Page 1

Toesj 1

seizoen 2013 - 2014

Toesj, clubblad van volleybalvereniging sv Tovo ‘67


Voorwoord

Woensdag 28 augustus 2013. Het was hartje zomer, en ik genoot van een heerlijk lange vakantie. Na drie weken backpacken in het prachtige Sri Lanka was ik aanbeland op de Malediven, om daar nog twee dagen te genieten van zon, zee en een goed boek. Die avond slenterde ik over het strand, terwijl ik ondertussen aan m’n teamgenoten dacht die duizenden kilometers verderop aan hun tweede zaaltraining begonnen. Ondanks dat de vakantie me maar al te goed beviel, had ik stiekem toch graag ook in Sporthal Zuilen gestaan. Mán, wat had ik zin om weer te volleyballen! Terwijl ik rustig doorliep over het strand doemde plotseling iets op. Was het een volleybalnet?! Of was dit nou wat ze een fata morgana noemen? Nee, ’t stond er echt! Een perfect gespannen netje, inclusief Mikasa-bal. Bijna te mooi om waar te zijn - en dat op het hagelwitte strand van een (bijna) onbewoond eiland! Zo blij als een kind heb ik met m’n vriend staan overspelen, met het gevoel dat ik van een afstandje tóch een beetje kon meetrainen. Intussen is de vakantie voorbij, is het hagelwitte strand daadwerkelijk ingeruild voor Sporthal Zuilen en heb ik de eerste échte trainingen achter de rug. Heerlijk om weer in de zaal bezig te zijn en de energie en motivatie in m’n team te voelen. Hebben jullie ook zo’n zin in de competitie?! Ik wens jullie heel veel succes met de eerste wedstrijden, geniet ervan en blijft tijdens de thuisavond vooral nog even een biertje drinken in Bar Lunet! Tot dan, Groet Anne.

Toesj 1

1

‘13/’14


Introductie Ik ben Jet Vermeer en ga in Tovo in dames7, ook wel het sherryteam, spelen. Hoewel ik helemaal niet van sherry houd, maar volleybal vind ik wel een aardig spelletje, dus het zal wel weer goed komen. Omdat ik prettig gestoord ben en men denkt dat ik nog kan volleyballen op mijn oude dag en er nog meer mensen nodig zijn voor dames7 heeft Annet mij gevraagd of ik mee wil doen. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam in de automatisering (alweer zo’n jaar of 20). Ik ontwerp en schrijf software voor de primaire processen bij de overheid. Klinkt heel saai en dat is het dan ook, maar je kunt zelf heel wat creativiteit en sfeer binnen je werk creëren, ik wel althans. Gelukkig werk ik maar 4 dagen in de week, zodat ik ruim de tijd heb voor andere zaken; zoals skiën, bridgen, fitness en nu ook weer volleybal, waar ik toch al weer een tijd mee gestopt was. Tot slot: ik ben echt een vrolijk mens, maar je kunt mij beter niet wakker maken! Vrolijke groet, Jet Vermeer. Hallo allemaal. Ik ben Bas, 23 jaar en woon nu zo’n vier jaar in Utrecht. Hiervoor heb ik ruim 8 jaar in Lelystad gewoond. In het tweede jaar van mijn studie heb ik ervoor gekozen om op kamers te gaan, want de reistijd werd ik helemaal zat. Op dit moment studeer ik nog Integrale Veiligheidskunde, en het idee is om dit jaar toch maar eens de studie af te ronden. Naast Tovo, speel ik ook nog bij Van Slag, waar ik ook al zo’n vier jaar speel. De reden waarom ik naar Tovo ben gekomen is dat ik het competitie gevoel miste. Bij Van Slag speel je wel een wedstrijdje, maar het is het toch net niet helemaal. Daarnaast vind ik het leuk om ook weer te mogen trainen. Dit jaar mag ik mij aansluiten bij heren 4. Ik kijk er naar uit om aan het seizoen te beginnen, al is het wel weer allemaal even wennen. Groet, Bas Genee.

