Page 1

JOTAIN ERILAISTA? MONIKANAVAISTA MARKKINOINTIVIESTINTÄÄ

KARI POHJONEN p. 0400 522 603 kari.pohjonen@auranaallot.fi

RIITTA LAURILA p. 040 553 7375 riitta.laurila@auranaallot.fi

MERJA VALTANEN p. 050 454 7508 merja.valtanen@auranaallot.fi MIKA KANERVA p. 046 921 0934 mika.kanerva@auranaallot.fi


MAINOSTOIMISTOPALVELUT

IHMISILTÄ IHMISILLE Jabadabaduun arvot ovat kyky nähdä, taito tehdä, hinku onnistua, helppo asioida. Niillä kuvataan tahtotiloja, joiden kautta tuotamme lisäarvoa asiakkaidemme markkinointiviestintään sekä keinoja, joiden avulla luomme aitoja kumppanuuksia. Arvot ohjaavat kaikkea tekemistämme. KYKY NÄHDÄ Ymmärrämme ja kuuntelemme asiakasta. Etsimme toimivia ratkaisuja. Näemme pidemmälle. Seuraamme aikaa, hengitämme uudenlaisia markkinointitapoja. Olemme hyvä työpaikka erilaisille ihmisille ja luotettu kumppani asiakkaillemme.

TAITO TEHDÄ Meillä on monipuolista osaamista. Käytämme parasta mahdollista tekniikkaa ja t yökaluja. Teemme laadukasta markkinointiviestintää. Kehitämme jatkuvasti omaa toimintaamme ja haluamme parantaa osaamistamme.

Aina asiakkaan puolella. Olemme luotettu monikanavaisen markkinointiviestinnän asiantuntija. Meille on helppo tulla. Jopa toimistomme ovat helposti saavutettavissa kaupunkikeskustoissa tai hyvien yhteyksien varrella.

HINKU ONNISTUA Suhtaudumme työhömme intohimolla. Haluamme tehdä asiat hyvin – pienetkin. Asiakkaan onnistuminen tarkoittaa, että mekin olemme onnistuneet.

Nyt entistä helpompi asioida Turussa

HELPPO ASIOIDA Olemme ihan tavallisia, helposti lähestyttäviä ja positiivisia.

ives

Creat

Uma on Jabadabaduun pieni suuri AD eli Art Director, jolta taittuvat niin logojen ja mainosten suunnittelu kuin verkkosivujen ulkoasusuunnittelukin. Ja vaikka telemark-sukset jalassa, takaperin laskien. Hän nimittäin viettää myös vapaa-aikaansa suksilla. Töissään hän on sinnikäs ja kova uurastaja – hyvä graafikko. Säännöllisesti ruokittuna Uma on tehokas ja hyväntuulinen työkaveri.

Helmikuun alussa Turun toimipisteemme muutti Logomon 2. kerroksen Byråtoimitiloihin. Tervetuloa poikkeamaan!

AD + MASKOTTI Jabadabaduun monikanavaisen markkinointiviestintäpalvelun maskotti MONIKA on hämmästynyt siitä, miten moni yritys ei vielä viesti monikanavaisesti. Se ei tarkoita kaikkia kanavia tai ennalta määrättyjä muotoja, vaan oikean viestin ajamista oikeaan kanavaan ja oikealle kohderyhmälle.


