Page 1

Haal het beste uit jezelf.


Voorwoord Jacobien Hoefnagels

Ervaar jij, als gedreven professional, je werk vaak als een way of life? Gaat het voor de wind, dan levert het energie op en ga je stralen. Ervaar je veel tegenwind dan ontstaat er een energielek. Jacobien Hoefnagels heeft de Jade-aanpak ontwikkeld voor mensen die inzicht willen krijgen in zichzelf en vooruit willen vanuit hun eigen energie. Wat doet de Jade-aanpak Jade laat mensen het beste uit zichzelf halen en hun talenten en mogelijkheden optimaal inzetten zodat ze meer balans vinden tussen werk en privĂŠ, meer plezier hebben in het werk en effectiever gedrag vertonen. Jade gebruikt een doortastende aanpak waardoor mensen gaan stralen. Jade is warm, menselijk, doeltreffend en zonder oordeel. Haar aanpak garandeert een snel, diepgaand en blijvend resultaat. 2


In dit boekje staat de Jade-aanpak stapsgewijs beschreven. Ook ontvang je tips om het energieniveau op peil te houden.

De missie van Jade vanuit een citaat van Nelson Mandela:

“Als wij ons licht laten stralen, geven we onbewust andere mensen toestemming hetzelfde te doen“ 3


Inhoudsopgave

Stap 1: Signaleren Stap 2: Intake en kennismaking Stap 3: Inzicht in zelfbeeld Stap 4: Werken met identiteitsdelen Stap 5: Borging van je vernieuwde zelfbeeld Stap 6: Stralende afsluiting Hoe wordt de Jade-aanpak ervaren Voor wie? Contactgegevens 4


pagina 6 pagina 8 pagina 10 pagina 12 pagina 14 pagina 16 pagina 18 pagina 20 pagina 22 5


Stap 1: Signaleren

Wanneer je energieniveau op peil is, presteer je beter, ervaar je meer plezier en kun je meer aan. Kortom: je bent effectiever. Dit is goed voor jou én voor de organisatie. Wanneer je een lange tijd niet luistert naar jezelf en je je eigen behoeftes, emoties en verlangens onderdrukt, kan dit leiden tot een energielek. Signalen die duiden op een energielek: • Je holt achter feiten en afspraken aan, • Je sluit niet meer voldoende aan bij de ontwikkelingen, • Je pikt signalen niet meer voldoende op, • Je bent meer prikkelbaar, • Je reageert heftiger dan normaal op situaties.

6


Wanneer je dit gedrag bij jezelf signaleert of terug hoort van je omgeving, is het verstandig dit bespreekbaar te maken. Voorkom een groter energielek.

Wist je dat‌ ...steeds meer mensen op zoek zijn naar balans tussen werk en privÊ?

Tip: Sluit je dag af met het opschrijven van drie dingen die je goed hebt gedaan, drie dingen die je aan het lachen hebben gemaakt en drie dingen je hebt geleerd.

7


Stap 2: Intake en kennismaking

Samenwerken begint bij kennismaken met elkaar. Jade komt kennis maken met jou en de organisatie. In dit gesprek wordt gekeken of de Jade-aanpak aansluit bij jouw wensen en doelstellingen en die van de organisatie. Na deze ontmoeting bepaal jij of het bij een kennismaking blijft of dat je verder gaat met de Jade-aanpak.

8


Wist je dat‌ ‌je binnen een halve minuut bepaalt wat je van iemand vindt, soms nog voor die persoon ook maar iets heeft kunnen zeggen?

Tip: Om meer uit de kennismaking te halen kun je vooraf twee of drie punten opstellen die voor jou belangrijk zijn in de begeleiding in jouw weg vooruit.

9


Stap 3: Inzicht in zelfbeeld

We gaan aan de slag met het op de kaart zetten van jouw ‘zijn’. Aan de hand van een heel concrete en indringende oefening wordt duidelijk: • wie je bent, • wie en wat jou hebben gevormd tot nu, • hoe je op dit moment naar jezelf kijkt, • waar je uiteindelijk bij uit wilt komen, • welke volgende stappen je daar voor hebt te zetten. In deze stap ervaar je wat je echt voelt. Je krijgt inzicht in je eigen behoeftes, verlangens en emoties. Pas als je jezelf helemaal kent, kun je jezelf volledig accepteren. In de volgende stappen leer je hiermee om te gaan, voor een blijvend resultaat. 10


“Zonder wrijving, geen glans.” Jacobien Hoefnagels. “Niet perfect is ook goed.”