Toesj 1

2

‘13/’14


Wist je dat... Dames 6 • Sandra van Dames 6 bijna gepromoveerd is? • Hanneke en Maarten-Eeke op 24 augustus getrouwd zijn? (foto 1) • Heleen en Angelique daar hun ‘gas-op-die-lollieact’ gedaan hebben? (foto 2) • Eline’s een gevleugelde uitspraak heeft: ”Ik mis mijn achtertje”? • Mara en Meike allebei zwanger zijn? Joehoe! • Dames 6 zowaar 3 scheidsrechters levert komend seizoen? • Heel dames 6 straks een ‘Pamela-kont’ heeft. Met dank aan Edwin? Heren 2 • Heren 2 Tot Onze Vreugde Ontstaan zijn Lara (Peter vd K), Joep (Arco) en Milo (Rik E)? • je bij de rubriek Tovo-kids foto’s van de mannen & hun kroost kunt vinden? • Jaap wekelijks geniet van het enthousiasme van heel heren 2? • Jaap ook af en toe nog een oefenpotje meedoet op de training waar hij dan de dag erop weer reuze spijt van heeft? • Jaap zijn T-shirt met ‘vlugge Japie’ van deze heren kreeg, dat zo graag draagt dat het niet meer fris te krijgen is? Redactie • Marjolein Knegt nieuw in de redactie is en direct twee rubrieken heeft bedacht? • van de werkvloer, over je eerste baantje of leuke bijbaan en een problemenrubriek waar je al je vragen kwijt kunt? • Rieneke uit de recreanten de toesj-redactie komt versterken? • de redactie nu nog op zoek is naar een leuke man? • de deadline van Toesj 2 - 21 oktober is?

Toesj 1

3

‘13/’14


Introductie Hoi, mijn naam is Stijn, 26 lentes jong met nog wat extra winters... ;-) Mijn volleybalcarrière begon zo'n 20 jaar geleden in Heerlen. Na vier jaar competitie gespeeld te hebben heb ik volleybal een lange tijd links laten liggen, helaas... Maar in het begin van mijn studie geneeskunde heb ik het weer opgepakt bij VanSlag. Heel erg gezellig, eigenlijk te gezellig, waardoor dit niet meer te combineren viel met werk en studie. Daarom probeer ik die gezelligheid te vinden op vrijdagavond bij Tovo. Maar de hoofdreden is toch dat ik mijzelf iets meer wil uitdagen qua volleybalniveau. Begin volgend jaar zal ik klaar zijn met mijn studie geneeskunde en mag ik mij basisarts noemen. Wat ik daarna precies verder wil doen weet ik nog niet. En stel ik win een miljoen, dan zou ik deze keuze nog even willen uitstellen en de wereld rond willen reizen met mijn vriendinnetje Anne. Je mag wakker maken voor: niets. Laat me slapen! ;-) Maar als ik eenmaal wakker ben hou ik wel van een lekker belgisch biertje. Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan een succesvol seizoen en hoop dat het een fantastische tijd wordt! Groetjes Stijn Gadiot

Hallo, ik ben Bocaj Post, 22 jaar en train sinds vorig jaar mee met heren 3. Ik studeer aardwetenschappen, zit in mijn derde jaar. Ik ben via André bij Tovo gekomen, hij heeft me uitgenodigd om een keer mee te trainen en dat beviel wel. Als ik een miljoen zou hebben zou ik de wereld rondreizen en lekker vakantie vieren, je kunt me wakker maken voor eten en zeldzame stenen (Aw’er hè) en mijn favoriete gerecht is een gerookte poon met rijst. Groet, Bocaj Post.

Toesj 1

4

‘13/’14


Marjolein weet raad Beste Marjolein, Ik ben een groot liefhebber van het spelletje volleybal. Bovenhoud ik door het beoefenen van deze sport mijn kont in de juiste proporties. Maar nu wil het geval dat ik mijn teamgenoten maar helemaal niets vind. Elke training irriteer ik mij weer mateloos aan mijn teamgenoten. Al na een kwartier begint de een na de ander te gapen. We trainen elke week van 21.30 tot 23.00 uur. Persoonlijk vind ik dit een zeer schappelijke sporttijd. Maar blijkbaar is een beetje inzet op dit tijdstip teveel gevraagd. Marjolein, wat te doen? Kwieke volleyballer. Beste Kwieke Volleyballer, Het is inderdaad zeer ongezellig wanneer mensen staan te gapen in het veld. Maar u beoefent een teamsport. Daarom voor een ieder van u: Bezint eer gij begint en Wie A zegt moet ook B zeggen. Er zijn diverse oplossingen voor. Neem een thermoskan sterkte koffie of energiedrankjes mee. Deze kunt u aan uw teamgenoten uitdelen. Overleg met uw trainer dat elke gaap gevolgd wordt door dertig sit-ups. Dit heeft als positieve bijwerking dat ook uw buik in de juiste proporties blijft. Daarnaast kunt u met uw volleybalvereniging bespreken of er andere mogelijkheden zijn om te trainen. Ik wens u succes met het komende seizoen. Marjolein.

