Page 1

PAND 7 Seizoen 1 Aflevering 1 Door Hoofdlijnen: Joeso Peters & John de Jong Treatments: Patricia Puister, Jacob Bos en Marleen van Esch Dialogen: Joeso Peters & Jacob Bos

Naar het initiatief van: Froukje van Houten Naar het idee van: Joeso Peters


1. INT.KEUKEN.OCHTEND Stefan wil geen ID kaart kopen maar hierdoor kan hij zijn leven niet leiden zoals hij wil. I.p.v er iets aan doen, schopt hij er harder tegenaan (door een gitaar te kopen). STEFAN, FREDERIEK, AREND FREDERIEK en AREND zitten aan het ontbijt. Ze zitten nog in de ochtendsluimer voor het naar school gaan. AREND heeft een tophumeur. STEFAN komt binnen met zijn jas aan. Hij komt van buiten en baalt. Hij slaat de deur dicht en trapt ergens tegen aan. STEFAN Wie gaat dat nu geloven! AREND Goedemorgen! STEFAN Arend, ik heb je hulp nodig! AREND Tuurlijk! STEFAN Je moet sigaretten voor me halen. AREND Sigaretten zijn slecht voor het milieu. Die filters zijn slecht afbreekbaar. Daar werk ik niet aan mee. Waarom haal je ze zelf niet? STEFAN Ik heb geen legitimatie... AREND en FREDERIEK kijken STEFAN vragend aan. STEFAN Voor een ID moet je je vingerafdruk geven. Daar doet deze jongen niet aan mee! Die tang van de Jumbo, (spottend)vroeg me om legitimatie. STEFAN gaat op een stoel staan als een kapitein die zijn bemanning moed in praat. STEFAN (dramatisch)Waar is het vertrouwen! Wat krijg je nog zonder ID!! (CONTINUED)


CONTINUED:

2.

AREND en FREDERIEK eten rustig door. FREDERIEK Stefan, ga zitten. STEFAN gaat zitten en wil zijn woede kalmeren door een slok te nemen van de koffie van FREDERIEK. FREDERIEK beschermt snel haar koffie, FREDERIEK wil namelijk niet dat mensen aan haar spullen zitten. FREDERIEK Dat is mijn koffie STEFAN Sorry. Ik heb dus je hulp nodig Arend. AREND Sigaretten ga ik niet voor je halen, ik heb mijn principes. STEFAN kijkt vragend naar FREDERIEK STEFAN Frederiek..? FREDERIEK Eigen schuld, moet je t贸ch maar een ID kaart halen. STEFAN DAT NOOIT! En al zou ik willen, dan kan dat niet want ik heb van dat geld... STEFAN pakt een gitaar achter de deur weg. STEFAN een gitaar gekocht! STEFAN slaat woest een valse noot aan. AREND neemt een WTF?! houding aan. FREDERIEK slaakt een diepe zucht. 2. INTRO De intro speelt zich nu af.


3.

3. INT.WOONKAMER.DAG Vera wil snel de boel netjes hebben voor dat Sharieffa er is, de jongens werken niet mee. VERA, AREND, STEFAN, SYB VERA komt binnen. Ze heeft een mop bij zich en stoot haar hoofd tegen een waslijn. Ze heeft haast. Ze observeert de toestand in de woonkamer. Het is een enorme bende, overal liggen papieren, tijdschriften, bierflesjes, een fiets, de was, een gitaar, halfvolle kratjes, lege kopjes, kort gezegd: troep. Ze gaat druk aan de slag. AREND komt binnen met een halfopen zak potgrond. Hij ziet VERA opruimen, VERA kijkt AREND aan, dan kijkt ze naar zijn schoenen, ze kijkt hem weer aan met een ’als-je-die-schoenen-niet-uittrekt-brand-de-hel-los’ blik. AREND legt de potgrond naast zich neer en trekt vlug zijn schoenen uit. Achter hem komen SYB en STEFAN binnen. SYB Jezus, Veer, wat heb je d’r een bende van gemaakt. STEFAN Wat ben je aan het doen? VERA Sharieffa komt vandaag en ik wil de boel netjes hebben. Even die goede indruk. STEFAN Wie? SYB AHA! Onze nieuwe vrouw in huis! Succes, Veer. STEFAN geeft een saluut en gaat op de bank zitten. SYB gaat op de fauteuil zitten. AREND ziet de frustratie van VERA. AREND Ik help je wel. AREND wil VERA helpen maar laat per ongeluk zijn potgrond vallen. VERA Berg jij dan maar die planten van je op! Je weet dat dat voor een vette bende zorgt. Dat stomme zand! (CONTINUED)