as Asiak

VAINION LIIKENTEEN BRÄNDIPYÖRÄT RULLAAVAT Vainion Liikenne on perinteinen salolainen linja-autoyhtiö, joka on harjoittanut linja-autoliikennettä yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1930. Etelä-Suomessa liikennöivät Vainion autot ovat tuttu näky etenkin Turku-Helsinki -pikavuoroliikenteessä. Jabadabaduu on pitänyt Vainion brändipyöriä pyörimässä vuodesta 2008. Toimimme asiakkaan kokonaisvaltaisena kumppanina kaikissa markkinointiviestintään liittyvissä tarpeissa ja teemme yhdessä pitkäjänteistä kehitystyötä. Vastaamme Vainion Liikenteen markkinointiviestinnästä aina strategisista linjauksista käytännön toimenpiteisiin ja työkaluihin: markkinointisuunnitelma, verkkosivut ja niiden jatkuva kehitys sekä sisältöpäivitykset, digimarkkinointi, tilausajomarkkinointi, somejulkaisut, bussiteippaukset – you name it! Toteutamme myös tv- ja radiomainontaa sekä perinteistä printtimainontaa.

Murroksesta muutokseen Kilpailu bussiliikenteessä on koventunut, kun reittejä on avattu ulkomaisille yrittäjille. Palvelun merkitys korostuu entisestään ja Vainionkin kohdalla on pyritty nostamaan yhtiön tunnetusti hyvää palvelua. Brändityön yhteydessä Vainion Liikenteen yritysilmettä ja verkkosivua on uudistettu ja ydinviestiä terävöitetty. –Halusimme kertoa asiakkaillemme Vainion Liikenteen eduista, kuten mukavista autoista, runsaasta matkatavaratilasta ja vuorotiheydestä, kertoo Vainion liikenteen toimitusjohtaja Matti Vainio. –Kampanjateemaksi nousi Enemmän samalla, joka kiteyttää, mitä tarjoamme. Toimivan kampanjailmeen lisäksi Jabadabaduu toteutti meille radiomainossarjan sekä somemainontaa, jotka ovat tavoittaneet kohderyhmämme hyvin. –Muita toimenpiteitä ovat olleet satama- ja lentokenttävuorojen tuominen esiin bussiteippauksissa sekä Suomen juhlavuoden teemaan sopiva Suomalaista liikennöintiä -tunnus, joka kertoo meidän olevan ylpeitä juuristamme, hän päättää.

Sinä kutsut vieraasi, me toteutamme tapahtumasi. Ja oikeastaan teemme kutsusikin sekä huolehdimme myös tapahtuman jälkimarkkinoinnista. Kevät ja kesä ovat tapahtumien totisinta aikaa. Jabadabaduulla on pitkä kokemus tapahtumamarkkinoinnista sekä tapahtumien tekemisestä avaimet käteen -periaatteella: Messut, kaiken kokoiset yritysjuhlat sekä muut yritystapahtumat aina festareiden myyntipisteistä kauppakeskustapahtumiin ja kesäjuhlista kaiken kokoisiin pikkujouluihin. – Tapahtumajärjestämisessä vanha klisee hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pitää kutinsa. Aina myös kannattaa jalkautua omien asiakkaiden pariin esimerkiksi kesäfestareille, pointtaa Jabadabaduun tapahtumien monitoimitalentti, asiakkuuspäällikkö Kirsti, jonka yhteystiedot löydät tämän lehden takasivulta.

MONIKA nykytila-analyysi Jabadabaduu tarjoaa monikanavaisen markkinointiviestinnän kartoituspalvelun, jossa yrityksesi markkinoinnin nykytila analysoidaan yhdessä asiantuntijan (ja MONIKAn) kanssa. Parituntisessa kartoitussessiossa käydään läpi koko yrityksesi markkinointiviestinnän nykytila. Lopputuotteena syntyy aimo annos ymmärrystä sekä konkreettinen raportti työkaluksi markkinoinnin toimenpiteiden suunnitteluun ja toteutukseen. Raporttia voidaan hyödyntää esimerkiksi vuosisuunnitelman tekoon sekä monikanavaisen markkinointiviestinnän raamina. Oletko valmis selvittämään, millä tolalla markkinointinne todella on?

t

emen

g Mana

Tarvitsetko tapahtuman?

