Page 1


2

Olemme Facebookissa: www.facebook.com/kirjapaja

4

yhteiskunta , KULTTUURI, filosofia

10

psykologia, elämänta ito, hyvinvointi

14

RUNO- ja lahjakirjat

22

lastenkirjat

24

HENGELLINEN ELÄMÄ, teologia

31

pokkarit

32

muista myös

33

palkinnot

34

e-kirjat

36

tekijähakemisto

38

teoshakemisto

KIRJAPAJA Kustannus-Osakeyhtiö Kotimaa Hietalahdenranta 13, 00180 Helsinki PL 279, 00181 Helsinki Vaihde 020 754 2000 Faksi 020 754 2341 www.kirjapaja.fi www.facebook.com/kirjapaja Toimitusjohtaja Jaakko Tapaninen Kustannus-Osakeyhtiö Kotimaa puh. 020 754 2230 JÄLLEENMYYNTI Maarit Krogell puh. 050 549 4553 maarit.krogell@kirjapaja.fi Myynti Sari Rautanen puh. 040 559 5370 sari.rautanen@kirjapaja.fi

KIRJAKAUPPATILAUKSET Kirjavälitys Oy puh. 010 345 1520 kvtilaus@kirjavalitys.fi

VIESTINTÄ Marja-Liisa Saraste puh. 040 553 4757 marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi

Pieksämäen Logistiikkakeskus Kustannus-Osakeyhtiö Kotimaa PL 21, 76101 Pieksämäki puh. 020 754 2770 tilaus@kirjapaja.fi

Median arvostelukappalepyynnöt: tilaukset@kirjapaja.fi

VÄHITTÄISMYYNTI SACRUM Kustannus-Osakeyhtiö Kotimaa Hietalahdenranta 13, 00180 Helsinki Avoinna ma–pe klo 9–17 puh. 020 754 2350 www.sacrum.fi Kirjojen vähittäismyynti myös kirjakaupoissa, tavarataloissa ja marketeissa kautta maan.

KUSTANTAMINEN Vastaava kustannuspäällikkö Päivi Karri puh. 040 760 4664 paivi.karri@kirjapaja.fi Kustannuspäällikkö Ulla Salmi puh. 050 336 9601 ulla.salmi@kirjapaja.fi KIRJAIDEAT JA KÄSIKIRJOITUKSET Lähetysosoite: Kirjapaja/Kirjatuotanto PL 279, 00181 Helsinki

Luettelon ulkoasu: Mainostoimisto Suhde • Paino: Finepress • Luettelon tiedot ovat ennakkotietoja. • Muutokset ovat mahdollisia.


” K

3

Parasta lahjaksi.

Laura Kokko (toim.) Volter ja Hilja s. 4

uulun niihin, joille kirja on aina mieluisa lahja. Valinta viestii paljon lahjan antajasta ja siitä, mitä hän pitää huomioni arvoisena tai minkä arvelee tuottavan iloa. Lahjaksi saatu kirja on usein johtanut antoisille lukemisen poluille, joille en olisi muuten hoksannut lähteä. Monista kauan sitten lahjaksi saaduista kirjoista on tullut elinikäisiä ystäviä ja matkakumppaneita. Tätä kokemusta jaan vuorollani mieluusti eteenpäin. Niinpä tiedän jo, kuka nuori kirjallisuuden ystävä saa lahjaksi Volter Kilven ja Hilja Vanhakartanon kirjeenvaihtoon perustuvan teoksen Volter ja Hilja. Samoin tiedän, kenen kanssa olisi mukava vaihtaa ajatuksia Taina Kinnusen Vahvat yksin, heikot sylityksin -teoksesta ja suomalaisesta kosketuskulttuurista. Tiedän myös, kenet haluai­­sin haastaa Antti Nylénin Tunnustuskirjalla miettimään kristityksi tunnustautumista nykyi­sessä mediailmapiirissä. Suuri osa kirjoista ostetaan Suomessakin lahjaksi. Painetun kirjan lahjaesineluonne luultavasti vain korostuu jatkossa. Tämä innostaa meitä kirjapajalaisia. Yhdessä kirjailijoidemme kanssa tahdomme tarjota keväistä kirjalahjaa etsiville vaihtoehtoja, jotka innostavat lukemiseen, tarjoavat hyvän elä­ män rakennusaineksia ja ovat myös ulkoasultaan kauniita ja huoliteltuja.

Taina Kinnunen Vahvat yksin, heikot sylityksin s. 6

Antti Nylén Tunnustuskirja s. 8

Hehkeää kirjalahjakevättä, Päivi Karri vastaava kustannuspäällikkö, Kirjapaja

Anna-Mari Kaskinen – Päivi Maanavilja (kuvitus) Parasta Sinulle s. 14


4

yhteiskunta • kulttuuri • filosofia

Ainutlaatuinen kirjekokoelma, koskettava rakkaustarina

LAURA KOKKO (toim.)

Volter ja Hilja

Volter Kilven ja Hilja Vanhakartanon kirjeenvaihtoa Volter Kilven ja Hilja Vanhakartanon kirjeenvaihto 1900luvun alkuvuosilta on herkkä rakkaustarina sekä kasvukertomus. Kirjeissä jo mainetta niittänyt kirjailija Volter Kilpi ja Helsingissä opintonsa aloittanut Hilja Vanhakartano tutustuvat paremmin ja keskinäiset tunteet syvenevät. Hiljan vanhemmat kuitenkin torjuvat Volterin kosinnan. Vastustuksesta huolimatta, vailla selvää taloudellista turvaa ja toisistaan tukea hakien Volter ja Hilja solmivat avioliiton v. 1907. Volterin kirjeissä kehittyy kahden kirjeenvaihtovuoden aikana myös väkevä muusa-teema sekä unelma kirjallisesta elämäntyöstä. Henkilökuvien lisäksi kirjeistä välittyy elävästi tunnelma 1900-luvun alun Suomesta.

Laura Kokko on musiikin maisteri ja Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon taiteellinen johtaja. Hän toimii viulistina Lahden kaupunginorkesterissa ja on aktiivinen kamarimuusikko. Kokko opiskelee kirjallisuustiedettä sekä filosofiaa Turun yliopistossa.

Koko: 140 x 210 mm, n. 240 s. • ISBN 978-952-247-394-3 • Kl 86.2 • Ennakkohinta sid. 34,20 (alv 10 %) • 4/2013


yhteiskunta • kulttuuri • filosofia

” Kuva: Museovirasto/ Atelier Nyblin

Ovat sanasi niin kuin valoa minulle.

– Volter Kilpi, 8.7.1906

Kuva: Helena Pylkkäsen valokuva-albumi/ Atelier Nyblin

Kuva: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, kirjallisuusarkisto

5


6

yhteiskunta • kulttuuri • filosofia

” Kosketus on edelleen

suomalaisille vaikea aihe, suorastaan tabu. Ihojen läheisyyteen, tai pikemminkin niiden etäisyyteen, liittyy häpeää,

kaipuuta ja kipua.

Jokainen muistaa kosketuksen

TAINA KINNUNEN

Vahvat yksin, heikot sylityksin

Otteita suomalaisesta kosketuskulttuurista Kosketus on aisteistamme arkaaisin ja säädellyin. Kosketus ja sen puute tekevät syvästi hyvää ja pahaa. Tutkija-antropologi Taina Kinnunen tarttuu teoksessaan Vahvat yksin, heikot sylityksin vaiettuun aiheeseen: suomalaiseen kosketuskulttuuriin. Teos purkaa kosketuksen merkitystä kasvullemme ja onnellisuudellemme, tarkastelee eri-ikäisten kokemuksia ja kutsuu lukijaa pohtimaan omaa kosketushistoriaansa ja ihmissuhteitaan. Vaikka nuoret polvet ovat jo oppineet halaamaan, suomalaiset koskettavat edelleen pidättyvästi. Mistä kosketuksen välttelemisen perinteemme juontuu, ja selittääkö se monenlaista pahoinvointia? Meissä suomalaisissa elää silti kaipuu läheisyyteen ja aistillisuuteen. Kosketus on hidastamisen elämänfilosofiaa puhtaimmillaan.

Tohtori Taina Kinnunen on tutkija, kulttuuriantropologi ja sukupuolentutkimuksen yliopiston­ lehtori Tampereen yliopistossa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, jotka pohtivat eri näkökulmista ruumiillisuutta suomalaisessa kulttuurissa.