CONTINUED:

4.

AREND begint beteuterd zijn potgrond op te ruimen. De bioloog in hem zorgt ervoor dat hij het toch niet kan laten om VERA te verbeteren. AREND Potgrond. VERA (Aanvallend) Wat? AREND (tussen neus en lippen door) Het is geen zand, het is potgrond. Ik zet ze wel in de tuin. VERA Begin jij daarna met het eten? AREND Goed! AREND gaat door de deur naar de keuken. VERA heeft alle was verzameld. Ze pakt de wasmand op. VERA Dank je wel voor de hulp hè, jongens? SYB Anytime, veer, anytime. VERA gaat naar de keuken. 4.INT.WOONKAMER.DAG Syb wil van het gejengel van Stefan af, Stefan wil muziek blijven maken. SYB, STEFAN SYB probeert TV te kijken maar word steeds afgeleid door het afschuwelijke getokkel van STEFAN. STEFAN rockt in zijn hoofd de pan uit. SYB Denk je dat je hier wijven mee scoort? STEFAN Dat zou lekker zijn.

(CONTINUED)


CONTINUED:

5.

SYB Je moet gewoon rustig blijven, laten zien dat je sympathiek bent. Interesse tonen met een glimlach. Je hebt je gitaar daar echt niet voor nodig. Liever niet zelfs. STEFAN Daar weet jij zeker alles van? STEFAN wil gitaar gaan spelen, SYB wil dit voorkomen. SYB Is dit een uitdaging? (gedreven)Wedje leggen? STEFAN ziet een kans om aan sigaretten te komen. STEFAN Goed, jij moet deze week van minstens drie verschillende vrouwen een stringetje winnen. Lukt dat niet dan krijg ik vijf pakjes Pall Mall van 6.50 van je. SYB Makkie, Als ik win krijg ik jou gitaar! STEFAN valt stil, hij kijkt naar SYB, deze grijnst. Het dringt tot STEFAN door dat SYB van zijn gejengel af wil zijn. STEFAN Deal, het lukt je toch niet. Hij slaat een akkoord aan op zijn gitaar. STEFAN We got a deeeeaaal! SYB zucht omdat STEFAN nog steeds doorspeelt. 5. INT.KEUKEN.DAG Vera wil de boel netjes maar het lukt niet. AREND, VERA AREND is aardappels aan het schillen. VERA maakt het keukenblad schoon.

(CONTINUED)


CONTINUED:

6.

VERA Het zijn zulke luilakken, zelfs zwervers leven nog netter. AREND En milieubewuster. VERA Ook geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel. AREND Nou, inderdaad! De deurbel gaat. SHARIEFFA staat voor de deur. VERA NU AL! Oh nee! Arend wil opstaan en snijdt zichzelf in zijn vingers met het schilmesje. AREND Auw! Bloed! AREND kijkt naar zijn hand en begint flauw te vallen. VERA Ooh, Arend! AREND herstelt zich gelukkig. AREND BLOED! BLOED! een doekje, een doekje! AREND wil een doek grijpen uit de wasmand die naast hem staat. Hij ontwijkt het zien van bloed want elke keer dat hij maar een beetje bloed ziet voelt hij zich niet goed. VERA Als je het maar laat! Hier! VERA pakt een ovenwant en gooit deze voor AREND neer. Ze kijkt naar de wasmand en pakt deze. VERA Waar leg ik dit neer! De bel gaat weer. VERA heeft de wasmand vast en ziet de deur van het keukenkastje open staan. AREND probeert de ovenwant aan te trekken zonder het bloed te zien.

