Page 1

JANUARI

2014 Jacot Journaal


IN DEZE EDITIE... Voorwoord

Nikon Europe

Filmzalen Ahold

DTEK

3 4 6 8 9

Tennis vereniging de Kikkers

Akzo Nodel

Raad van State

Provincie Frysl창n

10 12 14 15

Vooruitblik: NDB Biblion, KNGF

Deloitte Geldexamen

Rijkswaterstaat PPO

Nutreco

Meerbusiness

Versteeg & Stigter

NSS2014

Store for Brands

FIFPro House

Bosch DCN Multimedia

Jinc bliksem Stage 2

16 17 18 20 21 22 23 24 26 27


Jacot Journaal

Beste lezers en lezeressen, Voor u ligt weer een hagelnieuw Jacot Journaal. Dit keer toch maar in een “hard copy”-variant. Op veler verzoek overigens. Blijkbaar heeft het Jacot journaal een meer dan gemiddelde bewaarfunctie. En ook wij vinden het wel weer eens leuk om, naast al de digitale nieuws uitingen, ook weer eens iets aan het papier toe te vertrouwen.

Met Jacot gaat het goed. Ook de laatste crisisperiode is weer overleefd en het lijkt er op dat we er sterker en beter uit zijn gekomen. We hebben in 2013 weer het nodige moeten en kunnen reorganiseren. Het uiteindelijk resultaat is een nog betere organisatie als het gaat om kwaliteit, service en dienstverlening. De focus daarbij ligt op onze kerntaak: ontwikkeling en uitvoering van audiovisuele projecten. Zaken die niet direct tot deze kerntaak behoren worden zo veel mogelijk geoutsourcet. Zo houden we Jacot efficiënt, slagvaardig en flexibel. De komende jaren zullen in het teken staan van verdere specialisatie en groei. Met name op het gebied van congrestechniek staan we aan het begin van fraaie innovatieve ontwikkelingen. In dit Jacot Journaal kunnen wij u al berichten over de ontwikkeling van de Bosch Multimedia congres apparatuur en de toepassing tijdens de Nucleair Security Summit 2014, het grootste congres dat ooit in Nederland gehouden is waar de expertise van Jacot uiteraard benodigd is. Daarnaast worden we steeds vaker geconfronteerd met de vraag naar kwalitatief hoogstaande service en onderhoud. Een tak van sport die een steeds groter belang krijgt binnen onze bedrijfsvoering. Dat is ook de reden waarom deze afdeling verder is uitgebreid. Ook in deze editie van het Jacot Journaal bieden wij u weer een kijkje in de keuken van enkele projecten. Natuurlijk zijn er nog veel meer projecten die we u met trots zouden willen laten zien. Maar de ruimte is beperkt. Uiteraard vindt u op onze website www.jacot.nl veel meer informatie. Wij wensen u veel leesplezier!

Michel Calvelage

JANUARI

2014


tz

Nikon Europe BV heeft Amsterdam gekozen als thuisbasis voor al haar activiteiten in Europa. 4


Jacot Journaal

JANUARI

2014

Hiervoor is een bestaand gebouw, “De Tripolis” in Amsterdam, in samenwerking met projectontwikkelaar Stone22 geheel gestript en vanuit de basis helemaal opnieuw vormgegeven en verbouwd, zodat deze geheel aan de wensen en eisen van Nikon Europe voldoet.

De buitengewone uitstraling van het interieur is direct voelbaar op het moment dat je binnenloopt en gebruik maakt van de zeer professioneel uitgevoerde meetingrooms. Deze meetingrooms zijn samen met Jacot Audiovisueel, volledig uitgerust met een “state of the art” audiovisuele installatie. In nauwe samenwerking met Moriko Kira Architecten zijn er, met de hand vervaardigde, dressoirs gemaakt, waarin een geheel op het meubel aangepast statief is verwerkt, voor het ophangen van de LCD schermen. Het hoofdkantoor van Nikon Europe beschikt over een volwaardig conferentiecentrum, met drie verschillende soorten ruimten. Deze ruimten zijn