Toesj 1

5

‘13/’14


Introductie Wie ben je? Ik ben Douwe Visser, 23 jaar, net 3 maanden getrouwd met Janita. Waar woon je? Ik ben oorspronkelijk een Fries, Douwe, maar woon nu sinds 5 jaar in Utrecht. Eerst om te studeren, maar we zijn blijven hangen. We wonen nu anti-kraak in Zuilen, met uitzicht op de vecht. Oh, dus je hebt gestudeerd, wat dan? En heb je al werk? Ik heb klinische en gezondheidspsychologie gestudeerd. Ik ben net klaar en heb nu een 5 daagse werkweek verdeeld over 3 banen: deels ben ik werkzaam als behandelaar, deels werk ik op een secretariaat en deels werk ik als onderzoeker (ik doe onderzoek naar een trauma behandeling bij vluchteling en asielzoekers kinderen). Hoe ben je bij TOVO gekomen? Ik heb tot ik ging studeren veel gevolleybald. Tijdens mijn studie was ik alleen te druk met de studie en vooral de studentenvereniging om nog te ballen. Nu ik meer avonden vrij ben kan ik het weer oppakken. Ik was opzoek naar vooral een gezellige club zonder een al te grote prestatie drang (ik ben uit mezelf al veel te competitief...). Ik bleek als trainingslid deel te kunnen worden van heren 2. Het bleek ook nog een gezellige groep mannen, dus werd ik snel lid! :-) Doe je ook nog wat naast je werk en volleybal? Ik speel klarinet en gitaar, doe aan hardlopen en ben lid van een kerk. Wat zou je doen met een miljoen? Huis, auto, hond, reis... hmm, nee, ik zou denk ik een gratis koffiecorner opzetten aan de Oude Gracht. Ik zie een soort speeddate opstelling voor me waarbij mensen een gratis kop koffie kunnen krijgen, zolang ze maar met een vreemde gaan praten, die daar ook zit. Waar heb je passie voor? Koffie bankjes bij de Albert Heijn. Ik geniet er reuze van om tijdens het boodschappen een praatje te maken met een onbekende onder het genot van een kopje koffie. Zeker in Zuilen levert dit mooie verhalen op!

Toesj 1

6

‘13/’14


Douwe, waar kunnen we je wakker voor maken? Irish coffee. Haha, nee hoor, maar ik zeg nu al wel mooi 3 keer iets over koffie... en aangezien mijn naam gemakkelijk te onthouden valt in associatie met een bekend koffiemerk, onthoudt nu mooi iedereen wie ik ben! Groet, Douwe Visser.

Introductie Even voorstellen: ik ben Hilda van den Brink en ga meetrainen bij de recreanten. In het verleden heb ik al eens een paar jaar competitie gespeeld, maar helaas was er op dit moment geen passend plekje voor mij in een competitie of recreanten team. Ik ben een half jaar geleden gaan samenwonen met mijn vriend Robert in Utrecht en zodoende ben ik op zoek gegaan naar een leuke volleybalvereniging. Want alhoewel ik gek op mijn vriend ben, ben ik ook gek op sport en gezelligheid, en sinds een aantal jaar heb ik ontdekt dat dat in het volleyballen prima samenkomt! :-) In het dagelijkse leven werk ik bij het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag. Dus wonen in Utrecht betekent helaas wel wat meer op en neer reizen.. Nu houd ik wel van reizen, maar dan veel liever met de rugzak op, zonder verplichtingen op pad! En gelukkig kan dat binnenkort ook weer: in oktober vertrekken we voor 5 weken naar Nepal! De afgelopen 1,5 jaar zijn nogal intensief geweest (2 huizen verkoopklaar maken, verkopen, nieuw huis zoeken, 4 keer verhuizen en nieuwe huis verbouwen..) dus ik kijk er enorm naar uit. En daarna komt er ook wat meer tijd om mijn nieuwe stadsie te gaan ontdekken. Dus tot ziens bij een training, feestje of bij een andere leuke activiteit! Groetjes, Hilda van den Brink.

