Page 1

Altijd actueel: stadsnieuws.nl

woensdag 16 mei 2012 Stadsnieuws Woensdag pagina 7

‘Over een halfjaar sta ik bij de finish in New York’ Wereldwijd verliezen jaarlijks 7,6 miljoen mensen hun strijd tegen kanker. 42.000 daarvan zijn Nederlanders. KiKa vecht tegen kinderkanker in Nederland en kan dit jaar rekenen op steun van de 24-jarige Erik Peters.

u Jacky Eickes U Tilburg De moeder en twee tantes van de Tilburgse Erik Peters overleefden borstkanker. Toch helpt de student KiKa door 4 november 42,2 kilometer te lopen tijdens de grootste marathon ter wereld. Die in New York. Honderdvijftig anderen gaan samen met Erik het gevecht tegen de kilometers aan. Allemaal voor KiKa, om geld op te halen voor onderzoek. De stichting bestaat pas tien jaar. “Ik wist niet dat het zo kort was, maar heel Nederland kent KiKa. En ik heb een band met deze stichting, door wat mijn familieleden hebben meegemaakt. Bij mijn moeder en tantes is het dan wel goed afgelopen, maar ik weet wat het voor hen betekende om hiermee om te moeten gaan. Laat staan dat kinderen dat kunnen.” “Ik heb er heel veel zin in, maar ik ben wel gespannen. Soms denk ik er opeens aan, of als ik naar de televisie kijk en een marathon zie. Dan komen die krie-

St. Elisabeth serveert ‘beste Menu Zorg’ Ede

Het keukenteam van St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg heeft een jaar lang de titel voor ‘het beste Menu van de Zorg’ op hun naam staan. Na een zinderende finale van de kookwedstrijd ‘het beste Menu van de Zorg’, die gepresenteerd werd door Pierre Wind, wonnen zij 5.000 euro voor het ziekenhuis. Voor de derde keer organiseerde Distrivers deze wedstrijd voor de zorg. Het Scheper Ziekenhuis in Emmen won 1.000 euro voor de Campina Gouden Dessertlepel. De finalisten streden tegen elkaar tijdens de Inspiratiedag Gastvrije Zorg in het Cinemec in Ede.

bels wel. Over een halfjaar sta ik bij de finish in New York.” Erik hoorde op KiKa-bijeenkomsten verhalen over ouders wier dochter of zoon kanker heeft. “Dat maakt veel indruk, ook al ken ik ze amper. Ik wil dit voor hen doen. Voor alle kinderen met kanker.” De Tilburger is geld aan het werven. “Dit was eigenlijk een eenmalige actie, maar het begint steeds meer te leven. Ik ben er de hele dag mee bezig; ik wil zoveel mogelijk geld bijeen

Ik loop meteen de grootste marathon ter wereld sprokkelen voordat ik de marathon ga lopen.” Hij heeft 5.500 euro nodig voor het startbewijs en een ‘fatsoenlijk’ bedrag voor KiKa, maar zijn doel is om meer geld binnen te halen. Dat verwacht hij ook. “De tienduizend halen is zeker realistisch en haalbaar.” Eriks doel is om de marathon uit te lopen in drie en een half uur en zo in de New York Times te komen (iedereen die onder de vijf uur finisht, krijgt een vermelding). “Ik wilde ooit een keer in mijn leven een marathon lopen en

Menu Koks Kees van Haaren en Hans van Overdijk kwamen als winnaars uit de bus dankzij de originaliteit en de smaak van hun driegangenmenu. Zij serveerden de jury als voorgerecht paprikasoep met groentestengels en geitenkaasdip. Het hoofdgerecht bestond uit zalm onder een krokant van aardappelen, geserveerd met groenten, venkelsaus en een kruidencrème. Als nagerecht bereidden de koks rijstpudding met rabarber en een crumble van witte chocolade. Het winnende menu wordt opgenomen in het assortiment van Distrivers, zodat elke cliënt in Nederland kan genieten van ‘het beste Menu van de Zorg’.