Koko: 135 x 210 mm, n. 220 s. • ISBN 978-952-247-395-0 • Kl 30.12/17.3 • Ennakkohinta sid. 33,20 (alv 10%) • 3/2013


yhteiskunta • kulttuuri • filosofia

Kaukaisia kasveja kotipihalla

MARY KUUSISTO

Pihalla kasvaa pepino Kokeilijan puutarha on ihmeitä täynnä

Mary Kuusisto on kirjailija, taiteilija, viljelijä ja torikauppias. Hänen edellinen teoksensa on palkittu ruotsalaisen Måltidsakademin kilpailussa. Kuusiston kotipihapiiri puutarhoineen ja kasvimaineen on Raaseporin Bromarvissa.

Mary Kuusisto söi pienenä sipuleita kuin omenia ja päätti, että isona hän kasvattaa itse persikkansa. Nyt hän on viljelijä ja torikauppias, joka innostuu uusista, eksoottisista kasveista. Kasvit yhdistävät ihmisiä ja tekevät hyvää ruumille ja mielelle. Jokainen viljelijä tietää onnentunteen, joka leviää vatsasta sydämeen. Kuka tahansa voi nauttia kasveista: parvekkeella voi kasvattaa viikunoita ja jopa koivuja, ja lähelle luontoa pääsee vaikka torilla. Kuusisto viljelee kruunukakkaraa ja pesusieniä, haaveilee sinisistä ruusuista ja lannoittaa nokkosvedellä. Lähiruoka kannattaa, ja eksoottisempikin onnistuu, kun vain uskaltautuu kokeilemaan. Puutarha on täynnä yllätyksiä ja mahdollisuuksia.

Koko: 170 x 230 mm, n. 130 s. • ISBN 978-952-247-415-5 • Kl 67.3 • Ennakkohinta sid. 34,20 (alv 10%) • 3/2013

7


8

yhteiskunta • kulttuuri • filosofia

Kirpeää puhetta uskon puolesta

ANTTI NYLÉN

Tunnustuskirja Suomessakin käydään nykyään uskontokeskustelua, joka koskee kristinuskoa, sen oikeutusta. Ateistien viesti on kuuluva: kristinusko on ajastaan jäljessä ja moraalisesti väärin. Uskon puolustaminen ei ole helppoa, kun keskustelua hallitsevat aggressiot, ennakkoluulot ja vastakohta-asetelmat. Kirjailija Antti Nyléniä tilanne on turhauttanut pitkään, ja uudessa kirjassaan hän pyrkii selittämään kristinuskon olennaista sisältöä niille, jotka ovat sen unohtaneet. Uskonnottoman kasvatuksen saanut, katoliseen kirkkoon aikuisiällä liittynyt kirjailija kertoo itsestään sekä suhteestaan kirkkoon ja sen opetuksiin henkilökohtaisesti, vaativasti – ja tunnustuksellisesti.

Antti Nylén on esseisti ja suomentaja, joka on erikoistunut 1800-luvun ranska­ laiseen kirjallisuuteen. Hän on julkaissut kaksi esseekokoelmaa ja useita klassikko­ suomennoksia sekä lukuisia kirjoituksia eri yhteyksissä. Nylén on saanut Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon.

Koko: 110 x 165 mm, n. 200 s. • ISBN 978-952-247-379-0 • Kl 17.1/20.2 • Ennakkohinta nid. 25,10 (alv 10 %) • 3/2013


yhteiskunta • kulttuuri • filosofia

Selkeyttä vanhoillis­­­lestadiolai­suuden ympärillä käytävään keskusteluun

MERI-ANNA HINTSALA – MAURI KINNUNEN (toim.)

Tuoreet oksat viinipuussa Vanhoillislestadiolaisuus peilissä

Teologian maisteri, uskonnonopettaja Meri-Anna Hintsala on Helsingin yliopiston väitöskirja­tutkija. Filosofian tohtori, lehtori Mauri Kinnunen on väitellyt vuonna 2004 otsikolla Herätysliike kahden kulttuurin rajalla. Kirjan muita kirjoittajia ovat pastori, TT Risto Leppänen, Åbo Akademin väitös­ kirjatutkija Eetu Kejonen, Joensuun yliopiston väitös­kirjatutkija, TM Kati Toivio, tutkimuspäällikkö, tutkijatohtori Valdemar Kallunki, pastori Seppo Särkiniemi sekä pastori, TM Heikki Nenonen.

Vanhoillislestadiolaisuuteen liittyvät kysymykset ovat olleet viime vuosina ajankohtaisia. Uudet viestintäkanavat ja erityisesti sosiaalinen media ovat mahdollistaneet ennennäkemättömän keskustelukulttuurin syntymisen liikkeen ympärille. Teos pureutuu niin Suomen suurimman herätysliikkeen perustaviin kysymyksiin kuin aiemmin vaiettuihin teemoihin. Kirjoittajat avaavat sitä, kuka voi toimia liikkeessä puhujana, oppia seurakunnan rajoista, raamattukäsitystä, suhdetta yhteiskuntaan ja etiikkaa. Teos valottaa liikkeen suhdetta paljon puhuttuun ehkäisykieltoon ja vaiettuun homoseksuaalisuuteen. Liike haluaa säilyä yhtenäisenä ja ylläpitää käsitystä muuttumattomuudesta, mutta mitä muhii muuttumattomuuden alla?

Koko: 135 x 210 mm, n. 190 s. • ISBN 978-952-247-412-4 • Kl 28.714 • Ennakkohinta nid. 32,20 (alv 10 %) • 3/2013

9


10

psykologia • elämäntaito • hyvinvointi

” Joka luulee päässeensä perille, joutuu aloit-

tamaan alusta. Joka ymmärtää olevansa vasta matkalla, voi rauhassa jatkaa kulkuaan.

Suosikki­tekijöiden puhutteleva uutuus

CARITA JA TOMMY HELLSTEN

Levollisuuden kirja Hiljaisuus, kuuntelu, ihmettely, luottamus: ne ovat sielun sanoja, jotka johdattavat meitä läsnäoloon ja levollisuuteen. Kun ponnistelu ja vastarinta lakkaavat, saa uusi tilaa elämässämme. Siksi myös kipu voi olla ystävä, joka pitää meistä huolta. Tommy ja Carita Hellstenin koskettava teos kertoo levollisuuden virvoittavasta voimasta. Viisas asettautuminen arkeen tuo mukanaan ilon ja kiitollisuuden. Levollinen mieli ei kiirehdi vaan uskaltaa jäädä tähän hetkeen. Kirjassa on Tommy Hellstenin kaunis valokuvakuvitus.

Tommy Hellsten on kirjailija, terapeutti ja kouluttaja. Hänen teoksiaan ovat mm. Virtahepo olohuoneessa (1991), Saat sen mistä luovut (2000) ja Ajan takaa (2011). Carita Hellsten on terapeutti ja kouluttaja Ihminen tavattavissa -ohjelmassa. Hän on kirjoittanut teoksen Virtaus ja vastarinta (2006). Carita ja Tommy Hellsten ovat kirjoittaneet yhdessä teoksen Lähelle on pitkä matka (2004).

Koko: 120 x 190 mm, n. 100 s. • ISBN 978-952-247-409-4 • Kl 17 • Ennakkohinta sid. 24,90 (alv 10 %) • 4/2013


psykologia • elämäntaito • hyvinvointi

Äitipuolen kipu ja onni

MINNA MURTORINNE-LAHTINEN

Hyvä paha äitipuoli Uusperheen arjessa

Äitipuolten elämä on kuin tarkoin varjeltu salaisuus. Arasta aiheesta ei keskustella julkisuudessa – naistenlehtien kiiltokuva­ juttuja lukuun ottamatta. Monet äitipuolet eivät jaa todellisia tuntojaan edes lähim­milleen. Äitipuolena elämisen malleinakin on vanhoja myyttejä ja satuja, jotka eivät istu nykyarkeen. Tohtori Minna Murtorinne-Lahtinen on tutkija, ja hän työskentelee Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan tutkimuskoordinaattorina. Hänen vuonna 2011 valmistunut kasvatustieteiden väitöskirjansa käsittelee äitipuolen identiteetin rakentamista.

Tämä kirja kurkistaa naistenlehtien kiiltokuvien taakse. Äitipuolet kertovat niin kielletyistä ja kipeistä tunteistaan kuin ilonhetkistäänkin. Teos tarjoaa lukijalle useita samastumismahdollisuuksia. On monia tapoja olla kyllin hyvä äitipuoli – täydellisyyden­ tavoittelusta ei sen sijaan ole hyötyä kenellekään. Parhaimmillaan uusperhe rikastuttaa elämää ja tekee siitä merkityksellistä.

Koko: 135 x 210 mm, n. 180 s. • ISBN 978-952-247-396-7 • Kl 30.15/17.3 • Ennakkohinta sid. 32,20 (alv 10 %) • 4/2013

11


12

psykologia • elämäntaito • hyvinvointi

Millaista on elää rinnakkais­ suhteessa?

