Page 1

Toesj 2

seizoen 2013 - 2014

Toesj, clubblad van volleybalvereniging sv Tovo ‘67


Voorwoord voorzitter “Ik verplicht alle leden om naar de ALV te komen”, zo vertelde de voorzitter van een Utrechtse sportclub mij laatst. “Anders komt er niemand”, voegde hij er zachtjes aan toe. Als je ’t mij vraagt gaat verplichten ver - héél ver zelfs. Ik hoop dat leden uit zichzelf naar de ALV komen. Gewoon, omdat ze zich betrokken voelen bij de vereniging. Omdat ze het leuk vinden om mee te denken over organisatorische of financiële zaken. Omdat ze een idee willen inbrengen. Of omdat ze in de pauze gezellig willen bijkletsen met de rest van de aanwezigen. Aan de andere kant: de ALV is zeker niet het enige moment waarop dit alles mogelijk is. Ideeën mag je ook in de kleedkamer, tijdens een thuisavond, per mail of zelfs via Facebook met het bestuur delen. Meedenken mag altijd. En gezellige momenten zijn er genoeg! Kortom: zó uniek is de ALV ook weer niet. Omdat ik snap dat het niet de meest geliefde verenigingsactiviteit is en TOVO in allerlei opzichten soepel loopt, maak ik me geen zorgen over de lage opkomst tijdens de ALV die eind september plaatsvond. Maar tóch zijn er belangrijke zaken besproken. Er is bijvoorbeeld gestemd over de begroting, over het budget van de feestcommissie, over HR-wijzigingen en over de koers die we de komende jaren gaan varen. En daarom ben ik blij dat Fieke, Renske, Martijn, Arne, Inge, Edwin, Hanneke, Warry, Herman, Dirk, Anne, Aria, Levien en Mariëtte aanwezig waren. Gewoon, om ons als bestuur niet in ons eentje keuzes te laten maken. Om ons scherp te houden en van feedback te voorzien. En om er een gezellige verenigingsavond van te maken in Bar Lunet. Bedankt! Groet, Anne

Toesj 2

1

‘13/’14


Introductie Hallo Tovo-ers! Of Toviaan? Goed, het moge duidelijk zijn dat ik de vereniging nog wat beter moet leren kennen. En hoe dan beter te beginnen dan in Bar Lunetten. Nu ik dat al een paar keer gedaan heb is de second best dan een aanvullend stukje in de Toesj. Ik ben Arjan (28) en ga dit seizoen meetrainen met de heren van het vierde. Hiervoor ben ik via SV Annen en Ritola bij dé studentenvolleybalvereniging Donitas terecht gekomen. Na mijn studie in Groningen ben ik naar Utrecht gekomen om bij een strategy consultant uit Rotterdam te gaan werken. De eerste paar jaar heb ik wat los hardgelopen en een half jaar geroeid met als hoogtepunt de 100 km lange Ringvaart Regatta. Maar toen ook mijn vriendinnetje Pauline begon bij Tovo, begon het bij mij ook wel wat te kriebelen met als resultaat dat ik dit jaar weer ga ballen. Buiten werk en volleybal maak ik af en toe wat muziek, sinds kort zit ik in een projectbandje met collega's, en probeer ik elk jaar samen met Pauline een ver oord te bezoeken. Tot in de sporthal en, waar ik misschien nog wel meer naar uitkijk, bar Lunetten! Groet, Arjan van der Pal.

Introductie Ik ben Bas van Noppen, 37 jaar en woon in Oog in Al met mijn vriendin Marjolein. Samen hebben wij twee jongens, Joost (bijna 4) en Niels (2). Ik werk op een Utrechts ontwerp bureau als grafisch vormgever en dtp'er. Ik heb een grote passie voor muziek en ga vaak naar concerten in bv. Tivoli en Ekko, vaak samen met een paar vrienden die niet geheel toevallig ook bij Tovo spelen. Ook ga ik graag naar festivals als Lowlands. Ik woon sinds mijn 19e in Utrecht, maar ben geboren en opgegroeid in Nederhorst den Berg. Daar heb ik ook leren volleyballen in de mini's en de jeugd. Toen ik naar Utrecht vertrok heb ik nog een paar jaar bij Van Slag gespeeld. Nu heb ik ruim 10 jaar niet meer gevolleybald maar het begon

Toesj 2

2

‘13/’14


Introductie Ik ben Hylke een afgestudeerd architect uit Delft. In mijn studententijd ben ik begonnen met volleyballen en heb ik gespeeld bij de Delftse Studenten Volleybal Vereniging Punch. Hier heb ik het heel erg naar mijn zin gehad, vooral omdat het gewoon tof is lekker te ballen met een team. We speelden in de laatste klasse maar daar ging het niet alleen maar om, aan de bar waren we ook altijd erg actief. Nu ik in Utrecht woon begint het na iets meer dan een jaartje ertussenuit weer erg te kriebelen en begin ik het volleybal weer erg te missen. Daarom zal ik vanaf dit jaar Heren 5 versterken op de middenpositie met veel humor en hopelijk een beetje balgevoel.. Lekker rammen! Naast volleyballen en werken doe ik nog veel meer. Ik houd van een stevig stukje zwemmen en in de zomer kan je me tegenkomen op de fiets of met de hardloopschoenen aan.   Hopelijk kom ik veel van jullie tegen bij de wedstrijden en erna, Tot snel! groet Hylke Duinsbergen.

onlangs toch weer te kriebelen. Ik ben daarom gaan meetrainen met de recreanten zodat ik mijn techniek en balgevoel weer een beetje op pijl kan krijgen. Als dat goed gaat hoop ik weer competitie te kunnen gaan spelen, maar eerst nog maar even goed oefenen dus... Groeten, Bas van Noppen.

Toesj 2

3

‘13/’14


Tovo Kids Het eerste D3 kindje, Floris de Jager In de afgelopen twee volleybalseizoenen was ik al met mijn leeftijd tante Anita voor mijn veels te jonge teamgenootjes van Dames 3. Vanaf dit seizoen ben ik ook de eerste in het team die zich mama kan noemen.

