Page 1

4


Dames 2 Kampioen ‘09-’10

Toesj 4 pagina 2 Dames 2 Kampioen ‘09-’10


Toesj 4, 2009-2010 Voorzitter ben je dag & nacht. Niet dat ik daar persoonlijk iedere nacht mee bezig ben...maar toch wel die keren dat mensen me op een thuisavond na middernacht aanspreken over Tovobusiness. Al weken lopen ze er mee rond. Opgekropte frustratie, prangende vragen, acute aandrang tot commentaar geven. Typisch zaken die in de late uurtjes het best tot hun recht komen ;-) Hoe kwam ik hier ook alweer op. O ja, dat je altijd voorzitter bent. Ook als je met koorts achter de pc zit om er nog een stukje voor de Toesj uit te persen. En persen it is. Maar ach, met af en toe een time out moet ik toch een heel eind komen. Bij deze excuseer ik mij mocht het zo nu en dan als een warrig of onsamenhangend verhaal overkomen. Ok, inkopper: ook dat is niet nieuw. Helaas heb ik door griep de mini-ALV moeten missen. De primeur! Ook al was ie kort, naar vernomen was ie er niet minder krachtig om. Hopelijk heeft iedereen nog lekker kunnen trainen en niet te veel last gehad van dit democratisch intermezzo. Voor hen die er niet waren of toch gemist hebben: Een aantal bestuursleden stopt. Hierdoor kwam er ruimte vrij. Wat bleek: sommigen wilden maar al te graag doorschuiven binnen het bestuur. En er was animo van buitenaf. Dit maakt een aantal scenario’s mogelijk en daarom is besloten tot een voorverkiezing. Waarbij leden kunnen stemmen. Zodat de poppetjes al voor het nieuwe seizoen hun fictieve plek kunnen innemen. Lees: rustig kunnen wennen aan het te vervullen ambt. And here are the results of the Tovonian jury: Voorzitter: Frank Kamminga; Penningmeester: Thido Arts; Secretaris: Nikki Hoop; Wedstrijdsecretaris: Marjolein van der Maat; Voorzitter TC: Verin Boer. Bij deze wil ik zowel kandidaten als leden bedanken voor hun inbreng. Zal ik dan nu nog even over vollebal hebben? Ach, soms zit het mee, soms zit het tegen. Hoewel er nog een aantal speelrondes te gaan zijn zal het voor meerdere teams spannend worden. En zonder teams bij name te noemen is dat zelfs nog zacht uitgedrukt. Naja, hopelijk volgt er een sportieve ontknoping met veel goed spel. In deze Toesj wederom een column van de sportpsych. Met smart zit zij te wachten op concrete vragen, dilemma’s, hersenspinsels van voor, tijdens en na de wedstrijd. Wellicht helpt hetDames nog bij2het laatste stukje zaal. Volgend jaar Kampioen ‘09-’10 is immers alles weer anders.

Toesj 4 pagina 3 Dames 2 Kampioen ‘09-’10


Ik merk dat het laatste restje energie nu op is. Voor sportieve mensen is dat toch killling! *&@#%!! Rest mij niet anders te zeggen dan: tot de volgende keer. Dan zal ik jullie verblijden met een zonnig stukje tekst!! Greetz, Marike.

Dames 4; • ondanks geteisterd door blessures het zeer goed doet dit jaar? • Jeroen, onze trainer en coach daar een belangrijke rol in heeft? • Dames 4 een sirene met de naam van Patricia heeft ontwikkeld? • Nikki het volume zeer goed aanvuld zodat deze sirene in de weide omtrek te horen is? • Deze sirene zeer aanstekelijk/besmettelijk is en door de tegenpartij niet echt gewaardeerd wordt? • Dit de sirene, voor dames 4, alleen maar leuker maakt? • Ons enthousiasme zich uit in nieuwe liedjes en dansjes waar Tovo in gescandeerd wordt? • Zelfs een scheidsrechter lid van de vereniging van de tegenpartij ons een set gunde om wille van ons enthousiasme? • Jeroen overweegt om Patricia niet meer te wisselen/altijd te laten spelen, zodat de sirene ver van hem verwijderd blijft? • Dames 4 ondanks de blessures bijna geen invallers nodig heeft gehad? • Dit betekent dat Patricia nu de tijd heeft om gezellige etentjes te regelen? • Bij het laatste etentje 7 dames aanwezig waren? • Bianca & Mariska tijdens hun werk even de tijd namen deze wistjedatjes te bedenken! :0)

