Page 1

Porin Seudun Matkailu Oy MAISA

Ryhm채matkaopas 2014


Matkakohteet odottavat sinua ja ryhmääsi Porissa ja lähikunnissa Tervetuloa tutustumaan monipuolisiin vierailukohteisiin sekä välittömään ja ystävälliseen palveluun. Kaunis rannikkoseutu ainutlaatuisine hiekkarantoineen sekä lukuisat upeat nähtävyydet, ympärivuotiset tapahtumat ja virkistävät aktiviteetit tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä kaikenikäisille sekä isoille että pienille ryhmille. Tutustu kaikessa rauhassa monipuolisiin paketteihimme. Näkemistä ja kokemista riittää niin kulttuurin ystäville, aktiivisille luonnossa liikkujille kuin vauhdikkaiden elämysten etsijöillekin. Pori ja lähikunnat ovat erinomainen vaihtoehto myös ostosmatkoille ja luokkaretkille. Tulkaa kokemaan unohtumattomia hetkiä!

Kulttuuripaketit Pori ja lähikunnat tarjoavat erilaisia kulttuurielämyksiä, historian havinaa, teatteria, musiikki- ja taideelämyksiä sekä paljon muuta. sivut 4–9

Ostospaketit Porissa ja lähikunnissa on monia hienoja ja houkuttelevia ostos- ja tutustumiskohteita. Pikkuputiikit, monet kauppakeskukset, Porin kauppahalli ja muut ostospaikat tarjoavat upeita ostosmahdollisuuksia. sivut 10–11

Yrityspaketit Arjen puurtamisen jälkeen on mukava palkita työntekijät, harrastuskaverit tai lähimmät ystävät kunnon virkistyspaketilla. sivut 12–15

Luokkaretket Tiivis kouluvuosi on mukava päättää hauskaan luokkaretkeen. Porin lukuisat kohteet ja toimivat paketit tekevät retkestä ikimuistoisen. sivut 16–17

Merelliset paketit Tule ihastelemaan länsirannikon aavan meren suolaisia pärskeitä, näe Porin merialueen mielenkiintoinen saaristo, koe Kokemäenjoki ja Kokemäenjoen suistoalue. sivut 18–20

Porin Seudun Matkailu Oy MAISA Itäpuisto 7, 28100 Pori Matkailuneuvonta p. (02) 621 7900 • info@maisa.fi Myyntipalvelu p. (02) 621 7910 • myynti@maisa.fi Esitteen julkaisija: Porin Seudun Matkailu Oy MAISA Design ja taitto: Mainostoimisto Jabadabaduu Painopaikka: Brand ID Oikeudet ajankohtien, hintojen ja muiden yksityiskohtien muutoksiin pidätetään. Hinnat ryhmän omalla bussilla. Hinnat eivät voimassa Pori Jazzin ja suurtapahtumien aikana. Esitteen aineisto on osittain maksullista ilmoitustilaa.

2

Varaa matkasi! Ota yhteyttä myyntipalveluun (02) 621 7910 tai myynti@maisa.fi Katso lisätietoja www.maisa.fi 3


Kuva Jan Virtanen

Porirock –kierros

Kiehtovia kulttuurielämyksiä Porissa ja lähikunnissa on runsaasti ainutlaatuista kulttuuria. Juseliuksen mausoleumissa Porissa näet mm. freskot, jotka Jorma GallenKallela maalasi isänsä, kansallistaiteilijamme Akseli Gallen-Kallelan luonnosten mukaan. Ruukinpatruunojen aikaan voit tutustua Ulvilan Leineperissä ja Ahlströmin alueella Noormarkussa. Emil Cedercreutzin museon kokoelmiin tutustutaan Harjavallan kierroksella.

Kierros alkaa Kulttuurikeskus Annankatu 6:sta eli Annikselta, josta matka jatkuu ränniä pitkin Panimoravintola Beer Huntersiin. Monta tarinaa ja näppärää nippelitietoa rikkaampana kierros päättyy ravintola Rattaanpyörään eli Rattikseen. Tarinoiden ja elämysten lisäksi nautitaan kierroksen aikana pientä suolapalaa ja teemaan sopivaa juotavaa. Kysy tarjousta pienemmille ryhmille!

Alk. hlö 40 eur/

Hintaan sisältyy: • teemaopastus • suolapala • 2 juomaa

KULTTUURIPAKETIT

Pori Rock –kierroksen aikana tutustutaan tunnettujen porilaisten rockbändien vaiheisiin. Teemaopas kuljettaa teitä Dingon, Yön ja Mamban jalanjäljissä eri puolilla kaupunkia, kertoo tarinoita heidän elämästään ja antaa ryhmän ratkottavaksi erilaisia rockaiheisia tehtäviä.

Hinta alk. 40 eur/hlö (15-20 hlöä) alk. 45 eur/hlö (10-14 hlöä) Kierroksen kesto n. 2 tuntia. Kierros kuljetaan kävellen, joten pukeutuminen sään mukaan. Voimassa 1.1.-31.12.2014

Kummitusillallinen Haluatko kuulla Porin historiaa hieman toisella tavalla? Tule nauttimaan Porin Suomalaisen Klubin maittavan noutopöydän antimista ja kuuntelemaan tarinoita Porin kummituksista ja oudoista tapahtumista. Mitä tarinat kertovat? Mitä Porin arvokkaimman rakennuksen historiaan sisältyy? Arkkitehti C.L.Engelin vuonna 1831 suunnittelema raatihuone henkii arvokkuutta Porin keskustassa. Aikoinaan raatihuoneella toimi oikeuslaitos, vankila ja putka. Liekö tämän johdosta, että raatihuone henkii muutakin?

Alk. hlö 49,50/

Hintaan sisältyy:

• kummitustarinat, kesto 1–1,5 tuntia • noutopöytä Porin Suomalaisella Klubilla

KULTTUURIPAKETIT

Kulttuuripaketit

m

Ryhmän koko vähintään 20 henkilöä. Kesto n. 2–2,5 tuntia. Voimassa 1.1.–31.12.2014 (ma-pe).

Tervetuloa tuoreen kahvin maailmaan! Päivä alkaa nautinnollisella kahvihetkellä kahvila-paahtimo CafeSolossa, jossa isäntä kertoo mukaansatempaavasti kahvin historiasta ja tutustuttaa meidät kahvin paahtamisen saloihin. Ja pääsemme tietysti maistelemaan eri kahvilajikkeita ja mukaan saamme jokainen 200 g kahvipaketin. CafeSolo sijaitsee entisen Puuvillatehtaan sisäpihalla. Kahvihetken jälkeen käymme tutustumassa Galleria Puuvillaan. Tämän jälkeen siirrymme bussiin, jossa opas kertoo mm. Puuvillatehtaan ajasta, jolloin sen täyttivät puuvillan ”flikat”. Nykyään punatiilitehtaat ovat täyttyneet uusista osaajista ja palveluista. Matka jatkuu mielenkiintoisella kaupunkikiertoajelulla, jonka aikana tutustumme Etelärannan kivitalojen historiaan ja tarinoihin. Kierros antaa lisäksi hyvän yleiskuvan kaupungin nykyhetkestä ja keskustan alueesta.