Op vrijdag 13 september is onze zoon, Floris geboren. Zijn start op de wereld was een beetje moeilijk, maar na een paar dagen versterking in het ziekenhuis en liggen in de veilige armen van mama en papa (en uiteraard van de voedzame moedermelk) groeit en ontwikkelt hij zich razend snel. Zelfs zijn eerst potje volleybal is achter de rug…. Dames, nogmaals bedankt voor dit gave cadeau! Groetjes, Anita Szirbek.

Toesj 2

4

‘13/’14


Tovo Kids Mag ik even voorstellen: Melle. Afgelopen vrijdag stond ik voor het eerst sinds een half jaar weer in mijn Tovo wedstrijdtenue. Heerlijk om na zo'n lange tijd weer te kunnen spelen (en dan ook nog met 4-0 te winnen!). Maar eerlijk gezegd ook heel lekker om na de wedstrijd weer op de fiets naar huis te stappen op weg naar mijn nieuwe aanwinst, onze lieve zoon Melle. Geboren op de mooie datum 8-8, dus op moment van schrijven alweer 2,5 maand. Het gaat supergoed met ons kersverse gezinnetje. Ik kan nu bevestigen dat het waar is wat ze zeggen, kinderen groeien als kool. Het hele hele kleine is er alweer af. Melle is een kei in lachen, kletsen en slapen. Wat wil je nog meer? We hebben veel lol samen en ik kom ook nog eens uitgerust naar volleybal! Groetjes, Nikki Hoop.

Toesj 2

5

‘13/’14


De foto & het verhaal Indescribable! Onze Zuid-Afrika beleving van deze zomer voor jullie vertalen in "de foto en het verhaal". Dat is echt een hele uitdaging! Hoe neem ik jullie mee middels 1 of 2 foto's en een beetje tekst in: - een vakantie van 2,5 week; - 3500 kilometer links rijden op goed geasfalteerde, eindeloos lange, rechte wegen door; - prachtige, afwisselende landschappen; - ontmoetingen met bijzondere & wilde dieren, soms zelfs dichterbij dan je lief is....; - heerlijk eten; lees vlees en toetjes, zowel bij de lunch als diner; - het drinken van fantastische wijn; - slapen op bijzondere locaties en te gekke lodges, waarbij je in het donker alleen onder begeleiding van je ranger naar je lodge mag lopen en je een walkie-talkie meekrijgt als er 's nachts iets voordoet; - de verhalen van alleswetende en -kunnende rangers, over gedrag van dieren, pootafdrukken, uitwerpselen, bomen, planten, gebruiken van stammen, sterren tot het omgaan met geweren en het maken en onderhouden van auto's (er is een vacature in de Gomo Gomo Lodge; het is geen beroep...."it's a lifestyle"! Hou me tegen...) En ja, we hebben ook nog de Big 5 gezien, van heel dichtbij. Dit zijn mijn top 5 momenten van de vakantie: Breathtaking: toen we met de auto midden in een kudde olifanten terecht kwamen en we letterlijk onze adem inhielden omdat 1 olifant op zo'n 10 cm van Paul kwam ruiken. Olifanten kunnen met gemak auto's omwerpen of mensen uit auto's pakken.... gelukkig beviel Paul's angstzweet hem, en vervolgde hij z'n weg. Indrukwekkend: binnen 1 minuut konden we bij een "Buffalo-kill" kijken. We volgden al een tijd 6 leeuwen/innen. De groep buffels was enorm, wel 400 stuks. De kans dat de leeuwen het erop zouden wagen was enorm klein. Ineens hoorden we een kreet, waarop we vervolgens met de jeep door de bush heen scheurden. De buffel was bedekt met leeuwen: het grote mannetje staand op z'n buik, 3 leeuwen aan z'n billen, 1 aan z'n keel en 1 bedekte

Toesj 2

6

‘13/’14


z'n neus en mond om hem stil te houden. Na nog een paar keer met z'n poot gezwaaid te hebben, was't klaar en konden de leeuwen beginnen met eten. Een paar buffel maatjes kwamen nog even kijken of er nog wat te redden viel, maar helaas... Wow: toen we uiteindelijk ook een luipaard hebben gezien. Onbeschrijfelijk gevoel bij een onbeschrijfelijk mooi beest! Relax: vanuit je luie stoel met een kop thee al soezend de plas in de gaten houden of er nog dieren komen drinken. En dan op verschillende momenten; zebra's, impala's of giraffen spotten. Ultiem vlees (zie foto): met je steakmes je springbok te lijf gaan.. Tja ik raak niet uitgetypt en gesproken over deze belevenis. Wil je meer horen of meer foto's zien (zo'n 3000, weet waar je aan begint :-)), je bent natuurlijk van harte welkom, toch is mijn aanrader om zelf een keer te gaan genieten van dit fantastische land! Vakantie-groetjes, Wendy.

Toesj 2

7

‘13/’14


Introductie Ik ben Peter van Geresteijn, 25, en ik ben opgegroeid in Houten. Hier ben ik op mijn 21e vertrokken om in Utrecht op kamers te gaan. Nu woon ik al zo'n 3 jaar samen met mijn vriendin Veerle in de wijk Ondiep. Ik ben eind vorig jaar afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in de opleiding Science and Innovation Management, en sinds juli werk ik als functioneel beheerder bij Nedasco in Amersfoort. Naast sporten ben ik een groot liefhebber van films en series en kan ik erg genieten van lekker eten en een goed glas wijn. Ik heb in mijn jeugd bij Taurus in Houten gespeeld. Ik was hier echter op een keer op uitgekeken en zo'n 11 jaar terug besloot ik te stoppen. Ik heb hierna wat andere sporten geprobeerd, waaronder fitness en squash. Dat laatste doe ik nu al zo'n 7 jaar en ik probeer ieder weekend samen met een vaste partner te blijven gaan. Toch begon het volleyballen weer te kriebelen en daarom ben ik onlangs gaan meetrainen met de recreanten op maandagavond. Dit bevalt mij erg goed en ik merk dat ik het weer steeds beter in de vingers krijg. Ook de gezelligheid rondom een teamsport trekt mij erg aan. Dit seizoen staat voor mij in het teken van lekker trainen en weer op niveau komen. Ik verwacht dan ook een mooie tijd bij de vereniging tegemoet te gaan! Groet, Peter van Geresteijn.

