Page 1

2 Toesj 2 pagina 1


Toesj 2, 2010-2011 Slopen en opbouwen leek me een goed thema voor dit stuk. Zelf heb ik op 1 oktober de sleutel van mijn nieuwe huis in Tuindorp-oost gekregen. Met hulp van familie en vrienden is het hele huis aan de binnenkant gesloopt. Breken, sjouwen en schuren bleek voor meer spierpijn te zorgen dan een gemiddelde vijfsetter. Gelukkig ben ik op dit moment eindelijk verlost van het meeste stof en is de aannemer weer aan de opbouw van ons huis begonnen, waarna we het zelf mogen afwerken en inrichten om er een gezellig thuis van te maken!. Op de trainingsvelden van Tovo zijn verschillende spelers ook al gesloopt door fanatieke conditietrainingen. Daarnaast zijn onze enthousiaste trainers hun teams aan het opbouwen. De eerste resultaten zijn reeds te zien. Zo staan heren 1 en dames 6 op dit moment boven aan! Ook binnen het bestuur is er gesloopt en zijn we nu weer aan het opbouwen. Marike, Nikki en Verin hebben op de ALV het bestuur verlaten. Ik wil ze bij deze nogmaals bedanken voor hun inzet. Thido, Dirk, Marjolein, Hans en ik zijn met goede moed gestart om verder te bouwen aan Tovo. We konden direct aan de slag om dames 5 te behouden. Gelukkig is dat gelukt en hebben Martijn en Emiel nu voldoende enthousiaste dames.

Toesj 2 pagina 1


Na een jaar wikken en wegen heeft het bestuur ook de oude Tovo site (www.tovo.nl) uit de lucht gehaald. Op de nieuwe site (www.svtovo.nl) is alle informatie over Tovo te vinden. We zijn voor de site nog wel opzoek naar creatievelingen die de site verder willen helpen opbouwen. Dit kan zowel door schrijven van bijvoorbeeld een wedstrijdverslag, als helpen bij het beheer. Heb je interesse meld je dan bij één van de bestuursleden.

Aan het eind van mijn stuk wil ik Ademar nogmaals bedanken voor zijn 17 jaar inzet voor Tovo. Hij was één van de leidende personen voor het opbouwen van onze beachactiviteiten. Vlak voor zijn emigratie naar Curaçao heeft de beachcommissie en het bestuur hem beslopen, in de spotlights gezet en hem benoemd tot erelid. Hij gaat nu in Curaçao bouwen aan een beachvolleybalcircuit. Als leden zijn we door hem van allen van harte uitgenodigd! De opbouw is dus ook bij Tovo op verschillende fronten in gang gezet. Laten we er met elkaar een goed en gezellig seizoen van maken waar een ieder zich thuis voelt. Groeten Frank Kamminga.

Toesj 2 pagina 2


Sinds vorig jaar september ben ik trainer coach van dames 4 En inmiddels ben ik bezig aan het 2e seizoen met 'mijn' dames. Dit seizoen hoopte ik verder te kunnen gaan bouwen aan waar we vorig seizoen mee begonnen waren, maar de razende hormonen hebben ook de 30ers van dames 4 niet overgeslagen. De een na de ander valt uit. Aan planning valt nog zeker wat te coachen, want met 3 zwangere middens wordt het inmiddels steeds moeilijker op te vangen. Gelukkig hebben we ook 3 nieuwe jonge versterkingen, Marloes, Suzan en Anne, alle drie afkomstig van Van Slag, inmiddels de Tovo hofleverancier. Verder bestaat het team (inclusief de dames met zwangerschapsverlof) uit Nikki, Patricia, Bianca, Marianne, Judith, Madelon, Mariska en Natanja. De grootste uitdaging is niet om deze dames enthousiast te krijgen, of gemotiveerd om te winnen, dat gaat allemaal top. De grootste kunst is om hun enorme drang om de gezelligheid en het bijpraten ook tijdens de training voort te zetten in te tomen. Meestal lukt dit, maar soms is toch de enige optie if u can't beat them join them. Qua volleybal gaat het steeds beter en beter. Vorig jaar begon het als een team met een wisselend niveau en inmiddels zijn mijn dames hard op weg om een zeer stabiel en goed team te worden. Het is als trainer coach erg leuk om te werken met 11 dames die alle input waarderen en oppikken en die tevens heel veel vooruit zijn gegaan, zowel als team, als individueel. Hopelijk blijven we nog even bij elkaar en dan volgend jaar in de 3e klasse, want dat moet goed mogelijk zijn. Kom allen eens kijken bij mijn dames en zie dat de 4e klasse dames ook erg leuk kan zijn om naar te kijken. De aanmoedigingen zijn zoiezo meer dan welkom. Tot in de zaal, Jeroen van der Meer.