allen voorzien van Philips 55 inch LED beeldschermen voor de kleinere meetingrooms en Sharp 80 inch LED beeldschermen voor de grotere ruimten. De derde variant betreft een grote conferentieruimte, waarin ongeveer 30 personen plaats kunnen nemen. Alle zitplaatsen zijn voorzien van een draadloze discussiepost van het fabricaat Bosch, die aangesloten zijn op een audio conferentiesysteem. Om presentaties met beeld mogelijk te maken voor deze indrukwekkende grote ruimte, is er een naadloze videowall door Jacot geadviseerd die bestaat uit negen LED beeldschermen van het fabricaat Philips met elk een beelddiagonaal van 55 inch. Deze beeldschermen zijn in een 3x3 opstelling gemonteerd op een verrijdbaar

statief, zodat deze op verschillende posities in ruimte kan worden geplaatst. In alle ruimtes is er gekozen voor een zeer geavanceerde besturing oplossing van Crestron, waarmee alle bronnen op de beeldschermen kunnen worden aangesloten met behulp van één enkele netwerk kabel. Met dit Digital Media systeem van fabrikant Crestron is Nikon nu, maar ook in de toekomst, klaar voor de digitale wedloop. Jacot Audiovisueel is door Nikon Europe en Moriko Kira architecten gecomplimenteerd over onze inzet en flexibele werkwijze, waaruit een vooraanstaand audiovisueel systeem is voortgevloeid. Met recht een installatie waar zowel Nikon als Jacot trots op zijn!


Merken van bepalen de sfeer tijdens ‘Werken nieuwe Stijl’ Recent werd het hoofdkantoor van Albert Heijn te Zaandam naast Albert Heijn, Gall & Gall en Etos ook het hoofdkantoor van Ahold Corporate Center (voorheen gehuisvest in Amsterdam). Daarmee werd het omgedoopt tot hoofdkantoor Ahold Europe.

6


Jacot Journaal

JANUARI

7 2014

Zo kan voor ieder ‘brand’ van Ahold de juiste sfeer gekozen worden.

Daarbij ontstond de wens om voor alle gehuisveste ondernemingen een tweetal vergaderruimten zó in te richten dat ieder merk een eigen uitstraling zou kunnen krijgen. De oplossing hiervoor is gevonden in het geheel vernieuwen van de twee aanwezige filmzalen.

De verouderde geluidinstallatie is vervangen door luidsprekersysteem van Bose professional, waarbij niet alleen een goede spraakweergave gegarandeerd is, maar misschien nog belangrijker een vol geluid met een echte beleving van de muziek.

Met RGB LED verlichting kan voor ieder merk in een eigen kleur sfeerverlichting worden gekozen. Daarnaast zijn in beide zalen een zestal beeldschermen aangebracht waarop een promotiefilm, of ander vooraf gekozen content, kan worden weergegeven. Zo kan voor ieder ‘brand’ van Ahold de juiste sfeer gekozen worden.

De toegepaste projectiesystemen zijn opgeschaald naar een WUXGA resolutie, waardoor een Full-HD weergave mogelijk wordt. Dankzij de lichtsterke DLP projectoren van Projection Design met een lichtopbrengst van 7.500 Ansi Lumen kan er in deze zalen een schitterende presentatie gegeven worden.

Jacot als audiovisuele huisleverancier heeft de gehele installatie onder handen genomen wat geresulteerd heeft in een prachtig audiovisueel project.

Voor de aansturing van de content op de beeldschermen die rondom in de vergaderzalen zijn gemonteerd, is een touchscreen van fabricaat Crestron in de

wand gemonteerd. Voor de aansturing van alle andere audiovisuele middelen, maar ook de verlichting en de verduistering, is ook een draadloos touchscreen in een vergrendelbare dockingstation beschikbaar. Dit dockingstation voorkomt dat iedere gebruiker het touchscreen kan verwijderen. De zalen beschikken over een regieruimte, van waaruit de regisseur de installatie ook kan bedienen met behulp van een vast opgesteld touchscreen. Voor grote evenementen zijn er voorzieningen gemaakt die het mogelijk maken om de gehele verlichting installatie met een externe DMX lichttafel over te nemen. Wederom een innovatief project met flexibiliteit en gebruiksvriendelijke bediening.


DTEK

is de belangrijkste energieleverancier van de Oekraïne en een grote speler op het gebied van het delven van kolenmijnen en energieopwekking. DTEK wil zich nu ook meer op de Europese markt gaan profileren en heeft daarom een kantoor geopend in het WTC gebouw in Amsterdam.