Introductie Heey, ik ben Wouter, 23 jaar en speel dit jaar als spelverdeler bij heren 5. Ik woon in Utrecht en studeer nog ruim een jaar informatica aan de universiteit. Volleyballen doe ik nu alweer 3 jaar bij Van Slag en sinds dit jaar dus ook bij TOVO. Ik wilde graag competitie gaan spelen maar de gezelligheid op dinsdag avond niet opgeven. Dus in navolging van veel andere Vanslaggers ben ik zo bij TOVO terecht gekomen. ’s Nachts kun je mij voor veel dingen wakker houden maar wakker maken toch liever niet. Tenzij het huis in brand staat of je mij dat miljoen komt

Toesj 2

8

‘13/’14


Introductie Hoi TOVO, ik ben Sandra en ben 26 jaar. Sinds kort ben ik te zien bij Dames 6, waarbij ik speel op de passerloper positie. Ik heb vroeger in mijn jeugd al eerder gevolleybalt, maar ik heb deze carriÈre even (lees: aantal jaar) onderbroken voor het proeven van wijn en danslessen (lees: nachtleven), naast het studeren wat ik ook nog deed (Bouwkunde). Ondertussen ben ik weer gaan volleyballen , afgestudeerd bouwkundige, begin ik het wijnproeven te verleren, maar merk ik dat bij TOVO deze onderdelen goed te zijn combineren: werken, volleyballen en gezellig wijntjes drinken. Animaties, tekenen, koken, kletsen, fotografie, kunst, muziek zijn dingen die ik heel erg interessant vind en waar ik uiteindelijk ook meer mee wil gaan doen, het tekenen, animaties e.d. bedoel ik dan. Er is geen reden om mij wakker te maken, en er is er ÈÈn die het mag (naast mn wekker, maar die moet). Slapen en in bed liggen is te lekker! Groetjes, Sandra Zwiers.

brengen. Die ik dan direct zou gebruiken om mijn studentenkamer in te ruilen voor wat rianters. Dan zorg ik wel dat er een bad in zit zodat ik net zoals Dagobert in mijn centen kan zwemmen. Naast het volleyballen en de bijkomende gezelligheid in de stad of bij de mensen thuis speel ik graag een spelletje op het bord of op de pc. Ook speel ik drie en een halve noot gitaar, snowboard ik graag en kijk ik meer series en films dan goed is voor mijn studie. Ik kijk uit naar een gezellige tijd bij TOVO! Groeten Wouter Stikkelorum.

Toesj 2

9

‘13/’14


NK Recreanten 2013 Het avontuur bij het NK recreanten 2013 Nog voordat we daadwerkelijk mochten aantreden op het NK, werden we al gewaarschuwd door andere teams dat er enkele spelers zouden meedoen met niet mis te verstane kwaliteiten. Eenieder van ons vulde dan ook zo zijn eigen plekje in het veld in, om de harde knallen die we verwachtten te moeten ontvangen, te kunnen ontwijken…. Helaas bleek dan ook dat een van de teamgenoten (Alex) er een groot genoegen in schepte om onze plannen te dwarsbomen door er een zeer professioneel speelschema op los te laten, waardoor wij eigenlijk alleen nog als makke schapen naar de slachtbank gevoerd konden worden. Ach we hebben voor hetere vuren gestaan en toen we aan de eerste koffie van de dag zaten, waren er nog geen metershoge, metersbrede tegenstanders te zien. (leuk detail: toen dit werd benoemd, stroomden de reuzen opeens binnen). Enfin, zoals gebruikelijk in ons team, worden we pas een beetje opgewarmd als de eerste pot bijna voorbij is. Dat in combinatie met een goede tegenstander (die ook nog eens heeft getraind: het zou verboden moeten worden) hadden we het nakijken in het puntenverloop. 2 sets verloren, maar zoals al gezegd: dat zijn we van de eerste pot gewend, dus no problem. De tweede pot hebben we dan ook geheel onze traditie gedomineerd. Tegenstander leek niet te weten waar ze het moesten zoeken en met groot gemak (ahum) pakten we de tegenstander dan ook in. Wel leuk dat er al na een paar punten een hele lange roodharige speler luisterend naar de naam Bas, het vel duit ging, omdat hij zo nodig zijn bloedsuiker moest meten???? (jaja) Derde pot zou de doorslag moeten geven over hoe we als team presteerden. Dit is namelijk het team waar we voor werden gewaarschuwd: het team dat altijd op het NK wint, het team van Guido Gortzen. Met knikkende knieën betraden we het veld en al snel hadden we een voorsprong opgebouwd. Ik moet zeggen dat we niet erg onder de indruk waren van het spel van die Guido. Hij leek dan ook een stuk kleiner dan we ons van tevoren hadden ingebeeld. Winst van de eerste set kon ons niet meer ontnomen worden, dus met vleugeltjes begonnen we aan de tweede set. Helaas maakte de scheidsrechter op cruciale momenten totaal verkeerde inschattingen/ beslissingen (is dat niet altijd zo), waardoor we de set nipt verloren. Daarbovenop komt dan ook nog eens de extra druk die wij moesten ervaren door de aanwezig van onze voorzitter Anne, die allemaal foto’s en filmpjes ging maken. De vierde pot was weer een makkie. Gesterkt als we

Toesj 2

10 ‘13/’14


waren door gelijk spel te behalen tegen de gedoodverfde nummer 1, waren we nu niet meer te stoppen en sprongen we over de tegenstander heen. De ochtend poule werd dan ook afgesloten met 1 verlies pot, 2 winst en 1 gelijk. Aangezien het Guido Gortzen team 3 potten gelijk spel heeft gespeeld, waren wij in de volle overtuiging dat we in de kruisfinales zouden zitten, maar…….. De puntentelling bij zo’n NK blijkt anders te liggen dan bij de competitie. En zo werden wij zomaar 3e in onze poule. Waardoor we uiteindelijk moesten gaan strijden om plaats 5/6. Een pot die we natuurlijk met verve hebben gewonnen en als 5e zijn geëindigd. En de nummer 1 van het NK? Ja hoor, dat werd wederom het Guido Gortzen team. Dus is de conclusie, die wij ons al heel snel eigen maakten: We zijn er qua puntentelling ingeluisd en we hebben gelijk gespeeld tegen de nummer 1. We zijn dus eigenlijk als 2e geëindigd!! (tja, je moet toch wat he, als recreatie team dat niet traint) Groet, Marc Michies.