Toesj 1

7

‘13/’14


Tovo kids Voor de mensen die mij de afgelopen zomer wat weinig gezien hebben in het zand, dat kan kloppen. Ik was heel hard bezig om voor Eline te zorgen terwijl Kirsten hoogzwanger van onze tweede. Hoewel Kirsten van tevoren haar geld had ingezet op 2 juli was het pas op 1 augustus zo ver, na een korte, maar vrij heftige bevalling werd Dorian Lennard Pascal Arts geboren. Ondertussen (op het moment van schrijven) is het kereltje al weer 5 weken en groeit hij als kool. Verdere goede kwaliteiten zijn eten en poepen en zijn moeder 's-nachts uit haar slaap houden door elke 2 uur te willen eten. Maar verder is het een geweldig leuk en tevreden ventje. Ook grote zus Eline kan niet gelukkiger zijn met haar kleine broertje. Het eerste dat ze 's-ochtends zegt als ze wakker wordt is "Baby kijken!" en verder de hele dag kusjes geven en knuffelen en hem de Pietsj (Elines voor fopspeen) weer in zijn mondje stoppen. Zoals je op de foto kunt zien wil ze hem ook altijd graag op schoot hebben en is ze een echte trotse grote zus. Groetjes Thido (H1), Kirsten, Eline en Dorian.


Heren 2 kids

Peter van de Kamp (H2) & Lara

Rik Eisma (exH2) & Milo Arco Stam (H2) & Joep

VACATURE

Feestcommissie

De feestcommissie is op zoek naar vers bloed! Voormalig feestbeesten Martijn Hage, Gert van der Graaf, Mara van Eck van der Sluijs en Martijn van Gelderen doen het even wat rustiger aan. Yvette Stout, Dirk Arnouts, Inge Mathijssen en Arne Straver gaan nog wel op volle kracht door. Daarmee zijn er nu in de feestcommissie twee vacatures. Heb je interesse? Mail naar inge.matthijssen@gmail.com

ag Safe the date: zaterd

Toesj 1

9

16 november

Tovo feest!

‘13/’14 verdere info volgt


Mijn Tovo gevoel Naam: Annet Visser. Team: D7. Lid van TOVO sinds: 1996 Als ik aan TOVO denk, is het allereerste woord dat in me opkomt: gezelligheid Mijn TOVO-team bestaat uit: dames die volleybal een enorm leuk spelletje vinden, maar gezelligheid is nog wel belangrijker. De trainingsavonden van TOVO zijn voor mij: geen noodzakelijk kwaad meer Een thuisavond in Lunetten betekent: gezellig bijkletsen in het veld en aan de bar Als ik de ochtend na een thuisavond wakker word, is het eerste wat ik denk: wellicht is het toch weer te laat geworden. Kies het antwoord dat jouw TOVO-gevoel het beste weergeeft. Uitleg is toegestaan! Team of vereniging? Team Meer of minder feestjes? Feestjes vind ik enorm leuk, maar sinds niet meer alle teams op 1 thuisavond spelen ken ik niet zoveel mensen meer. Daarom laat ik de feestjes vaak aan mij voorbij gaan. Plezier of niveau? PLEZIER, we heten niet voor niets Tot Onze Vreugde Opgericht. En ik ben van mening dat als je plezier hebt in het volleybal de teamspirit er automatisch ook is en daarmee ook het resultaat TOVO-heren of TOVO-dames? TOVO-heren zijn voor mij moeilijk te begrijpen, ik houd meer van DOMOBO-heren. “Poeh, vanavond trainen..” of “YES, vanavond trainen!”? Gelukkig, vanavond geen trainen. Mexicaantje of King of the Court? Niet te fanatiek worden hoor. Waar zijn de Maarsseveense plassen beachavonden gebleven dat we 5 tegen 5 speelden. Geen niveau maar uitermate gezellig. Trainer of coach? Geen van beiden, want dames7 is niet te trainen en ook niet te coachen. Time-outs worden gebruikt om uit te rusten en de laatste nieuwtjes door te nemen. Het allermooiste aan TOVO vind ik: dat ik lekker kan volleyballen met mensen die het spelletje net zo leuk vinden als ik, maar daar niet meer alles voor willen geven. Als ik iets aan TOVO zou mogen veranderen, dan is dat: de trend van de laatste jaren dat niveau belangrijker is dan het teamgevoel.