Jacot Audiovisueel is door DTEK benaderd om haar expertise in te zetten voor het compleet audiovisueel inrichten van de boardroom, zodat de directie van DTEK van een modern en functioneel systeem gebruik kan maken. Aangezien het hoofdkantoor van DTEK in Donetsk in de Oekraïne is gesitueerd en er regelmatig overleg tussen de kantoren moet plaatsvinden, heeft Jacot een volwaardig telepresence systeem geïnstalleerd. Deze installatie bracht een paar technische uitdagingen met zich mee, omdat er zowel

8

Engels als Oekraïens gesproken wordt en er onderscheid gemaakt moest worden tussen de originele- en de vertaalde spraak. Door gebruik te maken van DSP eenheden in combinatie met een hoogwaardige audiomatrix heeft Jacot een perfecte installatie weten af te leveren. De nieuwe zwarte vergaderposten van Bosch passen perfect bij het zwarte tafelblad, wat natuurlijk bijdraagt aan de strakke uitstraling van de ruimte. De doorlooptijd voor dit project was bijzonder kort, maar dankzij een goede

voorbereiding en dito inzet heeft Jacot dit project naar volle tevredenheid van DTEK af kunnen ronden. “...in November we held the first meeting of our top-managers in the new office in Amsterdam. It was made possible only due to hard work of all the involved parties. On behalf of the IT Department of our company I would like to thank you for your work, attention to detail and quick reaction to our requests.”


Jacot Journaal

JANUARI

2014

Jacot wint wedstrijd bij Tennisvereniging De Kikkers In Nieuw Vennep heeft zich Tennisvereniging “de Kikkers”, gevestigd. Jacot Audiovisueel is in een vroeg stadium gevraagd om een advies te uit te brengen voor een geluidsinstallatie in het clubhuis, dat voor meerdere doeleinden moet kunnen worden ingezet. Zo heeft Jacot Audiovisueel gekozen voor een geluidsinstallatie van het fabricaat BOSE Professional, bestaande uit DS100SE luidsprekers en twee bas modules. Een groot voordeel van deze keuze is dat er ook bij achtergrondmuziek een zeer gedetailleerde geluidsweergave kan worden waargenomen. In het clubhuis bevindt zich ook een Digital Signage installatie in combinatie met vier beeldschermen, variërend van 46 tot 60 inch beelddiagonaal. Met deze Digital Signage installatie wordt er een koppeling gemaakt met de wedstrijd database van de tennisvereniging zodat er tijdens een toernooi altijd live uitslagen en tussenstanden te zien zijn op de beeldschermen. Verder zijn alle buiten- en binnenbanen volledig voorzien van een omroep systeem, dat volledig is vormgegeven aan de hand van simulatie modellen. Jacot werkt met deze simulaties zodat wij voorafgaand aan de feitelijke installatie al precies kunnen aangeven hoeveel geluidsdruk er op verschillende posities waar te nemen is waarbij de spraakverstaanbaarheid gegarandeerd en optimaal is. De tennisvereniging is zeer tevreden over de projectaanpak en de gebruiksvriendelijkheid van de geboden oplossingen.


10


Jacot Journaal

JANUARI

2014

bekent kleur in het Sikkens Experience Center Akzo Nobel is een onderneming die wereldwijd verf en coatings produceert en deze levert voor allerhande toepassingen. Bekende merken zoals Flexa en Sikkens worden door Akzo Nobel geleverd aan zowel de zakelijke als consumenten markt.

van Akzo Nobel een ware audiovisuele beleving. Verder is voor de bezoekers van het oude schilders museum een audiotour in vier talen beschikbaar, zodat alle wetenswaardigheden in detail overgebracht worden.

lakken, houtbeschermingsproducten en pre-deco producten. Voor de diverse vergaderruimten zijn verrijdbare presentatieschermen beschikbaar waarop alle gangbare analoge en digitale presentatie bronnen op aan te sluiten zijn.

Locatie Sassenheim wordt voor de Nederlandse organisatie van strategisch belang, waardoor er steeds meer vergaderd wordt. Recent is het vergadercentrum uitgebreid met de Multi Colour room en de Purple room. In de Multi Colour room zijn door Jacot Audiovisueel projectiemiddelen en ondersteunende beeldschermen, voorzien die ge誰ntegreerd zijn in het vergadermeubel.