Technische Commissie Beste leden, Na de teamindeling van augustus zijn er zo her en der toch nog wel wat wijzigingen opgetreden in de teamindeling. Er zijn bijvoorbeeld enkele omwisselingen doorgevoerd, met name bij trainingsleden. En enkele vacatures zijn alsnog voor de start van de wedstrijden ingevuld. En nu is het seizoen dan ook echt begonnen, en de eerste punten zijn door iedereen al wel gepakt!

De TC start dit seizoen 2013-2014 in dezelfde samenstelling die afgelopen juni en augustus de indeling voor dit seizoen heeft gemaakt, te weten Levien (D3), Fieke (D1), Geertjan (H2), Sebastiaan (H1) en Martijn vG (H3). Er zijn geen wijzigingen of vacatures. De komende 2 maanden zijn doorgaans wat rustiger voor de TC. Hoewel... Altijd prettig natuurlijk om zo aan het begin van het seizoen eens goed rond te kijken om te zien hoe sommige keuzes uitpakken. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij voor trainingsleden, dus dat loopt ook nog wel door. En soms vraagt (niet leuk) een blessure of (leuk) een zwangerschap om aandacht. Over dat laatste onderwerp, de zwangerschapsregeling zoals

Toesj 2

11 ‘13/’14


die is opgenomen in het TC-beleid, zullen we dit seizoen nog een discussie met jullie starten. Dit mede op basis van de tijdens de ALV gevoerde discussie. Verder zullen we in januari weer een rondje maken langs de trainers en coaches voor de halfjaarlijkse evaluaties. Ook mede nav de discussie tijdens de ALV zullen dit seizoen ook de aanvoerders om hun mening en ideeen worden gevraagd. Later in het seizoen komen we weer terug bij jullie met mededelingen over het einde van het seizoen, eventuele mix/selectietrainingen, de enquete ed.. Maar schroom je niet om iemand van ons tussentijds al aan te spreken als je ergens mee zit. Momenteel volgen enkele trainers weer de VT2 opleiding. Dat betekent dat binnenkort zo'n beetje elk team een daarvoor opgeleide trainer en/of coach voor de groep heeft staan! Dat kan jullie prestaties ook alleen maar helpen, zou je zeggen. De extra maandagavond training is aangevangen. De opkomst is tot dusver (net) voldoende en kan nog wel wat beter, dus we zullen wel evalueren of dit een terugkerend initiatief gaat worden. Het is al erg prettig dat naast Paul en Martijn vG nu ook Erik L bereid is gevonden om training te geven. Hierdoor zijn er in elk geval tot de Kerst geen gaten meer in de trainingskalender. Je bent in principe dus elke maandag om 21.30 uur welkom in de sporthal Sportcampus. Overigens, in de trainingskalender is op maandag 30 december wat geks aan de hand, zoals je hebt kunnen zien. Mede omdat de NeVoBo-competitie spelende teams vanwege Kerst en O&N 2 trainingen missen, terwijl er 3/4 januari al wel wedstrijden zijn, kan er op maandag 30 december in de sporthal Sportcampus dus wel getraind worden door respectievelijk Dames16 (vroeg), en Heren1-5 (laat). De recreanten hebben dan dus geen training. Er zal nog worden bekeken of deze trainingsavond een feestelijk tintje krijgt, bijvoorbeeld in de vorm van een mixtoernooi en iets met oliebollen (waarschijnlijk wel dames en heren apart vanwege het aantal leden). Ideeen daartoe zijn welkom bij de TC. Succes verder de komende wedstrijden en het nastreven van je persoonlijke en teamdoelstellingen. Of dat nu zoveel mogelijk lol hebben of punten maken betreft, of allebei (een beetje). Namens de Technische Commissie, Martijn van Gelderen.

Toesj 2

12 ‘13/’14


Van de werkvloer Sandra Jacobs (dames 6) Bijbaan toen: keukenmedewerker bij De Pannekoekenbakker in Plasmolen (NoordLimburg, vlakbij Nijmegen) Een paar jaar, vanaf het einde van mijn middelbare schooltijd tot halverwege mijn studietijd, fietste ik vele zondagen naar Plasmolen. In het begin maakte ik de voor- en nagerechten, later serveerde ik pannenkoeken en vervolgens ging ik ze zelf bakken. Vooral op zondagen met mooi weer was het druk: wandelaars en toeristen kwamen dan langs en het terras zat vol. Ik was op spitsuren samen met collega's continu aan het bakken, dat was behoorlijk warm en het vereist goede samenwerking, ook met de andere keukenmedewerkers. We bakten niet in pannen maar op een machine met ronddraaiende hete platen die vervolgens onder de grill gingen. Natuurlijk ging er ook wel eens wat mis, ik heb een keer een pannenkoek met shoarma en knoflooksaus in het volle restaurant van een bord op de grond (met vloerbedekking) laten glijden. Het was ik fysiek opzicht hard werken, wel erg gezellig en helaas heb ik daarna nooit meer ergens gewerkt waar ik wekelijks een pannenkoek te eten kreeg...

46

universiteit van amsterdam

Werk nu: ik ben politicoloog/bestuurskundige, heb net mijn proefschrift bij Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht afgerond (en wacht op dit moment in spanning op goedkeuring van de commissie van hoogleraren die het gaat lezen :-) ). Sinds half augustus werk ik als universitair docent Corporate Communication op de Universiteit van Amsterdam, waar ik onderwijs geef en onderzoek doe naar media en organisaties. Groetjes, Sandra.

