Page 1

Zdravje na Varnem.


01_02


02_03

“Matične celice lahko rešijo življenje, … …in prav iz tega razloga sva se s partnerjem odločila, da ob rojstvu shraniva popkovnično kri obeh najinih malčkov. Že pred samo zanositvijo sem poznala nekaj splošnih informacij o hrambi matičnih celic. V času nosečnosti pa sem o tem naredila pravo malo raziskavo ter na to temo prebrala ogromno informacij. Tako v to, da shranim matične celice za svoja otroka in jima tako podarim neprecenljivo darilo, ni bilo več dvoma. Tako, kot pri prvem rojstvu, sva se tudi pri drugem odločila, da hrambo matičnih celic zaupava Izvorni Celici in njihovemu partnerju Viti 34. In zakaj Izvorna celica in Vita 34? Predvsem so naju prepričali z uspešnimi rezultati pri zdravljenju, z zelo visokimi standardi obdelave krvi, strokovnostjo in garancijo. Kurir je paket po rojstvu prevzel zelo hitro, o vsem pa so me tudi sproti obveščali.

Nina Kovač, ponosna mamica malčkov Tineta in Staša.

Shranitev matičnih celic za nas pomeni neko dodatno varnost, saj je zdravje mojih otročičkov vedno na prvem mestu.'' Skenirajte kodo ali obiščite www.izvorna-celica.si in preberite kaj o izvorni Celici menijo ostali starši

Vsebina

Slika levo: Dr. Dietmar Egger pri pogovoru z Andreo Staloch in Stephanie Jahr, ki sestavljata ekipo, ki je zadolžena za transport in pomoč pri uporabi matičnih celic za zdravljenje.

Zaklad v popkovnični krvi Več kot 90.000 družin zaupa Viti 34 Zdravljenje diabetesa Raziskave in razvoj Najuspešnejša banka celic v EU Mobilna ekipa za transplantacije Zakaj nam zaupati?

Stran 4 6 8 10 13 17 19


‘‘Všeč mi je, da sem s shranitvijo matičnih celic poskrbel za dodatno varnost svojega otroka in iz tega lepega občutka je nastalo podjetje Izvorna Celica.” Ian Jan, direktor podjetja

Zaklad v popkovnični krvi Pri zagotavljanju rasti in čudežnega razvoja vašega otroka v maternici imajo matične celice pomembno vlogo! V njegovem majhnem telesu kar mrgoli marljivih, mogočnih in vitalnih matičnih celic. Ob rojstvu veliko teh dragocenih matičnih celic najdemo v popkovnični krvi. To je zaklad narave, ki ga danes lahko shranite za prihodnost vašega otroka. Izvorna Celica matične celice iz popkovnične krvi shranjuje pri nemškem podjetju Vita 34, saj so banka celic, ki dokazano dosega najboljše rezultate med vsemi evropskimi podjetji, ko govorimo o kakovosti in uspešnih transplantacijah. Da bi matične celice lahko uporabili pri vašem otroku ali enem izmed članov vaše družine, jih je treba zavarovati z uradnimi odobritvami in dovoljenji, ki pa jih nimajo vse banke

popkovnične krvi. Vita 34 je ta potrebna dovoljenja pridobila. Prepričani smo, da popkovnična kri z vsakim letom življenja vašega otroka pridobiva vrednost. Raziskave namreč vse hitreje napredujejo. Hranjenje matičnih celic pri Viti 34 odpira še več možnosti za izkoriščanje razvoja medicine. Predstavljajte si, da bo vaš otrok lahko imel vse življenje dostop do svojih lastnih rosno mladih matičnih celic iz popkovnične krvi!

Za več informacij o našem podjetju, skenirajte kodo ali obiščite www.izvorna-celica.si


04 04_05 _05


“Zgodovina shranjevanja popkovnične krvi je tesno povezana z Vito 34. To prepriča številne starše.” Dr. Erich Kunert, vodja strokovnega svetovanja in predstavnik podjetja Vita 34

Več kot 90.000 družin zaupa družbi Vita 34 Vedno več bodočih staršev se odloča za shranjevanje popkovnične krvi svojega otroka. 90.000 pripravkov popkovnične krvi, shranjenih pri nas, kaže na veliko zaupanje staršev v naše izkušnje in pristojnosti. Pionir v Evropi Vita 34 je bilo prvo podjetje v Evropi, ki je staršem omogočilo zasebno shranjevanje popkovnične krvi. Z našimi izkušnjami in inovacijami so postavili standarde daleč preko meja Nemčije.