Op diverse locaties binnen het fabrieksterrein in Sassenheim, zijn informatie- en prikborden vervangen voor een digitale narrow casting oplossingen. Er is gekozen voor de nieuwste versie van PADS. Deze veelzijdige software is modulair van opbouw, is centraal te beheren, en automatiseert de weer te geven informatie optimaal, door koppelingen te maken met vele type databases. In de entree van het conferentie centrum is ook een interactief beeldscherm met het PADS narrow casting systeem gerealiseerd waarop bezoekers zelf de gewenste informatie kunnen opzoeken.

Om de betrouwbaarheid en inzetbaarheid van alle door Jacot geleverde audiovisuele systemen te waarborgen, wordt natuurlijk op regelmatige basis preventief onderhoud uitgevoerd. Dit verlengt de levensduur van apparatuur aanzienlijk en biedt de beheerder een actueel overzicht van beschikbare audiovisuele installaties binnen Akzo Nobel.

In de dorpskern van Sassenheim is het oude gemeentehuis omgetoverd tot het nieuwe Sikkens Experience Centre (SEC), waar in diverse ruimten productpresentaties plaatsvinden. Er is een ruimte voorzien waarin met vier doorzichtprojectie systemen, een 360 graden projectie gerealiseerd wordt. Met de ondersteunende geluidsinstallatie ervaren de klanten

Onlangs is in Sassenheim ook het nieuwe onderzoekslaboratorium geopend. Deze nieuwe faciliteit in Sassenheim zal zich richten op onderzoek van decoratieve

Al jaren wordt Jacot geconsulteerd om de audiovisuele vragen van Akzo Nobel op innovatieve wijze in te vullen. Dit doen wij door onze kennis en knowhow in te zetten om oplossingsgerichte en budgetvriendelijke adviezen te verzorgen. Uiteraard met behoud van kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.


Heldere besluitvorming door de Raad van State

12


Jacot Journaal

Het gebouw van de Raad van State te Den Haag heeft een complete renovatie ondergaan. Bij deze renovatie zijn de monumentale delen van het paleis volledig gerestaureerd en in oude glorie hersteld. De overige bouwdelen zijn geheel gestript, opnieuw opgebouwd en ingericht.

Jacot heeft in de zittingzalen gekozen voor hoogwaardige projectoren van het fabricaat Projection Design. Deze projectoren met WUXGA resolutie hebben een zeer natuurgetrouwe kleurweergave en zijn daardoor uitermate geschikt voor de weergave van plankaarten.

Jacot Audiovisueel heeft in de zittingzalen nieuwe geluidsinstallaties ge誰nstalleerd. Deze installaties zijn voorzien van drie tot vijf microfoons op de tafel van staatsraden en vier tot zes microfoons op de tafel voor appelanten. Tevens zijn in iedere zaal katheders van een microfoon voorzien.

Van iedere zitting bij de Raad van State kan een audio-opname worden gemaakt middels een geautomatiseerd opname/ archiveringssysteem. De opname wordt door de griffier in de zittingzaal gestart, en krijgt daar direct het zaaknummer mee.

Voor de aansturing van de installatie is een Crestron besturingssysteem geplaatst met een groot touchscreen. Vanaf dit touchscreen kunnen functies zoals geluid, projectie, licht en verduistering worden geactiveerd.

Uiteraard is er in zittingzalen ook aan slechthorenden gedacht. Voor slechthorenden is in iedere zittingzaal een Sennheiser infrarood-installatie aangebracht.

JANUARI

2014

Ook in het monumentale deel van het pand heeft Jacot de Balzaal en de Gotische zaal ingericht met geluid en een besturingssysteem. De bediening is uniform, zodat het voor de gebruiker herkenbaar is de installatie te bedienen. Ook in deze zalen kunnen opnames gemaakt worden, en wordt verlichting en lichtwering bediend vanaf het touchscreen. Tot slot is ook het restaurant voorzien van presentatie apparatuur zodat deze multifunctioneel ingezet kan worden voor een diversiteit aan evenementen. De Raad van State spreekt weer helder en beoordeelt uiteraard scherp.