Dames 2 Kampioen ‘09-’10

Toesj 4 pagina 4 Dames 2 Kampioen ‘09-’10


5 februari trouwden Rebecca (D3) en Dennis (H2)

Heren 5 • al een seizoen lang het heel zwaar heeft • dit komt omdat ze in een heel sterke poule spelen? • ontdanks dat ze errug veel plezier hebben? • we de nummer 1 van hun kampioensdromen verlost hebben? • de week erop tegen de nieuwe nummer 1 mochten aantreden? • we helaas niet hetzelfde spel konden laten zien? • we in de 4de set prima wisten wat we met de ballen moesten doen? (inderdaad verdrinken in mosterd en opeten!) • de heren best wat mannen erbij willen hebben? • als je iemand weet die gewoon met ons mee mag laten trainen? • Marianne elke week weer een heerlijke training voor ons heeft? • wij elke week weer gretig laten zien wat we kunnen? • we na afloop altijd nog ff aan de bar na kletsen? Dames 2 • we benieud zijn wanner de nieuwe tap instalatie nu eens komt? Kampioen ‘09-’10 • de barvrouw net zo benieuwd is?

Toesj 4 pagina 5 Dames 2 Kampioen ‘09-’10


en coach Het sterrenteam, dames 2 De TOESJ! heeft mij gevraagd om als trainer/coach een stukje te schrijven over mijn sterrenteam Dames 2. Laat ik dan maar bij het begin beginnen: Ik ben dit seizoen begonnen als trainer/coach van D2 met een clubje meiden dat al even samen speelde op een paar nieuwelingen na. Nu hoor ik je denken: oh die waren dus al helemaal op elkaar ingespeeld, maar als alle twee je setters nieuw zijn in het team heb je toch even de tijd nodig om op elkaar ingespeeld te raken.

Dames 2 n ‘09-’10 Kampioe

Meteen aan het begin van het seizoen hebben we tijdens een gezellig dinertje bij Aniek thuis elkaar allemaal goed in de ogen gekeken en unaniem besloten dat we voor het kampioenschap gingen. Iets waarvan de rest van de vereniging toen waarschijnlijk gedacht heeft dat dat een lovenswaardig streven was, maar........ ze zullen het (net als H2) wel weer niet gaan halen. Waarom lukt het dan dit jaar wel waar het eerdere jaren niet gelukt is? Is het een (of meerdere) speelster(s)? Is het de trainer/coach? Zijn het de slechte tegenstanders? Nee, uiteraard moet alles kloppen. Moet je de goede speelsters hebben, een coach die klikt met het team en niet een of andere B-League-speelster die een ander team ‘moet’ laten promoveren, maar dat is dit jaar allemaal niet doorslaggevend.

Dames 2 n ‘09-’10 Kampioe

Dames 2 Kampioen ‘09-’10

Toesj 4 pagina 6 Dames 2 Kampioen ‘09-’10


Dames 2 n ‘09-’10 Kampioe

Datgene waar D2 dit jaar kampioen op wordt is HERRIE! Dat klinkt misschien een beetje raar, maar……. Hart voor het TEAM hebben Elkaar in je waarde laten Resultaatgedreven Rustig blijven en terugkomen uit een dipje Individueel groeien en zo het TEAM verbeteren Elke bal WILLEN hebben ! Kortom, dit D2 is een echt hecht team dat op het moment dat ze het leuk gaan hebben in het veld Dames 2 n ‘09-’10 elke tegenstander van het veld Kampioe kan blazen met hun enthousiasme Norbert maakte al deze kampioensfoto’s en HERRIE. Het is een team dat op de juiste momenten kan pieken en dat de kracht heeft om uit dipjes te komen. Een team waar de bank even enthousiast meedoet aan het spel als de meiden die op dat moment in het veld staan. Na een moeizame wedstrijd tegen Taurus die wel met winst is afgesloten hebben we afgelopen vrijdag een super gave kampioenswedstrijd gespeeld. Het was een prachtig gevoel om door zoveel super enthousiaste TOVO’nen toegejuigd te worden!! Dames 2 Kampioen ‘09-’10 gaan we met z’n allen Heren

Publiek bedankt en nu kampioenschap schreeuwen!