Vita 34 – najvišji nivo varnosti Vsi starši, ki hrambo matičnih celic zaupajo podjetju Vita 34 imajo popolnoma enake pravice, ne glede na državo iz katere prihajajo. Po uspešni shranitvi Vita 34 izda certifikat, s katerim je možno dostopati do celic direktno ali s pomočjo podjetja Izvorna Celica. Vita 34 nudi strankam pomoč pri iskanju klinike, ki lahko opravi transplantacijo matičnih celic in dodatno ponuja številne ugodnosti, kot na primer brezplačna zdravljenja in finančno pomoč.


06 06_07 _07


Vita 34 raziskuje: Popkovnično kri družbe Vita 34 Inštitut PaulEhrlich uporablja za prvo evropsko študijo diabetesa tipa 1. Vedno več otrok in mladih po svetu zboli za diabetesom. To pomeni, da vsakdan teh otrok zaznamujejo injekcije inzulina in stroga dieta. Taka odvisnost in omejitev otežita življenje cele družine in pomenita poslabšanje kvalitete življenja vpletenih. Bolezen še vedno velja za neozdravljivo.

ki proizvajajo inzulin, zaviramo s pomočjo imunskega sistema. Pri tej študiji lahko sodelujejo otroci, katerih popkovnična kri je shranjena pri Viti 34.

Ali lahko kvaliteto življenja otrok z diabetesom izboljšamo z odmerkom njihove lastne popkovnične krvi? Skupaj s Tehniško univerzo v Münchnu želimo ugotoviti, ali lahko uničenje celic, Skenirajte kodo ali obiščite www.izvorna-celica.si in preberite interviju s Prof. dr. Anette-Gabriele Ziegler, strokovnjakinjo za diabetes.


08_09

Vita 34 z lastnimi iznajdbami skrbi za varno hranjenje popkovnične krvi! Popkovnična kri vašega otroka je dragocena dobrina. Zato je družba Vita 34 vse svoje moči usmerila v razvoj zanesljivih materialov in procesov, ki omogočajo, da bodo enako kakovostne matične celice vašemu otroku na razpolago tudi čez veliko let. Pogoj za to je zanesljiva hramba. Sterilni komplet za odvzem popkovnične krvi Vita 34 Popkovnično kri so na Viti 34 shranili že skoraj stotisočkrat. Za kar največjo mogočo varnost je Vita 34 v ta namen razvila svoj komplet za odvzem. Ker je vrečka za shranitev popkovnične krvi sterilna, jo lahko uporabljajo tudi v operacijski sobi pri porodih s carskim rezom.

Posode za transport s certifikatom TÜV Popkovnično kri je treba prevažati pri stalni temperaturi, sicer se celice poškodujejo. Zato smo naš paket za odvzem popkovnične krvi razvili tako, da sam optimalno izravnava ekstremna nihanja temperature. Kontrolorji pri TÜV-Süd-u so potrdili: da v Nemčiji ne obstaja noben drug model, ki bi tako dolgo ohranjal stabilno temperaturo. Zamrzovalna vreča, odporna proti mrazu Popkovnično kri pri Viti 34 shranijo v hladne rezervoarje, ki niso odvisni od električne energije, pri ekstremni temperaturi -190 °C. To je dobro za matične celice. V ta namen so med večletnim raziskovalnim delom razvili zamrzovalno vrečko Vita 34. Narejena je iz materiala, ki je posebno obstojen v mrazu in varen pred zlomom, saj običajen material lahko postane lomljiv in se zlomi. Trud je prinesel koristi: nova iznajdba se je izkazala za varen ščit matičnih celic vašega otroka.