klaar voor de toekomst De provincie Fryslân heeft gedurende ruim twee jaar haar onderkomen gerenoveerd en uitgebouwd om de ruim 800 medewerkers een werkomgeving te bieden die past bij deze tijd. Ook voor deze renovatie heeft Jacot Audiovisueel wederom het vertrouwen gekregen van de provincie Fryslân om haar diensten te verlenen. De audiovisuele invulling van de Statenzaal en diverse vergaderruimten is tot stand gekomen in samenwerking met Croon Elektrotechniek en het bouwteam. De focus is gelegd op gebruiksvriendelijkheid van de oplossingen te waarborgen, in relatie tot eisen om klaar te zijn voor de toekomst. In de monumentale Statenzaal is gekozen voor een draadloze discussie installatie van het fabricaat Televic. De brede inzetbaarheid binnen de Wifi frequentieband en de klankkwaliteit hebben deze keuze bepaald. De camera’s van het beeldregistratie systeem worden natuurlijk automatisch aangestuurd door activatie van de discussie microfoons. Tijdens de statenvergadering streamen we deze camera beelden en stemuitslagen binnen het gebouw over het netwerk, maar worden natuurlijk ook via de website van de provincie aan iedereen aangeboden. De geluidsinstallatie is zoveel mogelijk uit het zicht gemonteerd waarbij de spraakverstaanbaarheid gewaarborgd is. Dit is gerealiseerd door de array luidsprekers van Bose Professional om een volledige dekking van de ruimte te waarborgen. De Commissie kamer is ook voorzien van een draadloze discussie installatie met beeldregistratie. In deze multifunctionele ruimte is een video-wall met vier beeldschermen geplaatst voor de weergave van analoge en digitale video bronnen. Er is gekozen voor beeldschermen van het fabricaat Sharp met 60 inch beelddiagonaal en super smalle rand. De overige vergader- en restauratieve ruimten zijn voorzien van passende presentatie oplossingen. Het project is naar volle tevredenheid van de gebruikers uitgevoerd waar we met trots op terug kijken.

14


Jacot Journaal

JANUARI

2014

VOORUITBLIK

kiest Jacot voor AV inrichting nieuw hoofdkantoor in Zoetermeer NBD Biblion, dienstverlener voor bibliotheken en mediatheken, heeft besloten haar productieapparaat en kantoor te verhuizen naar Zoetermeer. Sinds 1982 is NBD Biblion gevestigd in het pand te Leidschendam, echter het huidige pand voldoet niet meer aan de gebruikerswensen, en het “groene” tijdperk. Het nieuwe gebouw krijgt een zakelijk en functioneel karakter en heeft tegelijkertijd een moderne en tijdloze uitstraling.

Deze karaktereigenschappen komen dan ook terug in de inrichting als het gaat om audiovisuele totaalsystemen. Zo wordt het auditorium, diverse vergaderzalen, boardroom en informele overleg plekken, volledig uitgerust met een “turn key” audiovisueel systeem van deze tijd. Met mobiele en vast gemonteerde touchscreens zullen medewerkers de ultieme ervaring meekrijgen van het hedendaags presenteren. Het nieuwe

Het KNGF is een organisatie die zich bezighoudt met het grootbrengen, opvoeden en trainen van blindengeleidehonden in Nederland. De stichting heeft dit jaar een nieuw onderkomen betrokken in Amstelveen. Jacot is gevraagd deze nieuwe locatie uit te rusten met moderne, functionele audiovisuele installatie. De installatie omvat onder andere een breedbeeld Mitsubishi projectiesysteem in de Grote zaal, die door middel van een centraal besturingssysteem van Crestron

hoofdkantoor is verder uitgerust met een dynamisch informatie systeem, door middel van diverse narrowcasting beeldschermen op specifieke locaties. De bouw van het nieuwe hoofdkantoor is inmiddels in volle gang en zal medio 2014, door NBD Biblion in gebruik genomen worden. Jacot Audiovisueel zal in een vroeg stadium meewerken aan het afbouwtraject, zodat er ruim op tijd integratie van de systemen kan worden gerealiseerd.

eenvoudig te bedienen is. Verder zijn de Flexruimte en de Bestuurskamer uitgerust met energiezuinige grootbeeld LED schermen van fabrikant Sharp. Uiteraard is een stichting afhankelijk van giften en daarom wordt er zeer kritisch gekeken naar de uitgaven. Jacot heeft door inventief gebruik te maken van de nieuwste technologieën een klasse A systeem weten af te leveren, met een optimale prijs-kwalitiet verhouding, waar het KNGF nog lang van zal genieten.


Gastles Nibud Geldexamen bij Jacot Audiovisueel heeft het Nibud Geldexamen bij Deloitte mogen faciliteren in de Maastoren te Rotterdam. Ruim 200 Rotterdamse kinderen hebben een officiële geldles van het Nibud Geldexamen gevolgd. Ze kregen deze tijdens de ontbijtsessie ‘Kinderen en Knikkers’, georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Deloitte en het Nibud en audiovisueel gefaciliteerd door Jacot Audiovisueel.

