguargruppen.com/emagasin jagtsp ro

get

konku

rren

ce

og få chancen for at vinde en Sauer 404 Dette er Jaguargruppen Danmarks første e-magasin fyldt med spændende reportager & gode tilbud fra alle vore 6 butikker i Danmark. Hvis du fremover vil sikre dig at få dette e-magasin leveret til din indbakke, skal du tilmelde dig. Samtidig kan du deltage i konkurrencen om at vinde den spritnye Sauer 404 riffel i en std. kaliber, eller en Schmidt & Bender Stratos sigtekikkert 2,5-13x56 LM FD7 eller et Jaguargavekort på kr. 5.000,- til én af vore 6 butikker. Du skal blot svare på 3 spørgsmål. Klik her for at tilmelde dig her

15


Smart klædt på med Swedteam

SWEDTEAM VINTER KEDELDRAGT Er perfekt til lange kolde dage med vind, vand og sne. Foret med 160 grams for ekstra varm isolering, men ikke tykkere end den giver dig fuld bevægelsesfrihed. Kvaliteten er 100% polyamid med vand- og vindtæt Covertex membran. Forstærket på albuer og knæ, og masser af lommer til dit udstyr. Varm hætte med justerings muligheder. Fåes i grøn, Realtree AP og AP snowcamo. Str. M-4XL

PLATINIUM JAKKE OG BUKS Lækkert og funktionelt sæt med mange gode detaljer. JAKKE

UN HO

S

K

3.999,-

BUKS

2.999,-

FRIT VALG

2.199,PLATINIUM PRO Airtech metervaren er fremstillet i Sverige efter Ökotex standard 100, og har UV 40+ beskyttelse. Alle produkter er med Goretex membran. Udover disse bruges Kevlar, Cordura samt Tvaron til denne serie. Garanti på 6 år.

16


Axton serien - pålidelig i alt slags vejr SWEDTEAM AXTON JAKKE: En superlet, tynd og fleksibel jakke, der er vind og vandtæt Covertex membran. 5 lommer med vandtætte lynlåse, ventilation under armene, justerbar manchet og aftagelig hætte. Fås i grøn og RealTree Xtra camouflage. Str 46-60

BUKSER: Samme lækre materiale som jakkerne, 4 lommer

CAMOUFLAGE

1.499,-

med vandtætte lynlåse, knapper til seler, justerbar fod. Fås i grøn og RealTreeXtra camouflage. Str 46-60

GRØN

1.299,-

GRØN

999,-

CAMOUFLAGE

1.099,-

17


SKJORTE

399,1.599,FLEECE

699,HILL OG AGNETA WP FLEECE Vores mest populære membran fleece, er vandafvisende og åndbar. Produceret i blød bonded 3-lags fleece med vindtæt og vandafvisende membran. Perfekt produkt til jagt og fritid. Model Hill i unisex str (XS-6XL) og model Agneta i wms str (36-48)

MACY SKJORTE Flot ternet skjorte i behagelig 100% børstet bomuld. Str. S-6XL

WESTWOOD JAKKE Klassisk kort jagtjakke i "peached" polyester microfiber. Blød men samtidig stærk metervare. 100% vindtæt, vandtæt og åndbar Alphatech-membran sikrer dig høj komfort. Populær kort model, der gør jakken praktisk til andre fritidsaktiviteter, ind og ud af bilen osv. Str. XS-6XL

999,-

WESTWOOD BUKSER Bukser med mange lommer og funktionelle detaljer, også i Alphatech membranen. Str XS-6XL

Bemærk Westwood jakke og buks er produceret i samme metervare som Sandfield Maxwell jakke og buks, og kan kombineres med disse. Kom ind til din Jaguar butik og se mulighederne.

18


SKJORTE

399,FLEECE FRA

399,599,-

499,-

LUTHER FLEECE Lækker fleecejakke, i 100% funktionel polyester fleece. Super anvendelig jakke, både som mellemlag eller som yderste lag. Str. 104-176 299,- S-6XL 399,-

SAFARI SKJORTE OG SHORTS Specialdesignet skjorte og shorts, i Digital Camo AOP ripstop kvalitet. Fantastisk velegnet til safaribrug pga. af den stærke men stadig komfortable kvalitet og camofarverne, der passer perfekt i farverne. Str. XS-6XL Skjorte 399,- Shorts 499,-

WALTHER CARDIGAN Sweatcardigan med hætte og lommer, i bomuld/polyester, som holder på farve og facon, også efter mange vaske. Str. XS-6XL

CAMO-T-SHIRT I blød og behagelig bomuldskvalitet med det originale Sandfield camoprint. Fås både med kort og lang ærme. Str. S-XL

19


DE PROFESSIONELLE

HANS HAVE

PROFIL: ANTAL ÅR MED JAGTTEGN: JAGTTEGN I 10 ÅR PROFFESION: SKYTTE PÅ ESRUMGAARD

Hans kommer oprindeligt fra Vejen, og er uddannet på Skovskolen som skov- og landskabsingeniør. Til dagligt arbejder han som skytte på godset Esrumgaard i Nordsjælland, hvor han har ansvar for driften og afholdelsen af jagterne på ejendommen. Hvor mange dage om året er du på jagt?

Hvilken del af jagten er vigtigst for dig?