Toesj 2 pagina 3


En daar stond het te gebeuren. Het is 30 oktober, het eerste Tovo feest. Hier heeft menigeen naar uit gekeken, zo ik ook. Het vergde wel enkele voorbereidingen, want er is voor een thema gekozen. En niet zomaar een thema, maar een hele toepasselijke voor het moment in het jaar. Das Oktoberfest!

Aangekomen erop worden geattendeerd dat “Farrad bei Kirche” geparkeerd moet worden, beloofd het een gezegende avond te worden. In de Stube binnengekomen blijkt een hele Duitse Volksstam aanwezig te zijn. Snel zet ik mijn moedertaal opzij en redeneer verder in die Deutsche Sprache. Er blijkt een overweldigend belang voor dit Tovo feest. Gelukkig was ik iets later, daarom hoef ik niet in de rij te staan bij de kassa. Er zijn ongeveer 40 Freunden aanwezig in de op de avond geldende norm qua kleding. Wat ben ik blij dat ik aan de norm voldeed. Dirndl en Lederhose zijn uit ieder klerenkast gehaald voor deze avond van Gemutlichkeit. Jungfrau, der Peters, Putzfrau, holzmichels, etc iedereen was aanwezig.  De pullen bier, Wurst und Kase maakte het compleet. Toppers zoals Wolfgang Petry en Udo Jurgen lieten het stof van de luidspreker af waaien. Hulde, wat een feest. Op vele momenten klonk de zang van alle aanwezigen

Toesj 2 pagina 4


boven de dB`s van de luidsprekers uit. Nederlandstalige of Engelstalige liedjes werden foutloos na synchronisiert. Dat klinkt erg lachwekkend, er werd hard om gelachen. Tot laat in de avond werd er heftig gedanst op traditionele wijze, zoals de Zuid Duitse Dreher. Op enkele verdwaalde Nederlanders na, danste iedereen in de maat. Een avond om aan terug te denken. Feestcommissie! Bedankt voor de organisatie! Groeten Wessel. Das Oktoberfest (verslag 2) Op 30 oktober jongsleden was het zover. Het eerste tovo-feest van het seizoen. Toen ik de uitnodiging zag, had ik zo mijn twijfels. Een duits-feest, betekent dat bierpullen en lederhosen?! Bah, daar houd ik helemaal niet van ;) Maar na lang wikken en wegen, en het overhalen van teamgenootjes, toch maar besloten te gaan. En met recht mag gezegd worden, es war ein hübsch fest. Alle feestgangers hadden zich flink uitgedost. Vele lederhosen vulden de zaal, deutsch mädchen waren er volop en er liep zelfs een duitse vlag op de kop rond! De bierpullen werden gevuld, de après ski muziek knalde uit de boxen, kortom een geweldig feest. Toch duurde het even voordat het feestgedruis op gang kwam. Er werd in het begin voorzichtig rond gekeken, gekeurd, afgetast en gewacht. Maar waarop...? Was het op dames 2 die na een gezellig etentje de zaal binnenkwamen, was het op de eerste dibs die zich op de dansvloer waagde of, en dat vermoeden heb ik, moest er eerst moed in gedronken worden. Uiteindelijk ging het feest helemaal los. Echt iedereen stond op de dansvloer en van gene was geen sprake meer. Kortom, ben je niet geweest, dan heb je echt wat gemist. Dus geneer je niet en kom de volgende keer volledig in bijpassend outfit! Dan kun je er tenminste over meepraten en heb je er een geweldige ervaring bij! Feestcommissie, vielen dank, Annette.