Toesj 1

10 ‘13/’14


Wat ik verder nog kwijt wil over mijn TOVO-gevoel: Naarmate je ouder wordt, word je ook nostalgischer. De wereld verandert en Tovo verandert mee. Van mij hoeft dat eigenlijk niet. Zoals Tovo als vereniging vroeger draaide, was dat prima. Kortom, ik word echt oud. Ik geef de TOVO-pen door aan: Marjolein van de Maat Groet, Annet Visser.

Van de werkvloer Mijn bijbaan: Eline Hoogstra (dames 6) : Van mijn 16e tot mijn 18e was ik promomeisje. In diverse outfits liepen we dan op beurzen en evenementen. De Fruitella was mijn sterkste act. In klederdracht, opblaasbare of schuimrubberen pakken deelden we dan promomateriaal uit. Zo ben ik een keer de Nibb-itt-eekhorrn geweest, een flik-flak horloge en Frau Antje van de kaas. Ik verdiende 10 gulden per uur. Voor die tijd een lucratieve bezigheid en ik kon mijn ‘learnings’ van de toneelles meteen toepassen. Mijn huidige baan: Nu ben ik projectmanager bij eFocus. Ik ben verantwoordelijk voor diverse grote internet projecten. Zo ben ik betrokken geweest bij de realisatie van Warchild.nl, dyneema.com en mvorisicochecker.nl. Nu start ik met de site voor de KNLTB, de livegang staat gepland voor Q1 2014, ook met een bal, maar niet zo leuk als volleybal ;-) Eline Hoogstra.

Toesj 1

11 ‘13/’14


Introductie Hoi, ik ben Anne, 23 jaar en heb de eer gekregen om komend jaar als passer loper met dames 3 mee te gaan trainen. Toen ik 6 jaar geleden begon met studeren, heb ik me aangemeld bij Van Slag om sporten te combineren met het studentenleven. Ik begon als ex-Mini in het team 'Lekker Ballen', wat niet veel anders betekende dan lekker (buiten) spelen na schooltijd en bier drinken met m'n (schaarse mannelijke) teamgenoten in de sportkantine. Deze hobby is de afgelopen jaren enigszins uit de hand gelopen maar heeft ook een wat serieuzer karakter gekregen. Mede gezien het einde van mijn studie nadert werd het voor mij tijd om naar een 'burgervereniging' over te stappen om dan eindelijk echt te leren volleyballen. Zodoende ben ik, geïnspireerd door meerdere team- en lotgenoten, bij Tovo terecht gekomen! Naast volleyballen besteed ik m'n vrije tijd graag aan skaten, pianospelen, zingen, snowboarden, spelletjes spelen, koken, al dan niet vergezeld met of gevolgd door een wijntje of biertje. Daarnaast hoop ik over krap een half jaar als dokter aan de slag te mogen gaan. Als ik een miljoen zou winnen, zou ik dat laatste even uitstellen en met mijn vriend Stijn de wereld rond willen reizen, met als eindbestemming Italië voor een cursus ijsmaken om vervolgens een eigen ijssalon te openen. Je mag me wakker maken om een beslagkom Browniebeslag met m'n vingers uit te likken (als niemand kijkt!), maar laat me liever gewoon lekker slapen, dan ben ik een stuk gezelliger! Ik kijk uit naar een sportief, leerzaam en gezellig jaar (en hopelijk nog meerdere) bij Tovo! Groetjes, Anne den Boer.