2 naar hun

Toesj 4 pagina 7 Dames 2 Kampioen ‘09-’10

Groet, Thido Arts.


Zo gaat invallen je nog ´ns bevallen... In deze rubriek geef ik elke Toesj een kijkje in de keuken van mentale training. Wil jij wel eens weten waarom jouw teamgenoot in vredesnaam op setpoint onder het net door serveert? Door jullie vragen te beantwoorden komt elk nummer een ander ingrediënt aan bod. Met deze keer: “Ik heb wel eens dat ik na een slechte start d´r in de eerste set uitgewisseld wordt. Mag ik er bijvoorbeeld in de derde set weer in. Dan ben ik juist gebrand om het heel goed te doen. Alleen komt dat er dan totaal niet uit in mijn spel! Hoe kan dat nou?” Als je héél graag wilt, heb je misschien wel veel aandacht beschikbaar om goed te presteren. De vraag is of deze beschikbare aandacht ook efficiënt gericht is. Waarschijnlijk ben je na een slechte start eerder bezig met evalueren: hoe je zou willen spelen, hoe doe je ´t in vergelijking met je voorganger en hoe lang je mag blijven staan als je de volgende 3 servicepasses ketst. Aandacht bij de wedstrijd? Op zich wel. Gericht op iets waardoor je beter presteert? Nee. Het leidt je aandacht eerder af van de informatie die je wel nodig hebt om de juiste acties te maken... Belangrijk is dat je je aandacht volledig richt op informatie waarmee jij optimaal je taak in de eerstvolgende rally kan uitvoeren. Bijvoorbeeld: hoe vang ik de eerstvolgende pass op? Welke service kan ik van deze serveerder verwachten en welke positie kies ik dan om te ontvangen? Kortom: van de denk-stand naar de doe-stand. Voor zo´n invalbeurt kan het dan helpen een doel te stellen, dat gericht is op jouw eigen actie om je spel te verbeteren. Bijvoorbeeld: voor elke ontvangende service verplaats ik mijn aandacht naar mijn voorvoeten, zodat ik me snel mogelijk kan verplaatsen. Het stellen van zo’n doel helpt je aandacht volledig te richten op hoe uit te voeren wat je voor ogen hebt. Grote kans dat het resultaat vanzelf volgt! Brand jij ook van nieuwsgierigheid? Mail je vraag naar voorzitter@svtovo.nl. Drs. Hanneke Brand geeft mentale training aan sporters, teams en coaches uit 2 allerlei sporten; van motorcross totDames kunstrijden. Kampioen ‘09-’10

Ze is als sportpsycholoog afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en geregistreerd bij de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN).

Toesj 4 pagina 8 Dames 2 Kampioen ‘09-’10


Hallo, ik zal me even voorstellen: ik ben Carina Assink, 31 jaar en ik train sinds een aantal weken op dinsdag mee met de recreanten van 19.30 tot 21.00. Ik kom uit een volleyballende familie: zowel vader, moeder als oudere broer speelden volleybal, dus ben ik ook maar begonnen. Vroeger heb ik zo’n 3 jaar gespeeld, eerst bij de mini’s, toen bij meisjes A en daarna ben ik overgestapt naar jazz-ballet....Wel heb ik altijd meegedaan aan straatvolleybaltoernooitjes en meegespeeld op de camping e.d. Na de middelbare school begon het weer te kriebelen maar omdat ik inmiddels werkzaam was in het toerisme en altijd onregelmatige werktijden had en veel in het buitenland verbleef kwam het er niet meer van. Totdat ik vorig jaar naar Utrecht verhuisde en een kantoorbaan kreeg. Met een bedrijfsuitje gingen we beachvolleyballen en ik was meteen verkocht! Maar veel keus qua verenigingen was er niet in april, dus kwam ik terecht bij sportcentrum Olympos bij de uithof, waar ik de lente en de zomer heerlijk gebeached heb. Deze winter heb ik ter voorbereiding op het beachseizoen besloten om ook indoor te gaan spelen om de techniek te verbeteren en de gezelligheid te ervaren van een grote groep mensen om je heen. En die gezelligheid heb ik hier wel gevonden! Het team is jong (vergeleken met de andere recreantenteams), enthousiast en gezellig en ik voel me er op mijn gemak. Aanstaande zaterdag mag ik voor het eerst meedoen aan de recreantencompetitie, ik kijk er naar uit! Later in het seizoen hoop ik ook bij de Maarsseveenseplassen te Dames 2 kunnen gaan spelen, nu maar Kampioen ‘09-’10hopen op een mooie zomer! Groetjes, Carina.