ARJA MÄKINEN

Vaiettu rakkaus Elämää toisena naisena

Toinen nainen on intohimoaihe, joka on ilmiönä ollut olemassa kautta aikojen. Tässä kirjassa puheenvuoron saavat toisen naisen asemassa elävät suomalaisnaiset. Miksi salattu suhde on ollut olemassa? Millainen on salatun suhteen arki? Mitä suhde on antanut ja mitä se on ottanut? Esille piirtyy rinnakkaissuhteen moninainen ja usein ristiriitainen maailma. Kirja valottaa rinnakkaissuhteessa elävien naisten tunteita ja toisen naisen ilmiötä neutraalisti, haastatteluaineistoon nojaten. Moraalisen tuomitsemisen sijaan nousee kysymys, kenellä ja missä tapauksessa ihmisellä oikeus onneen.

Arja Mäkinen on yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän on aiemmin kirjoittanut naisten välisestä ystävyydestä teoksen Meidän kesken (2010) sekä lapsettoman sinkkunaisen kokemuksista Vanhoja­ piikoja ja vapaita naisia (2008).

Koko: 135 x 210 mm, n. 180 s. • ISBN 978-952-247-380-6 • Kl 14.8/30.13 • Ennakkohinta sid. 32,20 (alv 10 %) • 1/2013


psykologia • elämäntaito • hyvinvointi

13

Voiko kiltteys olla taakka?

ANNA-LIISA VALTAVAARA

Kiltteydestä kipeät

Kiltteydestä kipeät on elämäntaitokirjallisuuden klassikko. Se on teos jokaiselle, joka kokee oman kiltteytensä kuormittavan elämää. Kirja on armon löytöretki, jolla opetellaan kunnioittamaan itseään.

Anna-Liisa Valtavaara on teologi, suosittu kouluttaja ja luennoitsija. Kiltteydestä kipeät -teoksen lisäksi hän on kirjoittanut teokset Ainako anteeksi? (2005), Oikein kiltit (2007) sekä Huolena huolehtiminen (2009), joista kaikista on otettu useita painoksia.

Kiltteys on selviytymiskeino, jonka juuret ovat usein lapsuudessa. Jatkuva miellyttämisen halu näivettää oman elämän. Kiltti ei anna tilaa omille tarpeilleen tai tunteilleen, vaikka monen kiltin sisimmästä löytyy vihaa, pelkoa ja surua. Teos kehottaa sisäiseen rehellisyyteen, omien tunteiden kohtaamiseen. Liiallisesta kiltteydestä voi toipua. Kiltteydestä kipeät ilmestyi ensi kerran vuonna 2003, minkä jälkeen siitä on otettu useita painoksia. Nyt lukijoiden suosikki on saatavilla ulkoasultaan uudistettuna. Mukana on uusi esipuhe sekä liitteenä runsaasti pohtimaan kannustavia kysymyksiä, jotka ovat apuna muutoksen tiellä.

Koko: 125 x 200 mm, n. 220 s., liepeellinen • ISBN 978-952-247-406-3 • Kl 14.8 Ennakkohinta nid. 18,70 (alv 9 %), 18,90 (alv 10 %) • 11/2012


14

runo- ja lahjakirjat

Kaunis ja ilahduttava lahja kevään juhliin

ANNA-MARI KASKINEN – PÄIVI MAANAVILJA (kuvitus)

Parasta Sinulle

Kun hyvät hetket jakaa tärkeiden ihmisten kanssa, niiden merkitys moninkertaistuu. Samoin vahvistuu myös tunne, että toiset ihmiset ovat arvokkaita ja tärkeitä. Yhdessä vietetty hetki tuo elämään hymyn, ilon ja onnentunteen, joka säilyy mielessä pidempäänkin. Anna-Mari Kaskisen runot tuovat onnen hetket lähelle ja puhuvat ihmisten tärkeydestä toisilleen. Päivi Maanaviljan kuvitus hehkuu kevään valoa ja kukkien loistoa.

Anna-Mari Kaskinen on suosittu kirjailija ja runoilija. Päivi MaanAvilja on tunnettu kukka-aiheisista akvarelleistaan, joita on julkaistu myös mm. postikorteissa.

Koko: 210 x 210 mm, 48 s. • ISBN 978-952-247-416-2 • Kl 82 • Ennakkohinta sid. 26,10 (alv 10 %) • 3/2013


runo- ja lahjakirjat

Kukkivia hetkiä

SANNA HYTTI (toim.) – MINNA L. IMMONEN (kuvitus)

Poutapilven lailla Sanoja päivien kauneudesta

Sanna Hytti on kustannus­toimittaja, joka on aiemmin koonnut antologiat Mikä päivä! (2011) ja Lumi hiljaa leijailee (2012). Minna L. Immonen on kuvittajana ikisuosikki, jonka herkkä ote ilahduttaa mm. onnittelukorteissa.

Jonakin päivänä se jälleen vaivihkaa saapuu: vihreys. Kuka ei silloin haluaisi istahtaa puutarhaan ja hengittää sen raikasta ilmaa. Nauttia kiireettömyydestä, tuoksuista, väreistä, lintujen laulusta ja kasteisen nurmen tunnusta. Ajattomuudesta ja hetkestä. Vihreyden keskellä mieli lepää. Poutapilven lailla -teoksen runot juhlistavat kukoistavaa ja kukkivaa vuodenaikaa, elämän täyteyttä ja hetken kauneutta. Mukana on monien tunnettujen tekstintekijöiden ajatuksia. Minna L. Immosen heleät kuvat kutsuvat puutarhaan.

Koko: 210 x 180 mm, n. 48 s. • ISBN 978-952-247-401-8 • Kl 80 • Ennakkohinta sid. 25,10 (alv 10 %) • 3/2013

15


16

runo- ja lahjakirjat

” Kaksi pientä kättä,

kaksi pientä jalkaa. Kun hän tulee maailmaan, uusi ajanlasku alkaa.

Tervetuloa maailmaan!

JUKKA ITKONEN – MATTI PIKKUJÄMSÄ (kuvitus)

Keinuhevosen kengittäjä Runoja vauvakotiin

Jukka Itkonen on taiteen monitaitaja, kirjailija ja sanoittaja sekä tuore isoisä. Hän on saanut runoistaan lukuisia palkintoja, viimeisimpänä Savonia-palkinnon. Matti Pikkujämsä on palkittu kuvittaja-graafikko, jonka kädenjälki on tuttua mm. monista lastenkirjoista ja lehdistä.

Vauvaperheessä tiedetään, että pieni tuhiseva vauva täyttää koko talon. Se mullistaa ajanlaskun ja kietoo vanhempansa pikkuriikkisen sormensa ympärille. Ja kun lapsi oppii konttaamaan, näyttää maailma taas ihan uudelta. Jokainen hetki ei vauvankaan kanssa aina ole auvoisaa, mutta äiti, isä ja isovanhemmat eivät taatusti vaihtaisi päivääkään pois. Lapsi lumoaa pelkällä katseellaan. Jukka Itkosen lempeät runot ja Matti Pikkujämsän raikkaat kuvat tuovat hyvää tuulta. Teos on oivallinen lahja vauvaperheen vanhemmille tai odotusaikaa jouduttamaan.

Koko: 190 x 190 mm, n. 48 s. • ISBN 978-952-247-323-3 • Kl 82.2 • Ennakkohinta sid. 24,50 (alv 10 %) • 1/2013


runo- ja lahjakirjat

17

OLLI SEPPÄLÄ

Lentävä omena

Uusia kertomuksia lajien synnystä

Luonto kertoo parhaat tarinat lajien synnystä

Kaikilla luontokappaleilla on syynsä, myös hyttysellä. Olli Seppälä on kirjoittanut erilaisen, lempeän humoristisen ja salaviisaan luontokirjan, joka auttaa havainnoimaan eläimiä ja kasveja uusin silmin. Kertomukset ovat sekoitus vanhoja legendoja, joihin on lisätty ripaus evoluutio­ näkemystä ja kourallinen lajitietoa. Kirjassa on kauniit värivalokuvat.

Olli Seppälä on lintuharrastaja, kirjailija ja Kotimaa-lehden toimittaja. Hän on julkaissut yli 20 kirjaa, mm. kirkollisten kaskujen kokoelmia, enkeliaiheisia tieto­kirjoja sekä Kari Hakalan henkilökuvan Kiihko ja kutsumus (2009).