Toesj 2 pagina 5


Iets later dan Toesj1 maar hierbij alsnog mijn introductie. Mijn naam is Arco Stam, ik ben 30 jaar oud en mag dit seizoen bij heren 3 mijn kunsten over de midden laten zien! Ik ben geboren en getogen in Sliedrecht. Hier vanaf de b-tjes tot aan de senioren actief geweest bij Sliedrecht Sport. Toen ik begon met studeren in Rotterdam werd het tijd voor wat nieuws en ben ik gaan trainen en spelen bij Alcazar Erasmus. Deze studentenvereniging was erg gezellig en, desondanks/dankzij, werd er ook nog wel eens wat gepresteerd, een (verloren...) bekerfinale en promotie naar de 1e klasse waren de belangrijkste wapenfeiten. Na mijn afstuderen in de Economie nog even blijven hangen maar na een paar jaar de havenstad verlaten voor het pittoreske Utrecht. Samen met mijn vriendin in 2009 een leuk appartementje gevonden in Lunetten en na een jaartje afbouwen in het bierteam van Sliedrecht Sport in 2010 de weg naar Tovo gevonden! De start van het seizoen met Heren 3 is goed bevallen. Ik verwacht nog veel voor het vervolg! Al trainend, spelend, tellend, scheidsend, barhangend hoop ik wat meer kennis te maken met de rest van Tovo! Tot op het veld of aan de bar! Groeten, Arco.

De 10 negertjes, de kunst van flexibiliteit en oefenen voor het Zwanenmeer Nee, dit is natuurlijk niet echt een verhaal over 10 negertjes, maar wellicht is de metafoor een ieder bekend. Dames 1 is dit seizoen een beetje begonnen als de 10 negertjes. Eind augustus begonnen met 10 competitiespelende dames en 1 meetrainster. Marike B, Marieke G, Karin op buiten, Marieke H, Marleen, Evelien op mid, Shirley op dia, Verin en Annette op SV en Marianne als libero. Al voor de eerste training valt de meetrainster af: zwanger. Die is dus weg voordat we haar ooit hebben gezien. Dan: eerste training. Blijkt dat er een schouderblessure is en een voetblessure die nu toch echt rust moeten gaan nemen. Tjakka, twee buitens uitgeschakeld. Gelukkig zijn er meerdere jokers in het team, waardoor flexibel kan worden ingezet. Evelien op mid, of een setje op buiten en ook nog een setje op dia? Geen probleem! Shirley op dia of op buiten, u kiest maar coach. In de oefenwedstrijdjes die we spelen, kunnen we naar hartenlust rouleren. Als er dan ook nog negertjes op vakantie gaan of andere afspraken hebben, dan is de aanwezigheid van jokers niet genoeg meer, want je moet toch met 6 dames in het veld kunnen staan. Met dank aan Mieke (in de 1e wedstrijd op buiten), Mirjam,

Toesj 2 pagina 6


Marielle, Gerdien, Marjolein (dames 2) , en Loes en Anita uit dames 3, weten we in de eerste 3 wedstrijden toch genoeg mensen op de been te brengen. Dank jullie!! Dit resulteerde helaas in slechts 1 winstpartij, maar we hebben wel laten zien dat we kunnen knokken! En aangezien we nog niet helemaal op elkaar zijn ingespeeld door de geringe bezetting ook in de trainingen, is het motto dan ook : the only way is up! Ook de trainingshal zelf werkt niet echt mee aan het optimaliseren van onze techniek, tenminste niet onze volleybaltechniek. De Teun de Jagerzaal is een zaal met een vloer die op het moment van belabberde kwaliteit is. Over het algemeen is hij veel en veels te glad. Dus de volleybaltrainingen lijken soms meer op het oefenen van het Zwanenmeer als we capriolen moeten uithalen om achter de bal aan te gaan. Probeer maar eens in een gladde zaal op je voorvoeten te gaan staan en niet in een spagaat te eindigen. Of probeer eens explosief weg te sprinten zonder dat je je als een tekenfilmfiguur voelt. Maar goed, ondanks alles hebben we toch 7 punten bij elkaar gesprokkeld als een stelletje krukjes. Het is nog steeds gezellig, wat minstens net zo belangrijk is als die punten. Uiteraard hebben we ons voorgenomen om van al die teams die nu thuis van ons gewonnen hebben, gehakt te maken in de uitwedstrijd. Extra vernederend voor Enervo, Utrecht en Be Fair, grrr, we lusten jullie rauw!! Het vertrouwen is er: die punten komen er nog wel (met wellicht een beetje hulp vanaf de kant in thuiswedstrijden, hint, hint ;-p) Tot in Lunetten! Dames 1. Donderdag 28 oktober is Luc Leon geboren, zoon van Anne (D1) en Martijn B. (H2)