Toesj 4 pagina 9 Dames 2 Kampioen ‘09-’10


Het 18e SV Tovo ‘67 Beachvolleybaltoernooi Zondag 13 juni strandbad de Maarsseveense Plassen Na strenge winters komen warme zomers. Tenminste, dat is de theorie van vele weermannen en -vrouwen. Laten we hopen dat de theorie niet afwijkt van de praktijk dit jaar. Maar goed, weer of geen weer, de beachcommissie is klaar voor het nieuwe seizoen! Er staat weer vanalles te gebeuren. Trainingen, clubkampioenschappen, de Tovo-BBQ en niet te vergeten het Tovo Beachtoernooi. Dit jaar is zondag 13 juni de datum, voor alweer de 18e editie! 2x2, 4x4, heren, dames of mix. Het maakt niet uit, als je maar meedoet! Hierover binnenkort meer in de Toesj en op de website. Voor nu wensen wij iedereen een goed einde van de competitie toe en hopen we jullie in mei allemaal te mogen begroeten op de Maarsseveense Plassen. zonnige groeten van de Beachcie Bart - Nikki - Ademar - Mieke - Keimpe - Alex - Mariska

Dames 2 Kampioen ‘09-’10

Toesj 4 pagina 10 Dames 2 Kampioen ‘09-’10


On-day Dat heb je wel eens, een complete on-day. Daar waar onze tegenstander met een goed voorgevoel naar de zaal kwam. Ze moesten immers een partijtje tegen de nummer laatst. Beleefden zij waarschijnlijk een off-day. In ieder geval, bij ons liep het als een trein. In een zwaar seizoen waarin alle tegenstanders net, of soms, veel te goed waren. Hadden we nu een wedstrijd waarin alles klopte. We stonden er als 1 team. Maakte de één een foutje kon de ander het goed maken. Kwam de pass niet helemaal, liep de spelverdeler wat harder. Was de set up niet precies op de juiste plek, kon de aanvaller er toch nog iets gevaarlijks mee. We hadden een prima scheids die, heel soms, een steekje liet vallen, wij losten het wel op. Één van de laatste punten in set 1 viel na een blok van de tegenstander naast hun in het veld, wij dachten al aan matchpoint, floot de scheids de bal uit. Zelfs dat kon ons niet deren. We haalden de set alsnog met 25 – 23 binnen. Onze tegenstanders wisten niet waar ze het zoeken moesten. Ze bleven heel netjes, gingen niet fitten, zeuren of praten, maar bleven volleyballen. En wij ook! De tweede set namen we wat gas terug, iets teveel passes gingen mis, de aanval stokte zo af en toe. Dus die was voor de overkant. Gelukkig bleven we zelf erin geloven en de derde set was weer helemaal van ons. We lieten ons niet afleiden, ook niet toen er wat voorbij vloog. We speelden de sterren van de hemel en vochten ons naar set winst. De vierde set was voor sommigen van ons iets teveel. Peter was de avond ervoor terug uit Peking gekomen. Herman had, net als ik, geen set kunnen rusten. Wim en Rense hadden door hun vele schijnaanvallen en het altijd meeblokken hun meeste kruit verschoten. Jeroen, Rene en Arne hadden het zichtbaar minder zwaar, maar kregen minder goed bespeelbare ballen toebedeelt. De 2 – 2 overwinning was een feit! Wij waren uiterst tevreden, niet alleen met het resultaat, maar ook over ons spel. Wat bleek bovendien, we hadden zojuist de nummer 1 van hun kampioensdromen afgeholpen! Dat was wat er in die derde set voorbij vloog, hun droom over het kampioenschap. Zij zakken nu een plaats, waardoor we volgende week weer tegen de nummer 1 mogen aantreden. Hopelijk kunnen we hetzelfde spel laten zien en wordt het Dames 2 weer een heerlijke wedstrijd. Waar van tevoren geen uitslag van gegokt kan Kampioen ‘09-’10 worden. Groet, Jaap van der Heijden.