Som vildtforvalter komme man jo en del ud, så selvom jeg kun tæller de gange, hvor jeg selv har bøssen i hånden, bliver det nok til omkring 180 dage om året.

Det at drive jagten og blive god til håndværket er meget vigtigt for mig. Men det er jo mange måder at få det til at lykkes på, alt efter hvilken jagtform man udøver, hvad ens opgave er, og hvem man er sammen med. Afholder vi fasanjagter eller drivjagter, er det jo min opgave at sørge for at vildtet er der, at skytterne står rigtigt placeret og at vildtet kommer rigtigt frem til dem. Det kræver en masse forarbejde og planlægning, for det hele skal bare virke på dagen. Når jeg selv er afsted er det langt mere oplevelsen mellem vildtet og mig. Det er en anden form for oplevelse, men begge dele handler om, at man selv er med til at skabe succesen.

20


21


DE PROFESSIONELLE

22


Hvilke jagtformer dyrker du mest? Når jeg selv kan vælge, er det mest pürschjagt og lokkejagt jeg dyrker. Rent teknisk er det to meget forskellige ting. Men lige meget om man lokker vildtet ud med sine kald, eller selv opsøger det, kræver begge teknikker, at man er dygtig til sit håndværk. Hvad end det er pürsch på råvildt, kravlejagt fra pram eller lokkejagt på ænder og gæs, så kræver det jo, at man deltager aktivt i jagten for at få det til at lykkes.

Hvilken kvalitet mener du er vigtig at have som jæger? Jeg mener, at det er vigtigt, at man er åben og positivt overfor andre jægere og andre måder at gøre tingene på. Man behøver ikke at være enig med alle, men skal lytte til hvad andre bidrager med, og altid forsøge at blive klogere. Vi kan jo alle sammen blive dygtigere til det vi gør, og i sidste ende er det jo vildt fedt.

Hvilket stykke jagtgrej er du mest glad for? Jeg er helt klart mest glad for mine lokkekald. Jeg har et Baby Buck til ænder fra Buck Gardner, der bare er så fedt. Jeg går meget op i kald, og har lært, at det virkelig godt kan betale sig at købe det bedste grej, man kan finde. Når du sætter dig ud og kalder, gør du jo vildtet opmærksomt på dig. Men hvis dit kald ikke fungerer ordentligt, så sidder du faktisk bare og laver nogen mærkelige lyde, i stedet for rent faktisk at lokke vildtet ind. Og det bliver jo aldrig godt. Med et godt lokkekald får du derimod et meget bredt spektrum af lyde, og en naturtro lydkvalitet. På den måde bliver du faktisk en del af det naturlige lydbillede, i stedet for bare at sidde og skræmme vildtet. Og det gør helt sikkert en forskel.

23


DE PROFESSIONELLE

Hans dirigerer sin hund til en apportering.

Morgenparole. Hans Have forklarer om dagens program og såter således, at alle er orienteret efter alle kunstens regler. Her anvises skyttens plads samt hvorfra drevet og fuglene kommer.

Hvad står øverst på din jæger ønskeliste?

Hvor mange penge bruger du på jagtgrej om året?

Det noget så nørdet som Cabelas Instincts Wingman. Det er en motor lokkeand med roterende vinger, der bygger på en helt ny teknologi, der skulle være naturtro. Jeg er jo lidt en nørd, så når der kommer nyt grej på markedet, skal jeg altid se om det kan noget, som det jeg har ikke kan.

Jeg har regnet det ud til mellem tyve og tredive tusind. Men så er det også inklusiv patroner og tøj. Det er også det eneste jeg bruger penge på. Jeg køber f.eks. aldrig kød i supermarkedet, men spiser faktisk kun vildt eller almindelige høns fra min baghave. Det giver jo lidt mere luft i budgettet.

24


GEAR & GREJ

Jagt handler om præcision. Når hørelsen er lige så vigtig som visionen. En jæger skal være i stand til at høre en kvist knække samt hundens gøen og jagt radioen. 3M Peltor skærper dine sanser og øger dine chancer for en vellykket jagt. 3M stræber efter at skabe den bedste og sikreste løsning på personlige værnemidler.

3M Peltor WS SportTac Høreværnet giver dig bedre kontrol over hvad du hører. Du kan justere volumen af omgivende lyd og filtrere uønskede frekvenser mens du beskytter dine ører mod skadelige lydniveauer, når der skydes. Den indbyggede Bluetooth giver mulighed for trådløs forbindelse til din mobiltelefon eller andre kommunikationsenheder. SNR 26db

3M, Peltor, SportTac, ProTac, Tactical og Bull’s Eye er registrerede varemærker der tilhører 3M.

2 999,2.999,-

3M Peltor Tactical XP Jagt Høj dæmpning og equalizer - velegnet til bl.a. instruktører. Høreværnet giver dig bedre kontrol over hvad du hører. Du kan justere volumen af omgivende lyd og filtrere uønskede frekvenser mens du beskytter dine ører mod skadelige lydniveauer, når der skydes. SNR 31db 2 999,2.999,-

3M Peltor Bull’s Eye III

3M Bull’s Eye I

Passiv høreværn beregnet til miljøer eller situationer med behov for ekstrem høj dæmpning, hvor din koncentrationsevne skal beskyttes mod forstyrrende lyde. SNR 35db

Passiv høreværn designet i samarbejde med sportsfolk i verdenseliten. SNR 27db 249,-

249,-

299,299,-

3M jagtkabel

3M Peltor X4

Kabel til SportTac, ProTac, Tactical XP.