Toesj 2 pagina 7


Heren 1 • Robijntje (onze mascotte) wat vaal en schraal begint te worden van al het bier? • Robijntje er de laatste tijd wel heel sexy bijloopt? • Robijntje namelijk een mooie superman boxer aanheeft, net als de rest van het team? • H1 dit jaar geen teamtruien, maar teamonderbroeken heeft? • Bovenhandsje nu ook kan blokken? • Hij 3 pasgeleden punten achter elkaar binnenblokte? • Hij daardoor een wissel van die buitenaanvaller afdwong? • En daarna ook nog de coach van de tegenstander tot een time-out dwong? • Heren 1 er een tweede modekoning bij heeft? • Vanaf nu het H1-tenue verder gaat dan enkel het shirt en het broekje? • Hij over de ondermode van het team gaat? • H1 nu intern bekend staat als “The Men of steel” • Dit in de wedstrijd tegen H3 duidelijk geholpen heeft? •Hetomodeduo van H1 nu bekend staat als Hector en Dolf? Dames 1 • D1 tegenwoordig oefent voor een voorstelling van het zwanenmeer on ice? • D1 kampt met behoorlijk wat blessures? • Zij daarom verstrekt gaan worden door Gerdien? • Wij haar heel erg welkom heten in het team? • Wij Marike en Karin veel beterschap wensen? • D1 massaal eengezingswoningen aan het kopen is? • Zij allemaal rond de 30 zijn en zich daarom gaan settelen??? • Dit wellicht betekent dat er een babyboom aan zit te komen??? • Ik jullie aanraad dit in de gaten te houden? • De tc misschien met de verschillende dames afspraken hierover moet maken?   Algemeen • Heren 1, dames 1 en dames 3 nog GEEN teamfoto hebben? • Deze teams daar hopelijk zelf dit jaar iets aan gaan doen? • De teamfoto’s die al wel binnen zijn in ons on-line foto-album staan?

Toesj 2 pagina 8


Heren 2 • Hun eerste bekerwedstrijd gespeeld heeft met een bezetting van 6 personen, waarvan 1 invaller, en een buitenaanvaller als spelverdeler? • Deze wedstrijd met 16-14 in de 5e set door heren2 gewonnen werd? • We hier best trots op zijn? • We op de teun de jagerdreef een training hebben moeten afbreken omdat de vloer te glad was? • Dit kwam omdat de ventilatie kapot was, en zweetplekken op de grond dus niet wilden opdrogen? • Dit, met Martijn in het team, best snel een probleem wordt • Martijn graag wil dat we in emails aangeven welke Martijn we bedoelen? • Dat dat in dit geval overbodig is?

Hallo TOVO-ers, Sinds kort maak ik ook deel uit van de recreantengroep op dinsdagavond, dus het leek mij goed om mij maar eens voor te stellen aan de rest van de club. Als geboren en getogen Hilversummer woon ik nu bijna 10 jaar in het museumkwartier in de binnenstad van Utrecht, en al die tijd ben ik mijn oude club LOVOC in Loosdrecht trouw gebleven. Het recreantenteam waarin ik speelde valt door een ongelukkige verandering van trainingstijden en door blessures uiteen en houdt waarschijnlijk op te bestaan; reden voor mij om iets dichter bij huis te zoeken. Via via ontdekte ik TOVO en na een paar proeftrainingen heb ik mij aangemeld als lid. Het lijkt mij een gezellige club die tevens goed is georganiseerd en de mensen die ik tot nu toe heb ontmoet zijn allemaal best aardig, dus dat wordt wel wat! Ik speel nu ruim 30 jaar volleybal (op recreantenniveau) en heb ook altijd meegedaan met de regionale recreantencompetitie. Inmiddels heb ik ook al één keer meegespeeld in het voor die gelegenheid geïmproviseerde TOVO-recreantencompetitieteam. De opkomst op de dinsdagavond is nogal wisselend, maar dat schijnt niet abnormaal te zijn.Wij krijgen nu training van de dames van Dames 1, en dat doen ze erg leuk! Kortom, ik ben best tevreden over mijn keus voor TOVO. Ik hoop nog vele jaren te kunnen meedraaien met de recreanten. Ton Verweij.