Koko: 145 x 195 mm, n. 64 s. • ISBN 978-952-247-387-5 • Kl 80/86.14 Ovh. sid. 22,90 (alv 9 %), 23,10 (alv 10 %) • Ilmestynyt

EEVA EEROLA

Turvallisella mielellä Maailma on täynnä uhkia. On suuri lahja, jos voi luottaa siihen, että elämä on kuitenkin Jumalan kädessä. Eeva Eerolan kirja koostuu lyhyistä luvuista, joissa hän puhuu taivaan Isän huolen­ pidosta. Jokaisen luvun alussa on Raamatusta tuttu,turvallinen ajatus. Kirjailija vakuuttaa, että Jumala ei koskaan hylkää lapsiaan. Eeva Eerolan kerronta viestii iloa, rauhaa ja suurta lohdutusta jokaiselle, joka kantaa elämän taakkoja. Kirja on selkokielinen eli se on helposti ymmärrettävä ja mutkaton. Teksti on tavanomaista isokokoisempaa. Kaunis valokuvakuvitus ilahduttaa silmää. Eeva Eerola on hengellisten kirjojen ystäville tuttu kirjailija, joka toimi pitkään Herättäjä-Yhdistyksen aluesihteerinä. Hänen monipuolinen tuotantonsa sisältää lähes kaksikymmentä kirjaa. Viimeisin teos on Voimia ja varjelusta (2011).

Kaivattu uutuus – selkokielinen hartauskirja

Koko: 185 x 210 mm, 48 s. • ISBN 978-952-247-417-9 • Kl 24.1 • Ennakkohinta sid. 19,10 (alv 10 %) • 7/2013


18

runo- ja lahjakirjat

” Miten niin pieni ihminen

voi luoda niin suuren merkityksen vanhan talon joka kolkkaan? Kuin taikasauva loihtisi mummilan

Liisan ihmemaaksi

Isoäidin koskettavia tunteita: lapsenlapsista ilolla ja elämänmakuisesti

ANJA PORIO

Tule mummi leikkimään Isoäidin runoja

"Lännen nopein" lienee nykyään se liike, kun mummi vetää käsi­ laukustaan esiin kuvat lapsenlapsistaan. Lapsenlapset tuovat mummin elämään riemua ja väriä. Samalla herää monta ajatusta omasta elämästä. Anja Porio kuvaa proosarunoissaan sympaattisesti ja osuvasti isoäitinä olemista. Runot kertovat lastenlasten herättämistä ajatuksista, nykypäivän isoäiti-sukupolvesta, perheiden tukemisesta ja puhuvat lapsuuden ainutkertaisuuden puolesta. Teksteissä on läsnä lapsenlapsia vauvaikäisestä murrosikään. Sanna Pelliccionin raikkaasti kuvittama kirja sopii muistamiseksi kaikille isoäideille.

Anja Porio on rovasti ja kirjailija. Hän on julkaissut useita teoksia, mm. suositun runoteoksen Mikä nainen yhdessä Irja Askolan kanssa.

Koko: 140 x 190 mm, 72 s. • ISBN 978-952-247-390-5 • Kl 82 • Ennakkohinta sid. 25,10 (alv 10 %) • 1/2013


runo- ja lahjakirjat

Naiseuden voimaa!

MAIJA PAAVILAINEN

Ryppylogiaa Ryppy siellä, ryppy täällä – viisauden merkkejä kaikki. Muutama juonne ei menoa haittaa, vaan tosinainen käy ryppyenergialla. Elämänkokemus on kunniaksi, ja aikuinen nainen on siloposkea ilmeikkäämpi. Miten paljon onnea ja rakkautta kurttuihin kätkeytyykään! Maija Paavilainen on kirjoittanut ja kuvittanut lukuisia suosittuja aforismikokoelmia, muun muassa Anoppilogiaa (2012), Lumiakkoja (2012) ja Mummologiaa (2011). Häneltä on ilmestynyt myös proosateoksia, ja hänet on palkittu monipuolisesta tuotannostaan kirkon tiedonvälityspalkinnolla.

Maija Paavilaisen uusimmat piirrosaforismit tuovat arkeen ryppysellisen iloa ja naisvoimaa. Hersyvät ja viisaat piirrosaforismit sopivat lahjaksi niin ystävälle kuin äidillekin, tai vaikka omaksi iloksi.

Koko: 170 x 163 mm, 72 s. • ISBN 978-952-247-397-4 • Kl 10.8 • Ennakkohinta sid. 18,90 (alv 10 %) • 1/2013

19


20

runo- ja lahjakirjat

Ihmisen valtakunta on hänen sisimmässään.

Kannustukseksi, rohkaisuksi, lohdutukseksi

Sinun tähtesi ovat niitä, jotka osaavat nauraa

” Ihmisen on tutkiskeltava

Mieltä lämmittäviä ajatuksia Antoine de Saint-Exupéryltä

itseään päästäkseen selville elämänsä tarkoituksesta.

Antoine de Saint-Exupéry oli ranskalainen kirjailija ja lentäjä. Hänen tunnetuin teoksensa, koskettava Pikku prinssi on yksi maailman myydyimmistä kirjoista.

Kaikki tietävät, että Pikku Prinssi pitää hallussaan suuria elämän­viisauksia. Tämä kirja kokoaa yhteen Pikku Prinssin ja muiden Antoine de Saint-Exupéryn kirjojen koskettavia ajatuksia. Mukana on useita aiemmin suomentamattomia viisaita sanoja. Kirja sopii lahjaksi monenlaisille ja monenikäisille lukijoille. Sivuilla on herkkä Pikku Prinssistä poimittu nelivärikuvitus.

Alkuteos Du allein wirst Sterne haben, die lachen können… Tröstende Gedanken von Antoine de Saint-Exupéry Koko 200 x 150 mm, 48 s. • ISBN 978-952-247-391-2 • Kl 10.8 • Ennakkohinta sid. 18,10 (alv 10 %) • 1/2013


runo- ja lahjakirjat

” Nöyrä sydän ei vaadi alistu-

21

maan vaan avautumaan. Se

on avain vastavuoroisuuteen, antamiseen ja saamiseen.

Sydämellisesti Antoine de Saint-Exupéryn kauneimpia ajatuksia

Sydämellisillä teoilla jaamme välittämistämme ja samalla saamme myös itse kasvaa ihmisinä. On osattava olla yksin, jotta voi todella iloita toisten kanssa. Pieniä sanoja, suuria totuuksia

Sydämellisesti-kirjassa on kokoelma ajattomia sitaatteja Pikku Prinssistä ja muista de SaintExupéryn kirjoista.

Alkuteos Liebe Wünsche − Die schönsten Zitate von Antoine de Saint-Exupéry Koko: 150 x 150 mm, 48 s. • ISBN 978-952-247-402-5 • Kl 10.8 • Ennakkohinta sid. 13,00 (alv 10 %) • 4/2013

Mielenrauhaa

” Joskus voi huoletta jättää työnsä myöhemmäksi. ”

Antoine de Saint-Exupéryn kauneimpia ajatuksia

Onni on yksinkertaisuutta ja rauhaa. Se on levollista pysähtymistä olennaisen äärelle – kävelyä meren rannalla ja kukkien katselua. ”Vain sydämellä näkee hyvin. Olennainen on näkymätöntä.” Mielenrauhaa-kirja kokoaa yhteen Pikku Prinssin ja muiden Antoine de Saint-Exupéryn kirjojen mietteitä levollisiin hetkiin.

Huippusuosittu pieni lahjakirja

Alkuteos Gelassenheit − Die schönsten Zitate von Antoine de Saint-Exupéry Koko: 150 x 150 mm, 48 s. • ISBN 978-952-247-403-2 • Kl 10.8 • Ennakkohinta sid. 13,00 (alv 10 %) • 4/2013


22

lastenkirjat

Ihana lahjakirja lapsuusmuistojen tallentamiseen

TIINA LAANINEN – MINNA L. IMMONEN (kuvitus)

Minä kasvan Pienestä isoksi

Kun lapset ovat pieniä, aika lentää. Vauva-ajan jälkeen lapsen elämä vasta pääsee vauhtiin. 1−2-vuotias opettelee perusasioita omalla tavallaan, 3-vuotias tietää maailmasta jo paljon, 4-vuotias sutkauttelee ällistyttävän viisaita, 5−6-vuotiaan lapsen elämä on ns. nopean oppimisen aikaa, 7-10-vuotiaan maailma jo laajenee pitkälle kotipiirin ulkopuolelle. Tähän kirjaan voi tallentaa 1−10-vuotiaasta lapsesta monenlaisia, arkeen ja juhlaan liittyviä ikiomia asioita. Miten lapsi kasvaa, ja mikä häntä kiinnostaa? Miten synttäreitä vietetään? Millaisia luonteenpiirteitä lapsella on, ja millaisista asioista hän unelmoi? Näihin muistoihin on mukava palata myöhemmin.

Tiina Laaninen on viestinnän opettaja ja toimittaja. Minna L. Immonen tunnetaan suosituista akvarellikuvitetuista postikorteistaan. Tekijöiltä on ilmestynyt mm. teokset Koululaisen oma kirja (2012), Enkelihymyjä (2011) ja Ensiaskeleita (2010).