Passiv høreværn der kombinerer fremragende beskyttelse med ultimativ komfort. SNR 33db

299,-

299,-

299,-

299,-

3M Sporttac Jagt Elektronisk niveauafhængig høreværn udviklet specielt til jægere. SNR 26db 999,-

999,-

3M Maxim Ballistic Sikkerhedsbriller designet specifikt til brug sammen med hjelm eller høreværn.

3M Peltor KID Passive høreværn til børn for at beskytte mod moderate støjniveauer i hverdagens situationer. SNR 27db

499,-

499,-

199,-

199,-

25


GEAR & GREJ

”Svend -2 hjorte på vej”

COMMASTER 1545 JAGTRADIO En absolut kompakt og brugervenlig radio. 155 MHz og dansk frekvens. Indbygget LED lampe. 5 Watt sende-effekt sikrer stor rækkevidde, og med IP54 tåler den alt regn. Medfølger: Li-on batteri, lynladder, bælteclip.

NORMAL PRIS 1199,-

NU KUN

999,-

TILVALG: MINI HEADSET 499,SKOVANTENNE 399,-

SPORTMAN’S TRUNK Mindre udgave af Bone Collector Trunk. 62cm x 39cm x 34cm. Med låse og forstærket låg. Sort.

399,BONE COLLECTOR SPORTMAN’S TRUNK

899,-

Fantastisk til opbevaring af al dit grej. I bilen, på båden, bag på ATV’en. 97cm x 36cm x 47cm. Hjul for nemmere håndtering. Med kraftige låse og forstærket låg. Bone Collector grøn.

26


UN HO

S

K

Italienske Olang designer og producerer deres støvler i Italien og Rumænien. De bedste materialer og den bedste forarbejdning gør Olang til et sikkert valg for den kræsne kunde.

OLANG LOGAN MED SPIKES Kernelæder støvle med vandtæt membran og det nye "Spike" system, hvor støvlen helt enkelt forvandles fra nomal støvle til en støvle med pigge, så du kan stå fast på is og sne. Perfekt til det nordiske klima. Str. 38-46

1.699,OLANG GALLES

1.499,-

Flot, supervarm lammeskindstøvle til piger. Str. 37-41

www.vikingfootwear.com VIKING HUNTER HIGH OG VIKING DEER HUNTER Topkvalitets jagtstøvler med vandtæt og åndbar GORE-TEX® Performance. Vikings egenudviklede UGC®-sål, der sørger for maksimalt greb på alle underlag, sammen med 2,4-2,6 mm helskind og gummibeskyttelse i tåparti, gør disse til støvler i top ti!

2999,00

VIKING FORCE II

Lettere jagtstøvle med GORE-TEX® Performance og Vikings egenudviklede UGC®-sål for maksimalt greb. Normalpris 1.999,-

Højt skaft og Vikings egenudviklede UGC®sål der giver maksimalt greb på alle typer underlag. Meget god pasform og komfort. Forstærket gummi ved hæl og tå. Fås også uden neopren.

NU KUN

1.399,-

2.499,2.999,Viking Deer Hunter

Viking Hunter High

VIKING STRYN

2499,00

999,-

Følg oss på vikingfootwear

Introduktionspris 2015! Viking Stryn

1399,00

(veil. 1999,00)

27

Viking Force II: Højt skaft og Vikings egenudviklede UGC®-sål der giver maksimalt greb på alle typer underlag. Meget god passform og komfort. Forstærket gummi ved hæl og tå. Fås også uden neopren.


VÅBEN OPTIK

Udviklet i Skandinavien specielt til jægere og outdoor-entusiaster. Serien indeholder håndkikkerter, sigtekikkerter og afstandsmålere, alle produceret på nøje udvalgte fabrikker, som kan leve op til de høje krav Optic Science stiller.

FORREST HÅNDKIKKERT Gode håndkikkerter med multicoatede linser.

CREEK HÅNDKIKKERT God basiskikkert 8x42. Multicoatede linser.

1.799,-

8x42

2.999,8x50

3.499,-

BL 8X44 HD

4.995,-

Ny hed !

BL 10X44 HD

5.495,-

MINOX HÅNDKIKKERT I HD Højkvalitets håndkikkerter fra tyske Minox, nu med HD for optimal synskvalitet.

Topkvalitet fra Minox 28


IR SIGTEKIKKERT 2-10X50 IR

3.499,-

Belyst sigtekikkert, med multicoatede linser, argonfyldt så de ikke dugger, stødsikker. Fås i flere forskellige modeller. En superkikkert til prisen!

3-12X56 IR

3.999,-

ZE 5I 2-10X50

7.995,MINOX ZE serien fås som ”Jaguar Edition” i en specialudgave udviklet i samarbejde mellem Jaguargruppen og Minox, og produceret på fabrikken i Wetzlar Tyskland.

ZE 5I 3-15X56

8.995,Når du har valgt Minox, har du altid valgt det bedste. Minox går ikke på kompromis med kvaliteten, hvilket understreges af en garanti på 30 år! 29


ANDEJAGTEN

EN SJÆLDEN AFTEN AF DAVID CARSTEN PEDERSEN

Anden kom ind i høj højde og min far var ikke et sekund i tvivl. “Den er for høj - du får den aldrig ned”, hviskede han inde bag ansigtsmasken. “Ja ja - vent og se”, tænkte jeg.