Toesj 2 pagina 9


Wie ben ik? Heb ik een snor? Draag ik een bril? Nee, ik zal me even voorstellen. Ik ben Yvonne Smeets (26) en sinds dit seizoen speel ik op de woensdagavond bij het Recreantenteam van TOVO. Hoewel de term recreant doet vermoeden dat ik volleybalervaring heb is het tegendeel waar. Mijn volleybalervaring is - op een spoedcursus volleybal bij Olympos na - vrij beperkt. Hoe ben ik dan bij TOVO terecht gekomen? Hiervoor moet ik mijn vriend Ivo, spelend bij H2, als schuldige aanwijzen. Hij heeft me enthousiast gemaakt om bij TOVO te gaan volleyballen. Zelf heb ik altijd gebasketbald. In mijn jeugd competitie, later tijdens mijn studie studentenbasketbal. Sinds twee jaar ben ik student af en vind ik het wel weer tijd voor een nieuwe teamsport waarbij mijn 1.68 m wederom goed van pas komt ;) Met name het gezelligheidsgehalte van de vereniging en het recreantenteam spreekt me erg aan. Iedereen in het team is relaxed maar toch ook fanatiek. De mailwisselingen en uitnodigingen voor leuke teamuitjes laten mijn mailbox lekker doen vollopen. Ik voel me hier al aardig thuis. Wat doe ik nog meer naast volleybal? Voor mijn werk bij ABN Amro reis ik dagelijks naar Rotterdam. Ik werk daar als productspecialist Electronic Banking voor grootzakelijke klanten. In september ben ik ook weer (deeltijd) gaan studeren aan de UU. Ik volg de Minor Bestuur- en Organisatiewetenschappen. In mijn vrije tijd kook ik graag en als het even kan ga ik het liefst op een verre reis. Maar ik vind het ook heerlijk om lekker thuis op de bank te zitten met onze nieuwste katachtige aanwinst, Joepie (en Ivo natuurlijk). Tot bij TOVO! Groetjes, Yvonne Smeets.

Toesj 2 pagina 10


Op het moment dat ik dit stukje ga schrijven kom ik net terug van een volleybaltoernooi. Dit toernooi heb ik niet gespeeld met mijn eigen team, maar met collega’s en jongeren van mijn werk. Een mooie combinatie dus van volleybal en wat ik naast volleybal nog meer doe. Ik ben Marijke van Lierop (27 jaar) en zit in het gezellige recreantenteam dat nu het derde seizoen in gaat. Na jarenlang aan handbal en dansen te hebben gedaan, vond ik het heel leuk om een nieuwe sport te starten en het bevalt me nog steeds erg goed. Maar dat is natuurlijk mede aan het leuke team te danken. Ik ben werkzaam als orthopedagoog bij de GGZ, waarbij ik psychologisch onderzoek uitvoer en ambulante hulpverlening verzorg voor kinderen en jeugdigen en hun ouders. Een andere doelgroep waar ik mee werk zijn zwerfjongeren, ofwel thuisloze jongeren. Met deze jongeren heb ik vandaag weer eens gemerkt hoe leuk volleybal is als teamsport. Sinds kort volg ik naast mijn werk nog een postdoctorale opleiding, waar we met een enthousiaste en nieuwsgierige groep proberen om nog meer te leren over ons werk. Voor mij is een combinatie van enthousiast hard werken en ondertussen ook lol hebben heel belangrijk, alleen serieus zijn is voor mij niet echt weggelegd. Van een beetje bikkelen en afzien op zijn tijd houd ik ook wel. Naast volleybal zit ik dan ook op scouting. Voorheen was ik hier staflid, maar sinds een jaar alleen zelf nog lid. Met een groep jongens en meiden van je eigen leeftijd leuke activiteiten ondernemen en weekendjes weg, of met alle leden (jong en oud) een groepsactiviteit doen. Survivallen en lekker relaxen, ik vind beiden heerlijk. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd graag met vrienden of gezellig met mijn vriend samen. Films kijken, theater en muziek, musea, shoppen, lekker wandelen,vakanties en weekendjes weg, urenlang eten en borrelen zijn enige van mijn favorieten. En als ik zin heb om thuis te luieren, kruip ik graag met een goed boek en wat lekkers op de bank. Dus, zoals jullie denk ik wel zullen hebben gelezen, hoef ik me naast volleybal niet te vervelen... Groetjes, Marijke.