Koko: 190 x 250 mm, 48 s. • ISBN 978-952-247-398-1 • Kl L 99 • Ennakkohinta sid. 24,10 (alv 10 %) • 3/2013


lastenkirjat

Uusia riemastuttavia Tuulihattutarinoita pikkuväelle

ANNA-MARI KASKINEN – MATTI PIKKUJÄMSÄ (kuvitus)

Tuulihattu ja kamala kiire

Anna-Mari Kaskinen on tunnettu kirjailija, runoilija ja lauluntekijä, jonka mittavaan tuotantoon kuuluu lastenkirjojen ohella runo- ja lahjakirjoja. Ensimmäisestä Tuulihattu-kirjasta hän sai arvostetun Arvid Lydecken -lastenkirja­palkinnon. Kaskinen on myös monivuotinen Lastenmaalehden päätoimittaja. Matti Pikkujämsä on palkittu lastenkirjojen kuvittaja. Hänen tyylinsä on tuttu myös mm. Helsingin Sanomista.

Tyttöä kutsutaan Tuulihatuksi, eikä se ole mikään ihme, sillä suurta hassua hattua ei voi olla huomaamatta. Lapset rakastavat tarinoita, niin myös Tuulihatun paras ystävä Tommi. Hänen ja muiden pihan lasten elämään Tuulihattu tuo monenlaisia seikkailuja. Uusimmassa kirjassa kyytiä piisaa, sillä aikuisilla tuntuu olevan kamala kiire. Mutta minne? Tuulihattu kavereineen elää omaan tahtiinsa. Lapset järjestävät aikuisille yllätyksen, jonka he tulevat muistamaan vielä pitkään. Tuulihattu ja kamala kiire on toivottua jatkoa lastenkirjasarjalle, jonka aiemmat teokset Tuulihattu ja tuhat tarinaa, Tuulihattu ja mahdottomat mokat ovat niittäneet menestystä.

Koko: 160 x 220 mm, n. 70 s. • ISBN 978-952-247-294-6 • Kl L80 • Ennakkohinta sid. 24,10 (alv 10 %) • 3/2013

23


24

hengellinen elämä • teologia

Ilman metsää eksymme

PAULIINA KAINULAINEN

Metsän teologia Suomalaisten yhteys metsään on viitekehys, joka auttaa tulkitsemaan kristinuskoa kulttuurissamme mielekkäällä tavalla. Näin väittää Pauliina Kainulainen, joka yhdistää uudessa teoksessaan suomalaiskansallisen luontosuhteen kristilliseen uskoon ja teologiaan. Hän tarkastelee sitä, miten vanha suomalainen maailmankatsomus on palautettavissa, ja etsii samalla kulttuurisen ja ekologisen muutoksen voimanlähdettä kristinuskon Jumalasta. Keskustelukumppaneiksi nousevat mm. suomalaisuutta pohtinut filosofi Tere Vadén ja luontomystiikastaan tunnettu runoilija ja kirjailija Anna-Maija Raittila.

Pauliina Kainulainen on teologian tohtori ja pappi. Kainulainen on profiloitunut ekoteologisena ajattelijana, jonka tutkimusaiheissa on mukana myös naisnäkökulma. Aiemmin ilmestyneitä teoksia ovat mm. Pyhän kosketus luonnossa – Johdatus kristilliseen ekoteologiaan (2007, toim.) ja Missä sielu lepää (2010).

Koko: 125 x 200 mm, n. 230 s. • ISBN 978-952-247-411-7 • Kl 20.2/49.2 • Ennakkohinta nid. 32,30 (alv 10 %) • 2/2013


hengellinen elämä • teologia

Rikas muistelmateos ja oma­elämäkerta

C. S. LEWIS

Ilon yllättämä Narnia-kirjojen isänä tunnettu kirjailija C. S. Lewis kertoo polustaan lapsuudesta aikuisuuteen. Ilon yllättämä on omaelämäkerta, josta heijastuu tekijänsä lukeneisuus. Lewisista tuli kasvuvuosinaan ateisti. Hän koki kuitenkin toiseen todellisuuteen viittaavaa kaipausta, jota hän nimitti Ilon pistoksi. Omaelämäkertansa lopussa hän kuvaa kääntymystään kristityksi. Ilon yllättämä on Lewisin henkilökohtaisin kirja ja juhlistaa merkki­vuotta: 2013 tulee kuluneeksi 50 vuotta kirjailijan kuolemasta. Vuonna 1955 ilmestynyt teos puhuttelee edelleen – se on kirjallisuuden ja kulttuuri­historian ystävien aarreaitta. Esipuheen suomenkieliseen uusintapainokseen on laatinut teologi, Lewis-tutkija Jason Lepojärvi.

Kirjallisuudentutkija ja -professori Clive Staples Lewis tunnetaan Narnian tarinoiden isänä ja Paholaisen kirjeopiston kirjoittajana sekä tarkkanäköisenä kristinuskon puolustajana. Hän on yksi aikamme merkittävimmistä kristillisistä kirjailijoista.

Alkuperäisteos Surprised by Joy • Suomennos Ritva Miettinen • Koko: 120 x 195 mm, n. 250 s. • ISBN 978-952-247-312-7 Kl 99.1 • Ennakkohinta nid. 26,20 (alv 10 %) • 3/2013

25


26

hengellinen elämä • teologia

Paradoksien leikkiä

ANTHONY de MELLO

Yhden minuutin filosofiaa Maailmankuulun, rakastetun kirjailijan ja ajattelijan, Anthony de Mellon Yhden minuutin filosofiaa sisältää kiireiselle ihmi­selle sopivaa antia: jokaisen tekstin voi lukea minuutissa. Monet tarinoista kuitenkin avautuvat ja osoittavat todellisen syvällisyytensä vasta viipeellä saatuaan jonkin aikaa kypsyä lukijan mielessä. Teos on aiemmin ilmestynyt nimellä ”Tyhmyyden välähdyksiä”, ja nyt kirjasta on otettu 9., uudistettu painos. Kirja tarjoaa totunnaisia ajattelutapoja haastavaa, ihmistä uudistavaa pohdintaa. Se antaa ajattelemisen aihetta kiireisille, mietiskelystä kiinnostuneille.

Intialainen jesuiittapappi ja psyko­terapeutti Anthony de Mello oli rajoja ylittävä hengellisyyden ja henkisyyden pohtija. Hänen muita kirjojaan ovat mm. Lähteillä (2006), Kuuletko linnun laulun? (2008) ja Viisauden välähdyksiä (2009).

Englanninkielinen alkuteos One Minute Nonsense • Suomennos Vuokko Rissanen • n. 180 s. ISBN 978-952-247-408-7 • Kl 24.11 • Ennakkohinta nid. 23,10 (alv 10 %) • 3/2013


hengellinen elämä • teologia

Sanotaan, että rakkaus on sokea. Mutta onko se? Itse asiassa mikään maan päällä ei ole yhtä tarkkanäköistä kuin rakkaus. Sokeaa ei ole rakkaus vaan riippuvuus. Riippuvuus on ripustautumisen tila, joka johtuu siitä väärästä uskomuksesta, että jokin tai joku on välttä-

mätöntä onnellisuudelle.

ANTHONY de MELLO

Rakkauden tiellä

Vapaaksi kahlitsevista asenteista

Anthony de Mello osoittaa mietiskelyteksteissään nykyihmisen tragedian. Sen sijaan, että ihminen eläisi tätä hetkeä ja vapaana vääristä sidoksista, yhteiskunnan luomat paineet ovat ohjelmoineet hänet toteuttamaan muiden odotuksia. Nämä paineet ja odotukset ovat kuin vankilan muuri vapaan elämän esteenä – rakkauden tiellä. Kirjan mietiskelyt kutsuvat lukijaansa tunnistamaan väärät asenteet ja sisäiset ohjel­moinnit. Ne viittovat suuntaa polulle, joka vie kohti elämän ja lähimmäisen esteetöntä havaitsemista, kohti vapautta ja rakkautta. De Mellon teoksia on myyty meillä ja maailmalla miljoonia kappaleita. Kirja julkaistaan toivottuna uusintapainoksena. Englanninkielinen alkuteos Call to Love – Meditations • Suomennos Mikko Peura • Koko: 120 x 195 mm, n. 160 s. ISBN 978-952-247-410-0 • Kl 24.11 • Ennakkohinta nid. 22,10 (alv 10 %) • 3/2013

27


28

hengellinen elämä • teologia

Kattava tietopaketti sielunhoidosta

RAILI GOTHÓNI – PAAVO KETTUNEN

Auttava kohtaaminen

Sielunhoidon perusteet ja käytäntö Sielunhoito on merkittävä osa kirkon työtä. Sen tarkoitus on auttaa ihmistä elämään, ihmissuhteisiin ja Jumalaan liittyvissä kysymyksissä. Auttava kohtaaminen on kattava ja ajantasainen tietopaketti ja oppikirja sielunhoidosta. Kirjassa on hyvät perustiedot sielunhoidon teologiasta, teoriasta ja käytännöistä. Se kertoo, kuinka sielunhoitotyötä seurakunnissa toteutetaan ja kuinka sitä voi kehittää. Teos antaa erinomaisen tuen sielunhoitajan omalle kasvulle sielunhoitajana. Kirkon virkaan opiskeleville tämä oppikirja on suorastaan välttämätön. Teoksen kirjoittajakunta edustaa alansa parasta asian­tuntemusta.