(CONTINUED)


CONTINUED:

7.

VERA Dit wilde ik dus voorkomen! VERA gooit de was in het keukenkastje en sprint naar buiten. AREND trekt met veel pijn de ovenwant volledig aan. Hij vliegt ook de keuken uit. 6. INT.WOONKAMER.DAG Syb wil zijn formule bewijzen en het eerste stringetje winnen maar het lukt niet. SYB, STEFAN, VERA, AREND, SHARIEFFA STEFAN zit op de bank met zijn gitaar. SYB is onderweg naar de deur om deze voor SHARIEFFA open te doen. VERA stormt binnen, drukt SYB opzij en maant zich bij de deur tot rust. VERA Syb, blijf daar niet zo staan! Doe alsof je ergens mee bezig bent! Ze snelt door de deur. SYB kijkt verbaasd. Hij kijkt naar STEFAN en denkt aan de weddenschap. SYB Let op Stefan, de meester aan het werk. AREND stormt binnen met ovenwant aan. SYB en STEFAN kijken hem verbaasd aan. AREND Wat zei ze? Is ze al binnen? SYB gaat op een stoere manier op het bijzettafeltje zitten, STEFAN heeft een broertje dood aan de opdracht van VERA. AREND Huh? Wat doe je? SYB Ik doe alsof ik ergens mee bezig ben. AREND Ah! Slim! AREND probeert een stoere pose aan te nemen leunend tegen de kast. Het ziet er uiteindelijk onnatuurlijk uit. VERA en SHARIEFFA komen binnen.

(CONTINUED)


CONTINUED:

8.

VERA Let niet op de rommel hoor! SHARIEFFA Ach, dat valt wel mee. VERA Hee, jongens. SYB stapt op SHARIEFFA af, hij gaat haar inpalmen. SYB (versierend)Ach, hee, Sharieffa, leuk dat je er bent. Je ziet er goed uit. SHARIEFFA (Verward) Hoi, Syb. AREND wil ook op een coole manier SHARIEFFA welkom heten. AREND Hee, Sharieffa, hoi, AREND geeft SHARIEFFA een hand. Deze is verbaasd over de ovenwant maar schud hem toch. AREND trekt een pijnlijk gezicht want in deze hand had hij zich gesneden. SYB kijkt verontwaardigt, AREND staat hem in de weg. SHARIEFFA Hee Arend, hoi Stefan. STEFAN komt niet van de bank maar steekt zijn hand in de lucht als teken. Syb loopt naar SHARIEFFA en slaat zijn arm om haar heen, SYB probeert haar nogmaals in te palmen. SYB Goede reis gehad? Zijn dit al je spullen? SHARIEFFA Nee, ik heb de rest beneden staan. dus dat haal ik zo wel op. SHARIEFFA haalt SYB zijn arm van zich af. VERA Ach, kom, je moet eerst even tot rust komen. We drinken even een kop thee. Jongens, halen jullie Sharieffa’s spullen naar boven?

(CONTINUED)


CONTINUED:

9.

SYB trekt een zuur gezicht, maar wil redden wat er te redden valt. AREND staat direct klaar. STEFAN legt zijn gitaar rustig weg en staat langzaam op. SYB Tuurlijk, we helpen... SHARIEFFA Dankje, jongens. SYB knipoogt naar SHARIEFFA, SHARIEFFA weet hier niet zoveel raad mee. VERA geeft SYB een kwade blik en leidt SHARIEFFA naar de keuken. 7. INT.KEUKEN.DAG Vera wil de planning doornemen maar Sharieffa wil erbij zijn als haar spullen naar boven worden gebracht. VERA, SHARIEFFA, FREDERIEK, AREND SHARIEFFA en VERA zitten aan de keukentafel. Ze hebben een kop thee. Het geluid van vallende spullen klinkt uit de woonkamer. SHARIEFFA wil graag naar de woonkamer om haar spullen in de gaten te houden. VERA houdt haar tegen. SHARIEFFA Ik ga denk ik even kijken... VERA Wacht even. Ik moet nog even wat met je doornemen. Je bent nieuw en ik wilde je dit allemaal niet voorschotelen bij de hospiteeravond. SHARIEFFA Okee, kan dat ook straks? VERA kijkt wat verontwaardigt en besluit die zin te negeren. VERA We hebben namelijk een aantal roosters. Vooral met de jongens is dat wel van belang hier in huis. Ik heb roosters gemaakt voor het schoonmaken van de wc en de douche. Een rooster voor het eten koken, een rooster voor het stofzuigen, een rooster voor het planten water geven en een rooster voor de keuken.