Toesj 2

13 ‘13/’14


Introductie Hoi, ik ben Marieke en heb ook de eer mij als nieuwkomer aan jullie te mogen voorstellen. Ondanks dat de helft van de familie al jaren volleybalt, ben ik zelf iets meer dan 2 jaar geleden pas begonnen. Toen ben ik lid geworden bij Van Slag en kreeg de smaak daar aardig te pakken. Daarom vatte ik ook het plan op om dit jaar wat meer te gaan ballen en eens te kijken hoe het er in de competitie aan toe gaat. Maar dat bleek nog niet zo makkelijk in Utrecht.. Gelukkig kon ik uiteindelijk bij het enthousiaste D5 terecht als trainingslid! Na mijn studie Communicatiewetenschap vorig jaar te hebben afgerond, heb ik het ‘echte leven’ nog even uitgesteld om te reizen in Zuid-Amerika. Nu ben ik dan toch sinds een maand of 2 werkzaam bij een klein internetbedrijfje als iets wat het midden houdt tussen projectmanager en online marketeer. Naast volleyballen ben ik over het algemeen ook wel te porren voor een concertje (liefst van een of ander raar folk-bandje), verkleedfeestje, uitgebreid koken, een goed boek, biertjes drinken in de stad of een spelletjesavond. Tot in de sporthal! Groetjes, Marieke van der Korput.

Introductie Hallo Tovo! Mijn naam is Marijn van den Hondel, ik ben 26 jaar oud en afgestudeerd/werkzoekend in de microbiologie. Hoewel ik altijd een voetballer ben geweest, ben ik ongeveer vier jaar geleden in aanraking gekomen met volleybal bij het buiten toernooi van volleybal vereniging Van Slag. Samen met een vriend van me ben ik bij Van Slag gegaan en al snel een fanatieke volleyballer geworden. Na drie jaar Van Slag leek het me wel eens tijd worden om “echt” te gaan volleyballen en heb ik me opgegeven voor Tovo, waar ik nu trainend lid ben bij heren 5 en zo hier en daar een wedstrijdje mee mag doen op de positie waar dat nodig is. Naast volleybal

Toesj 2

14 ‘13/’14


Introductie

Hola! Ik zal me even voorstellen. Ik ben Manou Scholten, 24 jaar en studeer (hopelijk!) over acht maanden af aan de UU als kinder- en jeugdpsychologe. Vanaf m'n dertiende heb ik bij Pollux in Oldenzaal gevolleybald. Na me daar ondertussen al bijna drie jaar op rij uiten weer ingeschreven te hebben, werd het afgelopen seizoen tijd om definitief te stoppen. Ook heb ik vijf jaar bij het gezellige Van Slag gespeeld, maar dat valt dit jaar helaas niet meer te combineren met mijn stage. Een leven zonder volleybal kan ik me echter niet voorstellen. Daarom ben ik héél blij dat ik nu als middenaanvaller in een Tovo-shirt tussen de meiden van dames 1 sta! Een gezellige club, een gezellig team en een uitdagend niveau. Top! Naast volleyballen ga ik verveling tegen door op stap te gaan met vrienden, te hardlopen, me uit te leven op mijn gitaren, festivals af te gaan, te werken als pedagogisch werker in de kinderopvang, door te reizen etc. 'Wat zou ik doen met een miljoen?' zou ik dan ook o.a. kunnen invullen met deze laatste bezigheid. Want ja, nadat ik vorig jaar acht maanden in Zuid-Amerika Spaans heb geleerd, gewerkt en rondgereisd heb ben ik toch wel een beetje verslaafd geworden. Daarom zou ik het niet zo erg vinden om opnieuw voor langere tijd 'doei' te zeggen tegen dit kikkerlandje. Maar goed, nu heb ik nog veel te veel te doen in Nederland, zoals jullie Tovo'ers leren kennen! Dus laten we er met z'n allen een mooi seizoen van maken!! Groetjes, Manou Scholten.

houd ik erg van lekker koken (en vooral ook lekker eten), goede films en series, een gezellig avondje uit eten, drankje doen op het terras in de zon en op vakantie gaan naar een mooi, liefst warm land. Als ik ooit een miljoen win zijn jullie allemaal van harte welkom om een potje te komen beachen in mijn beachvolleybal bar die ik samen met mijn vriendin ergens in een tropisch oord zal opzetten (consumptie verplicht hè!). Groet, Marijn van den Hondel.

Toesj 2

15 ‘13/’14


Dames 4: Kampioenen! Misschien wat enthousiast maar we zijn op de goede weg! Bij een nieuw seizoen en een nieuw team horen ook hoge ambities. Daar is niets mis mee toch? Wie niet gemotiveerd is zal er zeker niet komen. Fris, vol enthousiasme, op alle posities nieuwe krachten, Linda die een trainerscursus volgt, uitbreiding van ons muzikale repertoire en de juiste teamspirit, kortom alle ingrediënten om ons spelletje nog beter te gaan spelen en de balletjes lekker in te tikken. Een setje verliezen is er dit seizoen nog niet bij geweest, we worden wellicht wat overmoedig. De vraag blijft alleen maken we echt kans of hebben we net de losers getroffen en worden we zo meteen keihard ingemaakt, kunnen we al in de volgende Toesj met hangende pootjes en vol schaamte melden dat onze ambitie al halverwege het seizoen niet eens meer haalbaar is. (dan willen we niet aan deze uitspatting herinnerd worden) Gelukkig bezitten we daarnaast de ingrediënten om er een leuk seizoen van te maken, worden de team-uitjes gepland, staan we met z’n allen aan de bar, wellicht ons verdriet aan het verdrinken maar hopelijk onze volgende overwinning en de nadering van het kampioenschap aan het vieren. Vrijdag 15 november zullen we meer weten, dan mogen we tegen nr. 2 die op dit moment ook vrij weinig punten heeft laten liggen, spannend! Aria, Mirte, Nikki, Marlene, Renske, Marianne, Marthe, Marinda, Hanneke, Yvette, Linda, Inge (Dames 4)

Heren 5

Aan het begin van dit seizoen is er weer heel wat geschoven in het team van heren 5. Net als bij ons FC Utrecht, waar spelers opbloeien en in nauwelijks één jaar tijd zich ontplooien tot sterspelers heeft heren 5 vanwege de lage begroting de beste spelers moeten verkopen. Zo zijn Bram en Vincent door de scouts van de TC weggekocht. Net als bij de FCU zijn we heel creatief met de transfervrije spelers van bijvoorbeeld Van Slag. Die bieden we een heuse volleybalcompetitie aan en ze zetten gratis een handtekening voor onbepaalde tijd. Ze kosten ons niets want ze blijven gewoon bij hun andere club ook actief. Zo zijn Wouter en Marijn nu bij ons in dienst getreden. Hylke is onze nieuwe middenman, samen met Arne. Arne oogt misschien wat traag maar hij heeft razendsnel besloten zijn buitenpositie op te geven voor de middenaanval. Naast Arne spelen op midden de oude rotten Rense en Wim. Hoewel je bij Wim altijd moet oppassen met de benameing ‘oude rot’ want hij is net veertig (geweest). Dat Arne geen buiten meer is geeft de anderen