Deze leerlingen uit groep 7 en 8 verruilden hun klas voor het hoofdkantoor van Deloitte in Rotterdam. De kinderen kregen een op hun belevingswereld afgestemde geldles.

Voor dit Geldexamen werd gebruik gemaakt van een basis geluidsset en werd er ingekoppeld op de bestaande videowall van de locatie. Voor het optreden van dansgroep Pop’arazzi Crew, bekend van Hollands got Talent en So You Think You Can Dance werd gebruik gemaakt van een Apogee geluidsset compleet met DJ meubel. Tevens werd er een op maat gemaakt podium geplaatst.

16


Jacot Journaal

Een mooi voorbeeld van implementatie van opiniepeilingen van publiek binnen een conferentie is de PPO bijeenkomst van Rijkswaterstaat in het Beatrixtheater te Utrecht. Programma’s, Projecten en Onderhoud zijn de taken van deze nieuwe organisatie binnen Rijkswaterstaat. PPO houdt zich bezig met Design & Constructprojecten die kleiner zijn dan circa 65 miljoen euro, prestatiecontracten en overige onderhoudsprojecten. Het doel van dit evenement was het meten van de gestelde doelstellingen vanuit de organisatie bij alle provincies van Nederland. In het voorjaar van 2013 heeft Jacot de lancering van deze organisatie binnen Rijkswaterstaat verzorgd. Vanuit het hoofdkantoor in Utrecht is een ‘live’ video/ webcast verbinding gerealiseerd naar twaalf districtskantoren van Rijkswaterstaat ter introductie van de nieuwe PPO organisatie.

JANUARI

2014

Rijkswaterstaat landelijke bijeenkomst PPO


18


Jacot Journaal

JANUARI

2014

AgriVision 2013 Het Nederlandse Nutreco is wereldspeler op het gebied van dier- en visvoeding. Geavanceerde voedingssystemen staan aan het begin van de voedsel keten voor miljoenen consumenten wereldwijd.

Agrivision juni 2013 Eind juni vond in Grand Hotel Huis ter Duin het tweedaags evenement AgriVision 2013 van Nutreco plaats. AgriVision biedt een platform voor een strategisch debat over mondiale voedselvraagstukken. Er werd een beeldscherm over de hele breedte van de zaal geconstrueerd waarbij met behulp van diverse visuals en video op verschillende posities op het beeldscherm een overweldigende en informatieve beeldbeleving werd gecreĂŤerd. Ondersteund door geluid en licht werd het deelnemende publiek ondergedompeld in een multimedia ervaring. Als vaste leverancier van Nutreco heeft Jacot ook weer de presentatie van de jaarcijfer gefaciliteerd. Een op maat ontwikkelde presentatie wand met naadloos geĂŻntegreerde beeldschermen geven de gewenste frisse en stijlvolle uitstraling.


Kerstgala Ieder jaar wordt tijdens het Meerbusiness Kerstgala de ondernemersprijs uitgereikt aan een kleine en grote ondernemer die door strategie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en doorzettingsvermogen een ambassadeur is voor het Haarlemmermeerse

20

bedrijfsleven . Dit is reden voor een feestje. Na het chique diner gaan de jasjes uit en de discolichten aan. De sfeervolle aankleding tijdens het diner en de uitreiking werden gedaan met veel indirect gekleurd licht waarbij doeken de finishing touch

verzorgden. Tijdens de disco ging het dak eraf en werd het voor veel gasten een hele late avond. Jacot had ook dit jaar weer als hoofdsponsor alles uit het magazijn gehaald om de sfeer naar ongekende hoogte te brengen.


Jacot Journaal

JANUARI

2014

Verstegen en Stigter in de Ridderzaal Verstegen en Stigter organiseren als zelfstandig producent activiteiten voor een breed cultureel geïnteresseerd publiek op het gebied van wetenschap, letteren, onderwijs en cultuur. In oktober 2013 vond de veertiende Avond van Wetenschap en Maatschappij plaats in de Ridderzaal in Den Haag. Jacot mocht wederom deze bijzondere avond faciliteren met beeld, geluid en licht.