Min far og jeg har gået på jagt sammen lige si-

“Kom nu. Kom nu. Kom nu” tænkte jeg,

den, jeg var helt lille. Men de sidste par år har vi ikke haft tid til at tage ud sammen. Vi arbejder begge ret meget, og han rejser endnu mere end mig. Så på det sidste er det ikke bare jagten, det halter med. Det kræver også rigtigt meget tid at planlægge bare at ses. Men denne smukke aften i starten af oktober havde jeg simplethen tvunget ham ud. Jeg havde planlagt alt, hentet ham i lufthavnen og kørt ham direkte ud på jagt. Nu skulle han se, hvad jeg havde lært i al den tid, han havde været væk.

mens min far blev mere og mere skeptisk. Han var vokset op i en tid, hvor andekald ofte var et “rap rap” med munden (mere for ens egen skyld end for ændernes), og hvor tre slidte lokkeænder var alt rigeligt for at få en and eller to på tasken. Og selvom jeg flere gange havde forsøgt at fortælle ham, at man rent faktisk kunne gøre en forskel med optimerede kald og moderne lokkere, var han tydeligvis ikke overbevist endnu. Jeg havde brug for en succes. Og jeg var parat til at rappe mine lunger ud for at få den.

Jeg tog kaldet op til munden og begyndte at bruge det. Hårdt. Min far kiggede på mig, som om jeg var faldet ned fra månen. Men jeg blev ved, stirrede mod himlen, og kaldte ufortrødent videre. Jeg havde brugt en del tid på at fordele vores mønster af lokkere, så de lå naturligt og vuggede ud for den lille pynt, hvor vores skjul stod opstillet.

30

Pludselig kom den sorte skygge igen ind over os i en bue, denne gang meget længere nede. Min far skulle lige til at rejse sig for skud, men jeg gav tegn med hånden til, at han skulle blive nede. Jeg ville bevise, at vi kunne få den længere ned. Jeg kunne se, at den flyttede hovedet ned og så på lokkerne, og jeg begyndte at


rappe som et par ænder, der snadrede. Igen fik jeg et blik af den gamle, der indikerede, at han overvejede, om jeg virkelig havde hans gener. Men jeg vidste, at han ville komme på andre tanker. For jeg kunne se andrikken vende om og komme ind på stive vinger for at lægge sig inde blandt lokkerne. Da den var så tæt på, at jeg var sikker på, at den ikke ville ændre kurs, stoppede jeg kaldet: “Er du klar? kommer kl 13 lavt. Den er din”. Min far kiggede op. Så anden komme fint og spidst på. Han rejste sig og skød.

Det tydelige klask, da den forendte and ramte vandet, var næsten lige så tilfredstillende som min fars efterfølgende grin. “Jeg troede, du havde tabt sutten, da du begyndte at sidde og rappe” Sagde han med et stort smil, da jeg rejste mig for at hente fuglen. Den var gået ned mindre end fem meter fra skjulet, så der var ikke rigtigt nogen idé i at sende en hund efter den. Men jeg kunne lige så godt have været en stolt labrador, da jeg kom tilbage med andrikken og satte mig ind skjulet. “Kan du se, at det virker? Man behøver slet ikke at tage de hurtige eller lange skud. Man kan bare lade dem komme helt ned. Det er vildt fedt” Det måtte han godt nok indrømme.

Vi begyndte at tale om, alle de gange vi havde været på andetræk. Dengang jeg var en lille bitte knægt, og vi kun havde et par slidte plastiklokkere, optimisme og en termokande. Og vores gamle labradorhund Nanny. “Det her er nu også meget hyggeligt” grinede han. Strakte sig på den trebenede stol og tog en kop kaffe. Visse ting ændrer sig ikke.

Jeg kaldte 3-4 fugle mere ind den aften. De tre af dem endte i skjulet. Vi nød solnedgangen og at være på jagt sammen. Sådan en aften får man ikke mange af. Men den var det hele værd.

31


OPTIK

2,5-13X56 STRATOS

SCHMIDT & BENDER STRATOS

Dag og nat model.

Stratos - Modellen som har revolutioneret markedet

Op til 13 x zoom. Programmerbar lyspunkt i sigtemidlet. Vinkelsensor som aktiverer/deaktiverer batteriet. Ny hurtigindstilling for højde og sidejustering. Unik Flash Dot-teknologi. Vandtæt til 3m. Tidløst design.

CHOOSE YOUR LIGHT – DEN NYE BELYSNINGSENHED Det enestående og eksklusivt programmerbare belysningssystem blev udviklet af Schmidt & Bender for at opfylde hver enkelt kundes helt personlige krav og ønsker. Foruden det elegante udseende er det kendetegnet ved en enkel håndtering: • 3 knapper til alle funktioner • Batteriskift uden værktøj

Hvis fabriksindstillingerne ikke er tilstrækkelige, kan det aftagelige belysningsmodul tilsluttes computeren via en USB-adapter til individuel konfiguration: • Vælg antallet af belysningstrin til dag- og natmodus • Konfigurer systemets reaktion ved genstart • Vælg tiden, der skal gå, før automatisk slukning aktiveres • Aktiver eller deaktiver batteriadvarslen ved svagt batteri • Aktiver horisontal og vertikal positionssensor

USB-ADAPTER TIL INDIVIDUEL KONFIGURATION

32

Den nye “Choose your light”-belysningsenhed bliver således sigtekikkertens helt personlige highlight.