Dosentti Paavo Kettunen on Itä-Suomen yliopiston käytännöllisen teologian professori. Dosentti Raili Gothóni on Diakoniaammattikorkeakoulun opettaja ja Helsingin yliopiston käytännöllisen teologian vs. professori. Kirjan toimitustyöhön osallistuu kutsuttuna asian­tuntijana myös rovasti, psykoterapeutti Kirsti Aalto, joka on Kirkon sairaalasielunhoidon keskuksen johtava sihteeri emerita.

Koko: 148 x 210 mm, n. 260 s. • ISBN 978-952-247-321-9 • Kl 25.4 • Ennakkohinta sid. 48,40 (alv 10 %) • 3/2013


hengellinen elämä • teologia

29

Laulukirja seurakuntien käyttöön

PAAVO RANTA – PAULI SAUKKONEN (toim.)

Toivon veisukirja

Toivon veisukirja sisältää 150 rakastettua laulua Suojelus­enkelistä Nälkämaan lauluun. Laulujen sanojen lisäksi jokaisesta kappaleesta on sointumerkein varustetut nuotit. Paavo Ranta on Kirjapajan kustannustoimittaja ja pappi. Hän on ollut mukana muun muassa Kirjapajan Uusia virsiä -kirjojen (2008–2011) toimituskunnassa. Pauli Saukkonen on kirkon nuorisotyönohjaaja, joka työskentelee myynti- ja markkinointipäällikkönä Kotimaa-yhtiöissä.

Tätä laulukirjaa koottaessa mielessä ovat olleet erityisesti seurakuntien tarpeet, retket, leirit ja erilaiset illanvietot. Yhtä lailla kokoelma sopii kotien laulukirjaksi niin arkeen kuin juhlaankin. Lauluja on monenlaisiin tilanteisiin: ilon hetkellä ne nostavat tunnelmaa, surun hetkellä lohduttavat, kantavat ja luovat uskoa tulevaan.

Koko: 120 x 165 mm, n. 220 s. • ISBN 978-952-247-413-1 • Kl 78 • Ennakkohinta sid. 16,00 (alv 10 %) • 5/2013


30

hengellinen elämä • teologia

HEIKKI ARIKKA – JUSSI LAINE – PETRI MÄÄTTÄ – HETU SAARINEN

Elossa!

Rippikoulukirja & Opettajankirja Kaivattu aineisto rippikouluihin!

Elossa! on laadukas aineisto rippikouluja varten. Oppilaalle tarkoitettu Rippikoulukirja sisältää hyvät perustiedot kristinuskosta. Kirjan sujuvasanaiset ja puhuttelevat tekstit kannustavat nuorta kasvamaan kristittynä ja olemaan rohkeasti kirkon jäsen. Tämän teoksen pariin on hyvä palata rippikoulun jälkeenkin, kun elämään ja uskoon liittyvät asiat askarruttavat. Elossa! Opettajankirjan avulla oppilaankirja on helppo liittää rippikoulun kokonaisuuteen. Monipuoliset ja joustavat työskentelyideat istuvat sujuvasti erilaisiin tapoihin pitää rippikoulua. Kirjan tekijät Heikki Arikka, Jussi Laine ja Petri Määttä ovat pappeja. Hetu Saarinen on nuorisotyönohjaaja. Tero Ahonen on graafinen suunnittelija ja valokuvaaja.

Rippikoulukirja koko: 140 x 190 mm, n. 100 s. • ISBN 978-952-247-028-7 • Kl 25.3 • Ennakkohinta nid. 14,00 (alv 10 %) • 1/2013 Opettajankirja koko: 170 x 240 mm, n. 200 s. • ISBN 978-952-247-130-7 • Kl 25.3 • Ennakkohinta nid. 38,20 (alv 10 %) • 1/2013

Kasuaalien kirja Kasuaalien kirja on jokaisen papin työväline. Siihen on koottu ne Kirkollisten toimitusten kirjan 1. osan toimitukset, joita pappi omassa työssään useimmin tarvitsee ja joita ei ole virsikirjan liiteosassa. Tavoitteena on ollut ulko­mitoiltaan kätevä ja helposti mukana kuljetettava kirja, joka yhdessä virsikirjan kanssa kulkee papin matkassa kasuaalitoimituksissa.

Käytännöllinen työväline papistolle

Koko: 148 x 210 mm, n. 120 s. • ISBN 978-952-247-393-6 • Kl 25.25 • Ovh. sid. 39,00 (alv 9 %), 39,40 (alv 10 %) • Ilmestynyt


pokkarit

Irene Kristeri

Tule lähelle, mene pois

Rakkaus ja riippuvuus parisuhteessa

Laura Honkasalo

Kotikutoista Itsetekemisen ihanuudesta

Kaija Maria Junkkari

Naiseksi joka olet

Katriina Järvinen – Tuulikki Pietilä

Hannu-Pekka Björkman

Vapaa nainen törmää todellisuuteen

Valkoista valoa

ISBN 978-652-247-349-3 Ovh. 10,00 (alv 9 %) 10,00 (alv 10 %)

ISBN 978-952-247-357-8 Ovh. 10,00 (alv 9 %) 10,00 (alv 10 %)

ISBN 978-952-247-296-0 Ovh. 10,00 (alv 9 %) 10,00 (alv 10 %)

ISBN 978-952-247-339-4 Ovh. 10,00 (alv 9 %) 10,00 (alv 10 %)

ISBN 978-952-247-344-8 Ovh. 10,00 (alv 9 %) 10,00 (alv 10 %)

Owe Wikström

Saara Kinnunen

Jorma Myllärniemi

Ben Malinen

Liisa Seppänen

Johdatus kiireettömään elämään

Kestävää parisuhdetta rakentamassa

Vamma ja voimavara

Läsnäolon taito

Kahden kauppa

Narsismi

Elämää kahlitseva häpeä

Kelttiläisillä poluilla

Kohtaamisia pyhimysten kanssa

ISBN 978-952-247-868-0 Ovh. 10,00 (alv 9 %) 10,00 (alv 10 %)

ISBN 978-951-607-921-2 Ovh. 10,00 (alv 9 %) 10,00 (alv 10 %)

ISBN 978-951-607-778-2 Ovh. 10,00 (alv 9 %) 10,00 (alv 10 %)

ISBN 978-952-247-147-5 Ovh. 10,00 (alv 9 %) 10,00 (alv 10 %)

ISBN 978-952-247-279-3 Ovh. 10,00 (alv 9 %) 10,00 (alv 10 %)

Anna-Mari Kaskinen

Anja Porio – Irja Askola

Markku Ojanen

Anna-Liisa Valtavaara

Tommy Hellsten

Jos jäisi yksi sana Valittuja runoja ja lauluja

ISBN 978-952-247-258-8 Ovh. 10,00 (alv 9 %) 10,00 (alv 10 %)

Mikä nainen

ISBN 978-952-247-117-8 Ovh. 10,00 (alv 9 %) 10,00 (alv 10 %)

Hyvinvoinnin käsikirja

ISBN 978-952-247-127-7 Ovh. 10,00 (alv 9 %) 10,00 (alv 10 %)

Oikein kiltit

Virtahepo työpaikalla

Kohti hyvinvoivaa työyhteisöä ISBN 978-951-607-804-8 Ovh. 10,00 (alv 9 %) 10,00 (alv 10 %)

ISBN 978-951-607-015-8 Ovh. 10,00 (alv 9 %) 10,00 (alv 10 %)

31


32

muista myös

Arto Teronen – Jouko Vuolle

Annukka Laine – Jouko Martikainen (esipuhe)

Suomalaisia taiteen tekijöitä

Ikkunoita kirkkovuoteen

Taiteilijakukkulalla

Pyhät kuvat

ISBN 978-952-247-280-9 Ovh. 35,90 (alv 9 %) 36,90 (alv 10 %)

Jaakko Heinimäki

Taskuetiikka

Pekka Hako

Jorma Hynninen

ISBN 978-952-247-335-6 Ovh. 36,90 (alv 9 %) 37,20 (alv 10 %)

Johanna Hurtig – Mari Leppänen (toim.)