Eija on Jabadabaduun asiakkuusjohtaja, verkostoitumisen jumalatar ja toiminnan nainen, jonka huumorin kukka ei lakastu pienen kastelunkaan puutteessa. Eija saattaa allekirjoittaa sähköpostin ”Eijadeijaduu” tai ”Eikkuvaan”. Hän harrastaa kuorolaulua, uintia ja meno-Marttoja. Menossa hän on monesti muutenkin, sillä myös matkailu on Eijan suuri intohimo. Missähän törmäät häneen seuraavaksi?

YHTEYSHENKILÖT Asiakkuus- ja talouspäällikkö Päivi suitsii topakasti eksyneetkin eurot ojennukseen. Päivillä on pitkä kokemus markkinointiviestinnän maailmasta. Rentoutuakseen Päivi lukee, joogaa ja hiihtää murtsikkaa. Hän on tuttu monille myös Dimmistä. Dimmi on ollut osa Jabadabaduuta syksystä 2014 lähtien.


s

RADIOÄÄNET Sanna on Auran Aaltojen lempeä ja pirteä juontaja. Tumman äänen lähteenä on iloinen ja kupliva persoona, jonka silmäkulman pilkkeen kuulee, vaikkei kuuntelisi. Radiolähetysten tekemisen Sanna aloitti 6-vuotiaana C-kasetille nauhoittaen. Nyt kun harrastuksesta on tullut unelmatyö, vapaa-aika kuluu ravintoloissa, keikkaklubeilla ja kuntosalilla. Suurisydäminen höpöttelijä rakastaa arjen pieniä luksushet-

Voice

kiä, uusiin ihmisiin tutustumista, yllätysten järjestämistä ja hulluja tutkimuksia. Elämässä Sanna pyrkii noudattamaan ihoonsa tatuoitua viisautta: Onnellisuus tulee eläen, ei etsien.


RADIO

AURAN AALLOT KUULUU KULTTUURIN KESKELTÄ Jabadabaduu ja Auran Aallot muuttivat helmikuun alussa kimppaan Logomo Byrå -toimitiloihin. Yhteenmuutto oli luonnollista jo pelkästään synergiaedun näkökulmasta, mutta myös siksi, että molempien pääomistaja on media-alan konserni Mediatakojat Oy.

t

emen

g Mana

MEDIATAKOJAT

Auran Aaltojen oma soundi, uudet ja entistä mielenkiintoisemmat teemaohjelmat puhaltavat nyt raitista ilmaa koko Turun seudulle suoraan luovan talouden ja kulttuurin keskuksesta, Logomosta. – Meillä on katetta aidolle paikallisuudelle. Koko toimintamme – toimitus, tuotanto, myynti ja kanaviemme omistus – ovat samalla alueella kuin kuuntelijatkin, kertoo Auran Aaltojen myynti- ja markkinointipäällikkö Kari Pohjonen.

Osa monimediayhtiö Mediatakojia Turun Paikallisradio Oy:n radiokanava Auran Aallot on Mediatakojien tytäryhtiö. Mediatakojat Oy on paikallinen ja dynaaminen media-alan konserni, joka on keskittynyt erilaisten medioiden toimintaan ja kehittämiseen. Mediatakojiin kuuluu Jabadabaduun ja Auran Aaltojen lisäksi kaupalliset radiot Radio Pori, Radio Mikkeli, Radio Kuopio, Radio Kompassi ja Nelonen Median kanssa yhteinen valtakunnallinen Helmiradio sekä radiomainostuotantoyksikkö.