Varaa matkasi! Ota yhteyttä myyntipalveluun (02) 621 7910 tai myynti@maisa.fi 4

Alk. lö 22,50/h

Hintaan sisältyy:

• kahvila-paahtimon kahvit ja kahvileipä • esittely ja 200 g kahvipaketti • 1,5 tunnin opastettu kiertoajelu

KULTTUURIPAKETIT

Puuvillatehtaan historiaa kahvin kera

Ryhmän koko vähintään 20 henkilöä. Kesto 3 tuntia. Voimassa 1.1.–31.12.2014 (ma-pe).

5


Kulttuurin monet kasvot Harjavallassa

Arkkitehtuuria, taidetta ja elämää Noormarkun ruukissa

Alk. hlö 44 eur/

Hintaan sisältyy:

• kohteiden pääsymaksut • opastukset • ruokailu Noormarkun Klubilla

Hinta alk. 44 eur/hlö ma-pe päivisin, arki-iltaisin ja la-su 60 eur/hlö Ryhmäkoko 10–50 henkilöä, minimi 10 hlöä. Kesto n. 2–2,5 tuntia. Matkan pituus n. 600 m. Voimassa 1.1.–31.12.2014.

Alk. hlö 42,50/

Kahden ruukin kierros – Noormarkku ja Kauttua

Noormarkussa tutustutaan oppaan johdolla A. Ahlström Osakeyhtiön näyttelytilaan Ahlström Voyageen ja upeaan ruukkialueeseen kokonaisuudessaan. Ruukkialueella sijaitsevat mm. Ahlströmin kolmen sukupolven kodit: Villa Mairea (1939), Villa Havulinna (1901) sekä Isotalo (1882). Kaikki nämä rakennukset ja monta muuta kaunista rakennusta ovat nähtävissä ulkopuolelta kierroksen aikana.

• kohteiden pääsymaksut • opastukset • noutopöydän lounas ravintola Hakuninmäessä

Hinta alk. 42,50 eur/hlö Ryhmän koko vähintään 10 henkilöä. Kesto n. 5,5 tuntia. Voimassa 1.6.-31.8.2014 ti-su, muulloin sopimuksen mukaan

Kirjurinluodon kesäteatteri Ohjelma aloitetaan ”Porilaisten marssilla” eli opastetulla tunnin kaupunkikiertoajelulla, jolla saamme monipuolisen yleissilmäyksen Poriin ja sen nähtävyyksiin. Päivän kruunaa Dario Fon satiirinen farssi ”Näillä palkoilla ei makseta” Rooleissa Satu Silvo, Jukka Pekka Palo, Katariina Kaitue, Reidar Palmgren, Jukka Puotila.

KULTTUURIPAKETIT

Kauttualla kulttuurikierroksella tutustutaan oppaan johdolla ruukkialueen arkkitehtuuriin ja historiaan sekä Kauttuan tehtaiden museoon. Museossa on esillä esineistöä Kauttuan teollisesta historiasta ruukin perustamisesta vuodelta 1689 tähän päivään. Lisäksi ruukkialueella sijaitsevat mm. Alvar Aallon suunnittelema kuuluisa Porras- eli Terassitalo sekä Kauttuan Klubi, joka on v. 1802 rakennettu kaunis kartano.

Hintaan sisältyy:

KULTTUURIPAKETIT

Asiantuntevat oppaat kertovat jokaisessa kohteessa mielenkiintoisia tarinoita paikkojen historiasta ja niiden esineistöstä. Esillä on muun muassa maalauksia, veistoksia, astioita sekä vanhoja työkaluja vuosikymmenien ja jopa vuosisatojen ajalta.

Näytöspäivät 5.6.–5.7.2014 to 5.6. (ennakko) klo 18, pe 6.6. (ensi-ilta) klo 18, la 7.6. klo 14 ja 18, ti 11.6. LOPPUUNMYYTY, ke 11.6. 18, to 12.6. klo 18, pe 13.6. klo 18, la 14.6. la 14 ja 18, ti 16.6. LOPPUUNMYYTY, ke 18.6. klo 18, ti 24.6. la 18, ke 25.6. klo 18, to 26.6. klo 18, pe 27.6. klo 18, la 28.6. klo 14 ja 18, ti 1.7. klo 18, ke 2.7. klo 18, to 3.7. klo 18, pe 4.7. klo 18, la 5.7. klo 14 ja klo 18.

KULTTUURIPAKETIT

Kulttuurikierroksen aikana Noormarkun ruukkialueella tutustutaan oppaan johdolla sekä maailman kuuluun Alvar Aallon suunnittelemaan taidekoti Villa Maireaan että A. Ahlström Osakeyhtiön näyttelytilaan Ahlström Voyageen. Näyttelytila sijaitsee vanhan pajan yläkerrassa. Tila ei sovellu liikuntaesteisille. Opastetun kävelykierroksen aikana on mahdollisuus nauttia ja tutustua myös upeaan ruukkialueeseen kokonaisuudessaan. Herkullisen lounaan nautimme Noormarkun Klubilla.

Tule viettämään päivä Harjavallassa kulttuurin, historian ja hyvän ruoan parissa. Kulttuurikierroksella tutustumme kolmeen mielenkiintoiseen kohteeseen: Emil Cedercreutzin museoon ja kulttuurikeskukseen, karjalaisen suvun koti-, käsityöja poliisimaalausmuseo Kukkilintuun sekä Uotilan tilan talonpoikaismiljööseen.

KULTTUURIPAKETIT

Noormarkun ruukin perusti vapaaherra Carl de Carnall v. 1806. Varsinaiseen kukoistukseensa se nousi v. 1870 siirtyessään Ahlströmin suvun hallintaan. Ruukin alue laajeni ja kehittyi merkittävästi ja suku on myös rakentanut alueelle kolmen sukupolven kodit. Poikkeuksellisen suuri yksityisalue kauniine puistoineen ja rakennuksineen on todellakin näkemisen arvoinen.

Kierroksen voi aloittaa joko Noormarkun tai Kauttuan ruukista. • opastetut kierrokset Noormarkussa ja Kauttualla • aloituskahvi suolaisen ja makean leivonnaisen kera • ruokailu Noormarkun tai Kauttuan Klubilla

Hinta alk. 50 eur/hlö (ma-pe päivisin) alk. 60 eur/hlö (arki-iltaisin ja la) Ryhmäkoko 15–50 hlöä, minimi 15 hlöä. Opastuksen kesto on n. 1,5 h/ruukki. Kokonaiskesto siirtymineen n. 5,5–6 tuntia. Huom! Hinta ei sisällä kuljetuksia. Voimassa 1.1.–31.12.2014.

Hinta alk. 35 eur/hlö Voimassa esityspäivinä 5.6.–5.7.2014

”Seppä, lukkari, talonpoika...”

Leineperin kulttuurihistoriallinen ruukkikylä Ulvilassa, Porin naapurissa on parhaiten säilyneitä ja täydellisimpiä ruukkialueita Suomessa.