Sirkka-Liisa Kivelä

Hyviä vuosia

Sielun maisemia

Maijan tarina

ISBN 978-952-247-322-6 Ovh. 25,90 (alv 9 %) 26,10 (alv 10 %)

ISBN 978-952-247-234-2 Ovh. 32,90 (alv 9 %) 33,20 (alv 10 %)

ISBN 978-952-247-249-6 Ovh. 32,90 (alv 9 %) 33,20 (alv 10 %)

ISBN 978-952-247-348-6 Ovh. 31,90 (alv 9 %) 32,20 (alv 10 %)

Ben Malinen

Mikael Saarinen – Marja Kokkonen

Pirjo Kantala – Pekka Y. Hiltunen – Jaana Räntilä – Olli Valtonen

Matti Sihvonen

Mustasukkaisuus

Repivä ja rakentava tunne

Tunne mies, tunne nainen

Ymmärrä tunne-elämän erilaisuutta ISBN 978-952-247-369-1 Ovh. 31,90 (alv 9 %) 32,20 (alv 10 %)

ISBN 978-952-247-356-1 Ovh. 31,90 (alv 9 %) 32,20 (alv 10 %)

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana

Arvokas ja turvallinen ikääntyminen

Luottamuksen valoa

Rukousten kirja Arkeen ja juhlaan

ISBN 978-952-247-352-3 Ovh. 29,80 (alv 9 %) 30,10 (alv 10 %)

ISBN 978-952-247-346-2 Ovh. 19,90 (alv 9 %) 20,10 (alv 10 %)


muista myös • palkinnot

Anna-Mari Kaskinen – Minna L. Immonen (kuv.)

Heljä Liukko-Sundström

Ruusun hehkua

Jossain aina aurinko

ISBN 978-952-247-319-6 Ovh. 23,90 (alv 9 %) 24,90 (alv 10 %)

ISBN 978-952-247-374-5 Ovh. 26,90 (alv 9 %) 27,90 (alv 10 %)

Ilkka Jaakola

Aamun kajosta illan hämärään ISBN 978-952-247-370-7 Ovh. 25,90 (alv 9 %) 26,10 (alv 10 %)

Palkintoja ja huomionosoituksia Kirjapajan teoksille Suomen kirjataiteen komitea Vuoden 2010 kauneimmat kirjat –kokoelmaan valittu JUKKA ITKONEN – MATTI PIKKUJÄMSÄ (kuvat ja taitto): Krokotiili hikoaa ISBN 978-951-607-835-2 Saksassa toimivan kansainvälisen lasten- ja nuorten kirjainstituutin The White Ravens 2011 –kokoelmaan valittu Krokotiili hikoaa. Suomen Nuorisokirjailijoiden Arvid Lydecken -palkinto 2010 Anna-Mari Kaskinen – Matti Pikkujämsä (kuvitus): Tuulihattu ja tuhat tarinaa ISBN 978-951-607-970-0 Savonia-kirjallisuuspalkinto 2010 Jukka Itkonen: Laululinnun saarella ISBN 978-951-607-727-0

Maija Paavilainen

Anoppilogiaa

Kristilliset kustantajat ry:n Vuoden kristillinen kirja 2010 -kilpailu, 2. sija yleisöäänestyksessä Kuutti Lavonen – Osmo Rauhala – Pirjo Silveri: Tyrvään Pyhän Olavin kirkko – Sata ja yksi kuvaa ISBN 978-952-247-103-1

Sanamaa

Lastenrunoja ISBN 978-952-247-360-8 Ovh. 17,90 (alv 9 %) 18,90 (alv 10 %)

ISBN 978-952-247-185-7 Ovh. 22,90 (alv 9 %) 23,10 (alv 10 %)

Kristilliset kustantajat ry:n Vuoden kristillinen kirja 2012 -kilpailu, voittaja sekä yleisöäänestyksen voittaja Johanna Hurtig – Mari Leppänen (toim.): Maijan tarina – Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteiskunnan traumana ISBN 978-952-247-249-6 Loppukilpailuehdokkuus Hannu-Pekka Björkman: Kadonneet askeleet – Matkoja aikaan ja taiteeseen ISBN 978-951-607-913-7

Myydyt käännösoikeudet Heljä Liukko-Sundströmin kirja Toi rusakko (Kirjapaja 2008) ilmestyi Japanissa maaliskuussa 2011. Kustantaja oli Nekono-kotoba-sha. Anna-Liisa Valtavaaran kirja Kiltteydestä kipeät ilmestyy Virossa vuonna 2013. Kustantaja on Allika. Jari Ehrnroothin kirja Lähemmäksi kuin lähelle ilmestyy Espanjassa keväällä 2013. Kustantaja on El Desvelo Ediciones.

Suomen Urheilugaalan Urheilujournalismi -palkinto 2010 sekä Suomen Urheilumuseosäätiön Vuoden urheilukirja 2009, loppukilpailuehdokkuus Arto Teronen – Jouko Vuolle: Kiveen hakatut – Urheilusankaruuden jäljillä ISBN 978-978-951-607-980-9 Suomen Urheilumuseosäätiön Vuoden urheilukirja 2010, loppukilpailuehdokkuus Arto Teronen – Jouko Vuolle: Suomalaisia urheilijakohtaloita – Kiveen hakatut ISBN 978-952-247-109-3

Jukka Itkonen – Virpi Penna (kuvitus)

Vuoden kristillinen kirja 2012

33


34

e-kirjat Anna-Mari Kaskinen

Minä en sinua unohda

Henry David Thoreau

Serafim Seppälä

Elämää metsässä

Jumalan kieli

Walden

Kauneus

Kootut runot

e Kari Kuula

Helvetin historia

Pohjalta pohjalle Homerokselta Manaajaan

ISBN 978-952-247-414-8 EPUB Kl 82.2 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

ISBN 978-952-247-386-8 EPUB Kl 17 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

ISBN 978-952-247-375-2 EPUB Kl 11 Ovh. 26,60 (alv 23 %) 26,80 (alv 24 %)

Kari Kuula

Kari Kuula

Katriina Järvinen – Laura Kolbe

Kotona kristinuskossa

Paholaisen biografia Pahan olemus, historia ja tulevaisuus

Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa Nykysukupolven kokemuksia tasa-arvosta

ISBN 978-952-247-320-2 EPUB Kl 23.6 Ovh. 27,90 (alv 23 %) 28,20 (alv 24 %)

ISBN 978-952-247-305-9 EPUB Kl 20.2 Ovh. 23,90 (alv 23 %) 24,10 (alv 24 %)

ISBN 978-952-247-168-0 EPUB Kl 23.6 Ovh. 27,90 (alv 23 %) 28,20 (alv 24 %)

ISBN 978-952-247-371-4 EPUB Kl 30.11/99.1 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

Olli-Pekka Vainio – Aku Visala

Pekka Haavisto

Tom Sjöblom

Anneli Vainio

Matka kelttien ja kertojien Irlantiin

Elämää Etelä-Ranskassa

Johdatus uskonnonfilosofiaan

ISBN 978-952-247-240-3 EPUB Kl 21 Ovh. 31,80 (alv 23 %) 32,10 (alv 24 %)

Hatunnosto

ISBN 978-952-247-256-4 EPUB Kl 99.1 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

Tuulten saarella

ISBN 978-952-247-179-6 EPUB Kl 45.7 Ovh. 28,90 (alv 23 %) 29,20 (alv 24 %)

Kastanjavuorten kylä

ISBN 978-952-247-170-3 EPUB Kl 99.1/46.1 Ovh. 25,90 (alv 23 %) 26,10 (alv 24 %)


e-kirjat Irja Askola

Tie vie, pyhä kantaa

Jorma Myllärniemi

Narsismi

Ben Malinen

Anna-Liisa Valtavaara

Johanna Hurtig – Mari Leppänen (toim.)