Toesj 2

16 ‘13/’14


meer lucht (en speelminuten), dat zijn René, Jaron, Peter, Edwin en Marijn. Wouter is er als spelverdeler bij gekomen waar Herman, Bert en Jaap ook actief zijn. Inderdaad, heren 5 is een zeer goed gevuld team. De google spreadsheet geeft dan ook bijna de hele competitie in een helgroen vakje aan dat er 13 spelers per wedstrijd beschikbaar zijn. Na een kort overleg rondje hebben we besloten dat we met 9 man de wedstrijd ingaan zodat ierdereen zich voldoende kan inspannen. Dit jaar hebben we met Emiel een nieuwe trainer, zonet als Marco van B. net zijn licentie heeft. Hij stort zich met schrijfmap en onvermoeibaar enthousiasme in de trainingen en komt ook bijna altijd als coach bij onze wedstrijden meedoen. Dit gaat dus weer een fantastisch jaar worden! Groet, Jaap van der Heijden.

Herfst Puzzel

Het is herfstweer, dus puzzelen maar! Hieronder zie je een woordzoeker. Streep in de woordzoeker alle voornamen van de coaches en trainers van TOVO weg. Horizontaal, verticaal, diagonaal, vooruit, naar achter: alles mag. Ben je klaar? Dan vormen de overgebleven letters een woord. Ben jij de eerste die dit woord op de besloten Facebookpagina van TOVO post? Dan win je wat lekkers! S O J D E E K E I M N E V A E N E T N E A K B M A A D N I L H E R A K P W J E E E I E D S O I I L I K F R E E T N T O M J K I L V E I R J E I R K O K O P A R J A E A N O U K M A O M A R T I J N R M N Let op: - De trainers van de recreanten staan niet in de woordzoeker. - Eén naam staat twee keer in de woordzoeker, want we hebben twee trainers die [..] heten. - We hebben de namen uit de definitieve teamindeling gebruikt. Pak die er niet gelijk bij, maar test je TOVO-kennis! Als je twijfelt, kan je met de teamindeling de namen controleren. - Heb je geen Facebook? Stuur dan een leuk kaartje naar Susan van de Toesjcommissie :)

Toesj 2

17 ‘13/’14


T

Y

P

I

S

C H

F

E

E

S T

Zaterdag 16 november

Bar Walden, Domplein 16 Introducés zijn welkom! 21:30 |

€2,- |

DJ Abel

Dresscode: Elk team krijgt een eigen typetje (gabber, gothic, barbie...) toegewezen. Verzoekjes? feestcie@svtovo.nl

Toesj 2

18 ‘13/’14


Ons bestuur Voor de nieuwe leden: maak kennis met het bestuur! Voorzitter Anne Anne (spelverdeelster in Dames 1) is onze voorzitter. Ze onderhoudt het contact met de Nevobo, de Vereniging Sport Utrecht en de gemeente en houdt daarnaast de doelstellingen van ons meerjarenplan in de gaten. Heb je leuke ideeën over TOVO? Deel ze vooral met Anne! voorzitter@svtovo.nl Secretaris Peter Peter (midden in Heren 2) vervult binnen ons bestuur de secretarisfunctie en houdt zich bezig met de jaarlijkse ALV, alle verenigingsdocumenten en de website. Wil je weten wat er eigenlijk in het huishoudelijk reglement staat of heb je een vraag over het intranet? Neem contact op met Peter! secretaris@svtovo.nl Penningmeester Daphne Daphne (passer/loper in Dames 1) is tijdens de laatste ALV benoemd en heeft daarmee het stokje overgenomen van Marleen. Je kunt bij Daphne o.a. terecht met vragen over de contributie, je inschrijving bij de Nevobo en alles wat met financiële zaken te maken heeft! penningmeester@svtovo.nl TC-voorzitter Martijn Martijn (spelverdeler in Heren 3) staat aan het roer van de Technische Commissie en dat betekent dat hij aan het einde van het seizoen verantwoordelijk is voor de nieuwe team- en trainersindeling. Als je hier vragen over hebt, dan ben je bij Martijn aan het juiste adres! TC@svtovo.nl Wedstrijdsecretaris Marinda Marinda (passer/loper in Dames 4) is onze wedstrijdsecretaris. Op vragen over zaalwacht, scheidsrechters, telbeurten en het verplaatsen van wedstrijden weet ze gegarandeerd een antwoord! Overigens stopt ze volgend jaar met haar functie, dus mocht je interesse hebben…?! Neem gerust contact op! wedstrijdsecretaris@svtovo.nl

Toesj 2

19 ‘13/’14


Introductie Hoi ToVo'ers, Als gloednieuw lid bij ToVo werd me gevraagd een stukje over mezelf te schrijven. Ik ben Tessel, net 22 jaar en speel sinds een paar weken in het supergezellige Dames 2! Ik ben opgegroeid in Barneveld en op mijn 10e ben ik bij SSS gaan volleyballen. Helaas heb ik mijn favoriete bezigheid op mijn 17e vanwege vele blessures alweer op moeten geven. Ik ben toen naar Utrecht gegaan om daar Taalwetenschap en Duitse Taal en Cultuur te studeren. Die studies heb ik inmiddels afgerond en ik zal volgend jaar een master in de richting van meertaligheid/tweedetaalverwerving gaan volgen. Tot die tijd ben ik bijles/ thuisdocent Duits en ga ik misschien op een middelbare school lesgeven. Naast volleybal speel ik veel saxofoon, in onder andere een kwartet en een groot saxofoonorkest. Tijdens mijn studie miste ik het volleybal toch wel heel erg en ben ik (zoals zo vele ToVo’ers) bij Van Slag gaan volleyballen. Via Milena ben ik bij Dames 2 gekomen en daar zal ik de rol van midden/buiten op me gaan nemen. Ik heb al een (dik gewonnen) thuiswedstrijd mogen meemaken met Dames 2 en met de sfeer zit het helemaal goed bij ToVo! Ik heb er erg veel zin in om dit jaar samen met de rest van het team voor promotie te gaan strijden! Wie weet tot snel in de sporthal! Tessel Arendsen.