Monipuolinen kierros tutustuttaa historiallisen paikkakunnan mielenkiintoiseen menneisyyteen. Ohjelma aloitetaan talonpoikaista elämäntyyliä ja asumiskulttuuria esittelevän Jalomäen umpipihan opastetulla kierroksella Ulvilan Kullaalla. Tästä matka jatkuu yhteen Suomen parhaiten säilyneistä ruukkialueista Leineperiin.

Kierroksen jälkeen nautimme maittavan lounaan satakuntalaisesta pitopöydästä Savipakarin aidossa ruukkimiljöössä. Savesta valmistettu Savipakari on rakennettu 1860-luvulla ruukkikylän asukkaiden yhteiseksi leivintuvaksi.

Hintaan sisältyy:

• opastettu kierros Leineperin ruukin alueella • pääsymaksut • lounas

Hinta alk. 38 eur/hlö Ryhmän koko vähintään 20 henkilöä. Kesto n. 3 tuntia. Voimassa 1.1.–31.12.2014.

Opastettu kierros Leineperin ruukilla aloitetaan nauttimalla maittavat kahvit ruukin yhteisleipomorakennus Savipakarissa, jossa opas kertoo leivintuvan ja ruukin elämästä. Tämän jälkeen tutustutaan ruukin alueeseen ja käsityöpajoihin sekä Masuuniin eli rautasulattoon.

KULTTUURIPAKETIT

Kierrokseen sisältyy käynti ”Masuunilla”, 1820-luvun rautasulatossa, Ruukin Pajassa, Myllyssä, Ruukinkadun seppien mökeissä olevissa käsityö- ja taidepuodeissa, seppä Sacklenin asuntomuseossa sekä olympiavoittaja Kaarlo Kangasniemen synnyinkodissa, jossa on myös esillä hänen palkintokokoelmansa kultamitaleineen.

6

Alk. hlö 35 eur/

• Lippu kesäteatteriesitykseen • Opastettu tunnin kaupunkikiertoajelu ryhmän omalla bussilla

Iloisen patruunan ruukki Leineperissä Opastuskierroksella tutustumme asiantuntevan oppaan johdolla Ruukkialueen värikkääseen historiaan, rakennuksiin sekä pienoisruukkiin, joka esittää aluetta vuonna 1895, jolloin raudanvalmistus oli vielä käynnissä. 

Alk. hlö 38 eur/

Hintaan sisältyy:

Leineperistä siirrymme oppaan johdolla vanhaa rautamalmin kuljetusreittiä mukaillen Ulvilan keskiaikaiselle kirkolle. Lounas syödään Friitala-talon Cafe Hellmannissa ja lopuksi tutustutaan Cafe Hellmannin vieressä sijaitsevaan nahkamuseoon.

Hintaa sisältyy:

Alk. hlö 35 eur/

• oppaiden palvelut 4,5 tuntia • kohteiden pääsymaksut • kahvi ja kahvileipä • arkilounas Café Hellmannissa

KULTTUURIPAKETIT

Hintaan sisältyy:

Alk. hlö 50 eur/

Hinta alk. 35 eur/hlö Ryhmän koko vähintään 20 henkilöä. Kesto n. 6 tuntia. Voimassa 1.5.–30.9.2014 (ma-pe).

7


Retki Kokemäelle Anttilan puutarhatilalle, jossa tutustumme Suomen pienimpään limonaditehtaaseen, marja- ja vihannestilaan ja Vekaran maalaiskartanoon ja sen yhteydessä toimivaan Kartano Hostelliin sekä tilamyymälään.

Monipuolinen kyläkierros kurkistaa merellisen paikkakunnan menneisyyteen ja vireään nykyhetkeen. Kierroksen lisäksi ryhmä voi valita alla olevasta listasta 2 erikseen esiteltävää kohdetta. Tule ja ota selvää vastauksista!

Kokemäellä käyntikohteina voivat olla Anttilan tilan lisäksi esimerkiksi Kokemäen Seuratalo, Karimaan Puutarha ja Kokemäen vanhassa juustolassa sijaitseva Kokemäen Kudonta ja Värjäyksen näyttely ja myymälä.

• Matilda Roslin-Kalliola kirjailijakoti - Miten aikansa rohkea naiskirjailija joutui Bobrikovin mustalle listalle? • Merikarvian kirkko - Kuinka korkealle torni kohoaa tässä Suomen toiseksi suurimmassa puukirkossa? • Pyttymakasiini - Kuinka suuri on dritteli? • Kalastusmuseo - Millainen on aito merikarvialainen rääkipaatti? • Eumer Fishing Center- Minkä väriseen perhoon kala tänään parhaiten nappaa? • Kotiseutumuseo - Millainen oli sahatyöläisen kortteeri 30 -luvulla? • Korsutupa - Mitä tekemistä sotamarsalkka Rommelilla on Merikarvian kanssa?

• tilaesittely 1-1,5 tuntia • limonadi-, kahvi- ja ruokatarjoilu tilalla • tilan tuotteiden ostosmahdollisuus • lisähinnasta aamiaismajoitus, savu saunominen ja opaskierros Kokemäellä

Hinta alk. 5 eur/hlö kahvi ja limonaditarjoilulla, alk. 15 eur/hlö, ruoka-, kahvi- ja limonadi-tarjoilulla Ryhmän koko vähintään 15 henkilöä. Kesto 1,5–3 tuntia. Voimassa 1.4.–30.10.2014 (ma–su).

Hintaan sisältyy:

Alk. hlö 11 eur/

Sigrid Jusélius – neidon jälki

Hintaan sisältyy:

Alk. lö 31,50/h

• tunnin opastettu kiertoajelu • mausoleumin opastus • lounas • pääsymaksut • tunnin opastus museossa • kahvi ja Sigrid-pulla • 15 % alennus museokaupan tuotteista

Tutustumme Porin hienoihin ja keskenään erilaisiin kirkkoihin; Noormarkun kivikirkkoon, Reposaaren norjalaistyyliseen tunturikirkkoon ja Ahlaisten puukirkkoon, joka on Porin vanhin kirkko. Samalla saamme hyvän kuvan Porin viehättävistä helmistä; Ahlaisten omintakeisesta kylänraitista, Reposaaren aavoista merinäkymistä ja Noormarkun historiallisesta ruukkimiljööstä. Matka Ahlaisista Reposaareen taittuu merellisissä maisemissa saaristotietä pitkin.

KULTTUURIPAKETIT

Tarina päättyy opastettuun esittelyyn Satakunnan Museossa, jonne on rakennettu Juséliuksen työhuone ja tyttären huone leluineen aitoa tunnelmaa kunnioittaen. Lopuksi nautimme iltapäiväkahvit Sigrid-pullan kera museon kahvilassa. Hinta alk. 31,50 eur/hlö (ti-pe) alk. 37 eur/hlö (la-su) Ryhmän koko vähintään 20 henkilöä. Kesto n. 4,5 tuntia. Voimassa 1.1.–31.12.2014 (ti–su).

Retkellä nautimme lounaan Noormarkun klubilla ja kahvit matkan varrella.

