Page 2

POLLARI 2/2017

Merkittävä etappi saavutetaan kreivin aikaan Vuoden 2016 keväällä aloitetut suurinvestoinnit ovat edenneet aikataulussa: 65 miljoonaa euroa maksava kokonaisuus valmistuu vuoden vaihteeseen mennessä. − Kreivin aikaan, tiivistää Rauman Satama Oy:n toimitusjohtaja Hannu Asumalahti.

− Hyvin tyytyväisin mielin voidaan olla, sillä työt ovat edenneet varsin mallikkaasti. Konttiliikenteen osalta Rauman satamaa on johdonmukaisesti kehitetty 15 vuotta, ja nyt saavutetaan tämän työn merkittävin etappi, kuvailee Asumalahti.

Rauman sataman suurhanke on viimeistelyjä vaille valmis. Ei yhtään liian aikaisin, mutta onneksi ajoissa: talous on virkistynyt, ja satamaliikenne kokonaisuutena katsottuna on saavuttamassa vuoden 2008 tason. Länsirannikon suurin konttisatama on valmis talouden myötäiseen. − Investoinnit antavat Rauman satamalle mahdollisuuden kilpailla tuotantotehokkuudessa sekä kapasiteetin vastata volyymin kasvuun. Kreivin aikaan saatiin valmista.

Väylä on 12 metriä syvä, laituri yhtenäinen, suora ja 520 metriä pitkä. Rauman satama voi jatkossa vastaanottaa entistä suurempia laivoja, mikä on kilpailukyvyn kannalta ratkaisevan tärkeää. Kaksi metriä syvempi väylä tarkoittaa karkeasti kaksinkertaista lastikapasiteettia. Konttiterminaalin kapasiteetti on myös noin kaksinkertainen vanhaan verrattuna. Lisäksi terminaalin käytettävyys ja tuotantotehokkuus ovat investointien ansiosta aivan uudella

tasolla. − 360 metriä lisää laiturilinjaa keskittää laivojen käsittelyn yhteen paikkaan, mikä mahdollistaa kapasiteetin tehokkaan käytön. − Satamaan saatiin lisäksi noin neljä hehtaaria lisää tilaa konttien käsittelyyn. Pinta-ala ei ole suuri, mutta se sijaitsee strategisesti tärkeässä lokaatiossa ja on tulevaisuuden kannalta tärkeä lisä, Asumalahti selvittää. Kustannukset nousivat töiden aikana noin kymmenen prosenttia lähinnä kahdesta syystä. Vanhojen laitureiden syventäminen sekä laitureiden liitoskohdat osoittautuivat arvioitua haastavammiksi toteuttaa. Väylän syventämisessä vastaan tuli puolestaan odotettua enemmän kalliota. − Aikataulu on onnistuttu pitämään kirimällä hankkeen muissa kohdissa.

Kaksinkertainen kapasiteetti

Hannu Asumalahti (hannu.asumalahti@portofrauma.com) toimitusjohtaja Rauman Satama Oy

EUROPORTS FINLAND OY:N TOIMITUSJOHTAJA TIMO LEHTINEN:

Turvallisuus ja tehokkuus nostetaan uudelle tasolle 2

Timo Lehtinen aloitti Euroports Finland Oy:n toimitusjohtajana elokuussa. Lyhyessä ajassa hän on kokenut sekä innostusta että järkytystä, mutta ennen kaikkea nähnyt mahdollisuuksia.

Pollari asiakaslehti 2 2017  
Pollari asiakaslehti 2 2017  

Rauman Sataman asiakaslehti syksy 2017.