Vi har købt stort ind hos Schmidt & Bender - Det kommer vores kunder tilgode!

Tilbud

1,5-8X42 STRATOS Optimal forstørrelse til hverdagsjagt.

2,5-13X56 STRATOS

Vejl. udsalgspris 19.400,-

SPAR 1.900,- 1,1-5X24 STRATOS Ekstra stort synsfelt 37,6m.

OBS. Modellerne er vist med ekstraudstyr, som ikke er med i standardmodellen.

1,5-8X42 STRATOS

Vejl. udsalgspris 18.500,SPAR 2.000,-

1,1-5X24 STRATOS

Vejl. udsalgspris 17.500,SPAR 2.000,-

1-8X24 EXOS

Til drivjagten skal du bruge: 1-8X24 EXOS

Vejl. udsalgspris 21.995,SPAR 2.000,-

klassisk klapjagtkikkertsigte med 8x zoomfaktor og integreret rødpunktsigte. Med 8x zoomfaktor overskrider exos-linjen hidtil eksisterende grænser inklusive nogle teknisk enestående kendetegn som cc-modus eller flashDotsigte i 2. fokalplan.

33

KUN

17.500,KUN

16.500,KUN

15.500,KUN

19.995,-


VÅBEN

Med Avantgarde Grande Lux får du eksklusive graveringer og luksus i særklasse

S 404 AVANTGARDE GRANDE LUX

FRA

89.500,FRA

32.300,S 404 ELEGANCE UDEN OPTIK

FRA

51.800,S 202 TAKE DOWN HATARI

Riflen er vist med High Grade skæftetræ.

Afrikas varierede landskab, jagtbare vildtarter og jagtformer er afspejlet i denne højkvalitets jagtriffel. Det lige Hatariskæfte med ”Old Englisk recoil” bagkappe, Maglock magasinlås samt expressigte

med ”H&H style” foldesigte. Med fleksibiliteten og præcisionen af S-202, bliver Take Down det optimale redskab til alle disse varierende jagtformer. Fås i kaliber 375H&H Magn. 416 Rem. Magn. 458 Lott.

FRA

S 202 ELEGANCE UDEN OPTIK

Luksusmodel med opgraderet skæftetræ i udsøgt valnød grade 4, facetslebet bundstykke, magasinbund i stål samt klassisk tysk ladegreb i ”butterknife” facon. Et smukt våben, som oser af tysk hånd-

27.300,-

værk og kvalitet og som vil tjene sin ejer livet ud! Leveres med eller uden åbne sigtemidler i mini-, medium- og magnumkalibrer samt naturligvis i linksudførelse.

Riflen er vist med Extra High Grade skæftetræ.

SAUER TILBEHØR SAUER 202 RIFFELKUFFERT SAUER 404 RIFFELKUFFERT Den idelle kuffert for den jagtrejsende som ønsker en kompakt transport af hans Sauer 404. Denne universalkuffert har formstøbte rum til både riffel, magasiner og kikkertsigte. Kufferten måler kun 84x16x14.

2.995,-

Canvas + narvlæder. 5 cm bred. Med indsyede gummipuder og hurtig-aftagelige monteringsrembøjler.

1.195,SAUER BÆLTE MED STORT MESSING SPÆNDE 110 cm. Individuel justerbart i bedste bøffellæder.

2.995,-

SAUER 202 HI-CAPACITY MAGAZINE

1.599,-

SAUER HATARI GEVÆRREM

875,-

Med et otte skuds højkapacitets magasin har du en afgørende reserve når behovet opstår. Fås som ekstraudstyr til Sauer 202 i Kaliber, 25-06, 270W, 6,5X55, 6,5X57, 7X64, 8X57 IS & 30-06.

34


REMINGTON 783 Har dobbeltradet aftageligt magasin til 4 skud - er hurtig og nem at lade. Crossfire aftrækkersystem, med justerbart tryk ned til 1,1 kg. Løbslængde 56cm. Vægt 3,1kg. Bundstykke med selvjusterende bundstykkehoved. Supercell gummibagkappe. Leveres i kaliber 308W og 30-06. Absolut bedste riffelvalg i prisklassen.

At prisen er lav, skal du ikke lade dig skræmme af – når der står Remington på våbnet, så du’r det!

5.495,-

FRA

REMINGTON 700 CDL DM

FRA

REMINGTON 700 XCR

9.995,9.900,-

Remington 700 CDL DM. Luxusriffel med flot valnøddeskæfte og aftageligt magasin.

Robust ”allweather” riffel. TriNyte overfladebehandlet. Camouflagefarvet syntetisk skæfte. Trigonløb på 60 cm. Lev i flere kalibre.

MARLIN X7 Marlins ”jagtmaskine”. Sort kunststofskæfte med SoftTech bagkappe. Justerbart aftræk. Magasinkapacitet 4+1. Kal. .270W, .308W eller 30-06

UDEN OPTIK

4.695,MARLIN X7C

4.995,-

Som X7, men med real-tree camouflagefarvet kunststofskæfte.