Inovacije Vite 34: > Z lastnimi iznajdbami Vita 34 skrbi za varno hranjenje popkovnične krvi: - sterilni komplet za odvzem - paket za odvzem s certifikatom TÜV - zamrzovalna vrečka, odporna proti mrazu


10_11

»Raziskave so za nas bistvenega pomena, saj vsako spoznanje pripomore k širjenju možnosti uporabe matičnih celic.« Dr. Rüdiger Alt, raziskave in razvoj pri Viti 34

Da bi vrednost hranjenja matičnih celic vašega otroka rasla, ves čas izvajamo raziskave. Vedno več bodočih staršev se odloča za shranjevanje popkovnične krvi svojega otroka. 90.000 pripravkov popkovnične krvi, shranjenih pri nas, kaže na veliko zaupanje staršev v naše izkušnje in pristojnosti. Pionir v Evropi Vita 34 je bilo prvo podjetje v Evropi, ki je staršem omogočilo zasebno shranjevanje popkovnične krvi. Z našimi izkušnjami in inovacijami so postavili standarde daleč preko meja Nemčije.

Vita 34 – najvišji nivo varnosti Vsi starši, ki hrambo matičnih celic zaupajo podjetju Vita 34, imajo popolnoma enake pravice, ne glede na državo iz katere prihajajo. Po uspešni shranitvi Vita 34 izda certifikat, s katerim je možno dostopati do celic direktno ali s pomočjo podjetja Izvorna Celica. Vita 34 nudi strankam pomoč pri iskanju klinike, ki lahko opravi transplantacijo matičnih celic in dodatno ponuja številne ugodnosti, kot na primer brezplačna zdravljenja in finančno pomoč.


10 _11

Juliane Franke, sodelavka Vite 34, tehta popkovnično kri. Za raziskovanje se uporabi le tisto, kar je bilo darovano posebej v ta namen. Vita 34 k raziskovanju matičnih celic spodbuja močne partnerje

Raziskovanje možnosti uporabe: > Zdravljenje z matičnimi celicami pri možganski kapi. > Zdravljenje z matičnimi celicami pri srčnem infarktu. > Zdravljenje z matičnimi celicami pri tetralogiji fallot (prirojena srčna napaka). > Zdravljenje z matičnimi celicami pri diabetesu tipa 1 (študija faze I). > Uveljavitev in ovrednotenje matičnih celic za popravilo tkiva. Temeljne raziskave: > Razmnoževanje matičnih celic iz popkovnične krvi > Razločevanje matičnih celic iz popkovnične krvi > Terapevtska učinkovitost starejših, tako imenovanih odraslih matičnih celic, v odvisnosti od starosti celične populacije in organizma prejemnika > Uporaba proteinov proti zmrzovanju za hladno konzerviranje popkovnične krvi > Uporaba popkovnične krvi za izdelavo induciranih pluripotentnih, tako imenovanih IPC-matičnih celic Naši partnerji pri raziskavah so med drugim: univerza v Leipzigu, Inštitut Fraunhofer za celično zdravljenje in imunologijo v Leipzigu, Translacijski center za regenerativno medicino v Leipzigu, univerza v Rostocku, Visoka šola za medicino v Hannovru, Tehniška univerza v Münchnu, inštitut IPK Gatersleben, družba BioPlanta GmbH iz Leipziga.


12_13

Vita 34 je omogočila zdravljenje z matičnimi celicami iz popkovnične krvi več otrokom kot vse druge zasebne banke popkovnične krvi v Evropi skupaj. Zahvala za to gre med drugim tudi kakovostnim pripravkom Vita 34, natančnosti pri zbiranju rezultatov in celovitim uradnim dovoljenjem. Dovoljenja za vse možnosti uporabe Kot edina nemška zasebna banka popkovnične krvi je Vita 34 pridobila potrebna dovoljenja in odobritve nemške krovne institucije (Inštitut Paul-Ehrlich, PEI), ki dovoljuje uporabo pripravka popkovnične krvi ne le za zdravljenje otroka, od katerega je dobila popkovnično kri, temveč pa tudi za njegove brate in sestre ali kot donacijo.

Vložek v regenerativno medicino Zaradi sodobnih spoznanj se lahko matične celice iz popkovnične krvi uporablja že pri več kot 70 boleznih. Težimo k možni uporabi teh celic na področju regenerativnega zdravljenja. Popkovnična kri, ki jo hrani Vita 34, se uporablja tudi za eksperimentalno regenerativno zdravljenje: do sedaj se je s svojimi lastnimi matičnimi celicami iz popkovnične krvi zdravilo več otrok.