Toesj 1 12 ‘13/’14


Hola! Woonachtig in Utrecht, aan de rand van het centrum, genietend van al het moois dat ons stadsie te bieden heeft, heb ik op een mooie zomeravond besloten het volleyballen na 3 jaar niet spelen weer op te pakken. Ik heb hiervoor bij Van Slag gespeeld en, vroeger, bij Orion (Doetinchem). Hoewel ik ook aan andere sporten doe, miste ik de afgelopen jaren het spelen in een team en het wel en wee rondom trainen en wedstrijden. Dus tijd om het (balletje) weer eens op te gaan pakken, bij dames 5 als passer/loper! Ik werk als ambulant woonbegeleider en intaker van jonge moeders (1623jr), in Rotterdam. Een pittige, en daardoor erg uitdagende baan waar ik veel voldoening uit haal. Daarnaast vind ik het heerlijk om met vrienden te eten (Indiase curry!). En te wandelen met mijn labrador Moos (of hij met mij ;) Als je me zou vragen waar je me wakker voor kunt maken: een ticket naar een land waar ik nog niet geweest ben :)! Ik hou van rondreizen en probeer elk jaar een nieuw land te ontdekken (dit jaar nog niet gelukt overigens hoor;). Ik zou zeggen: we komen elkaar vast tegen binnen Tovo, en spreek me gerust aan, vind ik leuk! Groetjes, Ingeborg van Trooijen.

ag 16 november

Safe the date: zaterd

Tovo feest! verdere info volgt


De foto & het verhaal

Take your parachute and jump!!! “Wat zou je nog eens willen doen als je het voor het zeggen had?” Dat was de vraag die aan mij gesteld werd door de organisatie waar ik destijds werkte. De organisatie stond op het punt te fuseren en om dit te vieren werden de wensen van de werknemers geïnventariseerd en zou er een feest georganiseerd worden. Ik bedacht me geen moment en schreef op dat ik nog wel eens uit een vliegtuig zou willen springen, wat een kick zou dat zijn! Niet dat ik had verwacht dat deze wens werkelijkheid zou worden! Maar tijdens het feest werden de wensen in een soort van ‘Paul de Leeuw-achtige’ show in vervulling gebracht. En ja hoor, ik mocht een aantal weken later een duosprong op Texel gaan doen. De desbetreffende dag stond ik op en stuurde ik nog even de laatste afscheidsberichtjes naar het thuisfront, je weet maar nooit... Een aantal dagen daarvoor was er namelijk iemand verongelukt bij het paracentrum, dus tja, dat zet je toch wel aan het denken…. Waarom zoekt een mens dit soort spanning toch op?! Aangekomen bij het paracentrum dien je eerst een verklaring te tekenen, waar in staat dat het je eigen keuze is dat je springt en dat ze niet aansprakelijk zijn voor eventuele ongelukken… Zo, dat helpt!!! Maar nee,

Toesj 1

14 ‘13/’14


doorzetter als ik ben, kom nou, ik ben toch geen watje, ik ga ervoor! Na het aantrekken van een pak en een korte instructie van de ervaren parachutisten van het paracentrum waren we ready for take off! We gingen de lucht in! Vanaf dat moment kon ik alleen maar een big smile opzetten! Het gaat nu echt gebeuren! De hoogtemeter liep op en op 4 km hoogte gingen de deuren open. Natuurlijk horen deuren niet open te gaan in een vliegtuig, dus alle toeters en bellen piepten om ons heen. De eerste mensen sprongen naar beneden. Ik was als laatste aan de beurt. Je zit al vast aan je duopartner en bij de deur hang je als het ware al buiten het vliegtuig, terwijl je duopartner aftelt. 5-4-3-2-1: Daar val je met een oplopende snelheid van 200 km/u naar beneden!!! Wat een adrenaline kick zeg! Na 30 seconden vrije val (wat lang lijkt, maar het vliegt voorbij), opent zich de parachute en lijk je haast stil te hangen. Met een snelheid van 5 km per uur zweef je naar beneden! Dit levert een prachtig uitzicht op over het eiland, waar je in alle stilte van kan genieten! Na 3 minuten landde ik uiteindelijk super zacht weer op het vaste eiland! High five, yes we did it! Een kick en een herinnering van maar 4 minuten om nooit meer te vergeten. Zeker een aanrader voor iedereen en voor mij voor herhaling vatbaar! (zie mijn facebook voor een totale fotorapportage) Paulien Weggers.