Toesj 4 pagina 11 Dames 2 Kampioen ‘09-’10


Gezocht: nieuwe scheidsrechters voor seizoen 2010-2011 Voor het nieuwe volleybalseizoen 2010-2011 heeft Tovo extra scheidsrechters nodig. Middels dit bericht wil ik jullie vragen je bij mij op te geven als je geïnteresseerd bent. Als je scheidsrechter wordt dan gaat het om het fluiten van ca 4 wedstrijden op een thuisavond in een jaar (ingepland op een avond dat je zelf speelt). Om scheidsrechter te kunnen worden zul je allereerst spelregels moeten kennen (zover je die nog niet kent), deze staan op de Tovo website. Ten tweede zul 1 of meerdere proefwedstrijd(en), afhankelijk van hoe goed het gaat, moeten fluiten onder begeleiding van een echte scheidsrechter (van onze eigen vereniging). Ter afsluiting is er een examen, waarbij je een thuiswedstrijd fluit en vervolgens beoordeeld wordt (door Lucie of mij). Ofwel een redelijk kleine tijdsinspanning als je al behoorlijk van de spelregels op de hoogte bent.

Als je gaat fluiten kun je ook aangeven wat voor niveau je wilt fluiten en of je bijvoorbeeld wel of geen heren of dames wilt fluiten. Extra begeleiding vanuit ervaren scheidsrechters kan ook geregeld worden. Mijn streven is dat elk team meerdere scheidsrechters heeft (ca 3 a 4 per team) zodat de last over de vereniging verdeeld is. Dit maakt het plannen makkelijker en geeft een betere garantie dat er bij elke wedstrijd een scheidsrechter aanwezig is. Stuur mij aub een reactie als je geïnteresseerd bent of als je meer informatie wilt krijgen. 2 Groeten, FrankDames Kamminga Kampioen ‘09-’10 Wedstrijdsecretaris Tovo wedstrijdsecretaris@svtovo.nl 06-55846023

Toesj 4 pagina 12 Dames 2 Kampioen ‘09-’10


Onze mannen.... Welke mannen??? De mannen van recreanten eerste uur.... Vanaf september 2009 wordt er competitie gespeeld. Er wordt heus getraind op dinsdag met de vrouwen, maar tijdens de toernooien moeten ze het zelf doen. En hoe doen ze dat? *) Oeps...we vinden ze helemaal onderaan, niet helemaal constant, wel een stijgende lijn. Wie zijn de mannen op de foto’s? Robert Jan, Remco, Arthur, Jasper, Mario en Ferdinand. En wie zijn er nog meer: Floris (de man met het bier en de chips na de training) en Joost. De avond voor het toernooi wordt er snel nog wat geritseld.. wie en waar... Niet hoe laat, want lekker vroeg afspreken om uitgebreid een bakkie te doen, zodat ze vol caffeine en goede moed op pad gaan. Van onze mannen moeten we het hebben: smashvolleys, dropshots, kogelslingeren... Ze halen de meest onmogelijke ballen van de grond en dweilen de vloer lekker aan.

Vaak worden we uitgenodigd voor een drankje, een potje karaoke en een hapje. Met als toetje: chocola.... wat willen wij vrouwen nog meer.... Op de foto’s zie je ze: our men in action!! Wij wensen onze mannen veel plezier en succes met de komende toernooien. *) de stand staat op paigina 18. De vrouwen recreanten eerste uur.

Dames 2 Kampioen ‘09-’10

Toesj 4 pagina 13 Dames 2 Kampioen ‘09-’10


We zijn al sinds vorig jaar samen in de sporthal te bewonderen, Sebas toen als speler van H4, Linda als trouwe spelersvrouw op de tribune. Sinds Linda zich dit jaar ook in een Tovo shirt heeft gehesen, is het dan eindelijk zover: ook wij zijn nu een Tovo stel. We hebben al begrepen dat daar allerlei leuke dingen uit voortkomen zoals trouwen en kinderen krijgen, maar daar wachten we voorlopig nog even mee ;) (dit om gelijk alle roddels maar even te ontkrachten).