PIEKEREN IS DE VERKEERDE KANT OP FANTASEREN

11


Stap 4: Werken met identiteitsdelen

Identiteitsdelen zijn karaktereigenschappen en zitten diepgeworteld in het systeem van een persoon. In deze stap wordt je begeleid met het her programmeren van de identiteitsdelen die je (onbewust) tot last zijn. Patronen doorbreken is niet gemakkelijk en veranderen gaat niet vanzelf. Al helemaal niet als het gaat om het aanpassen of ombuigen van overtuigingen die erin ‘gebakken’ zitten. Binnen de Jade-aanpak zijn er verschillende technieken die je helpen om hiermee aan de slag te gaan. Dit levert direct positieve energie op.

12


“THE SECRECT OF CHANGE IS TO FOCUS ALL OF YOUR ENERGY, NOT ON FIGHTING THE OLD, BUT ON BUILDING THE NEW.” SOCRATES 13


Stap 5: Borging van je vernieuwde zelfbeeld

In deze stap krijg je praktische tips voor meer ruimte en energie. Je leert om meer te luisteren naar je eigen behoeftes, emoties en verlangens en ontvangt concrete tips om er ook naar te handelen. Borgen is het sleutelwoord in stap 5. Zodat je naar jezelf blijft luisteren en daar naar handelt tijdens de waan van de dag. Handvatten, oefeningen, metaforen en symbolen worden je aangereikt en vormen een krachtig hulpmiddel om het geleerde daadwerkelijk te blijven inzetten.

14


Tip: Probeer je gedachten van je af te schrijven, je problemen concreet te maken en je todo’s te noteren op een takenlijst. Hoe leger je hoofd is, des te meer energie je zult ervaren.

15


Stap 6: Stralende afsluiting

EĂŠn maand na stap 5 vindt de evaluatie plaats met jou en de opdrachtgever. We evalueren welk verschil je zelf merkt in je dagelijkse manier van werken en we vragen ook aan de opdrachtgever welk verschil hij /zij merkt.

16


“JE KAN EEN MENS NIET LEREN; JE KAN HEM ALLEEN HELPEN HET ZELF TE ONTDEKKEN IN ZICHZELF.” Galileo Galilei

17


Hoe wordt de Jade-aanpak ervaren

De Jade-aanpak biedt diepgang, pakt het probleem bij de kern aan en zorgt dat de verandering geborgd wordt. Wat de klanten over de Jade-aanpak zeggen: “Je merkt echt verschil. Je ziet dat de persoon meer aan kan. Hij zit weer lekkerder in zijn vel en dat merk je ook in de samenwerking met collega’s.” “Veel methodes komen wel bij het gevoel, maar leren je niet hoe je afscheid moet nemen van bepaalde delen. Dit is wat de Jade-aanpak onderscheidend maakt.” - HR professional.

18


Resultaten volgens coachees: “De Jade-aanpak is een mensgerichte aanpak met een goede balans tussen persoonlijke en werk gerelateerde vraagstukken. Een coaching traject dat echt binnenkomt!” - Schoolleider. “Ik heb meer inzicht gekregen in mezelf. Ik ben tijdens de gesprekken met Jacobien dingen te weten gekomen waar ik het bestaan niet van wist.”

YOUR INNER LIGHT SHINES WHEN YOU ARE AT PEACE WITH YOURSELF AND THE WORLD AROUND YOU. LET GO OF THE STRUGGLE AND FEEL THE BEAUTY INSIDE YOU. ALLOW ALL TO JUST BE AND JUST BE YOU. 19


Voor wie?

De jade-aanpak is er voor organisaties en professionals die kiezen voor snel maar blijvend resultaat. In vier tot zes bijeenkomsten heb je weer de ruimte om te stralen. Het traject duurt in totaal twee tot drie maanden.

20


21


Jade Bedrijvencentrum De Ring Weegschaalstraat 3 5632 CW Eindhoven

Bedrijfsgegevens KvK: 17196710   BTW-nr 812.76.576     Bank: 12.69.78.905      Iban-code: NL63 RABO 0126 9789 05  Bic-code: RABONL2U

Telefoon 040-2911467 Jacobien Hoefnagels: 06 - 52 03 21 20 info@jade-aanpak.com

22

Jade-aanpak  
Jade-aanpak  
Advertisement