Toesj 1

15 ‘13/’14


Wij, de Toesj redactie Rieneke Buitenhuis Sinds vorig jaar speel ik bij het damesrecreantenteam als middenaanvaller. Dit jaar doe ik dat op de maandagavond in Leidsche Rijn. Ik vind het een hele leuke uitdaging om als team goed samen te werken en ik kan de trainingen daarbij erg waarderen. Het lijkt mij leuk om een bijdrage te leveren namens de recreanten voor in de Toesj. Mocht ik jou vragen om iets te schrijven over jezelf, dan hoef je bij mij niet bang te zijn dat ik je handschrift niet kan ontcijferen. Ik kijk ten slotte al heel wat jaren toetsen na van Rotterdamse pubers. Dus don’t worry! Jaap van der Heijden Ik train op de maandagavond in de sportkampus met heren 5. Daarvoor (of na) geef ik heren 2 training. Ik speel al 29 jaar bij Tovo, vanaf jongens 2 opgeklommen tot heren 1. Met de jaren kwam de ervaring, het inzicht, een vrouw, 3 kinderen en ja het lichaam deed niet meer wat ik zo graag zou willen. Dus telkens een stapje terug gedaan. Ook al heel wat jaar voor de redactie gewerkt, als tiener onder het pseudoniem ‘de tweeling’. Zo kon ik de loftrompet steken over feestjes en als ‘de andere helft’ mijn gal spuwen over misstanden. Dat doe ik nog steeds maar dan in de afsluitende column. Susan Versteege Ik ben spelverdeelster bij dames 3. Twee jaar geleden ben ik bij de Toesjredactie gegaan, omdat ik houd van schrijven. Helaas ben ik vooral bezig met ‘jullie’ aansporen tot het schrijven van stukjes ;) Maar dat is niet erg, want ik werk vijf dagen in de week bij een heel leuk communicatiebureau: BureauTaal. BureauTaal is gespecialiseerd in begrijpelijke communicatie. Wij schrijven teksten en geven opleidingen in begrijpelijk Nederlands, bijvoorbeeld voor gemeenten, banken en verzekeringsmaatschappijen. Genoeg te schrijven dus! Tot in Zuilen of Lunetten! Marjolein Knegt Ik ben dol op chocolade-ijs-met-slagroom, op de fiets naar mijn werk toe kunnen, Utrecht, reizen, relativeren, lachen en biertjes drinken met mijn (volleybal)vrienden. En verder? ‘Midden’ bij dames 6, geïnteresseerd, georganiseerd en enthousiast. Thuis de juiste match al gevonden, maar in mijn werk daar altijd naar op zoek (als corporate recruiter). En voor de Toesj zoek ik jouw leuke verhalen/vragen/weetjes/bijbaantjes. Inge van Rijswick Ik speel met veel plezier als midden in dames 4. Volleybal speel ik al mijn hele leven. Eerst was ik als klein meisje de trouwste supporter van mijn moeder, tot ik eindelijk oud genoeg was om zelf te spelen. Ondertussen woon ik al weer even in Utrecht en wordt dit mijn derde seizoen bij Tovo. Benieuwd of wil je wat kwijt voor in de Toesj, op woensdag avond ben ik in zuilen in de sporthal te vinden.