Wie zijn wij eigenlijk? Sebastiaan (31), middenaanvaller bij Heren 3, en Linda (24), spelverdeelster bij Dames 2. We hebben elkaar leren kennen op het volleybalveld, niet bij Tovo, maar bij het voor veel Tovo leden welbekende Van Slag. Sebastiaan was toentertijd bestuurslid bij Van Slag, en zoals veel vrouwen weten: mannen met macht zijn erg aantrekkelijk. Toen Linda zich ook voor de vereniging wilde inzetten nodigde Sebastiaan haar uit voor een etentje bij hem thuis, met de bedoeling om samen muziek uit te zoeken voor een Van Slag feestje. Linda was flink onder de indruk van de kookkunsten van Sebas en ook onze muzieksmaak bleek aardig te matchen. De volgende vriendschappelijke date was dus een concert van Racoon in juni 2005. Daar sloeg de vonk echt over. Een maandje later waren we een setje en binnen een half jaar trok Linda bij Sebas in. Leuk hoor, samenwonen, dacht Sebas, totdat Linda besloot dat het interieur Dames wel een opfrisbeurt kon gebruiken. Vooral2de zandgele kleur op de muur Kampioen ‘09-’10 was Linda een doorn in het oog. Gewapend met een emmer verf en een roller maakte Linda er ook haar paleisje van. Na 2,5 jaar in Zeist te hebben gewoond, moesten we op zoek naar een nieuwe stek toen de sloopkogel in

Toesj 4 pagina 14 Dames 2 Kampioen ‘09-’10


Zeist voor de deur stond. We vonden een leuk appartement in De Bilt, dat na een grondige verbouwing helemaal aan onze wensen voldoet. We hebben ons inmiddels dus ontwikkeld van studentenkoppeltje tot serieus burgerstel, compleet met koophuis, Volvo, kunstkerstboom en kat Simon. In vijf jaar tijd ontdekten we natuurlijk ook wel wat verschillen tussen onze persoonlijkheden. Zo is Linda elke ochtend, (ook op zaterdag en zondag!) rond een uur of zeven klaarwakker, terwijl Sebas dan nauwelijks weet hoe hij heet. ‘s Avonds is het riedeltje omgekeerd, na een avondje volleyballen valt Linda op de bank voor de tv in slaap, en is Sebas klaarwakker. Ach, we kunnen er mee leven :) Gelukkig zijn er ook veel overeenkomsten, zoals al eerder genoemd de muzieksmaak (samen naar concerten van Lenny Kravitz, Florence and the Machine), we houden allebei enorm van thee (we hebben er zelfs een aparte la in onze keuken voor) en zijn allebei fanatieke sportkijkers. Ook volleyballen is van ons allebei een grote passie. Linda volleybalt al sinds ze een jaar of acht is, Sebas is op zijn negentiende begonnen bij Van Slag waar hij nog steeds op dinsdagavond partijtjes speelt met onder andere Geert Jan (H3). Ook Linda speelt nog bij Van Slag, waar zij Jon (H1) van bruikbare setupjes mag voorzien. Eens per ronde verklaren we elkaar de oorlog, want staan we tegenover elkaar in het veld. Houdt je relatie spannend ;) (de verliezer slaapt op de bank). Dames 2 Vanaf volgend seizoen houden we het waarschijnlijk alleen bij Tovo, waar Kampioen ‘09-’10 we allebei onwijs van ‘t competitiespelen genieten. We hopen nog vele jaren bij Tovo te ballen en nog veel kampioenschappen mee te mogen maken! Groetjes, Linda & Sebastiaan.

Toesj 4 pagina 15 Dames 2 Kampioen ‘09-’10


Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, de avond dat Sven geen verkeerde aanwijzingen kreeg en goud won op de 5 kilometer. De avond van het Tovo-WinterEet-Feest in De Grote Catacomben. Veel culinaire hoogstandjes werden met smaak gegeten. Pompoensoep, Mexicaanse wraps, vele soorten quiche, turks brood met kruidenboter en natuurlijk dat heel bijzondere toetje. Gelukkig is daar een foto van gemaakt. Het was eigenlijk zonde om dat kunstwerk op te eten. Het was weer zo’n win-win situatie die de feestcommissie bedacht had. Samen eten bereiden (goed voor de teamgeest) dat samen op eten (goed voor een gedegen laag) en daarna samen naar de Olympische spelen kijken (altijd lachen). Het was gelukt om een tv mee te nemen die op de juiste plek (vlakbij het raam) een prima ontvangst had. Heerlijk om met zo’n stel vol gegeten, losgeslagen, bijdehandjes de wedstrijd te voorzien van adequaat commentaar. De teleurstelling bij de dames was groot toen Sven na de laatste rit over alle hekken heen klom, niet alleen om zijn ouders te omhelzen. Maar ook zijn vriendin? Aaargh! Snel nog even de ijsdikte op de oudegracht bekeken en toen daar niet voldoende draagvlak bleek zijn we maar de dansvloer opgegaan. We moesten de heren van 5 ontwijken om geen snijwonden op te lopen. Ze waren ervan overtuigd dat er nog wel geschaatst kon worden... DJ Martijn van Gee zorgde voor veel plezier met zijn prettig gestoorde muziekkeuzes (ik heb een zachte G en een harde L??). Zodat al het Dames 2 eten weer gezakt was Kampioen ‘09-’10 voor we huiswaarts gingen. Hoeveel soesjes hadden jullie al op? Jaap van der Heijden.