(CONTINUED)


CONTINUED:

10. SHARIEFFA Okee? VERA Omdat ik wist dat je vandaag kwam heb ik jou ook in de roosters opgenomen. De komende twee dagen hoef je nog niks want je wil graag even wennen, dat snap ik. SHARIEFFA Okee??

Er klinkt hard gelach uit de woonkamer. Nog meer geluid van vallende objecten en gerinkel van glas. SHARIEFFA denkt bezorgd aan haar spullen. SHARIEFFA Wat gebeurt daar? VERA Ach, dat zijn de jongens, die hebben lol om iets. VERA gaat onverstoord door met de planning. VERA Kijk, aankomende vrijdag doe jij de boodschappen en kook jij ook. Arend is dol op koken dus die wil je vast en zeker helpen en ik ga dan wel mee boodschappen doen. De Super de Boer is net veranderd in de Jumbo en het is dus even zoeken naar de spullen. Nogmaals geluid uit de woonkamer. SHARIEFFA wil echt naar de woonkamer! SHARIEFFA Ik denk dat ik het over een paar dagen wel doorheb... VERA Jaa, vast en zeker, dus daarom heb ik je vrijdag ingepland. De wc’s hoeven gelukkig maar 1 of 2 keer in de week. Tenzij Syb weer eens dronken is dan kan het wel eens van de muren druipen SHARIEFFA wil nog steeds weg. FREDERIEK komt binnen. SHARIEFFA kijkt haar bezorgd aan. FREDERIEK stapt op SHARIEFFA af en schudt haar de hand. (CONTINUED)


CONTINUED:

11.

FREDERIEK Hoi, Sharieffa, leuk dat je er bent. Zijn dat jou spullen in de woonkamer? SHARIEFFA (bezorgd) Dat denk ik? FREDERIEK Felle kleuren. FREDERIEK gaat weer naar haar kamer. SHARIEFFA wil haar achterna, ze kijkt naar VERA voor goedkeuring. VERA Nou goed, eeh, ik heb de roosters en planning hier op de kastjes gehangen. Jij staat er ook gewoon al op. kijk ze maar rustig even door. AREND komt in de deur hangen. AREND Sharieffa? Je spullen zijn boven. SHARIEFFA kijkt VERA aan, ze wil checken hoe erg de schade in de woonkamer is. Eindelijk geeft VERA mee. VERA Toe maar. SHARIEFFA loopt snel achter AREND aan. 8. INT.WOONKAMER.AVOND Sharieffa wil op stap, maar niet alleen. Frederiek wil rustig werken. SHARIEFFA, FREDERIEK FREDERIEK zit met het journaal aan, zinnen over te nemen uit haar studieboek die ze belangrijk vindt. SHARIEFFA komt binnen in een badjas en met een handdoek op haar hoofd. Ze komt net onder de douche vandaan. Ze ziet FREDERIEK zitten en besluit een gesprekje aan te gaan. SHARIEFFA Zo! Dat is wel lekker verfrissend.

(CONTINUED)


CONTINUED:

12.