Hintaan sisältyy:

Alk. hlö 33 eur/

Matildan kirkkotie

Hintaan sisältyy:

Alk. hlö 12 eur/ 8

• opas, joka vastaanottaa ryhmän kirjailija- kodilla ja kertoo Matildan vaiheista • kävelykierros hautausmaalla ja kirkossa • pystykaffeet kirko porstoos

Hinta alk. 12 eur/hlö Ryhmän koko vähintään 20 henkilöä. Kesto noin 1,5 tuntia. Matkanjohtaja ja kuljettaja ilm. Voimassa huhtikuusta lokakuuhun 2014.

Hinta alk. 33 eur/hlö Ryhmän koko vähintään 20 henkilöä. Kesto n. 5 tuntia. Voimassa 1.6.–31.8.2014 (ma–pe).

Viettäkää taiteen täyteinen hetki Porin taidemuseossa, joka on yksi johtavista Suomen ja koko Euroopan nykytaiteen museoista. Museokierros oppaan johdolla tutustuttaa koululuokan museon moniin tarinoihin, mielenkiintoisiin näyttelyihin ja toimintaan. Tuokio taiteilijana -työpajassa korostuu omakohtainen työskentely. Työpajassa tehdään itse taideteos muistoksi retkeltä.

KULTTUURIPAKETIT

Hautausmaalla opas tarinoi monista Merikarvian merkkihenkilöistä kuten unissasaarnaaja Anna Rogelista, Impivaaran herrasta sekä 60-luvulla kohauttaneesta hypnotisoija Olliver Hawkista, joka haastoi itsensä Cassius Clayn kehään kanssaan. Retki päättyy Pohjoismaiden suurimpaan ympärivuotisessa käytössä olevaan puukirkkoon.

• oppaan palvelut 5 tuntia • lounas • kahvi ja kahvileipä

Porin Taidemuseon aarteet - tuokio taiteilijana (koululuokille)

Matildan kirkkotiellä kohtaat palasen Merikarvian värikästä henkilöhistoriaa. Vierailemme Matilda Roslin-Kalliolan kirjailijakodissa, kirkossa ja hautausmaalla. Matilda Roslin-Kalliola (1837-1923) oli aikanaan laajalti tunnettu ja arvostettu kansankirjailija. Suuren kansalaisadressin alkuunpanijana hän joutui myös santarmien mielenkiinnon kohteeksi sekä kenraalikuvernööri Bobrikovin mustalle listalle.

Hinta alk. 11 eur/hlö Ryhmän koko vähintään 20 henkilöä. Kesto n. 2 tuntia. Matkanjohtaja ja kuljettaja ilm. Voimassa 1.1.–31.12.2014.

Kolmen kirkon kierros – Ahlainen, Reposaari ja Noormarkku

Sigrid Jusélius oli isänsä, porilaisen liikemiehen Fritz Arthur Juséliuksen silmäterä ja rajattoman hellyyden kohde. Tytön kuolema vain 11-vuotiaana haavoitti isää syvästi laukaisten hänessä halun tehdä tyttärensä tarinasta kuolemattoman. Tarina alkaa opastetulla ”Porilaisten marssilla”, kaupunkikiertoajelulla, jonka aikana opas johdattaa meidät Sigridin kotikaupungin historiaan ja nykyhetkeen. Tarina jatkuu tutustumisella Sigridin viimeiseen leposijaan, Juséliuksen mausoleumiin, joka on pohjoismaiden suurin yksittäiselle henkilölle pystytetty hautamuistomerkki. Tämän jälkeen nautimme maittavan lounaan Satakunnan Museon kahvila-ravintola Museossa.

• oppaan palvelut 2 tuntia • kyläkierros sekä 2 erillistä kohdetta valinnan mukaan • korsukaffeet Lotta-kupeista

KULTTUURIPAKETIT

Hintaan sisältyy:

Alk. lö 5 eur/h

Tapaaminen Merikarvian torilla, jossa opas vastaanottaa ryhmän

Hintaan sisältyy:

50

Alk. a k eur/luok

• pääsymaksu • museokierros ja työpaja taideohjaajan johdolla • materiaalit ja materiaalikulut

KULTTUURIPAKETIT

Lisäksi voimme tutustua Satakunnan suurimpaan itsepalvelukirpputori Tuohitoriin ja poiketa myös ostoksille Sinituotteen tehtaanmyymälään tai ihailla Kokemäenjoen maisemia Kolsin voimalaitokselta. Anttilan tilalla maistelemme limonadeja ja nautimme ruoka- ja kahvihetkestä. Tila kykenee majoittamaan isonkin ryhmän Kartano Hostelliin.

KULTTUURIPAKETIT

Merikarvia oppaaf fölis!

KULTTUURIPAKETIT

Limonadi- ja puutarharetki Kokemäelle

Hinta alk. 50 eur/luokka Ryhmän koko enintään 30 henkilöä/luokka. Kesto 2 tuntia. Voimassa 2.1.-25.5.2014 (ti–pe klo 9–16).

9


Upeita ostoksia Porin kauppakeskukset, tunnelmallinen kauppahalli, kävelykadun liikkeet ja monet pikku putiikit tarjoavat upeita ostosmahdollisuuksia vannoutuneelle shoppailijalle. Pori ja lähikunnat ovat täynnä osaavia kädentaitajia, joiden tuotteiden valikoima on laaja; keramiikkaa, lasia, kuvataidetta, tekstiilejä, kenkiä, laukkuja, nahkaasusteita, vaatteita ja paljon muuta. Makunautintoja metsästävän kannattaa vierailla alueen monissa liha-, kala- ja leipomotuotteita valmistavissa yrityksissä, joiden tuotteet suorastaan sulavat suussa. Löydät monta mielenkiintoista ja omaperäistä ostospaikkaa. Kysy lisää vaihtoehtoja!

Lisätilauksesta tutustuminen Villa Maireaan.

Hintaan sisältyy:

Alk. hlö 32 eur/

• oppaan palvelut 3,5 tuntia • lounas

Hinta alk. 32 eur/hlö Ryhmän koko vähintään 20 henkilöä. Kesto n. 3,5 tuntia. Voimassa 1.5.–30.9.2014 (ma–la).

”Viiskytlukuu ja vähä sillai” Ohjelma aloitetaan kaupunkikiertoajelu ”Porilaisten marssilla”, jolla saamme monipuolisen yleissilmäyksen Poriin ja sen nähtävyyksiin. Kiertoajelun päätteeksi nautimme porilaisittain torikaffeet Porin torilla. Torilta siirrymme oppaan johdolla kävellen Porin Kauppahalliin. Ohjelman päätteeksi käymme tutustumassa Korsmanin taloon 5. kaupunginosassa. Talo on sisustettu kuvitteellisen kaksilapsisen Korsmanin perheen kodiksi vuonna 1951. Korsmaneilla vierailtaessa kaikkiin esineisiin saa koskea.

Hintaan sisältyy:

Alk. hlö 19,50/

• oppaan palvelut 3 tuntia • opastettu kiertoajelu • kahvit • Korsmanin opastus

OSTOSIPAKETIT

Ostospaketit

Kierros alkaa Porista, josta lähdemme oppaan johdolla Kokemäenjoen pohjoispuolelle tutustumaan kauniiseen Noormarkkuun. Käymme tutustumassa Galleria Liisa Ekqvistin taiteen ja taidekäsitöiden maailmaan. Galleria toimii 1800-luvun lopulta ja 1900-luvun alusta peräisin olevien, nyt kunnioituksella kunnostettujen entisen aitan ja navetan tiloissa. Nautimme galleriassa myös maittavan lounaan. Lounaan jälkeen käymme tutustumassa Noormarkun kauniiseen kivikirkkoon. Ohjelman päätteeksi menemme tekemään löytöjä Miranellan tehtaanmyymälään.