Wist je dat... • Iemand vrijdag de 18e de prullenbak op de bar leeghaalde op zoek naar geld voor strohrum?? • je 1 glaasje strohrum moet drinken om 3 kroegen uitgeveegd te worden? • Danielle graag eens in het donker door een sportzaal wil rennen? • we niet weten of ze dit nuchter ook wil? • of dat het de apfelkorn was? • Inge eruit ziet om opgetild te worden? • ze daarom over iemands schouder, op de kop, hing in de Woo? • Dames 3 laatst biertjes dronk bij Murk?

Toesj 2

20 ‘13/’14


Introductie Mijn naam is Sjoerd Segijn en ik ben 22 jaar. Sinds september speel ik mee in Heren 3 als passer-loper en daarom zal ik mij dan ook even voorstellen aan de rest van de vereniging. Ik heb gedurende mijn jeugd altijd gevolleybald. Toen ik echter op mijn 18e mijn geboorteplaats Leiderdorp ging verruilen voor een studie in Utrecht, besloot ik te stoppen met volleyballen. Ik heb mij toen aangesloten bij roeivereniging Orca om het studentenleven een kick-start te geven. Na twee jaar roeien kwam ik er echter toch achter dat mijn talent buiten een roeiboot lag en een terugkeer naar het volleybal lag dan ook voor de hand. Bij Van Slag heb ik het spelletje weer opgepakt en in L'équipe volleybal ik nu alweer voor het derde jaar. Aan het einde van vorig jaar heeft Lars me enthousiast gemaakt om wederom competitie te gaan spelen. Daarom heb ik de roeivereniging dit jaar definitief achter me gelaten om competitie te gaan volleyballen bij Tovo! En dat bevalt uitermate goed. Naast het volleyballen houd ik me bezig met een master Planologie in Amsterdam en werk ik in Leiden bij een organisatie die zich in zet voor de binnenstad door middel van verschillende evenementen en projecten. In mijn vrije tijd hou ik zeker van een feestje, dus ik hoop ook zeker een keer een Tovo feestje mee te pakken. Tot in de sporthal! Groet, Sjoerd Segijn. • Wesley Sneijder er helaas niet was? • Maar Hansie 'pioenen om te zoenen' wel ? • Dames 3 het moeilijk vond om een kleur vest te kiezen? • roze het niet is geworden omdat een dame daar bleekjes in lijkt? • een andere dame niets in de kast heeft wat matcht bij roze? • het nu blauw wordt maar welke kleur blauw? • coach Hans er een boek over wil schrijven: 50 tinten blauw? • heren 5 wel 51 tinten naakt gezien heeft? • zij zozeer onder de indruk waren van Peter’s kennis over de expositie ze de hele verdere avond bij moesten komen? • dat gelukkig gepaard ging met de versnaperingen die ze zelf meebrachten • deze schitterende expositie nog tot 31 december te zien is aan de Lange Nieuwstraat 86 in Het FotoAtelier?

Toesj 2

21 ‘13/’14


per 22 oktober 2013

1 Dosko DS 1 2 NVC DS 2 3 Tovo Dames 1 4 Majella DS 2 5 UVV/Sphynx DS 1 6 VV Utrecht DS 4 7 USV Protos DS 2 8 VollinGo DS 2 9 VSTS DS 2 10 Vives DS 2 11 USV Protos DS 4 12 Castellum DS 2

5 21 18 4 4 14 12 5 5 14 11 9 5 14 13 11 4 12 10 7 4 12 10 7 3 11 9 4 4 11 9 7 4 8 6 10 4 4 4 13 4 4 4 13 4 0 0 16

1 USV Protos DS 5 2 Limes DS 2 3 Bevoc DS 1 4 OKV DS 2 5 Enervo DS 3 6 VTC Woerden DS 5 7 Boni DS 2 8 NVC DS 4 9 Tovo Dames 3 10 Switch DS 4 11 VV Utrecht DS 7 12 Majella DS 4

5 21 16 4 5 17 14 7 4 16 13 4 6 16 13 12 5 12 11 11 4 9 8 9 4 9 8 10 4 8 7 10 4 8 7 10 5 7 6 15 3 6 5 7 5 6 6 15

1 VTC Woerden HS 3 2 Vives HS 2 3 Shot HS 2 4 VollinGo HS 2 5 Switch HS 2 6 Tovo Heren 1 7 Irene HS 3 8 USV Protos HS 3 9 Boni HS 1 10 VOC-Maarssen HS 1 11 UVV/Sphynx HS 1 12 Majella HS 2

4 18 14 2 4 17 14 3 4 14 12 6 4 13 10 6 3 12 10 3 4 7 7 12 3 6 5 7 3 5 5 8 2 3 3 6 3 3 3 10 3 2 2 10 3 0 0 12

1 Enervo HS 2 2 VOC-Maarssen HS 2 3 Taurus HS 6 4 VV Utrecht HS 6 5 UVV/Sphynx HS 2 6 Lovoc HS 1 7 AVV Keistad HS 5 8 VTC Woerden HS 5 9 Tovo Heren 3 10 Prima Donna KH HS 5 11 Wilhelmina HS 2 12 Forza Hoogland HS 6

4 15 12 4 4 15 12 4 4 14 11 5 4 14 11 6 4 11 9 7 4 10 8 8 4 9 7 9 4 8 7 10 4 7 6 11 4 7 6 11 3 6 6 8 5 4 4 16

1 Sovoco DS 2 2 Prima Donna KH DS 5 3 Lovoc DS 2 4 Tovo Dames 2 5 Enervo DS 2 6 UVV/Sphynx DS 2 7 VOC-Maarssen DS 2 8 Afas-LEOS DS 1 9 Forza Hoogland DS 5 10 Unicornus DS 2 11 Forza Hoogland DS 4 12 USV Protos DS 7

4 18 14 2 5 18 15 6 3 13 10 2 3 11 9 4 4 11 9 7 4 11 9 7 4 11 9 8 3 8 7 6 4 5 4 12 5 5 5 16 4 3 3 14 3 1 1 11

1 Volleer HS 1 2 Irene HS 4 3 VCV HS 4 4 Shot HS 3 5 VTC Woerden HS 4 6 Tovo Heren 2 7 VV Utrecht HS 5 8 Switch HS 3 9 NVC HS 5 10 Limes HS 2 11 Majella HS 3 12 VCV HS 5

4 18 14 2 4 16 13 4 4 15 12 4 5 14 13 11 4 13 11 6 5 12 10 11 3 10 8 4 3 10 8 4 4 8 8 10 4 2 2 15 4 1 1 15 4 1 1 15

Toesj 2

22 ‘13/’14

Uitleg kolommen: stand, naam team, aantal wedstrijden gespeeld, punten, sets voor, sets tegen.