Vamma ja voimavara

Häpeän monet kasvot

ISBN 978-952-247-164-2 EPUB Kl 24.1/ 82.1 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

ISBN 978-952-247-160-4 EPUB Kl 14.4 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

ISBN 978-952-247-163-5 EPUB Kl 14 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

ISBN 978-952-247-233-5 EPUB Kl 14.8 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

ISBN 978-952-247-382-0 EPUB Kl 37.42/99.1 Ovh. 25,90 (alv 23 %) 26,10 (alv 24 %)

Tommy Hellsten

Tommy Hellsten

Tommy Hellsten

Tommy Hellsten

Tommy Hellsten

Saat sen mistä luovut

Kauemmas katsomisen taidosta

Rukousta ja runoa kirkkovuoden mittaan

Vanhemmuus Vastuullista vallankäyttöä

Uhanalainen ihminen

Elämän paradoksit

Kiltteydestä kipeät

Ajan takaa

Maijan tarina

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana

Virtahepo työpaikalla

Kohti hyvinvoivaa työyhteisöä

ISBN 978-952-247-299-1 EPUB Kl 17 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

ISBN 978-952-247-306-6 EPUB Kl 17.3 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

ISBN 978-952-247-297-7 EPUB Kl 17.3 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

ISBN 978-952-247-227-4 EPUB Kl 17 Ovh. 25,90 (alv 23 %) 26,10 (alv 24 %)

ISBN 978-952-247-340-0 EPUB Kl 17.3/36.13 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

Tommy Hellsten

Tommy Hellsten

Tommy Hellsten

Tommy Hellsten

Carita Hellsten – Tommy Hellsten

Saat sen mistä luovut

Elämän paradoksit

ISBN 978-952-247-231-1 EPUB Kl 17.3 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

Virtahepo olohuoneessa

Elämän lapsi

Ihminen tavattavissa

Lähelle on pitkä matka Avoimia kirjeitä parisuhteesta

ISBN 978-952-247-236-6 EPUB Kl 17.3 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

ISBN 978-952-247-237-3 EPUB Kl 17.3 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

ISBN 978-952-247-232-8 EPUB Kl 17.3 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

ISBN 978-952-247-235-9 EPUB Kl 17.3 Ovh. 18,90 (alv 23 %) 19,10 (alv 24 %)

35


36

tekijähakemisto

Arikka, Heikki

Elossa! Rippikoulukirja

30

Arikka, Heikki

Elossa! Opettajankirja

30

de Mello, Anthony

Rakkauden tiellä

27

de Mello, Anthony

Yhden minuutin filosofiaa

26

Eerola, Eeva

Turvallisella mielellä

17

Gothóni, Raili

Auttava kohtaaminen – Sielunhoidon perusteet ja käytäntö

28

Hellsten, Carita

Levollisuuden kirja

10

Hellsten, Tommy

Levollisuuden kirja

10

Hintsala, Meri-Anna (toim.)

Tuoreet oksat viinipuussa – Vanhoillislestadiolaisuus peilissä

9

Hytti, Sanna (toim.) – Immonen, Minna L. (kuvitus)

Poutapilven lailla – Sanoja päivien kauneudesta

15

Itkonen, Jukka – Pikkujämsä, Matti (kuvitus)

Keinuhevosen kengittäjä – Runoja vauvakotiin

16

Kainulainen, Pauliina

Metsän teologia

24

Kaskinen, Anna-Mari – Pikkujämsä, Matti (kuvitus)

Tuulihattu ja kamala kiire

23

Kaskinen, Anna-Mari – Maanavilja, Päivi (kuvitus)

Parasta sinulle

14

Kettunen, Paavo

Auttava kohtaaminen – Sielunhoidon perusteet ja käytäntö

28

Kinnunen, Mauri (toim.)

Tuoreet oksat viinipuussa – Vanhoillislestadiolaisuus peilissä

9

Kinnunen, Taina

Vahvat yksin, heikot sylityksin – Otteita suomalaisesta kosketuskulttuurista

6

Kokko, Laura

Volter ja Hilja – Volter Kilven ja Hilja Vanhakartanon kirjeenvaihtoa

4

Kuusisto, Mary

Pihalla kasvaa pepino – Kokeilijan puutarha on ihmeitä täynnä

7

Laaninen Tiina – Immonen, Minna L. (kuvitus)

Minä kasvan – Pienestä isoksi

22

Laine, Jussi

Elossa! Rippikoulukirja

30

Laine, Jussi

Elossa! Opettajankirja

30


tekijähakemisto

Lewis, C. S.

Ilon yllättämä

25

Murtorinne-Lahtinen, Minna

Hyvä paha äitipuoli – Uusperheen arjessa

11

Mäkinen, Arja

Vaiettu rakkaus – Elämää toisena naisena

12

Määttä, Petri

Elossa! Rippikoulukirja

30

Määttä, Petri

Elossa! Opettajankirja

30

NylÉn, Antti

Tunnustuskirja

8

Paavilainen, Maija

Ryppylogiaa

19

Porio, Anja

Tule mummi, leikkimään – Isoäidin runoja

18

Ranta, Paavo (toim.)

Toivon veisukirja

29

Saarinen, Hetu

Elossa! Rippikoulukirja

30

Saarinen, Hetu

Elossa! Opettajankirja

30

Sinun tähtesi ovat niitä, jotka osaavat nauraa – Antoine de Saint-Exupéryn mieltä lämmittäviä ajatuksia

20

Saint-Exupéry

Mielenrauhaa – Antoine de Saint-Exupéryn kauneimpia ajatuksia

21

Saint-Exupéry

Sydämellisesti – Antoine de Saint-Exupéryn kauneimpia ajatuksia

21

Saukkonen, Pauli (toim.)

Toivon veisukirja

29

Seppälä, Olli

Lentävä omena ja muita kertomuksia luonnosta – Uusia kertomuksia lajien synnystä

17

Valtavaara, Anna-Liisa

Kiltteydestä kipeät

13

Kasuaalien kirja

30

Saint-Exupéry

37


38

teoshakemisto

Auttava kohtaaminen – Sielunhoidon perusteet ja käytäntö

Gothóni, Raili – Kettunen, Paavo

28

Elossa! Opettajankirja

Arikka, Heikki – Laine, Jussi – Määttä, Petri – Saarinen, Hetu

30

Elossa! Rippikoulukirja

Arikka, Heikki – Laine, Jussi – Määttä, Petri – Saarinen, Hetu

30

Hyvä paha äitipuoli – Uusperheen arjessa

Murtorinne-Lahtinen, Minna

11

Ilon yllättämä

Lewis, C. S.

25 30

Kasuaalien kirja Keinuhevosen kengittäjä – Runoja vauvakotiin

Itkonen, Jukka – Pikkujämsä, Matti (kuvitus)

16

Kiltteydestä kipeät

Valtavaara, Anna-Liisa

13

Lentävä omena ja muita kertomuksia luonnosta – Uusia kertomuksia lajien synnystä

Seppälä, Olli

17

Levollisuuden kirja

Hellsten, Tommy – Hellsten, Carita

10

Metsän teologia

Kainulainen, Pauliina

24

Mielenrauhaa – Antoine de Saint-Exupéryn kauneimpia ajatuksia

Saint-Exupéry

21

Minä kasvan – Pienestä isoksi

Laaninen, Tiina – Immonen, Minna L. (kuvitus)

22

Parasta sinulle

Kaskinen, Anna-Mari – Maanavilja, Päivi (kuvitus)

14

Pihalla kasvaa pepino – Kokeilijan puutarha on ihmeitä täynnä

Kuusisto, Mary

7

Poutapilven lailla – Sanoja päivien kauneudesta

Hytti, Sanna (toim.) – Immonen, Minna L. (kuvitus)

15

Rakkauden tiellä

de Mello, Anthony

27

Ryppylogiaa

Paavilainen, Maija

19

Sinun tähtesi ovat niitä, jotka osaavat nauraa – Antoine de Saint-Exupéryn mieltä lämmittäviä ajatuksia

Saint-Exupéry

20

Sydämellisesti – Antoine de Saint-Exupéryn kauneimpia ajatuksia

Saint-Exupéry

21

Toivon veisukirja

Ranta, Paavo – Saukkonen, Pauli (toim.)

29

Tule mummi, leikkimään – Isoäidin runoja

Porio, Anja

18


teoshakemisto

Tunnustuskirja

Nylén, Antti

8

Tuoreet oksat viinipuussa – Vanhoillislestadiolaisuus peilissä

Hintsala, Meri-Anna – Kinnunen, Mauri (toim.)

9

Turvallisella mielellä

Eerola, Eeva

17

Tuulihattu ja kamala kiire

Kaskinen, Anna-Mari – Pikkujämsä, Matti (kuvitus)

23

Vahvat yksin, heikot sylityksin – Otteita suomalaisesta kosketuskulttuurista

Kinnunen, Taina

6

Vaiettu rakkaus – Elämää toisena naisena

Mäkinen, Arja

12

Volter ja Hilja – Volter Kilven ja Hilja Vanhakartanon kirjeenvaihtoa

Kokko, Laura

4

Yhden minuutin filosofiaa

de Mello, Anthony

26

39


M Itella Posti Oy Itella Green

www.kirjapaja.fi | www.kotimaa-yhtiot.fi

Kirjapaja kevat-2013  
Kirjapaja kevat-2013  
Advertisement