OSTOSIPAKETIT

Makupaloja Noormarkussa

m

Hinta alk. 19,50 eur/hlö Ryhmän koko vähintään 20 henkilöä. Kesto n. 3 tuntia. Voimassa 1.4.–30.9.2014 (ma–pe).

Tervetuloa puutarharetkelle Poriin ihastelemaan pajuja ja perennoja. Puutarharetki alkaa Sunniemen Pajutilalta, jossa ohjelmaan kuuluu tervetuliaistarjoilun ohella tilan esittely, työnäytös sekä opastettu kierros pajupuistossa ja näyttelyssä. Pajutilalla kävijöitä palvelevat myös Pajuputiikki Iisakki ja Kahvio Salix. Pajutilalta retki johtaa Taimimoision perennapuutarhamyymälään (matkaa kertyy n. 4 km), jossa on opastettu kierros puutarhassa ja kahvitarjoilu. Molemmissa kohteissa on mahdollisuus saada neuvoja erilaisissa puutarha- ja kädentaitoalan asioissa sekä ostaa tarjolla olevia tuotteita. Lisäksi voitte tutustua omatoimisesti Satakunnan Vihertietokeskukseen, Hanhipuistoon sekä Kirjurinluotoon.

Hintaan sisältyy:

Varaa matkasi! Ota yhteyttä myyntipalveluun (02) 621 7910 tai myynti@maisa.fi 10

Alk. hlö 25 eur/

• opastetut vierailut kohteissa • tervetuliaistarjoilu • kohteiden esittely ja punontatyönäytös • kahvitarjoilu

OSTOSIPAKETIT

Pajua ja perennaa

Ryhmän koko vähintään 20 henkilöä. Kesto 3–4 tuntia ryhmän koosta riippuen. Voimassa 1.5.–30.9.2014.

11


Kokaten korkealla Silloin, kun halutaan solmia uusia kumppanuuksia tai vahvistaa vanhoja, on tilaisuuden oltava mieleenpainuva ja laadukas. Tässä loistava ohjelma yhdessäolon, mukavan miljöön ja maukkaan ruuan parissa. Keittiömestarin opastuksella 60 metrin korkeudessa Yyterin Näkötornissa perehdytään ruuan valmistuksen saloihin tuoreista raaka-aineista. Luvassa on perusasioita ja tietoa, joita ei telkkarista opita.

Irtiottoa arjen rutiineista Arjen puurtamisen jälkeen on mukava palkita työntekijät, harrastuskaverit tai lähimmät ystävät kunnon virkistyspaketilla. Porissa ja lähialueella irrottaudutte kunnolla rutiineista vaikkapa Yyterin dyyneillä. Kokeilkaa myös tiimihengen nostatusta virikkeellisillä ja hauskoilla kisailuilla.

YRITYSPAKETIT

Yrityspaketit

m

Hintaan sisältyy:

Alk. hlö 79 eur/

• alkumalja • kokkikurssi • ruokailu

Hinta alk. 79 eur/hlö Ryhmän koko 10–20 henkilöä. Kesto n. 4,5 tuntia. Voimassa 1.1.–31.12.2014.

Yksi - kaksi - aja Kokekaa ravien huuma livenä eturivin aitiosta nauttien hyvästä ruuasta. Kokekaa myös pelaamisen jännitys osaavan ohjaajan opastuksella. Jo pienellä rahalla voitte voittaa suuria potteja, vaikka ette tietäisi itse hevosista mitään. Suureen ravikatsomoon mahtuu mukavasti ja pohjoismaiden suurin screeni takaa sen, että radan tapahtumat näkyvät. Voittoja on jaossa, tulkaa ottamaan omanne!

Hintaan sisältyy:

Alk. 4 hlö 120 eur/

• sisäänpääsy raveihin ja ravintolaan • ruokailu • ohjattu tutustuminen peleihin

YRITYSPAKETIT

Porin ravirata on enemmän kuin ravit!

Hinta alk. 120 eur/4 hlöä Ryhmän koko 4 henkilöä. Kesto n. 3,5 tuntia. Voimassa 1.1.–31.12.2014 (paitsi 75-päivinä ja Porin Kuninkuusravien aikana).

Kirvatsin energiapläjäys Ottakaa kahvakuula käteen, hymy huulille ja keho lämpimäksi Kokemäen rannalla Kirjurinluodossa. Lisäksi frisbeegolfia ja mahdollisuus energiakisailuihin esim. saappaan heittoon ja spede-palloon upeissa puistomaisemissa.

YRITYSPAKETIT

Lisätilauksesta sauna- ja ruokailumahdollisuus.

Hintaan sisältyy:

Alk. hlö 31 eur/ 12

• kahvakuula, frisbeegolf, spede-pallo, saappaan heitto jne.

Hinta alk. 31 eur/hlö Ryhmän koko vähintään 10 henkilöä. Kesto n. 2 tuntia. Voimassa 1.1.–31.12.2014.

13


”Pikkukisailua Porin kauniissa Kirjurissa. Kaunis kaupunkimiljöö luo erinomaiset puitteet pienelle kisailulle. Ryhmänne valitsee mieluisat lajit, joita voivat olla vaikkapa tutustuminen jousiammuntaan, ongelmaratkaisut, melonnan alkeet ja erätaidot.

Näkekää ja kokekaa Reposaari, Tahkoluodon sekä Mäntyluodon satamat uudesta näkökulmasta mereltä käsin. Kahvit käydään juomassa vaikka Iso-Enskerin kivisorarannoilla, joka on paikoin karunkaunista pirunpeltoa. Suurimman elämyksen Iso-Enskerissä tarjoaa rannattomalle Selkämeren ulapalle levittäytyvä merimaisema. Retkellä voi nähdä merimetsoja, uljaan merikotkan, hylkeitä ja paljon erilaisia vesilintuja. Lopuksi alus rantautuu ravintola Merimestan laituriin. Merimestassa nautitte runsaan lounaan.

Hintaan sisältyy: • Ohjaus • Välineistö

Retkillä on säävaraus. Säänmukainen vaatetus.

Hintaan sisältyy:

Hinta alk. 35 eur/hlö Ryhmän koko 6-100 henkilöä. Kesto 2-3 tuntia. Voimassa kevät-syksy 2014.

Alk. hlö 75 eur/

Hinta alk. 75 eur/hlö Ryhmän koko 6–10 henkilöä. Kesto n. 6 tuntia. Voimassa 15.5.–30.9.2014.

Saunailta meren äärellä

Tervetuloa Hyvinvointicenteriin nauttimaan mieltä ja kehoa virkistävästä toiminnasta rentouttavassa ilmapiirissä aivan Porin keskustassa. Vatkatkaa lanteet norjiksi hymy huulilla. Tämän jälkeen lihakset venytellään lempeästi joogan tai syvävenyttelyn avulla. Tai sitten vielä nauretaan lisää naurujoogassa.