Erik traint twee tot drie keer in de week en probeert rekening te houden met het parcours in New York (veel bruggen, weinig vlak). Vorig weekend deed hij mee aan Rondje Tilburg. dat heb ik zo vaak geroepen. Nu dacht ik: waarom niet? Ik heb de tijd en de leeftijd.” Hij nam deze beslissing in januari, omdat hij bijna klaar is met zijn studie marketingmanagement en iets leuks wilde gaan doen; niet werken. Twee vliegen in een klap: zijn wens om iets voor KiKa te doen, gecombineerd met de wens om een marathon te lopen. De grootste marathon ter wereld trekt twee miljoen toeschouwers en 50.000 deelnemers.

Acties om geld bijeen krijgen voor Kinderen Kankervrij Erik staat op de MeiMarkt, koop en er komt een loterij. vóór café Joris en de op- Doneren of sponsoren kan brengst van zijn kraampje ook zonder deel te nemen gaat naar KiKa. Die avond aan deze acties. Op de site wordt in café Joris de Cham- www.erikrentvoorkika.nl piongs League Finale uitge- kunnen mensen de stichting zonden en de band ‘Some- Kinderen Kankervrij steuday’ komt spelen. Per drankje nen. “Het doel is 10.000 gaat er tien cent naar KiKa. euro bijeen te krijgen. Dat is Er zijn oranje armbandjes te realistisch.”

Last van spataderen? Op de informatieavond zal chirurge drs. Nijs een presentatie geven over de aandoening spataderen en de mogelijke behandelmethoden. Er zal ook aandacht zijn voor de nieuwe regelgeving voor vergoedingen door de zorgverzekeraars. AngioDynamics zal een presentatie geven over de vernieuwde methode om spataderen met laser te behandelen. Deze nieuwe Nevertouch lasermethode is vrijwel pijnloos, snel en succesvol. Wilt u deze informatieavond bijwonen? Dan verzoeken wij u zich telefonisch op te geven of per mail: tilburg@polikliniekdeblaak. nl o.v.v. informatieavond en uw volledige naam en telefoonnummer.

Informatieavond

datum: 22 mei 2012 Tijd: ontvangst om 19:00 uur locatie: Ketelhavenstraat 39 in Tilburg

Drs. Nijs, chirurg

Stichting Polikliniek de Blaak Ketelhavenstraat 39 5045 NG Tilburg telefoon 013 - 571 07 79

www.polikliniekdeblaak.nl

dames piratenbroek

* modieuze broek met koord * 100% katoen reclame! * 7-tal kleuren 9,95 * S t/m XXL

van nu...

dames rokken

* div. modellen en dessins van * merk: SoSoire 24,95 voor... * 36 t/m 44

6.

95

12.95

jongens poloshirt * met cijferprint en rugprint * div. kleuren * 92 t/m 170

dames vesten

* div. modellen en dessins van * merk: SoSoire * S t/m XXL 24,95 nu...

* gestreepte pyjama met lange mouw * 100% katoen * 92 t/m 128

van 6,95 nu...

functionele beha’s * diverse modellen zonder beugel * kleuren: wit, zwart, huid * B-C-D-E cup 80 t/m 105 van

14,95 nu...

6. 95 3. 95

baby joggingbroek

14.95

* jongensbroek met badge * 62 t/m 86 van

9,95 nu

dekbed 4-seizoenen meisjes shirts lange mouw * Holfill vezel, blijvend veerkrachtig * met drukkers zijn de 300 grams en 200 grams dekbedden bevestigd! * anti-allergisch en zelf wasbaar actie!

140x200 van 39,95 voor 34. 140x220 van 44,95 voor 39.95 200x200 van 59,95 voor 49.95 240x200 van 69,95 voor 59.95 240x220 van 79,95 voor 69.95

3.

95

* katoen/Lycra uni shirt * 15-tal kleuren * 92 t/m 176

95

* diverse modellen en prints * merk: Lentiggini * 116 t/m 176

TILBURG

Kom naar de informatieavond bij Polikliniek de Blaak in Tilburg.

Heuvelstraat 97 Wagnerplein 72 Westermarkt 139

Marathon  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you