Skenirajte kodo ali obiščite www.izvorna-celica.si in si oglejte aktualen seznam zdravljenj z matičnimi celicami, ki so bile shranjene pri Viti 34.

Naše izkušnje > Največje število uporabljenih celic med vsemi zasebnimi bankami popkovnične krvi v Evropi > Dolgoletne medicinske izkušnje z matičnimi celicami iz popkovnične krvi > 90.000 skladiščenj od leta 1997 Uradna dovoljenja za oddajanje: > Uporabo pri vašem otroku > Uporabo pri njegovem bratu/sestri


Popkovnična kri vašega otroka je pri nas v najboljših rokah. O uporabi popkovnične krvi pri zdravljenju odloča zdravnik. On nosi odgovornost, zato veliko pozornosti nameni visoki kakovosti pripravka matičnih celic, izčrpni diagnozi in potrebnim uradnim dovoljenjem. Vita 34 ponuja vse to. Redno izobraževanje kliničnega omrežja Da bi zagotovili visoko kakovost odvzema popkovnične krvi, Izvorna Celica redno izvaja izobraževanje v porodnišničnih ustanovah. Porodnišnice in klinike nenehno obveščamo o kakovosti odvzema popkovnične krvi za družbo Vita 34. Specializirani laboratorij z vrhunsko tehnologijo pod uradnim nadzorom V aseptičnem laboratoriju v Leipzigu potekajo dela z dovoljenjem, pod nadzorom nemških organov in v skladu z najvišjim svetovnim medicinskim standardom za zagotavljanje kakovosti pri proizvodnji zdravil in učinkovin, standardom GMP: »Dobra praksa izdelave«.

Globoko spanje pri nizki temperaturi Pripravki popkovnične krvi Vita 34 so shranjeni v zavarovanih rezervoarjih pri minus 190 stopinjah Celzija. V primeru uporabe jih ekipa Vita 34 v najkrajšem možnem času dostavi v kliniko s posebej prilagojenimi vozili in tudi sicer sodeluje s kliniko pri transplantaciji. Zagotovljena varnost za obdobje 50 let Vsi pripravki popkovnične krvi, ki so shranjeni pri Viti 34 so zavarovani pri zavarovalnici Generali Versicherung AG, kar zagotavlja dodatno mero varnosti in dodatno zagotovilo, da boste svoje matične celice zagotovo dobili, ko jih potrebujete. Naš moto je transparentnost Naš specialni laboratorij je obdan s steklom. Tako si lahko ogledate in ustvarite predstavo o našem delu.

Skenirajte kodo ali obiščite www.izvorna-celica.si in doživite virtualen sprehod po laboratoriju podjetja Vita 34.

Vaša varnost > Redno izobraževanje in poročila o kakovosti za porodnišnične ustanove. > Zagotavljanje kakovosti s standardom GMP - laboratorijsko delo v skladu z najvišjim medicinskim standardom. > Konzerviranje v hladnih rezervoarjih, neodvisnih od električne energije. > Zavarovanje v primeru plačilne nesposobnosti pri zavarovalnici Generali Versicherung AG: 50-letna garancija hranjenja.


15_16 14_15 14 _15


16_17

Vita 34 – edina banka z mobilno ekipo za matične celice na svetu Popkovnična kri Vita 34 v primeru potrebe S hranjenjem popkovnične krvi ne poskrbite le za vašega otroka, matične celice lahko pomagajo tudi težko bolnemu družinskemu članu, na primer pri levkemiji. V vsakem primeru smo poskrbeli za vse potrebne uradne odobritve in za to, da lahko popkovnično kri uporabimo tam, kjer jo potrebujejo.

Natančni laboratorijski testi in obdelava matičnih celic Pred uporabo popkovnične krvi sodelavci v našem laboratoriju izvedejo dodatne teste na majhnem vzorcu zamrznjene popkovnične krvi. Rezultate nato sporočijo pristojnemu zdravniku. V dogovoru z zdravnikom, ki bo izvedel transplantacijo, organiziramo prevoz popkovnične krvi v kliniko.