Het doel van de avond was om Nederlandse toponderzoekers over actuele thema’s van gedachten te laten wisselen met prominente vertegenwoordigers uit andere sectoren van de maatschappij. Op deze avond werd tevens de Huibregtsenprijs door minister Bussemaker uitgereikt aan prof. dr. Ron Fouchier. In deze informele setting zijn tijdens het diner verschillende presentaties gehouden,

waarbij de Ere-lezing werd gehouden door ruimtevaarder dr. André Kuipers. Een belangrijke eis was om aan elke diner tafel de lezingen goed te kunnen volgen. Door het rondom plaatsen van grote LCD monitoren was de inhoud van de lezing goed te zien. De gehele Ridderzaal werd daarbij ook op sfeervolle wijze uitgelicht zodat er een intieme informele sfeer ontstond.


Een wereldtop biedt Nederland een wereldpodium Op 24 en 25 maart 2014 is Nederland gastheer van de grootste top in Nederland ooit: de Nuclear Security Summit (NSS) 2014. In Den Haag komen 58 wereldleiders samen. Het doel van de top is het voorkomen van nucleair terrorisme, wereldwijd. Deze

22

samenwerking is nodig om de hoeveelheid nucleair materiaal te verminderen. Om het materiaal dat er is, nog beter te beveiligen. En om smokkel aan te pakken. Zo werkt ons land actief mee aan een veilige wereld. Voor iedereen. Voor nu. Voor de toekomst.

Deze wereldtop biedt Nederland een wereldpodium waarbij de expertise van Jacot betreft conferentie- en vertaaltechniek, alsmede de beeldregistratie en narrowcasting benodigd is. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.


Jacot Journaal

JANUARI

2014

Eyecatcher voor Store for Brands Store for Brands is een full-service advertising concept voor merk activatie en beleving. De representatieve brandstore bevindt zich in de Kalverstraat in Amsterdam. In een mum van tijd wordt deze winkel volledig opnieuw vormgegeven naar de wensen van de betreffende merken, zoals

Coca Cola, Verkade, Levi’s en nog veel meer prominente adverteerders. In één avond hebben onze technici de videowall vervangen voor negen stuks ‘super-narrow-bezel’ beeldschermen van fabricaat Philips. Door de direct LED technology wordt een hoge lichtopbrengst en uniforme lichtkleur gerealiseerd met nog betere contrastverhouding.

Het project is naar volle tevredenheid en op tijd opgeleverd , klaar voor weer een nieuwe adverteerder. Met deze 3 bij 3 videowall is Store for Brands de eerste in de Kalverstraat met deze indrukwekkende eyecatcher


Het

House trapt af met Jacot Audiovisueel

FIFPro is de internationale organisatie die de belangen behartigt van profvoetballers wereldwijd. Park 20|20 is het nieuwe cradle-to-cradle business park in de Haarlemmermeer, waar FIFPro samen met VCCS gekozen heeft om haar nieuwe hoofdkantoor te realiseren. FIFPro zocht voor dit project een proactieve kwaliteitspartner om invulling te geven aan de audiovisuele voorzieningen. Jacot heeft zich vanaf de eerste dag ten doel gesteld om de verwachtingen van FIFPro te overtreffen op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en natuurlijk met de nodige cachet en uitstraling. De activiteiten binnen FIFPro zijn nogal

24

divers en bieden vele mogelijkheden voor audiovisuele ondersteuning. Als system integrator was dit voor Jacot een uitgelezen kans om onze expertise in zijn beste vorm toe te passen. Nagenoeg alle disciplines kwamen hierbij aan bod: Full HD Projectie, vergader- en vertaalsystemen, automatische cameraregie, audio- en video distributie op basis van Digital Media van Crestron, centrale besturing met touch screenbediening en interactieve touchscreens. Het meest prominente gedeelte van dit project is het Auditorium, dat ruimte biedt aan 150 participanten. Hierbij is een indrukwekkend Full HD projectiesysteem

geleverd, met een projectie breedte van maar liefst 4,50 meter breed. Naast de vergaderposten die in een forumopstelling zijn toegepast, biedt FIFPro House toehoorders ook de gelegenheid om actief deel te nemen aan de discussie. Jacot heeft hiervoor een “op maat” ontwikkelde oplossing geboden, in de vorm van een microfoon met spreektoets die in de stoelen geïntegreerd is. In het Auditorium vindt geautomatiseerde cameraregistratie plaats door middel van vier draaibare Full HD camera´s, die bij activatie van een microfoon automatisch de spreker in beeld brengen. De buitenzijde van het pand wordt gekenmerkt door een