Merihelmi Luvian Laitakarissa aivan merenrannalla tarjoaa sinulle ja ryhmällesi unohtumattomia elämyksiä.

Hintaan sisältyy:

Alk. hlö 37 eur/

• risteily 3–4 tuntia • kahvit • lounas

Nauraen notkeaksi

Saunokaa upeassa holvisavusaunassa tai tavallisessa saunassa. Saunomisen lomassa on rentouttavaa pulahtaa isoon lämminvesialtaaseen tai hypätä mereen - kesällä ja talvella.

YRITYSPAKETIT

Alk. hlö 35 eur/

Muina käyntikohteina Saaristomeren kansallispuistossa voivat olla esim. retkeilysatama Seliskeri, majakkasaari Säppi, Ahlaisten saaristo ja Kokemäenjoen jokisuisto.

• alkumaljana virkistävä paratiisijuoma • zumba • jooga, syvävenyttely ja naurujooga

Saunailtaan voidaan liittää tilauksesta ruokailu, esim. herkullinen saaristolaispöytä. Saunajuomat tilauksen mukaan (C-oikeudet).

Hintaan sisältyy:

Hinta alk. 37 eur/hlö Ryhmän koko vähintään 5 henkilöä. Kesto n. 2,5 tuntia. Voimassa 1.1.–31.12.2014.

Alk. hlö 29 eur/

• holvisavusauna ja tavallinen sauna 4 tunniksi • lämminvesiallas 4 tunniksi • pyyhkeet

YRITYSPAKETIT

Ohjelma ei vaadi aiempaa kokemusta ja soveltuu niin mies- kuin naisryhmille ikään katsomatta.

YRITYSPAKETIT

Vesille venosen mieli...

YRITYSPAKETIT

Kisailua Kirjurissa

Hinta alk. 29 eur/hlö (30 hlön ryhmä) Ryhmän koko 10–50 henkilöä. Voimassa 1.1.–31.12.2014.

PCS Pori Citysuunnistus

Tapahtuma voidaan suunnitella helpoksi kävelyretkeksi tai vaikkapa pidemmäksi kilpailuksi. Sopii erityisesti ryhmähengen kohottamiseen ja tutustumiseen.

Hintaan sisältyy:

Alk. hlö 40 eur/ 14

• ohjelma • tarvittava välineistö

YRITYSPAKETIT

Ryhmissä toteutettava leikkimielinen suunnistus ja tehtävärata kaupunkialueella. Ryhmä jaetaan pienempiin partioihin , jotka etenevät ohjeiden mukaan tehtäväpisteeltä toiselle. Tehtävät käsittelevät Porin historiaa, keskustan nähtävyyksiä, Porilainen luonteenpiirre, Pori Rock…

Hinta alk. 40 eur/hlö Ryhmän koko 6-50 henkilöä. Kesto 3 tuntia. Voimassa 1.1.-31.12.2014.

15


Lystikkäitä luokkaretkiä Porissa

Eläin ja eläimellisyys ovat teemana Vähäx valottaa –lasten ja nuorten valkokuvafestivaaleilla 16.6.–15.6.2014. Eri puolilla kaupunkia olevien näyttelyiden lisäksi festivaalin ohjelmaan kuuluu tapahtumia ja työpajoja. nyt koko luokka mukaan eläimelliseen työpajaan, jossa valokuvataan ja kuvaudutaan ammattitaiteilijoiden ohjauksessa. Festivaalin tuotaa Porin lastenkulttuurikeskus – satakunnan lastenkulttuuriverkosto. Erilaiset työpajat ala- ja yläluokille.

Tiivis kouluvuosi on mukava päättää hauskaan luokkaretkeen. Porin lukuisat kohteet ja toimivat paketit tekevät retkestä ikimuistoisen. Kirjurinluodossa on vipinää ja jännitystä kaikenikäisille lapsille. Tarjolla on lisäksi mm. mielenkiintoisia taide-elämyksiä Porin taidemuseossa, uintia ja zumbaa sekä askartelua Hiittenharjun maisemissa.

Hintaan sisältyy:

Alk. luokka 75 eur/

LUOKKARETKET

Alk. lö 8 eur/h

• Viksun eväspussi: mehu, sämpylä, tikkari ja eskimopuikko tai mehujää • puuhakirja

Hinta alk. 8 eur/hlö Voimassa 9.5.–8.8.2014.

Reppu selässä seikkailemaan

Loiskis, jeejee, namnam

Kirjurinluodossa Angry Birds –leikkialue, merirosvolaiva sekä monet muut vempaimet ja kiipeilytelineet odottavat sinua. Kun kiipeily alkaa väsyttää on kiva pitää evästauko ja istahtaa piknikille Viksun eväspussin kanssa. Eväspussin saa noutaa Pelle Hermannin puiston vieressä olevasta kahvilasta.

Kui hiano mee kaupunki oikee o? Aluks tutustutaa siihe ”Porilaisten marssilla” tunnin opastetulla kaupunkikierroksella. Kui hiano mee uus uimahalli ny o? No tosi hiano! On 50 m:n vesiliukumäki ja monta allasta pulikoida. Maauimalassakin on kiva 50 m:n vesiliukumäki ja tilaa temmeltää. Nälkä väistyy Golden Raxin pizzalla, kanan siivillä, lihapullilla, pikku nakeilla, salaatilla ym. Ja kaiken päälle vielä jäätelöä niin paljon kuin jaksaa! Näistä kaikista on hiano luokkaretki tehty.

Ikäsuositus 7–12 vuotta.

Hintaan sisältyy:

16

Hintaan sisältyy:

Hinta alk. 37 eur/hlö Ryhmän koko vähintään 20 henkilöä. Kesto n. 4-6 tuntia. Voimassa huhti-toukokuussa 2014.

Luodolta sukellamme toisenlaiseen maailmaan. Käymme 20 minuutin ajomatkan päässä meren rannalla ja tutustumme ympäröivään maisemaan Yyterin näkötornin huipulta käsin. Nautimme torniaterian ja teemme vielä piristävän kävelyretken Yyterin hiekkarannalla.

Alk. lö 16,50/h

Ikäsuositus 5–10 vuotta.

• Viksun eväspussi: mehu, sämpylä, tikkari ja eskimopuikko tai mehujää • lounas Yyterin näkötornissa

Hinta alk. 16,50 eur/hlö Kesto n. 4–5 tuntia. Voimassa 9.5.–8.8.2014.

LUOKKARETKET

Alk. hlö 37 eur/

• aktiviteettien ohjaus • aktiviteetissa tarvittavat välineet ja tilavuokrat • lounas

Angry Birds –leikkialue, Pelle Hermannin puisto merirosvolaivoineen ja monet muut vempaimet ja kiipeilytelineet odottavat kiipeilijöitä. Puiston oma maskotti Viksu Mustavaris jakaa puuhakirjat ja eväspussin saa noutaa Pelle Hermannin puiston vieressä olevasta kahvilasta.