FREDERIEK Hmm SHARIEFFA Vooral na al dat werk. Alles staat nu wel alleen nog wat kleine dingetjes uitpakken. Je kent het wel. FREDERIEK Ja. SHARIEFFA Wat kijk je? FREDERIEK Journaal. SHARIEFFA Oh, grappig. Ik kijk ook vaak het journaal. Dan weet ik of ik morgen met de bus moet of op de fiets kan. FREDERIEK geeft geen reactie. SHARIEFFA Gaan jullie ook vaak ergens naartoe? FREDERIEK Hmm? SHARIEFFA Cafeetje? Ik hoorde iets van NOA? Ik heb wel ergens zin in..? FREDERIEK Hmm. SHARIEFFA Heb je zin om mee te gaan? Of ben je druk bezig? FREDERIEK Ik ben nog aan het werk. SHARIEFFA Oh, okee. SHARIEFFA bedenkt wat ze gaat doen.

(CONTINUED)


CONTINUED:

13. SHARIEFFA Ik vraag Vera wel even.

SHARIEFFA loopt naar de deur. Ze draait zich om. SHARIEFFA Ik heb trouwens die AndrĂŠlon shampoo gebruikt. Nou ja, dies op. Dat je het weet. Werk ze! SHARIEFFA loopt de kamer uit (naar boven). FREDERIEK schrikt op uit haar werk. Je ziet dezelfde blik op haar gezicht als het moment dat STEFAN de koffie wilde pakken want haar shampoo is zomaar gebruikt zonder toestemming. SHARIEFFA is al weg. 9. INT.KEUKEN.OCHTEND Frederiek wil Sharieffa duidelijk maken dat ze van haar spullen af moet blijven, Vera wil dit doen om controle te houden over de situaties. AREND, SHARIEFFA, FREDERIEK, VERA AREND zit aan de keukentafel, VERA is thee aan het zetten. SHARIEFFA komt binnen. AREND is in een tophumeur. SHARIEFFA Goedemorgen. AREND Goedemorgen! VERA Goedemorgen, wil je ook thee? SHARIEFFA Nee, ik ga de stad in. Vacatures zoeken. ik neem wel iets mee voor onderweg. SHARIEFFA loopt naar de koelkast en pakt een pakketje met boterhammen. Kijkt wat erop zit en gaat naar buiten. SHARIEFFA Tot straks! AREND Daag! SHARIEFFA gaat weg. FREDERIEK komt binnen, ze loopt rechtstreeks naar de koelkast. Ze doet deze open.

(CONTINUED)


CONTINUED:

14.

FREDERIEK Waar zijn mijn boterhammen? AREND en VERA kijken elkaar aan. VERA Volgens mij heeft Sharieffa die gepakt. FREDERIEK knalt bijna uit elkaar van woede. FREDERIEK Dit meen je niet! Ze gebruikt al mijn spullen! Mijn boterhammen en mijn shampoo! Waar is ze? VERA Ze is nieuw ze moet er nog aan wennen. Jij was ook zo toen je hier kwam. VERA kijkt naar FREDERIEK. FREDERIEK kijkt kwaad. VERA twijfelt. VERA Eigenlijk ben jij niks veranderd. FREDERIEK Het zijn mijn spullen! Je komt niet zomaar aan mijn spullen! Ik zal het haar even duidelijk maken. FREDERIEK wil naar buiten lopen. VERA houdt haar tegen. VERA Wacht even, wacht even, ik vertel het wel. Ze is er net en moet nog wennen, ze moet zich wel een beetje.. FREDERIEK onderbreekt haar. FREDERIEK Niks mee te maken! AREND Ik wil het ook wel vertellen? VERA Ik vertel het, okee?

(CONTINUED)


CONTINUED:

15. FREDERIEK Als er ook maar een vinger... VERA Ja, ik los het op.

AREND kijkt verontwaardigd. AREND Ik vind het een leuk mens. FREDERIEK kijkt hem nijdig aan, VERA vind hem een schatje om wat hij zegt. 10. INT.WOONKAMER.DAG Syb en Stefan zijn beide bang om hun weddenschap te verliezen maar willen niks laten merken. SYB, STEFAN STEFAN hangt een beetje onderuit op de bank. Hij is nog steeds met zijn nieuwe gitaar bezig. Hij slaat valse noten aan en zingt willekeurig rijmende woorden. STEFAN Hier zit ik dan, geen ID... Improvisatie lied over privacy en het niet hebben van een ID kaart Hij stopt even met spelen. STEFAN Bob Dylan is ook ooit zo begonnen! SYB komt binnen lopen. Hij kijkt beteuterd en gooit zijn jas een beetje boos en moedeloos aan de kapstok. Hij is duidelijk met zijn gedachten ergens anders en het gaat daar niet goed. SYB heeft nog niet door dat STEFAN in de kamer is. STEFAN Hey Casanova, hoe staat het met onze deal? peuken al gehaald? SYB schrikt even van STEFAN zijn aanwezigheid. Hij neemt snel zijn normale postuur aan, leunend op de kapstok. SYB Stefan, kerel, ik zie dat je mijn gitaar al aan het stemmen bent. Mooi dat je een beetje vooruit hebt leren denken. (CONTINUED)


CONTINUED:

16.

STEFAN begint verder te spelen en zingen. STEFAN Hoogmoed komt voor de val, straks heb ik vijf pakjes Pall Mall. Pall Mall.Pall Mall, oh yeah. SYB loopt naar de keuken, je ziet duidelijk dat hij erg geïrriteerd en een beetje boos is. 11. INT.KEUKEN.DAG Syb wil drie stringetjes maar vind geen oplossing en kan niemand om hulp vragen. SYB, VERA SYB zit aan de keukentafel, hij is aan het telefoneren, hij heeft pen en papier bij de hand. Op het papiertje staan een aantal namen die zijn doorgekrast. Één naam is nog niet doorgekrast. SYB ...dus dacht ik, misschien heb jij nog een string over...nee..? Ah, okee, bedankt. SYB baalt als een stekker en streept ook de laatste naam weg. Hij kijkt naar alle doorgekraste namen. VERA komt binnen. SYB Hey, Veer, jij hebt toevallig geen drie vriendinnetjes met weinig moraal? VERA is met andere dingen bezig en word uit haar gedachten getrokken. VERA Wat? SYB Laat maar, wat zoek je? VERA doet een keukenkastje open, pakt de wasmand naast de kast en begint deze in te laden. SYB is met zijn gedachten bij ondergoed en ziet dat VERA een hipster aanheeft. Hij zucht. Ondertussen ratelt VERA door.

(CONTINUED)


CONTINUED:

17. VERA Ik kom de was opruimen, die heb ik gister in alle haast in de keukenkastje gestopt zodat Sharieffa het niet op zou merken. Als Stefan en jij mee hadden geholpen dan rook de was nu niet naar schoonmaakmiddel. SYB (zuchtend en Sorry, Veer, maar ondergoed graaien enorme inbreuk op

steunend) door jullie vuile leek me een jullie privacy.

VERA heeft inmiddels alle was weer in de mand verzameld en loopt weg. VERA (Sarcastisch) Erg attent van je Syb. SYB (moedeloos) Zo ben ik, laat maar weten als er weer iets is. VERA loopt naar de woonkamer. SYB verstijfd. Hij krijgt een enorme grijns. Hij is duidelijk blij. Zelfingenomen neemt hij een slok van zijn koffie en bedenkt zijn plan om vanavond stringetjes te stelen. 12. INT.WOONKAMER.NACHT Syb wil stiekem drie stringetjes van de waslijn pakken, Arend wil stiekem een boom binnen smokkelen. SYB, AREND Er hangt was in de woonkamer. SYB komt binnen sluipen met een zaklamp en begint de waslijnen af te zoeken naar stringetjes. Al snel heeft hij een string van SHARIEFFA te pakken. SYB Oh Sharieffa! Je bent er nog maar net, maar ik mag je nu al. SYB zoekt even verder en vindt een hipster van VERA. Je ziet duidelijk dat VERA haar naam gelabeld heeft in haar hipster. SYB trekt een zuur gezicht. SYB zijn oog valt op 2 stringetjes die van FREDERIEK blijken te zijn.

