Page 1

URBAN OASIS ASSISTED LIVING GERMANTOWN COMMUNITY THEATER SUSTAINABLE CREDIT UNION FURNITURE DESIGN RESTAURANT RENDERINGS SUSTAINABLE OFFICE IRIS TILE SHOWROOM

JD

JACQUELINE DOANE I N T E R I O R

D E S I G N

4 8 4 - 5 5 7 - 1 9 4 2


FOURTH FLOOR PLAN

ROOF PLAN

ALZHEIMER’S FLOOR PLAN

REFLECTED CEILING PLAN

FOURTH FLOOR PLAN

SECOND FLOOR PLAN

PROPOSED FIRST AND SITE PLAN

URBAN OASIS ASSISTED LIVING SPRING 2012

ATRIUM LOOKING DOWN Objective: TO DESIGN AN ASSISTED LIVING FACILITY TO BENEFIT NOT ONLY THE HEALTH AND WELFARE OF THE SENIORS AND THEIR FAMILIES, BUT HEIGHTEN THEIR SPIRITS AND ACHIEVE A HAPPIER AND LONGER LIFE. Concept: BLOOMING GROWTH AND REFLECTION INSPIRED BY NATURE. Urban oasis is designed around the idea of walking through a forest and looking up through the trees. The twisting atrium signifies trees towering around them. THe gardens and sofits add to the twisting around the atrium. The green gardens help with indoor air quality.

INSPIRATIONAL IMAGE

UNIVERSITY OF ABERDEEN LIBRARY

FRANK GEHRY


RESIDENT ROOM KITCHEN SINK DETAIL

RESIDENT ROOM SECTION

LOBBY RESIDENT ROOM ELEVATION

KITCHEN CASEWORK DETAIL

MATERIALS

FURNITURE


ATRIUM LOOKING UP

ALZHEIMER’S FLOOR

NORTH SECTION

WAY FINDING

MEMORY BOX

SIGNAGE

ROOM NUMBERS


HAND RAIL DETAIL

GARDEN DETAILS

WEST SECTION

LIGHTING


AUDITORIUM FLOOR PLAN

AUDITORIUM REFLECTED CEILING PLAN

FLOOR PLAN

REFLECTED CEILING PLAN

GERMANTOWN COMMUNITY THEATER FALL 2011

SITE PLAN

Objective: TO CREATE A COMMUNITY THEATER FOR THEATRICAL PERFORMANCES. Concept: Sound waves Pierce through the air surrounding the occupants creating occupied spaces. I took vertical and horizontal “sound waves” that start in the lobby, enclose the concession stand, turn into the floor of the auditorium, crawl up the front of the stage, surround the stage, and then explode out above the auditorium.

CITY OF ARTS AND SCIENCES

SYDNEY OPERA HOUSE

SHELL HOUSE


WEST SECTION


STAGE VIEW

VIEW OF STAGE DETAILED SECTION

MATERIALS

ARTWORK


CONCESSION STAND

FURNITURE


REFLECTED CEILING PLAN

FLOOR PLAN

SUSTAINABLE CREDIT UNION SPRING 2011

NORTH SECTION

Objective: The client is a credit union that provides traditional banking services to its customers. The organization is very concerned THAT the health of the natural members IS environmentally friendly. The STRUCTURE is a one story, masonry bearing wall and steel frame building in an office park near the Northeast CORNER OF THE Philadelphia Airport. Concept: “growing green”

LINCOLN CENTER

GRASSY GREEN SHOWROOM

I TOOK the challenge of a sustainable office and turned it into “Growing Green.” The sustainable office will benefit everyone AND bring the outdoors TO THE INTERIOR SPACE. I generated an idea of terrain to create a green staircase in the INTERIOR. The terrain was also used to influence the finishes IN the Credit Union.

2012 INTERNATIONAL INTERIOR DESIGN ASSOCIATION COMPETITION - HONORABLE MENTION


WEST SECTION

MATERIALS

ART WORK


GREEN STAIR DETAILS

FURNITURE

STAIR DETAILS

SITE PLAN


GREEN ROOF

GREEN STAIRS EXPLODED GREEN STAIRS

SUSTAINABILITY - GREEN WALL - GREEN ROOF - PHOTOVOLTAIC PANELS - GEOTHERMAL ENERGY - MINIMAL IMPACT TO THE ORIGINAL STRUCTURE - LOW FLOW TOILETS - MOTION SENSORS FOR LIGHTS IN LOW USE ROOMS - LIGHT SENSORS - LOUVERS BLOCKING LIGHT FROM SKYLIGHT - RAPIDLY RENEWABLE MATERIALS


FINAL MODELS

STUDY MODEL

FURNITURE DESIGN SPRING 2010

PROTO TYPE OBJECTIVE: CREATING A FULL SCALE PIECE OF FURNITURE. CONCEPT: BOOKSHELF CHAIR THIS CHAIR CREATED A SPACE FOR THE USER THAT IS COMFORTABLE AS WELL AS ABLE TO HOLD BOOKS, PICTURE FRAMES AND OTHER ITEMS THAT BRING COMFORT.