FRA

2.795,MARLIN XT22 Marlin er berømt for sine fine rimfire rifler og XT22 er basismodellen i programmet. En klassisk kaliber .22 LR salonriffel med udtageligt 7-skudsmagasin, justerbart sikkerhedsaftræk og åbne sigtemidler. Leveres også i kal. 22 WM.

35


VÅBEN

Elegant våben. Leveres med luksus gravering samt high grade skæfte i grade 3, 5 eller grade 6, som har guldindlæg i graveringerne.

FRA

15.995,FRA

15.495,MIROKU MK 38 Leveres i Trap eller Sporting model. Super model til konkurrenceskydning, har bred sigteskinne og løbslængde 76 eller 81 cm. Leveres i grade 1, 5 & 6.

Browning Jaguar Gold Diamond - En klassiker, udviklet af Jaguar Gruppen i tæt samarbejde med Browning FRA

FÅS I BÅDE SPORTING OG HUNTING UDGAVE

DENNE TOPMODERNE, OPDATEREDE UDGAVE ER SPECIELT FREMSTILLET TIL SKANDINAVISKE JÆGERE OG SPORTSKYTTER.

36

UN HO

S

FØRSTE VERSION AF BROWNING JAGUAR GOLD DIAMOND SÅ DAGENS LYS FOR SNART 25 ÅR SIDEN.

16.995,-

K

MIROKU MK 70 JAGT ELLER SPORTSMODEL


Invictus ONE MILLION ROUNDS

Cæsar Guerini - En unik kombination af højteknologisk design og fint italiensk våbenkunsthåndværk

Invictus fås i Sporting, Impact Sporting med høj floating rib, Ascent Sporting samt i Trap version. FRA

33.000,-

Et mærke der giver dig meget kvalitet for pengene CÆSAR INVICTUS Målet var at udvikle det bedste sportsvåben som den nuværende teknik tillader os. Derfor har Cæsar udviklet fremtidens sporting våben INVICTUS – her kan du roligt satse på at du har et stabilt våben til flere generationer, det er ikke blot et spørgsmål om hvor længe du kan benytte dit våben, men også hvor længe dine børn og børnebørn kan bruge det samme våben. 1 million skud garanterer de, fordi man her har mulighed for at udskifte de vitale sliddele igen og igen.

UDSKIFTELIG INVICTUS BLOK

UDSKIFTELIGE INVICTUS CAMS

som tager sliddet på lukkeoverfladen imellem løb og action.

Også denne sliddel kan udskiftes, så du igen er klar til ubegrænset skydning.

CÆSAR APEX TRAP AT Luksus trapgevær med justerbar sigteskinne for præcis fintuning. Et solidt våben i overdådig udførelse som fås i såvel en sporting- som en jagt-udgave. Naturligvis fås Cæsar Guerinis sportsvåben også i mindre overdådige – men teknologisk tilsvarende – udgaver. Leveres med fem udskiftelige konkurrencechokes.

61.700,CÆSAR ELLIPSE EVO LIGHT

29.995,-

Den nye Ellipse EVO Light vejer 2,7 kg, næsten et halvt kilo mindre end den prisbelønnede EVO. Bascylen er fremstillet at Ergal 55 aluminium, med hærdede foringer i rustfrit stål. En nyudviklet teknik giver for første gang mulighed for at gravere i High Grade på Aluminium. Slutresultatet er et endnu flottere våben med lavere vægt. Leveres i kaliber 12 eller 20.

37


VÅBEN JAGUAR FX GOLDEN BIRD Luksus jagtvåben produceret hos Fair Tecni-Mec i Italien. Fx wood har guldindlagte fugle på baskylen samt forgyldt aftrækker. Kaliber 12 eller 20.

Med single aftræk, ekstractor samt fast boring 1/4 & 1/2  FRA Med ejector  Med ejector og udskiftelige CHOKES 

7.995,FRA 8.595,FRA 8.995,-

Leveres imod merpris i flere specialudgaver

FRA

6.995,AKKAR CHURCHILL 206 Jagt eller Sport, med ejector eller extractor efter ønske, fås også i letvægt, eller med justerbart skæfte. Luksus udgaven, som her vist, har skæfte i valnød og gravering.

38


YILDIZ SPZ O/U STV 12/76 Et godt begynderhaglvåben o/u med blank graveret baskyle, 5 chokes, 71 cm løb, uden ejector. Fås også med sort baskyle. FRA

Yildiz - tyrkisk højkvalitet Seks års godt samarbejde har lært os, at det er en fabrik vi kan stole på, og kvalitet som er fuldt på højde med de kvalitetsvåben, vi hjemtager fra Italien eller Spanien til langt højere priser.

4.995,-

Samme model, lys eller sort baskyle, fast boring 1/4 og 1/2

AKKAR CHURCHILL 205 SILVER Klassisk over under i bedste gennemtestede kvalitet. Tyrkisk valnød samt Leveres i flere modeller også letvægt samt Left hand. Viste model har opgraderet skæfte. Leveres mod merpris.

FRA

4.695,-

FRA

5.495,-

FRA

AKKAR HALVAUTOMATISK Med træskæfte eller syntet-skæfte. Leveres med interchoke, 2 stk. medfølger.