Yrityksen ääni kuuluviin! Auran Aallot, Helmiradio ja Zoom tavoittavat joka viikko 120 000 eri kuuntelijaa. Äänimainonta siis todella kannattaa, vaikka perinteiset mediat eivät nykyään nautikaan suurta suosiota mm. sosiaalisen median rantauduttua osaksi päivittäistä markkinointikoneistoa. Radiomainonta ja toistot toimivat tutkitusti pitkäjänteisesti paremmin, jos verrataan vaikkapa nopeisiin sosiaalisen median päivityksiin. Some tarjoaa toki suoraa statistiikkaa, mutta brändin tunnettuutta ja yrityksen imagoa nostatat parhaiten äänimainonnalla. Sanontaan toistolla tuloksiin voidaan siis nojata tässäkin kohtaa. Myös radiomainontaan laitettavat eurot ovat vastoin printtimainonnan murrosta kasvussa. Ja euroilla emme suinkaan tarkoita Roope Ankan rahakassia – äänimainontaa teet edullisesti ja tehokkaasti! Kysy lisää Auran Aaltojen myynnistä, yhteystiedot löydät tämän lehden takasivulta.

Sampsa Jolma on Mediatakojat Oy:n toimitusjohtaja. Matkalaukkumies paitsi työssä, myös vapaa-ajalla. Ja miksipä ei matkustaisi, asuuhan hän Porissa. Hän rakastaa hyvää ruokaa ja harrastaa työn vastapainoksi moottoripyöriä ja muuta vauhdin huumaa. Sampsalla on jalat maassa. Kuka muu muka johtaisi mediakonsernia, johon kuuluu kuusi radiota, mainostoimisto ja radiomainostuotantoyksikkö! – Varsinais-Suomi on meille merkittävä markkina-alue. Radiomedioistamme kolme kuuluu ja tavoittaa Turun seudun asukkaat ja yritykset. Erityisesti Auran Aalloilla paikallisuus on vahvasti etunenässä.

Aidosti paikallinen Auran Aallot on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti samalla nimellä toimiva radio, joka tekee 100-prosenttisesti lähetyksensä Turusta. Paikallisuus on meille koko toiminnan perusta. Tavoitamme Varsinais-Suomessa merkittävän kohderyhmän 25–45-vuotiaita, sekä sen lisäksi toimitamme Salon alueelle omaa, Salon seudun asukkaille suunnattua ohjelmistoa ja mainontaa. Aito innostus tuoda alueen aiheita esiin kuuluu kanavallamme paitsi ajankohtaisohjelmina, myös yritysten kanssa tehtävänä monipuolisena sisältöyhteistyönä. – Haluamme tuoda paikallisten yrittäjien ääntä kuuluviin. Vain yhteistyöllä saavutetaan parhaat tulokset, linjaa Auran Aaltojen tuottaja Ville Klami.

RADIOÄÄNET Tuottaja ja juontaja Villestä kuoriutuu iltaisin pehmeä perheenisä ja piinkova urheilumies. Urheilutoimittajana häneen on voinut törmätä jääkiekon ja jalkapallon parissa, mutta intohimo ei jää tähän: Hänen on pakko päästä myös apuvalmentajana pätemään tyttärensä futisjoukkueessa. Hän on huonon huumorin ja ontuvien vitsien suurkuluttuja, joka joutuu pinnistelemään, ettei homma karkaa lapasesta lähetyksessä.

Eero on Auran Aaltojen kulttuuriattasea ja turkulaistunut savolaiskarjalainen monipuolinelson. Ei ole paha, vaikka on ruma. Esittelee itsensä yleensä vain työhakemuksissa, eikä koskaan saa niitä duuneja. Uneksii luovista tauoista ja haaveilee päiväunista. Rakastaa postkoloniaalista kirjallisuudentutkimusta ja ö-luokan kauhuelokuvia.


SISÄLTÖMARKKINOINTI

as

Asiak

LOGOMO VIESTII SISÄLTÖ EDELLÄ Luovan talouden ja kulttuurin keskus Logomo Turussa on ollut Jabadabaduun asiakas helmikuun alusta alkaen. – Suhtaudumme suurella intohimolla Logomon kanssa tehtävään markkinointiyhteistyöhön. Toteutamme yhdessä monikanavaista markkinointia, johon kuuluu olennaisena osana myös radio, kertoo Jabadabaduun toimitusjohtaja Jussi Viitanen. Muutamassa kuukaudessa olemme ennättäneet tehdä näkyväksi ja kuuluvaksi mm. markkinoinnin koordinatiotyötä ja strategista suunnittelua sekä erityisesti sisältö-

markkinointia. Tulevia suunnitelmia viitoittaa jo sisältömarkkinoinnin vuosikello.