Hintaan sisältyy:

Alk. lö 17,50/h

• tunnin opastettu kaupunkikiertoajelu • lounas Golden Rax Pizzabuffetissa klo 11-14 • pääsymaksu uimaan

LUOKKARETKET

Puiston oma maskotti, kaikkien lasten kaveri Viksu Mustavaris kutsuu tutustumaan Kirjurinluodon salaisuuksiin. Omatoimiretki tarjoaa lapsille rentoa menoa, vipinää, jännitystä ja puuhaa aivosoluille.

Yyterin alue tarjoaa kivan päivän viettää liikunnallinen retkipäivä kauniissa luonnossa mielenkiintoisten aktiviteettien parissa.

Hintaan sisältyy:

Hinta alk. 75 eur/luokka (25 henk.) Ryhmän koko enintään 25 henkilöä/luokka. Kesto n. 2 tuntia. Voimassa 19.-28.5.2014

Puistoseikkailemaan Kirjurinluotoon

Liikunnallinen luokkaretkipäivä Yyterissä Päivän aikana harrastetaan ohjattua ohjelmaa ja välillä syödään kotiruokalounas korkealla Yyterin Näkötornissa. Ryhmä voi valita listasta muutaman mieleisen aktiviteetin etukäteen (mm. pelit ja leikit, tehtävärata, jousiammunta, erä- ja luontotaidot, melonnan alkeet, aarteen etsintä), jotka toteutetaan päivän aikana.

• valokuvanäyttely • valokuvatyöpaja

LUOKKARETKET

Eläimellistä menoa Vähäx valottaa –festivaalilla

LUOKKARETKET

Luokkaretket

m

Hinta alk. 17,50 eur/hlö Ryhmän koko min. 20 henkilöä. Voimassa 1.4.–31.5.2014 (ma–pe).

17


Lähde kaupungista meren rannalle, raikkaan tuulen syleilyyn. Tutustumme matkalla Juseliuksen mausoleumiin ja vierailemme ainutlaatuisella Yyterin alueella. Näemme myös Meri-Porin hyötytuulipuiston tuulimyllyt ja saamme monenlaista tietoa tuulivoimasta. Reposaaressa tutustumme norjalaistyyliseen tunturikirkkoon ja kesän 2008 Porin loma-asuntomessualueeseen.

Ikimuistoisia hetkiä merellä ja joella Porin alueen meri ja joki ovat ikimuistoisia matkailukohteita, johon kuuluvat, Kokemäenjoen ja Yyterin hiekkadyynien lisäksi merelliset kohteet Ahlainen, Reposaari, Mäntyluoto, Luvia ja Merikarvia. Koko aluetta yhdistää meri, jonka luonne vaihtelee myrskystä leppoisiin laineisiin.

Hintaan sisältyy: • oppaan palvelut 6 tuntia • kaupunkikiertoajelu • tutustuminen Juseliuksen mausoleumiin • runsas seisovan pöydän lounas tunnetussa Reposaaren Ravintolassa (paketti 1), Ravintola Merimestassa (paketti 2) Reposaaren kalasatamassa tai Yyterin Näkötornissa (paketti 3) • tutustuminen Reposaaren norjalaistyyliseen tunturikirkkoon (ei la–su) • iltapäiväkahvi Paketti 1: Hinta/hlö arkisin: 51 eur (20–39 hlöä), 42,50 eur (40– hlöä). Hinta/hlö su: 64 eur (20–39 hlöä), 49 eur (40– hlöä)

Alk. hlö 42,50/

Paketti 2: Hinta/hlö arkisin: 61 eur (20–39 hlöä), 52,50 eur (40– hlöä). Hinta/hlö su: 74 eur(20–39 hlöä), 59 eur (40– hlöä) Paketti 3: Hinta/hlö arkisin: 52,50 eur (20–39 hlöä), 44 eur (40– hlöä). Hinta/hlö su: 65,50 eur (20–39 hlöä), 51 eur (40– hlöä)

MERELLISET IPAKETIT

Aavan meren rannalla

Ryhmän koko vähintään 20 henkilöä. Kesto 6 tuntia (esim. klo 11–17). Voimassa 1.1.–31.12.2014.

Kalastusveneellä Säpin majakkasaareen Lähdemme Vasikkarin satamasta Kuuminaisista (25 km Porin keskustasta) kalastusveneellä kohti Säpin majakkasaarta, joka sijaitsee n. 10 km päässä lähtösatamasta. Säpin majakka on yksi Suomen hienoimmista majakoista. Saaren pinta-ala on noin 140 hehtaaria ja pääasiassa metsän peitossa. Hyvällä onnella voimme nähdä saarella asuvia mufflon-lampaita. Ruokailemme ja nautimme kahvit lähtösatamassa kalastustilalla ennen ja jälkeen retken. Säävaraus, tuuliraja 12 m/s. Säänmukainen vaatetus.

Hintaan sisältyy:

Alk. hlö 53 eur/

• opastettu tutustumiskäynti Säpin saareen ja venekuljetus • kahvi tai tee sekä voileipä • kalakeitto

MERELLISET IPAKETIT

Merelliset paketit

m

Hinta alk. 53 eur/hlö Ryhmän koko 10–22 henkilöä. (2 venettä á 11 hlöä). Kesto n. 4 tuntia. Voimassa 15.5.–15.10.2014.

”Siäll on kirk, siäl o pelt, siäl o mettä ja mert…” Tutustumme oppaan johdolla Luvian vanhaan merenkulkupitäjään, jossa kuin ihmeen kaupalla on vielä säilynyt viehättävä maaseutukylän luonne. Meri on aina ollut luvialaisille kaikki kaikessa. Kirkon tienoilta muutaman kilometrin päässä on Laitakari, jonka edessä aukeaa kimmeltävä meri. Raikas merituuli herättää ruokahalun ja meren rannassa, ravintola Merihelmessä odottaa maittava noutopöytä. Lounaan jälkeen astumme laivaan ja Luvian kauniiseen saaristoon meidät vie seilaamaan m/s Empaatti tai m/s Sympaatti. M/s Empaatti on rakennettu matkustajakäyttöön vanhasta tammitroolarista ja m/s Sympaatti saaristolaisalukseksi. Iltapäiväkahvit juomme aluksella merituulesta nauttien.

Hintaan sisältyy:

Alk. hlö 69,50/ 18

• tunnin opastettu kierros Luvialla • noutopöytä • 3 tunnin saaristoristeily • iltapäiväkahvit

MERELLISET IPAKETIT

Luvia – friskis myätäses

Hinta alk. 69,50 eur/hlö Ryhmän koko vähintään 20 henkilöä. Kesto n. 5 tuntia. Voimassa 15.5.–30.9.2014.

19


Tervetuloa viihtymään m/s Charlottalla kauniissa Kokemäenjoen maisemissa! Teemme jokiristeilyn Ulvilaan tai risteilemme Kokemäenjoen suistoa pitkin kohti merta ja Reposaarta. Matkalla nautimme maittavan savulohikeittolounaan ja kahvit. Palaamme takaisin Porin jokirantaan. Lisätilauksesta mm. opas mukaan risteilylle.