3.295,-

FRA

AKKAR PUMPGUN Leveres med træskæfte eller syntetskæfte i kal. 12/76 samt i kal. 12/89 med syntetskæfte. Leveres med interchoke, 2 stk. medfølger.

39

2.495,-


BERETTA 686 - SILVER PIGEON 1 JAGUAR

SILVER PIGEON 1 JAGUAR

Eksklusivt fremstillet for Jaguar Gruppen

3 jagtmodeller i kaliber 12/76 eller 20/76. Løbslængde 67, 71 & 76 cm. samt i venstreudførelse kaliber 12. Leveres i kuffert med tre ekstra chokes og nøgle. Vægt ca. 3,2 kg. 6 mm. sigteskinne. Microcore bagkappe. Oliebehandlet valnøddeskæfte. Eksklusiv dyremotiv-gravering. Schnabel forskæfte.

FRA

16.695,-

UN HO

S

K

VÅBEN

Merpris for Sporting 600,Merpris for bredt forskæfte 1.495,Merpris for justerbart skæfte 1.800,-

Fås også som linksmodel

BERETTA 692 PLUS SPORTING & TRAP Beretta 692 Sporting er med Berettas eksklusive Steelium Plus løb. En tri-stållegering, som danner grundlag for Berettas produktion af mere end 500.000 løb om året. Baskylen på 692 er 41,6 mm bred, hvilket giver en bedre balance både før og efter skudafgivelsen. En bedre skuldring og hurtigere målsøgning. Skæfterne er udført i udsøgt olie-håndpoleret valnøddetræ. Det justerbare skæfte kan justeres i både to-vejs højde og cast. Ved hjælp af fem ”vægtklodser”, hver af 20 g, i bagskæftet, kan du opnå den perfekte balance ved skuldring af geværet.

• Nyudviklet, letbetjent toplukkenøgle • Løbsvælger • Justerbar enkeltaftrækker • Microcore bagkappe • Ventileret bred sigteskinne

Fås også som linksmodel FRA

33.699,-

Husk, at din lokale Jaguar-butik er Beretta-specialist, så her får du den optimale service, råd og vejledning

FRA

69.999,BERETTA DT11 SPORTING Et våben fra italienske Beretta er baseret på næsten 500 års erfaring i produktion af våben, som er udviklet af professionelle bøssemagere generation efter generation. Den verdensledende virksomhed leverer enestående høj kvalitet til jægere og konkurrenceskytter. Sidste nye konkurrencevåben fra Beretta er DT11 Sporting, der er udviklet fra den legendariske DT10 Trident. DT11 har det nye Steelium Pro løb, et nyt design, en ny balance takket være den bredere baskyle. Der er fokus på alle detaljer, intet er overladt til tilfældighederne. Steelium Pro er et koldhamret løb med forlænget konisk overgang, der vil sætte nye standarder for performance på skydebanen. Lange Optima chokes HP giver et perfekt skudbillede. Baskyle i mat overflade med skinnende bånd. Nikkelbaseret finish reducerer genskin, mens der skydes. Nydesignet sigteskinne, ny ergonomisk toplukkenøgle og ny form på løbsvælgeren er alle forbedringer, baseret på topskytternes ønsker.

40

Fås også som linksmodel

Inkl. elegant våbenkasse.


GEAR & GREJ

1.999,-

WILDVIEW TK40 NO GLO Et perfekt kamera til jægeren, der har brug for et enkelt, pålideligt kamera der kan tåle vejr og vind og leverer sæson efter sæson. 8MP, HD video 15/30/30 sec, quick trigger speed, 40 no glo IR, 17 meters rækkevidde, hurtig opsætning, tid dato og månefase på billederne. SD kort op til 32GB og mange andre funktioner.

! billeder, længste rækkevidde, Ny hedKnivskarpe no glo-optagelser, super pris

STEALTH CAM G42NG

Helt nyt design og en langt mere sofistikeret tilgang til vildtkamera-teknologi. Længeste rækkevidde på markedet 33-35 meter. Op til 10MP. Vælg selv mellem 2-4-8 eller 10 MP. HD video - indstil selv mellem 5-180 sec med lyd, quick triggerspeed, 42 no glo IR. Matrix TM avanceret ”slør” reducering giver knivskarpe billeder. Mulighed for Quick set, tid/dato/månefase på billederne, med kode, SD kort op til 32GB, video og USB output. Bruger AA batterier og har masser af ekstra muligheder.

1.499,-

Jaguargruppen har eneforhandling i Danmark og Sverige

299,-

NORDIC

GEVÆRFODERAL Længde 130 cm. Fås i grøn og sort.

HUNTING CLUB 1991

NORDIC HUNTING CLUB VÅBENFODERALER Fremstillet i kraftig 600D slidstærkt og vandafvisende “Cordura” nylon. De er polstret indvendigt med skum til beskyttelse af dit våben. Flere modeller, farver og længder.

299,-

399,MEGALINE VÅBENKUFFERT

399,-

Sort i kraftig kvalitet til sikker transport.