Osebna skrb in svetovanje Pri uporabi matičnih celic iz popkovnične krvi vašega otroka vam naše osebje za strokovno svetovanje ponuja praktično pomoč in podporo. Pomagamo vam vzpostaviti stik s specialisti na posameznem strokovnem področju. Vaš osebni svetovalec – član našega osebja za strokovno svetovanje – vam s svojimi izkušnjami pomaga pri obveznih formalnostih in vzdržuje stalen stik s pristojnim zdravnikom pred, med in po uporabi matičnih celic.

Svetovna novost: mobilna ekipa za matične celice Vita 34 Za hiter prevoz v nujnem primeru so na Viti 34 razvili odlično usklajeno logistiko in oblikovali dve izkušeni ekipi za matične celice. Posebno izobraženo strokovno osebje s pomočjo kurirja dostavi v kliniko globoko zamrznjen pripravek popkovnične krvi v posebni posodi, imenovani cryoshipper. Zahvalujoč prenosni aseptični tehniki lahko naše ekipe za matične celice pripravek za transplantacijo na željo zdravnika pripravijo na mestu samem. To je edinstvena storitev, ki je ne ponuja nihče drug.

Tu smo za vas:

Slika levo: V takšnih »kasetah« je popkovnična kri shranjena pri -190 °C. Pri tako nizki temperaturi se presnova matičnih celic skoraj popolnoma zaustavi, brez presnove pa se matične celice ne starajo.

> Vita 34 – popkovnična kri: dovoljenje za vse možnosti uporabe. > Vita 34 – strokovno svetovanje: spremljevalci in svetovalci predvsem v primeru bolezni. > Vita 34 – ekipa za matične celice: varna in hitra dostava popkovnične krvi v kliniko. Zahvaljujoč edinstveni tehniki lahko ekipa za matične celice popkovnično kri pripravi za transplantacijo na mestu samem.


18 _19

Zakaj Izvorna Celica in Vita 34? > Največ uspešnih zdravljenj. > Najvišji standardi obdelave popkovnične krvi. > Preko 15 let izkušenj. > Hiter in zanesljiv prevoz - največ 36 ur do laboratorija. > Dokazano najboljši paketi za prevoz. > 50 let garancije hrambe matičnih celic. > 5000 Eur finančne pomoči. > Brezplačna dostava celic znotraj EU. > Dovoljenje za zdravljenje Diabatesa Tipa 1. > Dodatneraziskave - zadodatnovarnost. > Pogodbazanedoločenčas. > Pregledno in uporabnoporočilo o shranjenihcelicah. > Dovoljenja. > Strokovno svetovanje.

Tukaj smo, da vam svetujemo. Shranitev matičnih celic je pomembna odločitev in pomembno je, da ste dobro seznanjeni z njihovo uporabno vrednostjo, kakor tudi s postopkom shranitve in zato smo vedno na voljo za vsa vaša vprašanja. Posebej veseli smo obiska v naši svetovalnici za starše v Ljubljani ali Mariboru, na voljo pa smo tudi na brezplačni telefonski številki in elektronskem naslovu podjetja.

Za podroben opis naših prednosti skenirajte kodo ali obiščite www.izvorna-celica.si

Pričakujemo vaš klic:

Na brezplačni telefonski številki 080 24 23 smo na voljo vsak dan – tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih. Slika levo: Na svetovalnem pogovoru boste izvedeli vse, kar vas zanima o matičnih celicah in podrobneje spoznali nas in naše podjetje.

Lahko pa nam pošljete elektronsko sporočilo na info@izvorna-celica.si in z veseljem bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.


Pokličite nas: 080 24 23

Izvorna Celica d.o.o. Črtomirova 11 2000 Maribor Brezplačna številka: Telefon: Faks: Dežurna številka: E pošta: Spletna stran:

080 24 23 02/229 4 222 02/229 4 223 070 / 600 300 info@izvorna-celica.si www.izvorna-celica.si

Svetovalnica Ljubljana: Poslovna stavba Smelt |Dunajska 160 | 1000 Ljubljana (prosimo za predhodno rezervacijo termina) Svetovalnica Maribor: Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6 | 2000 Maribor (prosimo za predhodno rezervacijo termina)

Predstavitev - Vita 34  

Vita 34 je prva zasebna banka matičnih celic v EU in banka, ki se ponaša z najboljšimi rezultati pri zdravljenju s shranjenimi vzorci. V pre...

Advertisement