Toesj 1

16 ‘13/’14


In memoriam

Jan van der Laan (R.I.P. 7 aug. 2013) Op 9 aug. jl. ontvingen wij het bericht dat Jan van der Laan, oud TOVO-lid, plotseling was overleden. Ik leerde Jan kennen eind jaren ’80 toen hij als spichtige jonge 40er zich meldde bij TOVO om te zien of volleybal een leuke sport voor hem was. Hij was snel, fanatiek, maar matig getalenteerd. Hoger dan 5e klas zou hij nooit halen. Wél iemand voor de vereniging. Hij werd verenigings-scheidsrechter, later bonds-scheidsrechter waar hij uiteindelijk op landelijk niveau mocht fluiten. Ook werd hij lid van het bestuur van TOVO en had hij als voorzitter TC een belangrijke stem in de‘s-Hertogenbosch, vereniging. 28 oktober 1946 Utrecht, 3 au In 1998 overlijdt zijn vrouw plotseling door een aanval van haar suikerziekte. Jan is kapot. Zijn Willeke was hem alles. In 2000 besluit Jan om naar Amerika te gaan werken. Jan was een zeer gewaardeerd kernfysicus en werd bij het beroemde MIT in Boston met open armen ontvangen. We verliezen elkaar uit het oog…. (zo gaat dat). Een paar jaar later, zo horen we, krijgt Jan nog een klap te verwerken. Zijn schoonzoon overlijdt aan een slopende ziekte en laat zijn oudste dochter, Juliette, achter met vier kleine kinderen. Afgelopen maart krijgt Jan opnieuw een dreun te verwerken. Zijn jongste dochter, Babette, overlijdt door een val van een trap. Ik zie Jan bij de crematie van Babette weer voor het eerst na ruim 10 jaar. Het spichtige mannetje is ‘100 kilo’ zwaarder geworden. ‘Dat verdomde Amerikaanse eten ook….’ Jan vertelt dat hij inmiddels weer in Utrecht woont en dat hij in september weer eens wil gaan volleyballen om wat overtollige kilos kwijt te raken. Oh ironie; mijn vrouw zegt mij op 7 augustus:”Je moet deze week Jan eens bellen, of hij nog komt volleyballen in september. Zo’n belletje kan hem net een zetje geven.” Helaas, ook dat was hem niet meer gegund. Herman van Scheppingen.

Toesj 1

17 ‘13/’14


Column Wat een heerlijke zomer Dat konden wel wel weer eens gebruiken: een zomer in Nederland die wekenlang een heerlijk zonnetje bracht met bijbehorende temperaturen. Ik stond met mijn gezin in Zeeland, vlakbij Vrouwenpolder. Welgeteld 1 beachwedstrijdje gespeelt. Gewoon op het strand wat gasten bij elkaar getrommel met de stelling dat zo’n keurig gespannen netje toch wel erg uitnodigend stond te wachten om in gebruik te worden genomen. De Duitsers lieten prompt hun spades vallen, vergaten hun vestingwerken (een zandkasteel kon je het al niet meer noemen) en zo voltrok zich rond een uur of 4 een heuse interland op mix niveau. Het laat zich raden dat de Nederlanders deze wedstrijd met twee vingers in de neus wisten te winnen, anders had ik er ook niet over geschreven natuurlijk. Buiten de vakantie om heb ik bijna geen beachavond gemist, ook verschillende clinics meegemaakt. Vanaf deze plek: beachcommissie, top werk! Ook het nieuwe initiatief om een beachladder te maken waar je elke wedstrijd kon invullen vond ik top. Terwijl het niet uit maakte met wie en tegen wie je speelde. Zo kon ik op de ranglijst strijden tegen Martijn van Gelderen zonder die ook maar één keer tegenover me te hebben gehad... Wij beiden waren zo trouw in het invullen van de wedstrijden dat de rest er tureluurs van werd. Af en toe werd ik op de vingers getikt door Marijn van Straalen die de uitslagen in de gaten hield. 3 wedstrijden per avond invullen mocht niet... Toch 1 week op de eerste plek gestaan! Direct een screenshot gemaakt natuurlijk, die hangt nu ingelijst boven mijn bed en bezorgd me heerlijke dromen. Inmiddels trainen we alweer een kleine maand in de sporthal. In mijn geval de Sportkampus in Leidsche Rijn. Een vrij nieuwe hal waarvan de kleedkamers volledig hufterproef zijn. Toch ook hier 5 douches waarvan er altijd 1 niet werkt. Verder is de zaal nog niet helemaal klaar voor volleyballers want een net dat tussen de velden gehangen kan worden is er nog niet. Dat resulteerde erin dat er veel te veel ballen het andere veld inrollen. De laatste weken bouw ik van alle karren met valmatten een heuse Berlijnse muur. De zaalwacht kijkt het met lede ogen aan en vraagt me telkens of ik ook alles weer netjes opruim. ‘Natürlich beste Mann’ en stuur hem met de juiste papieren via Checkpoint Charlie, de enige doorgang in de muur, weer naar zijn aquarium. Hopelijk helpt het om daar snel een solide oplossing voor te verzinnen anders rest ons niets anders dan 29 jaar wachten op Ronald Reagan die zegt; tear down this wall! Jaap van der Heijden.

Toesj 1

18 ‘13/’14


Toesj 1

19 ‘13/’14

'13 '14 toesj1  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you