41


JAGTORDBOGEN

JAGTSPROGET Som nyjæger blandt erfarne nimrødder støder man hurtigt på jagtudtryk, som det kan være svært at gennemskue betydningen af. Jægere har igennem århundreder udviklet et sindrigt fagsprog med særlige ord for stort set alt, der har relation til jagt. I Tyskland omfatter jagtsproget så mange gloser, at virkelige ekvilibrister kan føre hele samtaler, som udenforstående ikke fatter en pind af. I Danmark begrænser ”jægerlatinen” sig hovedsageligt til fagudtryk. Vi insisterer på at ”rådyr” er ”råvildt”, at ”blod” er ”schweiss”, at ”død” er ”forendt” osv. Der er egentlig ikke nogen praktisk begrundelse for et jagtsprog i vor tid, men det bliver brugt flittigt mellem jægere og kender man ikke de vigtigste udtryk, afsløres man hurtigt som uerfaren. Det er ganske underholdende – og meget lærerigt – at lære sig de vigtigste gloser. Desuden holder det liv i en hævdvunden tradition og er med til at skabe et unikt fællesskab blandt jægere. Vil du lære dig de vigtiste gloser er der en udmærket liste her (Link: http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/ jagt/om-at-gaa-paa-jagt/jagtsprog/). Vil du være dansk jagtsprogsekspert kan du gå i dybden i med den klassiske bog ”Jagtsproget” af Lisbeth og Gustav Graae, som du kan finde antikvarisk eller låne på biblioteket. Den rummer cirka 1.800 gloser af det danske jagtsprog.

Sproget udvikler sig som bekendt altid. Nye udtryk kommer hele tiden til og i den mindre formelle afdeling, dukker der konstant nye slangudtryk op – også blandt jægere. Vi har samlet en kort liste over moderne jagtudtryk i den sjovere ende af skalaen. De fleste stammer fra DRALF (Dansk Riffelautistisk Landsforening) – en sammenslutning af våben og skydeinteressede danske jægere.

Liste over moderne jagtudtryk Armas numeralis

= Trang til mange skydevåben – en ”sygdom”, der rammer våbenautister

Barbie-kaliber

= Et riffelkaliber uden saft og kraft

Bayerishe Gebirgsbach Bache Geshaft = Krum skæfteryg Behåret flæskesteg = Vildsvin Bestemmer

42

= Hende (eller ham) der siger ”Nej”, når du vil på jagt eller købe et nyt våben


Kinøjser

= Betegnelse der typisk bruges om billigt produkt af østlig oprindelse, oftest en billig kikkert.

Machokaliber

= Unødvendig stor magnum.

Mountain Oyster

= Rå svinetestikel

Murstensballistik

= Krumbane

NIF

= Nabo Imponerings Faktor

Nyjæger

= Jægere, hvis aner ikke har været jægere i minimum 15 generationer

Pind

= Skæfte

Pornoskyder

= Betegnelse for skydevåben med mange smarte detaljer

Potte

= Lyddæmper

Rekylling

= Person med rekylskræk

Skabsbøsse

= Våben der bliver brugt for lidt

Skrald

= Patroner

Småkage!

= Lydord for et ordentligt kugleslag!

Træk og slip riffel

= Betegnelse for rifler med rettrækkersystem

Våbenautist

= Betegnelse på særligt våbeninteresseret person

Jagtfrokost-teoretiker = En jæger der synes at vide alt, men totalt mangler praktisk erfaring.

Våbenguru

= Person med stort våben(kend) skab

Våbenpusher

= Våbenhandler

Jordforbindelse (på et jagtvåben) = Skytten

WAF

= Wife Acceptancy Factor

Våbenskab

= Et opbevaringssted for skydevåben, der altid er for småt.

Weatherbyscar

= Weatherby Lovebite = Ar i panden på rutinerede skytter

Bolcher

= patroner

Bornholmsk åndenød = Særligt fint valnøddeskæftetræ Bubber

= Kraftig reaktion på rekyl

Bønner

= patroner

Bøsse

= Et skydevåben

Bøssevenner

= Våbeninteresserede venner

Grejliderlig

= Forkærlighed for jagtudstyr – helst MEGET jagtudstyr

Hjemmeruller

= Person som genlader

Kalibermongol

= En person der faktisk ved noget om jagtvåben

Kartoffelkaster

= Krumbanekaliber typisk 9,3X57

43


Du finder os også i Sverige

Brasholt Jagt og Fiskeri Jørn Brasholt

Kr. O. Skov - Jagt og Fritid Kurt Bøge Andersen Jacob Skov Anette Skov

Gamefair - Jagtudstyr Brian Jørgensen

Østjysk Våbenhandel Jens Pedersen

Kenneth Pedersen

Hubertushuset Bettina Hansen

Birgitte Nielsen

Michael’s Jagt og Fiskeri

www.jaguarmagasinet.dk

Lars Ohlsson

HJØRRING

BORDING

HEDENSTED

SVENDBORG

NÆRUM

RINGSTED

Brasholt Jagt & Fiskeri Tlf. 96 23 29 00 www.brasholt.com

Kr. O. Skov Tlf. 86 86 11 77 www.koskov.dk

Østjysk Våbenhandel A/S Tlf. 75 89 00 00 www.huntinglife.net

Michaels Jagt og Fiskeri Tlf. 62 21 11 53 www.michaelsjagt.dk

Gamefair Tlf. 45 80 90 16 www.gamefair.dk

Hubertushuset Tlf. 57 61 13 60 www.hubertushuset.com

44

Jaguar Magasinet September 2015  
Jaguar Magasinet September 2015