Toesj 2 pagina 11


In de eerste aflevering van de rubriek Tovo-kids een interview met Lars Bauwens, de zoon van Maurice en Marianne. Lars is op 8 juli 2009 geboren. Het interview is mede tot stand gekomen dankzij de babytolk. Zo, Lars, jij mag het spits afbijten in deze nieuwe rubriek Tovo-kids. Vertel eens, hoe gaat het met je? Nou, het gaat best goed met me. Ik ben nu ruim 15 maanden en druk aan het oefenen met lopen. Ik loop nog niet los, maar wel achter mijn loopauto aan of achter een doos of een stoel. Maakt me niet uit. Verder ben ik een enorme kletskous. Ik brabbel heel wat af. Papa en mama begrijpen me nog niet altijd, want ik zeg nog geen verstaanbare woordjes, maar met aanwijzen kom ik ook een eind. Zo’n tolk is best handig trouwens. Nou Lars, je hebt een heftige start gehad van je leventje. Wil je daar wat over kwijt? Nou, het is erg spannend geweest. Zoals bijna iedereen wel al weet is er een hartafwijking bij me geconstateerd toen ik nog in mijn mama’s buik zat. Gelukkig wilden papa en mama me toch laten komen. Ik moest geboren worden in het ziekenhuis. Ik mocht gewoon op de normale manier geboren worden, maar dat lukte niet, dus was de eerste persoon die ik zag een gynaecoloog die me uit mama’s buik trok. Heftig man! Daarna moest ik meteen naar de IC en werd ik aan allerlei toeters en bellen gelegd. Ik wist niet beter, dus ik dacht dat dat normaal was. Het was wel jammer dat ik niet meteen naar mama mocht, want die moest zelf eerst nog bijkomen van haar operatie. Na 9 dagen heb ik mijn eerste operatie gehad. Dat was superspannend. Toen ik 5 weken was mocht ik eindelijk naar huis en toen was dat eigenlijk heel gek. Ik wist niet beter dan dat het ziekenhuis thuis was. Maar uiteindelijk was het thuis toch een stuk leuker! Je hebt daarna nog een operatie gehad, toch? Ja, toen ik 5 maanden was. Toen was het ook echt nodig, ik was bijna uit mijn shunt (een verbinding die gemaakt is tussen lichaams- en longslagader) gegroeid. Maar gelukkig was ik toen al binnen 5 dagen weer thuis! En daarna, heb je het idee dat je een beetje als een normale baby opgroeit? Ja hoor. Ik ga sinds februari gewoon naar het kinderdagverblijf. Ik ga 3 dagen per week. Ik had een hele leuke tijd op het kdv in Utrecht, maar sinds september zit ik in Nieuwegein omdat we daar naar toe verhuisd zijn. Daar heb ik het ook enorm naar mijn zin. Ik speel graag met andere kindjes.

Toesj 2 pagina 12


Wat vind je leuk om te doen? Ik vind heel veel leuk om te doen. Ik kijk graag naar de Nijntje-DVD. Ook vind ik het soms leuk om boekjes te lezen. Maar meestal ben ik heel actief. Je zou niet zeggen dat ik iets aan mijn hartje mankeer, zo druk ben ik vaak. Alleen als je me hoort hijgen als een stoomlocomotief hoor je toch wel dat ik erg hard moet werken. Maar daar laat ik me niet door weerhouden. Verder ben ik dol op onze kat; zij alleen niet zo op mij. Ze heeft me al een paar keer goed te pakken gehad. Maar ook daar laat ik me niet door weerhouden. Staat wel stoer al die schrammen op mijn handen. Ik ben ook dol op filmpjes van katten en honden. Laatst keek ik naar Funniest Homevideo’s en toen lag ik helemaal in een deuk bij al die gekke capriolen. Ik ben ook van het betere gooi- en smijtwerk. Heerlijk om met speelgoed te gooien, vooral als het veel lawaai maakt. Hoe is het om zoon van een Tovo-stel te zijn? Nou, daar merk ik niet zo veel van hoor. Gelukkig kunnen papa en mama dit seizoen op een andere avond trainen. De wedstrijden moeten ze wel verdelen. Soms komt oma oppassen. Dat vind ik supergezellig. Het is wel jammer dat de wedstrijden op vrijdagavond zijn, want dan kan ik niet zo vaak komen kijken. Het lijkt me erg leuk om een keer een wedstrijd te gaan kijken. Ik ben 1 keer bij papa geweest, vorig jaar. Ik speel zelf ook graag met een bal, dus papa en mama gaan me vast snel de eerste beginselen van het volleybal bijbrengen. Maar misschien dat ik toch maar eerst met voetbal begin‌ Groetjes van Lars, Marianne & Maurice.