(CONTINUED)


CONTINUED:

18. SYB Jackpot!

SYB heeft de twee stringetjes van FREDERIEK nog in zijn hand wanneer AREND binnen komt lopen met een klein boompje. SYB stopt haastig de stringetjes weg. Ze kijken elkaar even verbaasd aan. Er valt wat zand onder het boompje van AREND vandaan. SYB Arend? Wat spook jij uit op dit tijdstip? AREND (stamelend)Ik, eh, zag vanochtend, ehm, een ziek boompje lang de weg staan. Ik kon het arme ding niet aan zijn noodlot overlaten. Ik wilde, eh, geen problemen met Vera. Maar waar ben jij mee bezig? SYB kijkt verbaasd en stamelt even. SYB Ik, eh, ik was op zoek naar een kleding stuk maar ik wou niemand wakker maken. Oh, kijk daar hangt hij al. SYB pakt snel een willekeurig shirt van de lijn. AREND Ok. Syb. Luister. Ik zou het op prijs stellen dat je niks tegen Vera zegt over mijn plantaardige patiĂŤnt. Ze is niet zo blij met mijn potgrond. SYB Your secret is safe with me. AREND Tof Syb! SYB knikt. Hij en AREND gaan elk hun eigen weg. 13. INT.WOONKAMER.DAG Vera wil Sharieffa duidelijk maken dat ze geen spullen van anderen moet gebruiken, Sharieffa is met haar gedachten bij nieuwe zomerkleding en let niet op. VERA, SHARIEFFA (CONTINUED)


CONTINUED:

19.

SHARIEFFA is druk bezig met haar telefoon. Ze is waarschijnlijk met Facebook of Twitter bezig. VERA is bezig de was van de lijnen te halen en doet deze in de mand. Ondertussen kijkt ze zo nu en dan nerveus naar SHARIEFFA. Je ziet dat VERA twijfelt. Ze raapt de moed bij elkaar en gaat naast SHARIEFFA zitten. Tijdens het gesprek kijkt SHARIEFFA niet op van haar telefoon. SHARIEFFA Hey. VERA Hey. Sharieffa, ik moet even met je praten. SHARIEFFA Uhuh. VERA Sommige mensen in dit huis hebben mij laten weten dat jij spulletjes van anderen gebruikt. SHARIEFFA Ja, echt super lief van ze. VERA kijkt erg moeilijk. VERA Ja, daar wou ik het even over hebben. Sommige mensen vinden het eigenlijk helemaal niet zo...lief. VERA wordt onderbroken door SHARIEFFA die erg enthousiast van haar stoel springt. SHARIEFFA Yes! Dat leuke jurkje bij de H&M is in de uitverkoop! Wil je mee? VERA kijkt verward. VERA Nee, dankje. Ik moet de was nog doen. SHARIEFFA Zelf weten! SHARIEFFA stormt in volle vaart het huis uit. VERA blijft in een verwarde stilte achter. Ze heeft haar verhaal niet af kunnen maken.


20. 14. INT.WOONKAMER.DAG Stefan moet, tegen zijn wil in, zijn gitaar afgeven. SYB, STEFAN STEFAN is aan het oefenen met zijn gitaar. Hij speelt nog steeds vals. SYB komt trots binnen gelopen. SYB Hey Elvis, ik zie dat je al klaar staat met mijn trofee. STEFAN Hoe bedoel je? SYB Je bent onze deal toch niet vergeten? Ik zou, als ik drie stringetjes wist te bemachtigen, je gitaar krijgen. STEFAN vermoedt het ergste. Hij kijkt erg moeilijk. STEFAN Dan wil ik die strings eerst wel eens zien. SYB haalt de drie strings uit zijn broekzak tevoorschijn en bungelt deze voor de ogen van STEFAN. STEFAN kijkt geschokt. SYB Het ziet er naar uit dat het voortaan een stuk rustiger wordt in dit huis. STEFAN kijkt geschokt, SYB loopt op STEFAN af en pakt zijn gitaar af. Pesterig en zelfvoldaan loopt hij achteruit naar de slaapkamers. 15. INT.WOONKAMER.DAG Vera en Frederiek willen duidelijk maken/vertellen dat Sharieffa van haar spullen af moet blijven. Vera vind het moeilijk op Sharieffa te vertellen. Sharieffa ziet het commentaar niet aankomen. VERA, FREDERIEK, STEFAN, SHARIEFFA VERA is aan het opruimen. Er zit een zielig kijkende STEFAN op de bank, hij speelt luchtgitaar in zichzelf. FREDERIEK komt binnen stapt direct op VERA af.