Standen


Standen

per 22 oktober 2013

1 Volleer DS 2 2 Tovo Dames 4 3 Irene DS 4 4 Wilhelmina DS 4 5 AVV Keistad DS 7 6 Switch DS 5 (Utrecht) 7 Prima Donna KH DS 7 8 Keizer Otto-Trivolley DS 4 9 Switch DS 2 10 Salvo ‘67 DS 3

4 19 15 1 3 15 12 0 4 12 9 7 2 9 7 1 4 8 7 9 2 6 5 3 3 5 4 8 4 5 4 12 2 1 1 7 4 0 0 16

1 Volleer DS 3 2 USV Protos DS 9 3 SVB DS 1 4 Tovo Dames 7 5 Taurus DS 7 6 Vives DS 7 7 VV Utrecht DS10 8 Servia DS 3 9 Boni DS 6

3 13 10 2 3 11 9 4 4 11 9 7 3 10 8 4 3 7 6 7 2 6 5 4 3 6 5 7 3 4 4 9 4 2 2 14

1 Werkhoven DS 1 2 Taurus DS 5 3 Shot DS 3 4 Enervo DS 4 5 Livoc DS 1 6 Boni DS 3 7 VCV DS 3 8 USV Protos DS 8 9 Tovo Dames 5 10 Go’97 DS 2 11 Majella DS 5 12 Irene DS 5

5 17 14 7 3 14 11 1 5 14 12 9 5 14 12 10 4 13 11 7 3 11 10 4 2 9 7 1 3 7 6 7 4 6 6 12 5 6 5 16 5 5 4 16 4 4 4 12

1 Tovo Heren 4 2 Lovoc HS 3 3 Oberon HS 3 4 Sovoco HS 5 5 Voleem HS 7 6 VV Utrecht HS 7 7 Voleem HS 6 8 Afas-LEOS HS 3 9 Servia HS 5 10 Prima Donna KH HS 6 11 Oberon HS 4

3 15 12 0 4 15 12 4 3 12 9 3 4 12 10 6 5 12 10 11 2 10 8 0 3 7 6 7 4 7 6 11 4 5 5 12 3 0 0 12 3 0 0 12

1 DOS DS 3 2 VTC Woerden DS 8 3 Vives DS 5 4 Tovo Dames 6 5 NVC DS 6 6 Boni DS 4 7 VV Utrecht DS12 8 Bourgondië DS 2 9 Limes DS 4 10 USV Protos DS10

4 17 14 3 3 15 12 0 4 12 10 6 3 10 8 4 2 6 5 3 2 6 5 4 4 5 4 12 3 4 3 9 2 0 0 8 3 0 0 12

1 NVC HS 6 2 VC Houten HS 2 3 Volleer HS 3 4 Musketiers HS 1 5 UVV/Sphynx HS 4 6 Boni HS 3 7 Tovo Heren 5 8 Taurus HS 8 9 Univé-LVV HS 1 10 USV Protos HS 7 11 Werkhoven HS 2

3 13 11 2 4 13 11 6 4 13 11 6 3 12 10 3 3 10 8 5 2 6 5 4 4 6 6 12 4 6 5 11 2 5 4 4 4 4 3 13 3 2 2 10

Toesj 2

23 ‘13/’14


Column 51 tinten naakt Geheel spontaan kwam het idee om in een weekend waarin we geen competitie wedstrijd hadden toch bij elkaar te komen. Peter had met zijn expositie opening ‘51 tinten naakt’ behoorlijk ingeslagen voor de opening. Daarvan was nog aardig wat over. Dus besloten we op vrijdag avond af te spreken in Het FotoAtelier. We namen allemaal wat te knabbelen mee en vooral de worst van Arne bleef iedereen bij. Die hebben we ook maar niet opgegeten want de Utrechtse Vockingworst hoort toch heel anders te ruiken... Peter leidde ons langs alle 51 foto’s van de expositie en wist ons met zijn kennis en enthousiasme gemakkelijk 2 uur te boeien. Nu weten we waar we op moeten letten als we een naakt foto zien. Een zwart wit wereld ging voor ons open. Naast wat werken van Peter zelf hangen er foto’s van bevriende fotografen. Ook veel oud werk van bekende en minder bekende kunstenaars. Dat alles in de autentieke ambiance van een monumentaal Utrechts pand dat al jaren Het FotoAtelier is. Peter heeft inmiddels de grootse verzameling fotoboeken van heel Europa. Hij snuffelt aardig wat dagen in Parijs, Berlijn en Londen de voor hem bekende fotowinkeltjes af. Gewapend met zijn iPhone weet hij dan in no-time dat een aanbiedinkje daar wel eens een fortuin thuis kan opleveren. Meenemen dus en aan de Lange Nieuwstraat alles uitstallen in de winkel. Het oude foto studio gedeelte is nu vol gezet met Expedit boekenkasten die gevuld zijn met allerhande fotoboeken. De avond vorderde en Peter’s overschot verdampte zienderogen. De stemming steeg en de grappen wedren steeds meliger. Wat wil je ook met zoveel kunst aan de muur.Veel wist-je-datjes kwamen in mij op maar waren de volgende morgen alweer verdwenen. Slechts ééntje kon ik me nog voor de geest halen: wist je dat Arie Boomsma achter de schermen werkt aan een nationale ‘uit de kast kom dag’? Die gaan ze opnemen in de IKEA... Jaap van der Heijden.

Toesj 2 24 ‘13/’14

'13 '14 toesj2  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you