And I Said, “Here am I. Send me!” Isaiah 6:8

Sherrill Auker has been in Livingstone, Zambia since September 2010. She is working with three organizations. From September 2010 through April 2011 she worked alongside Overland Missions and the Sustainability through Agriculture and Micro-enterprises (SAM) Project. The SAM Project is a secular, non-political organization facilitating local enterprise in communities affected by HIV/AIDS. Small scale economic activities like gardening and egg production provide an income for families and community groups. The SAM Project seeks to teach the skills necessary for the sustainable projects, connect the people with local resources and ensure the enterprises are not dependent on external donations. Overland Missions, a nondenominational Christian missions agency, partners with the SAM Project working in southern Zambia. The staff at Overland is dedicated to the gospel and have found the importance in holistic rural development-taking into account all the factors of poverty, both spiritual and physical. The gospel of Christ is not only something to speak, but to act upon. Providing opportunities for others to feed their families and escape extreme poverty is one way to act. Starting in May 2011 Sherrill left Overland Missions and the SAM Project in southern Zambia and traveled up to northern Zambia to work alongside African Encounter Revival Ministries (AERM). There Sherrill is working with Pastor Leonard, his wife and their team, singing and preaching the gospel. A couple years ago, Pastor Leonard and AERM purchased land to begin an agricultural project with the purpose of supporting the teens in their Bible training and also to benefit the local community. Sherrill will be learning from and working with AERM until late August

WALL DESIGN

FINISHED WALL OBJECTIVE: TO MAKE A MISSION WALL IN A NEWLY RENOVATED CHURCH. THE CLIENT WANTED A WALL THAT REPRESENTED THE MISSIONARIES AROUND THE WORd. THEY WANTED A MAP AND AN AREA TO GIVE INFORMATION ABOUT EACH OF THE MISSIONARIES THAT THE CHURCH SUPPORTS. CONCEPT: OLD WORLD MAP EACH OF THE MISSIONARY FRAMES CONTAIN A BRIEF STATEMENT ABOUT WHAT THEY ARE DOING in their location, A MAP OF THEIR MISSION FIELD, AND A COLORED FRAME RELATING TO THE CONTINENT where they serve.

PROPOSED MISSIONARY FRAME DESIGN

FINISHED WALL

FINISHED MISSIONARY FRAME

EAST BRANDYWINE MISSION WALL SUMMER 2011


REFLECTED CEILING PLAN

FLOOR PLAN

WAVE

RESTAURANT DESIGN SPRING 2010

Objective: THE CLIENT WANTS TO OPEN A RESTAURANT ON MAIN STREET in MANAYUNK, Pennsylvania. THEY WANT A FUSION RESTAURANT COMBINING HAWAIIAN AND ALASKAN CUISINE. CONCEPT: fusing the experience of an igloo from alaska and an ocean wave from hawaii. THE MAIN GESTURE STARTS ON THE STREET AS guests enter an igloo. they proceed into the restaurant as the sides of the tunnel start to rip away. THE WAVE FULLY BREAKS AWAY INTO A PIPELINE OVER THE SUSHI BAR.


SECTIONAL ELEVATION

SECTIONAL ELEVATION

WAVE DETAILS


RENDERINGS


FLOOR PLAN

SITE PLAN

SUSTAINABLE OFFICE SPRING 2011

Objective: TO DESIGN A SMALL OFFICE BUILDING, INCLUDING THE ARCHITECTURE. THE BUILDING IS TO INCLUDE ONE PRIVATE OFFICE, a CONFERENCE ROOM, AND A DESK FOR AN EXECUTIVE ASSISTANT. THE CLIENT WANTED THEIR OFFICE TO BE COMPLETELY SUSTAINABLE. CONCEPT: Using the inspiration of natural habitats in the area to create a sustainable environment.

TREE HOUSE CAFE

NAUTILUS SHELL HOUSE

SHELL HOUSE

THE INSPIRATION FOR THE SMALL OFFICE CAME FROM A PICTURE OF A RABBIT HOLE UNDER A TREE IN THE AREA. THE RABBIT BURROWED UNDER A CURVED TREE ROOT WHICH ENSURED IT’S SAFETY. THE SMALL OFFICE TOOK THE CURVE OF THE ROOT AND WRAPPED its way AROUND THE OFFICE WHILE DIGGING INTO THE SLOPE of the hill, CREATING A NATURAL HABITAT FOR THE RESIDENTS.


SOUTH ELEVATION


EAST ELEVATION


SOUTH ELEVATION


8.39 m

1.64 m

6.75 m

4.88 m

CLEARING

DDN

SECOND FLOOR

CAVE LAKE

DN

UP

ABSTRACT FOREST DN

4.70 m

5.17 m

WC

FIRST FLOOR

FRONT FOREST PERSPECTIVE

IRIS SHOWROOM FALL 2010

Objective: DESIGN A SHOWROOM FOR IRIS TILE COMPANY FOR THEIR “ACTIVE” PRODUCT DURING THE SALONE INTERNAZIONALE DE MOBILE. CONCEPT: DISCOVERING “ACTIVE” THROUGH A FOREST OF TILES. The tile showroom was designed around the idea of discovering the “active” tiles. The experience consisted of a forest of paneled tiles that the viewer could interact with. Panels turned as guests discovered different paths through the space. if a path led to the left side of the building, the guest found two small rooms that were transformed into a “cave” and “clearing.” Paths leading to the right side of the building arrived at the basement, which was a “lake.” “Active” tiles that presented food appear to be floating on water. This allowed the guests to dine while enjoying the “forest” atmosphere.


LONG SECTION


FOREST SECTION


CAVE PERSPECTIVE

CLEARING

CAVE AND CLEARING PERSPECTIVE

FOREST PERSPECTIVE

BUMP IT BOX

LAKE PERSPECTIVE


Design Portfolio  

Academic and personal design portfolio

Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you