Viesti oikealle kohderyhmälle Sisältömarkkinoinnin myötä olemme ottaneet haltuun Logomon viestintäkanavia mm. verkkosivuilla, Facebookissa sekä Logomon muissa sosiaalisissa medioissa ja uutiskirjeissä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että suunnittelemme askelmerkit ja tuotamme kohdennettuja sisältöjä

LO GO MO Logomon viestintäkanaviin. Samalla mittaamme niiden toimivuutta, raportoimme sekä myös reagoimme tuloksiin reaaliajassa ja teemme tarvittaessa muutoksia kampanjoihin, jotta ne saavuttavat oikean yleisönsä. Yhdessä Auran Aaltojen kanssa teemme sisältöjä sekä Logomon että Logomo Kitchenin tarpeisiin. – Yhteistyön myötä monikanavainen äänemme on tullut suunnitelmallisemmin kuuluviin, vahvistaa Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä.

DIGIMARKKINOINTI

MITÄ ONNISTUNUT DIGIKAMPANJA VAATII? Millaisista aineksista syntyy onnistunut digikampanja? Yhdistämällä kohde, huomio, konteksti, tarina ja data päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Tässä ensihädän infotärpit: KOHDE Kampanjalla pitää olla mahdollisimman tarkkaan määritelty, tuotteelle tai palvelulle relevantti kohde: Maskulainen, omakotitalossa asuva keskituloinen perheenäiti, 35 vuotta, joka on kiinnostunut muodista, liikunnasta ja matkustamisesta sekä ajaa Toyotan tilautolla Prius+. HUOMIO​ Miten tämän tarkkaan määritellyn kohteen huomio saavutetaan? Mikä

on oikea kanava? Mikä on kampanja-idea? Millainen on kamppiksen sisältö? Entä kuvamaailma? Mihin kellonaikaan viesti viedään maailmalle?

DATA Kaikkea voidaan ja pitää mitata. Tämän jälkeen data tulee analysoida tarkasti ja kampanjaa pitää kehittää jatkuvasti tämän analyysin pohjalta.

KONTEKSTI​ Miten valittua kanavaa käytetään? Mobiilissa? Sopiiko lyhyt vai pitkä viesti? Tarvitaanko lisätieto nopeasti? Mikä valitussa kanavassa toimii, mikä ei toimi?

Kiinnostuitko?

TARINA​ Myös digitaalisessa ympäristössä tarvitaan järkeen ja tunteisiin vetoava tarina, joka jättää voimakkaan muistijäljen ja saa kohteen toimimaan halutulla tavalla. Tarinan voima ei ole hiipunut mihinkään tuhansien vuosienkaan aikana.

Jabadabaduun digimarkkinointipäällikkö Janne kertoo mielellään lisää onnistuneen digikamppiksen aineksista! p. 040 749 6988 jannes@jabadabaduu.fi


TOIMITUSJOHTAJALTA

TÄMÄN PÄIVÄN TYÖKALUISTA TEHOA MARKKINOINTIIN Jabadabaduun arvotyössä määriteltiin muun muassa taito tehdä. Asiakkaalle se tarkoittaa lisää mahdollisuuksia markkinointiviestintään. Meille se on jatkuvaa uuden oppimista. Se jos joku on inspiroivaa! Markkinointiviestintätoimisto ei voi jäädä paikalleen polkemaan. Meidän tulee aina olla uuden eturintamassa. Se on toimintamme elinehto. Jabadabaduulla on pitkä, yli 25-vuotinen historia. Sen voisi nähdä myös taakkana, mutta itse ajattelen sitä valtavana voimavarana, että olemme nähneet ja eläneet markkinoinnin murroksen ja edelleen olemme mukana pelissä, vahvempana kuin koskaan. Se tarkoittaa, että olemme osanneet uusiutua.