Hintaan sisältyy:

Alk. lö 32,90/h

• edestakainen risteily risteilyalus m/s Charlottalla • lounas aluksella • kahvi aluksella

MERELLISET IPAKETIT

Risteily Kokemäenjoella Ulvilaan tai Reposaareen

Hinta alk. 32,90 eur/hlö Pori-Ulvila-Pori alk. 35,50 eur/hlö Pori-Reposaari-Pori Kun ryhmän koko vähintään 50 henkilöä. Kysy hintoja eri kokoisille ryhmille. Kesto n. 3 h (Ulvila) tai n. 6 h (Reposaari). Voimassa 15.5.–15.10.2014.

Lähdemme Krookan satamasta Merikarvialta (2 km Merikarvian keskustasta) tilausveneellä kohti Ouraluotoa. Ainutlaatuinen Ouran saaristo sijaitsee avomeren äärellä kahdeksan kilometrin päässä lähtösatamasta. Matkalla voimme nähdä merikotkia, -metsoja ja hyvällä onnella myös hylkeen. Karun kauniit maisemat kivikko- ja kalliorantoineen muistuttavat Lappia. Tyrniä kasvaa saarten reunavyöhykkeellä. Ouraluodon saarella on nuotiopaikkoja ja grillikatos. Entisen luotsituvan kolmannen kerroksen ikkunoista avautuu komea merimaisema kolmeen suuntaan. Lisätilauksesta myös eväspaketteja retkelle mukaan. Säävaraus 12 m/s. Säänmukainen vaatetus.

Hintaan sisältyy:

Alk. hlö 45 eur/

• opastettu tutustumiskäynti Ouraluodolle sekä venekuljetus • kalakeitto, ruokajuomat, leivät sekä pullakaffeet Ravintola Rantahuoneella Krookan satamassa • makkaranpaistoa Ouraluodolla

Hinta alk. 45 eur/hlö Ryhmän koko 10–50 henkilöä (yhteen veneeseen mahtuu noin 22 henkilöä). Kesto n. 4 tuntia. Voimassa 15.5.–15.10.2014.

MERELLISET IPAKETIT

Suvilystille

Tee päivätai yöretki Anttilan Tilalle Kartano Hostel aamiaismajoitus ympäri vuoden Tilapuoti avoinna ympäri vuoden Tilan esittelyt ja maistatukset ryhmille ympäri vuoden Ruoka- ja juhlapalvelut ympäri vuoden Kesäkahvila Kafe Vekara palvelee kesällä Savusauna- ja tyky-retket maatilalle ympäri vuoden Anttilan Tilan maalaismarkkinat 3.8.14

Majoitu edullisesti hotellitasoisessa Kartano Hostellissa – Porista 30 minuutin ajomatka Kokemäelle Ryhmänvetäjä ja bussikuski veloituksetta Vuonna 2013 tilalla vieraili lähes 40.000 asiakasta.

Anttilan Tila/ Kartano Hostel Sonnilantie 111, 32800 Kokemäki puh 040-8467553, 040-7690599 www.anttilantila.fi 20

21


Villilän Kartanon historialliset tilat sopivat moneen käyttöön. Erilaiset yritystapahtumat, juhlat ja illanvietot ovat ikimuistoisia elämyksiä, joihin kartanon keittiö valmistaa aina tilaisuuden luonteen mukaisen tarjoilun. Juhla- ja kokoustalo Nakkilan kirkon vaiheilla jo vuodesta 1852. Poikkea myös kesäkaffilassa!

Villiläntie 1, 29250 Nakkila puh. (02) 5373 728 villilankartano@villilankartano.fi www.villilankartano.fi

Puuvilla on monipuolinen kaupunkikortteli Porin kaupungin ydinkeskustassa. Entisen puuvillatehtaan arvokiinteistön suojissa toimii elävä ja vireä yhteisö, jossa yhdistyy kaupan, julkisen palvelun, koulutuksen, kulttuurin ja vapaa-ajan toiminnot ainutlaatuisella tavalla. Puuvillaan avataan loppuvuodesta 2014 Satakunnan suurin kauppakeskus. Lähes 100 liikettä kolmessa kerroksessa houkuttaa ostosmatkustajia kauempaakin. Vierailu Puuvillassa kannattaa myös ainutlaatuisen miljöön vuoksi. Lähes kolmasosa kauppakeskusksen liiketiloista sijoittuu puuvillatehtaan jyhkeiden tiiliseinien sisään. Kokonaisuutena Puuvilla on erinomainen esimerkki siitä, miten tehdaskäytöstä poistunut kiinteistö saadaan herätettyä uuteen aikaan ja elämään. Tervetuloa! Pohjoisranta 11, 28100 Pori www.porinpuuvilla.fi www.kauppakeskuspuuvilla

Ahlström Ruukit – Palveluliiketoiminta Ahltrömin ruukkien kulttuurihistorialliset miljööt tarjoavat Noormarkussa ja Kauttualla elämyksiä vailla vertaa. Noormarkussa historiallinen Voyagenäyttely tekee tutustumisretken kiehtovaan kartanoelämään. Opastettu tutustumiskäynti suomalaisen arkkitehtuurin helmeen, arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemaan Villa Maireaan on unohtumaton elämys taiteesta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille. Ryhmille tarjolla myös kahden ruukin kierros Noormarkussa ja Kauttualla sekä majoituspalvelut. Laviantie 14, Noormarkku | p. 050 518 3677 Ruukinpuisto/Sepäntie 3, Kauttua | p. 050 518 3680 vierastoiminta@a-ahlstrom.fi | www.vierastoiminta.a-ahlstrom.fi

Tasokas ravintola kauniissa jokirannassa, vastapäätä vehmasta Kirjurinluotoa ja lähellä Porin Teatteria. Historiallisessa Klubitalossa on kauniita pikkukabinetteja ja juhlasaleja myös yksityistilaisuuksiin. Kokoukset ja seminaarit, lounaat ja illalliset, juhlavat ja rennot illanvietot kauniissa ympäristössä. Kesäisin suuri aurinkoinen terassi ja idyllinen Talliravintola. Pihapiirissä myös suloinen Saunatalo. Klubin ruokalista on kaupungin ehdotonta kärkikastia. Klubitalon edessä on paljon maksutonta parkkitilaa. Ravintola on avoinna maanantaista lauantaihin, sunnuntaisin sopimuksen mukaan.

Palvelemme joka päivä! Lounas • Savukalaa • Leivonnaisia • Tuliaisia Ryhmäruokailuvaraukset ja savukalatilaukset kolme päivää ennen saapumista. Tervetuloa!

Onnenkalliontie 1, 29720 Lamppi p. 045 899 0779 www.onnenkoski.fi Majoitusta: p. 050 586 7215 www.lomatahdet.fi

VARAA MATKASI! Ota yhteyttä myyntipalveluun p. (02) 621 7910 tai myynti@maisa.fi

Eteläranta 10, 28100 Pori puh. 02-6340 200 ravintola@suomalainenklubi.net www.suomalainenklubi.net www.facebook.com/SuomalainenKlubi

22

23


Porin Seudun Matkailu Oy MAISA Itäpuisto 7, 28100 Pori Matkailuneuvonta p. (02) 621 7900 | info@maisa.fi Myyntipalvelu p. (02) 621 7910 | myynti@maisa.fi www.maisa.fi

24

Maisa ryhmamatkat 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you