Toesj 4 pagina 16 Dames 2 Kampioen ‘09-’10


Lente! Het was een heerlijk koude winter, waarin ik veel winterpret beleefde. Rond de kerstdagen met de slee in het park de heuvel af sjezen. Of beter gezegd, de kids met de slee, ik op zo’n raar plastic schijfje met handvat. Van die plastic schijfjes had ik er inmiddels wel 6 in de schuur. Die had ik allemaal meegenomen. Bovenop de heuvel stonden verkleumde ouders naar hun kroost te kijken. Die duwde ik de schijfjes in handen en zon konden ook de papa’s en mama’s de heuvel af. Wel op tijd remmen anders kwam je pardoes bij de koeien van de kinderboerderij terrecht. Die sneeuw bleef een record tijd liggen. Wel 60 dagen zorgde de witte deken voor pret (en overlast). Na de sneeuw kwam er het ijs. Net als vorig jaar ook daar volop van genoten. Op de trekgaten in de Molenpolder (net achter de Maarsseveense Plassen) konden we prachtige tochten maken. Staatsbosbeheer hield het ijs daar sneeuwvrij. De boswachters hadden in de winter waarschijnlijk toch niet zoveel te doen. Dus die liepen op klompen de kilometers lange tocht schoon te vegen. Maar dan is nu toch eindelijk de lente aangebroken. De temperatuur gaat ineens fiks omhoog, de zon voelt weer heerlijk op je huid. Ook de bomen krijgen weer iets hoopvols aan hun takken. De kaalheid neemt weer af. Das bij mij andersom, maar dat hangt weer niet van het seizoen af. Afijn ik krijg weer zin om erop uit te trekken, het bos in. Of naar het strand. Even helemaal geen zorgen meer maken. Niet over de stand in de competitie of over een nieuwe keuken of zoiets. Gewoon verstand op nul en genieten van het leven. In 1 woord: heerlijk. Lente, je bureaustoel gaat weer plaats maken voor het bankje in je tuin. Vanuit volleybal perspectief betekend de lente het einde van de zaalcompetitie. Sommige teams snakken naar het einde, als was het een verlossing. Anderen dromen van een kampioenschap. Dames 2 is al kampioen, van harte! Verder zijn er nog 2 heren teams vollop in de race om het kampioenschap. Heren 2 en recreanten heren 1. Dat is het vierde recreantenteam van Tovo dat competitie speelt. Een paar oude rotten van Tovo die om verschillende redenen de competitie vaarwel zeiden, schreven zich in om toch te kunnen blijven ballen. Niet te vaak, dus trainen doen ze niet. Maar het gaat ze zo vanzelfsprekend goed af, dat ze stijf bovenaan staan. Alleen Limes is een bedreiging, de rest volgt op gepaste (10 punten!) afstand. In een volgende toesj hoop ik hun verhaal te kunnen lezen 2 (dit is een hint). Het einde van de Dames zaalcompetitie betekent voor mij altijd twee Kampioen ‘09-’10 dingen: mix avonden als afsluiting van het zaalseizoen en het begin van de beachtrainingen op de Maarsseveen... heerlijk lente! groetjes, Jaap van der Heijden.

Toesj 4 pagina 17 Dames 2 Kampioen ‘09-’10


Dames 2 Kampioen ‘09-’10

Toesj 4 pagina 18 Dames 2 Kampioen ‘09-’10

'09 '10 toesj4  
'09 '10 toesj4  
Advertisement