Tämän päivän pelikenttä Uusia työkaluja tulee työarjen kentälle jatkuvasti. Meidän tehtävänämme on pitää pallo hallussa ja tehdä taustatyö, jotta asiakkaamme voisivat saada maksimaalisen hyödyn monikanavaisesta markkinointiviestinnästään uusilla menetelmillä. Viime vuonna kentällä kohkattiin sisältömarkkinoinnista. Sisältö on edelleen kuningas – tämäkään lehti ei olisi mitään puolivillaisella sisällöllä, puhumattakaan onnistuneesta Google-mainonnasta tai vaikkapa brändinrakentamisesta somessa.

Tänä vuonna keskusteluun on sisällön rinnalle noussut monikanavaisuuden yhteydessä vahvasti markkinoinnin automaatio. Markkinoinnin automaatio tarkoittaa tämän päivän työkalua, jonka avulla on mahdollista tehostaa ja mitata markkinointia. Järjestelmän avulla voi automatisoida toistuvia markkinointitoimintoja, mikä taas vapauttaa aikaa keskittyä vaikkapa strategiatyöhön. Lyhyesti markkinoinnin automaatiolla hallinnoidaan koko monikanavaista markkinointiviestintäpakettia ja saatetaan pallot hallitusti maaliin. Automaatiotyökalun avulla mitattavuus ja kohdennettavuus eri kanavissa pysyy parhaiten hanskassa. Tällaista tämä siis on – taito tehdä. Jatkuvaa uusiutumista, uusia termejä sekä tuottavampia tapoja tehdä työ taiten ja inspiroitua aina uudelleen. Muista pysyä mukana pelissä. Olethan yhteydessä, jos haluat kuulla lisää tuoreita juttuja markkinoinnin pelikentältä. Ja nyt, pallo maaliin! Jussi


JUSSI VIITANEN toimitusjohtaja p. 044 590 2876 jussi@jabadabaduu.fi

PÄIVI MARJOMAA asiakkuus- ja talouspäällikkö p. 040 072 7387 paivi@jabadabaduu.fi

SAMU VAHTERISTO aluejohtaja p. 050 542 8439 samu@jabadabaduu.fi

KIRSTI KOSKINEN asiakkuuspäällikkö p. 044 590 2875 kirsti@jabadabaduu.fi

EIJA TAMMI asiakkuusjohtaja p. 0400 639 604 eija@jabadabaduu.fi

HENRIKA LAURILA asiakkuuspäällikkö p. 044 745 1411 henrika@jabadabaduu.fi

Ota yhteyttä, kun tarvitset monikanavaista markkinointiviestintää, strategista kumppania tai vaikka vain yhden ilmoituksen tai somekampanjan!

JANNE SAARINEN digimarkkinointipäällikkö p. 040 749 6988 jannes@jabadabaduu.fi MONIKA Anna palautetta tai kysy ihan mitä vain! info@jabadabaduu.fi

TUULI TASKINEN myyntijohtaja p. 050 599 6161 tuuli.taskinen@mediatakojat.fi

MERJA VALTANEN myynti p. 050 454 7508 merja.valtanen@auranaallot.fi

KARI POHJONEN myynti- ja markkinointipäällikkö p. 0400 522 603 kari.pohjonen@auranaallot.fi

MIKA KANERVA myynti p. 046 921 0934 mika.kanerva@auranaallot.fi

Jabadabaduu Monika 1b/2017  

Monikanavaista markkinointiviestintää.

Jabadabaduu Monika 1b/2017  

Monikanavaista markkinointiviestintää.