(CONTINUED)


CONTINUED:

21. FREDERIEK Vera, ik ga er vanuit dat ons probleempje is opgelost? VERA Nou, om heel eerlijk te zijn. Nee, nog niet. Ik ben er mee bezig. FREDERIEK Hoe bedoel je nog niet? Heb je haar er niet op aangesproken? VERA Dat wel, het is alleen dat...

SHARIEFFA komt binnen gelopen met een H&M tasje waardoor VERA haar zin niet afmaakt. SHARIEFFA Hallo huisgenootjes! FREDERIEK kijkt VERA boos aan. SHARIEFFA hangt ondertussen haar jas aan de kapstok. VERA Goed goed. Ik praat wel met haar. VERA en FREDERIEK stappen op SHARIEFFA af die nog haar jas aan de kapstok hangt. VERA kijkt een beetje onzeker en angstig. VERA Ehm, luister Sharieffa. Weet je nog ons gesprekje van laatst? Over dat je spulletjes van andere mensen gebruikt? SHARIEFFA Ja. Hoezo? FREDERIEK trekt een wenkbrauw op. VERA Ja ja, maar... sommige mensen hebben dat liever niet, snap je? SHARIEFFA voelt zich aangevallen. SHARIEFFA Hoe bedoel je? FREDERIEK haakt een beetje kribbig op een stamelende VERA in.

(CONTINUED)


CONTINUED:

22.

FREDERIEK Ze bedoelt dat je mijn shampoo en boterhammen pakt. Ik wil niet dat andere mensen aan mijn eigendommen komen. Dat is persoonlijk! SHARIEFFA kijkt sip en voelt zich schuldig. VERA probeert haar te troosten. SHARIEFFA Het spijt me.. Ik ben dat zo van thuis gewend. Ik bedoel het allemaal niet zo... VERA Rustig maar... FREDERIEK vind het vervelend dat SHARIEFFA zo dramatisch reageert. Ze haakt een beetje kattig in. FREDERIEK Maar dat je mijn ondergoed pikt is de druppel. SHARIEFFA kijkt FREDERIEK verbaasd aan. SHARIEFFA Ho eens even. Ik ben ook ondergoed kwijt!? STEFAN, die het hele gesprek heeft gevolgd vanaf de bank, is verbaasd. Dan dringt tot hem door dat SYB de strings van de huisgenootjes heeft gepakt en begint te stralen. STEFAN Zijn het toevallig stringetjes? dames? De meiden kijken allemaal vragend en verbaasd richting STEFAN. 16. INT.KEUKEN.DAG Syb wil de gitaar van Stefan maar is de sigaar. SYB, STEFAN, FREDERIEK, SHARIEFFA, VERA STEFAN, SHARIEFFA, VERA en FREDERIEK zitten aan de ontbijttafel. SHARIEFFA en FREDERIEK kijken pissig. SYB komt zelfvoldaan binnen. FREDERIEK en SHARIEFFA staan beide onmiddellijk op.

(CONTINUED)


CONTINUED:

23.

STEFAN Het spel is uit Syb. Geef me mijn gitaar! VERA en STEFAN staan ook op. Syb zijn grijns verdwijnt als sneeuw voor de zon. Hij stokt een moment en sprint dan snel weg. Iedereen vliegt achter hem aan met FREDERIEK en SHARIEFFA voorop. 17. EINDE OUTRO

Pand 7: seizoen 1, aflevering 1  

Het scenario voor de eerste aflevering van de NHL sitcom.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you