Jacot Journaal

grootbeeld LED scherm, waar Jacot de signaaldistributie en aansturing voor heeft verzorgd. Vanwege het internationale karakter van FIFPro is een betrouwbare vertaal installatie natuurlijk van het grootste belang. Achter in het Auditorium zijn voorzieningen getroffen voor de tolken, met meekijkmonitoren en vertaalposten. De vertalingen worden door middel van het Integrus infrarood taaldistributie systeem beluisterd. De Boardroom is een bijzondere constructie die als het ware in het luchtledige lijkt te hangen. In deze ruimte vinden

op het hoogste niveau besprekingen plaats. Om dit goed georganiseerd te laten verlopen zijn 20 Concentus vergaderposten toegepast, die in de tafel verzonken zijn, wat een zeer verzorgd aangezicht geeft. Ook in de Boardroom zijn er vertaalfaciliteiten voor twee tolken. Voor beeldweergave en interactieve brainstormsessies is een grootbeeld touchscreen van Sharp toegepast. De volledige besturing vindt eenvoudig plaats door middel van een centraal besturing systeem via een draadloos touchscreen. Om ook op wereldwijd niveau en op

JANUARI

2014

afstand te kunnen vergaderen was er bij FIFPro een sterke behoefte aan een videoconferentie systeem of beter gezegd een Telepresence room, waarbij de illusie wordt gewekt dat je met je gesprekspartner aan een tafel zit. Hiervoor zijn twee beeldschermen van Sharp, met ieder 70 inch beelddiagonaal toegepast. Zowel Jacot als FIFPro, zijn bijzonder tevreden en trots op het behaalde resultaat en beschouwen dit project als de aftrap voor een nauwere en langdurige samenwerking.


DCN Multimedia DCN Multimedia is de nieuwe standaard door Bosch geïntroduceerd binnen de conferentie techniek. Zowel de uitgebreide functionaliteiten als het design zorgt dat DCN Multimedia met de toekomst meegroeit, innovatief en compleet is. Jacot Audiovisueel is de ‘certified supplier’ voor integratie van DCN Multimedia conferentie apparatuur in uw boardroom, raadzaal, vergaderzaal of auditorium. Maar natuurlijk verhuurt Jacot deze techniek voor congressen, presentaties, en vergaderingen.

DCN Multimedia voorziet in de volgende features: • •

26

Zeer korte, maar gevoelige array microfoon in uniek design;

Full range tweeweg luidsprekersysteem;

Volledige systeem integratie door open platform (IP technologie);

Volledige ontwikkeling op Android platform;

Ook geïnteresseerd in de innovatieve oplossing met maximale flexibiliteit en mogelijkheden in de toekomst? Maak dan nu een afspraak. Neem direct contact op met uw accountmanager via 0252-676004.

7 inch multi touchscreen voor vele functies;

Dit volledig op IP gebaseerde vergadersysteem biedt diverse functionaliteiten: •

Spreken op grote afstand van de microfoon;

Bekijken van documenten vanaf centrale server (‘paperless’ vergaderen);

Bekijken van video bestanden vanaf centrale server;

Centraal streaming van bestanden naar alle DCN Multimedia posten;

Sturing van externe camera’s door activatie van microfoon op het touchscreen;

Gebruik van web browser (internet) en diverse Android app’s;


Jacot Journaal

Jinc Bliksemstage Op 5 november ontving Jacot Audiovisueel de kinderen uit groep 8 van basisschool “De Klimboom “ uit Hoofddorp. Jinc, de non-profitorganisatie die jongeren helpt bij de oriëntatie om een goede start op de arbeidsmarkt te maken, schenkt ook de aandacht aan techniek. De twaalf kinderen werden ontvangen in de boardroom en kregen een introductie van

ons bedrijf en vervolgens een rondleiding. Om te ervaren wat audiovisuele techniek inhoudt gingen ze zelf aan de slag. In kleine groepjes werkten de kinderen zelf met een geluidsinstallatie en met projectie middelen. Ook werden de creatieve toepassing van verlichting ontdekt. Na deze praktijk ervaring gingen de kinderen vol impressies huiswaarts.

JANUARI

2014


Jacot Audiovisueel Westerdreef 7 2152 CS Nieuw-Vennep T: +31 252 676004 info@jacot.nl / www.jacot.nl

Jacot Journaal 2014