Toesj 2 pagina 13


10 jaar.nl Zolang was tovo.nl beschikbaar op het www. Mijn kindje, geboren met een ritje naar de KvK voor wat handtekeningen en nummers om Freehosting te kunnen laten zien dat we een non-profit organisatie zijn. Zo kregen we bij hun het gratis domein en kon ik met knutselen beginnen. Alle informatie voor de site haalde ik uit de tovo-info, een soort toesj 1 zonder al teveel onzin. Gewoon een ledenlijst, trainingstijden, teamindelingen en een welkom van de voorzitter. Verder kwam het leeuwendeel van de tekst uit mijn duim. Veel op internet stond nog in de kinderschoenen. Ik vergeleek onze site met die van de andere Utrechtse volleybalverenigingen waar we, klop-klop op mijn eigen schouder, met kop en... eeh, schouders bovenuit staken. Trots stond er dus een lijst met linkjes naar alle clubs op de site. Ik verloor me zowat in het maken van animaties en bewerkte foto’s. Alles in het teken van reclame voor mijn geliefde clubje. Als enthousiaste vrijwilliger stond ik open voor aanvullende informatie. Daar vroeg ik ook altijd om via de Toesj en op elke ALV. Het is me gelukt om in die 10 jaar de site aardig up-toe-deet te houden. Maar tijden veranderen, zo ook de wensen van de club. Er moest een site komen waar meerdere mensen op een eenvoudige manier informatie konden zetten en verwijderen. Dat ging bij tovo.nl op de ouderwetse manier, via ftp software, bestanden up- en downloaden. Niet voor iedereen weggelegd dus, helaas. Gelukkig zijn er ook echte IT-ers binnen de club en stond Martijn Beuker op om met Joomla een nieuwe site te maken. Joomla heeft het voordeel dat iedereen die internet heeft (en authorisatie) kan up- en downloaden zonder ftp of ander protocol. Nu kunnen dus meerdere tovoers hun informatie kwijt op de nieuwe site. Martijn heeft in eerste instantie alle info van tovo.nl naar svtovo.nl gekopieerd. Heel verstandig want dat scheelt een boel uitzoek en typwerk. Hij heeft vanaf het begin geroepen dat hij een opzet maakt en dat daarna het werk overgenomen moet worden. Dat doet het bestuur nu zo goed mogelijk. Maar van der Heijden zou geen zeurneus zijn als hij daar nix over te klagen heeft. Op de nieuwe site staat nog een behoorlijke boel verouderde informatie. De trainingsindeling is nog van vorig jaar, de recreanten spelen volgens de site nog in 2 groepen op dinsdagavond. Onder ‘wat krijg ik als nieuw lid’ staan 6(!) dode links, de hoogte van de contributie is nog van afgelopen seizoen. Affijn zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat er nu meerdere mensen binnen de club kunnen schrijven en schrappen betekend nog niet dat de informatie up-toe-deet is. Terwijl dat toch de reden was om over te gaan naar een andere site. Nu maar hopen dat iemand (die dat mag) ff een uurtje neemt en de nieuwe site doorklikt om alle info up-toe-deet te maken en ‘dode’ linkjes te herstellen. Donderdag 22 oktober is alle data van tovo.nl met één simpele klik gewist. Mijn kindje, op die bewuste dag precies 10 jaar oud! Ik trof het contract van Freehosting.nl op mijn zolder aan. Met een snik, ... eeh klik, heb ik vastgesteld dat het over is... uw melancholieke Jaap van der Heijden.

Toesj 2 pagina 16

'10 '11 toesj2  
'10 '11 toesj2  
Advertisement